2016. január 5., kedd

HOGYAN BESZÉLJÜNK A HOLOKAUSZTRÓL?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Köves Slomó
2016.01.05.


Sajnos az a helyzet ma Magyarországon, hogy vannak emberek, akik tagadják saját honfitársaik szüleinek és nagyszüleinek a meggyilkolását. Ennél kevés szomorúbb pillanat lehet egy nemzet, egy ország, egy közösség életében. Ennél pedig még szomorúbb helyzet, hogy a politikai elit nem azokat az állampolgárokat védi, akik gyászolják családtagjaikat, nem azokat védi, akiknek nagyszüleit, szüleit a korabeli magyar állam hozzájárulásával végezték ki. A Jobbik és a Fidesz politikusai nem egy, ezeket a borzalmakat relativizáló mondatot tettek. Balog miniszter szerint például nem volt cigány holokauszt Magyarországon, mert előbb Bécsbe vitték a cigányokat, és csak onnan Auschwitzba elégetni. A kormány támogatást adott a zsidó érmék nagy gyűjtőjének, Hómannak a szobrára, és nem a hazai tiltakozásra, saját polgárainak tiltakozására, hanem amerikai nyomásra állt el a szoborépítéstől. De sorra lehetne még mondani a minimum gesztusértékeűen gyalázatos megszólalásokat a Fidesz és a Jobbik padsoraiból. És erre egyáltalán nem ellenérv, ha valaki felhoz egy ugyanilyen nyilatkozatot a Rákosi-korszak vagy Kádár-rendszer rémtetteinek eltagadására, mert bár az is gyalázat, de nem felmentés a holokauszttagadás alól.

Felmentést itt csupán ez a törvény ad, amely a büntető törvénykönyvvel kívánja elfedni a gyűlöletkeltés különböző formáit...

ITT OLVASHATÓ 

ANGLIAI SÍRVA VIGADÓS

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Erzsébet
2016.01.05.


Valószínűleg csak az tudja, aki élt már vadidegenekkel egy fedél alatt, milyen rengeteg kompromisszumot, mennyi türelmet és kitartást igényel ez a műfaj, amelyet oly sok ezer, tízezer magyar művel például Angliában. Onnan érkezett a mai poszt is, Erzsébet írása. (A képeket is ő küldte, köszönet érte!)

„Csak amikor Angliában él az ember jön rá, hogy nekünk otthon milyen jó sorunk van. Furcsán hangzik, tudom. Mert hogyan és hol is lakunk mi Magyarországon?
Vagy még a szüleinkkel élünk, vagy albérletben vagy a saját - vélhetően jelzáloghitellel terhelt - lakásunkban, házunkban. Csak mi és a hozzátartozóink.
Megoldások
Az anyagi lehetőségek függvényében Angliában is több megoldás adódik a lakhatásra. A szülőkkel való együttélés értelemszerűen itt nincs a fellelhető alternatívák között.
Az irreálisan magas ingatlan piaci árak miatt a saját tulajdonú ingatlan is felejtős vagy csak többéves kemény és jól kereső állással a hátad mögött lehetséges. Marad tehát az albérlet. Kezdetben a szobabérlés az általános, később egy teljes lakás vagy ház bérlése is szóba jöhet.
Sokan foglalkoznak itt házak bérbeadásával úgy, hogy az abban levő szobákat egyenként hirdetik meg - közös helyiség és internet használattal - pároknak, egyedülálló személyeknek.

Így aztán eléggé vegyes és furcsa társaságok tudnak egy tető alá keveredni és ily módon egy lakóközösséget alkotni, ami vagy működik, vagy nem. Az ilyen házakban folyó élet sokban hasonlít a társasházakból ismerthez, de ott a lakótársadat csak néha látod, itt meg napjában többször is összetalálkozol velük a konyhában vagy a folyosón a fürdőszobára, gáztűzhelyre, mosógépre várakozva.

ITT OLVASHATÓ

"EGYSZERŰEN MEGHÜLYÍTIK AZ ÁLLAMPOLGÁROKAT" - PATAKI FERENC SZOCIÁLPSZICHOLÓGUS A FÉLELEMKELTÉS TECHNIKÁIRÓL

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Bundula István
2016.01.05.


December 22-én temették a 88 éves korában elhunyt Pataki Ferenc szociálpszichológust, akadémiai kutatóprofesszort. Négy évvel ezelőtti interjúnkkal tisztelgünk emléke előtt.

