2016. december 1., csütörtök

A NYOMORRA KEZDHET FELKÉSZÜLNI A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.01.


Harrach Péter is megkapja a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. Ez nem baj. A baj az, hogy ezt nem lehet háborgás nélkül tudomásul venni. Nem azért, mert sajnálja az ember a képviselőtől, hanem azért, mert a képviselő eleve is nagyságrendekkel többet engedhet meg magának, mint bárki más.

Azért, mert a képviselő a köz pénzéből kapja a fizetését, bőven átlag felett keres és mert a nyugdíjas képviselőnek ezen felül jár a nyugdíj is. Szemben mindenki mással, aki nem vehet fel egyszerre állami foglalkoztatottként nyugdíjat és fizetést. Választania kell, hogy melyiket. De a képviselő – például Harrach Péter – felveheti mert neki az jár. És jár a nyomorult Erzsébet utalvány is.

És nem az irigység, hanem a dolog méltatlan volta. És nem Harrach Péterrel szemben méltatlan, hanem mindenki mással szemben. Ami a legszörnyűbb ebben az egészben, az a hihetetlen rövidlátás. A nyugdíjakat emelni kellene, de gazdasági fejlődés nélkül nincs miből. A nyugdíjasok akkor kaphatnának érdemben magasabb ellátást, ha az ország teljesítménye ezt lehetővé tenné. De nem teszi lehetővé, csak a propaganda szintjén. Azok az uniós források, amelyek Magyarország felzárkózását segítenék, kézen-közön elfogynak, csak egy töredékük jut oda, ahová kellene.

Elmondtuk, leírtuk ezerszer és le fogjuk írni ahányszor csak szükséges: a kormány történelmi, soha jóvá nem tehető bűnt követ el a magyar társadalommal szemben akkor, amikor a személyes gazdagodásuk forrásának tekintik a politikusi pályát. A korrupció megöli a fejlődés lehetőségét, lassan néhány család kezébe kerül minden, aminek a köz javát kellene szolgálnia. A Mészáros família közel 7 000 hektár termőföldre tette rá a kezét eddig. Néhány család – néhány Orbán Viktorhoz közeli család – kezébe kerülnek a földek, erdők, kastélyok és ami még ennél is nagyobb baj, az egyes piaci ágazatok is.

Mészárosok, Tiborczok, Garancsik és Simicskák – ne feledkezzünk meg róla – rabolják le a piacokat, lehetetlenné téve a magyar vállalkozások piachoz jutását és fejlődését. A most megindult béremeléseket sem a gazdasági fejlődés, hanem a kényszer hozta magával. A munkáltatók kénytelenek bérfejlesztéseket végrehajtani, mert nincs munkaerő. És nem azért nincs, mert a piac felszívta őket, hanem azért nincs, mert elvándorolt a munkaerő. A külföldön dolgozó 7-800 ezer magyar (vagy talán több, erről nincsenek hiteles adatok) a munkaképes korú lakosság 10-15 százalékát teszik ki, vagy ennél is többet. Ezek a munkavállalók nem a magyar államkasszába fizetik az adókat, járulékokat.

A jelenlegi nyugdíjasok jókora hányada már most is nagyon nehéz helyzetben van. Mégis, a jelenlegi középgeneráció tagjai még csak nem is álmodhatnak olyan nyugdíjról, mint amilyet a mostani nyugdíjasok kapnak. Szükség lenne előtakarékosságra – nyugati országokban is ez a normális, a minimális állami nyugdíj a saját megtakarítással egészül ki – de ez közmunkából, minimálbérből, de még átlagbérből sem megoldható. A középgeneráció nyugdíjának másik pillére lett volna az a pénz, amit a kormány kiszippantott a magánnyugdíj kasszából...


ITT OLVASHATÓ

DECEMBER 1: A ROMÁN NEMZETI ÜNNEP SÖTÉT ÁRNYÉKA FELETTÜNK

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.12.01.


A magyar külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy bármilyen módon köszöntsék a román államot az ország nemzeti ünnepén, amely -- mint tudjuk -- Erdélynek a régi Romániával való de facto egyesítésének állít emléket, tehát kvázi Trianont és Magyarország szétszakadását ünnepli (a magyar nacionalista hangfekvésben). 

Szijjártó gesztusa elég durva diplomáciai döntés, ugyanakkor arról a nehezen áthidalható szakadékról árulkodik, ami egyfelől Trianon értékelése és a magyar nemzeti önkép, másfelől egy 21. századi európai állam ideális értékrendszere között tátong. Mindjárt rögzítem, én se a magyar nemzeti önképet, se az "ideális értékrendszert" nem osztom, és ebben a cikkben csak arra akarok rávilágítani, hogy tulajdonképpen mennyire nem tudunk, mi magyarok (oké, tradicionalista magyarok) mit kezdeni a saját politikai hagyományainkkal.
Trianon mint sérelmi hagyomány máig a legerősebb negatív összetartó erő a magyarok jelentős hányadában (mai) határon innen és túl, az ország legerősebb politikai hagyománya és nemzeti identitásunk fokmérője: és ha belegondolunk, hogy ez így lehet, az egy nagyon kudarcos nemzetről árulkodik. Mielőtt a jobboldali érzelmű olvasónak rögtön a fejébe tolulna a vér ezt olvasva, azért tegye fel magában a kérdést, szíve szerint, de még inkább az agya szerint hogyan orvosolná a "Trianon" - kérdést?

És mivel várhatóan itt két válasz érkezne (fegyverrel, akkor pedig nekünk annyi, és sehogy, nincs ötlete), akkor meg lépjen tovább még eggyel, és kérdezze meg: akkor meg mi az ördögnek tápláljuk magunkban ezt a sérelmet, főleg úgy -- és ez a lényeg --, hogy közben képtelenek vagyunk alternatív identitást keresni magunknak, amely felnőhetne a Trianon-sérelem mellett, akárcsak azért, hogy segítse azt produktívan elviselni. (Arról már nem is beszélek, hogy végre szert tehetnénk egy olyan nemzeti identitásra, amely nem szolgálja a belső bal-jobb törésvonal fenntartását Kis-Magyarországon.) A veszteségben való őrlődés ellenben December 1. és Trianon legnagyobb átka, az ország utóbbi száz évének improduktív, önkínzó beidegződése, amin egy jó kormányzás megpróbálna túlvezetni, nem még mélyebben hajszolna bele, mintha bármilyen értelme lehetne ennek...

ITT OLVASHATÓ

MERKEL, A TERRORISTA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2016.12.01.


Mármint a magyar ügyész utalása szerint, aki a szír menekült elleni – szerintem koncepciós – szegedi perben azt mondta: nem csak a (terrorizmus vádjával elítélt) vádlotté a felelősség, súlyos felelősségük van azoknak is, akik ott hiú ábrándokkal biztatták a migránsokat. Az Orbániában hivatalos propaganda szerint meg ugye Merkel és a Soros által pénzelt civil szervezetek a felelősek a menekültválságért, ők csalogatták ide a migráncsokat...

