2016. április 9., szombat

IRGALMATLAN NYOMULÁS FEJÉRBEN - ÁNGYÁN JÓZSEF DARABOKRA SZEDTE MÉSZÁROS LŐRINCÉK FÖLDJEIT

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: Magyar Krisztián
2016.04.08.


Helyi kisgazdálkodók előtt mutatta be legújabb tanulmányát a volt államtitkár. A jelentés részletesen és kíméletlenül mutatja be az Orbán-közeli klánok terjeszkedését.

„Erre az egyik, arra meg a másik nagyúr és klánja terjeszkedik, minek induljunk?!” – mutatott egy helyi gazda Felcsút és Csabdi felé azon a csütörtök délutáni fórumon, amelyen Ángyán József bemutatta a Fejér megyei első körös, 2015. december 31-ig levezényelt földárverésekről készült összegzését. A bicskei férfi Mészáros Lőrincre és a kisváros másik felével szomszédos Csabdi mellett élő Tiborczékra gondolt. A fórumon többen is arról beszéltek Ángyán Józsefnek, hogy a miniszterelnökhöz közel álló felcsúti „nagyságok”, így a polgármester és a Lévai Anikó földjeit kezelő Flier János, illetve Tiborczék azokra a földterületekre tehették rá a kezüket, amelyekre csak akarták, „a lapok már előre le voltak osztva”, és a terjeszkedésnek még közel sincs vége.

Az egyik bicskei étteremben tartott tájékoztatót a Greenpeace szervezte, Ángyán József itt mutatta be az Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás: Földárverések Fejér megyében című friss esettanulmányát, amely az állami tulajdonban lévő földek eladását tárja fel. A második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára tulajdonképpen pontos számokkal támasztotta alá azt, amit eddig is sejthettünk: a Fidesz-kormány nem mond igazat akkor, amikor folyamatosan szajkózza, hogy az állami birtokok eladásával a helyben élő családi gazdálkodók járnak jól. Ráadásul – mint ahogy arra a nyugalmazott egyetemi tanár is rámutatott – az elárverezett területek csak kisebb hányadát vették meg olyanok, akik valóban helyben élnek..

ITT OLVASHATÓ

SZLOVÁKIA IGEN - MAGYARORSZÁG NEM

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Révai András
2016.04.09.


Összehasonlító statisztika jelent meg 2015-ben az Európai Unióban nyilvántartásba vett leggyakoribb halálokokról. A 2012-őt alapul vevő vizsgálatban1 a tüdőrák és a vastagbélrák tekintetében Magyarország számolt be a legmagasabb standardizált halálozási arányról.

Bizonyára sokan vannak, akik emlékeznek még a kálváriára, amit a hatalom annak idején dr. Béres Józsefre kényszerített. Az immunrendszert hatásosan támogató Béres-cseppek feltalálóját minden – akár törvénytelen – eszközzel is gátolni igyekeztek. A Béres-cseppek azóta már ott vannak a gyógyszertárak polcain, ám – szinte ugyanazok – most egy másik feltalálóval próbálnak hasonlóan elbánni...

ITT OLVASHATÓ

HAJLÉKTALAN EMBEREK ÜLDÖZÉSE A SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNYBEN - ÚJRA A PARLAMENT ELŐTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kettős Mérce
2016.04.09.


Immár hatodik éve küzd A Város Mindenkié, hajléktalan emberek érdek-, és jogvédő civil csoportja az ellen, hogy ne üldözzenek, ne büntessenek embereket csupán csak azért, mert nincs tető a fejük felett. Ennek a harcnak 2012-ben eredménye is lett az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a szabálysértési törvény ellenkezik az emberi jogokkal, a hajléktalan emberek élethelyzetét nem büntetéssel, hanem szociálisan kell megoldani! Ennek alapján szüntették meg a hajléktalan emberekkel szembeni diszkriminatív törvényt. Lakatosné Jutka, A Város Mindenkié csoport hajléktalan aktivistájának írása.

A kormányra kerülő Orbán Viktor, valamint a főváros vezetője, Tarlós István nem nyugodtak bele abba, hogy a hajléktalan embereket nem tarthatják kordában, ezért a „közterületen életvitelszerű tartózkodás” tényállást beírták az Alaptörvénybe, miközben csökkentették az Alkotmánybíróság jogkörét, ami azt jelenti, hogy az Alkotmánybíróságnak a továbbiakban nincs jogköre ebben a kérdésben döntést hozni.

A szabálysértési törvény egyértelműen kimondja, hogy a Világörökségbe tartozó területeken egyáltalán nem tartózkodhatnak hajléktalan emberek. Ez pl.: a budai Vár, a Margit-sziget és a Belváros. De ennél sokkal megdöbbentőbb volt Tarlós István Főpolgármester intézkedése, miszerint összehívta és felszólította a kerületi/területi polgármestereket, hogy jelöljék ki azokat az övezeteket, ahol hajléktalan emberek nem tartózkodhatnak. Így került sor a hajléktalanmentes övezetek kijelölésére.

Megdöbbentő és embertelen kijelölések történtek. A 13. kerület MSZP-s polgármestere (Tóth József) az egész kerületét kijelölte, és általánosságban pedig szinte minden kijelölésre került. Ezek alapján többek között a parkok, közösségi közlekedési eszközök megállói, egyes utak, utcák, egészségügyi intézmények és iskolák-óvodák meghatározott körzete. Ami azt jelentette, hogy a hajléktalan embereket el akarták tüntetni,vagy a szállórendszerbe bekényszeríteni, vagy pedig külterületekre kiszorítani...

ITT OLVASHATÓ

AZ ÚJ ELITET ÉPÍTI BALOGH TISZTELETES

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.04.09.


Sem béremelésre, sem munkateher-csökkentésre ne számítsanak a tanárok – foglalja össze a Magyar Távirati Iroda alapján (?) az ATV honlapja a saját Szabad szemmel című műsorának pénteki adásában elhangzott legfontosabb üzenetet. A hírrel Balogh Zoltán emberi erőforrás-miniszter, az egyébként Jézus tanításainak hirdetésére felesküdött református pap kedveskedett a pedagógusoknak a mostani, felemás tárgyalások időszakában, egy kiterjedtre tervezett tanársztrájk előtt.

