2016. szeptember 22., csütörtök

ÚJABB MUTYIK A LÁTHATÁRON - A FIDESZ ÚGY SZÓRJA A KÖZPÉNZT, MINTHA NEM LENNE HOLNAP

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.09.22.
 
 
Alig telt el a nyár, máris esnek ki a legújabb csontvázak a szekrényből a Fidesz költekezéseiről. Többek között kiderült, hogy már azelőtt elégették a gyűlöletkampányra szánt 3,1 milliárdot Rogán haverjának cégeinél, hogy az törvényesen megengedett lett volna. Sebaj, hiszen oktatásra és egészségügyre gyűlöletkampányra mindig van pénz, Orbánék meg is dobták a büdzsét még 800 millióval.
 
 
A menekültellenes kampány felpörgésével párhuzamosan jubileumot is ünnepelt az Orbán-kormány, mégpedig a tízezredik gazdag migráns betelepítésének jubileumát. Családokkal együtt ugyanis ennyien vásároltak eddig letelepedési államkötvényt, amivel persze mindenki jól jár Orbánék környezetében, csak a magyar állam nem. Közben pedig már csaknem tízszer annyi bevándorló jött miattuk, mint amennyi miatt az egész népszavazást tartják. 
 
De Matolcsy sem tétlenkedett az elmúlt időszakban: mostanra nem csak rokonaival szórta tele az MNB-s alapítványokat, de új barátnőre cserélte le feleségét is. Az új státusszal pedig felelősség is jár a volt fitneszoktató barátnőnek: Matolcsy jegybankjában ugyanis az asszisztensi munkáért 1,7 millió forintot osztanak, de persze csak akkor, ha mellette a szabadidejének egy részét is „beáldozza” az illető.
 
Csaknem 4 milliárd közpénzt égettek el a gyűlöletkampányra - persze baráti cégekkel
Bár a médiatörvény és a választási eljárási törvény értelmében  is tilos politikai reklámot közzétenni kampányidőszakon kívül, főleg az olimpia alatt tapasztalhattuk, hogy mennyire felpörgött a kormányzati propaganda. Nem csoda hát, hogy a kvótakampányra félretett, valójában csak augusztus végétől költhető 3,1 milliárdnyi közpénzt már augusztus 10-re eltapsolta Rogán Antal és propagandacsapata...
 

LÁZÁR HAZUDIK

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.09.22.


Olvasom, hogy Orbán Után az Első micsoda sikeres lakossági fórumokat tart. Az ember, akinek akkora vízfeje van, hogy nem muslicák, hanem sirályok repkedik körbe nem hazudtolja meg önmagát, és vidáman füllent játszóteret sorozatban meggyalázó migráncsoktól a cigányok integrációjáig bármiről. Mert az van, tecciktunni drága kedveslakosság, hogy a cigányokat sem tudjuk integrálni már vagy haccáz éve,  így nem kell ide még egy népcsoport akiket majd nem tudunk integrálni a következő hatszázban. 

Ezt így kirakta az asztalra pislogás nélkül, mondjuk attól nem kell félnie, hogy egy Farkas Flórián vagy más cigány vezető elküldi a picsába érte. 

Mert őket, a cigányság vezetőit maradéktalanul sikerült integrálni a nerbe. Flóri belesimul a támogatásokkal csencselő narancsos Voldemortok lassan arctalan tömegébe, a Híd a munkába program ugyan szaros gatya lett, de lárifári, a szavazatvesztés lehetősége ijesztőbb, mint, hogy másfél milliárdot majd vissza kell tolni az Uniónak...

ITT OLVASHATÓ

SOK HŰHÓ SEMMIÉRT

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.22.


A hazai politika színpadán Shakespeare komédiájának magyar változatát játsszák. Ebben is van szerelem, igaz, csak a hatalom szeretetéről van szó, megtalálható cselszövés, ami főként a politikai pártok által az ellenérdekelt pártok iránt irányul és fellelhető a manipuláció is, ami minden szereplő által mindenki ellen irányul. A szereplői pedig azok a magyar választók, akiket egyáltalán még érdekel a politikai színjáték hazai változata. A komédia külső szemlélőinek, pontosabban elszenvedőinek azonban az egész világ tekinthető, akik ismerik a kis Magyarországot, és annyi jelentőséget is tulajdonítanak annak, hogy arról akár egy apró hírt közöljenek.

A színmű szerzője Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, a témája pedig elvileg a migránsok bevándorlásának kérdése, valójában azonban az, hogy mennyire sikerül átvernie a magyar választókat és hány százalékukat állíthat az oldalára egy abszolút értelmetlen és hazug népszavazás során. A komédiában az alapleosztás szerint a jó oldalt a Fidesz képviseli, a rossz oldalt pedig a Jobbik nélküli ellenzék. De azt, hogy most kik képviselik a jó fiúkat, illetve kik a rossz fiúk, igazából nem lehet tudni, hiszen minden attól függ, hogy melyik párt hívője az egyén. A Fidesz szerint ugyanis a migránsok annyira elözönlik majd Európát, hogy annak keresztény alapjait fogja megkérdőjelezni. Ezt pedig úgy állítják be, hogy most már itt a világvége, és ha nem támogatják a dicsőséges Fideszt és természetesen kiváló uralkodónkat, Orbán Viktort, akkor Európa a keresztény jellegét el fogja veszíteni és az iszlám vallás, illetve a saria jogrendje fog uralkodóvá válni. Ezzel szemben az ellenzék egy része úgy véli, hogy kifejezetten hasznos a migránsok megjelenése és minél többet be kell fogadnia Európának, hiszen ezzel kinyilváníthatjuk keresztény humanitásunkat és megszüntethetjük a már-már kezelhetetlen munkaerő hiányt. Ez a komédia alapkonfliktusa és ez szolgál alapul arra nézve, hogy a Fidesz a népszavazás során arra buzdítja a hívőit, hogy nemmel szavazzanak, míg az ellenzék java része a népszavazástól való távolmaradásra hívja fel a hívőinek figyelmét.

