2017. július 29., szombat

KEMÉNY: AKINEK JOBB A KAPUSA, AZ NYERI

INDEX
ÁGHASSI ATTILA
2017.07.29.


Hazai pályán az olaszok nyertek már világbajnokságot vízilabdában 1994-ben, Magyarország lehet a második. Az első csapat lehet, amelyik itthon vb-t nyer.

2013 után idén ismét világbajnoki döntőt játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott. Négy éve első nagy nemzetközi tornáját a frissen kinevezett Benedek Tibor megnyerte, Märcz Tamás is ugyanerre készül, aki tavaly decemberben váltotta Benedeket.

Märcz játékosként Európa- és olimpiai bajnok, az 1998-as vb-döntőben viszont vesztes csapat tagja volt, a spanyolok nyertek akkor, most szakvezetőként javíthat.

A döntőben az a Horvátország lesz ellenfél, amelyik a nehezebb úton került be, mert az olimpiai harmadik olaszok után (12-9) az olimpiai bajnok Szerbiát (12-11) is felül tudta múlni. A 12 lőtt gól önmagáért beszél, fontos adat.

A két válogatott sok nagy csatát átélt már, négy éve a Varga testvérek nagyszerű összjátékával (11-10) nyertünk egy góllal az elődöntőben, miközben Nagy Viktor két büntetőt is hárított.

A szövetség elnökétől, a korábbi kapitány Kemény Dénestől azt kérdeztem először, mit gondol, melyik korábbi nagy ütközetre hasonlít majd a szombat esti a Margitszigeten...

ENNYIT A DÖNTŐRŐL, MEG AZ INGYENJEGYÉRT KUNCSORGÓKRÓL

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2017.07.29.


...Ha a fideszes regula szerint, az ellenzék és a civil már az illiberális hatalom által kisajátított „nemzet” (értsd: a Fidesz-KDNP hitű egyötöd-egynegyed) ellenségének számít, akkor persze az ellenzéki/független újságíró sem lehet más, csak maga az ördög. Ellenség.

Azt pedig le kell győzni! Le kell vadászni, meg kell semmisíteni! Vagy legalább – amúgy dajcstomisan – jól lealázni. Megérdemlik. Ezek nem is igazi magyarok! Nem úgy, mint D.T. Még hogy ingyenjegyet kunyerálnak a nemzeti a vízilabda válogatott vb-döntős meccsére?! Kérjenek rá lóvét Sorostól, aki pénzeli őket! Hát mit képzelnek ezek?! Senkiháziak! Akinek nem futja még belépőre sem, az annyit is ér! Különben meg: mi a f…nak is jönnének oda? Csak nem áskálódni akarnak, rárontani a nemzetre és fikázni szakmányban a mi kormányunk által összehozott vizes vb-t? A tévéközvetítés joga különben is egyedül az állami médiáé!

Ha érdekli ezeket a döntő, nézzék meg ingyen a közszolgálati csatornán! Azután írjanak a lapjukban, mondjanak a rádiójukban, mutassanak be a tévéjükben, amit csak akarnak. Azt lehet. Elvégre itt sajtószabadság van. Vagy mi…
*
Hát akkor most ezt így, ekképp. Értjük.

A sport nemzeti ügy.

Ennyi.

NEMZETKIRABLÁS ÉS NEMZETVESZÉLYEZTETÉS, AVAGY A KORMÁNYPÁRTI MÉDIA MINT ANTIANYAGBOMBA

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Tokfalvi
2017.07.27.


Miközben a sajtószakma – már az a része, amelyik sajtónak mondható – az újságírók elleni személyes háborúzás állítólagos terve miatt hörög, volna itt egy másik hörr, legalább ennyire fontos. Orbán Viktor a következőt mondta Tusnádfürdőn:

Egy erős ország, ha nem akkora, mint Németország vagy az Egyesült Államok, csak akkor lehet erős, ha a sorsát befolyásoló, stratégiai ágazatokban erőteljes többségi nemzeti tulajdon van. Ez 2010 előtt nem így volt Magyarországon, ma azonban azt mondhatjuk, hogy az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban egyértelmű nemzeti tulajdoni többség van.

Mi az a stratégiai ágazat? Magyarországon boldog-boldogtalan kilobbizhatja, hogy legalább egy kormánybejelentés vagy egy lelkes újságcikk erejéig stratégiai ágazatnak nevezzék azt, amivel foglalkozik, így lett hadászati jelentőségű a honi élelmiszeripar, a sport, a filmipar vagy a gyógyturizmus. Mivel eszerint stratégiai ágazat bármi lehet, cáfolni sem lehet, hogy valami az, próbálja csak meg, aki meri.

De legyünk komolyak, maradjunk a nemzetközileg használatos szótári definíciónál: stratégiai ágazat (strategic industry) az, amit a kormány nagyon fontosnak tart az ország gazdasága vagy biztonsága szempontjából.

Mondjuk a kormánynak jogában áll hülyének lenni, tarthat nagyon fontosnak akármit, de a fenti példákból ítélve, legalább a sportból ítélve, a gazdasági nagyonfontosság nem is kritérium. (Haszontalan vitát lehetne folytatni arról, hogy mi számít nagyon fontosnak és miért, de az tény, hogy bármennyire biztos bevételi és adóforrás az élelmiszeripar és az idegenforgalom évről évre, a hosszú távú gazdasági fejlődéshez való hozzájárulása elenyésző). Biztonsági szerepe viszont egyiknek sincs, az élelmiszeriparnak például csak paranoid lázálmokban, abban az esetben, ha a világ összefogna ellenünk, és 18. századi módra kénytelenek lennénk csakis azt kajálni, ami az áldott magyar földön megterem.

