2016. január 16., szombat

UGYAN MI KÖZE AZ ISZLÁMNAK AZ UTCAI FOGDOSÁSHOZ?

INDEX KÜLFÖLD
Szerző: Joób Sándor
2016.01.15.


Vajon a szilveszterkor Kölnben, más német városokban és más országokban elkövetett utcai szexuális zaklatás mennyire új fejlemény Európában, és mennyi köze van ahhoz, hogy az elkövetők döntő részben arab országokból származnak? Mi történt? Tömeges trükkös lopás vagy szexuális terrorizmus? Hogy fér ebbe a képbe az, hogy sok magyar nő bőven tudna mesélni a budapesti utcán vagy a tömegközlekedésen átélt molesztálásokról? Rostoványi Zsolt iszlámkutató szerint a történteknek semmi köze az iszlám valláshoz, a Magyar Iszlám Közösség egyik vezetője pedig azt a kérdést tette fel, hogy a futballhuliganizmus vajon az európai keresztény kultúrát testesíti-e meg?

A szerkesztőségben sokan óvtak attól, hogy megírjam ezt a cikket. Nemcsak azért nehéz a kölni tömeges molesztálás tanulságairól írni, mert könnyű belecsúszni nagyon rossz általánosításokba arról, hogy "ilyenek az arabok" vagy "ilyenek a muszlimok". Nehéz azért is, mert semmiképpen nem szeretném relativizálni, megengedő módon elfogadhatónak vagy egyszerű kulturális különbözőségnek beállítani azt, ha férfiak egyenként vagy tömegesen félemlítenek meg, fogdosnak, és rabolnak ki nőket egy város főterén. Mindezek fényében megpróbáljuk részekre bontani a kérdést, és kideríteni mi volt, továbbá mi nem volt a kölni erőszak...

ITT OLVASHATÓ

HAPPY ENDI TÉVÉT VESZ ÉS BANKOL

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.01.16.


Nagyon akarta az Endi azt a tévét, mert már nagyon kellett neki. Maholnap betölti a sokadik életévét, és még soha sem volt saját tévéje.

Férfiemberrel gyakorta előfordul, hogy nagyot álmodik. Akkorát, amekkorát ébren sosem merne. Van, aki menő futballista volt, mielőtt felébredt, mások méregdrága sportkocsi volánjánál ültek, vagy nagymellű bombázót öleltek mocskosan és keményen.

Aztán mindnek beleért a keze a bilibe.

Endinek tévé kellett. Ő maga mondta, amikor bejelentette, hogy megvette az egykori Csigatévét.
 
Csak hát nem volt az Endinek elég pénze. Volt neki sok a kaszinókból, de az sem volt elég. Túl sokat kértek azok a csúnya emberek, akiké az Endi által kinézett tévé volt.

Ezért kellett a kölcsön. Sok milliárd jó magyar forint.

Na, de gond egy szál se, kapott az Endi pénzt az Eximbanktól. Ezt a bankot azért hozták létre az adófizetők pénzéből, hogy a magyar exportot és importot támogassa. Az Endi által megálmodott tévé se nem import, se nem export, ő maga meg még annyira sem az. De azután mégis kapott tőlük néhány milliárdot. Biztosan mindenki kap, aki kér, elég annyit mondani, hogy veszteséges tévét szeretnék vásárolni. Vagy bármi mást...
 
 
 
 

KÖVÉR: NEM KIZÁRT, HOGY VISSZAÁLLÍTJUK A SORKÖTELEZETTSÉGET

168ÓRA ONLINE
Szerző: 168 óra
2016.01.16.


Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését, a visszaállítását azonban véleménye szerint jelenleg egy uniós tagállam nem tudná hatékonyan megoldani, ahhoz összeurópai döntésre lenne szükség. Az Országgyűlés elnöke az Új Néplap szombati számában megjelent interjúban arról is beszélt: a Fidesz nagy előnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül.

Kövér László a Tisza-parti városban tett pénteki látogatásán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak adott interjúban elmondta: a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani...

ITT OLVASHATÓ

L. SIMON MÁR MILLIÁRDOS VAGYONT HARÁCSOLT ÖSSZE

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: Egyenlítő blog
2016.01.16.


Az nem nagyon meglepő, hogy ezek lopnak. Iparszerűen lopnak. Ezt tudjuk már legalább 2010 óta.

Hogy L. Simon is lop, az se különösebben meglepő, hiszen hol bizottsági elnökként, hogy államtitkárként szolgálja a rezsimet. Érdemi befolyása vagy hatalma nincs, akkor legalább anyagi haszna legyen a dologból.

