2016. augusztus 13., szombat

KAP-E VALAHA IS NOBEL-DÍJAT A FELTALÁLÓ ROGÁN?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: atlatszo
2016.08.13.


Heti Top 5 – Átlátszó:
 
Tömeges csalás megtévesztő tagfelvételekkel?
Juszt
se adja a mérlegét a Kereskedőház Zrt.
A
polgármester is szerette volna, és lőn: kiemelt beruházás a budafoki jégcsarnok
Fantomcéggé
nyilvánították a keleti nyitás korábbi csillagát
Vadászni
járhatott a volt polgármester a város terepjárójával
 
Heti Top 5 – magyar sajtó:

Fideszes hátszél fújja nagyra a százmillós offshore-vezért (NOL)
Milliárdos uniós támogatást kapott a Rogán találmánya mögötti cég
(Index)
Felejtsd el a vitrint, Ózdon már a 3,5 milliárdos (üres) polcrendszer a menő! (444)
Lába kelt a könyvelésnek Ficóék cégénél (
Parameter)
Dupla annyi jutott a Klik vezetőinek tavaly, mint a korábbi években (
MNO)

Legjobb rádiós anyagaink:

ORBÁN ÉS A DZSIHÁD

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.13.


Orbán az iszlámmal ijesztgeti a magyar népet, miközben ő hirdet dzsihádot, "szent háborút" a menekültekkel szemben. Orbán a "kereszténység" nevében "védi" Magyarországot és "Európát", miközben azok a menekültek, akik ellen uszít, nem vallási háborút vívni érkeznek Európába, hanem a háború elől menekülnek.
 
Menekültnek nincs vallása, nincs bőre színe, nincs kultúrája, nincs semmije, csak az élete van, amelyet meg kell menteni. Aki ezt nem teszi, olyan, mint a példabeszédben szereplő pap és Lévita, a két vallásos ember, aki magára hagyta és nem segített az emberen, aki a rablók kezébe esett. A szamaritánus, aki nem volt se hívő, se vallásos, könyörült az emberen. Nem ítélkezett felette vallási alapon, hanem könyörült rajta.
 
Jézus ebben a példabeszédben mintát állított arra, hogy mit jelent a törvény betöltése, az a parancsolat, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat. Ahogy az ember viszonyul a bajba jutott másik emberhez, az megmutatja, hogy betölti-e az Isten törvényét. A dzsihád, a "szent háború", ennek a keresztényi útmutatásnak az ellenkezője. 
 
Orbán "szent háborúja" nem bibliai, nem keresztény, hanem annak ellenkezője. Orbán hazudik, hogy gyűlöletet és félelmet keltsen. Mesterségesen hoz létre nem létező veszélyhelyzetet, hogy a diktatúrák mindenkori gyakorlatának megfelelően magát megmentőnek állíthassa be. Holott, egyetlen valóságos veszély létezik, amitől meg kellene menteni az országot és Európát, és ez ő maga.
 
Hazug propaganda, hogy a menekültáradatot bárki szándékosan és mesterségesen hozta volna létre. Egyetlen ember, aki ezt állítja, nem maradna Szíriában és azokon a helyeken, ahonnan ezek az emberek menekülnek. Egyikük sem állna meg az Iszlám Állammal összejátszó és emberi életet nem nyújtó Törökországban. Egyetlen magyar sem Ukrajnába vagy Romániába megy dolgozni, hanem Németországba és a többi fejlett, demokratikus nyugati országba. Minden ember odamenekül, ahol biztosítva látja maga és családja számára az emberhez méltó életet...
 

EZEKNEK AZ EMBEREKNEK NINCS ANNYI IDEJÜK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.13.


Tiszta szerencse, hogy itt van nekünk ez a szociálisan érzékeny, csak a mi üdvünket néző kormány, mert máskülönben igen nagy bajban lennénk. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akiknek véletlenül nincs három fiatalkorú gyermekük, de ennek ellenére élni és megélni szeretnének, azokkal mi lesz, mert nem szabad telhetetlennek lenni.

Azt sem kérdezem meg, hogy mi lesz azzal az 1500 családdal, akiket május – június – július hónapban sikerült kilakoltatni? Ennyi családról beszélünk, nem ennyi főről. Ha ezt az 1500 családot csak néggyel szorzom be, akkor is brutális szám jön ki. Jelenleg még 15 000 (tizenötezer) család vár kilakoltatásra.  Kovács Lászlónak, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete (BVKFE) főtitkárának véleménye szerint az országban 150 000 (százötvenezer) család van közvetlen veszélyben.

Odáig rendben van, hogy nem veheti a társadalom magára ezeknek a családoknak a sorsát. Egyszerűen azért, mert nem a civilek feladata megoldást találni erre. Ezért fizetjük az adókat és járulékokat és ezért kapják a politikusok a magas fizetésüket, hogy megoldást találjanak erre és az ehhez hasonló problémákra.

Nem csak a fizetésképtelen családokat lakoltatják ki egyébként, hanem az önkormányzati szociális bérlakásokban élőket is. Akkor is, ha rendesen fizetnek. Azt is értem, hogy ezek a lakások nem holtig tartó lakhatásra valók, hanem átmeneti időre, 2-5 évre szerződnek a bérlőkkel. Kell a hely a következő családnak. Ez is érthető.

Azonban az nem érthető, hogy a kormány a világon semmit nem tesz a szabad szemmel is jól látható, közelgő szociális katasztrófa ellen. Nem épülnek olcsó bérlakások. Az országban üresen álló, lakatlan ingatlanok megvásárlása, vagy bérbevétele is megoldás lehetne. Bármi, ami ezeknek a családoknak a sorsát megoldhatná. Sok kilakoltatott, vagy kilakoltatásra váró dolgozik. A bokorból, vagy hajléktalan szállóról ezt hogyan fogják megoldani? A szakadék szélén kapaszkodó családokat taszítanak a mélybe akkor, amikor tényleges és konkrét intézkedések helyett a mellüket verdesik. Ezeknek a családoknak szinte mindegy, hogy Gyurcsány, vagy Orbán kormánya taszított kit, mikor és hová, számukra most kell megoldás. És most kizárólag a jelenlegi kormány tehet valamit.

Jó dolog a CSOK, de ezeket a családokat nem menti meg a teljes ellehetetlenüléstől. Arról nem beszélve, hogy úgy veszítik el az otthonukat, hogy örök időkre eladósodnak, azt hurcolják magukkal életük végéig. Soha az életben nem lesz többé esélyük sem talpra állni, mert ha találnak is munkát, a fizetésük nagy részét viszi a bank, a maradék – ha lesz maradék – jó, ha a nyomor szintjén biztosítja a megélhetést. Vagy még arra sem lesz elég. Ők hitelt soha többé nem kapnak. Megtakarítást felhalmozni nem tudnak. Nekik harangoztak. Ha a lakhatás és a hiteltartozás lezárása nem megoldható – például úgy, hogy a bank megelégszik az elárverezett ingatlan után befolyó összeggel és az eddig kifizetett törlesztésekkel -, akkor itt hamarosan olyan szociális katasztrófa várható, amihez képest a jelenlegi helyzet zenés-táncos mulatságnak fog tűnni.