Egyelőre ne feszegessük, hogy mi az a “nemzeti tulajdon”, és mitől olyan jó az. Rendben, az energiaszektor és a bankszektor gazdaságilag biztosan nagyon fontos. Biztonsági szempontból az energiaszektor is, ezért nem ajánlatos egy háborúzó, nemzetközi szankcióktól sújtott, a szerződési jogot sajátosan felfogó, illiberális katonai hatalomra (értelem szerint nem szövetségesünkre) bízni évtizedekre az ország energiabiztonságát, ráadásul a nukleáris iparban, ami per def stratégiai ágazat...

De hogy kerül ebbe a sorba a média? Gazdaságilag biztosan nem nagyon fontos, a GDP-ből való részesedése bőven 1 ezrelék alatt van. Akkor tehát biztonsági kockázatot rejt, ha nincs “erőteljes többségi” nemzeti tulajdonban?

Leheletnyi nüansz, hogy az Alaptörvény IX. (2) szerint “Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit”, blablabla, tehát a kormánynak semmiféle joga nincs a médiatulajdon arányainak önkényes befolyásolásához, Ha igaz, amit Orbán Viktor mondott, akkor a kormány alkotmányt sértett, de hát ez mióta szempont?
...

EZÉRT OLYAN ALACSONY AZ EGYHÁZAK TEKINTÉLYE

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.07.29.


Megpróbálom elképzelni, hogy milyen SZDSZ-ellenes kampányba és liberálisozásba kezdtek volna a magyar katolikus egyház és a jobboldali pártok, ha egy liberális közéleti szereplő beszélt volna úgy a pápáról, ahogyan ezt bayer zsolt tette néhány napja.

Orbán és Semjén Zsolt kebelbarátja, a Fidesz egyes számú szellemi verőlegénye Ferenc pápát "kreténnek", "hülye, ostoba argentin libsinek", "genderben hívő marhának" nevezte a minap egy tévés beszélgetés során.

Annyiban túlságosan nagy képzelőerő szükségeltetik ehhez, amennyiben elképzelhetetlen, hogy egy SZDSZ-es politikus ilyen alpári, ocsmány módon minősítse a a katolikus egyház fejét, mert a liberálisok tisztelik mások hitét, meggyőződését.

Persze ahhoz, hogy az ember ne beszéljen így, még liberálisnak sem kell lenni, csak egyszerűen a másik személyiségét tiszteletben tartó kultúrlénynek. Annyiban viszont nagyon is könnyű elképzelni, hogy mit műveltek volna a megélhetési katolikus politikusok, megmondóemberek és egyházi vezetők, ha felidézzük, hogy mit műveltek minden esetben, amikor az SZDSZ politikusai az egyház és az állam szétválasztásának próbáltak érvényt szerezni vagy az egyházak privilegizálásának, jogtalan anyagi előnyökhöz juttatásának próbáltak határt szabni...

MÉLYGARÁZSMUTYI, MÁR ILYEN IS VAN - HETI MUTYIMONDÓ

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.07.29.


A kormány duplájára akarja emelni a lombikkezelések állami támogatását, de az alapvetően jó intézkedésnek azonban van árnyoldala is. Végre kiderülhet, hogy melyik cég cserélt ki tavaly 16 kandelábert a váci buszpályaudvaron a Volán megbízásából 16 millió forintért.

Csontvázaktól tartottak ugyan, de tagadják, hogy bármit eltitkoltak volna a Paksi Atomerőmű földrengésbiztonságáról

Átlátszó | 2017. július 24.

Aszódi Attila egyetemi tanár, a paksi kapacitás fenntartásáért felelős államtitkár, továbbá a paksi bővítés telephelyének földtani alkalmasságát jóváhagyó Tudományos Támogató Testület tagjai: Horváth Ferenc geofizikus, az MTA doktora, professor emeritus; Tóth László, szeizmológus; valamint Katona Tamás János, az MTA doktora, egyetemi tanár Pakson válaszoltak az Átlátszó kérdéseire a telephelyengedélyt megalapozó nagyszabású földtani kutatással kapcsolatban. Mivel Aszódi az interjú során sok minden más mellett tévedésekkel és zavarkeltéssel vádolta az Átlátszót, a másfél órás interjút teljes egészében, vágatlanul, videófelvételen közöljük. >> Kattints a teljes cikkért >>

Titokzatos nagyvilági ember, és egy amerikai lobbicég segítene sorosozni Orbánnak

Átlátszó | 2017. július 26.

A magyar miniszterelnök stábjával tárgyalt június végén az amerikai Mercury lobbicég egyik „sorosozásban” jártas munkatársa, és David Zaikin ukrán származású üzletember, tudta meg az Átlátszó egy neve elhallgatását kérő bennfentestől. Értesülésünk szerint a találkozóra egy rövid időre Orbán Viktor kormányfő is benézett. >> Kattints a teljes cikkért >>

Állami kórházakba terelné a kormány a meddő párokat


Átlátszó | 2017. július 28.

Május végén egy kormányközeli lapból és a közmédia Híradójából értesült az ország arról, hogy a kormány duplájára akarja emelni a lombikkezelések állami támogatását. Az alapvetően jó intézkedésnek azonban van árnyoldala is: a hírek szerint a többletkezeléseket csak három állami kórházban lehet majd igénybe venni, ráadásul a magánintézmények betegeinek a gyógyszertámogatását is drasztikusan csökkentenék. Az EMMI nem válaszolt a döntés szakmai hátterét firtató kérdéseinkre. >> Kattints a teljes cikkért >>

Hiába hivatkozott nemzetbiztonsági kockázatra a Volánbusz, ki kell adnia a közérdekű adatokat

Átlátszó blog | 2017. július 24.

Végre kiderülhet, hogy melyik cég cserélt ki tavaly 16 kandelábert a váci buszpályaudvaron a Volán megbízásából 16 millió forintért. >> Kattints a teljes cikkért >>

10,6 milliárdért építi újjá a Millenárist a WHB és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.

Átlátszó blog | 2017. július 25.

A beruházás költségét eredetileg 8,5 milliárd forintra becsülték, de a Tiborcz-közeli WHB a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen ennél 2 milliárddal drágábban végzi el a munkát. >> Kattints a teljes cikkért >>

Az ügyészség szerint is gyanús a mélygarázsmutyi, elrendelték a nyomozást

Átlátszó blog | 2017. július 27.

