2016. augusztus 24., szerda

MOST ÚGY VAN ELLENZÉKBEN A FIDESZ, HOGY HETEDIK ÉVE KORMÁNYOZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.24.


...sokan támogatják Orbánt úgy, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle tapasztalatuk a valóságról.

Ezzel szemben azok a magyarok, akik itt éltek és innen kényszerültek külföldre, a bőrükön érezték a kormány áldásosnak jóindulattal sem nevezhető ténykedését. Semmi mást nem tesz a kormány, mint kicseréli a szavazókat. Akik vélhetőleg ellene szavaznának, azok számára megnehezíti a szavazást, akik pedig mellette szavaznának, azoknak megkönnyíti.
Önös érdekből, a hatalom megtartása céljából az ország kormánya igyekszik kirekeszteni közel egymillió honfitársunkat az ország sorsának alakításából. Teszi ezt az a kormány, amelyik reggel, délben és este a nemzeti összetartozást hirdeti.

Az aljasságnak és a sunyi hazudozásnak olyan fantasztikus szintje ez, amire nincsenek szavak. Illetve vannak, de azokat nem írhatom ide, mert véletlenül ismét megtámadja a szerverünket egy unatkozó albán néptánccsoport.

Fogunk még erről beszélni, de addig is jó lenne, ha mindenki elgondolkodna ezen a történeten. Főként azok a magyarok, akik úgy akarnak beleszólni a magyar belpolitikába, hogy annak következményeit nem ők viselik. Bármennyire jó a szándékuk, ne akarják ők eldönteni, hogy mi hogy éljünk itt. Mi sem szavaztunk Ceauşescu hatalomban maradására – nem is volt rá mód – de gondoljanak bele, mi lett volna, ha szavazhatunk és nekünk innen ő lett volna a szimpatikus.

Ha szavazni akarnak, költözzenek ide, éljenek itt, dolgozzanak itt és akkor joggal járulhatnak az urnák elé. De így, távolról és tájékozatlanul nincs joguk ehhez. Akkor sem, ha van.

ITT OLVASHATÓ

A ZÜLLÖTTSÉG APOTEÓZISA

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.24.


Azt már régen tudtuk, hogy minden politikai cselekménynek megvan a maga kockázata arra nézve, hogy az a megkívánt eredményt hozza magával. A nagyívű, az egész társadalmat átformáló intézkedéseknek nyilván sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy jó, vagy éppen ellenkezőleg, rossz irányba fordul, ezért azt nagyon alaposan át kell gondolni. Ennél kisebb léptékű cselekmények esetén azonban kisebb a kockázat, ezért annak lehetséges végkimenetelét csak kevéssé veszik tekintetbe a politikusok, inkább csak a korábbi gyakorlat tapasztalataira hagyatkoznak. Felteszem, hogy Bayer Zsolt mostani kitüntetése előtt sem gondoltak arra, hogy annak milyen óriási hullámverése lehet. Inkább számítottak arra, hogy az állampolgárok többsége, mint jó alattvaló, egyszerűen csak tudomásul veszi azt, sőt, még külön gratulál is a kitüntetettnek. De nem így történt, ami azonban már nem egyszerűen politikai, sőt, szerintem egyáltalán nem politikai jelenség volt.

Történt, hogy a kitüntetés után sokan azonnal visszaküldték a Köztársasági Elnöknek azt a lovagkeresztjüket, amelyet korábban kaptak, függetlenül attól, hogy az az éppen ma regnáló hatalomtól származott-e, vagy sem. Itt tehát nem magával a kitüntetés jellegével, ti. a lovagkereszttel és adományozójával volt tehát a probléma, hanem mással: Bayer Zsolt személyével. De önmagában sem magával az újságíró mivoltával volt gond, hiszen minden kormány tevékenységét számos újságíró segítette és kapott érte hasonló kitűntetést. De Bayer Zsolt éppen az a publicista volt, aki a hatalom erkölcsi ikonjává vált. Ő testesítette meg azt az újságírót, aki a kormány gyűlöletkampányát rendre elindította, folytatta, vagy pedig éppen megmagyarázta, érvekkel támasztotta alá. Ezért történhetett meg az, hogy nem csupán a politikailag elkötelezett és baloldalinak számító személyek adták vissza a kitüntetésüket, hanem olyan neves közéleti szereplők is, akik csak szőrmentén foglalkoztak a politikával. Itt valami egészen új jelenséggel állunk tehát szemben, hiszen annak nincs igazán sem személyi, sem pedig politikai töltete. Nem az volt a baj, hogy az éppen regnáló hatalom egyik közismert publicistája, azaz Bayer Zsolt kapott kitüntetést, hiszen az jellemző volt korábban is szinte minden kormány esetén, hogy a hatalom embereit tüntették ki. Ugyancsak nem lehet állítani azt sem, hogy a kitüntetésüket visszaadók meg akarták volna buktatni a hatalmat, hiszen az már valóban politikai jellegű cselekmény lett volna, s ők pedig ilyen szinten nem foglalkoztak a politikával. Az igazi probléma az volt, hogy Bayer Zsolt éppen azt az erkölcsi züllöttséget jelenítette meg, ami jellemzi az egész Fideszt és ami a hatalom kommunikációjának a gerincét adja. Tehát ennek az általános megmozdulásnak elsősorban etikai töltete volt.

Ugyancsak új jelenségnek tekinthető az, hogy végre elérkezhettünk odáig, hogy megtapasztalhattuk a nemzet tűrőképességének a létező határát. Eddig ugyanis ilyen nem volt, legalábbis ilyen kézzelfogható és lavinaszerű formában megjelenő folyamata nem volt. Mindeddig a nemzet többsége eltűrte azt a packázást, amit az orbáni hatalom művelt vele, amire a reakciója két irányba mozdult el. Az egyik irány volt a behódolás, ami azt jelentette, hogy a hatalom kiszolgálójává vált, amivel közvetlenül és intenzíven segítette a hatalom túlélését is. A másik módszer passzív ellenállás volt, ami alapvetően azt jelentette, hogy látszólag kivonta magát a politikai küzdőtérből, csak a saját életcéljának eléréséért munkálkodott, és legfeljebb a fontosabb választásokra ment el. Ez természetesen megint a hatalom malmára hajtotta a vizet, mert ez a tömeg nem jelentett potenciális veszélyt egyetlen hatalom számára sem. Ilyen politikai helyzetben azonban minden kormány számára adott volt a lehetőség arra nézve, hogy rendre próbára tegye a nemzet tűrőképességét. Ezek során szinte kivétel nélkül azt tapasztalta, hogy ezt is, meg még ezt is le lehet nyomni az emberek torkán, mert a nemzet, mint a birka, tűrte, tűrte a hatalom packázásait. Kevés kivétel volt ez alól, mint például az elhíresült internetadó bevezetésének terve, amit azonban egy százezres tömegtüntetés után gyorsan visszavontak. Nos, ezt a kivételt most erősítette Bayer Zsolt kitüntetése, ami az értelmiség szemében azt jelentette, hogy ez volt az a határ, amikor már nem lehet etikai közösséget vállalni sem a kormánnyal, sem pedig annak pártkatonájával, vagyis Bayer Zsolttal
...

