2016. február 18., csütörtök

A MŰANYAG KANALAK KORA LEJÁRT: ITT AZ EHETŐ KANÁL

ECOLIFE BLOG
Szerző: Jachimek Anett
2016,02,18.

Az egyik legismertebb magyar népmese, a Gergely juhász kanala valósággá vált! Bemutatjuk az ehető kanalat, mely igazi gourmet-élménnyé teheti a legegyszerűbb étkezést is.
Eb, aki a kanalát meg nem eszi! Szerencsére senkinek nem kell aggódnia ezentúl, ugyanis feltalálták az Edible Spoon Makert, az ehető kanálkészítőt. Az Anatoliy Omelchenko által tervezett sütőben tökéletes kanálformájú alakzatokat süthetünk. A dizájner azért alkotta meg ezt az új típusú evőeszközt, hogy az emberek ne vásároljanak annyi műanyag kanalat (főleg az összejövetelek és céges rendezvények alkalmával), s hogy megmutassa, lehet másként is csinálni .A környezetbarát kanál nemcsak praktikus, de nagyon finom is. ITT OLVASHATÓ

MINDENKIN TÚLNŐ A TANÁROK TILTAKOZÁSA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.18.


Kik szervezik a tanárok, pedagógusok tiltakozását? Ha eddig adhattunk is választ erre a kérdésére, a hét végére már csak valami olyasmit mondhatunk: a nép. Míg a kormánypárt a tüntetés óta elhalkult a tanárok tiltakozása kapcsán, megúszásra játszva, és próbálva azt elérni, ne gördüljön tovább a téma, maguk az eddigi tiltakozások szervezői, a Tanítanék mozgalom tanárai és a szakszervezetek sem mondanak mást egy kerekasztalon kívül. Az üres tiltakozási térbe pedig egymás után robbannak be a spontán tiltakozási formák. Az emberek akarnak tiltakozni és hallatni a hangjukat.

Szombaton, a tüntetés napján még sajtótájékoztatót tartott Palkovics oktatási államtitkár, a volt felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István pedig kemény és buta interjút adott a tiltakozásokról, és számos megszólalást hallhattunk kormánypárti politikusoktól, illetve a holdudvar embereitől. Ez mára a lényegében elhalkult. Orbán Viktor még hétfőn elmondta mondatait: hogy a tanárok csak fizetésemelés miatt tüntetnek, amit a kormány nem ad meg, hogy minden rendben van az oktatással, és hogy van elegendő pénz rá...

ITT OLVASHATÓ

GÉMESI GYÖRGY SZEMÉTBE DOBTA A FIDESZ JAVASLATÁT

SZTÁRKLIKK 
Szerző: Márkus
2016.02.18.

Gödöllő önkormányzatának képviselő-testülete nem támogatta a fideszes képviselők kötelező betelepítési kvótát elutasító határozati javaslatát. Gémesi György polgármester szerint ez nem Gödöllő ügye, hanem a kormányé.
A Fidesz menekültellenes kampányának részeként az utóbbi hetekben Magyarország önkormányzatainak képviselő-testületei sorra fogadták el szóról szóra ugyanazt a határozatot, amelyben elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. 


VÁRHATÓ VOLT

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.02.18.


Lehetett tudni, hogy az az oldal aki a bíróság ítéletének tiszteletben tartását követelte, mert a "másik oldal" meg akarja beszélni mi vezetett oda, rövid időn belül elkezd kritizálni egy bírósági ítéletet. És nem arról van szó, hogy megvizsgálnák mi ment félre a nyomozásnál, bizonyításnál, ügyészségnél, hanem a bírói ítéletet magát egy az egyben támadják. Azaz sokkal durvábban kezdik el a bírói ítéletet minősíteni. És bizony ők nem azzal kezdik, hogy a nyomozati és ügyészi munka illetve a szakértői munka ismert visszásságaira, kockázataira mutatnak rá, hanem csak úgy szidják az ítéletet. És hamar születnek meg az olyan vélemények, hogy aki az ítéletet védi az erkölcsileg szerintük egy szinten van a csak pénzbüntetést kapó elítélttel.

