2016. február 16., kedd

INSALLAH

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.16.

CIVILEKET BOMBÁZNAK AZ OROSZOK...
Érdekes elgondolkodni azon, hogy mi van olyankor, ha Aszad elnök hadserege elfoglalja az ISIS legfőbb szíriai erősségét, Aleppót.
Egy ilyen helyzet erősen emlékeztetne - és ahogy az ábra ma mutatja, emlékeztetni is fog - egy lakástatarozásra, melyben helyreállították a közműveket, vakoltak és meszeltek, jóformán már csak a nagytakarítás maradt hátra, de az eredményen felbuzdult lakók el fogják végezni ezt is, lelkesen.
Persze nem öt perc alatt, de igen közel került az a perc, mikor Aszad elégedetten hátradőlhet, Szíria megmenekült.
Amerika pedig szomorkodhat, hiszen a közelmúltban egymás után kétszer is nagyot hibázott, talán most még az ukrán helyzetnél is jobban elszabta a dolgot.
Aleppót már most is elvágták a török határtól, így a lázadók utánpótlása és menekülési útvonala megszűnt, így már csak idő kérdése, hogy mikor számolják fel őket.
Aki azt mondja, hogy az oroszok nem csak az Iszlám Állam állásait bombázzák, az természetesen igazat mond, de azt is figyelembe kell venni, hogy Putyin soha nem is ezt kommunikálta, hanem a törvényes rezsim támogatásáról beszélt, és azt is tette.

ITT OLVASHATÓ

A NAIH SZERINT NEM TITKOLHATJA A RENDŐRSÉG AZ ORBÁN-LAGZIN ELTŰNT TELEFONOK UTÁNI HAJSZA RÉSZLETEIT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: atlatszo
2016.02.16.


Mint emlékezetes, Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont, ami miatt körülbelül olyan nyomozás folyt, mint egy fegyveres bankrablás esetén. Az eljárást azóta felfüggesztették, mert az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani. Pedig az esküvő 26 résztvevőjétől DNS mintát is vettek. A nyomozás egyes részleteivel kapcsolatos kérdéseinkre a rendőrség megtagadta a tájékoztatást. Az Információszabadság Hatóság szerint jogsértően.


A nyomozásért először a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) Nyomozó Főosztályának Életvédelmi Főosztálya felelt, később pedig a Vagyonvédelmi Főosztály, erről a döntést országos rendőrfőkapitány és az NNI főigazgatója, Bezsenyi Mihány dandártábornok hozták meg.
A Készenléti Rendőrség (KR) tájékoztatása szerint a szokatlan nyomozási hév jogalapját egy rendelet teremtette meg, amely a főkapitány számára lehetővé teszi, hogy az elkövető vagy az elkövetés körülményeire tekintettel bármely nyomozást a KR hatáskörébe utaljon.
Mivel az elkövetőt mindeddig nem sikerült megtalálni, az elkövetés körülményei kellett, hogy indokolják az igyekezetet.


ITT OLVASHATÓ

KÉSZÜL SZÍRIA SZTÁLINGRÁDJA

BAL-RAD BLOG
Szerző: Admin
2016.02.16.


Minden kétséget kizáróan Aleppo körül forognak most a szíriai polgárháború eseményei. Aligha véletlenül. A város visszavétele a banditaseregektől kulcsfontosságú mozzanat lesz a háborúnak.
Aleppo a Törökország által abrakolt “Al-Nuszra Front” a “Szabad Szíriai Hadsereg” és az “Al-Shamiya Dzhabhat” bűnbandák fő fészke. A város északi és északnyugati részein található Layramun, Al-Khalidi, és Al-Zahra negyedeit már a szír kormányerők és a kurd milicisták ellenőrzik.
A közeli Hreytan, Haiyang és Anadan pribékjei szoros gyűrűbe zárva várják a végső leszámolást.
Az Aleppo – Gaziantep főútvonalat a szír kormányhadsereg és a kurd YPG milíciák ellenőrzésük alá vonták, Tel Rifaat városát pedig tegnap késő este kitakarították a banditahordáktól. A török hadsereg tüzérsége folyamatos ágyúzásai ellenére.


