2016. augusztus 17., szerda

VIKTOR, HOGY HÍVJÁL NYUGODTAN TELEFONON, DE SZEMÉLYESEN NE NAGYON GYERE MIFELÉNK MOSTANÁBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.17.


Kedves Viktor!

Régen írtam neked, de hát faluhelyen tavasztól őszig sok a tennivaló. Most beszorultam az eső miatt, van időm írni. Amúgy is eltörött a kapám nyele, a Józsi most faragja bele az újat, addig ráérek.

Azt írja a rohadtmocskos, balliberális, magyargyalázó terrormédia (ezt majd elmagyarázhatnád, ha erre jársz), hogy hamarosan felhívsz engem telefonon. Hogy menjek el szavazni. Hát megyek én, Viktor barátom, hogyis ne mennék, ha te kéred! De azért csak nyugodtan hívjál fel, legalább beszélgetünk egy kicsit.

Tudod, mióta kiléptem belőled – meg hát a falu is kilépett – azóta itt nagyon jól mennek a dolgok. Nincs is okom semmi panaszra, csupa jó dolog történik mostanában. Ami meg nem jó, azt közös erővel kijavítjuk. Ezt is csak neked köszönhetjük, drága barátom, mert ha te nem vagy, soha nem jut eszünkbe kilépni. Azért persze néha itt is vannak bajok, merthát csak ostoba falusiakkal van körülvéve az ember.

Képzeld el, már egészen szépen fejlődött a falu, kezdtünk megnyugodni, erre nem elment a szép esze a polgármesterünknek? Egyszer csak azt vettük észre, hogy hiába fizettük be azt a pénzt a közös kasszába, amit eddig, csak nincs pénz erre se, meg arra se. Mondtuk a Gyurinak – akkor pont ő volt a polgármester, mert minden évben más vállalja el a posztot – szóval mondtuk ennek a szép gyereknek, hogy hozza már elő a kockás füzetet, amibe beleírja, hogy mire költi a pénzt. Először nem akarta előadni, hogy semmi közünk hozzá, de aztán a Zsombor – tudod, ő a pék a faluban – nyakon legyintette. Hát igen, ezt a demokrácia dolgot kell még egy kicsit tanulnunk. De azért hasznos volt a legyintés, meg hát akit egy pék nyakon ver, az mindjárt jobban felismeri, hogy mi a dolga. Hozta a Gyuri a füzetet, átnéztük, erre kiderült, hogy ő maga – márhogy a Gyuri – nemhogy nem fizet be a közösbe, hanem szedi ki onnan a pénzt.

Nem mondom, hogy nem öntötte el az agyunkat a méreg, de azért kultúremberek vagyunk mi, hiába hogy falusiak vagyunk. Amikor felsegítettük a Gyurit a földről – a tanítónő még be is ragasztotta a homlokát, ahol olyan csúnyán felrepedt – kérdeztük tőle, hogy miért is dézsmálja ő a közvagyont. Azt makogta, hogy hát ő itt a legmagasabb méltóság (jó, ha van 160 centi), őneki több jár. Hát azóta nem ő a polgármester, de azért fontos posztot kapott. Ő tereli ki a patakpartra a libákat, meg este haza...

ITT OLVASHATÓ

PONT KAPÓRA JÖTT A FIDESZESEKNEK, HOGY "ELVESZETT" VIZO LEVELE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.17.


Ezekről ne maradj le!
 
Nincs meg a Fidesz-alelnök Vizoviczki-levele az ügyészségen (NOL)

Így nyomta le a bulinegyed a diszkókirályt, vagy mégsem?  (
Index)
 

A Bizalom Zrt. őrizheti a menekülteket mintegy 480 millió forintért (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Nincs meg a Fidesz-alelnök Vizoviczki-levele az ügyészségen
Pedig Kubatov Gábor korábban azt állította, hogy a Vizoviczkitől kapott levelet átadta a bűnüldöző hatóságoknak. Titkára most már azt mondja, hogy Kubatov azt egy szóval sem mondta, hogy a levelet az ügyészségnek adta volna át. Vizoviczki interjút adott egy kormányközeli portálnak, amiben a vele kapcsolatba hozott Rogánt Antalt és Kubatovot is kimosdatta. (
NOL, 444)
 
Így nyomta le a bulinegyed a diszkókirályt, vagy mégsem?
Vizoviczki hatalmát elsőként nem a politika vagy a rendőrség törte le, hanem az, hogy a budapesti szórakozóhelyek tulajdonosai egy emberként összefogtak ellene. De a bulinegyedesek hiába gyűrték le az akkor még erőtől duzzadó diszkókirályt, a kormánnyal szemben ők is alulmaradtak. (
Index)
 
Andy Vajna szerint a magyar sajtónál nincs szabadabb Európában
Hosszú riportot közölt a Financial Times a itthoni média helyzetéről, áttekintve az elmúlt másfél év változásait, bizonyos médiatulajdonosok elleni, állami hátszéllel folytatott lejárató kampányokat is. Avagy mi látszik Londonból abból, ami az Orbán-Simicska háború kitörése óta a magyar médiafronton történt (
444)
 
A Bizalom Zrt. őrizheti a menekülteket mintegy 480 millió forintért
A cég a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) bicskei Befogadó Állomásának „élőerős őrzés-védelmi és portaszolgálati tevékenység ellátásáról” szóló tenderét nyerte meg. A Bizalom Zrt. vitatható alvállalkozói gyakorlatáról, amivel az adóhatóságnak is sok gondot okoznak, korábban már cikkezett a sajtó. (
Átlátszó)
 
Ha van még két perced:
Szűcs Julianna a Fidesz–KDNP színeiben önkormányzati képviselő Dömsödön és szigetes agymosásról írt Facebookon. Aztán tagadta. (Index)
 
900 millióból tetszetős információs sátorra is telt a Szigeten a budapesti olimpiai pályázatot népszerűsíteni hivatott kampánynak. (Vastagbőr)
 
Tudta-e, hogy az eredeti félhold helyett keresztszerű csúcsdíszeket kap az Állatkerti sétány pavilonsora a kormány pillanatnyi kedvéhez igazított historizmusának jegyében? (444)
 
Nagyvállalati adóoptimalizálás: egyszer bukunk rajta, (ha igaz a kormánymédia állítása), máskor viszont (elsősorban a GE esete juthat eszünkbe) segít befoltozni a költségvetést. (HVG)
 
