2016. május 8., vasárnap

ACÉL ENDRE KÉPTELEN LEÁLLNI AZ ÁLDOZATHIBÁZTATÁSSAL A KISS LÁSZLÓ ÜGYBEN

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Medvegy Gábor
2016.05.08.Még azután is neki állt feljebb, hogy a szombati interjú világossá tette: bennfenteskedő szerecsenmosdatása kevés párhuzamot mutatott a valósággal
Egy szülőnek nem épp élmény, hogy a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni –  ezt a véleményt bírta egy hónapja megfogalmazni Aczél Endre újságíró Kiss Lászlóék csoportos nemierőszak-bűncselekményének áldozatáról. 
„Egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban nemi erőszak történt, nem csak a Sportuszodában megszokott, napi rendszerességű szex” – mosdatta a szerecsent Aczél, aki azt is írta, hogy a vadászat vég nélkül folyt és nem eredménytelenül.
Szerencsére egyre kevesebb embernek kell magyarázni, hogy az áldozathibáztatás a leggusztustalanabb attitűd, amit a nemierőszak-bűntényekkel kapcsolatban tanúsítani lehet. Az ilyen hozzáállás miatt nem mernek rengetegen segítséget kérni, az elkövetett bűnök feltáratlanok maradnak, az áldozatok élete pedig tönkremegy, mert nem akarják kitenni magukat annak, hogy a végén még őket kurvázzák le, és hazudtolják meg a szavaikat megalázó módon.
ITT OLVASHATÓ

1500 GRAMMAL SZÜLETETT A LÁNYOM A 35. HÉTEN

BEZZEGANYA BLOG
Szerő: Zahír
2016.05.08.


A történetünk eleje olyan volt, mint a mesében. Minden jól alakult, a tervek alapján. Ami meg mégsem, az utólag igazolódott, hogy jobb is, hogy nem úgy lett. 2014 december elején eldöntöttük, hogy jöhet a baba. Mindezt abban a tudatban, hogy tinikorom vége felé két különböző orvos állította, hogy maximum 50 százalék az esélye, hogy gyerekem lehet. Abban maradtunk, hogy próbálkozunk, és ha sikerül, örülünk, ha nem, akkor meg nincs mit tenni, így is teljes az életünk kettesben.
Karácsony előtt kezdődött kéthetes szabink, de én szinte átaludtam. 13-15 órákat aludtam naponta, mégis nagyon fáradt voltam. Sejtettem, hogy valami van, de a tesztek negatívak lettek. Szilveszter napján, mielőtt elindultunk volna a házibuliba, jött egy gondolat, hogy tesztelni kéne. És lám-lám, POZITÍV! Na, basszus! Akkor innentől ez már komoly! A bulin senki nem szúrta ki, hogy nem iszom, éjfélkor mi már a családunkra koccintottunk. Eseménytelen terhesség volt, a fáradtság tartott 3-4 hónapig, de ennyi. Volt két ultrahang, és viszonylag kevés midwife konzultáció, ezeken mindig minden rendben volt. Szeptember 9-re voltam kiírva, azt terveztem, hogy július végéig dolgozom, az augusztus pedig a babára való készülődés lesz. Hát persze…
Tényleg befejeztem a munkát július utolsó péntekén. Kicsit túlhajtottam magam, egész héten rohangáltam, kapkodtam, hogy minden legyen kész. Alig híztam szerencsére, de ezen a héten (33. hét) kezdtem nagyon bevizesedni. Azt olvastam, hogy ez normális így a vége felé. Szóval pénteken búcsúebéd a cégnél, szombaton délelőtt pedig az esküvőnk. Sikerült belepasszírozni engem a ruhámba. (A pici pocakomnak bőven volt hely a ruha szabásának köszönhetően.) Szép szertartás volt, utána fotózkodtunk a parkban. Itt már nagyon nem volt őszinte a mosolyom, nagyon fáradt voltam kb. délben. Utána ebédeltünk, sétáltunk kicsit, majd mindenki hazament. Alig vártam, hogy átöltözhessek.

ITT OLVASHATÓ

3 HASZNOS TANÁCS A MOST ÉRETTSÉGIZŐKNEK AZ ELŐTTÜK ÁLLÓ FELADATRÓL

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.05.08.