Az is az életfilozófiája, hogy
NEM KÖTELEZŐ KURVÁNAK ÁLLNI, DE HA ANNAK ÁLLTÁL, AKKOR DUGJÁL: HAJTSD A PÉNZT.
Ezt ő lelkesen meg is teszi, bár azért igyekszik elrejteni az ellenértéket:
  1. egyfelől a cégei és a földjei a felesége nevén vannak
  2. másfelől, mivel nem orvos, fogalma sincs arról például, hogy mit és miért is árulnak a cégei.
És mivel a felesége fitneszedző, bizonyára neki sincs semmi fogalma a dolgokról. De az azért már mégiscsak meglepő, hogy mekkora összeget sikerült összeharácsolnia. Amikor éppen nem azon kesereg, hogy
A SAJTÓ EGYÁLTALÁN NEM SEGÍTI AZ Ő MUNKÁJUKAT,
akkor az elmúlt öt évben volt ideje arra, hogy 1400 millió forintnyi közpénzt gyűjtsön be.

ITT OLVASHATÓ
MIÉRT ESZMÉLETLEN KÍNOS, HOGY VITÉZY DÁVID LETT A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM FŐIGAZGATÓJA

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.01.16.


Na, nincs itt semmi kárognivalója a kákán is csomót keresőknek: pályázat volt, de eredménytelenül zárult. Van ilyen, nem? Na, ugye! Tehet erről a Vitézy? Aligha. Ő csak olyan muszáj Herkules, jön, és megoldja. Pedig lenne jobb dolga is: megoldhatná például Kanada komplett közlekedését. Igény – mint tudjuk – lenne rá.

Itthon mindenesetre sok kétségünk nem lehet a megbízotti státusának sorsa felől, hisz a portál így idézi tovább a minisztériumi közleményt: „A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása”. Világos: Vitézy kidolgozza, aztán az öreganyánk térgye kalácsa majd eligazgatja… Persze.

Szóval nem is azért annyira gáz ez az egész, mert azt a komcsi praxist folytatja, amit a rendszerváltáskor annyira szerettünk volna elfelejteni, hogy tudniillik jó elvtárs Vitézy elvtárs, tegyük oda valahová, ahol túl nagy bajt nem csinálhat… Ma már nem létezik a Nőtanács vagy a Munkásőrség Országos Parancsnoksága, de egy múzeumban jó helyen lesz. Csak nem szabadulnak el a keze alól a százéves mozdonyok, hogy a Ligetben randalírozzanak, ugye! Ez is szégyenteljes magyarázat.

De az igazi a döntés mögül kiragyogó kilátástalanság: azt csinálunk, amit akarunk. Ha a király kicsit ütődött rokonának sarzsi kell, megadjuk neki, akkor is, ha eddig mindent elbaltázott. Akkor is, ha még saját oldalunk is kiakadt a bénaságán. Ja, meg nektek is megadjuk, ami jár. Mindenkinek.

ITT OLVASHATÓ

BOLTBEZÁRÁS=>MENEKÜLTVESZÉLY=>NŐVESZÉLY=>TERRORVESZÉLY - AVAGY GUMICSONT-EVOLÚCIÓ

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.01.16.


Istenem, ha a lottószámokat tudnám úgy előre, mint a kormány gumicsontjait, esküszöm elkezdenék játszani. (Kicsit amúgy ijesztő is. Miért vagyok így rájuk hangolódva? Valaki mentsen ki!) Még nyár végén meg akartam írni, erre itt van.

Az új ellenségkép: a nők

Azt már régen tudjuk, hogy a kormányzás megszűnt és ketté vált: helyette kitalicskázás van, meg kommunikáció populizmus. Az utóbbiba tartozik legutóbb az ellesztési offenzíva, méghozzá kizárólag nőkre élesítve. Nem is véletlenül.
A nők, mint ellenségkép elkerülhetetlen volt.
 
Valamivel el kell vonni a figyelmet arról, hogy a hatalom görcsös fokozásán túl semmihez nem értenek, így a policy-k összedőlnek (lásd egészségügy), a lopás meg túl sok figyelmet kap olyanoktól, akik még nem csicskultak be.

A menekülthelyzet szándékos felhabosítása óta lehet tudni, hogy gátlásai nincsenek a kommunikációnak. Az pedig, hogy a nők lesznek a következők, az elkerülhetetlen volt:

1) Mert olyanokba rúg, akikbe mindenki mer, mert gyengék

2) Mert olyanokkal ijesztget, akiket amúgy meg is rémít - ezért visszaszólnak. Így a riogatás beigazolódik, ezek ilyen szörnyek, amiért nem szülnek és még nem is hallgatnak szemérmesen és nőiesen.

3) Mert a biopolitikához mindenki "ért". Az mindenkit bizserget. Azt, hogy a jegybank inflál, azt nehéz kommunikálni, pedig sokkal károsabb

4) Mert egyenes út vissza a középkorba - az összes többi, feudalista lépéssel összhangban. Azaz ez az ellenség nem új, hanem nagyon is régi. Minden vallás alapja a nemek szembeállítása, mi meg püföljük egymást önfeledten. Addig sem nézünk fel.

5) Mert törökgábori értelemben "jó" húzás. Azaz nekik jó, te meg szopjad sok nyállal...

