2016. április 20., szerda

BOKÁNRUGOTT PÁVATÁNCOS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.04.20.


Túl van ez a Kohl-látogatás bonyolítva.
Az elemzők értetlenkednek, az átlagolvasó meg pislog, mint vándorliba, mikor Semjént lát - akkor most mi is van?
Pedig - szerintem - nem olyan bonyolult dolog ez az egész.
Faguriga legyek narancssárgára festve, ha Pocak vitéz ezt a forgatókönyvet képzelte el, mielőtt útnak indult Deutschlandba, ő valami egészen másra számíthatott.
Tudta, Helmuth Kohlnak vannak fenntartásai Merkel menekült-politikájával kapcsolatban, ezért azt gondolta, hogy a veterán exkancellárral remek duettet adhatnak elő a migráns-politikáról, megerősítve ezzel pozícióit és remek hátteret adva világ - de legalábbis - Európa-megváltó elképzeléseihez.

Úgy tűnik, tévedett.

A tévedés oka talán a politikai kultúra és a balkáni kulturálatlanság összecsapásából adódhat, nevezetesen abból, hogy kiderült, hogy ami itthon és a kelet-európai térségben bizton eladható, arra - a megosztó politikára - nem vevő Európa demokratikusabb része.

Így aztán nem is sikerült szembefordítania Kohlt Merkellel, merthogy ez lett volna a cél - Merkel pozíciójának gyengítése és az ellentétek nyilvános felmutatása a német politikán belül.
No lám, Kohl sem támogatja ennek az erőszakos spinkónak az ámokfutását!
De hol nagy a szükség, közel a segítség és ezt aktuálisan Victor Stacheldraht és kis elaborátuma képezi a német nép és Európa számára!
Utóbbi egy olyan javaslatnak készült, melyet nem lehet visszautasítani:
Nagy kár, hogy az akció végére egy kisdiák röpdolgozatának szintjére lett visszaminősítve, olyan javaslattá, megfontolandó ötletté, mely a hálás magyar nép és szeretett Vezérének személyes hozzájárulása egy nehéz probléma megoldásához.ITT OLVASHATÓ

ÜZENET A FIDESZ-KORMÁNYNAK: KÖSZI A NYUGDÍJEMELÉST, HOGY FULLADNÁTOK MEG TŐLE!

BANDITAPOLITIKA BLOG
Szerző: Virányi András (bandita)
2016.04.20.


“Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek nekem. Még egy százalékot sem bírtatok magatokból kiizzadni drága gyermekeim. Most nem gondolok a tisztességben megőszült kedves édesanyátokra aki biztos nagyon büszke rátok attól ahogy ti az idősekről gondoskodtok, és persze apáitok is kidüllesztik a mellüket az ilyen nemes cselekedetektől melyet az utódaik művelnek a velük egyidősekkel.
Lehetnék veletek gonosz, szidhatnám a felmenőket, érvelhetnék a józan ész mellett, de csak végtelenül szomorú vagyok hova jutott egy hatalom akiben mára már biztosan látszik egy csepp jóindulat sincs senkivel szemben akik már gyengék, védtelenek, csak a maga jó létével van elfoglalva. Felneveltünk benneteket, taníttatunk, ha betegek voltatok ápoltunk benneteket, ti meg most éppen ezt háláljátok meg azzal a pofátlan arcul köpéssel ahogy bántok velünk idősekkel.


ITT OLVASHATÓ

GYEREKENKÉNT HAVI 190 EURÓ A CSALÁDI PÓTLÉK NÉMETORSZÁGBAN

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Zizik
2016.04,20,


15. hétTik-tak, tik-tak. Holnap megyek a specialistához. Köszönöm a rengeteg építő jellegű hozzászólást az előző bejegyzésemhez, és a csatolt linkeket. Átnéztem, átgondoltam őket, döntöttem. Eldöntöttem, hogy annak alapján kérek vagy nem kérek tesztet, amit a specialista mond. Ha azt mondja, hogy ultrahang alapján szinte egyértelmű a Down, akkor egyből amniót kérek, ha bizonytalan, akkor nekifutok először a vértesztnek. Másban a véleményem nem változott, köszönöm, hogy nem estetek nekem. Mivel egyéb újdonsággal jelenleg nem tudok szolgálni így a kivárás időszakában, ezért arra gondoltam, hogy egy kicsit írnék még a német rendszerről.
Jelenleg egy gyerek után 190 euró a havi családi pótlék (Kindergeld). Ez alapesetben 18 éves korig jár. Kihúzható az igénylés 25 éves korig, ha továbbtanul (illetve 21 éves korig, ha munkanélküli). A 3. gyereknek 196 euró jár, a 4. és attól fölfelé levőknek 221 euró/hó. A családi pótlék nem jár automatikusan, igényelni kell.
Van egy ún. Elterngeld (leginkább a magyar GYES/GYED-nek felel meg), amit 12, illetve 14 hónapig lehet megigényelni. Az utóbbi eset akkor áll fönn, ha a másik szülő is kivesz két hónapot úgy, hogy nem dolgozik heti 30 óránál többet. Akkor lehet igényelni ezt a juttatást, ha az igénybevevő szülő heti max. 30 órát dolgozik, egy háztartásban lakik a szülő és a gyermek, illetve, ha van bejelentett németországi lakcíme. Az összege igen széles körben mozog, a minimum összege 300 euró/hó. A részletekbe nem mennék bele (eléggé száraz matematika lenne), mindenféle szűkítő és bővítő esetek vannak, főszabályként leegyszerűsítve az mondható, hogy aki a szülés előtt dolgozott, az a fizetésének 67 százalékára jogosult. A juttatás nem adómentes. Ha van a családban még egy 3 évesnél fiatalabb, vagy két 6 évesnél fiatalabb gyermek, akkor az összeg minimuma 375 euróra nő.
ITT OLVASHATÓ

