2015. október 26., hétfő

SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY


Sokan kérdezik tőlem: norvégok, szírek, de leginkább texasiak, hogy milyen egy tökéletes országban élni, hogyan mehetnek mifelénk ennyire jól a dolgok, mit tettünk azért, hogy egyszerre részesülünk a Nyugat gazdagságából és biztonságából, miközben a Kelet varázsából és titokzatos csodáiból sem maradunk ki. Hogyan lehetséges, hogy alig fél évtized alatt a rokkantak megtanultak járni, a betegek meggyógyultak, a munkanélküliek dolgozni kezdtek és ellenfeleink remegnek lábaink előtt, egyetlen puskalövés nélkül elfoglaltuk a Közel-Keletet és meghátrálásra késztettük a nyugati liberális csürhét. Miért van az, hogy amihez nyúlunk, minden arannyá változik, nem tudunk hibázni...

A titok nyitja itt olvasható az AN-ben Para-Kovács tollából:
https://nepszava.us/para-kovacs-imre-szep-vagy-gyonyoru-vagy/

MÉSZÁROS LŐRINC ÜZLETEI


A felcsúti milliárdos bizniszeinek már se szeri, se száma, folyamatos terjeszkedését nem egyszerű követni, hiszen sorra vásárolja be magát a versenyszféra különböző területeire. A Magyar Narancsban Magyar Krisztián összeszedte, hogy jelenleg hány területen tartja a frontot Mészáros Lőrinc... Ásványvíz, pékség, tészta, hotel...
 
Lista Mészáros Lőrinc összes üzletéről:


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/foldek-asvanyviz-pekseg-teszta-hotel-lista-meszaros-lorinc-osszes-uzleterol-96943
 

ÚJRATERVEZÉS UGYANÚGY

A nyomor széle blogTalán, be kellene fejeznünk végre ezt a körben-járást. Talán, szembenézhetnénk a valós helyzettel.
Elengedhetnénk a központi megoldások ötletét, mert azokból a Központi Bizottságoknak sem sikerült változást csiholni. Talán fel kellene ismernünk, hogy minden közösség más… .más problématérképpel, más megoldást igényelve, aminek a keretei bizonyára meghatározhatók úgy is, hogy helyi sajátosságokkal megtölthető legyen. Oktatásban, szociális gondoskodásban, közösségszervezésben, mindenben. Olvastam a könyvben egy jó mondást is, mert már akkor leírták, hogy nincs olyan generálisan jó módszer (az oktatásban), amely mindenkire mindig egyformán hatásos: „Ugyanaz a tűz, ami a vajat megolvasztja, a tojást megkeményíti.” Jó megközelítés ez a differenciálás megértetéséhez. Milyen messze vagyunk most ettől!

Szerző: L. Ritók Nóra

Folytatás itt:

SZÍTTÁL TE LASSÚ MÉRGEKET

56_csillagEgy Novák Előd néven tévedésből sapiens sapiensként anyakönyvezett tengerimalac érkezett a minap vésőt tartva a kezében a budapesti Szabadság térre azzal a szándékkal, hogy minden mai bajok okozóját és eredőjét, a veres csillagot lefaragja a szovjetek emlékéről, akikkel csak a baj van minduntalan.

Ezek a megátalkodottak nem voltak restek agyonlövetni magukat pusztán a móka kedvéért, na meg azért, hogy Novák Előd felmenői – ha egyáltalán – kijöhessenek a bunkerból világot látni úgy, hogy ne hallatsszék füleik mögül: „Der springt, noch auf.” 
Ezek rettenetesen nehéz dolgok, mint kitetszik.

A teljes poszt
itt olvasható!

ABBAN A HATODIK KOPORSÓBAN MÁR A TI KEZETEK IS BENNE VAN, UGYE, ORBÁN VIKTOR?

