2016. május 14., szombat

NEKEM NAGYON BEJÖTT MINDEN ÁLMOM, A TÖBBIT MEG PONT LESZAROM

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.05.14.


ITT OLVASHATÓ

ILLIBERÁLIS ILLÚZIONISTÁK UNORTODOX MOCSARA

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: percaso
2016.05.14.


Ezek a szemfényvesztő, őszödi lufi eregetéseken felfuvalkodott, kétharmadosságukkal hamisan nemzeti együttműködést beképzelő, jobboldali populisták a mai napig azt hiszik magukról, hogy ők képviselik egyedül a nemzetet. Mindenki más rajtuk kívül, hozzájuk képest e tekintetben névtelen senki, jobb esetben pedig csak ministráns lehet. Orbánsági, tájvédelmi körzetükben tobzódnak a csókos káderek, a közbeszerzési pályázatokon egyedül induló nyertesek, az egykulcsos vetés termését dalova aratók...

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN AZ UTOLSÓ PÜNKÖSDBŐL

ELEGEM VAN. BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.05.14.


Történt - úgy tizenöt éve -, hogy egy ismerős fiatalember megkapta álmai gyülekezetét. Tipródott szerencsétlen, hogy mi legyen a bemutatkozó beszédének alapja, hiszen az egyfajta programbeszéd is, abban kellene összefoglalnia a maga credoját. Megsajnáltam, ezért elővettem neki titkos vezetői kézikönyvem legféltettebb darabját. Szerzette bizonyos Geoffrey Chaucer úr úgy 650 éve. Az ajánlott rész a következő vala: ""Ha rozsdál az arany, mi lesz a vassal?” Ha papjuk, kiben megbíznak, rohadt, mi óvja meg a laikusokat? De szégyen az is, ha mindenki tudja, hogy mocskos a pásztor, de nyája tiszta. A papnak kell példát mutatnia, hogy tisztán éljen mindegyik juha.” Javasoltam neki, hogy erre a néhány sorra fűzze fel elmélkedését. Köszönte. Amikor legközelebb összefutottunk, kérdeztem, használta-e a jó Chaucer úr gondolatait. Pironkodva vallotta be, hogy nem. Elolvasta, megértette, de ekkora terhet nem merészelt a vállára venni. Választott inkább egy unalomig ismert részt a Bibliából, azt ragozgatta, gyülekezetének az bőven megfelelt. Hát igen, ha rozsdál az arany…
 
Az idézet mindenkire vonatkoztatható, akikre emberek vezetését bízzák, legyen szó világi vezetőről (vállalat-, kisközösség-, országvezetés) vagy vallási vezetőről. Pünkösd idején - midőn a Szentlélek kiáradását és az egyház megalakulását ünnepli a keresztény világ - természetesen elsősorban a vallási vezetők tevékenységét kell a fenti idézet prizmáján keresztül vizsgálni.
 
Azonban nem feledkezhetünk meg világi vezetőink viselt dolgairól sem e mérce szerint. A kapott kép lesújtó. Inkább hagyjuk is: emberi csalódás a valaha volt nagy Viktortól az utolsó matolcsicskáig. Európa politikai vezetői pedig a szokásos módon alulmúlják magukat...
 

A VEZÉR AVAT - KÉPELEMZÉS

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.05.14.


A képen a miniszterelnökünk egyik kezében talán egy vágóeszközfélét, netán ollót, meg valami szalagdarabot tart, a másikkal pedig eközben épp egy hódolójával jattol. Ez az illető kissé meggörnyedt testhelyzetben áll előtte, ahogyan az egy hű alattvalóhoz illik, ha ily nagy emberrel találkozik. Arcán szolgai vigyor terül el, tekintetét kissé lapos sunyi, számító pillantással gazdijára – urára és parancsolójára – szegezi, miközben a kezét szorongatja. Láthatóan legszívesebben fél térdre ereszkedne előtte és megcsókolná azt a feléje nyújtott (szent) jobbot.
 
Orbán viszont a parolázás közben rá sem néz eme egyénre, ő e művelet közben is már előretekint, a messzi távolba, ahogy az egy ilyen történelmi, Szent Istváni léptékű, nagy formátumú államférfihoz illik. Neki ez a pórnép jól láthatóan csak egy kisebb akadály az útjában, azon a fáradtságos és embert próbáló úton, amit Magyarország népe, a magyar emberek felvirágoztatása érdekében kell bejárnia.
 
A miniszterelnök természetesen nem is mosolyog. Hisz neki ezernyi gond nyomja a vállát, nap mint nap meg kell küzdenie a gonosz és ostoba brüsszeli bürokratákkal, a szomszédos népek folytonos ármánykodásaival, a határainkat folyton ostromló vérgőzös terroristák hadával és azok itthoni – Soros György által pénzelt – ballib cinkosaival.
 