ITT OLVASHATÓ

A FIATALOK ELHÚZNÁNAK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző:
2016.01.16.Úgy tűnik, a magyarok külföldre költözési kedve lassan beáll egy állandó szintre, legalábbis a Tárki legújabb kutatása azt bizonyítja, hogy a lakosság 15 százaléka (azaz durván minden hetedik ember) foglalkozik a (hosszabb-rövidebb) határátkelés gondolatával. Ami viszont kifejezetten érdekes, az az, hogy a fiatalok kétharmada tervezi a külföldi életet. Kicsit sok lesz az adat a mai posztban (ezért előre is bocs), de a kép, amit megrajzol, elég érdekes.
Az elmúlt két évben nem sokat változott a magyar lakosság úgynevezett migrációs potenciálja (ez milyen csúnya kifejezés…), azaz magyarra fordítva: nagyjából ugyanannyian foglalkoznak a külföldi munkavállalás gondolatával, mint korábban - derül ki a Tárki friss jelentéséből.
ITT OLVASHATÓ

A KELLEMETLEN TERMÉSZETŰ LÁNY

POSZT ITT
Szerző: Gerlóczy Márton
2016.01.16.

Rendel, rumot, sört, és leissza magát a sárga földig, a tengerbe okádik, és később egy kókuszfa tövében találnak rá, arccal a hangyabolyban. Thaiföldről jelentjük.
A kellemetlen természetű lány, akinek társaságát a környezete a legkevésbé sem keresi, de a legfigyelmesebben kerüli, a határtalan szeretetéhségétől és e népszerűtlenségtől egyre kellemetlenebbé és kellemetlenebbé válik, mintha kellemetlenségének tüzét az irányában megmutatkozó érdektelenség táplálná, és hogy emberi nagyságát valahogyan mégis kifejezze, az állatvilághoz fordul  segítségül, és valahányszor feltűnik egy macska vagy kutya, a kellemetlen természetű lány boldogan felkiált, óóó, drágaságom, én egyetlen drágaságom, édes pici kincsem, gyere ide mamához, és megsimogatja, és keblére öleli a tehetetlen állatot, de eközben valójában a társaságát kerülő embereket figyeli, vajon felismerik-e benne ebben a pillanatban emberi mivoltának kétségbevonhatatlan nagyságát...

ITT OLVASHATÓ

FUCK YOU, AVAGY A SZAPORODÁS JAVALLT MÓDJA

HUPPA.HU
Szerző: rezeda
2016.01.16.


Miheztartás végett:
„Még ki sem mondta, sőt ki sem gondolta a parancsait, már végre is hajtották őket, és mindig sokkal messzebbre mentek, mint ameddig ő maga elmerészkedett volna. Mérhetetlen hatalmának magányában bolyongva már-már egészen irányt vesztett.”
(A drága Marquez)
És elöljáróban:
Az Önszabályozó Reklámtestület – amely cenzorról eddig még nem volt tudomásunk, de már van – döntött: eredeti formájukban nem kerülhetnek ki az utcára Kern András legújabb, „Gondolj rám!” című filmjének plakátjai. Nem, mert nem. A felemelt középső ujj illetlen és obszcén, valamit tenni kell a végtelenül elfajzott világgal.
S. Zsolt, kúrásügyi miniszterelnöki megbízott tehát megtekintette az ürdüng művét, és mélységesen felháborodott az ő lelkében. Annyira felzaklatta magát, hogy ki kellett mennie a határba, ahol muszáj volt szalonkákat halomba gyilkolásznia, hogy valamelyest lenyugodjon, és elűzze a test bűnös gerjedelmét.


MOST VICCES PÉLDÁKON KERESZTÜL MEGTUDOD, HOGYAN MŰKÖDIK AZ ÁLLAM! AZÉRT FONTOS, MERT A CSOK KAPCSÁN SOKAN EL VANNAK TÉVEDVE!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.01.16.


Most vicces példákon keresztül megtudod, hogyan működik az Állam!
Azért fontos, mert a CSOK kapcsán sokan el vannak tévedve! Több fontos cikket írtam a CSOK témában (itt és itt) és a kommentekből kiderült számomra, hogy bizony kényelmetlenül sokan nem értik a rendszer működését.

Ez azért problémás, mivel ha nem érted hogyan működik a rendszer, akkor hogyan fogsz tudni megfelelő döntéseket hozni, hogyan fogod tudni értékelni és értelmezni a változásokat, kedvezményeket? 
Nem ciki nem ismerni a rendszert. 
Azért írom ezt a példákkal levezetett cikket, hogy ezen változtassunk. Természetesen sok tízezer oldalnyi tudást nem fogok neked átadni fél oldalon. Ez arra jó, hogy egy picivel közelebb kerülj az igazsághoz...

MAGVAS GONDOLATOK SZÜKSÉGESEK...

SAKKOZZ MINDENNAP
Szerző: General Ludd
2016.01.16.


Szóval a mai feladvány kapcsán csak okosan, óvatosan azokkal a lépésekkel, mert sötétnek is van ellenjátéka, ha világos hebehurgya.