DÖNCI, A LÓ, AVAGY AZ EURÓPAI ÉRTELEMBEN VETT ISZLÁM

BLOGREPUBLIK - RÁÉRÜNK
Szerző: panamajack
2016.04.20.


A napokban az alábbi, rettentően humoros mémecske jött velem szembe több helyen is:
Nos, azt remélem, nem kell ezen a blogon részletesebben kifejteni, hogy miért tartom a fenti viccet gyengének és ízléstelennek. Egyrészt ugye rasszista és dehumanizáló, hiszen egy arab és és svéd között nyilván nincs olyan biológiai különbség, mint egy ló és egy aranyhörcsög között. Másrészt Ahmed itt egyszerűen imámnak van öltözve (előtte egy kinyitott Korán), vagyis nyugodtan kicserélhető lenne egy kalapos rabbira, de akár egy fityulás apácára is, hiszen a svédeknél lutheránus államvallás van, nem? (Persze jogos az ellenvetés, miszerint rabbik és apácák nem szoktak mostanában a hitetlenek kiirtásáról prédikálni, de erről még részletesebben szó lesz)
Viszont igazából most nem a fenti karikatúra hibáiról akarok beszélni, hanem arról a nagyon is releváns és jogos kérdésről, amit (a maga sutyerák módján) felvet: van-e helye az iszlámnak és a muszlimoknak Európában? Lesznek-e ők valaha valódi európaiak, be tudnak-e illeszkedni közénk olyan simán és zökkenőmentesen, mint ahogyan a zsidók tették? (Khm… Köhömmm… Köhhömmmöhörrrgh… bocsánat, kaparja a torkomat valami füst) Ez valóban nagyon fontos kérdés, és Európa-szerte szenvedélyekkel átitatott vita folyik róla, még az úgynevezett “píszí” liberális körökben is (minden ellenkező híresztelés ellenére).
ITT OLVASHATÓ

ÚJ-ZÉLAND SEM MENTES AZ OFFSHORE-BOTRÁNYTÓL?

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Mészáros Kata
2016.04.20.

A nemrégiben kiszivárgott Panama-papírok ügyében John Key új-zélandi miniszterelnök úgy gondolja, országának nincs oka félnie attól, hogy annak hírneve bármilyen csorbát szenvedhetne. Azonban nem mindenki kezeli ilyen nyugodtan a helyzetet, sőt, többen megkérdőjelezték a kérdéskört szabályozó törvények hatékonyságát és tisztaságát, és egyenesen az offshore mennyországok egyikének nevezték Új-Zélandot.
A panamai központú Mossack Fonseca ügyvédi iroda április elején kiszivárogtatott dokumentumai körül kirobbant offshore-botrány világszenzációt kavart, hiszen ekkora adatállomány nem került eddig napvilágra. A 11,5 millió papír mutatja, hogy egy globális iparágról van szó, amelyet a politikusoktól a bűnözőkön át hírességek és milliárdosok is használnak. Nem valószínű, hogy az affér előidézi az adóparadicsomok a felszámolását, de az idő előrehaladtával folyamatosan újabb és újabb részletek kerülnek napvilágra: 60 ezer feljegyzésről úgy tartják, hogy kapcsolódnak Új-Zélandhoz.
Az átláthatóságért és a korrupció megfékezéséért felelős új-zélandi Transparency International (TINZ) elnöke, Suzanne Snively szerint az országban „nincs átlátható mechanizmus” arra, hogy jelentsék a gyanús tevékenységeket. Nincs meg a bizalom a bűnüldöző és adóhatóságok felé, és azt sem lehet tudni, mennyi pénz van a birtokukban vagy ki profitál a használatukból. „Azonnali és jelentős lépéseket kell tenni a kormánynak, hogy demonstrálja a világ vezetőinek, hogy szűkebbre kell szabni a feketén szerzett alapokat és jövedelmeket”  ̶  mondta Snively.
ITT OLVASHATÓ

FORGÓ KERT, MELY AZ ŰRBEN IS SZUPERÁL

ECOLIFE BLOG
Szerző: Jachimek Anett
2016.04.20.