A modern tömegpolitikában a politikai dialógus elveszíti racionális, konszenzuskereső jellegét, és egyre inkább befolyásolási technikává válik. Ennek egyik eszköze a legalapvetőbb emberi érzelmek egyikére, a félelemre, illetve a félelemkeltésre való rájátszás. Pataki Ferenc akadémikus a legmélyebben bennünk gyökerező emóciók manipulálhatóságáról és ennek következményeiről beszélt a Narancsnak...

Magyar Narancs: A felsőoktatási törvény lehetetlen helyzetbe hozta az egyetemeket és a felvételizőket, az intézményi vezetők mégis hallgatnak. A Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumügyét vizsgáló bizottság munkájában először senki nem akart részt venni, majd csak a neve titokban tartásával. Alkotmánybírósági és bírósági főtisztviselők nem nyilatkoznak a hivatalukat sújtó politikai döntésekről, mondván, ha nem kerül nyilvánosságra, mit gondolnak az egészről, talán a hatalom is jobb indulatú lesz velük szemben. Az élet majd' mindegyik területéről sorolhatnánk a hasonló eseteket. Mégis vonakodunk félelemről vagy állami megfélemlítésről beszélni, mert ehhez a kifejezéshez a csengőfrász vagy az értünk jövő nagy fekete autó képzete társul - elvinni pedig tényleg senkit nem visznek el. A fent érzékeltetett jelenség viszont vitathatatlanul létezik. Minek nevezzük hát?

A modern tömegpolitika gyakran él a megfélemlítéssel, a félelemkeltéssel vagy a spontánul létrejött tömeges félelmek manipulatív felhasználásával. A mai helyzetbe belejátszik a bizonytalanság is, ami rendkívül nehezen tolerálható állapot. Amiről beszélt, az mindennek a sajátos ötvözete: egy egzisztenciális bizonytalanságnak és egy lappangó, be nem vallott félelemnek a furcsa egyvelege. A félelem a leggyakrabban használt fogalmaink közé tartozik. A köznapi gondolkodásban mint rossz, kellemetlen, ártalmas élmény jelenik meg, amitől szabadulni kell. Aki fél, az gyáva, míg a bátor ember sose fél - a mindennapi nyelvben az ehhez hasonló közhelyekre redukálódik a félelemről való tudás. Holott a bátor ember nem azért bátor, mert nem fél, hanem azért, mert uralja a félelmeit. A pszichopata nem ismeri a félelem élményét, ezért gátlásai sincsenek.

MN: Mi a félelem?

PF: Röviden és házi használatra: egy olyan intenzív élmény, amely a veszélyeztetettség, a valamitől való megfosztottság, a veszteség elővételezésének képzetén alapul. A félelem olyannyira összetett, hogy ilyenkor - ezt csak említem, de nem mennék ebbe az irányba - zsigeri, idegrendszeri automatizmusok működnek. A primer válasz erre az élményre vagy a menekülő, vagy pedig az agresszív gesztus. De az emberi egzisztencia nem egyszerűen biológiai lényként van kitéve a fenyegetéseknek, hanem morális lényként is. Az ember félelmei táplálkozhatnak a szervezetét, organizmusát érintő veszedelmekből - de táplálkozhatnak abból is, hogy nevetségessé válik, elveszti a becsületét, hogy hazug, méltatlan lesz. Gondoljon arra, hogy valaha a tiszti becsület elveszítése azzal volt egyenlő, hogy az illető golyót röpített a fejébe. Az emberi félelmek világa tehát messze túlmutat az organizmus túlélését szolgáló önvédelmi reakciókon. Ezzel magyarázható, hogy az emberi civilizáció mozgása elképzelhetetlen a félni képes ember nélkül. Félünk a ráktól, és ezért óriási erőfeszítéseket teszünk, hogy megtaláljuk a gyógyszerét. Tanácskozásokat hívnak össze, hogy egy 2036-ban esedékes aszteroidabecsapódást hogyan lehetne megakadályozni. A modern tudomány alakulását az emberiség kollektív félelmei is determinálják...

ITT OLVASHATÓ

NINCS HELYE A BIZONYTALANSÁGNAK

SZTÁRKLIKK
Szerző.: Bonta Miklós
2016.01.05.