A Facebook bennszülöttek, azaz a most kifutott gyerekhad teljesen máshogy szemléli a világot, mint akár én vagy akár a szüleik tették, amikor leérettségiztek. A világ is megváltozott, a technológiai is és a gyerekek is. Emiatt nem is lehet olyan tanácsokat adni a friss érettségizőknek, mint ami a "mi időnkben" még tuti módszer volt. Jó esetben ma már aktualitását vesztette a mondandó fele. De akkor mire figyeljenek és mi legyen a fókuszpont? Nézzünk 3 gyakorlati tanácsot, ami már kilép a kádár rendszer árnyékából és abszolút up to date információt fog jelenteni!
1. Tudom, hogy beszélsz idegen nyelvet. 
Tudom, hogy beszélsz idegenet nyelvet. El sem hiszed, hogy mennyivel könnyebb helyzetben vagy, mint amiben mi voltunk vagy a te szüleid. Nekünk még kő keményen kellett a szarabbnál szarabb könyvekből magolni. A szerencsésebbek a Cartoon Network kényszerből (és választás hiányából) angol nyelvű meséiből megtudtak tanulni szavakat. Ma már nem kérdés, hogy elpötyögsz e angolul, amikor az internet nyelve az angol. A filmek nyelve az angol. Az elmúlt 4 évednek egy jelentős részét angolul élted. Yolo hashtag LOL! 
Az iskolában persze röpködtek az angol nyelvtan bullshit szabályai és kényszeredetten erőltették rád a past presenteket. Persze nem rossz dolog érteni, amit beszélsz. Az iskolának ez a feladata. Biztosan kételyek vannak benned (vagy lesznek). Egyrészt mi még összeszartuk magunkat, amikor egy külföldivel találkoztunk, hiszen hirtelen kevertük a past presentet a másikkal. Féltünk, hogy nem ért minket. Te bezzeg már rajtam is jót mosolyoghatsz, hiszen pontosan tudod, hogy a világ nem így működik. Jó eséllyel az internet miatt sok külföldit hallottál, láttál és akár beszéltél is velük. Pontosan tudod, hogy nem a nyelvhelyesség a legfőbb szempont, hanem a megértés. Arra figyelj, hogy ne feszülj be a nyelvtani helyesség miatt, amikor az első igazi munkád során meg kéne szólalnod. A legfontosabb, hogy mindig folyamatosan lökd a rizsát. 

ITT OLVASHATÓ

CSAK LESNEK A QUAESTOR-KÁROSULTAK, HOGY MIT NYERT MEGINT MÉSZÁROS

MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondó
2016.05.08.


Heti Top 5 – Átlátszó:
Aprópénz az MNB alapítványoké ahhoz képest, amit a Lex Varga eltűntetne
Idén is milliárdokat költenek el a határzárra, verseny nélkül
Íme, rengeteg adat a stadionlázról! (Átlátszó)
MSZP-közelből vásároltak méregdrága szőnyegeket Matolcsyék
Pofátlanul érvelnek a védhetetlen mellett az MNB körül. De sikerül?
Heti Top 5 – magyar sajtó:
Miért lakik ennyi magyar ebben a festői svájci kisvárosban? (VG)
Matolcsy az egyik jegybanki alapítvány éléről osztogatott milliárdokat (NOL)
Matolcsy unokatestvére is felbukkan Felcsút környékén (Index)
Mészáros üzleti köréhez kerülhet két Quaestor-hotel (HírTV)
Mennyire mélyen nyúl a zsebébe az állam a kampány-hadjáratai alatt? (444)


ITT OLVASHATÓ

OVIMUTYI: ADÓZUNK ÉS MÉG RÁFIZETÜNK

KETTŐS MÉRCE
Szerző: Papp Réka Kinga
2016.05.08.


Itt a május, és az ovis csoportban mi már az évvégi ajándékra gyűjtünk. Múlt héten virágpalántát vittünk. A gyümölcsöt is úgy hordjuk be, nincs rá amúgy pénz, kellett, gondolom, stadionra, kisvasútra, uncsitesó bankjára. Mi, a szülők visszük be a fénymásolópapírt is. Őszintén nem értem, mi a hegyikecske szakállára fizetünk 49 százaléknyi bérterhet, áfát, béfát, anyám kínját, ha az állami óvoda – amit merő tévedésből hívnak ingyenesnek – nem tudja fenntartani a működését abból a pénzből, amit üzemeltetésre kap. És azt sem értem, hogy a nálam szegényebbek hogyan köhögik ki ezeket az apránként felbukkanó, de összeadódva azért rendesen felduzzadó hozzájárulásokat.
Fizetünk az óvodai alapítványnak félévenként két rugót – ebből finanszíroznak programokat a gyerekeknek.
Minden félév elején beviszünk egy csomag fénymásolópapírt.
Fizetünk csoportpénzt – ebből kerülnek ki nem csak a gyereknek adott apró ajándékok, de a rajzlapok és színes ceruzák is.
Viszünk havonta tisztasági csomagot: szalvétát, vécépapírt, szappant, fogkrémet nem tud venni az óvoda, ezeket a szülők veszik meg. Egyesével, kiskerben vásárolva nagyjából nyilván jóval drágább, mintha az intézmény szerezné be a nagykerben.
Ha hívnak bábszínházat, szerveznek madártani oviprogramot és ehhez hasonló huncutságokat, annak a díját külön összeszedik az óvónők.