Tegnap tíz év börtönre ítélte a szegedi bíróság azt a menekültet, aki a nyáron Röszkénél megafonozott és háromszor dobott is valamit – talán követ – a rendőrök felé. A bíróság elfogadta ugyanis az ügyészség érvelését, miszerint ez bizony terrorizmus. Arról nincs bizonyíték, hogy el is találta volna a rendőröket, akik közül Röszkén senki sem sérült meg komolyabban. Tegyük hozzá, a vádlott legálisan is beléphetett volna az országba, de inkább a szíriai háború elől menekülő idős szüleit kísérte.

Szerintem ez igazi koncepciós per, az időgépünk már az ötvenes évekhez közelít, hiszen ez egyértelműen nem terrorista akció. Az ügyész kevesellte a tíz éves büntetést és fellebbezett. Nálam az is kiverte a biztosítékot, hogy az ügyész a kormányzat gyűlöletkampányának érveit is előhozta. Például arról, hogy a migráncsokat idecsábították…

ITT OLVASHATÓ

EZ MÁR AMERIKA, MISZERINT UGYE DÉL

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.12.01.


"Egy konkrét példát nézve Orbán most azt hiszi, hogy a 9%-os társasági adóval (TA) ideömlik majd minden pénz, a Kárpát-medencei adóparadicsomba, és abból hej, de jól fogunk (vagy fog az Orbán-klán) élni. Ez az n-edik magyaros cselvetés, amivel próbálkozik, újra azt sugallva, hogy meg lehet trükközni az ordodoxiát, ki lehet kerülni vele a produktív kormányzást, amihez nem ért, oszt hosszú távon így is jó lesz. Nem lesz az. De eléri, amit mellékesen akar: a társadalom állami függőségének erősödését. Mert ha a költségvetés – tegyük fel – öt további GE-egységnyi TA-injekcióval egyensúlyban is tartható még néhány évig (ez a legjobb eset), pótolva a 2020-tól megcsappanó erőforrásokat, attól Magyarországon nem lesz több kreatív munkahely: lesz ellenben több közmunka, alacsonyabb iskolázottság (hiszen a piac szerepe még inkább visszaszorul a munkaerő foglalkoztatásában), lesz sok öreg, mert a fiatalok elvándorolnak, lesz latin-amerikai típusú komprádor burzsoázia, lesz elképesztő kiszolgáltatottság egy katolikus iskolákkal, börtönökkel, központi munkaerő-irányítással, és mindent átható propagandával uralt, szolid neofeudális válságövezetben az EU keleti peremén -- ezt a perspektívát kínálja nekünk Orbán, és ezt fogadja készséggel a „magyar érzelmű” budai-alföldi-csíkszeredai szavazóbázisa." (Béndek Péter, FB)
 
Tekintsünk tehát optimistán a jövőbe. Egyszer úgyis minden jónak vége szakad, „de most fogjunk munkához: műveljük kertünket”.
 
A politikai korrektséget és úgy általában a becsületes, megbízható viselkedést Orbán, mint valami felesleges kacatot, széles ívben kihajította a szemétbe. A cél szentesíti az eszközt. Hazudni, csalni nyugodtan lehet, sőt szükséges, csak soha nem szabad ezt elismerni. Mátyás, az igazságos XXI. századi igazságtalan reinkarnációjaként jelenleg amúgy is a miniszterelnök képviseli a nemzet üdvét, csak ő a nép között nem álruhában, hanem golyóálló mellényben jelenik meg. Talán tisztában van vele, hogy amit csinál az nem jó, nem korrekt.
 
A NER a társadalomból szisztematikusan kiirtott mindenféle szolidíritást, együttérzést. Helyette megajándékozta az embereket a kellemesen megnyugtató gyűlölettel. Ezzel rengeteg egyéni felelősséget vesz le a vállukról. Kevesen tudnak ennek ellenállni, főleg ha nem szeretnék magukat a gyűlölet tárgyának szerepében találni.
 
A magát polgárinak kinevező kormány szisztematikusan felszámolta, ellehetetlenítette, nemzetellenes ellenségként bélyegezte meg a soványka polgári réteget. Nem sok beleszólásuk van az ország sorsának alakulásába, így ha lehetőségük adódott rá, inkább gyorsan tipliztek innen. Ma egy szolgalelkű, könnyen irányítható neofeudális réteg helyettesíti őket, melynek jeles képviselői Mészáros Lőrinc, Németh Szilárd, Tiborcz István, Bayer Zsolt, Fekete György és még sokan mások. Rettenetes szellemi és morális színvonalat képviselnek, de pont ez a cél. Az általuk kiszolgált rendszer nélkül ők senkik sem lennének, mivel nem hoznak létre értéket, csak jutalomból megkapják azokat. Mindenesetre rengeteg akad belőlük, számuk pedig folyamatosan növekszik. A NER úgy települt rá az országra, mint egy hatalmas parazita. Minden erőforrást kiszipolyoz belőle, miközben folyamatosan növekszik, erősödik. Már csak úgy lehetne megszabadulni tőle, ha a „gazdatest” éhen veszne...
 

MŰKÖDHET-E AZ A MÓDSZER, AMELY GYÁRFÁSSAL SZEMBEN HATÁSOS VOLT?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.01.


Természetesen nem szabad a teknőst a békával, a körtét a villanykörtével, a professzort a processzorral összehasonlítani, de érdemes némi párhuzamot vonni az úszósportban a közelmúltban lejátszódott események és a magyar politika mozzanatai között. Gyárfás Tamás kirobbanthatatlannak tűnt az elnöki székből, komoly hazai politikai és nemzetközi szakmai támogatottsága ellenére mégis sikerült az úszóknak megszabadulniuk tőle. Orbán Viktor sok szempontból rosszabb, más tekintetben viszont jobb helyzetben van a volt sportszövetségi elnöknél, de az biztos, hogy ilyen éles szituációkban egyik oldal sem válogathat az eszközökben.

Vegyük elsőször a hasonlóságokat: A Magyar Úszószövetség és a magyar kormány körül is sokasodtak a botrányok az utóbbi hónapokban, ám mindkét esetben úgy tűnt, hogy olyan ellentmondást nem tűrő, sőt autokratikus vezetőkkel van dolgunk, hogy hatalmukat nem tudja megingatni semmilyen felkavaró esemény. Hasonlóság még, hogy míg az úszószövetség egy olyan nagy feladat előtt áll, ami a vizes vb megrendezése, a magyar kormánypárt is lassan ráfordul a 2018-as választás hajrájára.

Mindkét esetben hatalmas tehát a tét, és lényegében mindkét érintett fél erre is hivatkozott, amikor a botrányok elsikálásán fáradozott. Gyárfás az utolsó töltényig tartotta magát azzal az indokkal, hogy személye garancia a világbajnokság sikeres levezényléshez, Orbán pedig nem nyúl a saját embereihez, hiába kellemetlenek a kormány számára az ügyek, melyek hozzájuk kötődnek, hiszen a stabilitást kell demonstrálnia a választások előtt.

Gyárfásnak mégis távoznia kellett, Orbán Viktor viszont látszólag hatalma teljében várhatja a kormányzati ciklus utolsó, legfontosabb harmadát. Mi az, amit az úszók ésszel, kitartással, rafinériával el tudtak érni, és mi az, ami miatt a magyar politikai ellenzék nem képes megingatni Orbán Viktor hatalmát? A válasz valószínűleg sokkal összetettebb, minthogy beleférjen egy rövid bejegyzés korlátai közé, ám arra nyugodtan vállalkozhatunk, hogy az úszók módszereit összevessük a politikusokéval...

