2016. február 26., péntek

LEVÉL RÉCSÖLHÖZ

HUPPA BLOG
Szerző: Tarcali Emese
2016.02.26.


Kedves Récsöl!

Azért írok Neked, mert néhány tanácsra lenne szükségem .

Hasonló korú gyermekem van, mint Te.
Két diploma, 4 nyelv felsőfokú ismerete és tökéletes használata, míg további 3 idegen nyelv középszintű ismerete adott.
Saját kútfőből tanult Párizsban, Bécsben és Oxfordban neves egyetemeken kiemelkedő eredménnyel. ( itt jegyzem meg, egyik sem fizetős, mindössze a tudás volt a bejutási feltétel)


Rendkívül jól főz, zseniális érzéke van hozzá, éppen ezért kielégítetlen vágya, hogy a svájci “kulinarnoscs” iskolában tanulhasson, ám anyagi lehetőségeink ezt nem teszik lehetővé. További tervei közt szerepel a párizsi Ritz szálloda megvásárlása is, így felújítás után . Rágja a fülem a gyerek, és már bosszant, hogy nem tudok neki pénzt adni , pedig megérdemelné.

Tudom, hogy Te is pont ebben az iskolában tanultál, így kérem segíts a bejutásban.
Gondolom, pályáznom kéne valamilyen támogatásra. Jó lenne, ha nem kéne utcai lámpákban izzókat cserélni, mert tériszonyom van. Esetleg bevállalható lenne részemről egy Népszavazási beadvány benyújtása , bár nem tudom, hogy annak díjazása fedezné-e a Ritz szálloda megvásárlását. Amennyiben nem, akkor átmenetileg megfelelő a Grasham palota megvétele is, jó lesz ugródeszkának...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN RÁHEL MÉG MÉSZÁROS LŐRINCNÉL S JOBBAN TELJESÍTHET

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondo
2016.02.26.


Ha van 3 perced:

Banki sikkasztásért tartóztatták le Kiss Szilárd üzlettársát
Február 23-án letartóztatták a nyíregyházi vállalkozó Sziky Gyulát, akinek a neve a Kiss Szilárdhoz köthető, keleti nyitással kapcsolatos ügyletekből lehet ismerős. Korábban azzal vádolták Szikyt, hogy egy takarékszövetkezet megkárosításában vett részt, ezúttal azonban 350 millió forintos banki sikkasztással vádolják. Az ügynek további három nyírségi gyanúsítottja is van. (HírösvényIndex)
Rogán szomszédja újabb tendert nyert
Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. megnyerte a 335 milliós, uniós fejlesztések kampányával kapcsolatos pr-feladatokról szóló tendert. A Miniszterelnökség ismét hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le, melyet azzal indokoltak, hogy műszaki okok miatt a feladat elvégzésére egyedül egy cég alkalmas – Rogán szomszédjának a cége. (ÁtlátszóIndex)
Orbán Ráhel még Mészáros Lőrincnél is jobban teljesíthet
Mészáros Lőrinctől nem áll távol a felszámolás alatt lévő cégek felvásárlása, az egerszalóki Saliris Hotel megszerzésénél is az ő neve merült fel. Egy ideje viszont úgy tudják a helyiek, hogy a biztos befutó a miniszterelnök lánya lesz, aki egyébként részt vett nemrég egy zártkörű, turizmus fejlesztésével kapcsolatos eseményen – persze csak mint „külföldön tanuló fiatal”. (Hír24)
Mészáros Lőrinc többezer hektárnyi földdel lett még gazdagabb
Mészáros Lőrinc és felesége februárban megvásárolták a Talentis Zrt.-t, melynek korábbi tulajdonosa Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdos, aki mellesleg dubaji lakcímen él jelenleg. A cég tulajdonában áll a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság is, melynek tőkéje és árbevétele tavaly több mint egymilliárd forint volt. (Átlátszó)

ITT OLVASHATÓEXKLUZÍV SZÚNYOGÜZLET NYÍLIK AZ ANDRÁSSSY ÚTON

HÍR24 - POSZT ITT
Szerző: Gerlóczy Márton
2016.02.26.