Tudom, a kormány a választásokig akarja kibekkelni valahogy. De ezeknek az embereknek nincs annyi idejük.

ITT OLVASHATÓ

MEGNYUGVÁS A SZIGET ELSŐ IGAZI NAPJÁN - SZIGET 2016, ELSŐ NAP

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: LÁNGOLÓ
2016.08.13.


Na, végre beindult a Sziget, és az első napon már nem volt Rihanna-szintű égés. Volt viszont John Newman, Bastille és Editors, illetve elmentünk a világzenei színpadhoz is. Ja, és fotóztunk Manu Chaón. (Editorsos nyitókép: Juhász Dorottya)

A John Newman-koncertet igazából Rihannával kellett volna megnézetni, meg azokkal a fújolókkal, akik szerint már eleve hülye az, aki popzenész koncertjére megy, merthát mi mást is várhat egy olyantól, akit szarrá játszottak a rádiók, mint gagyit. Newman viszont megmutatta, hogyan kell ezt tisztességgel csinálni egyszerűen azzal, hogy totál az ellenkezőjét csinálta, mint a barbadosi énekesnő. Menő színpadi megjelenés helyett úgy jött fel a színpadra, mintha egy sátras lagzi zenésze éppen a Flipper Öcsi-emlékestről esett volna be utolsó pillanatban. Olyan kiszőkített első tinccsel, ami már a fodrásztanoncok bevezetés a hidrogénezés rejtelmeibe első óráján előjön, mint rossz példa, és persze nem maradhatott el a vastag arany karkötő és óra sem, a nyaklánc gondolom azért maradt az öltözőben, mert félt, hogy ugrálás közben pofánveri magát.

Rihanna pontosan megkoreografált, természetességet nyomokban sem tartalmazó táncblokkjai helyett Newman legtöbbször esetlen, Michael Jacksont idéző mozdulatsorai is sokkal szórakoztatóbbak és szerethetőbbek voltak, még ha talán enyhén túlzásba is vitte a térdreborulós koreográfiát, dehát ez legyen a legnagyobb gond, miközben úgy énekelte végig az egész koncertet, ahogy Rihanna egy dalát sem. És egy percre sem hagyta leülni a bulit, aminek a hevében még a büféseknek, dolgozóknak, a biztonságiaknak és talán még a sajtkészítőknek is megköszönte a koncertet a színpadról. Még a tragikus körülmények között elhunyt Dan Panaitescu, a Sziget fesztivál nemzetközi programszervezőjének írt új dalával is elérte, hogy az a néhány perc tényleg a megemlékezésről szóljon, hogy aztán a koncertet a legnagyobb slágerével, a Love Me Againnel zárja. Ekkora pedig már a közönség imádta és simán elnézte még azt is, hogy véletlenül - vagy csak azért mert az volt kéznél - egy holland (piros, fehér, kék) zászlót szedett ki a közönségből, aztán valószínűleg ő is hamar rájött, hogy a kék az nem zöld és nem erőltette ezt a lengetéses dolgot. Egy dolgot azért én mégsem bocsátottam meg neki: a színpadra dobott plüss Süsüt nem szedte össze a koncert végén, pedig ha valami menő, hát az Süsü. (edicsek)...

ITT OLVASHATÓ

MIELŐTT VALAMI HÜLYE RÁJUK ZÁRNÁ AZ AJTÓT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.13.


...Képzeld el nyájas Olvasó, hogy egy rántotthús-alakú stadionban ülsz a lelátón. Jó nagy stadion, olyan 93 036 négyzetkilométernyi. A pályán több csapat szaladgál egyszerre, a megszokott kettő helyett. Nem gond, van hely. A fiúk passzolgatnak egymásnak, miközben a labda Orbán Viktor csatárfenomén hóna alatt van, de ezt a többiek még nem vették észre. Kövér László játékvezetőset játszik, de lenyelte a sípot és most minden lélegzetvételnél füttyög. Már sík ideg, a bajusza is egészen összeborzolódott mérgében.
 
Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal és Kósa Lajos veszett elszántsággal cipel egy-egy kaput és igyekeznek kitalálni, hová fogja rúgni a labdát a fő-csodacsatár. Időnként beordítanak a pályára: „Ide tessék lőni, főnök! ” Mivel a „főnök ” azt hall meg, amit akar, az ordítozás kevés eredménnyel jár. A kapucipelők ezért meredten bámulják a labdát és amennyiben az valahol megállapodni látszik, gyorsan ráteszik a kaput. „Gól!” – üvöltik lelkesen. Tapsolnak is maguknak, mert első a siker.
 
Matolcsy Sasszem György a hálóőr. Elvileg. Gyakorlatilag már régen elcserélte a védendő kaput egy zongorára, amit most próbál betuszkolni a legújabb várkastélyába. Kicsit nehézkesen megy a dolog, mert a hangszer tetején néhány festmény billeg, ráadásul a mi Gyurink tolás közben még egy tankönyvet is ír arról, mennyire jó focista is ő.
 
A pálya egyik sarkában Gyurcsány Ferenc és Tóbiás József gáncsolgatják egymást lelkesen (Molnár Gyula a pálya közepén melegít), miközben Schiffer András rendszeresen lesre fut és jókat röhög.
 
Vona Gábor sátáni kacajjal előránt a meze alól egy újabb labdát és beszáll a játékba. Valójában az összes csapat önmagának és önmagával játszik, a játékszabályokat senki nem ismeri, vagy senkit nem érdekelnek.
 
Miközben a focisták fejetlenül futkosnak a műfüvön, a közönség piszkosul kezdi unni az egészet. Egy része már régen elhagyta a stadiont, mások még kitartanak. A szotyola – amivel idáig egymást köpködték, hogy el ne aludjanak unalmukban – fogyóban van. Pénzük sincs már másik zacskóval vásárolni, mert sokba került a belépőjegy a meccsre. Fészkelődnek, morgolódnak, közben a kijáratot lesik fél szemmel, hogy ki tudjanak jutni, mielőtt a nagyobb tömeg megindul a parkoló felé, vagy mielőtt valami hülye rájuk zárná az ajtót...
 
 

TGM: MINIMÁLISAK A BÉKE, SZABADSÁG ÉS JÓLÉT ÉSÉLYEI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2016.08.13.


