2018. március 7., szerda

HAJTÓVADÁSZAT ÖREGEKRE - ERZSÉBET-UTALVÁNNYAL TÁMAD A KORMÁNY

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2018.03.07.


Az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok. Novák Katalin – aki a tanács alelnöke is – közölte, azért indítványozzák az újabb utalványok kiosztását, mert szeretnék, ha minden magyar, így a nyugdíjasok is részesülhetnének a növekvő gazdasági eredményekből.

Eddig a hír, és nekünk eszünkben sincs arra gondolni, amire normális viszonyok között gondolnánk. Hogy tudniillik a kormány, amelyik regnálásának minden eddigi percében a nyugdíjasokra gondolt, most, a választás közeledtével, még a korábbiaknál is gyakrabban, valamint nagyobb szeretettel gondol rájuk. Nem erre gondolunk, és nem is arra, hogy ez mindössze egy olcsó trükk, mert ilyenkor a kormányoknak mindig eszükbe jutnak a nyugdíjasok.

Inkább azon tűnődünk, hogy miként történhetett mindez technikailag. Valahogy úgy, hogy az Idősek Tanácsa, amelynek ugyan a Fidesz egyik alelnöke az alelnöke, ám ennek ellenére a kormánytól és Orbán Viktor pártjától teljesen független szervezet, nagyon törte a fejét, hogy mit javasoljon a kormánynak. Megtehették volna azt is, hogy nem javasolnak semmit, mert már annyi mindent javasoltak az elmúlt évek során, hogy nem maradt már javasolni való.

Végül úgy döntöttek, hogy mégis előállnak egy javaslattal: kapjanak tízezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. Ezt már úgyis megszokták, ezért aztán nem okoz számukra kiszámíthatatlan, egészségügyi következményekkel járó megrázkódtatást.

Kérdés persze, hogy mi lesz a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokkal, akik már a február 25-i, a Fidesz szempontjából balul sikerült választás előtt megkapták az Erzsébet-utalványokat. Vissza kell fizetniük a tízezer forintos ajándékot, hogy megkaphassák még egyszer?

MIÉRT NÉZIK TÉTLENÜL A HATÓSÁGOK A TÖMEGES VÁLASZTÁSI CSALÁST?

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.03.07.


40 párt állíthat országos listát a választásokon, van olyan hely ahol 30 egyéni jelölt is lehet. Mégis az elmúlt hetekben nem láttuk őket az utcán, nem kopogtattak be az ajtónkon, hogy aláírást gyűjtsenek.

Ellenben jönnek a hírek, hogy ellenzéki jelöltek aláírásai, vagy éppen magának a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság elnökének aláírása van olyan jelöltek mellett, akiket nem támogattak. Vannak hírek lista és ajánlás csereberékről vagy vásárlásról.

Tudjuk, hogy órási bizniszről van szó, 4 éve is gond nélkül húzták be ezek a pártok az állami támogatást. Pedig akkor “csak” 18 lista volt a rekord. Most 40, és ezzel több mint 4 milliárd forint közpénz.

Tehát látunk egy választási csalást, egy olyan választási csalást ami az adófizetők, a mi pénzünk megcsapolására megy. Az ember azt gondolná, már kiszálltak a rendőrök, nyomoznak a nyomozók, ott vannak a bűnüldözők és lecsapnak az egyértelmű bűncselekményekre.

De nem. A Legfőbb Ügyész a volt Fidesz képviselőjelölt Polt Péter hallgat, nem indultak rendkívüli vizsgálatok, a Fidesz többségű választási bizottság és választási iroda is mély kussban ül.

Pedig itt választási csalások történnek.

De úgy tűnik nem érdeke a magyar állam szerveinek ezt felderíteni, a közpénzt megvédeni. És azt is tudjuk miért. Erről Kunhalmi Ágnes mesélhetne, aki 4 éve úgy kapott ki egyéni körzetében, hogy ha a kamu Összefogás pártra, vagy a kamu Szociáldemokratákra adott szavazatok, hozzá kerültek volna, megnyeri a mandátumot. És akkor a Fidesz nem szerez kétharmadot azon a választáson.

Most is erre megy ki a játék, az ellenzéki szavazatok elszipkázására. A választási bizottság kamu pártok delegáltjaival való megszállására, a választási törvény által a pártoknak adott reklámidőben vetített reklámok nevetségessé tételére (ha mind a 40 párt akar hirdetni az RTL Klubon, a csatornának napi 3 óra választási reklámot kell majd közölnie.

A szemünk előtt zajlik a választások hiteltelenítése, ellehetetlenítse, az ellenzéki pártok nehezebb helyzetbe hozása, és a magyar hatóságok nem tesznek semmit...

A JOBBOSOK MEGLEHETŐSEN FÉLREÉRTIK A NEMZET FUNKCIÓJÁT

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2018.03.06.


A nemzet történeti képződmény, folyamatosan alakult ki -- ha a magyar nemzetet nézzük -- már a honfoglalást megelőző évszázadoktól. A Szent István-kori nemzet csak nyomokban hasonlított a maira, tele volt egymástól idegen etnikumokkal akár ha a honfoglalókat, akár ha az itt talált más kultúrájú népeket nézzük; és szemben a modern nemzettel, törzsi és a törzseken belül nemzetségi, családi és gazdasági alapon szerveződött. A mai értelemben vett nemzet nem létezett se politikai, se kulturális értelemben, sőt a magyar nyelv honfoglalás kori szerepéről sincsenek pontos ismereteink (az azonban biztos, hogy a magas kultúra előbb volt latin nyelvű és egyházias-univerzalista, mint magyar és népi-nemzeti, illetve a német civilizációnak közben folyamatos befolyása volt az uralkodó rétegekre, azaz semmiféle autochton fejlődésről nem volt szó már ekkor sem). A középkori magyar társadalom olyan mértékig volt plurális (egymást keresztbemetsző társadalomszervezési logikák helye), hogy az ma elképzelhetetlen.

Mit akarok ezzel nyilvánvalóvá tenni? Azt, hogy a magyar nemzet se a fejlődése során (amelyből megannyi fázist és hatást lehetne még ismertetni), se a nemzet mai értelmezésének elnyerése pillanatában (a XIX. század elejétől) nem volt homogén. Az, hogy a mai értelemben vett nemzetről (kulturális és politikai közösségről) egyáltalán beszélni lehet, a nemzetet képező nép kényszerű belátásának terméke azzal kapcsolatban, hogy a (nép) megmaradása, fejlődése és versenyképessége nem szavatolható más módon a feudalizmus után, a modernizáció korában, mint a közösségi együttműködés új szervezeti rendjében. A nemzet -- röviden -- a nép önfenntartásának aktuálisan legalkalmasabb keretévé vált az akkori Európában, benne Magyarországon. Ez a keret változik most meg, amit a nemzet esszencialista (öröktől vett lényegként kezelő) felfogása nem tud megemészteni, és ami még rosszabb: ezért erre nép- és közösségellenes politikát fűz...

MI A FIDESSZEL SZEMBEN A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSALÁDOKAT SEGÍTJÜK

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.03.07.


Miközben már a Margitszigetre is 10 milliárdos stadiont épít a kormány, továbbra is több tízezer családot fenyeget a kilakoltatás réme. Amíg ma a sportlétesítmények építése kap kiemelt nemzetgazdasági státuszt, több százezer család van, akiknek az otthona minden erőfeszítésük dacára nem üti meg méltó lakhatáshoz szükséges európai minimumszintet. Például mert penészes, beázik, vagy szúvas padlóval van ellátva.

Pedig találhatna megoldást a kormány a lakhatási problémákra, ha akarna. Csak körül kéne néznie, hol vannak olyan helyi programok, amik alkalmasak ennek a valódi nemzeti ügynek a kezelésére. Megkérdezhetnék Csige Tamást például, hiszen Hajdúdorog polgármestere már tavaly egy olyan otthonteremtési programot indított el a kelet-magyarországi kisvárosban, amiről példát vehetnének a nagyvárosok, de a fővárosi kerületek is.