ITT OLVASHATÓ

MATOLCSY KOLLEGA

K. ÚR ÍR
Szerző: szeletommy
2016.05.08.


Hölgyek, urak, betűvetők, tintakulik, becsukhatjuk a boltot: megjött Matolcsy kolléga, végünk, mától minket senki nem olvas, csak őt. Olyan a forgalma, amilyent egyikünk sem képes produkálni, ha mindannyian összefognánk, együtt sem kelhetnénk versenyre a jegybankelnökkel.
Hogy mást ne mondjak, már 2500 példány elment a publicisztika-kötetéből. Rendben, nekem a héten volt egy nap alatt nyolcezer olvasóm is, de az mégiscsak más, az is publicisztika, de csak egy darab, online napilapban, Matolcsy kolléga meg egy egész kötetet passzolt el egyelőre ilyen példányszámban, szerintem lesz ebből még utánnyomás is. Fog is vele pénzt keresni, nem annyit, amennyit szokás, mert az meleg vízre sem elég, hanem szép, vaskos summát.
De igazán csak akkor estek hanyatt, kollégák, ha megtudjátok, mit ad el ilyen példányszámban a pénzügyi agytröszt, mivel iskolázza le a magyar sajtó színét és javát?
Könyvajánlókkal.
Ha még emlékszünk rá, a jegybankelnöki kinevezése előtt minden héten írt egy-egy könyvajánlót a Heti Válaszba, röhögtünk is rajta eleget, a három dimenziós nyomtatás esetében például nem tudta, hogy a nyomtatóba anyag is kell, matéria, azt hitte, a semmiből nyomtatja a valamit, az Ige lesz testté a masinában, és kissé aggodalmaskodott az ilyetén való értékteremtés közgazdasági következményei miatt. De írt ő még sok hasonló szépet ezekben a könyvajánlókban, kiemelt honoráriumért. Erősen kiemeltért, én egyszer szóvá tettem ezt egy írásomban, a Mandiner szokás szerint csonkítva közölte, rám is esett a trolltartó, négyszázan anyáztak, mert miért nem tetszik nekem az, hogy valaki egy anyagért többet kap, mint én egy havi munkáért?

ITT OLVASHATÓ

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG: FEGYVEREK HELYETT PROPAGANDA

LUMENS BLOG
Szerző: Schuck Róbert
2016.05.08.A több mint öt éve zajló szíriai polgárháborúba egyre több nagyhatalom avatkozik bele fegyveres erőkkel. Az Egyesült Királyságban azonban – miután a parlament leszavazta az ISIS elleni katonai beavatkozásról szóló tervezetet – David Cameron kormányának más módszert kellett keresnie a terrorszervezet gyengítésére. Az ellenség közvetlen támadása helyett többfrontos propagandaháborút indítottak, melyben jelenlegi és potenciális támogatóikat célozzák meg.
A kormányzat hivatalos álláspontja szerint az általuk szponzorált propagandaanyagok a mérsékelt fegyveres ellenzéki, mind az Aszad-rezsimmel, mind az úgynevezett Iszlám Állammal is szemben álló csoportokat népszerűsíti. A polgárháború káoszában viszont meglehetősen nehéz eldönteni, hogy valójában melyik csoport kinek az oldalán áll, és még nehezebb eldönteni, hogy ki mondható mérsékeltnek. Az évek során jóformán mindegyik szervezet szemb került egymással és a sokuk jelentősen radikalizálódott is.
A propagandaanyagok a Külügyi Hivatal megrendelésére készülnek, de a Védelmi Minisztérium is ellenőrzi őket. Az arab nyelvű videókat, cikkeket, közösségi média-bejegyzéseket, rádióadásokat, katonai jelentéseket és nyomtatott anyagokat Szíria és a környező országok lakossága körében terjesztik – sőt, külön sajtóirodát is működtetnek. Az anyagok a támogatott szervezetek logójával jelennek meg, és semmi utalást nem tesznek arra, hogy mindez a brit kormányzat támogatásával jött létre.
ITT OLVASHATÓ

ÁGYTÁLAT KAPOTT BALOG ZOLTÁN, MENEKÜLT AZ ÁLLAMTITKÁR

HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.05.08.


Demonstráció Balog ellen, demonstráció a CBA ellen, demonstráció Tarlós ellen. Kilenc helyen választanak. A hétvége hírei.

Bukik-e Lezsák?
Kilenc településen (Palé, Abádszalók, Karancslapuj, Jenő, Karos, Pilisszentiván, Kocsord, Lakitelek, Paks) tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást, eredményeink még nincsenek, de az biztos, hogy a legizgalmasabb megmérettetés Lakitelken zajlik. Az Index szerint „Lakitelken 2014-ig a Fidesz kormányzott, ám ekkor némiképp váratlanul a független Zobokiné Kiss Anita legyőzte a Fidesz-Nemzeti Fórum, vagyis lényegében az itt legbefolyásosabb kormánypárti Lezsák Sándor jelöltjét. Zobokiné négy százalékkal, 72 szavazattal nyert, de ami az igazi problémát jelentette számára: a testületben maradt többségben a Fidesz. Zobokiné az állítása szerint próbált megállapodni a kormánypártiakkal, személyesen Lezsákkal is, ám a veszekedés másfél éve folyamatos. Januárban ezért a fideszes alpolgármester, a most polgármester-jelölt Madari Andor kezdeményezésére feloszlatták a testületet.”
ITT OLVASHATÓ

A KÖRMENDI MIGRÁNS-ÜGY KONTRA LOS ANGELES-I RENDŐRSÉG

A BETŰ SZABADDÁ TESZ BLOG
Szerző: kameszka-01
2016.05.08.Két történet, 88 (!) év különbség!

