2016. április 27., szerda

HATÁRSÉRTŐK

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: kreatív pszichológia
2016.04.27.


Állj ki magadért! Ne hagyd magad! Jogod van hozzá! – ezek az üzenetek egyre hangsúlyosabban vannak jelen mindennapjainkban.  A határozottság és a magabiztosság érték, de hol a határ az önérvényesítés és az agresszivitás, azaz mások „én-határainak” megsértése között?
 
Ki a paraszt?
 
Minap szemtanúja voltam egy kis közjátéknak a postán. Egy fiatalember jött be és megkérdezte, kié az XYZ rendszámú autó, aki úgy parkolt be mellé, hogy nem tud beszállni a saját autójába. Egy hölgy a „jajj, az enyém!” ösztönös bűntudatával már majdnem el is indult az  ajtó felé, amikor vélhetően rátört a „Jogom van hozzá!”, vagy a „Nekem senki ne mondja meg!” életérzés. Így bocsánatkérés és odébbállás (már az autóval) helyett emelt hangon szidalmazni és minősíteni kezdte a fiatalembert – egész konkrétan „lebunkóparasztozta”... 
 

ÉLEZZÜK AZ ESZÜNKET FEKETE CSOKOLÁDÉVAL!

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.04.27.


Végre egy kellemes, egészséggel kapcsolatos hír. Együnk a reggelihez csokoládét, hogy jól fogjon az agyunk – tanácsolják a syracuse-i (New York) egyetem kutatói, akik ezer, 23-98 éves ember adatainak vizsgálatából jutottak erre a következtetésre, miután figyelembe vették az illetők étkezési szokásait, neuropszichológiai tesztjeiket és csokoládéfogyasztásuk mértékét.

Megállapították, hogy azok, akik hetente elfogyasztanak egy szelet csokoládét, jobb intellektuális teljesítményt tudnak nyújtani, mint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem esznek ebből a desszertből...

ITT OLVASHATÓ

MÉLTATLAN ÉS MEGALÁZÓ KÖRÜLMÉNYEK A GYERMEKKÓRHÁZAKBAN - AZ OMBUDSMAN KÖZBELÉP

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.04.27.

A rabok sorba nyerik a pereket a fogvatartás szűkös körülményei miatt és a pénzt az államtól, míg a kórházakra vonatkozóan nincs ilyen előírás. Az elhelyezett betegekre jutó minimum élettér négyzetméter mértékének normaként történő meghatározása nélkül nincs garancia arra, hogy a kórtermek ne túlzsúfolt „emberraktárként” funkcionáljanak és így sérülhet a betegek emberi méltósághoz való joga. Ezt Székely László ombudsman írta egy szülőnek, aki panaszt tett a Heim Pál Gyermekkórházban tapasztalt eljárás és áldatlan állapotok miatt. Tavaly a földre letett matracon pihenő anyák fotója bejárta a sajtót.

„Nem hiszem, hogy minden csak pénz kérdése. Úgy gondolom viszont, hogy a gyermekek és a velük tartózkodó szülők elhelyezése méltatlan és megalázó… a gyermekek és velük együtt a szülők jogainak állandó sérelmét jelenti a fent leírt állapot.”

Ezeket a sorokat tavaly júniusban vetette papírra a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának és az alapvető jogok biztosának Kertész Gusztáv, akinek akkor három és fél éves kisfiát lágyéksérvvel műtötték. Panaszában leírta, hogy reggel hét órára teljesen feleslegesen rendelték be őket az intézménybe, ugyanis a műtéti terv szerint gyermeke eleve csak délután került sorra, tehát nem váratlan esemény miatt várakoztak órákon át.


ITT OLVASHATÓ

KIMOZDULNÁNAK A VIDÉKI GYEREKESEK IS, CSAK NINCS HOVA

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tünde
2016.04.27.