Maga a program nem bonyolult: az önkormányzat az ingatlaneladásokból befolyt pénzből létrehozott egy 10 milliós alapot. Ebből aztán bérlakásokat vásárolt és újít fel, amiket szociális alapon oszt ki, magyarul kizárólag a rászoruló családok juthatnak ezekhez. Az első két család álma tavaly szeptember végén vált valósággá, ők akkor vehették birtokba az önkormányzat által első megújított ingatlanokat...

LÁZÁR JÁNOS KIMENT A VILÁG LEGÉLHETŐBB VÁROSÁBA, ÉS ELBORZADT A LÁTVÁNYTÓL

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: Eric
2018.03.07. 


Lázár János kiment Bécsbe, és onnan egy hatásvadász tudósítással jelentkezett. Szomorú zongoraszó közepette, a hidegben fagyoskodva azt látta, hogy Ausztria fővárosa borzasztó hely lett a migránsok miatt. János majdnem sírt is.

Szerintem szivatják a Janit, így a kemény hódmezővásárhelyi pofára esés után. Múltkor a pálinkázás, meg a kocsikázós bulvárvideók, most meg takarodj ki Bécsbe. Örülj, hogy nem lehet módosítani a listán, Jani.
Na, itt a videó, amiről a szuperminiszter azt hazudja mondja a Facebook-oldalán, hogy azt a Face törölte onnan, közben valószínűleg csak ő szégyellte szét magát, miután a kommentekben szétkapták két perc alatt.

A videóban próbál a szavazók érzelmeire hatni, ilyenformán rengeteg benne a csúsztatás és kamu. Lázár azt mondja, egy olyan kerületben van épp, ahol 20 éve nem volt bevándorló, most viszont csak a fehér, keresztény idősek maradtak, mindenki más bevándorló. A fiatalok nyilván elmenekültek, ezt csak én teszem hozzá…

“Milyen lesz 20 év múlva Budapest, ha az ellenzék beengedi a bevándorlókat?”
– kérdezi.

De kikről is beszél itt János, miféle bevándorlók élnek ott Bécsben, akik ilyen szörnyűek szerinte? A legnagyobb baj az, hogy Bécs 700 ezres bevándorlókolóniájáról Lázár hagyja, hogy azt gondoljuk, az az egész ázsiai vagy afrikai muszlim (ide most a törököket és a bosnyákokat ne keverjük bele ,mert velük nem lehet annyira nyugdíjasokat riogatni).

Pedig az összetétel borzasztóan vegyes. Afrikai és ázsiai bevándorló mindösszesen 130 ezer él Bécsben, ez a teljes lakosság 10%-át sem teszi ki, ráadásul a nagy riogatás és nemierőszakolózás ellenére, több mint 40%-uk nő.

Nézzünk csak meg egy hivatalos táblázatot a bécsi kormányzat oldaláról a bevándorlók összetételét illetően:...

KISPEST POLGÁRMESTERE USZÍTÁSMENTESÍT

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: KarvalyokFöldje
2018.03.07.Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen, mondta annak idején Széchenyi István, és valószínűleg nem gondolta, hogy még a XXI. század elején is igaz lesz ez ránk. És nem az a baj, hogy kevesen vagyunk (ráadásul egyre kevesebben) és az sem, hogy az egyik legkacifántosabb nyelvet beszéljük széles e földkerekségen, hanem az, hogy milyen politikusokkal áldott (vagy inkább vert) meg minket az ég. Különben miért lenne hírértéke annak, miszerint Kispest polgármestere, Gajda Péter fogta magát és önhatalmúlag leszedette meg leragasztatta azokat a plakátokat, amelyek szerinte gyűlöletkeltésre alkalmasak?
Először is van más szervezet bőven, amelyik intézkedhetett volna annak érdekében, hogy ne legyenek a közterületeken olyan hirdetések, amelyek az alaptörvényünkben rögzített olyan alapvető emberi jogokat sértenek, mint
 • a jó hírnévhez való jog (mindenkinek joga van ahhoz, hogy a jó hírnevét tiszteletben tartsák, még az ellenzéki politikusoknak és magyar származású külföldi üzletembereknek is)
 • az emberi méltósághoz való jog (a véleménynyilvánítási szabadság gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának megsértésére és ez nemcsak a fideszesek kiváltsága, hanem mindenkié, még a közmunkásoké is, bármennyire is idegesítő)
 • a közösségek méltóságához való joga (a véleménynyilvánítási szabadság gyakorlása nem irányulhat nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának megsértésére – azaz le a cigányozással, muszlimozással, zsidózással és egyéb, egyedül a szavazatmaximalizálás célját szolgáló alaptalan ócsárlással).
Ráadásul az alaptörvényünkben az is benne van, hogy Magyarország az alapvető jogokatmindenkinek bármely megkülönböztetés (azaz faj, szín, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyon, születés vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel) nélkül biztosítja, ám sokan a saját bőrükön tapasztalhatják, lenne még bőven mit javítani ezen a téren, ahogy tilos az emberi fajnemesítést célzó gyakorlat is. De mit is várunk, ha maga a miniszterelnökünk beszél teljes nemzetünk nevében arról, hogy nem akarjuk, hogy a színünk keveredjen másokéval? Vagy amikor a kormány felelős minisztere értekezik arról, miszerint mindenki annyit ér, amennyije van, a közmunkások meg csak azért nem folytatnak bűnöző életmódot, mert nem érnek rá, Bécs meg úgy rohad le, ahogy vanMi alapján remélhetnénk, hogy majd a rendőrség (vagy más hatóság) fogja magát és eljárást indít olyan uszító plakátok kiagyalói, sokszorosítói és kiragasztói ellen, amelyeket – közvetlenül vagy közvetve – maga a kormány rakatott ki, közpénzből finanszírozva? A Facebook csak nem cenzúrázhatja a köztereinket annak ellenére, hogy Lázár János bécsi videója már nekik is sok volt...

ZENEKARI PRÓBA


JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2018.03.06.Csak félórát. Kérhetek annyit? Nem fogják sajnálni.
Időről időre, amikor már úgy érzem, megbolondulok attól, ami ebben az országban zajlik, elzárom azokat a csapokat, amiken beömlik hozzánk a politika hígfosa, és keresek valamit, ami segít elmenekülni.
Amit most mutatok, az a csoda születése. A Berlini Filharmonikusok hangversenytermébe meghívtak hat iskolai zenekart. Egyszerre. Simon Rattle (aki különben szerintem a legnagyobb élő karmester) tartott nekik egy próbát. Méghozzá egy meglehetősen nehéz (úgy is mondhatnám, nagyon nehéz) zenekari darabból, Grieg I. Peer Gynt szvitjének 4. tételéből, A hegyi király barlangjában (csarnokában) címűből.
Ha valaki még nem látott zenekari próbát, itt megértheti, mire jó a karmester, ha eddig azt hitte, odaáll valaki hadonászni a muzsikusok elé, akik nélküle is tudják, mit kell játszani, az láthatja, egy zenekari mű előadása már csak a parádé, a próbán születik az a hangzás, ami az esti koncerten elvarázsol (vagy nem).
Nem feltétlenül kell tudni sem németül, sem angolul, Rattle gesztusaiból is érthető a lényeg.
Még egy fontos részlet, amit talán nem mindenki vesz észre: a kürt (vadász vagy francia) szólam szélén ül egy felnőtt, akinek nem derogál együtt játszani a gyerekekkel - ő Sarah Willis, a berliniek másik csodája Rattle mellett, a Filharmonikusok egyik kürtöse, szólamvezető helyettese (lehet, már nem is csak helyettes, a napokban utánanézek). Nem írják sehol, ezért csak a sejtésemet teszem ide: valószínűleg ő szervezte ezt az eseményt, ahogyan ezen kívül is vannak programjai a különféle televíziós csatornákon, mesterkurzusai a világ minden táján, és egyáltalán, mondom, a világ csodája ez a nő.
Szánják rá az időt, istenbizony megéri.


