2022. november 5., szombat

MOST ISMÉT KIÁLLOK BARANYI KRISZTINA MELLETT, S VISELKEDÉSÉT MINDANNYIUNK SZÁMÁRA PÉLDAÉRTÉKŰNEK TEKINTEM

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.11.05.


Volt alkalom, amikor Baranyi Krisztina mellett kiálltam, mivel teljes meggyőződéssel úgy éreztem, hogy méltatlanul és tisztességtelenül támadják, s aljas módon akarják lejáratni a polgármester asszonyt. Aztán arra is akadt példa, amikor nem értettem vele egyet, s ennek is hangot adtam. A vitánk úgy zajlott, ahogy az egy normális világban – azaz legritkább esetben idehaza – természetes és magától értetődő: mindketten elmondtuk a véleményünket, mindketten tudomásul vettük, hogy vitapartnerünk máshogy látja az adott kérdést, ám nem átkozódtunk, s nem tettünk közzé gyűlölködő hangvételű firkálmányokat.

Most ismét kiállok Baranyi Krisztina mellett, s viselkedését mindannyiunk számára példaértékűnek tekintem: behívták az ATV stúdiójába, ahol egyszerűen nem volt hajlandó válaszolni annak a Pesti Srácnál bértollnokoskodó propagandistának a kérdéseire, akit az ATV a sajtószabadság deklarálásának okán (bruhaha), valójában az ATV fensőbb körök részéről elvárt szerepe szorító kényszeréből fakadóan meghívott, hogy két másik kollégájával együtt kérdezze a vendéget. Baranyi Krisztina – igen helyesen és sokak számára példaadó elvszerűséggel – nem válaszolt ennek az alaknak a kérdéseire: a Pesti Srácokat ugyanis nem tartja újságnak, hanem propagandagépezetnek.

És mi tagadás, teljesen igaza van.

Baranyi Krisztina tisztességesen és bölcsen viselkedett, ráadásul olyan helyzetben, amikor stúdióvendégként, azaz számára nem éppen otthonos környezetben, mindhárom újságíró szakmája szellemiségéhez és hivatásuk íratlan törvényeihez méltatlanul, ám a fölülről elvártakhoz adekvát módon igyekezett Baranyi Krisztinát megleckéztetni, s számonkérni rajta, miként hozhatta őket, szegényeket, ilyen helyzetbe, miközben az ATV hozta a polgármester asszonyt felettébb méltatlan helyzetbe, hiszen, legalábbis eddig a pillanatig, épelméjű, józan embernek aligha jutott az eszébe, hogy az ATV a Pesti Srácoktól igazol idegenlégióst.
Igaz, arról az ATV-ről beszélünk, ahol az utóbbi időben az egyik legfoglalkoztatottabb, nagy köztiszteletnek és presztízsnek örvendő megmondóember az a Vona Gábor, aki a „klasszikus” időben, 2006 és 2018 között a Jobbik elnöke volt, s akiben 2007 és 2009 között a Magyar Gárda elnökét tisztelhette az ATV vezetősége és dolgozó kollektívája. (Ha valakire ráereszkedett volna a feledés homálya, bátran pörgesse vissza a fenti esztendőket, „Google a legjobb barát” jeligével.)

Persze a legkülönösebb, hogy erről az ATV-ről sokan még mindig nem látják, milyen szerepet és funkciót tölt be, mi a rendeltetése, s milyen meggondolások tartják életben.
Vajon miért is járnak be oda nagy örömmel és dagadó büszkeséggel a riportalanyok? A politikusokkal vagy bizonyos szakértőkkel szemben (pl. orvosok, virológusok, energiaügyi, pénzügyi vagy biztonságpolitikai szakemberek stb.) megengedőbb vagyok, másokkal kevésbé. Az ATV előítéletei sajnos megalapozottak: bizton számíthatnak a megmosolyogtatóan hiú, kínosan nárcisztikus és saját fontosságuk tudatától elaléló értelmiségiek jelentős hányadára.

Amúgy a magam részéről köszönöm, kedves Baranyi Krisztina!
...
A „kiegyensúlyozottság” és a „másik oldal” közhelye és hazugsága
Az előző posztomhoz még csak annyit, hogy amikor Krug Emília és Kárász Róbert azzal dicsekszik, hogy ez egy olyan televízió, ahová minden oldalról meghívnak politikusokat és újságírókat, bizonyítandó, hogy az ATV a sajtószabadság tejjel-mézzel folyó Kánaánja, akkor ők is az örökös hazai kiegyenlítősdi velejéig hazug giccsének bálványát fabrikálják, s ha az ATV szerkesztőivel együtt komolyan azt hiszik, hogy imigyen ők a pozitív példázatai a hírgyártás versenyének, akkor mindezzel emberi és szakmai alkalmatlanságukról is tanúságot tesznek.