A társadalmi egyenlőtlenségek etnicizálása a burzsoázia legrégibb taktikája, amelyet ma is sikerrel alkalmaz - fejti ki a baloldali gondolkodó, aki egy román és egy cseh lapnak adott interjút.
 
Két interjúban is erőteljes bírálatot és meglehetősen sötét jövőképet vázolt a dolgok kelet-közép-európai állásáról Tamás Gáspár Miklós a napokban. A filozófus a Critic Atac baloldali román folyóirat online felületén a bevándorlásellenes magyarországi referendumról, a magyar baloldal válságáról, a romániai „technokrata” kormány neoliberális lépéseiről beszélgetett Vlad Viskivel, illetveJaroslav Fialával a cseh progresszív portálon, az A2larmon az európai liberális demokráciák sorsáról, a kapitalizmus brutalitásáról, a szolidaritáshiányról és az új politikai struktúrák kiépítésének szükségességéről (angolul lásd itt).
 
Magyarországon féldiktatúra épül, és meglepő módon az eredmény nem egy fegyelmezett állam, ehelyett a politikavezérelt kormányzással és személyi uralommal behelyettesített országos és regionális közigazgatás leépítésével a totális káosz, a diszfunkcionális állam köszöntött be – szól Tamás Gáspár Miklós diagnózisa. A filozófus úgy látja, egyre inkább befolyásolja a politika az igazságszolgáltatást, az intézményeket át- meg átszervezik, féllegális párhuzamos intézményeket ruháznak föl hatalommal, szélsőjobbos oligarchák vásárolják föl a médiát állami segédlettel, kritikai szemléletű kulturális folyóiratok szűnnek meg, a kiadókat különadókkal sújtják és ellehetetlenítik működésüket, folyamatban van egy párhuzamos kutatási intézmény- és „egyetem”-hálózat kialakítása az állam és a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, a szélsőjobb „pszichotikus sámánjai” vezetésével; Orbán Viktor a budai várba költözik, ahonnan a Magyar Nemzeti Galériát a Városliget letarolásával kialakítandó múzeumi negyedbe költöztetik; a fizetések nem nőnek, lassan leépül az állami szociális szolgáltatások rendszere, elvándorolnak az orvosok és nővérek, egyes térségekben már gyakorlatilag megszűnt az egészségügyi ellátás, csillagászati méreteket öltött a kórházi korrupció, válság van az oktatásban, a pedagógusok az anyagi körülmények, a központosítás és a sovén ideológiai kontroll ellen tüntetnek. A „hivatalos” baloldalt képviselő hat magyarországi párt pedig haldoklik...
 

MAGYARORSZÁG VÁLTOZATLANUL SZARUL TELJESÍT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2016.08.13.


Miközben a kormány fokozza a figyelemelterelést szolgáló gyűlöletkampányt, a tények leleplezik a sikerpropagandát. Szó sincs arról, hogy Magyarország jobban teljesítene, sőt. A tények makacs dolgok, de kevesen ismerik őket, vagy ha ismerik is, nem nagyon foglalkoznak velük. Mennyivel egyszerűbb gyűlölni a pirézeket és a migráncsokat...

Először 2013 írtam egy cikket arról, hogy Magyarország szarul teljesít, aztán tavaly májusban azzal folytattam, hogy semmi sem változott, Magyarország még mindig szarul teljesít. Idén március idusán arról kellett írnom, hogy Magyarország továbbra is szarul teljesít. Az a szomorú helyzet, hogy hiába szeretnék végre egyszer arról írni, hogy most már tényleg jobban teljesítünk, erre belátható időn belül nincs semmi esély. Viszont megint eljött az ideje a sorozat folytatásának…

Nem akarom részletesen fejtegetni, amit már többször megírtam, ezért most csak egyetlen táblázatra hívom föl a figyelmet: 

gdp_lemaradas

Főleg a két utolsó oszlopot érdemes nézni. Ebből egyértelműen kiderül, hogy Varga Mihály hiába dicsekszik az elért növekedéssel, valójában már nem csak a régió országainak növekedési üteme haladja meg jócskán a magyar gazdaságét, hanem bizony a „hanyatló” Nyugaté is. Tegyük hozzá, hogy nálunk a növekedés kizárólag a jelentős részben ellopott és elszórt uniós támogatásnak, valamint az autóiparban jeleskedő gaz multiknak köszönhető – nélkülük itt jó esetben stagnálás lenne...

ITT OLVASHATÓ

MEGINT VASÁSRNAP, MEGINT AGRESSZIÓ

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.13.


A kormány ismét beszállhat a nyomasztó nyitva tartási harcba. Mintha mi sem történt volna.
                                      
A Népszabadság szerint épphogy eltörölték a vasárnapi boltzárat, már készülődik is az újabb nagy ívű és feltűnően Semjén Zsolt szellemének markáns formáját az égre rajzoló kormányzati ötlet, mely szerint a nagy boltoknak vasárnap már délben ajánlatos volna bezárniuk, különben különadókkal bombázzák meg őket az ország hőn szeretett vezetői. A 400 négyzetméter alatti üzletek járnának jól, vagyis maradna a régi nóta: a Tesco rohadjon meg és virágozzék a baráti CBA.
 
S hogy miről van is ismét szó, ezzel kapcsolatban tavaszi, vonatkozó szerkesztőségi cikkünk megfelelő passzusát idéznénk, hiszen semmi nem változott: "arról a nyílt agresszióról, amellyel Orbánék mindvégig ezt az ügyet kezelték. A társadalmat a többségi akarat ellenére fosztották meg a választás szabadságától; s bár az oktatásügy szabadságának kérdéséhez képest a vasárnapi vásárlás (a kereskedők felől: a nyitva tartás) szabadsága valóban huszadrangú kérdés, de szintúgy erőszakos beavatkozás a privát életbe."

ITT OLVASHATÓ

HA SPORTKISHATALOM LEHETÜNK, AKKOR... (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.08.13.


Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan hagyománya van, amihez nagyon kevés dolog mérhető az országban. Amit a magyar sportolók már elértek világraszóló teljesítmény, alig felfogható.

Magyarország huszonhét évvel a rendszerváltás után Európa egyik legszegényebb és legfejletlenebb országa, és nem látszik sok esély arra, hogy ötven évvel a rendszerváltás után sokkal jobb helyzetben lesz. Nagyon sok jel mutat arra, hogy rosszabb helyzetben lesz, mint ma. 