Gepnarancs logo

Olvasom, hogy pénteken, október 23-án nemzeti ünnep volt Magyarországon, és ez alkalomból a haza elsőszámú embereinek különböző okoknál fogva nem fért bele, hogy a nemzet színe előtt bizonyítsák, mennyire fontos esemény ez a hazafias oldal életében.
Se nagygyűlés, se egy tüzes szónoklat, de még egy közösségi oldalra feltölthető szívélyes üdvözlet sem hasított bele hamu alatt alig parázsló nemzeti érzéseink közönyébe.


Szerző: H.A.

A poszt teljes terjedelmében itt olvasható !

ILYEN KÉP MAGYARORSZÁGON SOHA NEM KÉSZÜLNE EL

Kanadai Magyar Hírlap

Justin Trudeau, Kanada újonnan megválasztott liberális miniszterelnöke a baloldalon és Stephen Harper leköszönő konzervatív kormányfője a jobboldalon. Egyött koszorúztak... Fotó: CTV News.Többszázan gyűltek össze Ottawa belvárosában csütörtökön, hogy megemlékezzenek a mártírhalált halt kanadai katonákról. A megemlékezők között volt David Johnston, Kanada főkormányzója, valamint Stephen Harper leköszönő kormányfő és liberális utódja, Justin Trudeau. Pár napja ért véget a 78 napos választási hadjárat, de a két politikai ellenfél együtt helyezte el a koszorút ott, ahol Cirillo-t tavaly megölték. A kanadai lapok – bal és jobboldaliak egyaránt – egyöntetűen mutattak rá a két ellentábor közti szolidaritásra, két régi ellenfél csendes, egyszerű gesztusára.

CHRISTOPHER ADAM ÍRÁSA ITT OLVASHATÓ!

MIKOR TÖR KI A FORRADALOM?

MÁNDY GÁBOR POSZTJA A NOLBLOGON

A Szovjetunió elleni hadüzenet és hódító háború nyilván tévedés volt, és a magyar népre nagyobb tragédiát zúdított, mint az I. világháború, hiszen az ország egész területe hadszíntérré változott, és civilek százezrei haltak meg vagy váltak földönfutóvá. És a magyar lakosság nem lázadt fel. Nem lázadt fel, amikor zsidó honfitársainkat másodrendű állampolgárokká változtatták, akkor sem, amikor deportálták. Akkor sem, amikor már hullottak a bombák. Horthy megpróbált kiugrani, de a bukását, Szálasi hatalomra kerülését a lakosság elfogadta. A kevés számú magyar partizán mellett a legfőbb ellenálló csoportnak a katonaszökevények számítottak.

Miért nem lázadt fel az ország népe, amikor már pincébe kellett bújniuk a bombázások elől? Nem volt a helyzetük elviselhetetlenebb, mint az ötvenes években, a padlások lesöprése idején? Vagy 1848-ban, amikor a jobbágyok nem is számítottak embernek?

A POSZT ITT OLVASHATÓ!

BARTUS LÁSZLÓ: MEGBUKOTT A BOJKOTT ELUTASÍTÁSA

 AMERIKAI NÉPSZAVA
gyurcsány-dk"Szűk öt évvel az Unió első fasiszta államának létrejötte után megélhettük, hogy alig néhány százan vettek részt az ellenzéki rendezvényeken.
Ennél nagyobb szégyene ennek a népnek már nem nagyon lehet. Belesimul a diktatúrába, tudomásul veszi a látható és láthatatlan szögesdrótokat, amelyek között él. Konszolidálódott a fasiszta rendszer, mindenki megtalálta benne a helyét és védi a maga pozícióit. A diktátor engedélyt adott a létezésre, a vegetálásra, az emberhez méltatlan megalázottságban való sunyításra, és mindenki elégedett ezzel. Tudomásul vette, hogy egyetlen ember tulajdona az ország, az ország egész vagyona, annak adja, akinek akarja. Nagyobb hatalma van, mint alkotmányos királyságok uralkodóinak, mert őt alkotmány sem köti. Leválthatatlan, elpusztíthatatlan, uralkodik a csürhe kisebbség vállán, míg a többség mindezt eltűri a tőle kapott egy tál lencsénél is kevesebbért."

Bartus László teljes írása itt található!