2016. június 26., vasárnap

KIDOBNI A TRÁGYDOMBRA FELCSÚT APRÓ SZÜLÖTTÉNEK MÉG AZ EMLÉKÉT IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.06.26.
 
 


 

 

ORBÁN ÖRÜL A BREXITNEK

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2016.06.26.


Na nem annak, hogy a britek kilépnek – így talán kevesebb ellopható pénz jön –, hanem az Európai Unió gyengülésének. Azt hiszi, hogy így majd az ő ízléséhez lehet igazítani az uniót. Ha meg nem sikerül, majd jöhet a Hunxit, amikor már elzárták a pénzcsapokat.
 
Ide a zsét, de nehogy már mi is részt vegyünk a közös gondok megoldásában! – nagyjából így összegezhető Orbán G. Viktor véleménye az unióról. Közvetlenül azután, hogy kiderült a Brexit pártiak győzelme a brit népszavazáson, szokásos pénteki rádiós locsogásában már bőszen migráncsozott és brüsszelezett. Ma aztán a tisztavatón mondott beszédében (hol másutt, mint a budai Várban) gyakorlatilag a Brexitre szavazóknak adott igazat. Olyanokat mondott, hogy egy pillanatig azt hittem, megszállta őt Boris Johnson szelleme.
 
„Magyarország ma a rendet képviseli az egyre inkább rendetlenné váló Európában” – jelentette ki, én meg arra gondoltam: az lenne a rend, ami nálunk van? A mutyi, a korrupció országában? Melyik irányba kell átkelni Hegyeshalomnál, hogy rendezett országutakat, házakat és kerteket lássunk?

ITT OLVASHATÓ

JÓ REGGELT KÍVÁNUNK KÉSŐN ÉBREDŐ FRANCIA BARÁTAINKNAK!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.26.


Az Egyesült Királyság a világ egyik legrégebbi (ha nem a legrégebbi) liberális demokráciája. A választópolgárai mégis úgy viselkedtek a néhány nappal ezelőtt sorsdöntő népszavazáson, majd azt követő napokban, mint az óvodások, akik a délutáni alvás után nem tudják eldönteni, hogy álmukban vagy a valóságban lopták el a kismackójukat.  Valahogy az az ember érzése, hogy teljesen mindegy, melyik országban járulnak az urnához a választók, a hülyeség masszív tömege mindig elsöpri a józan kisebbséget. Persze, ne adjuk fel ilyen könnyen!

Néhány hete még azon hüledezett a világsajtó: az Egyesült Államokkal megeshet az a csúfság, hogy egy olyan populista hordószónok irányítása alá kerül az ország, mint Donald Trump. Azt az örök pesszimista mondást látszik igazolni a tény, hogy a republikánusok jelöltje minden valószínűség szerint a fent említett úriember lesz, mely szerint a politikában mindig van rosszabb. Georg W. Bush után ugyanis úgy gondolták, hogy az ő szellemi teljesítményét már nem lehet alulmúlni, ám Trump színrelépése nosztalgiát ébreszt az ifjabb Bush elnöksége iránt."Egy népszavazás nem pirospacsi, ahol nyugodtan bukhatunk egy kört, a következőben majd visszanyerjük a pénzünket".

A helyzet az, hogy minden nép azt kapja, amit megérdemel, úgyhogy lehet sápítozni azon, hogy Trump döntőbe jutott az elnökségért folyó versenyben, ám az amerikaiak termelték ki maguknak azt az embert, aki egy karibi diktátort megszégyenítő egyszerűséggel és érzéketlenséggel kívánja megoldani a világ és az USA problémáit. Halkan jegyezzük meg, hogy mi magyarok is hasonló cipőben járunk immár hetedik esztendeje, hiszen finoman szólva is megosztó személyiség az ország miniszterelnöke, ugyanakkor őt és pártját kétszer hatalmaztuk fel nagy többséggel arra, hogy irányítsa a sorsunkat. Erre mondják azt a dakota boltosok, hogy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el. "Besenyő Pista bácsi erre megkérdezné: Normális?"

ITT OLVASHATÓ 

TRUMPOT MEGTÉRTNEK HAZUDJÁK A SZAVAZATOKÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.26.


"Donald Trump újjászületett keresztény lett?" - tette fel a kérdést a New York Times, miután Trump evangéliumi (újjászületett) keresztény pásztorokkal találkozott New Yorkban. A fundamentalista evangéliumi keresztény pásztorokat olyan szinten ragadta magával az antiliberalizmus, hogy képesek Trump-ot újjászületett kereszténynek minősíteni, hogy szavazatokat szerezzenek neki Hillary Clintonnal szemben.
 