ITT OLVASHATÓ

KIVESZŐBEN AZ AMERIKAI INFLÁCIÓS VÁRAKOZÁSOK - RÉSZBEN INDOKOLATLANUL

ALAPBLOG
Szerző: Lombard
2016.02.16.A következő egy-két év alighanem a defláció elleni küzdelemről fog szólni a világgazdaságban. Összeomlottak a nyersanyagárak, erősödik a dollár, Kína megkezdte a jüan leértékelését, deflációt exportálva a világba. A nyersanyagárak esése fokozatosan épül be a feldolgozott termékek árába, így a közeljövő inflációs iránya nagyjából adott. Indokoltan jönnek le a rövid távú inflációs várakozások. De a hosszúak is esnek ezzel párhuzamosan. Itt már gondban vagyok a piaccal való egyetértéssel.


ITT OLVASHATÓ

SZÍVSZAGGATÓ TÉRKÉPEN A TÖRÖKORSZÁGI NŐGYILKOSSÁGOK

ÁTLÁTSZÓ - ADATÚJSÁGÍRÁS BLOG
Szerző: D.Kovács Ildikó
2016.02.16.

2010 és 2015 között 1134 nőt öltek meg Törökországban, ez 1—1,5 naponta egy ember – olvasható a kadincinayetleri.org nevű honlapon. A honlap készítői ezeket a gyilkosságokat ábrázolják egy interaktív térképen, a számok mögé azonban történeteket is tesznek.
Az áldozatok neve és életkora mellett az is szerepel, hogy milyen körülmények között haltak meg. Van például olyan 38 éves nő, akit a férje ölt meg, mert a feleség vörösre festette a haját, de olyan is, akinek azért kellett meghalnia, mert el akart válni.
Az áldozatok között vannak gyermekek is, egy 5 éves kislány szexuális zaklatás következtében hunyt el.
Az adatújságírással foglalkozó és infografikákat gyűjtő Data Driven Journalism (DDJ) oldal további megdöbbentő okokat is felsorol: a nő nem adta oda étkezés közben a sót, vett egy vörös ruhát, vagy „egyszerűen csak idegesítő volt”.

ITT OLVASHATÓ

ZÖLD PAKS

POSZT ITT
Szerző: Tompa Imre
2016.02.16.

Neeem azér’ öntötte betonba riválisát a helyi képviselő, mert el akarta tüntetni: szobrot akart neki állítani!!!

Ez annyira cuki, hogy Paksot úgy reklámozzák, hogy mecsoda zöld projekt ez, ecsém, tkp azért csináljuk, mert akkora környezetvédők vagyunk, oan zöldek vagyunk, mint egy brokkoli wazze, fütyülve járunk a réten, le ne legeljenek, ahogy a régi vicc mondja, ez megfelel a sok hülye ’68-as balos nyugati széplélekből lett politikus ízlésének, sok megújuló hülye.
Pont olyan ez, mint amit a tanács faliújságján láttam a zén kis falumban a minap, hogyaszongya magyar földet a magyar gazdáknak! Ezzel reklámozzák az állami földeknek a klientúra általi lenyúlását (a jelek szerint az eddig eladott 130 ezer hektár majd’ kétharmada fideszközeli arcokhoz és vállalkozókhoz jutott). Jó, mi? Néhány további kommunikációs javaslat, meszidzs a jól targetált és szegmentált niche-ekbe bele, legyen mit hájpolni call to action.
Nem parvenü pofátlanság, hanem a művészet szeretete! miatt vitte haza a kormány arca , ez a reneszánsz ember, a fess rezsibiztos Rafaello Esterházy Madonnáját, hogy vigyázzon rá, hogy össze ne fenje az a sok kis rohadék fülzsírszagú kisgyerek (copyright L’art pour l’art Társulat), akiket az a sok kockásfülű borostás konverzcipős (kohnverz) visz a múzeumba, addig se kelljen tanítani.

ITT OLVASHATÓ

GYERÜNK AMAZONOK!

