2016. november 4., péntek

TERRORISTA A SZOMSZÉDOM

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Vak Ond
2016.11.04.


Nem! Jóképűnek nem mondható, ránézésre vagy 15 évet kaphatna. De különben? Ha ismernétek úgy mint én, akkor tudnátok, hogy valójában néhány emberöltőnyi kijár neki. De szerencsére nemtudjátok!

Titkosított. Szigorúan államtitok 3000-ig. Nem elírás. Biztos ami titkos. Barátom, a letelepedési kötvényes G-vel – nevezzük csak Alinak az egyszerűség kedvéért – már pár éve iiiigen jó üzleti kapcsolatban vagyunk. Sőt! Már a családjaink is össze-összejárnak úgy szicíliai módra. Hol itt, hol ott. Úgy fogalmaznék Antibarátomat idézve, hogy a sötétszürke zóna üzleteit építjük fel ilyenkor is a kölcsönös haszonelvűség mellett. Ezen a szinten ez már nem is nehéz. No nem a letelepedési kötvényüzletemre gondolok, amit a strómanjaimon keresztül futtatok, hanem egy zsírosabbra.

Rengeteg pénzből könnyen lehet rengeteg profitot teremteni, főleg, ha mi alkotjuk meg a körülményeket és a húsosfazekak a mi felügyeletünk alatt gőzölögnek. Ennél csak az a jobb, hogy nálunk a már kifosztott fazekakat hátrahagyva mindig újabbakat dézsmálhatunk meg. Sőt! Ezen a szinten már megnyílt a lehetőség, hogy mások húsosfazekaiba is nyúlkálgassunk, főleg, ha azokat szemérmesen távoltartja magától a tulajdonosa bármilyen oknál fogva. Például, mert valamilyen okból annak környezetünk részéről a megítélése kellemetlen, nem szalonképes, de ezzel együtt nagy érték van benne. Például fegyverek, amelyeket nagyhaszonnal el lehetne adni. De hogyan is kapcsolódik ehhez a gyermekkatonaság generálása és támogatása, a menekülthullámok gerjesztése, táplálása és ezzel az embercsempészet üzletébe való beszállás? A terrorizmus anyagi támogatása?

Háború szítása és kiterjesztése, A terroristák fegyverhez juttatása? A háború elől menekülőkkel való fenyegetésből a politikai haszon lefölözése, az EU tőkéjének megcsapolása?

Hát ezek már mind csak ujjgyakorlatok a bennfentes rutinos irányítók részéről...

ITT OLVASHATÓ

NYÍLT LEVÉL HELYETT

MAGYAR NARANCS
- ELSŐ VÁLTOZAT BLOG
Szerző: Kálmán C. György
2016.11.04.


Akadémikusok és akadémiai doktorok levelet intéztek az MTA elnökéhez a magyar viszonyok ügyében - a válasz senkit nem lephetett meg. Kellett ez?

Ez nem volt valami jó ötlet.

Pontosabban: semmi ötlet nem volt benne. Maga az ötlettelenség. Bejáratott, unalmas, várható eredménnyel, érdektelen, felejthető.

Az történt, mint nyilván sokan tudják, hogy az MTA tiszteleti (külső, külföldi) tagjai közül néhányan lemondtak tagságukról, tiltakozásként amiatt, ami Magyarországon folyik. Nyilván nem az Akadémiával van bajuk, hanem így akarják kifejezésre juttatni nemtetszésüket amiatt, amit mindközönségesen ma már orbánizmusnak nevezhetünk. Ahogyan normális ember az észak-koreai csigatenyésztők vagy ácsok szövetségébe sem lép be, még ha a csigatenyésztéssel vagy az ács szakmával szemben nincs is semmi kifogásuk.

Ezzel párhuzamosan (az időrend érdektelen) 28 akadémikus és akadémiai doktor levelet intézett Lovász Lászlóhoz, az Akadémia elnökéhez, amelyben azt kérték, foglaljon állást (ő? vagy az Akadémia? mindegy) a feltorlódott súlyos társadalmi ügyekben. Pontosabban: “az MTA vezetése mielőbb tárgyalja meg ezen kérdéseket és kötelezze el magát a mellett, hogy a magyar társadalom fent említett égető kérdéseiről tudományos feltárómunkát és vitasorozatot kezdeményez.” Ehhez később egy petíció aláírásával is lehetett csatlakozni. (Én is aláírtam.)

Mit vártak?

Azt aligha várhatták, hogy az Elnök azonnal közleményt bocsát ki; vagy hogy sebtiben közgyűlést hív össze, hogy megvitassa a problémát; vagy hogy ad hoc bizottságot küld ki a témák megtárgyalására. Ilyet az Akadémia felső vezetése soha nem szokott tenni, még saját égető gondjait is lassan, gyakran nagy titokban és bonyodalmasan (gyakran nem túl hatékonyan) intézi, és a legritkább esetben iparkodik más ügyekben kiállni. Vagyis teljesen várható volt, hogy az elnök minderre úgy reagál, hogy “tanulmányozza a levélben foglaltakat, figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy az akadémia nem politikai szervezet”. Ami azt jelenti: majd, egyszer, talán – de ne politizáljunk...

ITT OLVASHATÓ

ITT HALDOKOLNAK KÖRÜLÖTTÜNK ÉS NEM AKARUNK TUDMÁST VENNI RÓLUK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.11.04.


Feltettem már a kérdést régebben, felteszem újra. Micsoda embertelen, magából kifordult, nyomorult kurva világ ez?

Az idézett cikkben az úgynevezett elfekvők kiszervezéséről és fizetőssé tételéről írtam, de bármi másról is írhattam volna. Ezer és egy olyan döntést hozott az önmagát kereszténynek nevező kormány, amitől jóérzésű, a valósággal valamennyire tisztában lévő ember ordítani kezd.

Tudom, én vagyok a büdös bunkó, a rohadt, mocskos nihilista – tényleg, ezt a jelzőt nem sikerült szétterítenie Habonynak. Túl bonyolult kifejezés két bithez képest – állat, hogy csak szidom a kormányt, pedig családi adózás, rezsicsökkentés, 112 százalékos foglalkoztatottság, családtámogatási rendszer, meg az öreg isten tudja, mi nem ad okot a rohadtnagy örömre.

Javaslom mindenkinek, hogy menjen ki a valóságba. Nézzen szét, mi a helyzet a szociális háló hűlt helyén. Javaslom Kálmán Olgának is, hogy járjon utána, mit takar pontosan a szociális otthon kifejezés, oda hogyan lehet bekerülni és mennyibe kerül mindez. A Korózs Lajossal folytatott beszélgetés nem sok okot ad a feltételezésre, hogy a műsorvezető legalább alapszinten felkészült volna a témából. A beszélgetés lényegében a kormány legújabb tervéről, a kötelező szülőtartásról szólt, ennek kapcsán ütötte meg többször a fülemet a szociális ellátás, szociális otthon kifejezés és úgy tűnt, a beszélgető felek nincsenek tisztában a valósággal.