A liberális New York Times is tisztában van azzal, mit jelent evangéliumi kereszténynek lenni. Egyértelműen utal arra, hogy a háromszor elvált Trump megnyilatkozásaiban még nyomaiban sem látszik semmiféle megtérés és Istennel való személyes kapcsolat. A cikk azt írja, hogy az evangéliumi vezetők azt tanácsolják a hívőknek hogy higgyenek ebben, higgyék azt, hogy Trump megtért keresztény.
 
A jelenség a politizáló evangéliumi fundamentalis kereszténység csődje, amikor az erkölcsi kérdésekbe állami beavatkozást sürgető ideológiájukhoz kénytelenek az elnökválasztási kampány legromlottabb figurája mellé állni és őt kereszténynek hazudni, mert azt remélik, hogy republikánus elnökként majd hatni tudnak rá, és korlátozni tudják az erkölcsi szabadságot, mindenekelőtt a melegjogok további kiterjesztését...

ITT OLVASHATÓ

"AZ ÁLLAM A CSALÁDBAN ÉLŐ FOGYATÉKOS EMBEREKRE KÖLTI A LEGKEVESEBBET" - INTERJÓ KOZMA ÁGNESSEL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Petri Gábor
2016.06.26.


A magyar állam 2020-ig több ezer fogyatékos embert fog kiköltöztetni nagylétszámú bentlakásos intézetekből kisebb, közösségi alapú ellátásokba.

A több tízmilliárdos költséggel, EU-s támogatással végrehajtott program az egyik legnagyobb, az elmúlt évtizedek egyik legkomolyabb szociális szolgáltatásokat érintő reformja. Kozma Ágnes szociálpolitikussal, a University of Kent (Anglia) kutatójával beszélgettünk...

ITT OLVASHATÓ


ALAPJOGOK

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.06.26.


Ezen a héten egy nemzetközi konferencián voltam, ami az alapjogok érvényesülésének nehézségeit tárgyalta, különös tekintettel a menekültekre, és azokra, akik a társadalomból való kirekesztés kockázatának leginkább kitettek.

Az előadások, workshopok, viták számtalan kérdést indítottak meg bennem is, és innen nézve, ahol dolgozom, azt hiszem, jó okom van a szkepticizmusra ezzel az egésszel kapcsolatban. Mert még csak megjósolni sem tudom, mikor tudna változni a helyzet. Megoldási lehetőséget nem látok, ellenben azt, hogy a problémával érintett populáció aránya a népességben nő, azt viszont bizton állíthatom.

Szerintem a népesség egészéhez viszonyítva nagy százalékban vannak azok, akiknek nincs fogalma arról, mik azok az alapjogok, melyek minden embert megilletnek, észre sem veszik, ha jogsérelem éri őket. Ha pedig valami minimális beemelődik abból, hogy vannak jogaik, akkor a vélt sérelmeket is ebbe csatornázzák be, törölve minden személyes felelősséget, támadást indítva ott is, ahol annak nincs helye. Mert a joghoz való hozzáférés tudás híján, emocionális alapon kezd működni, a személy által megítélt igazságtalanság érzése mozgatja, becsatornázódik a tanult tehetetlenség bonyolult rendszerébe, no meg azok is gyakran rácsatlakoznak, akik mindezt manipulálásra használják fel.

Így lesz sok esetben a szabálytartás tudásának hiányából etnikai típusú jogsértés kovácsolva. Mert pl. ha egy munkahelyen elbocsátanak valakit, mert sokadszorra is felrúgja a szabályokat, az nem azért van, mert az illető cigány, hanem, mert nem dolgozott rendesen, nem tartotta a szabályokat úgy, mint a többi. Persze ez sem ilyen egyszerű. Mert a munkavállalói kompetenciákban hiányos cigány álláskeresők iránt épp a negatív tapasztalatok miatt nagy a munkaadók előítéletessége, így, ha az adott munkára egy cigány és egy nem cigány jelentkezik, szívesebben veszik fel a nem cigányt, sőt, inkább hazudnak, ha cigány jelentkezik, hogy már betöltötték az állást, és hetekkel később felvesznek egy nem cigányt. Itt persze sérül valami, de ember legyen a talpán, aki bebizonyítja, a cigánysága miatt nem kapta meg az állást az illető. Mert a munkáltatók is pontosan tudják, milyen terepre merészkednek ezzel...

ITT OLVASHATÓ

MOLNÁR LESZÁLLT A KERESZTRŐL, ÉS GYŐZNI FOG

KÉNYSZERBAGOLY BLOGJA
Szerző: Kényszerbagoly
2016.06.26.