Azt persze kevesen veszik észre, hogy ez az alapkonfliktus csupán műprobléma, és csupán azt a célt szolgálja, hogy a hatalom és az ellenzék ismét összemérje a politikai erejét, míg végül mindkét fél szerintük győztesen kerüljön ki ebből a csatából. Sem a kormánynak, sem pedig az ellenzék többségének nincs abszolút igazsága, hiszen a helyes megoldás valahol középütt van és a népszavazással egyik probléma sem oldható meg. Nézzük csak meg a Fidesz állítását, amivel valójában a magyarság genocídiumát jövendöli meg. Az kétségtelen, hogy ha nem keresztény vallású migránsokat fogadunk, akkor felhígulhat Európa keresztény jellege, de ez nem jelentheti egyúttal a teljes megsemmisülését is. A nagy kérdés az, hogy mennyit fogadunk be a migránsok közül, hiszen ez mutathatná meg azt, hogy a keresztény kultúrát milyen mértékben elegyítjük nem keresztény alapú vallással. Erre a kérdésre ma azonban szerintem senki sem tud jó választ adni, tehát a totális elutasítás mindenképpen rossz útra vezet. De itt nem csupán a keresztény kultúráról van szó, sőt, nem elsősorban erről, hanem az EU jogrendjének megőrzési lehetőségéről. Vagyis arról a képességünkről, hogy tudunk-e olyan jogbiztonságot teremteni, ami lehetővé teszi majd a mai Uniós jogrend kivitelezhetőségét és uralkodóvá tételét. Ez pedig nem elsősorban vallási, illetve tágabb értelemben vett kulturális kérdés, hanem hatalomtechnikai kérdés. Ha ugyanis az Unió legfelsőbb vezetői képesekké válnak a kialakult migránsügy kezelésére nem csupán politikai szinten, hanem közrendvédelmi szempontból is, akkor jól limitált létszámmal igenis lehet és célszerű befogadni migránsokat. Még olyan áron is, hogy az ma minden Uniós tagország számára anyagi nehézséget okozhat
...

ITT OLVASHATÓ

A JÓ ANYÁMAT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.22.


Van nekem itt egy haverom a drágalátos cibertérben, aki egy fiksz olvasó, végül is. Mindig elküld a picsába, valamint a jó édesanyámat illeti kelletlen szókkal, aki szegény már régen nagyon halott, őszerinte meg egy ótvaros kurva. Ilyeneket írdogál nekem ő, és ráismertet a világra, amelyben leledzeni adatott nékem, elképesztő örömöket szerezve magamnak.


Így élünk mi mostan Orbániában, ezt sikerült összehozni nagy nehézségek közepette. Nem ragozom én ezt, mert albérletben lakok, és kurvára nehézkes elérni a rohadtul szeretlek téged opciót, mármint Orbániát. Ez az, ami nem megy. Itt volt nekem este a Józsi az ő összes bájával. Nem részletezem. Ő bele van derülve Kádár Jánosba. Hogy attól igen szar az élete, és éppen most.

És ezért vagyok én neki kommunista. Ha nem sikerült eddig kiderülnie, most fölfödöm, hogy min jár az agyam. Szeretném valahogyan kideríteni, hogy mért vagyok én komcsi, és mért kurva az anyám az ő összkomfortos urnájában, porilag. Ez egy nagy föladat, mindennek utána járni...

ITT OLVASHATÓ

AMIKOR A MAGYAR MIGRÁNSOK ELVESZIK AZ ANGOLOK MUNKÁJÁT ÉS NEM KÉPESEK BEILLESZKEDNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.22.


Végre sikerült Orbán Viktornak egy olyan támogatót találnia, aki nem egy diktatórikus országból szabadul rá a világra, hanem az Egyesült Királyságban él és éppen Budapesten tartózkodik. A Mandiner készített interjút Sir Roger Scruton, brit konzervatív filozófussal.

Scruton – az interjú szerint – két dolognak örül. Az egyik, hogy hamarosan ismét vadászhat rókára Angliában, a másik örömforrás pedig a Brexit. A rókavadászat nem annyira hozta lázba az interjút készítő Stumpf Andrást, a Brexit-örömre viszont rákérdezett. A válasz:

"Azért olyan félelmetesek, mert önök bejönnek az országunkba és használni akarják mindazt, amink van. A remek infrastruktúrát, mindent. Másrészt elveszik az angolok munkáját, megváltoztatják a hagyományos közösségeiket."

Ismerős szöveg? Bizony az. Naponta hallhatjuk a magyar kormány valamelyik tagjától, csak azokban a kinyilatkoztatásokban a magyarok azok, akiket letipornak a beözönlő migránsok, Angliában pedig mi, magyarok vagyunk a nem szívesen látott, a helyi közösségekbe beilleszkedni képtelen, azokat romboló, az őslakosok munkáját elvevő vadak.

Scruton véleménye szerint mindenkinek jobb lenne, ha a Brexitet követően minden gazdasági migráns – magyarok, lengyelek, románok – fogná a sátorfáját és elhagyná Britanniát. Hiszen a brit gazdaság az ő megérkezésük előtt is remekül működött és azt követően is működni fog.

Az interjú folytatásában sikerül a beszélgetést a muszlimokra terelni, így némileg kibontatlan marad a magyar migránsok kérdése. Miután minket ez érint közelebbről, leragadnék az interjú elejénél. Mégpedig annál a gondolatnál, hogy ki kell dobni az Egyesült Királyságból a más országokból – jellemzően Kelet-Közép-Európából – érkezett munkavállalókat, hogy a brit társadalom meg tudja őrizni identitását és a gazdaság ismét a helyi munkavállalókat alkalmazza.

Érdekes lett volna néhány magyar migránst is megkérdezni erről. Lehetséges, hogy ők máshogyan látják ezt a kérdést, mint az idén lovaggá ütött Sir Roger Scruton. De játsszunk el a gondolattal. Mi lenne, ha az európai tagállamok bezárkóznának és elvetnék azokat az elveket, amely elvek mentén az egész közösség megszerveződött?...


ITT OLVASHATÓ

FENÉBE IS, TÉNYLEG SZAVAZNI KELL OKTÓBER MÁSODIKÁN!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Vendégszerző: Kulcsár Árpád
2016.09.22.


Október 2-án a határon túli magyar állampolgárok is szavazhatnak majd, és az egyes országokban a különféle társadalmi-politikai kontextusok a menekültekkel és a bevándorlással kapcsolatos vitát is más fénytörésbe állítják. A Kettős Mérce arra vállalkozott, hogy feltérképezze, milyen hatással van a kvótanépszavazás ezeknek a kisebbségi magyar közösségeknek az életére. Sorozatunk harmadik részében Kulcsár Árpád, erdélyi újságíró arra buzdítja az erdélyi magyarokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a népszavazáson és szavazzanak érvénytelenül, hogy megmutassák nem fognak „nemet mondani a szenvedőkre, a szegényekre, a béke vagy a jobb élet Európájába igyekvőkre."