Ez egy fantasztikus üzleti modell, nem lehet elrontani.
Gerlóczy jelenti Thaiföldről.
Egy magyar szabadalomról szeretnék mesélni. Az én szabadalmamról, pontosan. Ugyan nem néztem utána, hogy létezik-e ilyesmi, de gyanítom, nem. Ilyen csak egy magyar embernek juthat eszébe. Ez egy fantasztikus üzleti modell, nem lehet elrontani. Mesélek kicsit a feltalálás körülményeiről, mielőtt ismertetném a terméket. Néha beszökik egy szúnyog az ingatlanomba. Körülbelül hetente egyszer. Arra ébred az ember, hogy vakarja a bokáját, karját, valamijét, és félálomban forgolódik, káromkodik, szenved. Meg kell hozza a döntést, felkel, megkeresi a szúnyogot, vagy hagyja a fenébe, egyszer úgyis megunja, miután telezabálta magát. A szobám falán négy véres folt van, az elmúlt három hónapban négyszer untam meg. 

ITT OLVASHATÓ

ÁLDÁS ÉS ÁTOK A TEHETSÉG

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Körmendi Zsuzsa
2016.02.26.


 

GÁZ A NEMZETI GÁZSZOLGÁLTATÓ

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.02.26.


Lázár János 2014 szeptemberében még azzal szédítette a rezsicsökkentéssel felajzott célközönséget, hogy egy "teljesen állami tulajdonú cég azzal fog próbálkozni, hogy piaci körülmények között, a vetélytársakat a versenyben megverve áramot, gázt és távhőt szolgáltasson a lehetőség szerint minél több háztartás számára". Lázár azt sem átallotta mondani, hogy az állami cég magas színvonalú szolgáltatással és versenyképes árakkal kívánja elnyerni a fogyasztók bizalmát, sőt Lázár akkor még úgy fogalmazott, hogy a kormány nem állami eszközökkel akarja “lenyomni” a jelenlegi piaci szereplőket, az állami cég magas színvonalú szolgáltatással és versenyképes árakkal kívánja elnyerni a fogyasztók bizalmát. Azóta tudjuk, hogy Lázár hazudott. És most már azt is tudjuk, hogy a fogyasztók bizalmát sem nyerte el az új rendszer. Még most kellene váltani. Kormányt is...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN - KORSZAKÉRTÉKELŐ AZ IDŐ TÜKRÉBEN

ARRA JUTOTTAM BLOG
Szerző: csonka balázs
2016.02.26.


Mit írnak majd az Orbánról a történelemkönyvek?

Negyvennyolc-negyvenkilencben és a kiegyezés óta eltelt időben Magyarország számos miniszterelnököt (kormányfőt) fogyasztott el. (Bár a megfogalmazás nem túl pontos: néha az aktuális kormányfő fogyasztotta el Magyarországot.)

Mind férfiak voltak. A hivatali idejük egyenként átlagosan 931 nap volt. A legrövidebb ideig Hadik János töltötte be a hivatalt (mindössze 17 órán keresztül), a leghosszabb ideig pedig Tisza Kálmán (ő ráadásul egyhuzamban – 5258 napon keresztül).

Orbán nem titkolt (és elismerésre méltó) célja az, hogy bekerüljön a történelemkönyvekbe. Kétségtelenül különlegesen kiemelkedő képességekkel rendelkezik: 16 éven keresztül ellenzéki politikusként is talpon tudott maradni – és többször is képes volt elérni, hogy a jogi lehetőségeket maradéktalanul maga javára használva kétharmados többséget szerezzen, azaz gyakorlatilag ellensúlyok nélküli zavartalan kormányzást valósítson meg.

Olyan történelmi esélyt szerzett-kapott, amilyet a történelem során csak nagyon kevesek...

ITT OLVASHATÓ

ZORMAN SZEME AZT IS LÁTJA, AMIT LÁTHATATLANNÁ TESZNEK

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Lowoa
2016.02.26.


A modern és felvilágosult világban kiszolgáltatott embernek lenni pont olyan, mint a középkorban. Politika és ideológia szabja meg, kit kell sajnálni és kit nem. Ebben a tekintetben a tolerancia és szolidaritás bajnokai is igen válogatósak: az Európába érkező menekültekről készült fotó díjat érdemel – de aki úgy járt, hogy véletlen a Gázai övezetbe született, az a pokol kínjait élheti meg, akkor sem foglalkoznak vele.
 
