2016. október 6., csütörtök

AZÉRT, HOGY RASI BAHREINBEN BOHÓCKODJON AZ URÁVAL , VALAMI TURKÁLÓBÓL ÖSSZEGUBERÁLT , KIHÍZOTT CUCCAIBAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.10.05.


Az van, hogy most derült ki: én bizony nem vagyok magyar. Orbán Viktor, minden magyarok harci szamara megvédi a magyarokat, melléjük és beléjük áll, összetartozik, széttartozik, küzd értük. A gond csak az, hogy ők 3,3 millióan vannak és az hétszentség, hogy én nem férek bele abba a 3,3 millióba. Ami amúgy nem annyi, de tök mindegy.

Új egység született (már megint), de abba csak a nemmel szavazók férnek bele és innentől kezdve csak őket képviseli Alcsút, Felcsút, vagy nem tudom micsoda híres szülötte. Ő mondta a szájával. Ez még rendben is van, mert a büdös életben nem vártam el Orbántól, sem díszes kompániájától, hogy engem bárhol, bármikor, bármilyen ügyben is képviseljen...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY KEZDŐDÖTT HATVAN ÉVE: 1956. OKTÓBER 6. RAJK LÁSZLÓNAK ÉS TÁRSAINAK ÚJRATEMETÉSE

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.10.06.


Az 1949-ben kivégzett Rajk Lászlót és társait akkor egyszerűen elásták a gödöllői országút közelében. A mártírokat 1955 őszén jogilag, 1956 tavaszán pedig politikailag is rehabilitálták, majd Rákosi Mátyás kommunista pártvezető 1956 júliusi menesztése után került napirendre az újratemetésük. A közvélemény (és a jugoszlávok) nyomására végül 1956 szeptemberében a Magyar Dolgozók Pártjának vezetése határozott a nyilvános temetésről...

ITT OLVASHATÓ

MENETREND

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: György
2016.10.06.


Bizony az idő ettől az elmúlt vasárnaptól kezdve már sürget. Az elkövetkező parlamenti választásokig már két esztendő sincs hátra. A demokratikus ellenzéknek – mert minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarországon van ilyen – alaposan össze kell szednie magát, ha rendszerváltásra készül 2018-ban.

Kérdezheti bárki, hogy mit is értek demokratikus ellenzék alatt, és kiket oda tartozóknak? Nos, demokratikus ellenzék alatt értem mindazokat a politikai szervezeteket és civil csoportosulásokat, akik abban érdekeltek, hogy az Orbán nevével fémjelzett, illiberális rendszertől megszabaduljanak – békés, demokratikus úton és eszközökkel!

Ide tartozik minden olyan párttag, szimpatizáns és egyéb támogató, aki nem csak célul tűzte ki magának az előzőekben említetteket, hanem részt is vesz annak megvalósításában!

A minapi érvénytelen népszavazás eredménye kizárólag az érvénytelenség. Az Alaptörvényben is rögzített részvételi arány-küszöböt az a Fidesz-KDNP pártszövetség, amely ezt az 50 százalék + 1 szavazatos kritériumot létrehozta, az általa kezdeményezett referendumon képtelen volt átlépni! Így aztán a vasárnapi népszavazás érvénytelen.

Ebből következően abból semmilyen eredményességet megállapítani nem lehet, sőt, a csak egy Vas megyényi érvényesség országosan, ami tényként azt mutatja, hogy a milliárdos költségeket felemésztő, úgynevezett kvótanépszavazás megbukott!

Győzelemként értékelni ezt a kudarcot éppen olyan hazugság, mint azt állítani, hogy Magyarország jobban teljesít, akkor, amikor számtalan, társadalmi, gazdasági mutató azt rögzíti, hogy a sor végén kullogunk!

Nos, a hátra lévő időben ettől az illiberális rendszertől más már nem is várható, mint hazugság, hazugság hátán a populista kommunikációs zenebonában, a habonyizált lakájmédia hangszerelésével előadott népbutító előadások sorozata. Mellékelve majd közönség-kábító, mézesmadzagos cukiságokkal, bérfejlesztő beetetésekkel és adócsökkentésekkel, népszerű, tömegeket bódító intézkedésekkel – ha kell, újabb hatalomerősítő törvényhozási dömpingekkel.

Az pedig még kérdés, hogy a nemzeti radikális jobboldal mennyire fog összegyógyulni 2018-ra – hogyan és miként, már csak idő kérdése.

De mindezeknél most sokkal fontosabb, hogy mi lesz a demokratikus ellenzék sorsa...


ITT OLVASHATÓ

DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ: ROGÁN ÁLDOZÁS?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Endre István Simay
2016.10.05....hallgatva a kormányfő szövegeit nagyon is elképzelhető az, hogy ezeket a számokat nem igazán mutogathatták a vezérnek. Így Orbán talán tényleg az utolsó pillanatig elhitethette magának, hogy az alattvalók többsége szavazni fog. Felmentve őt az alól, hogy a kvóták ötletét felvető EP-passzust maga is aláírta. Mert Orbán Brüsszelben aláírta azt, ami ellen itt kampányolt. Milliárdokat pazarolva el a gyermekek, az egészségügy elől is. Az egyébként, hogy száját húzogatva, vagy harsogó mosolyra fakadva, de az emberek hajlamosak hitelt adni egy ilyen eredményeltitkolós forgatókönyvnek abból egy, a közállapotokra nézve szomorú következmény is adódik.

Az a rendszer ugyanis, amelyben előfordulhat az, hogy a vezérnek nem merik megmutatni a negatív körülményekről szóló híreket, azt inkább hívható személyi kultuszos diktatúrának, mint demokráciának. Amikor az emberek hajlamosak elhinni az említett forgatókönyvet, akkor az felér egy olyan közvélemény-kutatással, amely a magyarországi diktatúra de facto kialakultságának meglétét erősíti meg. Miközben persze tudjuk: az információhiány, a kozmetikázott információk könnyebben vezetnek irracionális döntésekhez, reakciókhoz, fellépésekhez. Amikor a diktátornak nem merik megmutatni a negatív eredményeket, akkor az egy önerősítő láncreakcióhoz vezet. A szegény beteg egyre inkább meggyőzi magát a saját csalhatatlanságáról, és az ápolók sem adnak ezt cáfoló visszaigazolásokat.

A Fideszben a jelek szerint elindult, illetve felerősödött ez a folyamat. Ami persze nem csak azt jelzi, hogy diktatúra márpedig van. Azt is jelzi, hogy a környezete elindította azon az úton, amely végén a félreállítás vár rá. Hacsak nem jár úgy, mint Sztálin. Akit annyira nem mertek, illetve akartak állítólag zavarni, hogy egy különben esetleg kezelhető roham végzett vele. Nem feledve persze azt sem, hogy a vezért falnak vezetni csak akkor van értelme, ha blamázs esetére van kéznél egy bűnbak. A végletes reakciók estére pedig egy pótvezér. A jelen helyzetben az sem kizárt, hogy az egészet Rogán nyakába varrják. Akit sokan tarthatnak egyre kínosabban szereplő szereplőnek a színpadon. Amellett elég magasan ül a hierarchiában, hogy vezéráldozat lehessen. Ha nem is nagy kár érte. Pótvezérnek pedig Lázár elég régóta rebesgetett pót-Viktor...