Lózungokban nem volt hiány hétfőn, amikor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kinevezte és bemutatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új vezetőit. Az adóhatóságot - mint megtudtuk - azért olvasztották be az NGM-be, mert "az ország versenyképességének további növekedését veszélyezteti, ha nem alakítják át." A szakmai közvélemény azonban korántsem osztja Varga Mihály optimizmusát.
Aligha vitathatta volna bárki is, hogy a Vida Ildikó második elnöki ciklusának zűrös, Amerikából való kitiltással vegyes ügyeit követően rendet kellett teremteni a Széchenyi utcában. A Horváth András egykori adóhatósági dolgozó által feltárt szabálytalanságok keltette botrányhullámoknak is elejét kellett venni. A kormány a már számára is kínos helyzet feloldására a központosítást tekintette követendő útnak, feltehetően ezért döntöttek úgy, hogy feladják a NAV önállóságát, és Tállai András államtitkár vezetésével egy olyan szervezetet hoznak létre, amelyet úgy irányítanak majd, mintha a NAV a nemzetgazdasági tárca egyik kiemelt főigazgatósága, és nem ellenőrző hatóság lenne. Sokan a tárcavezető szemére vetették, hogy elkapkodott és végiggondolatlan volt a NAV átalakítása.


ITT OLVASHATÓ

HALÁL FELCSÚTON

CIVILHETES BLOG
Szerző: Büki Ervin
2016.01.05.


Senki sem foglalkozna a halottal, ha nem Felcsúton hal meg, hiszen az élete maga volt a jelentéktelenség”.

Mivel azonban Felcsút lett a magyar vadnyugati kapitalizmus fő települése, már elérte az ingerküszöböt. Régen a vadnyugaton az volt a „divat”, hogy agyonlőtték egymást. A mai magyar divat pedig a közmunka és az alultáplálás lett.
Az egész a politikusok számára humánusabbnak tűnik, mint a lövöldözés, de valójában nem az.
A mai módi jobban hasonlít az arzénra, mint az amerikai megoldásra.
Ez a rendszer, csendes gyilkos módjára pusztítja az ország tehetetlen és lehetetlen helyzetbe került lakóit. Előhozza az öngyilkosságot, a depressziót, az alkoholizmust, a családon belüli erőszakot és a sor hosszan folytatható...

ITT OLVASHATÓ

MONDATOK, AMIK ÚJ JELENTÉST KAPNAK SZÜLŐKÉNT

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Czecz Fruzsina
2016.01.05.


Ha gyerekünk születik, minden óriási fordulatot vesz. Borul a régi életforma, már semmi sem ugyanolyan, mint régen. Kívül-belül átalakulunk. Kívül azért, mert nyomot hagy rajtunk az alvás-és hajmosáshiány. Belül pedig azért, mert soha nem ismert érzések törnek ránk.

Az átalakulásból az egyszerű fogalmak vagy mondatok sem maradnak ki.
Korábban, gyerek nélkül mintha mást jelentettek volna...


ITT OLVASHATÓ

10 LÉPÉS, HOGY ÖRÖKRE ÁTLAGOS MARADJ

AZ ÉRTÉKÖRZŐ BLOGJA
Szerző: Értékőrző
2016.01.05.


Az internet tele van olyan cikkekkel és bejegyzésekkel, amelyek azokat a "titkokat" tárják fel előtted, amelyekkel elérheted a sikert, a gazdagságot, sőt, még az anyagi függetlenséget is!  
Ezeknek a rendkívül gyakorlatias és értékes tanácsoknak köszönhetően, egy olyan csodálatos világban élünk, ahol minden második ember sikeres és gazdag!
Vagy mégsem?
 
Most én rendhagyó módon, azokat a "titkokat" osztom meg veled, amellyel bebiztosíthatod, hogy örök életedre átlagos ember maradj!
 SZERETNEM KELLENE A FOCIT

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.01.04.


2016-ban ezt a célt tűztem ki magam elé. Hogy másképp gondolkodjak a futballról, mint eddig. Mert eddig nem igazán érdekelt a dolog. Sőt, az utóbbi időben kifejezett ellenkezést váltott ki belőlem. De most már el kell ismernem, nincs mese, alkalmazkodnom kell. Más is azt mondja, hogy ez van, el kell fogadni.

Szeretnem kell a focit. Újra és újra ismétlem magamban. Meg kell értenem, hogy igen, a legfontosabb területe lett a felsőoktatásnak a sport, főleg a foci persze, és nem szabad azt hinnem, hogy a támogatás, amit a sporttudomány kap, igazságtalanul sok a többi szakember képzéséhez képest. És el kell fogadnom azt is, megváltozik majd minden, ha az általános iskolákban is ott lesz majd a focioktatás, mint a…. minek is? Hát, mint minden fejlődésnek a záloga, ettől majd helyrebillen a közoktatásban is minden. (Addig majd még ki kell találnom valami védhető magyarázatot azoknak a gyerekeknek, akikkel eddig azért harcoltam, hogy a suliban ne szotyizzanak.)