ITT OLVASHATÓ 

NÉPSZAVAZÁSI PÁLYA

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Tóth Csaba
2016.08.24.


A kvótanépszavazás kapcsán a legtöbb kutatás – így a Republikon Intézet mérései is – a kormányoldal álláspontjának elsöprő sikerét prognosztizálja. E siker kapcsán két okról gyakran esik szó: a magyar társadalom eredendő menekültellenességéről és az ellenzék gyengeségéről. Érdemes azonban látni: a kvótanépszavazáshoz vezető út pályája sokkal jobban lejt a Fidesznek, mint egy sima országgyűlési választáson.
                                    
A 2014-es országgyűlési választás idején honosodott meg a magyar politikában a „lejtő pálya” gondolata. A kifejezés azt tükrözi, hogy miközben a választás formális feltételei egyenlőséget biztosítanának az egyes induló pártoknak, a kormányoldal olyan előnyökkel is rendelkezik, amelyek kezdő pozícióját sokkal jobbá teszik versenytársainál. Elsősorban a kormányoldal erőforrásfölényére és az akkori kétharmados többségre lehetett itt gondolni: mivel a kormányoldal egyoldalúan tudta módosítani a választási szabályokat, előnyösebb helyzetből várhatta a voksolást, mint ellenfelei.

A 2014-es választások azonban a fair play mintaszerű megjelenítésének tekinthetők a mostani népszavazáshoz képest. A népszavazásnál a kormányoldal olyan mértékben tudta manipulálni a voksolás kritériumait, hogy az a csoda, hogy a Fidesz nem áll még jobban a kvótareferendum kérdésében...

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT BOJKOTTÁLOM AZ OKTÓBERI NÉPSZAVAZÁST?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.08.24.


Orbán: mindegy, mire szavaztok, az lesz, amit én akarok. Ha nem nyerek, Habony elmagyarázza, miért nyertem. Akkor is, ha sikeres a bojkott.

Az októberi értelmetlen és csak Orbán Viktor mennybe, de minimum várba menetelét szolgáló népszavazás bojkottja nem passzív politizálás. Mondjon is erről akárki akármit. Nem felesleges és értelmetlen, legkevésbé sem kontraproduktív gesztus. Ha így lenne, akkor bárki, aki leszokik az alkoholról, az nem lenne más, mint egy szaros passzív, kontraproduktív antialkoholista, hiszen nem tesz semmit, csak nem iszik. (Nem tudom próbálta-e valaha is ezt politikus. Szerintem ne is próbálja, teljesen esélytelen, mert rohadt nem könnyű. Egyéniség, jellem, kitartás kell hozzá.) Vagy aki nem lop, az sem tesz semmit. Csak passzív, mint birkózó az olimpiai döntőben. A többiek meg közben szorgalmasan lopnak. Mi a franccal büszkélkedik, aki „csak” nem gyilkol, nem hajlandó embertársa életét kioltani? Az is egy passzív bojkottáló? Persze, ha ölne, vagy hagyná magát aktívan egy választáson lemészárolni, akkor az már politizálás lenne. És az talán tetszene is a budai fapináknak és a pesti pártértelmiségnek, mert az egyszerű passzivitás, a bojkott, amikor csak nem csinálunk semmit, vagy nem csináljuk azt, amit a többiek, az semmi.

Közben persze ugyanők elmondják neked, hogy miért is nem lehet megszervezni a népszavazás bojkottját. Azért nem, mert aki nem megy el, azt jól be lehet azonosítani, vagyis a választói listáról látszik, ki szavazott és ki nem. Ebből az következik, hogy ha valaki passzív akar lenni, ahhoz bátorságra van szüksége, főleg kisebb városokban, ahol mindenki mindenkit ismer. Ugyanis, lehet, hogy a pasaréti fapinák és a belvárosi pártvezetők szerint, a passzivitás, mint amilyen egy bojkott, az nem kiállás egy ügy érdekében, de – úgy látszik – arra elég, hogy már a gondolatától is beszarjunk. Tény, hogy több bátorság kell a bojkotthoz, mint – mondjuk – beülni a parlamenti széksorokba és eszeveszett bátor napirend előtti kérdésekkel, interpellációkkal zaklatni a kormányzó pártot. Horribile dictu szellemes performance-okkal sokkolni Kövér Lászlót. De ez igazi politizálás. Nem vezet ugyan semmire, de – mint tudjuk – nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos, aminél már csak a részvételért járó gázsi fontosabb...
 

TGM: A HIVATALOS MAGYARORSZÁG RASSZISTÁNAK NYILVÁNÍTOTTA MAGÁT

MAGYAR NARANCS - FEKETELYUK BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.24.


Kolozsvárról küldi vissza keresztjét a filozófus.
                                     
Tamás Gáspár Miklós 2005-ben kapta meg a a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, ami még némileg előkelőbb plecsni is, mint Bayer lovagkeresztje. De most lemond róla.

„A román sajtó tele van Bayer Zsolt díjával, meg Schöpflin György fideszes EP-képviselővel, aki a határra kitett disznófejekkel akarja elriasztani a muszlim menekülteket. A kolozsváriaknak Funar polgármestersége idején volt alkalmuk kitapasztalni, mivel jár a nemzetiségek közötti feszültségkeltés. Nem szeretik az ilyesmit…” – mondta a Népszabadságnak TGM szülővárosából, Kolozsvárról.

A Kettős Mércének pedig még azt is írta, hogy „evvel a gesztussal (Bayer megtisztelésével) a hivatalos Magyarország rasszistának nyilvánította magát”.

ITT OLVASHATÓ

ELŐBB-UTÓBB MEGKAPJUK A NEVELŐ CÉLZATÚ TOCKOST, AMITŐL A SZÁJPADLÁSUNKBA SZALAD A NYALÓKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.24.