Az én értelmezésemben a miniszter valójában azt képviseli, hogy az állami iskolákban továbbra is frusztrált tanítók és tanárok foglalkozzanak a feledhető többség gyerekeivel. S ha most bárki azt hiszi, hogy ez a mondat a publicista leegyszerűsítő túlzása, azt kell mondanom: téved. Annak a szemléletnek, amit az Orbán-kormány, s annak oktatásügyi élharcosa testesít meg éppen ez a lényege. Eredetét a 19-20. századi magyar múltban kereshetjük. Abban a múltban, amelynek oktatási rendszeréről 1927-ben megjelent Halálfiai című regényében Babits Mihály ezt írta:

„A sóti gimnázium légköre a túlfeszített ambíció volt. Itt még a régi jezsuita tanodák szelleme élt. A jeles diákot tanították; a többit csak nevelték; azaz fegyelmezték. Holt tömeg volt, s szívesen engedték át az állami reálnak.
– Menjen a reálba! – ezt majdnem olyan megvetéssel mondták, mint azt, hogy: – Menjen inasnak! – Mindenben győzhetett az Állam: az iskolában az Egyház tartotta a pálmát. Bizonnyal ő oktatta a nemzet elitjét: s akié az iskola, azé, mondják, a jövő.”

ITT OLVASHATÓ

A SZÜLŐKNEK IS JÁR A FELNŐTT ÜZEMMÓD

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2016.04.09.


Hát persze, hogy felnőtt vagyok. Felnőttebb már nem is lehetnék a két gyerekemmel. Mindemellett szülőként erősen korlátozódik az ember felnőtt autonómiája, ami természetesen teljesen helyénvaló - egy bizonyos fokig. Mert van az a láthatatlan, megfoghatatlan, de nagyon is érezhető társadalmi elvárás, hogy tégy meg mindent a gyerekedért, biztosítsd számára a tökéletes gyerekkort (tökéletes bioétellel, tökéletes kötődve neveléssel, tökéletes válaszkész attitűddel, tökéletes fejlesztő játékokkal meg tökéletes ovi- és iskolaválasztással). Tökéletes szülőként. Akár a saját magad árán is. De hol vagy te? Te mint felnőtt?
 
Felnőttség alatt nem a dolog prózai oldalát, a választójogot és a csekkbefizetési kötelezettséget értem; hanem azt a mentális, testi-érzelmi és nagyon is gyakorlati életmódbeli lehetőséget, hogy felnőttnek érezhetem magam. Hogy van saját szabadidőm (nem amikor a boltba ugrok le kenyérért). Hogy van lehetőségem dönteni a nekem fontos kérdésekben (nem arról, hogy a kék vagy a piros macinacit vegyem fel reggel). Hogy csinálhatok olyasmit, ami feltölt és inspirál (nem az, hogy babaruhákat turkálok, ha már kinőtte a gyerek a cuccait). Hogy lehetnek magamra vonatkozó vágyaim és megvalósítandó álmaim (nem az, hogy megdöntöm a mosogatási szintidőmet). Hogy tehetek konkrét lépéseket a vágyaim megvalósítására (nem arra, hogy eljussak félévente egyszer a fodrászhoz).
 
Anyaként ezt általában mindenki megtapasztalja. Nem állítom, hogy a férfiak nem küzdenek több hasonló problémával, de nekik a munka és annak felnőtt terepe mégiscsak nyújt felnőtt üzemmódra lehetőséget. Abban különbözőek vagyunk, hogy kinek mekkora mértékű igénye van a felnőtt üzemmódra, ez összefügg azzal is, hogy ki mennyire élt a lehetőségeivel tudatosan a gyermekvállalást megelőzően, a szabadidejét, a karrierjét és az álmait illetően. Különbözőek vagyunk ebben is, így van jól. Nekem nagy igényem van az efféle felnőtt működésre és jelentem, én most egész jól állok az ilyen "családos" felnőttséggel. Sokkal jobban, mint az első gyerek születését követően. Kellett hozzá az elsőgyerekes tapasztalatom és annak tanulságai...
 

BAYER ZSOLT ÉS A PATKÁNYOZÁS

FOUCAULT INGÁJA BLOG
Szerző: Pendulumblog
2016.04.09.


Patkányok. Nem kevesebb, mint hatszor szerepel ez a szókép Bayer Zsolt legutóbbi publicisztikájában. Csak a szokásos. Már felháborodni sem háborodunk fel. Legyintünk. Megszoktuk már a dehumanizáló metafórákat. Szerves és szalonképes részévé vált a közbeszédnek, hogy rangos napilapok publicistái emberekre kártevőkként hivatkoznak. Miért van ez így, és jól van ez így?

Magyarországon nagy hagyományai vannak a dehumanizáló szóképeknek. Az 1920-as évek elején a Horthy-rendszer egyik kurzusírója, Tormay Cécile a Bujdosókönyv című antiszemita naplójegyzetében "patkányforradalomként" aposztrofálta az 1918-as forradalmat, és érzékletesen írja le, hogyan "tépték le a kanálisrácsokat" a patkányok, avagy a "kócos görbelábúak" - tehát a zsidók, akiket úgy en bloc azonosít a szocialista és liberális mozgalmakkal. Tormay-nak a jelenlegi hatalom szobrot emeltetett Budapesten, kultuszát tudatosan élesztgetik, és elsősorban nem a korai, valódi szépirodalmi értéket képviselő novellái, hanem a világnézete és a politikai tevékenysége miatt, amelyek éppen a Bujdosókönyvhöz hasonló írásaiban nyilvánulnak meg leginkább.