Érdekes volt áttekinteni a frissiben lezajlott MSZP elnökválasztás netes orgánumokban megjelent visszhangját. A legolvasottabb internetes média impresszumába úgy látszik nem véletlenül került be a minap Simicska és Hablaty. A demokratikus ellenzék számára semmiképpen nem közömbös esemény egyvonalba került  a mindennapi "hisztis és csalós Ronaldó" bejegyzéssel, és megfejelték némi negatív attitűddel is; "Elzavarták Tóbiást, Molnár Gyula az MSZP új elnöke". A cikk szerzője -per- szocialisták szájába adja, hogy a győztes "..helyzetét nehezíti az a büntetőeljárás, amelynek a végén ugyan jogerősen felmentették, de amely tagadhatatlanul foltot ejtett a politikai imázsán". A létében és szellemiségében tudtommal éppen nem fenyegetett 444.hu is tőle szokatlan tömörséggel, jól lecsúszva közli a hírt, a rövid ismertetésbe azonban fontosnak tartották megemlíteni, hogy "politikai karrierjét KISZ-esként kezdte -a KISZ-titkárok önkénye idején- és "több ügyben is nyomoztak ellene az utóbbi években, egyszer első fokon még 8 hónap börtönre is elítélték, de végül az összes gyanú alól tisztázta magát, és minden ellene indított perben felmentő ítélet született". A többi általam szívesen látogatott portál az elvárható tájékoztatást adta (itt, itt, itt és itt)...

ITT OLVASHATÓ

100 EGYEDÖLÁLLÓ FOTÓ - PILLANATKÉPEK A NAGYVILÁGBÓL

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Hello Magyarok!
2016.06.25.


Mindig nagy öröm bekukucskálni egy nemzet mindennapjaiba, megnézni, hogy a lakói hogyan is élnek. Sok ilyen életkép él a fejünkben, amiket képeslapokról vagy útikönyvek hasábjain már láthattunk: Párizsban sétálunk az utcán, elsuhan mellettünk egy bicaj rajta egy nővel, a kosarában egy tacskó meg egy bagett. Velencében siklik a gondola. Münchenben csapolják a sört. Ismert pillanatképek egy-egy városból, de várjunk csak! Mi van ha mi tudunk még jobbat? Menjünk és lessünk meg pár intimebb, kevésbé képeslapos pillanatot néhány városból, mintha mi is épp ott lennénk, a kamera innenső végén...

ITT LÁTHATÓK

HAJRÁ

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.06.25.


Ami itt alant következik, az olyan baromi közhely, hogy pirulok leírni.
 
Mit tetszik gondolni, mi fog változni Magyarországon a "focicsapat" fantasztikus teljesítményének következtében?
 
Nem. Nagy tévedés. Lesz változás. A gönci hordó arcátlansága mindent elsöprő mértékűvé növekszik. Azt tetszik hinni, eddig is olyan volt?
 
Ugyan.
 
Igaz, az illető elképesztően buta, de azt talán ő is érezte, hogy nem tízmillió magyar rajong érte. Talán néhány ezerről feltételezte, hogy nem annyira imádják őt.
 
Most azok is megvannak. Lelkesedve imádják a "magyar focicsapatot". Mert magyar és mert foci és mert csapat. A csordaszellem, értelmiségi módra. Ó mi aztán nem.
 
Majd fogják látni.
 

A BREXIT LECSAP KELET-KÖZÉP-EURÓPÁRA

ZÖLDHULLÁM BLOG
Szerző: zsoltmelinda
2016.06.25.


Nagy-Britannia távozása várhatóan jelentős változásokat eredményez majd az EU energia- és klímapolitikájában, ami különösen érzékenyen érintheti Kelet-Közép-Európát.

Nagy-Britannia az utóbbi években a kelet-közép-európai országok szövetségesének számított a klíma- és energiapolitikai önállóságról szóló vitákban. Miközben a térség államai a britekkel együtt nagyobb önállóságot szeretnének saját klíma- és energiapolitikájuk kialakításában, az Európai Bizottság, Dánia, Németország és Svédország közös döntést, valamint szigorúbb elvárásokat és azok betartatását várnák el az európai közösség tagjaitól. A britek támogatásának elvesztésével Magyarország pozíciója az Európai Tanácsban is gyengül, mivel a nagy lakosságszámuk miatt nagyobb szavazati súllyal rendelkező államok a másik táborban vannak.

A kérdés az, Magyarország hogyan járul hozzá a 2030-ig teljesítendő uniós célszámokhoz a megújuló energiák, a kibocsátás és az energiahatékonyság területén, és ezt hogyan ellenőrzi az Európai Bizottság. A magyar politika eddig egyértelműen az önálló döntéshozatal és kisebb számonkérés igényét hangoztatta...