A magyar szülők szerint szinte elengedhetetlen a kisgyermekek készség- és képességfejlesztése az olyan tevékenységekkel, mint a meseolvasás, rajzolás, festés és a zenehallgatás, ugyanakkor az idegen nyelv fontosságáról megoszlanak a vélemények– derül ki a Sudocrem megbízásából készült Ipsos kutatásból. A reprezentatív kutatás azt mutatja, hogy tízből kilenc édesanya szerint rendkívül fontos a séta, a kirándulás, a természet ismerete és szeretete. Sokan vinnék gyerekeiket szervezett progamokra is, ám a főváros kivételével mindenhol problémát jelent az, hogy nincsenek megfelelő lehetőségek erre.
A kisgyermekkel való sétálást, kirándulást mindenki egyformán fontosnak tartja, a válaszadó korától, iskolai végzettségétől, lakóhelyétől függetlenül, derült ki a kutatásból. Ezzel párhuzamosan az édesanyák a mesélést, illetve a meseolvasást értékelték kihagyhatatlannak a gyermek életéből, bár ebben az esetben néhány eltérés megfigyelhető a válaszadók iskolai végzettségét illetően: emelkedésével növekedett a mesélés fontosságát jelző átlag. 
ITT OLVASHATÓ

TTIP: KÖZÖS PIAC, KÖZÖS PROBLÉMÁK

DANUBE INSTITUTE BLOG
Szerző: Daniel Corsano
2016.04.27.


Több tízezer ember tüntetett Berlinben április 23-án Barack Obama látogatása kapcsán, a TTIP, azaz a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Szerződés ellen. A Magyarországon egyelőre nem sok visszhangot kapott megállapodás az EU és az USA között a világ legnagyobb szabadkereskedelmi zónáját hozná létre. A komoly gazdasági fellendüléssel kecsegtető terv azonban több olyan, a névleges céltól független kitételt rejt, amelyek felülbírálják az EU-tagállamok törvényeit.
Az USA és Európa együtt a globális GDP 60%-át teszik ki, és a második világháború óta olyan szoros kulturális, gazdasági és politikai egységet alkotnak, hogy a közös piac kialakításának előnyeit nehéz vitatni. Mindkét térség GDP-jében legalább 0.5%-os azonnali növekedés várható, ami az európai polgároknak átlagban évi 545 euró tiszta profitot jelent.
Persze nehéz előre megjósolni a világtörténelem legnagyobb szabadkereskedelmi megállapodásának következményeit, és biztosan senki nem fog borítékot kapni Barack Obamától és Jean-Claude Junckertől a fenti összeggel, de a TTIP hatása könnyen tapasztalható lesz. Rengeteg új termékkel találkozhatunk majd a boltokban és a már kapható amerikai importok árát az egekbe emelő vámok is eltűnnek. Érdemes lesz figyelni az Apple termékek árait is. De a vámok eltűnésével hirtelen nagyon sikeres lesz számos európai termék is, melyeket eddig a vám szorított ki az amerikai piacról.

ITT OLVASHATÓ

AUSZTRIA ÉBRED

BIRCAHANG BLOG
Szerző: Birca Hang Média
2016.04.27.


Ausztriában a volt szélsőjobb párt megnyerte az elnökválasztás első fordulóját. Ez igen fontos hír.
Hozzá kell tenni, Ausztria parlamentáris köztársaság, az országot a miniszterelnök irányítja. Az osztrák köztársasági elnök pozíciója középgyenge, azaz a gyenge magyar köztársasági elnökhöz képest valamivel több hatalommal rendelkezik, de így is ez egy elsősorban jelképes poszt. Viszont a poszt fontos mégis, ennek fő oka pedig az, hogy Ausztriában a nép közvetlenül választja a köztársasági elnököt.
Aláhúzom: nem a szélsőjobb nyert Ausztriában, hanem a VOLT szélsőjobb.
Egész Európában jól látható az a kb. 15 éve zajló folyamat, hogy a volt szélsőjobb és a volt szélsőbal szakít a szélsőséges nézetekkel, s komoly belső korrekciót hajt végre.
Különböző európai országokban különböző folyamatok zajlottak, de az irány hasonló. A hátsó ok pedig mindenhol azonos: a liberálissá züllött középbal és középjobb elvesztette hitelességét, így az lassan megsemmisül, helyét pedig átveszi az újbal és az újjobb. Az országok közti különbségek persze nagyok: van ahol a középbal semmisült meg szinte teljesen, máshol ez a középjobbal történt, emellett a változás módja is más országonként.
ITT OLVASHATÓ

HÁROMSZÁZMILLIÓÉRT ÉPÍTTET ADATBUNKERT AZ ÁLLAMKINCSTÁR A HM EI-VEL

ÁTLÁTSZÓ BLOGSzerző: csikaszbrigitta
2017.04.27.

Az illetmény-számfejtéssel, valamint az adó- és járulék-elszámolással kapcsolatos informatikai és biztonsági fejlesztések miatt épített a Magyar Államkincstár (MÁK) egy adatbunkert a HM EI Zrt-vel háromszáz millió forintért – közölték az Átlátszó megkeresésére. A munkát elnyert cégen kívül nem is tárgyaltak mással, mert – mint a közbeszerzési Értesítőben írták – a műszaki-technikai sajátosságok miatt más vállalkozás nem alkalmas rá.