 DesignLibero a NASA egyik technológiájának segítségével nevelgeti a zöldségeket és a növényeket!
A Zöld Kerék névre keresztelt kertecske egy forradalmi hidroponikus kert, amely egy NASA-béli technológia segítségével gyorsan és hatékonyan termeli meg az élelmiszereket bárki otthonában. A NASA már rengeteg otthon is alkalmazható ötlettel rukkolt elő az évek során, ám ezidáig mind nekik, mind pedig a felhasználók számára túl költségesnek bizonyultak az otthoni projektek. De most itt van ez a koncepció, ami tulajdonképpen egy forgó kert, amely biztosítja akár az űrhajósok számára is a friss zöldségeket. Ez a zseniális ötlet egy elegáns designban valósult meg, mely kiválóan alkalmas otthoni és földön kívüli használatra is.


ITT OLVASHATÓ

KOKIK ÉS SALLEREK AZ ÜGYÉSZSÉGNEK QUAESTOR-ÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.04.20.tars1
Sérti a tisztességes eljáráshoz való emberi jogot a Fővárosi Főügyészség vádirata és hozzáállása a Tarsoly Csaba és tíz társa ellen folyó büntetőügyben – az Átlátszó értesülései szerint egyebek mellett erre jutott a tárgyalás előkészítésekor a Fővárosi Törvényszék. A határozat szerint a vádirat ezer sebből vérzik, az ügyészek 60 napot kaptak, hogy pótolják a hiányosságokat.
ITT OLVASHATÓ

ORBÁNT IS LEBUKTATTA AZ OFFSHORE-OS FIDESZES

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK BLOG
Szerző: Egyenlítő Blog
2016.04.20.


Méltatlanul kevés figyelmet kapott az az az összefüggés, ami Kerényi János fideszes képviselő és a miniszterelnök hatvanpusztai haciendája között húzódik.

Kerényi azzal takarózott ugyanis, hogy: "Nézze meg a vagyonnyilatkozatomat. Nyitott könyv az életem. Elég sok adót befizettem már"
.
Most tekintsünk el attól, hogy miként kapcsolódik a vagyonnyilatkozat az adózáshoz. Nagyvonalúan azon is lépjünk túl, hogy egy offshore cég lényege az, hogy nem itt adózik, és ha Kerényi itt adózik, akkor legfeljebb a jövedéki adót, az áfát, meg az inflációt fizeti meg.

Figyeljünk inkább védekezésének logikájára: nyitott könyv az élete, mert a vagyonnyilatkozatában minden benne van.

Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy éppen ezeket a szavakat használta Orbán Viktor is, amikor az ő vagyonosodása volt kérdéses:

ITT OLVASHATÓ

KIS KÖNYVES ÉJ - FÜGGETLEN KÖNYVESBOLTOK ÉJSZAKÁJA CSÜTÖRTÖKÖN

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa.hu
2016.04.20.


Csaknem harminc budapesti és vidéki független könyvesbolt várja koncertekkel, foglalkozásokkal, vetítésekkel, irodalmi és egyéb programokkal a látogatókat a Kis könyves éjen pénteken kora délutántól éjfélig.

A független könyvesboltok immár ötödik alkalommal szerveznek saját stílusukhoz illő kulturális programokat a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal partnerségben. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos kulturális intézet csatlakozott a rendezvénysorozathoz: a Camoes Intézet, a Cseh Centrum, a Dán Nagykövetség, a Goethe Intézet, a Lengyel Intézet, a Skandináv Ház és a Szlovák Intézet kötetbemutatóknak, irodalmi beszélgetéseknek talált otthont a Kis könyves éjen.

Az ingyenes programokon neves magyar és külföldi szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők: Kornis Mihállyal a Váci Irodalmi Szalon vendégeként, Erdős Virág zenés felolvasóestjén az Írók Boltjában vagy Mosonyi Alízzal a Két Egér Könyvesboltban, de az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként Magyarországra érkező Szczepan Twardochhal, a kortárs lengyel irodalom fenegyerekével is összefuthatnak a Gdansk Kávézóban, hogy a szerző Magyarországon is nagy visszhangot keltett, Morfium című könyvéről eszmét cseréljenek...

ITT OLVASHATÓ

40 FORINTTAL OLCSÓBB CSIRKEFARHÁTÉRT NE ADJUK EL ORSZÁGUNKAT EGY BŰNBANDÁNAK!

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.04.20.


Közeleg a választás, és vele az igazság pillanata. Orbánék már készülnek a kampányra.

Bevált recepten ne változtass, ezért a fideszes mesterterv a régi: üveggyöngyökért megvenni a szájtáti nép szavazatát, hogy újabb 4 évig folytathassák az ország kifosztását.