A két igaz cselekmény közötti bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve!
 
 

MÁR NEM CIPELEK SEMMIT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.05.08.


„Ha az ember országot vált, a kiköltözést követő években négy, egymástól nagyon is különböző lélektani szakaszon megy keresztül. Hogy az egyes szakaszok kinél mennyi ideig tartanak - külföldön élő magyarokkal való tanácsadó és terápiás munkám tapasztalatai szerint - erősen szituáció - és egyénfüggő.

Az első fázis a Nászutas szakasz, a Mézeshetek ideje...


A második fázis a Krízis, a Kulturális sokk szakasza

A harmadik fázis az alkalmazkodás szakasza...

A negyedik fázis a Beilleszkedés – az asszimiláció szakasza...

ITT OLVASHATÓ

ABSZURD ÉS ALJAS

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Friss Róbert
2016.05.08.


...A kérdés azonban valójában nem az, amit a kormányfő állít, akarjuk-e idegenek ránk erőltetését – ezt senki nem akarja -, mint ahogyan nem is az, hogy kitéve magát a terrorizmusnak, eliszlámosodik-e a „kivénhedt Európa”. A kérdés az: fenyeget-e ilyen veszély, s ha fenyeget, képes-e az Európai Unió közössége megelőzni. Szerintünk a riogatás „Európa iszlám lenyelésével” csak ócska, de hatásos propaganda-eszköz a jobb- és szélsőjobboldal kezében, amely saját hatalomra jutását és ott maradását akarja elérni a menekültválság valóságos gondjainak eltúlzásával. Ha így van, és a menekültkérdés kezelhető az Unión belül, akkor megkérdezhetjük: akar-e egyáltalán a magyar kormányfő – és az általa oly hevesen kovácsolt, mert politikai céljai szempontjából nélkülözhetetlen visegrádi tömb – az Unión belül részese lenni egy ilyen kezelésnek. Inkább nem akar, vagy csak akkor akar, ha ennek magyar logikáját és módszereit az Unió teljesen magáévá teszi. Aminek a vége az volna, hogy a nemzetállamok vaksága legyűri az Unió központosító, „birodalmi” jövőjét, amiből következik a szorosabb összefogást szorgalmazó mag-Unió leválása a perifériáról. A közösség pedig kettészakad egy demokratikus és egy tekintélyelvű Európára. Ha pedig Orbánnak nem sikerül a V-4-ek tömbösítése, akkor Magyarország könnyen az Unión kívül találhatja magát, és a kérdés, amit kora ősszel a magyaroknak meg kell válaszolniuk valójában úgy hangzik majd: akarja-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen? Mert, ha az Unió nem fogadja el sem tömbpolitikaként, sem egyedüli magyar útként az „orbáni mintát”, akkor a referendum után nagyon gyorsan ki kell takarítania magából Budapestet...

ITT OLVASHATÓ

A REMÉNY GYŐZELME A FÉLELEM FELETT

MOMA BLOG
Szerző: Modern Magyarország Mozgalom
2016.05.08.


A remény győzelme a félelem felett!
Az egység győzelme a megosztottság felett!

Ezekkel a szavakkal köszönte meg Sadiq Khan, London tegnapelőtt megválasztott polgármestere a választók bizalmát. A hír világra szóló: Londonnak pakisztáni származású és iszlám vallású polgármestere van! A világ egyik legnyitottabb, leginkább befogadó városa, ahol a lehetetlen is lehetséges - így mondta maga a győztes.


Gondoljuk végig: alig négy hónappal a párizsi és két hónappal a brüsszeli gyalázatos merényletek után a választópolgárok többsége Londonban iszlám vallású jelöltet választott, annak ellenére, hogy rengetegen igyekeztek kihasználni ellene az idegengyűlöletet és a zsigeri félelmet. Gondoljuk végig: vajon mivel kampányolna egy iszlám vallású, vagy akárcsak cigány származású budapesti főpolgármester-jelölt ellen a Jobbik-Fidesz fasisztoid kulturális koalíció?

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR AUTÓSOK 15 LEGNAGYOBB ÉS LEGJELLEMZŐBB TAPLÓSÁGA

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Mentális kollektíva
2016.05.08.


Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem teszik azt, amit eddig, nekünk már megérte. Bocs, ha valaki kimaradt, a sort végtelenül lehetne folytatni:

ITT OLVASHATÓ

"NEKEM NEM 20 HÓNAPOMBA TELLETT" - TAKÁTS ZSUZSANNA KIHARCOLTA A MEG NEM BOCSÁJTÁS JOGÁT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Ámon Kata
2016.05.08.


Bár az a hír terjedt el Takáts Zsuzsannáról, hogy meghalt, valójában végigkövette a Kiss-ügy médiavisszhangját. A családja miatt eleinte nem akart nyilatkozni a sajtónak, és azért sem, mert nem akarta feltépni a régi sebeket. „Nekem nem 20 hónapomba tellett mint a Kiss úrnak, hanem évekbe, hogy ezen túl tudjak lépni” – mondta az interjúban.
 