Több panasz is érkezett a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) év elején az új, központosított illetményszámfejtő rendszer, a kira bevezetését követően. A méltatlankodások többek között azt tartalmazták, hogy sok közalkalmazott 30-50, vagy akár 100 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott, mint kellett volna. Így járt a mentőszolgálat dolgozóinak egy része, de akadtak olyanok is, akiknek meg többet utaltak át a számlájukra, mint ami járt volna.

A Magyar Államkincstár a problémával kapcsolatban úgy reagált, hogy csak azokat a tételeket tudja számfejteni, amelyeket az intézmény rögzített a bérszámfejtési rendszerben – jegyezték meg. Hozzátették még azt is, hogy ebben az évben 290 észrevétel érkezett a kincstárhoz, amelyeket kivizsgáltak.


ITT OLVASHATÓ

SZEMELVÉNYEK SZIPÁL MÁRTON, A BOHÉM FÉNYKÉPÉSZ ÉLETÉBŐL

CAFÉBLOG - ILLÚZIÓ
Szerző: Mázli
2016.04.27.


Talán azért is élt 91 hosszú, tartalmas évet, mert nem vette túl komolyan. Abszolút bohém, laza figurája volt a művész világnak. Különc ruhái, szemüvegei mindenhol felismerhetővé tették. 

Fényképész dinasztia sarjaként látta meg a napvilágot 1924-ben, a szolnoki születésű művész.
Élete igazi kalandregény volt: – öt feleséget is elfogyasztott, vadászrepülőként szolgált a II. Világháborúban, majd fényképész szövetkezeti elnök volt az 50-es években. 1956-ban, nem politikai okokból, csupán kalandvágyból nekivágott a nagyvilágnak, majd Hollywood egyik legkeresettebb portréfotósa lett.

“Az, hogy itt hagyjam az országot, hirtelen jött. Akkor már két fotóüzletemet „fel kellett ajánlanom” az államnak, ötvenhatban pedig igencsak érdekesen alakultak az események. Épp egy zsák krumplit vittem fel az emeletre, amikor az egyik barátom megjelent és javasolta, hogy menjünk Amerikába. Letettem a krumplit, felvettem a legjobb zakómat, nyakamba akasztottam a fényképezőgépemet, és már indultunk is. Egyetlen másodpercig nem tétováztam.”

ITT OLVASHATÓ

TÉVÉS KÖRKAPCSOLÁS LESZ AZ NB-I. UTOLSÓ FORDULÓJÁRÓL

COMMENT:COM
Szerző: Lovas
2016.04.27.

A hét elején mégy úgy nézett ki, hogy az NB I. zárófordulóból csak a Haladás-Ferencváros és a Diósgyőr-Paks-meccseket lehet majd látni az M4-en, ami azért volt furcsa, mert ezek nem bírnak túl nagy téttel, miközben az MTK-Vasason és a Puskás Akadémia-Honvédon a kiesés elkerülése lesz a cél. De a nemzetközi kupaindulás sem dőlt még el. 
Aztán szerdán az MTVA-tól megtudtuk, hogy szombatra körkapcsolással készülnek, a 16.30-tól kezdődő öt mérkőzés eseményeit párhuzamosan követik majd. Az alapmeccs az Újpest-Videoton lesz, de ha gól esik például a felcsúti vagy a Dunaújvárosban lejátszott MTK-Vasason, akkor odakapcsolnak és megmutatják.Közben a képernyőn feliratozva jelzik majd, ha valahol változás van a kiesés elleni harcban vagy a nemzetközi kupaindulásban.


ITT OLVASHATÓ

HORVÁT EDZŐ A REALNÉÁL TOVÁBBKÉPZÉSEN: AZ ELSŐ CSAPATHOZ NEHEZEBB BEJUTNI, MINT A PENTAGONBA

PEPITA CROATIA
Szerző: Zrinski Miki
2016.02.27.

Luka Modrić
A Real Madrid egyrészt törődik volt játékosaival, gondoljunk csak arra, hogy például Puskás Ferenc azt követően is kapott járadékot, hogy már nem volt tagja a királyi gárdának.