ITT OLVASHATÓ

GELLÉRTHEGYI KERTES VILLA FELÚJÍTÁSÁBA KEZDETT ROGÁN ANTAL JOBBKEZE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.10.06.


Az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint Rogán Antal propagandaminiszter jobbkeze, a letelepedési kötvénybizniszben is közreműködő Kertész Balázs ügyvéd egy patinás, kertes gellérthegyi villa felújítását rendelte meg. Az értékes ingatlan egy két éve alapított svájci cég tulajdonában van, amely titkolja tulajdonosait. A telket még érdekesebbé teszi, hogy azon egy Pallasz Athéné szobor is található. Az építkezés információnk szerint több százmillió forintot emészthet fel.

Jó ideje tart már a villafelújítás egy gellérthegyi zsákutcában, a szomszédok nem nagy örömére. Az eklektikus stílusú épület rendbetételére értesülésünk szerint nem sajnálja a pénzt a gazdája: informátorunk több tízmillió forintba kerülő kerítésről, méregdrága csigalépcsőről, valamint Olaszországból rendelt, egyedi gyártású járólapokról beszélt.

A villa – a tulajdoni lap alapján – tavaly óta a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft.-é, amely egy svájci társaság, a Bergavest Aktiengesellschaft CH érdekeltsége. A svájci cégnyilvántartás szerint a Bergavest AG 2014-ben alakult részvénytársaság százezer svájci frankos tőkével, ügyvezetője Osterhaab Andrea magyar állampolgár, részvényei bemutatóra szólnak, tehát titkolhatja tulajdonosait. Osterhaab Andreát megpróbáltuk elérni, de nem reagált a megkereséseinkre, így nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy kinek a cégét vezeti.

A Bergavest AG tulajdonosi hátterét illetően mégis támpontokat adhat, hogy kézbesítési megbízottja az a Karafiát Ügyvédi Iroda, amely eljár az V. kerület cégügyeiben, de ők működtek közre egy Deák Ferenc utcai épület értékesítében is. Karafiát Katalin irodája képviseli – a Hír TV beszámolója szerint – azt az offshore társaságot, amely a Hunguard Kft. tulajdonosa. Emlékezetes, ennek tulajdonosaival jegyzi Rogán Antal a digitális aláírással kapcsolatos találmányát. Az ügyvédi iroda egyébként a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának is dolgozott: jogi tanácsadásért nettó 6 millió forintot számláztak.

Bár a villa tulajdonosa a svájci társaság mögött rejtőzik, információink szerint Rogán Antal miniszter, volt V. kerületi polgármester jobbkeze, Kertész Balázs ügyvéd rendelte meg a felújítást. Informátoraink szerint ő jár el az építkezés ügyében, és az ő neve szerepel megrendelőként a kiviteli terv borítóján is.

Szerettük volna erről megkérdezni Kertész Balázst, de sem e-mailen, sem az irodai telefonszámán, sem a mobilján nem tudtuk vele felvenni a kapcsolatot, visszahívást is kértünk, de nem reagált a megkereséseinkre. Válaszolt viszont egy bizonyos Cseley Klára, aki a válasz tartalma alapján Kertész Balázs munkatársa lehet. A levél azt tartalmazza, hogy az „Ügyvéd Úrnak nincs tulajdonában gellérthegyi ingatlan”, továbbá, hogy mivel „a megkeresés alapját képező információ sem valós, így a továbbiakban az állítólag szomszédok általi felvetésekre, talán érthető módon nem kívánunk reagálni.”

A hölgy megjegyezte azt is, hogy ha a cikk valótlan információt tartalmaz, akkor minden jogi lépést megtesznek „ezen jogok védelmének, valamint az olvasók valós és tényszerű tájékoztatásának érdekében.”

ITT OLVASHATÓ

TÁJÉKOZTASS - NE A FÉLELEM VEZÉRELJEN!

A TASZ BLOGJA
Szerző: Fernezelyi Bori
2016.10.06.


A kötelező védőoltás témáját hatalmas indulatok övezik. Egy hangos kisebbség vehemensen ellenzi a kötelező védőoltásokat. Mások rögtön felháborodásuknak adnak hangot, ha bárki bármilyen szempontból kritizálja a jelenlegi oltási rendszert.
 
Blogsorozatunkban utánajárunk, hogy mennyire és hogyan tájékoztatják a betegeket ma Magyarországon a védoltásokkal kapcsolatban és megindokoljuk, hogy szerintünk miért fontos a tájékoztatás. Adatainkat egyrészt a TASZ számára 2016 májusában végzett reprezentatív kutatásból, másrészt a TASZ által szintén 2016 májusában végzett közel 3000 válaszadó által kitöltött nem–reprezentatív online kutatásból merítjük.
 
A sorozat első részében azzal foglalkozunk, hogy miért veszélyes a tájékoztatás elmaradása, vagy a nem megfelelő tájékoztatás.
  • A tájékoztatás hiánya bizalomvesztéshez, az pedig  az oltásoktól való elforduláshoz vezethet.
  • Esetleg olyan gyermek is megkapja az oltást, akiknek nem kellene, mert nincsen oltható állapotban, de ez nem derül ki.
  • Sokszor nem derül fény a szövődményekre, illetve nem jelentik azokat megfelelően, ezért az oltóanyagok monitorozása is hiányos.
Az oltások melletti harcos kiállás bizonyos szempontból érthető is, hiszen a védőoltás korunk egyik legnagyobb vívmánya, mely sok korábban nagyon elterjedt, olykor komoly szövődményekkel, vagy akár halállal járó betegséget jóformán teljesen eltüntetett. A védőoltásokkal kapcsolatos másik fontos  tény, hogy mivel ezek az oltások fertőző betegségeket előznek meg, az oltás hiánya az egész közösség védettségére kihathat.
 
Éppen ezért merülhet fel, hogy nem pusztán egyéni mérlegelés kérdése, hogy valaki oltat-e vagy sem, azt is figyelembe kell venni, hogy az oltás elmaradása esetén az adott közösségre való veszélyesség mértéke indokolttá teszi-e, hogy az illetőt alapjogában korlátozzák, és előírják a védőoltás beadását. A jelenleg érvényben lévő kötelező védőoltási rendben nincs lehetőségünk megválasztani, hogy szeretnénk-e gyermekünket beoltatni, vagy sem. Viszont az törvényi előírás, hogy az oltással kapcsolatban teljeskörűen és személyre szabottan kell tájékoztatást kapnunk...
 

EZT GONDOLJA A MAGYAR: HA A NAV IS KORRUPT, ÉN MIÉRT NE STIKLIZNÉK?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.10.05.


Ezekről ne maradj le!
 
Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek (NOL)

Kereskedőház-milliárdok: a Xénia-láztól a moszkvai informatikai elhárításig? (
Átlátszó)
 
Komoly a helyzet: minden EU-pénzt megtagadhat tőlünk Brüsszel (Portfolio)
 
Ha van 3 perced:
 
Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek
A nyírségi celebeseményre helikopterrel látogató Rogán családról már korábban kiderült, hogy a repülés 1,5 millió forintos költségét családi cégük számlájára intézték, készpénz fizetése nélkül. Most az is kiderült, hogy a Budaörsi repülőtéren őket felszedő német rendszámú S500-as Mercedesért sem fizettek. (
NOL, 444)
 
Kereskedőház-milliárdok: a Xénia-láztól a moszkvai informatikai elhárításig?
Mi a közös pont a közpénz-milliárdokkal gurigázó Rogán-szomszéd, Csetényi Csaba és az Egyesült Arab Emirátus új magyar kereskedőháza hátterében? A réges-régi szociközeli Xénia-mutyi például mindenképpen az. Az új kereskedőház potom 127 milliós szerződéssel dobbant. Persze, hogy a Quaestor-ügyig érnek a szálak. (
Átlátszó)

Komoly a helyzet: minden EU-pénzt megtagadhat tőlünk BrüsszelJelentést készít az Európai Bizottság Magyarország 2014-2020-as uniós támogatási rendszerének irányítási és kontroll mechanizmusairól. A dokumentum megállapításain fog múlni, hogy az Európai Bizottság felfüggeszti-e az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországra, ha ugyanis elég súlyosak a megállapítások, akkor mindent leállítanak. (Portfolio)
 
Ha a NAV is korrupt, én miért ne stikliznék?A NAV korrupciós és politikai botrányai miatt az elmúlt években szignifikánsan csökkent a bizalom az adóhatóságban, a kínos ügyek hatására jelentősen romlott az adómorál is, derül ki az MTA Politikatudományi Intézetének kutatásából. Az elvileg szigorúan független NAV-ot sokan hajlamosak politikai intézménynek tekinteni – és ennek megfelelően is ítélik meg. (Index)
 
Az év komédiájából a harmadik legnagyobb vállalateladásaEz lett a TV2 értékesítése, amelyet egy ideig egyszerre érzett a sajátjának Simicska Lajos és Andy Vajna. A menedzsment két tagja, Yvonne Dederick és Simon Zsolt – a Forbes számításai szerint – 19,6 milliárdért adott túl a bolton, a befutó végül a filmügyi kormánybiztos lett – a per még tart. (Mediapiac)
 
Ha van még két perced:
 
Nem lehet népszavazás a budapesti olimpiáról. Elutasították az Átlátszó újságírójának kezdeményezését. A Nemzeti Választási Bizottság szerint nem egyértelmű a kérdés. (444)
 
Tőkét csökkent a Fidesz-közeli tőkealap érdekeltségében álló fehérgyarmati Brikett Investment Kft., amelybe rengeteg pénzt pumpáltak, de tevékenységéből alig lehetett látni valamit. (Átlátszó)
 
Így szórt ki 800 milliárd adókedvezményt a kormány. A cégek csak a társasági adó felét fizetik meg, de a távközlési adónak is visszajár a fele. Több megy sportra, mint kutatásra. (Napi.hu)
 
Sokkal többe került a migránsellenes harc, mint a kormány állította: 8,6 milliárdos kvótakampányt emleget a kormány, pedig a migrációellenes kommunikációs harcára költött összeg eléri minimum a 14 milliárdot. (Index)
 
Összesen közel 80 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, amiből 70 milliárd forint az állami forrás. (MMOnline)
 
Nő a káosz a volt milliárdos Szeremley körül, rendőrök jártak felesége cégénél. A borász és volt milliárdos üzletember súlyos csalási ügybe keveredett. (HVG)
 

GYEREKKEL, FOGYATÉKKAL, SZEGÉNYEN - KINEK NEM JUT ALBÉRLET BUDAPESTEN?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.10.06.


Töretlenül nőnek Budapesten és a nagyobb egyetemi városokban is az albérletárak: tovább szűkül a piac, miközben egyre nő a kereslet, de sem a központi állam, sem a városi, kerületi önkormányzatok nagy része nem érzi létfontosságúnak, hogy szabályozó, támogató, cselekvő erőként lépjen fel a lakhatási biztonság érdekében. Pláne akkor nem, ha a kiszolgáltatott csoportok védelméről lenne szó. Ezúttal őket, a diákokat, a szegény dolgozókat, a krízishelyzetbe kerülőket, a kisgyermekkel a meredély szélén egyensúlyozókat, a fogyatékosként még esélytelenebbeket kérdeztük arról, hogyan (nem) találnak lakást Budapesten.

A fővárosban különösen akutnak mondható lakhatási problémák közismertek, a sajtóban szezonális csomagolásban jönnek szembe a tünetek: így nyár közepén-ősz elején jellemzően az egyetemisták lakáskeresése kapcsán merül fel, mennyit emelkedtek egy év alatt az árak, és milyen mértékben nyomja fel őket a tanév kezdete.

Nem reprezentatív felmérésünkben szerepelt olyan diák is, aki egyedül keresne szobát és egy, már egyetemistaként is saját, magasnak mondható keresettel rendelkező pár. A 20 éves Marci csak egy szobát szeretne, a két évvel idősebb Róbert és barátnője lakásba költöznének, büdzséjük is kétszer olyan magas, 100 ezer forintnál jár. Mégis mindkét esetben azzal szembesülnek, hogy „nem találnak olyat, ami megfelelne az elvárásaiknak és a lehetőségeiknek”, Marci szavaival: „ami normálisabb, emberibb, kellemesebb szoba lenne, általában eléggé drága”.

Amiből az is következik, hogy aki nem számíthat családi, baráti segítségre, mint a nekünk válaszolók, feltehetően le is mondhat a tanulmányokról. És hiába mondja magát szerencsésnek, mint például Róbert, mert „a korosztályunkban jól keresünk”, még így is egy kölcsönlakásban kénytelen átvészelni az albérlet keresés elhúzódó időszakát...

ITT OLVASHATÓ

VÁRATLANUL HATALMI HARC TÖRT KI A JOBBOLDALON - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.10.06.


Váratlanul hatalmi harc tört ki a magyar jobboldalon: Orbán Viktor megpróbálja agyonnyomni a Jobbikot, a választóinak viszont udvarol.

A
Die Presse a helyzet értékeltetésére megjegyzi, hogy a politikai térképen a szavazópolgárok több, mint 60 %-a a középtől jobbra helyezkedik el. Annyian vannak, hogy ők delegálták a két legjelentősebb erőt a Parlamentbe. A Fidesz és szélsőjobbos riválisa évek óta próbálja egymástól elhódítani a híveket. Ehhez a Jobbik olyan polgárinak akar látszani, mint vetélytársa, az viszont igyekszik kellően jobboldali nacionalista lenni. Most azonban hadba léptek egymással, mivel Orbán meghirdette az új „nemzeti egységet”, azaz hogy mindenkit a követőjének tekint, aki nemmel voksolt a referendumon. Akik között igencsak szép számmal vannak jobbikosok. A manőver Machiavellihez méltóan körmönfont: a kormányfőnek az alkotmánymódosításhoz szüksége van Jobbikra, mégis össztüzet zúdít a pártra. Abban bízik, hogy annak a követői nem bocsátják meg Vonának, ha a kérdésben nem működik együtt a Fidesszel. A pártelnök pedig kénytelen lesz a pofonok ellenére beállni Orbán mögé. Vona átlátta a szándékot, de valóban kényszerhelyzetben van, mivel tagsága változtatni kíván az alaptörvényen. Ezért most négyszemközti egyeztetést akar, abban bízván, hogy az majd felértékeli őt. Merthogy a nemzet érdekében kész eltekinteni a személyes sértésektől. Egyben a mérsékelt polgári államférfi szerepébe helyezkedve próbálja magához vonzani a Fidesz enyhén konzervatív követőit. Nagy cirkusz ez, mindkét részről. De Orbán is szorítóba került, mert az alaptörvény módosításának ötlete a Jobbiktól ered, és meg lehetett volna csinálni népszavazás nélkül is. Ám akkor úgy nézett volna ki, mintha Vonáék diktálnák a politikát. ..