Szingapúrnak egyetlen aranyérme, Izraelnek két bronzérme van a riói olimpián, Ausztria még egyetlen érmet sem szerzett. Ezek az országok kisebbek Magyarországnál, és nagyságrenddel fejlettebb, erősebb, és perspektivikusabb országok. Szingapúr és Izrael szegény országok voltak (Dél-Koreáról mit sem szólva, amely ország egészen konkrétan nyomorban élt), Ausztria az első világháború után reménytelen országnak tűnt, egy birodalom jelentéktelen maradványának, a második világháborús borzalmak után az ötvenes-hatvanas években erősödött meg, és ma a világ egyik leggazdagabb országa. Ausztria idén 13 ún. "advanced" európai kutatási grantot nyert el, Izrael kilencet, Magyarország egyet sem. Szingapúr két legerősebb egyeteme a QS World University Rankings-ban a 12. és 13. helyen van a világon, Ausztria és Izrael két-két legerősebb egyeteme a legjobb kétszázban van, az első ötszázban nincs rangsorolva magyar egyetem...

ITT OLVASHATÓ

LASSAN FELSÉGÁRULÁSNAK MINŐSÜL ORBÁN VIKTORT KRITIZÁLNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.13.


A nol.hu információi szerint ártunk és ormányunk sehogyan sem képes belenyugodni abba, hogy le kellett mondania a vasárnapi boltzár remek ötletéről. Normális ember azt gondolná, ha valami, a vasárnapi nyitvatartás véletlenül sem lehet politikai kérdés. Pedig az. Ebben az országban, az Orbán-kormány uralkodása alatt minden kérdés politikai, pontosabban hatalmi kérdés. Még az is, hogy lehet-e kiflit kapni vasárnap, vagy nem lehet.

Normális országban a társadalom döntő része nem foglalkozna a politikával reggeltől reggelig. Sőt, normális országban a polgárok többsége azt sem feltétlenül tudja, hogy kicsoda a gazdasági miniszter, hogy hívják a propagandaminisztert (jut is eszembe! Rogán Antal szakít majd időt a bíróságon való megjelenésre?), mi az államtitkárok neve. Négy évente a polgár rászán egy fél napot, elmegy szavazni, aztán nem túlzottan izgul az eredmény miatt, mert ha nem is az a párt győz, akit ő támogat, majdnem mindegy. Lényegében az ő élete folyik tovább a normális mederben.

Ehhez azonban egy működő ország, működő kormány, működő gazdaság, működő demokrácia kell. Nálunk ebből egyik sincs meg. A kormány a becsületes munka helyett a becstelen korrupcióval van elfoglalva. Hogy ez gördülékenyen működjön, a hozzáértő, gerinces szakembereket le kellett cserélni feltétlenül lojális, pontosabban szervilis példányokra. Akkor is, ha a szakmához semennyit sem értenek. Ezért még csak ellensúlyozni sem lehet a mindenhonnan kiszivattyúzott pénzek hiányából fakadó problémákat, de nem is sok törekvés látszik bárminek is az ellensúlyozására.

Sokkal nagyobb energiákat fektet a kormány abba, hogy becsapja, elbutítsa, megfélemlítse, vagy elüldözze azokat, akik szót merészelnek emelni az ország erkölcsi és anyagi szétbarmolása ellen.

Ahogy napról-napra nyilvánosságra kerülnek Rogán, vagy Farkas Flórián viselt dolgai, ahogy felbukkan Nárcisz kutya, Orbán apuka cége a közpénzek körül, egyre idegesebbek. De még ezen a ponton sem az történik, aminek történnie kellene, jelesül hogy a Fidesz-kormány igyekszik megtisztulni és becsülettel tenni a dolgát, hanem azt az utat választották, amit minden elvtelen diktatúra választani szokott. Háborút indít a saját polgárai ellen. Ebbe már szinte minden belefér...

ITT OLVASHATÓ

LEGFŐBB IDEJE FELÉBREDNI!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Kerekes Sándor
2016.08.13.


Kedves Barátom, Budapest, téged rútul rászedtek és becsaptak. Most már tudod, de még nem ismerted be, hogy tudod. Márpedig ez a beismerés lesz az első lépés a szabaduláshoz. Elöször akkor csaptak be, amikor átalakították a közigazgatási rendszert, hogy ne választhass magadnak képviselőket.
 
Azután becsaptak, amikor rádtukmálták Tarlós Istvánt, a tehetségtelen bunkó főpolgármestert azzal a mesével, amit sajnos ő maga is elhitt, hogy neki bejárása van Orbán miniszterelnökhöz. Igen, bejárása az van, a cipőket kipucolni, de beszélnie tilos.
 
Becsaptak akkor is, amikor az intézményeidet, kórházakat, iskolákat elrabolták és még ráadásul jóval több pénzt is, mint amennyi azok működtetéséhez szükséges.
 
És persze, folyamatosan becsapnak, amint az általad megkeresett pénznek egyre nagyobb és nagyobb részét rabolják el tőled évről évre, ezzel tehetetlenségre kényszerítve a teljes Önkormányzatot.
 
A leggyalázatosabb becsapás pedig az, hogy a saját képviselőid, akikbe a bizalmadat fektetted, amikor megválasztottad őket, a közigazgatásba választott képviselőid, szó nélkül asszisztálnak ehhez a folyamatos rabláshoz, párthűség címén. Kocsis Máték, Papcsák Ferencek és Tarlós Istvánok árulják el az érdekeidet, lopják a tulajdonodat és aláássák a jövődet, ezzel hálálva meg a bizalmat, amelynek jegyében megválasztottad őket...
 

KATINKA ARANYAI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.13.


Így teljes a kép, hogy az úszószövetség felkínált szerződésének összetépése után Hosszú Katinka három aranyérmet és egy ezüstöt szerzett az olimpián. Nemcsak azért, mert utólag - mind szakmailag, mind emberileg - ez őt igazolta az úszószövetséggel vívott harcban. Jellemző, hogy Kiss személyében milyen ember volt az ellenfele, és nehogy azt higgye bárki, hogy a többiek bármivel is különbek.
 
Ez az úszónő adatott a magyaroknak, hogy példát mutasson arra, mi az egyetlen kivezető út a magyar válságból. Mert ugyan Orbán állandóan Európa és a világ válságáról beszél, igazi válság azonban kizárólag Magyarországon van. Hosszú Katinka konfrontált a magyar viszonyokkal, karaktere éles kontrasztként mutatta be a magyar mutyi- és maffiavilágot. S azt is megmutatta, milyen jellem, karakter az, amely képes azt legyőzni, és képes valódi teljesítményekre. 
 
Magyarország utóbbi tíz évben aratott két legnagyobb sikere a vizitdíj eltörlése volt, amelynek ára több tízezer ember értelmetlen halála, az egészségügy teljes lepusztulása, és egy fasiszta rendszer létrejötte volt, valamint a rezsicsökkentés, amelynek eredménye általános árnövekedés, ami a megspórolt rezsi többszörösének elvesztésével járt. Emellett említésre méltó ragyogó teljesítmény csak két döntetlen és egy 4:0-ás vereség volt.
 