Az ügyészség hatályon kívül helyezte a BRFK feljelentés-elutasítását és elrendelte a nyomozást a Pollack Mihály téri mélygarázsvásárlás ügyében. >> Kattints a teljes cikkért >>

Többet a mélygarázs-ügyről:

Nem nyomoznak a Pollack Mihály téri mélygarázs ügyében >> Kattints a teljes cikkért >>


Csak a Hír Tv stábja szúrta a rendőrök szemét egy védett létesítmény közelében


Átlátszó blog | 2017. július 26.

Védett létesítmény közelében rögzítettek vágóképeket a Hír Tv munkatársai egy hónappal ezelőtt a karmelita kolostornál, ezért igazoltatták őket a Készenléti Rendőrség (KR) járőrei – derült ki abból a válaszból, amelyet két hét után küldött meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az Átlátszónak. Korábban a közterületen történő videózásról úgy nyilatkoztak, hogy azzal nem kell foglalkozniuk. Felvetődik a kérdés, hogy közterületen, védett létesítményeknél, például a Parlamentnél a rendőrök ezután hány turistával szemben fognak intézkedni videofelvételek készítése miatt. >> Kattints a teljes cikkért >>

Egy nappal a vizes vb előtt szerződött a BKK és a T-Systems az online jegyértékesítési felületről

Átlátszó blog | 2017. július 26.

Az online shopnak július 10-én kellett elindulnia, de csak 13-án írták alá róla a szerződést. Az indoklás szerint hatékonyabb volt a T-Systems által szállított jegyautomata rendszerhez csatolni az online értékesítést, amit a vizes vb miatt kellett bevezetni. A BKK nem írt ki új közbeszerzést a projektre, hanem a 2013-as jegyautomatás szerződés módosításával oldották meg a dolgot, így verseny nélkül fizetnek havi 22 millió forintot a T-Systemsnek. >> Kattints a teljes cikkért >>

A nemzeti újraelosztás rendszere: minden doboz cigarettán 30 forint nyereség

Átlátszó blog | 2017. július 27.

2015-ben a Lázár miniszter közeli ismerőse, a Tabán Trafik-os Sánta János többségi érdekeltségébe került az államilag újraosztott trafikhálózat ellátásának monopóliuma. A tavalyi volt az erre alapított Országos Dohányboltellátó Kft. első teljes éve: az adatokból az látszik, hogy legkevésbé a magyar állam járt jól a piac újrafelosztásával. A központi költségvetésnek mindössze 100 millió forint koncessziósdíj- és 200 millió forint társaságiadó-bevétel jutott a nyereségből; ennél több, 376 millió ment el TAO-ra, a tulajdonosoknak pedig 3 milliárdot meghaladó tiszta profit hozott az egyszereplőssé tett piac. >> Kattints a teljes cikkért >>

Osztalékzuhatag Garancsi kaszinócégénél

Átlátszó blog | 2017. július 28.

Csaknem egymilliárd forint osztalékot fialt tavaly a soproni kaszinó, ami közvetve részben Garancsi István érdekeltsége. Akár az állam is jól járhatna, 2015-ig a Szerencsejáték Zrt. volt az osztrák kaszinócég társa a bizniszben. >> Kattints a teljes cikkért >>

A királyi palota szivattyúgépházát is megszerezték Matolcsyék

Átlátszó blog | 2017. július 28.

Beolvad a papíron főképp sportlétesítmény-üzemeltető, valójában a Várkert Kaszinót Matolcsy-közelbe segítő Sport Zone Kft. a tulajdonosába, ami az egyik jegybanki alapítványcég a rengetegből. >> Kattints a teljes cikkért >>

121 millióval drágult ma a hétfőn átadott margitszigeti Casino


Átlátszó blog | 2017. július 28.

A szerződés szerint július 7-ig kellett volna elkészülnie a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. székhelyének szánt épületnek, de csak július 24-én adták át. Az állami cég arról nem beszél, hogy kérnek-e kötbért a csúszás miatt a kivitelezőtől, de az most kiderült, hogy a felújítás ára közben pótmunkák miatt 1 milliárd forint fölé kúszott. >> Kattints a teljes cikkért >>

Durva manipulációtól a valótlanságig terjed az, amit Orbán Viktor a „Soros-tervről” mondott Tusványoson | Világtérkép

Nyomokban is alig találkozik Soros György eredeti, menekültválságról szóló állításaival az, amit a magyar miniszterelnök a „Soros-tervről” mondott szombaton. Megmutatjuk, hol füllentett Orbán Viktor. >> Kattints a teljes cikkért >>

Soros, Izrael, a cionisták és Orbán | Világtérkép

Az Orbán-Netanyahu találkozó remek alkalmat adott, hogy a Soros család életén keresztül, bemutassuk a két világháború közötti magyar zsidó dilemmákat, a neológ vs cionista törésvonalat a mai izraeli politika főbb jellemzőit és azt, hogy Izraelben miért nem kedvelik Soros Györgyöt. >> Kattints a teljes cikkért >>

Nem tudja a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy mennyibe került összesen a Nemzeti Konzultáció | Vastagbőr

Vajon melyik a rosszabb, ha a minisztérium nem tudja mennyiért reklámozta a Nemzeti Konzultációt, vagy ha tudja, de hallgat róla? Annyit tudunk, hogy áprilisban 4,2 milliárd forintért reklámozták a konzultációt, de ez csak egy része — a teljes összeg kell. >> Kattints a teljes cikkért >>

Ezért van a tanult tehetetlenség az Orbán-rendszerrel szemben | Falra ment a parlament


A rendszerrel szemben álló írástudók is a tehetetlenséget tanítják. Így terjed a beletörődés, a változatlanság mítosza. Csak a bátor tettek visznek ki a slamsztikából, az úgyis minden marad a régiben gondolatok soha. >> Kattints a teljes cikkért >>