ITT OLVASHATÓVilágos lép!

ORBÁN NEM TETTE SIKERESEBBÉ MAGYARORSZÁGOT

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Babarczy Eszter
2016.01.16.


Az orbánizmus így hosszabb távon kudarcra van ítélve. Lenácizni őt azonban mélységesen káros.

Mint sok évvel ezelőtt próbáltam már erre felhívni a figyelmet, a háború utáni politikai-kulturális konszenzus a háborús generációk kihalása után nem tekinthető már magától értetődőnek. Ha az olvasó megbocsát egy frivol hasonlatot, nem véletlen, hogy a Csillagok háborúja legutóbbi nosztalgiadarabjában már nem a Birodalom fenyegeti a szabadságot és a köztársaságot, hanem lényegében egy terrorista lovagrend. A népszerű kultúrában a második világháború után a Gonosz Birodalmát elsősorban a náci Németország példázta, annak ellenére, hogy a kifejezést Ronald Reagan a Szovjetunióra alkalmazta. Tényleges háborús emlékei ugyanis a civilizált Nyugatnak csak a tengelyhatalmakkal kapcsolatban voltak. A hidegháború messzi, egzotikus helyeken zajlott, s eltekintve Vietnámtól, ami nem szolgált éppen dicsőségére az új nyugati világrendnek, a leggyakrabban titkosszolgálati módszerekkel folytatták. Ennek eredményei – például a talibán felfegyverzése a szovjet hadsereggel szemben – mai szemmel nézve elég kétesek voltak. A Birodalom tehát 1978-ban nem is hajazhatott másokra, mint a nácikra, némi brit imperialista akcentussal.
Ennek a második világháborús hivatkozásnak az ereje azonban jelentősen meggyengült már a kilencvenes években, és – ebben igazat kell adjak Orbánnak – a liberális sajtóban és értelmiségi körben erősebbnek látszik, mint azon kívül. Kelet-Európában, ahol a Németország újraalapítását szolgáló liberális mítosz eleve csak a kommunista változatban volt forgalomban, a hivatalosságon kívül soha nem is terjedt el (részben ebből fakad a magyar kultúrharcként ismert tragikomédia végeérhetetlen szappanoperája, de a Pegida reflektálatlan barbársága is).

Az előző írásomban amellett érveltem, hogy a háború utáni európai kultúrának már nem kell mindig a nácizmushoz viszonyítania magát. Ez a világrend és ez a modern Európa sokkal jobban teljesít – bármiféle mutatót nézzünk is, az általános jóléttől a háborús áldozatok számáig –, mint bármi előtte a történelemben. Az eredményei igazolják, és ha valaki szerényen megelégszik a haszonelvű etikával – legyen minél több embernek jobb, de közben azért az alapvetőnek elismert jogokat tartsuk tiszteletben –, ez elegendő is ahhoz, hogy morálisan magasabb rendűnek nyilvánítsa...

ITT OLVASHATÓ

FELEZŐ VÁLSÁG - 2016

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Ágh Attila
2016.01.16.


...Még jól emlékszünk a 2012-es felező válságra, amikor a demokratikus államrendet lebontó Fidesz súlyos válsághelyzettel nézett szembe és az akkori ellenzék vezető erejét képviselő MSZP népszerűsége igen közel került a kormányzó Fidesz támogatottságához a közvélemény kutatásokban.
 
Ez a válsághelyzet elmúlt, ám legalább két komoly tanulsággal járt. Egyrészt megmutatkozott a Fidesz komplex hatalmának félelmetes ereje, hiszen a Fidesz nemcsak a gazdasági hatalmat és a politikai uralmat tartotta a kezében, hanem – az egész kompakt rendszert felépítő Simicska révén - óriási média hegemóniát is kiépített. Ez lehetővé tette a tömeges manipulációt, még az Orwell fantáziáját is messze meghaladó legmodernebb demagógiát, ami éppenséggel a rezsicsökkentés nevű nagy népi átverésben öltött testet.
 
A "nép" a hibás
 
Másrészt kitűnt az is, hogy a demokratikus ellenzék képtelen volt a változásra és megújulásra. A szenilizálódó MSZP úgy értette a közvélemény üzenetét, hogy „csak így tovább”, ezért bele se vágott a „nyócév” felülvizsgálatába, új alternatíva kialakításába. Egyáltalában, a demokratikusnak nevezett ellenzék a sértődésbe menekült, egyes vezetői nyilvánosan a korábbi pozícióikat siratták és egymásnak estek olyan pozíciók megszerzéséért, amelyeket úgysem kapnak meg és a múltba révedő tekintetük miatt nem is érdemelnek meg.
 
A „népség és a katonaság” viszont magán érezte az elhibázott európai felzárkózás és a kettészakadt társadalom minden kínját, szociális terhét és a biztonság elvesztését. A demokratikus ellenzéktől azonban nem önkritikát és új perspektívát kapott, hanem csak szemrehányásokat azért, hogy nem áll ki a kiüresedett demokrácia mellett, vagyis kimondták, hogy a ballib elit csodálatos volt a demokratikus rendszer kiépítésében és megint az a cserbenhagyott buta nép a hibás.
 