ITT OLVASHATÓ

BÁRMI ÁRON: MÁR A KÖLTSÉGVETÉS BIZTONSÁGI TARTALÉKÁBÓL IS STADIONT ÉPÍTENEK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.01.


Ezekről ne maradj le!

Több tucat károsult, egymilliárdos kár egy ingatlanlehúzásos ügyben (Átlátszó)
Az Országvédelmi Alapból épül stadion Székesfehérváron (444)
Kizárhatják Kertész Balázst az Ügyvédi Kamarából (Index)

Ha van három perced:

Több tucat károsult, egymilliárdos kár egy ingatlanlehúzásos ügybenEgy kamu vállalkozó több mint 300 millió forintot húzott ki egy üzletemberből. Olcsón megvásárolható németországi ingatlanokat ígért neki a befektetéseiért cserébe, ehhez még hamis közjegyzői igazolást is készített. Az üzletember akkor szembesült a csalással, amikor meg akarta nézni az ingatlanokat Németországban. Az ügyben nincs gyanúsított, a férfin kívül sok más károsult is van. (Átlátszó)

Az Országvédelmi Alapból épül stadion SzékesfehérváronOrbán Viktor további 3,3 milliárd forintot csoportosít át a Videoton székesfehérvári stadionjának építésére. A költségek eddig is magasak voltak, konkrétan 12,8 milliárd forint, de az egyetlen pályázó 16 milliárdért vállalta csak a megbízást. A hiányzó összeget a stratégiai tartalékból, az Országvédelmi alapból vonja el a miniszterelnök. (444)

Kizárhatják Kertész Balázst az Ügyvédi KamarábólA Budapesti Ügyvédi Kamara egy vizsgálat után úgy döntött, hogy Kertész Balázsnak, a  Rogán Antalnak kávét kínáló fantomügyvédnek harminc napja van megszüntetni az  összeférhetetlenséget saját cégében betöltött ügyvezetői pozíciója, és aktív ügyvédi praxisa között. Ellenkező esetben kizárhatják a Kamarából. (Index)

Több mint 20 milliárdot kap a Vajnának-kölcsönző EximbankAz Eximbank, amely elvileg a külkereskedelem támogatásával foglalkozik (valójában, Andy Vajnának, Garancsinak, Budapesten beruházó arab vállalkozóknak adott milliárdos kölcsönöket) most megszorult, ezért kap további 28 milliárd forintot, melyet az útépítéstől von el a kormány. (444)

Ha van még két perced:

Végrehajtás alá került Vajna Tímea fánkozójának, a Mr. Funk Vendéglátó Kft.
egyharmada, konkrétan Gomez Norbert tulajdonrésze egy kb. 30 milliós kölcsön miatt. (Átlátszó)

Semjén Zsolt terjesztette fel Bayer Zsoltot a lovagkeresztre. A kitüntetés akkora felháborodási hullámot keltett, hogy több mint száz díjazott küldte vissza kitüntetését. (Index)

Az elköltetlen EU-s milliárdokat gyorsan elverné a magyar kormány, ezért a közeljövőben, konkrétan az év végéig közel 1600 milliárd forintnyi forrást osztanának szét. (HVG)

Eddig minden évben 15 millió forintot szánt a kormány a “HIV/AIDS megelőzésére”, főként civilszervezetek bevonásával. Idén először ezt a pénzt egy állami szerv kapja. (444)

Lemondott tisztségéről az úszószövetséget 23 éve irányító Gyárfás Tamás, aki körül az utóbbi hónapokban megszaporodtak az elégedetlenkedő hangok. (HVG)

Az olajtermelő országok kartellje, az OPEC döntött arról, hogy az érintett országok csökkentik a kőolajkitermelést, így várhatóan jelentősen nő az olaj ára. (Index)

ITT OLVASHATÓ

ADNI JÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.12.01.


Mindenki ismeri a mondást: adni jobb, mint kapni. Így van ezzel a kormányzó is, akinek szívét – szemmel láthatólag – egyre inkább átitatja a keresztényi szeretet, és szüntelenül birodalma egyedeinek jóléte jár a fejében.

Ígért ő hajdanában két pofont is. Emlékeznek? Most végre elcsattant. Igaz, nem az újfasisztaszerű csoportosulások ábrázatán, akiknek a sallert (hogy az ő kifejezésével éljünk) ígérte, hanem a nyugdíjasok arcán. Kaptak 0,9 százalékos nyugdíjemelést, ami így év végén különösen nagy öröm.

Ha a hivatalos 80 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolunk, ez az emelés 720 forint. Szép kis summa, és aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Ebből legalább két kiló kenyeret és egy liter tejet lehet vásárolni, csak győzze hazacipelni a nyugdíjas a jó melegre fűtött otthonába. Mert adni jó.

A kormányzó kifinomult érzékenységét igazolja, hogy – némi elégedetlen zúgolódást hallva (ezeknek az élősködő öregeknek semmi sem elég) – a 0,9 százalékot gálánsan felemelte 1,6 százalékra. Mert adni jó. Szédítő összeg ez az 1280 forint! Az idős ember legalább kétheti C-vitamin adagot vásárolhat magának belőle, ha nem akar folyton flancolni, és megelégszik egy olcsóbb fajtával. Ha a kormányzó és végrehajtó embere, a lelkész-miniszter által működtetett egészségügyi rendszer ellenére megéri a következő évet is, a várható újabb emelésből, akár egyhavi adagra is telni fog. A nyugdíjas pedig a tabletta lenyelése közben, gondoljon hálával a kormányzóra, aki mindezt lehetővé tette számára. Mert adni jó. Még a jegybank idei előrejelzése szerint is jövőre 2,3 százalék lesz az infláció, de most azért ad 1,6 százalékot, mert ő előretervez és ég a vágytól, hogy novemberben újra adhasson.

Visszamenőlegesen megadja majd a különbözetet mindazoknak a nyugdíjasoknak, akik kilógnak a Nemzeti Eutanázia Rendszeréből, és jövő év vége felé még mindig életben vannak.
Adni jó, és kétszer ad, ki gyorsan ad. A kormányzó – tudjuk – rendkívül elfoglalt ember. 2 milliárd forintos Várba költözésének munkálatai és a 360 millió forintos selyemtapéta kiválasztásának gondjai alatt is szakított időt éltesebb alattvalóira, s mivel nem bírt már a szívéből kicsorduló szeretettel, odáig vetemedett, hogy a nyugdíjemelést megtoldotta egy tízezer forintos utalvánnyal. Legalább megtudtuk, mennyit ér egy ember Magyarországon. Tízezer forintot...

ITT OLVASHATÓ

ÚJ FEJEZET - CSERNOBIL ÚJ KÖNTÖSBEN

GREEN R - A ZÖLD OBJEKTÍV BLOG
Szerző: PPJ
2016.12.01.


Potom harminc évvel Csernobil nukleáris katasztrófája után, az erőmű elpusztult 4-es reaktorának maradványai végre lezáródtak, egy nagyívű mérnöki feladat eredményeként. Csernobil hatalmas "New Safe Confinement (NSC)" szarkofágját 327 méteren keresztül "gurították" összeszerelési helyéről a reaktor fölé; ezzel bezárva az előző rögtönzött védművet, amit az 1986-os katasztrófa után sietve létrehoztak.
 