A fizikai bántalmakat elszenvedő megalázotthoz, meggyalázotthoz és megerőszakolthoz képest nem az erőszakot és gyalázatot elkövető jelenti a „másik oldalt”, Csorba Robikának nem a „másik oldala” az őt meggyilkoló aljadék, s a gázkamrába lökött áldozatnak nem a „másik oldala” dr. Mengele.

De hogy Krug Emília és Kárász Róbert is értse: a gyávaságnak nem a vakmerőség a „másik oldala” és megfordítva, a vakmerőségnek nem a gyávaság, hanem mindkettőnek a bátorság a tényleges másik oldala. A gyávaságot felesleges vegyíteni a vakmerőséggel, annak eredője sosem lesz a bátorság, legfeljebb a végtelen emberi silányság. Ha Kárász Róbert, Krug Emília és az ATV szerkesztői valóban a bátorságra (igazságra stb.) lennének kíváncsiak, akkor azt nem a megannyi „másik oldal” matematikai összességében keresgélnék.

„HOZZÁTOK A FÁKLYÁKAT!” – TÜZET RAKTAK A TÜNTETŐK A KÖZMÉDIA BEJÁRATÁNÁL

ÁTLÁTSZÓ / YOUTUBE
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2022.11.05.Pár ezren vettek részt november 4-én a Kunigunda utcai tüntetésen, amit „A hazugsággyár blokádja” néven Hadházy Ákos hívott életre. A napok óta a közmédia előtt sátrazó független képviselő mellett az eseményen felszólalt Baranyi Krisztina kilencedik kerületi polgármester, Ungváry Krisztián történész, Polyák Gábor médiajogász, valamint több civil szereplő is.

ELSZEGÉNYEDŐK, MUNKANÉLKÜLIEK, KILÁTÁSTALANSÁG, SORSTALANSÁG, DE GONDOSKODJANAK ÖNMAGUKRÓL, AZ ÁLLAM A BEVÉTELEIT A KEGYELTJEIRE FORDÍTJA.

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.11.05.


Mára megvilágosodtam végre. A misztikus illumináció katartikus élménye köszöntött rám, midőn végre megértettem, hogy a mai magyar politikai- és közgondolkodás megkerülhetetlen, szerves részévé lett Jean-Paul Sartre A lét és a semmi című fenomenológiai alapműve. Minden komolyan vehető állítás eszmei alapját manapság ez a filozófiai munka képezi. Mert midőn a minap egy rendkívül jelentős közszereplő nyilvánította Németországot nemlétezőnek, azonmód gyötrő kételyek kísértethada hálózta be lelkemet: Németország nem létezik, ezt most már értem, de vajon napjaink Magyarországát a lét vagy a nemlét (semmi) egzisztenciális állapota írja le helyesen?
Magamra maradtam a nagy kételyemmel, de aztán isteni sugallatra megszólaltak az égi harsonák, majd paripáikon megérkeztek a mennyei lovasok, büszkén hirdetve, hogy Magyarország miniszterelnökének fizetését 3 és félmillió forintra megemelték. Aztán újabb égi lovasok érkeztek, lelkesen visszhangozva a magyar miniszterelnök szavait, miszerint neki fogalma sincs, de az asszony tudja, mennyi a havi rezsiszámlájuk. Aztán felbukkant az égi lovasság harmadik rendje, akik fényességes tekintettel jelentették be, hogy mától minden rászoruló, elesett, magára maradt, megszomorított és megalázott honpolgár nyugodtan és szabadon felfordulhat ott, ahol csak akar, mert mostantól így keresztényi, s ez a szubszidiaritás elvének korszerű értelmezése. Végül, ahogy ez lenni szokott, megérkeztek a ragyogóan szőke, világítóan kékszemű fajtiszta lovasok, egyenest a magyar törvényhozás szent templomából, akik ősi hagyományaik szerint beszámoltak a zsidók hazát, népet és nemzetet bomlasztó-pusztító mocskáról, aztán veszedelmes elcigányosodást emlegettek, végül kiközösítést, kitaszítást és ismét és újra egy kis akasztást helyeztek kilátásba.
Magyarország tehát él és létezik, hiszen a fent említett hamisítatlan magyar jelenségek csak egy hagyományaihoz sírig hű országban történhetnek meg.
Abban az országban, ahol egyébként a szőke, kékszemű fajtiszta lovasokat valójában mások küldték előre, azok, akik ugyanígy gondolják, de részben (még) gyávák ahhoz, hogy mindennek hangot adjanak, másrészt azért, hogy a félhülye szőke, kékszemű fajtisztákkal szemben kifelé megmutathassák, ők mennyire mások, ők mennyire nem azonosak azokkal, miközben valójában sokkal szőkébbek és kékszeműbbek és sokkal fajtisztábbaknak gondolják magukat náluk, a helyettük is beszélő szerencsétlen pszeudofajtiszta idiótáknál.
Rezsiválság és tomboló infláció, növekvő elszegényedés, romokban heverő egészségügy és oktatásügy, de a miniszterelnök fizetése látványosan emelkedik.
A férj nem tudja, ez nem az ő dolga, mi köze hozzá, de az asszony a konyhában, cekkerrel a kezében tudja, mennyi a rezsi.
Elszegényedők, munkanélküliek, kilátástalanság, sorstalanság, de gondoskodjanak önmagukról, az állam a bevételeit a kegyeltjeire fordítja.
Kisnyilasok és nagynyilasok, zsidózás és cigányozás, fenyegetőzés és akasztás.
Jelentem, Magyarország a megszokott üzemmódjában tényleg létezik.

