2023. április 19., szerda

A KORMÁNYPÁRTI SZAVAZÓKNAK SEM TETSZIK ORBÁN REPKEDÉSE – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.04.19.


Átlátható tájékoztatást akar a kormányzati repülőgép útjairól az emberek bő kétharmada

Technikai landolás ide vagy oda…

Lemond Rátóti Zoltán, az SZFE rektora

Egészségügyi okokra hivatkozva hagyja ott az egyetem vezetői tisztségét. Kinevezése után nem sokkal kapta meg a Kossuth-díjat.

„A gyűlöletbeszéd magyar nagymestere”

Mit lehet kezdeni azzal, hogy Bencsik András melegek kivégzéséről fantáziál? Spoiler: semmit.

Péterfalvi: Nincs joguk titkolózni a végrehajtóknak

„A hatóság állásfoglalása megerősítette, hogy a végrehajtók közfeladat-ellátásával kapcsolatos minden információ, az egyedi ügyek kivételével, közérdekűnek számítanak. Így például az, hogy mekkora bevétele van a behajtási jutalékokból, hány munkatársat alkalmaz, vagy például mennyiért bérli az irodáját.”

Minden tizedik dolgozót ki kell rúgni, hogy emelhessék a minisztériumi tisztviselők fizetését

A béremelés nem lenne automatikus, hanem lehetőség a munkáltatók részére. A sakkban tartásra is.

Fókákat a Karmelitába!

“Ezért volna egy elsőre abszurdnak tűnő javaslatom – bár abban az országban, ahol egy rendőrfőnök alá tartozik az egészségügy, egy hadiipari mogul alá a honvédelem, a külügyet pedig egy kispályás focista irányítja, ott valójában semmi sem abszurd.”

Megemeli az egyházi személyek jövedelempótlékát a kormány

Semjén Zsolt mint a miniszterelnök általános felettese megvizsgálja az egyházi személyek jövedelempótlékának és zsidó örökség ápolásának támogatását biztosító jogi szabályozást. Majd külön megállapodásokat köt az egyházakkal arról, hogyan osztják fel a pénzt azok között, akik a különböző településeken teljesítenek hitéleti szolgálatot.

A kormány a dél-amerikai modellt követve, egyáltalán nem bánja a magas inflációt

A költségvetés számára pénzszűkés időben kifejezetten jól jönnek a kincstár számára például az általános forgalmi adókból beszedhető plusz tíz- és százmilliárd forintok.

820 millió forintba került a római kori élménypark, mégis zárva van

„Szerettem volna a Fidesz múzeumigazgatóvá avanzsált koszorús költőjét, L. Simon Lászlót is megkérdezni, hogy mire költötték a 820 milliót. L.Simon először valami egészen szemtelen módon annyit írt vissza, hogy milyen alapon kérdezem én őt…” (Hadházy Ákos)

Napirendre akarták tűzni a Fideszben a svéd NATO-csatlakozást, de fentről leállították őket

Az ellenzéki köröktől hallott felvetés szöges ellentétben áll azzal, amivel még februárban állt elő Kocsis Máté.

Orbán Viktor emberei tucatnyi településen sújtják földadóval a gazdákat

Nem állja meg a helyét Gulyás Gergely legutóbbi Kormányinfón elhangzott azon kijelentése, hogy földadót „eddig nem vetett ki senki”.

289 millió forintért venné meg Bak Imre négy festményét a Nemzeti Bank cége

A három évvel ezelőtt indított műtárgyvásárlási akcióra már legalább 4 milliárd forint közpénzt költöttek el.

Furcsán változik a budapesti orosz nagykövetség létszáma

Csak viszonylag rövid időre kellhetett a megnövelt diplomáciai létszám Putyinéknak Magyarországon, idén tavaszra ugyanis jelentősen csökkent, a háború előtti időszak alá.

Antennák figyelnek az orosz nagykövetségek tetején, a budapestiekkel a főváros nagy részét képesek lehallgatni

Stockholmtól Brüsszelig Európa-szerte talált híradástechnikai szempontból igen érdekes berendezéseket az orosz nagykövetségek tetején a VSquare tényfeltáró portál.