Szeretnem kell a focit. Sulykolom magamban a mondatot. Hiszen a sport, főleg ez, majd egészségesebb nemzetet ad, mentálisan is és fizikailag is, és az egészségügy szerkezete is átalakul majd, elég lesz a foci által ki nem védhető környezeti ártalmakra a mostani orvos-nővér kapacitás, legfeljebb a sportkórházakban kell növelni majd a személyzetet, de az átcsoportosítással biztosan megoldható lesz.


Szeretnem kell a focit. Mert közösségfejlesztő, csapatépítő. Sőt. Nemzeti. Nemzeti büszkeségünk. Nemzeti hírnevünk. Egységbe rendez. És én sem lóghatok ki, csak azért, mert nekem nem ez a legfontosabb. Át kell strukturálnom magamban az eddigi értékeket, amit eddig tanultam, magamba szívtam. Nem lesz egyszerű, mert 55 éves vagyok, ráadásul nő. De meg kell próbálnom...

ITT OLVASHATÓ

"HA PÉNZÉRT ÍRNÉK, A FIDESZT DICSŐÍTENÉM, OTT DŐL A LÉ, CSAK NYOMNI KELL, AMIT "A SZERETETT VEZETŐ ELVÁR"

24 POSZT ITT BLOG
Szerző: Nagy Bandó András
2016.01.05.Szép élet a troll élet, ihaj-csuhaj, víg élet, akit tudok, mocskolok, aki másabb, undorok, én vagyok egyedül a szobatiszta, másmilyenek szája csupa ciszta, eljött hát a mi időnk, rúgásra van a cipőnk, etc…

"Nem most, de egyre hülyébb a nagy bunkó!' (Székely Éva)
Ez a színvonal…

Magasról ejthetnék a lassan megszokottá váló gyűlölködő kommentekre, néha elképesztő hangnemre váltó kommentelőkre, de nem tehetem meg. Akivel tudok, akivel még lehet, inkább beszélgetek, beszélgetnék, ha hagynák, érdekel a mások, a másmilyenek véleménye, én tényleg keresztény vagyok.

Jézuskövető, hittel élek, mióta a világra eszméltem, aki nem hiszi, olvassa el az András könyve című kötetemet, igaz, csak félve ajánlom, mert Hankiss Elemér volt szíves azt írni az előszóban, hogy azért, amit ebben a könyvben megírtam, néhány száz éve még megégettek volna…

És ha már itt tartunk: az a rettenetes kor a kereszténység legszégyenteljesebb időszaka volt, és mi hiányzott belőle, kedves kommentelők? Épp az igazi szeretet. Az, amit ma sem vélek fölfedezni a mocskolódó, bunkóindíttatású és tahó végkimenetelű kommentekben. Tisztelet a kivételeknek, persze, annak a pár érdemben kommentelő, tisztességes jobbos kommentelőnek, akik valóban érdemben írnak, és időt szánnak egy korrekt párbeszédre. Sajnos épp az András könyve megjelenése utáni hitviták során kellett megtapasztalnom, hogy meddig tart a magukat keresztyénnek vallók vitaképessége: amíg a logika mentén még vállalhatók az érveik. Amint mélyebbre kell menni, vagy föladják, mert kifogynak az érvekből, vagy képtelenek folytatni, mert jaj, ez már blaszfémia…

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN VÁLTOZIK A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐK HUMORÉRZÉKE?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László

2016.01.05.


Ha valaki nevet azon, hogy egy gyerek leesik a kerékpárjáról, az lehet ízléstelenség, de ugyanúgy a demencia korai jele - mondják a londoni University College Demencia kutató központjának szakemberei, akik munkájukról az Alzheimer,s Disease szakfolyóiratban számoltak be.

Különböző demenciában / elsődleges progresszív afázia, szemantikai demencia, fronto-temporális demencia, Alzheimer-kór / szenvedő 48 páciens hozzátartozóit kérdezték. Főként az Alzheimer kórosok / a demenciák 60-70 %-t jelentik / és a fronto-temporális demenciában szenvedők/ ez leginkább az 55 éven aluliaknál fordul elő/ érdekelték őket. Míg az Alzheimer-kórt korán fel lehet ismerni a friss információk memorizálási nehézségei miatt, a fronto-temporális demencia / DFT / inkább a magatartást és a személyiséget módosítja, mivel ennél a betegségnél a közepes prefrontális kéreg sérül, amely kulcszónája a másokkal való interakciónak, amelynek része a humor is.