ITT OLVASHATÓ

AZ EU ÁLLÍTJA MEG A FIDESZES PÉNZTALICSKÁT?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.10.06.


Vizsgálódik az EU, és a lopós fideszesek miatt bukhatjuk az uniós milliárdokat, amelyek nélkül nincs ma Magyarországon fejlesztés. Mindeközben hónapok óta csúsznak a pályázati elbírálások, feltehetőleg nincs pénz a rendszerben. Nagy a baj!

Ahogy arra a portfolio.hu szerda reggeli cikke is felhívta a figyelmet: gond van a Brüsszelből érkező pénzekkel. A portál értesülései szerint több területen is jelentős problémákat lát az Európai Bizottság a magyarországi EU-támogatási rendszerben, amelyekről rövidesen elkészül egy jelentés, és ha ez súlyos megállapításokat tartalmaz, akkor az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggeszti Magyarország felé.

Az egyeztetés hónapok óta zajlik, a Népszabadság információi szerint legutóbb szeptember 19-én találkoztak a felek, de az álláspontok nem közeledtek, és a brüsszeli kifogások súlyosak, a pályázati rendszer alapjait érintik (vagyis gyökeres átalakítást tennének szükségessé). A napilap úgy értesült, hogy a támogatásokért felelős Regionális Főigazgatóság a közelmúltban udvarias, de határozott hangú levélben tudatta Lázárral, hogy a kormánynak engednie kell: az a pénzosztási szisztéma, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felszámolása után a miniszterelnökség fennhatósága alatt a tárcáknál kiépült, ugyanúgy nem felel meg a vonatkozó uniós előírásoknak, mint a kérdéskört szabályozó, idén elfogadott magyar törvény és kormányrendelet.

Információim szerint nincs ma olyan operatív program, amelyik kapcsán ne lenne valamilyen vizsgálódás az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, és a szabálytalanságok miatt hónapok óta elzárultak a pénzcsapok Brüsszelben. Feltehetőleg ez lehet az oka annak is, hogy márciusban benyújtott pályázatokat sem sikerült még elbírálnia az intézményrendszernek, miközben hazánk azt vállalta, hogy ütemes lesz az uniós pénzek felhasználása. 

Lázárék is megszólaltak az ügyben: szerdán egy sajtóközleményt adtak ki, amelyben nem tagadják, hogy vizsgálódik az EU. Többek között azt írták, hogy:
"A portfolio által említett három besorolási fokozattal ellentétben 4 létezik az uniós gyakorlatban: legjobb az 1-es, - amelyet szinte képtelenség kapni -, Magyarország általában 2-est szokott kapni, ami azt jelenti, hogy a rendszer működik, csupán kisebb javításokra van szükség A harmadik fokozat a rendszer súlyos hiányosságokkal való működését, a 4-es pedig a működésképtelenséget jelenti. A kategóriába sorolás és ezzel együtt a jelentéstétel minden esetben az audit lezárása után történik meg. Ennek első eleme az angol nyelvű jelentés-tervezet, ez után egy hivatalos, az érintett tagállam hivatalos nyelvére fordított jelentés érkezik, majd az érintett állam észrevételeket tehet a tervezett megállapításokra vonatkozóan, amelyet figyelembe véve készül el a végső jelentés. A számok alapján mi úgy látjuk, ez most sem lesz másképp, és Magyarország nem ront eddigi besorolásán, ismét a kettes kategóriába kerül. (...) Az Irányító Hatóságok vezetőinek függetlenségét az EU azzal a kérdéssel vizsgálja: vajon az adott IH vezetőt az operatív program végrehajtása során bármely külső szereplő vagy szervezet befolyásolhatja-e."
Vagyis abban nem reménykedik a Miniszterelnökség, hogy el tudják sunnyogni a bajokat, értik, hogy jó besorolást nem kaphat az ország, csak azt remélik, hogy egy ejnye-bejnye jön az EU-ból, miközben azt hazudják, hogy Orbánisztánban függetlenek lehetnek a Lázár-féle Miniszterelnökségen dolgozó Irányító Hatóságok vezetői, akik feladata az operatív programok milliárdjait felügyelni. Elhiszi ezt ma még valaki?

ITT OLVASHATÓ

HÁROM MUNKA SEM VOLT ELÉG MAGYARORSZÁGON

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Little Pearl
2016.10.06.


Sokan vannak Magyarországon olyanok, akik egyszerre több munkát is vállalva próbálnak boldogulni, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ez persze nem újdonság, régebben is így volt, miként ez a mai posztból is kiderül. Szerzője, Little Pearl több mint tíz éve döntött úgy, hogy elég volt az egyik napról másikra élésből, és nekivágott. Ma Amerikában él, és csak egy dolgot sajnál

„Egy hónap múlva lettem volna 46, amikor felültem a repülőre. Magyarországon ez már korosnak számít az újrakezdéshez, de én egy olyan országba jöttem, ahol 46 évesen még szülnek az anyák, vagy örökbe fogadnak, vagy csak simán újrakezdenek.

Mint én. Én újrakezdtem.

Magyarországon három munkahelyem volt, a főmunkám éjjel 10-től reggel 6-ig. A másodállásom kedden és pénteken nappal 7-től kb. délután 6-ig, de néha egyenesen onnan mentem éjszakázni, szóval azokon a napokon nem aludtam. A harmadállásom szerda, szombat és vasárnap délután 4-5 órát tett ki körülbelül.

Volt olyan hét, hogy egész héten összesen aludtam 10 órát, más egyetlen éjjel alszik ennyit. Olyan kimerült voltam, hogy már fájt, de csináltam hat évig, mert muszáj volt.

Most ne menjünk bele az apuka szapulásába a gyermektartás miatt, csak tényként írom le, hogy feketén dolgozott, hivatalosan munkanélküliként „tengődött”.

Gyermekem szinte nélkülem nőtt föl, anyám segített éjszakánként és hétvégéken, amíg dolgoztam. Annyi tb-t fizettem havonta, mint most a minimálbér (90-es évek vége, 2000-es évek eleje), de még a jogosítványom meghossszabbításáért is fizetnem kellett a dokinak 10 ezret, mert ha nem vagyok hálás, akkor muszáj elmennem mindenféle vizsgálatra (és addig is kib#szik velem).

Természetesen a nyugdíjmegtakarításomat át/elvette a magyar kormány, hogy vigyázzon a millióimra (nem tudom, elég finoman fogalmaztam?), akkor már rég itt voltam, de akkoriban még gondolkoztam azon, hogy öreg koromban visszamegyek Magyarországra. Így ma már nem hiszem, mert még képesek, és államosítják az itteni megtakarításaimat is, ha odaviszem.

Szóval elindultam, 45 évesen és 11 hónaposan. Nem megmagyarázni akarom a döntésemet, de egyszerűen nem láttam a saját és a gyerekem jövőjét. Nem tudtam tervezni még a következő hétre sem, nem hogy 5-10 éves távlatra.

Magyarországon nem volt hitelem, nem mentem csődbe, csak nem lehetett tervezni a jövőt..."