Az NSC felszerelései hozzá fognak csatlakozni egy új technológiai épülethez, ami irányítóközpontként fog funkcionálni a boltíven belül. Az NSC boltív hermetikusan el lesz zárva a környezettől és a megfelelő tesztek után végre 2017 novemberétől átadásra kerülhet.
 
Mindeközben két kínai vállalat is bejelentette, hogy a csernobili katasztrófa helyszínén 1 gigawattos napelem-erőművet akarnak létrehozni 2017-től kezdve. Ukrajna környezeti és természeti erőforrás minisztere Ostap Semerak pedig kijelentette: "Az olcsó terület és a bőséges napfény alkotják a projekt szilárd alapját. Továbbá a fennmaradt elektromos átalakító berendezés készen állnak, hogy újra használatba legyenek állítva."
 
Shu Hua, a GCL-SI elnöke elmondta: "Figyelemre méltó társadalmi előnyökkel és gazdasági élénküléssel fog járni, ahogy zöld- és megújuló energiákkal fogjuk megpróbálni helyreállítani a sérült területet."
 
 

MIÉRT ILYEN PASSZÍVAK A MAGYAROK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Vendégszerző: Mikecz Dániel
2016.12.01.


Rebellis magyarok, a szabadságszerető nép. Nemzeti önképünknek fontos eleme, hogy a magyarok hajlandóak fellázadni elnyomóik ellen és harcolnak szabadságukért. A kiállásra, politikai fellépésre való hajlandóságot azonban nem igazolják ez elmúlt évek eseményei. Bár megjelennek időről-időre széles részvételen nyugvó mozgalmak, a tiltakozó politikai részvétel még sem ér el olyan szintet, ami valódi nyomás alá helyezné a kormányokat.

Az korábban is ismert volt a kutatók előtt, hogy Magyarországon elmarad a választásokon túli politikai részvétel a nyugat-európai országokhoz képest, azonban olyan adatok jelentek meg az elmúlt egy hónapban, amelyek pontosítják ezt a képet. Először a Magyar Nemzet írt a Pew Research Center kutatásáról, amely szerint hazánkban 61 százalék gondolja úgy, hogy az átlagos emberek nem sokat tehetnek, hogy hatással legyenek a kormány politikájára. Ez az adat mintegy 20 százalékkal több, mint a kutatásban szereplő másik három európai országban (Görögország, Lengyelország és Olaszország).

A politikai fásultság okaiba enged némi belátást a Závecz Researchnek az Index számára készített közvélemény-kutatása Rogán Antal helikopteres kalandjának fogadtatásáról. A megkérdezettek csupán 30,6 százaléka vélekedett úgy, hogy Rogánnak le kellene mondania az ügy miatt, a 47,8 százalék szerint viszont nem, méghozzá a legnépszerűbb (54 százalék) indoklás szerint azért nem, mert ennél fontosabb ügyek miatt sem mondtak le politikusok.

A politikai tehetetlenség érzéséről árulkodik az a nemzetközi kutatás is, amit a korrupcióról készített a Transparency International. Ezek szerint a válaszadóknak csupán 14 százaléka gondolja azt, hogy a korrupció elleni harcban eredményt érhet el az átlagember. A lehangoló adatoknak nincsen vége: az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontja a múlt héten hozta nyilvánosságra a nagymintás nemzetközi European Social Survey kutatás legújabb hullámának eredményeit. A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is alacsony a politikai, állami intézményekbe vetett bizalom, valamint a részvétel aránya. A legutóbbi adatfelvételben (2014-15), azonban szerepeltek új kérdések is...

ITT OLVASHATÓ

A GONOSZ ÁRNYALATAI - KARSAI LÁSZLÓ NEM MENTEGETI SZÁLASIT, CSAK A HELYÉRE TESZI

168 ÓRA ONLINE
Szerző: Buják Attila
2016.11.29.


A napokban látott napvilágot, ezúttal teljes kiadásban, Szálasi Ferenc naplója, amely az eddig ismert részeken túl a vizsgálati fogság és a népbírósági per idején írott szövegeket is tartalmazza. A téma újra érdekes lehet, miután Karsai László történész még a nyáron publikálta Szálasi Ferenc politikai életrajza című hiánypótló művét. Ezzel ismét fellángolhat a vita, ki „felelősebb” a magyar holokausztért: a rendszer névadója, Horthy, vagy a történet végpontján álló Szálasi? A napló gondozóját, Karsai Lászlót kérdeztük.

– Az iratanyag szinte véletlenül került a kezébe.

– A napló első része, az A, B és C füzet évtizedekig lappangott, de a témát megörököltem. Úgy is mondhatnám, családi örökség volt. Kórházba kerülésekor apám, Karsai Elek már egy ideje dolgozott a Szálasi-per népbírósági anyagának sajtó alá rendezésén. Rossz előérzettől hajtva azzal adta kezembe az anyagot, hogy ha történne vele valami, a munkát fejezzem be. Meg is jelent 1988-ban. Ezután Glatz Ferenc a Reformisták és radikálisok című gyűjteményét szerkesztve kért fel arra, írjak egy Szálasi-tanulmányt a könyvbe. Lassanként harminc éve foglalkoztat a téma.

– Szálasi életének polgári-katonai előzményeiről vagy a privát emberről túl sok újat mondani nem lehet. Vezető vezérkari reménység, csapodár vőlegény volt, aki pályája delelőjén váratlanul szakmát váltott.

– Az életrajz bizonyos értelemben aránytalan, mert ami Szálasiban érdekes, még csak nem is a hatalomért folytatott harca, a hosszas várakozása és a rövid, véres regnálása, hanem az, amit a hatalomra jutása után a zsidókérdésben tett vagy nem tett.

– Gondoltam, hogy ez szóba kerül, mert erről számos vitát folytatott.

– Azt a mítoszt szerettem volna eloszlatni, ami Szálasival kapcsolatban ’45–46-ban keletkezett, és ma is él. Az ő rendszere volt-e a legpusztítóbb a 20. századi magyar rezsimek között, vagy másé?

– Nem célszerűbb-e úgy fogalmazni, hogy az általa megdöntött rendszer fejlődéstörténete logikusan vezetett a pusztító végponthoz, Szálasihoz?

– Lehet, hogy ez békítő, egyensúlykereső megoldás lenne, de korántsem pontos. Többről van szó. Negyvenöt-negyvenhatban még éles volt a verseny Horthy és Szálasi között a legnépszerűtlenebb magyar politikus címéért. A nyolcvanas évek végén, mikor a pártállami cenzúra elhalt, rengeteg hordalék a felszínre került. Előjött először is az, amit vulgárisan „zsidózásnak” nevezünk, és elkezdődött a Horthy-rezsim kezdetben óvatos, majd egyre gyorsuló rehabilitálása. A folyamat mára állami szintre ért. Intézményei Veritas és Nemzeti Emlékezet Bizottsága néven komoly költségvetési pénzeket kapnak. Schmidt Máriával az élen azzal is próbálkoznak, hogy a holokausztot kizárólag a németek és a nyilasok nyakába varrják.