Mert ugye a "nőverő" Balogh milyen olcsón megúszta, mert... És jönnek hol a feminista érvek, hol a kormánypárt emlegetése, de a lényeg az, hogy a bíróság biztos előítéletes, szexista, párthű és cseppet sem pártatlan volt. Az ilyen alapon fröcsögve a bíróságot minősítő hozzászólók csak azt felejtik el, hogy más ügyekben (Hagyó ügy, vörösiszap ügy) nagyon nem a Fidesznek tetsző ítélet születik. A pártatlanságot megkérdőjelező mocskolódás minden érv nélkül csak előítélet. Olyanok szájából akik pár napja még a bíróság pártatlanságát, hibátlanságát hangoztatták. Akkor hogy is van ez feleim? 
 

ORBÁN RÁHEL, A NEMZET TEHETSÉGE

HACSAKNEM BLOG
Szerző: H_A
2016.02.18.

Azt írta tegnap az újság, hogy Orbán Viktor lánya, Ráhel vezetésével indul  Food Service Management szeminárium a Corvinus Egyetemen. Angol nyelven. Vagyis ebből ez következik, hogy Orbán Viktor lányát, Ráhelt, aki időközben megtanult angolul is, oktatóként jegyzi a nemrég még beszántásra kijelölt intézmény. Mivel hála a Jóistennek Matolcsy György bevásárolta magát az intézménybe, mégsem szántották be és a helyét sem szórták be sóval. Kár is is lett volna, hiszen oda - minden jel szerint - Lánczi András NER-filozófust fogják beejtőernyőzni a rektori székbe. És akkor itt az újabb magyar csoda.
Miután szakdolgozatáért megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012. évi első díját, újszerű témaválasztás kategóriában; miután a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte kőkemény svájci frankok ellenében; miután a Kempinski Hotelben dolgozott (?) értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át és a közelmúltban Zsidai Zoltán Roy étteremcsoportjánál is futott egy kört; miután  Andy Vajnával együtt (külföldi diák minőségben!) ő is ott volt azon a zártkörű találkozón, ahol Rogán Antal ismertette az újfajta állami turizmusszervezés koncepcióját, mára kiderült, hogy amíg mi aludtunk, Ráhelke oktatói pozíciót is szerzett a Corvinuson.

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN SZOLGÁLJA BABARCZY ESZTER A TANÁROK (PEDAGÓGUSOK) ÜGYÉT?

NAHALKA ISTVÁN BLOGJA
Szerző: Nahalka István
2016.02.18.


Ezt a szöveget nem itt akartam leírni. Február 16-án a Magyar Narancs online oldalán megjelent Babarczy Eszter "Ne vegyük el a tanároktól, ami az ő ügyük!" című írása, ami a pedagógusok megmozdulásaival, követeléseivel kapcsolatban rendkívül fontos kérdéseket vetett fel. Nem szokásom, de most szinte egyáltalán nem értettem egyet Babarczyval, ezért írtam egy reflexiót, és elküldtem a szerkesztőségnek. Mostanáig nem kaptam választ. Normális időkben ennél akár sokkal többet is várnék, most azonban "sűrű időket élünk", óránként történnek fontos események, és ezért a lehetséges kimenetelek vitatásával nem nagyon lehet várni. Nem kárhoztatom a Mancsot, nyilván tele vannak megjelentetésre váró írásokkal, még az is lehet, hogy nem szívesen közölték volna az enyémet, de én nem várhatok tovább. Ime:
Babarczy Eszter felszólította minden kedves barátját, aki a pedagógusok megmozdulásaiban, a kritikák megfogalmazásában részt vesz, hogy „ne engedjenek a mámorítóan rendszerellenes identitásnak”. Az aggódás lényege, ha Babarczyt jól értem, hogy az általa is nagyon fontosnak tartott folyamatokban a politikai, a rendszerellenes indulatok kerülhetnek előtérbe, háttérbe szorulhatnak az oktatás tényleges ügyei. Babarczy aggódik, hogy az eredendően érdekvédelmi megnyilvánulás fokozatosan kormányellenes megmozdulássá válik. Attól tart, hogy e folyamatban elvész a lényeg, az iskola átalakítása, azoknak a gondoknak (mit gondoknak, hatalmas problémáknak) a megoldása, amelyek közül a legsúlyosabbat, vagyis az esélyek egyenlőtlenségét, a lecsúszók-kicsúszók helyzetének kilátástalanságát egyébként kristálytisztán, nagyon szépen leír...
 