Magyar elnökség a visegrádi csoportban – álláspontok az EU intézményes jövőjéről | PCblog


Amennyiben az EU eredeti céljainak megfelelően politikai integrációt kíván létrehozni, folytatni kell és fel kell gyorsítani az integrációs folyamatot. Azokat az országokat pedig, amelyek szándékosan hátráltatják ezt, nem hajlandók együttműködni és közreműködni, ki fogják hagyni – írja vendégszerzőnk, Horváth Kristóf. >> Kattints a teljes cikkért >>

Genomszerkesztés 8 – Az ipar jogászai megmondják a tutit? | Darvas Béla

Tényleg ott tartanánk, hogy a géntechnológusok már átengedték a tájékoztatást, majd az ipari egyesületek jogászai megmondják mi az, amit tudnunk, amiben közösen hinnünk kell, s amit egyedüli igazságkéntaz igazságok közül terjeszteni illik? Elfogytak a szakmai érveink? Megfáradtunk a napi patyolatimunkákban? Bonyolult, úgy sem értik, elutasítanak majd, nincs is rá időnk… – ilyen félelmek vezettek ide? Jöjjenek az ügyefogyott egyszerűsítések, találjanak fogást a befolyásos tanácsadó irodák, magyarázzák akárhogy a kommunikációs vérprofik, csak haladjunk. >> Kattints a teljes cikkért >>

Tudtad, hogy Csehországban már vidéken is bankkártyával vásárolt e-jeggyel utazol? | Do toho

Több vidéki cseh városban már évek óta hibátlanul működik az a Londonról másolt, nyílt fizetési rendszer, amelyről Budapest csak álmodhat, ráadásul a magyar fővárosban pont ellenkező irányba indították el a rendszer fejlesztését. Bemutatjuk a csehországi e-jegy rendszert! >> Kattints a teljes cikkért >>

KARAFIÁTH: HOGY MI VAN, FŐPOLGÁRMESTER ÚR?

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Karafiáth Orsolya
2017.07.29.Tarlós István szerint azért nincs értelme akadálymentesíteni a hármas metrót, mert a mozgássérültek "alapból is alig használják, utasszámuk ezrelékben sem fejezhető ki".

Nézzük csak, a mozgáskorlátozott embereken kívül (és ugyan honnan vette Tarlós a számokat?! és ha szerinte kevesen vannak, akkor nem kell rájuk tekintettel lenni?!) kiknek probléma még a sok lépcső. Többeknek, mint gondolnánk. Nézzük az utazókat. Mert nem, nem minden turista csilliárdos.

Persze mondhatja a vezetés, hogy akinek nincs pénze taxizni, maradjon otthon a seggén, aki nem tud kicsengetni ennyit meg annyit, az úgyse hajt elég pénzt a magyar turizmusbizniszbe, és csóróskodjon a saját hazájában.

Tény, hogy Európa legtöbb városában nem emberpróbáló feladat bőrönddel, felpakolva utazni. Múltkor arra gondoltam, nincs felesleges nyolc-kilencezrem taxira, kimennék a közösségi közlekedés segítségével a reptérre (az is más kérdés, hogy súlyos szégyen, amit nálunk a be- és kijutás jelent, de erről sokat írtak már).

Mit mondjak, mire kiértem, leszakadt a karom, a derekam, húztam-vontam a csomagomat, totál kikészültem.

Pedig én egy jó erőben lévő csaj vagyok, aki lábsúlyzókkal edz napra nap.

Egy hónapra rá, mivel a bank nem szakadt rám, a Népligetbe araszoltam szintén megpakolva. A Corvin negyednél már kezdtem besokallni.

És akkor nem beszéltem még a babakocsi okozta problémákról. Nem számíthat minden anyuka gavallérokra, akik segítik a lépcsőn. Gyakran szomorú látvány a sokgyermekes szülő, olykor szatyrokkal is megrakodva, ahogy tanácstalanul, kétségbeesve álldogál az ilyenkor végtelennek és megmászhatatlannak tűnő lépcső alján vagy tetején.

Na, persze, a kismamák se korzózzanak, ugye?

Amúgy is olyan helyigényes a járgány, a zsúfolt járaton elfoglalja a sokkal jobban igyekvők helyét!...

ITT OLVASHATÓ

A SZOLGASÁG INTÉZMÉNYESÍTÉSE MAGA A DIKTATÚRA

CIVILHETES BLOG
Szerző: Prof. Dr. Lakatos Gyula
2017.07.29.


A diktatúrák „tökéletessége”, önimádó nárcizmusa és szükségszerű megsemmisülése.

