2016. június 11., szombat

SE ORBÁNÉK, SE AZ ESŐ NEM TUDTA MEGTÖRNI A TANÁROK TILTAKOZÁSÁT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.6.11.


Az első polgári engedetlenség és a sztrájkok után egyre inkább úgy tűnt, lendületét veszti a tanárok tiltakozása. És a lendülettel, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a médiaérdeklődés is eltünedezett a tiltakozások mellől. Az elmúlt hetekben kevés ember volt, aki azt gondolta, egy hangos, lelkes és nagyszámú tömeg fog a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz menetelni a foci EB alatt, a nyári szezon kezdetekor. És milyen tömeg volt ez?! Nem csupán menetelt, hanem végigállta a brutális vihart, meghallgatta a szónokokat, és a jégeső közepette is velük együtt élt.
 
Ez egy olyan tömeg, amire lehet építeni. Mert bár most a kevesebb előzetes médiamegjelenés miatt kevesebb emberhez jutott el a tüntetés híre, mégis sokan voltak. Nagyon úgy tűnik, ha nem is professzionális formában, de az emberek létrehozták azokat a hálozatokat, amelyekkel tudnak mozgósítani egy ilyen tüntetésre. Arcról nehéz megítélni, ki tanár és ki nem, de azt tippeljük, a tömeg nagy része most tényleg az elégedetlen tanárokból állt.
 
Ez pedig rossz hír a kormány számára, ami már a tüntetés előtt kiadott egy nyilatkozatot, hogy lefitymálja a Tanítanék újabb demonstrációját. Tévedtek, ahogy eddig is, ezt a tömeget most sem lehet lefitymálni, és úgy tűnik, hosszú távon számolhat a kormány és a társadalom a tiltakozó tanárokkal...
 

TE VAGY A FAROK, JÁNOS - ÜZENTEK LÁZÁRNAK A TANÁROK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.06.11.

 

 


LESZÁMOLÁS A SAJTÓVAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.11.

 
Azt nem mondhatjuk, hogy a "szabad" sajtóval, mert a magyarországi sajtó már régen nem szabad. Az a része sem, amely még viszonylag függetlennek mondhatja magát. Az Amerikáig jutó információk szerint Orbán megelégelte a magyar sajtó egy részének szabadszájúságát és bírálatait. Év végéig adott határidőt a sajtó "megregulázására".
 
Nem tudjuk az Index tulajdonosával szembeni támadást sem másképp értelmezni, mint e szándék részeként. Tudjuk, hogy az FHB pénzügyi manőverei enyhén szólva furcsák voltak, de a NER-ben ezek mindennapos disznóságnak számítanak. Az elszenvedett pénzügyi veszteségen legyintenek, ha Orbánnal jó viszonyban levő személyről van szó. 
 
Spéder meg is egyezhetett volna Orbánnal, ha nem az állami részesedés kárára próbál spekulálni, ami gyakorlatilag Orbán pénze. Osztozhattak volna. Amit megpróbált megszerezni, el is kérhette volna, meg is kaphatta volna. De sokan ácsingóztak erre a pénzre, a lakossági megtakarításokra, amit mindenki el akar lopni. Nem Spéder volt az erősebb kutya, s az eljárás pontos képet ad az Orbán-maffia működéséről. Spéder nem csinált semmi mást, mint Orbán bűnszervezetének más tagjai...
 

HAT ÉRV AMELLETT, HOGY 2018-BAN ISMÉT ORBÁN-GYURCSÁNY MECCS LESZ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.11.


Combosodik a DK, a Jobbik metamorfózison megy át, az MSZP-t belső viták emésztik, az LMP elveszítette vezetőjét. Röviden így jellemezhetnénk a fontosabb ellenzéki erők helyzetét szűk két évvel a következő parlamenti választások előtt. Gyurcsány Ferenc pártja a jelenlegi folyamatok tükrében a legfőbb kihívónak tűnik a Fidesz ellenében, ami valakinek jó hír, vannak persze olyanok, akik egyáltalán nem lelkesednek a volt szocialista miniszterelnök visszatérésének lehetőségétől. Vegyünk azonban hat érvet, melyek azt sugallják, hogy ismét a két ősi ellenfél rivalizálásáról fog szólni a következő választás:

ITT OLVASHATÓ

EGYRE TÖBB A GYERMEKKÖZMUNKÁS

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.06.11.