ELINTÉZENDŐ ÜGYEINK - SVÉDORSZÁG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: határátkelő
2016.02.18.


Ma ismét ügyeket intézünk, remélem, megint fogyasztható formában (ennek érdekében pár korábbi posztból ismét beemeltem személyes tapasztalatokat is), mi több, maradunk Skandináviában, Dánia, Norvégia és Finnország után ma következzen Svédország (a sorozat eddigi részeit itt érhetitek el). Lássuk tehát, mit és hogyan kell és érdemes intézni, sok hasznos linkkel megspékelve! (Természetesen ha hibát láttok, vagy kiegészítenétek a posztot, ne habozzatok jelezni!)


ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG: ÖSSZESZERELŐ MŰHELY VAGY AZ EU MOZGATÓRUGÓJA?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.02.18.


Orbán Viktor és a Fidesz szerint a következő években a közép-európai régiónak és azon belül Magyarországnak kitüntetett szerepe lesz az Unió gazdaságának növekedésében. Ebben pedig fontos szerepet játszhat a hazai ipar, amely a Fidesz gazdaságpolitikai palettájának középpontjába került az elmúlt években

A kormánypárt elképzelése viszont több ponton is sántít: összehasonlítva a régiós versenytársakkal, az autóipari teljesítmény még mindig nagy lemaradásban van például Szlovákiához vagy Csehországhoz képest, annak ellenére, hogy az elmúlt 6-7 évben kitüntetett állami figyelemben részesült az ágazat. De más ágazatok teljesítménye is hagy kívánni valót maga után. Arról nem is beszélve, hogy az egyre több iparágban jelentkező szakemberhiány (képzett munkaerő)  mesterséges gátat emel a további iparosítás elé. A már említett autóipari szereplőknek is jelentősen be kell kapcsolódniuk a régiós képzési rendszerekbe, ellenkező esetben náluk is munkaerőhiány lépne fel...

ITT OLVASHATÓ

HÁZHOZ MENNI EGY PUTYINI POFONÉRT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.02.18.


Vlagyimir Putyin megveregette leghűségesebb európai csatlósa vállát, hogy kissé felbosszantsa az EU-t. Körülbelül így lehetne összefoglalni a legfelsőbb szintű orosz-magyar csúcstalálkozó üzenetét. Orbán Viktor besétált az orosz medve barlangjába, és kínosan vigyorgott, amikor rájött, hogy mihez kell asszisztálnia. Mivel tudja, hogyan mennek a dolgok keleten, azzal is tisztában van, hogy legközelebb nem ússza meg ennyivel.

Valamit nagyon tud a Fidesz agytrösztje. Már az is szenzációszámba ment, amikor egy radikális liberális pártból néhány év alatt faragtak egy konzervatív politikai szövetséget, mégpedig úgy, hogy teljesen lecserélték a szavazóbázisukat, amely azóta is kitart mellette. Amikor egy évvel ezelőtt Orbán Viktor megtagadva korábbi önmagát nyíltan oroszbarát szólamokat kezdett szajkózni, majd megállapodást kötött Putyinnal Paks II. megépítéséről, sokan azt gondolták, hogy a Fidesz szavazói ezt már nem nyelik le. Ekkor nyert azonban értelmet az az EU-ellenes retorika, amit Orbán 2010 óta folytat, így simán lecserélte a régi keleti ördögöt a nyugati sátán kutyájára...

ITT OLVASHATÓ

10 NEMZETI SPORT, AMIRŐL TALÁN MÉG SOHA NEM HALLOTTÁL

HELLO MAGYAROK
Szerző: Fiers Gábor
2016.02.18.Világéletemben sportmániás voltam. Nyilván leginkább a mainstream sportágak (foci, kosárlabda, jégkorong, Forma-1) voltak előtérben, aztán valahogy egy idő után szépen jött a többi. De amikor már az aktuális kedvenceidet is kiismerted, jön a kérdés: mi van még? Hát elég sok minden. Például elég nehéz elhinni, hogy a braziloknak nem a foci, az íreknek nem a rugby és az oroszoknak nem a jégkorong a nemzeti sportjuk. Pedig ez a helyzet. Rengeteg olyan sportág van a világon, amikből azért érdekes lenne néha a tévében is el-elcsípni egy közvetítést, mondjuk például a magyar kabaddi válogatott aktuális vébészereplése kapcsán. Ha az összes nemzeti sport nem is fért bele ebbe az összeállításba, de a legérdekesebb, leglátványosabb vagy egyszerűen csak a legfurcsább tízet összegyűjtöttem, szigorúan az országok ABC-sorrendjében.