Tarlós amint visszatér a szabadságáról, foglalkozni fog a monopolgyanús turistabusz-tenderrel. (444)
 
Új módszerrel csapoltak meg bankszámlákat orosz hekkerek több európai országban. (HVG)
Az Erdogan-rezsim évek óta együttműködik közel-keleti iszlamista és terrorista szervezetekkel a német kormány kiszivárgott jelentése szerint. (444)
 
100 évesen elhunyt João Havelange. Hosszú-hosszú évekig igazgatta a világ labdarúgósportját, amelyből személyesen rengeteget profitált, felelősségre vonás nélkül. (Bloomberg)
 
Lemond a Román Olimpiai Bizottság elnöke a hamis mezek miatt.  Korábban azt állították, hogy a mezeket a Kappa gyártotta, a ruhákon a francia Sol’s Europe cég logója szerepel. (444)
 
A Volkswagen bűncselekményt követhetett el a kibocsátási botrányban az amerikai Igazságügyi Minisztérium bizonyítékai szerint. Per vagy több milliárd dolláros egyezség lehet az ügy végkimenetele. (Guardian)

ITT OLVASHATÓ

HÉT KORRUPCIÓGYANÚS ÜGY, AMIKBE ROGÁN ANTALNAK RÉGEN BELE KELLETT VOLNA BUKNIA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.08.17.

 
A fideszdrukkerek körében sem különösebben népszerű. Nevét több mint tíz éve emlegetik zavaros ügyekkel összefüggésben. Politikai karrierje mégis töretlen – eddig legalábbis. Vajon miért? Vajon így marad-e? Rogán Antal titkát próbáljuk megfejteni, s arra jutunk: a támadható ember nem rossz az erős pártvezetésnek, ellenkezőleg. A legújabb fejlemény a feltaláló-mutyi, de korábban is volt már legalább hét olyan ügye, amikbe egy jogállamban belebukott volna.

Ellenzék hiányában továbbra is a fideszes belharcok, a másodvonal háborúskodásai szórakoztatják a közvéleményt. Amikor az oligarcha-háború csatái éppen nem szolgáltatnak elegendő izgalmat, kiújul a másodvonal harca, amit a két Orbán személye körüli miniszterről Rogán-Lázár hadviselésként szokás emlegetni.

Hogy miért soroljuk a dél-alföldi Lázárt is érintő kínos sztorik közé például a borsodi erős ember, Mengyi Roland Voldemort-sztoriját? A 168 Óra cikksorozata szerint Mengyi aktívan részt vett egy szociális szövetkezettel kapcsolatos korrupciós ügyben – ráadásul a lap által megszerzett lehallgatási jegyzőkönyvek a 168 óra szerint Lázárra is utalnak.

Lázár nagyon is aktív az északi megyében, főképp Tokaj-hegyalján, ahol családjának szőlői is vannak. Erről az Átlátszó cikkeit itt és itt olvashatja. Lázárék szőlői Mádon találhatóak, a szomszéd faluba, Rátkára valósi Lázár barátja, Spéder Zoltán, az az oligarcha, aki eddig a legtöbb kokit és sallert szenvedte el a kormányzattól, amely korábban felemelte és istápolta.

A családon belüli hadviselés lehetősége Kövér László házelnöknek is eszébe juthatott, legalábbis ezt súgták a Népszabadság informátorai...

Rogán-mutyik 1. – informatika és környéke...

Rogán-mutyik 2. – a Kulcsár-ügytől a fővárosi közbeszerzésekig...

Rogán-mutyik 3. – Pasa Park...

Rogán-mutyik 4. – milliárdok a szomszédba...

Rogán-mutyik 5. – belvárosi ingatlanügyek...

Rogán-mutyik 6. – a Portik-vallomás és a Vizó-kapcsolat...

Rogán-mutyik 7. – a  letelepedési kötvényüzlet...

...A Fidesz mechanizmusát belülről ismerők régi mondása, hogy Orbán már csak dacból sem engedi el bizalmasait csak azért, mert támadások érik őket. Ráadásul nagyon is egyezik a kormányfő érdekeivel, hogy a két legerősebb második ember, a két lehetséges konkurencia ne érezze magát egisztenciális biztonságban...

ITT OLVASHATÓ

HUNGARISTA ÜZENET AZ ÁLLAMI TÉVÉBEN

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.08.17.


Orbán Viktor tizennégy évvel ezelőtti beszédére épít az olimpiai csatornákon vetített klip.

Az m4 és m5 állami televíziós csatornákon, a gyakorlatilag folyamatos kormánypropagandát megszakító olimpiai közvetítések között, augusztus 16-án, kedden déjà vu érzésem támadt. Dobok tompa hangjai ütemére, egy kivehetetlen szövegű dallal kísért, élsportolóinkról készült képek előterében ezek a szavak íródtak fel a képernyőre, illetve hangzottak el:

KÜZDELEM / KITARTÁS / MUNKA / GYŐZELEM.

Telefon a már a II. világháború időszakát is eszmélő tudattal átélt, idős barátomnak: „Mi jut eszedbe ezekről a kifejezésekről?” A válasza: „Ahogy mostanában mindent, már ezeket is hallottam: így együtt a hungarista felfogás…”

Irány az Internet. „Hungarista jelszavak” – írom be a keresőbe, amely első helyen a Kárpáti Harsona nevű honlapot, ott is egy hungarista versekről értekező dolgozatot, benne idézeteket kínál fel. Varga Zsolt Magyar sors című versében például e sorokat:

„Nem adjuk fel soha vállaljuk harcunk, / inkább meghalunk, de végsőkig kitartunk.” Szili Sándor pedig a Kitartaniban imígyen biztat: „Hogy ez a sors újból ne érjen!/ Keresztül minden szenvedésen / Egy szónak kell visszhangzani:/ Kitartani! Kitartani!”...


ITT OLVASHATÓ

IDEJE LENNE FOKOZNI AZ ELMEORVOSI KÉPZÉST, MERT BAJ LESZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.17.