ORBÁN KAMPÁNYA CSAK ABBÓL ÁLL, HOGY KÜLSŐ ERŐK ÖSSZEESKÜVÉSÉVEL RIOGAT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / KÁRPÁTI JÁNOS
2018.03.07.A Politico amerikai portál arról ír, hogy mindössze néhány héttel a magyar parlamenti választások előtt hozhatnak ítéletet a 2015-ös röszkei zavargás kapcsán megvádolt Ahmed H. ügyében. A cikkben hozzáteszik, Orbán választási kampánya szinte kizárólag arra az állításra összpontosít, hogy külső erők összeesküdtek Magyarország etnikai összetételének megváltoztatására.

A Politico európai kiadása emlékeztet, nem sokkal a választások előtt várható a megismételt eljárás újabb ítélethozatala egy 2016 novemberében terrorizmus miatt tíz évre bebörtönzött szír férfi ügyében, akit azért ítéltek el, mert szerepet játszott a rendőrség és a menedékkérők között a szerb határnál 2015-ben történt összetűzésben. Az Ahmed H.-ként megnevezett férfi ügye Orbán Viktor miniszterelnök migránsellenes fellépését jelképezi – állapítja meg a Politico.

A portál szerint az Orbán-kormány a keményvonalas magyar menekültpolitika és az erős határvédelem, valamint az Európai Unióval a jogállamiságról és a demokráciáról vívott harc példájaként emlegette az ügyet. Emberi jogi csoportok és uniós tisztségviselők azonban elítélték az Ahmed H.-val szembeni bánásmódot, és hangsúlyozták: ellentmond a józan észnek, hogy terrorizmusnak minősítsék a határmenti összetűzésben elkövetett cselekményt, és hogy ilyen súlyos ítéletet szabjanak ki. Szerintük az ügy azt illusztrálja, miként használ fel az Orbán-kormány sebezhető migránsokat saját politikai céljai érdekében.

A Politico felhívja a figyelmet arra: Orbán választási kampánya szinte kizárólag arra az állításra összpontosít, hogy külső erők - köztük az Európai Bizottság és Soros György amerikai-magyar üzletember - összeesküdtek, hogy etnikai összetételének megváltoztatására és az ország keresztény identitásának eltörlésére kényszerítsék Magyarországot.

Nemzetközi hírügynökségek mellett a liberális New York Timestól a Washington Poston át a Fox News jobboldali amerikai hírtelevízióig számos tömegtájékoztatási eszköz beszámol arról, hogy Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa közleményben erősítette meg: kitart amellett, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt, és nem hajlandó az erre vonatkozó korábbi kijelentései miatt lemondani, ahogy azt Szijjártó Péter külügyminiszter követelte tőle a múlt héten.

A világszervezet tisztségviselője a minap az ENSZ Emberi Jogit Tanácsának az ülését megnyitó beszédében kijelentette: "Az idegengyűlölők és a rasszisták újabban nem zavartatják magukat, köztük például Orbán Viktor sem, aki február elején egy beszédében úgy fogalmazott, hogy nem akarnak sokszínűek lenni úgy, hogy összekeveredjenek másokkal". Most Zeid Raad al-Husszein úgy fogalmazott: Orbán Viktor árucikke a gyűlölet szítása politikai haszon reményében. A főbiztos állásfoglalásáról szóló Reuters-beszámoló, amelyet a New York Times is idéz, kitér arra: az Orbán-kormány országos plakátkampányt indított, azt állítva, hogy az ENSZ migránsok befogadására akarja kényszeríteni Magyarországot...


ENGEDJ BE, MARISKÁM! VÉSZHELYZET VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.03.07.


Drága Mariskám!

Tudom, hogy megbántottalak és már nagyon bánom. Nem szoktam én a levélíráshoz, most is csak az elkeseredés vitt rá, de nincs más választásom. Mariskám, én szenvedek! Ismerlek én, tudom jól, mennyire érzékeny lelked van, mint amilyen egy törékeny nőnek lenni szokott. Nem kellett volna szájba verjelek, már belátom. Megbántottalak vele. Beléd rúgni se kellett volna, de mit tegyek, ha ilyen vérmes természetet örököltem az anyámtól? Hát nem tehetek róla, csak azért történt, mert annyira nagyon szeretlek. És féltelek is.

Mert olyan szép vagy, mint a harmatos rózsa. Pont ez jutott eszembe, amikor olyan náthás voltál és nem volt a kezed ügyében zsebkendő. Hogy olyan harmatos… az orrod alja. Meg a bajuszkád, ami igazán jól áll ahhoz a kalács képedhez. Szóval szeretlek én nagyon. Nem is csűrtelek volna szájba, ha nem csalsz meg a Ferivel. Meg a Sanyival. De legalább a Jóskával nem. De már megbocsájtottam.

Mariskám! Te el sem tudod képzelni, mi van itt, mióta külön vagyunk. A diliház elválasztott minket, szétszakította a mi nagy szerelmünket. Mariskám, én nem bírom tovább tenélküled! Főleg itt nem bírom tovább. Itt annyi a bolond, hogy az valami elmondhatatlan. És minden nap rosszabb a helyzet. Úgy jönnek, mintha búcsújáró hely lennék. A múlt héten valaki tejet hozott, hogy szavazzak rá. Másnap egy másik tojást hozott, hogy őrá szavazzak. Mondtam neki, hogy tegye le a krumpli mellé, amit egy harmadik hülye hozott. Mariskám, ezek mind bolondok! Hát ezek azt hiszik, hogy a fonnyadt krumpli az akkora nagy durranás? Hát miért nem bélszínt osztanak? Vagy Ferrárit? Azért már meggondolnám azt a voksot, de miféle politikus az, aki nyolcadik éve ül a nyakamon oszt még mindig ott tartunk, hogy kenyérre, meg tejre se telik? Hát csinálták volna jól a dolgukat, akkor lenne itthon még téliszalámi is, akkor meg nem kéne kuncsorogni, mert magamtól is rájuk szavaznék.

Na de nem ezt akartam írni, mert van ennél nagyobb baj is. A szomszéd, tudod, az a baltával faragott taplógomba teljesen megzakkant. Nem a balra-szomszéd, amelyik feszt azt üvölti, hogy ő aztán nem fog össze senkivel, hanem a jobbra-szomszéd, amelyik a múltkor éjjel fennragadt a fán, mert ki akarta lesni, hogy dugnak a baglyok a diófán oszt nem tudott lemászni a dagadék. A tűzoltóknak kellett lehozni, emlékszel? Igaz, akkor is betakartalak egy kicsit, mert úgy néztél arra a daliás tűzoltóra a kancsi szemeiddel, de most leplet rá, nem ezen témázunk.

Szóval a jobbkézről-hülye bekopogott – éjjel kettőkor, Mariskám! Kettőkor! – hogy azonnal mentsem az életem, mert jön a Doktorszabolcs (aki nem tudom, ki a fájdalom már megint) és tizenharmincezer migránsot akar beköltöztetni a házba! De máris meneküljek, ahogy a lábam bírja, mert végem lesz nekem. Mondtam, hogy meneküljön az öregisten, én ugyan sehova, sötét is volt, meg hideg is, hagyjon engem békibe. Ha az a Doktorszabolcs olyan ügyes, hogy a szobakonyhába be tud telepíteni annyi embert, tegye. Felőlem még ő is ideköltözhet, legalább lesz egy kis élet itt, mert mióta nem vagy itt, Mariskám, olyan üres minden. A hűtő is.

De a jobbraszomszéd csak csinálta a palávert, hogy mindmeghalok, meg kiirtanak, de előtte még huszárosan meg is dugnak és kell az nekem? Hát annak ugye már a fele sem tréfa, mármint hogy a szomszéd ennyire meghülyült éjnek idején. Ennek ez a mániája amúgy is. Ha nem a baglyok dugnak, akkor a migránsok. Mindig csak a szexen jár az esze, vagy ami van neki helyette. Mindenesetre szétvertem a fején a hokedlit, tudod, azt a billegős lábút, azt úgyse szeretted. El is ment nagy dühösen.

