2016. november 3., csütörtök

MIÉRTORSZÁG (INDEXVIDEÓK)

INDEX.HU
Szerző: Concorde és Index
2016.11.03.


Miértország 4. rész:

Miért kellenek a spekulánsok?

A spekuláns sokszor kihasználja a gyengéinket: drágán ad kölcsön, vagy lelép, amikor nagyon kellene. Ezzel ugyan megnehezíti a gyengék életét, de hasznuk is van.

Miértország 3. rész:

Miért kellenek a bankok?

Még mindig jobb egy bank, mint egy uzsorás. De sok más dolguk is van. Fájna, ha végleg eltűnnének. Ha viszont lehúz a bankod, mielőbb válts!

Miértország 2. rész:

Miért nem keresünk annyit, mint a nyugatiak?

A mostaninál tényleg nem nagyon tudnánk többet gürcölni. A munkaórákban verjük a svájci, osztrák, amerikai és német munkavállalókat. De akkor mi a baj?

Miértország 1. rész:

Miért nem nyomtatunk annyi pénzt, hogy mindenkinek elég legyen?

Ha mindenki zsebét kitömnénk húszezresekkel, nem élnénk tartósan jobban, inkább csak minden nagyon megdrágulna. Ebből pedig jó nagy káosz lenne.

ITT OLVASHATÓ

IGAZSÁGTÉTEL ÉS DEMOKRATIZÁLÁS: VISSZA A LOPOTT HOLMIT!

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.11.03.


Orbán és strómanjai, valamint a fideszes kiskirályok és helytartóik határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal harácsoltak össze olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki, de a világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek, Orbán rendszere is bukni fog és az igazságtételt senki sem kerülheti el.

Talán eddig a titkolták a fideszes sameszok, de a bukott népszavazás és a fülsüketítő füttykoncert óta Orbán is tudja, hogy egyre több és több embernek van tele a hócipője a rezsimjével. Orbán rezsimje bukásra van ítélve.
 
Mi viszont az Együttben úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba. Ezért meg kell valósítanunk az igazságtétel és demokratizálás programját. Ez az igazságtétel érinti Orbán Viktor legszűkebb érdekkörét is. Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Andy Vajnát, akik földekhez, kastélyokhoz, milliárdos hasznot hozó koncessziós jogokhoz, túlárazott közbeszerzéseken milliárdos haszonhoz jutottak állami segítséggel, és akik strómanként a miniszterelnök vagyonát kezelik. Az igazságtételt nem kerülheti el egyetlen megtollasodott vidéki fideszes kiskirály és helytartó sem, akik vagyonokat loptak el mindannyiunktól, és számolatlanul lopták, lopják ma is a pénzünket.
 
Fel kell számolni az oligarcháknak kedvező törvényeket, a szerzett jogokat és a stróman-kultúrát. A korrupt módon szerzett állami földbérleteket fel kell mondani, a politikai alapon kiárusított földeket vissza kell szerezni.

Jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami közbeszerzésekhez, uniós pályázatokhoz...


ITT OLVASHATÓ
 

SÜSSÜNK NAGYOBB TORTÁT!

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Ansinn
2016.11.03.


Megjelent a TÁRKI kétévente kiadott kiadványa a Társadalmi Riport 2016. Ezt mindig érdemes forgatni, szociológusok, közgazdászok és egyéb társadalomkutatók nyújtanak több tematikus blokkban érdekes elemzéseket hazánk és népünk állapotáról, illetve a zajló folyamatokról.

Számomra idén a társadalomszerkezeti tanulmányok voltak a legizgalmasabbak. Mint libertárius gondolkodású embert, természetesen nagyon érdekelt, hogyan látják a
középosztály, a magyar polgár helyzetét a kötet szerzői. Mint szociálisan érzékeny lényt (bár tudom, hogy egyes házi trolljaink ezt elvitatják tőlem) pedig a szegénység, a leszakadó rétegek állapota, kilátásai foglalkoztatnak.

A kutatások arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarországon a társadalmi rétegek helyzetének megítélése kettős. Ez azért van, mert a kérdést kétféle módon szokás számba venni. Az egyik a jövedelem alapú megközelítés, ahol azt nézik, hogy a medián (átlag) jövedelemhez képest hányan keresnek többet, kevesebbet és mennyivel.

E szerint „A jövedelmi középrétegek relatív aránya Magyarországon viszonylag magas. 2014-ben a magyar népesség körülbelül háromnegyede tartozott a medián 60%-a és 200%-a közötti jövedelemsávba (a háztartások nettó ekvivalens jövedelmei alapján képzett rangsorban). Ebből körülbelül 16% volt az „alsó-közép” (medián 60%-a és 80%-a között), 32% a „közép-közép” (a medián 80%-a és 120%-a között) és mintegy 28%-a a „felső-közép” rétegek (a medián 120%-a és 200%-a között) aránya. Ez egyben azt is jelenti, hogy Magyarországon a jövedelmi egyenlőtlenségek nemzetközi összehasonlításban nem tekinthetők extrémnek, akár az EU-, akár az OECD-országokhoz hasonlítjuk őket…” (Ld. Tóth István János hivatkozott tanulmányát, 77. oldal)

A másik számbavétel a fogyasztás oldaláról történik, vagyis azt nézik a kutatók, hogy az adott csoportnak mik a jellemző fogyasztási szokásai, hétköznapiasan szólva: mit engedhetnek meg maguknak az oda tartozó háztartások. Ezt háztartások kikérdezése során egy kérdéssorral mérik. A magyar helyzet így nézve – ne szépítsünk – pocsék...


ITT OLVASHATÓ

DÓZSA SCHMITT-ORSZÁG HŐSE LESZ?

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.11.03.


A köztereken előforduló, 1956-ra emlékeztető plakátok márpedig vannak. Valószínű, hogy sokaknak alig érdekesebbek, mint bármelyik másik ragasztvány. Metrón, és falon egyaránt. Ebből a szempontból akár pozitív kommunikációs mérleggel is bírhatna a Pruck Pál versus Dózsa László jelenléti vita. Annak ellenére, hogy a valóságban bemutatja a cseppben a populizmust.