A hősiesség és az erő vallása megfordította az értelmes emberi gondolkodás irányát! Az igazság a szuverén nemzeti öntudat megbénítása érdekében és a naiv lelkek elkápráztatása végett, mindent elkövet, hogy az alattvalók önként alávessék magukat, örömmel a hatalom önző és kisajátító törekvéseinek, engedelmesek legyenek!
El kell hitetni velük, az alattvalókkal, hogy tökéletesek, nem kell sem megjavulni, mert bűn nélkül fogantattak és ártatlanok! Nem kell tanulni sem, mert a faj, a nemzet az abszolút jó! A szükséges soviniszta felsőbbrendűség tudatában, az abszolút igazság és tudás veleszületett hitelében. Ha így van, és sokan elhiszik, mert miért ne hinnék, annyira kellemes és kényelmes ez az önimádó, kritikátlan öntudat.
A nemzetnek, a fajnak nem kell tehát megjavulnia, fejlődnie sincs hová a tökéletességből csak visszafelé haladhatunk.
Van a diktatúra szellemének azonban egy árnyoldala, mint minden diktatúrának a történelemben.
Mivel nincs hová tovább fejlődnie, javulnia, vigyáznia kell erre a nemzeti tökéletességre! Főleg olyan módon, hogy kívülről meg ne fertőzzék.
A diktatúra „immunrendszere”. Beteges bezárkózás, patológiás önvédelem.
A maga színtiszta és tökéletes hiúságának tudatában, formájában a nemzeti tökéletesség abszolút erkölcsi érték is! Az erkölcsi érték problematikája, az erkölcsi fertő a faji, nemzeti közösségen belülről is csak kifelé irányulhat, csak a nemzeten kívül tenyészik, a védekezésre a külső veszélyeztetettség ellen és a belső tisztogatásra kell csak koncentrálni.
Ha vannak deviáns, renegát egyedek a nemzeti közösségen belül, márpedig mindig vannak, őket el kell távolítani! Nem sorolom, kik lehetnek ők, elvileg bárki, aki kételkedik, vagy törekvései nem egyeznek az önvédelem diktatórikus eszközeivel, hiszen „itthon” a „közösségen” belül uralkodó tökéletességnek nincs, nem lehet magasabb fokozata. A nemzet immunrendszerének működnie kell!
Ebben a nemzeti, ideológiai diktatúrában a haladás, a fejlődés, az evolúció szerepét úgy kell értelmezni, hogy a romlatlan és megronthatatlan nemzeti gyökerekről le kell vakarni az élősködőket és az engedetlenkedőket, akik nem akarnak hinni a hatalmi hipnózissal, hittel bizonyított abszolút, ideológiai tökéletességében a közösségnek.
A megtisztítottság állapotában meg lehet ismét állítani az életet, mint valamiféle minőségi haladás állapotát képzelve az önvédelemben, és tovább maradni ennek a rendezettségnek a fokán, amíg újabb külső-belső veszély nem fenyegeti a nemzeti tökéletesség fantazmagóriáját.
Talán több is ez a gondolkodás, mint egyszerű paranoia: skizofrén irányba tereli a szellemileg jobb sorsara született nemzedékeket.
Az esetleges erkölcsi tökéletesedés „izgalma” is csak technikai jellegű, egyszerű munkában pocsékolódik el, mert a jó ember, a jó nemzet és faj, a „rosszak” elzárásával, kiirtásával demonstrálhatja a maga felsőbbrendűségét!

ISKOLAIGAZGATÓ CSAK FIDESZ-HAVER LEHET?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.29.Az iskolaigazgatói pályázatoknak a mai formában semmi értelmük. A Fidesz egy ál-pályázati rendszert alakított ki, ahol a helyben élők véleménye csak fügefalevél. A pályázati rendszer a szakma szerint is álságos, hazug. Nem a szakmai alkalmasság a meghatározó , hanem az uralkodó hatalomhoz való kötődés, a szervilizmus, a lojalitás. Talán a legegyszerűbb lenne kimondani, pályázati feltételként megfogalmazni: iskolaigazgatónak csak haver jelentkezhet. A Fidesz tagkönyv másolatát tessék a pályázathoz csatolni. 

Úgy látszik, a példa ragadós. Nemrég Balog miniszter a csőd szélén álló egészségügy kapcsán arról beszélt, hogy a liberális média álhíreket gyárt az egészségügyről.

Volt képe így fogalmazni:

Mutassanak nekem egy egészségügyet bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár rendszerek ellenére is, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

Sándor Mária, az egykori feketeruhás nővér, az ATV„Egyenes beszéd”című műsorában csattanós választ adott a lelkész úrnak:

Ki a hibás azért, hogy nincs egy épülő egészségügyi személyzeti rendszer, ki a hibás, hogy nincs egy életpályamodell, ki a hibás, hogy nem kezdődött el az agitálás, hogy gyere nővérnek? Ki van erre kijelölve? Balog emberminiszterünk? Lövése sincs az egészségügyhöz.

A minap a szintén a miniszter felelősségi körébe tartozó Klebelsberg Központ hivatkozott arra, hogy álhírek keringenek az iskolaigazgatói pályázatokkal kapcsolatban. A jól fizetett bürokraták szerint:

Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és pedagógusokat, akik a jól megérdemelt szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat.”


Az ország az igazgatói pályázatok körüli visszásságokról beszél. Vajon miért nem tartotta alkalmasnak az oktatási államtitkár a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának pályázatát? A borzasztó veronai autóbuszbaleset után, az igazgató volt, aki tartotta a lelket a gyászoló szülőkben, az iskola diákjaiban. Emberségből jelesre vizsgázott. Miért csak a szülők erőteljes tiltakozása után, a miniszter közbelépésre hosszabbították meg egy évre az igazgató kinevezését?

Mi történt Makón, ahol az intézményt 22 éve vezető igazgatónak kötöttek útilaput a lábára? Melyik hatalmasságnak csípte a szemét?

Tud ésszerű magyarázatot adni a központ arra, hogy Angyalföld egyik iskolájának az élére, miért egy – a helyi lakosság által megbuktatott – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei volt fideszes polgármestert nevezték ki? A település vezetőjének alkalmatlan volt, de egy iskolát, ahol a büdös életben még nem járt, majd el tud vezetni? Vagy csak a Fidesz akart fricskát adni a kerület szocialista polgármesterének?

...

AKKOR IS, HA GYEREKEIKTŐL VESZIK EL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.29.


Adott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, amelynek tulajdonában van az Erzsébet Táborok Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft., az alapítvány főtitkára és a cég ügyvezetője azonos: bizonyos Hornyák Tibor, L. Simon László narancskoszorús udvari költő és valamilyen ex-államtitkár egykori kabinetfőnöke.

Ehhez a nem teljesen érdektelen információhoz érdemes kötni azt a nagyszerű hírt, hogy a rászoruló gyerekek táborpénzéből jut mindenkinek, aki számít. És mint tudjuk, mint megszoktuk, mint beletörődtünk, mint rezignáltan tudomásul vesszük: a NER-ben mindig ugyanazok számítanak. A vályú körül sündörgők, a nemzeti ügyeket korrupciót előremozdítók, a megbízható visszacsorgatók, éhes pártkatonák végtelen sora.