A fotón a nagy államférfivel szemben, a kisember mögött Tessely Zoltán miniszteri biztos látható. Ő szintén mosolyogva néz a vezérére, ez a mosoly azonban már nem egy kis senki alázatos mosolya, hanem a beavatott bennfenteseké. A mi kutyánk kölykének hálás és cinkos vigyora ez, amelyik azt fejezi ki: nagyméltóságú miniszterelnök uram, mi ugye kérlekalássan egyívásúak vagyunk, egy brancsból valók, hiszen voltál oly kegyes, hogy rám bízd Felcsút és környéke felvirágoztatását

ITT OLVASHATÓ

BELSŐ TERRORISTÁK

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.05.14.


Időtlen idő óta harcolok az egyik közösségi honlapon azért, hogy ott egyetlen erőszakra utaló bejegyzés se jelenjen meg, amivel megvádolhatóvá válunk azzal, hogy a francia forradalom jakobinus, vagy az orosz forradalom bolsevik vonalát akarjuk követni. Mindhiába, mert legutóbb P. L. nevű társunk ilyen képet tett közzé:
 
https://49.media.tumblr.com/3ae5eaccdddcce23cf6e2bdd9ad34604/tumblr_o2inbaA6l91tpmgf1o1_400.gif
 
Ehhez a szörnyű képhez, illetve a kép által sugallt mondanivalóhoz számos helyeslő komment csatlakozott, ami egyszerűen megrémített. Íme néhány ezekből:
 

"MINDIG IS ROMANTIKUS VOLTAM" - WOODY ALLEN ÚJABB CANNES-I NYITÁNYA

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.05.14.


Woody Allen Café Society című filmjével nyitott a 69. Cannes-i filmfesztivál. Legutóbb öt évvel ezelőtt érte ez a megtiszteltetés a New York-i rendezőt, akkor az Éjfélkor Párizsbant mutatták be.
 
Allen ez alkalommal is a 30-as évek Amerikájába, a klubok és a gengszterek világába viszi el melankolikus és romantikus filmjével a nézőt. A rendező zokszó nélkül szenvedte el a terrorista veszély miatti óvintézkedések maceráját, mondván „New York-ban egy szupermarketbe is félek bemenni.”
 
A filmet, mint általában legtöbb alkotását, versenyen kívül mutatták be. „Nem hiszek a művészetben meghonosított versenyben. A sportban van értelme, de az a gondolat, hogy emberek kis csoportja, egy zsűri döntse el, melyik a legjobb film, elképzelhetetlen. El lehet-e dönteni, hogy Matisse jobb Picassónál? A film ízlés kérdése, van, aki szórakoztatónak, van, aki unalmasnak találja filmjeimet. Nem tudok objektívan megítélni egy filmet és kiválasztani a legjobbat, ezért nem versenyeztetek. De örülök, hogy itt lehetek Cannes-ban és kiváló légkörben mutathatom be a filmemet” – nyilatkozta a La Repubblicának...

ITT OLVASHATÓ

ELVTELEN GAZEMBERSÉG - ORBÁN-HABONY IRÁNYÍTJA BUDAPESTET IS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: KMH
2016.05.13.


Szépen termett az elmúlt hetekben Tarlós István budapesti főpolgármester botrányfája:

Százmilliókat von el a Fesztiválzenekartól.

Szétmutyizzák a buszbeszerzéseket, és nem tudják kiírni a tendert azokra a járművekre, melyeknek novemberben már utasokat kellene szállítaniuk a 3-as metró felújítása idején.

Habony Árpád, Orbán Viktor politikai tanácsadója pályáztatás nélkül terjesztheti lopott pénzből nyomtatott újságait– a Lokált — a budapesti metróállomások területein, miközben a Metro című lappal korábban éppen a pályáztatás szükségességére hivatkozva nem hosszabbították meg a szerződést.

Ha nem milliárdokról, ha nem Orbán-Habony kiszolgálásáról lenne szó, azt mondanám, butaság. Így viszont csakis nyegleséggel leplezett elvtelen gazemberségre, gyengeségre, behódolásra tudok gondolni. Orbán-Habony irányítja Budapestet is...

ITT OLVASHATÓ

AZ ORSZÁG SZÉTLOPÁSA EGY "POLITIKAI ELKÉPZELÉS VÉGREHAJTÁSA"

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.05.14.


Csípem én ezeket az úgynevezett ideológusokat, mint a Lánczi András. Főleg, mikor a megmagyarázhatatlan megmagyarázásába belefáradva stratégiát váltanak, és a megmagyarázhatatlant legitimmé kívánják tenni.

Mint teszi azt Lánczi éppen a korrupcióval.

Mer'az van, tecciktunni, hogy az ország szétlopása nem egyenlő ám ezzel a tevékenységgel. Ha egy "politikai elképzelés végrehajtása" zajlik, akkor azt lehet korrupciónak nevezni, de Lánczi ezt a korrupciócsomagot el tudja fogadni. Jóhogy - mondhatod nyájas olvasó - egy államilag finanszírozott pénzmosodával az "elitcsere" haszonélvezőjeként nem fog mást mondani. Érte, neki is lopnak, így van ez jól. A korrupció elleni harcot - muhaha - már úgyis régen kukázták Orbánék, most az jön, hogy ami ellen harcolni nem tudunk és nem is akarunk, azt megpróbáljuk elfogadhatóvá tenni.