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR VÉGRE TÉRDIG GÁZOL A VÉRBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.10.06.


Most aztán tökéletes biztonságban érezheti magát mindenki, aki az érvénytelen népszavazáson a bekerült a többségi kisebbségbe. Orbán Viktor hadvezér és Pintér Sándor (Polt Péter tükörképe) úgy megvédi őket a terrorista migráncsoktól, hogy a fal adja a másikat.

A héten már másodszor játszott a TEK háborúsat. Azt sem egy gyakorlópályán, vagy hol kellene ezt csinálniuk, hanem a  2-es metró Stadionok állomásánál. Az előadást megtekintette Tarlós István és Simicskó István is. Az MTI fotósa szorgosan kattingatott, reggelre a Fidesz Magyar Távirati Iroda csurig volt a felvételekkel...

...Volt itt minden, mint a búcsúban. Marcona kommandósok, lemészárolt rendőr, leszakadt láb, mindenre elszánt, a helyzetet teljes mértékben kézben tartó hadvezér. Végre szárba szökkenhet 3,3 millió magyar tulajdonosának gyermekkori álma és játszhat katonásat. Régebben sajnos csak árvízi helyzetben tudta megmutatni, ki a legény a gáton. Szó szerint...

...Mekkorát fejlődött a vezér azóta! Emlékezzünk csak vissza, amikor még úgy szedtek össze neki két, össze nem illő gumicsizmát...

...Most meg már hadakat vezet, vérben gázol, letépett lábakat kerülget. Védi a hont tiszta erőből, ellentmondást és kritikát nem tűrő módon tolja a pocakját a játszópajtásaival egyetemben...

ITT OLVASHATÓ

MOST VOLT ELÉG?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.05.

Ül a kilencven éves Józsi bácsi az asztalnál, majd egyszer csak feláll, felveszi a kályha mellől a kisbaltát, odaballag élete párjához, kivel márt hetven éve élnek együtt és jól hókonvágja vele.
Kérdezik tőle a rendőrök: de Józsi bácsi, hát miért?
Az öreg megvonja a vállát: Most volt elég...
Lehet, az Unió vezetőinek is most volt elég, csak náluk a kisbaltát uniós támogatásnak hívják, és ha annak folyósításában súlyos problémákat állapítanak meg, akkor felfüggeszthetik akár minden támogatás kifizetését is.
A folyósításokat egy három fokozatú skálán értékelik, és ha azt állapítják meg, hogy a folyósító hatóságok nem minden befolyástól mentesen, függetlenül döntenek, akkor automatikusan a harmadik fokozatba sorolnak minket, márpedig akkor nekünk annyi, meg egy bambi...
Szorgos és bölcs népünk el van foglalva a migráncsoktól való rettegéssel, népmesei fordulatokat vizionál, melyek szerint jön a gaz mohamedán fattya, letapossa a kelkáposzta-veteményt és megerőszakol minden nőt!
A nagymamát is? - sikít fel Juliska, mire is a nagyi rászól: Kuss lányom, nem hallottad? Megmondták: minden nőt!

Pedighát érdemes lenne elspekulálgatni azon, hogy mi történik, ha átmenetileg - úgy három évre - úgy bánnak a támogatások felfüggesztésével, mint szeretett kormányunk az előzetes letartóztatás intézményével, melybe csak a legerősebbek nem rokkannak bele, Magyarország pedig nem tartozik a legerősebb államok közé.
Ha megvonják a területalapú támogatásokat, akkor annyi a semmittevésre berendezkedett magyar mezőgazdaságnak, ha a kohéziós támogatásokat vonják meg, akkor annyi a magyar iparnak, mely zömében
viakolor lerakásával foglalkozik nagyüzemi módszerekkel a gombamód előbukkanó stadionok parkolóiban.
Ha ez bekövetkezne, éhen döglik a magyar, és ahhoz, hogy ez konkrét fenyegető veszéllyé váljon, mindössze a német tulajdonú autógyárak termelésének néhány hónapos felfüggesztésére van szükség.
Egy ilyen akció finanszírozása bőven megéri kereskedelmi partnereinknek, hiszen végre nem kell úgy élniük, mint a családnak, ahol a lakás egyik szobájában egy szellemi kihívásokkal küzdő, benzinnel és gyufával játszani imádó, követelőző és nagyhangú unokatestvér lakik.
Hogy aztán leállítják-e a támogatásokat valóban, az sok mindentől függ, például a világpolitika aktuális helyzetétől, a beszari vezér pávatáncának aktuális figurájától és attól, hogy Frau Merkel mérgelődése közben elsózta-e a káposztás kelt gombócot, és ha igen, Herr Sauer szóvá tette, vagy fegyelmezett ábrázattal nyelte-e, mint liba a kukoricagölödint...

 

HADITUDÓSÍTÁS: BAYER ZSOLT ÉS A SZÁMOK

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: ulloiut
2016.10.05.


Bayer Zsolt Szavazás után (2.) Álláspont. Eddig egyetlen népszavazáson sem mondott majd’ 3,3 millió ember egyformát valamire!

ITT OLVASHATÓ

SCHRÖDINGER MACSKÁJA ÉS AZ ÚJ EGYSÉG

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.10.06.


Akkor hát, mi – idétlenek, akik nem járultunk Orbán urnájához -, közel hétmilliónyian, végleg kiestünk az időből. És a térből is, s mivelhogy e kettőben létezik minden – a szubatomi szinttől a csillagrendszerekig -, így mi magunk, mint köztes organizmusok, megszűntünk létezni. Fideszileg mindenképp, mert nem tartozunk bele a politika és pártok fölött álló új egységbe.

Én nem tudom, mi ez amúgy, ami hirtelen, váratlan, csak úgy lett egy elbukott népszavazás utáni zűrös éjszakán. Amikor tán a gyógyszerek meggondolatlan túladagolása miatt gőzös gondolatok kavarognak az ember fejében, és aztán hopp, valahol a homloklebenyben, akárha égő fáklya, ott világít a szlogen, amivel el lehet lavírozni 2018 tavaszáig. Lehet majd új, szép nagy plakátokat nyomtatni és ragasztani, mert, hogy ez következik, az teljességgel bizonyos. Mostantól a hétmilliót lehet utálni, aki nem eléggé magyar.

Nagyon szép ez, mondhatni csodálatos, ám erre alapozva, ezt origóként használva alap-lószerszámot módosítani nem komilfó, pláne törvénytelen is. Vasárnap leltem is erre egy csodás párhuzamot, amit most megismétlek, mert ez a hű tükör. Mindenki le van szarva, az lesz, amit én akarok. Mint a dagadt kölök a grundon, a labdabirtokos, aki saját kényére állítja össze a csapatokat, és hozza meg a szabályokat, hogy mindenképpen nyerjen. Most is feledve van mindenféle szabály, amit pedig esetünkben törvénynek neveznek.

Ez egy új szint, új minőség, mivelhogy egy ország mégse grund, illetve ez a miénk, ez már afelé tendál, és olyannyira, hogy a benne ügyködők gyermeki szinten vannak. A kiskölkekről pedig tudvalévő, hogy igen élénk a képzeletük, egy kavicsból is lehet bármi, röpülő vagy kismajom, határ a csillagos ég. El is hiszik, amit gondolnak, és már ezek is, ezek ilyenek, ezek ugyanazok. Most már teljesen belelovalták magukat a nemlétező győzelembe, és ez lett az új valóság.

