2015. november 2., hétfő

NEGYVEN ÉV UTÁN SEM TISZTUL A KÖD A PASOLINI ÜGYBEN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOGMAGAZIN
Szerző: Göbölyös N. László

noteverticali_it_pierpaolopasolini_5.jpg1975.november 2. Mindenszentek éppen kiment, Halottak Napja éppen beköszöntött. Ostia, a máskor oly barátságos tengerpart, a rómaiak kedvenc fürdőhelye azon a hajnalon borzalommá vált. Itt találták meg Pier Paolo Pasolini holttestét. Az 53 éves, világhírű filmrendezőt, akit hazájában íróként, költőként, nyelvészként és irodalomtudósként is tiszteltek. Láthatóan agyonverték. Hamar megtalálták a feltételezett gyilkost is, egy bizonyos Giuseppe „Pino” Pelosi nevű, alig 17 éves homoszexuális fiatalembert, akit, amikor letartóztatták, éppen Pasolini Alfa Romeo 2000 típusú kocsiját vezette
Pelosi akár egy korai Pasolini-film szereplője is lehetett volna. A Róma közeli Guidoniában született 1958-ban, az iskolából 12 éves korában kimaradt. A kis településen jól ismerték már kamaszkorától, mint piti bűnözőt, akit többször is letartóztattak rablás miatt. A fiatalkorúak börtönében verseket kezdett írni, gitározni tanult, dalokat komponált. Feltehetően a romlottság és a lelki szépség kettőssége vonzhatta hozzá Pasolinit. Lehet, hogy egy új Ninetto Davolit látott benne?

MIÉRT PONT KOCSIS?

TUAREG BLOGJA
Szerző: Szabó Gábor


Kocsis Máté közszereplő, politikacsináló, a Fidesz Szócsöve és a Nyolcker polgármestere. Ha nem ez volna, nem bántanám, mert minek. Akkor sem ütném, ha jól csinálná, amiket csinál, de ez eleve kizárt: aki a Narancsmaffiában szerepet vállal, akármekkorát, az jó ember nem lehet. Mátéka pedig nem is akármilyen szerepet visz náluk, épp most lett budapesti elnök, de erre majd még visszatérek, mert új pozíciója inkább a bukás előszele, mint előrelépésé. Szóval az Ő folyamatos támadása részemről semmiféle érzelmi háttérrel nem bír, egészen más oka van. Ha úgy tetszik: stratégiai megfontolás. Az ellenség gyenge pontját kell ütni, márpedig a Fidesz ellenség, és Kocsis a leggyengébb pontjuk. Az külön szerencsém, hogy mivel 5 éven át barátok és munkatársak voltunk, ezért aztán meglehetősen ismerem, ígycélzottan is tudok rajta találatokat elérni. De ha nem így lenne, akkor is Őt találtam volna meg: annyira irritáló, annyira hamis, hogy nagyon Orbánhívőnek kell ahhoz lenni, hogy elviselhető legyen. És mondok egy furcsát: azért ennyire visszataszító, mert nem igazi Fidesznyik.

ORBÁN PÉLDAKÉPEI MEGMUTATJÁK MI A STÁJSZ

VARÁNUSZ BLOG 
Szerző: Fabius

- A radikálisoknak megmutatni, hogy ott nem karaktergyilkossággal bombázzák a kisebbségeket, hanem harci repülővel.
- Nem ellenmédiát gründolni a helyi habonyárpádnak, hanem rohamrendőrökkel elfoglaltatni és kezesbáránnyá tenni a már meglévőket.
Erdogannal párhuzamosan Aliyev is teljhatalmon maradt Azerbajdzsánban. Meglepő, mi? Igaz, a világon senki nem ismeri el demokratikus választásnak a megfigyelőket korlátozó, ellenzék nélküli bolhacirkuszt, de Aliyev eddig se elismerésre vágyott hanem tejhatalomra, úgyhogy pont leszarja. Ahogy tenné Viktorunk is. 

ITT OLVASHATÓ !