Lehetséges, hogy elméletben létezik szociális rászorultság alapján néhány ingyenes
idősotthoni hely, de tartok tőle, hogy a két kezemen meg tudom számolni az ilyen férőhelyeket. Az ökormányzati fenntartású idősotthonokban (köznyelvben ezeket nevezzük szociális otthonoknak) kőkemény pénzbe kerül az ellátás. Igaz, hogy kevesebbe, mint a magánfenntartású otthonokban, de még így is fejenként közel 90 ezer forint térítési díjat kell havonta fizetni. Ez csak az ellátás, ezen felül fizetni kell a gyógyszerekért, az esetleges tápszerért, ebben a díjban nincs benne a vécépapír, a szappan és semmi, ami nem szorosan az ellátáshoz köthető. Ez pedig azt jelenti, hogy az úgynevezett szociális otthonokban is bőven 100 ezer forint felett kell számolni, közel a 150 ezer forinthoz.

Alapesetben. Miután jellemzően nem 65, hanem 80-90 éves emberekről van szó (ők nem tudják ellátni magukat), sok esetben – kiemelten a nőknél – a nyugdíj meg sem közelíti a térítési díjat. És koruknál fogva van arra esély, hogy a gyermek, vagy gyermekek már nem élnek. Tehát nincs hozzátartozó, vagy ha van, maga is segítségre szorulna, de nincs – az érintett korosztályban nem volt ritka, hogy a nő háztartásbeliként dolgozott és most nem jogosult nyugdíjra – elég fedezet az idősotthoni ellátásra.

Amire nem gondolt, vagy nincs tisztában vele sem Korózs Lajos, sem Kálmán Olga, sem a fél ország: sok önkormányzat nem, vagy nagyon korlátozott számban tudja ezeknek az embereknek fizetni az ellátását. Ebből következően ők nem, vagy csak nagyon korlátozott számban juthatnak be ezekbe az otthonokba. A beszélgetésben említett ingyenes szocális ellátáshoz hozzáférő emberek száma elenyésző országos szinten. Például Csepel önkormányzatának területén 2013-ban egyetlen egy ingyenes férőhely sem volt. Egy sem. A semmiről vitatkozunk, vagy a majdnem semmiről...

ITT OLVASHATÓ

AZ ORSZÁGOS NAPILAPOK SORSÁRA JUTNAK-E A VIDÉKIEK?

MÉDIANAPLÓ BLOG
Szerző: Zöldi László
2016.11.04.


...ahol csupán egyetlen naponta megjelenő újság elégíti ki az olvasók igényeit, ott a szerkesztőség nem engedheti meg magának a részrehajlást. Ha megengedné, mellőznék a másik politikai oldal hívei. A vidéki napilapok abban különböznek az országos terjesztésűektől, hogy politikailag nem tömbösödtek. A következményeket érzékelteti egy adatsor. Tíz évvel ezelőtt a 190 ezres Népszabadság, a Magyar Nemzet (78), a Népszava (35) és a Magyar Hírlap (29) 332 ezer példányt értékesített naponta. Napjainkban összesen 72 ezer fogy el belőlük; 260 ezret veszítettek tehát, a példányszámuk több mint háromnegyed részét. A tizenkilenc vidéki napilap 715 ezer példányban kelt el, most 425 ezerért fizetnek az olvasók. Összesen 290 ezret veszítettek, a példányszámuk negyven százalékát. Az országos terjesztésű politikai napilapokat jelenleg mintegy félmilliónyian olvassák, a megyei terjesztésű közéleti (családi) napilapokat másfél milliónyian.

Ha a kormánynak esetleg sikerül politikailag tömbösíteni a vidéki napilapokat, vajon nem éri-e utol őket az országos napilapok sorsa?

ITT OLVASHATÓ

JELEK, AMIK ALAPJÁN FELMERÜLT: AUTISTA A KISFIAM

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.11.04.


Ahogy írtam az előző posztomban, az autizmus számtalan formában és tünettel jelentkezik. Ezt a sérülést egy háromszög segítségével szokták megmutatni, amit a mára választott képemen is láthattok.

A háromszög szögein: szociális interakciók, kommunikáció és tevékenységek/érdeklődés szerepelnek. Ez a három terület, amik többé-kevésbé érintettek. Egyes kutatások negyedik pillérként megemlítik a szenzoros érzékenységet is. A háromszög belsejében a tipikus auti tünetek, jellemzők láthatók.

(Sajnos megint csak nem találtam nekem tetszőt magyarul, úgyhogy marad a fordítás – ezért elnézéseteket kérem)

Szociális interakciók:

- Magától nem oszt meg érzéseket és érdeklődést sem (nem jön oda, hogy elmesélje, mi teszi boldoggá, vagy megmutassa, hogy mi érdekli éppen, mivel tevékenykedik)

- Szemkontaktus, arckifejezések, gesztusok hiánya

- Nem barátkozik a kortársaival

- Nem reagál, ha kapcsolatot teremtenénk vele

Kommunikáció:

- Nem tud beszélgetést kezdeményezni, fenntartani (különösen, ha nem az őt érdeklő témáról van szó- saját megjegyzés)

- Nem szerepjátékozik, nincs mintha- játéka

- Szokatlan, ismétlő(dő), szegényes nyelvhasználat, echolálás

- Megkésett beszédfejlődés

Tevékenységek/ érdeklődési kör

- Beszűkült érdeklődési kör

- Szokatlan, ismétlődő gesztusok, mozdulatok

- Merev rutin

- Részletekben való elmerülés


Ezek tehát a jellemzők nagy általánosságban.

ITT OLVASHATÓ

HAMVAS BÉLA GONDOLATAI 1956-RÓL

GONDOLA.HU
Szerző: Hamvas Béla
2006.09.30.

„..Ne feledjük el, amit már előttünk mások
megírtak, lefestettek, kőbe vésték,
végiggondolták esetleg ki is harcolták,
vagy kudarcot vallottak vele…”


„…Hogy mi történik ma itt, azt tudjuk.  Ezerkilencszázötvenhatot az egész irodalom, az egész sajtó, a zene, a festészet, a művészet, a társadalom, a tudomány, a politika elárulta.   Minek árulta el?
Annak, hogy élni csak kell. Senki se mert halni, mint az orosz tankok alatt a munkások és a diákok és a gyermekek. Költő, író, szobrász, zenész, festő, orvos, tanár, mérnök, miniszter, katona, paraszt, munkás.
 
Soha még nép nem volt ilyen elhagyatott. Semmiféle vagyon, hír, hatalom nem ér annyit, mint amennyit mindezért most fizetni kellett. Nincs az életnek olyan mélysége és magassága, amely ez alatt az árulás alatt ne roskadna össze.
Egy év múlva már úgy éltek, mintha semmi sem történt volna. Mintha e hitvány és korrupt, nyomorult és züllött, tisztátalan és aljas népben egyszer, egyetlenegyszer és egyedül, az egész földön egyesegyedül nem ragyogott volna fel az igazság, és nem mondta volna ki egyszerre és egyhangúlag mindenki, aki itt él, kétszázszoros túl-ha-ta-lom ellenére. Aki ezt elárulta, az már nem hitvány és nem aljas és nem korrupt és nem nyomorult. Tovább élnek és énekelnek és festegetnek és szónokolnak és tanítanak. Tényleg semmi sem történt?
 