...Arról viszont mintha nem nagyon irkálna a Fidesz-média, hogy szeretett vezérüket nem óhajtják fogadni Washingtonban. Nem a Fehér Házban – ott se egyébként – hanem a Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központban. Habár a magyar kormány igyekezett végig titokban tartani, hogy ki lesz az a neves magyar politikus, aki az 1956-os magyar forradalom hatvanadik évfordulójára elcsámpázik az USA fővárosába előadást tartani, az amerikaiak gyanút fogtak (persze kellett egy kis célozgatás is magyar kormánykörökből, hogy hát a nagyfőnök megy) és úgy lefújták a rendezvényt, mint  huzat. Nem baj, remélhetőleg a Századvég majd kárpótolja Orbán Viktort és rendeznek neki egy zenés-táncos, feltétlenül világra szóló előadást, ahol hosszasan szónokolhat az illiberális unortodoxia jótékony hatásáról.

Annyira híres és megbecsült nép vagyunk a nagyvilágban, hogy nemcsak Orbán Viktort nem látják szívesen  Washingtonban, hanem Szijjártó Pétert sem. Petike már több ízben szerette volna meglátogatni John Kerry külügyminisztert, hogy csacsogjanak ők ketten, de Kerry nem kíváncsi az amatőr teremfoci bajnokára. Mondjuk nem csodálom, én se lennék rá kíváncsi, ha nem lenne munkaköri kötelességem.

A harmadik politikai nagyágyúnk – Rogán Antal – már nem csak Amerikában, de lassan Magyarországon sem szívesen látott vendég. Mire véget ér a nyári szünet, kiderülhet, hogy a nevére vette a Bibliát és jogdíjat szed utána.

Még nincs is ősz, de máris ott tartunk, hogy a milliárdokból kitartott propagandamédiát valójában elnyomják és üldözik, Tónink egy valóságos Alfréd Nobel, Orbánt és Szijjártót pedig csak Azerbajdzsánban és hasonlóan virágzó demokráciákban látják szívesen. De nem baj, ameddig a KDNP elnöke rendre utasítja a római pápát, addig semmi nincs veszve. Ideje lenne fokozni az elmeorvos-képzést, mert baj lesz. Bár lehet, hogy már régen késő...

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZ MINDEN JEL SZERINT RÁREPÜL A FIATAL SZAVAZÓKRA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.17.


Eddig úgy tűnt a kormánypárt nem tud mit kezdeni a rendszerváltás után született generációval, mert egyszerűen túlöregedték a fiatal (?) demokraták (?) azokat, akik nevében előszeretettel szónokolnak. A legnagyobb arculcsapás a netadó elkapkodott bejelentése, és az azt követő tiltakozáshullám volt. Most úgy tűnik, a szükségből erényt kíván kovácsolni a 2018-as kampányra készülődő Orbán-kabinet, hiszen ezúttal rezsicsökkentést ígér a netet használóknak, vagyis elsősorban a fiataloknak. A kormányt az sem zavarja különösebben, hogy az EU illetékesei egyelőre a homlokukat ráncolják a hír hallatán.

Legutoljára Fónagy János államtitkárról és Németh Szilárd rezsibiztosról derült ki, hogy lényegében digitális analfabéták, ennek ellenére megszületett a nagy áttörés: A kormány bejelentette ugyanis, hogy 2017-ben 27 százalékról 18 százalékra csökkenti "az internet áfáját", vagyis az internetes szolgáltatást terhelő forgalmi adót. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos számításai szerint a kilenc százalékos csökkenés "megközelítőleg tíz százalékos" árcsökkentést kell, hogy jelentsen a fogyasztóknak.   

Amikor a terv megfogant a kormányzati illetékesek fejében, még nem sejtették, hogy a Pokémon Go nevű őrülettel megfertőzött okostelefonozók mennyire megdobják a szolgáltatók forgalmát, így a jelenlegi 27 százalékos áfa igen jó bevétel az államnak is. A fiatalok jelentős részét nem igazán érinti meg a politika, így amíg nem nyúlt hozzá 2014 őszén igen rossz érzékkel a kormány az internetszolgáltatás árképzéséhez, addig kis túlzással észre sem vették, hogy nem minden magyar huszonéves húzott még ki Londonba mosogatni. Mivel Orbán Viktor éppen Svájcban intézte ügyes-bajos dolgait a netadó elleni tömegtüntetés idején, a kormány megbénultan szemlélete, hogyan villog át a Lánchídon az okostelefonok tömege.

Persze hazajött a nagyfőnök, gyorsan visszavonta a rendelkezést, majd eljátszatta Deutsch Tamással, hogy tulajdonképpen a kormány éppen terheket kívánt levenni a felhasználók és előfizetők válláról, majd megvárta az alkalmas pillanatot a megfelelő pálfordulásra. Most már a költségek csökkentése a cél, amivel nyilván azokat a fiatalokat akarják megnyerni maguknak, akik korábban a kormány ellen tüntettek.

Orbán Viktor jól tudja, hogy a Fidesz már nem igazán a fiatalok pártja, sokkal inkább a középkorúak és az idősek között népszerű a legrosszabb horthysta és kádárista hagyományokra építő olykor elitista, máskor populista politikája. A fiatalokat kevésbé tudja megszólítani menekültellenes és Brüsszelt gyalázó szólamokkal, ugyanakkor sokan közülük nyugaton élnek vagy éltek, jól beszélnek idegen nyelveket, így akár maguk is utána nézhetnek a német vagy az angol nyelvű sajtóban annak, miként értékelik odaát Orbán Viktor politikáját...

ITT OLVASHATÓ

BIZTOS A KVÓTANÉPSZAVAZÁS-KAMPÁNY A LEGJOBB ALKALOM PROBLÉMÁINK MEGBESZÉLÉSÉRE?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.17.


Az elmúlt hetekben részletes elemzéseket olvashattunk arról, mi lesz az eredménye a kvótanépszavazásnak, milyen szakpolitikai kérdéseket érint. Az ellenzéki erők a menekültekhez és az Európához való viszonyról beszélnek a népszavazás kapcsán, és lényegében elsikkad, miben fogant, és hova vezet, mi a célja ennek a népszavazásnak.
 
Azt bárki könnyedén beláthatja, a Fidesznek van elég hatalma ahhoz, hogy a népszavazáson feltett kérdést egy népszavazás nélkül is megválaszolja. Könnyedén, a Jobbik támogatásával akár kétharmados kérdésekben is érvényesítheti az akaratát, ellentmondhat bármilyen uniós kérdésben, kiírhat népszavazást akkor is, ha erre nem kötelezi a törvény, vagy kifejezheti elutasítását parlamenti határozatban (élt is már ezzel az eszközzel a Fidesz). Egy ilyen üzenet se lesz jogilag nagyobb horderejű, mint ami egy népszavazásból következhet.
 