– Ehhez nem kell történészeket felbérelni. Maga az Alaptörvény tesz kísérletet erre a nevezetes preambulumban...

ITT OLVASHATÓ

KÁR VOLT ÖRÜLNI, TRUMP GYŐZELMÉVEL SOKAT KOCKÁZTAT AZ ORBÁN-KORMÁNY

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.12.01.


Kit hívott fel már Donald Trump, és miről beszélgettek? Az elmúlt hetekben szinte minden ország vezetőjét ez a kérdés foglalkoztatta. És nem meglepő módon szinte mindenki, akit Donald Trump felhívott, arról számolt be, hogy országát nagyra becsüli és támogatja az Egyesült Államok leendő elnöke. Míg Magyarországot elsősorban Orbán Viktor és Donald Trump beszélgetése foglalkoztatta, érdemes a híváslistát és a hívások időzítését régiós perspektívában is megvizsgálni.

Összehasonlító telefonológia

Két hete, közvetlenül a Putyinnal való telefonbeszélgetést követően Trump beszélt Petro Porosenko ukrán elnökkel, és az
utóbbi elmondása szerint maga hozta szóba az Ukrajna elleni orosz agresszió témáját. Pár nappal később pedig a lengyel elnökkel, Andrzej Dudával beszélt, és az Egyesült Államok egyik legfontosabb régiós NATO-szövetségesét megerősítette abban, hogy az Egyesült Államok az erős kapcsolat fenntartására törekszik.

Mindez annak tükrében válik érdekessé, hogy Donald Trump a kampányban azzal keltett feltűnést, hogy az oroszokkal való kibékülést, a szankciók eltörlését, a Krím Oroszország részeként való elismerését, és Európában kevésbé aktív, a NATO-t háttérbe szorító kül-és védelmi politikát ígért - tagadta továbbá azt az egyértelmű tényt, hogy Oroszország katonailag beavatkozna Ukrajnában. Természetesen az első diplomáciai telefonbeszélgetésekre nem érdemes politikai mélyelemzést alapozni. Biztosnak tűnik ugyanakkor, hogy a kampányban Oroszországhoz számos személyes, üzleti, és politikai szálon
kapcsolódó elnöknek nem lesz olyan könnyű barátságot kötni az orosz elnökkel, mint azt sokan gondolják...

ITT OLVASHATÓ

CRISTIANO RONALDÓNAK IS MEGHASADT A SZÍVE, MAJD EGY MILLIÁRD FORINTOTT ADOMÁNYOZOTT

24.HU - FOCI
Szerző: 24.HU
2016.12.01.


A Real Madrid portugál sztárja újra és újra bebizonyítja emberi nagyságát. Azt követően, hogy a Chapecoense labdarúgó-csapata útban a Copa Sudamericana döntője felé, hétfőn repülőgép-balesetet szenvedett, egybehangzó portugál és brazil lapértesülések szerint Cristiano Ronaldo hárommillió eurót ajánlott fel a szerencsétlenségben elhunyt labdarúgók családtagjainak.

A Real Madrid portugál csillaga a Facebook-oldalán is beszámolt arról, mennyire megrendítette a tragédia:
"Sokkolt a Chapecoense tragédiája. Mélyen együtt érzek az áldozatok családtagjaival és barátaival. Nagy ölelés a klub és minden brazil futballbarát számára"
Úgy tudni, a Paris Saint-Germain 40 millió eurós támogatást ajánlott fel a klubnak és a hozzátartozóknak.

Mindeközben a brazil csapat stadionjában, az Arena Condában több ezren emlékeztek meg a tragédia áldozatairól. Az áldozatok hozzátartozóinak, a klub a csapattal nem elutazó dolgozói, játékosai gyászáról megrázó videó készült...

ITT OLVASHATÓ

HORVÁTH GYULA: TŰZPARANCS?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.02.01.


Kedd este fél kilenc körül néztem a HÍR TV Civil Kaszinó című műsorát. Arra kaptam fel a fejem, hogy az addig is igen magabiztos Bakos Zoltán fotós azt hangsúlyozta, hogy ő egy keresztény ember! Gondoltam: rendbe van, de mi közöm nekem ehhez? Amikor azonban az így kezdett gondolatot azzal fejezte be, hogy az Európai Unió határain „tűzparancsot kéne adni a katonáknak; magamba roskadtam! Ez az ember nem tudja, hogy mit beszél! (A műsorvezető és Balázs Zoltán egyetemi tanár ocsúdott hamar és próbálták megfékezni, az elszabadult hajóágyút. Mikor nem ment, magatartását fasisztának bélyegezték.)

Nem azon döbbentem meg, hogy egy keresztény, hogy lehet ilyen gyűlölettel átitatott, mert tudom, hogy mindenhol megtalálhatók szélsőséges elemek. Olyanok, akik vagy nem ismerik, vagy nem értik az illető vallás, eszme alapjait, és tudatlanságukat határozottsággal, meg nem másítható igazságtudattal próbálják helyettesíteni. Ezek az emberek sokkal több kárt okoznak annak a közösségnek, amelyikre hivatkoznak, mint az ellenségeik.

Ferenc pápa, Beer Miklós püspök, és Várszegi Asztrik főapát (sok más kereszténnyel együtt) az én szememben az autentikus keresztény, és nem Bakos Zoltán fotós! Még akkor is, ha magamat nem tartom hithű kereszténynek, csak egy jóakaratú embernek.

Visszatérve az iménti kérdésemhez: vajon tudja-e Bakos Zoltán fotós, hogy mit beszél?
Remélem, hogy nem! Korosztályom férfi tagjai közül igen sokan tudják, emlékeznek rá, hogy mit is jelent a tűzparancs!


A határőrök, őrszolgálatot teljesítő katonák emlékeznek rá, hogy rájuk a szolgálatuk alatt vonatkozott a tűzparancs! Ezt csak kimondani könnyű, a felelőségét elviselni rettenetes! Magam sorállományú szakaszparancsnok voltam 1973-ban a budapesti Petőfi Laktanyában. Március 15-én az ügyeletes alegységet az én szakaszom adta. Már előre rettegtem...

ITT OLVASHATÓ

NEM RIADNAK VISSZA AZ ÚJRAKEZDÉSTŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Anita
2016.12.01.


Az újrakezdés képessége alighanem egyike a legfontosabb tulajdonságoknak egy ember életében, pláne, ha határátkelőről van szó. Anita Brüsszelben él a férjével, nem is először írt nekünk, lássuk hát, mi történt velük az elmúlt jó két évben!
 
Írtam már ide többször, hullámokban a kommentelés is rám tör. 2014-ben írtam utoljára, akkor költöztünk Brüsszelbe. Azóta sok minden változott, de mi még mindig itt vagyunk.
 
Az akkori barátom már a férjem. A macskáink száma változatlan, és a férj munkahelye is. Én új helyen dolgozom. Talán a 2014-es posztban megírtam, hogy az akkori belga munkahelyem kicsit visszalépés volt a magyar utolsó munkahely után (Sanoma, felelős pozícióból egy pici start-uphoz kerültem partner programot felügyelni), és amikor az egyik társtulajdonos teljesen megbolondult, majd a másik kilépett és elvitte magával a fél céget, jobbnak láttam szilárd talaj után nézni.
 