...Most nem azoktól kérem, akik eleve elmennének szavazni, hanem azoktól, akik a magyar belügyektől tartózkodva legutóbb otthon maradtak, és az eredmény az lett, hogy Erdély 90% körüli eredménnyel állt be a Fidesz mögé. A népszavazás nemcsak abszurditás, hanem egy olyan lehetőség is, amely során az erdélyi magyarság megmutathatja, legalább annyira humánus, mint a magyarországi.

Mert gondoljatok bele, milyen borzasztó lenne, ha az derülne ki, hogy arányaiban itt jóval nagyobb az ismeretlen emberekkel szembeni gyűlölet, mint amott túl. És ez az én személyes nagy félelmem, mert jöhetnek utána politikai elemzők, szépen bólogatva, hogy jó-jó, de ez nem tükrözi a reális képet, hogy eleve zömében csak a Fidesz-szavazók szavaztak, mert a statisztika konok egy dolog, és a magyarországi köz fejében megint egy homogén, Orbán-hű tömegnek fogunk látszani.

Én általában úgy vagyok a szavazással, hogy magánügynek tartom, most azonban tényleg komoly morális felelősség hárul ránk, és majdhogynem kötelesek vagyunk szavazni, és kötelesek vagyunk érvénytelenül, amennyiben nem akarunk bűnrészessé válni. Mert ne legyenek illúzióink, az, hogy a magyar kormány bűnöző, vad és barbár hordának állítja be a határain várakozó embereket, akik gyakran a háború torkából szöktek ki, az, hogy ezeket az embereket válogatás nélkül sorsukra hagyná, az humanitárius bűntett.

Most esélyünk van megmutatni, hogy ennél jobbak vagyunk, hogy a hely, ahol először adtak ki rendeletet a vallásszabadságról, amelyet a tolerancia, a békés egymás mellett élés, a multikulturalitás európai fellegvárának szeretünk, vagy szeretnénk elképzelni, nem fog nemet mondani a szenvedőkre, a szegényekre, a béke vagy a jobb élet Európájába igyekvőkre. Hogy nem fogja azt mondani: nem, ti nem érdemelhettek esélyt, mert mások vagytok.

Szavazni azonban nem csak morális kötelesség, hanem kényszer is egyben. A magyar kormány gyűlöletkeltő demagógiája nem igazán hagy más választást, különben magunk, a pápa és a remélhetőleg emberséggel és humánus megoldásokkal jobban felvértezett generációk előtt is lesüthetjük a szemünk...

ITT OLVASHATÓ

HARMINC ÉV MÚLVA RETTENETESEN FOGJÁTOK MAGATOKAT SZÉGYELLNI

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Kerner Zsolt
2016.09.21.


Azért gyűltünk össze itt, ezen a napsütéses, hideg délutánon, hogy megbeszéljük, miért lett hirtelen mindenki rasszista bolond Magyarországon.

Kedd este Nógrádi György, mint Lusta Dick, a rendőrzenekar, egyedül eljátszotta a teljes magyar közéletet. Elment egy lakossági fórumra, hogy elmondja a véleményét a világról és a menekültválságról. Majd, azzal zárta az estet, hogy konkrétan kijelentette,
azzal lehetne megoldani a menekültválság problémáját, ha a határon kiadnák a tűzparancsot.

De előtte közölte, hogy ezt a liberális sajtó darabokra fogja szedni.
Nem a liberális sajtó szedi darabokra, Gyuri bácsi, hanem az épelméjű emberek. Komolyan, teljesen komolyan azt javasolta, hogy a határon egyszerűen nyissunk tüzet az ide menekülő gyerekekre, öregekre, vagy akár életerős, fiatal férfiakra? Ha egy fiatal férfi be akar lépni Európába, akkor agyon kell lőni? Ja, igen, kivéve, ha pénze van, mert akkor állampolgárságot is vehet nálunk. Mert az egy KDNP-s politikus szerint is azért más, mert ő fizet.

Gyávaság

Nem kell előre kifogásokat keresni, miért fogja szétszedni a liberális sajtó, ha azt mondja, hogy tűzparancsot kell adni a határon. Az csak egy kifogás, hogy azért szedik majd szét, mert ilyesmit most nem szabad kimondani. Nem azért.

Azt, hogy lőni kell a menekültekre, nem kimondani nem illik, hanem egyáltalán gondolni.
A leggyávább az egészben viszont mégis az, ami másnap történt. Nógrádi addig merte kimondani azt, hogy lőni kell a menekültekre, amíg úgy érezte, hogy csak egy teremnyi nyugdíjas hallja. Amikor az egyik tévé felhívta, már lelkesen tagadta azt, hogy ő ilyet mondott volna.

Pedig mondott még mást is. De nem gondolom, hogy Nógrádi György valaha megértené, miért vállalhatatlan olyanokat mondani Európa legbefolyásosabb politikusára, hogy Merkel asszonyt azért nem lehet zsarolni, mert politikusokat csak szex és lopás miatt lehet, Merkel pedig kis házban él és csúnya. Nem hiszem, hogy Nógrádi Nyolcszáz Nővel Volt Eddig Dolgom György ezt valaha megértené...

ITT OLVASHATÓ

ÉSZAK-KOREÁNAK ÖSSZESEN HUSZONNYOLC WEBOLDALA VAN

LUMENS BLOG
Szerző: lumens
2016.09.21.


Egy rosszul beállított névszervernek köszönhetően elérhetővé vált a külvilág számára az összes észak-koreai domainnév listája – ez mindössze huszonnyolc, önmagában nem különösebben izgalmas webhelyet jelent. Nem ez az egyetlen fursasága a diktatúra kapcsolatának a világhálóhoz.
 
Egyes Leszállópálya
 
Mindössze kilenc legfelső szintú tartományból áll a világtól elzárt diktatúra intranet-hálózata (az aldomainek listája itt érhető el) – összehasonlíthatatlanul alacsony szám a globálisan elérhető majdnem 335 millióhoz képest. A TLDR Project – mely a világ DNS-zónatranszfereit igyekszik listázni automatizálva – fedezte fel az egy téves beállításnak köszönhetően elérhetővé vált címlistát és azok elérhetőségeit.
 