A vita akkor robbant ki, amikor az
RTL Klub-ban jelezte a már elhunyt Pruck Pál unokatestvére, hogy Schmidt Mária állami emlékbizottsága valószínűleg téves nevet szült, és pottyantott oda a fegyveres tinédzser képe mellé. Az állítás igazát látszott igazolni, hogy Life magazin archívuma szerint sem Dózsa László van a képen. Márpedig előfordulhat, hogy a fényképet egykor exponáló riporter autentikusabb forrásnak tűnik. Dózsa ellenérve, miszerint még a sapkája is megvan, némileg furcsának tűnt már akkor is. S azóta sem tűnik valószínűbbnek, hogy a fényképen látható sapka egyedi darab lett volna. Az már komolyabb ötletnek látszott, hogy akár antropológiai vizsgálatokban is szívesen részt vesz, ha kell. Erre ezidáig nem került sor a jelek szerint. Hacsak az említett bizottság nem végeztette el annak idején. Mert azt mégsem tételezhetjük fel, hogy egy komolya bizottság a pártkáderi minősítés foka alapján írjon ki, a személyiségi jogokat is érintve, egy nevet. Csak úgy. Találomra...

ITT OLVASHATÓ

JÓ, HA TUDJA: A MAGYAR HATÓSÁG SOHASEM HIBÁZIK!

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.11.03.


Pompás hír, hogy a világtörténelem egyetlen hatósága, amelyik sohasem hibázik, az nálunk működik! Legalábbis ez derül ki az Európa Tanács kínzás elleni bizottságának (CPT) megküldött kormányreakcióból. Igazából három is van nálunk e makulátlan csodaszervezetből: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), a büntetés-végrehajtás és a rendőrség. Ráadásul az ott dolgozók egytől-egyig jellemgrófok. Ezért aztán a kormány juszt sem fogja a CPT ajánlásait végrehajtani.

A CPT tavaly októberben ad hoc látogatást tett Magyarországon. A külföldiek fogvatartását vizsgálták. Minderre azét került sor, mert a nemzetközi migrációs hullám során változatos okokból többféle fogvatartási helyre sok – és egyre több – külföldi (migráns) került rácsok mögé. Idegenrendészeti és menekültügyi őrizet korábban is volt. Határsértőket korábban is előállítottak. Csak tavaly belőlük sokkal több volt, mint azelőtt. Újnak számítottak viszont a határzár tiltott megsértése miatt indított büntetőeljárásokban elrendelt fogvatartások, illetve az ezekben a perekben futószalagon ítélt, de végrehajthatatlan kiutasítások miatti bebörtönzések. Valamint akkortájt kezdték el áldatlan működésüket a „tranzitzónák” is. Jellemző, hogy a kormány ezeket a kerítéssel elzárt, fegyveres őrszemélyzettel, szigorú rezsimmel működő fogdákat máig nem tekinti fogvatartási helyeknek, „merthogy a külföldiek szabadon távozhatnak Szerbia felé”. A CPT viszont jó okkal annak tekinti őket – és még inkább annak tekintené mostanában, hogy néhány hónap óta tucatjával tartanak fogva ott szabadságuktól megfosztott menedékkérőket.

A CPT monitorcsapata a nagyfai börtönben, rendőrségi fogdákban, „őrzött befogadó központokban” és „tranzitzónákban” járt. Megbeszélést folytatott a belügyminiszterrel, a BÁH igazgatójával, az országos rendőrfőkapitánnyal, a büntetés-végrehajtás vezetőivel, az ombudsmannal, az ügyészség CPT-összekötőjével, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának és a Magyar Helsinki Bizottságnak a munkatársaival.
A monitorjelentést idén márciusban fogadták el. Erre a kormány válaszolt. Mindkét dokumentumot ma tették közzé. Egyik is, másik is igen tanulságos olvasmány. Az elkövetkező napokban fogunk majd részletesen is foglalkozni velük.

Most csak egyetlen körülményre hívjuk fel a nyájas olvasó figyelmét. A CPT négy azonnali észrevételéből egyet, és 27 ajánlásából is mindössze egyet vett figyelembe a kormány. A többi bírálatot és felhívást így vagy úgy, kioktatóan vagy sértetten, de a magyar hatóságok elutasították vagy szó nélkül hagyták...


ITT OLVASHATÓ

ISTEN SZIVATJA MAGYARORSZÁGOT

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.11.03.


"Nem bujkálunk, összetartozunk!" - mondta pár hete jegybankelnö kúrunk eltitkolt barátnője, Vajda Zita.
 
Bárándi Gergely felvetette, hogy ha már Matolcsy beperelte őt, legalább menjen is el a bíróságra, az annyit válaszolt:
 
"Hát ezért nem mondom el a jelenlegi tartózkodási helyemet".
Na, most akkor bujkálsz, baszod, vagy nem bujkálsz? - teheti fel a kérdést a párocska egymásnak ellentmondó kijelentései után a nerképzetlen egyszeri ember, mikor a korrupciógyanús luxuslakásban enyelgésről olvas.
 
 
Istenem, elég lesz már!
...

A "KORMÁNYINFÓK" REMÉNYTELEN ORSZÁGA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.11.03.


...68. alkalommal tartották meg a „kormányinfónak” becézett izét, akármit. Kezdettől elképedve figyeltem, milyen engedelmesen fogadják el a magyar média képviselői ezt a képtelenséget.

Hogy sajtómunkások mostanában is engedelmesen járulnak a két elképesztő pofa (Lázár János és Kovács Zoltán) színe elé, és „rendesen” viselkednek. Eltűrik a locsogást, a mellébeszélést, a lenéző negédeskedést, a lebarmolást is. Olyan „kormány” „sajtótájékoztatójára” mennek el, amely emberemlékezet óta semmiben sem mond igazat, amely rendszerszerűen, szervezetten hazudik.

Most épp, hogy túl vagyunk a „kormány” ocsmány migráncsozó kampányán (tényleg vége van?); a napokban gyilkolták meg a Népszabadságot. Következnek a még nem teljesen uralt megyei lapok.

És tessék: mintha mi sem történt volna… Szépen ücsörögnek ott az újságírók meg az újságíróknak álcázott agitproposok, és rendesen viselkednek…

Röhejes? Szánalmas? Fölháborító? Szerintem ez is, az is, amaz is. Mindegy: a helyzet reménytelen, de nem komoly…
TGM legutóbbi írása jut eszembe: „Kelet-Európa ma ugyanannyira különbözik Nyugat-Európától, mint 1966-ban.”