Kanadába menekítették az egyik magyar kormánykritikus portált

A szolgáltatójuk közlése szerint nem kapcsolják vissza a szervert, ugyanis óriási túlterheléses támadás érte őket. Azt kérték, költözzenek el máshova…

Szándékosan hazudott a Fox News, 787,5 millió dollárt kell fizetniük

A New York Times által az évszázad rágalmazási perének nevezett eljárásnak az volt a célja, hogy tesztelje, hol húzódnak az amerikai média szólásszabadságának határai. Hát, itt…

ITT A FELMÉRÉS, AZ EMBEREK HÁROMNEGYEDE SZERINT ELFOGADHATATLAN, HOGY ORBÁN VIKTOR MAGÁNCÉLRA HASZNÁLT KORMÁNYZATI REPÜLŐGÉPET

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2023.04.19.


Átlátható tájékoztatást akar a kormányzati repülőgép útjairól az emberek bő kétharmada. Ennél is többen vannak, akik szerint nem elfogadható Orbán Viktortól az ilyen repülők magáncélú használata – derült ki a Publicus Intézet kutatásából.


Az emberek mindössze hetede, de még a kormánypárti szimpatizánsoknak is csak harmada szerint elfogadható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök magáncélokra használja a kormánygépet – derült ki a Publicus Intézet lapunk számára készített felméréséből. A kutatás apropóját a kormányfő márciusi egyiptomi hivatalos látogatása adta, mely után Orbán Viktor nem Budapest, hanem a Olaszország felé vette az irányt, ahol Pisában Dömötör Csaba államtitkár szerint technikai landolást hajtott végre, ám a kormányfőt Firenzében feleségével sétálgatva fotózták le.

Az ügyben Hadházy Ákos ellenzéki képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt, ugyanis szerinte a cirka ezer kilométeres kitérő legalább 3-4 millió forintjába került az adófizetőknek, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint viszont nem történt bűncselekmény.

A Publicus által megkérdezettek nem ilyen megbocsátóak a kormányfő közpénzből finanszírozott magánútjaival szemben, az ellenzéki szavazók mindössze 3 százaléka vélte úgy, hogy elfogadható az ilyesfajta utazgatás, s a bizonytalanok közül is csak minden tizenegyedik volt ilyen megengedő. A leginkább a falvakban élő, 45-59 év közöttiek, vagyis a Fidesz-KDNP masszív bázisát alkotók vélték úgy, hogy elfogadhatóak Orbán Viktor közpénzes magánútjai, legkevésbé pedig a fővárosi 30 alattiak tolerálták...

TÍZEZREKKEL KEVESEBBET KERESNEK TÖBB ÉVE PÁLYÁN LÉVŐ TANÁROK, MINT A GYAKORNOKOK

TELEX
Szerző: HALÁSZ NIKOLETT
2023.04.19.


Tízezrekkel több pénzt vihetnek haza a gyakornok státuszban lévő pedagógusok a több éve tanító, Pedagógus I. minősítéssel rendelkező kollégáikhoz képest. Ennek oka, hogy a gyakornokoknak kevesebb a kötött munkaideje, és minden plusz órát pótlékként fizetnek ki nekik. A PDSZ szerint nem új problémáról van szó, és a helyzet a státusztörvénnyel csak rosszabb lesz.


Fájdalmas ez az egész, az van bennem, hogy ha engem ennyire becsülnek, akkor a jövő generációját is így becsülik meg. Pedagógusként a gyerekekért van az ember, szeretné nevelni, oktatni őket és csomó akadályba ütközik”

– mondta lapunknak Bori, aki Pest megyében dolgozik tanítóként egy általános iskolában, és aki azzal szembesült, hogy a Pedagógus I. minősítése után szinte alig nőtt a fizetése ahhoz képest, mint amennyit gyakornokként kapott. Bori tapasztalata nem egyedi, több tanár is azt mondta lapunknak, hogy a minősítésük után tízezrekkel kerestek kevesebbet, mint mikor gyakornoki státuszban dolgoztak. A pedagógushiány miatt szükség van a fiatalok utánpótlására, de az általunk megkérdezett tanárok szerint ez a helyzet csak bérfeszültséget szül az idősebb kollégákkal, és inkább leminősíti a munkájukat. (A történetekben a szereplők nevét kérésükre megváltoztattuk.)...


A KORMÁNY A DÉL-AMERIKAI MODELLT KÖVETVE, EGYÁLTALÁN NEM BÁNJA A MAGAS INFLÁCIÓT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.04.19.