ITT OLVASHATÓ

HA APAKÉNT LÁZÁR JÁNOS LÁTTA, HOGY BAJ VAN AZ OKTATÁSBAN, KORMÁNYTAGKÉNT MIÉRT NEM CSINÁLT SEMMIT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.18.


Lázár János ma a gyerekeiért aggódó apa szerepében beszélt a nagyérdeműnek a Kormányinfón. „Az érzelmeket megértem, a fölháborodást is, hiszen két kisgyermekem van. Látom, a pedagógusok milyen problémákkal küzdenek” magyarázta a főminiszter, majd rátett még egy lapáttal. „Gyerekkel zsarolni a kormányt munkahelyi viták érdekében nem igazságos, a gyereknek fognak kárt okozni!”

Arról a kormányról beszélünk, amely gyerekeket vezényel ki állami rendezvényekre, illetve bérstatiszta gyerekeket fogad fel Orbán Viktor mögé a pódiumra, amelynek miniszterelnöke a kampányban családjával készült PR-fotókkal reklámozza saját nagyszerűségét és amelynek főminisztere, Lázár János azt állítja, azért nem tüntettet fel egy 70 millás ingatlant vagyonbevallásában, mert az a gyerekei nevén van. De oké, lépjünk túl ezen. Akkor még akár egyet is érthetünk Lázárral abban, hogy a gyereket ne használja fel senki politikai célokra...

ITT OLVASHATÓ

FEGYELMEZNI - DRÁMA NÉLKÜL?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Szabó Elvira
2016.02.18.


Új módszerek a gyereknevelésben

Az elmúlt évtizedekben a pszichológusok számos fórumon írtak és beszéltek arról, milyen eszközökhöz nem szabad nyúlni a gyereknevelésben: a testi fenyítéshez, az agresszió testi és verbális formáihoz, a fenyegetéssel és büntetéssel való fegyelmezéshez. Sok szülő (nagyszülő, pedagógus stb.) kétségbeesetten és tanácstalanul tárja szét a kezét a problémás nevelési helyzetekben, hogy „oké, így nem szabad, de akkor mit tegyek?”.
 
Daniel Siegel és Tina Payne Bryson Drámamentes fegyelmezés című könyvükben a megüresedett fegyelmezési-gyereknevelési repertoárt töltik meg új módszerekkel, amelyek az agykutatás eredményein, valamint terápiás és saját szülői tapasztalataikon alapulnak...
 

ELVBARÁTOK TÁRGYALÁSAI

MODERN MAGYARORSZÁG BLOGJA
Szerző: Bokros Lajos
2016.02.18.


Két elvbarát, oroszul az irányított, magyarul az illiberális nem demokrácia híve ült le egymással tárgyalni. Nem volt szó arról, hogy miért löveti Putyin a szíriai kórházakat, miért duzzasztja a menekültek áradatát, miért támadja a szuverén Ukrajnát, miért bomlasztja az EU egységét. Miért gonosz és embertelen minden cselekedete. Mindebben ugyanis tökéletes egyetértés van a két hasonszőrű vezér között.
 
Vasárnap azt írta a Bild am Sonntag című német napilap: Orbán Európa legnagyobb szégyene.
 
A baj leginkább az, hogy a mi nemzetünk szégyene.

ITT OLVASHATÓ 

EGY ELKESEREDETT SZÜLŐ LEVELET ÍRT ORBÁN VIKTORNAK

HÍR24 - POSZT ITT
Szerző: Egy anya
2016.02.18.


A 24.hu szerkesztőségében landolt a levél. Az írást teljes terjedelmében, a levélíró kérésének megfelelően anonim módon tesszük közzé.