Maga a „kormányinfó” mint olyan, egészen elképesztő, amolyan kedélyesen önkényuralmi jelenség: méltó párja a „nemzeti konzultációknak”.

Legalábbis nekem az 1990 előtti idők jutnak róla eszembe. A „létező szocializmus” világában gyakoriak voltak az olyan fórumok, amelyeken a hatalom megértő képviselője mindenkit végighallgatott, és a legkülönbözőbb ügyekben adott rendszerint megnyugtató válaszokat. Hol újságírók kérdezhettek, hol maga a „lakosság”. Ilyen alkalmakkor szinte bármi szóba kerülhetett, kivéve a Szovjetunióhoz való viszony kérdését és a párt vezető szerepét. Ez utóbbi azt jelentette, hogy a hatalomgyakorlás legfontosabb jellemzőiről nem nyitottak vitát...


ITT OLVASHATÓ

MI ÉRTELME A PÉNZNYOMTATÁSI DÖMPINGNEK?

MANDINER BLOG
Szerző: Szabó Gerfely
2016.11.03.


A világ vezető jegybankjai közel 15 billió dollárnyi, a világ-GDP egyötödének megfelelő pénzt nyomtattak a 2008-as válság óta eltelt években. Az „infláció” mégis alacsony maradt. Hogy lehetséges ez?

Talán hihetetlenül hangzik: a pénznyomtatás eddigi módjai valójában nem növelték a pénzmennyiséget. Azért nem, mert a jegybankok a frissen nyomtatott pénzből nem új, hanem már meglévő banki eszközöket vásároltak: például államkötvényeket, jelzálogpapírokat. Amikor a jegybankok megvásárolták ezeket az eszközöket, akkor mindössze annyi történt, hogy ezek a rossz hitelek átkerültek a bankok mérlegéről a jegybankokéra, ezzel párhuzamosan pedig megnövekedett a bankok jegybanknál vezetett számláinak egyenlege. Az új pénz azonban nem került be a gazdaságba. A pénzmennyiség akkor növekedett volna, ha a műveletek hatására a bankok többet hiteleztek volna, ezt azonban nem tették. A bankok elsősorban azért nem hiteleztek többet, mert az adósok nagy része már korábban is túlságosan el volt adósodva.

Akkor mi értelme volt az eddigi pénznyomtatásoknak?

ITT OLVASHATÓ

HA EZ A PHARAON NEM AZ A PHARAON, AKKOR AZ A MÉSZÁROS LÖLÖ SEM AZ A MÉSZÁROS LÖLÖ?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2016.11.03.


...Az, hogy az Orbán nevű a jóisten, a tehetség és a szerencse jóvoltából 35,4 milliárdra becsült vagyonával a Forbes lista 28. helyére felkúszott született zseni éppen akkor és ott töltötte jól megérdemelt szabadságát, ahol egy, az Orbán nevűhöz és a kormányhoz közel álló, kérdéses identitású, körözött bűnöző is kikötött a luxusjachtjával, mi más lehetne mint azoknak a fránya véletleneknek a még frányább egybeesése? Hiába, kinőtte a víz-, gázszerelést, de már lassan az országot is. De akkor is: mekkora esélye volt ennek az augusztus 4-i véletlen egymás mellett parkolásnak? Vagy ha ez a Pharaon nem az a Pharaon, akkor az a Mészáros Lölö sem ez a Mészáros Lölö? Fogynak a komolyan vehető magyarázatok és penetráns hazugságoktól bűzlik ez az egész történet.

Megdöbbentő, hogy minden egyes nap egyre nyilvánvalóbb szálak mutatnak rá arra, hogy a magyar kormány és holdudvara pénzmosó-bűnöző világklasszisokkal van tökig összefonódva, terrorizmust finanszírozó egyénekkel került egy klubba és ennek megfelelő országimázst épít. Megdöbbentő, hogy az újegységnek közben rendületlenül nem fogja át a tudata, hogy a magyar oligarcha-réteg kiépítésének nemzeti indulója mögött valójában nehézsúlyú külföldi bűnöző kezére kerülnek ingatlanok, a kastélyokban, palotákban mérhető épített örökséget elárverezik. Azon túlmenően, hogy Pharaon egy gengszter, ez itt a totálbrutál. Nem tudom már eldönteni se, hogy mi ebből az egészből a leginkább tragikus. 

Hogy a magyar kormány és az Orbán nevű pereputtya nyilvánvalóan terroristákkal üzletel és mindezt ellentmondásos rablómesékbe bújtatva tagadja? Ergo a magyar kormány leszarja, hogy egy körözött bűnözőt melenget a kebelén, ha az a bűnöző a holdudvar pénzét mossa? Hogy a magyar kormány és strómanjai körül lassan csak kétes egyének bukkannak fel, mert senki más nem áll szóba velük? Hogy amikor azt állítják, hogy nincs az országban, akkor valójában ez annyit jelent: ők javasolták neki, hogy távozzon?

Azon a mesébe illő tényen túl, hogy ez a senkiházi, bárgyú képű gáz- és mangalicaszerelő milliárdos félanalfabéta egyszerűen nem tud félreállni a szerencse útjából, nem túl sok magyarázat van erre a nyári koincidenciára (az elmúlt három évben egyszer sem járt az Adrián a Le Pharaon, csak pont akkor, amikor Lölövics). Vagy átadott, vagy elvett, vagy én vagyok a hülye és gyártom az összeesküvés-elméleteket, mert a világegyetemet köztudottan a véletlenek irányítják és rohadék ballibsik. Pedig elég valószínűen nyilvánvaló: a  magyar kormány akaratából Magyarországon vígan üzletelő fáraó visszacsorgat a nemstrómannak. Mit nem lehet ezen érteni? Egymás mellett parkolnak, egymással szemben van a házuk, ez így kerek. És tök véletlen. Milyen nemzetbiztonsági kockázat, milyen korrupció?
...
ITT OLVASHATÓ

ELHUNYT OLEG POPOV , A LEGHÍRESEBB OROSZ BOHÓC

PROPELLER.HU
Szerző: Propeller.hu
2016.11.03.


A 87 éves, világhírű cirkuszművész egy vendégszereplés során, Rosztov-na-Donuban, szívroham következtében halt meg.

Popov, aki fénykorában elnyerte a Szovjetunió népművésze kitüntetést, 1991-ben, teljesen elszegényedve, kivándorolt Németországba, ahol orosz állampolgárságát megtartva a bajorországi Egloffsteinben, Szerencsés Hans művésznéven folytatta pályafutását.

