2016. szeptember 14., szerda

ADOK-KAPOK. AVAGY CSAK KAPNI SZERETÜNK?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.14.


A luxemburgi külügyminiszter javasolta Magyarország kizárását az Európai Unióból.
Magyarországot ideiglenesen vagy akár véglegesen ki kellene zárni az Európai Unióból a menedékkérőkhöz való hozzáállása és más ügyek miatt – ezt a luxemburgi külügyminiszter mondta a német Die Welt című lapnak adott interjúban. Jean Asselborn szerint az EU nem tűrheti, hogy alapvető értékeit sértsék meg.
„Mindenkit, aki Magyarországhoz hasonlóan kerítéseket épít a háború elől menekülő emberek ellen, vagy megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ideiglenesen, vagy ha szükséges, örökre ki kellene zárni az Európai Unióból” – jelentette ki a luxemburgi politikus, aki szerint csak így lehet megőrizni az Európai Unió értékeit és kohézióját.
Akit ez a fejlemény meglepett, az valamilyen szép álomvilágban él, melyet most még tovább erősítget az, hogy néhány európai állam egyes politikusai kifejezték azt, hogy nem értenek egyet a luxemburgi külügyminiszterrel, ezzel azt a benyomást keltve, hogy egyedi és egyszeri véleményről van szó.
Attól tartok, tévednek.

Mint ahogy Orbán is téved, mikor azt gondolja, hogy primitív kis játéka a végtelenségig folytatható.
Európa uniója ugyanis nem kizárólag gazdasági, de értékközösség is, mely értékek mellett a belépéssel Magyarország is letette a voksát – már csak igazodnia illene hozzájuk.
Asselborn nem Magyarország és a magyar emberek ellen lépett fel, hanem kimondottan Orbán és a nevéhez köthető kurzus ellen.
Ameddig ez az ő véleménye, addig Orbán nyugodtan alhat, akkor kell majd nyugtalankodnia, ha az Unió országaiban a népnek lesz elege abból, hogy etessenek egy olyan kutyát, amelyik az ő harapdálásukban látja feladatát.
Amikor majd az adófizetők megkérdezik saját politikusaikat, hogy ésszerűnek tartják-e adójuk ilyen felhasználását, megteremtve az Unió fizetett ellenségének érdekes státuszát.

Az élet mindig és mindenhol cserekereskedelem.
Ha adok valamit, akkor azért ellenszolgáltatást várok, ha szeretek valakit, akkor azt várom, hogy viszontszeressenek, ha virágot adok egy nőnek, mosolyt várok cserébe, ha a libának kukoricát adok, minimálisan is az egyik combját szeretném körbeharapdálni.
Az önzetlenség – néhány felettébb ritka esettől eltekintve – a rózsaszín leányszobácskák szép illúziója.
Amikor beléptünk az Unióba, akkor nekünk esélyt adtak a gazdasági felemelkedésre, védelmet ígértek és adtak – cserébe mi szuverenitásunk egy szeletét és piacot adtunk a többieknek, ez korrekt politikusok közötti korrekt értékcserének tűnt.
Orbán minden, csak nem korrekt politikus, ő az archetípusa annak az erőszakosan buta embernek, aki mindig és mindenütt csak jól akar járni.
Ilyen felállás sehol sincs, aki ilyenre törekszik, előbb- utóbb pórul jár...
 

AZ EGYSZERŰ VÁLASZOK KORMÁNYA

BŐSZ ANETT BLOGJA
Szerző: Bősz Anett
2016.09.14.


Tegnap meglátogattuk a Liberálisok győri csapatát, sajtótájékoztatót hirdettünk meg, szórólapoztunk, kampányoltunk az IGEN szavazat mellett. Járjuk az országot, ma Fodor Gábor indult Debrecen és Nyíregyháza felé, Szent-Iványi István Kecskeméten, Szegeden és Békéscsabán volt nemrég. Többekkel beszélgetésbe elegyedtünk, újra bebizonyosodott: van élet a bolygón – léteznek gondolkodó emberek, akik képesek az értelmes párbeszédre ebben az elvadított és kettészakított magyar társadalomban. Volt viszont egy hölgy, akiről érdemes külön beszélni. Nem azért, mert ő maga fontos volna. Azért, mert ő a kormányzat egyszerű válaszainak és Orbánék gyűlöletet valamint társadalmi viszályt szító politikájának lakmuszpapírja.
 
Amiért ez az idősebb nő fontos, az nem az, hogy ezek a megjegyzések adott esetben rosszul eshetnek, vagy el kell tölteni velük egy-két percet, mire az ember felülemelkedik a történteken. Azért fontos, mert a válaszai és a felvetett problémái éppen olyan egyszerűek, mint a jelenleg regnáló magyar kormányé. Milyenek is lennének, amikor a média alig nyit teret az ellenvélemény megjelenítésének?  
 
Azt mondta a rajtam kívül jelenlévő két lánynak, s aztán később, haladva tovább a város forgalmas sétálóutcáján, nekem is, hogy „remélem, magát erőszakolják majd meg először ezek a migránsok”. Ez sem volt elég: a közterület felügyelőkhöz odament, és fennhangon vonta őket kérdőre, van-e nekünk engedélyünk arra, hogy ezt a tevékenységet folytassuk. (Persze, nem így fogalmazott, de ez részletkérdés, és az is, hogy kampányidőszakban egy párt mindenfajta bejelentés nélkül szórólapozhat az utcán.)
 
Orbán Viktor szerint, az 1294 menedékkérőt (akiket ő illegális bevándorlónak nevez) a baloldali vezetésű városokba fogják allokálni, ha „Brüsszel idetelepíti őket, majd Kövér László kontrázott: „a migránsok miatt ugorhat a romák segélye”. A kormányzati kommunikáció hiába szánalmasan egyszerű – és többek esetében kifejezetten ostoba -, a fideszes kommunikációs vashenger maga alá temette a társadalom jó részét...
 

ORBÁN VIKTOR KINÉZTE MAGÁNAK EURÓPÁT

24.HU
Szerző: Tóth Richi
2016.09.14.


A magyar miniszterelnök sokáig csak ostorozta az EU-t, mindenféle javaslat nélkül: képtelenek kezelni a menekültválságot, nincsenek megoldási javaslataik a problémákra, és egyébként is, elszakadtak a valóságtól a brüsszeli bürokraták.

És pont a menekültválság hozta el Orbán számára a lehetőséget arra, hogy mindig kritizáló kelet-európai politikusból Európa megmentőjének szerepébe lépjen. Megoldási javaslatokkal rukkolt elő a kontinens többi állam- és kormányfője előtt.

Először áprilisban,
a tízpontos akciótervével. A Schengen 2.0 lényege nagyjából az volt, hogy az EU külső határain azonosítsanak mindenkit, aki illegálisan érkezett, azokat küldjék vissza, a külső határokat pedig jobban kell védeni.

Aztán Orbán elkezdte újrapozicionálni Magyarországot Európa térképén. Az ügyészség napja alkalmából elmondott beszédében
kijelentette:

"Európában az fog kormányozni, aki képes megvédeni az embereket".

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén pedig azt mondta, "Magyarország a rendet képviseli a rendetlenné váló Európában"...


ITT OLVASHATÓ

LEVÉL A FIDESZESEKNEK

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.09.10.


Drága, rengeteg közpénzbe kerülő fideszes káderek!