Hát másnap éjjel nem ide ette a fene megint? Itt döngette az ajtót. Fejjel, mert a keze teli volt. Mondjuk jó vastag koponyája van, az agy nem foglal benne helyet, úgyhogy bírja a döngetést. Kérdem, mi van már megint? Szépen kérdeztem, a kisbaltát is lábhoz eresztettem, mert nem vagyok én olyan vadállat, ugye, Mariskám? Ez meg azt hörgi azzal a tepsi szájával, hogy őhozzá már beköltöztek a migránsok és most ő meg hozzám költözik és mindjárt neki is fog főzni. Pacalos csirkelábat. Hajnal kettőkor. Szaros alsógatyában.

Mariskám! Én megbántam már mindent, amit mondtam neked. Amit tettem, azt is, de a monokli már ennyi idő alatt biztos felszívódott. Mariskám! Hiányzol, édesegy szerelmem! Tudom, hogy mekkora zsúfoltság van ott tinálatok, de mégis, nem próbálnál nekem is szerezni egy helyet ott? Nem kell nekem sok hely, majd összehúzom magam. Elfekszem a földön is. A hangomat se fogjátok hallani, nem leszek útban. Csak hadd mehessek be én is a zárt osztályra, mert itt kint már nagyon veszélyes.

KOMJÁTHI IMRE: A HATALMASOK CSAK ADDIG LÁTSZANAK ANNAK, AMÍG TÉRDEN ÁLLUNK ELŐTTÜK

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: bl
2018.03.07. 


Portálunk is beszámolt arról, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még január végén, egy vásárhelyi lakossági fórumon, olyat mondott, amely igencsak kiverte a biztosítékot:

170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen. Ráadásul egy idő után rájön arra, hogy 60-70 ezret kap úgy, hogy dolgozik reggel 6-tól délután 2-ig, akkor minek akkora kockázatot vállalni
.

Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke,az elhangzottak miatt,- február elején-, feljelentést tett közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt a Legfőbb Ügyészségen.

Lázár miniszter, az országgyűlési választási kampányban megvilágosodott.

Választókörzetének egyik kis falujában, Csanádalbertiben egy házaspárnál vendégeskedett. A háziasszony, aki közmunkásként dolgozik, igencsak sérelmezte, hogy Lázár letolvajozta őt is. A miniszternek sok választása nem volt, a maga sajátos stílusában bocsánatot kért kijelentéséért:

Itt például, ebben a faluban, az én városomban is, senki nem nézi le a közmunkásokat, de sajnos volt olyan időszak, amikor nem lehetett a szociális segélyből megélni, és akkor is boldogulni kellett. Voltak olyan emberek, akik a jövedelmüket másképp egészítették ki. Ezt kár eltagadni, az én mondatom valószínűleg nem volt jó

A Városi Kurírnak exkluzív interjút adott Komjáthi Imre:

“A feljelentéssel egy időben három dolgot kértünk Lázár Jánostól:
 • kérjen bocsánatot,
 • mondjon le
 • tűnjön el a közéletből!
Jó úton halad.

Egy feljelentés, egy kiadós vereség és egy Elios-os lebukás kellett hozzá, hogy néhány emberi szót kicsikarjon magából. Lássuk be, hogy ez még egy bűnbánó maffiózós alakításhoz is kevés. Ezt bizony csak bilinccsel lehet jutalmazni, nem Oscar díjjal. A bocsánatkérés – ha lehet ezt annak nevezni- – meg volt...

"SZÖRNYŰ, BORZASZTÓ, TRAGIKUS" - 10 EZER SZÜLŐ MONDTA EL A VÉLEMÉNYÉT AZ OKTATÁSRÓL

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2018.03.07.A gyerekek kiégve kerülnek ki a középiskolából. Az iskolát azonosítják azzal, hogy egy olyan helyen kell legyenek ahol teljesen felesleges dolgokkal töltik az időt, a tanárok szívatják őket és az életre egyáltalán nem készíti fel. Értelmetlennek és kidobott időnek érzik, ami alatt hasznosabb dolgokkal is foglalkozhatnának, mint olyan dolgokat magolni amit 1 hét után úgyis elfelejtenek. Több évnyi iskolába járás sem segít kideríteni, hogy ki miben jó és mi lenne a neki való pálya. Tragikus, szégyen és óriási bűn így bánni a gyerekekkel.

Íme egy szülői vélemény abból a több mint tízezerből, ami a Szülői Hang (nem reprezentatív) kérdőívére érkezett válaszul. A csoport főként arra kereste a választ, hogy a szülők hogy látják jelenleg az oktatási rendszert, mik a főbb problémák, és hogyan nehezíti ez meg nem csak a gyerekek, de egész családok mindennapjait.

Korábban írtunk már a tavaly decemberben indított kérdőív részeredményeiről (itt olvasható), akkor főként a diákok túlterheltségéről és a motiváció hiányáról volt szó, illetve az akkori válaszokból az derült ki, hogy


az iskola a gyerekek számára leginkább teher, de semmiképpen sem örömforrás.


Nos, most, hogy a kérdőívet kitöltők száma megduplázódott, a helyzet továbbra sem vált szemernyit sem jobbá.


Csak a magolás

Az iskola elméletileg az életre nevel – vagy legalábbis a mondás így tartja -, ehhez képest a szülői tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek csupán bemagolják a tananyagot, de a lényei összefüggésekre az iskola már nem tanítja meg őket. Ráadásul a számonkérés után ezek a bemagolt ismeretek hamar kihullanak a diákok fejéből, vagyis lényegében kevéssé nevezhető hatékonynak az oktatás, és hasznosnak a megszerzett (majd elvesztett) ismeretanyagok...

SZÍNJÁTÉK A NYUGDÍJASOK SZAVAZATAIÉRT

VÁROSI KURÍR
Szerző: Városi Kurír / Népszava
2018.03.07.


Társadalmi egyeztetésnek álcázva reklámozza magát, és fizeti le a nyugdíjasokat a kormány a választások előtt...

A kormány megpróbálja lefizetni a nyugdíjasokat

Váratlanul összehívták a kormány nyugdíjas tanácsadó testületét, az Idősek Tanácsát, hogy bejelentsenek egy újabb tízezer forintos Erzsébet-utalvány csomagot. Ezt nem a testület elnöki tisztét is betöltő Orbán Viktor tette meg. A lépést úgy próbálják beállítani, mintha a tanács tagjai kezdeményezték volna a pénzosztást.

Az Idősek Tanácsa tegnap délelőtti ülése után Novák Katalin családügyi államtitkár, a testület alelnöke bejelentette, azt javasolják a kormánynak, hogy még a választások előtt kapjanak ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. Természetesen szóba sem hozta a közelgő választást, mindössze a közelgő ünnepre hivatkozott, hogy miért épp most jár az újabb utalvány az időseknek.

Aljas színjáték folyik az Erzsébet-utalványokkal


A Fidesz vezette kabinet ezzel három legyet akar ütni egy csapásra: úgy tehet, mintha a sajátján kívül hallgatna bárki véleményére, megpróbálhatja lefizetni a nyugdíjas szavazókat, és az ingyen pénzre hivatkozva, zengheti az ország – amúgy kétes értékű – gazdasági sikereiről szóló propagandát.

Kormányfüggetlen idősügyi szervezetek ugyanakkor arra figyelmeztetnek: aljas színjáték folyik az Erzsébet-utalványokkal. A Népszavának nyilatkozó Földényi György azt mondta, nem valódi gondoskodás az, hogy a kormány „négyévente, választás előtt, különböző kisebb összegekkel elkezd dobálózni és ezzel megvásárolja a nyugdíjasok szavazatát”. A Nyugdíjasok Országos Közösségének elnöke azt tartaná valódi megoldásnak, ha egyetlen nyugdíjas sem élne a létminimum alatt.