 
Havonta átlagosan 18 év alatti közmunkásból három éve 101,  tavalyelőtt 568, tavaly pedig már 1123 volt, írja a belügy adataira hivatkozva a Magyar Nemzet. 
 
A kamaszok közfoglalkoztatását az tette lehetővé, hogy levitték az iskolakötelezettségi korhatárt 16 évre. Így viszont igen sokan iskola helyett rögtön mehetnek közmunkára. Ez ráadásul sokaknak komoly ösztönzőt is jelenthet, hogy hagyják abba az iskolát, mivel némi pénzt kaphatnak, ha inkább beállnak virágokat gereblyézni vagy a polgármester földjein olcsón dolgozni.    
 
Viszont ezzel hosszú távon teszünk keresztbe az országnak, hiszen végzettség nélkül ezeknek a fiataloknak borzalmasan nehéz lesz bármi valódi munkát találniuk később...
 

MIÉRT SIKERESEBBEK AZ INDIVIDUALISTA TÁRSADALMAK?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.06.11.


Putyinista (idehaza orbánista) berkekben egyre nagyobb lángra kapó -- mert egyre nagyobb fáklyákkal gyújtogatott -- tévhit, hogy a nyugatias társadalomszervezésnek, főként a "keresztényellenes individualizmusnak" (végre) befellegzett, és eljött az igaz nemzeti rend ideje (amely persze rendre eljön elsősorban gyengén fejlett polgári társadalmakban). Az ilyen rend, ha megvalósul, a legnagyobb eséllyel nyomort és csalódást szabadít a korábban oly lelkes népekre, és így lesz most is, ha ezen az úton haladunk tovább, és nem tanulunk villámgyorsan az orbánizmus eddigi nyilvánvaló eredményeiből: a precedens nélküli korrupcióból és a társadalmi reprodukció alapjainak megrendüléséből...

ITT OLVASHATÓ

KOMMUNISTÁZNI SZABAD, FASISZTÁZNI TILOS?

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: TASZ
2016.06.11.


A Szombathelyi Járásbíróság ítélete szerint becsületsértést valósít meg az, aki mások előtt lefasisztázza” a polgármestert, mivel ez a kifejezés sérti az emberi méltóságot. Büntetőjogi következmények nélkül lehet viszont ugyanezen bíróság szerint rohadt kommunistáknak” titulálni a városvezetőket, mivel a kommunista kifejezés köznapi használata miatt nem alkalmas a becsület csorbítására.
 
A szóban forgó ítélet, amelyet a Szombathelyi Törvényszék már helybenhagyott, egymagában is kiválóan példázza, mennyire kiszámíthatatlan és esetleges ma a büntetőbíróságok gyakorlata: nem tudhatjuk, hogy mikor kelnek a közhatalmat gyakorló személyek méltóságának védelmére olyan polgárokkal szemben, akik hangot mernek adni az államélet szereplőiről alkotott negatív értékítéletüknek. Ez tarthatatlan, a szólásszabadság érvényesülését szisztematikusan fenyegető helyzet, amelynek rendezését a felsőbíróságoktól várjuk.
 
A Kúria és az Alkotmánybíróság előtt indított eljárásokban képviselt ügyfelünk azért került összetűzésbe polgármesterével, mert nyilvános fórumokon tiltakozott a faluban található 200-250 fenyőfa kivágása ellen, amit a helyi önkormányzat rendelt el. A fenyőirtás napján a helyszínen személyesen is megjelent, hogy tiltakozásával megakadályozza a fakivágást, de távozásra késztették. Ekkor mondta az ott jelenlévő polgármesternek, hogy „Maga egy fasiszta!”, majd a szintén jelenlévő körjegyzőre és a polgármesterre, hogy „Rohadt kommunisták!”. E kijelentések miatt indult ellene büntetőeljárás becsületsértés vádjában...
 

A KORMÁNY VÉGTELEN PITIÁNERSÉGÉRŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.06.11.
 
 


 
 

ROMÁN KURVÁK, FRANCIA ZSÚRPUBIK ÉS SZITTYA MAGYAR SÖTÉT PARASZTOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.06.11.
 
 


 

 

HOGYAN LETT ÓCEÁNRA NÉZŐ LAKÁSA AZ ISMERŐS NEVŰ MIKLOS NEMETHNEK?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.11.