Szégyenteljes ugyan, de a 11 hónap alatt, amit a cégnél és Brüsszelben töltöttem, egy szó francia vagy flamand sem ragadt rám, és nem is tettem érte, hogy ragadjon, így amikor új hely után kellett néznem, a belga cégek mind kiestek.
 
Irány a faipar!
 
Szerencsére ez egy olyan város, ahol ez sem akadály, pár hét alatt rátaláltam egy amerikai székhelyű cégre, akik a brüsszeli kirendeltségre kerestek európai tevékenységért felelős marketing menedzsert.
Elvárt nyelvtudás: angol. Részletkérdés: fogalmam sem volt a fa- és faipari termékek feldolgozásával kapcsolatban semmiről. Hogy milyen fából milyen papír lesz, a papíroknak milyen osztályai vannak, milyen kemikáliákkal kezelik, és egyébként is mi a fene az a lignin.
 
Szerencsére a cég hozzáállása az, hogy a jó marketing tehetség kérdése, a fa- és papíripar pedig tanulható. Ugyanez visszafelé nem igaz. Egy interjún vettem részt telefonon a marketingért felelős alelnökkel, aki Bostonban ül a cég jelentős részével együtt, és egy személyes interjún a brüsszeli iroda vezetőjével, aki 15 perc informális beszélgetés után közölte, hogy ő velem szeretne dolgozni, és hogy majd küldenek ajánlatot.
 
Az ajánlat jóval kedvezőbb volt, mint az akkori, széteső cég juttatásai, így hamar felmondtam és két hét után kezdtem az új pozícióban. Szerencsére ez egy jó hely, jó a társaság és a munka is.

Sok a rendezvény, amire utazni kell, így legalább látok egy kis világot is, és mivel a marketing csapat összes többi tagja a bostoni irodában ül, néha velük is illik találkozni...

ITT OLVASHATÓ

GIVENCHY GYÖNGYÖS ÁLOMRUHÁI

GABORSZAKACS FASHION BLOG
Szerző: gaborszakacs
2016.12.01.


A megszokott felhajtás és sztárok tömkelege nélkül mutatta be legújabb őszi haute couture kollekcióját a Givenchy. A divatház vezető tervezője, Riccardo Tisci ezúttal egy próbaterem elhagyatott sarkában fotóztatta pompázatosan csillogó, gyöngyös ruhakölteményeit. Végre egy olyan gyűjteményt láthatunk tőle, amire a márka névadója, Hubert de Givenchy is nagyon büszke lehet. 

A Givenchy divatház 2016-os őszi haute couture kollekciójában egy kifinomultabb, előkelőbb vonalat mutatott be, mint a korábbi szezonokban. A brand vezető designere, Riccardo Tisci visszanyúlt ahhoz a letisztult, mégis roppant különleges irányzathoz, amit maga Hubert de Givenchy is képviselt. Elhagyta a sztárokkal zsúfolt kifutót és egy félreeső próbaterem sarkában készítette el lookbookjának képeit. A terem sivárságában valósággal ragyongnak Tisci ruhakölteményei! Úgy tűnik, egyfajta szemléletváltáson esett át, levetkőzte a groteszk elemeket és az indokolatlan díszítéseket, szoborszerű ruhái a klasszikus szabásvonalakban keltek életre. Mesterien játszik a flitterek és a gyöngyök fényével, a vintage kacérkodó jegyeivel és a fekete-fehér megunhatatlan eleganciájával. Kedveli a redőket, a fodrokat, a peplumot, a különboző szerkezetű textíliák rétegezését. Szabadon hagyta a vállakat, nem sokkol méretes dekoltázsokkal. Sok év után végre egy olyan Givenchy kollekciót kaptunk, amely méltó a párizsi haute couture rangjához...

ITT OLVASHATÓ

DURVA ÜZENET A VILÁG SZÁMKIVETETTJEINEK: HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, ELBÁNUNK VELED - DE ÚGY, HOGY MEGEMLEGETED!

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.12.01.


Bűnösnek mondta ki a Szegedi Törvényszék azt a szír férfit, aki tavaly ősszel hangosbeszélővel tiltakozott a szerb-magyar határon a bánásmód ellen, s részese volt annak a csoportnak, amelyik összecsapott a helyszínen szolgálatot teljesítő magyar rendőrökkel. Ahmed H. tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésében és terrorcselekmény elkövetésében bűnös, amiért 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A tömegzavargást talán értjük is, de a terrorcselekményekről egészen mostanáig más fogalmaink voltak.


Az Index így számolt be a tárgyalásról: „A bíróság tényként állapította meg, hogy Ahmed H. három alkalommal dobott valamilyen tárgyat a rendőrök felé. Arról nem volt szó, hogy bárkit is eltalált volna. Az összecsapáskor több rendőr is 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az indokláskor elhangzott: nem merült fel arra adat, hogy a vádlott három dobásától bárki megsérült volna. Még az sem egyértelmű egyébként, hogy követ dobott-e, vagy valami mást. Ez nem látszik a felvételeken. Ahmed H. a perben ellentmondásos vallomásokban tagadni próbálta, hogy a rendőrökre célzott volna, de a bíró szerint teljes mértékben cáfolta a védekezését a Röszkénél készült videofelvétel.”

De Magyarországot az elmúlt év túlhajtott politikai kampánya nyilvánvalóan megtanította félni és gyűlölködni – miért lenne ez alól kivétel egy bíróság. Miért nem láthatna bárki minden bokor alatt terroristát, ha egy éven keresztül óriásplakátokon harsogták az arcába, hogy a menedékkérők terroristák...

ITT OLVASHATÓ

TOTÁLIS AZ ÁLLAMI KONTROLL A MÉDIA FELETT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.12.01.


Az már nem számít újdonságnak, hogy a média nagy része állami befolyás alatt van hazánkban, de mára már az országos lefedettséggel bíró kereskedelmi rádióadók is megszűntek létezni. ilyen 1991 óta nem fordult elő Magyarországon. Ezzel azonban sikerült azt elérni, hogy egyre kevesebb az olyan aktor a médiában, amely valóban független információsugárzást biztosít.


A magyar médiaipar orbánosítása mára már a rendszerváltás óta nem látott méreteket öltött.

2010 óta a Fidesz folyamatosan építi le, és formálja neki tetszőre a magyar médiapiacot: a politikai nyomásgyakorlástól a tulajdonosi szerkezet kierőszakolt átalakításán, a gazdasági kivéreztetésen keresztül a hatósági, az állami és a jogi eszközök használatáig, szinte mindenre akadt már példa.

Magyarországon a rendszerváltás óta egyértelmű, bár különböző intenzitású folyamat volt megfigyelhető a pártok médiapolitikáját illetően: kormányra kerülve a pártok minden esetben a médiatér uralására törekedtek. A kormány által kiépített rendszer azonban kezd minden eddiginél nagyobb méretet ölteni. A közmédia már a kormány hátországát képezi. Az egyik kereskedelmi csatorna is a kormányzati propaganda áldozatává vált, de már a kereskedelmi rádiókat is kivéreztette a függetlennek még véletlenül sem mondható magyar médiaipar.