Most derült fény arra, hogy a rászoruló gyerekek táboroztatása nem képzelhető el a Századvég nevű kormányzati agytröszt nélkül, amely értékes, pályázatírást segítő szakmai tanácsaiért 18,9 millió forintot kapott az állami cégtől.

Kocsis Máté korábbi kampányfőnökének is csurrant-cseppent a jóból, az ő cége kommunikációs tréninget tartott több, mint félmillióért.

Szerencsére itt nincs vége: a hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztató alapítvány környékén több ismerős cég is feltűnik. Ilyen például a Matolcsy-alapítványok számára is dolgozó DVM Construction, amelyik Fonyódon 110 millió, Zánkán 123 millió forint értékben épített kerítést. Az őrzés-védést valamilyen rejtélyes oknál fogva a kormányzati megbízásokkal kitömött Valton-Sec alvállalkozója, az Event Stuff Kft. végzi.
Mit tudunk tehát?
  • A fideszes alapítvány fideszes főtitkára saját cégét bízta meg a táboroztatással.
  • A fideszes csávó cége egyedüli ajánlattevőként (!) nemrég 15 milliárd forintot nyert erre a célra, amiből 2017 és 2020 között valamivel több mint 38 ezer gyereket és az őket kísérő felnőtteket kell ellátniuk.
  • A fideszes csávóhoz köthető állami alapítvány a táboroztatás összesen 17 milliárd értékűre becsült két helyszínét (Fonyód, Zánka) ingyen kapta kezelésébe, 15 év után pedig akár el is adhatja. (Mint Gerendai az évente kemény állami százmilliókkal megfinanszírozott Szigetet, nem igaz?)
  • A táborokat fel is fogják újítani, három év alatt összesen 26 milliárd forintot költ erre a célra az állam. (Mint a Tiborczok, Mészárosok által összeharácsolt kastélyok, paloták, szállodák, és egyéb ingatlanok esetében történik. A maffia megvásárolja, aztán állami pénzből felújítják, és van nekik szép, felújított, csillivili mindenük.)
Bár tudom, hogy ha nevetséges, pármilliós tételekről van szó, akkor azért szóra sem érdemesek a napi harácsról szóló történetek, ha pedig milliárdos tételekről van szó, akkor meg azért nem, mert úgysem fogja fel az agyunk a rengeteg nullát a számok végén, pár dolgot csak azért is alapon idevések. Még mindig nem unom, pedig rohamosan fárad az ember a napi szélmalomharcban...

ELŐZZÜK MEG A PIROMÁNIÁT, KÁR UNIÓS PÉNZEKET ÉGETÉSRE KÖLTENI! - BRÜSSZEL +/-

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Botár Alexa és Urbán Csilla
2017.07.29.


Magyarország évente 3 Gellért-hegynyi hulladékot termel, ebből egy átlagos magyar lakos háztartásában több mint egy kilót naponta, és ennek 70% még ma is lerakókra vagy kisebb részben hulladékégetőkbe kerül. Miközben az EU a körforgásos gazdasággal próbálja ösztönözni a felelős hulladékgazdálkodást, itthon a hulladékégetők zsákutcája fenyeget, pedig az már Ausztriában sem vált be. 

Ha környezetvédelemről van szó, a hulladék téma olyan, mint a hulladék: mindenütt ott van, de sokszor csak a felszínen hagyjuk lebegni. Amikor az uniós vagy hazai felmérések a magyarokat kérdezik, hogy milyen környezetvédelmi, éghajlatvédelmi lépéseket tettek otthon, akkor a hulladékcsökkentést, szelektív gyűjtést nagyobb hányaduk említi, sőt, a hulladéktermelés felelősségét az éghajlatváltozásban kiugróan magasnak tartják. Bár a statisztikák szerint a települési hulladék negyedét hasznosítjuk újra anyagában, valójában a lakosság csak 10%-ban járul hozzá a szelektív gyűjtéshez, miközben a kérdezettek fele mondja, hogy szelektíven gyűjt. (A statisztikák a háztartási és a háztartásihoz hasonló hulladékokat is tartalmazzák, utóbbi kategóriába tartoznak pl. intézmények, vállalatok hulladékai.)

A bemondásaink és a valóság közötti különbségnek társadalmi és gazdasági oka is van. Egyfelől szeretnénk felelősnek, környezettudatosnak látszani (lenni már kevésbé), részben túl is becsülve, hogy mennyire sikerül valóban szelektíven gyűjteni a hulladékot. Másfelől még mindig kevés a tájékoztatás, és a hulladékjogi-adminisztratív keretek, támogatások és más eszközök sem segítik eléggé a lakosokat a következetes és felelős hulladékgazdálkodásban...

TRANSZOK ÉS STUMPFOK

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.07.29.


"Az a helyzet, drága barátaink, hogy egyikőtök bizony nő, másikótok meg férfi. Ez a két nem van. Harmadik: nincs. Hogy melyikőtök melyik, azt leggyorsabban úgy lehet ellenőrizni, ha bepillantotok a lábatok közé." (Stumpf András "újságíró", huszonegyedik század, annak kapcsán, hogy Donald Trump ki akarja dobni a transzgender katonákat a seregből)

Magyarországon a rezsim lapja követeli azt, hogy a melegek ne lehessenek tanárok, itt egy transzgender ember egyetlen esélye a túlélésre az lehet, ha emigrál az országból( mondjuk nem csak az övék), ez a stumpfok országa, nem El Kazovszkijé.

Fogalmam sincs róla, hogy mit érezhet egy magyar fiatal, amikor rájön, hogy az agya nem fogadja el a biológiai nemét, hogy csak két választása van: a bujkálás vagy az, hogy stumpfszerű figurák vihogása fogja végigkísérni az életét. Fogalmam sincs róla, mert én csak nagyonszemüveges voltam és az almanachot olvasgattam ötévesen a nagymamám karosszékében, bár az sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, lássuk be, Magyarország néha sportból is tönkreteszi a polgárai életét. Fogalmam sincs róla, csak azt tudom, hogy itt az egyetemi buszon biztonságban érezhetik magukat a transzgender diákok, a közösség által elfogadottan élhetnek, mert ezt a közösséget az definiálja, hogy minden tisztességes embert próbál elfogadni olyannak, amilyen.