ITT OLVASHATÓ

GRECSÓ KRISZTIÁN: JELMEZBÁL

MARIANN LAKOSZTÁLYA BLOG
Szerző: Mariann Czenema
2016.05.20.


Kezdjük rögtön azzal, hogy szerintem a fülszöveg ismét a reklámszövegek tipikus esete, nevezetesen felettébb sokat ígér, oszt semmit sem tart be abból.
Inkább úgy kell elképzelni ezt a novellafüzért, mint egy nagyon-nagyon érdekfeszítő, izgalmas és rejtélyes tévésorozatot. Minden rész, minden történet különálló, zárt egység, de a szereplőket a helyszín összefűzi, akár a múltjukat, jelenüket, vagy jövőjüket jelenti is a Sáraság.


Mivel az összes sztori más, az olvasó kedélyállapota is hullámzik, néhol egészen magasra szökik, van cinkos összekacsintás az adott novella főszereplőjével, de van, hogy már-már könnyekig meghatódik az ember. Vagy csak én, Kiss Anna történeténél.

A stílus nagyon összeszedett, szép jelzőkkel, hasonlatokkal dolgozik Grecsó Krisztián, illik a nyelvezet mind az egyes részekhez, mind az összképhez. Ahogy Gabo már megírta az
értékelésében, valami hihetetlenül népies, falusias, tanyasias is van a kötetben. Nem kell ahhoz retró nyelvezet, régies beszédstílus, hogy felidéződjön a nagybetűs Vidék hangulata, elég egy-egy mondat, amit elgondolnak a különböző karakterek.
A legjobban ebből a szempontból az első novella tetszett, hiába menekültek el a szereplők a Sáraságból, örökké azt keresi az orruk, szemük, fülük, ami az Anyaföldhöz köti őket; tudat alatt mind vidékiek maradtak, akár húsz évnyi városban lakás után is. És még érdekesebb, hogy ez érződik, látszódik rajtuk, stigmaként hordozzák magukban, magukon a visszafelé, múltba vágyódást, öntudatlanul.
Persze rengeteg evés-ívás is van a műben, szinte „szaglik” a könyv, jóféle szalonnától, hagymától :)

Mint már írtam elsőként Kiss Anna története nyűgözött le, mind maguk a benne szereplő karakterek, mind maga a rejtély nagyon izgalmas história.
Bocsánat, de direkt nem fogom elspoilerezni a lényeget, csak annyit írok, hogy ebben a novellában az alapötleten kívül kiemelten jó volt, mikor Anna sok-sok évnyi panelben bezártság után először utcára lépett. Sőt, egészében véve, az ő karaktere, mind a lányságában, mind öregasszonyként nagyon közel állt a szívemhez.


 A két másik női szereplő, akin keresztül jó volt nézni a világot, az Darida Éva és Szél Juli. A két hölgy testvérpár, teljesen más habitusúak, más életúttal, de ugyanúgy lángol bennük a tűz, még negyven felett is. Érdekfeszítő volt olvasni életük újrakezdéséről, és nagyon kíváncsi lennék, vajon Grecsó Krisztián honnan érzi át ennyire, hogy milyen élmény lehet ez női szemmel, mert lézerpontosnak láttam a lefestett képet...


ITT OLVASHATÓ

AZ ÖRÖM ÁRA

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2016.06.25.


„Tiszta és teljes bánat éppúgy lehetetlen, mint tiszta és teljes öröm.”
 

Induljunk ki Tolsztojnak ebből a sorából.
Meg a szurkolókkal zsúfolt terek
ből és a mindent elöntő örömhullámból. Aminek állítólag semmi köze a rezsimhez. Mert úgymond hatalom és népöröm elválasztható és elválasztandó.
 

És tényleg, magyarok miért ne örülhetnének önfeledten magyarok sikereinek?
Persze, örüljenek, csak tudjanak róla, hogy ennek ára van.
Diktatúrákban mindennek ára van. A belenyugvásnak és a kiállásnak, az utcára vonulásnak és a nem vonulásnak…
 

És az örömnek is...

...A hazai sportsikerek 2010 óta még csak nem is egy rendszer, vagy egy párt, hanem kizárólag az orbánizmus felsőbbrendűségét hivatottak igazolni. Ő maga nem is titkolja ezt, és szívósan ügyködik a diktatúrák és a sport hagyományos egybeforrasztásán. Épp ezért az ország jövőjét biztosító értelmes beruházások helyett a jövőt felemésztő sportócskavashalmokat építtet. Lesz új Puskás stadion, jövőre százmilliárdért úszó-vb, és olimpiát is akar, hogy egész biztosan belerokkanjunk az önbecsülésbe.
 