Másrészt nagyon óvatosan ügyelnek műhelytitkaik megőrzésére. A zágrábi születésű Igor Jovićević 1991 és 1995 között játszott a spanyol királyi gárda színeiben. Nemrég még Ukrajnában edzősködött, majd úgy döntött, hogy a Realnál képzi tovább magát. Most a második csapat, a Real Madrid Castilla edzésein lesi el a fortélyokat.

Večernji List készített vele interjút. Arra a kérdésre, hogy miért nem az első csapat meccsein pallérozódik, így válaszolt:

"Elvileg arra is lenne lehetőség a volt Real játékosoknak, ám olyan bonyolult és hosszadalmas átvilágításon kellene átesni, hogy még a Pentagonba is egyszerűbben be lehetne jutni, mint a Real első csapatához.
A második csapatnak egyébként egykori játékostársam, Luis Miguel Ramis a vezetőedzője és ugyanabban a rendszerben játszanak, mint az első csapat és azonos a munkamódszer, ott is fejlődhetek."

Jovićević elmondta, hogy nem könnyű egy olyan világklasszisokkal teletűzdelt csapatot edzeni, mint a Real, Rafa Benitez is nemrég belebukott. A korábbi edzőt, Ancelottit azért szerették a játékosok, mert jóval engedékenyebben, liberálisabban állt hozzá a játékosokhoz. Zidane is hasonló. Annak ellenére, hogy világklasszis játékos volt, egy halk szavú, szerény ember, aki mindig higgadt az öltözőben.


ITT OLVASHATÓ

EGY FONTOS KÉRDÉS VÁLASZ NÉLKÜL

JEHU BLOGJA
Szerző: Jehu
2016.04.27.


Illetve volt válasz: a Ház zordon-hibbant Mestere kitiltotta a Nol.hu, az Index, a Hvg.hu  és a 24.hu  „szemtelenkedő” újságíróit.
„Kérdeztem?!" – ripakodott rá a minap a „parlament" szintén elszemtelenedett jegyzőjére, mert ő is kérdezni merészelt valamit. Valami olyat, hogy ha a szocialista képviselőket a Ház Mestere a maga keresetlen stílusában – sokadszorra; gyakorlatilag minden züllésen – lehordja, akkor miért hagyja szó nélkül a fideszesek zajongását...
„Kérdeztem?!" – ebben minden benne volt. Legfőképpen az, hogy miért is kellene a Fidesz bábszínházává tett „parlamentből" kijönni... Milyen képviselők, milyen ellenzékiek azok, akik Kövér bunkóságait évek óta eltűrik? Pontosabban – hiszen nem csupán Kövérről, hanem általában az orbáni rezsimről van szó – hogy lehet a hatalom packázásait, pimaszkodásait, bugrisságait, általában gyalázatos önkényét eltűrni, mikor ez a hatalom nincs abban a helyzetben, hogy kivégeztesse vagy akár csak bebörtönözze a vele szembefordulókat..?
„Kérdeztem?!" – torkolta le a jegyzőt, aki egyébként minden agresszivitás nélkül érdeklődött. Ám kérdésével kétségtelenül a házelnöki kötelező semlegesség hiányára utalt.

ITT OLVASHATÓ

ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM

ALAPBLOG
Szerző: Zentuccio
2016.04.26.


Az utóbbi időben zuhant a kormányok megítélése ott is, ahol a krízis a legsúlyosabb áldozatokat követelte, például Görögországban, és ott is, ahol a negatív következmények enyhék voltak: például Svájcban, Lengyelországban, Svédországban. A politikai hatalmon lévők és az Európai Unió népszerűségvesztése összeurópai jelenség. Ez az adott országok objektív gazdasági, pénzügyi helyzetétől, a válsággal szembeni ellenálló képességének fokától független – mondja az alapblog.hu-nak adott interjúban Dr. Maria Grasso. A brit Sheffieldi Egyetem tanára az Európai Unió Bizottsága megbízásából – a LIVEWHAT-nak nevezett projekt keretében – kilenc országra kiterjedő reprezentatív kutatást irányított az európaiak válsággal szembeni ellenálló képességéről, megújulási készségéről, és arról, hogy mit gondolnak egyes európai népek a saját és a szomszédjaik jelenlegi és jövőbeli helyzetéről.