Matic Zorman szlovén fotóújságíróról a közelmúltban hallhatott az olvasóközönség; ő volt az, aki a Word Press Photo idei pályázatán első helyet érdemelt ki “Emberek” kategóriában, beadott képeinek egyikével. A díjnyertes fotón egy menekült gyermek várakozik a regisztráció előtt Presevóban, a szerb határ közelében. Okkal kérdezhetjük: mi más lett volna a kategória első helyezettje, mint egy Európába igyekvő menekültről készült kép? A világ más részein nagyobb borzalmak vannak folyamatban, mint az Európa határain kibontakozó humanitárius válság – de a mai világban politika és ideológia szabja meg, mikor kinek a szenvedését kell a figyelem fókuszába helyezni...
 

TESZÜNK A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEKRŐL SZÓLÓ ADATOK NYILVÁNOSSÁGÁÉRT

A TASZ JELENTI
Szerző: TASZ
2016.02.26.


Az utóbbi napokban arról vitáztak az 1001 orvos hálapénz nélkül kezdeményezés tagjai és az ÁNTSZ, hogy vannak e megfelelő és hozzáférhető adatok a nozokómiális fertőzésekkel kapcsolatban. Kinek van vajon igaza és mi a baj az adatokkal?

A nozokómiális fertőzések olyan fertőzések, amelyek az egészségügyi ellátás következtében alakulnak ki. Ha egy fertőzés a kórházba kerülés után több mint 48 órával jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel nozokómiális fertőzésről van szó. Az ilyen fertőzéseket okozhatják más betegek, látogatók, vagy a személyzet által a kórházba hurcolt kórokozók, de az is előfordulhat, hogy a beteg saját szervezetében élő mikroorganizmus szaporodik el a kórházi tartózkodás alatt. Mivel egyszerre több beteggel tartanak kapcsolatot, a kórházi dolgozók maguk is könnyen hordozóvá válhatnak, anélkül, hogy ők maguk megbetegednének. A legyengült immunrendszerű betegek jóval fogékonyabbak mindenféle fertőzésre. A megelőzésben kiemelten fontos a fertőtlenítésre vonatkozó szabályok betartása, az egyszer használatos eszközök cseréje...
 

NÉPSZAVAZÁSI BOTRÁNY: "SZÉP LASSAN BETELIK A POHÁR"

24 HU POSZT ITT
Szerző: Krizsó Szilvia
2016.02.25.


Petőfi Sándor A nép nevében című verse jutott eszembe a minapi szánalmas, kisstílű, egyben elkeserítő és felháborító népszavazási jelenet kapcsán, ahol mesterségesen rémisztőre pumpált, kopasz férfiak, testi fölényükkel, mert másmilyen nincs nekik, megakadályozzák egy ártalmatlan papír beadását. Nem tudom, ki és mitől fél, hogy egy ilyen dolgot hagy, sőt bátorít, de abban biztos vagyok, hogy előbb-utóbb visszaszáll majd rá.

Mert szép lassan betelik a pohár.

Aki tud a sorok között olvasni, megérti, mire gondolok. Aki nem szeret annyit bíbelődni, annak aláhúztam néhány fontos szót, gondolatot.

ITT OLVASHATÓ

ELINTÉZENDŐ ÜGYEINK - PORTUGÁLIA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.02.25.


Ismét ügyintézésre adjuk a fejünket, úticélunk a skandináv országok után kissé melegebb éghajlat lesz, méghozzá Portugália. Ahogyan próbáltam összeszedni a szükséges információkat, arra jöttem rá, hogy egyrészt ez jóval nehezebb, mint több más eddigi ország esetében, másrészt az is kiderült, hogy meglehetősen kevés, Portugáliával foglalkozó poszt volt eddig az oldalon. De azért volt, így ezekre is támaszkodtam – szokás szerint. Lássuk hát, mi a teendőnk, ha Portugáliában szeretnénk hosszabb időre munkát vállalni, esetleg letelepedni. (A sorozat korábbi részeit itt találjátok.)

Megérkezés, kezdeti ügyintézés

Mint az már az EU-tagállamok esetében megszokott, Portugáliában is 90 napig tartózkodhatunk mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. Ha ennél hosszabb időre tervezünk, akkor viszont már szükségünk lesz tartózkodási engedélyre.