Takáts Zsuzsanna visszaemlékezése a vele szemben elkövetett csoportos nemi erőszakra felkavaró lehet, ha az elmúlt hetekben napvilágot látott erőszak történetei megviseltek, ne olvass tovább!
 
Mivel azonban az ügy kapcsán rengeteg rágalom érte feltételezett viselkedése miatt, úgy gondolta, meg kell szólalnia. Úgy fogalmazott: bántja, hogy értelmiségi emberek, újságírók, szerkesztők különböző fórumokon, például az ATV-vitában úgy beszéltek az ügyről, hogy közben el sem gondolkodtak azon, mi történhetett vele, mint áldozattal.
 
Annak, hogy Takáts Zsuzsanna ki mert állni a nyilvánosság elé, hatalmas jelentősége van. Egyrészt erőt ad más áldozatoknak is, másrészt viszont érdemes azt is megjegyezni: az ügyről szóló beszélgetéseket olyan férfi újságírók, riporterek dominálták, mint Aczél Endre vagy Friderikusz Sándor, akik sokszor minősíthetetlen stílusban próbálták elbagatellizálni az erőszakot, az akkor 18 éves áldozatról pedig olyasmiket hangsúlyoztak, hogy például „szeretett kefélni”. „A világ nem változik semmit” – mondta ezzel kapcsolatban Takáts, aki szerint „negatív, ostoba, felületes” képet festettek róla a sajtóban, pedig ezek az emberek nem ismerhették őt, nem járt rendszeresen az uszodába, soha korábban nem találkozott velük. A nemi erőszak kapcsán sokakban zsigeri reakció, hogy az áldozat bűnösségét firtatják, még akkor is, ha bírósági ítélet mondja ki, hogy a nemi erőszak megtörtént. Ezzel a módszerrel legitimálnak olyan súlyos bűncselekményeket, mint a csoportos nemi erőszak...

ITT OLVASHATÓ

A BUDAHÁZY-JELENSÉG ABSZURDITÁSAI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.05.07.


A Budaházy-ügy magában hordozza mindazt a képtelenséget és irracionalitást, amit Magyarországnak neveznek. Ez a magyar abszurd leglátványosabb kifekeződése, amit minden egyetemen oktatni kellene, ahol működésképtelen társadalmak jellemzőit vizsgálják.

Budaházy már 2002-ben a rendszer megdöntésének szándékával zárta le tettestársaival az Erzsébet-hidat. Akkor a megtámadott rendszer elengedte a füle mellett, hogy milyen szándékkal zavarta meg a "közüzemet", ezért csak 50 ezer forintra büntették, mint egy gyorshajtásért. Ez az ítélet nyilvánvalóan törvénytelen volt, az igazságszolgáltatás politikai megfontolásból nem használta a törvényt. Csakúgy, mint amikor futni hagyták Torgyánt, majd 1998 után politikai döntés született az MSZP-ben, hogy futni hagyják Orbánt, nem indítanak eljárást ellene a miniszterelnökként elkövetett köztörvényes bűncselekményei miatt. Ennek a törvénytelenséget eredményező politikai döntésnek a következményei ma már ismertek...

Budaházy esetében a gyenge kezű demokratikus rendszer döntésének következményei szintén ismertek. A 2006-os zavargásokban játszott szerepe után megalakította a nyíltan terrorista szervezetét, amely robbantásokkal és terrortámadásokkal akarta megbuktatni a kormámyt és az alkotmányos rendet, befolyásolni a parlamenti képviselők döntéseit. Ekkor letartóztatásba helyezték, majd három lépcsőben 2014-ben szabadlábra helyezték. Most pedig majdnem tíz évvel az elkövetett cselekmények után megszülethet az elsőrendű ítélet, amelyben már olyan rendszer ügyészsége kért húsz év büntetést Budaházyra, amely nemcsak megkísérelte, hanem meg is döntötte az alkotmányos rendet. Ha bárki mond ennél abszurdabb történetet, azt filmre viszik Hollywoodban...

ITT OLVASHATÓ

UNORTODOX FAGYLALTNYALÓ - KRAJCÁR CSILLOG, NEM PISZTÁCIA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.05.08.


Matolcsy Györgyöt feljelentették legújabb unortodox ámokfutása miatt, amely abban manifesztálódott, hogy ide, s tova, és pláne uszkve mintegy kétszázötven milliárdnyi forintot szabadított meg közpénz jellegétől. Az ügyészség nagyon serény volt, és három nap alatt söpörte félre a beadványt azzal az indokkal, hogy nem elég konkrét.

Az ügyészég ezek szerint nem olvas újságot, és nem tanulmányozza az internetet, amely csak ezzel volt tele színéről és visszájáról is. Lehet, ez csak önvédelmi reflex a részéről, és házelnök úr próféciájának dőltek be csupán, amely szerint a világháló az maga Belzebub, és a demokrácia egyetlen ellenfele minálunk. Ezt bírta mondani, s ha ő ezt kijelenti, akkor úgy is van.