A listán a kiszámítható propagandaoldalak mellett érdekes módon szerepel egy recepteket gyűjtő felület és egy nemzetközi filmfesztivál adatbázisa is. Nem meglepő módon rengeteg a Kim Dzsongun tevékenységéről beszámoló, illetve déli szomszédjaikat sátáni ellenségként beállító írás is. A „kiszivárgás” eredményeképp a nyugati világ kíváncsi felhasználói sikeresen elérhetetlenné tették a weboldalak jelentős részét.
 
Tilos az F
 
Idén tavasszal a legnagyobb helyi mobilszolgáltató weboldalán (is) megjelent a telekommunikációs minisztérium felhívása, mely szerint „meghatározatlan időre” elérhetetlenné tesznek több külföldi oldalt – külön megnevezve a Facebookot, a YouTube-ot, a Twittert, az amerikai kormány Voice of America nevű hivatalos, külföldieknek szóló híroldalát, illetve több dél-koreai weboldalt is. Emellett „szexuális és felnőtt tartalmakat” biztosító, valamint szerencsejáték-szájtokat is tiltólistára tettek.
 
A bejelentés büntetést helyezett kilátásba mindenkinek, aki „nem engedélyezett” módon próbálná elérni ezeket az oldalakat vagy „köztársaság-ellenes adatokat” oszt meg – ennek konkrét formáját azonban már nem határozta meg. A rendelkezések nagyon hasonlóak a Kínában tavaly nyáron bevezetettekhez.
 
Becslések szerint körülbelül kétmillió észak-koreainak van mobiltelefonja, de néhány kivételtől eltekintve csak a magasabb rangú hivatalnokoknak és technikai szakértőknek van internethozzáférése. 2013 óta lehetséges a külföldieknek  – helyi SIM-kártya használatával – a 3G használata...
 

A NYUGALOM ÉS A GALILEI ÉLETE KÉT-KÉT DÍJAT IS KAPOTT A SZÍNIKRITIKUSOKTÓL

7ÓRA7 BLOG
Szerző: 7óra7
2016.09.21.


A Színházi Kritikusok Céhe idén 37. alkalommal adta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. Folyamatosan frissítjük a cikket.

A céhtagok legalább kilencven premier megtekintése után voksolhatnak, tizenöt kategóriában. Idén ezt huszonegy színikritikus tette meg. A díjátadó gálaest színhelye a Budapest Bábszínház volt, rendezője Novák Eszter.

A legjobb előadás

A nyugalom / Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat / Rendező: Radu Afrim


A legjobb rendezés

Galilei élete / Nemzeti Színház / Rendező: Zsótér Sándor (kritikánk
itt)

A legjobb új magyar dráma/színpadi szöveg
Pintér Béla: A bajnok 

A legjobb kommersz előadás

Ma este megbukunk / Centrál Színház / Rendező: Mark Bell (kritikánk
itt)

A legjobb független színházi előadás
Kohlhaas / Zsámbéki Színházi Bázis – Szkéné Színház – MASZK Egyesület (Szeged) / Rendező: Hegymegi Máté

A legjobb gyerek- és ifjúsági előadás
Időnk rövid
története / ESZME - Győri Vaskakas Bábszínház / Rendező: Hoffer Károly (kritikánk itt)

A legjobb női főszereplő

Tenki Réka / Egyasszony / Orlai Produkciós Iroda (kritikánk
itt, interjúnk itt olvasható)

A legjobb férfi főszereplő

Trill Zsolt / Galilei élete / Nemzeti Színház (kritikánk
itt, interjúnk itt olvasható)

A legjobb női mellékszereplő

Csombor Teréz / Macska a forró bádogtetőn / Kecskeméti Katona József Színház (kritikánk
itt)

A legjobb férfi mellékszereplő

Tasnádi Bence / Az Olaszliszkai / Budapesti Katona József Színház (kritikánk
itt)

A legjobb díszlet

A nyugalom / Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat / Tervező: Adrian Damian


A legjobb jelmez

Úrhatnám polgár / Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház / Tervező: Bajkó Blanka Alíz (kritikánk
itt)

A legjobb színházi zene

Mesél a bécsi erdő / Örkény Színház / Zeneszerző: Kákonyi Árpád (kritikánk
itt)

A legígéretesebb pályakezdő

Kovács D. Dániel


Különdíj

Tünet Együttesnek a Sóvirág című előadásért


ITT OLVASHATÓ


 

ELDŐLT: RÓMA NEM AKAR OLIMPIÁT, A POLGÁRMESTER SZERINT FELELŐTLENSÉG LENNE MEGRENDEZNIÜK

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.09.21.


Virginia Raggi főpolgármester felelőtlenségnek nevezte, hogy Róma pályázzon a 2024-es nyári olimpia megrendezésére, ezért nem támogatja a kandidálást.
A támogatás megvonásával Rómának gyakorlatilag semmi esélye a rendezésre, mivel úgy még egyetlen város sem lehetett házigazdája ötkarikás játékoknak, hogy nem állt mögötte a városvezetés.
A délutánra meghirdetett sajtótájékoztató előtt találkozott volna Raggi és Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke, de a megbeszélés elmaradt, mert a városvezető nem fogadta Malagót, aki több mint félórás várakozás után távozott a római városházáról...

ITT OLVASHATÓ

MI MARADT A SZIGORÍTÁSBÓL? - ABORTUSZSZIGORÍTÁS LENGYELORSZÁGBAN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Cserháti Éva
2016.09.21.


„Ha a harminckét hetes terhes anyánál terhességi mérgezést diagnosztizálok, akkor hagynom kell őt és a gyermekét meghalni. Ha császármetszéssel világra segítem a csecsemőt, de az koraszülöttként meghal, akkor leültethetnek három évre. […] Ha valakinél méhen kívüli terhességet állapítok meg, de a páciens nem vérzik, akkor nem áll fenn az azonnali életveszély, ezért várnom kell addig, amíg a páciens elkezd haldokolni.”


Ezekkel a szavakkal foglalta össze a napokban tárgyalt lengyel abortusztörvény következményeit Dr. Romuald Dębski, a varsói Bielański Kórház Nőgyógyászati és Szülészeti Osztályának vezetője.

Az új törvénytervezet, amely hétfő óta van napirenden a Sejmben, csak egyetlen esetben engedélyezné az abortuszt: amennyiben a terhesség az anya életét veszélyezteti. A jelenlegi törvény az egyik legszigorúbb Európában, de – egyelőre -- megengedi, hogy az anya maga dönthessen meg akarja-e szülni az erőszakból vagy szexuális visszaélésből fogant magzatát, illetve világra akarja-e hozni súlyosan beteg, esetleg életképtelen gyermekét.