Némethné Jankovics Györgyi szerint az idősek már nagyon nehezen viselik, hogy kampányszereplővé válnak, egyszerűen szórakoznak velük, és eszköznek tekintik őket. A Nyugdíjasok Országos Szövetségének vezetője színjátéknak tartja, amit az Idősek Tanácsa vállal ebben a kérdésben és azt kéri, adjanak a nagy nyugdíjas érdekvédő szervezeteknek egy órát arra, hogy elsorolják, valójában mit kérnének az idősek a kormánytól. Egyben arra is figyelmeztetett – épp Hódmezővásárhely példája alapján –, hogy az osztogatás ellenkező formában is elsülhet, taszítja az időseket.

A kabinet most adja meg, amit már jóval korábban ki kellett volna fizetnie

Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az éveknek klubhálózat országos vezetője szerint a nyugdíjasok már meg sem lepődtek az osztogatáson. Ismerve a Fidesz-kormány logikáját, majdnem biztosak voltak a választási ajándékban. Ugyanakkor az Orbán-kabinet törvénysértésére is felhívta a figyelmet, mert a tavaly novemberben saját sikerként bejelentett nyugdíjprémium előtt már 2014-ben is kötelességük lett volna ezt az egyszeri juttatást kifizetni az időseknek, hiszen akkor is teljesültek a prémium feltételei.Tehát amikor Erzsébet-utalványt ad a kormány, akkor a magunk részéről úgy vesszük, most adja meg, amit már jóval korábban ki kellett volna fizetnie – tette hozzá.

ORBÁNÉK SUNYI IDŐHÚZÁSRA JÁTSZANAK CEU-ÜGYBEN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2018.03.07.


A CEU az Orbán-kormány utolsó feltételét is teljesítette, képzést indított New York-i partnerintézményében, a budapesti működését stabilizáló nemzetközi szerződést mégsem írja alá a magyar állam.

Megkezdte napi működését az Egyesült Államokban a CEU – értesült lapunk. A New York-i székhelyű Bard College-dzsal tavaly októberben kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Soros György által alapított egyetem januárban indította el első akkreditált, gazdasági tematikájú kurzusát a Bard campusán. Ezzel a budapesti intézmény megfelel a magyar felsőoktatási törvény lex CEU-ként elhíresült módosítása azon előírásának is, amely szerint Magyarországon csak akkor működhet külföldi székhelyű egyetem, ha az anyaországában is vannak képzései.

Mint ismert, a New York államban bejegyzett CEU eddig csak Magyarországon folytatott felsőoktatási tevékenységet, mégpedig a budapesti Közép-európai Egyetem (KEE) falai között. Mivel az intézmény számos képzése amerikai akkreditációval is rendelkezik , a Budapesten tanuló diákok a magyar mellett amerikai diplomát is szerezhetnek. Ez az egyik legnagyobb vonzereje az egyetemnek, és épp ez az, amit a magyar kormány a lex CEU-val – a Soros György elleni szélmalomharc jegyében – meg akart szüntetni. A budapesti intézmény ugyanis nem felelt meg a felsőoktatási törvény Fideszes kormánytöbbség által tavaly áprilisban elfogadott, több alkotmányjogász szerint is alaptörvény-ellenes módosításának, mert New Yorkban nem volt kampusza. Az anyaállamban tudatosan nem hoztak létre oktatóhelyet, hiszen az egyetemet 1991-ben kifejezetten azért alapították, hogy az európai, és elsősorban magyar diákok számára „hozza helybe” az amerikai képzéseket, az ottani felsőoktatási szellemiséget, környezetet.

Az Orbán-kormány pedig pont ettől akarta megfosztani az európai, s közöttük a magyar fiatalokat. A CEU azonban nem hagyta magát: a Bard College-dzsal tavaly októberben kötött megállapodásukat New York Állam Oktatási Minisztériuma gyorsan jóváhagyta, így indulhatott el az első közös kurzus most januárban, amit információink szerint további képzések követnek majd az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére a magyar kormány még mindig húzza az időt, nehogy a választás előtt kiderüljön, meg kell állapodnia a „Soros-egyetemmel”...

MAGYARORSZÁG ELADÓ

SZTÁRKLIKK
Szerző: mno.hu - sztarklikk.hu
2018.03.07.


A Fidesz jóvoltából az elmúlt években összesen 19 865 külföldi állampolgár kapott letelepedési engedélyt Magyarországon. Az érkezők döntő többsége, mintegy 15 ezer ember kínai állampolgár volt. A kötvényigénylők 300 ezer euró, ötéves futamidejű kölcsönt nyújtottak a magyar államnak, cserébe ők és családjuk korlátlan ideig szóló letelepedési engedélyhez jutottak, amellyel az Európai Unió területén is szabadon mozoghatnak.

A kötvényeket kizárólag az Országgyűlés – a fideszes Rogán Antal által vezetett – gazdasági bizottságában kijelölt, tisztázatlan tulajdonosi háttérrel bíró cégek értékesíthették a vevőknek, de a letelepedési engedély kérelmezési folyamata a magyar nagykövetségeken, konzulátusokon zajlott.

Az engedélykérőkkel szembeni ellenőrzésnek fontos része volt a kérelmezőkkel folytatott elbeszélgetés. Csakhogy a Magyar Nemzet értesülései szerint sok érintett külképviseleten nem volt olyan magyar diplomata, aki birtokában lett volna az ehhez szükséges nyelvtudásnak. Így a kötvényigénylők meghallgatása és mondandójuk megfelelő lefordítása is problémákba ütközött...

AZ AUTÓSOK 2012 ÓTA NEM FIZETTEK BE ANNYI ÚTDÍJAT, MINT MOSTANÁBAN

ZOOM
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2018.03.07.


A magyar államnak 55 milliárd forint bevétele volt e-matrica-eladásokból 2017-ben (nem beleszámolva a 2017 decemberében eladott 2018-as matricákat). Ez 6 milliárddal több, mint a 2016-os bevétel volt, és majdnem 20 milliárddal haladja meg a 2014-est.

Az útdíjbevétel nagyot ugrott 2014-ről 2015-re, ugyanis ekkor vezették be a megyei matricákat, valamint ekkor tettek fizetőssé több, korábban ingyenes útszakaszt. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) elsősorban két oknak tulajdonítja a 2017-re elkönyvelt bevételnövekedést:
 • A forgalom erősödése,
 • „Az autósok egyre erősödő jogkövető magatartása”.
A 2017-es eredményeket bemutató közleményben a NÚSZ külön hangsúlyozta, hogy az árak 2012 óta nem emelkedtek, vagyis a bevétel nem azért nő, mert drágulnak a matricák. Ez egyrészt igaz, másrészt azért csináltak olyan változtatásokat, amik miatt az autósoknak azonos árak mellett is többet kell fizetniük.

Az egyik ilyen, hogy több útszakaszon kell fizetni, a másik a D2 kategória bevezetése (pontosabban feltámasztása, 2013-ig volt ilyen nevű kategória, aztán megszűnt, és 2015-ben lett újra). A D2-be azok a járművek tartoznak, amik nem tartoznak más kategóriába (ez a hivatalos definíció a díjszabásban). Gyakorlatilag a 3,5 tonnánál nehezebb és/vagy 7 férőhelyesnél nagyobb kisbuszokat, kisteherautókat sorolják ide.

A D2-esek heti, havi és megyei matricái duplájába kerülnek a D1-eseknek,

ráadásul a D2-esek pótkocsijaira külön matrica kell. 2014-ben D2-es járművek a D1-be tartoztak.

Majdnem 1,3 millió D2-es matrica kelt el 2017-ben, összesen 10,5 milliárd forintért, szóval elég nagy tételről van szó.