Az einstand – mondjuk – folyamatos, a homokbombákat meg most gyártják, az ellenség az egész rohadt Európa – na meg a maradék hétmillió -, akik úgy látják, hogy minden, amit most erre hivatkozva tesznek, törvénytelen. Kész, ezt nem lehet másképp mondani, és mondják is nekik, de le sem szarják. A kavicsom paripa, hejhó. És verik a habot, a farakásaik tetejéről lődöznek mindenkire, aki józan.

Aztán a labdatulajdonos, a mi dagadtunk ötpárti egyezetésről álmodik, hogy a törvénysértését legitimizálja. Arra nagyon-nagyon kíváncsi leszek egyébiránt, mely kisvezérek jelennek meg az asztalánál, hogy demokráciát mímeljenek a diktatúrában. Ha odamegy akármelyik is, az utolsó esélyét veszíti el annak, hogy komoly emberként tekintsen rá az ember. Ez az a helyzet, ez az a szint, amikor nincsen miről tárgyalni. Ez a mi Münchenünk 1938-ban. Pont...


ITT OLVASHATÓ

EZ A SZARKUPAC NYÍLTAN, SZÉGYENTELENÜL REKESZTI KI A MAGYARSÁGBÓL A MAGYAROK 60%-ÁT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.10.05.


...Vasárnap este óta megy a zsonglőrködés a számokkal, a kimagyarázás, belemagyarázás, elhallgatás, a propagandamédia abszurd, de legalább összehangolt értelmezései. Mostanra hivatalos propagandává avanzsált a tételes hazugság.

Miközben több területen is jelentős problémákat lát az Európai Bizottság a magyarországi EU-támogatási rendszerben, és fennáll a veszélye annak, hogy az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggesztik Magyarország felé (a komoly fenntartások abból erednek, hogy a pályáztatásért felelős magyar szervek nem működnek függetlenül), az Orbán-kormány tételes hazugsággal üzen Brüsszelnek. Akarom mondani, saját szurkolóinak. Hogy érezzék, mennyire fontosak ők, szakadjon az ing és a gatya a nemzeti büszkeségtől.

Magyarország  kormánya –  a fenti ábrák tanúsága szerint – mindenféle jóérzést és racionalitást zárójelbe téve, nemes egyszerűséggel a magyarok 98%-ának nevezi azokat, akik nemmel szavaztak vasárnap egy teljesen hamis, nem létező, úgynevezett álkérdésre. Tehát ne bíbelődjünk a tényekkel, a jogi baromságokkal, hanem mondjuk ki (ki is mondták): a magyarok 98 százaléka a (nem létező) kvóta ellen, azaz Orbán Viktorral és a Fidesszel szavazott. Egy nem pártpolitikai, hanem sorsdöntő nemzeti ügyben.

Elhanyagolható részletkérdésekbe ne bocsátkozzunk, főleg ilyen felfokozott győzelmi mámoros állapotok idején nem javallott ez. Hogy például 8 261 394 választópolgárból mindössze  3 338 483 (40,41%) nyilvánított véleményt, semmiképpen ne zavarja össze duzzadó magyarságtudatunkat. Szerencsére nem is zavarja. Ne hagyjuk az öröm pillanatait olyan jelentéktelen apróságokkal elrontani, mint hogy a magyarok 59,59 százaléka (= 4 922 911) magasról tett a nemzeti ügyre, vagy teljesen tudatosan tartotta magát távol az urnáktól, vagy szintén hasonló indíttatásból szabadult rá a szavazás napjára érvénytelenül voksolni.

A kételkedő, nihilista szennymagyaroknak Bayer Zsolt, a nemzet elveszett matematikusa és statisztikusa segít megérteni, hogy pontosan hogyan is kell értelmezni ezeket a számokat, mit kell mihez viszonyítani, hogy fényes legyen az a siker, mint a Salamoné. Szerencsére vasárnap óta tele vannak a televíziók stúdiói is Mráz Ágoston Sámuelekkel, Orbán Balázsokkal és egyéb polgári fegyverhordozókkal, akik a maguk során rendet raknak zavart fejeinkben.

Mert mégiscsak arról van itt szó, hogy ha 3 338 483 magyar emberből 3 282 928 nemmel szavazott, akkor a 77 089 híján 5 millió többi magyart nyugodtan ki lehet felejteni az új egységből. És lehet óbégatni, hogy történelmet írtunk. Aztán világ röhögségére Fideszként és KDNP-ként fel lehet szólítani a kormányt napjában ötször, hogy szerezzen érvényt a magyar emberek akaratának. Konkrétan ama 3,283 millió ember akaratának, akik a nemet ikszelték be. És ki...

ITT OLVASHATÓ

HELIKOPTER, MERT ROGÁN TÓNI MEGÉRDEMLI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.10.05.


Kettős vereséget szenvedett Rogán Bulubáró Antal vasárnap este, ám egyelőre nem úgy tűnik, hogy visszacsúszik a Fidesz vezetők képzeletbeli ranglistáján a sereghajtók közé. Miközben a milliárdokból finanszírozott gyűlöletkampány ellenére sem sikerült a propagandaminiszternek legalább minden második magyart az urnákhoz szólítania, a jól végzett munka jutalmaként repkedett egyet Budapest és Szabolcs között. A bulvárban nyomuló propagandaminiszternek azonban mindezek ellenére stabil a pozíciója a párton és a kormányon belül egyaránt. Vajon mi kell ahhoz, hogy Rongyláb Tóni kezét elengedje Orbán Viktor? Talán a propagandaminiszter Kis Grofóra jobban járja a pávatáncot, mint a miniszterelnök?

Van néhány ember, a Fidesz felső vezetésében, illetve szellemi holdudvarában, akik lényegében bármikor, bármit megtehetnek komolyabb következmények nélkül. A teljesség igénye nélkül említsünk meg néhány nevet: Matolcsy György, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád. A legnagyobb király (vagy bulibáró?) mégis Rogán Antal, akire még azt sem lehet mondani, hogy ügyesen kezelte volna az egyre kínosabb ügyeket, melyekben nyakig benne volt.

Miközben csúfosan megbukott, mint a kampányért közvetlenül felelős propagandaminiszter, kiderült róla, hogy szombat este Szabolcsban csatakosra táncolta magát Kis Grofó nótáira. Önmagában nem gond, hogy a celebminiszter és neje tiszteletét tette Szabó Zsófi esküvőjén, ám a körítés elég irritáló lehetett azok számára, akik kemény küzdelmet vívnak a mindennapi betevőjükért. És itt nem pusztán a szabolcsiakra gondolunk, hanem azokra a szerencsétlenekre, akiket addig hergelt a propagandaminiszter kampánya, hogy végül elhitték, jobb hely lesz Magyarország attól, hogy behúzták a szavazólapon a nemet.

Rogán rongyrázása épp a kvótanépszavazás árnyékában tűnik rendkívül cinikusnak. Teljesen mindegy, hogy szponzorok, barátok, kedves ismerősök állták a repkedő miniszter költségeit, Rogán viselkedése azt üzeni minden magyar állampolgárnak, hogy semmit sem szabad komolyan venni abból, amit két napja, két hete vagy két éve mondott. Lényegében bármit megtehet, mert bármit meg tud magyarázni. Hiába fújnak rá a párton belül, hiába irritál a viselkedése több millió magyar polgárt, ő sérthetetlen, ott repked, ahol akar, és annyiból, amennyiből nem szégyelli. És ő lényegében semmit sem szégyell, így esély sincs arra, hogy ő vagy a felesége visszavegyen a luxusból...