Jelenleg azonban hiába áll fenn ennek a három esetnek valamelyike – az anya veszélyeztetettsége, a magzat életképtelensége vagy erőszak --, a lengyel nőgyógyászok és kórházak ilyenkor is megtagadhatják a terhességmegszakítás elvégzését. Egyes esetekben az Emberi Jogok Európai
Bírósága kártérítés fizetésére kötelezte a lengyel államot. Ilyen volt például Alicja Tysiąc története, aki súlyos szembetegsége miatt nem akarta vállalni harmadik terhességét. Azonban hiába támasztották alá az orvosi vizsgálatok, hogy a terhesség, illetve a szülés tovább károsítaná a látását, a kórházak megtagadták az abortusz elvégzését. Az idő előrehaladta miatt kénytelen volt megszülni gyermekét, és látását szinte teljesen elvesztette.

A strasbourgi ítéletek ellenére várható, hogyha életbe lép az új korlátozás, akkor a nőgyógyászok nehezen eldönthető esetekben, nem merik majd megkockáztatni a börtönbüntetést hiába jelent a terhesség életveszélyt az anyára...

ITT OLVASHATÓ

ŐSZÖD MOZGALOMKUTATÓ SZEMMEL

MAGYAR NARANCS
- LIBERÁLIS SZEMMEL
- REPUBLIKON BLOG
Szerző: Mikecz Dávid
2016.09.21.


Az őszödi beszéd kétségtelenül a rendszerváltás utáni magyar politika fontos eseménye. Túlzás lenne a baloldali-liberális koalíció szétesését, a korábbi kormányzó pártok népszerűségvesztését, választási kudarcukat egyedül a ciklus elején kiszivárogtatott őszödi beszédre visszavezetni, azonban a beszédnek voltak olyan következményei, amelyek erősítették a baloldal fragmentációját, ilyen a jobboldal mozgósíthatóságának erősödése, ennek hatásaként az instabilitás érzése, továbbá mindezzel párhuzamosan a baloldal elbizonytalanodása. A beszéd 10 éves évfordulója kapcsán gyakran esik szó annak következményeiről a baloldalra, Gyurcsány Ferenc politikusi szerepfelfogásáról, a beszéd kiszivárogtatásának hátteréről. Előkerülnek a történetek és képek, felvételek a 2006-os forró ősz alatt történt rendőri brutalitásokról, az erőszakosan tiltakozó csoportokról, valamint felmerül a rendőri vezetők felelőssége.

A 2006-os események erőszakossága máig példa nélküli a rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben. Tulajdonképpen az 1956-os forradalom óta nem került sor ilyen erőszakos politikai megmozdulásokra. Kétségtelen, hogy a rendőrség nem rendelkezett azzal a tudással és olyan eszközökkel, amelyekkel sikeresen lehetett volna megfékezni az erőszakos csoportokat további eszkalálódás nélkül. Figyelemre méltó továbbá az is, hogy milyen gyorsan tanultak a radikális jobboldali tüntetők, hogyan tudtak a városban rövid idő alatt szétszéledni, majd újra összecsoportosulni, miközben a rendőrökkel fogócskáztak. A radikális jobboldalon az erre vonatkozó tudást a futballhuligánok szállították, akiknek gazdag tapasztalatuk volt több országra is kiterjedően a rendőrséggel való összecsapásról. A 2006-os radikális jobboldali tüntetések azonban nem előzmény nélküliek, hiszen már a 2002-es választások után megjelentek tüntetők a szavazatok újraszámlálását követelve. Akkor az Erzsébet hidat zárták le az azóta a radikális jobb ikonikus alakjává vált Budaházy György vezetésével...

ITT OLVASHATÓ

JÓ ZENE


JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.09.21.Van most néhány percem, hadd mutassak valamit. 

Zene. A könnyűnek nevezett zene egyik legnehezebb változata. Egy ember kiáll egy szál gitárral a tömeg elé. És valami olyat képes produkálni, amire érdemes figyelni, akkor is, ha a réten vándorló "bulizóknak" alapjában véve fogalmuk sincs róla, miért különlegesen kiváló, amit hallanak.

A zenészt Martin Sextonnak hívják, én most a "Diner" lemezfelvételét mutatom, de a youtube-on találnak ugyanebből fesztiválszámot is, ott látható, hogy tényleg egyedül van.

Ne keseredjenek el. A csúti futballistaszerű rémálmok elmúlnak, Martin Sexton megmarad.
 

IPAROSÍTOTT ŐRÜLET, FOKOZOTT ALJASSÁG

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.09.22.


Az őrületipart sikerült úgy felpörgetni idehaza, hogy a közbeszéd meghatározó témája már az ismeretlen migráns esete Magyarországgal.

Felfoghatatlan, hogy a Fidesz mennyire határtalan energiával dolgozik a rettegés fokozásán. Most éppen Somogy megyei falvakban beszélnek arról, összeírják az üres ingatlanokat, hogy ha az Európai Unió végül migránsokat telepít Magyarországra, elhelyezhessék őket. A kistelepüléseken pedig valóban sokan tartanak attól, hogy ­Juncker bizottsági elnök és tettestársai afgánokat, szíreket, eritreaiakat küldenek Dél-Magyarországra.

A híresztelést érdemes lenne kiegészíteni azzal, hogy az EU kerítéssel körbe is veszi majd a kiválasztott falvakat, mert máshogy képtelenség elérni, hogy a migránsok ne menekülhessenek el a kijelölt területről.

Visszataszító, ahogy a Fidesz halad az útján, ahogy tágítja az aljasság fogalmi kereteit. Pél­dául a minap Lázár János is megerősítette, a segélyek is veszélybe kerülhetnek a migránsok miatt. Múlt vasárnap Csepelen már ezt visszhangozta Borbélly Lénárd csepeli fideszes polgármester másik két elvbarátjával, Ríz Leventével és Ughy Attilával, a XVII, illetve a XVIII. kerület kormánypárti polgármesterével együtt.

Nem nagyon tudunk elképzelni annál förtelmesebbet, mint hogy az elesettek, a szegények egzisztenciális szorongását, tehetetlenségét használják ki. Társadalmi csoportokat fordítanak egymással szembe csak azért, hogy többen vándoroljanak el asszisztálni Orbán Viktor politikai játékához...


ITT OLVASHATÓ

ISMERD MEG A FÉRFIT, AKIT AZ ÖSSZES MAGYAR MILLIÁRDOS STRÓMANJAKÉNT EMLEGETTEK!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.21.