Elhülyülő elit
 
Mi változott ebben a kis magyar történelmi horrorban az új kormányzati ciklusra a 2016-os felező válságban?
 
A diktatórikus rendszerek két nagy belső ellentmondása már kipattant. Egyrészt a nagyfőnököt senki nem ellenőrzi, nincs semmi korlátozás és visszacsatolás, bármilyen őrültség lehetséges. A hatalomcentralizáció irracionális mértékével feltörtek a Fideszen belüli feszültségek, mert a nagyfőnök még a második embereket se tűrheti, lenyomja és ciklikusan leváltja őket az alacsonyabb helyekre. Ezért Simicskának a gazdasági, politikai és média hatalom egységén alapuló ragyogó rendszere összedőlt, és győzött a nagyfőnök végtelen önteltsége, hübrisze.
 
Másrészt, a politikai lojalitás követelménye olyannyira dominánssá vált, hogy a folyamatos személycserék révén bekövetkezett a kormányzati elit fokozatos elhülyülése. A folyamatos kontraszelekcióval a gazdaság és a politika, a kormányzat és a kultúra, a közigazgatás és a közszolgáltatás a magas pozícióiban egyre inkább a fideszes analfabéták kerültek előtérbe. Az eredmény nem az, hogy a kormány gyengén működik, hanem egyenesen a nevetséges kapkodás és összevisszaság jeleit mutatja, állandó tűzoltásra és kárkorlátozásra kényszerül. Ami az orbáni kormányzásra vár, azt implóziónak, beomlásnak nevezik, mert az explózióhoz, a rezsim kipukkadásához százezrek tüntető serege kellene az utakon...
 

TILTOTT SZEXPOZÍCIÓK A KÖZÉPKORBAN (18+)

LAUDATOR BLOG
Szerző: Elementarius
2016.01.16.


Azzal nagyjából minden középkori teológus egyetértett, hogy a szex (és most kizárólag a házasságon belül gyakorolt szexről beszélünk) némely esetben – bocsánatos vagy éppen halálos – bűnnek tekintendő. Vita igazából csak arról folyt, hogy milyen esetekben számít bűnnek. Penyafort-i Raymundus szerint a házas ember mindösszesen négy okból él nemi életet:

ITT OLVASHATÓ

AZ AMERIKAI NÉPSZAVA VÁLASZA A NEMZETPOLITIKAI KUTATÓINTÉZETNEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.01.15.


...A hatalmat törvénytelenül birtokló Orbán-kormány által létrehozott Nemzetpolitikai Kutatóintézetet mesterséges képződménynek, sóhivatalnak, Kövér László házelnök erdélyi barátjának, Szász Jenőnek nyújtott ajándéknak, korrupciónak és pénzmosodának tekintjük. Az “intézet” létrehozására nyújtott 1,3 milliárd forint közpénzt hűtlen kezelésnek és lopásnak tartjuk. Az amerikai törvényekkel ellentétes, hogy egy amerikai cég, mint amilyen az Amerikai Magyar Népszava Szabadságot kiadó, az általam tulajdonolt és vezetett Olivia Media and Publishing Corporation olyan cégekkel, szervezetekkel álljon kapcsolatban, amelyek korrupcióval, törvénytelenséggel hozhatók összefüggésbe. Az Önök intézetéhez nem adhatjuk sem cégünk, sem lapunk nevét. Ezt erkölcsileg sem engedhetjük meg magunknak.

Az Önök által képviselt Orbán-rendszert önkényuralmi rendszernek tartjuk, amely harcot indított a civilizáció, a felvilágosodás, a humanizmus, a liberális demokráciák, az Európai Unió és a transzatlanti szövetség, valamint az Egyesült Államok értékei ellen, amely lábbal tapossa az emberi jogokat. Amerikaellenes és alig kódolt antiszemita uszítást folytat. Az állam központilag szervezi a korrupciót, a közvagyont a hatalomra került puccsisták alig leplezetten magánosítják. Az ország törvénytelen hatalmat gyakorló miniszterelnöke és klientúrája ellopja a nép vagyonát, családtagjainak milliárdokat lop ki a köz vagyonából. A hatalmi ágak szétválasztása megszűnt, demokratikus úton az uralmon levőket leváltani nem lehet. Ilyen országok (mint Irán, Észak-Korea, Magyarország, stb.) intézményeivel nem tartunk fenn kapcsolatokat.

Magyarországon jelenleg törvénytelen és illegitim hatalom uralkodik, az államforma egy törvényesen kiépített fasiszta diktatúra, amely lábbal tiporja a jogegyenlőséget, a sajtó és a lelkiismeret szabadságát, tervezett alaptörvénymódosításával pedig egy nyílt totális diktatúra törvényes kereteit teremti meg. Az Önök rendszerét, törvénytelen kormányát és intézetét a magunk részéről bojkottáljuk. Megtagadunk egy államcsínnyel létrejött hatalommal minden együttműködést, és Önöknek semmiféle adatot nem szolgáltatunk ki.