Hasonló a helyzet Wass Alberttel, akinek a A patkányok honfoglalása című írása ma igen népszerű a magyar jobboldalon. A történet arról szól, hogyan foglalják el szépen fokozatosan az alattomos patkányok az embertől a házát (nota bene, nagy a hasonlóság George Orwell Állatfarmjával, ahol azonban a hatalmat nem egy élősködő kisebbség, hanem az állatok közössége veszi át forradalmi úton, és csak később sajátítják ki a disznók). "Nem leszünk a rabszolgái tovább!" - visítja a novellában a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről. "Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat." Sokan azzal védik Wasst, hogy ő nem a zsidóság allegóriájának szánta a patkányokat, "csak" a baloldali mozgalmakénak. Az, hogy az írást 1944-ben a kolozsvári gettó felszámolása idején jelentette meg az Ellenzék című szélsőjobboldali lapban, nem túlságosan kedvez ennek az értelmezésnek. De a lényeg nem is ez: hanem az, hogy Wass a társadalom egy csoportját idegen, élősködő, értéket nem termelő, kártevő szubhumán elemként ábrázolta. És ez bizony közös Tormay, Wass és Bayer írásaiban. Még akkor is, ha Bayer nem a zsidókra, még csak nem is általában a baloldaliakra, hanem "csupán" a baloldali-liberális újságírókra vonatkoztatta a patkányozását...

ITT OLVASHATÓ

TÉNYLEG ELHISZED, HOGY TE KAPHATSZ ÁLLAMI TÁMOGATÁST? GONDOLD ÁT MÉGEGYSZER!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.04.09.


Mostanában befutott néhány állami támogatás (CSOK, NOK, OMP...stb), míg jónéhány megmaradt. Rengeteg lehetőség, mégis több százan jeleztétek felém, hogy "én valamiért mindig kimaradok az osztogatásból". Itt akkor most valami összeesküvésféle van, mindig a rossz oldalon helyezkedsz el, vagy pedig más oka van annak, hogy soha semmit nem kaphatsz meg? Körbejárom a témát és örülnék, ha kritikusan olvasnád el az alábbi okfejtést! Nagyon hasznos információkat hoztam el neked!

Mi az állami támogatás? Alanyi jogon vagy pályázat útján? Feltételek is vannak?
 
Az egyszerűség kedvéért vegyük úgy, hogy minden állami támogatásnak számít, aminek keretein belül pénzt juttat valamilyen formában a te zsebedbe! Ez a támogatások járhatnak alanyi jogon vagy valamilyen feltételhez kötve. Nagyon ritka, amikor egy programot úgy hirdet meg a jogalkotó, hogy semmilyen feltételhez (pl: önrész) nem köti. Ezek a támogatások mindig politikai útvonal mentén haladnak, tehát az "állami támogatásnak" politikai végterméknek kell lennie!
 

A SAJÁT BŰNEIVEL ÉS FELELŐSSÉGÉVEL SZEMBENÉZNI KÉPES EURÓPA ILLÚZIÓJÁNAK VÉGE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Lóránd Zsófia
2016.04.09.


Ami a volt Jugoszlávia utódállamai területén zajlott 1992 és 1999 között (emlékeztetőül: háború és népirtás), azért senki nem felel. Nincs ezzel dolga senkinek. Sem a horvátok nevében, sem a szerbek nevében elkövetett háborús bűnökkel, sem Európa felelősségével, köszönjük, nem kell és nem fog senki foglalkozni. A volt Jugoszlávia területén 1991 óta elkövetett, a nemzetközi humanitárius jogot súlyosan sértő cselekményekért felelős személyek megbüntetésére létrejött hágai Nemzetközi Törvényszék (angol rövidítése az ICTY) ítéletei legalábbis mintha ezt üzennék. Az I-re a pontot a Vojislav Šešelj ügyében született március 31-i döntés tette fel. Erről, úgy-ahogy, a magyar sajtó is beszámolt. A magyar tudósítások nagy része azt erősíti bennünk, hogy ez már régen volt, semmi közünk hozzá amúgy sem, ez a balkáni / délszláv népek belső ügye, ezek már csak ilyenek, semmiben sem tudnak megegyezni, a horvátoknak nem tetszik, a szerbeknek igen, a bosnyákok meg ki tudja, mit mondanak.

A második világháború utáni első véres európai háborúról, a több oldalról, több népcsoport ellen tudatosan véghezvitt népirtásról, egész falvak, családok tudatos  kiirtásáról, és egy ígéretes, soknemzetiségű (bár messze nem tökéletes) föderális állam darabokra hullásáról beszélünk. Mindezzel Európa egyáltalán semmit, semmit nem tudott kezdeni, Belgrád NATO-bombázásával gyakorlatilag végül az USA avatkozott be: ezzel a bombázással, bármilyen problematikus volt is, mégis lezárult a háború. Magyarokként a szomszédos országokról beszélünk, a volt Jugoszlávia tagállamainak és régióinak jelentős részével évszázadokon át egy országhoz tartoztunk, a Vajdaságról és a (többnyire boldog tudatlanságban töltött) horvát tengerparti nyaralásainkról már nem is beszélve. A Jugoszlávia felbomlását követő háborúk okai gyanúsan ismerősek lehetnek: a fel nem dolgozott történelmi múlt, a rossz politikai intézmények, a korrupció, az elszabaduló etnonacionalizmus és az erre tehetetlenül bámuló demokratikus ellenzék, valamint egy teljesen inkompetens Európa. Hogy ne volna ez a történet a miénk is, magyaroké?

ITT OLVASHATÓ

MENNYI LEGYEN AZ ELFOGADOTT NEMI ERŐSZAK/OLIMPIAI ARANY ARÁNY?

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.04. 09.


Itt minálunk minden relatív, még egy csoportos nemi erőszak megítélése is. Bayerzsolt szerint egyenesen gyalázat a szájtépés, amit csak liberális patkányok csinálnak. Lázár megemlítette, hogy deazé' 10 olimpiai arany van az erőszakkal kúró mérleg másik serpenyőjében. 

Na, most akkor arra kérem a két jómadarat, hogy legyenek kedvesek megállapítani a Nemzetileg Elfogadott Nemi Erőszak / Olimpiai Aranyérem arányt. 

Gondolatmankónak írok egy teljesen légből kapott példát: Tegyük fel, hogy a három keménytökű faszagyerek szexuális érdeklődése nem kizárólag a nőkre korlátozódik, gerjednek ők feszes fiúseggre is, mint amit a mellúszásban jeleskedő bayerzsoltika hord magán. Egyikük lakására csalják, lefogják és egymás után seggbe pocsékolják, Laci bácsi már akkor, mikor a többiek ügyködésétől kiütve ernyedt állapotban van. Az aktus végeztével elmondják neki, nem nagy ügy az egész, üljön be a hideg medencébe, az majd lehűti a sajgó púzót. Mikor kitör a balhé meg azt mondják, ő benne volt a buliban, még egy százast is akartak adni neki, de Zsoltika többet akart és ezért ez az egész...