Vagy azért nem vizsgálja a bűnök üldözője bankelnök úr szöszmötölését, mert nincs rajta sapka, vagy, mert van. Esetleg az teszi érinthetetlenné, hogy piros folt van a valagán, ezt a titkot már sohasem tudjuk meg, ahogyan a posta meg más cégek pénzügyeit sem. Ez is jellemző a helyre, ahol élünk. Viszont Matolcsy egy unikum.
 
Könyveket ír, és könyveket írat, sőt, róla is születik pár ívnyi dicsőítés. Ezeket bankelnök úr gálánsan finanszírozza. Aztán, amikor a művek megszületnek, akkor abból a pénzből, amelyet az alapítványoknak utalt, azok fölvásárolják a bestsellereket, amelyeket abból írtak, amiket az alapítványoknak utalt. Tiszta haszon...

ITT OLVASHATÓ

A HETI VÁLASZ ESETE A KERESZTÉNY KULTÚRFÖLÉNNYEL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.05.07.


A magyar keresztény-konzervativizmus eltartja a kisujját. Igen, Nagy-Britannia idén hatvankilenc szenior ERC-grantot kapott, Magyarország pedig egyet sem, de nyilván különbek vagyunk náluk, mert ugyan egy antiszemita és homofób tapló a budapesti főpolgármester, de legalább keresztény tapló. Igen, egy félhülye a nemzeti bank elnöke, aki egy átlagos brit egyetem elsőéves makróvizsgáján szerte-széjjel bukdácsolná magát, de legalább keresztény félhülye. Igen, a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén a magyar miniszterelnök háttérhatalmakról delirálhat, de legalább közben keresztény abált szalonna darabkák hullottak a szája sarkából. Igen, a konzervatív nímandértelmiség két prominense, Lánczi András és Schmidt Mária, valamivel kevesebb értékelhető teljesítményt mutatott fel, mint egy komolyabb brit adjunktus, de lehet, hogy annak az adjunktusnak is egy pakisztáni buszsofőr volt az apukája, az meg ugye renonsz. 

Én nem tudok jobban elmenni Magyarországról annál, mint amennyire már elmentem, és nem is nagyon akarok. Maradt nekem még egy karéj Magyarország, és azzal remélhetőleg el leszek még egy ideig. Borbásék úgy gondolják, hogy szörnyen vonzó az általuk diszkréten szétrabolt, tönkretett, szarral bekent ország, és tévednek. Erre az országra egy tehetséges huszonéves fiatal nem fogja feltenni az életét.

Ez az ország ma csak és kizárólag azt kínálja a fiataloknak, hogy nem fognak muszlimokba ütközni az utcán. Tolvaj politikusokba igen, lezüllesztett oktatásba és egészségügybe igen, imbecillis rezsimintézet-igazgatókba igen, de pakisztáni buszsofőrök gyerekeibe nem. Ennyit ígér és semmivel sem többet. Akinek ez nem elég, az valószínűleg el fog menni...

ITT OLVASHATÓ

SZERETHETI-E GAJDICS OTTÓ CSAJKOVSZKIJT?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.05.08.


A jeles és közkedvelt szerző, Gajdics Ottó, magyar-könyvtár szakos tanár érdekes témát feszeget a Magyar Időkben megjelent kiáltványában. A hatalom, nevezett Tarlós István főpolgármester és a művész, nevezett Fischer Iván karmester konfliktusát. A szelíd dorgálásból kiderül, hogy Gajdics polgártárs leginkább a hatalmat kedveli az élet szépségei közül. Megélhetési szempontból ez a bátor kiállás tökéletesen érthető a részéről. Az ezért a részére kiutalt, jól kiérdemelt jutalom nem is maradt el.
 
Az érdekes írásból azt is megtudhatjuk, hogy maga Gajdics Ottó – Simon bá'-hoz (Gálvölgyi János) – hasonlóan, „imádja a magas színvonalon játszott komolyzenét”. (Lásd. Csinibaba, rendezte: Tímár Péter). Az imperialisták mákonyát, a beatzenét valószínűleg ki nem állhatja. Meg azt négerzenét, azt a jazz muzsikát. Az ahhoz, „hogy ilyen alakok dirigáljanak nekünk” után azonban mindenképpen hozzá kellett volna tennie azt, hogy A fiúk pedig mars a borbélyhoz!”. Így lett volna igazán hiteles a jogos méltatlankodása.
 
A szovjet mintájú „Tiltott, Tűrt, Támogatott” kultúrpolitika Fekete György, nemzeti főmecénás hathatós segítségével túlélte a rendszerváltást. Tiltani ugyan még nem nagyon lehet manapság, támogatni azonban annál inkább. Az MMA-n, az NKA-n és MNB kiterjedt rokonságán keresztül könnyedén jutalmazni lehet azokat a megbízható személyeket, akiket a rendszer hivatalosan művésznek tekint. A többiek pedig tűrjenek, vagy forduljanak fel, ha már ilyen élhetetlenek. Vegyenek példát mondjuk Baán László közgazdászról és az ő folyamatosan gyümölcsöző kapcsolatairól..
 