Mintha a szar csokivá változna az arany színű sztaniol csomagolástól...

ITT OLVASHATÓ

KATINKA MÁR BAJNOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.13.


Hosszú Katinka nem akart semmit, csak úszni. Azt szerette volna, ha normálisak lennének a körülmények és békén hagyják. Nem akart forradalmat, amikor eltépte az úszószövetség szerződését, csak természetesen reagált. Olyan választ adott rá, amilyet az ilyen ajánlatra adni lehet. Számára ez ösztönös, természetes reakció volt.

Akaratán kívül mégis egyfajta morális forradalmat indított el. A fellépése nyomán került a figyelem középpontjába Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki eljátszott egy lemondást, hogy mártírt csináljon magából és lejárassa Hosszú Katinkát. Az egész színjáték meglehetősen ízléstelen és visszataszító volt, amire Katinka megint jól reagált. Nem állt vele szóba többet.

Ennek következménye lett, hogy valaki elővette Kiss László sokak által ismert erőszakolós ügyét, amelynek a végét ismerjük. Hiába volt a sok hazudozás, tagadás, Magyarországon hosszú idő óta először győzött a jó. Ehhez kellett még egy morális ember, Takáts Zsuzsa, aki az uszodai megerőszakoltak közül egyedül állt ki az igazáért, vállalva minden következményt, majd másodszor is kiállt, amikor látta, hogy hazudnak az elkövetők és a támogatóik.

Ennek eredménye mégiscsak morális forradalom lett, amely helyreállította valamiképp a nők tiszteletét és becsületét, a nemi erőszak társadalmi megítélését, az embereknek a jóba és az igazba vetett hitét. A megtaposott és megerőszakolt magyar világ szimbóluma lett Katinka és Zsuzsa, akik felvillantották a morális győzelem lehetőségét, s a hitet, hogy érdemes elveket követni, nem megalkudni, nem beállni, nem engedni, hanem kitartani, és jellemesnek lenni, az igazság útján járni. Érdemes nem a pénzt és az anyagi javakat választani, mert fontosabb a szabadság és az emberi méltóság...

ITT OLVASHATÓ

BEZÁRUL A KÖR: ÍGY TERMELI ÚJRA A SZEGÉNYSÉGET A FIDESZ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.05.14.


Felfoghatatlan számokat közölt a minap az Eurostat. Tavaly a foglalkoztatottak 9,3 százaléka élt szegénységben. 2014-ben „csak” 6,7 százalékuk mondhatta ezt el magáról. Csaknem minden tizedik ember tehát, akinek ma Magyarországon van legális munkából származó jövedelme, éhbérért dolgozik. Nem kell messzire menni, ha meg akarjuk találni a felelősöket.
 
Bármennyire is fura, a Fidesz és az Eurostat állításai tökéletes összhangban vannak. Csak éppen előbbi nyilvánvalóan győzelmi jelentés egy fiktív világból, utóbbi pedig szomorú látlelete a valóságnak.
 
Hogy ma Magyarországon egyre nő a dolgozói szegénységben élők száma, az ugyanis a mostani kormánynak köszönhető. Nem lehet ugyanis figyelmen kívül hagyni azt a tudatos nyomorba taszítást, amit a közmunkaprogram révén jelen kurzus művel a munkaerőpiac szélére szorulókkal. (Miközben jegyezzük meg: dolgozói szegénységnek számít az is, ha pedagógusként vagy ápolóként a hónap végére kenyérgondjai támadnak az embernek, ami szintén gyakori jelenség.)
 
Havonta mintegy 250 ezer embert „tart el” a közmunkaprogram. Ők azok az emberek, akik gyakran teljesen felesleges munkát végeznek (a közmunkának köszönhetően tudtuk meg például, hogy lehet október végén is virágokat ültetni a polgármesteri hivatalok elé), vagy éppen megalázó körülmények közt, a munkavédelmi előírásoknak meg nem felelő feltételekkel kénytelenek dolgozni. Mert ennél jobbat nem találnak.

250 ezer közfoglalkoztatottról beszélünk átlagosan. Köztük egyre több a diplomás, de kétkezi munkát végző ember, és folyamatosan emelkedik a fiatalkorúak száma is, akik kibukva az iskolából egyből a kilátástalanság közmunkának nevezett poklába lépnek be, ahonnan esély sincs a kitörésre. Legfeljebb lefelé...

ITT OLVASHATÓ

KI AZ A SZÖRNYETEG?

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.05.14.


Kedvelem Ceglédi Zoltánt, szívesen hallgatom, úgyszólván mindig egyetértek vele. Írt egy cikket a sportban alkalmazott erőszakról, ebben is egyetértek vele.
Ideteszem az utolsó bekezdést:

"Ehhez pedig, ha szükséges, mondjunk le legalább négy évre az olimpiafétisről. Igen, vállalom, én kifejezetten veszélyeztetni szeretném az olimpiai sikereket! Azt szeretném, ha tudná minden sportoló fiatal, hogy 2020-ig azzal mehet le az uszodába, edzőterembe, bárhova, hogy nem fogják bántani. Azt is szeretném, hogy mindenki szólaljon meg, aki korábban volt áldozata az ocsmány gyakorlatnak. Aztán nézzük meg, mit hoz Rio és Tokió. Lehet, hogy kevesebb érmet hoznak haza a sportolóink, kevesebbszer hangzik fel a magyar himnusz – de utóbbi nem a verés, megalázás és nemi erőszak „filmzenéje” lesz a dobogón
állónak. Kevesebb érem, de kevesebb sérült gyerek? Ki az a szörnyeteg, aki ne ezt választaná?"