A DFT-ben szenvedő páciensek hozzátartozói átlag kilenc évvel az első szimptómák megjelenése előtt észrevették náluk a kedély és a humor minőségének változását. A betegek, például, jobban kedvelték a börleszk komédiákat, Mr. Beant, Benny Hill-t, Tom és Jerryt, mint a szatirikus vagy abszurd humort. Jelentéktelen eseményeken nevettek - rosszul parkoló autón, ugató kutyán, vagy egyáltalán nem nevetséges komoly dolgokon, egy asztmás rokonon, aki nehezen szedte a levegőt, vagy valakin, aki leforrázta magát...

ITT OLVASHATÓ

A JÁRGÁNY, AMINEK A KÖRNYEZETVÉDŐ IS ÖRÜL

LEVEGŐ MUNKACSOPORT
Szerző: Levegő Munkacsoport
2016.01.05.


Nyár óta Mercivel járok, ha a városban van dolgom. Ez most jó, vagy rossz? Nekem jó: végre úgy érzem, hogy emberszámba vesznek, fantasztikus egy ilyen szép, kényelmes járművet használni (bizony, zöldként is képes vagyok értékelni a haladást). A kisfiamnak is jó, mert hónapok óta nincs rosszul utazás közben, bár azelőtt ez rendszeresen előfordult. És mi van a többi emberrel, meg a környezettel? Más nevében nem tudok nyilatkozni, a környezettel kapcsolatban viszont úgy tűnik, javult a helyzet. A vadonatúj buszok ugyanis – köztük a Mercedes Citarok, amelyekkel a mi vonalunk is megújult – szálló porral sokkal kevésbé szennyezik a levegőt, mint a régiek* (megmértük, a valóságban is). A mi környékünkön tehát már nem látni koromfelhőt maga után húzó, matuzsálem korú buszt, amiről leszédülnek az emberek... A kérdés már csak az, hogy mikorra mondhatja el magáról mindenki Magyarországon ugyanezt?

ITT OLVASHATÓ

JÓL INDULT AZ ÉV ORBÁN VIKTOR BARÁTAINAK

HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.01.05.


Egy Fidesz-közeli vállalkozó 16,5 milliárd forintot kapott új üzletéhez egy állami banktól, Andy Vajna pedig úgy érzi, már tényleg az övé a Tv2. Egyre több magyar megy Dubajba.

A Videoton tulajdonosát is kisegíti az állami bank

A Kopaszi-gát megvételére 52 millió eurós (16,5 milliárd forint) hitelt kap Orbán Viktor barátjának a cége az Exim Banktól – írja a Válasz.hu. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Asset Management és River Dunainvest egy éves tárgyalássorozat után december végén vásárolta meg az 56 hektáros dél-budai parkot. Garancsiék ígérete szerint a terület parkosított része továbbra is a jelenlegi feltételekkel üzemel tovább. Az üzlet a még be nem épített terület fejlesztésében rejlik: ide lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik. A lap szerint a Fideszhez közel álló vállalkozó projektje sikerre van ítélve, mivel a kormány új lakástámogatási rendszerében a három gyereket vállaló családok akár kétszer 10 millió forintos támogatást is kaphatnak, ha új lakást vásárolnak, ez pedig komoly lökést adhat a piacnak...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN MIÉRT NEM AKARJA TUDOMÁSUL VENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYET?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.01.04.


Mekkora demagóg hülyeség már az adófizető emberek részéről (mocskos libsik fujj) , hogy mostanában egyre többet aggódnak a kórházak és az egészségügyünk állapota miatt? Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy a nemzeti stadionépítési program inverzeként tálalják a helyzetet? Bár valóban nagyon érdekes, hogy Orbán Viktor második hatalomra kerülése óta nem hajlandó minimális szinten sem tudomást venni a választók kívánságárol... Lehet annyira el van foglalva a modernkori piramisépítésben, hogy már nem jut elég krafta olyan kevésbé fontos dolgokra, mint a létfenntartó rendszerünk. Tiszta szerencse, hogy nem 2251-ben vagyunk Mars körüli pályán egy űrkozpontban, mert akkor félő lenne, hogy Orbán lekapcsolja leszaromságával a létfenntartó rendszert...!