...Eddig komp-ország voltunk, ami nagyjából rendezhető is volt. Aki jobb partról nem akart átmenni a bal partra, hát nem ment át, és vice versa, persze, közben azért hevesen tülekedtek a kormányfedélzetre. Csakhogy, közben a kompra várók tömegeiben egyre inkább gyülemlik a mérges indulat. A sorok között régi, ordas eszmék élednek újjá, hungarista, neonáci, antiszemita indulatok gerjednek. Nem véletlen, hangosan beszélő gombja a kormányosnál van, aki nemcsak a parton gyűrődő tömeg felé kiabálja hazugságait, de időnként még a gépházba is leszól: hogy’ állunk? Van már elég gőz az induláshoz? Megértem: ideje lenne indulni már, de, ha lehet, ne a folyásiránnyal szemben, mert annak csak erőlködés lesz a vége. Gyenge a gőzgép, kevés a gőz, különösen akkor, ha a kapitány a hajócsavar helyett azt a kürtre vezényli. Ha a nagy erőlködésben meg elszakad a kötél, és elúszik a komp, elég reménytelenné válik a helyzet. Akik feljutottak a kompra, nagy valószínűséggel egymást fogják vízbe fojtani. Akik meg a parton rekedtek, vagy felgyújtják a kompkikötőt és darabokra tépik a magukat ajánlgató, hitelüket vesztett kormányosokat, vagy/és elindulnak valami más felé, ami talán ugyanazon a parton található. Vinni, ami értékes, itthagyni, ami értéktelen, felkarolva a beteget és a gyengét is, mert hát, a komp már elment…

Persze, komp-országnak lenni tragikus, jusztis-országnak lenni viszont nevetséges.  Mi pedig komp-országból már jusztis-országgá váltunk. Kritizálják a pórok a felcsuti kisvasutat? Jusztismeghosszabbítjuk akár Bécsig is!  A nemzetközi bíróság Kishantos ügyében elmarasztalja a földpályázatok elbírálóit? Jusztisbeszántatjuk még a maradékot is! Jogerősen felmentenek egy baloldali politikust koholt vád alól? Jusztis kreálunk egy másikat! Arra köteleznek minket, hogy bontsuk le a teljesen értelmetlen déli határkerítést? Jusztismeghosszabbítjuk kelet felé!  Uniós szinten cáfolják a kormányzat gyűlöletkampányának alapjait? Jusztisrátesznek még egy lapáttal, és telehazudják az országot! Mára már közel 80, Lovagkereszttel kitüntetett személyiség küldi vissza az ordóját azzal, hogy nem kíván egy antiszemita, homofób, rasszista gyűlölködő kormányzati seggnyaló újdondásszal egy listán szerepelni? Jusztiskijelentjük, hogy minden a legnagyobb rendben van, mert megérdemli! A delikvens meg kijelenti, hogy jusztse adja vissza a lovagkeresztet. Egy fideszes képviselő korrupciós botrányba keveredik? Kijelenti, hogy jusztse mond le parlamenti képviselőségéről!

Kormányzati – így állami – szinten minden ilyen durcás óvodás módon működik.  Mi lesz a következő jusztis húzásuk? Az én bátyám úgyis erősebb, bi-bi-bi?

El kellene gondolkodni, mi a jobb: komp-országnak lenni, vagy jusztis-országnak?  Komp-országként még elsodródva is valamelyik kanyarban partot érhetünk, de jusztis-országként előbb-utóbb megkapjuk a nevelő célzatú tockost, amitől vélhetően a szájpadlásunkba szalad a nyalóka.

ITT OLVASHATÓ

TISZAVASVÁRI FEHÉREN, FEKETÉN - MÁSODIK FEJEZET - AZ ÁLLAM ZSELLÉREI

ÁTLÁTSZÓ - SLEMSHOW BLOG
Szerző: slejmshow
2016.08.24.


Közmunkás lettem Tiszavasváriban – folytatódik doku-realitynk, immár új címmel, amelyből kiderül, hogyan lettem beosztva Zagyva György Gyula közmunka vezető beosztottja. Folytatása holnap!

A MÁSODIK RÉSZ ITT NÉZHETŐ MEG

MAGYAR APARTHEID - ELSŐ FEJEZET- A HELYSZÍN: TISZAVASVÁRI

ÁTLÁTSZÓ - SLEJMSHOW BLOG
Szerző: slejmshow
2016.08.24.


Egy hétre beköltöztünk Tiszavasváriba, hogy megértsük: hogyan működik Magyarszágon az apartheid, vagyis a ‘faji elkülönítés’ gyakorlata. A városban évtizedes szegregáltságban élnek a romák, a település két végében: a gyerekek a fehérektől külön járnak iskolába, a felnőttek pedig közmunkára. Doku-realitynk célja az, hogy bemutassuk a városban ki-hogyan éli meg ezt a helyzetet, és kinek milyen terve és szándéka van ennek a megváltoztatására vagy éppen fenntartására.

AZ ELSŐ RÉSZ ITT NÉZHETŐ MEG

HIÁBA A SIKERSZÓLAMOK, TOVÁBBRA SEM SZÁRNYAL A GAZDASÁG

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.08.24.


Annak ellenére, hogy a második negyedéves előzetes GDP-adatok a vártnál némileg jobbak lettek, sok jót továbbra sem lehet elmondani a magyar gazdaság teljesítményéről. A hektikusan alakuló negyedéves adatok jól szemléltetik, hogy a magyar gazdaság szerkezete alapjaiban rossz, néhány szektor dominanciája túlságosan magas. 

Az uniós transzferek felhasználásával 3 százalék körüli GDP-növekedés érthető el maximum, ami azt jelenti, hogy a magyar gazdaság önerőből maximum egy jó stagnálást tudna kihozni. Ezzel a tempóval ráadásul nemhogy 2030-ra, de még 2050-re se tudnánk felzárkózni az uniós átlaghoz, bár manapság már inkább arról érdemes beszélni, hogyan ne szakadjunk le még jobban Csehországtól, Szlovákiától, vagy éppen Lengyelországtól. 

Mit mutatnak a számok?

ITT OLVASHATÓ


KITÜNTETÉSEKRŐL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.24.


Az, hogy most Bayer miatt áll a bál, talán egy folyamat kezdete lehet. Egy olyané, amely megtanít a fejet fölemelni. Nem az ötös számú tagkönyvvel kezdődött, nem most, hanem 1998-ban, és a leépülés elindítóját nem másképpen hívják, mint Orbán Viktornak.