Ceglédi nem egy kékszemű kisgyerek, az utolsó kérdésre ő is tudja a választ. Az egyik ilyen szörnyeteg az, akit a kedves papa nemcsak vert, hanem rúgott is, oszt tetszik látni, milyen karriert csinált...

ITT OLVASHATÓ 

A SZÜLŐTARTÀS ELRENDELÉSE EGYIDŐBEN A SZOCIÁLIS KIADÁSOK ELTÖRLÉSÉVEL

TABUNYITOGATÓ
Szerző: Pap Szilárd István 
2016.05.13. 

koldus--festmeny.jpg
Minden cikk-cakk és pálfordulás ellenére létezik a Fidesz elmúlt hat éves kormányzásában egy olyan állandó, amelyből soha, egy percig sem tért ki: a dolgozók és a szegények szívatása. Az alapelv mindig ugyanaz: a magyar polgárok közösségének (azaz a magyar államnak) nem feladata, hogy feltételeket teremtsen a fizetésből élők, a szegénység szélén táncolók, illetve a rászorulók boldogulásához. 

Épp ellenkezőleg, a Fidesz felfogása szerint az államnak a jog erejével kell fellépnie, hogy a rossz gazdasági környezet és egyenlőtlen társadalmi viszonyok által nehéz helyzetbe hozott emberek nyakába varrja sikertelenségük felelősségét, az állami erőforrásokat pedig adókedvezmények, stratégiai partneri szerződések vagy épp törvénybe foglalt korrupció által a már amúgy is tehetősek felé irányítsa. 
Most egy újabb állomásához érkezett ez a folyamat.
A napokban röppent fel a hír, hogy a Fidesz a Polgári Törvénykönyv módosítása révén kiszélesítené a „szülőtartás” intézményét, az Alaptörvényben is szereplő gondoskodás kötelességét, vagyis törvénybe foglalná, hogy mindenkinek kötelessége anyagilag eltartani rászoruló szüleit: ha a megélhetéshez nem elegendő a nyugdíja, akkor pótolja ki, ha állami vagy magánellátásban részesül az idős szülő, akkor a gyerek fizesse ki az ellátás költségeit.
Ritka az a gyerek, aki ne segítene idős vagy beteg édesanyján, ha megteheti, ahogyan az az édesanya is nagyon ritka, aki ne tenne meg lehetőségeihez mérten mindent gyerekéért. Szóval nincs is gond azzal, ha elvárjuk a kölcsönös gondoskodást. Csakhogy itt egyáltalán nem erről van szó. Hanem arról, hogy a családokban tapasztalható elemi szolidaritás mögé bújva a kormány egy újabb szeletet próbál lecsippenteni abból a rendszerből, amely a rászoruló milliók számára próbál emberséges körülményeket teremteni, és egyúttal megpróbálja a boldogulás terhét az egyének nyakába varrni.


ITT OLVASHATÓ

A ROKKANTAK KÉPTELENEK A VÁRATLAN KIADÁSOK MEGOLDÁSÁRA

TABUNYITOGATÓ
Szerző: Mészáros Terézia
2016.05.13

aram-nelkul---24.hu.jpg
Megoldhatatlannak tűnő helyzetek is vannak. Főleg a súlyos betegségtől szenvedő mély-szegénységbe taszított aktív életkorú rokkantak helyzete tűnik egyre reménytelenebbnek. Naponta kapunk segélykérő leveleket olyanoktól, akiknek borzalmas a szociális helyzetük.

Van olyan rokkant, aki egyetlen forint pénzellátást sem kap a biztosítási idő hiánya miatt. Azok, akik rehabilitációs és rokkant-ellátottak, a többségük 28-56 ezer Ft/hó összegből kénytelen élni, állapottól függően. A pénzellátásuk nem elég élelemre, gyógyszerre és lakhatásra sem, de, ha valami elromlik, attól Isten irgalmazzon
Semmi nem romolhat el, semmit sem tudnak pótolni a pénzhiány miatt. Valamilyen felújítási munka, vagy éppen fogpótlás? Az már szóba sem jöhet. Újat venni egy elromlott háztartási gép helyett nem bírnak, az eleve kizárt. Nincs méltányosság, nem kaphatnak segélyt, nem kaphatnak hitelt sem. Utóbbit nem is tudnák miből visszafizetni. 
A szegénység a legnagyobb ellensége a rokkantaknakEbbe az állapotba a kormány kényszeríti bele a megváltozott munkaképességű személyeket, de ami a legborzalmasabb ebben, hogy egyes orvosok is asszisztálnak ehhez. A NRSZH orvos-szakértők közül, akik visszaminősítik az érintetteket a felülvizsgálatokon, bele sem gondolnak abba, hogy mihez asszisztálnak? A költségvetési megtakarítási célszámokká váló rokkantaktól mindenáron meg akar szabadulni a kormány. A kormányzati akarattal megegyezik a társadalom cinkossága, így akadálytalanul küldhetik az aktív életkorú rokkantakat mihamarabb a másvilágra! A jövő évi költségvetésben még további milliárdokat spórolna a kormány a legkiszolgáltatottabbakon.