Heti Top 5 – magyar sajtó:

Vizoviczki ligájában nem számítottak a pártok, az ő pénzéből mindenki akart (444)
 

Magyar tulajdonosú bank bukkant fel a Panama-botrányban (Direkt36)
 

A Waberer’s is kibulizott magának egy adókedvezményt (Index)
 

Matolcsyéknak nem sikerült trükközés nélkül kiadni Matolcsy könyvét (NOL)
 

Itt a pontosan tíz centis magyar kilátó valódi ára (Eurológus)

Legjobb rádiós anyagaink:

MEGHALLGATHATÓK ITT

ORBÁN RENDJE

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.06.11.


… rend kell a világba, / a rend pedig arravaló, / hogy ne legyen a gyerek hiába / s ne legyen szabad, ami jó. (József Attila: Világosítsd föl)

Talán a Sátánra bízta a Történelem Ura Mária országát és Európát is.

Mintha minden és mindenki – menekültválság, ügyészek, foci, olimpia, még Soros és Brüsszel is –  azért léteznének, hogy a megzakkant elméjű, ám aljasságában félelmetesen következetes Keresztapa hatalma éljen és virágozzék

Volt ez az izé, no: ügyészek napja. A Keresztapa persze elment, mert ki nem hagyna egyetlen alkalmat se, hogy „előadást” tartson. Amíg vannak hallgatói…

ITT OLVASHATÓ

GYORSTALPALÓ PÁRIZSRÓL - I. RÉSZ

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Szerencsés Hajnalka
2016.06.11.


Arra gondoltam, hogy írok Párizsról két részben: az első részben egyfajta gyorstalpalót, amit valaki egy hosszú hétvége előtt is gyorsan átfuthat, akár a repülőre várva. Ez egy villanásnyi képet ad a francia fővárosról, remélhetőleg kedvet csinálva hozzá. A második részben pedig majd olyanoknak adok bennfentes tippeket, akik esetleg több napra jönnek, vagy sokadjára, vagy egyszerűen csak kerülni akarják a főbb látványosságokat és valami különlegesre vágynak: párizsi rejtett látnivalókat mutatok majd be...

ITT OLVASHATÓ

SPÉDERT MEGÖLNI NEM KELL FÉLNETEK

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.06.11.


Minden feladatra van ember. Nem feltétlenül minőségi, de a célnak megfelelő, alkalmas személy jó pénzért mindig kerül.
Amikor a filozófusok voltak a célkeresztben, az akkor éppen Orbán-közeli Magyar Nemzet leplezte le cikksorozatban a haza ellen elkövetett fondorlataikat. Majd jöttek a norvég alap által támogatott civilek - sajtómunkások, rendőrök, ügyészek dolgoztak az ügyön.
Elmúlt ez is, a bocsánatkérés elmaradt.
A nevezetes G-nap után a miniszterelnök egykori barátjára adták ki a kilövési engedélyt, most pedig egy másik oligarchán, Spéder Zoltánon a sor.
Normális országban, nem tudnánk kicsoda Spéder Zoltán. Korábban ő sem kereste a nyilvánosságot - nem az újságok hasábjain és a tévéképernyőkön örült a milliárdjainak.
Spéder Zoltán az FHB bank egyik tulajdonosa, és nem mellesleg, övé az egyik legismertebb magyar internetes portál, az Index is. Most, hogy kihúzta a gyufát, mindkét cégnél helyzet van: az FHB-nál házkutatás volt, az Indexnél a NAV nyomoz.
Sajtómunkásokat is találtak Spéder lejáratására. Merthogy ez a szakma sem kevésbé romlott, mint az összes többi: mindig találni olyat, aki megírja, amit kérnek tőle. Főleg, ha alapanyagot is adnak hozzá, hogy ki se kelljen mozdulni a szerkesztőségből. Amíg megrendelő van, szállító is akad. Csak a nevek, a helyszínek és az időpontok változnak, a történet ugyanaz.
Bizonyos körökben ezt nevezik oknyomozó újságírásnak...

ITT OLVASHATÓ

BŰN ÉS BŰNHŐDÉS - AZ EB NYITÓMECCSE

MAGYAR NARANCS - KISPÁLYA BLOG
Szerző: h. kovács
2016.06.11.


Továbbá a bevándorlás megdicsőülése. Franciaország – Románia: 2-1.
      