ITT OLVASHATÓ

AZ ÁLLATORVOSI LÓ

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Tölgyes Péter
2016.10.05.


UJ PÉTER megírta sokak által várt értékelését a kvótareferendumról, illetve annak kapcsán a politikai erővonalakról, Orbán és a demokratikus ellenzék helyzetéről - voltaképpen a magyarországi közállapotokról. Tegnapról, máról és holnapról. Jelentős és értékes, kitűnő megállapításokat felvonultató, egyéni látásmódot tükröző, átfogó műbírálat. És nekem éppen ezzel van, ráadásul nem is kis bajom.
 
Hogy mű-bírálat. Olyan, mint egy önmagában megálló, briliáns színházi kritika, amelyet a szerző odahaza, a foteljében, a tévé képernyője előtt ülve készített. Szándékosan távol tartva magát a történtektől, mintegy kizárva a személyes érintettségét és az előadás közben a tévéadásban garantáltan nem észlelhető körülményeket. Bár hosszú, több okból is érdemes elolvasni. Részben azért, amit a bevezető első felében írtam róla. Másrészt meg azért, mert ma az úgynevezett elemző írások zöme - leszámítva például Lakner Zoltánéit - ugyanabból az álláspontból indul ki és ugyanolyan kívülállóként, valamennyi szereplőt lekezelve próbálja meg a tárgyilagosságát igazolni, ahogy azt Uj Péter tette alábbi „recenziójában”, amely ezért pont olyan, mint egy állatorvosi ló.
Aki felhívta a figyelmemet, többed-magammal, erre a cikkre, a következőt fűzte hozzá: „Ez jó elemzés, a többi hülyeség.”
 
Link: Igenis Orbán győzött, mindenki más veszített, és veszíteni is fog

DE MITŐL LENNE jó elemzés az, amely xenofóbnak nevezi a 2004-es népszavazás módszertanát? Nem bizonyosodott be azóta, hogy Orbán akkor is hazudott, és valójában eszközként kezelve emberek százezreit, magyarországi állandó lakhelyhez kötés nélkül teljes jogú állampolgárságot adományozott minden határon túli potenciális szavazójának? Mitől xenofóbia szembeszállni a nemzeti érzelmek húrján eljátszott választási aránytorzítással és azzal, hogy olyanok szóljanak bele létkérdéseink eldöntésébe, akik életszerűen nem is itt tartózkodnak?
 
Egyáltalán: lehet-e jó egy elemzés, amelyet ennyire "felülről" és ennyire "kívülállóként" készítenek, amelynek minden mondatából süt, hogy a szerző előkelő idegenként tekint ránk, selejtesekre, ő, az egyedül különb mindenkinél?
 

ORBÁN VIKTOR: AKI NINCS VELÜNK, AZ NINCS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.05.


Javában zajlik az értelmezési verseny a népszavazás után. A nemzeti, pártok feletti ügyből Orbán győzelme lesz, a trikolort felváltja a narancszinű zászló, miközben Magyarország érdekérvényesítő képessége éppen összeomlik.

A Fidesz médiája, és a rendszer üzeneteit magukévá tevő szavazók nagyban győzködik magukat, hogy Orbán nyert. A miniszterelnök elindult egy kolbásztöltő versenyen, majd féltávnál, amikor látta, hogy veszíteni fog, elkezdte felzabálni a nyers tölteléket, az emberei pedig szépen mindenhol kicserélték a “kolbásztöltő verseny” feliratokat, “töltelékevő verseny” feliratokra. A zsűrit meg ugye már rég bedarálták disznó moslékának.

Bizonyos szempontból tényleg szép eredmény, hogy 3 millió 3 százezer szavazót elvitt a Fidesz az urnákhoz, aktivizálta a bázisa nagy részét, elvitte a Jobbik-szavazók 60-70 százalékát, és 1-2-3 százezer bizonytalan szavazót is sikerült az urnákhoz csábítania. De érdemes még néhány szempontot észrevenni.

A Fidesz közvélemény-kutatói is 80 százalékra mérik azoknak a számát, akik elutasítják a menekülteket. Ez a szavazati joggal rendelkező polgárokra átszámítva kb. 6 millió 600 ezer ember, ennek a felét sikerült elvinni az unákhoz. Ezt nem úgy hívják, hogy nemzeti egység.

Orbán Viktor, amikor a népszavazás intézményét választotta, nem véletlenül cselekedett így. Látta, hogy a menekült témában tényleg az ország elsöprő többsége áll a kormány álláspontja mellett, és ezt az elsöprő többséget, a 6 millió 600 ezer ember minél nagyobb részét akarta egy politikai akaratba sűriteni. Ezért választotta a népszavazást, mint formát. Ez nem sikerült, és ennek a kudarcnak vannak következményei, aminek leginkább a 6 millió 600 ezer ember nem örülhet...

ITT OLVASHATÓ

SORVEZETŐ VÁLASZTÁSI CSALÓKNAK

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2016.10.06.

 
Két fontos döntést is hoztak ma:
 
- egyrészt a Nemzeti Választási Bizottság mai döntése szerint nem lehet népszavazást tartani arról, akarják-e egyáltalán a magyarok, hogy Budapest rendezze a 2024-es olimpiát,
- másrészt alpolgármesterek hatáskör és engedély nélkül választási értesítőt hamisíthatnak, ha legalább félmondatnyit kommunistáznak vagy brüsszeleznek is benne.
 
Történt ugyanis, hogy a múlt héten, Pesterzsébeten hamis választási értesítővel zaklatta a FIDESZ a kerület lakóit. A postaládákba dobott, az interneten pedig Földesi Gyula választókerületi elnök által terjesztett hamisítvány arra buzdította a kerületi választókat, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. A levél hivatalos kinézete (címer + az alpolgármester hivatalos aláírása) és az azon feltüntetett „Választási értesítő” megjelölés megtévesztette a választásra jogosultakat.
 
A felénk érkező lakossági panaszokat mérlegelve Somodi Klára képviselőtársammal a Nemzeti Választási Bizottságnál kifogással éltünk: kértük állapítsák meg a választás tisztasága alapelvének sérelmét és a jogsértőt a további jogszabálysértéstől tiltsák el. 
 
A beadványunkat ma tárgyalta a bizottság.
 
 
Az emberfia ilyenkor hátradől és várja a katarzist.
 