Nem lehet ma egyszerű az életetek, ha bekapcsoljátok a hazai tévéket, vagy hallgatjátok a rádiót, vagy olvassátok a nyomtatott sajtót, vagy egyszerűen csak körülnéztek a közéletben, hiszen egyik oldalon megerősítést találtok, amikor azt harsogja a habonyi gépezet, hogy minden arannyá válik, amihez a nyúltok, de ha nem éltek biciklibelsőben, akkor tudhatjátok, hogy a magyar társadalom tisztában van azzal, hogy Orbánisztánban nem minden arany, ami fénylik. Mindenki tudja, hogy titeket csak a saját zsebetek és a hatalom érdekel, de ha tanultatok egy kis történelmet is a suliban, akkor legalább gyaníthatjátok, hogy egyszer vége lesz ennek a rezsimnek is.

Drága fideszesek, értem én, hogy úgy érzitek, bármit megtehettek, mert a rendőrség, az ügyészség és a bíróság a zsebetekben van (utóbbit most akarjátok egy közigazgatási bírósággal még mélyebbre süllyeszteni), és emiatt azt gondoljátok, hogy soha semmilyen baj nem érhet benneteket.

Emellé határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltatok össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki. Így egyre kevésbé hallatszik a titeket bírálók hangja, ráadásul sokan választják a hallgatást, mert féltik a megélhetésüket, hiszen lassan minden vagyont elloptatok.

De közületek sokan mindezzel naponta hivalkodnak is, ami véleményem szerint - még egy gyerek számára is nyilvánvaló módon - minősíti azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt, amelyből Orbánék rendszert kívánnak csinálni. 

Természetesen nem áll szándékomban meggyőzni benneteket semmiről. Miért tenném? Ti megélhetésből, kényelemből, megalkuvásból és ki tudja milyen önhitt önigazolással a neveteket adtátok valamihez, ami egyébiránt pontosan az aminek látszik.

Gondolom, nehéz lehet nem a saját szervezeti világlátásotokból kiindulni, ezért nehéz nektek azt is elképzelni, hogy egyszer eltakarodik ez az Orbán-rezsim is. A világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek; én úgy hallom, hogy a Fidesz soraiban is sokan unják már ezt a Stadionszocializmust. Jellemző, hogy sokan csak azért kezdtek el sajátjaikra a hátuk mögött vicsorogni, mert most már nem a helyiek lophatnak, hanem közvetlenül Orbán strómanjai viszik el a zsíros melót minden szinten.

Tudom, hogy Orbán és közvetlen köre a kis fideszeseket is sakkban tartja, ma már senki nem tudhatja helyben és egy kormányzati szinten sem, hogy mikor repül. Ha nem hajol meg elég mélyen, ha nem olyan lelkes egy-egy pillantása, mint ahogyan a kedves vezető elvárja, akkor lehet, hogy holnap már nem lesz benne a pixisben. Ha pedig szembeszegül, akkor könnyen mutathatnak neki egy olyan dossziét, amelynek tartalmából egy-két hétig élne a hazai ellenzéki sajtó.

De Orbántól való félelmetek nem fog érdekelni senkit akkor, amikor elérkezik a jelenleg még késő, de egyszer biztosan elérkező számonkérés. Hiszen elsősorban ti vagytok a felelősek azért, hogy Orbán és köre ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthattak valamennyiünket és a gyermekeink holnapját.

Tudjátok, én arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságról beszélek, ami alapján gátlástalanul írhattok át minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiteknek megfelelően, és így szó nélkül el lehet lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait… És ehhez az olyanok, mint ti, még tapsolni is tudnak.

Sajnos ehhez asszisztálnak olyan ál-ellenzékiek is, akiket letelepedési kötvény-biznisszel, állami földekkel vagy egy kis odalökött konccal meg lehet venni, vagy azok a káros ellenzékiek, akik sötét múltjuk miatt zsarolhatóak. Mert a csaló az csaló, akármilyen a színe! Most is ezt gondolom, és holnap is ezt fogom gondolni.

Persze tudom, hogy nehéz az olyan emberekkel szót váltani erről, akikről miniszterelnökünk sommásan azt mondta a közelmúltban, hogy „a magyar embereket nem a tények érdeklik…”

De nézzük a tényeket.
Magyarország négyhetede ma az Európai Unió húsz legszegényebb térségéihez tartozik. Szerintetek mit fognak gondolni a még itthon maradt magyar emberek akkor, amikor rájönnek, hogy saját vajnai és rogáni luxusotokra költöttétek a nyugdíjpénzüket, amikor rájönnek, hogy a Putyinhoz húzó Magyarországon körökkel lesz rosszabb az élet, mint az általatok lenézett Szlovákiában, Romániában vagy Bulgáriában?

Szerintetek mennyire fognak nektek megkegyelmezni a teljesen elszegényített és megalázott a tömegek, miután ebben a gyűlölettel teleplakátolt országban folyamatosan goebbelsi aljassággal hergelitek őket, és Bayer kitüntetésével teszitek teljesen elfogadhatóvá az erőszakot?

Mi az Együttben elítéljük az erőszakot, de soha nem fogjuk elfelejteni a bűneiteket, és megőrizzük a bizonyítékokat mindaddig, amíg egy független ügyészség és bíróság végig nem tudja venni a mocskos ügyeiteket.


ITT OLVASHATÓ

A NÉPSZAVAZÁS ÉRVÉNYESSÉGÉN MÚLIK A 2018-AS VÁLASZTÁS

ÁTLÁTSZÓ - FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.09.13.


Mikor érvényes a népszavazás? Miért az érvényesség a politikai tétje a szavazásnak? Hogyan tudunk a saját politikai akaratunknak érvényt szerezni?

2016 harmadik negyedévének fő politikai témája a kormány által kezdeményezett népszavazás az uniós menekült betelepítési kvótákról. Az, hogy a népszavazáson a nem szavazatok lesznek többségben, szinte már biztos. Azért, hogy mozgósítani tudjon, a Fidesz is a népszavazás érvényességét tűzte ki célul. Az ellenzék is az érvényesség megakadályozását szabta meg saját mércéjének a bojkottal és az érvénytelen szavazattal. Egyesek már menesztenék is a miniszterelnököt, ha nincs elég érvényes szavazat.

A rendszerváltozás óta ez lesz az hetedik népszavazás, 2010 óta az első. Ezek közül négy érvényes volt, kettő pedig az alacsony részvétel miatt érvénytelen. Az utóbbi időben számos fontos kérdésről nem lehetett népszavazás (alkotmány, paksi beruházás, olimpiai pályázat), más esetekben az ellenzéki szereplők nem tudták összeszedni a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer érvényes aláírást.
A népszavazás szavazólapján szereplő kérdés így hangzik:
Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?
Mikor érvényes a népszavazás?
Számos tévhit terjeng azzal kapcsolatban, hogy mi is az érvényességi feltétele a népszavazásnak. Tájékozódjunk tiszta forrásból, nézzük meg mit ír az alaptörvénynek hívott alkotmány:
Alaptörvény 8. cikk 4. bekezdés: (4) Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott...
ITT OLVASHATÓ

MENNYIT ÉR EGY ÁTLAGOS REPTÉRI POGGYÁSZ?

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: PrehryFarkas
2016.09.14.


Nem tudom téged mennyire izgat ez a téma, de én rengeteget repülők (most is épp repülőn írom e sorokat) és ilyenkor mindíg átfut az agyamon, hogy miért nem viszi el (értsd: lopja el) senki a feladott csomagjaimat a poggyász szalagnál. Ott keringenek rajta, sokszor 20-30 percig többnyire egyedül, mire az utasok, a poggyász tulajdonosai odaérnek. Könnyű préda, gondolhatnánk.

Talán otthon ez a probléma fel sem merül. Ha viccelni szeretnék, akkor azt mondanám azért, mert otthon ellopják vagy kifosztják azokat, még mielőtt a szalagra érnének. Ki ne emlékezne a nagy botrányt kavaró régi ferihegyi belső poggyászlopási ügyre? Komolyra fordítva a szót: Magyarországon és Európában a repülőtereken a poggyászokat egy, a várakozóktól – azaz a külvilágtól – jól elkülönített és megközelíthetetlen helyen várják tulajdonosaik, az utasok. Logikus tehát, hogy ez nem egy óriási probléma. Nemúgy az USA-ban.
 