A megnyitó geometrikus háttérmintázatra fittyet hányóan kaotikus koreográfiáját és a jól kiszámíthatóan rettenetes David Guetta-egyveleget kihasználva a tévé előtt gubbasztó szurker először is seregszemlét tart, ki játszik, ki hiányzik (mármint a franciáknál, elvégre a románoknál az utóbbi években nem tűntek fel karizmatikus, nemzetközi klasszis labdarúgók). Nos, mindenekelőtt Franck Ribéry (aki idén Bundesligát és német kupát nyert), korunk még mindig legismertebb gall (tudják, kakas!) játékosa hiányozhat – de ő már évekkel ezelőtt visszavonult a válogatottságtól. De nincs itt a friss BL-győztes Karim Benzema se, aki, khm, szembekerült a törvénnyel. A Real Madrid önsorsrontó hajlamú sztárja ugyanis egy különösen bénán kivitelezett, amúgy is gyomorforgatóan pitiáner zsarolási ügybe keveredett – ráadásul válogatottbeli társát, Valbuenát sikerült kisgengszter cimborái oldalán egy szexvideóval sarokba szorítaniuk. Benzema a maga részéről a rasszista nyomást tette felelőssé a keretből való kihagyásáért, ami a francia gyarmati örökséget hiánytalanul őrző válogatottat elnézve szinte értelmezhetetlen kirohanás. Pedig példát vehetett volna a mértéktartóan mohó szaktársaktól (Messi, Neymar és társai), akik ritkán lépnek túl az adócsalás-panamázás univerzumán. Bár azért rendre akad a hírekben garázda focista, sőt liliomtipró is (jut eszünkbe, Ribéry-t is vádolták ezzel…), hogy ne is említsük az állítólag több spanyol játékost (közöttük a kapus De Geá-t) elkövetőként érintő, most kipattant nemi erőszak-botrányt...

ITT OLVASHATÓ

EVÉSI VÁGY ÉS PSZICHOLÓGIAI ÉHSÉG

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur_anita
2016.06.11.


Az elmúlt pár hónapban drasztikus életmódváltásra kényszerültem. Orvosi javaslatra egy egész életen át tartandó szigorú szénhidrát-diétát kell követnem, mivel a vizsgálatok alapján a cukorbetegség előszobájában vagyok. Meglehetősen felborította az életemet ez a tény, olyan étkezési szokásokat kellett magamévá tennem, amelyek fegyelmet, lemondást és tudatosságot igényelnek. Tudom, hogy másoknak is, nagyon sok nőnek és férfinak okoz problémát a diagnosztizált betegség miatti kényszerű tartós diétázás vagy az önként vállalt fogyókúrázás például a túlsúly vagy az egészségügyi kockázatok miatt. Mindkettőben közös, hogy saját magunknak kell végigjárni egy olyan utat, ami nagyfokú kitartást, változási hajlandóságot igényel. Mindemellett egy olyan talán ellentmondásosnak tűnő szemléletet is ki kell alakítani, ahol bizonyos szempontból ugyan az étkezés van a középpontban, de fontos arra törekedni, hogy mégse csak az evés (vagy nem evés) körül forogjon az életünk. Dr. Lukács Liza, evészavarokkal foglalkozó szakpszichológust, Az éhes lélek gyógyítása - Túlsúly, evészavarok és kapcsolati problémák c. könyv szerzőjét, a téma szakértőjét kérdeztem evésről, túlsúlyról, fogyókúráról és a pszichológiai éhség fogalmáról:

ITT OLVASHATÓ

EL KELL KEZDENÜNK KÉSZÜLNI AZ ORBÁN UTÁNI KORSZAKRA

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2016.06.10.

Nem tudni, mikor bukik meg. Ha a jelenleg parlamenti ellenzéken múlik, még sokáig nem. Az a természetesség azonban, amellyel megroppantotta a nemzettel kapcsolatos romantikus illúzióinkat, intő jel kell, hogy legyen arra, mennyi mindent kell bepótolnunk és újragondolnunk. Amit látunk, mégsem különleges: egy demagóg populista a megtévesztett, hiányos politikai műveltségű választói réteggel összefogva bedarálja a civilizáció politikai intézményrendszerét és kulturális normáit. Ehhez talál magának amorális, színvonaltalan firkászokat és "véleményformálókat", a szabadpiacon eladhatatlan "tehetséggel" bíró oligarchákat, és kihasználja a nyugati civilizációt aktuális érő kihívásokat, sokkot.