De most tényleg! Miért nem szól valaki a nagyfőnöknek, hogy az egészséges paraszt jobban fejhető? 
 

IGAZI HÁBORÚ, VAGY VÁSÁRI KOMÉDIA?

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektor Professzor
2016.01.05.


Enyémek a hirdetőoszlopok!
-     De nem, te suvickosképű!
-     De igen, te g…ci!
-     De nem, te randapofájú!
-     De igen!
-     Jaj, sokat jár ennek a pampulája! Hát majd adok én neked hirdetőoszlopokat! Püff! Püff! Meg tévé kettőt! Püff! Püff! Meg közbeszerzést! Püff! Püff!
-     Hát mit csinász!... Mit csinász!...
 
De kérdés, elviccelhetjük-e így, Vitéz László módjára ezt a dolgot. Mert sokak szerint itt most nem egy vásári komédia, hanem sokkal inkább komoly ütközet zajlik a felek között...
 

VÉGE A BÉKÉS EURÓPÁNAK

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.05.


Az amerikai beavatkozás lényegében mindenütt impériumi logikát követ: egymás ellen játssza ki az adott térség erőit – mondta a Budapesten született George Friedman, a STRATFOR igazgatója egy 2015 elején tartott, az USA geopolitikai szerepéről rendezett konferencia sajtótájékoztatóján....

ITT OLVASHATÓ

GYEREKEK VÉLEMÉNYE ARRÓL, HOGY MILYEN LÁNYNAK LENNI

VALÓDI EGYENLŐSÉGET BLOG
Szerző: valodiegyenloseget
2016.01.05.


A WMN 18 év alatti lányokat kérdezett arról, hogy milyen lánynak lenni. Egy pár véleményt idéznék:

„Szuper, mert a legtöbb film rólunk szól.” (Berta, 12)

„Jó, mert nem ciki, ha megnövesztem a hajam.” (Noémi, 10)

„Nem szeretek lány lenni, inkább fiú lennék, mert az sokkal egyszerűbb.” (Panni, 12)

„A tanárok jobban szeretik a lányokat.” (Lilly, 12 éves)


ITT OLVASHATÓ

2016 LEGGYŰLÖLTEBB ELLENSÉGE: A MAHÍR OSZLOP

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.01.04. 
 


Nem kellett sokat várni, mindjárt év elején kijelölték ki/mi lesz idén az első számú leggyűlöltebb ellenség: SzörnyetegLajos fővárosi hirdetőoszlopai. Villámkarrier ez, a sokat látott és mostanában még több viszontagságot elviselni kénytelen oszlopok máris egy kalapban vannak 2015 leggyűlöltebb ellenségeivel, a migráncsokkal: belbiztonsági kockázatot jelent mindkettő.
Ne nézz ilyen bután, nyájas olvasó, ezt nem én mondtam.
Az elbontjuk-visszatesszük-rendőrség segítségét kérjük(!!!) oszlopgét kétségtelenül cuki pillanata volt, mikor Kocsis Máté jelezte, az a biztonsági cég amelyik gátolni merészeli a bontási munkálatokat gyorsan elveszítheti a tevékenységi engedélyét...De még erre is rá tudott licitálni Bakondi György, egykor télügyi kormánybiztos és tartalékos szuperhiró, akinek fejében az egyéb zúgást elnyomta a belbiztonsági veszély! - csengőjének zaja, és karhatalommal fenyegetőzve rohant megvédeni a kormányt és a bontási intézkedéseket.

ÖN MIRE KÖLTENE, STADIONRA VAGY AZ ILLATOS ÚT KÁRMENTESÍTÉSÉRE?

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mch Péter
2016.01.05.


A pesterzsébeti FIDESZ mégis inkább stadionra költene és nem az Illatos út kármentesítésére?


Vadul nekiment Orbánnak a kerületi fidesz-frakció. Szerintük az Illatos úti Vegyi Művek mégsem veszélyeztette az itt élőket, s minden kármentesítésre fordított forint kárba veszett. A sors fintora, hogy miközben a január elejére valóban eltakarították a hordókat a Budapesti Vegyi Művek területéről és napokon belül ünnepélyesen is bejelenti Tarnai Richárd, hogy befejeződött a mérgek elszállítása a BVM Illatos úti telepéről „December 18-ig 2283 tonna mérgező vegyi hulladékot szállítottak el, jelenleg már csak a két hivatalos veszélyes hulladék tároló összefolyóinak szivattyúzása folyik, utómunkálatok (aknák befedése) zajlik. Minden ki van takarítva, harminc éve nem nézett így ki a gyár!" - írja Baranyi Kriszta ferencvárosi képviselőtársam a Facebookon., addig a helyi fideszes politikusok még mindig tagadják a környezetszennyezést. Márpedig az Illatos út nem büdös, nincs környezetszennyezés, ez csak a baloldali politikusok média és hecckampánya...
 