Itt a poggyász szalaghoz bárki hozzáférhet. A poggyászok, legalábbis a helyi (domestic) járatokon ugyanoda érkeznek, ahol az utasok hozzátartozói várakoznak. Azaz nincs semmiféle elkülönítés. Gyakorlatilag tehát akárki leparkolhat a szemközti repülőtéri parkolóházban, átsétálhat az érkező járatok szintjére, levehet egy csomagot a szalagról és máris távozhat vissza a kocsijához. Több esetben az ajtó és a poggyászok közötti távolság nem több mint 4-5 méter (lásd alábbi képet, amin bár nem olyan jól kivehető, de talán látszik, hogy a szalag végétől pár méterre, az ajtón túl már a parkoló utcája van).
 

22 CIVIL SZERVEZET KÉRI A POLGÁROKTÓL, SZAVAZZANAK ÉRVÉNYTELENÜL, VAGY BOJKOTTÁLJÁK A NÉPSZAVAZÁST

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.14.


22 civil szervezet, köztük a TASZ, a Helsinki Bizottság, és több, menekültek segítésével foglalkozó civil szevezet intézett nyílt felhívást a magyar állampolgárokhoz. Arra buzdítanak, szavazzunk érvénytelenül, vagy ne vegyünk részt az október 2-i kvótanépszavazáson. Mint írják “olyan országban hiszünk, ahol az emberség, a szolidaritás és egymás tisztelete mentén intézzük közös ügyeinket.” Szerintük a népszavazásra bocsátott kérdés “nem viszi előre a közös ügyeinket, értelmetlen a kormány által folytatott kampány pedig embertelen”.

A közlemény teljes szövege

"Mi, civil szervezetek és az országért felelősséget érző magyar állampolgárok egy olyan országban hiszünk, ahol az emberség, a szolidaritás és egymás tisztelete mentén intézzük közös ügyeinket. Azt látjuk, hogy a kormány veszélyezteti értékeinket, ezért felemeljük szavunkat az október másodikára kiírt népszavazás, és az azt beharangozó gyűlöletkampány ellen.

Úgy döntöttünk, hogy kampányt indítunk a népszavazás érvénytelenítéséért, mert nem viszi előre közös ügyeinket, értelmetlen és embertelen is.

A népszavazásra bocsátott kérdés nem viszi előre a közös ügyeinket. Nem kínál választ a menekültek helyzetére, sem az Európai Unió jövőjére. Éppen úgy elutasítja a szolidaritást nehéz helyzetű embertársainkkal, mint a többi európai tagállammal. Nem kívánja megteremteni a békés együttélés kereteit. Meggyőződésünk, hogy ahol a gyűlölet határozza meg a közbeszédet, ott hosszútávon senki nem lehet biztonságban.

A népszavazásra bocsátott kérdés értelmetlen. Az EU-ban nem született olyan döntés és nem is tárgyalnak arról, hogy kötelező “betelepítési” kvótát írjanak elő. Ha lenne is ilyenről szó a jövőben, a tárgyalóasztalnál Magyarország is ott ülne. A referendum kérdésére adott válasznak ráadásul nincs konkrét jogi következménye, és azt sem tudjuk, hogy a kormány pontosan mire kér felhatalmazást az állampolgároktól, mert ezt nem árulták el nekünk.

A népszavazási kampány embertelen. A népszavazás és az azt kísérő kampány célja a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltés. Egyetlen következménye az lehet, hogy a már most is rendkívül megtépázott társadalmi szolidaritást tovább gyengítve megerősítést ad a kormánynak a gyűlöletkampány folytatására.

Október 2-a igazi kérdése, hogy képes lesz-e valaha ez az ország egy humánus közösséggé válni. Ezért dolgozunk az év 365 napján, október másodikán, és az azt megelőző egy hónapban is.

Vannak közöttünk, akik érvénytelenül fognak szavazni, míg mások bojkottálják a menekültellenes kényszernépszavazást. A célunk mégis közös: érvénytelenítsük ezt a népszavazást.

Csatlakozz hozzánk, oszd meg a nyilatkozatunkat, beszélgess barátaiddal, munkatársaiddal, szomszédaiddal. Győzd meg őket is, együtt be tudjuk bizonyítani, hogy emberséges és szolidáris a mi országunk!" ...


ITT OLVASHATÓ

MEGINT A ROMÁK SEGÉLYEIRE ÁCSINGÓZNAK A MIGRÁNSOK ÉS KÖVÉR LÁSZLÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.14.


Kövér László kampányol. Ez önmagában elég is lenne, akár folytatni sem kellene a cikket. Ismerve a házelnök mentális állapotát, mindenki el tudja képzelni azt a fellépést, amit Jászberényben előadott Orbán Viktor régi cimborája.

Az egyébként is végletesen lepusztított magyar vidéket járva a kormánypárt nagyjából azonos erkölcsi mélységben dagonyázó tagjai tovább hurcolják a rémület, gyűlölet és a háborús pszichózis nemzeti vödrét, amiből fröcskölnek még egy kevés szennylét az erre fogékony hívekre.

Miközben a magára hagyott, reményvesztett és lassan a középkorba visszasüllyedő vidéket rombolja – ez esetben Kövér Lászlóval – a kormány, a lebutított, megfélemlített, félretájékoztatott, manipulált kisember lelkesen tapsikol a világvégét hörgő, a saját hatalmát bebetonozni szándékozó megélhetési politikusoknak.

Kövér a maga havi bruttó 1 731 713 forintos javadalmazásával – erre természetesen még jönnek egyéb juttatások, tehát az összeg jóval magasabb – nem szégyelli két marokkal szórni a rettegés magvait a csirkefarháton és krumplistésztán tengődő, az általa képviselt kormány dőzsölését finanszírozó hallgatóságának.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy Kövér és népi zenekara legalább saját kútfőből barkácsolta össze a baromságokat, mert még csak azt sem. Jászberény fideszes polgármestere – Szabó Tamás – váratlanul aggódni kezdett a cigányságért.

„De a fórum egyik csúcspontja az volt, amikor Szabó a “roma polgártársainkhoz” szólt, a teremben is lehettek néhányan, hogy elmagyarázza, nekik is fontos tétje van a népszavazásnak. Szerinte a romáknak be kell látniuk, hogy “minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, “innen vonjuk el az erőt“. A polgármester lényegében kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.” (
index.hu)

Ismerős, kedves olvasók? Bizony, nem ott és akkor találta ezt ki Jászberény első embere. Előre és központilag összeállított műsorszámot láthattunk, a kormány hűséges – igaz, hogy szakmailag, erkölcsileg és szellemileg olyan, amilyen – bérmunkásainak végtermékét rágta ismét a polgármester és nyilván ezt fogja tenni minden önkormányzat első embere...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN A NIHILISTÁZÁST IS PUTYINTÓL TANULTA

444 HU
Szerző: sarkadizs
2016.09.14.


...Putyin kottájából

A nihilistázás nem új dolog a kelet-európai politikában, a leggyakrabban Friedrich Nietzschéhez visszavezetett gondolatnak ugyanis már a XIX. században is voltak errefelé kifejezett hirdetői és nagy ellenzői. Nietzsche azt mondta, hogy a világon nincsen semmilyen általános cél, így az egyén tulajdonképpen akármit csinálhat, kötöttségek nélkül. Dosztojevszkij viszont több regényét is kifejezetten azért írta, hogy szembeszálljon a nihilizmussal, és antihősein keresztül a régi értékek védelmében bemutassa, mennyire veszélyes és káros is ez az eszme.