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.16.


Diktatúrában az ellenzék utcán van, ezért vezetői is ott keletkeznek. Sokan próbálkoznak, van aki így, van aki amúgy, aztán a Nép egyszercsak eldönti, ki mögé áll. Ez a döntés megtörtént a Kossuthon, a kiválasztott Népvezérek a Szakszervezetek vezetői. Döntő többségük , tán nem is véletlenül. Ha úgy tetszik: annál igazságosabb történet nincs is, minthogy az elmúlt 25 év férfidomináns lassú korhadását a látszólag gyengébb nem gyógyítsa meg. Persze lesznek, akik ezt rossznéven veszik, de legalább ebben is elválik a szar a májtól: könnyebben helyreáll a nemek egyensúlya és egyenrangúsága, ha egy időre Nők vezetik az Országot. Szóval első nyereményünk ilyen esetben a valódi emancipáció. Ha ugyanis egy ország vezetésében nők dominálnak, akkor minden szinten javulni fog a megbecsülésük. Nem kell munkaügyi pereket indítani, hogy azonos fizetéseket kapjanak azonos teljesítményekért, nem kell nemi kvótákat felállítani: természetessé válik, hogy a férfi és a nő társadalmilag, közéletileg azonos súlyú entitás. De lesznek itt még további nyereségek...

ITT OLVASHATÓ

A KÓSA SZORZÓ

NEMGOGOL  BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.02.16.


Kósa Lajos: SZÁZSZOR jobb ma a magyaroknak, mint az MSZP idején

Tiszta, világos és érthető beszéd. Ilyen ostobaságokat bárki képes mondani, Kósa Lajos pedig kimondottan tehetséges ebben a műfajban. A Fidesz jelenlegi frakcióvezetőjével valamikor elhitették, hogy őt a Jóisten is nagyon okosnak teremtette. Kósa rendkívül naiv és hiszékeny. Isten véleménye Kósa Lajos teremtéséről merőben eltérő ugyan, de ő sohasem szokott nyilatkozgatni a köztévében. Meghagyja ezt a lehetőséget a frakcióvezető úrnak, mivel rendkívül szórakoztatónak találja a megnyilatkozásait. Egyes teológusok szerint Isten gyakran idézi is Kósát mások előtt, amikor az űr végtelenségét akarja szemléltetni nekik.
 
Kósa Lajos pontosan százszor olyan okosnak tartja magát, mint amennyire valójában az. A kiinduló érték nem lehet túlságosan jelentős, mivel hosszú politikai karrierje során még protekcióval sem sikerült összeszednie magának egy diplomát, pedig 2010 előtt tandíjat sem kellett fizetni az egyetemeken. Diplomára igazából nincs szüksége, mivel az eszetlenségeivel ennek is hiányában hatékonyan képes szórakoztatni a környezetét. Kósa majdnem olyan okos, mint Kövér László, aki szintén hamis illúziókba ringatja magát a saját szellemi képességeit illetően. A Fidesz-KDNP soraiban az ostobaság elengedhetetlen erénynek számít, amire biztos és tartós politikai karriert lehet építeni. A vezérkar szellemi teljesítménye fordított arányban áll a FIDESZ-KDNP népszerűségével. Erre a miniszterelnök már rég rájött...
 
 

ILYEN EGYSZERŰ A HOSSZÚ KATINKA-REJTÉLY MEGFEJTÉSE

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.02.16.


Amikor Hosszú Katinka decemberben a nyilvánosság előtt szállt szembe Gyárfás Tamással, azonnal megjelentek a kombinációk.
  1. Az egyik konteó szerint Orbán adta ki a "kilövési engedélyt" Gyárfásra, és az úszóvilágban családilag is érintett Kósa frakcióvezető bujtotta fel az úszónőt az elnök ellen.
  2. A másik szerint Hosszú pénzéhes amerikai férje áll amögött, hogy nem volt hajlandó ingyen szerepelni a 2017-es vizes vébé promófilmjében (ez Gyárfásék verziója).
Mintha - Orbán logikáját követve - nem volna életszerű, hogy "egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér Baján Hosszú Katinka felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni".