Évek óta azon gondolkozom, ha még valaha a történetben az igazság szóhoz jut, mit fognak mondani arról az időről, ami ezerkilencszázötvenhatot követte, azokról az emberekről, akik zenét komponáltak és képeket állítottak ki, és színpadon játszottak, jóízűen ettek és ittak, ahelyett, hogy fogukat csikorgatták volna. Nem írni több, mint írni. Ahelyett, hogy elvonultak volna kapálni és fát vágni, édes volt nekik az érvényesülés és a pénz.
 
Eleinte azt hittem, hogy a mai nevek csak azért maradnak fenn, hogy azokat még ezer év múlva is leköpjék. De túl jól ismerem a magyarokat. Azonnal elkezdtek mentségeket koholni, elkezdtek sugdolózni, hogy mennyire szenvednek, miközben vastag összegeket gyúrtak zsebükbe a libapecsenyén hízott vértanúk. Fogadok, hogy a történelembe, mint mártírokat jegyzik fel őket, e koszos és ripők söpredéket, dicsőítik egymást, és bevezetik egymást a történelembe, óvatosan Berzsenyi és Csokonai, Petőfi, Bartók, Csontváry, Arany és Kemény közé, ahelyett, hogy rémpéldaként mutogatnák őket a panoptikumban: íme, akiknek drágább volt a selyem nyakkendő, mint ezerkilencszázötvenhat. Mintha életnek lehetne tartani azt, amit ezek élnek, mintha költészet és zene és dráma lenne az, amit ezek csinálnak, mintha lehetne ilyen feltételek között élni akár csak hivatalban, vagy gyárban.
 
Persze élni csak kell. Nagyon nehéz. De ha nagyon nehéz, hát nagyon nehéz. Elrejtőzni és hallgatni, és napszámos munkát vállalni, és fogakat összeszorítani, és nem lázadni, vagyis igenis lázadni, és nem engedni, és átkozott és bőszült görcsben élni, és nem engedni. Hol van ma az a név, börtönökön kívül, amely nem ragad a mocsoktól?
 
„Semmi szent nincs, amit ez a nép ne gyalázott volna meg, ne süllyesztett volna hitvány eszközzé, és ami a barbárok között is égi tiszta marad, azt ezek a huncut vadak iparként űzik, és nem is tudnak mást – ahol az embert megalázzák, ott már nem tud másként élni,, mint saját érdekéért, saját hasznát keresi, és nincsen benne többé szív, még akkor sem, ha ünnepel, vagy ha szeret, vagy ha imádkozik” (Hölderlin)
 
Majd igazolják őket. Lemosogatják őket, bekerülnek a lexikonba, az irodalom és a kultúrtörténetbe, mint akik magas esztétikai értékeket valósítottak meg. Milyen történelem lesz ez?”
 

ELKÉSZÜLT A 186 MILLIÓS TANÖSVÉNY CSAK LELAKATOLTÁK

INDEX.HU
Szerző: NYG
2016.11.04.


Az év minden napjára jutna egy helikopterezés abból az EU-s pénzből, amit egy környezetismereti természetvédelmi tanösvénybe fektettek Hatvanban. Kár, hogy a 186 milliós, tavaly már kifizetett és átadott projektet nem lehet látogatni. Legalábbis akkor, ha a lezárt magánterületet védő fegyveres őrök főnöke és az ő főnöke, Robi, akinél a kulcs van, nem akarja.
          
Egy kilométernyire is nehéz megközelíteni azt a területet, ahol tavaly december óta készen áll az interaktív táblákkal felszerelt környezetismereti tanösvény. Nehéz dolga van annak, aki közelebbről tanulmányozná a lápos területen átvonuló madárvilágot és a környéken élő állatvilágot, már az út elejét egy lezárt sorompó állja el.

Pedig egy 186 milliós, köznek szánt EU-projekt valósult meg Hatvanban, ám jelenleg elég nehéz bejutni a kerítéssel, lelakatolt kapuval védett tanösvényre. A terület tulajdonosa, az Aranyfácán Konzervgyár Kft. egyik udvarán lévő portáján közölték:
a kulcsot a Robitól lehet elkérni,
vele kell egyeztetni, de van rá mód, múltkor ő maga kísért be egy madárleső embert, meg állítólag néha jönnek iskolás csoportok is.

A tanösvénynek helyet adó cég tulajdonosáról, Stolczenberger Róbertről van szó, aki a Hvg.hu szerint Szabó Zsolt NFM-államtitkár, korábbi hatvani polgármester rokona. (A vitatott projektről először a 60lap.hu-n lehetett olvasni még a nyáron.)

ITT OLVASHATÓ

ELŐKERÜLT AZ 1982-ES INTERJÚ, AMIBEN PRUCK PÁL IS AZT ÁLLÍTJA, HOGY Ő SZEREPEL A HÍRES 1956-OS FOTÓN

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.11.03.


A súlyos bénaságokkal terhelt 1956-os emlékév kormánybiztosa, Schmidt Mária csütörtökön szólalt meg végre a napok óta gördülő Dózsa–Pruck-plakátügyben.
Ha valaki lemaradt volna a történetről: az 1956-os forradalom 60. évfordulójára kitett plakátok egyikén egy fiatal szabadságharcos portréján Dózsa László színész-rendező neve szerepel, csakhogy jelentkezett a 2000-ben meghalt Pruck Pál unokatestvére, aki elmondta: Pruck Pál látható a fotón, ami alá még a szerző, a Life fotósa is az ő nevét írta oda annak idején.
Dózsa László emiatt kedden bejelentette, hogy kegyeleti okból lemond arról, hogy a képen az ő neve szerepeljen, de azt továbbra is fenntartotta, hogy ő látható rajta.

Szerdán a 168 óra közölte Pruck Pál lányának az 1956-os Emlékbizottsághoz intézett nyílt levelét, amiben a nő azt kérte Dózsa Lászlótól, hogy ne kegyeleti okból mondjon le arról, hogy az ő neve szerepeljen a fotón, hanem azért, mert a fotón egyértelműen Pruck Pál látható, akivel 1986-ban, a forradalom 30. évfordulóján még riportot is készítettek.
A növekvő botrány miatt Schmidt Mária végül egy személyeskedésekkel teli, ingerült közleményben reagált, többek között azzal érvelve, hogy Pruck Pál többszörösen büntetett köztörvényes bűnöző volt, akit a Kádár-rendszer legelvetemültebb propagandistái (köztük Szabó László, a Népszabadság újságírója és a Kékfény műsorvezetője) visszatérően szerepeltettek a forradalom lejáratásának igazolására.