Persze fontos legitimációs kérdés, hogy a nép üzenjen Brüsszelbe, de a népszavazás valódi haszna és célja véleményem szerint nem ez.
 
Ugye emlékszünk még, milyen körülmények között született meg tavasszal a népszavazás ötlete? A tanári tiltakozások, az egészségügy állapota miatti felháborodás és a vasárnapi boltzár kapcsán a Nemzeti Választási Irodában felvonuló kopaszok miatt kialakult botrány kellős közepén, amikor már látni lehetett, a gazdaság idei adatai nem lesznek olyan fényesek, mint várták. Csupa olyan téma volt napirenden, amik kényelmetlenül érintették a kormánypártokat, és amikre mind a mai napig nem tudott igazi választ adni.
 
És ezek helyett a válaszok helyett született meg a népszavazás. Azaz a menekültek nélküli menekültekkel való riogatás kampánya.
 
A kvótanépszavazás kampány nem más mint fontos kérdések (az európai menekültpolitika, a bevándorlás, a terrorizmus, a szegényebb déli országok és az EU viszonya) eltérítése egy gyűlöletkampánnyal, és a gyűlölet hatalompolitikai aprópénzre váltása.
 
A cél ugyanis az, hogy a Fidesz az egyetlen kérdésben, amelyben biztos győzelemre számíthat, vonuljon ki a harctérre, és nyerjen. Felsorakoztatva maga mellé annyi szavazót, amit egyetlen más kérdésben sem tudna maga mellé állítani...
 

TÖRTÉNELMI NEMMEL ÜZENTEK AZ AMERIKAIAK, HOGY MOST ORBÁN IS MEGÉRTSE

NÉPSZABADSÁG ONLINE
Szerző: Horváth Gábor
2016.08.17.


Washingtonban már 1956 emléke sem segít. A Wilson Központ nem rendez konferenciát, részben azért, hogy ne adjon pódiumot a magyar miniszterelnöknek.

A washingtoni Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központ nem rendez tudományos konferenciát az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából. Ez egyértelműen a magyar diplomácia kudarca, hiszen a rendezvény megtartását formálisan a magyar nagykövetség javasolta.
 
A világ egyik legismertebb külpolitikai kutatóintézete, amely a szövetségi kormányzat tulajdonában álló, Ronald Reagan nevét viselő irodaépületben működik, és amelyet részben a költségvetés finanszíroz, még a nyár elején kapta a felkérést. A Népszabadság úgy értesült, hogy a múlt heti elutasítás váratlanul érte a magyar felet, amely már a konferencia programjára és a résztvevők személyére is tett ajánlást.
 
Az október közepére tervezett rendezvényre a magyar fél Budapestről is szeretett volna delegálni egy meg nem nevezett „magas rangú személyt". Amerikai részről azonban aggodalmat keltett, hogy esetleg olyan valakit küldenek, akinek tudományos munkássága méltatlan a Wilson Központ színvonalához. Arra is felfigyelhettek, hogy Szijjártó Péter az Indexnek adott közelmúltbeli interjújában elismerte, bár a miniszterelnök és a stábja „még nem hozott döntést", van olyan felvetés, hogy az '56-os forradalom évfordulója környékén Orbán Viktor Amerikába látogasson.
 
Az ötlet megfelel a Fidesz azon szokásának, hogy akár hatalmon van, akár ellenzékben, október 23-a környékén az egyik vezető politikusa ellátogat az Egyesült Államokba.
 
A magyar miniszterelnök és a magyarországi helyzet jelenlegi amerikai megítélésére azonban jellemző, hogy az amúgy politikailag kiegyensúlyozott Wilson Központ nem szeretne pódiumot szolgáltatni Orbánnak, de még a magyar kormány érdekeit szolgáló történésznek sem...
 

FOKOZZA A SZORÍTÁST A SAJTÓN ORBÁN - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.08.17.


A Financial Times úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktor fokozza a szorítást a sajtón. Ebben segítségére van Andy Vajna, aki a kormánybarát sajtócézárok új nemzedékének legjelentősebb tagjává lépett elő, amióta megvette a TV2-t.

Az előzmény az volt, hogy harc indult a piac felosztásáért, miután összekülönbözött az ország két legnagyobb médiabárója és a kormányfő. Az utóbbi időben a világ jórészt azt figyelte, hogy Orbán miként halad az illiberális demokrácia felé, ám közben nemigen tűntek szembe azok a befolyásos oligarchák, akik vele együtt emelkedtek fel, de az sem, hogy közülük egyesek milyen gyorsan ki tudnak esni a kegyeiből. Jó páran hasznot húztak a zsíros állami szerződésekből vagy abból, hogy a központi döntések monopolhelyzetet teremtettek. A sajtóban a lojális szerkesztőségek kapják a kormányreklámok oroszlánrészét. A média által nyújtott támogatás nagy szerepet játszott a Fidesz legutóbbi, földcsuszamlás-szerű győzelmében.

Hogy miért fordult egymás ellen Simicska és Orbán, az jórészt még most sem világos, de azóta a hatalom lépéseket tesz, hogy megőrizze uralmát a sajtóban, 2018-ra készülődve -  tudósít a Financial Times. A TV2-ért vívott küzdelemben lépett a színre Andy Vajna, aki a vásárláshoz kölcsönt kapott az egyébként a kivitel támogatására szolgáló Eximbanktól. A Közép-Európai Egyetem egyik kutatója úgy látja, hogy a tranzakció fordulópont volt a sajtópiac átrendezésében. A csatorna tavaly az állami reklámok csaknem egyötödét kapta, négyszer annyit, mint legközelebbi vetélytársa. Ugyanakkor a Simicska kezében lévő Magyar Nemzet két év alatt az addiginál több mint 80 %-kal kevesebb közpénzhez jutott a hirdetések után. Az üzletember eladta a Class FM-et, amelynek új, amerikai tulajdonosa azt mondja, a média átszervezése nagyban befolyásolja majd, milyenek lesznek a választások. És akkor még ott van Spéder Zoltán viszálya Orbánnal, aminek alighanem az lesz a folyománya, hogy el kell adni az Indexet. Szakmai körökben azzal is számolnak, hogy hamarosan új kézbe kerül a Népszabadság tulajdonoscége is, mert a jelek szerint a Fidesz így van úgy, de minden fontos szerkesztőséget ellenőrizni akar. Andy Vajna viszont úgy látja, hogy Európán belül a magyar sajtó a legszabadabb...