A migránsellenes hisztéria kifújt – az ügy magyar vonatkozásai amúgy is gyengécskék voltak, hiszen sosem voltunk célország a menekülteknek. Senki nem akar itt letelepedni, viszont százezrek menekülnek innen Nyugatra. Azzal meg talán még nálunk sem lehet 4 évre teljhatalmat szerezni, hogy távol tartunk az országtól 1300 szerencsétlen embert.

Kell tehát egy nehézfegyver, amilyen pár éve a rezsicsökkentés volt. És lőn: talán a Fidesz romló népszerűségi mutatói miatt, de már idén áprilisban bejelentették: 2017 januárjától (azaz 9 hónap múlva!) csökkentik a csirkehús, a tej és a tojás áfáját...

ITT OLVASHATÓ

MIT ÉRDEMELNEK A PIROS LÁMPÁT LESZARÓAGRESSZÍV BRINGÁSOK?

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.04.19.


Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az ellenszenv a bringások irányában. Ez a vonal ott elsikkadt, nem erről szólt az az írás, de Tarlóstól és Vitézytől függetlenül kifejezetten érdekes kérdés az is, hogy mit lehet csinálni a közlekedési szabályokra magasról szaró bringás szubkultúrával.

Már csak azért is, mert a nemzetközi trendek egy érdekes tendenciát mutatnak, olyat, aminek már az itthoni felemlegetésétől is valószínűleg rögtön a haját tépi szinte az összes autós. Ez pedig az, hogy egyre több helyen gondolkodnak el azon, hogy legálissá kell tenni a bringások számára az áthaladást a piroson. Sőt, van ahol már meg is csinálták. És nem ám picsányi, nulla forgalmú mezővárosokban.

Az egész Idaho államból indult, ahol már 1982-ben hoztak egy olyan szabályt, hogy a piros lámpa a bringásoknak stop táblaként funkcionál, vagyis ha megállnak és nem jön semmi, mehetnek át a tiloson. A stop tábla nekik elsőbbségadás kötelezőt jelent, vagyis nem kell megállniuk és ha körülnézve nem látnak senkit akit el kellene engedniük, akár lassítás nélkül rongyolhatnak át a kereszteződésen...

ITT OLVASHATÓ

A HÁLÓZAT LONDONI EMBERE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Ádám
2016.04.20.


Vajon mi a közös a labdarúgó Bajnokok Ligájában és a Trónok harca legújabb részében? És mi köze mindehhez egy London mellett dolgozó magyarnak? Kiderül Ádám mai posztjából, amely az Egy napom sorozat (melynek eddigi részeit itt találod) legújabb epizódja (kis csavarral, de ez rögtön kiderül), és számomra nagyon élvezetes lett. :)

Írd meg te is, hogyan telik egy napod! Készíthetsz mellé fotókat, videót, amit csak szeretnél. Nincs unalmas nap és munkahely, pillantsunk be egymás életébe! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

ITT OLVASHATÓ

SZABAD AKARAT

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.04.20.


Óriási érdeklődés övezte a szombati blogbejegyzésemet, amelyik a vasárnapi boltzárral kapcsolatos álláspontomat tárgyalta. Tulajdonképpen ismét felizzott az a vita, ami már korábban is létezett és korábban is megosztotta az érdeklődők nézeteit. A bejegyzésemhez fűzött kommenteket általában el szoktam olvasni mindig, most is ezt tettem, de nem tudok mindegyikre válaszolni, már csak az időhiányom miatt sem. Most viszont szeretnék visszatérni egyre, amelyeket azért tartok fontosnak, mert szemléletbeli problémákat látok benne.
 
Az egyik hozzászóló, aki a vasárnapi boltzár ellen érvelt, az mondta, hogy senki se mondja meg neki azt, hogy mikor mit csináljon. Vagyis ne mondja meg neki senki sem azt, hogy vasárnap bevásárolni menjen, vagy éppen kirándulni, mert neki úgymond szabad akarata van ezt eldönteni. Nos, azt hiszem, a kommentelő alaposan téved. Nincs szabad akarat, legalábbis olyan értelemben, mint ahogyan azt sokan gondolják. Léteznek ugyan ún. egyéni szabadságjogok, amelyeket az egyén szabadon gyakorolhat, de ezt is egy konkrét társadalom konkrét jogrendje szerint, annak szigorúan megfelelve gyakorolhatja. Ez azt is jelenti, hogy ha az adott egyéni szabadságjogot fel kell áldozni egy magasabbnak ítélt bármilyen szabadságjog érvényesülése érdekében, akkor azt a köz érdekében fel fogják áldozni. Az egyéni szabadságjogok érvényesülése mindig az adott politikai rendszer értékrendjének keretein belül történhet. Mondok egy példát...
 

SE VELED, SE NÉLKÜLED?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.04.20.


„Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János szerint a pártok versenyében a stabilan második helyet őrző Jobbik élen jár a programalkotás terén, Vona Gábor pedig egy „hídépítő”, néppárti, ideológiai pillérekre kevéssé építő narratívát vázolt fel január 30-án elhangzott évadnyitó beszédében, ami a megosztott magyar társadalmat alkotó munkában egyesítené.” (A Jobbik-narratíva – „Polgári Magyarország”)
 
Nagy hiba lenne lebecsülni a Jobbik szerepét a magyar politikai életben. Vona Gábort ostobasággal vádolni elvakultság, fanatizmus. Nagyon pontosan ráérzett arra, hogy a mai Magyarország egyik legnagyobb problémája a Fidesz által gerjesztett, többfrontos megosztottság. A hídépítésre égető szükség is lenne, de attól tartok ehhez jelenleg nincs elegendő mennyiségű és minőségű építőanyag.
 
Racionálisan szemlélve belátható, hogy a FIDESZ-KDNP teljhatalmát csak egy életképes, „népfront-szerű” tömörülés kezdhetné ki. Azt nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy ebből magát az MSZP-t egy „Ugyanolyanok, mint a Fidesz!” jellegű vállrándítással, illetve a DK-t "A Gyurcsánnyal soha!" csatakiáltással ki lehetne zárni, mivel akkor az LMP-n és az Együtt-ön kívül nem maradna senki. Ez pedig nagyon kevés a jóhoz...
 
 

ÍGY LETT AZ EGYHÁZ A FIDESZ EGYIK LEGNAGYOBB SZEKÉRTOLÓJA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.04.20.


A keresztény egyházak küldetése és kötelessége, hogy igazságosan és Krisztus tanításait szem előtt tartva válaszoljanak a kortárs világ nagy szociális kihívásaira. Ilyen kihívás ma a menekültválság. A magyar egyházak azonban nagyrészt vagy csöndben maradnak, vagy a kormány menekültellenes politikáját szajkózzák, teljesen szembemenve azzal, amit a Pápa, vagy a keresztény hithez kapcsolódó legfőbb útmutatásokat tartalmazó Biblia tanít.

A menekültválság azonban csak egyetlen olyan téma, ahol a Fidesz és a magyarországi egyházak (tisztelet a kivételeknek) egy követ fújnak: volt olyan, hogy maga az egyház szervezett még 2010 előtt kormányellenes tüntetéseket, máskor pedig a hívőket arra kérték fel, hogy a választások alkalmával a Fideszre voksoljanak. Volt olyan is, hogy a szószékről üzenték, aki csak teheti, írja alá a kvótaellenes népszavazási kérdőívet, legutóbb pedig az egyik egyházi intézmény arra utasította az pedagógusokat, hogy ne vegyenek részt kormányellenes sztrájkokban.

Mindezeknek a „fideszbarát” lépéseknek azonban meg van a magyarázata: a rendszerváltás után, sokkal inkább az első Orbán-kormány hatalomra lépését követően, főleg a magyar katolikus egyház és a Fidesz egymás szövetségesévé váltak. A jobboldali kormány mindent megtett annak érdekében, hogy az egyházak kedvében járjon. Mindez elég visszás annak fényében, hogy néhány éve Orbán hogyan is gondolkodott az egyház politikai szerepéről...

ITT OLVASHATÓ

SZERELEM, SOKADSZOR

TÖRÖK MÓNIKA BLOGJA
Szerző: törökmónika
2016.04.19.


Sose fogom tudni elmagyarázni a srácaimnak, lehet, nem is kell, remélhetőleg rájönnek idővel maguktól is.

Hogy akkor, amikor már épp keresed az izét, amivel lehúzod a redőnyt, odalép egy figura.
És nem olyan.

Abszolut nem az, amit életedben valaha gondoltál volna az ellenkező (vagy azonos) nemről.
De ott van, és te kész vagy.

Mert olyan okos, mint három Nap együtt. Se.

Mert akkora humora van, hogy az éjszaka közepén, ha eszedbe jut, visítva röhögsz.

Mert annyira figyelmes veled, mint még soha senki.

Mert annyira figyelmetlen, mint még soha senki.

Mert össze tudjátok mondani a Rejtő-idézeteket.

Mert nem kell befejezni a vicceket, csak a sorszámot mondani.

Mert olyan hülyén öltözködik, hogy kiborulsz...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN PÉNZELI AZ ELLENZÉKI SAJTÓT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.04.20.


Köztudomású, hogy pártunk és kormányunk rossz szemmel nézi, ha bárki beavatkozik Magyarország belügyeibe. Orbán szabadságharcot vív Brüsszel és Washington ellen. Soros György civileknek nyújtott támogatásait a zsidó világ-összeesküvés részeként mutatja be. Hívei ezt úgy fordítják le, hogy a zsidók ne avatkozzanak bele a NER életébe. Orbán még arra is érzékeny, ha civil szervezeteket támogatnak külföldről.