Külső erők állnak minden és mindenki mögött.

Pedig nem. Illetve ebben ez esetben biztosan nem. A dolog ennél jóval egyszerűbb:

ITT OLVASHATÓ

NEM ORBÁN LEVÁLTÁSA. DE NEM IS CSUPÁN AZ ISKOLAI KRÉTÁK SZÁMA A TÉT AZ OKTATÁSI TÜNTETÉSEKBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.16.


Miért is tüntetnek a tanárok, és miért is tüntetünk velük? Kormányellenes megmozdulásokról van szó? Szakmai érdekvédelmi megmozdulásról vagy a társadalmi felháborodás kitöréséről? Janisch Attila a Narancs.hu-n egyértelműen a gonosz Orbán-rezsim elleni újabb megváltót látja a pedagógusokban, Babarczy Eszter és Vágó Gábor szerint tisztán szakmai, érdekvédelmi tüntetésről van szó. Szerintem mind tévednek, ugyanis a tanárok tiltakozása egy vegyesfelvágott eddig, amelyik a magyar helyzet sajátossága miatt több, legalább három jellemzővel rendelkezik:

ITT OLVASHATÓ

NE VEGYÜK EL A TANÁROKTÓL, AMI AZ Ő ÜGYÜK!

MAGYAR NARANCS - VÉLEMÉNY - PUBLICISZTIKA
Szerző: Babarczy Eszter
2016.02.16.


A magyar oktatásban működnek kiváló iskolák, amelyekbe eleve csak a legkiválóbb gyerekeket veszik fel – és a néhány protezsáltat –, ezekben az iskolákban érettségiznek a magyar értelmiség gyerekei. Ilyenbe járt az én fiam is. Kiváló alapítványi és magániskolák is működnek, ahol a vagyonos középosztály gyerekeivel személyre szólóan foglalkoznak, és mivel a szülő fizet, aligha kétséges, hogy az iskola a gyerek körül forog. Egy teljesen másfajta oktatási jövőt képzelő új elit egészen újfajta, gyerekközeli és – ahogy mondani illik ma az oktatástudományban – kompetenciaközpontú óvodákat és általános iskolákat szervez.

Ennek a mostani mozgalomnak nem szabad, hogy ezek az elitiskolák álljanak a középpontjában, mert elég, ha csak hagyják a magyar szellemi elitet dolgozni, és az megoldja a felsőközéposztály újratermelését. Akárhány kerekasztal lesz is (mint ahogy volt is már – az egyikben én is dolgoztam), a mindennél sürgősebb feladat, a szörnyetegfeladat a lecsúszók-kicsúszók visszarángatása a modern világ valamilyen járható ösvényére...

ITT OLVASHATÓ

KLINGHAMMER EGYSZERŰ BEFŐTTJE

HVG ONLINE - VÉLEMÉNY - NYÜZSI
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.02.16.


A Klinghammer-interjún sok mindenki kiakadt. Ki a kockás ingért, ki a pedagógusok szünidejének emlegetéséért, ki a tankönyvpiac sajátos megítéléséért, vagy azon, hogy az akadémia állítsa össze a tananyagot. Mondjuk úgy, sokan találtak maguknak szemléznivalót, volt miből.

Nekem speciel a befőtthasonlatra „nyílt ki a bicska a zsebemben” – hogy a volt felsőoktatási államtitkár szavaival éljek. Mert ez a befőttes, ez így hangzott: „Nem kell mételyezni a többieket olyan gyerekekkel, akik alkalmatlanok, mert nem tudják elsajátítani a tananyagot, vagy mert akarati hiányossággal küzdenek és nincs kedvük tanulni. Gondoljon a befőttre: 2-3 rossz szem az egész üveget elronthatja.” Ez egy egyszerű hasonlat, gondolom, azért egyszerűsített le ennyire, hogy így talán a hülye is megérti az oktatáspolitika csapásvonalát.