ITT OLVASHATÓ

AKINEK ISMERJÜK A TÖRTÉNETÉT, AZT SOKKAL NEHEZEBB UTÁLNI

KÖTŐSZÓ - EVANGÉLIKUS KÖZÉLETI BLOG
Szerző: KötőSzó
2016.08.17.

 
Interjú Lovranits Júlia mesemondóval
 
Biológusként végzett, de nem csak ilyen minőségben tanítja a gyerekeket és felnőtteket. Mesemondóként a természet, a kultúrák és a népek sokszínűségére egyaránt felhívja a figyelmet. Falja a magyar népmeséket, de szír menekültektől gyűjtött történetek is szerepelnek a repertoárján. Madarakról, mesékről, gyerekekről, felnőttekről, a sokféleség értékéről, sötét hajú királykisasszonyokról és a mesemondók csodálatos világáról is beszélgettünk Lovranits Júliával...
 
– Említetted a természet szeretetére nevelést, amely a keresztény emberek számára leginkább a teremtés iránti tiszteletet jelenti. Mesemondóként van más olyan alapelved is, amelyet következetesen szeretnél alkalmazni a munkádban?
 
– Azt hiszem, a legfontosabb gondolat az, hogy a sokféleség érték. Ezt Victor András egyik előadásán hallottam, ő teremtésvédelem címén kifejezetten keresztény környezetvédelemmel foglalkozik. Nemcsak a biológiai, genetikai sokféleség érték, hanem a kulturális sokféleség is, ehhez kapcsolódhat a mesemondás és a mesék sokfélesége, színessége is.
 
A hagyományos, népi mesemondás mellett az is jó, ha a gyerekek megismerik az egyéni stíluson alapuló mesélést is, amit itthon Csenge és a barátai, tanítványai képviselnek. A magyar népmesék mellett pedig fontos és jó megismerni az afrikai, szlovén, román, maja történeteket is. A szír népmeséket menekültektől gyűjtötték a Hakaya projekt keretében. Azt pedig Csengétől olvastam, hogy akinek és aminek ismerjük a történetét, azt sokkal nehezebb utálni. Ez a szemlélet a másság elfogadását is segíti. Zalaegerszegen, a népmesetáborban kifejezetten örültek neki, hogy több nép meséit vittem, mert a tábor tematikájához nagyon illeszkedett. Általában pozitívan fogadják, szívesen tanulnak a természeti népek meséiből, hiszen ezek a népek még egészen másképp, sokkal pozitívabban viszonyulnak az állatokhoz, növényekhez, mint mi. Van mit tanulnunk tőlük.
 
Tanítómesterem vesszőparipája az is, hogy a mesék segítségével segíthetjük a gyerekek önértékelésének erősödését, a hátrányosan megkülönböztetett emberek elfogadását. Ügyes meseválasztással találhatunk példát a történetekben nem csak szőke, kék szemű, hanem sötét hajú királykisasszonyokra is. Sötét hajú kislány voltam, így örömmel üdvözöltem, hogy igenis lehet különleges, lehet királykisasszony egy barna szemű, barna hajú lány is. Másrészt nem mindig a királylány az esetlen, a megmentendő, hanem lehet ő bátor, lehet okos, lehet önálló is. Egyébként éppen Csenge blogján követhető most egy feminista magyar népmeséket válogató sorozat, abban sok ehhez hasonló, érdekes történet kerül elő...
 

FERENC PÁPA FÜVESKÖNYVE - MINDENNAPI GONDOLATOK (RÉSZLET)

EURÓPA KÖNYVKIADÓ
Szerkesztők: Julie Schwietert és Lisa Rogak
2013.


Bevezetés  (részlet)

„BUSSZAL MEGYEK, EGYÜTT A TÖBBIEKKEL” – fordult a frissen megválasztott pápa limuzinja sofőrjéhez és személyi testőréhez, miután először jelent meg nyilvánosan Róma népe előtt.

Amikor 2013 márciusában Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost megválasztották a Katolikus Egyház új pápájának, a világot nemcsak az foglalkoztatta, hogy mit tesz majd pápaként, hanem az is, hogy korábban hogyan élt, és miképpen nyilatkozott. Azt már most tudni lehet, hogy az új pápa – nem úgy, mint elődei – szerény és a megszokottól eléggé eltérő életet élt. Például az „eminenciás uram” megszólítás helyett egyszerűen „Jorge atyának” szólíttatta magát.

Azok között a fényképek között, amelyeket a nemzetközi sajtó nem sokkal azután tett közzé, hogy az új pápa bemutatkozott a Vatikánban összegyűlt híveknek, nagyon sok olyan is volt, amelyek megmutatták a pápa jámborságát, és bizonyították azt a szándékát, hogy a szegényeknek szolgál. Egy fényképen például térden állva mossa meg egy asszony lábát; másutt arról tudósítanak, hogy megtette ugyanezt néhány AIDS-es beteggel is. Elődeit igen nehéz hasonló helyzetben elképzelni.

Szerénysége és az a törekvése, hogy közel kerüljön az egyszerű emberekhez – akár katolikusok, akár nem –, lépten-nyomon megnyilatkozik, és jelentősen gyarapítja csodálóinak számát. Általában szívesen tréfálkozik, minden alkalmat megragad, hogy hazája vezetőinek figyelmét felhívja a gondokra, nem igényli, hogy sofőrje és különleges autója legyen, mert nem akar eltávolodni az egyszerű emberektől. Nem egy riportban olvashatni arról, hogy milyen mély együttérzéssel fordul azok felé, akiket egyházuk kivetett magából vagy elszigetelt.

Ugyanakkor számtalanszor bizonyságát adja annak is, hogy eredeti személyiség, akinek vannak nagyon is emberi vágyai, és ezeket ki is elégíti… legalábbis bizonyos mértékig. Volt-e már olyan pápa, aki rajongott a tangóért, és örökös szurkolója volt egy Buenos Aires-i futballcsapatnak?