ITT OLVASHATÓ

ELHALLGATÁS A NÉMET SAJTÓBAN?...MILYEN ELHALLGATÁS?! MILYEN OTROMBA HAZUGSÁG?

MANDINER BLOG
Szerző: TuRuL_2k2
2016.01.16.


Lendületes megmondással indul Techet Péter Miért hallgatja el a magyar sajtó, hogy semmit nem hallgatott el a német sajtó? című cikke a hvg.hu Nyüzsi rovatában: „A magyar sajtót a kölni szörnyű események kapcsán bejárta egy csúnya kacsa, miszerint a német sajtó elhallgatta volna az eseményeket. Ez azonban – ne hallgassuk el – otromba hazugság.”

Techet elsősorban a kölni hallgatással címlapon foglalkozó Heti Választ vádolja:

„A címlap azt állítja, hogy a német média négy napig hallgatott volna a kölni szilveszteri eseményekről. Ez a vád persze másutt is olvasható volt a magyar sajtóban. Mi is igaz azonban belőle?

Röviden: semmi.”

ITT OLVASHATÓ

TÉVUTAKON VEZET ORBÁN

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.16.


Esztelen bosszúvágy vezérli Orbán Viktort, amikor módszeresen számolja fel Magyarország jövőjének alapjait. Ennek érdekében kihívóan kollaborál olyanokkal, akiket mesés vagyonokhoz juttat a neki tett szolgálatok fejében. Ezzel magyaráztam előző, Tarlós sem érti Orbánt című posztomban azt a hovatovább irracionális folyamatot, amelynek következményeit szenvedi az ország döntő hányada a cinikusan nemzeti együttműködés rendszerének nevezett kormányzás miatt.

Persze nem csak egy ember hatalmi tébolyával lehet magyarázni az önsorsrontó ámokfutást. Ha például a washingtoni adminisztráció szemszögéből nézzük, nem is olyan káros a magyarországi miniszterelnök ügyködése. Ezzel még csak véletlenül sem akarom azt a látszatot kelteni, hogy ördögien tudatos terv következtében történnek a dolgok. Viszont azt a kijelentést megkockáztatom, hogy időről időre összhangba kerül Orbán Viktor kormányfői tevékenysége az amerikai multinacionális cégek érdekeit képviselő Fehér Ház európai törekvéseivel...

ITT OLVASHATÓ

KOMFORTZÓNA: MIRE VALÓ? - KÍVÜL ÉS BELÜL A SAJÁT HATÁRAINKON

LELKIZÓNA BLOG
Szerző:
2016.01.16.


Mindenkinek van komfortzónája. Általában benne mozgunk, de mindenki átlépi időnként. Ez van, akinek jólesik, és van, akinek kevésbé. A megélés szempontjából ugyanis nagyon nem mindegy, hogy szándékosan lépjük át a saját határainkat, vagy csak belesodródunk egy történésbe, ami más, mint az eddigi megszokás volt. Hogyan hozz tudatosan határtágító döntéseket, amelyek a fejlődésedet szolgálják?
 
Trénerként a komfortzónáról
 
Trénerként azt tanultam meg egyik aranyszabályként, hogy egy tréningnek sokféle célja lehet, de az egyik "mellékes" fő cél - azon kívül, hogy mindenféle okos dolgot szeretnénk átadni, megtapasztaltatni, megértetni egy csapat emberrel -, hogy kimozdítsuk a tréning résztvevőit a komfortzónájukból. Biztonságos keretek között, védett közegben, és természetesen önszántukból. Mert így a tanulásuk elmélyül, a téma iránt elköteleződnek és a saját tapasztalatuk önmaguk működéséről, egyben a határaik átlépéséről új dimenziókat nyithatnak meg a fejlődésükben egy választott területen. Ha jártál már valaha vállalati tréningen, akkor biztosan találkoztál olyan tréningjátékkal, amelyet jellemzően csoportosan lehet játszani és van valami mélyebb értelme, amit a játékon keresztül megtapasztalhatsz magadról vagy a munkatársaidról (problémamegoldás, versengés, csapatszellem stb.) valami olyasmi, amivel a hétköznapokban nem biztos, hogy kísérletezgetnél a munka éles világában. A jó tréner segíti és katalizálja az ilyen tapasztalásokat és felismeréseket.
 
De mi az a komfortzóna?
 

SAUL FIA

MHE BLOG
Szerző: MHE
2016.01.16.


A mai bejegyzés kiindulópontja a Saul fia című film. Szerintem már mindenki tudja, hogy ez a film nyert egy Golden Globe-díjat, és jelölték Oscar-díjra is.