Persze próbálkoztak régebben körmönfontabb meghatározással, pl. hallhattuk a „szeretetteljes szegregáció” fogalmát, elemzését, amit Balog Zoltán már sosem tud lemosni magáról, aztán később keményebben kellett fogalmazni, megtette ezt Kósa Lajos, miszerint be kell végre látni, hogy az integráció zsákutca. Nem mintha ez az oktatáspolitika próbálkozott volna ezzel tenni bármit is, ők leginkább a szegregáció különféle kifinomult és kevésbé kifinomult módjaiban léptek előre, összekapcsolva ezt az egyházi iskolák hálózatának visszaállításával. Sosem volt ennyi szegregálódó, vagy szegregált általános iskola, mint az utóbbi hat évben...

ITT OLVASHATÓ

EURÓPA VÉDTELEN ÉS GYENGE - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.02.16.
Kudarcot vallott az unió politikája a menekültválság ügyében. A V4-ek szerint Görögország nem képes megvédeni Európát, ezért kiszorítanák a schengeni övezetből, de ez veszélyezteti az uniós szolidaritást. A menekültek elosztása istenkáromlással ér fel számukra. Alapvetően Merkelt tartják felelősnek a menekültáradatért. Orbán Viktor menekültpolitikáját egyre több szélsőjobbos támogatja...


ITT OLVASHATÓ

ENGEDELMESSÉG VAGY AUTONÓMIA

MAGYAR NARANCS - MAGYAR TERMÉK BLOG
Szerző: Schilling Árpád
2016.02.16.
Orbán Viktor magát tartja a Legfőbb Mértékegységnek. A pedagógusoknak őt kell tárgyalásra bírniuk, vagy jöjjön a sztrájk. És akkor mindnyájunknak el kell menni.


A tanárok, a diákok, a szülők képviselői és Sándor Mária derűssé tették azt a borús és hideg délutánt, amit eltölthettünk közösen a Kossuth téren. Álltunk csöndben mindannyian, majd Mária áldást kért a nemzetére az Úrtól. Nem viccelek, ez történt. Különleges élmény volt az esőben hallgatni a nép képviselőit, akik úgy szónokoltak a Parlament előtt, mint akikben lehet és kell bízni. Vajon meddig tartanak ki? Csatlakoznak-e hozzájuk elegen? Elérjük-e a kritikus tömeg méretét? Belépnek-e más szakmák? Kialakul-e a mindennél fontosabb társadalmi párbeszéd? Vajon mikor jutunk el oda, hogy megbeszéljük közös dolgainkat?


...Orbán Viktor morális lényege, hogy magát tartja a legvégső mértéknek. Ő a magyarok szélső értéke, mondhatni. Nála senki sem lehet okosabb, tájékozottabb, hatalmasabb és fontosabb. A mi mértékegységünk: az orbán. Egy orbán stadion, két orbán állami föld, fél orbán trafik, három orbán kaszinó és így tovább. Nincs más, csak orbán, orbán, orbán… Minden miniszter, államtitkár, állami intézményvezető, kórházigazgató vagy iskolaigazgató Orbán köpenyéből bújt elő, és ha nem, akkor vagy behúzódik a köpeny alá magától, vagy hamarosan ellehetetlenítik, leváltják...


ITT OLVASHATÓ

FEJLŐDIK A DK

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Bartus László
2016.02.14.


Mindenkit örömmel és büszkeséggel tölthet el, hogy ebben a lángoktól ölelt kis országban létezik valami, ami nem stagnál, hanem állandóan fejlődik, s ezt Demokratikus Koalíciónak hívják. Egy párt, amely belátja hibáit, és úgy képes meghasonulni önmagával, hogy abból semmit nem vesz észre, saját szemében ugyanaz marad. A Demokratikus Koalíció nem ragad le korábbi nézeteinél, amelyeket egykor – tévesen – megdönthetetlen alapelveknek nevezett, hanem képes válaszolni a maga által létrehozott új kihívásokra.
Mint a Párt VI. kongresszusán kiderült, a Demokratikus Koalíciónak már nem alternatíva 1989. A párt örökös elnöke elmondta, hogy nem lehet visszamenni már 2010-hez sem. Az elnöki beszéd legfontosabb üzenete az volt, hogy (szó szerint idézem) “demokratikus restauráció nincs”. Ezért kellett új programot készíteni. 
ITT OLVASHATÓ

NEKÜNK KIZÁRÁS KELL

JEHU - NOLBLOG
Szerző: jehu
2016.02.15.