Zentai Péter: Tévedek-e, ha úgy fordítom le kutatási eredményeiket, hogy az európai népek, nemzetek irigykednek egymásra?
Dr. Maria Grasso: Ez a megfogalmazás leegyszerűsíti és torzítja a kilenc országban: Nagy-Britanniában, Svájcban, Svédországban, Lengyelországban, Németországban, Görögországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban 18 ezer polgár körében végzett tudományos, reprezentatív felmérés eredményeit.
Némi igazság azonban rejlik az kérdésében, hogy míg a svájciak szerint egész Európában a svédeknek van a leginkább irigylésre méltó életük, addig a svédek ezt pontosan fordítva látják. Ugyanez a disszonancia figyelhető meg a franciák és az olaszok többségének egymás életéről, helyzetéről alkotott véleményében.


ITT OLVASHATÓ

TAPÉTÁZÁS LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE

FURDANCS BLOG
Szerző: Tákolmányi
2016-04.27.

A legkiadósabb takarítást festés után ejthetjük meg, mikor a helyiség kiürítve, háziállatok evakuálva, minden sarok feltárul a maga meztelen valóságában és a festéket amúgy is le kell mosni. A festés előkészítése porban és verítékben úszó lakást és homlokot eredményez. Vagy ne csiszoljunk-gletteljünk, hanem terítsünk rá tapétát, elfedve a hiányosságokat?
Ahogy azt Móricka elképzeli - intenek a hozzáértők. A tapétázást macerásabb előkészíteni, sokkal simábbra kell glettelni és a sarkok, keretek környékének lefedése sokáig emlegethetővé, a tervezettnél messze hosszabb időt igénylő szenvedéssé teszik a tapétázást. Viszont szebb és más előnyei is vannak.
Ha festés és tapétázás ötlete közt őrlődnek, vagy szeretnék a profik által ismert trükkökkel megkönnyíteni a munkát, szokás szerint egy szakkönyvet,  a Cser kiadó Tapétázás lépésről lépésre című kiadványát nyújtjuk át virtuálisan. S mellé - mintegy beetetésként - egy rövid, igazán rövid tippcsokrot a tapétaválasztásról.


ITT OLVASHATÓ

A GOOGLE, MINT DÖNTŐBÍRÓ

SZÍNEK ÉS FOLTOK
Szerző: Göbölyös N. László
2016.04.27.

Az EU és a Google között egyfajta állandó háborúskodás folyik – állapítja meg a La Repubblica. Az adócsalástól a monopolhelyzettel való visszaélésig többféle ellentét áll Brüsszel és a kaliforniai kolosszus között.

A feszültség eszkalálódásának egyik kulcs-oka az Európai Bíróság 2014. május 13-i döntése volt a feledésről való jogról, amely a Google-t kötelezte a személyiségi jogok tiszteletben tartására.
Két év után a The New York Times felmérése azt mutatja, hogy a döntés nem ártott a Google-nak, sőt, megerősítette, mert egyfajta bírósággá változtatta, amely maga dönti el, hogy melyik törlési kérelmet fogadja el. Két évvel ezelőtt az EU egy fontos kérdésben hozott döntést: az internet azon képességéről, hogy örökre meg tud őrizni minden információt, még ha káros is az adott egyénre. A döntés alapjában véve arról született, hogy jogunk van-e, hogy ezek az információk eltűnjenek a hálóról és ha igen, akkor azt a Google-nak tiszteletben kell tartania. A szentencia azért érintette különösképpen a Google-t, mert egy spanyol állampolgár kérte annak az információnak a törlését tőle, amely arról szólt, hogy sok évvel korábban elítélték bankcsőd matt.


ITT OLVASHATÓ

ARCOK AZ ÉJSZAKÁBAN III.

HAMPLO BLOG
Szerző: Hamster
2016.04.26.


Amíg el nem múlik a szemgyulladásom, ami miatt képtelen vagyok este komolyabb munkát végezni a képernyő előtt, itt egy újabb videó, amit még pár hete raktam össze. A múltkori, zene nélküli városképezés után most folytatnám a műemlékek szobrait és egyéb díszítését "közelről" figyelő vonalat:

ITT NÉZHETŐ

ÉLET EGY ÓCEÁNJÁRÓ FEDÉLZETÉN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Heni
2016.04.27.