Az utóbbi években viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök főideológusa, Alekszander Dugin hozta vissza a kelet-európai politikába azt a szokást, hogy
nihilistának bélyegezzük a politikai ellenfeleinket.

Dugin – Orbán Viktorhoz hasonlóan – az európai és észak-amerikai liberálisokat nevezi nihilistáknak. Dugin több könyvben is kifejtette, hogy a modern liberalizmus szerinte alapjában véve nihilizmus, hiszen a liberális eszméknek semmiféle pozitív alapjuk nincsen, az egyetlen dolog, amiért harcolni tudnak, az a negatív szabadság.

A szabadság negatív és pozitív koncepcióinak elválasztása egy Isaiah Berlin nevű filozófus érdeme, ő egy 1958-as előadásában vezette le, hogy a negatív szabadság azt garantálja, hogy senki ne szólhasson bele abba, hogy az egyén mit csinál, a pozitív szabadság viszont az, amikor az egyénnek az állam vagy a közösség garantál szabadságot, de ahhoz kifejezetten rendel egy célt is. Leegyszerűsítve a negatív szabadság az egyén valamitől (valamilyen potenciális elnyomástól) való szabadsága, a pozitív szabadság pedig az egyén valamire megadott szabadsága.

Dugin szerint a liberalizmus 1990-ig azért lehetett vonzó ideológia, mert a fasizmushoz és a kommunizmushoz képest valóban voltak előnyei, viszont miután a Szovjetunióval a kommunista társadalmi rend is megbukott, a nyugati liberalizmus kénytelen volt új ellenségek után nézni, ezeket pedig saját magában kereste. A liberalizmusnak ugyanis Dugin szerint mindig szüksége van egy elnyomóra, aki ellen felszabadíthat valamilyen kisebbséget, ezért kezdtek harcolni nyugaton az etnikai kisebbségek, a melegek vagy a nők felszabadításáért.

Ez a folyamat viszont szükségszerűen oda vezet, hogy a liberalizmus lebontja a nemzeti identitást, a nemi identitást, a politikai identitást, minden közösséget, végül pedig az emberi identitást is. A folyamat végén semmi nem marad, csak a csupasz egyén, elvek, hit, eszmék és szabályok nélkül.

Ez pedig maga a nihilizmus.

Dugin ezzel szemben az identitárius ideológiát kínálja, ami a tradíciók, a hit, a közösség és a nemzeti identitás megőrzése mellett áll ki. Dugin szerint az identitárius ideológiát a nyugati liberalizmus szükségszerűen illiberálisnak bélyegzi, mert a liberalizmus csak a toleráns eszméket tolerálja, az identitarianizmus viszont másokkal szemben nem toleráns, hiszen mindent alárendel a saját identitása megőrzésének...


ITT OLVASHATÓ

BEÁRNYÉKOLJA A POZSONYI EU-CSÚCSOT AZ ASSELBORN VITA - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.09.14.
 
 
A Reuters hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a luxemburgi külügyminiszter szokatlanul éles támadása Magyarország ellen az uniós csúcs előtt mindössze 3 nappal hangzott el, pedig Pozsonyban éppen az a cél, hogy az egységet mutassák a drámai brit népszavazás után. A Süddeutsche Zeitung ugyanakkor arról ír, hogy Asselborn kitart a bírálat mellett, mert az értékek lerombolása miatt nagy veszélyben látja az uniót. Ezért akart ébresztőt fújni Pozsony előtt.

Reuters

A hírügynökség szerint idáig példátlan volt, hogy egy tagállam egy másik ország kizárását követelje, de jól illusztrálja, mennyire megosztott az EU az ügyben, kit mekkora felelősség terhel a jó egy millió menekültért. Asselborn maga úgy magyarázta szavait, hogy nem egy országot akart kiragadni, a lényeg az volt, hogy az uniónak meg kell védenie alapvető értékeit. Mert meg lehet oldani a brit kiválás okozta helyzetet, de a közösség nem marad fenn, ha elvész az EU lényege. A jelentés hozzáteszi, hogy Orbán Viktor sok tagállamot feldühített, mert igen keményen nyilatkozik a migránsokról és távoltartásukra megerősíti a határkerítést...


ITT OLVASHATÓ

A MIGRÁNCSOK MÁR ZUGLÓBAN VANNAK!

NAPIREND UTÁNI MONOLÓG BLOG
Szerző: Várnai László
2016.09.14.


A migránsok már száz éve köztünk vannak. Bolgárok, görögök, kínaiak, törökök, arabok élnek és dolgoznak Zuglóban teljes békében. Itt nem fél tőlük senki és nem is gyűlölik őket, bár a kormány igyekszik ezt megváltoztatni.

Lakik köztünk sok-sok bolgár,  még utcákat is neveztünk el róluk, a Bolgárkertész, Bolgárkerék utcát. Az akkori "város peremén", Zuglóban a Rákos patak parti mocsarakat ők csapolták le, tették termőfölddé.

Én még emlékszem az Amerikai úton a lakásunkkal szemben lévő és a Róna utcai, Erzsébet királyné úti  üvegházakra. Egy fideszes politikus, Papcsák Ferenc leplezte le a múlt századi gazdasági bevándorló migránsok szobrát. Az üvegházas, intenzív technológiát Magyarországon meghonosító bolgár kolónia létfontosságúak volt Budapest friss zöldséggel való ellátásában...

ITT OLVASHATÓ

HATÁRON TÚLI HOLTLELKEK IS VOKSOLHATNAK A NÉPSZAVAZÁSON

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.09.12.


A külhoni magyarokra vonatkozó faramuci és elképesztően laza szabályok miatt az elhalt embereknek nem szűnik meg automatikusan a választójoguk, és kis furfanggal „akár szavazhatnak is" a mostani népszavazáson. Gogol világa feltámad az illiberális Magyarországon.

Az október 2-iki kényszernépszavazáson
a külhoni magyarok is szavazhatnak. A magyarországi lakhellyel nem rendelkező határon túli nemzettársaink kiváltságos helyzetben vannak, mert ők levélben is szavazhatnak. Az állam feltűnően előzékeny velük szemben, különösen a magyar lakcímmel rendelkező, de külföldön élőkhöz képest, akik előzetes egyeztetés után csak a külképviseleteken adhatják le voksaikat. De most nem a nyilvánvaló választási diszkrimináció a témánk.

Mindeddig (hétfő, 14:15-ig)
266 240 külhoni választópolgárt regisztráltak. A népszavazásra levélben, ügyfélkapun és online is regisztráltathatják magukat. Személyes megjelenésre nincs szükség, és más külhoniak személyes adatainak birtokában meglehetősen könnyű visszaélni, magyarán csalni mások választójogával.

De a legtöbben külföldi honfitársaink nem most, hanem az előző, két évvel ezelőtti országgyűlési választáson vetették fel magukat a választási névjegyzékbe. Merthogy a törvény szerint aki a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azóta regisztrált, továbbra is szerepel a levélben szavazók névjegyzékében. És 10 éven át rajta is maradnak. Csakhogy arról Romániában, Szerbiában vagy Dél-Afrikában lakó magyar választópolgárról, aki ez idő alatt meghal, a magyar hatóságoknak aligha van tudomásuk, a központi nyilvántartó nem tudja törölni őt a névjegyzékből. Ahogyan az elhunyttól sem várható el, hogy a túlvilágról „szóljon” a szomorú eseményről, és kezdeményezze törlését a névjegyzékből.

Vagyis a gyakorlatban, ha a külhoni választópolgár halott, attól még választói joga életben marad. És nem is kell különösebb fantázia ahhoz, hogy megsejtsük, milyen technikákkal lehet az abszurd helyzettel visszaélni. A magyar hatóságok automatikusan postázzák ugyanis a szavazási levélcsomagot az egykor megadott külföldi címre...