ITT OLVASHATÓ

BRUCK ANDRÁS: MIBEN BÍZNAK?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AN
2016.05.13. 

Van egy kérdés, amit újra és újra felteszek magamnak: hogyan mernek mindennap tovább fosztogatni?
Hogyan merik szállodával, birtokkal, kastéllyal, gyárral, bankkal megajándékozni saját magukat, családtagjaikat, fiukat, lányukat, rokonságukat?
Hogyan mernek tíz- és százmilliókat, milliárdokat haveroknak kiutalni, nem ritkán elvégzett munka, az ország számára hasznos teljesítmény nélkül?
Hogyan mernek orbitális számlákat bemondani, s a magyar adófizetőkkel kifizettetni? Hogyan mernek mindent a lopásaikhoz, rablásaikhoz igazítani, s az újabb és újabb törvényeket is ellenünk fordítani?
Vajon, mitől ilyen magabiztosak?


Leginkább két dologtól.
Egyrészt bíznak az ellenzékben, abban, hogy majd miután visszaszerezték a hatalmat, ami egyszer mindenképp bekövetkezik, marad minden a régiben. Hogy a győzteseknek nem lesz elég akaratuk és elszántságuk feltárni ezt az egész ország szeme előtt véghezvitt, és a parlamenti demokráciák történetében alighanem példa nélkül álló bűnténysorozatot. 
Másrészt bíznak a jogállamban, amelyet ők ugyan szétvertek, megerőszakoltak, de amelytől azt remélik, hogy a visszaállítása után majd megvédi őket. Mert nem kétséges, hogy akkor újra ők lesznek a demokrácia és jogbiztonság leghangosabb szószólói. Egyébként együtt a híveikkel, akik most viszont önmaguk kifosztását is némán tűrik, csakhogy tovább hihessenek. 


ITT OLVASHATÓ

KIKET HALLGAT LE A RENDSZER ÉS MIÉRT

KETTŐS MÉRCE BLOG 
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.13. 

A Blikk közölt ma reggel cikket arról, hogy kollégájukat egy szimpla bűneset kapcsán lehallgatták, hogy kiderítsék, ki a forrása a rendőrségen belül. Ez az újságírói munka, a társadalmi kontroll tönkretétele. Ki fog ezek után rendőrként bármilyen információt újságíróknak kiadni? És miért sokasodtak meg az elmúlt időben Magyarországon a lehallgatási ügyek?
Hónapokig titkos eljárásban nyomozott a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével egy rendőr után hivatali visszaélés gyanúja miatt, mert a vád szerint egy kettős emberölési ügyben adatokat adott ki a Blikk újságírónőjének. Az esetben az a furcsa, hogy több más médium is beszerezte a helyszínen ezeket az információkat, rendőrségi kapcsolat nélkül is. De ennél is furcsább, hogy miután nyilvánossá tették a nyomozás aktáit, kiderült, lehallgaták bírói engedélyel a Blikk újságírónőjét, Csikós Klaudiát.

Márpedig az újságírók lehallgatása elviekben különösen érzékeny dolog, ilyet csak akkor lehet csinálni, ha magával az újságíróval szemben merült fel bűncselekmény gyanúja. Itt erről
 szó sincs.

ITT OLVASHATÓ

ÜZENJÜK BUDAPESTNEK, HOGY ŐK IS MEGÉRTSÉK

AMERIKAI NÉPSZAVA 
Szerző: AN 
216.05.13.


A világ söpredéke leszünk, ha a rasszizmusra szavaz a magyarok többsége. 
Az Orbán-rezsim kampányt indít a "kényszerbetelepítésnek" nevezett népszavazásról, hogy minél többen vegyenek részt a referendumon. A közterületeken, televíziós és rádiós hirdetésekben szórják majd az adófizetők százmillióit az uszítársa, emellett internetes oldalt is létrehoznak.

Mint írják, "elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság 78 millió forintos fejenkénti büntetéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha a tagországok nem fogadják el a kényszerbetelepítést. Eközben egy magyar emberre 1 millió forint uniós támogatás jut. Brüsszelt meg kell állítani".
A kampány plakáttervén az áll: "Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!". 
Mi pedig azt várjuk, hogy Brüsszelben is megfogalmazzanak végre egy levelet, amelyet azzal a kísérő szöveggel küldenek, el, hogy "Üzenjük Budapestnek, hogy ők is megértsék!". A levél megfogalmazásához az alábbiakban adunk néhány ötletet:
1. Az Európai Unió tagjának nem kötelező lenni.
2. Aki az Európai Unió tagja, az köteles betartani az uniós normákat, a liberális demokrácia alapelveit, és a közösen elfogadott határozatok tartalmát. Aki népszavazást rendez azok ellen, az valójában az Európai Unióból való kilépésről tart népszavazást.
3. Akinek nem tetszik az Európai Unió, az ne uszítson ellene, hanem lépjen ki.
4. Akinek nem tetszik az Európai Unió, annak ne kelljen az uniós országok polgárainak pénze sem. Ha Orbán Viktor kisvasutat épít az európai uniós polgárok pénzéből, akkor vállaljon át jelképesen az európai polgárokat sújtó terhekből is.