Magyarország szellemi züllése akkor kezdődött el, amikor egy ember önös hatalmi érdekből nekilátott színt váltogatni, és liberálisból ezzé vált, amit ma tapasztalhatni. Magyarország szellemi züllése akkor kezdődött, amikor ősz

asszonyok először kezet csókoltak a despotának.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy a liberális életelvet is csupán hazudta, mert az adott szituációban az tűnt a legkifizetődőbbnek. Liberálisból nem válik, nem válhatik nacionalista, homofób, hatalmi mámorban szenvedő sérült ember. A liberalizmus a génekben van, és az nem cserélhető.

Ilyképp, amikor szabadelvűnek vallotta magát, semmivel sem volt őszintébb, mint ma. Kisstílű alak, felkapaszkodott parasztgyerek, és mint az tudható, ezek a legrosszabbak, mert elfelejtik, honnan is jöttek. A romlást ő szabadította rá az országra, amikor koronát úsztatott, már az a gesztus elmesélt róla mindent...

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT NEM SIRATJÁK ERDOGÁNÉK A TERROR TÖRÖKORSZÁGI KURD ÁLDOZATAIT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kovács Margit
2016.08.24.


“Egy nemzet, egy zászló, egy haza, egy állam.” Ez a török demokrácia szlogenje. A történelem azt mutatja, urdok, örmények, alevik, baloldaliak, sőt, bárki, aki másként gondolkozik, más nyelven beszél, más kultúrát érez a sajátjának, nem tartozik ebbe az egységbe.

Múlt szombaton Gaziantepben egy utcai esküvőn 54 embert mészárolt le egy feltételezett öngyilkos merénylő. Míg vasárnap este az ország elnöke, Recep Tayyip Erdoğan arról beszélt, az elkövető egy kamasz, állítólagos ISIS-tag, hétfőn a miniszterelnök már azt állította, nem tudni egyelőre, ki követte el a támadást. Az áldozatok közül  31 volt gyermek, a legfiatalabb alig pár hónapos. Közel 100 a sebesültek száma. Akik a szeretetet ünnepelni gyűltek össze, most temetnek és gyászolnak. Van olyan anya, aki négy gyermekét veszítette el. A halottakról készült képek leírhatatlanul borzalmasak, bombatámadásban meghalni szörnyű halál.

Gaziantep (vagy Antep, ahogy a helyiek hívják) a szír határtól 60 Km-re fekszik, és a robbantás Şahinbey Akdere negyedében, egy olyan utcában történt, ahol kizárólag kurdok, főleg kurd alevik élnek. Maga a  negyed vegyes: élnek ott alevik, türkmének, török s szíriai szunnik (utcánként változik, milyen etnikumú/vallású a lakosság), és ISIS-t támogatók is, akik a párizsi merénylet után autóikkal, hangos tülköléssel és Allahu Ekberrel vonultak végig Gaziantep utcáin.

A török média, ahogy a külföldi média egy része is, török esküvőről beszélt. De a gaziantepi esküvő nem török, hanem kurd alevi esküvő volt, ráadásul a baloldali és kurd HDP párt egyik tagjának az esküvője. Ez a három etnikai-vallási-politikai kisebbség, a múltban és jelenben is politikai, kulturális és fizikai megsemmisítés kísérleteinek célpontja Törökországban. Ha ezt az etnikai, politikai és vallási dimenziót elfelejtjük megemlíteni, akkor kevéssé érthető, hogyan lehet, hogy a támadást követően Antepben voltak, akik az utcán ünnepelték a merényletet – hiszen a halottak HDP-párti kurdok és alevik.

Hogyan lehet az, hogy néhány órával később, a véradásra sorban állókat  megtámadták ultranacionalista törökök? Hogyan lehet az, hogy Allahu Ekbert és nacionalista szlogeneket kiabáló tömeg támadta meg a temetésre érkező hozzátartozókat? Hogyan lehet az, hogy a tavaly októberi ankarai terrormerénylet áldozataira egy perces némasággal emlékező török-görög meccsen a török szurkolók egy része fujjogással, fütyüléssel és nacionalista szlogenek kiabálásával szakította félbe a csendet. A saját fővárosukban borzalmas halált halt 142 ember élete még egy percet sem érdemelt, csak mert ezek a halottak kurdok, alevik és baloldaliak...

ITT OLVASHATÓ

TELITALÁLAT

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.08.24.


Országos antikorrupciós aláírásgyűjtésünk kecskeméti állomásán belebotlottunk mindabba, amitől az Országunk szétrohad, és ami miatt szükségesnek tartjuk korrupció-ellenes népszavazás kiírását. Megláttuk a Maffiaállam leplezetlen arcát. Elképesztő történet következik.

Óvtak minket sokan, hogy Kecskemétre menjünk. Közismerten Fideszhatalmi bázis, csakhát mi meg úgy gondoljuk, hogy attól még nem lesz egy város sem narancssárga, ha azt épp a Rezsim birtokolja közhatalmi szinten. A mi feladatunk az egész ország mozgósítása, és annak éppúgy része Kecskemét is, mint bármelyik magyar város. Így aztán szépen beadtam demonstrációnk bejelentését, és vártam. A történet, ami valszeg szerepelni fog a tankönyvekben, mint tipikus maffiaállami sztori, innen kezdődik.

Fontos tudni, hogy a rendőrségnek 48 órája van, hogy érdemi döntést hozzon egy bejelentett demonstrációról. Megtilthatja, elutasíthatja hatáskör hiányában, vagy lehetetlen célra irányuló kezdeményezésként minősítheti, nagyjából ennyit tehet. Ha azonban ezek egyikét sem teszi meg 48 órán belül, akkor a törvény szerint további 24 várakozás után a demonstráció jogerőssé válik. Augusztus 20-án hajnali 2:37-kor jelentettem be a tüntetést, és csak augusztus 22-e délben kaptam egy telefonhívást a Kecskeméti Rendőrkapitányságról. Személyes egyeztetést kértek, mondtam, oké, de felhívtam a magasrangú rendőrtiszt figyelmét, hogy igazából már nincs miről tárgyalni, ugyanis az elutasításra rendelkezésre álló 48 óra letelt, tüntetésünk jogerős...

ITT OLVASHATÓ

NEGYEDSZÁZADA ISMERTE MEG A VILÁG MICHAEL SCHUMACHERT

GP HÍREK BLOG
Szerző: Farkas Péter
2016.08.23.