Ezért különös, hogy a Klubrádiót és a 168 Órát megszerző, az Origo-ra is szemet vető, a Népszava megvásárlásának gondolatával foglalkozó Brit Media Befektetési Kft.-ről nincs szava Orbán propagandagépezetének. Annak ellenére, hogy a semmiből alakult társaság a baloldali média zászlóshajóinak nyújt "önzetlen" segítséget. A sajtóhírek szerint amerikai (!) gazdag (!) zsidók (!) állnak a befektető társaság mögött. Erre mondja Kohn bácsi, hogy ha ezt a Fidesz nem teszi szóvá, akkor benne van.

Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy az Orbán-rendszer ellenzéki sajtójának fontos részeit külföldről tartják el. Nem akárkik, hanem "magyar származású gazdag amerikai zsidók". A NER szemüvegén át nézve, mi ez, ha nem külföldi beavatkozás a független Magyarország belügyeibe? Orbán propagandistái ezt mégsem teszik szóvá. Hol van a Békemenet? Miben különböznek ezek Soros Györgytől, aki szintén magyar származású amerikai gazdag zsidó? Ha Soros pénzelné a 168 Órát, a Klubrádiót és a Népszavát, vajon mit mondana róla a fideszes propaganda?

ITT OLVASHATÓ

A TÉVÉBEN MOSOLYOGNAK A KORMÁNYTAGOK, DE HA A KAMERA ELFORDUL, VICSOROGNAK A TILTAKOZÓ TANÁROKRA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.04.20.


A sztrájk lényege a hiány felmutatása. Az, hogy a sztrájkolók felhívják a céges vagy állami döntéshozók figyelmét, ha ők nem lennének, “leállna a gyár”. A tiltakozás, az érdekérvényesítés egy demokratikus, egészséges társadalom alapja. Most mégis ezt a két dolgot kérdőjelezi meg a kormány.
 
Amikor 2 hónapja arról írtunk, hogy lényegében lehetetlen a sztrájk, arra gondoltunk, ami most történik. Az a sztrájk ellehetetlenítése, hogy a kormány igazolatlan órának számolja a sztrájk idejében be nem vitt gyerekeket, hogy lényegében ezzel kötelezze a szülőket arra, vigyék be a gyerekeket az iskolába, és ezzel “betömje” a hiányt. Az, hogy minden iskolában kell elégséges szolgáltatást nyújtani, nem csak tankerületenként egy iskolában (és ez a Fidesz 2011-es sztrájktörvény módosítása miatt van így), arra jó, hogy ne érezhessék a tanítás hiányát a szülők. Az, hogy be kell pótolni ezeket az órákat később, ahogy az Emmi követeli, lényegében egy óracserévé próbálja degradálni a tiltakozást...
 
 
 

A CSÚTI LUXUS

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.04.20.


Hagyjuk az összes többit, vegyük csak ezt a stadiont. Gondoljanak bele, adva van egy falu. Nem minősítem, nem hasonlítom, olyan, mint amilyen van ebben az országban legalább háromezer. Laknak benne ezeregynéhányszázan, ugyanabban a gazdasági és szellemi nyomorban, amilyenben az ország legalább kilenc és félmillió lakosa él.
 
És akkor egy vidéki futballista, egy hatalmi tébolyban súlyosan megbetegedett falusi ember felkönyökli magát ennek a Magyarország nevű szemétdombnak a tetejére, kijelöli a csúti libalegelőt valahol a felázott vályogházak tyúkszaros udvarai között, és a mi pénzünkért felépíttet egy borzalmas pörgekalapon árvalányhajat, és odajár nézni azt a mozgásformát, amit az ő szintjén futballnak neveznek. Az ő magánstadionjában. Példaképe, az alföldi juhász már csinált valami hasonlót, igaz, ő másképp lopott, és messze nem annyit - mindegy, volt rá példa, az egész világon egyedül Magyarországon, de volt, a gönci hordó "szellemi" szintjén ez appercipiálható.
 
Tetszik érteni? Áll egy stadion a nagy semmi közepén, mert egy bizonyos élőlény úgy határozott, hogy ő ezt megengedheti magának.
 
De nem is ez az elviselhetetlen ebben az egész históriában. Hanem az, hogy ezt egy egész országnyi nép hagyta...
 

TÚLÉLŐSHOW A BORSODI VADONBAN

NORVÉGMINTA BLOG
Szerző: Norvégminta
2016.04.20.


Miközben a televíziós műsorok számos olyan egzotikus helyszínen folyó játékkal kápráztatják el a nézőket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az élet valós kihívásaival, a Szociopoly színházi társasjátékban a mélyszegénységben élők helyzetével, kihívásaival, döntési helyzeteivel szembesülhetünk. Ahhoz ugyanis nem szükséges délamerikai őserdőkig mennünk, hogy olyan kegyetlen élethelyzetekben próbálhassuk ki magunkat – legalábbis egy játék erejéig – amelyekről többnyire lövésünk sincsen.