ELMAGYARÁZTA A KSH, MIÉRT TŰNIK NAGYOBBNAK A TANÁROK FIZETÉSE A STATISZTIKÁBAN, MINT A VALÓSÁGBAN

TELEX
Szerző: WEILER VILMOS
2022.11.05....Ettől függetlenül is siralmasak az adatok

Amikor a közoktatásban dolgozó tanárok fizetéséről beszélünk, minden statisztikától függetlenül érdemes azért néhány kézzelfogható esetet kiemelni. Ezek alapján:Van olyan tanár, akinek a fizetése 40 év munkaviszony után nem éri el a nettó 300 ezer forintot. Ez más diplomás szakmákban a kezdő fizetés szokott lenni.

- Egy két gyerekét egyedül nevelő, tíz éve a szakmában dolgozó tanár a pedagógusbérrel a létminimum alatt él. A fejlett világban nem gyakori, hogy teljes állásban dolgozó diplomás emberek létminimum alatt tengődjenek.

- Nemrég járta be a hír a magyar internetet, hogy egy budapesti iskolába magasabb fizetésért keresnek takarítót, mint tanárt. Az iskola később pontosított, és így kiderült: felsőfokú végzettséggel és felsőfokú nyelvvizsgával egy tanár nettó kezdőfizetése minden pótlékkal együtt körülbelül 8 ezer forinttal haladja meg egy délutános takarítóét.

A tanárok megalázóan alacsony fizetéseiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben, a témáról szóló videónk pedig itt tekinthető meg...

SZENT-IVÁNYI ISTVÁN: A FIDESZ-KORMÁNYZÁS LÉNYEGE AZ ÁLLANDÓ HAZUGSÁGKÉNYSZER

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2022.11.05.


A külpolitikai szakértő, volt külügyi államtitkár és EP-képviselő a legfrissebb nemzetközi eseményeket, s Magyarország ezekben játszott szerepét elemezte Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.


A legfrissebb aktualitás az izraeli választás, amelynek eredményeképpen ismét Benjamin Netanjahu alakíthat kormányt. Ennek kapcsán is felmerül a kérdés, merre megy a világ, hiszen Izraelen kívül Olaszországban és Dániában is választások voltak.

„Nincs egyértelmű tendencia” – válaszolta Szent-Iványi István –, „ellentmondó folyamatok zajlanak a különböző országokban. Brazíliában éppen megbukott a jobboldali populizmus, de Izraelben meg visszatért Netanjahu és a szélsőjobboldal. Ez mindenképpen hatással lehet a közel-keleti folyamatokra és nem pozitív értelemben.”

Ugyanakkor – tette hozzá – bizakodásra ad okot az új olasz kormányfő, Giorgia Meloni kijelentése, hogy nem akar Orbán-féle Olaszországot teremteni, „ez mindenesetre megnyugtató üzenetet hordoz”.

Fontos esemény a jövő héten esedékes félidei amerikai választás, amikor eldől, hogy a republikánusoknak többségük lesz-e a törvényhozás mindkét házában. „A kongresszussal kapcsolatban erre vannak komoly esélyek”.

Az kevéssé ad okot derűlátásra, hogy Orbán letette a voksát Bolsonaro, Netanjahu, Meloni, Trump mellett, olyannyira, hogy Szijjártó Péter már nyíltan kijelenti – mint Magyarország külügyminisztere –, hogy amennyiben Trump maradt volna az elnök, nem lett volna orosz-ukrán háború.

„Orbán gyakorlatilag minden szövetségesét elvesztette, most lázasan keresi, hogy kibe kapaszkodhat. Azt egyértelművé tette, hogy ezt a szélsőjobboldalon véli megtalálni.”...

...A Klikk TV Mélyvíz című műsora itt nézhető meg.

NÉMILEG NŐTT A MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐK ARÁNYA, DE TÍZ ÉVES TÁVLATBAN HARMADÁRA CSÖKKENT - A G7.HU REGGELI HÍRLEVELE / GAZDASÁGI SZTORIK ÖT PRCBEN

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2022.11.05.


A mai hírlevélben lesz szó kárpátaljai cigány menekültekről, az egyiptomi klímacsúcsról, a visszaszoruló szegénységről, egy ingázó bányamérnökről és az iráni tüntetésekről.