Ne jöjjön most senki azzal, micsoda undorító ez a példa. A nemi erőszak nem a szenvedő fél nemétől lesz undor vagy nem undor...

ITT OLVASHATÓ

EZÚTTAL A NYAKAZÁS ELMARAD *

24/7 
Szerző: Dr. Sándor Zsuzsa
2016.04.08.


A Kiss László úszókapitány körüli botrány juttatta eszembe Lucifert, aki ezzel ébreszti Ádámot, még mielőtt Robespierre-t kivégeznék a párizsi színben.

Kezdjük a végén. A Magyar Úszószövetség továbbra is bizalmat szavazott szövetségi kapitányának. És szerintem – ellentétben számos sajtócikkel, kommenttel, vagy gyermekjogi szakértő véleményével – jól tették.

Leszögezem, semmi közöm nincs sem Kiss Lászlóhoz, sem Gyárfás Tamáshoz, még kevésbé az úszószövetséghez, sőt, valójában – vessenek meg nyugodtan – igazán még a sport sem érdekel. Így aztán az se nagyon, hogy Kiss Lászlónak milyen múlhatatlan érdemei vannak a magyar úszósportban.


És azt is előrebocsátom, hogy nem erkölcsi, hanem jogi szempontok vezérelnek, amikor véleményt írok az ügyről. Bár az nem véletlen, hogy a jog jelentős szerepet tulajdonít az időmúlásnak. Mert erkölcs és jog abban egyetért, hogy – kivéve bizonyos háborús bűntetteket – egy embernek nem kell egy életen át felelnie a valaha elkövetett bűnéért.


Mint az ma már köztudott, Kiss Lászlót – harmadmagával megvalósított – erőszakos közösülés miatt 3 évi szabadságvesztésre ítélték. 21 évesen. A kapitány ma 75 éves.

Előbányásztam az 1962-ben – az ítélet meghozatalakor – hatályos Btk.-t, hogy megnézzem, mit írt a mentesülésről. A fogalom persze nem sokat változott azóta sem: „Az elítélt…mentesül azok alól a hátrányos következmények alól, amelyeket az elítéltetéshez jogszabály fűz.
A mentesített személy 
büntetlen előéletűnek tekintendő, és nem tartozik számot adni olyan elítéltetéséről, amelyre nézve mentesítésben részesült.


ITT OLVASHATÓ
* A NYAKAZÁS NEM MARADT EL
(szerk, megjegyzése)


VUJITY TVRTKO GONDOLATAI KISS LÁSZLÓ ÚSZÓKAPITÁNY ESETÉHEZ

CAFÉBLOG - ILLÚZIÓ
Szerző: Gini Papp
2016.04.08.


Megszólalt hát Tvrtko is, akinek szavai számomra általában mérvadóak. A riporter azt feszegeti pont, amitől leginkább hányingerem lesz, hogy a magyar úszósportban, az edzők között ez elfogadott és normális. Ilyen előélettel is gyerekek közé mehetett oktatni. Annak idején elismerte, ma már koncepciós pert emleget. Gyárfás bagatellizálta az esetet ami felvet egy sokkal komolyabb kérdést. Ha ez ilyen elfogadható, felejthető tett úszó berkekben, vajon hány kislány, fiatal nő eshetett áldozatául az ilyen edzőknek?!

“A sajtó tele van a legendás kapitány botrányával. A bíróság bűnösnek találta csoportosan elkövetett nemi erőszak bűntettében, ezért börtönbe kellett vonulnia. Én mindig az áldozat oldaláról közelítek meg egy bűncselekményt, jelen esetben annak az asszonynak az életére lennék kíváncsi, aki elszenvedte a bestiális bűncselekményt. Őszintén érdekel, hogy a ma 70-es éveiben járó áldozat, Zsuzsanna hogyan élte meg a saját életét. Túltette-e magát ezen a szörnyűséget, alapított-e családot, vajon tudott “normális” életet élni?
Annyiszor, de annyiszor elhangzanak nagy bajnokaink nevei Kiss Lászlóval kapcsolatban. Vajon mit érzett az egykori áldozat, amikor valamelyik úszófenoménunk elsőként csapott be a célba, utána meg büszkén nyilatkozott a mesteredző, vagyis az ő megbecstelenítője?!"
ITT OLVASHATÓ

A TV2 MÉLYREPÜLÉSE ÖBLÖS FINGÁSOKBAN MÉRHETŐ

CAFÉBLOG - ILLÚZIÓSzerző: Gini Papp
2016.04.08.


Egészen biztos, hogy nem normális, aki a TV2-nél adásba engedte Horváth Szilárdot és azt a paranormális produkciót, amivel demonstrálta mekkora szél jön ránk hamarosan!
Amikor egy közszereplő barátom kirakta félájult bejegyzését, amit a “Tények.hu – videó” rovatában talált, még nem tudhattuk, hogy kábé 10 másodperc múlva lekapják és próbálják az utolsó nyomokat is 


ITT OLVASHATÓ

SZÁZEZER DOLLÁRT KÉREK ANDY VAJNÁTÓL

MOST ÉS ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.04.08.


Nagyon Mélyen Tisztelt Andy!

Nem kenyerem a lacafacázás, ezért rögtön a lényegre térek: adjon kölcsönt nekem százezer dollárt! Ígérem, megadom. A Habony Árpi is megadta, nem?

Ismerem Önt, ha nem is személyesen, de az újságokban mindent elolvastam, ami Önnel kapcsolatos. Innen tudom, hogy Ön jó ember. Ez egyébként abból is látszik, hogy hosszú szivarjai vannak, fiatal felesége és nyereséges kaszinói, minőségi étterme, valamint egy kereskedelmi televíziója. Utóbbi újabban a szakmai igényesség és az emberi tisztesség, hogy úgy mondjam, Csimborasszója.

Évi százezer dollár elég lenne, abból már kijönne egy, az Árpiéhoz hasonló életvitel...

ITT OLVASHATÓ

A NŐI SZEMSZÖG (18+)

SZÁRNYASI BLANKA BLOGJA
Szerző: Szárnyasi Blanka
2016.04.07.