Ezek után kereste ki a hvg.hu azt a 34 évvel ezelőtti interjút, amit Szabó László készített Pruck Pállal a Népszabadságba és amit Schmidt is felemlegetett saját igazának alátámasztására.

Az interjú ide kattintva olvasható. A 39 éves, pecsenyekacsát tenyésztő Pruck beszél benne arról, hogyan keveredett bele a forradalomba. Szabó amúgy még 1982-ben is elképesztő hangon beszél a forradalomról, az MSZMP akkori előirányzatának megfelelően utcára tóduló bűnözőkről és hasonló jelenségekről ír...

ITT OLVASHATÓ

MESE A FASISZTA ÉS A DEMOKRATIKUS AUTÓPÁLYÁKRÓL

HARTLAND BLOG
Szerző: Holger Hartland
2016.11.03.


Autós Aurél csórisztáni állampolgár nyaralni vitte a családját.

Úti céljuk Fejlettnyugat volt, az út első szakaszát viszont még a csórisztáni autópályán tették meg. Csórisztán autópályái 2x2 sávosak - többre nem tellett, kevesebbet nem lehetne autópályának nevezni. Egy irányban tehát két sáv halad, plusz a leállósáv, aminek még szerepe lesz.

Eleinte jól haladtak. Aurél szabálykövető ember volt, jobbra tartott, 130-cal autózott a külső sávban, amikor pedig utolért egy lassabb járművet, indexelés után megelőzte a belsőben, majd ismét indexelt és visszatért a külső sávba. Egy idő után egyre több volt a lassabb jármű - kamionok, teherautók, buszok, bátortalan Suzukik, régi Zsigulik -, így Aurélnak egyre jobban kellett figyelnie a sávváltásokra. Még egy kis idő elteltével annyian lettek a lassabbak, hogy már egymást is előzgették. Ha bement egy távolsági busz a belső sávba, hogy 100-as tempóban előzze meg a 95-tel döngető kamiont, mindkét sáv belassult.

Ilyenkor érdekes jelenség alakult ki. A gyorsabban haladni kívánó autósok mind a belső sávban tömörültek, nem tartottak a szabály szerint jobbra, és így üresen hagyták a külső sávot. Aurél tudta, hogy jobbról előzni nem szép dolog, de mit tehetett volna, egyedül volt a külső sávban, miközben a belső lelassult, így előreóvakodott a busz által előzött kamion mögé, majd indexelve megpróbált besorolni a belsőbe, hogy ő is megelőzze. Nem engedték. A belső sávban haladók esztelenül kis távolságokban követték egymást, Aurél előtt pedig mintha még szorosabban összezárták volna soraikat. Meg kellett várnia, míg elfogynak, így még később előzhette meg a kamiont, mint ha eleve a belső sávban maradt volna.

- Micsoda? - méltatlankodott magában - Betartom a szabályt és még én járok rosszul? Nincs ez így jól!

A következő ilyen alkalommal tehát a belső sávban maradt. Még magyarázatot is talált hozzá:

- Az írott szabály azt mondja, hogy jobbra kell tartani, de van egy másik, íratlan szabály is, ami úgy látszik, fontosabb. Ez pedig úgy szól, hogy "állj be a sorba és várd ki, amíg te következel!" A belső sávban tulajdonképpen sorban állunk, azaz megyünk.

Igen ám, de mivel nem akart a családja életével játszani, ő nem pár méterrel követte az előtte haladót, hanem rendes követési távolságot hagyott. Ezt hamarjában ki is használta egy szakadt Opel, amelynek vezetője éktelen dudálással húzott el jobbról, majd vágott be Aurélék elé.

- Ez nem járja! - méltatlankodott megint Aurél - Bármelyik szabályt is tartom be, én járok rosszul? A pofátlanok és a közveszélyes felelőtlenek juthatnak előrébb? Nagyon nincs ez így jól!

...
ITT OLVASHATÓ

KURVÁRA BELEFÁRADTAM EBBE AZ EGÉSZ RAGACSOS, GUSZTUSTALAN, KISSTÍLŰ, AVITT, SAVANYÚ SZAGÚ POFÁTLANSÁGBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: Boda András
2016.11.03.


Ötszázezer magyar dolgozik külföldön. A legtöbben, ezt még a három szólamban felharsanó hazaárulózás elé bocsátanám, nem igazán jókedvükben: hanem azért, mert megfeszített politikusi közakarattal lassan sikerül tényleg emberi tartózkodásra tökéletesen alkalmatlanná tenni ezt az országot – pedig húszpár éve még kicsit másképp festett a dolog.

Azt is elmondom gyorsan, nem a kabrió Ferrarimat kérném számon lassan negyedszázad lassan összes úgynevezett politikusán, azaz puhatestű, lelketlen és lelkiismeretlen, cinikus kóklerén, gátlástalan, hazug, uszító szemfényvesztőjén, köpönyegforgató, gerincmentes, semmirevaló alkalmatlanján, elvtelen, lapuló, gyáva seggnyalóján: csupán egy emberhez méltó életet várnék el.

Amit most, legyünk pontosak, ezen a héten épp 2020 környékére ígérnek. Ha jól emlékszem. Ígérnek: a századik játékszabály-módosítás után. Én – és kétlem, hogy egyedül lennék ezzel a nem ma született óhajommal – csak normálisan szeretnék élni: ha lehetne, ha egy árva, picurka kis mód lenne rá, itt és most. Itt, mert minden ellentétes híreszteléssel szemben bizony nekem is ez a hazám; és most, mert nem igazán bízom mondjuk a lélekvándorlásban, ráadásul sokkal jobban szeretném motorozással és más hasznos cselekvésekkel tölteni az időmet, mint ötszáz évre reinkarnálódni vécéülőkeként, amilyen az én formám.

És legalább ugyanennyire nem bízom a három, nyolc, tizenkét év múlva most már tényleg isten bizony beváló jóslatokban. Mellesleg, megjegyezném, soha nem is bíztam bennük – csak a nyolcvanas években, bár hülye nem, de fiatal voltam, most viszont egyre inkább azt érzem, rútul és viharsebesen fogy az időm. De minimum az a része, amiben még igazán örömömet lelhetem.

Éppen ezért baromira nem érdekel már, ki és hol cseszte/cseszi el ezt az egészet, legszívesebben azt mondanám, ha rajtam állna, legyen egy hét teljes parlamenti amnesztia, fusson innen mindenki, az összes (oldaltól, színtől, elhivatottságtól, nemtől függetlenül – az egy százalék mérsékelten becstelen így járt, őszintén sajnálom, tetszettél volna valami szakmát tanulni), büntetlenül, hótisztán, csak induljon már végre az egész társaság, húzzanak a tökéletesen törvényesen körbebástyázott, lassan huszonöt éven át egyetlen ellenszavazat nélkül önmaguknak megszavazott lakhatási-utazási-étkezési támogatásukból, bizottsági főteremburai tiszteletdíjukból, a nemzetképviselői jövedelmükből, kormánytanácsnoki járandóságukból, alsófelügyelőbizottság-helyettesi javadalmazásukból, az általános örökös jussaikból Barbadosra, Kolumbiába, Szaúd-Arábiába, Ausztráliába vagy Örményországba, nekem tényleg fukszmindegy, csak itt ne lássam már őket, ne halljam a hangjukat, ne olvassam a csak magukra szabott, de kizárólag minket telibe szopató törvényeiket…


ITT OLVASHATÓ

PHARAON PROFESSZOR

HUPPA BLOG
Szerző: Földes Péter
2016.11.04.