Nem tehetjük meg, hogy miközben az ország kisebbsége tehetetlenül vergődik a populizmust és demagógiát követelő többség rossz döntéseinek következtében, összeroskadunk, és nem kezdünk el gondolkodni a holnaputánon, amikor újra kell alkotni a nemzetünket irányító normarendszert, politikai, gazdasági és kulturális alapvetéseket. Konzervatívként nem hiszem, hogy forradalmi változásra esélyünk nyílhat, vagy egyáltalán üdvös volna ilyen. Azt viszont hiszem, hogy a jelenlegi társadalmi képességek hűvös felmérése után olyan útitervet kell lefektetnünk, amely reális végigkövethető, alkalomadtán módosítható, és a többség számára barátságosnak tűnik...


ITT OLVASHATÓ

A HALÁL VÖLGYÉTŐL AZ ANGYALOK VÁROSÁIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.11.


Szombat lévén lazábbra vesszük a figurát, autóba pattanunk és bebarangoljuk Kaliforniát. Tamara segítségével eljutunk egy szellemvárosba, megnézzük Las Vegast (igen, tudom, az már Nevada) és persze Los Angeles sem maradhat ki. Mi több, az is kiderül, mit keresnek vasszobrok egy nemzeti parkban. Szóval kávét a kézbe, ujjakat az egérre, és hajrá!

Láttam korábban, hogy voltak már kirándulós posztok a HÁ-n, így gondoltam, hogy én is írok egy kis beszámolót a tavalyi és a három évvel ezelőtti kaliforniai utazásunkról.
Néha elkapok egy-két kommentet valakitől, hogy most már tényleg meg kéne nézni egyszer Amerikát, ezzel is szeretnék kedvet csinálni, hatalmas élmény. Vigyázat, valószínűleg hosszú lesz és saját képekben is bővelkedik majd. :)
A történet úgy indult, hogy szüleimnek élnek Los Angelesben 1983-ban kivándorolt ismerősei. Huszonéves koromig valahogy sose jutott az eszembe, hogy megnézzem Amerikát, aztán 2011-ben ez a helyzet megváltozott.
Gyerekkoromban folyton kaptunk tőlük képeslapokat, meg fotókat az ő utazásaikról és csak ámultam, hogy milyen gyönyörű helyeken jártak. Hirtelen felindulásból jött az ötlet, mi lenne, ha megkérdezném őket, hogy meglátogathatjuk-e őket...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN MELLETT KAMPÁNYOL A HITGYÜLI

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.06.10.


Illetve Németh Sándor, a vezető lelkész, de mivel egy autoriter szervezetről van szó, ez ugyanaz...

A kérdés:

Tisztelt Németh Sándor!

Magyarországon a kerítés megépítése előtt több százezer migráns vonult át. Táborba se lehetett zárni őket, mert kidöntöttek a kerítést és akár gyalog is elindultak Hegyeshalom felé. Egy esetről sem hallottam, hogy egy migráns a földi életének hátralevő részét Magyarországon szeretné leélni. Ha valaki mégis ezt mondta, csak azért tette, hogy az esetleges magyar papírokkal legálisan továbbmehessen. Ezek után van-e értelme kvótáról, kvóta elleni szavazásról beszélni?
Üdvözlettel, Fridrich Ferenc Pécs

A válasz:

Szerintem el kell menni szavazni. Én, ööö, ellene szavazok. A kvóta ellen.

Érdemes megfigyelni, hogy a vezető lelkész semmivel nem támasztotta alá, hogy el kell menni szavazni. Semmivel nem indokolta, hogy miért volna értelme a kérdező felvetései ellenére mégis engedni a kormánypropagandának, és elmenni szavazni egy értelmetlen népszavazáson...


ITT OLVASHATÓ

DÖGÖLJ ÉHEN, HÜLYE SUTTYÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.06.10.
 
 


 

 

ŐK ANNYIT KERESHETNÉNEK, AMENNYIT NEM SZÉGYELLNEK

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Rab László
2016.06.11.


A politikusok bruttó havi átlagkeresete eléri az 1 millió 240 ezer forintot – ismertük meg a vs.hu-ból a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikáját. A politikusok élre törnek. Náluk már csak a légiforgalmi irányítók keresnek többet (1,8 millió forintot), a brókerek csak utánuk következnek.

