2022. március 13., vasárnap

JÓ LENNE VÉGRE VISSZÁBB VENNI AZ ÁROKÁSÁSBÓL, MERT AKKORÁRA MÉLYÜL, HOGY A VÁLASZTÁSOK KIMENETÉLTŐL FÜGGETLENÜL BELEZUHANUNK MAJD, MINDANNYIAN

FACEBOOK
Szerző: L.RITÓK NÓRA
2022.03.12.


Nehéz időket élünk… a háború most ural mindent, de itt van még a covid is, mert a járvány nem ér azzal véget, hogy nem kell már maszk, és itt van velünk minden olyan probléma, amiben élünk. Itt van a társadalmi leszakadás, itt van az oktatás helyzete, a pedagógussztrájk, itt van az egészségügyé is, az egyre hosszabb várólistákkal, az árak emelkedése, a benzinhiány, és persze itt van a választás, a végletekig kiélezett szembenállással, a gyűlöletkeltő és manipuláló kommunikációval.

Ha azon gondolkodom, vajon mi uralja ezt az egészet… azt kell mondanom, hogy a választások. Mert ebbe csatornázódik be minden, az aktuális, most feszítőbb kérdések is ennek a nagy játszmának az eszközeivé váltak és válnak. És ez olyan méltatlan, és olyan szomorú.

Mert akármi lesz április 3-a után, ezek a problémák itt lesznek, ezeket kezelni kell. Jó lenne végre visszább venni az árokásásból, mert akkorára mélyül, hogy a választások kimenetéltől függetlenül belezuhanunk majd, mindannyian.

BÉKEMENETOSZLOP

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.13.


„Három nap múlva békemenet, én ott leszek” – üzente a kedves vezető a híveknek mintegy biztatásként, vagy épp saját magának. Hogy az övéi közt lehet nagy mennyiségben, ahol nem kérdezősködik senki, ellenben a rajongás olyan töménységben üli meg a levegőt, hogy az csorog majd a hóna alatt, és uram bocsá’ a gatyájában is, mint jófajta izzadság, ott kígyózik csiklandón a lába között le, egészen bele a zoknijába. Az ember szereti otthon érezni magát a világban, kinek elég ehhez egy pad a tölgyek alatt, másnak nem. Mások úri lócsiszárok csak.

Mielőtt elábrándulnánk teljesen a várható gyönyöröktől, idepofátlankodik nekünk a logisztika, hogy a kedves vezető hol kap helyet a sorban, és bírja-e majd az erőltetett menetet, vagy esetleg besorol egy éjszínű, páncélozott géperejű jármű a talpasok közé, ezt senki nem tudja. Többedíziglen nem világos a forgatókönyv, mert és ugyanis a békemenetelők szándékaik szerint végigkígyóznak a bűnös Budapesten, majd pediglen becsatlakoznak a központi ünnepségbe, ahol is meghallgatják a kedves vezető kappanhangú uszítását, amit ilyenkor szokott.

Kétpéldányú lesz a kedves vezető talán, ez a méla tárgya, mert és ugyanis nem lehet egyszerre benne a sorban és ugyanakkor szemben vele a pulpituson, vagy netán vár ott az emelvény a mikrofonnal, és ő mint hableány, kikel a tajtékok közül, átverekszi magát csizmadiákon bayereken és a többin, a vállukon át mászik fel a mikrofonhoz, hogy szóljon nekik, hogy visszhangozzák völgyek és egek, hogy előre megy és nem hátra, ami bizonyos. Nehezen áll össze ez így, hacsak nem az van, hogy a vezér nem is lesz ott a sorokban, és hiába várják őtet, hogy megérinthessék a kabátja szegélyét.

Mondom, különös lesz ez, főleg, mert hatszázötvenezer vonulót várnak a békebajnokok, s ha még vágyaik túlzóak is, de jó a szívünk, és megengedjük nekik, hogy akkor nem fél-e a kedves vezető, hogy agyontapodják őtet a sorban a békebajnokok, ilyenek. És még, hogy ez a sor mahomet, ennyi sok ember olyan végeláthatatlan, mint az orosz konvoj vagy menetoszlop Kijev felé haladva, akik is lánctalpakon mennek fegyverteleníteni, ami olyan nonszensz, mint hogy ez békemenet. Inkább uszító fölvonulás, amire garancia Bayer maga.

A jótollú, mindenféle keresztes és önkormányzati lakásos szervező és közös hang (annyapicsa, rohadékok és egyéb rózsaszín lányemlékkönyv stíl felkentje) mos vagy soha hangot ütött meg. Szerinte, ha most nem menetelnek, akkor máskor már késő lesz, itt az idő, most vagy soha a menetelésre, ami nehezen értelmezhető, mert netán kiesik a lábuk holnapra vagy elfogy a bakancstalp, esetleg netán mifene. A baloldal rájuk tör mint nemzeti menetoszlop, és jön a rezsi meg a sok homokos. Tehát módszertanilag nehezen érthető a világvége nyüszítés, de két kurvaannya közé épp elfér...