Kedves férfiak, ti nem értetek minket. És miért nem? Elsősorban az országban(világban?) uralkodó prüdériát okolom érte, és ennek minden következményét. Mondják, hogy a nők bonyolultak, a férfiak az egyszerű észjárású nőket szeretik, olyan meg nem nagyon van. Pedig ha egy kicsit mélyrehatóbban foglalkoznánk ezzel a kérdéssel: a tanárok, vagy anyukák-apukák mernének nyíltan, jó kedvvel, bőséggel beszélni erről a dologról a gyerekeikkel (még inkább: apák a lányaikkal és anyák a fiaikkal), akkor talán megértenék a férfiak, hogy nem mi vagyunk bonyolultak, hanem a testünk. Az amúgy egyszerű észjárásunk csak ennek a bonyolult testnek a szeszélyességét próbálja követni, ahogy ti is próbáljátok követni. Annyi a különbség, hogy mi nem stresszelünk ezen, mert jó régen elfogadtuk, hogy ez nem egy 1x1=1-típusú egyenlet.

A fiúk viszont nagyon is sokat görcsölnek rajta, hogy mért nem vagyunk mi ilyen egyszeregyek. Pedig pofonegyszerű lenne: ha ehhez a gondolathoz már tizen-egynéhány évesen elkezdenénk szoktatni a fiúkat, de neeeem, úristen, nehogymár ilyen témákról beszéljünk a gyerekkel 14 éves kora előtt. Amely korban egyébként a gyerekek többsége már rég egy könyvtárnyi hülyeséget szívott magába a szexszel kapcsolatban rossz forrásokból, amiket aztán igencsak nehéz kigyomlálni. Nem mintha bárki megpróbálná.

A testet nem lehet elválasztani a lélektől, erős kötőszövettel vannak egymásra nőve. És hát a női test az bonyolult.  Lágy szövetek, idegszálak csoportosulásai olyan szeszélyes terepet hoznak létre, akár egy aknamező. Így aztán lehet, hogy amit öt percig csinálsz, az csodálatos, de a hatodik percben már nem. Lehet, hogy itt jó, de három milliméterrel arrébb már nem. Lehet, hogy azt gondolod, itt és itt vagyok a legérzékenyebb, de valójában ott semmit sem érzek, azért tűnik csak úgy, mert ezért és ezért. Nagyokat nyögök? Biztos azért, mert élvezem. Gondolod te. A női testnek minden négyzetcentimétere egyszerre lehet gyönyör és fájdalomforrás. És itt az egyik legfontosabb különbség. Az érzékenység. Hogy pontosan tudom, hogy mennyire ritka az olyan férfi, aki tudja, hogyan kell hozzáérni egy nőhöz, így aztán félek tőlük, mert nem akarok magamnak jobb esetben kellemetlen élményeket, rosszabb esetben borzalmas élményeket. Szépek azok az izmok, igen... de fél kézzel kettétörhetsz velük...

ITT OLVASHATÓ (18+)

TIFFÁN HAVERJA A VÁDLOTTAK PADJÁN?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.04.09.


Egyre csak gyűlnek a viharfelhők Orbán kedvenc borosgazdája, Tiffán Zsolt feje felett. Miután Tiffánt megkérték, hogy ne induljon a Fidesz megyei elnökségéért teljesen visszavonult a saját vadászterületeként kezelt Harkányba, de újabb sikerekkel nem, legfeljebb újabb botrányokkal "dicsekedhet" a saját hevessége és a méltatlan fideszes városvezetés révén. Most itt az újabb botrány: a hírek szerint egyik kedves barátját és támogatóját különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség.

Arról számolt be a Népszabadság pénteken, hogy Baranya egyik legsikeresebb agrárvállalkozóját állítják bíróság elé várhatóan még az év első felében. Az ötvenéves P. Sándor sokak szerint azért szárnyalhatott, mert jó kapcsolatot ápolt a megye meghatározó fideszes politikusával, Tiffán Zsolttal. A napilap úgy értesült, hogy a hegyszentmártoni P. Sándort különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség. 

Népszabadság szerint a "takarmánytermeléssel és állattenyésztéssel foglalkozó P. Sándor cége 2013-ban szerződést kötött huszonöt környékbeli őstermelővel arról, hogy 10-20 millió forintért gabonát vásárol mindegyiküktől. Ám a szerződött partnereknek nem volt földjük, gépük, pénzük és szaktudásuk az ilyen szintű mezőgazdasági tevékenységhez.

Csak őstermelői igazolványuk volt, s azért szerződtek P. Sándor cégével, mert 20-25 ezer forintot kaptak az aláírásukért. Mivel valamennyien olyan dél-baranyai faluban éltek, ahol az állástalanság 50-80 százalékos, és közmunkából, napszámból, segélyből tartották el családjukat, számukra ez a pénz is jól jött. Aztán 2014 őszén azzal szembesültek, hogy az eladott gabona után 1-2 millió forint adóelmaradásuk van, amelyet életük végéig vonnak majd csekélyke jövedelmükből."


ITT OLVASHATÓ

ELRABOLJÁK AZ ALAPÍTVÁNYI SZAKISKOLÁK VAGYONÁT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.08.


Az Orbán-rezsim erőszakkal elveszi a szakiskolákat fenntartó alapítványok vagyonát. Az alapítványok jogi személyek, magántulajdonnal rendelkeznek. Az alapítványi vagyon magántulajdon, a magántulajdonhoz való jog alapjog.

A sajtó "államosításnak" nevezi a diktatúra lopását, de "államosításkor" valamiféle ellentételezés jár. Senki tulajdonát nem lehet állami erővel elvenni. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 17. cikkének 1. bekezdése kimondja: "Minden személynek, mind egyénileg, mind másokkal együttesen joga van a tulajdonhoz. 2. Senkit sem lehet tulajdonától önkényesen megfosztani."

Magyarország a középkorban él. Az "Emberi és polgári jogok nyilatkozata" már 1789-ben kimondta: „Tulajdonától – lévén a tulajdonjog szent és sérthetetlen – senki meg nem fosztható, legfeljebb csakis oly esetekben, amikor ezt a közösség érdekéből fakadó nyilvánvaló és törvényes úton megállapított szükségesség követeli meg – ám ekkor is csak igazságos és előzetes kártalanítás fejében.”