Ezt a lakóhely szerint illetékes portugál önkormányzatnál (Câmara Municipal), vagy az okmányirodákban (Loja do Cidadão), esetleg a SEF-nél (Külföldieket Ellenőrző és Határőrizeti Hivatal) kell igényelni.

A regisztráció elvileg 5 évig érvényes (vagy ameddig az országban kívánunk tartózkodni), és nem kerül sokba, 15€ nem egy őrült nagy összeg. A regisztrációhoz értelemszerűen valamilyen érvényes személyazonosító igazolvány kell.

Emellett be kell mutatnunk a munkaszerződést (vagy azt, hogy vállalkozók vagyunk); hogy rendelkezünk a megélhetéshez szükséges anyagi fedezettel (magunk és a családunk számára is, ha esetleg együtt megyünk); vagy ha egyetemistaként, akkor kell a papír arról, hogy ott folytatjuk a tanulmányainkat...

ITT OLVASHATÓ

SZOBORAVATÁS 2016. FEBRUÁR 24. - CSILLAG ÁDÁM DOKUMENTUMFILMJE

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KMH
2016.02.26.


A Páva utcai Holocaust Emlékhelytől ötven méterre lévő ház falán Donáth György szobrának elhelyezése is azt a politikát hívatott erősíteni, amit Orbán Viktor és pártja a Magyar Köztársaság alkotmánya helyébe hozott alaptörvénye “kőbe vés”, hogy a FIDESZ, és kormányzása alatt Magyarország, példaképének Horthy Miklós rendszerét tekinti, eredetét 1944 márciusra vezeti vissza, amikor a királyságot teljhatalommal kormányzó Horthy Miklós volt az úr. Orbán politikája Magyarországot a II. világháborút elveszítő tengelyhatalmakhoz köti, miközben e tengelyhatalmak közül a legerősebb Németország is elfordult német birodalmi terveitől, a fajpolitikától és a rasszizmustól és államfője által Auschwitzban bocsánatot kért az áldozatoktól. Magyarországon újra mindennaposan elfogadottá, hazafias cselekedetté vált a nyíltszíni zsidózás, ami végső soron újabb rasszista és zsidóellenes cselekedetek számára nyithatja meg az utat.

Szoboravatás…

ITT OLVASHATÓ

AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGRÓL

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.02.26.


Nem tudom, közhely-e, amit mondani akarok, az első ember, aki a barlang falára rajzolt, az első anya, aki valamilyen dallamszerűt dúdolt a kicsinyének, valami olyasmit tett, amit később elkezdtek művészetnek nevezni. Ez annak az emberi tevékenységnek az összefoglaló neve, amivel a létrehozója - akár tudja, akár nem - az istent keresi, amivel tagadja a végességet, és amivel tesz egy lépést az örökkévalóság felé.

A klippen látható két ember évtizedek óta halott (Presley 1977-ben halt meg, 42 évesen). Itt most nem róluk van szó, azaz nemcsak róluk. Ők megtették a magukét, amíg éltek.
 
Arról a névtelenről akartam írni valamit, aki ezt a kis megemlékezést összerakta. Aki előbányászta a Judy című dalt, összevágta a Jailhouse Rock jeleneteit, és aki akár akarta, akár nem, hat percre feltámasztotta a két halottat...
 

ÖNBÍRÁLAT - VÁDKIEGÉSZÍTÉST JAVASLOK

VISZKISDOBOZ BLOG
Szerző: Viszkisdoboz
2016.02.26.


Nagyon úgy tűnik, hogy a NER-ben megszűnik a törvényes vád és a bíróságok vádhoz kötöttsége. Az ügyészeknek nem kell pontosan körülírniuk cselekvőségedet, ha kilövésre jelöltek ki Orbánék, sőt, a bűnösséged megállapításához még jogszabályt sem kell sértened. Elég, ha a rendszer ellensége vagy! A magasan képzett bíróság majd megtalálja a vétkedet abban, amire te álmodban sem gondoltál!
 