Mármint az EU-ból való kizárás! De ha az nehézkes, akkor legalább a pénzt vonják meg a maffia uralta Orbániától – a leendő IV. Magyar Köztársaságnak és magának az EU-nak az érdekében!Mindig figyeltem a politikára, erről már nem tudok leszokni. De nézni-hallgatni nem tudom már azokat a „politikusokat", akik ma hatalmon vannak – s „parlamenti ellenzéküket" se nagyon.Nem hallgattam tehát Orbánt, csak olvastam elképesztő zagyválkodásáról, aztán Schiffer válaszáról (szerintem szintén zagyválkodás). De mintegy véletlenül Tóbiástól hallottam vagy három mondatot - épp ő beszélt, amikor egy pillanatra mégiscsak bekapcsoltam a tévét.

ITT OLVASHATÓ

SÁNDOR MÁRIA - A NŐ, AKI TUD VALAMIT

MOST & ITT
Szerző: fsp
2015.02.15.


Amikor tavaly áprilisban feketeruhás nővérként megismerte az ország, akkor még csak azt láttuk és éreztük, hogy ez a nő keserű és nagyon igaza van.Azóta már az erőt is érezzük mögötte.Jó tanácsadói lehetnek, akiket jól választott meg, és jó érzékkel dönti el, hogy mikor kell hallgatni rájuk, és mikor nem. De valószínűbb, hogy ösztönös politikai tehetség.Amit mond, amit csinál, az mindig jó. Biztosan lesz olyan, amikor majd hibázik, talán csalódni is fogunk benne, de ennek még nem jött el az ideje.

ITT OLVASHATÓ

10 TÁPLÁLKOZÁSI TIPP A BETEGSÉGEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN

TÁPLÁLKOZÁS-NEVELDE BLOG
Szerző: Skerlecz Petra
2016.02.14.


Az időjárás enyhe melegedésével és a tavasz közeledtével egyre nagyobb számban jelennek meg a felső légutakat, az emésztőrendszert, valamint a szervezet egyéb részeit érintő, gyulladással járó betegségek. Ezek a betegségek a gyermekektől kezdve a család idősebb tagjain át mindenkit érinthetnek és gyakran hosszú időn át okoznak kellemetlen tüneteket, rosszabb esetben teljesen ledöntik a lábáról a beteg személyt. A gyulladásos kórképek elkerülésére számos praktika és tanács létezik, a védekezés folyamatában azonban a táplálkozás szerepe is rendkívül fontos. Lássuk mit tehetünk annak érdekében, hogy szervezetünket a legjobb formájában tudhassuk ezen időszakban során...

ITT OLVASHATÓ

AUTÓVÁSÁRLÁS NÉMETORSZÁGBAN

SELFISH BLOG
Szerző: selfies
2016.02.15.


Hogyan is kezdődött?
A családban valakinek új autóra volt szüksége és az a modell, amit kinézett, itthon igencsak elvétve akadt. Mivel volt már tapasztalatunk a családban külföldi - németországi - kocsivásárlással kapcsolatban, felvetődött hogy újra erre az útra kellene lépni. Régen amikor még nem volt internet, útközben döntötték el az ismerősök, melyik kocsit vennék meg. Most azonban, hála a mai technikának előre ki lehet nézni a világhálón mit is szeretnénk és mindemellett megtalálunk minden fontos adatot, képet a kinézett kocsiról. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy beszélek németül, és mivel Németország volt a cél- így természetesen rám hárult a feladat hogy a kinézett kocsikat leinformáljam. Összeállítottam hát németül azokat a kérdéseket, amik fontosak voltak és elkezdtem az e-mailezést...

ITT OLVASHATÓ

MILYEN LEGYEN A KERTEM?