Az államnak 2018-ban még több útdíjbevétele lesz

Ami 2018-at illeti, minden arra mutat, hogy az állam útdíjbevételei tovább fognak nőni (ami a másik oldalról azt jelenti, hogy az autóstársadalom több pénz fog befizetni). A forgalom erősödése ugyanis nem csökken, az autó- és üzemanyageladások folyamatosan nőnek. Az éves országos matricafogyasztás nagy része januárra esik, a 2018 januári számok az országos matrica-eladások számának növekedését mutatják (2016 decembere óta már lehet a következő évre előre vásárolni)...

A FIATALOK MAJDNEM FELE EL AKARJA HAGYNI AZ ORSZÁGOT

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2018.03.07. 


...A Republikon Intézet reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a választ, hogy a magyar népesség hány százaléka tervezi a külföldre költözést, illetve hányan tudnak olyan családtagról, aki azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot.

Összességében

a megkérdezettek csaknem ötöde úgy válaszolt: vagy ő, vagy valamelyik családtagja tervezi, hogy a közeljövőben külföldön vállal munkát.

Önmagában ez talán nem tűnik nagy számnak, de a 18 százalék azt is jelenti, hogy minden ötödik választópolgár nem itthon tervezi a jövőjét. Az okok egyértelműek: 14 százalék a jobb megélhetés reményében gondolkodik a külföldi munkavállaláson, és csak 3 százalék választaná ezt a közélet állapota miatt, míg 1 százalék egyéb okot említett.

A korcsoportonkénti bontásban még súlyosabb adatokat látni.

A 18-24 éves korosztály 40 százaléka mondta azt, hogy ő vagy valamely családtagja külföldre akar költözni, 34 százalék a jobb megélhetésért, 5 százalékuk pedig a közélet állapota miatt.

44 százalék nem tervez emigrálni, 16 százalék pedig nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

Az eggyel idősebb korosztályban már jóval magasabb a maradni szándékozók aránya: a 25 és 34 év közöttiek 76 százaléka nem akar külföldre költözni, és mindössze 18 százalék mondta azt, hogy ezt tervezi ő vagy valamelyik családtagja...

A HERCEG KITART AMELLETT, HOGY ORBÁN RASSZISTA ÉS IDEGENGYŰLÖLŐ - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: SZELESTEY
2018.03.07.


- A szélsőjobb egy nap a fehérekért is eljön, Európa saját történelmét ismétli, pedig nem kéne

- Fico Orbán kottájából játszik, amikor sorosozik a bajok elkendőzésére

- A letelepedési kötvény a kleptokraták vendégszeretete, miközben Orbán Viktor számára a földtörvény is csupán maszlag, hogy a vazallusait hozza helyzetbe. Az ORF viszont az orbanizálódás felé halad

New York Times

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa kitart amellett, hogy Orbán Viktor rasszista és idegengyűlölő. Al-Husszein azt mondta, egyetlen szót sem változtat korábbi nyilatkozatán, hiába próbálja meg lemondásra rávenni Szíjjártó Péter, aki egyébként szerinte igyekszik őt terrorizálni. Hozzátette, a magyar miniszterelnök repertoárja abból áll, hogy politikai célokból gyűlöletet kelt. Faji retorikája pedig egyre kiábrándítóbb. Mint rámutatott, itt az ideje, hogy szembeszálljanak az Orbán-féle erőszakos alakokkal. Úgy fogalmazott, hogy a gyűlölet robbanásveszélyes, de nem fog győzni, sem Európában, sem ma. A jordán herceg korábban úgy foglalt állást Orbán Viktor kijelentéséről, miszerint a magyarok nem akarják, hogy színük, bármely hagyományuk és nemzeti kultúrájuk keveredjen másokéval, hogy az színtiszta rasszizmus. A mostani jelentés magyarázatként hozzáteszi, hogy a magyar politikus, aki az európai populisták élvonalába tartozik, részben abból profitál a politikában, hogy elutasítja a bevándorlást. Ám az ENSZ-diplomata szerint az ostromlott vár mentalitás az etnikai populizmust jellemzője bizonyos többségi nemzeteknél. Létrehozza a nagyfokú sérelem érzetét, és utat mutat a düh levezetése felé. Egyben megtámogatja a hatalmat.

New York Times/Reuters


Uniós diplomaták arra számítanak, hogy az olasz választás eredménye nyomán keményebb lesz az EU álláspontja a migránsokkal szemben, miután Olaszországban azok az erők törtek elő, amelyek elutasítják a bevándorlást, tekintve, hogy az ország nem kapott nagy segítséget a többi tagállamtól a nyomás enyhítésére. Úgy fogalmaztak, hogy az üzenet egyértelmű: a lehető legkeményebbnek kell lenni a kérdésben, különben azt kockáztatod, hogy elveszted a hatalmat. A francia elnök úgy értékelte, hogy nem szabad megfeledkezni arról, hónapokon át mennyit szenvedtek az olaszok a bevándorlástól. Brüsszeli illetékesek úgy fogalmaztak, hogy az unió ezek után erőddé változik, úgy, ahogyan az emberi jogi szervezetek mondogatják. Az osztrák kormány egyik tagja ébresztőnek nevezte az olasz eredményt, mármint hogy Kurz kancellár javaslatának megfelelően szigorítani kell a közösség migrációs politikáját.

Az összefoglaló emlékeztet arra, hogy Róma és Berlin bírálja a nacionalista magyar és lengyel vezetést, amiért azok nem hajlandóak menedékkérőket átvenni, viszont felmarkolják a nyugati fejlesztési segélyeket. A luxemburgi kormányfő ezt úgy érzékeltette, hogy gond van a szolidaritással. Ám a németek, hollandok és franciák hiába próbálják megtörni a keleti ellenállást. A hírügynökség idézi Orbán Viktor, aki kifejtette az olasz választás kapcsán, hogy az emberek háromnegyede olyan pártokat támogatott, amelyek a bevándorlás ellen vannak. Szerinte ez az arány jellemzi majd Európát a következő 10-15-ben...

NEM VICCELT A KISPESTI POLGÁRMESTER, MÁR LE IS RAGASZTOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT EGY FIDESZES KAMPÁNYPLAKÁTOT

444
Szerző: BOROS JULI
2018.03.06.


Korábban írtuk, hogy az MSZP-s Gajda Péter Facebook-oldalán közzétette azt a levelet, amit Kispest polgármestereként írt a kerület közterületein plakátoló vállalatoknak, emlékeztetve őket arra, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését. A levélhez mellékletet is küldött, melyben példát hoz fel arra, hogyan is néz ki egy gyűlöletkeltésre alkalmas plakát. Most egy mikroblogon látható, hogy egy pont a példaként felhozott, az ellenzéki vezetőket kerítéslebontóként ábrázoló plakátot matricázott át az önkormányzat. Ezen azt írják, 

a hirdetés gyűlöletkeltésre alkalmas.

DUPLÁN CSAPOLTÁK MEG A SOROS-KAMPÁNY MILLIÁRDJAIT

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2018.03.07.


Kétszer vették le a sápot a Soros Györgyre fókuszáló nemzeti konzultáció milliárdjaiból a baráti hirdetőcégek, miközben az állami megrendelés eljutott a politikai reklámokat közlő újságokhoz, tévékhez. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda gigantikus összegeket felemésztő kampányaiban az elmúlt években olyan finanszírozási rendszer alakult ki, amely lehetővé tette, hogy még az állam és az állami tulajdonú médiumok közé is beékelődjön két magáncég, és mindkettő jelentős jutalékot számoljon fel ugyanarra a reklámra. Ezzel a megoldással az állam által kifizetett minden 1 milliós hirdetési díjból akár 400-500 ezer forintot is zsebre tehettek a hirdetésszervezők.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda tavaly novemberben egyetlen hónap alatt több mint 7 milliárd forintot fizetett ki nemzeti konzultációs reklámokra. A Soros-tervről szóló konzultáció a 2017-es év sokadik országos propaganda-hadjárata volt, Rogán Antal minisztériuma tavaly hatalmas tempóban osztotta a pénzt politikai hirdetésekre.