Michael Schumachernek elég volt pár kört megtennie egy F1-es autóval, hogy a Jordannél tudják, valami különlegesre bukkantak. A 22 éves német srác szinte azonnal hozta a versenyzőktől megszokott köridőket, és amikor megkérték, hogy nyugodjon le, felesleges kapkodni, azt felelte, nem is nyomja keményen a gázt. Ian Phillips, a Jordan kereskedelmi igazgatója jól emlékszik rá, hogy a csapatmenedzser, Trevor Foster egyszerre odafordult hozzá, és azt mondta:

Hívd fel Eddie-t! Mondd meg neki, hogy találtunk egy új sztárt."
Mindez Silverstone-ban történt, 1991. augusztus 20-án, három nappal az előtt, hogy Schumacher a szélesebb nyilvánosság elé lépett. Miután megállapodott a Mercedesszel a versenyeztetéséről, a Jordan a Brit Nagydíjnak is otthont adó pálya egyik rövidebb vonalvezetésén, a South Circuiten adott lehetőséget neki, hogy megismerkedjen a zöld, 7UP festésű 191-essel – azzal az autóval, amely a kicsiny istálló történetének első kreációjaként később szintén legendás hírnévre tett szert. „Az első három kör lenyűgöző volt, aztán viszont mindent normálisnak éreztem" – mondta Schumacher alig öt nappal később egy interjúban. „Igen, elsőre különleges élmény volt vezetni az autót, de hasra azért nem estem tőle."

A sztori viszonylag közismert: a Belga Nagydíj előtt hirtelen azért üresedett meg egy hely a Jordannél, mert az egyik pilótájuk, Bertrand Gachot egy koccanás után összeszólalkozott egy londoni taxisofőrrel, akinek végül gázsprayvel az arcába fújt. Ez még 1990 decemberében történt, de a tárgyalást csak bő fél évvel később tartották meg, és Gachot hiába hivatkozott önvédelemre, a szigorú bíró kétéves börtönbüntetésre ítélte. Jóllehet, ezt utóbb enyhítették, így Gachot két hónap után szabadult, sőt az F1-be is visszatért, az eset lényegében derékba törte a karrierjét. Az üzleti életben viszont sikeres lett, az ő cége gyártja a Hype nevű energiaitalt, amellyel még a Jordan utódját, a Force Indiát is szponzorálta egy ideig.

A csapatnak mindenesetre gyorsan szüksége lett egy beugró pilótára, mégpedig lehetőleg olyanra, aki pénzt is hoz a házhoz...

ITT OLVASHATÓ 

AKIK DALBAN MONDTÁK EL

KÍVÜL TÁGASABB BLOG
Szerző: Kívül tágasabb
2016.08.23.


Egy-egy popsláger sok mindenre alkalmas lehet, egyebek közt arra is, hogy előadója üzenjen vele valakinek. Van rá példa, hogy az üzenet és annak címzettje teljesen egyértelmű (ilyen volt például John Lennon How Do You Sleep című, nem túl elegáns dala Paul McCartney-nak a Beatles felbomlása után), de előfordul az is, amikor nem biztos, kinek is szól a szöveg. Ebben a válogatásban ilyen is, olyan is szerepel:

ITT OLVASHATÓ

STEFKA ISTVÁN LAPIGAZGATÓ ELVTÁRS

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2016.08.23.


...Gyűlnek...a kurvaanyázásról elhíresült NER-publicista mellett kiállók is. Bencsik Andráson és Stefka Istvánon kívül soha el nem múló szeretetéről biztosította az ötös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosát Skrabski Fruzsina, Schmidt Mária, és Pesty László is.

Lakatos András azonban Stefka István, a PestSrácok lapigazgatójának Bayer-védő cikkére reagálva az alábbi csodálatos bejegyzést tette közzé
Facebook-on négy fényképpel:

“ÜZENEM STEFKA PISTÁNAK…

„Márpedig én nem adom vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, amit 2011-ben kaptam az 1956-os forradalomról és szabadságharcról készült könyveimért. Büszke vagyok, jól érzem magamat Bayer Zsolt kollégám, Bencsik András, Hargitay András és Szigethy Gábor társaságában.”- Nyilatkozta Stefka István, magát újságírónak tartó, a szakma másik része szerint bérborz.

Nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért.
Ugyan olyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól.

Mint ahogy ott voltak azok is, akik társaságában akkor érezted jól magad. Szabó László, Molnár Tamás, (az első képen), és sorolhatnám… és akkor is büszke voltál, és akkor is jól érzeted magad az akkori barátaiddal, akkori elvtársaiddal. Tudom, tanúsíthatom, mert ott voltam. Mert ha jól emlékszem, a kitüntetéseid és a pénzjutalmaid is az elvtársaidtól kaptad. Ha te nem emlékszel, nézd meg, mi van az okleveleidre írva! Stefka István elvtársnak. És azokat sem küldted vissza az óta sem, akár csak ennek a rendszernek, amiket mostanában kaptál. Gondolom, azt se küldted vissza, amit például l982-ben, a Sajtónap alkalmából vettél át, a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkádért”. És ebben az évben éppen, -a képek tanúsága szerint-, épen te köszönted meg a Belügyminiszternek a nagy tisztességet, amivel elismerték a munkád, a munkátokat.

Mert te is része voltál annak idején annak a néhány tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Igen, önkéntesen!

Ha nem emlékeznél, küldök neked néhány ott készült képet. Többek között azt is, amikor megköszönöd Horváth István belügyminiszternek, és Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének a megérdemelt munkádért kapott jutalmad.

Nézegesd csak a Magyar Rendőr című lap archívumában megtalálható képeid, és gondolkozz el azon, hogy ki is vagy te Stefka Pista… Hogy hol, mikor, és éppen kiknek a társaságában érzed jól magad. Tényleg büszke lehetsz! Tegnap azokra, ma ezekre. És holnap?…”


ITT OLVASHATÓ

SZORONGÁSOS KÓRKÉPEK

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.08.22.


A szorongás és a félelem önmagában nem jelent kóros állapotot, sőt, az evolúció során jelentős szerephez jutott a fajok túlélésében. A félelem testi reakcióit, az izmok feszültségét, a szapora légzést és szívverést mind adaptációs tényezőnek tekinthetjük: segítenek a menekülésben vagy a harcban, ha tényleges veszély fenyeget. Az élettani és a kóros szorongás közötti átmenet nem éles, és a diagnózis felállításában az egyik leglényegesebb szempont a "szenvedő" beteg. A szorongásos zavarok eredete még nem tisztázott. Feltehető, hogy öröklött tényezők mindenképp szerepet játszanak kialakulásában.
 