ITT OLVASHATÓ

9 PROBLÉMA, AMIT AZ ALKOHOLISTÁK GYEREKEI TÚL JÓL ISMERNEK

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.09.11.

 
Elég, ha az egyik szülő alkoholista, ahhoz, hogy életre szóló sebeket ejtsen a gyermekén, még az sem kell, hogy agresszív legyen, és baltával kergesse a családját, amikor kirúg a hámból. Nem kellemes téma, de beszélni kell róla, mert túl sok gyerek nő fel ilyen diszfunkcionális családban.
Ha egy olyan felnőttel beszélgetünk, aki alkoholista szülő mellett nőtt fel, akkor szinte biztos, hogy úgy nyilatkozik a gyerekkoráról, hogy lebecsüli az alkoholizmus jelentőségét. Lehet, hogy ez a tagadás miatt van vagy csak a vágy munkál benne egy normális gyerekkor után, amiről a szülei miatt lemaradt, és amit már nem pótolhat.
 
Sharon Martin pszichoterapeuta, akinek a szakterülete a függőség és perfekcionizmus, azt tapasztalta a pácienseinél, hogy az alkoholisták gyermekeiben közös lelki problémák fedezhetők fel felnőttkorukban. Nem hagyhatják a gyerekkorukat egy lépéssel maguk mögött, amikor elhagyják a szülői házat, a sérüléseiket viszik magukkal tovább, egy életen át. A szakember összeszedte röviden, hogy mit érdemes tudni, milyen hatással van a gyerekekre hosszútávon az alkoholista szülő.
 
Ilyen az élet egy alkoholista szülő mellett
 
A gyerekek a szülők példájából tanulnak, így az érzelmek kimutatását, feldolgozását, konfliktusok megoldási módjait vagy épp a párkapcsolati mintákat is a szüleiktől veszik. Felnőttként pedig ezek alapján választanak társat, lesznek szülők, és úgy állnak a munkához, ahogy azt anyától és apától látták. Az alkoholisták gyerekei a mintáik miatt felnőttként gyakran küzdenek szorongással, depresszióval, társfüggőséggel és anyagi kiszolgáltatottsággal.
 
Persze nem ennyire egyértelmű, és nem húzható rá egy séma mindenkire, mert személyiségtől függően más és más menekülési útvonalakat találnak maguknak a gyerekek egy ilyen helyzetben. Az egyik előre menekül, nagyon sikeres, kötelességtudó emberré válhat, a másik lemásolja az alkoholista szülőt és ő maga is függővé válik, a harmadik pedig társfüggővé válhat, és kiköthet egy bántalmazó párkapcsolatban.
 
Egy alkoholista kiszámíthatatlan környezetet teremt
 
A gyerekeknek talán az az egyik legmegterhelőbb, hogy olyan környezetben élnek, ahol nincs rendszer, nem tudják, mit hoz a holnap, pedig kiszámítható és megbízható szülőkre lenne éppen a legnagyobb szükségük. Az alkoholisták családja túlélő üzemmódban működik, általában minden családtag lábujjhegyen jár az alkoholista körül, hogy fenntartsák a békét, és elkerüljék a labilis szülő összeomlását, esetleg agresszióját.
 
Sosem tudhatják, hogy mikor milyen hangulatban találják a függő szülőt, simán lehet, hogy ami még tegnap jó volt, azért ma veszekedés lesz. A stressz a mindennapjaik része, igazából sehol sem érzik magukat biztonságban, állandó nyomás alatt állnak. Mintha egy kitörni készülő vulkánnal élnének együtt.
 
A tagadás alap
 
Gyerekként nem elfogadható számukra, hogy baj lenne a szüleikkel, ezért saját magukat hibáztatják, amikor úgy érzik, hogy nincs rendben a családjuk. Önmagukkal kerülnek konfliktusba, hiszen apa és anya azt mondja, hogy ők teljesen normális család, de közben a gyerekek látják, hogy valami nem stimmel, ezért aztán azt gondolják, biztos velük és az érzéseikkel van a gond. Megkérdőjelezik a saját ítélőképességüket, és bűntudatot éreznek, amiért rosszat gondolnak a szüleikről...
 

A LEGNAGYOBB MAGYAR KAMPÁNYÜZENETE

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.09.14.


„A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ilyen külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán.” (A Magyar Akadémia körül)

Nem kellett volna annyit pökhendiskedni, sem Európával, sem a hazai ellenzékkel, sem a szomszédos országokkal, feszített bicepsszel, kidüllesztett mellkassal szabadságharcolni, hogy mi bizony, de aztán csak mi, akik világnemzeti magyarok vagyunk. És velünk aztán nem lehet, de ne is merjen lacafacázni senki, mert mi, ha kell lépni fogunk. És nem kellett volna a nemzeti jelzőt sem ennyire lejáratni az együttműködéstől kezdve a hitvallásig. A trafikokról, meg a vágtáról már nem is beszélve. Eközben a nemzeti képviselők verve asszonyaikat, szavakkal még gyalázták is őket a parlamentben, az ország nyilvánossága előtt. Nem kell a magyar ilyetén, nemzetrontó hangsúlyozása. Sem mennyi Mengyi, sem az a sok habonyizált haszonleső istápolása! Ezt elkúrtad Viktor!

„…sohasem hihetem, hogy előítélet, balvélekedés és tudatlanság alapja lehessen egy nemzet előmenetelének s boldogságának” (Hitel)

Nem kellett volna annyit bukott baloldalazni, sem komcsizni és libsibolsizni. Nem kellett volna hosszú pórázon vezetni, koncepciós eljárásokban terítékre vonszolni politikai ellenfeleket és az igazságszolgáltatást közvetetten arra kényszeríteni, hogy a nemzet állítólagos érdekében adják fel szakmai meggyőződésüket. Utána meg felmentő ítéletekkel igazolni, hogy mekkora koncepciós barmok voltak az eljárást kezdeményezők. Nem kellett volna kémperezni, sem minden szentnek maga felé hajlik a keze módon földeket osztani, meg halálos mérget árusító trafikokat adni csókosoknak. Nem kellett volna kommunikációs trükkökkel, érzelmekre is ható, kevésbé vájt fülűekre hajazó, szemfényvesztő szlogenekkel kommunikálni, nyócévezni, bajnaizni, meg gyurcsányozni. Nem kellett volna a pápával és az egész világgal szembemenni!...

ITT OLVASHATÓ

ÚJRAKEZDÉS KÜLFÖLDÖN 50 FELETT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Susanne
2016.09.14.


Múlt héten jelent meg Susanne írása arról, miért érezte úgy ötven fölött, hogy el kell mennie Magyarországról. Arra a posztra érkezett Kinga mai levele, ami szerintem látlelet is arról, miért vág bele valaki 50 évesen egy külföldi életbe – ráadásul egy olyanba, ami Kinga esetében elég kemény kihívások elé állítja, mégis elégedettebbnek tűnik, mint amikor Magyarországon élt. 

„Soha nem olvastam az oldalad, de most megosztotta egy új ismerősöm, akit külföldön ismertem meg. Éppen betöltöttem az 50-et, amikor elindultam a nagyvilágba. Nálam sem egy hirtelen elhatározás volt, sok ökölbe szorított év telt el és sokszor mondogattam: talán most jobb lesz, majd most más lesz. Nem lett jobb, nem lett más, sőt... egyre rosszabb.
Gyermekeimet egyedül neveltem fel. Apuka jobbnak látta egy másik családot alapítani, majd egy harmadikat, és még ki tudja mennyit. Tartásdíjat nem fizetett, mert azt úgyis magamra költeném.