A kezdetek, röviden
2013 őszén-telén jött az elhatározás, hogy én külföldön szeretnék dolgozni, úgy, hogy közben világot is lássak, így jutottam oda, hogy akkor megyek óceánjáró hajóra.
Még itthon bejelentkeztem egy 4 hónapos tanfolyamra, ahol megtanultam az alapokat, a vizsga után pedig mentem is interjúra az egyik társasághoz. Menet közben – pontosabban, míg a szerződésre és a beszállásra vártam – elmentem Kanadába dolgozni 2 hónapot egy gyerektáborba.
Mehetnékem volt és imádtam, de csak nyári munka volt, és tudtam, hogy 2014 szeptemberében fel kell szállnom a hajóra. Amiből aztán október lett, de csak kijutottam. :)


Még annyit hozzátennék, hogy nagy vonalakban fogom felvázolni a mindennapokat, mivel van 3 különböző beosztásunk, amik minden úton változnak, valamint van több pozíció is a pincérkedésen belül, szóval én a saját beosztásomat reprezentálom nektek.


ITT OLVASHATÓ

A FÉLELEM BÉRE

DR. SZÜDI JÁNOS BLOGJA
Szerző: Dr. Szüdi János
2016.04.25.


A lázcsillapítótól a beteg megkönnyebbül, de nem gyógyul meg. Így van Európa is a kerítéssel. Attól, hogy mind több határon, mind hosszabban kígyóznak a drótszörnyetegek, nem szűnnek meg azok az okok, amelyek miatt milliók hagyják el szülőföldjüket. Ha megépült a kínai nagy fal, miért ne épülhetne meg az európai nagy kerítés? Lehet, hogy az egyesülő Európa alapja ez az építmény lesz? Persze azt sem lehet kizárni, hogy egyes nemzetek a szuverenitásuk részeként fogják fel, lehet-e saját határukon saját kerítés. Köztes megoldásként szóba jöhet a közös kerítés mellett a nemzeti kerítés megépítése is.

A kerítés mögött már csak a dobokra helyezett borsókkal kell figyelni az alagútfúrásokat. Illetve magaslesekről észrevenni a sárkányrepülőn behatolni vágyókat. Magyarországon ezeknek a feladatoknak a megoldása nem lehet gond: a tiszthelyettes tanoncok és a tiszti iskolások irányításával a közmunkások leküzdenek minden akadályt. Különösen akkor, ha egyre több nyugdíjas kap összehajtogatható széket és asztalt, hogy helyet foglalhasson a határsávban. Lehet kötögetni, sakkozni, sörözni. Végre megoldódik az öregek magányossága. A hajléktalanok is bebizonyíthatják, hogy jó hazafiak. Ha a határsávban való tartózkodásukat engedélyezi az alaptörvény, akkor jelenlétükkel elriaszthatják azokat, akik itt szeretnének boldogulni. Természetesen a “Biztos határt minden igaz magyarnak” program megvalósításából nem maradhat ki a cigányság móresre tanításában megedződött gárdatagság sem. Nem mellékesen, szükség lehet újabb külügyi irányváltásra. Ha sikerül megegyezni a szomáliai embercsempészekkel, hogy az önmagukat sajnálatra méltó bajbajutottaknak álcázó muszlim hordát vigyék Ausztráliába, akkor nem kellenének kerítések. Kivéve hazánkat. Nálunk a kerítés államalkotó tényező. Igazolja, hogy működnek a reformok. Szögesdrótépítésben megelőzzük a világot. Erre a termékre lehet alapozni hazánk ipari fejlődését. Miután Ausztrália története során már bebizonyította, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, kapjon még egy lehetőséget annak bizonyítására: a kenguruk segítségével elbírnak a kereszténység ellenségeivel is. Annak érdekében, hogy ne lehessen kijátszani a határőrizetet, kisegítő megoldásként szóba jöhet a betanított cápák serege, a kiképzett komodói varánuszok csapata...

ITT OLVASHATÓ

ZÁRT TÁRGYALÁS - KÖVÉR LÁSZLÓ LELKI ÜDVE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.04.27.


A téboly fokozódik. Már az Index, a 24.hu, a Népszabadság és a HVG újságíróját is kitiltotta a parlamentből Kövér László, mert nem ott dolgoztak, ahol ő kijelölte, ahol engedélyezte végtelen hatalmában. Immár egy kezem pufók ujjacskáin sem tudom megszámolni, ki mindenki nem munkálkodhat, kérdezhet a falak között, mert a volt egy ember nagybajúszosnak nem tetszik a képe, vagy, mert csak. Nem fogok én visongani most a sajtó szabadságáról, holott tehetném.

És nem fogok most irkálni arról sem: ha akad még orgánum, aki bejut a barlangjukba, akkor azzal meg nem állnak szóba. Megtettem ezt két napja a „Doorstep – ami nem egy új tánc” névre hallgató dolgozatban. A bajok ennél alaposabbak, és messzebbre mutatnak. Mostan Kövér László lelkéről lenne szó, ha van neki olyanja. De valami kell legyen benne, ha sötét is, másképpen a teste nem működhetne, bajsza sem serkenhetne. Viszont megfejtendő egy dolog ez, hogy mi fog neki elkárhozni, ha jön a perc.