Nos, az meg is jött (csak nem úgy, ahogy azt az igazságérzetünk diktálná) : az orwelli-orbáni újbeszél nyelven íródott határozat ugyanis keményen fogalmaz: a választási csalás nem csalás, ha közben legalább egy kicsit kommunistázol, vagy brüsszelezel. S miután Juhász Lajosné fideszes alpolgármester asszony ezt készségesen megtette, így fel is mentették rögvest.
„Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot”.
Az NVB mai határozata számomra ugyanis azt jelenti, hogy meg lehet téveszteni a választókat és lehet választási értesítős fejléccel, címerrel ellátott kampánylevelet küldeni a választópolgároknak ha legalább félmondattal brüsszeleznek is benne.
  • Nem számít ha az idős választópolgárok a valódi értesítő helyett ezt viszik magukkal és kergetik vele őrületbe a választási irodák munkatársait, hiszen nincs rajta melyik szavazókörhöz tartoznak.
  • Nem számít, hogy nehezen mozgó, segítségre szoruló idős embereket csapnak be, mennek rossz irányba szavazni és kénytelenek nagy távolságokat értelmetlenül gyalogolni.
  • Nem számít, ha egy választott politikus megtéveszti a választóit, a neki bizalmat szavazókat.
  • Nem számít, ha ez a megtévesztés befolyásolja a választások eredményét.
Elég egy varázsmondat és minden jogtiszta lesz. 
 
A mindent elsöprő mondat amit ha felhasználsz a kampány során, akkor bármit megtehetsz, riogathatsz, csalhatsz, megtéveszthetsz, imigyen hangzik: „Sajnos itt nálunk, a baloldali többségű képviselő testület nem utasította el Brüsszel veszélyes tervét (..)” Ha ezt a mondatrészt elhelyezed ugyanis egy megtévesztő választási értesítőben, akkor az szabályos kampánylevéllé változik...
 

LAKHATÁSI VÁLSÁGBAN

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: FELES
2016.10.06.


6. menet a lakhatáshoz való jogért, október 8., szombat, 15:00, Erzsébet tér

A mai, rendhagyó Feles adásban pár interjún kersztül közelebből próbáltuk megnézni Magyarország egyik legátfogóbb, milliókat érintő problémáját, a lakhatási válságot. Nagyon sokunknak van problémája a lakhatással kapcsolatos költségek fizetésével, mégsincs semmilyen átfogó állami politika, ami ezt enyhítené: ezért gyertek el mindannyian A Város Mindenkié csoport által szervezett 6. menetre a lakhatáshoz való jogért
szombaton, október 8-án, délután 3-kor az Erzsébet térre!

Megszólalók: Hajas Gábor, Lakatos András, Csízi Zsolt, Kovács Vera, Csurika Mária


ITT OLVASHATÓ

TÉNYEK IDEJE

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.10.06.


Megvártam, míg mindenki kiörömködi magát a semmin. Ideje mostmár a népszavazás tényeinek. Fájdalmasak, előre szólok. Vágyálmokat kergetők lapozzanak tovább.

Nem volt könnyű megállni, hogy ne reagáljak blogban a többoldalú őrületre, ami a népszavazást követte. Orbánék vereséget győzelemnek hirdető szokásos szarságára is lehetett volna mondani eztazt, meg a parlamenti bérellenzék hasonló idiotizmusára is. De nem tettem. Türelmesen megvártam, míg mindenki kiengedi a feszejt, a turbóérzelem ugyanis nem kedvez a valóság megértésének. Az okosabbja mostanra lehiggadt, képes szembenézni a tényekkel, a hülyébbje meg úgysem olvas Tuareget. Nosza, lássuk az igazságot népszavazás ügyben. Elsőre fölrakok egymás alá négy grafikont, tessék:Ezek itt az 1989 óta tartott népszavazások végeredményei. Mint látható, a négyből mindössze egyetlenegyszer volt magasabb a részvétel 50 %-nál, akkor is csak ippeghogy. Az volt a Fidesznyik "szociális" népszavazás, vizitdíjjal, meg egyéb hasonló csontdemagóg nyalánkságokkal. De az összes többinél éppúgy 50 % alatt maradt a részvétel - pedig volt köztük egy EU-ba belépős is - mint most. Az a helyzet, hogy hazánkfiai jóval kisebb arányban mennek ÖNMAGUKTÓL népszavazásra, mint választásokra. Teccenek érteni, remélem: minden bojkottálós kampány NÉLKÜL sem szokott több lenni a részvétel az 50 %-nál.

ITT OLVASHATÓ

RENDES GYEREK EZ A TÓNI, CSAK A CELEBMACA FELESÉGE NE VOLNA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.05.


Drága véreim az alkotmányos költségek, az ingyenhitelek, a meghívásos közbeszerzések, az érvénytelen népszavazásokból szárba szökkenő alaptörvénymódosítások, a derült égből a seggük alá tolt helikopterek, a több tízmilliós, szívességből rendelkezésre álló luxusautók és a nagyratörő üzletasszonyoknak álcázott celebfeleségek országában!

Ez a kedves megszólítás most pont arról jutott eszembe nekem – és szerintem beszéljünk inkább erről, mint az elvont, megfoghatatlan, ehetetlen absztrakciókról -, hogy aszongya Antonio de Rogan kommunikálásban élen járó minisztériuma: celebék nem fizettek a limuzinért sem, ami a hétvégi helikopterezés után felvette őket, hogy oda szállítsa őket, ahova kell.

Ez egy új információ azok után, hogy – mint tudjukCecília üzletasszony Sarka Hajdú Katával együtt tolt Nakama Partners nevű, névtelen cége lebarterezte a forgószárnyas járművet, ami Szabó Zsófi bulvárceleb Kis Grófoval feljavított nyírségi lagzijába röpítette őket szombaton. A Népszabadság szolgált újabb adalékokkal az ügy kapcsán, amelynek főszereplője már megint a bizonyítottan kétes ingatlanügyleteiről, alvilági kapcsolatairól, a letelepedési kötvényes gazemberségről, a mindenkit perrel fenyegető hisztis óvodás stílusáról elhíresült propaganda minisztere és üzleti karrierre törő felesége.

A lap szerette volna megtudni a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy ki rendelte és ki fizette az egyébként napi 80 ezer forintért bérelhető német rendszámos S 500 L típusú Mercedest, ami felvette a Rogánokat, miután Budaörsön leszálltak az óránként negyedmillió forintba kerülő helikopterrel. Geci válasz: „egy kedves ismerősük” ment ki értük a repülőtérre. Az már majdnem mindegy is (nem, ez a legkevésbé mindegy), hogy a luxuslimuzin a Valton-Master Car Kft. tulajdonában áll, amely tök véletlenül több szálon kötődik a kormány által gyakran foglalkoztatott Valton Secutrity Kft.-hez. Amelytől például a Rogán-minisztérium programszervező főosztálya szeptemberben nettó 304 800 forintért rendelt szolgáltatást.

A lényeg: a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint nem tartozik ránk, hogy kit küldtek a miniszter úr és családja elé, midőn befosott a GPS és eltévedt a nyomorultja. Ennél csak az a dühítőbb, hogy propagandáék próbálják úgy beállítani a dolgot, mintha Rogánék nem urizáltak volna, hanem éppen ellenkezőleg: spóroltak, hiszen ingyen utaztak a Fly-Coop Kft. helikopterével és a negyvenmilliós autóval is. Gondolom ilyen alapon, a násznép dobta össze nekik a szállás költségeit is: mándoki Forgách-kastély, elnöki lakosztály, 110 ezer forint éjszakánként.

Azt már nem is említem, hogy szemtanúk szerint a kisvárdai kórháznál akart leszállni az esküvői helikopter úgy, hogy az intézmény vezetése nem tudott arról, hogy a helikopter kért volna leszállási engedélyt. És úgy is, hogy polgári gépek amúgy sem parkolhatnak kórházi parkolóban. Na. Innen szép a bármi, nem igaz? De...

ITT OLVASHATÓ