Sokan tiltakoznak, sok mindenkit vádolnak azzal, hogy politikai céllal teszi, hogy az egész mögött az ellenzék áll, stb…
Én el vagyok keseredve. Nem kicsit… nagyon.
2 gimnazista gyermekem van. Jelen pillanatban mondhatnám, hogy lényegtelen, hogy melyik gimnáziumba járnak a Fiúk, de sajnos nem így van. Nálunk a helyzet rosszabb az országosnál. A mi igazgatónk nem áll ki a tanári kar mellett, a mi igazgatónk szakmailag is kifogásolható, ráadásul még helyesírni sem tud, így a félévi bizonyítványok hibásan lettek kinyomtatva, ahogy hibás az e-naplóban lévő órarend is (innen súgok: az íráskészség. Olyan nincs, hogy íráskézség! )

A mi iskolánk komoly tanárhiánnyal is küzd, így fordulhatott elő, hogy szeptembertől mostanáig nem volt épkézláb kémia tanára az egyik fiamnak, van olyan matematika tanár az iskolánkban, akinek főiskolai végzettsége van csak. Ez utóbbi nem volna baj, ha tudná a gimnáziumi anyagot, de sajnos rendszeres, hogy nem sikerül levezetni az órán egy egyenletet, rendszeres, hogy „orbitális baromságokat” mond a gyerekeknek.

ITT OLVASHATÓ

ÉRTÉKMEGŐRZÉS /VÁROS)HATÁROK NÉLKÜL - TRAMWEG STICHTING

HOVA MEGY EZ A VONAT?
Szerző: Ellátott utas
2016.02.18.

A szóban forgó klub neve Tramweg Stichting, amely egész egyszerűen Villamos Alapítvány magyarra fordítva… és már több mint fél évszázad áll mögötte. Az első ilyen jellegű klubok más nyugat-európai országokban is a ’60-as években kezdték bontogatni a szárnyaikat, de a hollandoknál már előtte is komoly előzménye volt az ilyesminek, az első vasútbarát egyesületet 1931-ben alapították, ebből vált ki az új társaság. Az indokot az adta, hogy ekkoriban kezdték felszámolni a különféle HÉV-vonalakat országszerte, amelyek többféle nyomtávval és vontatási móddal rendelkeztek. Utóbbi mondatrész néha egy társaságon belül is igaz volt, mint a Noord-Zuid-Holland azaz rövidítve NZH nevezetűnél, amely a nevéhez illő két tartományban Amszterdamtól Hágáig több hálózatot is birtokolt. Ez a cég ma is létezik, de már Connexxion néven és csak buszokat közlekedtet… de több helyen is megőrizték emlékét. Az egyik ilyen Haarlem-ben található, ahol főleg azokat a villamosokat állították ki, amelyek ma már műszaki okokból nem tudnak közlekedni.

ITT OLVASHATÓ

ÉDES KETTES

K. ÚR ÍR
Szerző: szeletommy
2016.02.18.


Daragije druzjami, történelmet ír most az önök kockás inges krónikása a karandasával, illetve nem karandas, mert klavijatyura, de azzal stílusosabb volna. Méghozzá operett-történelmet. A műfaj legmegkapóbb duettjét láthattuk tegnap Novo-Ogarjovóban, a drámai szende Orbán Viktor és a bonviván Vlagyimir Putyin egyaránt tehetségük legjavát nyújtották az alakításban, komoly művészi élmény lehetett.
Mi csak híradásokból értesülhettünk, de a moszkvai társaság krémje saját szemével is láthatta, amint Orbán megérkezett harminckét rózsaszín hattyú által vont hintaján, és belépőjét énekelve letipegett a lépcsőn a sztrelecek sorfala között. Lent már várta Putyin cár, grófnak öltözve a műfaj szabályai szerint, ízléses arany frakkban, platina gombokkal és gyémánt cipőben, mert szerény ember, idegen tőle minden hivalkodás.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ÉS PUTYIN FOLYTATJA AZ ÖSSZESIMULÁS POLITIKÁJÁT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.02.18.
Moszkvai látogatás során a magyar kormányfő megszellőztette dühét a menekültek beáramlása miatt, mert az szerinte fenyegeti az európai nemzetek önazonosságát és fokozza a terrorveszélyt