Jöttek a jogi procedúrák, pénzkiadások és végrehajtó. Nem tudtak egy fillért sem kiszedni belőle, mert egyéni vállalkozó és nincs a nevén semmi. Hörögtem kínomban: kőbányába az ilyenekkel és azokkal, akik ezt még jogilag támogatják is.

A panelprogram és a beinduló spirál

Az MSZP hozta be először a panelprogramot. Milyen szerencse, megnyertük a programot, ki tudja, hogyan, mert senki nem tudott semmit. Kérdeztem azonnal, csak én vagyok, aki nem tudja fizetni majd a részleteket? Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Most mi lesz velünk? Most hogyan tovább? Egyedül két kamasz fiúval... ahol már reggelire elfogyott egy egész kenyér.

Jött a bírósági végzés, amiben kényszerítettek a munkálatok elvégzésére. A munkások úgy beszéltek velem, mint egy utolsó bűnözővel. Megállítottam a hős vezérbikát: Mondja csak, mit tud maga rólam, miért beszél ilyen lekezelően velem? Hát... hát... hát... azt tudja, hogy hátráltatok mindent, miattam és még jó pár bele nem egyező család miatt nem kapja meg a támogatást a közös képviselő.

Mikor ecseteltem számára, hogy milyen helyzetben élek és ennek nem lesz jó vége számomra, azonnal megértették, miről beszélek. A munkálatok elvégzésekor már kellő alázattal fordultak felém és bocsánatot kértek távozáskor.

Jött az újabb bírósági végzés, hiszen nem tudtam fizetni havi 100.000,- Ft fizetésből + 30.000,- Ft családi pótlékból mindent és még tartsam el a családot is.

Mérlegelnem kellett. Rezsit fizetek rendesen vagy ételt adok a családnak. Nem tartott sokáig a latolgatás. Fizetgettem, amit tudtam, mindig a legfontosabbat, de a spirál megállíthatatlanul elindult lefelé.

Két év után a társasház elárvereztette a lakásunkat. Barátnőm fogadott be bennünket. Itt még megemlítem, hogy külön bírósági végzés született a kényszerítésről és külön tárgyalás született az összeg fizetésének megítéléséről, melyet egy összegben kértek, és természetesen külön végzés arról, hogy nem tudtam egyben befizetni és végrehajtásra adták. Természetesen tőlem be tudták hajtani...

ITT OLVASHATÓ

TELJES FOKOZATON A KORMÁNYPROPAGANDA - MÉGIS BIZONYTALAN MÉG, HOGY ÉRVÉNYES LESZ-E A NÉPSZAVAZÁS

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.14.


A jogilag egyáltalán nem releváns kvóta-népszavazás kampányának felénél járunk, amelynek egyetlen reális célja, hogy az emberek félelmét kihasználva megerősítse a Fidesz pozícióját. Szó sincsen a „keresztény Európa” védelméről, mivel az egyetlen, amit ez a népszavazás védelmez, az Orbán hatalma, miközben fű alatt, jó pénzért másféle bevándorlókat engednek be, amellyel csak a haverok járnak jól, az adófizetők pedig egyáltalán nem.

Bár teljes fokozaton dübörög a kormánypropaganda, mégis ennek ellenére ellentmondásos felmérések jelentek meg, hogy sikerül-e a Fidesznek a hatékony mozgósítás, egyáltalán érvényes lesz-e majd az október 2-i népszavazás. Ellenzéki oldalról eközben a szavazás szabotálására buzdítanak, ám szokás szerint nem egységesek az álláspontok.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – ez a nagy kérdés, amely most minden, a politika iránt legalább valamelyest érdeklődőt foglalkoztat.

Felmerül a kérdés, mire jó a félelemkeltés, vagy a népszavazás, ha jogilag nem releváns, hiszen a parlament a nemek győzelme esetén sem tudna olyan törvényt alkotni, amelyben megtiltja az EU-nak, hogy bárkit ide telepítsen. Itt nem egy racionális vitáról van szó, nem kínál semmilyen megoldást a menekültkérdésre, vagy az EU válságának kezelésére.

A népszavazás egyedüli reális célja csupán az lehet, hogy az emberek félelmeire apellálva magához kösse a választókat, azon az egy témán keresztül, amelyben többségi támogatottsággal rendelkezik. Nem a téma relevanciája, hanem a nyerhetősége határozza meg a kérdést, hiszen tudjuk, sem az oktatás, sem az egészségügy terén nem telesít túl jól az Orbán-kormány.

Nem lehet tudni, érvényes lesz-e...

ITT OLVASHATÓ

GRÉCZY-PARADOXON

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.14.


A jogfilozófiából jól ismert a Böckenförde-paradoxon, amelyet Ernst-Wolfgang Böckenförde német alkotmánybíró és katolikus jogfilozófus fogalmazott meg 1976-ban. Eszerint: „A szabad szekularizált állam olyan előfeltételekből él, amelyeket saját maga nem tud garantálni saját szabadságának megkérdőjelezése nélkül.” A tételnek sok vonatkozását lehetne elemezni, egyszer majd erre is visszatérek, de most egyetlen mondanivalóját emelek ki. Böckenförde, mint katolikus tudós végeredményben azt kifogásolja, hogy a liberális demokráciákban olyan előfeltevések vannak, ami nem kedvez a keresztény vallásnak, holott éppen bizonyos keresztény erkölcsi és vallási dogmákra épül.
Ha a keresztény vallás primátusát és egyeduralmát fogadnánk el, akkor fel kellene adni a liberális demokráciáknak, mint a politikai rendszerek egyik főtípusának a liberalizmusát. Ez tényleg így van és ezt sajnos Böckenfördének is tudomásul kell vennie, bármilyen paradox is ez a helyzet. A dolog lényege ugyanis az, hogy ha elfogadjuk a liberális demokráciák azon liberalizmusát, hogy az egyén szabadon választhatja meg azt, hogy milyen vallást részesít előnyben, akkor a keresztény vallás mellett jól meg kell férnie egyéb más vallásnak is. Magyarán: a liberális demokráciákban, éppen e politikai rendszerek alapelveinek folyományaként, a vallások és az egyházak sokszínűségével kell számolni. A liberális demokráciákkal nem egyeztethető össze egyetlen vallás és egyház uralma és egyeduralma.
De ahogyan a liberális demokráciákkal nem egyeztethető össze egyetlen vallás és egyetlen egyház uralma, úgy hasonlóképpen nem egyeztethető össze a belső lényegével a diktatúra léte sem. Nos, ezt az alaptételt nem hajlandó tudomásul venni Gréczy Zsolt sem, amint sok más baloldali és liberális népbutító sem. Nevezett személy több cikkében nevezte diktátornak Orbán Viktort, ami anticipálta azt az előfeltevést, hogy ma itt Magyarországon diktatúra van. Legutóbbi cikkében például ezt írta: „Miközben a diktátor lánya gázüzleteket kötöget, addig rákos betegek gyógyszereit vonják meg, használt tankönyveket kapnak rászoruló diákok.” Persze, én tudom, hogy ezt miért mondta Gréczy, hiszen ő politikus és hivatásának elengedhetetlen részének tekinti a baloldali hívők félrevezetését. Itt most nyilvánvalóan nem Orbán Viktort akarom megvédeni vele szemben, mert a viselt dolgai nem érdemelnek védelmet, hanem azt akarom csupán vázolni, hogy mennyire nincs tisztában sem ő, sem más azzal, hogy milyen paradoxont állítanak. Azt mondják, hogy: a létező liberális demokrácia, amely a hatalommegosztás elvére épül, az diktatúra, ami viszont teljhatalmat feltételez. Ezt a tételt nevezem én Gréczy-paradoxonnnak. Büszke lehet erre, mert egy lapon emlegettem a híres jogtudóssal, vagyis Böckenfördével...