Nincsen egyéb: Kövér László menekül. Löki el magától, és egyben elátkozott pártjától is a tükröt, amibe bele kellene néznie. Végül is, ez nagyon egyszerű megoldás, ellenben gyáva dolog, és biztosan nem hoz üdvözülést. Mit is gondoltunk, gondolhattunk volna, amikor törvényszerűen és tudvalévően minden diktátor gyáva, beszari alak. Minden zsarnok először belül fut, mint a didergő király, és vannak fölfejtések...

ITT OLVASHATÓ

CINIKUS GÁTLÁSTALANSÁG

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.04.27.


Napvilágra kerültek a Magyar Nemzeti Bankhoz köthető alapítványok szerződései. Ismerősökkel, rokonokkal, csókosokkal.

Jó lehet Matolcsy György valakijének lenni. Sőt úgy tűnik, sokkal jobb bármi másnál. Jó lehet például Matolcsy unokatestvérének és mellékesen a vs.hu tulajdonosának lenni, mert így a hírportálnak leesik 500 millió. Jó lehet Matolcsy egykori titkárnőjének lenni, mert így 20 millióért írhatja meg a főnökről szóló könyvet, és higgyék el, ez csak a jéghegy csúcsa. (A részletek itt és itt és itt és itt és itt és itt.)

ITT OLVASHATÓ

SEGÍTSD TE IS AZ ÚJSÁGÍRÓK ELŐL MENEKÜLŐ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK MUNKÁJÁT!

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: Dojcsák Dalma
2016.04.26.
 
 
Támogatás:
Az MNB alapítványok botrányát firtató újságírókat Kövér László egy nappal tegnapi kérdéseik után kitiltotta a Parlamentből. Az újságírók azért nem léphetnek be az épületbe, mert nem csak azon a kevés kijelölt helyen tették fel kérdéseiket, amit a házelnök engedélyez nekik. Az újságírók feladata egy demokráciában a tájékoztatás, és ezt nem korlátozhatja önkényes indokokkal az országgyűlés elnöke. Pedig a jelenlegi szabályok alapján országgyűlési képviselők könnyedén elkerülhetik a Parlament forgatásra kijelölt folyosóit.

Jogsegélyt ajánlunk azoknak az újságíróknak, akiket kitiltottak az Országház épületéből. Az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulunk, mert alkotmányellenes és súlyosan korlátozza a szólásszabadságot az a házelnöki rendelkezés, amelyen a kitiltások alapulnak.
 
ITT OLVASHATÓ

AZ MNB BOTRÁNY ÜZENET A SZÁMUNKRA

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.04.26.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az MNB botránynak a lényegi tartalomjegyzéke:
 1. Matolcsy hatalomra jutott
 2. Bevezettük az unortodoxiát
 3. Az MNB gyakorlatilag shortolta saját magát és játszott az elmúlt években az árfolyammal
 4. Megalapították az MNB alapítványait
 5. A (közpénzből finanszírozott) alapítványoktól el akarták venni a közpénz jelleget
 6. Tehát pénzt akartak mosni
 7. Erre törvényt akartak írni
 8. Kibukott a pénzmosás
 9. Az alapítványok sok száz milliárd forintot hűtlen kezeltek
 10. a liberális sajtó kibukott
 11. minden jóérzésű ember kibukott
 12. az agymosottak pedig kusban vannak
 13. Mindenki játssza a hülyét
 14. Várjuk, hogy végre legyen már valami következmény
+1 Semmilyen következmény nem lesz...
 

ORBÁN ÉS KÖVÉR NAGYON-NAGYON DÜHÖS

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: Egyenlítő blog
2016.04.26.


Az arca rezzenéstelen, de mi minden játszódhat le közben a fejében. Úgy volt, hogy ezt soha nem tudjuk meg, mert csak hallgatott. De aztán mégis megtudtuk.

Úgy tűnik, a propagandaminisztérium még mindig nem talált remek érveket arra, hogy Matolcsy MNB-s alapítványainak milliárdos pénzszórása
 1. miért is szolgálja a Nemzet Szuverenitásának Üdvét,
 2. miért is volt mindez az elmúlt 8 év, és személyesen Gyurcsány hibája.
Kövér és Orbán úgy tesz, mintha megsüketültek volna, és nem is látnák-hallanák az újságírókat...