Magyarországnak már a tisztesség elviselésével is komoly nehézségei vannak...

AZTÁN ELKEZDŐDÖTT AZ ARATÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.29.


...Gondok mindig voltak, az előző kormányok és politikusok is igen messze álltak a tökéletestől. Ami azonban nyolcadik éve rászakadt erre az országra, az egészen elképesztő módon változtatta meg az életemet.

A gazdasági válság hatásait még jóformán ki sem heverő ország trónra emelte a Fideszt. Nem váratlanul történt ez, mert sok munka van benne. A média kiépítése (köszi, Simicska), a parlamenti munka szabotálása, az egymást érő tüntetéshullámok – nem fizetünk vizitdíjat, sem tandíjat – az akkor is és azóta is jól ápolt viszony a szakszervezetek vezetőinek többségével (sztrájkok sora), az őszödi beszédből kiragadott mondat köré szőtt hazugságkampány, az utcaköveket békésen felszedő, autókat felgyújtó tüntetők és az akkor már narancssárgában pompázó önkormányzatoknak tett ígéret – adósítsátok csak el a települést, majd ha mi kerülünk kormányra, rendezzük – és az egyházzal kötött szövetség végül eredményt hozott. Felrobbantak a szavazófülkék. 

Kezdődött a szorgos munka. Gyorsan átírták a Munka Törvénykönyvét, hogy kedvezzenek az olcsó munkaerő miatt ideáramló külföldi érdekeltségeknek. Átírták, pontosabban megsemmisítették az Alkotmányt és barkácsoltak helyette egy alaptákolmányt, ami szabad kezet biztosít mindenhez. Mivel semmi nem tökéletes, ez a gánymunka sem, de szemrebbenés nélkül újraírják, ahányszor szükségét érzik. Igyekeztek a bírói testületet is ellenőrzés alá vonni, de még nem jártak teljes sikerrel.

Az önkormányzatok adósságát kifizettették az ország lakóival és ráadásul sikerült elhitetni az egyszerűbb lelkekkel, hogy ez a kormány jótéteménye. Elzavarták az IMF-et és helyette sokkal drágább hitelekkel finanszírozták az ország működését. Elfoglalták az önkormányzatokat, megvonták az önállóságukat, majd kiforgatták őket a vagyonukból, elvették az oktatási intézményeket, miközben továbbra is az önkormányzatoknak kell finanszírozniuk ezek fenntartását.

Elfoglalták az iskolákat is, egyetlen vízfej fennhatósága alá tolva be valamennyit, fideszes irányítás alatt. Elfoglalták a sportklubokat, saját pártkatonákat állítva a szakemberek helyébe. A szolgáltató cégeket államosították, a magyar emberek érdekére hivatkozva. Az állami földek bérleti rendszerét úgy igazították, hogy az értékesebb földterületek a saját embereik kezébe kerüljenek.

Aztán elkezdődött az aratás. A bérelt földeket megvásárolták a csókosok, teljes szektorokat játszottak – többnyire strómanok – kezére. Gazdák maradtak föld nélkül, tízezrek veszítették el a megélhetésüket azért, hogy a fideszes katonák trafikhoz jussanak, másik tízezrek azért, hogy Vajna kaszinócsászár legyen.

Eltakarították az útból azokat, akik a legkisebb veszélyt is jelenthette volna a hatalmukra – közéleti szereplőket, politikusokat, újságírókat, zenészeket, színészeket, bárkit – a NAV élére éppen úgy a saját lojális elvtársaikat tolták be, mint az MNB élére, vagy mint az ügyészség csúcsára. Letarolták a médiapiacot először azzal, hogy nem piaci, hanem elvtársi alapon juthatnak reklámbevételhez a szerkesztőségek, majd felvásárolták, szétverték, vagy megfenyegették a maradékot. Akikkel szemben egyik módszer sem működött, azokkal mostanában fognak leszámolni.

Eltüntették a szakembereket, kinyírták az értelmiséget, nem tűrik a kritikát, de még a saját gondolatokat sem. Kizárólag a feltétlen szervilizmus számít erénynek a kormány környékén. Propagandával, folyamatos agymosással elhülyítették az ország elhülyíthető részét. Egymás ellen fordítottak mindenkit...

ITT OLVASHATÓ

METRÓVAL A POKOLBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2017.07.29.


A főpolgármester szerint úgyis kevés kerekesszékes jár a metrón, úgyhogy kár erre pénzt költeni. Ami egészen fényes logika. Mert, ha például az egész metrót úgy ahogy van bezárnánk, akkor senki sem járna rajta és akkor bátran mondhatná a derék Tarlós: Senki nem használja a metrót, tehát nincs is rá szükség.

Jó, ingyen nem adok neki tanácsot.

Ráadásul egy icipicit (de csak egy icipicit) sajnálom is. Mert neki kell megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Egy országban, ahol minden felesleges baromságra van pénz, ahol milliárdok mennek el uszító kampányokra (ok, van eredmény is, sokkal többen uszulnak ma már, mint ahányan metróval járnak), ahol tíz és százmilliárdok folynak el, részben persze védelmi pénzként, az úgynevezett focira, ahol hülye kisvasút bármikor épülhet, ott tényleg nehéz amellett épelméjűen érvelni, ami Európát jelenti.

Európa - fúj, fúj – az az a kontinens, ahol azokkal is törődünk, akik lehet , hogy kisebbségben vannak, de ugyanúgy mi vagyunk. Dögölj meg, ha nem bírod a ritmust felvenni. Éljen az iskolai tornaórák hazafias nevelése.