Nem az a legnagyobb baj, hogy Ghaith Pharaon Orbán Viktor szomszédságában lakik, és hogy a körözött szaúdi milliárdos ráadásul üzletel is a Nemzet Vejével, vagyis, Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök lányának férjével. Baj ez is, persze, hogy az.
 
A probléma ennél súlyosabb.
 
Hogy Ghaith Pharaon kicsoda, azt csak mostanában kezdi kapiskálni a magyar közvélemény. Pontosabban a magyar közvéleménynek az a fele, akik olvasnak újságot, néznek tévét, internetet. Nem a Magyar Időket és a Magyar Hírlapot olvassák, nem az Origót, a 888-t nézik az interneten, nem a köztévét, valamint a TV2 műsorait bámulják. A sajtónak arra a kis szigetére gondolunk, ahol még hírek vannak és információk.
 
A közvélemény érdeklődőbb része már kezdi sejteni, amit Orbán és társai régóta tudnak. Merthogy, és ez a baj Ghaith Pharon tündöklésével, ettől bűzlik, de nagyon ez az egész történet, hogy például Pintér Sándor belügyminiszter már régóta tudja, hogy létezik ilyen nevű ember. Még akkor is létezik, ha a hivatalos államtitkári megfogalmazás szerint most épp nem tartózkodik Magyarországon, és nem is él itt életvitelszerűen.
 
Nyilván jó ideje tud róla Polt Péter legfőbb ügyész is, valamint a hírszerzés, és mindenki, akinek dolga lett volna, hogy Ghaith Pharaon ahogyan Orbán Viktor a parlamentben nevezte: Pharaon professzor ne szabadlábon legyen, hanem az FBI által elfogottak kenyerét egye valamelyik amerikai börtönben...
 
(Ez az írás a bezárt Népszabadság internetes oldalán jelent volna meg.)
 

FELESLEGES ADÓEMELÉS: AZ AUTÓSOK LETTEK A KORMÁNY ÚJ CÉLPONTJAI

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.11.04.


Idén sokat drágult a benzin és a gázolaj literenkénti ára, ám nemcsak a nemzetközi olajárak emelkedése miatt, hanem egy furcsa adóemelésnek köszönhetően is. Október elsejétől lépett életbe a kormány új intézkedése, amelynek értelmében, ha a Brent-olaj hordónkénti ára nem éri el az 50 dollárt, akkor benzin jövedéki adóját literenként 5 forinttal, a gázolajét pedig 10 forinttal emelik. Az áfatartalom miatt ez még nagyobb drágulást eredményezett a kutakon.

Hogy az új adónak mi értelme volt, arra nehéz racionális indokot találni, mivel a költségvetés stabil lábakon áll, és semmi sem indokolta az adóemelést. 

Az október végén bejelentett új adócsomagban viszont már látszik, hogy az új adókedvezményeket a kormány elsősorban a jövedéki adó emelésével próbálja meg kigazdálkodni: ennek idén az autósok, jövőre a dohányterméket kedvelők lesznek az áldozatai...

ITT OLVASHATÓ 

ÚGY NÉZ KI, TÖRVÉNYSÉRTŐ MÓDSZERREL TAROLTÁK LE A NÉPSZABADSÁGOT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.03.


Ezekről ne maradj le!
 
MSZP-közeli és oroszbarát szálak a 200 milliárdos Quaestor-csődben (Átlátszó)

A ‘70-es évekből vették a gazdaságfejlesztési koncepciót Matolcsyék (
Index)
 
Jogsértő volt a Népszabadság bezárása egy elsőfokú bírósági ítélet szerint (444)
 
Ha van 3 perced:
 
MSZP-közeli és oroszbarát szálak a 200 milliárdos Quaestor-csődben
A szocialista holdudvar is érintett a magyar gazdaságtörténet legnagyobb csalási ügyében. Gát György filmproducer – aki mostanság Tóth Bertalan, az MSZP legújabb üdvöskéjének imázsát építgeti – ugyanis szerepel az ún. 7/737-es számláról pénzt felvevők listáján. Ez lehetett az a számla, amiről megcsapolták a Quaestor-ügyfelek pénzét. (
Átlátszó)
 
A ‘70-es évekből vették a gazdaságfejlesztési koncepciót Matolcsyék2000-ben az első Orbán-kormány frissen kinevezett gazdasági minisztere, bizonyos Matolcsy György ambiciózus mintaprogramot rakott össze a csapatával. Tízéves távlatban tűzték ki célul, hogy 40 nemzetközileg is mérvadó gyógyfürdőközpont működjön az országban, megnégyszereződjön a vendégéjszakák száma és megduplázódjon a turisták napi költése. A kitűzött célok közül egy sem teljesült. Lehet, hogy azért, mert egy 1975-ös ENSZ-jelentés volt az alapjuk? (Index)
 
Jogsértő volt a Népszabadság bezárása egy elsőfokú bírósági ítélet szerintFigyelmeztetés nélkül, a munkavállalókat becsapva, éppen ezért törvénytelenül szüntették meg a legnagyobb magyar napilapot. Mivel a Mediaworks nem kérte ki az üzemi tanács véleményét 15 nappal a lap bezárása előtt, megsértette a Munka Törvénykönyvét az elsőfokú bírósági ítélet szerint. A Mediaworks tulajdonosváltásával 12 megyei lap került kormányközelbe. Az új célpont a szintén osztrák tulajdonú Russmedia lehet, amely három megyei napilapot ad ki.  (444, HVG)
 
6,6 milliárd forint kormányzati propagandáraEnnyit költhetett el a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 2016. harmadik negyedévében, amiből jelentős összeg ment el a kvótakampányra. A kiírt pályázatok legnagyobb nyertesei – ahogy az várható volt – Rogán szomszédjának, Csetényi Csabának cégei, de túlságosan rosszul Kuna Tibor vállalkozása sem járt. (Átlátszó)
 
Jobbikos politikusnak fedte fel magát az orosz propagandaoldal újságírójaKétszer is találkozott a bőnyi rendőrgyilkoshoz köthető orosz propagandaoldal, a Hídfő újságírója Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik politikusával. Gyöngyösi szerint a férfi rendkívüli tájékozottságú külpolitikai ügyekben. A politikus a kettejük találkozójáról a sajtóban megjelent információkkal kapcsolatban titkosszolgálati adatgyűjtést gyanít. (Index)
 