A jellegzetes kockás sapkás és szőke parókás bohóc 1951-ben debütált a szaratovi cirkuszban, majd az évek során a televíziónak köszönhetően hazájában, a keleti blokk országaiban, majd azokon kívül is ismertté vált.

Popov 2015-ben tért vissza először Oroszországba. Tavaly nyáron Szocsiban elnyerte a cirkuszi Mester-díjat, majd az év elejétől kezdve 60 alkalommal lépett fel a szentpétervári Chinizelli Cirkuszban, ahonnan – 40 év kihagyás után – Szaratovba vezetett az útja. Rosztovban a tervezett 15 előadása közül csak kettőt tudott megtartani.

Oleg Popovot a híradások szerint valószínűleg Németországban fogják eltemetni.

ITT OLVASHATÓ

MINDEN, AMIT A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYRŐL TUDNUNK KELL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.11.03.


A durva népszavazási kampány után elég komoly visszatetszést kelthet közvéleményben az a hamukázás, ami letelepedési kötvények kivezetése körül zajlik. Először azt hittük, hogy a kormány csak jó szokásához híven kicsit pávatáncol egyet a kötvénybiznisz körül, hogy elterelje a figyelmet a Jobbik ultimátumáról, de később kiderült, ez a szurka jobban fáj Orbán Viktornak, mint első látásra tűnt. Mi lehet annak hátterében, hogy egy életbevágóan fontos ügyként bemutatott alaptörvény-módosítás kedvéért nem hajlandó a kormány beáldozni egy kis hezitálás után az állítólag már elavult konstrukciót? Íme, egy válasz a sok közül:

Úgy tűnik, a Jobbik megtalálta azt a fogást a Fideszen, melyet a baloldali ellenzék hiába keresett az utóbbi hat esztendőben. Nem mintha nem hemzsegett volna az ellentmondásoktól a kormány több korábbi kommunikációs akciója és intézkedése, ám a Jobbik tudott először élni azzal a lehetőséggel, hogy a 2014-es választások után időközi választások során apránként elvesztette a kétharmados többségét a Fidesz-KDNP-s frakció. Olyan ügyben állították falnak Orbán Viktort és csapatát, amelyben elvileg szövetségesek voltak, hiszen a két jobboldali párt egymással versengve migránsozott a népszavazási kampányban, és támogatóik többsége tette ki azt a több mint 3 milliós tömeget, melynek tagjai elmentek és nemmel szavaztak a kormány által feltett kérdésre.

A letelepedési kötvények ügyében egy dolgot semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ha egy kormány arra büszke, hogy a migrációs válság ellenére hazánk „tisztán keresztény” ország tud maradni, akkor valahogy nehéz megmagyarázni azt, miért ad el magyar állampolgárságot mindenféle etnikumú, vallású, identitású és politikai nézetű külföldieknek. A letelepedési kötvény volt az a konstrukció, amely a kormány minden szereplője számára hasznot hozott eddig. A gazdaságba pénzt pumpált, a forgalmazó cégeken keresztül gazdagodtak a kormányhoz közel álló körök és személyek, ugyanakkor a konstrukció lényegét el lehetett rejteni a közvélemény elől...

ITT OLVASHATÓ

AKKOR FEJEZŐDIK BE A TOTÁLIS, TELJES ÉS RÉSMENTES DIKTATÚRA KIÉPÍTÉSE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.11.03.


Nyakig ücsörgünk a trutyiban és már annak is tudunk örülni, ha nem hullámzik. Holott pedig de. Hullámzik. A tegnapi – némileg, ám teljesen indokoltan keresetlen hangvételűre sikerült cikkünkben szó esett ugyan a sajtó legyilkolásáról, sőt, máskor is írtunk már erről, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, kibontani és megmutatni, hogy mennyire fontos, létfontosságú ügyről van szó.

A 3,3 millió magyar kormánya elhatározta, hogy széttapossa, leMészárolja a teljes nyilvánosságot. Itt már régen nem néhány újságíró megélhetéséről, vagy annak ellehetetlenüléséről van szó, hanem az egész magyar társadalom alapvető jogairól. Az estéről reggelre megszüntetett Népszabadság látványos eleme volt a hatalom gátlástalanságának, de nem az első és nem is az utolsó állomása a totális diktatúra kiépítésének.

Elmondtuk, mindenki elmondta: a közmédia kormánypropaganda szócső, semmi más. Nincs olyan ordas hazugság, amit szemrebbenés nélkül le ne hoznának. Nincs olyan gerinctelen, sunyi hírhamisítás, amit pofátlanul be ne vállalnának. A közpénztévék alkalmazottaitól az MTI munkatársain keresztül a Habonymédiáig mindenki bűnrészes ebben. A szivart rágcsáló, amerikából a nyakunkra telepedett parókakészítő és az ő fánksütő felesége éppen annyira bűnös a sajtószabadság kiirtásában, mint az Origónál dolgozó legutolsó informatikus, vagy a Migránstévé időjósa. Ahogy minden egyes újságíró, médiamunkás is bűnös ebben. Most azok kerültek a pálya szélére, akik jóformán szó nélkül nézték végig az origósok kinyírását.

Holnap pedig azokra kerül a sor, akik most a Népszabisok feje fölött néznek el. Ugyanis a Népszabadsággal együtt 12 megyei lap is az új tulajdonoshoz – szépíthetjük, kerülgethetjük, de a lényeg nem változik, mert a végén mindig ott van Orbán Viktor – került. Kétsége se legyen senkinek, hogy ugyanazt a gennyes pártpropagandát fogják tolni hamarosan, mint mindenki más. Ugyanazt, amit a megvásárolt, vagy az ebből a célból létrehozott lakájmédia...


ITT OLVASHATÓ

MANIPULÁCIÓ

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.11.03.


Ajánlok figyelmükbe egy "reklámot" meg egy "portrét". Az előbbiben egy Szilágyi Áron nevű vívó adja el nekünk a 2024-es budapesti olimpiát, az utóbbi egy Szurkov nevű oroszról szól.
A "reklám" elkészítése és sugárzási díja sok millió forintba került. A reklámmal kapcsolatban felmerülő két legegyszerűbb kérdés: amit el akar adni, miért kívánatos és kinek akarja eladni.
 