És mint szokott lenni, felerősödtek az antiszemita hangok és vélemények. Egyesek nem tartották magyar filmnek, mások azon hőbörögtek, hogy már megint a zsidókról és a holokausztról van szó, és voltak, akik szerint csak azért nyert díjat, mert a holokausztról szólt, és mint tudjuk, a filmipart a zsidók irányítják. Szóval jó pár ember kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt. Magyar siker, de mivel nem igazMAGYAR siker, ezért rögtön le kell szólni.

Azonban a mérsékeltebb emberekben is felmerülhet, hogy nem okoz-e ellenérzést ez a túl sok holokauszt témájú film, illetve ők is azt gondolhatják, hogy már túl sokat beszéltünk a holokausztról. Volt a Sorstalanság, aztán a belőle készült film, most a Saul fia, minden évben megemlékezünk a holokausztról és annak áldozatairól. A mérsékeltebb emberekben ez nem ellenérzést, hanem közönyt válthat ki. Elítélik, megemlékeznek róla, de azon kívül semmi, nem érdekli őket.

Lehet, hogy tényleg problémás ennyiszer beszélni a holokausztról?

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN TEREMTS IDEÁLIS MUNKAHELYET?

JOBANGEL BLOG
Szerző: Jobangel
2016.01.15A minap felhívást kaptam a munkatársaim.hu-tól, hogy írjak arról, milyen az ideális munkahely. Mint régebben az ideális főnökről írva, sok-sok jó főnökből építettem fel az ideálist, így van ez a munkahelyekkel is.
Voltak nagyon jó munkahelyeim, ahonnan a sors valamiért elsodort, voltak persze rosszak is. A jóktól elég sokat tanultam arról, hogy kell úgy bánni a munkavállalóval, hogy szeressen ott dolgozni. A rosszaktól azt, hogyan jutunk el a kiégésig…

De mitől lett jó munkahely egy-egy cég?


Közös jellemzőjük volt a törődés: fontos volt, hogy a munkavállaló jól érezze magát, erre sokféle technikát bevetettek. Céges szervezésű közösségi eseményeket szerveztek, a kollégák alkotó munkáinak kiállításától (festmények, szobrok stb.) a cég kertjének közös rendezgetéséig. Sokszáz ember között mindenféle érdeklődésű ember előfordul, így a kolléga, aki szabadidejében ejtőernyős oktató volt, tanfolyamot szervezett, a filmekért rajongó kolléga filmklubot. Mit adott ehhez a cég? Semmi olyat, ami ne lenne bármelyik cégnél: üres tárgyalót munkaidőn kívül, a filmklubhoz projektort és vetítővásznat. Ezek az erőforrások amúgy is megvoltak, csak a munkán kívüli használatukat kellett engedélyezni, aminek minimális költsége volt. Ezek olyan jólléti szolgáltatások, amik segítenek a kollégáknak jobban megismerni egymást, és sikerélményt is adnak. Ettől pedig mindenki jobban érzi magát.

ITT OLVASHATÓ

ALKOTMÁNYELLENESSÉG

TARSKI BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.01.16.


Az egyik közösségi honlapon ezt olvastam: "A Fidesz az alkotmányt helyettesítő alkotmányellenes alaptörvényt....." Természetesen van folytatása, de annak tartalma a mai témánk szempontjából közömbös. A kiragadott mondatrész azt állítja, hogy a mai alaptörvény alkotmányellenes. Könnyű ezt így kimondani, de a valóság ennél sokkal bonyolultabb.
 
A helyzet ugyanis az, hogy egy alkotmányt időnként frissíteni, megújítani kell, ezt egyetlen nemzetállam sem hagyhatja figyelmen kívül. Az ok nyilvánvaló: az egyes alkotmányok felett eljárt az idő, és már nem tükrözi a politikai hatalomnak azt az elvárását, hogy a jogrendje hatékonyan szabályozza a politikai rendszert. Általános megállapodás szerint a liberális demokráciákban minden alkotmány módosítás a parlament kétharmados többségének egyetértése szükséges. De ennek az alkotmánymódosításnak összhangban kell lenni a korábbi törvényes renddel, vagyis nem mondhat ellent a jogalkotó azon szándékának, amit a korábbi alkotmány szellemisége és konkrét jogszabályai azt sugalmazzák, illetve előírják. Ha ettől az új alkotmány eltér, akkor beszélhetünk alkotmányellenességről...
 
 

EURÓPA VÉGNAPJAI

JOBBEGYENES BLOG
Szerző: Havas Jon
2016.01.15.


Valaki ébresszen fel, hogy ilyen nincs, ez csak egy rossz álom, és mindjárt felébredünk.

Svédországban túl sok a bevándorlók által elkövetett bűncselekmény, ezért korlátozásokat vezetnek be a személyleírások gyakorlatában.
Ezentúl tilos lesz utalásokat tenni a gyanúsítottak etnikumára, nemzetiségére, bőrszínére. A svédek szeretnék elkerülni, hogy bizonyos etnikai csoportokat bűnözőknek tüntessenek fel.
Nem szeretnének rasszistának tűnni.