Jobb helyeken, demokratikus jogállamokban azért a bíróságok elvárják az ügyészségtől, hogy pontosan határozza meg, ki és mit követett el, miben bűnös, és nem árt, ha erre bizonyítékok is rendelkezésre állnak. A vádirat műfaja pedig nem regény, és nem is életrajz! Egy dolgot kell nagyon pontosan tartalmaznia, a történeti tényállást, amely hiánytalanul tartalmazza a bűncselekmény törvényi tényállási elemeinek megfelelő konkrét tényeket (az elkövetési magatartást, a cselekmény megvalósításának helyét és idejét stb.).
 

MIÉRT NEM MINDEGY, HOGY ERDŐSI LÁSZLÓNÉ VAGY NYAKÓ ISTVÁN KÉRDÉSE ALAPJÁN LENNE A NÉPSZAVAZÁS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: NAVRALÁSZLÓ
2016.02.26.


Vannak, akik semmi kivetnivalót nem találtak abban, ahogy Erdősi néni beadta a népszavazási kezdeményezését a szimpatikus úriemberek gyűrűjében. Nekik nincs mit mondanom. Viszont vannak, akik nem értik, hogy miért nem mindegy, hogy kinek a kérdését hitelesíti a Nemzeti Választási Bizottság. Ők azzal érvelnek, hogy teljesen lényegtelen,  adott tárgyban kinek a kezdeményezése alapján szavazhat a nép. Pedig nem így van, röviden indoklom, miért.

ITT OLVASHATÓ


DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ - VÁLASZTÁSI KETYEREÜGYNÖKSÉG

GONDOLATVILÁGBAN
Szerző: Andrew -s
2015.02.25.


A népszavazások kapcsán a jelenség egyik olvasata, hogy ne zavarjuk az országot a békétlen fasizálódásban. A változatosság változatos. Gyönyörködjön benne Goebbels és Himmler szelleme. De azért még változatos. Elsőre. Aztán, amikor a most közönyösek kerülnek a névsorra, már nem annyira. Addig viszont élhetnek az ostobasághoz való emberi jogaikkal.

Azon az úton, amelyre a kopaszok lökték az országot, lassan máshoz úgysem lesz jog. Próbálva. Németországban. A múlt században. Egyébként nem is most lökték az országot, és nem is a kopaszok. Erőszakos, mások nyomorából, megalázásából erőt merítő, és a gyengébbek megtaposásával a saját kisebbrendűségi nyomorukat enyhíteni vágyó hominidákkal tele a történelem. Innen tudható, hogy ezek a csökötten szocializáltak alapvetően egy valamiben mutatnak sorsközösséget. A végtelen gyávaságban. Nem véletlen, hogy előfordulásuk legtöbbször csoportos, és olyan korszakokban gyakoribb, ahol a hatalom hallgatólagos, vagy tevőleges támogatását bírják. Tehát: még véletlenül sem kockáztatják, hogy hatékonyan, erőarányosan fellépnek ellenük. Jól látszott ez a gárdacsökevények Pintér-legényekkel felügyelt eskütételén éppen úgy, mint legutóbb a NER demokrácia-flepnijénél.ITT OLVASHATÓ

A MIGRÁNSÜGY ANYAGI-MENNYISÉGI NÉZŐPONTBÓL

PROGRESSZÍV BLOG
Szerző: Moin Moin
2016.02.25.

- Hányan vannak bent?- Ne-ne-nem tudom.- Számoljuk meg!
(Luc Besson: Az ötödik elem - Korben Dallas szavai)
 Most, hogy tegnap Orbán belengette a maga - egyébként kétszeresen is alaptörvénybe ütköző - népszavazás-kezdeményezését a migránsok „kötelező befogadásáról”, nem árt reálisan utánaszámolnunk, hogy vajon valójában mennyi migráns érkezhet meg az Európai Unió területére? A miniszterelnök „38,5 millió” potenciális menekültről beszélt a V4-ek február 15-i, prágai kormányfői tanácskozásán, Schiffer András pedig még rajta is bőven túltett, amikor február 22-i interjújában azt nyilatkozta, hogy „480 millió ember indulhat meg az egész bolygón, főleg Európa felé a következő években”.
…Mi van? Itt mindenkinek elgurult a gyógyszere?
Itt az ideje egy megalapozott számításnak – az alábbiakban ennek módszertanáról, a migráció anyagi-technikai szükségleti oldaláról és az így kapott eredményről lesz szó: hogy tisztán lássunk!