Az 1,24 milliós havi fixből persze még adózni is kell, az így kijövő 811 ezer forint már jóval szerényebbnek tűnik, érthető, hogy kevéske útiköltséggel és más juttatásokkal még meg kell fejelni a politikusi fizetéseket. Sajátos a helyzet, hiszen a politikusok saját maguk szabják meg, hogy mennyit keressenek. Nem szerénykednek, viszont érvényes a „ne mi nyerjük a legtöbbet” elve, ha akarnák, simán lekörözhetnék a légi irányítókat is.

A statisztikában a harmadik helyre lecsúszó brókerek (lásd a politikafüggetlen Quaestor-botrányt) mellett csak a futottak még kategóriában szerepelnek a pénzintézeti és humánpolitikai vezetők, az értékesítési és marketingfőnökök épphogy csak felkerültek a listára, és végképp nincsenek ott a jegybankelnöki unokatestvérek, a politikusfeleségek földbérlőtársai és a sima, egyszerű strómanok sem, ami jelzi, hogy pusztán a politikusokkal való barátkozásból méltóképpen megélni minálunk bajos...


ITT OLVASHATÓ

TANARAK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.06.10.


Naszóval. Ha valamiről egy ideig nem írok, nem azt jelenti, hogy elfelejtettem a témát, vagy megváltozott róla a véleményem. Csak és kizárólag azt, hogy más dolgok sürgősebbek és fontosabbak abban az időszakban.

Puklit és csapatát első perctől kezdve támogatom, ahogy csak bírom. Nemcsak a téma miatt, nemcsak az általuk sikeresen alkalmazott eszköztár miatt. Hanem azért, mert Pukliban ott van a TŰZ. Felismerem a forradalmárt, akkor is, ha nem a saját csapatomban van. Pukli rendíthetetlen, konok, kitartó, szóval pont olyan, mint amilyennek lennie kell egy embernek, aki ebben a Felcsúti Rablóbandával és Műellenzéki Kollaboránsokkal agyonfertőzött Agyarországban mélyreható változást akar elérni. Mert itt kevés a melldöngetés, egy-egy nagyobb akció. Itt csak a történelemnek lehet élni, mert nem rövid móka felébreszteni a mindenoldali altatásban durmoló Népet, és kinöveszteni eladott gerincét. Rengeteg aprómunka, sok sikertelenség, fikázás, üres vádaskodás, ember legyen a talpán, aki kibírja. És Pukli Ember.

Megjelentek olyan közkuti-adatok, amelyek a Fidesz komolyan vehető mértékű gyengüléséről írnak. Kétkedéssel fogadom, mert a Republicon Intézet Horn Gábor biznisze, Őt meg ismerem az SZDSZ-ből: gerinctelen, jópénzért bármire kapható létforma. Majd tán egyszer írok Róla is, mert kevés ember okozott annyi kárt az SZDSZ-nek, és általában is a liberális elvszerűségnek, mint Ő. Úgyhogy ellentétben egy Mediánnal, amelynek adatait kellő kritikával, de megalapozottnak tartom, a Republikonnal óvatosan bánok. De per pillanat a lényeg csak annyi: ha a Fidesz valóban gyengült, akkor az épp Pukliék mozgolódásának következménye. Ők ugyanis az EGYETLEN olyan brigád per pillanat, akik tömegeik miatt áttörik a média elhallgatási falát, és akik nem adták és adják el magukat egyik megélhetési politikai bandának sem...

ITT OLVASHATÓ

A FOCISTA ÁLMA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.11.


Hát ott vagyunk végre egy valódi labdarúgó eseményen, annyi év után, oly sok megaláztatást elszenvedve.
Megvertek bennünket - mármint a magyar válogatottat - ezerszer, mint szódás a lovát, a kedvünk mégse ment el a játéktól, mert beláttuk, ha elmenne is, akkor is ezért kell lelkesednünk, ha beledöglünk is.
A Pocista álma kötelezi népét, nincs kibúvó, nincs vonakodás, lelkesedés van és mámor: ugye, hogy megérte a befektetett energiát!
Hogy mi lesz, ha esetleg az aranylábú fiúk nem szerepelnek megfelelően - belegondolni is borzasztó.