A megbeszélések után azt fejtegette: a földrész legnagyobb országaival ellentétben nem gondolja, hogy jó dolog ez a hatalmas emberáradat, sőt éppen ellenkezőleg. Anélkül hogy bármely államot néven nevezett volna, bírálta mindazokat, akik „Sötét körök hangját vélik újraéledni, amikor Magyarország meg akarja védelmezni etnikai és keresztény gyökereit. Nyilatkozata azt vetíti előre, hogy heves vitákra kell számítani a ma kezdődő uniós csúcson - tudósít a New York Times/Washington Post/AP. Orbán különben támadta a kvótát is. Putyin ez ügyben csak annyit jegyzett meg, hogy támogatja a magyar álláspontot az európai és a magyar identitás megőrzésére. Kitért arra is, hogy le kell győzni a szélsőségeseket és helyre kell állítani a szétesett közel-keleti államokat, mert ez alapfeltétel a migránsok beözönlésének leállításához...


ITT OLVASHATÓ

INTERJÚ A TÁBORNOKKAL: KARL PFEFFER-WILDENBRUCH, A "BUDAPEST ERŐD" PARANCSNOKA

NAPI TÖRTÉNELMI FORRÁS BLOG
Szerző: György
2016.02.16.


Budapest 1944-1945-ös ostroma, amely Leningrád és Sztálingrád után az európai hadszíntér harmadik leghosszabb ilyen jellegű művelete volt, hatalmas emberveszteséggel és pusztítással járt. Több ezer lakóház mellett súlyos károkat szenvedett többek között a Várnegyed, a Parlament, elpusztult az összes (akkor 7) híd és a közművek jelentős része. Az ostromnak - a kapcsolódó politikai vitákon kívül - ma is megtalálhatóak kézzel fogható nyomai; a Királyi Palota az ostrom után nyerte el mai formáját, az 1956-osok mellett több ház visel 1945-ös golyónyomokat is, és ha valakit például a Normafáról a János-hegy felé visz útja, megszemlélheti az egykori lövészárkok nyomait is, közvetlenül a betonút mellett. Bár a magyar fővárosról volt szó, a védelemben - azok nagyobb harcértéke és "megbízhatósága" miatt - a főszerep a német alakulatoknak, és parancsnokuknak, Karl Pfeffer-Wildenbruch SS tábornoknak jutott. Az egykori tábornokkal Gosztonyi Péter, az 1956-ban Svájcba emigrált történész készített interjút; ma ebből szemezgetünk...

ITT OLVASHATÓ

"BESÚGÓK ÉS PROVOKÁTOROK"

LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Mikecz Dániel
2016.02.18.


Ha tiltakozás szerveződik Magyarországon, akkor az utóbbi időben gyakran elhangzik a vád, hogy külföldi megbízás alapján idegen hatalmak ügynökei tüntetnek. Ez nem új jelenség.
 
Ha tiltakozás szerveződik Magyarországon, akkor az utóbbi időben gyakran elhangzik a vád, hogy külföldi megbízás alapján idegen hatalmak ügynökei tüntetnek. A Népszabadság információi szerint a miniszterelnök is kétségbe vonta, hogy „életszerű” volna a pedagógusok hirtelen jött aktivitása. A legismertebb „felbujtó” mégis Soros György, aki a pénzügyi háttérhatalom megtestesítője. A külső provokálás vádja hitelteleníti a tüntetőket, hiszen ebben az esetben nem az általa képviselni kívánt csoport vagy szélesebb társadalmi réteg érdekeinek őszinte képviselője, hanem idegenek szekértolója személyes előnyökért cserébe. A külső provokáció hangoztatása ugyanakkor azt a látszatot is erősíteni kívánja, hogy nem is rendelkezik az ügy valódi belső támogatással, a külső segítség nélkül nem lehetne „lázítani” a tömegeket. Mindez nem új jelenség, az ’56-os forradalom kapcsán is elhangzott az a gyanú a kommunisták részéről, hogy az események az idegen propaganda, a CIA és a Szabad Európa Rádió felbujtásának következményei...

ITT OLVASHATÓ

ROBERT MAPPLETHORPE HOMOEROTIKUS POLAROID KÉPEI (18+)

MAI MANÓ HÁZ BLOG
Szerző: Mai Manó Ház
2016.02.18.