Igen, abba.
 

Miként április 10-én, a DVTK új edzőközpontjának átadásán mondta: „Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, amire szükségünk van, az a nemzeti önbecsülés, ez pedig a sportból jöhet Magyarországon, mert mi Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzete vagyunk.”
 

És most már Király Gáboré is.
 

Mi tehát az önbecsülést nem egy jó kormányzással versenyképessé tett ország révén, hanem a győzelem társadalmilag(!) legértéktelenebb eszközén, a sporton keresztül fogjuk megszerezni.
 

Na, ettől veszélyes hely öröm- és önbecsülésszerzésre az utca – ilyenkor a szurkolók is a diktátor segédévé válnak...

ITT OLVASHATÓ

PÁNCÉLOSOK A FORRADALOMBAN 1.

NAPI TÖRTÉNELMI FORRÁS BLOG
Szerző: Toth Balint
2016.06.24.


Az 1956-os forradalomról szinte mindenkinek a lyukas zászló, a Molotov-koktél, vagy romos Nagykörút képe villan fel először. Ezek közül természetesen nem hiányozhat a harckocsi sem. A forradalomról született költeményekben leginkább az elnyomás és megszállás eszközeként jelenik meg, de hogyan játszott szerepet az eseményekben valójában? A legendás T-34-es tankról már volt szó, és az őket elpusztító pesti srácokról is. Ebben az írásban fényképek és visszaemlékezések segítségévél az alkalmazásukról igyekszem képet alkotni.

Elsőre ez egyszerűnek tűnhet, hisz a tankokat mi másra használták volna a forradalom alatt mint az ellenállás felszámolására. Valóban, a tank a tűzerő, védelem és mozgékonyság ötvözetével létrehozott harcjármű. A mai értelemben vett harckocsi az első világháború idején született meg, ahol a gyalogságot támogatva a megmerevedett védelmi vonalak áttörésére használták. A második világégés során a harckocsi rohamosan fejlődött tovább és már önálló harc megvívására is alkalmazták. Ekkor azonban kiderült, hogy a tevékenységükhöz elengedhetetlen a többi fegyvernem támogatása. A háború végére (és napjainkra) mégis a harckocsi vált a szárazföldi haderőnem legfontosabb harceszközévé, amely egyaránt alkalmas támadó és védekező hadműveletekben való bevetésre és a fentiekben írt három fontos jellemzőjének köszönhetően szinte bármilyen harctéri kihívásnak meg tud felelni. Természetes tehát, hogy 1956 októberében megjelentek Budapest (és a vidéki városok) utcáin is. Ahogyan látni fogjuk a forradalomban azonban nem csak a kimondott harci feladatokra alkalmazták, hiszen még a roncsok is szerephez jutottak...

ITT OLVASHATÓ

CSODÁVAL HATÁROS MUNKASZERZÉS AUSZTRÁLIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.26.


Akit valamennyire is érdekel a határátkelés témaköre, az aligha lepődik meg azon, hogy külföldön jó eséllyel valamivel lejjebb kell kezdeni a karrierépítést, mint ahol Magyarországon tartott az ember. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az eheti ajánló egyik történetének két főhőse is Ausztráliában. Emellett ellátogatunk Németországba, megnézve, hogy ledőltek-e a kerítések is a Fal után, végül megnézzük, milyen is a szumátrai Riviéra...

ITT OLVASHATÓ

KÓRHÁZ A FIDESZ SZÉLÉN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.06.26.


Mindenféle fertőző betegségek vannak szerte a kerek világon, azt azonban nem tudjuk, Brüsszelben melyik pusztít. Valamelyik bizonyosan, hiszen ezt maga Kövér László házelnök úr jelentette ki hajdani kollégája, Navracsics ezredes ténykedése kapcsán, aki egy pillanatra kitekintett a téboly leple alól, és máris hülye lett a hazai váteszek szemében.
 
A Fidesz hajdanvolt erős embere megszabadulván a turul fogságából azt találta mondani, hogy az Európai Bizottság nem zsarolja Magyarországot, nincs kötelező betelepítési kvóta, csak a legális menedékkérőket oszthatják majd el, ezért a kormány népszavazási kezdeményezése és plakátkampánya nehezen értelmezhető Brüsszelben.
 