A nemzeti konzultáció heteiben az egész országot beterítették Soros György arcképével. A kampány már szeptemberben elkezdődött, de novemberben indult be a gőzhenger.

Az utcákon több mint 40 ezer hirdetőhelyet foglaltak el a különféle konzultációs plakátok, az országos és a helyi tévékben pedig legalább 15 ezer alkalommal mentek le a kormányzati spotok, és akkor még a sok, kisebb-nagyobb online lapban, a printújságokban, a rádiókban futtatott hirdetéseket nem is említettük.

A konzultációs reklámok szinte összeszámlálhatatlan mennyiségben, több százezerszer jelentek meg a médiában, az országban kevesen lehettek, akik megúszták, hogy naponta szembesüljenek a felszólítással:

Soros-terv – Ne hagyjuk szó nélkül!


Rogán Antal minisztériuma a New Land Media Kft. (NLM) és a Lounge Design Kft. konzorciumát szerződtette a konzultáció levezénylésére, és nettó 7,1 milliárd forintot biztosított a lebonyolításhoz. A tandem rendszeresen megosztja egymás között a munkát – az NLM a médiatervezést, a hirdetésvásárlást, a Lounge pedig a kreatív munkákat és a videók gyártását végzi –, de a két vállalkozás valójában egy cégcsoportba tartozik. A közös tulajdonos, Balásy Gyula néhány éve tűnt fel a kormányzati reklámok gyártói és értékesítői között, ám azóta az egyszerű kék háttérre szerkesztett politikai üzenetekkel, Rogán Antal bizalmasaként a piac egyik legfontosabb szereplőjévé vált...

HOGYAN LEGYÜNK DIKTÁTOROK EURÓPA KÖZEPÉN? - A GAZDASÁG LEROHANÁSA , ÁLLAMOSÍTÁSOK (ONLINE KÖNYV - 27. RÉSZ)

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: KarvalyokFöldje2017
2018.03.06.


A gazdaság lerohanása – államosítás, az új lehetőségek tárháza

Az államosítás kiváló eszköz azoknak a vállalkozóknak a piacról kiszorítására, akik olyan szektorban voltak cégtulajdonosok, amelyben ezentúl már csak állami vállalatok tevékenykedhetnek. Magyarázzuk el választóinknak, az államosítás egyetlen célja az ő igényeik sokkal színvonalasabb és nem utolsó sorban költséghatékonyabb kielégítése. Hogyan másképp biztosíthatnánk, hogy olcsóbb legyen a gáz, a villany meg a víz, vagy végre ehető legyen az iskolai menzán az étel és tanulhatóbbak a tankönyvek? Nyomjuk addig a propagandát, amíg bele nem verjük a köztudatba, hogy az „állami” jelző egyben a minőség garanciája is, bármiről is legyen szó, nem pedig az a silány minőség, amivel a csórók száját befogjuk, miközben a gazdagok külön utakon jutnak sokkal minőségibb ellátáshoz.

Az államosítás még azért is jó, mert új piacokat (megrendeléseket) szerezhetünk a barátainknak, illetve az agyonközpontosítás miatt újabb és újabb korrupciós kifizetőhelyet üzemelhetünk be. Nézzük meg például a közétkeztetést. Amíg országszerte viszonylag kis cégek kis konyháin főzik az ebédet a gyerekeknek, a nyugdíjas napköziknek meg a kórházaknak, addig a helyi lobbik döntik el, ki készítheti a menüt, ki szállítja be hozzá a húst meg a zöldséget és ki tünteti el a moslékot, a hasznot pedig a helyi kedvenc vállalkozók zsebelik be a polgármesterrel és annak haverjaival megosztva. Ha azonban államosítjuk a piacot, az ebédet kényszerből elfogyasztókon kívül (nincs más lehetőségük, eszik vagy nem eszik, ez van) az összes többi szereplőt lecserélhetjük:
 • központi vízfej dönti el, mi legyen az ebéd, ki főzhet-süthet, ki szállíthat be hozzá alapanyagot és ki tüntetheti el eurokonform módon a maradékot. A döntési helyzetben lévő intézményt rövid pórázon tartjuk, a meghatározó pozíciókba a saját embereinket ültetjük.
 • a kis beszállítók kora lejár miután nem helyben szerezzük be mindazt, ami szükséges a mindennapi betevőhöz. Az országos szintű ellátáshoz olyan szállítók kellenek, akik nem kilókban és literekben, hanem tonnákban, köbméterekben és vagonokban számolnak.
 • a méretgazdaságosságra hivatkozva bevonjuk az általunk favorizált mezőgazdasági nagytermelőket: a földárveréseknél olcsón földhöz jutottak príma áron rásózhatják még a kétes minőségű termékeiket is az államra, az uniós forrásokból és kedvezményes hitelekből felépített magánhizlaldáknak és vágóhidaknak is végre lesz hova szállítaniuk.
 • a helyi konyhák csak a központból kaphatnak megbízást és mi mondjuk meg, ki főzhet, szállíthat és nem utolsó sorban arról is mi gondoskodunk, hogy a helyiek kivéreztetése után a kegyenceink hogyan vegyék át (aprópénzért) a helyi infrastruktúrát.
 • a szállítást is meg kell oldani valakinek – újabb kényelmes, jól fizető feladat valamelyik csatlósunknak,
 • a haszon intézkedéseinknek köszönhetően nem helyi szinten jelenik meg elaprózva, hanem központi szinten nagy összegben. A profitot vagy mi vámoljuk meg, vagy azok, akiknek ezt megengedjük, esetleg az egész bizniszt kiadjuk hitbizományba valamelyik támogatónknak (strómannak) és minden üzletből csak meghatározott százalékot kérünk cserébe, ez a döntés is a mienk.
 • a rendszer vesztesei a korábbi haszonélvezők, azaz polgármesterek és haverjaik (beszállítók, bizottsági tagok, döntésben közreműködő hivatalnokok, stb.), a nyertesek pedig egyértelműen mi és a kormánybarát oligarchák. Az pedig, hogy a korábbi haszonélvezők átmenthetik-e magukat, csakis tőlünk függ.
 • az új közétkeztetés elképzelhető, hogy többe fog kerülni, mint a régi, de mondhatjuk, végre egységes minőséget kap mindenki, aki a vályúhoz járul – a különbséget pedig vagy áremelésből, vagy a központi költségvetés forrásaiból (azaz az adófizetők pénzéből) pótoljuk...

LECSENGŐBEN A HASZNÁLTAUTÓK BEHOZATALI BOOMJA? ALIGHA - MÉG ÖREGEBB AUTÓK ROHANGÁLNAK AZ AZ UTAKON

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.03.07.


Tavaly a hivatalos statisztikák szerint tovább nőtt a Magyarországon forgalomban levő közúti járművek átlagos kora. Az első alkalommal 2017-ben regisztrált autók több mint 55 százaléka volt használt, ami már javulás az előző három év adataihoz képest. Ez a helyzet azonban akár meg is változhat.

Hazánkban 2017. december 31-én a forgalomban levő közúti járművek állománya meghaladta a 4,2 millió darabot – derül ki a KSH legfrissebb kiadványából. A tájékoztatás szerint a gépjárművek átlagos kora fél év alatt minimálisan (0,1 évvel) növekedett. Az utakon közlekedő autók átlagosan így már több mint 14 évesek. A különböző kategóriákban vegyesen változott a kép, a legnagyobb mértékben a motorok „öregedtek”...

Tavaly az első alkalommal regisztrált autók több mint 55 százaléka volt használt, ami már javulás az előző három év adataihoz képest, de rosszabb, mint a 2011-2013-as időszakban. Ekkor vett egyébként határozottan lendületet a használt (nem egyszer erősen koros) külföldi autók behozatala...