Ha van még két perced:
 
Rogán Antal egy 5 csillagos dubaji hotelben szállt meg az elmúlt napokban Juhász Péter szerint. (444)
 
Lázár János a 660 milliós, teljesen üres Teknősházról: „Nagyon meg fogja bánni Rakamaz önkormányzata, ha szórakoznak az európai uniós forrásokkal”. (444)
 
Mi az: az elmúlt nyolc évben 11 milliárd forint állami támogatást kapott és a napokban alig valamivel több mint egymilliárdot adott érte egy offshore cég? A Pápai húsgyár. (Index)
 
115 millió uniós forintot költhet az Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupcióellenes oktatómunkára. (Átlátszó)
 
Távozik Spéder legfontosabb bizalmi embere az Index.hu Zrt. igazgatóságából. (444)
 
Hollywood-i filmek, zombik és természetfilmek helyett kapják majd Andy Vajna csatornáit a Telekom ügyfelei januártól. (Comment:com)
 
Több száz ukrán bíró nyugdíjaztatta magát vagy mondott fel a mostantól kötelező e-vagyonbevallás miatt. (444)
 
A Swiss Leaks-ügy legújabb fejleménye: egy francia ügyész adócsalás miatt bíróság elé állítaná a világ egyik legnagyobb kereskedelmi bankját, az HSBC-t. (Guardian)
 
Feltörték néhány magas rangú Kreml-tisztviselő email fiókját, legalábbis ezt állítja egy ukrán hackerpáros. (BBC)
 
Kelet-Ukrajnához hasonlóan Szíriában is harcol egy árnyékhadsereg Moszkva akaratából. (Reuters)
 

MATUZSÁLEMI KORBAN A ROCK ATYJA

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.11.03.


Még egyetlen nagy rock-csillag sem érte meg ezt a magas kort, az ősök közül sem. Chuck Berry-nek sikerült, októberben töltötte be 90. életévét.

Egyike volt az első olyan fekete muzsikusoknak, a Mississippi Delta vidékről származók és a chicagóiak mellett, aki inspirálta a fehér zenészeket. Nélküle nincsen sem Beatles, sem Rolling Stones.

„Ha egy másik nevet akarsz adni a rock and rollnak, hívd csak Chuck Berry-nek. Mindannyian rengeteget köszönhetünk neki” – mondta róla John Lennon. Így látják a rajongók is, mert a Rolling Stone 100-as listáján minden idők legnagyobb rock-zenészei között az 5. helyet foglalja el a Beatles, Bob Dylan, Elvis Presley és a Stones mögött.

Charles Edward Anderson Berry-hez a siker az 50-es évek közepén érkezett el. Száguldó autók, kamaszok, lányok – e három téma kötül forognak a dalai. Figyeli a társadalmat és néhány perces nagyszerű történeteket ad elő róla. Riffjei modellül szolgálnak rock-zenészek százainak. A színpadon állandóan mozog, nem véletlen, hogy elnevezik „őrült lábnak”. A gitárját sem kíméli, hol a feke fölé, hol a lábai közé emeli és úgy pengeti. Nem is beszélve a híres „kacsalépésről”, amelyet szintén sokan megpróbáltak utánozni követői közül. Ez utóbbi egy New York-i koncertjén született 1956-ban. „El kellett takarnom a ruhám gyűrődéseit és tapsot kaptam érte. Így hát máskor is megismételtem” – magyarázta.

Chuck Berry zenéje a blues és a boogie-woogie, valamint a country elegyéből alakult ki. Éppen ez utóbbi elem tette lehetővé a Missouri állambeli St.Louis-ból származó muzsikusnak, hogy a fehérek rádiói is lejátsszák felvételeit...

ITT OLVASHATÓ

ERRE ÉBREDT AZ ORSZÁG 60 ÉVE

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.11.04.


Nagy Imre miniszterelnök beszéde 1956. november 4. hajnalán a Kossuth Rádióban 5 óra 20 perckor: „Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!”
1956. november 4., vasárnap

0 órakor a magyarországi szovjet csapatok főparancsnokságát Vaszilij Kazakov hadseregtábornok veszi át.

A kora hajnali órákban Dalibor Soldatic jugoszláv nagykövet megkeresi
Szántó Zoltánt, és tájékoztatja Tito és Alekszander Rankovic üzenetéről: a jugoszláv kormány menedéket biztosít Nagy Imrének és társainak.

Hajnali 4 órakor általános szovjet támadás indul Budapest, a nagyobb városok és a fontosabb katonai objektumok ellen.

Budapestet Kuzma Grebennyik gárdavezérőrnagy öt hadosztállyal támadja. A támadó szovjet egységek katonái jórészt a Szovjetunió ázsiai térségéből jöttek. A szovjet katonák legnagyobb része nem tudta, hogy hol van és

ki ellen harcol. A főváros védői - nemzetőrök, rendőrök és kisebb-nagyobb honvéd egységek - felveszik velük a harcot, jóllehet legtöbbjüket álmukban lepi meg a támadás. A támadásról, annak megindulásakor
Király Béla tesz jelentést telefonon a Parlamentben tartózkodó Nagy Imrének.

5 óra 20 perckor
Nagy Imre drámai hangú rádióbeszédet mond, amelyet kb. 8 óráig többször megismételnek: "Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar kormányt. Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével." 5 óra 35 perctől Nagy Imre beszédét valamennyi világnyelven is sugározza a Magyar Rádió. A rádióbeszéd szövegezésében Nagy Imrénkívül Donáth Ferenc és Tildy Zoltán is közreműködik. A Parlamentben ekkor jelen van még: Dobi István, Kristóf István, Rónai Sándor, Szilágyi József, Vas Zoltán...

ITT OLVASHATÓ

PHARAON, A TÖMEGNEVŰ KÖRÖZÖTT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: fsp
2016.11.04.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az arab világban a Ghaith Pharaon tömegnév, ezért nem biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélnek. Ha ez a Ghaith Pharaon az a Ghaith Pharaon volna, akit az Interpol és az FBI köröz, akkor, amint belépne Magyarországra, rögtön letartóztatnák.
 
 
 
Mondjuk, Rogán Antalt bizonyára könnyű összetéveszteni valakivel, de leginkább egy olyan emberrel, akiről később kiderül, hogy ugyanúgy miniszter, mint Rogán Antal, és ugyanúgy helikopterrel utazott Szabó Zsófi színésznő lakodalmára, mint az az ember, akit a nem sokkal később bezárt Népszabadság, legalábbis Rogán Antal állítása szerint, összetévesztett Rogán Antallal.
 
Magyarországon, amelyet sokan, bizonyára tévesen, Magyarországnak vélnek, az is megesik olykor, hogy az itt élő természetes személyek közül sem biztos, hogy mindenki az, akinek látszik.
 
Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is csak összetévesztik valakivel, aki nem biztos, hogy ő. Vagyis, egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát, miközben az igazi Orbán Viktor nem biztos, hogy diktátor, nem köpköd szotyolát, és zsebre sem vágja a kezét állandóan, modortalanságból kifolyólag.
 
És Matolcsy György sem biztos, hogy ott lakik, ahol időnként lakni látják. Ő maga mondta, hogy neki Balatonakarattyán van az állandó lakcíme, igaz, ott sem lakik, vagyis, a jegybank elnöke nem csak ott nem lakik, ahol lakni látják, de ott sem, ahol nem látja őt lakni senki. És az a lakás, ahol látni szokták, amint éppen lakik, vagy nem lakik, nem biztos, hogy az a lakás, amely Patai Mihály bankelnök lakásának látszik.
 
Az sem biztos, hogy a jegybankelnökök szeretőjének világában tömegnevűnek mondható Vajda Zita az, aki első megközelítésre látszik...
 

MI LESZ MOST A BREXITTEL?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.11.04.


A londoni felsőbíróság döntése szerint a brit parlamentnek szavaznia kell az Európai Uniós kilépési folyamat elindításáról. Ez mindenképpen akár több hónapos csúszást jelenthet a Brexitben, szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból. Valószínűleg ki fog, de ennek most sem a menetrendje, sem a módja nem ismert. Gondoltam, kicsit nézzük meg közelebbről, hol is tartunk a csütörtöki döntést követően.A londoni felsőbíróság döntése szerint a brit parlamentnek szavaznia kell az Európai Uniós kilépési folyamat elindításáról. Ez mindenképpen akár több hónapos csúszást jelenthet a Brexitben, szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból. Valószínűleg ki fog, de ennek most sem a menetrendje, sem a módja nem ismert. Gondoltam, kicsit nézzük meg közelebbről, hol is tartunk a csütörtöki döntést követően.

Mióta júniusban a brit közvélemény (egészen pontosan az a része, amelyik vette a fáradtságot és elment voksolni) úgy döntött, hogy jobb lesz nekik az Európai Unión kívül, rengeteg hír, találgatás, pletyka (nem kívánt törlendő) látott napvilágot arról, mikor és hogyan is zajlik majd le a folyamat.

A Brexit már önmagában is rengeteg érdekes kérdést vetett föl, kezdve a gazdasági reakcióktól egészen a politikai jövőig, vagy addig, miként lehet szétbogozni valamit, ami ennyire beleépült már egy rendszerbe (szerintem erre még ma sem nagyon tudja senki a választ), szóval miközben rengeteg fontos kérdés merült fel, ott volt még egy, tulajdonképpen magáról a demokrácia lényegéről szóló felvetés is.

A kérdés röviden (és az én, nem jogász agyammal nyilván leegyszerűsítve) megfogalmazva valahogy úgy hangzott: egy ilyen horderejű döntés esetében megkerülhető-e a parlament...


ITT OLVASHATÓ

ÍZLÉSEK ÉS POFONOK

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.11.03.


"A hat hónapos tárgyalássorozat után azonban Pharaon váratlanul levelet írt a spanyol vállalatnak: évente 120 millió dollár közvetítői díjat követelt. A próbálkozás azonnal lelepleződött: I. János Károly telefonon kérte számon az esetet Fahd királynál, a szaúdi uralkodó személyesen intézkedett. Miután magához hívatta, az üzletember először tagadott, majd a bizonyítékok láttán azt állította, a százmilliós haszonból nehéz sorsú szaúdiakon akart segíteni. A szaúdi király válaszul felpofozta Pharaont, és felfüggesztette a Redec kifizetéseit." (Arckép Ghaith Pharaonról, a Postabank volt József nádor téri székházának megvásárlójáról)

Ghaith Pharaon, aki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint egyáltalán nem biztos, hogy azonos lehet önmagával, a ma élő életművészek egyik legkiválóbb példánya. Világszerte üldözik, de igazából senki sem akarja elkapni, mivel jóval hasznosabbnak tűnik bőszen kergetni őt a világ tengerein.

Kiváló gyakorlati érzékét dicséri, hogy mind az Al Kaidával, mind az amerikai hadsereggel jövedelmezően üzletelt. Ez a bravúr mindenképpen elismerésre méltó tett volt a részéről. Pharaon jó barátságban van George W. Bush-al, a volt amerikai elnökkel is. Az összeesküvéselméletek kedvelőinek érdemes áttanulmányozniuk a szíriai származású, szaúdi üzletember színes életútját, mivel az rengeteg inspirációval szolgálhat számukra.

Ezt a világfit kell most valahogy letagadnia a közvélemény előtt a magyar kormánynak, legfőképpen a Rogán Antal által vezetett minisztériumnak. A kissé viseletes miniszter szavahihetőségébe vetett hit jelenlegi állása szerint ez nem lesz könnyű feladat. Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának bravúros hárítása, miszerint a Pharaon az arab világban tömegnév, nem sok embert győzhetett meg arról, hogy ilyen ember márpedig nem is létezik.

Elképzelhető ugyan, hogy a misztikus „arab világban” megszámlálhatatlanul sok Pharaon él, de közülük csak kevesen rendelkeznek 60 méter hosszú luxusjachttal.

Pharaon magyarországi üzleti tevékenységét, a volt Postabank-székház, a seregélyesi Zichy–Hadik-kastély megvásárlását már 2016 áprilisában több lap is részletesen kielemezte. Ha Dömötör államtitkár átfutja ezeket a cikkeket, majdnem mindenhol találkozhat eme gyakori név viselőjének egyedi arcképével. Ez minden, az üzletember személyével kapcsolatos kételyét azonnal eloszlatná.

Teljesen érthető és egyben megnyugtató, hogy a kérdéses üzletembernek, a magyar miniszterelnök szomszédságában vásárolt ingatlana nem jelent semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot. Nehéz is lenne elképzelni a joviális Ghaith Pharaon-t, amint szivarját kivéve, harsány füttyszóval tüntetne a miniszterelnök háza előtt, illetve luxus kategóriájú, AGT MTBA 500BB-16-os betonvágót használna vasárnaponként hajnalban. Az illető személy azért sem zavarhatja meg a Cinege utca idilli nyugalmát, mivel idejének nagy részében Pharaon professzor a tengereket járja.

A kétes üzleti tevékenységek eddig sem rengették meg a kormány népszerűségét. Rogán Antal a csodával határos módon ugyan hirtelen népszerűtlenné vált, de ez valószínűleg csak valami statisztikai hiba, illetve menekülési útvonal lehet. Senki sem fog amiatt tiltakozni, hogy valamikor 2016 tavaszán az AMX Nador House Kft.-t átkeresztelték Pharaon-Kappa Kft.-rePharaon-Kappa Ltd.-ből amúgy is rengeteg heverhet szerteszét szórva a nagyvilágban.