Orbán a 17. századba viszi vissza Magyarországot, amikor az inkvizíció még gyilkolta a valdenseket, akkor lehetett minden kártalanítás nélkül elvenni mások tulajdonát...

ITT OLVASHATÓ

BUDIMECCSEK A KIRÁLYIN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.04.09.


„Gémeskút, malomalja, fokos…”

Annak idején, amikor Koplárovics Béla góljával a ZTE álomcsapata egy nullára legyőzte a Mancesther Unitedet, az angolok korántsem elegáns módon arra fogták a blamát: nem szoktak hozzá ahhoz, hogy libalegelőn játsszanak. Azt az évszázad mérkőzését a Népstadionban abszolválták, csak úgy miheztartás végett.
 
Aztán hazatérve az „Álmok színházába” – ahogyan szintén igen szerénytelenül az Old Traffordot nevezik – a tükörsima angol gyepen gurítottak egy laza ötöst a mi fiainknak. Azt a meccset hatvanhétezren látták, és tizennégy éve volt. Még a békeidőkben, amikor a királyi televízió két csatornával rendelkezett, és nem volt neki közel kilencven milliárdos költségvetése.
 
Máma más idők járnak, amiről bővebb kifejtést fölösleges eszközölni, ellenben a Nemzeti Téboly Rendszerének (továbbiakban NTR) egyre új és még újabb jelei mutatkoznak. A királyi televízió négyes csatornája, amely állítólag sportra szakosodott, most épp kulturális ismeretterjesztő szerepet óhajt betölteni. Ez egyrészt nem vicc, másrészt meg nem én találtam ki.
 
Ezt a missziót pedig a megyei osztályú magyar láblabda bajnokság közvetítésével óhajtja elérni a szervilizmusba beleájult televízió. A küldetésről Horti Gábor azt mondta, hogy: „Ez mutatja meg igazán, milyen rétegen is nyugszik Magyarországon a labdarúgás. Biztos vagyok benne, hogy sokan fognak érdeklődni iránta. Ez az őszinte foci. És ezt megmutatjuk a világnak.”
 

AKIKNEK VOLT BÁTORSÁGUK - A FÜGGÖNY FELGÖRDÜL (2. RÉSZ)

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Egri-Eiben István
2016.04.08.


Egri-Eiben István sorozatának második részét mutatjuk be. (Az első rész itt olvasható.) Történetünk azoknak a németeknek az életútját járja körül, akik a legnagyobb sötétség idején, életük feláldozása árán is készek voltak a világtörténelem legnagyobb gonosztevőjét és rendszerét megsemmisíteni.

Vannak helyzetek, amikor egy, a választók akaratával, legitim választásokon hatalomra jutott pártot vagy rendszert, amikor bebizonyosodik róla, hogy a saját nemzete sírját ássa, morális okokból, a nemzet érdekeinek fölismerése révén, erőszakkal kell eltávolítani azoknak, akik vállalják ennek minden kockázatát és ódiumát.

Adolf Hitler 1933 január 30-án a német demokrácia kereteiben biztosított legitim módon került hatalomra, s a parlamenti kétharmad birtokában törvényesen megszavazott ún. felhatalmazási törvénnyel (Ermächtigungsgesetz) lényegében Németország egyeduralkodójává emelkedett. A következő 12 évben a világtörténelem legnagyobb és legpusztítóbb háborúja szakadt a világra, 52 millió áldozatot követelve, köztük 6 millió, származásuk miatt meggyilkolt zsidót. Történetünk azoknak a németeknek az életútját járja körül, akik a legnagyobb sötétség idején, életük feláldozása árán is készek voltak a világtörténelem legnagyobb gonosztevőjét és rendszerét megsemmisíteni.

1944. júniusában az Európát Angliától elválasztó La Manche-csatorna brit oldalán négyezer vízijármű és kétmillió katona várta az átkelési parancsot. 6-án, hogy teljessé váljon a náci birodalmat összeroppantó gigantikus harapófogó, megkezdődött az „Overlord”, azaz „hűbérúr” fedőnevű hadművelet. Rommel tábornagy szerint, ha a partraszállt csapatokat 24 órán belül nem vetik vissza a tengerbe, az ellenség visszavonhatatlanul meg tud kapaszkodni Európa nyugati szélén. Igaza lett: az angol-amerikai szövetségeseket sem az első 24 órában, sem a következő hetekben nem tudták megállítani, s tizenegy hónap múlva az Elbánál fogtak kezet a keletről támadó oroszokkal...

ITT OLVASHATÓ

A SZUDÁNI VADÁSZOKRÓL

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.04.08.


Tessék mondani, még mindig? Tényleg ez a legfontosabb? Hogy egy úszóedző mit tett nem tudom, hány évvel ezelőtt? Meg hogy most miket hazudozik össze-vissza, meg hogy a halhatatlan és érthetetlen, szenilis sportolók hogyan állnak mögé ennek az alaknak, ahelyett, hogy csöndben maradnának annak a hihetetlenül mélyen húzódó erkölcsi és intellektuális szintnek a sötétségében, ahol az egész életüket leélték, de nem ezért szerettük őket? Tényleg meg kell beszélnünk ennek az undorító esetnek minden részletét, ezen a végtelenül gusztustalan történeten is meg kell tapasztalnunk, hol tart ennek az országnak a közvélekedése Európához képest?

Már megint sikerült valami a vidéki futballista hájtömegnek? Nem működik igazán a migránsügy, a terrorfenyegetettség sem jött be, gyorsan kellett valami, és ez a nép megint bebizonyította visszamaradottságát: egy úszóedző nemi életével foglalkozik, miközben Magyarország egyre gyorsuló ütemben csúszik bele a szakadékba.
 
Nem akarom részletezni. Talán tudják, itt már régen nem egyes szakterületekről van szó, nem az oktatás és az egészségügy van válságban, egy szétlopott ország válik minden területen működésképtelenné. Minden egyes Kiss-ügy arra jó, hogy a hordóhasú újabb százmilliókat lophasson...
 

ORBÁN A NÉPSZAVAZÁST IS MEGENGEDHETI MAGÁNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.08.