Katinka aranyérmeit ne számítsuk a magyar ugar teljesítményei közé, mert azok nem abból sarjadtak, hanem minden tekintetben annak ellenére születtek. Az igazán nagy teljesítmény ettől az úszónőtől nem is az, amit a medencében produkált, hanem az, amit a medencén kívül, hogy képes volt a magyar viszonyokkal szemben megteremteni a szabadságát, az önállóságát, a függetlenségét, és képes volt kivonni magát a magyar maffiavilág kontrollja alól.
 
Ehhez kellett a férje segítsége, a közösen megteremtett anyagi és szakmai függetlenség, de ezt sem ingyen adták. Hosszú Katinka azonban leginkább azért lett a magyar világ legfontosabb személyisége, mert mintát mutatott a magyar népnek: nem állt be, nem törődött bele, szembeszállt a hatalmasokkal, merte a saját útját járni, merészelt felnőtt, önálló ember lenni. Megtagadta az alattvalói létet. Hosszú Katinka nemcsak sportoló, hanem egyedülálló társadalmi jelenség.
 
A Magyar Úszószövetség magatartása mindent megtestesített, ami Magyarország. Az ember, a sportoló tulajdon, aki kiszolgáltatott eszköze a hatalmasoknak, akik játszanak vele, ahogy akarnak. Kiszolgáltatott eszköz, beszélő szerszám, rabszolga, alattvaló, aki beletörődve sorsába, lelkileg megtörve teszi meg a távokat. Jelszava, hogy nem lehet ez ellen semmit tenni, biztosan így van jól, ha bármit tesz, mindent elveszít...
 

A TUDOMÁNYOS ÉLETRŐL

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.08.13.


– Tessék, itt a Hajráfradi Őrző-védő és Népakarat-kifejező Zrt. bevetési diszpécserközpontja!
– Központ? Itt Terminátor Mechagodzilla III.
– Józsikám, te vagy az? Ilike ma nem jött be, ezen a héten ő viszi szolfézsra az államtitkár úr kanáriját, és csak neki van listája ezekről a marhaságokról.
– Nem, a Jenő vagyok.
– Jenő, Jenő… az a kopasz, nagydarab srác?

– Hát, Központ, most alaposan leszűkítetted a kört…
– Mindegy. Merre vagy? Liget?
– Nem, a Pasaparkban járőrözöm. Különleges eseményt szeretnék jelenteni.
– Hallgatlak, Jenőkém.
– Egy csuromvizes, meztelen fickó rohangál itt, és azt kiabálja, “heuréka! heuréka!”
– Mi az a “heuréka”?
– Nem tudom. Talán a csaját keresi…
– A védett személyek kapcsolatai között nem találok semmiféle Heu Rékát. Megnézem a guglin… Aha! Most jelentett Krumpli különleges ügynök. Ez csak a propagandaminiszter úr. Feltalált a lakásában egy vadonatúj jacuzzis fürdőszobát...


ITT OLVASHATÓ

MEGBUKOTT A TESZTEN AZ ŐS-DRÁVA PROGRAM ÉS A FIDESZ IS

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.13.


...Ungár Tamás, a Népszabadság újságírója a minap írt egy szomorú cikket az Ős-Dráva Programról. A riporthoz fideszes polgármesterek nyilatkozták le, hogy semmire sem jó ez a tiffáni program "csak propaganda, semmit se hoz nekünk", és egy másik polgármester ezt nyilatkozta szó szerint, hogy "a program irányítói nem akarják, hogy belelássunk a lapjaikba. Talán azért, hogy a hozzájuk kötődő üzleti körök nyerjék majd el a munkákat, s lenyúlhassák a mil­liárdokat."
 
És valóban. Maga Tiffán Zsolt számolt be főnökének arról, hogy ő tudja "kik osztják az észt" az övéi közül, sőt felhívta Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét: "Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!"
 
Sőt, Tiffán Zsolt, a Fidesz egykori baranyai vezére azt is megerősítette, amit már régóta állítok erről a fideszes világról: "töketlenség és a gátlástalanság uralkodik e táj felett" és azt is, hogy "táskahordozók világa lettünk".
 
Az Ormánság szinte egészét lefedő Sellyei kistérség a hat éve tartó Ős-Dráva program ellenére a hivatalos kormányzati pályázati információkat tartalmazó szechenyi2020.hu oldalról elérhető adatok alapján mindösszesen 11,88 milliárd Ft uniós támogatást tudott lekötni, szemben az országos kistérségi átlaggal, amely 58,67 milliárd Ft. Ez azt jelenti, hogy az Ormánság nagyobbik részére 79,75%-kal kevesebb támogatás érkezett, mint egy átlagos hazai kistérségbe. Így aztán lehet felzárkózni, ugye?!
 
Nos, a fentiek alapján könnyen megállapítható, hogy az Ős-Dráva Programmal megbukott a teszten az Orbán-kormány és Orbánisztán is, de még a rosémanók csínytevéseinek gyakorta kitett Tiffán miniszteri biztos is. 
 
Elfogadhatatlan, hogy fideszes politikusok a sajátjukként kezelik a közpénzeket, és az ország fejlesztése helyett saját meggazdagodásukra fordítják az uniós forrásokat; a Fideszt nem az érdekli, hogy mire adják a támogatásokat, hanem az, hogy miként tömhetik meg zsebeiket a milliárdokkal...
 

MESE AZ OLIMPIAI FIKAGYÚRÁS JOGÁRÓL

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.13.


Tudom én, hogy a szuperhajnal után a témát feszegetni szentségtörés. Az olimpikonoknak van elég baja, összenyomja őket az elvárás, kifakadnak - otthon semminemjó sehogyse!!!! - van aki feltétel nélkül védelmébe veszi őket, ennek ellenére szerintem mégis van, amiről beszélni kéne. Itt van például az úszok dolga. 7 érem, ebből három arany, világcsúcs, szenzációs hármas holtverseny amiben Cseh Laci partiba került korunk férfi úszófenoménjával, Michael Phelpsszel. A fiatal generáció - Kapás és Kenderesi - egy egy bronzéremmel mutatkozott be a világnak, látszólag minden a legnagyobb rendben van.

Pedig talán ez nem egészen van így.

Ha jobban megnézzük a sikersort azért egy valami nyilvánvaló: 7 éremből négyet - köztük a három aranyat - a szövetségtől különutas Hosszú Katinka nyert. Aki nem is olyan régen még azt mondta: " nem pénzt kért, hanem azt, hogy a szövetség végezze a munkáját. Alakítson ki olyan elméleti és technikai hátteret, sporttudományos bázissal, ami lehetővé teszi a magyar úszósport fejlődését, mert a jelenlegi körülmények között és azzal a felfogással, amit most a szövetségnél tapasztal, nem lehet előrelépni, de még a jelenlegi pozícióinkat megtartani sem."