ITT OLVASHATÓ

A DOLOG NEVE

ELLENSZÉK - HUPPA.HU
Szerző: Ille István
2016.02.25.


Android, humanoid, paranoid, skizoid. Ezek hasonlóak abban, hogy mindegyik – id végződésű, ami nagyjából annyit jelent, hogy valami hasonló, olyasféle, de nem teljesen az.
Most valami ilyesmi türemlik elő Magyarországon: fasisztoid. Nem egészen az, de mégis. Igazából ez a rezsim még ilyesmire se képes ténylegesen, csak valami ehhez másodlagosan hasonlóra, ugyanis ehhez túl gyáva.
Vezérelvűség? Rendben van, ez fasisztoid szimptóma. Minden egyetlen egy irányítótól függ, ennek a vezérnek kizárólagos joga van eldönteni, kinek-minek mire van joga mind a polgári életben, mind a politikai életben. Ez fasisztoid szimptóma.
Persze, ha egy vezérelv érvényesül, az nem csak a politikában, hanem az állami lét minden más területén is érvényesül, elvégre csinovnyikok mindenhol akadnak vezető pozícióban. Sőt, csak abban.

ITT OLVASHATÓ

BÁNÁSMÓD, NEHEZEN NEVELHETŐK ESETÉN

OFOE BLOG
Szerző: Gyarmathy Éva
2016.02.25.


Az iskola feladata, hogy a gyerekeket belső indíttatásuknak megfelelően a kor és kultúra értékeinek mentén segítse fejlődni. A pedagógusoknak mindennapi kihívás, hogy egyszerre legyenek türelmesek, vagyis vegyék figyelembe, hol tart a diák, de legyenek nagyon határozottak, hogy a kulturális értékek mentén tartva engedjék fejlődni őt.

Egyszerre kell konformnak, vagyis beilleszkedőnek nevelni a gyereket, ugyanakkor megtanítani, hogy önmaga maradjon minden körülmények között. A kreativitás alapja az egyediség, és nem a másság. Ha önmaga marad az ember, automatikusan más lesz, mint a többiek, és saját akaratából fog alkalmazkodni a kulturális értékekhez, illetve képes lesz alkotóan élni, vagyis a kapott értékeket nem csupán átadni, de újakat is létrehozni.


A pedagógia maga a fékek és ellensúlyok magasiskolája.

Tudja, hogy a világ nem fekete vagy fehér, és nem is fekete és fehér vagy pepita, hanem nagyon sokszínű. A sokszínűségben is van szabály, és vannak alkalmak, amikor a fehér ingnek van helye, van, amikor a kockásnak. A színes kockás ing számomra a sokszínűség, a szabadság és ezzel egyidejűleg és emellett az igazodás, a szabályosság megjelenése, éppen, amilyen a sikeres pedagógus, szülő és ember...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ÉS A ZSIDÓK - A HÍZELGŐ ÁTVERÉS ANATÓMIÁJA (4. RÉSZ): A LÁTSZAT ÉS A VALÓSÁG

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Göllner András
2016.02.25.


Göllner András hat részes sorozatának negyedik része a KMH-ban már publikált harmadikmásodik és első részből folytatódik. A szöveget magyarra fordította a KMH részére Kertész Ákos.

“A holokauszt emlékezete kormányunk politikájának és hazánk nemzeti identitásának a sarkköve”. Ódor Bálint, Magyarország kanadai nagykövete.
 
Kinevezett keresztapámnak, vitéz Nemerey Mártonnak, és az ő szeretve tisztelt ellentengernagyának, Horthy Miklósnak, Szálasi Ferencnek és Prohászka Ottokárnak ma már nincs egyéb rendeltetésük, mint hogy az alvilágban őrizzék a múlt szellemét. De a gyűlölet, amit ők szítottak a magyar zsidók ellen, hevesebben lángol Orbán Viktor kormányzása alatt, mint bármikor a rendszerváltást követő években. A gyűlölet katabázisát sajnos időnként a palingézis követi. Sokan állítják, hogy a felelősség a zsidóság iránti gyűlölet újjászületéséért, Orbán Viktor kormányát terheli, illetve azokat, akik, mint Ódor Bálint, a magyar adófizetők pénzén, gáláns fogadások, és adományozások keretében leplezik Orbánék ellentmondásos magyarországi magatartását kinn, a nagyvilágban.