VIRÁGOK, KERTEK, TERMÉSZET BLOG
Szerző: Éva-Mária
2016.02.15.


Nincs az a kert, amit egy idő után ne kellene megújítani. Az évek során szemünk hozzászokik a látványához akkor is, ha az már nem olyan mutatós, mint amikor kialakítottuk. Mindenhol szükség lehet kisebb vagy nagyobb változtatásra, amelyre már a téli hónapokban fel lehet készülni, megtervezve a teendőket.
 
A régi kert átalakítása könnyebb is, meg nehezebb is, mintha tiszta lappal indulnánk. Könnyebb, mert mindenhol vannak olyan szép fák, bokrok vagy virágok, amelyek már kifejlődtek - vétek lenne megszabadulni tőlük. Nehezebb, mert jobban kell alkalmazkodnunk a meglévő adottságokhoz, fantáziánknak jobban gátat szabnak a lehetőségek.
 
Az első lépés a méretarányos alaprajz elkészítése. Nem kell mérnöki pontossággal dolgoznunk, elég, ha lelépjük a meglévő területet.
 
Ezután vegyük számba a meglévő növényeket, és döntsük el, mi marad, mi megy. Rajzunkba már csak az kerüljön be, amit meghagyunk...
 

PROBLÉMAMEGOLDÁS VAGY KREATIVITÁS? KI A KREATÍV?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.02.15.

Aki új dolgot talál ki? De hiszen tudjuk jól, nincs új a nap alatt!
Aki látja előre, mire van szükség a jövőben, milyen lesz a világunk és elébe megy a dolgoknak? Kitalálja, megálmodja, hogy mire lesz szükség?
Vagy nyitottan, kíváncsian jár-kel a világban és egyszerűen észreveszi a szembejövő lehetőségeket? Nem veti el azonnal a szokásostól eltérő megoldásokat?

Ez arról jutott eszembe, hogy egy innovációs témában működő cég vezetőjétől hallottam, ha megy hozzá valaki egy ötlettel, amit aprólékosan kidolgoztak, megalapoztak számokkal és szakmai tanulmányokkal, az őt soha nem érdekli. Ellenben ha jön hozzá valaki egy olyan ötlettel, ami őrületesnek, de izgalmasnak, valamilyen szempontból értékesnek, előrevivőnek tűnik, a legkevésbé az érdekli, megvalósítható-e mindenféle szempontból, megvan-e hozzá minden tudás, nem mond-e ellent mondjuk a fizikai törvényszerűségeknek. Egy ilyen ötlet fel tudja kelteni az érdeklődését, fel tudja villanyozni. A megvalósítás módja teljesen más kérdés, mondhatni, részletkérdés. Hiszen tudjuk, hogy nincs lehetetlen, minden technikai kérdést meg lehet oldani. Legfeljebb ha kiderül, hogy túl költséges lenne a szükséges kutatás, kidolgozás, akkor majd később – ha ez bebizonyosodik - elvetik...

ITT OLVASHATÓ

NINCS PÉNZ A TANÁRI FIZETÉSEK EMELÉSÉRE

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.02.15.


Azt mondta a vidéki futballista, hogy nincs pénz a tanárok fizetésemelésére. És nem sült ki a szeme.

Alapfokú algebra következik.
 
A tanári átlagfizetés (kormányhű statisztika szerint, ez valószínűleg nem igaz, de legyen) 215 000 forint. 85 000-rel emelve éri el a már éppen nem megalázó 300 000-t.
A lillafüredi kihelyezett hozzávetőleges (de eléggé megbízható) számítások szerint (szálloda, zab... bocsánat, étkezés, benzin) 25 millió forintba került. Ez 294 tanár fizetésének egyhavi emelésére lett volna elég...
 

KÉRDEZZÜK MEG A NÉPET: MIT SZERETNE?

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.02.16.