ITT OLVASHATÓ

A PÉNZ SZAGA - BELÉPŐDÍJ A POLGÁRMESTERHEZ

SZEMBESÍTÉS BLOG
Szerző: Kész Zoltán
2016.08.12.


Tudják, mi a belépő ahhoz, hogy fideszes politikus szóba álljon bárkivel is? Kell hozzá néhány milliárd - akinek nincs, az számukra nem létezik. Mára oda jutott a korrupcióra épülő állampárti rendszer, hogy leplezetlenül csak a pénz érdekli őket.
 
Amikor nyilvánosságra került, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy kormányhatározattal elvette Veszprémtől a 8-as és 82-es főút összekötőjére, valamint a viadukt megépítésére hangzatosan beígért forrásokat, azonnal megkerestem a város polgármesterét, hogy miként tudunk együttműködni a város és a térség érdekében. Az volt a célom, a politikai nézeteltéréseket félretéve közösen beszéljük át a feladatokat, hogy mit tehetünk a beruházások megvalósulásáért. Ebben a teljesen abnormális politikai közegben - talán túl naivan és hibásan - azt gondoltam, hogy Veszprém érdekében egy csapatba tudunk kerülni Porga Gyula polgármesterrel. Hogy focis hasonlattal éljek: bár az én független státusom és az ő fideszes klubhovatartozása miatt egymás ellen is meccselünk, "Veszprém válogatottjában" együtt, közös taktikai utasítások alapján kellene dolgoznunk.
 
Ehhez képest az történt, hogy a polgármester a "taktikai megbeszélésre" berendelte a Veszprémben népes Fidesz-médiát. Soha nem voltam a nyilvánosság ellen, így aztán most is beleegyeztem abba, hogy a médiamunkások jelen legyenek a megbeszélésen, holott tudtam: ezzel a konstruktív együttműködés esélye elúszott. Igazam lett, Porga Gyula nem polgármesterként, hanem Fidesz-politikusként találkozott velem, és vállalhatatlan politikai értékrendjéből tartott termékbemutatót.

Mit is akart Porga Gyula eladni nekem, nekünk?

Porga Gyula egyértelművé tette, nem látja szükségesnek, hogy Veszprém érdekében egyeztetéseket folytasson a térség országgyűlési képviselőjével. Úgy fogalmazott: legközelebb akkor keressem, ha konkrét fejlesztést hozok a városba. Túl azon, hogy ez pökhendi hang, szerintem vállalhatatlan álláspont is, amely jól mutatja a Fidesz züllöttségét: ők úgy látják, a politikai teljesítmény egyetlen fokmérője a pénz. Porga Gyulához ezek szerint csak az juthat be, aki pénzt hoz. És mi van akkor, ha gondokkal kapcsolatos egyeztetési szándékkal keressük önt? Akkor zárva az ajtó? Vagy akkor is fizessünk? Fix az összeg vagy százalék? Szégyentelenül mutatta meg pártja működésének lényegét, a szerzés mindenek felettiségét, ami politikai filozófiájuk alapja. Nem csoda, hogy korrupciógyanútól hangos a veszprémi sétálóutca, hogy Némedi Lajos alpolgármester már a házfelújítása számláit lobogtatja, miközben a hírek szerint számlákat foglal le a rendőrség önkormányzati intézményekben. De izgalmas lenne, ha mindkettőben ugyanaz a cég lenne a főszereplő!

ITT OLVASHATÓ

RIHANNA A SZIGETEN: BUKÁS ÉS HAZUGSÁG

MANDINER BLOG
Szerző: Stumpf András
2016.08.12.


Színpadról, élőben, sok embernek hazudni órákon át nem lehet. Bátonyterenye-külsőn, a diszkóban talán elmenne ez a hakni, de ott sem biztos. Szó sincs arról, hogy mondjuk csak az én szőrös szívem lenne kőkemény, kritikusi vénámban fagyott volna meg a vér. Ez a „koncert” tényleg nem működik. Itt van kilencvenezer ember, elképesztő tömeg − a popcicus pedig éppen megbukik a színpadon. Nem látványos a bukás, csak éppen nem tud mit kezdeni az egyébként csodás alaphelyzettel, a miatta idevándorolt tízezrekkel. Akik, azaz mi, a közönség, nem is vesszük a lapot. Nem csoda, ha egyszer Rihanna nem oszt nekünk egyet sem. Feltűnően unatkozva állnak tízezrek. (Hatalmas a kontraszt: Rihanna előtt a Parov Stelar akkora bulit nyomott a Nagyszínpadon, hogy még a Nap is lement. Ott aztán volt nem csitri, ám elképesztően szexi énekesnő, zene, elektronika és rezesbanda, pörgés és igényesség, méltóság... Csodás volt.)
 
S hogy miért nem működik ez itt, most? Elég egyszerű: ez a Rihanna nevű nőci iskolapéldája a tenyésztett popsztárnak.
 
Az ő világa a sminkeseké, a stúdiótrükköké és a videoklipeké. Tőle két méterre lévő kamerának tud affektálni és pózolni. Azt kitanulta. Tőle száz méterre lévő emberekhez, hús-vér emberekhez nem tud szólni. Egyrészt nem nagyon van mit mondania szegénykének, másrészt mert egyéniséggel sem bír. Éppen azért sikeres, mert annyira tucat, mert olyannyira jellegtelen. Az amerikai elnökjelöltek esetében már éppen fordul az eddigi trend, hogy a leghétköznapibb, legszürkébb, legérdektelenebb a nyerő; de a popzenében úgy látszik most ér épp csúcsra Rihannával. Ha nagy néha írnak neki valóban dalokat, amilyen mondjuk a Diamonds című sláger, amit, ha jól tudom, a hétfői Sziget-fellépő, Sia írt neki, az hallgatható, de egyéniség híján az sem átütő. Aztán jön a Four Five Seconds, amit meg Paul McCartney követett el tavaly, hogy Rihanna és a másik tehetségtelen amcsi gigasztár, Kanye West énekelje el. A dal nagyon egyszerű, de jó: Paul ritkán hibázik. Rihanna viszont még ezzel sem tud igazán aratni. Búcsúzóul egy kőkeményen Amy Winehouse-os nóta az új lemezről, lassúcska soul-dal, de ez legalább szintén dal. Van benne valamicske éneklés is, de az ív nélküli, szerkesztetlen, koncepciótlan „show” már menthetetlen...
 