Mint azt e dolgozat 2. részében jeleztem, (Alászálás a poklokra) mindazok, akik visszatértek „lentről”, saját, sötét pokluk aljából a világosságra, egy örök életre meghatározó kérdéssel találják szemben magukat, amikor a felszínre érnek. Hogyan tovább? Vannak, akik csendben kilépnek és eltűnnek a tömegekben, felszívódnak, és megpróbálnak a személyes boldogulás útján, immáron tisztességes magatartással járni. Vannak, akik visszaesnek, képtelenek a világosság, a tisztaság talaján járni. És vannak a megváltók, azok, akiket a görögök Anax néven szólítanak. Ezek azok az emberek, akik az ige erejével, vagy csak jó példa-mutatással, tanítanak, figyelmeztetnek bennünket a bukás, a zuhanás veszélyeire, és arra hogyan járjunk az igazságosság talaján, ha kell, vizén...

ITT OLVASHATÓ

SZÓZAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2016.02.24.


Belegondolni is borzongató, milyen lett volna ez az ország, ha itthon maradnak, akik elmentek, ha Bartók, Márai, Teller és Méhes, Vető, Molnár Gergely országa lennénk. Ha egy olyan ország lennénk, ahol ezeknek az embereknek jó lenne, ahol érdemes lenne maradni. Nem kizárólagosan, tehát nem csak nekik, nekünk lenne jó, hanem mindenkinek, mert ahol a nyitott, értelmes, kulturált embereknek jó élni, ott a buta náciknak sem rossz, éppen ez egy normális haza lényege, hogy minél jobb azoknak, akik látják és művelik a jövőt, annál jobb lesz azoknak is, akik sötétek, akár a föld, még akkor is, ha panaszkodnak, hiszen ők azt akarják, hogy csak nekik legyen jó, mert korlátolt türhők, azonban egy ilyen országban csak legyintünk rájuk, hagyjuk, hadd masírozzanak, hadd énekeljenek menetelve a köztereken, mert szánalmat kelteni mindenkinek alkotmányos joga.

De nem. Magyarország időről időre elüldözi a normális polgárait, hogy a suttyóknak jobb legyen, azonban nekik semmi sem elég. Panaszkodni fognak, hogy mindenki liberális, kommunista, buzi, zsidó, gordonkaművész és filológus, és ez neki nem jó, mert zavarják a gyúrásban a sok gondolkodással, meg a létezéssel.

Senkinek sem lesz jó, még azoknak a politikusoknak sem, akik ezt összehozzák.

Azt hiszik, hogy igen, de nem. Ahhoz is ostobák, hogy felfogják...

ITT OLVASHATÓ

IGAZOLÁS

HUPPA BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.02.25.


T. Nemzeti Iskolai Központ! Alulírott Lelkesné Fásult Margit ezúton közlöm Önökkel, hogy fiam, Lelkes Tibor, február 29-én nem tud iskolába menni. Tibike, szemben azokkal, akik tiltakozásul maradnak otthon, valóban beteg: már most magas láza van, fáj a feje, taknyos, szédül, és influenzás, és az orvos szerint ez az állapot még napokig fennmarad.

Mindezt csak azért írom, hogy még véletlenül se keverjenek össze bennünket azokkal, akik idegen érdekek védelmében, a bukott baloldal által felhergelve nem engedik iskolába gyerekeiket. Mi, a Lelkes család, Orbán Viktor és a Fidesz lelkes hívei vagyunk. Eddig minden Békemeneten ott voltunk, és ha lesz még ilyen megmozdulás, azon akár fizetség nélkül is részt veszünk.

A kockás ingtől felfordul a gyomrunk, ha borotválatlan tanárt látunk, átmegyünk az úttest másik oldalára...

ITT OLVASHATÓ

VÉGKIFEJLET

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.26.


Ébred az Ország. Ez a hatalmas Kossuth téri esernyős tüntetés, és a kockásingesedés óta egyértelmű. Pánikjeleket mutatnak Orbánék, a kopaszok bevetése, a kvótanépszavazás ilyen. Ám kevés szó esett arról, hogyan is lesz vége a Rezsimnek a gyakorlatban. Eddig.