Mint minden népszerűséget hajhászó kormány, a magyar sem bánja a magas inflációt, hiszen az adók egy részét úgynevezett inflációs adóként szedi be, aminek az ő szempontjukból az is az előnye, hogy kevésbé észrevehető, s az átlagpolgár nem is nagyon érti, hogy ilyenkor is adót fizet – mondta Mellár Tamás. A Központi Statisztikai Hivatal korábbi elnöke, országgyűlési képviselő szerint ezt a módit főként Dél-Amerikában láthatjuk, „de hát mi ilyen dél-amerikai modellt követünk”. Arra voltunk kíváncsiak, vajon csak lózung-e az infláció elleni küzdelem hangoztatása a kormány részéről, vagy éppen ellenkezőleg, a kormány érdekében állhat a pénzromlás fenntartása.


„Én azt remélem, hogy áprilisban már érzékelhetőbb lesz az infláció csökkenése, általánosabbá válik, nemcsak egy-egy termékre vagy termékcsoportra terjed ki, hanem általában szélesebb inflációcsökkenés lesz, és május-júniusban pedig egy határozott esésre is számítok. Ugye, van ez a vakcina, inflációellenes politikának nevezzük, amit beadtunk, és várjuk, hogy kifejtse a hatását. Biztató ez a néhány százalékos vagy tizednyi csökkenés, de ez sajnos nagyon kevés. Tehát az infláció túlságosan magas, a kormánynak továbbra is az infláció letörésén kell dolgoznia.” – ezt fejtegette Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elhangzott legutóbbi „interjújában”.

A gazdaságfejlesztési minisztere, Nagy Márton is bevetette az új lózungot, amikor a Világgazdaságnak a következőképpen fogalmazott: „Jó úton haladunk, hiszen ahogy azt a kormány várta és előzetesen jelezte, az év elején, azaz januárban már tetőzött az infláció, ezt követően pedig elindult egy mérséklődés... Az intézkedések működnek, egyre látványosabb lesz a hatásuk, azaz eredményes a szankciós infláció elleni vakcina. (Arról talán ne ejtsünk szót, hogy Nagy februárban még gyors inflációcsökkenésről fantáziált márciusra: „az infláció januárban valószínűleg még benéz 25 százalék fölé, de februárban már mérséklődés várható, és ezután gyors csökkenés következhet be, év végére pedig egy számjegyűvé válhat a drágulás”. )...

MAGYARORSZÁGON MÉG AZ IDŐJÁRÁS-JELENTÉS IS ÉVEK ÓTA HATÁRREVÍZIÓT KÖVETEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.04.19.


Az amerikai magyarok nem nem látják a magyar közszolgálati televízió műsorát, ezért megdöbbenve értesültünk arról, hogy Magyarországon még az időjárásjelentésbe is elbújtatják a Nagy-Magyarország térképet, s az emberek tudatalattijába programozzák a revizionista követeléseket. Ilyen térképek csak olyan ország közszolgálati televíziójában jelennek meg, amely nem fogadja el a jelenlegi határokat és a szomszédaival szemben területi követelései vannak.

Hiába tagadják verbálisan, erről szólnak az Orbán nyakába kerülő futballsálak, a fideszes autókon levő matricák, Szijjártó beszédének hátteréül szolgáló Nagy-Magyarország térképek, s erre utal az, hogy még a közszolgálati időjárásjelentésben használt térképeken is megrajzolják a „Nagy-Magyarország” körvonalait. Már a 2019-es időjárásjelentésben is teljesen indokolatlanul szerepelnek a sötétzöld kontúrral meghúzott vonalak, amelyek a Nagy-Magyarország térképre utalnak. De más színekkel ugyanez van most is...

KICI, ÓCCÓ AKKCIGYÁR

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.04.19.


Minden tiltakozás, tüntetés és népszavazási kezdeményezés ellenére lesz akkumulátorgyár Debrecenben (is), mert valami ismeretlen okból ez nagyon fontos a Fidesz számára. Nem érdekes, hogy nincs hozzá elég víz, az sem, hogy elég áram sem. Majd lesz, mondta a kedves vezető. E célból, hogy a gyára megépülhessen, gázüzemű erőműveket szándékszik építeni, amihez a gázt az oroszoktól szerezné be, még jobban odaláncolva magát Putyinhoz, ami ma már nem csak anakronizmus, hanem úgyszólván árulás. De ilyesmiért nem kell a szomszédba menni Orbánnak, ha valami hasznot remél tőle és belőle.