Az olimpiáról alsó tagozatban már lehet tudni, hogy drága dolog. A nyolc általánost elvégzettek azt is tudhatnák, hogy a budapesti olimpia megrendezése elég gyorsan elintézné az olyan kérdéseket, mennyit költünk oktatásra, egészségügyre, kutatásra és fejlesztésre. Azaz egy közepesnek minősített 14 éves gyerek már tudhatná: a budapesti olimpia megrendezése nem kívánatos...

...A magyar falusi futballista azért hirdeti a megbonthatatlan szovjet-magyar barátságot, azért rajong Szurkov módszereiért, mert olimpiát rendezni egy létminimum alatt élő országban csak mélybutaságban tartott nép egyetértésével lehet. A hordóhasú szotyolaköpködő örök hatalma egy olyan "oktatási rendszerrel" alapozható meg, aminek a lényege az, hogy fölösleges adatok napi sulykolásával vegye el a gyerekek kedvét az ismeretszerzéstől, hangsúlyok hazug eltolásával szűkítse nacionalista barbárrá a legértelmesebb diákot is.

A szájnyalogató hatalmi tébolyult azért költhet milliárdokat olimpiára és világbajnokságra, mert egy alacsony szellemi szinten tartott népnek ugyanúgy be lehet adni a Szurkov által szorgalmazott látszatvalóságot, ahogyan az orosz muzsik lelkivilága is szomjazza a nagy és erős Szovjetunió kínálta álmokat. Amikor éhen halt, már úgysem fogja tudni, miért kellett éhen halnia.
 

DÖBBENETES LÁTVÁNY TIHANYBAN - ÁTADTÁK AZ ÚJ BALATONI KILÁTÓT

ÉJJEL-NAPPAL BALATON BLOG
Szerző: Földi Rita
2016.11.03.


A Bakonyerdő Zrt. a Tihanyi-félsziget központi részén, az Apáti-hegyen, Tihany Község Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével létesített kilátót, mely az Őrtorony kilátó nevet kapta. Az egykori római őrtornyokra hasonlító építmény mintegy 16,5 méterrel magasodik a térszín fölé, csodálatos körpanorámát nyújtva a kirándulóknak.Tiszta időben a túlparti Kőröshegyi völgyhíd is látható. 
 
 
 
Mutatjuk milyen elképesztő panorámában lehet részetek, ha ti is ellátogattok a kilátóhoz:
 

ÍGY SIKERÜLT AZ ELSZÁMOLTAÁS A AZ ELSŐ ORBÁN-KORMÁNY BUKÁSA UTÁN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.11.02.


Azt gondolná az ember, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által rendszere legfontosabb pillérének titulált legfőbb ügyész, Polt Péter az ostorát csattogtatva, perdöntő bizonyítékokat eltüntetve érte el, hogy beosztottai a politikusok számára kínos, kellemetlen ügyeket frappáns indoklásokkal szüntessenek meg, holott az emberi gyarlóság is jelentősen az ügyek kifulladására játszott. A legfőbb ügyész pályaívével, valamint az ügyészség által olykor sajátos indoklással megszüntetett politika-közeli ügyekkel már foglalkoztunk, most jöjjön az, hogy a 2002-es kormányváltás után miként dőlt dugába az előző ciklus gyanús ügyeinek számonkérése. Nem kellett nagyon erőltetni, az elszámoltatásért felelős államtitkárt viszont később elítélte a bíróság.

Előzmények és kapcsolódó cikkek
Gyűlnek a csontvázak Polt Péter szekrényében – így züllött az ügyészség a politika kiszolgálójává

Az Orbán-rendszer legfontosabb pillére – Polt Péter legfőbb ügyész pályaíve

„Elszámoltatás” az Operaházban: Egeret szültek a hegyek

Kormányzati tényfeltárás és elszámoltatás 1.0 – a végjáték

Eltemetett ügyek – teljes kudarcot vallott a nyomozóhatóság a BKV-ügyben

Bepereljük az elszámoltatási kormánybiztost: Budai titkolja a ferihegyi szerződéseket

Jávor Benedek EP-képviselő Korrupcióellenes Ügyészséget hozna létre Magyarországon is

 2002 szeptember 2-án Budapesten politikai államtitkári értekezletet tartottak. A megbeszélésen arról döntöttek, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Keller László által vezetett Közpénzügyi Államtitkársága „összefoglaló tablót” készít az összes, az új kormány által indított vizsgálatok helyzetéről. Az előző kormány korrupciógyanús ügyeinek elszámoltatásával kapcsolatos, az Átlátszó birtokában lévő elemzés elkészítéséhez megkeresésekkel éltek az összes minisztérium, továbbá a Magyar Fejlesztési Bank Rt., a Nemzeti Autópálya Rt., a Magyar Posta Rt., a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Országos Rendőr-főkapitányság felé...

ITT OLVASHATÓ

HUPSZ, A KORMÁNY SZERINT MÉGIS BAJ VAN A VERSENYKÉPESSÉGGEL?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: B.F.
2016.11.03.


Bár Orbán Viktor világa alapvetően egy alternatív valóság, de időnként még ebben a Mátrixban is feltűnnek a való világ elemei. A dolgok természetéből fakadóan leginkább a gazdaság és a piacok folyamatai rúgják be a képzelet ajtaját, és szűrődnek át a kormányzati kommunikációs hókuszpókusz repedésein.
 
 
Nemrég írtunk arról, hogy a World Economic Forum (WEF) versenyképességi rangsorában a tavalyi, már amúgy is elég rossz 65. helyről idén a még rosszabb 69. helyre sorolódott a magyar gazdaság. A versenyképesség ismételt romlására és a WEF elemzésére, amely szerint a magyar gazdaság  lemaradásának okai a korrupcióban, a kiszámíthatatlanul változó szabályozási környezetben, a rosszul teljesítő államigazgatásban és az oktatási rendszer egyre súlyosabb hiányosságaiban  keresendők, a Nemzetgazdasági Minisztérium annyit bírt mondani, hogy a versenyképesség az nem is az, amit a WEF mond, hanem más. Konkrétan jöttek a szokásos, alternatív valóság kommunikációval, ahogy az szokás, amikor nem akarunk/merünk igazat mondani, és rezzenéstelen arccal hazudunk bele a másik szemébe. Nincs baj a hazai versenyképességgel, a WEF butaságokat beszél, mi jobban tudjuk.
 