ITT OLVASHATÓ

VIKTOR, MÁR MEGINT HÜLYÉK VAGYTOK!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.04.26.


Tegnap megünnepelték az alaptörvény aláírásának ötödik évfordulóját.
Szétszórtak pár magasztosnak szánt ám üres frázist, Plagi bátyánk morális töltetről motyogott, Szájer pedig közölte: nem lett igazuk a gúnyolódóknak. Orbán idegen erők haragjáról hadovált, majd jött Kövér, és bemutatta ennek az alapizének mekkora komolyságot és méltóságot tulajdonítanak ők a gyakorlatban.
.
Mert az alaptörvény "ünnepén" kibasztak egy sor újságírót a parlamentből a francba. Például ezért:

ITT OLVASHATÓ

HA LENNE IGAZI SAJTÓ, MÁR RÉGEN BE LENNE TILTVA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.26.


Kövér durván korlátozta a parlamentben a sajtószabadságot, amikor korlátozta a sajtó munkatársainak szabad mozgását az Országgyűlésben. A szabályozás célja az volt, hogy ne tudjanak kérdéseket feltenni a politikusoknak. Amikor az elfogadhatatlan szabályokat megszegték, hat újságírót kitiltottak a parlamentből. Már a sajtószabadságot sértő szabályok ellen is élesen tiltakozni kellett volna. Mindezt a sajtó szinte szó nélkül tudomásul veszi. Ugyanez zajlik az élet minden területén.

Onnan lehet tudni, hogy Magyarországon nincs a szó valódi értelmében vett sajtó, mert egy sincs betiltva. Onnan lehet tudni, hogy a rendszer hivatalos ellenzéke nem ellenzék, hogy vezetői és képviselői nem a börtönben vannak, hanem a diktatúra pénztámogatását élvezik és a rendszert a diktatúra parlamentjében legitimálják...

ITT OLVASHATÓ

SZÁMVETÉS: BETEG ORSZÁG BETEG EGÉSZSÉGÜGYE - KI A BALLASZTTAL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.04.26.


Tegnap azzal fejeztem be: az a fő, hogy egészség legyen!
Ha egészség van, akkor jöhetnek a gondok, megoldjuk!
Holnap talán optimistábbak lehetünk, nem igaz?Hát, itt van a tegnap holnapja, és attól tartok, hogy sok optimizmusra ezen a területen sincs okunk.
Bevezetésképpen ballagjunk vissza a kályhához, az utolsó békeévek korához, a múlt század nyolcvanas éveinek közepéhez, végéhez.
Az igazság az, hogy az egészségügyet akkor is szidtuk, a tetejében ehhez is mindenki ért, hiszen mindenkinek fájt már a torka, - ma is szidjuk, mert ma is értünk hozzá, ma is fáj a torkunk, csak az nem mindegy, hogy mennyire és mitől.
Talán egy libás példával megvilágíthatom: nem mindegy, hogy a liba torka attól fáj, mert hirtelen összekapkodta a földre esett mirelit-meggyet, vagy azért, mert a háziasszony a nagykéssel sütésre készíti elő.

Azokban az években az egészségügy elfogadható színvonalon tette a dolgát, hosszú évek alatt csiszolódott működése jóformán zökkenőmentessé tette a betegellátást, a legszegényebb ember is hozzáférhetett a rendszer erőforrásaihoz.

A társadalombiztosítás megteremtette a gyógyító munka anyagi alapjait, a befizetett járulékokért járt is valami.
Hálapénz ugyan akkor is volt, de az a rendszer üldözte azt, ha előre kérték a hála kifejezését, ez valamelyest konszolidálttá tette az egyébként abnormális szituációt.
Várólista nagyon kevés helyen volt, az se volt valami túl hosszú, mindenesetre az egyszerűbb ellátásokra ez kicsit sem volt jellemző.
Amerika - igen, az USA - hozzánk járt tanulmányozni az egészségügyi ellátórendszert, meglehetősen jó eredményeket értünk el az egyes népbetegségek gyógyításában, például a TBC gyakorlatilag megszünt, köszönhetően a remekül kiépített megelőző rendszernek, a kötelező tüdőszűrésnek.
Mára a hajdan állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás kormányzati kegyként funkcionál, a befizetett adóért nem jár semmi, minden csak adható, és a mai rendszer nem erőlteti meg magát..


ITT OLVASHATÓ.