A NAGY ZSEBPÉNZ TÁRGYALÁS! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL SZÜLŐKÉNT A ZSEBPÉNZRŐL

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.12.
 
 
A legelején érdemes megállapodnunk abban, hogy a zsebpénz nem egy jófejségből adható valami, és nem arra való, hogy a pénztárcánkban idegesítően felesleggé váló aprót kiszorjuk. Szokták mondani, ha banánnal fizetünk, akkor majmot kapunk. Ez egy nagyon okos mondás, ami a zsebpénz esetében is maximálisan igaz. Ha szülőként a zsebpénzt nem tudatosan alkalmazzuk a gyerekünk pénzügyi tudatosságra nevelésében, akkor azt sem várhatjuk el, hogy a gyerekünk jól bánjon a pénzzel és ne szórja el mindenféle felesleges dologra.
 
A pénzügyi nevelést ugyanakkor nem tudhatjuk le azzal, hogy a gyereknek odaadjuk azt a pénzt, amit gondoltunk neki. Sőt! A szűlői feladatok ebben az esetben itt kezdődnek. Az első pont, hogy nincsen ingyenpénz. Ezt úgy tudjuk megtanítani, ha valamilyen elvárást támasztunk a gyerekkel szemben, amit meg tud ugrani (sikerélmény), de dolgoznia kell érte ( a pénz értéke). 
 
A két legalapabb zsebpénz kategória az 
  1. alapjövedelem
  2. teljesítmény alapú zsebpénzelés
Vagy a két alapnak a kombinálása is sok család számára jelenthet izgalmas megoldást. A lényeg, hogy minden verzióban van lehetőségünk elvárást támasztani (pl.: ha minden nap beágyazol magad után és kiviszed a szemetet, akkor megkapod a zsebpénzt) a gyerekkel szemben és már önmagában ezzel elkezdtük a pénzügyileg tudatossá nevelést. A gyerek megtanulja, hogy a pénzért dolgozni és teljesíteni kell. Ha nem teljesít, akkor nincsen eredmény (zsebpénz)...
 

OLIMPIKONVIGASZTALÓ

MAREKBLOG
Szerző: Márton
2016.08.12.


Közhelyes és picit szirupos leszek, de most muszáj. Az olimpia kapcsán beszélnünk kell azokról is, akiknek nem jött össze a torna vagy talán ki sem jutottak. Akik most vigasztalhatatlanok. Jelképezze őket Bor Barna, a magyar dzsúdós, akit 10 másodperccel a küzdelem vége előtt intett meg a bíró, ami gyakorlatilag egyenlő azzal, hogy belenyúlt a meccsbe és az ellenfelét juttatta tovább. A rendkívül szimpatikus Bor érthetően végtelenül csalódott volt a kiesése után, az M4-nek adott keserű nyilatkozatát nem tudom kiverni a fejemből. 4 év felkészülése ment a kukába. 31 évesen nekifogjon még egy olimpiai ciklusnak? Nem szeretném túldramatizálni a szituációt, hiszen nem dőlt össze a világ, Barna sikeres cselgáncsozó karriert tudhat magáénak, tavaly házasodott, életerős, egészséges fiatalember, még előtte az élet. Mégis fontos, hogy tudja minden olimpikon, hogy nem csak a bajnokokat hordozza tenyerén ez a nemzet. Az arany sosem elvárás, csupán vágy lehet. Ha valamit elvárhatok egyáltalán a TV előtt ülve, az legfeljebb az egyenes gerinc, a tisztes helytállás...

ITT OLVASHATÓ

NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNY

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.13.

...A nagy kérdés Orbán számára azonban most az lehet, hogy az eddig megszerzett támogatottságból ténylegesen mennyi az a központi mag, amelyik még ilyen mondva csinált népszavazás során is hajlandó a támogatottságáról biztosítania őt. Ezek azok a hívők, akik a tűzbe tennék a kezüket Orbánért, sőt, Erdogán török elnök hívőihez hasonlóan akár meghalnának is a vezérük kérésére. De ez csak az egyik oldala a problémának. A másik oldala az, hogy ezzel a népszavazással információt nyerhetnek az ellenzék tettrekészségéről és támogatottságáról is. Azaz arról, hogy mennyire sikerült őket részben a sárba tiporniuk, illetve részben a baloldal mennyire szalámizta fel önmagát és a gyatra politizálása miatt mennyire vált hiteltelenné. Magyarán: ennek a népszavazásnak ha létezik bármi értelme, akkor csak az lehet, hogy beszédes tájképet mutasson be a hazai politikai helyzetről, ami orientálhatja Orbán Viktort a további politikai tevékenységében. Ne feledjük: ezzel a referendummal semmi sem változik meg a mai politikai hatalom megoszlása tekintetében, semmit sem mondhat a 2018-as hatalmi torta pontos szétszabdalásáról sem, csupán egyfajta irányultságot, tendenciát mutathat meg a hazai politikai folyamatok terén. De még ez a csak itt és most használható információ is megért Orbánnak hét – nyolc milliárd forintot, vagyis annyit, amennyit a népszavazás elvisz a költségvetésből...

ITT OLVASHATÓ

EGY MESEBELI ERDŐ MÉLYÉN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Ági
2016.08.13.


Brazíliából, a Pantanal Nemzeti Parkból délben indultunk és 5 átszállás után, minden pihenés nélkül, 24 óra elteltével érkeztünk meg Argentínába, Iguazuba, ahol a buszterminál irodáiban álltam neki kérdezősködni, hogyan tudunk tovább utazni a Saltos del Moconá vízeséshez.

Ugyanis innen ismét Argentína belsejébe indultunk, Buenos Aires felé, de hosszú volt az út és úgy döntöttünk, két szépséget is útba ejtünk a visszaút során. Ezek egyike a Saltos del Moconá zuhatag-együttes volt.

Bementem az egyik busztársasághoz találomra és megkérdeztem hogyan tudunk eljutni ide és hány átszállással (tudtam, hogy közvetlen járat nincs). A pasi mondta, hogy egy átszállással megközelíthető, menjünk a most induló busszal San Ignacióig és onnan pedig lesz egy csatlakozás egy kisebb faluba, ahol megszállhatunk. Másnap colectivóval (iránytaxi) lehet megközelíteni a vízesést.

Mivel ezen a kontinensen már hozzáedződtem, hogy egy információt csak akkor tekintek biztosnak, ha több forrásból is megerősítik, ezért még négy irodában feltettem ugyanezt a kérdést. Az eredmény lehangoló volt.

Senki nem tud semmit

Mind a 4 helyen tök más útvonalat javasoltak és legalább 4 (!!!) átszállást. Hallani sem akartam újabb 4 átszállásról, és éjszakai buszozásról. Mikor mondtam, hogy egy másik irodában egy átszállásos utat javasoltak, közölték, hogy olyan nincs, legkevesebb négyszer át kell szállni.