Erre mi történt alig pár héttel később? Csendben megjelent egy kormányhatározat a Magyar Közlönyben október 13-án:
 

ELEGEM VAN A WELLNESSBŐL

ELEGEM VAN. BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.11.02.

 
...A wellness hotelek legrettenetesebb helyszíne az uszoda/fürdő. A többség lustán olvasgat, néha megmártózva a vízben. Úszni? Na, ne má'! A melegvizes részlegbe csak az menjen, aki szeret mások levében ejtőzni. A prosztatagondokkal küzdő papák és az inkontinenciaproblémákat diszkréten kezelő mamák simán elüldögélnek két-három órát a meleg vízben, mert az olyan jót tesz a deréknak, ízületeknek. Nem fárasztják magukat a tíz méterre található WC meglátogatásával. Egy arcukon átfutó lágy, furcsa mosoly jelzi csupán, hogy a dolog megtörtént.
 
A magyar wellness tehát igazi hungarikum. Az aktív pihenéssel eltöltött egészségmegőrzés, laza sportolással ritka, mint a fehér holló. Ehelyett alapból pufók emberek szednek fel néhány kiló pluszt pár napos wellnessben eltöltött nap után az egészségre törekvés jegyében.
 
A wellness mozgalom nagyon jó gondolat, több animátorral, a vendégek aktivitásra való ösztönzésével talán el is érné célját. A Mészáros úr számára oly nagy boldogságot jelentő vályúhoz terelő wellnessből viszont elegem van.
 

AZ EGY ÜGYŰ PÁRT

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Bihari Tamás
2016.11.03.


Előfordul persze, hogy az egy ügyűség átfedésben van az együgyűséggel, de nyilván ez a kereszténydemokratákra nem érvényes. Csupa jól felkészült, tehetséges, akár több pártban is már politikusi gyakorlatot szerzett emberről van szó. Ám sajna, a köz úgy évtizede nem akar tudomást venni róluk és az is dicséretnek számít, ha legalább a Fidesz szatellitpártjaként említik őket, mert már az is a létezés illúzióját kelti.

Megértem a KDNP erőfeszítéseit, hogy láthatatlan emberekből olyanná váljanak, akiken megtörik a fény és fizikai alakot öltenek. Ehhez pedig ügy kell. Legalább egy. Emlékeim szerint mintha az abortusz szigorításával is próbálkoztak volna, de az még a Nagy Testvérnek is sok volt. Tanakodhattak erősen, hogy most akkor mi legyen a varázssipka, amit, ha a fejükre tesznek, újra láthatóvá válnak. Azt talán sosem tudjuk meg, hogy a függöny mögül jött a súgás, vagy saját agyszüleményként került napvilágra a vasárnapi boltzár ötlete.
Először még az ország naszádjának kapitánya sem támogatta. (Tényleg, a "polgározáshoz", meg a "zemberezéshez" hasonlóan a tengerhajózási kifejezések is kikoptak az orbáni propagandából.) Azután mégis rábólintott, ami nem éppen az állítólagos különlegesen kiváló politikai szimatáról szóló legendát támasztja alá. A Fidesz magára húzta a virtuális szövetségese okozta balhét, ami megalázó vereséggel, a vasárnapi boltzár visszavonásával ért véget egy érvényes-gyanús népszavazás árnyékában.

Csakhogy a jelek szerint a KDNP szellemi tőkéje az elmúlt hat évben kitalált ügyek miatt összezsugorodott és maradt egy ügy, a boltok hétvégi csiki-csukija körüli sertepertélés. Most éppen az egyik legkisebb, nem reprezentatív szakszervezetre mutogatva jöttek elő a havonta két vasárnap és két szombat kötelező kiadásával a kereskedelemben. A szakemberek szerint az ötlet, amivel sokadszor is a multikon akarnak ütni, a vasárnapi boltzárhoz hasonlóan, ismét elsősorban a hazai mikró- és kisvállalkozásokat tizedelheti meg. Nekik nem telik majd több alkalmazottra, ők nem tudják majd kitermelni a többletköltségeket. A láthatóvá tévő varázssipka előkerült, mégis a Fidesz-frakció (vagy valamelyik tagja) fogja beadni, de a KDNP saját gyermekének tekinti a javaslatot...


ITT OLVASHATÓ

TUDTAD? MESTERIEN ÉGETJÜK EL AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.02.


Ezekről ne maradj le!
 
Nevetségesen befuccsolt az elszámoltatás 2002 után (Átlátszó)

Közpénztemetővé vált a rakamazi Teknősház (
444)
 
Mészáros jön fel a leggazdagabbak között, Spéder kiesett (Forbes via 444)
 
Ha van 3 perced:
 
Nevetségesen befuccsolt az elszámoltatás 2002 után
Az első Orbán-kormány mutyigyanús ügyleteinek feltárásából nem lett semmi a szocialisták hatalomátvétele után. Az Átlátszó birtokában lévő elemzés szerint nem minden tárca tulajdonított jelentőséget a vizsgálatoknak, a szabálytalanságok feltárásának. Az is nehezítette a helyzetet, hogy esetenként a belső ellenőrzés korábban pozícióban lévő emberei a helyükön maradtak, így őket kérték fel saját korábbi működésük ellenőrzésére. (
Átlátszó)
 
Közpénztemetővé vált a rakamazi TeknősházElvileg 2009-re fejezték volna be Rakamazon egy tanösvényt és a hozzá tartozó Teknősházat, de csak három évvel később vágták át a szalagot. Csakhogy a műszaki ellenőrzésen megbukott a projekt, a hol rosszul, hol hiányosan elkészült épületbe még az áramot és a vizet se vezették be. Még 140 millió forintra volt szükség, hogy a 600 milliós támogatást ne kelljen visszafizetni, de most további 230 millióra pályáznak, különben üresen kongana az építmény. (444)
 
Egyre mutyiszagúbb a tiszafüredi kerékpáros kilátóÚgy tűnik, nem csak egyszerűen értelmetlenül építettek kerékpáros kilátót a Tisza-tó mellé, még a vizet sem lehet látni róla (de legalább a volt párizsi nagykövet családi cégének területén épült). A döntésben szerepet játszó volt fideszes képviselő – aki vádlott volt a Hunvald-ügyben – vezette azt az egyesületet, amely részben egy, a tiszafüredi polgármester által alapított cégnek adta a beruházás marketinges feladatait. (444)
 