UTOLSÓ BEJEGYZÉSEM: GONDOLATAIM A NOLBLOGRÓL

GONDOLATAIM_2
Szerző: Attila V
2016.01.04. 

Én nem búcsúzom, hiszen már tavaly év közben leléptem, és töröltem minden bejegyzésemet. Elegem lett abból a negatív kampányból, amit a menekültek ürügyén egyesek szítottak....kiszálltam. Azt gondoltam, hogy elég csak abbahagynom, de valami mindig visszahúzott ide. Nem akartam benézni se, ezért úgy döntöttem törlöm a profilomat. Egy ideig bírtam, de nem tudtam megállni, hogy ne jöjjek vissza.
Jó volt itt, szerettem itt lenni. Ha itt voltam, akkor egy időre úgy érezhettem, hogy demokrácia van, és szabadon elmondhatom a véleményemet, és olvashatom más gondolatait. Szinte mindenkit és mindent elolvastam, de keveset kommenteltem, és nem válaszoltam a nekem érkező kommentekre. Nem akartam közel kerülni senkihez sem. Időm és energiám sem volt. Főleg azután, hogy a második gyermekem született áprilisban. :)
Azt gondolom, hogy a Nolblogot nem pótolja semmi. Itt töményen olyan emberek voltak, akik hasonló érdeklődésűek voltak hozzám. Nekem, mint mindenre nyitott embernek valóságos aranybánya volt ez. Sokféle nézetet, embert ismertem meg.

ITT OLVASHATÓ

DE JÓ LENNE MAGYARORSZÁGON ÉLNI!

MOST & ITT
Szerző: fsp
2016.01.04.


Magyarország más, mint amilyennek mostanában látszik. Nem gyűlölködő, sötét, másoknak és önmagának is kellemetlen, kínos hely.

Magyarországon nincs kirekesztés. Mi magyarok, szolidárisak vagyunk másokkal. Azokkal, még nálunk is szegényebbek, elesettebbek, üldözöttebbek.

Magyarországon jogrend van, ami azt jelenti, hogy a bűnös bűnhődik, és a jó elnyeri jutalmát. 

Nem harc van, hanem verseny. Tiszta eszközökkel vívott, nemes vetélkedés. Nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR KIB...TT KEGYELMÉBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: Swan Edgar
2016.01.04.


Előre bocsátom: nem vagyok vallásos. Őszintén szólva, nem is igazán értem, viszont elfogadom és tiszteletben tartom a mások hitét. Teljesen mindegy, hogy ez a hit melyik egyházhoz, istenhez kapcsolódik. Tisztelem, bár nem értem. Ahogy nem értem azt a mészáros munkát sem, amivel az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget igyekszik szétverni a hatalom. A magam részéről valószínűnek tartom, hogy Orbán Viktor személyes óhajára. Vagy parancsára, ami mindegy is ebben az esetben.
Nem lennék különösebben meglepve, ha az úgynevezett kis egyházak egyházi státuszának megvonása is Iványi Gábor személye elleni háború szerves része lenne.
Hogy honnan ered és mikor kezdődött, azt talán soha nem lehet megfejteni.


ITT OLVASHATÓ

SZÉKESFŐVÁROSI KABARÉ A PÉNZÜNKÉRT

GÉPNARANCS
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.01.04. 


Nem tudni, mennyiért lehet Simicska-oszlopot dönteni Budapesten, de biztos többet adnak érte, mint a hólapátolásért, amiért 500-at óránként.