A szorongásos zavarokat eredetük szerint két nagy csoportba sorolják. Az elsődleges neurotikus fejlődés esetén a szorongásos zavar kezdetei már a gyermekkorban megtalálhatók. Ebben az esetben bizonyítani kell, hogy a gyermek szocializációja valamilyen módon károsodott, illetve igazolni kell a gyermekkorra jellemző szorongásos tünetek meglétét: a magatartászavart, amely megnyilvánulhat teljesítmény-, fejlődés- valamint beilleszkedési zavarokban, illetve a kóros szokásokat, mint a körömrágás vagy a hajtépés.
 
A másodlagos neurotikus fejlődés akkor lép fel, ha a személy harmonikus fejlődését valamely trauma a betegség kialakulásának irányába fordítja...
 

A VILÁG LEGBOLDOGABB ORSZÁGÁBAN AZ ISKOLAI TANANYAG RÉSZE AZ EMPÁTIÁRA NEVELÉS

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.08.23.


Rengeteg kutatás és tanulmány szól arról, hogy a mostanában felnövő fiatalok számos nehézségének és problémájának az az egyik oka, hogy kevésbé empatikusak, mint évtizedekkel korábban élt társaik.

Az empátia, azaz a képesség, mely révén képesek vagyunk más emberek meg általában élőlények szempontjait és helyzetét megérteni és átérezni, a pszichológusok szerint visszahatva működik, és saját boldogságunk egyik forrása is.
A Quartz ír most részletesen arról a dániai projektről, amely célja, hogy minél empatikusabb emberek kerüljenek ki az iskolából. A dánok igyekezetére érdemes figyelni, mert boldogságkeresésben igen sikeresek: egyes felmérések szerint a nemzetek közötti összehasonlításban ők a világ legboldogabb emberei.

Dániában a nemzeti alaptanterv része lett az empátiára nevelés: minden 6 és 16 év közötti gyerek heti egy órában empátiaépítő órán vesz részt.

Ezeken az órákon a diákok egyszerűen átbeszélik, milyen konfliktusok vannak az osztályon belül, van-e valaki, akit bántottak a többiek, van-e valamilyen megoldatlan problémájuk. A cél az, hogy közösen találjanak megoldás, és minden lehetséges nézőpont felszínre kerüljön.

„Ha elismernek, akkor leszel valaki” – mondja a dán gyermeknevelési technikákról könyvet is író Iben Sandahlm. Korábban ő maga is tanított, és azt álltja, ez az óra volt minden hetének csúcspontja. A cél az volt, hogy biztonságos teret teremtsenek a gyerekeknek, ahol minden problémával elő lehet állni, és ahol megtanulják, hogyan párosítsanak különféle nézőpontokat egy-egy téma mellé...

ITT OLVASHATÓ

BUDAPESTI OLIMPIA = MIGRÁNSOK

A POLGÁRI KONZERVATÍV PÁRT BLOGJA
Szerző feher.b
2016.08.23.


Drága Miniszterelnök Úr, tisztelettel: még egy balatoni szezont sem tudunk rendesen lehúzni, annyira kevés a munkaerő. Nem azért, mert ilyen jól fut a gazdaság, hanem mert a bűnös Nyugat mindenki számára vonzóbb. Pont ennyien akarnak az Ön országában a gépsor mellett állni: sehányan. Akkor már inkább külföldön, sokszor diplomával. Tessék mondani, honnan lesz itt munkaerő az olimpiai rendezésre, ha mindenki eltávozik? Mert ugye mi egyszerű NER-résztvevők azt látjuk, hogy az esemény szempontjából fontos ágazatok egytől egyig szenvednek a dolgos kezek hiányától. Elég csak kettőt mondani: építőipar és vendéglátás. Ha pedig nincs elég jelentkező a munkaalapú társadalomba, ki fog itt stadiont, birkózó-csarnokot, uszodát, olimpiai falut, parkot, szállodát, miegymást építeni, hogy még 2024-ben is büszkén tessék pózolni a nemzetközi korrupciós listák éllovasaival? Fejtem tovább a gondolatot, igyekszem a környező országokra gondolni: ki jönne ide két hétre felszolgálni, vagy két évre építkezni, ha Budapest elnyeri a rendezés jogát? Ukrajna, Románia, Szlovákia, meg számos balkáni ország biztosan kiesik: akik tehették, elmentek már onnan jó messzire, meg se álltak Londonig. Némelyikük pedig egyszerűen túl jól él ahhoz a saját hazájában, hogy pont hozzánk akarjon átjönni - akkor már megtette volna.

Igazán nem akarom kiábrándítani drága Miniszterelnök Úr, de a megoldás az, hogy Önök bevándorlókkal fogják elárasztani ezt a szegény, sokat szenvedett országot! Most még túl megszeppentek ahhoz, hogy ezt be merjék ismerni a szavazóiknak, netán a lelkük mélyén hisznek benne, hogy fél Magyarország hirtelen hazajön, de ez a VIP-lelátókon túli szurkoláson aligha fog megtörténni: örömködnek egy kicsit a magyar győzelmeken, aztán hazamennek szépen oda, ahová többek között Ön elől is menekültek. Ennek az országnak belátható időn belül az Ön béna, múlt századi kormányzása miatt nem csak 21. századi tudás alapú-, de melós társadalma sem lesz. Az is elment már rég...

ITT OLVASHATÓ

NAGY BANDÓ: NEM ELÉG, HOGY AZ IGAZI LOVAGOK LEMONDANAK LOVAGI CÍMÜKRŐL

24.HU - POSZT ITT BLOG
Szerző: Nagy Bandó András
2016.08.23.


Kedves magyar Barátaim!