Mészáros jön fel a leggazdagabbak között, Spéder kiesettHárom éve még a listán se volt, mostanra a 28. helyre tornázta fel magát Mészáros Lőrinc az ország 33 leggazdagabb embere között. Az élen Csányi Sándor tartja magát, Széles Gábor a Fidesz-közeli médiabirodalmával az ötödik. Simicska Lajos még a 16. helyen áll, Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa a 21. poziciót szerezte meg. Spéder Zoltán bank- és Index-tulajdonos az ellene indított kormányhadjárat után idén már nem fért be a leggazdagabb 33 közé. (Forbes via 444)
 
Szaporodnak a kérdőjelek Orbán szaúdi szembeszomszédja körülA hivatalos magyarázat szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen és nem vásárolt ingatlant, állítja a kormány. Ettől még az Egyesült Államok által körözött szaúdi üzletember egy cége megvehette a házat, ami Orbán Viktoréval szemben áll. Azt sem világos, miért nem fogták el tavaly októberben, amikor a képek alapján Magyarországon járt, és mi van a vízumával, ráadásul úgy néz ki, épp ugyanakkor járt a spliti kikötőben, mint Mészáros Lőrinc. (Index, MNO, Magyar Narancs)
 
Ha van még két perced:
 
Csúszik az Újpest stadionjának átadása. A klub hatvan hibát számolt össze, például rozsdás, balesetveszélyes csavarokat, burkolatlan vezetékeket, beázó mennyezetet. (Index)
 
A Magyar Nemzeti Bank alapítványai a könyv szerinti értéküknél sokkal drágábban vettek ingatlanokat közpénzből, a legkisebb eltérés 40, a legnagyobb 100 százalékos volt. (VG)
 
Matolcsy György jegybankelnök szerint a „Bulvárszabi” légből kapott állítása, hogy az Unicredit vezérének egyik luxuslakásában élne. Csak azzal indokolt, hogy Balatonakarattyára van bejelentve. (444)
 
Fizetett cikkben nyugtatják egy arab portál olvasóit, hogy továbbra is vehetnek letelepedési kötvényeket, hiába gondolkodik a kormány a kivezetésén. (MNO)
 
Egykor Pintér Sándor belügyminiszter vállalata happolt el egy bútorcéget az „Apostoli Magyar Királyság kormányzója” elől, mára gondnokság alá helyzenék a számos feljelentést tevő férfit. (168 Óra)
 
Így próbálnak új életet lehelni az autógyártás halála után lerohadt Detroitba. (Átlátszó Világtérkép)
 
Leonardo DiCaprio elvileg az éghajlatváltozásról készített filmet, de közben azért saját magát se felejtette el előtérbe tolni. (Átlátszó Videó)
 
Az ember az orosz „szuverén demokrácia” mögött: Vlagyiszlav Szurkov szerint aki Putyin ellen van, megtisztelő, hogy a Krím megszállásában játszott szerepéért kitiltották az USA-ból. (Index)
 
Egy nappal azután einstandolták az orosz hatóságok az Amnesty International moszkvai irodáját, hogy a szervezet a börtönbeli fogolykínzások ügyét feszegette. (444)
 
Az FBI szűk egy héttel az elnökválasztás előtt tett nyilvánossá egy régi jelentést Bill Clintonról, aki 2001-ben egy adócsalás miatt elítélt bankárnak adott kegyelmet. (444)
 
Oroszország és Törökország vezetője is felfért a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadságot veszélyeztetők 35-ös toplistájára. Tavaly 115 újságíró halt bele a munkájába. (444, 444)

ITT OLVASHATÓ

PHARAON PROFESSZOR

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: fsp
2016.11.03.


Nem az a legnagyobb baj, hogy Ghaith Pharaon Orbán Viktor szomszédságában lakik, és hogy a körözött szaúdi milliárdos ráadásul üzletel is a Nemzet Vejével, vagyis, Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök lányának férjével. Baj ez is, persze, hogy az.

A probléma ennél súlyosabb.

Hogy Ghaith Pharaon kicsoda, azt csak mostanában kezdi kapiskálni a magyar közvélemény. Pontosabban a magyar közvéleménynek az a fele, akik olvasnak újságot, néznek tévét, internetet. Nem a Magyar Időket és a Magyar Hírlapot olvassák, nem az Origót, a 888-t nézik az interneten, nem a köztévét, valamint a TV2 műsorait bámulják. A sajtónak arra a kis szigetére gondolunk, ahol még hírek vannak és információk.

A közvélemény érdeklődőbb része már kezdi sejteni, amit Orbán és társai régóta tudnak. Merthogy, és ez a baj Ghaith Pharon tündöklésével, ettől bűzlik, de nagyon ez az egész történet, hogy például Pintér Sándor belügyminiszter már régóta tudja, hogy létezik ilyen nevű ember. Még akkor is létezik, ha a hivatalos államtitkári megfogalmazás szerint most épp nem tartózkodik Magyarországon, és nem is él itt életvitelszerűen.

Nyilván jó ideje tud róla Polt Péter legfőbb ügyész is, valamint a hírszerzés, és mindenki, akinek dolga lett volna, hogy Ghaith Pharaon – ahogyan Orbán Viktor a parlamentben nevezte: Pharaon professzor – ne szabadlábon legyen, hanem az FBI által elfogottak kenyerét egye valamelyik amerikai börtönben...

ITT OLVASHATÓ

HARMINC NAPOM MARADT NEKIVÁGNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: LondoniTódi
2016.11.03.


Első ránézésre kívánni sem lehet kellemesebb határátkelést, mint ami LondoniTódinak jutott: a párja már eleve Londonban élt, nem a semmire kellett kimennie, mi több, állást is sikerült találnia. Ezzel együtt sem volt egyszerű az első időszak, ami azért elgondolkodtató, és jól mutatja a határátkelés lelki oldalának nehézségeit is. Lássuk tehát a történetet, a képeket pedig köszönöm szépen!

„Az én Londonba költözésem nem átlagos módon indult, hiszen mondhatjuk, hogy egészen az utolsó pillanatig nem volt sok kedvem hozzá. Ma már persze örülök, hogy nem ragadtam le és mertem lépni, még ha ez nem is igényelt akkora bátorságot.