Ezekről ne maradj le!
 
Maxim Róbert: Udvariatlanság a Pentagont kémkedéssel vádolni (Átlátszó)
Most meg szállodaláncot vesz a „nemzeti burzsoázia” az állami bank hiteléből (
Heti Válasz)
Garancsi István üzlettársai nyerték meg a számlázási tendert (
444)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Maxim Róbert: Udvariatlanság a Pentagont kémkedéssel vádolni
Az Átlátszónak adta első interjúját a kémkedéssel gyanúsított Maxim Róbert. Szerinte a kormány azért hallgat erről az ügyről, mert nem akar direkt konfliktust a gyanúba hozott, nagyhatalmú nyugati és nemzetközi szervezetekkel. (
Átlátszó)

Most éppen szállodaláncot vesz a „nemzeti burzsoázia”Az elviekben az exportot hitelező Eximbank adja a kölcsönt a Hungest szállodalánc megvételéhez – hasonlóan a TV2 megvételéhez vagy a Kopaszi-gátnál épülő lakóparkhoz. A mostani vevőt, Jászai Gellértet a Heti Válasz szerint „jóformán az összes magyar milliárdos strómanjaként emlegették már idehaza”. (Heti Válasz)

Garancsi István üzlettársai nyertek a számlázási tenderen
A megbízást idén nyáron nyerte el két cég közös ajánlata 550 millió forintért. Az egyik cég, az Euromacc Garancsi István két üzlettársáé, Hauser Gáboré és Brasnyó Péteré. A központi hulladékcég számlázási rendszere a mai napig nem készült el, pedig korábban júniusra ígérték az átállást. (
RTL Hírek, 444)

Kvótanépszavazási mutyikörkép
Nem lesz túl könnyű csalást elkövetni, de a választói névjegyzék összeállítása azért okoz némi nehézséget, amiről egy külföldön élő honfitársunk révén értesülhettünk. A csepeli Fidesz emelte a tétet, már a kerület önkormányzati lakásait féltik Brüsszeltől és a menekültektől, Józsefváros 10 millió forintot költ saját reklámhadjáratára. Az is kiderült, hogy normál vitakörnyezetben könnyen nehéz helyzetbe kerülhet a kormányzati álláspont választott szócsöve. (
Átlátszó, 444, 444, Vastagbőr, HVG)
 
Várhegyi Attila lehetett a lehallgatás célpontja?
A Fidesz korábbi pártigazgatója használta ugyanis korábban a közmédia lehallgatott szobáit. De pontosan továbbra sem tudunk semmit a háttérről. Vaszily Miklós vezérigazgató tárgyalójában és két másik vezető szobáiban találtak lehallgató-berendezéseket tavasszal.  A rendőrség Enyedi Csaba kabinetvezetőt és Vas Imre üzemeltetési igazgatót gyanúsította, de túl kishalak ők ahhoz, hogy ilyesmit megpróbáljanak. (
444)
 
Ha van még két perced:
 
Kirúgták a kamulovagok kamuegyetemét Sümegről. Az intézményt korábban milliókkal támogatta a Magyar Nemzeti Bank. (Index)
 
Mellébeszélt, majd eltávolíttatta maga mellől Hajdu János TEK-főnök a neki kellemetlen kérdést feltenni igyekvő riportert. (444)
 
„Összetartozunk” – jelentette ki Vajda Zita Matolcsy György jegybankelnökkel kapcsolatban, majd védelmébe vette saját szakmai kvalitásait és nemzetmentő MNB-s tevékenységét is. (NOL)
 
Ilyen is van: egyelőre nincs elég pénz a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda felújítása, pedig a budapesti vizes vb már itt van a nyakunkon. (HVG)
 
18 új daganatos gyógyszer automatikus támogatásáról szóló döntést halogat a kormány – egy egyszerű törvénymódosításra lenne szükség. (NOL)
 
Hamis banki igazolással akarják megvenni az A.C. Milan-t. A kínai vevőjelöltek 128 millió dollár meglétét igazolták papíron, az illetékes bank viszont erről nem tud. (444)
 
Európai kereskedelmi áruházláncok egy jogi kiskapun keresztül juttatják be árujukat a szankciókkal sújtott Krím-félszigetre. (Reuters)
 
Vesztegetés és pénzmosás miatt bíróság elé kell állnia Brazília egykori elnökének, Luiz Inacio Lula da Silvának, aki tagadja az ellene felhozott vádakat. (BBC)
 

GYENGE PONT

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.09.22.


Nem kell túl sok dolog az ellenség legyőzéséhez. Nagyjából ennyi: megismerni a gyenge pontját, és koncentráltan odaütni.

Az Orbán Rezsim gyenge pontját mostanra kiismertük. 50 napja vagyunk a Korrupcióirtó Népszavazás aláírásgyűjtő sátrával nonstop az egymást követő városok főterein, beszélgettünk sokezer honfitársunkkal. Tapasztalatunk lényege ennyi: nem mozdulnak addig, amíg Orbánék vannak többen. Merthát minek. De pont ezekből a beszélgetésekből, azok tömegéből és tartalmából tudjuk: a Felcsútiék valójában NINCSENEK TÖBBEN. Ügyesen eljátsszák az általuk megírt színjátékot: úgy választanak témákat, olyan közjogi aktusokat tartanak - népszavazás, választás, miegymás -, amelyekben többnek TŰNNEK. De valójában többszöröse a rezsimtakarítani akaró ember, mint annak támogatója.

Gyenge pontjuk tehát ennyi: megmutatni, hogy valójában kevesebben vannak. Ezt két módon lehet: vagy létrehozni olyan közjogi aktust - lásd följebb -, amelyikben kiderülnek a valós arányok, vagy olyan tömegben utcára vinni a Népet, ami egyértelművé teszi a fölényt. Abban a pillanatban, hogy bármelyik megtörténik, az Orbán Rezsim véget ér. Mihelyt a Nép látja a valós arányokat, fölbátorodik, és megindul. Aztán ki tudja, hol áll meg. Létező parlamenti műellenzékünk erkölcsi-szellemi-szervezeti állapotát ismerve töknyilvánvaló, hogy egy velük szembeni választást Orbán nagyobb fölénnyel nyer meg, mint bármikor korábban. Merthát az emberek nem mozdulnak meg, hogy a Nagyrablót kisebb rablókra cseréljék.