A KIRETUSÁLT TÁBORNOK - A RENDŐRSÉG SAJÁT SZÁJÁBÓL CSINÁL, IZÉ... BOHÓCOT, HOGY LÁZÁR JÁNOST MENTEGESSE

NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.05.07.


Így száll szembe a tényekkel az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csütörtökön az állítólagos körmendi menekültbalhéról tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Tiborcz János dandártábornoknak, a Vas megyei rendőrkapitányság vezetője, ám az Országos Rendőr-kapitányság szerint nem tartott semmit, álmodtuk csak az egészet.

Az ORFK híroldala, a police.hu csütörtökön posztolta a tábornok sajtótájékoztatójáról szóló tudósítást. Tiborcz határozottan cáfolta az atv.hu állításait, mely szerint Körmenden „rátörték az ablakot a kézilabdás lányokra a migránsok” és kijelentette: „Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.”

A hír megjelenésével egy időben tartotta szokásos kormányinfóját Lázár János, ahol szintén terítékre került a körmendi eset. Lázár szerint „az ott lévő 81 elszállásolt bevándorló egy része molesztálta az iskola tornatermében edzést tartó kézilabdás lányokat. Ezt az ügyeletes tiszt felszólítására sem hagyták abba, és több ablakot is betörtek. Orbán Viktor azt kérte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy tegye meg a szükséges lépéseket”.

ITT OLVASHATÓ

AZ ÖN FEJÉBEN IS OTT NYÜZSÖGNEK AZ ANG-OK? TUDJA MEG, HOGY MIK AZOK ÉS HOGYAN TESZIK ÖNT BOLDOGTALANNÁ!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA BLOG
Szerző: Kovács Szilvia
2016.05.06.


Korábbi írásomban sorra vettem azt a hat – leggyakoribb – módszert, pszichés mechanizmust, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy tartósan boldogtalanná tegyük saját magunkat. A rövid áttekintés után ismerkedjünk meg velük közelebbről is. Hasznos tanácsokkal fogok szolgálni azoknak, akik szeretnék tökéletesíteni e téren való jártasságukat, de pár kiinduló ötletet azoknak is adok, akik inkább szabadulnának ezektől az önpusztító működésmódoktól. Kezdjük a fejünkben megszólaló hangokkal, amit a pszichológusok automatikus negatív gondolatoknak becéznek.

A MIGRÁNSOK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.05.07.


Az utóbbi napok legnagyobb belpolitikai skandaluma, Fidesz-barátibb megfogalmazásban: fejleménye volt, hogy kiderült, Matolcsy bankelnök úr a forintgyengülésből származó profitját rokonok, haverok között osztogatta. Amit pedig eközben a szerencsétlen devizahitelesekkel tett, az ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki az árvíz idején kényszerűen elhagyott házakat fosztogatja, majd amikor a tette, sikertelen eltitkolási kísérletei ellenére kiderül, még azt várná el a károsultaktól, hogy mondjanak is köszönetet, amiért nem lopott tőlük többet. Orbán védőszárnyai alá húzódva a kuzinjai körében végzett osztogatásokról pedig nemzeti öntudatról és a nemzeti vagyon gyarapításáról hablatyolva cinikusan kijelenthette, hogy neki körülbelül száz unokatestvére van, világszerte pedig 3-400 rokona.

Mindenesetre egyre többen vannak azok, akik szerint, amit Matolcsy MNB elnökként tett, az teljesen elfogadhatatlan, botrányos, törvényellenes, sőt a köznek súlyos vagyoni hátrányokat is okozott.

Egyre többen követelik a lemondását is...

ITT OLVASHATÓ

KÍNOS KÁDERHIÁNNYAL KÜZD A FIDESZ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.05.07.
Egyre feltűnőbb jelenség, hogy fontos pozíciókba sem talál megfelelő embereket a kormánypárt, pedig jelentkező lenne bőven. A Fidesz holdudvarában elsősorban olyanok állnak sorba a vezető posztokért, akik vagy alkalmatlanok egy fontos állás betöltésére, vagy a miniszterelnök nem bízik bennük. Most a leendő köztársasági elnök személye körül kulminálódik ez a probléma.


Azt gondolhatnánk, hogy a Fideszben bőségesen található szellemi potenciál, hiszen ennél a pártnál nagyobb merítéssel még egyik politikai oldal sem rendelkezett a rendszerváltás óta. Egyre nyilvánvalóbb azonban, hogy a kereslet és kínálat aránya ebben az esetben (is) felborult. Orbán Viktor alig enged új kádereket fontos pozíciókba, így kénytelen a régi bajtársakat pakolgatni egyik székből a másikba. A régi fideszes kemény mag tagjai ma már alig találhatók meg fontos posztokon, ami nem csupán a kiöregedés jele...


ITT OLVASHATÓ

ZSUZSANNA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.07.