Napi 219 millió forintba kerül a közmédia „objektivitása”

A közszolgálati média ma már minden, csak nem közszolgálati. Ha számítana még valamit az eredeti megnevezés, akkor szem előtt tartanák a független, a pártatlan információsugárzást, ám olyannyira nyilvánvaló a kormány által 80 milliárd forintnyi közpénzből támogatott adók célja, hogy azt már a vak is látja – országosan teríteni a manipulatív propagandát. Ezt pedig nem kis összegből végezhetik, ugyanis a közmédiát fenntartó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2017-es költségvetéséről szóló törvény szerint a szervezet jövőre 79 milliárd 876 millió forintból gazdálkodhat. Ha osztunk-szorzunk, ez azt jelenti, hogy naponta, a hétvégékkel együtt közel átlagosan 219 millió forintot költhet az MTVA. Ebből a mintegy 80 milliárd forintból több mint 70 milliárd forint közszolgálati hozzájárulás (ami azt jelenti, hogy az adófizetők állják), 8,7 milliárd forint pedig a kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevételekből jön össze...

ITT OLVASHATÓ

TRUMP-TANÁCSADÓ: CSODÁLJUK ORBÁN VIKTORT

MANDINER BLOG
Szerző: Redakció
2016.12.01.


Mi úgy látjuk, Orbán Viktor nagyszerű vezető, világszerte az egyik legjobb. Olyan, aki a józan ész talaján áll – mondja Jeffrey D. Gordon, Donald Trump megválasztott amerikai elnök külpolitikai tanácsadója a Mandinernek. A korábban a Pentagon szóvivőjeként is dolgozó Gordon szerint Trump teljesen friss levegőt hoz a politikába, Európa katasztrofálisan kezelte a migrációs válságot, a kudarcos amerikai demokrácia-exportnak pedig vége lesz. Nagyinterjúnk.
 
Jeffrey D. Gordon amerikai kommunikációs és külpolitikai tanácsadó, 2009-ig négy éven át a Pentagon szóvivője. Nyugalmazott haditengerészeti tiszt, aki több kiemelkedő republikánus politikai szereplőt segített tanácsaival és számos konzervatív washingtoni agytröszt főmunkatársaként volt tevékeny nemzetbiztonsági, külpolitikai és kommunikációs területen. Gordon a Fox News, a The Daily Caller, a The Washington Times és más médiumok állandó szakértője, publicistája. Donald Trump kampánystábjához idén februárban csatlakozott...

ITT OLVASHATÓ

FIDEL ÉS A NŐK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.12.01.


„A férfi, aki 35 ezer nőt ismert” jelzővel illette a New York Post 2008-ban Fidel Castrót. Okkal – írja a Le Figaro, mert guerillero külsejével, karizmájával, hosszú beszédeivel nemcsak a tömegeket, hanem a nőket is meghódította.

Fidel Castro egész életében kedvelte a nőket, ellentétben öccsével, Raúllal, aki hű maradt egyhez, Vilma Espinhez, akivel a forradalmi harcok során ismerkedett meg és akit 1959-ben feleségül vett. Az asszony 2008-ban húnyt el. Fidel a számtalan interjújában ritkán beszélt kalandjairól, egyszer azonban elismerte, hogy „szerelemmel teli élete” volt.

Sok kapcsolata volt már akkor, amikor még nem volt forradalmárként ismert. Előnyben részesítette a szőkéket, de nem vetette meg a félvéreket sem. Az 50-es, 60-as években számos amerikai, német és olasz nőt hódított meg, és a 70-es években szoros baráti kapcsolata volt Gina Lollobrigidával, aki dokumentumfilmet készített róla. Kevéssel hatalomra kerülése után, 1959-ben liezonja volt Marita Lorenzzel, egy fiatal német lánnyal, aki nemrég mondta el egy könyvben, hogy a CIA rábeszélte: ölje meg a „Comandantét”, de ő az utolsó pillanatban visszariadt ettől.

Castrónak 1964-ben kalandja volt Marie-France Pisier francia színésznő húgával, Evelyne-nel, akinek barátja akkor a későbbi 68-as lázadó, későbbi humanitárius munkás és politikus, Bernard Kouchner volt.

A történészek szerint Fidelnek legalább nyolc gyermeke van. „Mint forradalmár, politikailag nem fogadom el a család belekeverését a politikába. Nevetségesnek tartom a First Lady-s történeteket” – jelentette ki 2002-ben Oliver Stone rendezőnek, aki akkor készítette róla nagy port felvert filmjét, a Comandantét.

Castro ebben a filmben fedte fel, hogy nem házasodott össze Dalia Soto de La Valléval, a szőke, zöldszemű, nála 15 évvel fiatalabb nővel, akivel együtt élt a 80-as évektől kezdve Havanna nyugati részében. A volt tanítónő, akivel 1961-ben ismerkedett meg egy analfabetizmus elleni kampányban, öt gyermekének, Alexnek, Antonionak, Alejandrónak, Alexisnek és Angelnek az anyja. Ez utóbbi Castro apjának neve volt..


ITT OLVASHATÓ

EMBERILEG, SZAKMAILAG, ERKÖLCSILEG IS INKORREKT F*SZOK GYÜLEKEZETE VOLT EDDIG IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.11.30.


Hála legyen az égnek és pláne az Orbán nevű végtelen bölcsességének, valamint Donald Trump megválasztásának, már nincsenek életveszélyben a fideszesek. Mert eddig abban voltak, a politikai korrektség majdnem halálos csapást mért rájuk, de most ennek vége, levetik láncaikat és a franc tudja mi lesz itt mindjárt.

Szólok is időben, hogy akinek brüsszeli csipkébe tekert árvalányhajból van a lelkülete, az feltétlenül ne olvasson tovább egy sort sem. Ha mégis, csak saját felelősségére és köszönöm, nem kérek sopánkát magam alá. Sem a „stílus maga az ember” rommá csócsált, semmit nem jelentő büfit, sem Bayer Zsolt stílusával való össehasonlítást nem kérek, amúgy sem volt soha bajom Bayer stílusával, hanem minden másával. Köszi.

Ott tartunk, testvéreim a szétlopott diliházban, hogy Gulyás Gergely legfőbb nulla böfög egyet a senki által nem olvasott Demokrata címen futó kamulapban és erről beszámol az MTI. Isten bizony. Ez egy hír és feltétlenül tájékoztatni kell a közt. Kivételesen nem másolom be, hanem monitorfotón rögzítettem a nagy eseményt, amikor az MTI az eddig sem nagyon létező gátlásait levetve beleállt a pártpropagandába tökig...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY LOGIKUS

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.11.30.


...Ez a futballista tényleg azt hiszi, hogy a politikai korrektség támadandó, elvetendő szörnyűség, ez most már tényleg azt képzeli, hogy a mérce a baromfiszaros udvar, a viselkedés normája pedig a szotyolaköpködés mint a civilizáció legfelső foka. Ha nem ezt hinné, legalább nem ismételte volna meg a múltkori megjegyzését, akkor vélhetnénk úgy, az csak egy hangosabbra sikerült mentális szellentés volt, tegyünk úgy, mintha meg sem hallottuk volna.
 
Dehát megint mondja. És taglalja. A nemzetet, a teremtést meg a férfi-nő házasságot. Hogy az a politikai korrektség szerint nacionalizmus, a feudális középkor és homofóbia.
 