Párom akkor már másfél éve egy nemzetközi multinál dolgozott Londonban, jellemzően kéthavonta láttuk egymást. Bár ez a kétlaki élet nem volt a legszerencsésebb, egészen az utolsó időszakig nem nagyon voltam elragadtatva a külföldi munka ötletétől.

Én akkoriban Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb tervező cégénél dolgoztam vezető tervezőként, egy hét fős csapat élén. Az ország legnagyobb vasúti és autópálya projektjein dolgoztam, igen oldott munkahelyi légkörben.

Az ott töltött hét év alatt mindenkit megismertem a cégnél, sikerült bedolgoznom magam. Kellemesnek mondható fizetésem volt, évente egyszer-kétszer megdobva prémiummal.

A cég egyik autója az én nevemen volt, csak azért nem azzal jártam haza, mert 10 perc gyaloglásra volt a lakás. Párom jóvoltából egy új építésű budai lakópark nagyméretű lakásában éltem, a garázsban saját beállója volt a kocsinknak. A fizetésből csak a napi megélhetésre kellett költeni - most őszintén, ki akarna ebből kimozdulni?
...
ITT OLVASHATÓ

A HÓNAP LEGSZERENCSÉSEBB EMBERE: MÉSZÁROS LŐRINC - TOVÁBB BŐVÜLT A MUTYILISTA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.11.03.


Mészáros Lőrinc, az ország legsikeresebb gázszerelője, 2011-től Felcsút polgármestere, ma már a leggazdagabb magyarok egyike. Sikereivel nem büszkélkedik, pedig az bizony akad szép számmal: állami megrendeléseknek és befolyásos barátainak köszönhetően sorra nyeri a közbeszerzéseket, földbirtokai pedig szép számmal gyarapodtak az állami földosztások során.

A nemzet gázszerelőjének októbere rendkívül sikeresen telt: mint kiderült, sorra nyeri a közbeszerzéseket a MÁV-nálfélmilliárdért biztosít vizet a vasútnak, és bár tagadja, minden jel arra mutat, hogy még a Népszabadságot is ő szerezte meg. Ha mindez nem lenne elég, még a szállodaiparba is sikerült berobbannia. Vagyona már 35,4 milliárdra rúg, ezzel a Forbes listáján kiérdemelte az ország 28. leggazdagabb emberének a címét...

ITT OLVASHATÓ

ÁLLAMTITKÁROK FALAZNAK A KÖRÖZÖTT PROFESSZORNAK

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.11.02.


Blöffök napja: sem Pharaon, sem az ’56-os plakát nem azonos önmagával, Matolcsy és Rétvári hadovál, Orbán meg Mayjel találkozhat. Szerdai híreink.
 
Pharaon, Pharaon
 
„A magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant” – ezt sikerült mondania Kontrát Károlynak, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának. A Magyar Idők kérdésére a politikus kifejtette, a fél világ által keresett szaúdi férfi nem az a Pharaon, aki Orbán Viktor szomszédságába vásárolta be magát, aggodalomra semmi ok. Különben meg nem is vett letelepedési kötvényt, hanem vízumot igényelt. Ha azonban mégis megegyezne a két Pharaon, és ezt az amerikaiak is megerősítik, azon nyomban elfogják, amint beteszi a lábát hazánkba. És gyakorlatilag ugyanezt mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is, amikor közölte, a „hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik”, amúgy meg az arab világban olyan tömegnév a Pharaon, hogy biztosan csak véletlen egybeesés az egész. Persze ő is megjegyezte, ha meg mégis, akkor el lesz kapva stb. Pharaonról további részletek legújabb számunkban olvasható, itt egy kis előzetes, amiben már a mai „fejleményeket” is figyelembe vesszük...
 

ÚTBAN A MAGYAR LEBENSBORNHOZ - MATATÁS A GATYÁBAN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.11.03.


Egészen elképesztően lehangoló, ami ebben az országban folyik és csordogál. Bugyikban kutakodás, háló-, és gyermekszobákban való leskelődés, és most már – tervezve – a szülők fenyegetése, ha nem úgy fütyöl, ahogyan a drágalátos kormány azt elképzeli, akkor viszik a kölköt a lelencházba.

Született egy törvénymódosítás-tervezet ugyanis, amely a veszélyeztetett gyerekek védelme ürügyén a szülőket basztatja. Mert mi másnak volna felfogható – csak úgy mókásan kiemelve –, ha egy várandós anyuka késve jut el a terhesgondozásra, vagy ha az apuka-anyuka nem jelenik meg a szülői értekezleten, a védőnő vagy az iskola ezeket minősítheti az együttműködés megtagadásának is. Ha pedig annak tartja, a hatóság a gyerekek elszakításáról is dönthet.

Így telepszik rá az emberekre a hatalom, amely minden szusszanást szabályozni óhajt. Ebből fakadón bekúszik a gatyákba, a gyerek kiságyába, és megjelenik a mumus a védőnő és a tanító néni képében, akikből bármikor lehet házmester. A kormányzó pártokat, és különösen a keresztényit például már a kezdetek óta különösen érdekli a polgárok szexuális élete is. Ez kiváltképp. Mert ott akarnak lenni minden kilométerkőnél, és mint valami perverz szatír, aljas kukkoló vagy pedofil szemét, úgy viselkednek az alattvalókkal.

Az üdvözülés ürügyén matatnak a gatyában ágyéktájon. Minden tíz dolgozónál többet foglalkoztató munkahelyen népesedési megbízottat kellene alkalmazni – ilyen ötletük is van -, a harminc évesnél idősebb, gyerektelen nőknek úgy kellene hozzájárulniuk egy-egy gyerek felneveléséhez, hogy anyagilag támogatnak egy sokgyerekes családot. Erre a másik lehetőség az adólevonás lenne, amit a nő visszaigényelhet, ha „mégis rászánja magát” a gyerekvállalásra. A harmincöt-negyvenöt éves korosztály gyermektelen tagjainál korlátozni lehetne az abortuszt. Ezzel együtt lehetővé tennék, hogy az így megszületett „kényszergyermeket” születése után örökbe adják.

Az abortusz szabályozásáról már régebben voltak omló álmaik, még abban az időben, amikor a pirosló orrú Pálffy úr is a soraikat erősítette. Éppen az ő nevéhez köthető az a javaslat, amely elvonta volna a művi terhesség-megszakításokra szánt összeget, és azt örökbefogadások ösztönzésére, valamint gyermekvédelemre csoportosította volna át. ..