Olyan témát kell tehát előtérbe helyezni, amelyik a Nép igazságérzetét a leginkább fölhorgasztja, és képes hatalmas tömegekben szavazóurnákhoz vinni, keményebb esetben pedig utcára. Nem véletlenül vonták vissza a vasárnapi boltbezárás törvényét Orbánék, és tettek meg mindent, hogy ne legyen ezügyben népszavazás. Maga az Ügy persze nem a legfontosabb, de ahhoz elég lett volna, hogy sokkal többen menjenek el szavazni, mint egy kamuválasztásra, és arra is, hogy a többség a Fidesszel SZEMBEN szavazzon. Ha pedig olyan közjogi aktus történik, amiben Orbán neve mellett sokkal kisebb szám villog, mint ellene, akkor létrejön a kívánatos helyzet: a Nép rájön, hogy többen van, éspedig sokkal, mint a Narancsmaffia...

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG HIVATALOSAN IS LECSÚSZOTT EGY BANÁNKÖZTÁRSASÁG SZINTJÉRE

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabovszky
2016.09.21.


A kancelláriaminiszter sok hülyeséget beszél a Nemzetnek adott interjújában.

Például azt, hogy a letelepedési kötvényt az különbözteti meg az ellenőrizetlen bevándorlástól, hogy letelepedési kötvénnyel nem jönnek, nem jöhetnek, mert nem kapnak állampolgárságot bűnözők.

"Nem merül fel annak a veszélye, hogy bűncselekményt elkövető vagy azzal gyanúsítható emberek volnának a vásárlók."

Ezt mondja Lázár. És ezt annak a lapnak mondta, amelyik szimpla újságírói eszközökkel
maga is talált egy bűnözőt az állampolgárságot vásárlók között.

Tehát a valódi különbség - és ezt már mi tesszük hozzá - az, hogy


a letelepedési kötvénnyel a Fidesz-klientúra zsebét lehet tömni,
annak meg, akinek lebombázták a házát az oroszok Aleppóban, a magyar állam egy sátrat se hajlandó adni.

Letelepedési kötvénnyel simán jöhetnek bűnözők. Ugyan erkölcsi bizonyítvány kell az állampolgársági kérelem benyújtásához, de aki bűnöző és van pénze, könnyen talál magának egy karibi banánköztársaságot a Fideszhez hasonlóan korrupt elittel, ahol könnyen kiállítanak neki egy tiszta erkölcsi bizonyítványt a továbblépéshez.

Hiszen pillanatnyilag Magyarország is ezt csinálja: állampolgárságot árul pénzért, ami persze nem az államhoz, hanem az azt elfoglaló bűnszervezethez kerül.


Mostanra hivatalosan is lecsúsztunk egy banánköztársaság szintjére.

Mi saját banánköztársaságunkat persze még megkülönbözteti az elődöktől, hogy a korrupt, oligarchikus kormányzati elit még leváltható.

Elvileg. Hiszen még vannak választások. Meg népszavazás is. Sőt, a népszavazás szent dolog. Ez a rezsim hivatalos krédója. Lázár például azt mondta, hogy

A választópolgárok megkérdezése soha nem jelent cinizmust, nem is értem, hogyan mondhatja egy demokratikus politikus, hogy a népszavazás cinikus volna. A népszavazás a legszentebb dolog egy demokráciában.

Ha ez így van, tehát a népszavazás a legszentebb dolog egy demokráciában, akkor fölöttébb különös, hogy miért nem lehetett népszavazás

  • a Városliget beépítéséről,
  • a vasárnapi boltzárról,
  • a Pakson építendő új, orosz atomerőműről,
  • vagy a budapesti olimpiáról...
ITT OLVASHATÓ

CSÖMÖR A POLITIKÁTÓL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.21.


Mindig csodálkoztam, amikor valaki azt mondta, hogy belecsömörlött a politikába.
Hát hogy lehet ilyet mondani, amikor a közélet olyan izgalmas dolog, kezdve a közösségi célok kitűzésétől a fontossági sorrendek megállapításán keresztül a politikusok jelleméig vagy jellemtelenségéig - megannyi érdekes dolog.
És lám - sose hittem volna - belecsömörlöttem abba, amit ebben az országban politikának hívunk, a tömegmanipulációba, a hirdetett elvek és eszmék és a gyakorlat ellentmondásiba, a politikusok hazudozásaiba, ostobaságaiba, önzésébe, pénzhajhászásába, az empátia teljes hiányába.
Belecsömörlöttem a mai Magyarországba.
Pedig igazán szeretem ezt az országot, no persze nem mai formájában, mert ezen sok szeretnivaló nincs.
Én azt a Magyarországot szerettem, melyben az emberek ha nem is gondtalanul, de megéltek, ahol a nép jókedvűen, de kritikusan szemlélte a hatalmat, ahol az embernek tartása volt, mert lehetett, ahol nem kellett koldusokat kerülgetnem, ahol a tisztességesen dolgozó cigányember gyerekéből tanár, orvos, gyógyszerész lehetett, ahol az ember felemelhette a hangját, ha igazságtalanság történt vele.
Ami itt ma politika - közélet - címen megy, az egy rossz kabarétréfa és egy még rosszabb történelmi forgatókönyv újjáéledése, egyszerre tréfás és szánalmas, de valahol félelmetes is.
A jelenlegi kurzus ugyanis rászabadította a társadalomra a gyűlöletet, az egyik legutálatosabb és legkártékonyabb emberi érzelmet, mely elveszi az ember eszét, megszünteti a gátlásokat, előhozza az emberből az állatot, és bár ma még csak a majmot, de egy majomcsorda is éppen elég kegyetlen tud lenni, ha nekiveselkedik.