HA FIZETSZ, BEVÁNDOROLHATSZ, HA TERRORISTÁK ELŐL MENEKÜLSZ, DÖGÖLJ MEG!

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2016.05.13.


Ezt persze nem én mondom, hanem a bevándorlás elleni hazug kampányt folytató, ám közben aarkát tartó Orbán-kormány. 

Ha letelepedési kötvényt veszel, meert rajtunk keresztül be akarsz jutni az Európai Unióba, gond nélkül megteheted. Akkor is, ha történetesen orosz maffiózó vagy, netán gyanúsan meggazdagodott kínai. Csak az a fontos, hogy kipengesd a zsét a magyar államkincstárnak - és persze az hatalmas összegeket kereső offshore közvetítő cégeknek...

ITT OLVASHATÓ

ITT A KEHI JELENTÉSE: KAMU PÁLYÁZATOKKAL NYERTEK ÁLLAMI FÖLDEKET A HORTOBÁGYON

ÁTLÁTSZÓ BLOG 
Szerző: vagogabor 
2016.05.13.

Szétcsalták a Hortobágy körüli földek bérleti pályázatait, mutat rá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése. A visszaélésekről beszámoló jelentést titkosította a kormány, most egy per miatt mégis nyilvánosságra került. A pályázatok töredékét visszavonták, de a mutyira épülő földpályázati rendszer egészét nem vizsgálták tovább.

Miután kitörtek a nagy botrányok a Hortobágyi Nemzeti Park földbérleti pályázatai miatt 2013-ban, maga a miniszterelnök rendelte el a kormányzati vizsgálatot az ügyben 2014 elején. A vizsgálati jelentés 2014 végére megszületett, de határozott ellenzéki kérések ellenére tíz évre titkosították azt. 2015 elején legalább tizennégy esetben újrapályáztatták a földeket, de a jelentés alapján sokkal több pályázatnál történhetett visszaélés. A balhét végül 2015 nyarán a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával akarták elvitetni, aki inkább lemondott.

ITT OLVASHATÓ


AZ EMBEREKBE VETETT HIT

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.05.13.


Terjeszd el azt a hazugságot, amelyik nagyon tetszik az embereknek és így legalább nem kell magyarázkodnod. Ha jól csinálod, kinevetik majd azokat, akik az igazságot próbálják nekik elmagyarázni.” (Oliver Gill, biztosítási ügynök)
 
Európa megszállásának népszerű és elterjedt elméletét könnyedén meg lehet cáfolni azzal a ténnyel, hogy Libanonban kb. 1,2 millió menekült él. Az említett ország lakosságszáma 4,7 millió fő. Ez azt jelenti, hogy Libanonban jelenleg minden száz emberből 20 menekült. Európa lakossága 742,5 millió. Nagyjából 150 millió főt kéne befogadnia ahhoz, hogy megközelítse Libanon telítettségét. 
 
Az sem igaz természetesen, hogy az integráció nem okoz problémákat. Németországban 5,5 millió, Franciaországban 6,9 millió, az Egyesült Királyságban 5,6 millió muszlim él. Ezek már jelentős számú közösségek. A legnagyobb problémák Franciaországban jelentkeztek. Tény az, hogy 2005-ben 274 franciaországi településen törtek ki zavargások, melyek több mint két hétig tartottak. Nem véletlen tehát, hogy Párizs terrorfenyegetettsége magas. Ezt legfőképpen a saját állampolgáraik okozzák. Emiatt azonban nem lehet közel 7 millió embert gettókba zárni, majd deportálni, a menekülteket pedig azonosítani a terrorizmussal. 
 
Magyarországon 24.000 muszlim vallású állampolgár él, akikkel semmilyen integrációs probléma nem volt eddig. Ha azonban tovább folytatódik a magyar lakosság felesleges és hazug megfélemlítése, akkor ezek a magyar, muszlim vallású, vagy annak vélt állampolgárok nagyon könnyen áldozatokká válhatnak. Ezért természetesen senki sem fogja vállalni a felelősséget. Szegeden tavaly augusztusban már történt egy ilyen támadás, ami nem okozott általános felháborodást. (Megvertek egy egyetemista lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját) 
 
Összemosni a menekültválság problémáit az Unióból való kilépéssel teljesen irracionális dolog. Ez ráadásul eltereli a figyelmet az orbáni propaganda hazugságairól. Ha a Fideszt szembesítik az igazsággal – amihez természetesen konkrét adatok, tények szükségesek –, akkor a monumentális propagandagépezet teljesen lebénul. A tekintélyes politikusok elkezdenek lesütött szemmel szaladgálni, ostobaságokat beszélni, majd megunják az egészet és kitiltják az újságírókat. Ezzel szemben, ha feltételezésekkel támadják őket, azonnal erőre kapnak. Abban ők sokkal jobbak és több milliárd forintjuk van az összeesküvés-elméleteik elterjesztéséhez...
 