De, hogy mi az a haszon, és kié lesz, az az érdekes, mert ezt kellene ahhoz tudni, hogy megértsük, miért veri át ezt az akksigyárat a népakarat és minden józan ész ellenében. Mert átpasszírozza, minden észérvet, számítást és érzelmet félresöpörve. Áram tehát ilyképp lesz a megálmodott üzemhez, vizet pedig majd fakaszt valahonnan a mindenható. Valahogyan úgy, mint Virág elvtárs Pelikán házának építésekor, mint emlékezhetünk: „Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát, elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!” – Ekképp lesz a víz is Debrecenben.

Ugyan nem történt nyilatkozat róla, de majd a képünkbe kapjuk úgyis, hogy a kedves vezető érettünk csinálja ezt az egészet. Mégpedig azért és úgy, ahogyan és amiért egymillió munkahelyet ígért nekünk a megálmodott munkaalapú társadalmában, hogy minden magyari proletár odaállhasson egy összeszerelősor alkatrészeként, akárha villáskulcs. Pártunk ezért is adja oda az adófizetők pénzét a rohadt multiknak, hogy teremtsenek úgymond munkahelyeket, ez az a metódus, amellyel mi finanszírozzuk a saját gyárunk felépítését, és máris ott vagyunk Virág elvtárs idejében megint, de már nem a filmben.

„Tiéd a gyár, magadnak építed”, volt a jelszó hajdan, amire az idősebbek még emlékezhetnek, s mintha ez teremtődnék újra most is, csak nem mi építjük, hanem a multi, Debrecenben azonban a kommunisták. Ők kapnak most a magyari adófizetők pénzéből munkahelyenként hatvanmillió magyari forintot, ami nem kevés, úgy azonban már rohadt sok, hogy kilencezer munkahely épül a mi pénzünkből ezek szerint azzal a csavarral, hogy viszont nem nekünk. Nyilatkozott ugyanis a leendő gyár kínai menedzsere, hogy első körben kínai munkások érkeznek Debrecenbe, és innentől a történet még érdekesebb.

Összefoglalnánk ezen a ponton az eseményeket, ha nem lenne egészen világos. A magyar adófizetők pénzén kínai munkahelyeket teremtenek, cserébe viszont a kínai gyár hazaviszi a profitját. Viszont nekünk jut az esetleges környezetszennyezés, a fokozott víz-és áramigény. Szeretnénk azt megérni, hogy a titkolózásba burkolózó, minden tiltakozást lesöprő Fidesz, illetve annak potentátjai, de legfőképpen maga Orbán Viktor előáll valami érthető, vagy ha ilyen nincs, legalább hihető magyarázattal arról, ez miért jó az országnak, a magyar családoknak, ha már. Legfőképp, miért jó a debrecenieknek, mert ők sem tudják.

Nem komilfó a migráncsozás, de azért kilencezer kínai egy kupacon, az kilencezer kínai. Az már egy kisváros, akiknek lakniuk kell, a szabadidejüket el kell tölteniük, egyebek. Debrecenben eddig nem volt kínai negyed, most lesz. És nagy gonoszan azt is megjegyezzük, hogy minden bizonnyal fajkeveredés is előfordul majd, amit szintén meg kellene magyaráznia a kedves vezetőnek, de úgysem fogja. Mondhatnánk, hogy Debrecen, mit fideszes város így járt, erre szavazott, ezt kapta, de nem vagyunk ennyire gonoszak, sőt, Debrecen sorsában az országét is látjuk, az egyesben az átalánost, ahogyan mindkettő rohad szét.

Ha jó kedvünk volna, akkor kiforgatnánk a kedves vezető szlogenjét akként, hogyha Magyarországra jössz, nem veheted el a kínaiak munkáját, de nem vagyunk ilyen vicces hangulatunkban. Még azt is mondhatnánk, hogy kici, óccó akkcigyár épül Debrecenben, de se kicsi, se olcsó nem lesz, és már rég elveszítettük azt a képességünket, hogy ilyen bejáratott kínai sémákon vigyorogjunk. Mert ez itt feleim a véres rögvaló. Ez már az életünkre megy. Először a debreceniekére, aztán az összes többi mimagyarokéra is, hogy akár elő is vehetem a kedvenc fordulatom, ami ez, mint ismeretes: várj a sorodra, előbb-utóbb meghalsz te is.

EGYEZTETÉS A MÉGSEM GYURCSÁNYISTÁKKAL - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.04.19.


Jó reggelt! Ismét jelentkezik a 444 reggeli hírlevele (a többire pedig 
itt lehet feliratkozni).