Én már nem értem, mi folyik nálatok.
Miféle királyotok van nektek? Milyen király az, aki lovaggá üti azt az antiszemita, cigánygyűlölő talpnyalóját, aki tettei és szavai miatt méltatlan lett volna a neki adományozott lovagkeresztre?
Nem szaporítom a szót: ami nálatok folyik, az maga a gyalázat!
Amit a királyotok tett, azt jelenti, ő maga is ugyanúgy gondolkodik, ugyanazt vallja, ugyanúgy érez, mint az érdemtelenül kitüntetett udvari írnoka.
Egy igazi lovag erényei megkérdőjelezhetetlenek. Annak kell lennie!
Nem lovag az, aki az erkölcsös viselkedés helyett etikátlan, és végképp elítélhető magatartással hívja föl magára a figyelmet.
Az ilyen embernek nincs helye köztünk, lovagok között!
Én csak tudom, minden lovagnak megvan a maga keresztje, és vallom: csak erkölcsös, tiszta, kikezdhetetlen, valódi lovagnak lehessen lovagkeresztje!
Ha egy ilyen, többszörösen levizsgázott emberből lovagot kreálhat a királyotok, akkor az országotokban, éppúgy, mint az utóbbi években sorozatban, bármi megtörténhet.
Mostantól nem elég, hogy az igazi lovagok lemondanak lovagi címükről, és visszaadják uralkodótoknak a lovagi címet! Sokkal több kell: távoznia kell az eszement királyotoknak, teljes udvartartásával!
Ha nem így lesz, Isten sem óv meg titeket a további rettenettől.
Engem bolondnak tartottak, most is őrültnek fognak tartani, de hát mit is mondanának egy tisztalelkű lovagra az eszement gazok?
Szurkolok nektek, Isten legyen veletek, és Isten irgalmazzon a fölöttetek basáskodó királynak és megvásárolt talpnyalóinak!

A réginél is búsabb képű lovag: Don Quijote

ITT OLVASHATÓ

MIT TEHETÜNK A PAS (SZÜLŐI ELIDEGENÍTÉS) ELLEN?

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Dr. Reena Sommer
2016.08.23.


Bárki, aki a saját bőrén megtapasztalta vagy szemtanúja volt annak, ahogyan egy gyermek nyíltan visszautasítja azt a szülőjét, akivel korábban kölcsönösen szerették egymást, aki gondoskodott róla, meg fogja érteni mennyire romboló hatása van a szülői elidegenítési szindrómának (PAS). Talán még a gyermekünk visszautasításnál is fájdalmasabb azt látni, ahogyan az elidegenítéssel párhuzamosan elhatalmasodik a gyermekben a zavarodottság, mivel azt a szülőjét „kell“ visszautasítania, akit korábban szerethetett és akihez születése óta kötődött.

A szülői elidegenítés romboló hatásai sokrétűek és az érintett gyermek számára túlmutatnak az ő addigi rövidke és tapasztalatlan életén. A PAS-os magatartás egyik következménye, hogy az elidegenítő szülő – tudtán kívül – elárulja és áldozattá teszi a gyermekét, aki feltétel nélkül szereti és követi őt. Mikorra a szülői elidegenítés kiteljesedik, az érintett gyermekek rádöbbennek arra, hogy a saját akaratuk nem számít senkinek. Ez az érzés kimondatlanul és ösztönösen épül beléjük, azáltal, hogy az a személy, aki gondoskodik róluk (elidegenítő szülő) ugyanaz a személy, aki megfosztotta őket attól a szeretettől és örökségtől, amit a másik szülőtől kaphattak volna. Ennek az érzésnek a másik vetülete, amikor az elidegenített gyermek rájön, hogy az a szeretet és engedelmesség, amit a nevelő szülő iránt tanúsított, az a másik szülő visszautasításának és becsmérlésének a függvénye...
 

MANIPULÁLT ÉRZELMEK

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Kovács Szilvia
2016.08.24.


Hallgass a szívedre! – ismerős üzenet a könnyűzenéből és a politikából, reklámokból és önsegítő könyvekből! Valóban, mire is hallgassunk, ha nem a saját érzéseinkre?! Az érzelmeknek fontos szerepe van, de vajon mindig helytállóak és hitelesek az érzelmeink, vagy olykor tévutakra visznek? Felismerjük, ha manipulálják az érzéseinket? És mi van akkor, ha mi magunk tesszük mindezt?

...korántsem azt akarom mondani, hogy hormonháztartásunk kiszolgáltatott áldozatai vagyunk, mint ahogy nyilvánvalóan arról sincs konkrét tudásunk, hogy az ösztrogénszintünk aktuális hogyan alakul. Némi önismeret sokat segíthet ilyen helyzetben – hormonszinttől függetlenül: ha érezzük, hogy feszültségszintünk magas - bármi legyen is az oka -, akkor ne a külső körülményeknek tulajdonítsuk ezt az állapotot. Ezeken a napokon lehetőség szerint kerüljük a frusztráló helyzeteket és a dühös „beépített embereket”. Sőt, nem csak az jelent segítséget, ha mi magunk tisztában vagyunk saját belső feszültségünkkel. Egy párkapcsolatban nyugodtan beavathatjuk párunkat, hogy itt és most éppen olyan „brrr” állapotban vagyunk, így ő sem fog megbántódni, esetleg mélyebb okok után kutatni, ha mégis ingerültebben válaszolunk, vagy érzékenyebbek vagyunk. A folytatásban: a 22-es csapdája, amikor a saját gondolataink hatnak az érzéseinkre...

ITT OLVASHATÓ

NINCS EGYSZERŰ VÁLASZ AZ ORBÁN-KORMÁNYRA

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.23.


Mindenki szeretné, ha ez annyira egyszerű volna, de hiába. Mindenki annyira tudni vél mindent, de mégsem tud. Közben, ha Orbánéknak vannak egyértelmű bűneik (mint a korrupció, a politikai rendszer helyettesítése az akaratelvűséggel és a manipulációval, az erkölcsi normák teljes elzüllesztése, a putyinizmussal való -- reméljük, csak pragmatikus -- flörtölés, a nemzet versenyképességének rombolása), vannak legalábbis vitatható állásfoglalásaik is (bevándorlás ügyben, az EU-vezetéssel szemben, a világtársadalmat dédelgető Sorossal kapcsolatban, és bizony a demokrácia minőségének a hazai vevőköréhez való -- cinikus, de találó -- igazításában). Ez utóbbi fél- vagy negyedigazságokat nem szereti megbeszélni az ellenzék, és ha egybeesnek a bűnökkel -- pl. a migráció kormányzati kezelésében, ideértve a kampányt -- akkor az egész hazai politikai diszkusszió többszörösen csődöt mond....

ITT OLVASHATÓ

HITVÁNY PROFESSZOROK KÖRE

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.08.23.


Történelmünk, kultúránk legnagyobb alakjai is védtelenek, különösen gyalázatos rezsimek idején: nincs olyan nagy alakja a magyarságnak, akinek nevét ne bitorolta volna, ne bitorolná el akár egészen hitvány társaság is. Az első magyar felelős kormány vértanú miniszterelnökét sem védte, védhette meg senki a hihetetlenül szolgalelkű, magukat minden orbáni aljassághoz készséggel adó professzorok társaságától.