A FIDESSZEL NINCS PÁRBESZÉD - SZIGETVÁRI VIKTOR MIATT KISÉTÁLT A FAJGYŰLÖLŐ NÉMETH SZILÁRD A STÚDIÓBÓL

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: KMH
2016.05.13.


Leírhatatlanul szégyenteljes, hogy Magyarország – egy ország amely 60 évvel ezelőtt elárasztotta Ausztriát, aztán az egész nyugati világot 200 ezer menekül el, mely menekülthullámnak édesapám is része volt – most olyan vezető politikusokat termelt ki, akik szemrebbenés nélkül hergelik a magyar társadalmat a más és bajbajutott népcsoportok ellen.

Az esetet az tetézte, hogy a G. Fodor Gábor fideszes tanácsadó velejéig romlott 888.hu című lapja – mely lapban Lovas István ment neki a KMH testvérlapjának a hétenantiszemitizmussal vádolta Szigetvári Viktort és szerintük pont azért sétált ki Németh Szilárd, mert már nem bírta az Együtt-elnök zsidózását. Az az olvasó, aki csak a 888.hu, illetve a Habony-féle médiabirodalom hasábjaiból értesül, talán el is hiszi, hogy Szigetvári Viktor zsidózott. Az a szomorú, hogy ez még jó sokak számára a Fidesz körül valószínű titokban tetszene is.

Csakhogy szó sincs zsidózásról. Amiután Németh összehordott egy tonnányi összeesküvési elméletet  a menekültek ellen és gyűlöletet szított a reménytelenség elől menekülő nők, gyerekek is férfiak ellen – Szigetvári Viktor arra utalt, hogy most már csak a zsidózás és a vad, antiszemita konspiratív elméletek hiányoznak...

ITT OLVASHATÓ

"VALÓT MONDJ, BÁRMI LESZ AZ ÁRA" - VARÁZSFUVOLÁK 2016 MÁJUSÁBAN II. - OPERAKALAND AZ ERKELBEN

MEZEI NÉZŐ BLOGJA
Szerző: MakkZs
2016.05.14.


Idén a műsor úgy hozta, hogy a Müpában megint elővették Fischer Iván tavalyi Varázsfuvola rendezését , amelyről az előző Varázsfuvola- bejegyzés szólt, illetve az Erkel tavaszi operakalandjában is ez a mű szerepel, hármas szereposztásban, Szinetár Miklós rendezésében. Ennek az előadásnak a 2014-es főpróbáját láttam, és kevéssé szerettem, lehet, hogy azért is, mert néhány hónappal előtte az említett Almási-Tóth rendezésben végre találtam egy olyat, amelyiket el tudtam fogadni.
 
Jogos kérdés ezek után, hogy ha különösen nem szeretem a darabot, időm sincs, minek erőltettem a darab ismételt megtekintését, ráadásul egy héten belül négyszer is elmentem az Erkelbe, bár csak egyszer tudtam egy teljes előadást végignézni (május 10-én délelőtt), de minden szereposztásba belenéztem, bár így is vannak szólisták, akikből semmit, vagy méltatlanul keveset láttam.

Az ok roppant egyszerű: azon kívül, hogy kissé nyugtalanít, hogy miért is nem tudom ezt a Mozart művet szeretni, miközben a szerző olasz operái a kedvenceim közé tartoznak, csakis a fellépők miatt vettem magam rá a megtekintésre. Abban tudom az énekeseimet megnézni, amiben kitűzik őket. Ha ebben, akkor ebben. És annyira sok énekes van kisebb szerepekben is, akik érdemesek a figyelemre...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ALATT JOBB VOLT

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA 
Szerző: Ceglédi Zoltán 
2016.05.13. 

2062 ősze, Arany Alkony Nemzeti Nyugdíjas Otthon, délutáni csendes pihenő.

- Épp azt mondom a Laci bácsinak, hogy mennyivel jobb volt a Viktor alatt. Ugye? Emlékeztek, volt rezsicsökkentés, malacosztás, a keményen dolgozó kisemberekért voltak a politikusok, nem fordítva. Épült az ország! Stadionok, múzeumi negyed, várfelújítás, bárhova néztél, épülő-szépülő fővárosunk. 

És meg lehetett élni! A gyerekek ingyen kapták a tankönyvet, az iskolatejet, a menzát - de meg is nevelték őket! Nem úgy, mint ezek a mai fiatalok, hogy flegmák, meg azt se tudják, mit akarnak. Nem köszönnek. 