Robert Mapplethorpe New York Queens negyedében született 1946-ban, és szinte szó szerint kifényképezte magát kispolgári környezetéből, felkapaszkodott a New York-i szubkultúra pereme fölé, egészen a csúcsig – és ezt a döbbenetes pályafutást csak részben magyarázza befolyásos barátjának, Sam Wagstaffnak az aktív támogatása. 1963-69 között művészetet tanul a brooklyni Pratt Institute-ban, majd 1970-től kezdődött a növekvő érdeklődés a fotózás iránt. Alig harminc évesen még nem volt sztár, de már jó úton haladt afelé, hogy az 1980-as évek nemzetközileg legismertebb fotósa legyen. Első kiállítását a New York-i Light Galleryben rendezték meg 1973. január 6-án.

Ahogy egyszerűen, de elegánsan, klasszikus stílusban tolmácsolta a „kimondhatatlant”, azzal Mapplethorpe rátapintott korának idegeire – ebben a korszakban a homoszexuális emancipáció már nagy utat tett meg, ám a megnövekedett meleg önbizalom még nem fejlesztette ki a saját esztétikáját. Éppen ebben rejlik Robert Mapplethorpe jelentősége, sőt teljesítménye
...

ITT OLVASHATÓ

AZOK A CSODÁLATOS FÉRFIAK, AZ Ő REPÜLŐ MASINÁIKKAL

RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM BLOG
Szerző: JTom
2016.02.18.


Hihetetlen masinák a múlt század első évtizedeiből. Közös jellemzőjük hogy mindegyikük repült, vagy legalábbis elemelkedett a földről, ami - elnézve a legtöbbjüket - szinte hihetetlennek tűnik. :)

ITT LÁTHATÓ

SZUPERPRAKTIKUS ÖTLET: EZENTÚL TE IS ÍGY PUCOLOD MAJD A NARANCSOT

SPURMAN BLOG
Szerző: Spurman
2016.02.17.


Ma megmutatom, hogy pucolhattok meg egy narancsot pofonegyszerűen. Ez a pucolási módszer pedig nemcsak azért jó, mert jól néz ki, hanem mert így akár a gyerekek is elvihetik magukkal az iskolába a gyümölcsöt. Így pedig nem lesz többé a suli büfében csokira vagy cukorkára feleslegesen elszórt pénzt:

ITT OLVASHATÓ

A HOLDAT THEIÁNAK KÖSZÖNHETJÜK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.02.17.


Theia egy égitest volt, amely kb. négy és fél milliárd évvel ezelőtt ütközött a fiatal Földdel. A tudósok szerint ekkor született meg a Hold.

A Los Angeles-i egyetem kutatói úgy vélik, hogy az ütközés nem könnyű koccanás, mint ahogy korábban hitték, hanem „frontális” volt, és alaposan megváltoztatta Földünk kémiai összetételét...

ITT OLVASHATÓ

GYURCSÁNYNAK DOLGOZIK A KOMPLETT FIDESZES MÉDIA

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.02.18.


Páratlan karriert futott be Gyurcsány Ferenc kisfilmje a lerohadó Magyarországról. A buzgómócsing fideszes újságírók nélkül ez nem sikerült volna.
A 4 perces videót először a DK kongresszusán vetítették le, majd Gyurcsány Facebook-oldalára is felkerült. A klip az egészségügy, az oktatás, a szegénység, a korrupció és a kivándorlás témáival foglalkozik és drámai képet fest az „orbáni Magyarországról”.

Az egyszerű filmecske letarolta az internetet, a tegnapi számok szerint több mint 1,1 millió emberhez jutott el. Ebben ironikus módon a jobboldali médiabirodalom is a DK-elnök segítségére sietett...

ITT OLVASHATÓ

TANULJ SAKKOZNI (1. RÉSZ)

SAKKOZZ MINDENNAP
Szerző: General Ludd
2016.02.18.


A mai bejegyzés valami újat (is) fog hozni: ideje elkezdenünk megtanulni a pozíciós játékot! Éppen ezért az első feladvány esetében nem kombinatív megoldást kell keresni, amely egyébként sincs az állásban, hanem meg kell tudni mondani, hogy mi a legjobb lépés világossal, ha figyelembe vesszük sötét (sötét) szándékait...

ITT OLVASHATÓ