Az! Nem a politikai korrektség szemléletmódjának az alapján, hanem a minimálisan tisztességes emberi gondolkodás alapján! Ha valakiben már fel sem merül a kétely, hogy megnyilvánulhat-e mint nacionalista, középkorban ragadt embergyűlölő, az nemcsak iszonyatosan buta, hanem elsősorban ócska gazember!
 
Sokszor mondtam már, ismét meg fogják választani. Ez kell a népnek.
 

BUDAPEST MADÁRTÁVLATBÓL - INDAVIDEÓ

INDAVIDEO.HU
Szerző: centurio
2016.11.30.A studio-x lenyűgöző drón videója.

ITT NÉZHETŐ MEG

SZÉP CSENDBEN AZÉRT MEGVALÓSÍTANÁ A KÜLÖNBÍRÓSÁGOS TERVEK EGY RÉSZÉT A KORMÁNY

444.HU
Szerző: Erdélyi Péter
2016.11.30.


Bizonyos ügyeket csak nyolc kiemelt bíróságon tárgyalnának, az embereknek például föld- vagy adóügyekben rendszeresen több száz kilométert kellene utazniuk, ha perre kerülne egy eljárás.”

Ezt magyarázta L., a magyar igazságszolgáltatási rendszerben dolgozó vezető az országgyűlési törvényalkotási bizottságnak módosító javaslatáról, amit a múlt hét végén küldtek szét szűk körű véleményezésre az érintetteknek.


Szerinte arról van szó, hogy miután
a nyár végén bedobott különbíróságos ötletből az órási felháborodás miatt vissza kellett táncolni, annak egyes elemeit most feles törvényben próbálják bevezetni.
Augusztus utolsó hetében írtuk meg, hogy az igazságügyi minisztérium az tervezi: különbíróságokat hoznak létre, egyes gazdaságilag és politikailag kiemelten fontos ügyek ide kerülnének. A dolgot az Országos Bírói Hivatal is átlátta, 32 oldalas elemzésükben azt írták, hogy
 
„Kiemelt gazdasági, gyakran politikai faktorral is rendelkező ügyek kerülnek majd a felsőbíróság elé”
 
Itt döntöttek volna például többek között a
közbeszerzési jogvitákról, 
  • adóügyekről,
  • földügyekről
  • a GVH döntéseiről,
  • választások ügyektől. 
A rendszert ráadásul úgy alakították volna át, hogy a különbíróságok második szintjén, a „közigazgatási felsőbíróságon” a bírók felét az államigazgatásból kellett volna választani, tehát például korábbi kormánytisztviselőkkel töltötték volna fel azt a csapatot, ami politikailag érzékeny ügyekben ítéletet hoz.
 
A dologból nagy botrány lett.
 
Lázár János főminiszter először cáfolta, hogy a a terv miatt még az Országos Bírósági Hivatal is az igazságszolgáltatás függetlenségéért aggódott, de aztán az kiderült, hogy a legjobb esetben is tévedett...
 
 

ORBÁN NÖVESZTI KÖRMÉT ÉS FOGÁT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.12.01.


Egészen hervasztó azt tapasztalni, a hívek elalélnak attól, hogy bálványuk egy pórnép által is látogatható egységben pörköltet lafatyol partedlivel a tokája körött, mindeközben hogyan növeszti közben körmét és fogát. Amióta a nagy vízen túl egy hozzá hasonlatos különös képződmény készülődik a hatalomba, egészen kivirágzott, és ennek a burjánzásnak még nem látni a végét, hacsak a szerencsétlen menekülőre kimért tíz év – mert megafonozott, és elsőként lépett az ország védett földjére, vagy mi a vétke – nem mutatja, hogy Astana egyre közelebb van. Vagy Isztambul.

Varázslatos dolgokkal hozakodik elő mostanában miniszterelnök úr, ami amúgy nem újdonság, csak ezúttal mintha más töménységben és új hangfekvésben szólna a delír. Ez semmi jót nem vetít előre, ha valakinek lett volna még kósza reménye, hogy talán mégsem az új középkorba iramlik egyetlenünk, aztán dehogynem. A győzelmi táncot ellejtette, amikor kendőzetlenül örvendett a politikai korrektség halálának. Igaz, eddig sem volt egy elsőáldozó kisleány, azonban a látványos hujjogatás, hogy már mindent szabad, azért elgondolkoztathatná a korrektségbe beleájuló hátulgombolós ellenfeleit, akik szórványszerűen még léteznek. Talán és esetleg.

„A balosok szerint a politikai korrektség nem más, mint egy önként választott korlátozás. Mi, akik benne vagyunk a politikában, egyáltalán nem így éreztük, mi korlátozva voltunk. Ha az emberi létezésről beszéltünk, akkor középkoriak, klerikálisok voltunk, ha családról, akkor szexisták és homofóbok. De ennek vége, visszatérhetünk a szabad diskurzus korszakába, ahol nem kell félnie az embernek, hogy konzervatív gondolatai miatt kirekesztik. A liberal non democracyből visszatérünk a szabadsághoz.”

Ne legyenek kétségeink, a szellem végleg kiszabadult a palackból, azaz, mindent szabad már. Hazai vizeken saját sleppjére ezen túl is, illetve még inkább lesz jellemző a vándorhangya mentalitás. Ezek a jámbor jószágok mindent elsöpörnek, aki, és ami az útjukba kerül, vakok és süketek, de egy kémiai jelre az áldozatra vetik magukat és szétcincálják. Egyetlen ellenszer van, a menekülés...

ITT OLVASHATÓ

A LEGSÖTÉTEBB ÉJSZAKA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.11.30.


A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér, és kisüt a nap, mondá Hosszú Katinka, most, hogy kisütött a nap és lemondott a Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás.
Gyárfás lemondó nyilatkozatában elegáns és visszafogott volt.
"Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban."

Természetesen a boszorkányüldözések hazai rituáléja szerint ez sem volt elegendő, hiszen még életben van, az uszodák sem az ő vérével vannak feltöltve, ezért még kap néhány kritikai észrevételt a tárgyilagosság jegyében.
Például "Köszöni a milliárdokat, a fényt, a csillogást, de most mennie kell", írja a határokon átívelő szellemi táplálék, feledve, hogy Gyárfás nemhogy milliárdokat, de a fizetését sem vette fel, és a győzelmek utáni prémiumokból sem kapott egy rohadt buznyákot sem.
Mindegy, ne merüljünk alá a bulvár-újságíró lelkivilágának bugyraiba, túl sötét van ott és nem vagyunk mi Hosszú Katinkák, aki a legsötétebb éjszakában úszott sok-sok éven keresztül.
Nem csoda, hogy ennek utána rövid távon és sötétségben verhetetlen, örüljünk inkább annak, hogy megoldódott a nemzet problémája, sikerült szétverni a legsikeresebb magyar sportág vezetését, megjöttek a dögevők, akik majd végképp elintézik a magyar úszósport hulláját.
Nem nehéz észrevenni a történéseken a Fidesz kezenyomát, a romboláshoz nagyon értenek és bejáratott módszereik vannak.
Jön majd a pártkatona, ha nem ő jön, akkor ő mondja majd meg, hogy mi is a véleménye az új elnöknek, nehogy gondolkodnia kelljen...


ITT OLVASHATÓ