A kormányzat vezető korifeusai bizonytalankodnak, amikor a felhatalmazási törvényről beszélnek. Elfogadásához a nem létező kétharmadra volna szükségük, van aki népszavaztatna, mások nemzeti konzultálnának. Valójában egyik sem működőképes, mert az alaptörvényt érintő kérdésekből eleve kizárták a nép akaratát, ugyanakkor a NER szívének olyan kedves konzultáció nem más, mint propagandafogás.

Egy elnéptelenedő faluban többen élnek, mint ahány eszement menekült nálunk keresne menedéket, arról nem is beszélve, hogy alaposan kellene ismernie az iszlám állam terroristakihelyező főosztályának a magyar viszonyokat, hogy a minket választó menekültek közé még egy rosszfiút is be tudjanak építeni. Szóval ez az egész „fenyegető terrorveszély” olyan, mint egy túlfújt lufi, könnyen kipukkanhat, egészen másra kellhet a „szabad kéz”.

ITT OLVASHATÓ

LÁNGLOVAGOK SEGÉLYKIÁLTÁSA

LÁNGLOVAGOK BLOG
Szerző: Kis-Guczi Péter
2016.02.15.


Minden eddiginél nagyobb összefogás nélkül nem megy tovább, és nem éli meg a 15. születésnapját a tűzoltóportál.

Idén április 26-án ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Lánglovagok.hu. Vagy nem. Az új Polgári Törvénykönyv (PTK) jelentős akadályt gördített a tűzoltóportál további létezése elé.
Miután az oldal egy komoly programozási háttérrel a professzionális internetes újságok sorába lépett, egyre inkább jelentkeztek olyan költségek, főként informatikai területen, melyek társadalmi munkával nem voltak kiválthatók. Hogy a kiadásokat reklámbevételekkel fedezni tudjuk, szükségessé vált a szervezeti háttér megteremtésére.

A Lánglovagok.hu hiába nem a pénzről szól (ezt sokan a mai napig nem értik meg), non-profit szervezet nem alkalmas a működtetésre, így 2008-ban egy korlátolt felelősségű társaság alapítása mellett döntöttünk. Csakhogy a PTK változása miatt 2016. március 15-ig a jelenlegi 600 ezer forintos törzstőkénket fel kell emelni 3 millió forintra...

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN ORBÁN TERRORISTÁIBÓL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem van
2016.02.15.


A mi jó Viktorunk belevette abba a csinos fejecskéjébe, hogy kellene egy icurka-picurka Alaptörvény-módosítás, mert mi lesz, ha gaz terroristák támadják meg Plakát Magyarország békésen kérődző lakóit. Felhatalmazást kérne hát rendeleti kormányzásra, melynek keretében betilthatná az országot. Van azonban Viktorunk gondolatmenetében egy kicsi döccenő, amiért még Plakát Magyarország derék polgárai sem hiszik el a mesét. Nincs és nem is lesz Magyarországon olyan terrorveszély, amely indokolhatna bármilyen teljhatalmat. Az itt élő török, szír pénzváltók és kebabárusok utálják egymást rendesen, de erőszakos cselekedetre - pláne a magyarok ellen - nem szokták volt ragadtatni magukat. Ha mégis, az egyszerű rendőri kérdés, azért talán nem kellene diktátort kineveznünk. Amennyiben pedig az embercsempész tömegáru gondolná úgy, hogy erőszakosan zúdulna be az országba, az a határrendészet vagy a honvédelem dolga. Liberális barátaimnak most szörnyűséget árulok el: ha embercsempészék erőszakoskodnak, egyből kombattánsnak minősülnek, akikre a katonaság tüzet nyit, oszt jóccakát. Ez a dolguk. Allah meg szeretettel várja híveit a nekik berendezett komfortos Paradicsomban, ahol nagyobb a szociális segély, mint az EU országaiban, és kedvükre erőszakolhatnak nőket, gyerekeket. Nem kell tehát jó Viktorunknak Alaptörvényt módosítania, mert a mostaniban benne van már minden felhatalmazás. Ő hozatta meg a mamelukjaival. Jó olvasást hozzá, drága Viktor! Minket azonban kérlek, hagyjál már békibe' az újabb hülyeségeddel...

ITT OLVASHATÓ