Bergoglio úgy él, ahogyan a szószékről beszél, és ezzel megszerezte magának az egész világ elismerését és csodálatát. Amikor kinevezték Buenos Aires bíborosának, megtörte a hagyományt, és nem költözött be abba az előkelő palotába, amelyet az elődei elfoglaltak. Szerény, egyszobás lakást választott magának, ahol maga készítette a vacsorát, és busszal járt munkába. A főegyházmegye engedélyével pedig megnyitotta egy csoport szegény misszionárius előtt a hivatalos püspöki rezidenciát...


Amikor 2013 márciusában összeült a konklávé, hogy új pápát válasszon, a Katolikus Egyház Jorge Mario Bergogliót megválasztva az egyház fejének három területen is szakított a korábbi hagyományokkal.

Először is, ő az első jezsuita, akiből pápa lett. A jezsuita rendet a Katolikus Egyház leglázadóbb szerzetesrendjeként tartják számon, amely nemegyszer harcosan szembefordult az egyház hagyományos tanításaival. Tagjai ugyanakkor híresek példás intellektuális fegyelmükről.

Másodszor, ő az első amerikai pápa, az első pápa, aki Latin-Amerikából jött, arról a földrészről, ahol a legtöbb katolikus él, mert számuk eléri a negyven százalékot.

Végül pedig ő az első pápa, aki a „Ferenc” nevet választotta, így fejezve ki tiszteletét az olasz Assisi Szent Ferenc iránt, aki életét a szegényeknek szentelte, és megalapította a ferences rendet...

ITT OLVASHATÓ ÉS INNEN PDF-BEN LETÖLTHETŐ

DURVÁN MEGTAGADTA A PÁPÁT A KDNP

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: B1blog
2016.08.17.


Hiánypótló interjút adott Gondolának Harrach Péter, úgyis mint a KDNP frakcióvezetője. (Na de ki ennek a pártnak(?) az elnöke? Nem más, mint az evolúciót tagadó, lovon parádézó Semjén Zsolt.) Minden idők legunalmasabb parlamenti felszólalásainak mestere most arra tett kísérletet, hogy az állítólag keresztény értékek mentén kormányzó
Fidesz-KDNP gyűlöletkampányával hozza szinkronba Ferenc pápát.

Nehéz feladat – lássuk be.

A jobber fröcsögés mainstreamjének tekinthető Magyar Időkben először a jobb sorsra semmiképp sem érdemes Fritz Tamás állt elő
Ferenc pápa néhány vitatható megállapítása című dolgozatával. A mindenhez értő politológus(?) még kesztyűs kézzel bánt az agg egyházfővel, amikor ilyenek írt:

"Amikor tehát Ferenc pápa azt mondja, hogy nem vallások, hanem érdekek küzdelme zajlik a harmadik világháborúban, akkor olyan dolgokat választ ketté, amelyek valójában összefüggnek egymással."


Szikszai Péter, bár jelentősen gyávább Fritznél, mégis erősebb. Ferenc pápa kiverte a biztosítékot a katolikusoknál is című írása lapszemlének álcázott uszítás a katolikus egyházfő ellen.

Hogy ezt kellett megérjük! Ó idők, ó erkölcsök!

Ha egy kicsit szélre táncolunk, a habonyista 888 igyekszik megdolgozni a pénzéért. Látva a honi keresztény kurzus csapásirányát, nem kímélte őszentségét.
E felsorolásból nem maradhat a Fidesz ötös számú tagkönyvének büszke birtokosa, Bayer Zsolt sem. Keveseknek tűnt fel június legelején a „Pápa és láma” , amelyben – ne pazaroljunk jelzőket rá, szövege önmagáért beszél – Bayer farizeusnak, a nagyhatalmi játszmáknak kiszolgáltatottnak nevezi a pápát. Majd jött a nagy áttörés, az alaphang, a rajongótábor megkönnyebbült sóhaja, hisz Zsolti végre kimondta:
"A pápa esze el van menve."
Meg hogy: "a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember"...

ITT OLVASHATÓ

A BRIT EGÉSZSÉGÜGY BETEGSZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Vibi
2016.08.17.


A brit egészségügyről sok jót és legalább annyi rosszat lehet hallani, rengetegen panaszkodnak és legalább annyian dicsérik is – mindez persze valahol viszonyítás kérdése is. A mai poszt szerzője, Vibi egy betegség kapcsán szerzett alapos (és nem kívánt) tapasztalatot, és ha már így alakult, meg is osztotta velünk.
 
„Pár hete sikerült annyira lebetegednem, hogy gyakorlatilag végigjártam a betegellátás minden fokát. Remélem, írásom segít azoknak, akik nemigen tudják, mit is kellene tenniük, ha nagyon betegek, vagy nem tudják, mi vár rájuk, ha bekerülnek a rendszerbe.
 
Egy teljesen hétköznapi betegséget, nevezetesen hólyaghurutot sikerült elkapnom egy vasárnap délután. Mivel ez egy gyakori betegség, úgy gondoltam, magam kezelem ki. Ennek megfelelően elkezdtem áfonyalevet inni kb. napi 4 liter mennyiségben, amitől többet voltam a mellékhelyiségben, mint az irodában. Aztán vásároltam a blotban kapható, hólyaghurutra való, vízben oldódó port, majd úgy döntöttem, ha a panaszaim nem múlnak el, akkor orvoshoz megyek.
 
A harmadik napon szinte semmi nem maradt a kellemetlenségből, csupán ha WC-re mentem volt még mindig picit fájdalmas. Aztán eltelt kb. három hét, jegyünk volt egy londoni hangversenyre, illetve asztalfoglalásunk egy kensingtoni francia étterembe.
 
Nagyon jól éreztük magunkat, de mire hazaértünk, elment az étvágyam, szédültem és a lázam is felszökött. Naívan azt hittem, a kagylótól van enyhe ételmérgezésem, de a férjem közölte, hogy az kizárt..."
 

A BUNKÓTÓL A NÉPBUTÍTÁSIG

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Horváth Gábor
2016.08.17.


Orbán Viktor

két éve azt mondta, „a politikai korrektség olyan taburendszer, amely megfoszt az őszinte beszédtől, az innovatív gondolkodástól, meg kell találni a politikai korrektség dogmarendszerétől függetlenítve az új magyar államot". Innen egyenes út vezetett az idegenellenes propagandakampányig, az aljas népbutítással megspékelt  olimpiai tévéközvetítésig, a Röszkénél várakozó szerencsétlenek elleni (tagadott) erőszakig.
 