Senkinek nincs oka kételkedni abban, amit Takáts Zsuzsanna, a Kiss László-féle erőszakolásról elmondott. Ebben az esetben pedig a helyzet súlyosabb annál, mint eddig gondoltuk. Maga az erőszak is, a róla szóló hazudozások is, de azok szerepe is, akik mentegetni próbálták Kiss és társai tettét. A legszörnyűbb változat, hogy annyi erőszak történt, hogy nem emlékeznek, ki volt a szóban forgó áldozat, egyszerűen összekeverik őket, és egy másik áldozatról beszéltek. De foglalkozzunk Zsuzsannával, mert miatta ítélték el Kisst és társait. 

A körülményekről annyit, hogy nem azért esett meg az aktus, mert az áldozat "szeretett kefélni", és nem is azért, mert része volt az "uszodai életnek", mert életében először járt ott. Hogy miért ment el az egyik úszóval megnézni a lakását, ami ott volt az uszodában, azt csak olyanok kérdezik, akik maguk is hajlamosak lennének ilyen cselekmény elkövetésére, és akiknek természetes, hogy abból ennek kell következnie. Az áldozat nem gondolta, hogy egy élsportoló a társaival bűnszervezetben csalja oda a lányokat, hogy megerőszakolják őket. Normális ember erre nem gondol...

ITT OLVASHATÓ

AZ OEP MEGSZÜNTETÉSÉNEK HÁTTERE: SZÁMÍT-E AZ EGÉSZSÉGÜGY?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Nagy Gyöngyi
2016.05.07.


Az elmúlt hetekben megjelent újsághírek szerint a kormány már nem nyúlna az egészségügyhöz ebben a ciklusban. Más források éppen az ellenkezőjét állítják: az egészségügy lesz a fő téma. Mit történik valójában? Ha a kormány nem is nyúl közvetlenül az ellátórendszerhez, úgy tűnik, éppen most alakítja át az egészségügy irányítási struktúráját. A hírek szerint ugyanis a közeljövőben megszűnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Legtöbb szakfeladatát a minisztérium (EMMI) veszi át; és a legtöbb „ügyféllel” kapcsolatos feladata lehetőleg járási hatáskörbe kerül...

ITT OLVASHATÓ

AKIT A DAKOTA LÓ MEGRÚGOTT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.05.07.


Ez egy rövid poszt lesz, a tetejébe salátaposzt, tele zöldségekkel, meg egy kis borecettel...

Annyi érdekes dolog vesz körül bennünket, annyi érthetetlen, vagy legalábbis nehezen érthető dolog, hogy az ember azonnal belátja elméje véges természetét a végtelen világegyetemmel szemben, és letesz minden beképzeltségről, nagyravágyásról.
Számomra például maga a csoda, hogy valaki, akinek az egész élete a gátlástalan és határtalan agresszivitásról szól, meglepődjön azon, ha akcióit reakció követi.
Olyan ez, mintha valaki a ló seggét csipkedné, és utána meglepődne, hogy az amúgy kötélidegzetű jószág egy elegáns mozdulattal felrúgja.
Hogy aztán még odaáll adni a sértettet, ehhez meg már igazán pofa kell...
Különösen így van ez, ha az arányok hozzávertőleg a muraközi - kertitörpe arányokra emlékeztetnek erősen.
Hát mit gondolt ez a szerencsétlen zakkant, büntetlenül pofátlankodhat az idők végtelenségéig?
Ugyan.
Bár egy család tagjai vagyunk, de ahol a sok gyerek között akad egy-két beilleszkedésre képtelen, ott azokat előbb-utóbb nevelni kezdik, elsősorban a szülők, aztán a legnagyobbak és a végén még az apraja is beléjük rúg egyet-kettőt.
A probléma csak az, hogy mi fizetjük a gyógyterápia árát, hát nem lehet, hogy nekünk kellene a gyógyászati jellegű seggberúgásokat kiutalni?

Aztán itt van ez a körmendi eset is, ahol nem csak a lóláb lóg ki, hanem maga a ló is.
Ez is csodálatos, hiszen a legostobább jobber (széles mezőny, nagy harc a helyezésekért...) is azonnal átláthatja, hogy itt egyszerű hangulatkeltés folyik, a népet a menekültek ellen akarják hangolni egészen pontosen körülírható körök, akiknek ellenséget kell produkálniuk bármi áron.
Hiszen ez a habarcs, mikor a szarból várat akarnak építeni.
Nincs ellenség, nincs miért elviselni őket, ha van, akkor is csak azért, mert azt az erőt kommunikálják, ami tulajdonképpen nincs is.
Csak a gyűlölet ereje van, melyet mesterségesen szítanak saját pozíciójuk megerősítése végett.
A legszomorúbb az egészben, hogy a Gyűlölködő úgy állítja maga mellé vazallusait, mint a bűnözők szokták a banda új tagjait: a kezébe nyomnak egy fegyvert és lelövetnek valakit, hogy így biztosítsák megingathatatlan hűségét.
Persze pénzt is mellékelnek hozzá, de a lényeg mégiscsak az elköteleződés.
Ha valaki a próbán elbukik, örülhet, ha az életét meg tudja őrizni.
Nem lennék a körmendi rendőrkapitány helyében...


ITT OLVASHATÓ