ILLÚZIÓK BŰVÖLETÉBEN

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
Szerző: VÁRHEGYI ÉVA
2018.03.02.
...A liberális piacgazdaság minden másnál hatékonyabb működésében való hit sokakban megrendült a 2008-as krízis nyomán. A csalódás újból felébresztette a vágyat az állami szerepvállalás növelése és a szabályozás szigorítása iránt. Pedig az 1929–33-as válságot követő „szabályozási illúziótól” megszabadulva, a nyolcvanas években erőteljes liberalizáció és dereguláció vette kezdetét a pénzügyi szektorban, és a fejlett országokban eltörölték a tőkemozgások korlátait. A pénzügyi szektorból kiindult mostani válság hatására viszont megint erősítik a felügyeleti kontrollt, magasabb tőkekövetelményekkel növelik az intézmények kockázatviselő képességét, és szigorúbb szabályokkal próbálják meggátolni túlzott kockázatvállalásukat.

Az orbáni propagandával ellentétben azonban a magántulajdonban való hit a válság nyomán sem rendült meg: az állami tulajdon térnyerése a bankrendszerben és egyes konjunktúraérzékeny szektorokban (pl. autóipar) csak időleges volt: a válságkezelés részét képezte. Ugyancsak nem igaz, hogy általánosan megrendült volna a hit abban, hogy a piaci koordináció hatékonyabb, mint a (Kornaival szólva) bürokratikus koordináció. A fejlett gazdaságok kormányai, egyetértés híján, még a tőkeáramlás szabadságát sem korlátozzák, pedig arra már születtek életképes javaslatok (például a spekulációs tőkemozgásokat megcélzó Tobin-adó, amelynek magyar változatát, a tranzakciós illetéket egyszerű pénzbeszedésre használja az Orbán-rendszer).

Orbán vágyaival ellentétben nem vált általános nézetté, hogy leáldozott volna a „liberális Nyugatnak”. A szakmai viták a mértékekről, a piac és az állami szabályozás helyes arányairól, illetve a szabályozás hatékony módozatairól szólnak, és nem arról, hogy a mindenható államnak kellene beszüremkednie a gyakran „hibázó”, ám megfelelő körülmények között önkorrekcióra képes piac helyébe. Várhatóan e téren továbbra is a „kísérleti” közgazdaságtan, vagyis a próbálkozás érvényesül. (Ez látható például abban, ahogy az amerikai törvényhozás igyekszik eltörölni a válságra adott első reakcióként 2010-ben meghozott, a pénzügyi szolgáltatásokat gúzsba kötő Dodd–Frank törvény egyes rendelkezéseit.)

Ma is érvényes Samuelson és Nordhaus közgazdasági alapkönyvének a túltengő gazdasági szabályozásról tett ironikus megjegyezése, miszerint „a gyenge hatékonysághoz vezető út jó szándékkal van kikövezve”. Orbánék persze nem jó szándékból próbálják hatástalanítani a piaci erőket, hanem pusztán a saját hatalmuk megerősítése és vagyonuk gyarapítása érdekében. Velük kapcsolatban tényleg nem lehetnek illúzióink!


"KAPJÁK BE, AZ IGAZSÁG A MI OLDALUNKON VAN" - MILYEN TITKOKAT TUDHAT CZEGLÉDI CSABA?

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.03.07.


Sok van a rovásán Czeglédy Csabának. Húszmillió forintos „alkotmányos költség” meg nem fizetése és az ebből fakadó háborúskodás, a cégére „küldött” kormányzati hátszelű konkurenssel szembeni ellenállás, Gyurcsány Ferenc titkos papírjainak ismerete, Mészáros Lőrinc feljelentése, a tao-pénzek bírósági elszámoltatása, stadionmutyik és „családi vonalak” – azaz az újburzsoázia korrupciójának leleplezése. Személyesen Orbán Viktornak és még néhány kormánytagnak is szúrta a szemét a szombathelyi képviselő-ügyvéd, aki barátai szerint sosem félt a Fidesz eszközeit bevetni a Fidesszel szemben.

„Én azt gondolom, hogy igenis a mostani kormánypártoknak van félnivalójuk attól, hogy én szabadlábon vagyok. Az elmúlt hónapokban több olyan ügy került volna nyilvánosságra, ami teljesen más színben tüntetné fel a mostani kormánypártok képviselőit a választók előtt.” Három óra telt el szabadulása óta, amikor Czeglédy Csaba azt is meglebegtette, hogy „a legfelsőbb körök pénzmozgásait” leleplező dokumentumok hitelességét vizsgálta épp, amikor tavaly nyáron először őrizetbe vették.

A múlt héten összesen 28 órát volt szabadlábon.

Ezen a héten hétfő délután egy órakor találkoztunk volna. Pénteken rutinosan azt kérdezte, mikor van a lapzárta, éreztette, neki is fontos, hogy beszéljen. „Hétfőn már sokkal többet fogok tudni mondani” – ígérte. Nem találkoztunk, sőt, már pénteken mindketten sejtettük, valószínűleg még sokáig nem fogunk.

Persze ahogyan Czeglédy védői, sok-sok jogi szakértő is azt állította: nemhogy az őrizetbe vételének, de az előzetes letartóztatásának a jogszabályi feltételei sem adottak. Ennek ellenére a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn harminc napra mégis elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. A tárgyalóteremből kilépve arra a kérdésre, mi történt, csak annyit mondott: A jogállamiság megcsúfolása történt”...

ORBÁN VIKTOR MÁR HÚSZ ÉVE MEGJÓSOLTA, HOGY ÁPRILIS 8-ÁN ÉRTE FOGNAK JÖNNI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.03.06.


Valaki egy régi interjújából vágott ki egy részletet. Népművészet az interneten:...

ITT NÉZHETŐ MEG

MI LESZ ITT?

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2018.03.07.


Semmi sem lesz, illetve hát, minden, ami eddig, azaz mégis csak semmi, ha kormányzási oldalról górcsövezzük azt a szarkupacot, amely országunkból nyolc év NER után itt gőzölög nekünk, előző és azt megelőző nyolcakkal felturbózva persze.

Valamint a teljesen elcseszett kezdeti néggyel, ezt el ne feledjük, és mindjárt itt is áll előttünk rendszerváltásunk utáni bozontos történelmünk, ami voltaképp már maga az élet. Viszont momentán csak egy bűnösünk van, akit szemétdombra kellene száműzni, mert övé az emútnyóóc, s hogy ne legyen neki mégannyi, azért.

Mert azt már nem igazán lehetne kibírni ép ésszel.

Mindig ez jár az én fejemben, tegnap meg hogyne járt volna, midőn Ő, a tyúkszarban született az iparkamarásoknál tartott évnyitót így tavasszal. Azt gondoltam én, mint proletár, hogy na, akkor itt csak mond már valamit, hogy mi lesz itt, mer’ mégsem nyugdíjasokat ámítani érkezett, mint az szokása rendszerint.

A kamarások is csüggtek az ő szavain, hogy akkor iparilag hogyan fog felvirágozni a lángoktól öleltünk, és hát, sehogyan sem, ha őtőle függ. Semmit sem mondott még ezeknek sem, de mit is várhattak volna a szerencsétlenek, akiknek a vezetőjével sandán arra szövetkezett, hogy lebutítja az egész redves országot, és a program múúkodik is.

Ezeket sem tartotta túl sokra. Annyit tudhattak meg tőle, hogy a magyar gazdaság az Unió pénze nélkül is hasítana, mint valami redvás szputnyik, ami szintén ölég unortodox idea. Viszont az már egészen ocsmány nóvum volt, hogy az egész nyomorult euromilliárdok amiket kapunk, s amiket aztán gondos terv szerint ugye kegyeskednek ellopni, hogy az is csak nekünk rossz. Hogy amiképpen kapjuk zsákszámra a lóvét, akképp szíja a vérünket Brüsszel, és rajtunk gazdagszik.

Ilyenkor csapja földhöz a legény a pörge kalapját a bálban, és jelenti ki, hogy ő innen haza nem megy, mert kurva jól érzi magát, és aztán meg is éri a buzgalom és a fáradság, de nagyon...

ITT OLVASHATÓ