Bezzeg a mi időnkben, mi tudtuk, mi a tisztelet. Nem is voltunk ilyen göthösek, naponta volt tornaóra, meg erkölcstan is volt, az kéne ezeknek a maiaknak is. És ha túllógott a füleden a haj kétujjnyival, már vittek is el a borbélyhoz, nem nézhettél ki úgy, mint egy huligán. 


ITT OLVASHATÓ


TAXISTÜNTETÉSEK: ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS HELYTT ZSAROLÁS?

MAGYAR NARANCS - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Mikecz Dániel
2016.05.13.


Most úgy tűnik, a tüntetések nem javítanak a helyzetükön, viszont rontanak a megítélésükön.
 
Kedden újra tüntettek a taxisok, akik továbbra is azt követelik, hogy „tiltsák be” az Uber-alkalmazást, de legalábbis egységes szabályok vonatkozzanak a sofőrökre és a gépkocsikra a személyfuvarozásban. Míg ezen a héten a reptérre vezető gyorsforgalmi útnál lassították a forgalmat, korábban a Deák térnél tüntettek, majd több hidat is lezártak a taxisok. Fónagy János még a múlt héten tárgyalt a taxisok szervezeteinek képviselőivel, majd bejelentette, hogy a kormány egy olyan javaslatot nyújt be az Országgyűlés elé, ami szigorítja az engedély nélküli személyszállítás büntetését. Fónagy János a szigorítás bejelentése után azt állította, hogy a taxisok tüntetéseinek nincsen hatása a tervezett intézkedésekre. Arról valóban már februárban beszélt az államtitkár, hogy leszedik a szabálytalan Uber-sofőrök rendszámát, mindez ugyanakkor a taxisok első, januári Uber-ellenes Deák téri tüntetése előtt történt. Nem egyszerű felmérni a tüntetések szakpolitikai következményeit, hiszen a végső szó valóban a politikai döntéshozóké, akiket pedig a tiltakozókon kívül más is befolyásolhat. Tekintetbe véve a kormány elkötelezettségét, úgy tűnik, hogy a taxisok tüntetései fölöslegesek, és csak társadalmi megítélésüket rontják...

ITT OLVASHATÓ

ŐSZINTE ÉS KŐKEMÉNY - ITT VAN A MÚLT, ITT VAN ÚJARA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.05.14.


Szijjártó a nemzeti madeleine, az ő gőze száll fel a teából. Mindez tegnap derült ki, amikor elmondta napi imáját, ím, ígyen: “Magyarország szuverén ország, tehát nem kell nyomást gyakorolnunk, az Európai Bizottságnak világosan meg kell mondani az álláspontunkat, és kőkeményen, világosan meg is fogjuk mondani, erre mindenki számíthat.”

A nyikhaj kőkemény. Már csak őszintének kéne lennie – ami kivitelezhetetlen egy föladat -, és akkor babos kendőt a gigájára hurkolva jelenthetné ki, hogy ő a nemzet csótánya, illetve a mögötte álló zenekar a fekete bárány, mint ahogyan rockos bandák hülyítették a magyart akkor, amikor külügyminiszter úr meglátta a napvilágot, 1978-ban. (Istenem, még nincs negyven éves, és már vén hülye.)

ITT OLVASHATÓ

ÉS AKKOR ORBÁN MEGHÁTRÁL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.05.13.


A magyar kormány jelenleg azt a taktikát alkalmazza, melyet Kutuzov tábornok Napóleon ellen az oroszországi hadjáratban. Folyamatosan hátrál, közben a felperzselt föld módszerét használva gyengíti az előre törő ellenséget. Kérdés, hogy Borogyinónál sikerül-e döntetlenre kihoznia a csatát, így hiába esik el Moszkva a franciák inkább pakolnak, és iszkolnak vissza nyugatra, mielőtt mindenki éhen hal vagy megfagy. Türelem, rövidesen lefordítjuk mindezt a mai magyar viszonyokra.

Nem úgy ismerjük a magyar miniszterelnököt, mint aki megijed egy kis szócsatától, sőt, igazából akkor van elemében, ha valakivel ölre mehet. Egyetlen csoport van a környezetében, akivel nem szokott nyíltan harcba bocsátkozni, ez pedig a magyar választópolgárok közössége. A sorsa (és persze pártjáé és kormányáé is) ugyanis annak a mintegy nyolcmilliós tömegnek a kezében van, amely 2018-ban véleményt mondhat a ténykedéséről.

A Fidesz politikai jövője tehát attól függ, milyen gondolatok kavarognak majd a magyar választópolgárok fejében akkor, amikor be kell valahová húzniuk az X-et. Vegyük a jelenlegi helyzetet: gondolhatnak arra például, hogy a kormánynak sikerült rendesen szétzilálnia az iskolarendszert, lerohasztania az egészségügyet, trafikkoncessziókkal és földárverésekkel kitömnie a haverok zsebeit, jegybanki alapítványokon keresztül milliárdokat eltapsolnia, méregdrága stadionokat építenie a halovány magyar focistáknak, de akár az is beugorhat a voksolásra készülő honpolgárnak, hogy a brókerbotrányoktól senki sem mentette meg őket, miközben az sem biztos, hogy a főbűnösök ellen vádat emelnek...

ITT OLVASHATÓ