Az ilyenek súlyos bajra utalnak, Kövér úr aggódását is fejezte ki legott, mondván: „Mélyen sajnálja, hogy Navracsics Tibort a brüsszeli levegő ilyen gyorsan megfertőzte”. Mi lehet a baj? Mivel a keresztényi magyar vezérkar szerint Brüsszelben csupa patkányok szaladgálnak, diagnózisunk szerint a hantavírus pulmonális szindróma támadhatta meg Navracsics úr tudatát...
 

NYUSZIKA

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.06.26.

 
Kocsis Mátéról lesz szó, rövidesen kiderül, miért ilyen címmel. Bár biztos vannak számosan olyanok, akiknek eleve, minden fénykép nélkül is Ő jut az eszébe a gyáva tapsifülesről. Akik személyesen ismerik, azoknak tuti.
 
Napersze van Nyuszikának súlyos bátorsághiányán kívül még két ismertetőjele. Egyrészt nagypofájú, másrészt síkhülye. Mármint viccekben, a nagybetűs Nyuszika, és ha már itt tartunk, akkor mondok is egy viccet, ami miatt ez lett a Kocsismátés írás címe. Szóval Nyuszika elmegy a Medve barlangjához, és bekiabál: gyere ki Medve, pofán baclak! Mackó kibrummog, pofon elmarad, a Bundás megragadja Nyuszikát és fajtalankodásra kényszeríti. Na, milyen szépen mondtam ugye, ha valaki ebből nem értené, akkor Nyuszikát felhúzzák Mackó kényes helyére és cuppcupp. Na, így már érthető, gondolom.
 
Dehát Nyuszika mint tudjuk, sem nem túl okos, sem nem túl szerény, így aztán másnap megint elmegy a Medvéhez és bekiabál a barlangjába: gyere ki Medve, pofán baclak! Hát, hogy is mondjam, Mackó megint kijön és megismétli az előző napi szertartást Nyuszika kárára. Dehát Nyuszika továbbra is az, aki, vagy inkább ami, így aztán harmadnap megint odapattan a medvebarlanghoz: gyere ki Medve, pofán baclak! Mackó unja, úgyhogy nem megy ki, csak kiszól. Figyelj Nyuszika, Te szopni jársz ide? Nem vagyok épp egy viccmániás, de ennek az elmesélését nem bírtam megállni, mert Kocsismáté a saját maga által indított büntetőügyekben folyamatosan ebbe a helyzetbe kerül...
 

RÉGI ARCOK, ÚJ POLITIKA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.26.


Új elnököt választott az MSZP,
Persze vadonatújra nem futotta, de Molnár Gyula alig használt, még ki sincs fordítva.
Ahogy Orbánt ismerem, majd lesz.
Leginkább budapesti politikusként ismert, Újbudához és Kelenföldhöz kötődik, de őt sem kerülhette el a 2010-es büntetés, a választók nem rá adták a voksukat, utána pedig Orbán hiénái tüsténtkedtek az ellehetetlenítése ügyében.
Szorgalmasan dolgoztak, de eredményt csak annyiban értek el, hogy egy időre kivonták a forgalomból, így aztán most éppen a szocialista főnix szerepét abszolválja.
Aki nem ismeri a főnix legendáját, az képzeljen el egy sült libát, amint éppen kimászik a tepsiből és diadalmasan felreppen az ég felé...
Sok sikert kívánok hozzá, a képességei alkalmassá teszik a feladatra, most már csak szövetségeseket kell találnia, párton belül és párton kívül is.

Ez lesz a legnehezebb feladat, mert a magyar választó pártpreferenciától függetlenül meg van étetve bürökkel és nadragulyával, képtelen felismerni saját érdekét, főként ha az egybeesik valamelyik más párt tagságának érdekeivel.
Pedig itt széles szövetségre lesz szükség, ehhez pedig kompromisszumkész emberek kellenének, de ezt a fogalmat magyarember nem ismeri, ő a végletek kedvelője,
A szocialista pártelnöknek mindig minimum kétfrontos harcot kellett folytatnia, attól tartok, most sem,lesz ez másként.
A másik front a saját pártja...
Ennek elsősorban szervezetirányítási oka van.
Mikor a párt nagy gyöjtőpártként üzemelt, akkor megengedhette magának a luxust , hogy elvesse a demokratikus centralizmus módszerét, platformok és irányzatok örökös vitáinak terepévé tette a pártot, és akkor még nem is szóltunk a személyi ambíciók tengeréről, meg a párt feletti gazdasági befolyásról, meg a nem anyagi természetű érdekütközésekről, ötletelésekről, stb.
Ezenközben a Fidesz saját szervezetét a legszebb sztálini elvek szerint építette fel, ott aztán nem volt sok ideológiai vita, a Gazda döntött és a vita még elkezdése előtt befejeződött...