Mi az a kép, ami eszedbe ugrik, Kedves Olvasóm, ha a nemrég a világban lezajlott sikeres forradalmakra gondolsz? Hullámzó tömeg, persze, nemzeti zászlók, rendőrsorfalak, oké, ezek is vele járnak, de ezek nemcsak forradalom, hanem normál társadalmi tiltakozások esetén is jelen vannak. Úgyis kérdezhetem: mikor válik egy tiltakozási hullám Forradalommá? Bár valószínűleg beugrott már többségeteknek, de akinek nem, annak mondom: sátortábor az ország főterén. Igen, minden esetben ez előzte meg a rendszerváltást. Ahogy érik a moraj, és társadalmi dübörgéssé válik, eljut egyidejűleg rengeteg ember ugyanaddig a pontig: a normál tüntetés már nem elég, mert a Hatalom figyelmen kívül hagyja. És akkor ezek az emberek, akiknek már annyira tele a hócipője, hogy bármit bevállalnak, úgy döntenek: TÖBBÉ NEM MENNEK HAZA. Mindig, minden esetben így történt: hatalmas tömegtüntetés, aztán egy része a demonstrálóknak hazament, egy része azonban NEM. És ahhoz, hogy kibírják az utcánlét hidegét, kényelmetlenségét, hoztak hálózsákot, takarót, miegymást, aztán meg sátrat. És egyre többet. És végül már az adott ország főtere, meg környező utcái is sátortáborrá váltak...

ITT OLVASHATÓ

KACSA A JÉGEN

A HUNVALD-ÜGY BLOGJA
Szerző: Hunvaldugy
2016.02.25.


Nincs abban semmi különös,
hogy egyszerre 10-15 kopasz népszavazási kérdést nyújt be.” 
Tegnap este Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke volt az Egyenes beszéd vendége. Téma a keddi, az NVI épületében lezajlott balhé volt. Az elragadó hölgy szerint rend volt az Irodában, merthogy semmiféle rendbontást nem csináltak a kigyúrt urak az épületben, arról nem is beszélve, hogy – szintén szerinte – a demokrácia megcsúfolása lett volna a népszavazás iránt élénken érdeklődő fiatalemberek elküldése.

Ugyanis a 15-20 kigyúrt jóember akár be is nyújthatott volna népszavazási kezdeményezést. „Az, hogy ők kigyúrtak, kopaszok, fehérek vagy nem fehérek, az nem tartozik arra, hogy minden állampolgárnak lehetősége van népszavazást kezdeményezni.” – mondta. Különben is, kollégái többször lementek, és megkérték a népes társaságot, hogy senkit ne akadályozzanak és kérdés is volt náluk...

ITT OLVASHATÓ

OSZTÓDÁSSAL SZAPORODVA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.26.


Elérte a KLIK-et is a végzet, fejcsere volt a hivatalban.

Méghozzá az egy fejet kettőre cserélték, de azért az nem biztos, hogy ha az egy fejre eddig jutó észmennyiséget most kétfelé osztják, akkor a siker garantált lesz.

Az mondja a népi bölcsesség, hogy üres kamrának bolond a gazdasszonya, de ez nem marad így sokáig. az egyik fej itt ugyanis Áder húga, az ő szavát talán meghallja majd a Szent Fül...
Hát nem borzasztó, hogy ilyesmiben kell reménykedni?

Most előveszik a második borítékot: "Szervezz mindent át!" - és a sóhivatal osztódással szaporodni kezd, lesz belőle sok-sok kis KLIK, sok-sok helyi kiskirállyal, még több bürokráciával, még kevesebb pénzzel, hiszen az új potentátok javadalmazását is a saját költségvetésükből kell majd kiszorítani.
Viszont megmaradnak a KLIK jogosítványai, a vezetők kinevezésének jogköre például.
Most majd a járás vagy a megye választja ki a politikailag megbízható, eszmeileg szilárd embereket, akiknek kinevezéséhez természetesen az Országos és Nemzeti KLIK egyetértése kell, míg a végső szót természetesen az ország működtetésének madzagjait saját magasztos kezeivel rángató Vezér mondja majd ki.
Mi nem hibázhatunk, nertársak, mi éberek vagyunk, és ott vagyunk minden kilométerkőnél, sőt néha még a kettő között is...