Könnyen lehet, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezése fordítva sül el, még akkor is, ha a vasárnapi bolbezárás megszüntetéséről dönt majd a referendum. Ha a népszavazás kizárólag a Tesco nyitva tartásáról szól, és nem az Orbán-rendszer elleni népszavazás lesz belőle, eredményétől függetlenül csak erősítheti Orbán helyzetét és bűnben fogant diktatúrájának konszolidációját.

Miután Orbán 2010-ben a választási győzelem éjszakáján bejelentette, hogy „ma a magyarok rendszert buktattak, (…) és megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét.”, több lépcsőben létre is hozta a NER-t. A demokratikus rendszert nem a nép, hanem ő buktatta meg, amivel életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett államellenes bűncselekményt követett el. Ezt kellene számon kérnie rajta az ellenzéknek és a magyar népnek. Csak ennek van értelme, minden más lényegtelen mellékkérdés.

Az államcsíny után az ellenzék feladta a törvénytelen rendszer ellenzékének álláspontját és besimult Orbán Viktor rendszerébe. Felesküdött Orbánra és az alkotmányellenes alaptörvényére. Ezzel levette a napirendről az államcsíny a rendszer törvénytelen voltának kérdését és legitimálta a puccsisták hatalmát. Azóta kilátástalan a helyzet Magyarországon, remény és esély sincs arra, hogy a klerikálfasiszta illiberális rendszer megszűnjön. Beállt a konszolidáció időszaka, van élet egy jogilag kiépült, egyelőre erőszakmentes fasiszta diktatúrán belül is. Ez a kollaboráns álellenzék árulásának következménye, ez az ő felelősségük...

ITT OLVASHATÓ

AZ MSZP ÉS A NÉPSZAVAZÁS: SOKAT AKAR A SZARKA?

MANDINER BLOG
Szerző: Pintér Bence
2016.04.09.


Felülről vezérelt hivatali obstrukció, egy csapat kopasz, egy polgármesterné – hosszú út vezetett odáig, hogy végül egyáltalán lehetőséget adott a hatalom arra, hogy népszavazás lehessen a felmérések szerint is rendkívül népszerűtlen vasárnapi boltzár kérdésében. A kérdést végül az MSZP nyújtotta be, akik láthatóan a Fidesz 2008-as népszavazási sikerét szeretnék megismételni, ezzel életet lehelve a hat éve bukdácsoló, egyelőre öröknek tűnő második helyért a Jobbikkal vetekedő pártba.

Kunhalmi Ágnes és Lukács Zoltán is arról beszéltek, hogy a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazást Orbán- és kormányellenes népszavazássá lehet fejleszteni. Látszik, hogy a szocialisták szeme előtt a 2008-as „szociális” népszavazás lebeg, amellyel a Fidesz akkor egyrészt megpecsételte Gyurcsány reformjainak sorsát, másrészt pedig magának Gyurcsánynak a sorsát is, aki pár hónap múlva lemondott. Félő, hogy ezáltal nem az ügy lesz fontos, hanem az, hogy az MSZP és frenemyjei (barátellenségei) hogyan profitálnak az ügyből...

ITT OLVASHATÓ

ÖN SZIGORÍTANÁ AZ ALKOHOL-ÁRUSÍTÁST?

A NAGY DÖNTÉS BLOG
Szerző: Despota
2016.04.09.


Egyre többet és egyre sűrűbben isznak a fiatalok — derül ki egy felmérésből. Az Országos Mentőszolgálatnak évente 29 ezer esetben kell kivonulnia részegség miatt, azoknak a riasztásoknak a száma pedig, amelyekben valaki meg is sérül, 16 500-ra rúg. Az iskolás gyermekek alkohol- és drogfogyasztását feltérképező ESPAD-felmérés hazai adatai sem túl biztatóak. A 16 évesek 93 százaléka ivott már, lányok és fiúk közt gyakorlatilag nincs különbség e téren. A kutatást megelőző hónapban a diákok csaknem 60%-a ivott, 14,2% ráadásul havi legalább hatszor, azaz gyakrabban, mint hetente. A heti gyakoriságnál többet ivók körében a fiúk már lekörözik a lányokat.

Az adatok bár meglehetősen magasak, nem emelkednek ki az európai átlagból, a kontinens fiataljai hasonlóképp fogyasztanak alkoholt. Akadnak üzletek, ahol konzekvensen járnak el, és nem engedik az alkoholvásárlást 18 éven felülieknek, de egyrészt vannak kivételek, másrészt, mindig kiegészítik a társaságot idősebbek is, akik már bármit megvásárolhatnak. A péntek és szombat esték egyébként is a vendéglátósok egyik legeredményesebb időszaka, mellesleg manapság nagyon nehéz ránézésre a kort is megállapítani. Van, amikor már az alkohol sem elég önmagában, jönnek a könnyebb drogok és a szex. A családi háttér biztosan nagyon fontos, de úgy tűnik, hogy a közeg és a kortársak által nyújtott minta erősebb...

ITT OLVASHATÓ

A PARLAMENT SZAVAZ A HAJLÉKTALAN EMBEREKET BÜNTETŐ TÖRVÉNYRŐL

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2016.04.09.


A Város Mindenkié (AVM) csoport megkeresésére Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője 2015 őszén törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekben, hogy a szabályértési törvényből kerüljön ki az életvitelszerű közterületen tartózkodás büntetése. A törvényjavaslatot a Honvédelmi és rendészeti bizottság kétszer elutasította, először úgy, hogy az AVM hajléktalan aktivistáját meghallgatásra sem méltatták. Az LMP – felhasználva azt a jogát, amivel frakcióval rendelkező pártként rendelkezik –, kezdeményezte, hogy az országgyűlés plenáris ülése döntsön a javaslat tárgysorozatba vételéről. A házbizottság döntése alapján a parlament erről 2016. április 11-én vitázik és 2016. április 12-én szavaz. Az AVM a döntés előtti nap utcai akcióval próbálja meggyőzni a képviselőket, este pedig tüntetést szervez a Kossuth térre...