ITT OLVASHATÓ

MEGY A KAVARÁS A FELCSÚTI KISVASÚT KÖRÜL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.06.26.


Heti Top 5 – Átlátszó:
A panamai ügyészség szerint csaltak Welszék

Nem spórol
a jogi képviseleten a közmédia

Dénes
: kézi vezéreltnek látszanak a stadionépítések

Nem csak testőr?
Egykori testőréhez került Vizoviczki magazinja

Ami az ország
leghíresebb közmunkaprogramja mögött van
 
 

HA NEM A FIDESZ PÉNZELI EZEKET, NEM ÉR A NEVEM

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.06.25.
 
 

 

ORBÁNPÁVA MONDTA, HISZI A BOLONDJA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Aczél Gábor
2016.06.25.


Fölszállik a páva?

Fölszállik a páva a budai várra
Bérelt bamba barmok bámészkodására.
Táncol ez a páva, nap nap után ropja,
Megbabonázottan lesi a bolondja.
Szuverén bélszélre tátja ki a száját,
Mert talán mással is tömheti pofáját.
Csikkje is elfogyott az utolsó szálig,
Eljuthat-e végre egy nagy tele tálig?
Nem lesz holnap másképp, nem várunk csodákat,

De innen elűznénk az ősi birkanyájat.
Láncos teringettét, basszák meg a szentek,
Mikor vesszük észre, hogy nektek elmentek?
Egy nagy szigetország felpisált az égre,
Lépünkre lépve is léphetnétek lépre!
Mielőtt a páva fölszállik a várra.
Dehogy a szegények szabadulására...

ITT OLVASHATÓ

BRATIKÁN /RÉSZLET EGY 2030-AS ÚTIKÖNYVBŐL/

BENDERIK ELMÉLKEDIK BLOG
Szerző: Benderik
2016.06.25.New Great Britain mai formája 2018-ban alakult, miután egy 2017-es népszavazáson Skócia, Wales és Észak-Írország után Anglia is kilépett Nagy-Britanniából, ahol így csak a királyi család maradt, megőrizni a Brit Birodalom örökös folytonosságát s hirdetni nagyságát. A vatikáni mintára létrehozott állam a Buckingham palotát, valamint az azt övező büféket és őrbódékat foglalja magában London belvárosában. Az egykori Nagy-Britannia területéből ma ez az egyetlen terület nem tagja az Európai Uniónak, de a kijelölt napokon látogatható, és a belépőjegy árában a vízum is benne foglaltatik.

ITT OLVASHATÓ

FÉLRELŐTT SZABADSÁGHARC

REAGÁLÓ BLOG
Szerző: Treuga Mei
2016.06.16.


Ha egy szabadságharc győzedelmeskedik, a brit unió is szétesik tőle.

Adott egy angol – ezért stílusában talán kevésbé irritáló, a diplomáciai asztalra ritkábban szellentő – Orbanolini, aki úgy akarja megszilárdítani a miniszterelnöki pozícióját, hogy a leggusztustalanabb, legtaplóbb zsigeri érzékekre játszik. Kaméleon Dávid úgy kampányolt a bennmaradás mellett, hogy előtte elkezdte hergelni a tömeget az – egyébként megalapozott indokokkal méltán kritizálható – EU ellen, a legaljasabb ösztönöket fölszítva a tömegekben, amit nemzeti büszkeségnek, a brit munkások védelmének állított be. Aztán kieszközölte a népszavazást, hogy az Uniót is megzsarolhassa. Közben saját államának szétbomlását is kockáztatta, de akár egy újabb globális revessziót is, neki mindent megér ez...


...Egy marslakó szemében azokért a népekért nem kár, amelyek a protekcionizmus utóda, a formális függetlenség nyomorába züllenek, amelyek megválasztanak – esetleg kétharmados felhatalmazást adva nekik – ilyen csörtető, hatalomfüggő csecsemőket. Hogy aztán egy nála is gátlástalanabb és korlátoltabb ex-polgármester le is arassa pyrrhuszi győzelmét vele szemben. Megérte. (Putyin meg egy-két hónapig röhöghet a markába – míg rá nem jön, hogy ez csak rövid távon hozam neki.) De – talán csak az empátia okozza, hogy innét, lángoktól öleltünk kebeléről is látszik – csak egy marslakó szemszögéből nézvést van így. A kevésbé integrálódott és az elszakadó államok ugyan még inkább kitettek a globalizált gazdaság – és a globalizálódott kultúra – ár-apályának, és jóval kevésbé tudják befolyásolni azt, de a nemzet régi dicsősége új dalokat hoz – ha kenyeret, tartást, hatóerőt, identitást, jövőt nem is. Egy önálló Anglia – főként Észak-Írország és Skócia nélkülvégképp ki lesz szolgáltatva a globális tőkerendszernek. És jobban ki lesz szolgáltatva minden elnyomásnak...