ITT OLVASHATÓ

TITOKZATOS AMERIKAI TANÁCSADÓJÁT IDÉZTE ORBÁN, AMIKOR A KORRUPT FIDESZESEKRŐL BESZÉLT

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancsblog
2016.09.13.


A lopós elvtársak most abban reménykednek, hogy a gyűlöletkampányok sötét nagyurának lesz igaza. 

A
hvg.hu belsős információkra hivatkozva arról írt, hogy az egyébként diadalittas hangulatú balatonfüredi frakcióülésen több fideszes képviselő is rákérdezett Orbánnál, hogy mi lesz az ő törzsszavazóikkal, ha tovább folytatódnak a párt korrupciós botrányai. (No meg az ibizizázás meg a jachtozgatás.) A lap szerint a visszaélésgyanús eseteket Orbán amúgy nem is korrupciós ügyként interpretálta, hanem úgy fogalmazott, hogy azok a politikai karaktergyilkosság részei, amire a választások felé közeledve minden politikusnak fel kell készülnie.

Ezzel az értelmezéssel, illetve magával a ténnyel, hogy Orbán felszólal a korrupció ellen, most nem foglalkoznánk külön; a miniszterelnök fejére rálátó forrásaink szerint jelen pillanatban is külföldi kutatócsoportok vizsgálják arcbőrének kémiai összetételét, amely - minden várakozással ellentétben - megakadályozta annak azonnali lángra lobbanását.

Nézzük inkább a folytatást, amely során Orbán Viktor - a hvg.hu tolmácsolásában - kifejtette: "lehet, hogy a Fidesz egyeseknél elveszti az erős érzelmi kötődést, de attól még a pártra fognak szavazni. A hazai ellenzékre utalva Orbán viccesen egy amerikai kampánymondást is idézett, miszerint ha egy dörzsöltnek tűnő fickó és egy szerencsétlen hülye közül kell választani, az emberek úgyis az előbbire szavaznak."

Amerikai kampánymondás - így is lehet fogalmazni, de az idézet valójában egy konkrét embertől, mégpedig Arthur J. Finkelsteintől származik, és nem pontosan így szól. A finkelsteini ellentétpárban ugyanis nem a "dörzsöltek" állnak szemben a "hülyékkel". Hanem a korruptak: "When you allow people to choose between the corrupt and the stupid, they will go for the corrupt"; vagyis "ha az emberek választhatnak a korrupt és a hülye között, a korruptat választják". Vagyis Orbánnak nem véletlenül jutott eszébe az idézet, csak vagy ő idézett pontatlanul, vagy a hvg forrásai.

Finkelsteinről, a rejtőzködő kampánygururól pont ez a lap írt először részletesen. A Fidesznél sokáig nagyokat hallgattak róla, pedig belső forrásokból tudni lehetett, hogy a vele közös céget alapító Habony Árpád mellett ő Orbán Viktor legfontosabb tanácsadója. Végül tavaly maga a miniszterelnök is elismerte, hogy rendszeresen találkoznak. "Jól ismerem őt, igen, nagyon kiváló és elismert szakember" - mondta róla az RTL Klubnak. Nem hazudott: a republikánusok egyik legfontosabb stratégája két elnöknek is dolgozott és számtalan nagy sikert ért el - leginkább a gátlástalanságával. Az csak Finkelstein jellemrajzához érdekes adalék, hogy a melegházasságban élő, zsidó származású férfi homofób kampányok egész sorát vezényelte le, és azzal is lebukott, hogy "rádolgozott" az egyik politikai ellenfele zsidóságára. Ennél fontosabb, hogy a "piszkos politika keresztapjaként" emlegetett tanácsadó a lejárató- és gyűlöletkampányok specialistája...


ITT OLVASHATÓ

ÉN MEG AZ A HÜLYE BAROM ÁLLAT VAGYOK, KI A NAGYARCÚ POLITIKUSOK SEGGE ALÁ TOLOM A LUXUST

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.09.14.


Miután most olvasom századszor:

"A magyaroknak joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni. Ezt a jogot sem a Brüsszel, sem a luxemburgi külügyminiszter nem veheti el"

valamelyik variációját – most éppen Szijjártó Péter előadásában, úgy döntöttem, hogy ideje van az ünneplésnek. Valamint itt az ideje annak is, hogy fennállásom óta először komolyan vegyem az egyébként teljesen komolyanvehetetlen kormánypropagandát.

Én, mint magyar állampolgár (igen, kedves olvasók, a büdös román nem én vagyok a Szalonnánál, bár időnként cserélünk egymás között, de jelenleg büdös magyar és még annál is büdösebb nihilista – lánykori nevén liberális – mivoltomban nyilvánulok megfele), úgy döntöttem, hogy nem óhajtok a továbbiakban együtt élni a Fidesz nevű párttal és az Orbán-kormány nevű képződménnyel.

Miután én mindig is a határaimat védtem, jogomban áll eldönteni, hogy kivel akarok együtt élni. Velük garantáltan nem. Sőt, a továbbiakban finanszírozni sem óhajtom az ő ténykedésüket. Sem a megélhetésüket, sem a különféle családtagjaik, ismerőseik, szeretőik gazdagodását nem szeretném támogatni.

Ez az én hazám is, akár férfi, akár nő, akár transznemű, akár keresztény, akár nem keresztény, akár zsidó, cigány, meleg, nihilista, akár liberális, vagy éppen hedonista vagyok, ezennel kikérem magamnak, hogy néhány – önmagát politikusnak kiadó – élősködő nyilatkozzon folyamatosan az én életemről, az én nevemben, helyettem, a megkérdezésem nélkül.

Egyébként abból is súlyosan elegem van, hogy hülyének néz egy kisebbséget képviselő kormány, abból is, hogy ellenem uszítja a honfitársaimat és engem is megpróbál ellenük uszítani és abból is, hogy lejárat az ország kormánya egész Európa előtt. Én nem vagyok sem embertelen, sem idegengyűlölő, sem antiszemita, sem rasszista, sem korrupt, sem hazug. Nem én vagyok az, aki képtelen beilleszkedni a közösségbe, aki képtelen tudomásul venni és elfogadni a többség véleményét, hanem a kormány.

Nem én szervezkedem az Unió ellen, nem én követelem, hogy 28 tagország közül az én akaratom legyen a mérce és mindenki hozzám igazodjon, hanem a kormány. Nem én döngetem a mellem mások érdemeire felkapaszkodva, hanem a kormány. Nem én vagyok az, aki folyamatosan pofázik, ugat és kikéri magának, miközben a befizető országok adófizetőinek pénzéből gyarapítom a magánvagyonomat.

Nem én nézek hülyének mindenkit – a saját állampolgáraimat csak úgy, mint a teljes uniós közösséget -, hanem a kormány. Nagyon elegem van abból, hogy az én pénzemből folytat háborút a saját országom kormánya ellenem, a társadalom többsége ellen és az egész közösség ellen. Elegem van a szemmel látható korrupcióból és abból, hogy az ország miniszterelnöke, miniszterei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke saját tulajdonának tekinti a közvagyont, a közpénzekkel magánvagyonaként bánik.

Abból is rohadtul elegem van, hogy ugyanezek az emberek hihetetlen pökhendiséggel kérik ki maguknak, ha bárki kérdőre meri vonni őket akár a sajtó, akár az ellenzéki pártok részéről. Hát kik ezek a senkiháziak?

Miért kellene nekem elfogadnom azt, hogy egy halom lelki nyomorék, egy csapat erkölcsi hulla, egy kupac kisebbségi komplexusban szenvedő
élősködő rám hivatkozva ugasson bele mindenki életébe, miközben lerabolják a teljes társadalmat?...
 

ORBÁN HALKAN BELELÉPETT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.14.