Tulajdonképpen unalmasnak lenne mondható, ha nem lenne olyan embertelen.
Orbán bajban van, hiszen reményeivel ellentétben egy istennek se akart elindulni az egymillió menekült Líbiából, kihegyezett szexuális vággyal, hogy megerőszakolja Sári nénit Jászkarakószörcsögön, elvegye a munkahelyedet és végigkergesse a plébános urat a falun.
Az ilyen, ha meglát egy szoknyát, nem bír magával, aztán ha kiderül az igazság, legfeljebb legyint egyet, mint az öreg székely, mikor a fiához vágott balta az anyósa fejébe áll bele: esse rossz!
De a néphülyítés is olyan, mint a szotyolaköpködés: nem lehet abbahagyni, és ha nem akarjuk, hogy a nép gyanút fogjon, hogy hülyének nézték, egyre emelni kell a tétet.
Első ütemben a kerítést kerítéssel kell körbevenni, amelyik öt méterrel magasabb lesz, mint az égig érő vascsicsergő, aztán a tövébe toborozni kell őröket, akik arra vigyáznak, hogy szorgos népünk ne szállíthassa a drótot a MÉH-be.
Minőségi állomány kell erre a feladatra, alapkövetelmény, hogy a jelentkező pofozni tudja a migráncsokat, a gyerekeiket meg rugdalni, ne sajnáljon senkit, de dolgozzon meg a sztárgázsiért az Orbán-huszárok soraiban!
Ha kész az új kerítés is, hát jöhet a terrorcselekmény.
első ütemben fel lehet robbantani Semjén kukáját, aztán jöhet Handó Tünde küszöbje, majd be lehet bizonyítani, hogy az Orbánt megmerényleni szándékozók egyenesen Aleppóból érkeztek, esetleg be lehet robbantani a Parlament egyik kapuját, vagy a Nemzeti Bank üdvöskéjének hamvas ártatlanságát.
Olyan unalmasak már ezek a primitív furfangoskodások, az ócska hazudozások, a faluszéli rongyrázás, hogy az ember (pláne a teve...) csak csodálkozik - van még ember, aki elhiszi ezeket a hülyeségeket?
De van, sajnos, és egyre többen vannak, mert a szép új világ már kinevelt egy új, jelszavakon szocializálódott generációt, akik előregyártott propaganda-paneleket esznek és hülye sztereotípiákat böfögnek vissza...


ITT OLVASHATÓ

PETI NEM HAGYTA MAGÁT ÖSSZEZAVARNI A TÉNYEKKEL. MOST SEM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.21.

 
Arra ugye emlékszünk, amikor Szijjártó Peti, érthetetlen okokból még mindig külügyminiszter egy interjúban elmesélte, hogy Brüsszelben az életéért futott? Mivel külügyminiszter még ekkorát nem hazudott interjúban, gondoltam, hogy az volt Peti mélypontja. Pedig lehetett volna az is, amikor a gyerekével a karján vadászta a hatást és a politikai népszerűséget egy németországi robbantás kapcsán. Vagy amikor Mongóliábal hazajövet azonnal megragadta az alkalmat, hogy a megpuccsolt török diktátorral való szolidaritását kifejezze és biztosítsa a magyar kormány diktátorok iránti őszinte csodálatáról.
 
Ezekhez képest most az van, hogy Szijjártót a turulszaros anyaföldig alázta a BBC Newsnight című műsorának dörzsölt, tapasztalt és felkészült vezetője, Evan Davis. Aki az 5 perc 38 másodperces beszélgetés nagy részében jó fej volt és hagyta kibontakozni a lufifejűt, ám egy óvatlan pillanatban lecsapott a debilként vigyorgó, elhasznált paneleket-sablonokat ismételgető futsalosra.
 
A vakon hívők kedvenc tarajos gőtéjének azzal kellett szembesülnie, hogy amikor nem mikrofonállványok kérdeznek a frizurája alatti résztől, akkor bizony előbb-utóbb fel-alá ugrál az ádámcsutka, mert ugyanis a betanult frázisokkal nem lehet meghatni a kérdezőt. Evans arról a szórólapról kérdezte Petit, minden külügyminiszterek legnagyobb szégyenét, amelyet a magyar kormány minden háztartásba eljuttatott és azt állítja, hogy Nagy-Britanniában is vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.
 
Evans-t az érdekelte, hogy vajon Peti elhiszi azt, amiről beszél. Peti nem hagyta magát összezavarni a tényekkel, bár enyhén zavarodottan magyarázta, hogy ezeket az állításokat nyilvánosan hozzáférhető jelentésekre, és a hírekre alapozták. A futsalos szerint Európában igenis vannak „no-go zónák”, és a magyar kormány nem akarja, hogy Magyarországon is legyenek...
 

AZ MEGVAN, HOGY SIMONKA NAGYÚR MIGRÁNSOKAT KERGET A DINNYEFÖLDJÉN?

SZEGEDFI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.21.


Gőzerővel migránsoznak a Fidesz vidéki nagyurai, még olyanok is, akiknek inkább korrupciógyanús ügyeiket kellene tisztába tenniük a választópolgárok előtt. A kampánynak ugyanis zajlania kell, hiába kérdőjelezi meg a helyi vazallusok szavahihetőségét egy kis ügyészségi vizsgálódás.  A kormányzópárt dél-békési mindenható ura most például attól félti másfél éves lányát, hogy 15 év múlva egy muszlim férfi harmadik felesége lesz. A hülyeség és az izzadságszagú kampány egy újabb gyöngyszemét leltük meg, ám a vidéki Magyarországon sokak számára hihetőek az ilyen jövendölések. Szóval, ez egy olyan vicc, amin sokkal inkább sírni kell, mint nevetni.

A Szegedi Kattintós maroknyi csapata attól tart, hogy a fővárosiak még mindig nem értik, hogyan működik a vidéki Magyarország. Itt a Fidesznek nem kellett új rendszereket alkotnia, feszegetnie az alkotmányosság határait, csupán újra kellett élesztenie a második világháború előtti társadalmi viszonyokat. A közmunka általánossá tételével lényegében zsellérsorba taszította kisvárosok és falvak lakóinak tízezreit, korlátlan hatalommal ruházta fel a különböző térségek kormánypárti képviselőit, a helyi hivatalok dolgozóit pedig olyan csinovnyikokká alacsonyította le, akik joggal gondolják, hogy a megélhetésüket kizárólag a Fidesz hatalmon maradása garantálja.

A feudális viszonyok a mélyben túlélték a szocializmust, a rendszerváltás első húsz évét, a Fidesz 2010-es hatalomra jutása óta azonban tudatos a függőségi viszonyok felerősítése, egyes társadalmi csoportok elszegényítése és sok esetben elbutítása, a más véleményen lévők egzisztenciális és politikai ellehetetlenítése. A helyi Voldemortok ugyanakkor szó szerint mindenről döntenek a saját királyságuk területén. A beleegyezésük nélkül nem lehet egy falusi művelődési ház igazgatóját sem kinevezni, a polgármestereknek pedig gazsulálniuk kell minden egyes fejlesztés támogatásáért, nyilvánosan kell hűséget esküdniük a helyi hatalmasságnak pályázatuk elbírálása előtt, nehogy hoppon maradjanak, és a település lakossága leváltsa őket a következő helyhatósági választásokon...

ITT OLVASHATÓ