Mert rasszistának tűnni ma Nyugat-Európában nagyobb bűn, mint lopni, rabolni vagy nőket molesztálni.
Az öncenzúra, az igazság elhallgatása a mindennapjaink része lett. A sajtóban, a munkahelyen, a közösségi oldalakon. Félre kell nézni, és tovább sietni, betapasztott füllel, magunkban mantrázva:
Nem vagyok rasszista, Nem vagyok rasszista, Nem vagyok rasszista…


ITT OLVASHATÓ


CSALÓ AZ IGAZAK KÖZÖTT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Eörsi László
2016.01.15.
Négy éve írtam Harangi Zoltánról („Kecskeméti” a múlt század viharaiban, ÉS, 2012/6., febr. 10.; Az „örök vamzer”, Beszélő, 2012/1., jan.–márc.), mint olyan személyiségről, akinek aljassága még a háborús viszonyok embertelenségei között is különös figyelmet érdemel. 1944-ben a Svéd Vöröskereszt tagjaként többször feljelentette a nyilasoknak a bujkáló zsidókat, ezzel tömeges tragédiákat idézett elő. Más szerencsétleneket személyesen zsarolt meg, fosztott ki. Ezekért, valamint számos lopásért, rablásért többször bebörtönözték. Az 1956-os forradalom idején a Baross téri felkelőkhöz csatlakozott, de mást nem tett, mint hogy a szovjet intervenciót követően a felkelőkről jelentett a szerveknek, majd a megtorlás idején buzgó besúgásaival ismét súlyos tragédiákat okozott.
Csak egy idézet azok kedvéért, akik nem kívánnak „visszalapozni”. „A nyilasok a Svéd Vöröskereszt központjába is behatoltak, egyenesen odamentek, ahol a munkaszolgálatosok rejtőzködtek. Erről a búvóhelyről csak három ember tudott, köztük Harangi. »Mindenről, ami nálunk történt, arról tudomást szereztek a nyilasok, még aznap. Amikor Harangit áthelyezték egy másik épületbe [...], semmi konkrétumot nem tudtak már meg a nyilasok«” – tájékoztatta Kohányi Kálmán munkatárs dr. Bors Jenőt, a Svéd Vöröskereszt titkárát.

ITT OLVASHATÓ

A GYENGE FORINT

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Ansinn
2016,01,16.

Január elején megint gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz. Várható volt, hiszen a gazdaság irányítói – és sok más gazdasági szakember is – úgy gondolja, hogy a gyenge forint jót tesz a magyar export versenyképességének. Ez persze nem ilyen egyszerű.

A gyenge árfolyamtól várt exportösztönző hatás azon a megfontoláson alapszik, hogy a termékek hazai előállításának költségei nemzeti valutában merülnek fel, így azok nem változnak, a külpiaci árak viszont devizában jelentkeznek, így az átváltás során az exportőr nagyobb jövedelmet kap, vagy árengedményre – és így versenyelőny szerzésére – nyílik lehetősége. Mondjuk, a világ nagy exportőrei többnyire erős, de legalábbis stabil valutával rendelkeznek. De ők nem is egyszerű tömegárukat zúdítanak világpiacra, ahol csupán az árszinttel lehet versenyezni.
Látható a fent ismertetetett érvelés egyik gyenge pontja: csak az absztrakció szintjén létezik olyan gazdaság, ahol a termelés kizárólag hazai erőforrások felhasználásával valósul meg, olyan kis, nyersanyagokban szegény ország esetén, mint amilyen hazánk is, mind a gazdálkodáshoz, mind a lakosság szükségleteinek kielégítéséhez jelentős importra van szükség, amit az árfolyam gyengítése megdrágít.

ITT OLVASHATÓ

NÉMET FEMINISTÁK KIÁLTVÁNYA: A NEMI ERŐSZAK ÉS A RASSZIZMUS ELLEN - MINDIG, MINDENÜTT

KETTŐS MÉRCE
Szerző: Judith Langowski
2016.01.16.

Ezek a feministák! Először kiabálnak (#aufschrei), ha német férfiak zaklatják őket, de ha ugyanezt egy csapat külföldi férfi csinálja a kölni főpályaudvaron szilveszter este, bezzeg nem szólnak a PC miatt.” A szilveszter éjjel több német városban történt tömeges agressziók nyomán az utóbbi napokban valóban megindult arról európai szinten is a vita, milyen helyet kap a nyilvánosságban a nők elleni erőszak, és milyen keretek között lehet ellene leghatékonyabb a fellépés. Egy német feminista kollektíva felhívását adjuk közre.A hétfőn megjelent kiáltványt azóta több százan írták alá, és 22 német feminista kezdeményezte: újságírók, bloggerek, aktivisták – van köztük egyetemista, rapper és tanítónő is. Mindegyikük a saját területén – legyen az az antirasszista mozgalom, a környezetvédelem vagy a művészet – próbálja előremozdítani a nemek közti egyenlőséget és a szexizmus visszaszorítását.

ITT OLVASHATÓ