A mélyszegénységben élők ügyeiben sokszor ugyanúgy szakértőnek érezzük magunkat, mint a gyereknevelés dolgában – így a kismamákhoz hasonlóan a szegények számára is szinte mindenkinek vannak tuti tippjei: A legfontosabb, hogy fizesd be a számláidat! Egy nagy bevásárlással hónap elején sokat lehet spórolni! A gyerekek oktatása, ruháztatása a legfontosabb! Már csak az a kérdés, hogy a számos remek ötlet közül mit fogadjanak meg az érintettek, amikor minderre nincs elég pénzük. A GYERE és a Mentőcsónak színházi társasjátékában nézőként mi magunk élhetünk végig egy hónapot, hozhatunk döntéseket, és kipróbálhatjuk, hogy mi lehet az a stratégia, amelyet követve a szegényeknek illene tisztességesen megélniük.
 
A táblajáték alapján készült színházi interaktív játék egy észak-magyarországi kistelepülésre röpít el minket. Itt nincsen munkalehetőség – csupán közmunka, illetve alkalmi. Közmunkásnak lenni persze kiváltság – amiről a polgármester dönt, akárcsak bizonyos segélyekről. Ezért ugyanúgy fontos vele jóban lenni, mint a helyi egyetlen kisboltossal, vagy az uzsorással, aki bármikor szívesen kölcsönad 100%-os kamatra. A nézők négy család tagjaiként vesznek részt a játékban, és lépten-nyomon szorult helyzetekbe kerülnek, és választhatnak rossz, és még rosszabb közül. Ha nagy ritkán alkalmi munkához jutnak, leadózzák-e keresetük felét, vagy inkább kockáztatják a lebukást, vagy azt, hogy a főnök mégsem fizeti ki őket? Feketén akár heti kemény 20 ezer Ft-ot is meg tudnak keresni napi 10-12 órás munkával. Vesznek-e kevéske pénzükből tápszert a kisbabájuknak – vagy felvállalják a kockázatot, hogy a baba nem megfelelő ellátása miatt elveszik tőlük a gyereküket? Néha persze lehetőségek is felcsillannak – pl.: találnak valamit az utcán, amit el tudnak adni – de a legtöbbször csak váratlan kiadásokkal szembesülnek. A játékosok előbb-utóbb belátják, hogy hosszú távra nem tudnak tervezni, hogy hó elején nem lehetséges mindent befizetni, hogy a jogszerű megoldások mentén végképp felkopna az álluk, és hogy kilátástalan helyzetükben még a szerencsejátékozás is logikus döntésnek tűnhet...
 

ZACHER SZERINT A DROGPIAC GYORSABBAN FEJLŐDIK, MINT AZ ELEKTRONIKA

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.04.19.


Sokkoló adatokat közölt Dr. Zacher Gábor toxikológus. Állítása szerint: ma körülbelül 20 ezer kábítószer függőről és 45 millió szerhasználásról beszélünk, évente 30-35 eset halállal végződik. 

ITT OLVASHATÓ

PANAMA

CSÁKY PÁL BLOGJA
Szerző: Csáky Pál
2016.04.19.Tele van a sajtó az új hírrel: számos politikus, sportoló, ismert sztár a világon – vagy hozzájuk közel álló barátok, rokonok – külföldi adóparadicsomokban mosták a pénzt, s kerülték el a belföldi adózást.
Az átlagpolgár pedig azt mondja: ugye, megmondtam, ezek mind ilyenek. Mind egyformák. Tőlünk elvárják a szabályok betartását, s íme, ők maguk pedig játszva megszegik azokat. Az igazságtalan világ termékei: a pénzimádó celebek, s velük együtt a pénzimádó politikusok.
Első látásra tényleg így van: vérlázító, amire egyesek képesek. Ez az az emberfaj, amelynek semmi nem elég. Hajtja őket az ősi vadászösztön, a sok nem elég nekik, több kell és még annál is több.
Aki vétkezett, azt könyörtelenül le kell csukni. Aki törvényt sértett, annak számára nincs pardon.
Ami viszont veszélyes, az az általánosítás. Annak feltételezése, hogy aki a közéletben szerepet vállalt, azok közül mindenki csakis a pénzért és a személyes haszonért teszi.
A közéletre, a politikai stabilitásra veszélyes ez a mindenkit egy kalap alá venni szándékozó igyekezet. Mert mit csináljon az, aki tényleg tiszta, és soha az életben meg nem fordult a fejében, hogy akár egy eurót is tisztátalan módon használjon fel saját céljaira? Mit csináljon az, aki a politikát tényleg szolgálatnak, a közügyek tisztességes intézése terének tekinti?

ITT OLVASHATÓ

HORVÁTH GYULA ÜZENETE A FIDESZNEK: HAGYJÁTOK BÉKÉN ÉLNI AZ EMBEREKET!

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Horváth Gyula
2016.04.19.


Szemrebbenés nélkül!