Egy hete szívünk soha ki nem hűlő örömével – és büszkeségével is egyben – észleltük, hogy a mi drága-drága miniszterelnökünket a lengyel bratankik az év emberének választották, a plecsni pedig egészen bizonyosan kiemelt helyre került a felcsúti dácsa stelázsijában.

Érdemes megfigyelni, hogy már a fenti igen-nagyon összetett mondatban is hány szív dobban együtt, mennyi nemes lélek, és hány nemzet. Ezt azonban eddig is tudtuk, a média azonban nem számolt be arról, hogy a mi jótevőnk egy elfogadó beszédet is tartott Krynica-Zdrójban az övéi között.

Ebben újólag megcsillantotta utolérhetetlen intellektusát, akárha rosseb, és mintegy futólag fölvázolta küzdelmes életének legfőbb állomásait azon merengve, vajh, miért is érdemelhette ki ő ezt a magas elismerést. És közben egyfolytában sorompóba lépett.

Tudtuk, hogy aki dakota nyelvterületről érkezik, nehézkesen birkózik meg az igencsak bonyolult magyar nyelvvel. Ezt miniszterelnök úr is fölvázolta, midőn így nyilatkozott az ő barátainak: „Mi, magyarok… rokontalan és idegen nép vagyunk itt, Európában, senki nem beszéli a nyelvünket, senki nem tudja olvasni az irodalmunkat, senki nem érti a kultúránkat, rokontalanok és idegenek vagyunk.”

Nohát. Viszont térjünk vissza ehhöz a sorompóhoz, amibe egyfolytában belelép ez a mi emberünk, mint kiderült. Ritka kincs ez így, utoljára minálunk Jósika Miklós használta „A szegedi boszorkányok” című művében, és egészen egyszerűen azt jelenti, hogy harcba száll.

Ez tehát megtetszett a mi miniszterelnöküknek, aki kiskakas alkat, és azt azért mégsem mondhatta, hogy „Trombita harsog, dob pereg, kész a csatára a sereg, előre…” – Meg ilyenek. Viszont a bratankik, akiknek ezt a sorompót lefordították, erősen gondolkodhattak, hogy mi a francot hablatyol ez össze nekik. De azért örültek nagyon.

Közbevetőleg pöttyintsük ide, hogy Jósika után – és még Orbán előtt – egy ember sorompózott az egész kerek Európában, ő pedig nem más, mint Jan Slota, a magyarfaló. Ő 2007-ben lépkedett, az alábbi módon: A jelenlegi világrend ugyanolyan szörnyű, mint a Holokauszt évei voltak. Ezt Robert Fico mondta Slota nagy örömére, aki levonta a következtetést, miszerint amennyiben a globális nagytőke lényegileg azonos Hitlerrel, akkor jogos ugyanolyan drasztikus fellépéssel – tehát fegyveres úton – sorompóba lépni ellene. Vagy a magyarokkal szemben, akik nem mások, mint az idegen hatalmak ötödik hadoszlopa...


ITT OLVASHATÓ

AMI CSAK A CSÖVÖN KIFÉR: ÖMLENEK A MILLIÁRDOK A KORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓRA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.13.


Ezekről ne maradj le!
 
Így tarol a viharsarok Közgépe: milliárdok a kormánymegbízott sporttársának (Átlátszó)
Ami csak a csövön kifér: ömlenek a milliárdok a kormányzati kommunikációra (
444)
Fideszesek lobbiharca bénítja a metrópótlóbusz-tendert (
Index)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Így tarol a viharsarok Közgépe: milliárdok a kormánymegbízott sporttársának
Közel tizenhatszorosára nőtt az árbevétele a gyulai Futizo Kft.-nek 2010 és 2014 között. Majdnem minden közbeszerzést megnyertek, amin elindultak – Gyulán legalábbis. Összesen közel 1,2 milliárdnyi megbízást nyert a cég, amelynek egyik tulajdonosa, egy trafikbizniszben érintett vállalkozó. A 2011-es Várfürdő terepralin egy kormánymegbízott navigálta az autóját. Cégtársa a testvére, aki a békési kormányhivatalban a kormánymegbízott beosztottjaként a jogi főosztályt vezeti. (
Átlátszó)

Fideszesek lobbiharca bénítja a metrópótlóbusz-tendert
Egyre abszurdabb fordulatokat vesz a 3-as metró felújítása idejére tervezett 150 darabos metrópótló buszflotta működtetésének az ügye. Legutóbb Varga Mihály gazdasági miniszter jelentette ki, hogy Tarlós István nem tudja az akaratát érvényesíteni a BKK felett, hiába szeretné, hogy magyar buszok pótolják majd a metrót, aztán a BKK tette helyre a minisztert, hogy ez nem így van. Totális szereptévesztés, teljes káosz, érdekkörök kavarása. (
Index)

Melyik az a munkahely, ahova két évig nem jársz be, és csak utána rúgnak ki?Két év után rúgták ki az Európai Ügyek Bizottságából Farkas Flóriánt, aki 2014 szeptembere óta 62 ülésből egyetlen miniszteri meghallgatáson vett részt, de ott sem kérdezett semmit. Nem sokat javít a helyzeten, de legalább az adófizetőknek jó hír, hogy az időközben miniszterelnöki biztossá avanzsált, így eleve csökkentett parlamenti tiszteletdíjon lévő  képviselő passzivitása szinte akciós áron volt a költségvetésnek. (Ígyínánkmi)
 
Számlálatlan dől a pénz a kormányzati kommunikációra
Már tavaly is elképesztő, 25 milliárd forint keretösszegből hirdethette magát a kormány és cégei, idén azonban már felső határ sincs. Nincs is rendes pályáztatás, a törvények látványosan kormánybarát cégekre vannak szabva, és szinte lehetetlen bekerülni a megbízottak körébe. Rogán és sleppje nyert Lázárral szemben. (
444)
 
Több tízmillió dolláros tételre bukkantak egy moldovai ex-politikus pénzmosási ügyébenVeaceslav Platon üzletember lehet az egyik értelmi szerzője és lebonyolítója minden idők egyik legnagyobb pénzmosási bűncselekményének, amelynek központjában a volt orosz tömb államai állnak, élükön Moldovával. A volt parlamenti képviselőt augusztus végén adta át Ukrajna a moldovai hatóságoknak, a gyanú szerint Platon több milliárd dolláros nagyságrendben mosott pénzt. (OCCRP)
 
Ha van még két perced:
 
Oroszországban a korrupcióellenes főosztály egyik vezetőjének lakásán több mint 34 milliárd forint értékű valutát találtak. Az ügyben vizsgálat indult. (Index)
 
Matolcsy lehet-hogy-barátnője már május óta nem dolgozik az MNB-nél több mint másfél millió bruttó fizetésért, helyette kuratóriumi tag több alapítványban, havi százezrekért. (HVG)
 
Mészáros Lőrinchez köthető érdekcsoport szerezheti meg a félkész budaörsi ingatlanokat. A Gazdasági Versenyhivatal rábólintott a felvásárlásra, így tovább hízhat a felcsúti kisgömböc. (444)
 
Kiemelt üggyé nyilvánítja a kormány a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó üzem beruházását. (Napi)
 
Magyar forgóajtó: A Deloitte-hoz megy dolgozni az NGM korábbi adóügyi helyettes államtitkára. (444)
 
Voldemortnak sikerült akkora balhéba kevernie magát, hogy Orbán név szerint emlegette
Pedig a kínos ügyekről nem szokás ilyen nyíltan beszélni a Fidesz belső fórumain. (
444)
 
Tömeges kirúgások az MTVA-nál. Ez már a sokadik elbocsátási hullám az állami médiánál. A hivatalos indoklás szerint 15 milliárdot fognak megspórolni a bérköltségeken. (Index)