Visszamentem az első pasashoz és mondtam neki, hogy mit mondtak máshol. Erre azt mondta: én ismerem az útvonalat. Jártam ott. A többieknek fogalmuk sincs arról, hogyan lehet odamenni...

ITT OLVASHATÓ

ITT A NYÁR: LEGYEN HETI 3 TUDATOS NAPOD MAGADÉRT!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Ur Anita
2016.08.13.
 
 
A nyár rendkívül jó alkalom arra, hogy néhány reformot végigvigyünk a saját életünkön. Ilyenkor talán kicsit több időnk van magunkra, a saját egészségünkre, lelkiállapotunkra figyelni, szemléletünk némi átalakítására fókuszálni, és arra, hogy a vágyott állapot felé billentsük magunkat. A dolgok soha nem történnek meg maguktól, vagy csak nagyon ritkán... Mit tehetsz, hogy a nyarad ne csak pihentető és kikapcsoló, hanem önfejlesztő is legyen?
 
Kezdjük ott, hogy mikor és hányszor? A nyár nem kell, hogy belefeszülős, csakazértis megcsinálós legyen, hiszen ez az az időszak, amikor (jó esetben) tényleg visszavehetünk az egész éves feszített tempóból. Hagyjunk helyet a spontaneitásnak és sodródásnak is, de tűzzünk ki bizonyos napokat, amikor tudatosan figyelünk néhány választott dologra. Teljesíthető és vállalható, ha heti 3 napon figyelünk max. 3 kitűzött dologra. Ezeket jegyezzük is fel előre a naptárunkba vagy állítsunk be telefonos emlékeztetőt. Ha sikerül megtennünk, legyünk büszkék magunkra, ha nem sikerül maradéktalanul teljesítenünk, akkor pedig engedjük el a maximalizmus kényszerét és a következő héten kezdjük újra.
 
Mi lehet ez az önreformáló, önfejlesztő újdonság? Mindenképpen olyasmi legyen, amire mi saját magunk igazán vágyunk. Nem más elvárása vagy javaslata, hanem belső szükségletünk és igényünk, amire már egy ideje készülünk, hogy megtesszük, mert tudjuk, hogy jót tenne nekünk, vagy csak most botlottunk bele valamibe (akár ezt a cikket olvasva...), amiről érezzük, hogy hasznunkra válna. Semmiképpen ne tűzzünk ki néhány (2-3) dolognál többet a nyárra, hiszen nem az a cél, hogy kudarccal nézzünk vissza szeptemberben, hanem az, hogy megerősítő, építő, a fejlődés érzését magában hordozó élményeket és tapasztalatokat szerezzünk a nyár során a kisimult ráncok és napbarnított bőr mellé. :-) Hogy a kívülről ránk erőltetett célok, feladatok és kötelező teendők mellett kontrollt gyakoroljunk a saját életünkre, a nekünk igazán fontos dolgoknak figyelmet szenteljünk és potensnek érezzük magunkat abban, hogy képesek vagyunk változást hozni a saját életünkbe...
 

HISZI, NEM HISZI, NEM KAP MÁST?!

GÉPNARANCS - GUMISZOBA BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2016.08.12.


A közelmúltban elraboltak a debreceni Nagyerdőben táborozó megélhetési migráncsok. Hogy milyen luxuskörülmények között élnek! El sem hiszik! Kábeltévé, a legszuperebb műholdas kütyük, luxuslakások, és közvetlen kapcsolat Soros Györggyel, aki természetesen itt is pénzeli őket.
 
Olyan körülmények között élnek, hogy a Pasa parki feltaláló hozzájuk képest odúban lakik, nem is beszélve a lézerblokkolót imádó kiskorú gyermekének a budai házikójáról, ami nyomortanya lehet  a nagyerdei luxushoz képest. A mi futsal sztárocskánk, 167 millcsiért, családi segítséggel vásárolt vidéki lakja is elbújhat a háttérhatalom vezére által finanszírozott fényűző életkörülményektől...
 
...Megjegyzés: ez az egész olyan hazugság, mint amilyenekkel – lakájmédiája segítségével – a Fidesz etet bennünket nap, mint nap – és százak, ezrek hiszik el,  lájkolják ezeket az uszító híreket. Ugyanolyan messze van a valóságtól, mint azok a habonyi egypercesek, amelyekkel a riói magyar sikereket nyúlja le az uralkodó párt.
 

MINDET!

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.08.13.


Ez a leggyakoribb szó, amit országos korrupció-ellenes aláírásgyűjtésünkön hallunk. Odajön a tüntetési sátorhoz a polgár, és megkérdezi: de mindet, ugye? És ilyenkor ronggyá korrumpálódott politikai "elitünk" egészének eltakarítására gondol.
 
...Írják, lájkolják, kommentelik az elmúlt 26 év demokrata kormányainak és parlamenti többségeinek kínos magyarázkodásait a körükben is meglehetősen gyakori lopásokkal kapcsolatban. Azt mondják, mitöbb, súlykolják, és egymást erősítve kánonná formálják: fogadjuk el a kisebb rablókat, hogy megszabaduljunk a legnagyobbaktól. Ugrabugráló handabandázásukkal azt akarják elhitetni: Ők a Nép hangja, tessen mindenkinek beállni a kisebb gazemberek támogatói közé, mert ha nem, akkor marad a Rezsim. És sokan be is dőlnek ennek a kommunikációs trükknek. Hát mi, meg mindazok, akik élőben, utcán, nonstop módon folytatunk sokszáz polgárral megbeszéléseket, tudjuk: NEM ez a Nép hangja. Ez csak megélhetési politikusok sleppjének vágyálma, és semmi több.
 
A NÉP HANGJA ugyanis ez: MINDET! Igen, Orbánt, Gyurcsányt, Megyót, Vonát, Schiffert, meg a többi cégéres gazembert, akik a rendszerváltást puszta generációváltássá silányították, de erkölcsi normáikban rosszabbá váltak a letűnt Kádár Rendszer csinovnyikjainál. A Népnek a korrupcióval van tele a töke, és MINDAZOKKAL, akik ebben részt vettek, és részt vesznek. Mindet akarják eltakarítani, mert kezdenek ráébredni: ha magát a magatartást nem pusztítjuk ki úgy, hogy írmagja se maradjon, akkor bármikor újrakezdődhet. És a kis lopásból lesz a nagy, és a kis gazemberből a nagystílű országrabló. Úgyhogy kedves, vagy inkább szánalmas pártkatonák, jól figyeljetek. Nemcsak a nagyobbik rosszat, és a legtöbbet rablókat kívánja a Nép sittre vágni.
 
Hanem MINDET.