Úgy tesznek, mintha nem is történt volna semmi!
Pedig a boltok bezárásához kapcsolódó döntés, és a hozzá tartozó erődemonstráció, nem egy múló epizód, egy könnyen felejthető ügy.
Itt ugyanis nem az ország működésével, vagy a gazdaság fellendítésével, sőt még az értékeink megvédésével kapcsolatos döntést hozott a Fidesz kormány, hanem az emberek életvitelével összefüggő szabályozást iktatott jó egy éve törvénybe.
Olyant, amihez semmi köze!

Már azt is Európa és a művelt világ felháborodására tették, amikor a jogállamiság és a demokrácia magyarországi vívmányait megkurtították.
A feudális úri viszonyokat, és az urizálást oly nagyon kedvelő kurzus azonban tovább ment.
Szereti alattvalójának nézni a népet.

Nem csak alattvalónak nézni a polgárokat, de hülyének is!
Ha, úri jókedvük úgy hozza, elrendelik, hogy nem mehet a nép a plázákba!
Ha, meg úgy hozza, akkor mindezt - mintha semmi sem történt volna - visszavonják. Lengyel elvtársaik, már az abortusz betiltását fontolgatják. Mert szerintük az állam ott is, azt is, jobban tudja…!
Fel kéne ébrednünk már, hogy lássuk, hogy mit tesznek a hatalom bitorlói velünk!
Nem egy rossz álom, hanem maga a nyers valóság az, ami folyik köröttünk!

ITT OLVASHATÓ

AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIA ROSSZ KÖZÉRZETE - INTERJÚ JEAN-PIERRE LE GOFF-FAL

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Föbölyös N. László
2016.04.20.


Jean-Pierre Le Goff francia szociológus, filozófus, aki az 1968-as diákmozgalmaknak aktív résztvevője, majd később kritikus elemzője volt, Rossz közérzet a demokráciában (Malaise dans la démocratie) című könyvében mindazokkal a problémákkal foglalkozik, amelyekkel ma Európának szembe kell néznie. A Le Figaro készített a könyv megjelenése kapcsán interjút vele.

-Bármerre nézünk, az a benyomásunk keletkezik, hogy az államok tehetetlenül állnak a problémák előtt – mondja Le Goff – Gyorsan reagálnak, megpróbálnak jól-rosszul reagálni a terrorizmusra, a menekültáradatra, a sodródó Európai Unióra, a munkanélküliségre..a közeledő választások perspektívájában Európa sodródik, a nagy általános szónoklatok a xenofóbia, az iszlamofóbia, a rasszizmus ellen nem szolgálnak semmire. Az európai népeknek adott leckék, akik attól tartanak hogy az országok és kultúrájuk felhigul, nem változtatnak semmin. Erdogan Törökországával kötött megegyezés dehonesztáló alkuként marad meg az évkönyvekben. A vízumkényszer lehetséges eltörése, az ígéretek Törökországnak az EU-ba való felvételéről olyan intézkedések, amelyeknek sikere kétséges..

ITT OLVASHATÓ

SEGÉDÁPOLÓNAK ÁLLTAM - "VAN SZILVAPÁLINKA MEG RUM"

SZABÓ TÍMEA BLOGJA
Szerző: Szabó Timi
2016.04.18.


Fizetés nap, mindenki nézi a telefonján a banki értesítéseket. Az ápolók zaklatottak, értik, de azért mégsem, hogy megint miért ilyen kevés. Nézd meg! – mutatják a telefonjukat nekem is. „204 órás munkáért márciusban 125 ezer forint.” Átlag heti öt nap, napi 10-11 óra betegágy mellett, fertőzésnek kitéve, felelősséggel, gyakran eszközök nélkül. Nem itt, mindenhol. Innen is, onnan is, röpködnek a számok, 110 ezer, 115 ezer, 196 óra, 216 óra, ebből nem lehet megélni. Ápolók, betegszállítók. Talán Balog Zoltán lelkész csúcsminiszter tudja, hogyan lehet ebből megélni, bár ő januárban még azt is furcsállta, hogy az orvosoknak nem jó a hálapénz.
 
A nővérek nem kis hányada neveli egyedül a gyerekét, az ápolói munka szétdúlja a kapcsolatokat. „Tudod, a család nem bírja, hogy hétvégén meg ünnepnap is be kell jönnünk, meg hát ez a 12 órázás…” – mondja az egyikük. A nappali műszak reggel fél 7-kor kezdődik, este fél 7-kor vége. Aki egyedül van óvodás, iskolás gyerekkel, nagyszülő nélkül, mit csinál? Kérdezem, hallgatnak.
 
A fiatal nővér, aki első nap a fekélyes sebet kötözte, már nem dolgozik itt. Felmondott. Vidékre költözött, közelebb a szüleihez, kórházból szociális intézménybe. Ő az, aki 8 éves kora óta ápoló akart lenni. „Anyukám mutatta a blogodat az első nap” – mondta nekem két hete. „Amikor elolvastam, sírtam. Minden nap átélem, amit leírtál, de szörnyű volt ezzel az egésszel szembesülni. Pedig ez az igazság.” Bíztatott, hogy írjam le a teljes nevét nyugodtan, mindent vállal...