Grazban bemosakodva készül erre a - valljuk be- teljesen valószínűtlen eshetőségre a stáb.
Professzor úr rettegve gondol a percre, mikor személyesen kell visszatuszkonia felséges páciense kilógó nyelvét a szájába, és elhatározza, hogy csak megvalósítja régi álmát...
Mármint, hogy a nyelvgyökre formás vitézkötéssel egy steril madzagot erősít, melyet átvezetve az emésztőrendszeren a természet által szinte erre a célra teremtett lyukon át kivezet a külvilágba,.
A madzag végét egy megfelelően kiképzett TEK-huszár kezébe adja, aki mikor észleli, hogy a Vezér szájából kilőgó nyelve a térd vonala alá lóg, akkor egy kíméletes, de határozott mozdulattal meghúzza a madzagot és a nyelv egy cuppanással ismét a helyére kerül...


ITT OLVASHATÓ

LEHET ÖN IS REJTŐZKÖDŐ MILLIÁRDOS!

MANDINER BLOG
Szerző: Stumpf András
2016.06.10.


Van az a Facebook-mém George Orwellel. Ott az író fotója, rajta meg a szöveg angolul: „Figyelmeztetésnek szántam az 1984-et, nem egy kib...ott útmutató kézikönyvnek!”
Valaki posztolja Orbán Viktor Facebook-falára, legyen kedves! Mehet az angol változat is, nyugodtan. Soros Györgynek hála Orbán remekül tud angolul. Érteni fogja. Nyelvileg biztosan.

Hogy tartalmilag is érti-e majd, az már erősen kérdéses. Ahogy a médiája működik, az alapján a válasz: nem. A látszat legalábbis az, hogy ha Orbán az ön kegyeltje volt, esetleg épp ő csinált önből oligarchát, de már nem szereti, jó eséllyel besorsolják a TV2 új, „Lehet Ön Is Rejtőzködő Milliárdos!” című vetélkedőjébe. (Ha a neve S-sel kezdődik, kezdjen pakolni.)

Nézzünk rá a valóságra egy leszámolásokkal teli, kemény hét végén...

ITT OLVASHATÓ

KOZÁK MÁRTON IS A BOJKOTT MELLETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.10.


Haraszti Miklós azt javasolta, az ellenzék egységesen követeljen arányos választási rendszert, ha pedig követelése nem ér célt, fontolja meg a bojkottot. Kozák Márton a legfrissebb Magyar Narancsban hosszan elemzi, miért megfontolandó a javaslat. Mint írja, a Kádár-korszak emblematikus ellenzéki alakjánál kevesen ismerik jobban az autokratikus rezsimeket - idézi a 24.hu.

Haraszti tapasztalatai frissek, hiszen mint az EBESZ sajtószabadság-felelőse, majd a szervezet kazahsztáni és tádzsikisztáni választási megfigyelőcsoportjának vezetője és az ENSZ belarusz jelentéstevője olyan országokkal került intenzív kapcsolatba, ahol a vakmerőbbek titkon azt sóhajtották a messziről jött ember fülébe:„Hát, maguknál még legalább összeszámolják a szavazatokat”.

Kozák Márton szociológus szerint most még valóban így van, de a trendek alapján – amelyekről a Freedom House jelentései pontos képet adnak – Magyarország az utóbbi években egyre gyorsuló ütemben közeledik a posztszovjet autokráciákhoz. A Fidesz a nemzetközi kritikák hatására ősszel ugyanakkor módosítaná a választási törvényt, amihez rákényszerül az ellenzéki támogatásra, mivel már nincs kétharmados többsége...

ITT OLVASHATÓ

KÉPZETTÁRSÍTÁS

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
20016.6.10.


A minap, inkább talán néhány hete kerestem leírást a hiénakutyákról, ahhoz kellett, amin éppen dolgozom. Megtaláltam, elolvastam, fel is használtam azt a mondatot, amire éppen szükségem volt. Most láttam egy fényképet a neten.
 
Abban a pillanatban felötlött bennem a néhány héttel ezelőtt olvasott leírás. Nem emlékeztem rá szó szerint, de arra igen, hogy bizonyos kifejezések nagyon illenének ide képaláírásnak. Például bizonyos voltam benne, hogy a kis termetű szerepelt a szövegben, aztán az is, hogy falkában vadásznak. Meg hogy maguknál nagyobb termetű állatot is képesek leteríteni...

ITT OLVASHATÓ