A régi Rómában is elő tudott fordulni, hogy az éppen uralkodó császár lebontatta elődje győzelmi oszlopát és a helyére a sajátját tette, vagyis amit most látunk a székesfővárosban, Simicska oszlopai körül zajlani, egy cseppet sem új a nap alatt, amely mindenkire süt, (Sol omnimus lucet.) de egyesekre egyenesen ragyog, mint egykoron Simicskára is, de ez már az ókori múlt. Ez itten most egyszerű hatalmi harc a kegyvesztett stróman és a császár között, aminek kimenetele számunkra teljesen közömbös, ugyanis pont mindegy, hogy az egyik geci győz, vagy a másik, a Lajos, aki – bármi is történjen a következő években -, már visszavonhatatlanul beírta a nevét a magyar történelem legsötétebb lapjaira, mint a törvénnyel megtámogatott, vagyis állami szintre emelt, pofátlan közpénzlenyúlás koronázatlan királya, mely cím elnyeréséhez ugyancsak nem kis gecinek kellett lennie neki magának is.
ITT OLVASHATÓ

RÉTVÁRI, SZÉGYELLD EL MAGAD!

GÉPNARANCS
Szerző: Gépnarancs
2016.01.04.Ezt tegnap is és ma is jó hangosan elmondta Rétvári Bence, az emberminisztérium parlamenti államtitkára, de még azt is hozzátette: nem elég, hogy most már biztonságban érezhetik magukat az érintettek, de a kormány ezzel az 1,6%-os inflációt követő nyugdíjemeléssel túl is teljesítette a vállalását. Azaz megőrizte a nyugdíjak reálértékét, virágot pedig az öltözőbe várnak.
Mivel sem a sajtótájékoztató mikrofon nem fosott be, sem a köztévé mennyezete nem szakadt rá államtitkár úr keresztény vállaira, midőn az üvöltő propaganda kifele ugrabugrált fogai kerítésén, volna néhány szavam ehhez az újabb dübörgő sikerhez.
ITT OLVASHATÓ

PARLAMENT TV: VOLT, NINCS!

GÉPNARANCS
Szerző: Kinyo Norbert 
2016. 01.04.


Két Magyarországon szolgáltató multinacionális kommunikációs cég egy-egy újabb szöget vert be a magyar nyilvánosság és demokrácia koporsójába.

Nem lehet másként értelmezni azt, hogy 2016. január elsejétől a Magyar Telekom és a UPC Magyarország is kitette a digitális televíziós programkínálatból a Parlament TV adását.
Amióta 2015. március 15-én botrányos körülmények között megkezdte működését az M1-es propagandacsatorna, már csak a Parlament TV-n lehetett folyamatosan nyomon követni az Országgyűlés plenáris üléseit, ugyanis a köztévé tett arról, hogy élőben már ne kukucskálhassunk be az ülésterembe. Korábban még az M2-es csatorna, majd a Duna TV részlegesen közvetített élőben a Paramentből, ám az új rendben már nem találtak helyet a plenáris ülések közvetítésének. Az már csak hab a tortán, hogy hamarosan már M6-os és M7-es csatornát is elindíthat az MTVA, ám arra a közszolgálatiság nevében kellően ügyelnek, hogy élőben ne lehessen követni a parlamenti munkát.

ITT OLVASHATÓ

ŐRÜLET, DE NINCS BENNE RENDSZER

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.05. 
Elspekuláltam én ezen a gigakórházon, melyet a Déli Pályaudvar helyére terveznek felépíteni Nagyuramék.
Tekintsünk el attól, hogy milyen  gazdaságos is egykoszból felépíteni ezt, meg a Testnevelési Egyetem újdonat campusát, ne fantáziáljunk arról sem, hogy mennyire megfelelő időpillanatban égett le az Egyetem sportcsarnoka.
Az se jusson eszünkbe, hogy milyen jó időzítéssel omlott le a Déli alagútjának bejárata, tegyük félre ellenérzéseinket melyek a közlekedés szervezésének lehetőségeivel kapcsolatosak, nézzük csak a tervezett kórházat önmagában.

Talán az elején szögezzük le mindjárt, hogy Magyarországon túl sok a kórház, viszont bizonyos szakterületeken kevés a szakorvos és az egészségügyi szakdolgozó.
És azt is leszögezhetjük, hogy egy épület felépítése és műszerezettsége - legyen bármennyire is korszerű az az épület és képezzék műszerei a kor legmagasabb színvonalát is -, ha nincs mögötte ember és szervezet, akkor csak a költségeket növeli.
Mint ahogy az orvosoknak, nővéreknek odalökött pénz sem nyújt megoldást az egészségügy munkaerő-gondjaira.
A dolgok mostanság úgy néznek ki, hogy az egyik döglött lovunkra új nyerget veszünk és odalökünk az orra elé egy villa szénát, mely ezelőtt néhány évvel még meghosszabbíthatta volna a szerencsétlen gebe agóniáját, de ma már...


ITT OLVASHATÓ