A PC, a politikai korrektség elvetése fájdalmas, nehezen élhető világhoz vezet. Ha van igazság a földön, ezt Trump, Erdogan és Orbán is meg fogja tanulni.

ITT OLVASHATÓ

LÁTOGATÓCSÚCCSAL ZÁRT AZ IDEI SZIGET

GÉPNARANCS - ZENE BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.08.16.


Gerendai: látogatócsúcs, csaknem 500 ezren lehettek a fesztiválon
 
Ismét megdőlt a Sziget fesztivál látogatottsági csúcsa. A végleges adatok még nem állnak rendelkezésre, de Gerendai Károly főszervező kedd este elmondta: több mint 490 ezren voltak a Szigeten egy hét alatt. Az idei Sziget fesztiválon – akárcsak tavaly – három teltházas nap volt, ám a látogatók száma jóval meghaladta a 2015-ös 441 ezret.
 
“Alaposan felülmúlja a várakozásainkat a most 490 ezerre becsült szám, hiszen a rendezvény előtt 450-460 ezer látogatóra számítottunk. A bérletek előre elfogytak, akárcsak az augusztus 11-ei Rihanna-koncert napjára a napijegyek. Úgy tűnik, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Sziget iránt, a napijegyek eladása sokkal jobban alakult, mint hittük, és idén az időjárás is kegyes volt hozzánk. Több százmilliós nyereséget hozhatott a fesztivál” – fejtette ki Gerendai Károly az MTI-nek.
 
A főszervező kérdésre válaszolva kitért a meglehetősen vegyes fogadtatású, és számos kritikát kapott Rihanna-koncertre. A szervezők által meg nem erősített, de több helyen megjelent hírek szerint az amerikai sztár hozzávetőlegesen egymillió dollárért (280 millió forintért) lépett fel a Szigeten, ám produkciója sokaknak okozott csalódást.
 
“Nem láttam a koncertet, de természetesen eljutottak hozzám a reakciók. Volt, akitől azt hallottam, hogy látta a Rihanna-turné néhány előző koncertjét is, és azok éppen olyanok voltak, mint a budapesti, tehát akik ismerik őt, azok számára nem volt meglepetés, amit a színpadon láttak. Egy nagy sztár esetében, ennyi pénzért persze joggal lehet nagy show-t várni, ahogy ez korábban például Robbie Williams esetében is volt. Ha jól gondolom, most ezt sokkal kevésbé lehetett érezni, bár azt nem hiszem, hogy playbackelt volna. Inkább arra gondolok, hogy a gépi rendszer talán korrigált az ideális megszólalás érdekében, ami ma már teljesen megszokott dolog” – mondta...
 

A MÚZSA CSÓKJA - DALOK ÉS VERSEK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.17.


...elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala, amelyet személyesen maga Orbán Viktor rendelt meg, és aki Leslie Mandokit bírja, az rossz ember nem lehet.

Az mno így örül neki: „Gondolom, hogy még az első kottafej előtt, ahogyan az egy ideje már szokás, egy közepes, de azért jól kivehető összegért cserébe valaki felmérte, hogy kikhez szóljon majd a dal. Ha igen, az a baj, ha nem, akkor meg az. Jó, a magyarokhoz persze, de mégis. A fiatalokhoz is esetleg, akiknek ’56 nagyjából annyit jelent, mint 1848–49, ha egyáltalán? Mert akkor ez a musicales, rockoperás modor 2016-ban nagyon mellément. Az eurovíziós, kertévés, rádióbarát gárda néhány díszítéssel meg pláne. Aztán bevonták-e a komponálásba Paul Simont és Art Garfunkelt is, mert néhány taktus veszettül hasonlít az egyik legnagyobb slágerükre. Aztán meghallgattam még egyszer, és néhány helyen egyszerűen nem értem a szöveget. Illetve azt hallom ismétlődni, hogy Magyarország halszagú.”
Itt tartunk most.

Aztán, hogy mért ékeskedek idegen tollakkal? Mert féltem a nyamvadt szívemet, hogy még megszakad a gyönyörűségtől. Ezért eddig nem hallgattam meg. Viszont nagyon sokáig ennek ellenállni nem lehet, máma fölkészítem magam az alélásra, és letudom a kötelezőt. És ha csak fele olyan jó lesz, mint a barackos, akkor elégedetten csettintek majd, hogy a foglalkozás megint elérte a célját, valakik jó nagyot merítettek a húsosfazékból. Semmi más nem lényeges, csakis ez.

ITT OLVASHATÓ

ÉRTÉKREND

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.17.


Az egyik közösségi honlapon hívták fel a figyelmet sokak számára egy blogbejegyzésre, amelyet, mint kíváncsi ember, én is megnéztem. Nem szoktam mások bejegyzéseit sem elolvasni, különösen pedig kritizálni, mert az olvasása egyrészt félreviszi a gondolkodásomat, másrészt úgy vagyok vele, hogy minden blogger vívja meg a maga küzdelmét a kritikusaival szemben. Végül is most sem olvastam végig ezt a bejegyzést sem, mert az első néhány mondat után észrevettem azt, hogy kifejezetten ideologikusan egyoldalú, és csupán a Fidesz iránti gyűlölet fokozására alkalmas. De volt két mondat, ami azonnal megragadta a figyelmemet és ami mellett nem lehetett csak úgy elmenni. Így hangzott: "...önmagában identitásképző tényező, ha valaki szemben áll a Fidesz-kormánnyal. Értékválasztás a civilizáció, a szolidaritás, a humánum, a méltányosság és Európa mellett." Ebben a két mondatban ugyanis több olyan fogalom van, amit a szerző korábban nem definiált és azok értelmezését vagy feltételezte az Olvasótól, vagy pedig tartalmát közismertnek tekintette. Ezek az „identitásképző”, amiből levezethető az „identitás” fogalom és az „értékválasztás”, illetve ebből adódóan az „érték” fogalma. Mindkettő olyan fogalom, amelynek pontos körülhatárolása egyben állásfoglalást is jelent bizonyos elméleti tételek vonatkozásában...

ITT OLVASHATÓ 

HARRACH PÉTER ODAÜZENT A PÁPÁNAK, HOGY TUDJA ÁM, KIFÉLE ALAK

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.16.