Ami ezt az ügyet érdekessé, és a kormány számára kínossá teheti, az az, hogy az említett Ghaith Pharaon, az általa viselt gyakori névvel együtt, arab, ráadásul szír származású. A nyáron biztos lefordíttatta magának azt a tiszteletteljes kérést, hogy „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!”. Talán még mulatságosnak is találta ezt az elrettentés céljából kirakott állami hirdetést. Ghaith Pharaon egész eddigi élete tulajdonképpen arról szólt, hogy egyetlen ország törvényeit sem tartotta tiszteletben. Ennek segítségével gazdagodott meg. Egy jól elhelyezett, kék színű plakát hatására nem valószínű, hogy Magyarország esetében bármitől is visszarettent volna.

Tetézi a bajt, hogy egy szinte megfoghatatlan, hatalmas vagyonnal rendelkező, nemzetek felett álló pénzügyi szervezet feje, akit több milliárd dolláros csalással, pénzmosással, megvesztegetéssel, terroristaszervezetek támogatásával, fegyverekkel és nukleáris technológiával való illegális kereskedelemmel, prostituáltak futtatásával, adócsalással, csempészéssel, emberkereskedelem, tiltott banki és ingatlanügyekkel vádolnak. Még szerencse, hogy ezek közül egyik sem jelent semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot...

ITT OLVASHATÓ

LÁZÁR JÁNOS MEGINT KIOSZTOTT NÉHÁNY TAGTÁRSAT A FIDESZBŐL

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs .hu
2016.11.03.


Juhász dubajozással vádolja Rogánt, Schmidt Mária dühös. Hírek.

Lázár megmondja

A mai kormányinfón azok a fideszesek kaptak maflást, akik a közelmúltban arról hadováltak, hogy Pharaon, tehát Orbán szaúdi szomszédja igazából nem is az a Pharaon, hanem biztosan egy másik, tiszta életű és erkölcsös. Újságírói kérdésre ugyanis Lázár elmondta: Pharaon vízumkérelme kapcsán a kormány hat uniós tagországot hívott fel, és egyikük sem emelt kifogást. Kiemelte, hogy a szaúdi üzletember hazájának kormányát és az ellene körözést kiadó Egyesült Államokat is megkérdezték, de ők két éve nem reagálnak. Miután viszont, és ez itt a lényeg, megjelentek az első magyar cikkek Pharaonról, a kormány gyorsan konzultált az Interpollal is, ezért ma már letartóztatnák Pharaont, ha belépne az országba – erősítette meg Lázár a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly tegnapi nyilatkozatát. Ha hamarabb tudják azt, amit az Interpol közölt velük, elfogták volna az üzletembert, mondta Lázár.

Dubaji szállodaügy

Juhász Péter szerint Rogán Antal egy ötcsillagos dubaji szállodában szállt meg, a minisztérium azonban mindent tagad. A hírt Juhász robbantotta a Facebookon, aztán a 444 gördítette tovább. Állítólag Rogánt Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa társaságában látták. Varga kiadott egy közleményt, amiben azt állította, hogy ő a családjával volt Dubajban, és ott Rogán Antal színét sem látta – ezzel persze megerősítette, hogy valóban ott járt. A minisztérium egyértelműen kimondta a 444-nek, hogy Rogán Antal az elmúlt egy hónapban nem járt Dubajban, de azt azért hozzátették, hogy magánügy, hol tölti a szabadidejét a miniszter. Mindenesetre a portál azt írja, hogy Juhászéknak hangfelvétele is van arról, hogy a dubaji szálloda recepciósa azt állítja, hogy Rogán Antal nevű vendégük az elmúlt napokban csekkolt ki a szállodából...

ITT OLVASHATÓ

CRUSADE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.04.


Mint egy vacak film, olyan ez az ország, egyre inkább beleájulva az ál-kereszténységbe, amely mindenféle szakralitást nélkülöz, mert csak cukormáz a ganajon. Ahogyan az átépített Kossuth tér szellemisége is sugallja, a mai hatalom nagyon szívesen visszatérne a keresztény kurzus idejéhöz, amiről viszont meglehetősen kellemetlen emlékeink vannak. Elég volna történelem könyveket lapozgatni, ám ez fáradságos folyamat, így marad annak a rikoltozása, hogy ezer év. Így válik egyre dohosabbá a Kárpát-medence légköre.

Amikor viszont a szent jobbot hurcolásszák égre fordított ájtatos szemekkel, tán nem ártana utána nézni, kinek az alkarja előtt borulnak le, csak úgy miheztartás végett. Ehhöz telefonos segítséget veszek igénybe, és balavány kolléga tollaival ékeskedek, aki cafatokra szedte ezt az egészet „A keresztény Magyarország mítosza” című dolgozatában, amelyet egészen biztosan Belzebub diktált neki, mert eladta a mocskos lelkét. Tessenek kellőképpen szörnyülködni, amikor feltárul a hajdanvolt Szíria, vagy egyenesen az IÁ, csak épp ellenkező előjellel, amikor a király a saját népe ellen folytatott keresztes hadjáratot itt, minálunk.

„István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyett Nyugatot (Róma) választja, az jövedelmezőbb. De – mondjuk így – az uniós klubtagság akkori kritériumát, az ország „keresztény hitre térítését” nem kifejezetten evangéliumi eszközökkel hajtotta végre. A pórnépet korbáccsal hajtatta a Dunába keresztelkedni; Kézai szerint „a’ fejérnépnek még a’ csecsit is levágatta, ha nem ment templomba”. Koppányt, a nagybátyját (aki mérvadó források szerint nem is volt pogány, csak bizánci keresztény) megölette és négyfelé vágatta, a temetést is megtagadva tőle. (Ez a középkori szokásrendben is különös bestialitásnak számított.) A másik riválist, a szintén rokon Vazult megvakíttatta és forró ólmot öntetett a fülébe. További kedves szokása volt a politikai ellenfeleit élve eltemettetni. Talán így, egy ezredév távolából ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. Aki pedig a neki tulajdonított kegyes intelmekkel szeretné a király keresztény voltát igazolni, jó, ha tudja: azokat nem ő írta, hanem egy udvari pap, valószínűleg Asztrik apát.”

Íme, hölgyeim és uraim, mindennapi ájtatosságunk origója. Ölég mocskos az alap, nem csoda, ha a felépítmény sem sokkal szívderítőbb. Ez az egész kereszténység, mint valami jófajta joint, úgy ülte meg a lelkeket, és amikor az ezer éves kábulatból ébredezni kezdenénk, sodorják máris az újabb bódító adagot, és ebben is hazudnak. Jó, füllentenek picinyt. Hiába pofázik Orbán a keresztény Magyarországról, és foglaltatja bele az alapszarba az anakronizmust, kitetszik, hogy a józanabb proletárok már rég túlhaladtak azon a mesevilágon és kitüntetett babonaságon, amit vallásnak neveznek, és ezt sem én mondom, hanem Pál Ferenc plébános-helyettes, mentálhigiénés szakember, a Semmelweis Egyetem tanára. Ő ekképp vétkezik:


ITT OLVASHATÓ