LEFELE A LEJTŐN

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra

A legelkeserítőbb számomra, mikor képtelenség megállítani a lejtőn valakit, aki az orrom előtt kezdett lecsúszni. Felnőtteknél is nehéz ez, mert az, hogy az ő döntése, az ő felelőssége, ez könnyen kimondható, ám mikor az ember látja az okokat, a tudást, a képességet, mondjuk inkább úgy, az életutat, akkor változik a vélemény a felelősséget illetően.
De amikor gyerekként kapcsolódik hozzánk valaki, és úgy vesz rossz fordulatot az élete, mire felnő, minden figyelmünk, segítségnyújtásunk ellenére, akkor az nagyon elkeserítő.
Sok ilyen eset van körülöttünk. Azt hiszem, ezt bírom a legnehezebb. Újra és újra végigviszem magamban a pontokat, ahol lehetett volna befolyásolni, másként alakítani az életét, és rájövök, vannak olyan problémahalmozódások, amelyeknek megoldásához még egy ilyen segítő tevékenység is kevés, mint a mienk. Mert ehhez egy, szinte állandó jelenlét kellene, újratervezni az egész életét, folyamatosan jelen lenni benne, megakadályozni a negatívumuk eluralkodását. De ez iszonyú energia, idő..
Talán ezeknél a legnehezebb problémáknál tényleg a közegből való kiszakítás segítene. De ez több ok miatt nem megy. Egyrészt, mert az ember nem látja a végét, és abban a hitben van, hogy a munkájának a hatása elég erős lesz a visszatartásra.
ITT OLVASHATÓ !

ÁRTALMAS TÉVHITEK

MÁSODIK NEKIFUTÁS BLOG
Szerző: Pettra1Vannak területek, ahol rendkívül hatékony az unió. Igaz, hogy a  menekültáradat kérdésében nem képesek semmiféle megegyezésre, más ügyekben azonban egyre másra születnek a frappáns megoldások. Most éppen a dohányosokra mérnek egy újabb csapást, januártól egységessé válik a csomagolás, a dobozok dugig lesznek mindenféle elrettentő képekkel és feliratokkal, továbbá betiltják az ízesített dohányt és a slim cigarettákat.
Az ember azt hinné, hogy bizonyára van erre valamilyen komoly indok, például, hogy a vékonyabb cigarettán arányaihoz képest több a papír, így károsabb vagy a mentol borzasztóan ártalmas. Utánanéztem, mivel magyarázzák ezt az egész unióra kiterjedő intézkedést. Kicsit elképedtem.

ITT OLVASHATÓ !

MAGYAROK A HATÁRON TÚL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu


…a határontúli szavazók tömegének óriási a jelentősége. Orbán nem is lacafacázik, hanem elkezdi feldolgozni a határon túli potenciális választók tömegét, van még vagy kétszázezer olyan, aki nem regisztrált, ebből vagy százezer szavazó még kijöhet, a többi meg mehet a hurkába. Ezért most lesz adategyeztetés, meg kukoricaszórás a libáknak: regisztrálj, és majdan szavazz, népszavazz drága határontúli vérem, ha akarod levélben, vagy postagalamb útján, küldök neked tejet-vajat, szavazólapot, amennyi csak kell, holnapra is marad! Hogy ellenőrizni? Ugyan már, magyar ember nem hazud! A határontúliak felettébb fogékonyak a zászlólobogtatásra és a hazaffyas érzelmekre, hátha ezt a cumit is beszopják. A demokratikus oldal pedig hagyja, hogy a külföldön dolgozó magyarok – kis túlzással - egy szavazókört alkossanak, és a szavazataikat kizárólag a Spitzbergákon adhassák le személyesen, mikor a jégmezőkön a kakukk tizenkettőt szól. Százezrekről van szó, akiknek nincs módjuk hazautazni, de még Londonba beutazni sincs lehetőségük. Kanadában sem tudnak ezer kilométereket utazni, pedig ha összevetjük a külföldön dolgozó magyarok helyzetét a Trianon által elszakított magyarsággal, akkor inkább lennének jogosultak szavazni, mint előbbiek. Nekik ugyanis a mai Magyarország a hazájuk, nem Erdély, nem Kárpátalja, hanem Budapest meg Mohács, Zalaegerszeg meg Bátaszék...
 

ITT OLVASHATÓ!