A hajléktalanság büntetése az Alkotmánybíróság 38/2012. (XI. 14.) határozatával egybehangzóan – amely törvényen kívül helyezte a jelenlegi tényállás egy korábbi változatát – alapvető jogokat sértő embertelen gyakorlat: „önmagában az, hogy valaki a közterületen éli az életét mások jogát nem sérti, kárt nem okoz, a közterület rendeltetésszerű használatát, a közrendet nem veszélyezteti”, így „sem a hajléktalanoknak a közterületekről való eltávolítása, sem a szociális ellátások igénybevételére való ösztönzése nem tekinthető olyan legitim, alkotmányos indoknak, amely a hajléktalanok közterületen élésének szabálysértéssé nyilvánítását megalapozná” – áll az AB határozatában.

Az AVM közel hat éve küzd a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen, ami nem csak a közterületen élő hajléktalan emberek méltóságát sérti, de teljesen értelmetlen is. Miközben az állam több száz millió forintot költött eddig a hajléktalan emberek zaklatására, az utcán élő emberek száma nem csökken. Ennek ellenére a kormány továbbra sem ismeri el, hogy a kriminalizáció megbukott. Pedig a hajléktalanság valódi megoldása a megfizethető, biztonságos és egészséges lakhatás biztosítása...

ITT OLVASHATÓ

KISS LÁSZLÓ ELŐBB LEFOGTA, MAJD HARMADIKKÉNT MAGA IS MEGGYALÁZTA AZ "ELERNYEDT" TESTŰ FIATAL LÁNYT

PRIVÁTKOPÓ
Szerző: Privatkopo
2016.04.05.


Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntette miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték Kiss Lászlót, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagját, az úszóválogatott szövetségi kapitányát, Százhalombatta alpolgármesterét - derítette ki a Privatkopo.hu és a Fullank.com. A súlyos bűncselekményt 1961-ben,, két akkori úszótársával közösen követte el a világhírű sportvezető, aki - a bírósági ítélet szerint - harmadikként lelte örömét az akkorra már védekezésre képtelen, „elernyedt” testű fiatal nőben…

Az 1962.február 17-én kihirdetett ítélet indokolása szerint a Ferencvárosi TC három akkori tehetséges úszója - Lantos László, Várszegi Lajos és a 21 éves Kiss László - 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel, akinek megtetszett Várszegi Lajos. Két nappal később Lantos a lányt Várszegi- a sportuszoda területén lévő - lakásába csalta, azzal, hogy ő is ott lakik és megmutatja neki az ingatlant. A férfi csókolózni próbált a nővel, majd annak tiltakozására kijelentette: közösülni fog vele, és addig nem engedi ki a lakásból, amíg az meg nem történik. Dulakodni kezdtek. Ekkor megérkezett Várszegi Lajos és Kiss László, akiket Lantos beengedett. A három sportoló együttes erővel megtámadta a fiatal lányt, az ágyra lökték.

Idézet a jogerős bírósági ítéletből: „(…) A sértett karjait Várszegi a hátán összefogta, majd a száját befogta, őt ledöntve tartotta, Lantos pedig a sértettre nehezedve, annak lábait szétfeszítve, közösült vele. Ezután Kiss László fogta le a sértett kezét, illetve befogta a száját, Várszegi Lajos pedig fokról-fokra átvette Lantos helyét, majd ő is közösült a sértettel. Eközben … Zsuzsanna rosszul lett, így ellenállásától nem kellett tovább tartani, s ezért Kiss László fokozatosan elengedte őt, majd sorra kerülve közösült az elernyedt sértettel. Amikor a sértett feleszmélt és megmosdott, újból rájött a rosszullét, úgy, hogy Várszegi Lajos és Kiss László idegcsillapítót is adtak neki. (…)”

ITT OLVASHATÓ


SAULKÉNT ÉLNI 11. - 10. ERŐTLEN ELLENÁLLÁS

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.04.09.


Az előző részekben olyan tényezőket elemeztem, amelyek közvetlenül is elősegítették a nácik hatalomra jutását, megerősödését és világuralmi törekvéseinek kiteljesítését. Mindezt azonban nem egy elszigetelt országban tehették meg, hanem itt Európában, más nemzetállamok hallgatólagos beleegyezésével. Így alapvetően két csoportba sorolhatók azok az okok, amelyek közvetlenül, vagy közvetve elősegítették Hitler őrült tervének részbeni megvalósulását. Ezek a belső és külső feltételek.
 
A belső feltételek közül már sokat elemeztem, most csak egyre szeretnék kitérni: a baloldali pártok gyenge, erőtlen ellenállására, rossz kormányzása, amely mindenképpen elősegítette azt, hogy Hitler kancellár legyen. Ezt legalább két dolog látszik megmagyarázni. Az egyik dolog az, hogy a vesztes I. világháború után gyakorlatilag egy új politikai rendszer főtípust, azaz liberális demokráciát kellett volna bevezetni és működőképessé tenni. De ezt is alkalmazni kellett volna a sajátos német állapotokra. Ugyanis Bismark sikeresen egyesítette a kisebb-nagyobb német fejedelemségeket, de az ott uralkodó alá-fölé rendeltségen szinte semmit sem tudott változtatni. A helyi kiskirályok éppúgy kizsákmányolták az embereket, mint korábban és ezt felváltani egy jogegyenlőséggel és az ebből adódó esélyegyenlőséggel szinte elérhetetlen feladat volt. Erre az európai liberális demokrácia modellek, amelyek állandó fejlődő és változó állapotban voltak, nem voltak alkalmasak Bár az Egyesült Államokban már létezett egy viszonylag fejlett és nagyobb múltra visszatekintő liberális demokrácia, de az ottani konkrét modellt Németországban nem lehetett egy az egyben alkalmazni, mert annak kialakulásában az Angliától való elszakadási kísérlet szabott keretet.
 
Szovjetunióban a kommunisták hatalmán alapuló politikai rendszer nem tekinthető liberális demokráciának, hiszen azt lényegében negatív hitlerizmusnak nevezhetnénk, mivel éppolyan diktatúra volt, mint a náci diktatúra, csak éppen a kommunisták vezetésével. Ilyen módon ez a politikai rendszer sem lehetett egy szociáldemokrata párt számára iránymutató. Röviden: a szociáldemokraták és szövetségesei csak a józan megfontolásuk alapján alakíthatták ki a Weimari Alkotmányt és próbáltak annak érvényt szerezni...