ITT OLVASHATÓA BRITEK LESZARTÁK ORBÁN KAMPÁNYÁT

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.06.25.


Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a buliba, míg a britek Nógrád megyéje - Skócia - a helyi palócokkal már az elszakadásról és az Unióban maradásról tárgyal, a brit Vas megye inkább lenne a szomszéd uniós tagállam része, míg a fővárosban a "körúton belüli értelmiség" éppen elszakadna a gazdatesttől, vagy visszacsinálná az egészet valahogy, máris annyi aláírással, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Szóval ez van, ha a britek Orbánja népszavaztatja saját fideszes és jobbikos táborát.
Olvasom mindenhol a levont/levonható tanulságokat pro és kontra, de igazi tanulság talán csak egy van: az Unióban nem kötelező a disznótor. Sőt, mint ahogy Juncker és a külügyminiszterek is mondják, nem csak az "Unión kívül is van élet" dogma érvényes, de az Egyesült Királyság nélkül is van élet dogma is, ezért szépen kérik a briteket, hogy a lehető leghamarabb menjenek a picsába.

Nem kell itt októberig huzakodni, nincs mire várni, amit megfőztek azt meg kell szépen enni...

ITT OLVASHATÓ

LEX LONDON

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Eszes Beáta
2016.06.25.


A reggeli sokkhatásból, a Magyarországon is felrobbant online hírportálokon és közösségi hálón folytatott élénk vitákban délutánra eljutottam a Brexit üdvözléséig.

A #londependence híre, miszerint London kinyilvánítaná függetlenségét és ezzel uniós tagságát, többekben megdöbbenést vagy legalább őszinte érdeklődést váltott ki. A reakció az uniós identitás és a jogbiztonság ünnepe. Erre a gondolatmenetre visszatérek lentebb.

Nagy-Britannia az európai uniós tagságról szóló, a kilépők gyenge többségét hozó népszavazás eredménye után beindult reakciók történelmi jelentőségűek: egy feudális, anakronisztikus kreáció érkezett el rég megérdemelt sorsához: Nagy-Britannia immáron nem csupán foci EB-ken demonstrálhatja a bezsebelendő, fordulónként járó milliós bevételek érdekében, hogy a porlepte birodalom csak nippeken és a brit fehér fiúk fejében létezik csak. Érthetetlen módon külön indul sportversenyeken Anglia, Skócia, Észak-Írország és Wales, ám ezt a regionális függetlenséget szeretné megtagadni az Európai Unióban egyenlő jogokkal bíró állampolgáraitól.

Arról szó se essék, hogy a királyi családot már rég egy viaszmúzeumban kellene csak mutogatni. Megdöbbentő számomra, hogy a XXI. században női ideál lehet olyasvalaki – Katalin hercegnő – és nőtársainak százai, akiket az anyjuk azért irat be kemény fontezrekért egy bizonyos egyetemre, hátha beszédülnek egy trónörökös ágyába. Ez a középkor világa. Ausztrália és Új-Zéland megtehetné azt a szívességet, hogy elindítja a trónfosztási hullámot...

ITT OLVASHATÓ

ÖN SZERINT MAGYARORSZÁGNAK KI KELLENE LÉPNIE AZ EURÓPAI UNIÓBÓL?

A NAGY DÖNTÉS BLOG
Szerző: Despota
2016.06.25.


Jelenleg több olyan ország van az EU-ban, ahol a választók fejében komolyan felmerülhet az unióból való kilépés gondolata. Ahol olyan politikai klíma alakult ki az elmúlt időszakban, ami kiválthatja azt a dominóhatást, amitől az uniópártiak rettegnek. A német kormány a brit uniós népszavazás eredménye után már amiatt aggódik, hogy Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában, Finnországban, vagy nálunk, Magyarországon is felbukkanhat olyan kezdeményezés, ami az EU-ból való kilépést célozza meg. Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját, a brit kiválás legfőbb okának az EU migrációs és menekültügyi politikáját nevezte meg, a magyar kormányfő több követelést is megfogalmazott az unióval és a brüsszeli bizottsággal szemben. 

De vajon van-e élet az Európai Unión kívül? Ön szerint Magyarországnak is ki kellene lépnie az EU-ból, vagy jobban járunk, ha a tagállamok között maradunk? A döntés ezúttal is az Önök kezében van!

ITT OLVASHATÓ (ÉS ITT SZAVAZHAT)