Ha beszélhetünk elviselhetetlenné vált értelmiségi árulásról, hát az ő esetükben meg kell tenni. Bár meggondolandó: címektől, rangoktól vagy akár tudományos teljesítményektől lesz valaki értelmiségi, vagy kell ahhoz magatartás is? Valami önállóság, minden fennálló kíméletlen – azaz amennyire csak lehet, részrehajlástól, megalkuvástól, főleg seggnyalástól mentes – bírálatára, értékelésére való állandó készenlét?

Legalább két, meglehetősen nagy létszámú „értelmiségi” szervezet hoz szégyent önmagára és az országra, valamennyiünkre: a magát „Magyar Művészeti Akadémiának” nevező makoveczista Orbán-kegyencek társasága, és a folyamatos seggnyalásban páratlanul szorgalmas és megbízható „Professzorok Batthyányi Köre”...

ITT OLVASHATÓ

POLTÉK A TRÁGYÁT VISSZALAPÁTOLJÁK A LÓBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.23.


...Nem feltételezem, hogy Portik annyira hülye volt, hogy a 15 év fegyházat még további kemény évekkel szerette volna megfejelni, és hazudott volna. Valójában sem Rogán, sem Orbán, sem Polt, sem a maffia nem gondolja ezt. Ezért most azt kell(ene) minden kétséget kizáróan bizonyítsák és elhitessék a nagyon hülyének nézett magyarokkal, hogy Portik mégis volt annyira kretén és maga ellen vallott, hogy még többet ülhessen a hűvösön. Az ügyészségnek konkrétan cáfolnia kell a hivatali vesztegetést.

Minden józan gondolkodásra képes egyénnek, aki pontosan látja, hogy egy vérbeli maffiózót készül kimosdatni a Polt-féle sóhivatal, nem jogász létére is látnia kell: ha Portik bele nem dől a kardjába, vagy nem kap halálos májgyulladást egy sterilizálatlan fecskendőtől valamely rendőrautó hátsó ülésén, szinte lehetetlen lesz cáfolni a disznóságot. Nincs harmadik személy, aki látta volna, hogy Portik soha nem találkozott Rogánnal, Rogán tagad és ellene egyébként sem vizsgálódnak, mert csak. Következésképpen a legtöbb, amit jogállamban ki lehetne mondani ebben az ügyben – jelentős ügyészségi hátszéllel – az az, hogy nem bizonyítható minden kétséget kizáróan sem az, hogy megtörtént a megkenés, sem az, hogy nem történt meg. Ez az én olvasatomban pedig azt jelenti – megismétlem -, hogy Rogánt lehetetlen tisztára mosni, bármit is varázsol a kalapból Polt.

Ezt a helyzetet csak akkor lehet Rogán számára megnyugtató módon lezárni, ha Portikot rákényszerítik vagy megzsarolják, hogy azt állítsa: hazudott. Márpedig akit pár hónapja ítéltek el, aki leghamarabb is évek múltán szabadulhat, az valószínűleg nem szórakozott ilyen komoly vádakkal Juhász Péter két szép szeméért. Jogállamban a hamis vád tisztázásához elkerülhetetlen volna Rogán Antalt kihallgatni és szembesíteni Portikkal.

Noha ez egész Fidesz frakció azt hazudta valamikor nyár elején, hogy Rogán természetesen bíróság elé fog állni, Rogán Antal a büdös életben nem fog bíróság elé állni. Az, hogy az ügyészségnek hivatalból vizsgálódnia kellett volna az ügyében és nem tette, nyilván erre utalt már a maga idején. Tehát jogállamban Rogán Antalnak ez már június óta bukott ügy, de  mégsem fog belebukni: most a köbre emelt szemfényvesztés ideje van, Polték éppen (igaz, nem tegnap óta) az alibijét tákolják fáradságos munkával.

Ami után borítékolható, hogy megszüntetik a nyomozást, mivel – ahogy az indoklásban áll majd – az eljárás folytatásától nem várható eredmény és különben sem állapítható meg, hogy bűncselekmény történt. Egyszerűen visszalapátolják a trágyát a lóba. Ennek ellenére jelezni szerettem volna, hogy nem vagyunk hülyék, hiába próbáltok naponta nyolcszor hülyének nézni. Figyelünk, és ezt is felírtuk a többi mellé. Ja, és nem felejtünk.

ITT OLVASHATÓ

MERT EZT LEHET LEHÍVNI A RENDSZERBŐL - A KORMÁNYT NEM ÉRDEKLI HÁNYAN FAGYNAK MEG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.23.


1. Az elmúlt hat télen, 2010 ősze óta összesen 161 hajléktalan vesztette életét kihűlés miatt – közölte Rétvári Bence, az Emmi államtitkára.

2. A kihűlés, mint halálok az elmúlt 10 évben körülbelül 2500 ember életét követelte – derül ki a KSH adataiból.


Nincs itt egy kicsit túl nagy különbség?

De, van. Rétvárit Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő kérdezte arról, hogy vajon Magyarországon megyére lebontva hány ember hal meg télen a köztereken VAGY saját, fűtetlen otthonában, kihűlés miatt.

Rétvári nem sokat tökölt a kérdéssel, összegezve, területi vagy bármilyen egyéb bontás nélkül közölte, hogy 161 hajléktalan ember vesztette életét 2010 óta. Azokról, akik nem köztereken hűltek ki, szót sem ejtett. Miért? „Mert ezt lehetett lehívni a rendőrségi rendszerből.”

161 ember halt tehát meg az utcákon hat év alatt telente azért, mert nem volt tető a fejük felett, és kihűltek. Tragikus és borzalmas adat, hihetetlen, hogy ez ma Magyarországon még mindig megtörténhet: emberek fagynak meg az utcán. Tünete annak a siralmas állapotban lévő szociális védőhálónak, amely nem tudja védeni az otthonukat elvesztetteket, nem tud segíteni rajtuk.

De épp ennyire tragikus, és a számok alapján sokkal rejtettebb probléma (mármint Rétvári nem találta, amúgy nem nehéz kinyomozni), hogy van egy jelentős réteg, akiknek ugyan van otthonuk, de annyi pénzük már nincs, hogy fűteni is tudják azt. Gondoljanak bele: emberek halnak meg zárt ajtók mögött, telente, mert olyan hideg van a lakásukban. Rettenetes...

ITT OLVASHATÓ