Harrach, a mindenható
Az aranyak mellett aranyköpésekben is bővelkedett a mai nap. Harrach Péter a Gondola.hu nevű portálnak adott interjúját, ahol a KDNP frakcióvezetője még Ferenc pápát is helyre teszi. Szerinte ugyanis a lelkipásztor és a politikus hangsúlyai különbözőek, az első a szenvedővel azonosul, a második a hazáját védi. Így nem csoda, hogy szegény pápa nem értheti a kereszténydemokraták álláspontját, bár arra azért még Harrach sem vetemedett, hogy illegitimnek tekintse az egyházfő álláspontját, inkább csak úgy megfér ez is az ő hazavédő gondolatai mellett. Különben meg a pápa menekültügyről vallott eszméi korántsem tekinthetők a hivatalos egyházi tanítás részének, úgyhogy ne aggódjatok, kedves hívő katolikusok, nem kell a migráncsokat befogadni, maradhattok anélkül is jó keresztények. Az interjú további részeiben aztán felböfögi az ezerszer hallott érveket, miszerint a menekültek nem is menekültek, miért is volnának azok, de ha azok is volnának, akkor sem lehetne őket integrálni az általuk követett elvadult eszmék miatt (értsd: nyilván mind terrorista), aki pedig szétosztaná őket, az mind migránscsalogató, úgyhogy legyen olyan kedves és mindenki húzzon októberben nemet mondani erre a fertőre (értsd: népszavazási kampány)...

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZ EGY SZABAD ORSZÁGRÓL DALOL

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.08.16.


Desmond Child amerikai zeneszerzőt kérte fel a Fidesz-kormány arra, hogy az 1956-os forradalom hatvanéves évfordulója alkalmából ünnepi dalt írjon a rezsim részére. Olvasóink talán emlékeznek még az Orbán rendszer “Örökség” című dalára, amelyet diaszpóra közösségekben illett elénekelni. A cél az volt, hogy határon túl élő magyar fiatalok elénekelhessék: “magyarul mosolygok, magyarul küzdök, magyaruk tűrök, magyarul dobbanok!”

A mostani, Desmond Child-féle dal címe “Egy szabad országért.” A zeneszerző természetesen messze komolyabb, mint az Örökség, vagy a közröhej szintjére süllyedt Barackfa dal szerzői. Az Orbán kormány előtt, Child az Aerosmith-nek, Bon Jovi-nak, Ricky Martin-nek és Selena Gomez-nek írt dalokat.

Child személyesen kapott felkérést Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy most a rezsim részére írjon egy új zeneszámot. Volt is alkalma találkoznia a magyar kormányfővel Washingtonban idén tavasszal. A kormányzati produkción készült fotókból kiderült, hogy jelen volt és azt szemlélte Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a deklaráltan fideszes történész. Child dalát közismert és inkább a kormányhoz kötődő magyar popsztárok adják elő, mint például Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, “Caramel,” és Nagy Feró. A Hooligans nevű zenekar is szerepet vállal az állami projektben–bízom benne, hogy ezek a hulligánok nem azok a hulligánok. Bár mindkét csoport a szabad országról daloló Fidesz szolgálatában áll...

ITT OLVASHATÓ

DAL 1956-RÓL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.08.16.


Vezérmotívum:  Orbán Viktor alaptörvényileg tette lehetetlenné a melegházasságot Magyarországon. 
Orbán Viktor a melegházasságban élő Desmond Child-ot kérte fel arra, hogy írja meg az ötvenhatos évforduló hivatalos dalát. 

"A krumplileves, az legyen, hát mondjuk krumplileves, ha már az úttörő úgy él, hogy méltó, meg a lenini út,
       meg a Lenin út végén a kultúr Ambrus Kyrivel, mind tekintetében, mind vonatkozásában jobban élünk,
       mint a tizenegyedik pártkongresszus előtt, mert a Kádár elvtárs és a nép fél szavakból is megérti egymást,
       te nem pofázol, én nem építek mauzóleumot a Rákóczi térre, te Erdért faházat kapsz és Trabantot,
       én harminckét évet a hatalomban, aztán jöhet az Antall Józsi szegény a Dagobert bácsival, ez így megy,  
      mert Walter Ulbricht elvtárs is megmondta, faszomnak kell ide melegházasság, egy baromi nagy fal kell,
      hogy ne szivárogjon át a Coca-Cola a Karl-Marx alléra, de nektek speciel lesz Coca-Cola is,
mert szeretlek benneteket, különösen ha olyan kis csendeskék vagytok, és lesz Varga Miklós elvtárs is,
      szépen távolba nézve, István a mi urunk, János a mi urunk, Viktor a mi urunk, Rihanna kell nektek elvtársak,
      Rihanna?, hát rendes kommunista elvtársnő a Rihanna elvtársnő?, mert akkor lehet nektek Rihanna,
      ő fogja elénekelni az 1956-os  ellenforradalom-sajnálatosesemények-népfelkelés-forradalom-dicsőséges
      szabadságharc dalát, nem mindegy, hogy miről zúgjon az ének, csak többé-kevésbé felszabadulva zengje a
      nép, tutti-frutti,  oh rutti, wop bop a loo bop a lop ba ba,
      Harrach elvtárs is álljon közénk, hülye argentin csuhás majd
      jól seggbe lesz rúgva, majd arról is iratunk egy dalt valamelyik bu.. tudjátok, azokkal az izékkel,
akik olyan, de hát mi még őket is megértjük, ha nem migráncsok, mert a legrosszabb a migráncs, ugye
      ez a Desmond Rihanna nem migráncs, a Barbados az szocialista reláció?, akkor jó, akkor énekelje el a
     Varga Miklós elvtárs, tegye a szívére a kezét, az speciel a tüdő, de a tüdő sem egy rossz szerv, egy
     rendes nemzeti tüdő,  hátha valaki elhisz ebből a szarból egy szót is, kellene egy nagy kék tábla,
     tudta, hogy tényleg kurvára nem érdekel, hogy mi tud, csak szépen halkan tudja, szordínóban,  
     tudta, hogy mennyire meglepődött a Desmond Child, hogy a Rogán Antallal közösen írta meg ezt a számot,
     na azt mennyire nem tudta, még hogy melegházasság, kurvára nem kell ide melegházasság, a 
    melegházasságot nem lehet ellopni, de ötvenhat az jó, mert az ötvenhatot bárki bármikor el tudja lopni, és
    tényleg. "

ITT OLVASHATÓ