Sok évvel ezelőtt, amikor Ausztriában kirándultunk mondták a gyerekeim, hogy milyen érdekes, mennyi kerekesszékes osztrák gyerek van. Sorra ott kirándultak a többiekkel. Aztán hamar megfejtettük. Valószínűleg nincs több, mint Magyarországon, csak itt rendes iskolába járhatnak és a többiek viszik magukkal őket, mert tudják, hogy ez így normális és még a feltételei is megvannak ennek...

SZÜRKEÁLLOMÁNY

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2017.07.28.


Tarlós szerint a mozgáskorlátozottak alig használják a metrót. Ezért nem is igazán célszerű azt akadálymentesíteni.

Azokat az állomásokat például, ahol nincs akadálymentesítés, a mozgáskorlátozottak egyáltalán nem használják.
Frappáns érvelés.
A felcsúti óriás kisvasút (amit szinte senki sem használ) például teljesen akadálymentes (fel sem merül, hogy bármiféle akadály lenne előtte), ha mozgássérült polgártársaink mindenképpen utazgatni akarnak, használják azt!
...

PÁRTÁLLAM - A JÓ ÁLLAM

NÉPSZAVA ONLINE - SZÉP SZÓ
Szerző: Szüdi János
2017.07.29.


Engels nagyot tévedett, amikor azt írta, az állam elhal, múzeumba kerül a kőbalta mellé. Szükség van a társadalom megszervezésére, de nem a társadalom nélkül, s főleg nem ellenére.

Az állam, a hatalomgyakorlás szervezete akkor tölti be rendeltetését, ha meg tudja teremteni a társadalmi jólét feltételeit. Mit kell tennie ennek érdekében? Jó közérzetet teremteni! A jó közérzet alapja a biztonság! Aki tudja, mit tegyen a boldogulásért, s ha megteszi, valóra válnak tervei, aki érzi, mindig van kire támaszkodnia, az biztonságban tudhatja magát. Aki biztonságban van, annak jó a közérzete, joggal érzi magát gazdagnak, és szívesen segít másokon. Igazi láncreakció indul be. Egyre nő azok száma, akik biztonságban érzik magukat. „Mindenki szem a láncban.”

Az állam csak akkor képes beindítani a társadalmi jóléthez elvezető láncreakciót, ha nem válik a hatalom eszközévé. Ha az állam a hatalom kiszolgálójává válik, senki nem érezheti magát biztonságban.

Meg kell osztani a hatalmat, hogy ne legyen képes maga alá gyűrni az államot. A hatalommegosztás klasszikus formája a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalom elkülönülése. Ha a hatalommegosztás rendje felborul, csak a hatalmasoknak jut a bőség kosarából. Ez történik ma Magyarországon.

A végrehajtó hatalom megszállása

A végrehajtó hatalom teljes megszállása volt az első és talán a legfontosabb lépés ahhoz, hogy a Fidesz kialakítsa az új pártállamot. Ezt a feladatot igen rövid idő alatt, jó minőségben végrehajtották, lecserélve nemcsak a teljes vezetői garnitúrát, hanem a személyzet túlnyomó többségét is, a portásig. A feladat végrehajtását megkönnyítette az előző kormányzat által elfogadtatott törvény, amely az új kormány létrejöttével – végkielégítés és felmentési idő nélkül – megszüntette az állami vezetők megbízatását. Szintén kézhez kapták a csúcsminisztériumok Sárközi Tamás által kidolgozott koncepcióját. Létrehozásukhoz meg kellett szüntetni a régi minisztériumokat. Átszervezéssel bárki elküldhető. Kiegészítésül a parlament megteremtette a köztisztviselők indokolás nélküli felmentésének lehetőségét, amelyet – miután a rendelkezések több hónapos alkalmazás után alkotmányellenesnek bizonyultak – felváltott a bizalomvesztés intézménye. Az ügy lezárásaként bevezették: az öregségi nyugdíjra jogot szerzett minisztériumi dolgozó csak a miniszterelnök engedélyével dolgozhat tovább. A régi gárda szinte nyomtalanul eltűnt. Aki maradhatott, az általában részt vett a megszállás előkészítésében. Az újaknál garantált a párthűség. Szakértelmükre nincs is szükség. Végrehajtóként dolgoznak, miután a döntéseket nem a minisztériumokban hozzák. Az új kormányzati struktúrában minden fontos ügy a Miniszterelnökség, így közvetve a miniszterelnök kezébe került. Nincs pénzügyminiszter és pénzügyminisztérium, mint ahogy nincs valóságos gazdasági helyzetre épülő költségvetése sem az országnak. A miniszterelnök korlátlanul és ellenőrzés nélkül költekezhet...

FÉKTELEN URIZÁLÁS A FIDESZNÉL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2017.07.29.


Ellenzékben még tiltakozott a tízmilliós állami autók miatt a Fidesz, kormányon azonban már úgy látják: ez egyáltalán nem luxus. 

Miközben 2010 óta 11,3-ról 2016-ra 13,9 évre nőtt a hazai személygépkocsi-állomány életkora, vagyis egyre öregebb autókat hajtanak a magyarok, addig az Orbán-kormány illetékesei úgy vélik: ma már egyáltalán nem számít kirívónak egy 10-20 milliós állami szolgálati jármű. Ez derült ki legalábbis abból a válaszból, amit Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére adott a Nemzetgazdasági Minisztérium. A MSZP-s országgyűlési képviselő arra várt választ: „Összesen mennyi luxusautót tart fenn a kormány?” A tárca azt közölte erre: „A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nem tart fenn és nem finanszíroz luxusautókat.”

A kormányzat tehát luxuson alulinak tartja például a Skoda zászlóhajójának számító, felső-közép kategóriás Suberb-et, amelynek a listaára, alapfelszereltségtől függően 7,8 és 13 millió forint közötti, de extrákkal akár 15-16 millióba is kerülhet. Ebből a „nem luxus” modellből egyébként 140 van csak a minisztereket, államtitkárokat, helyettes-államtitkárokat, miniszteri biztosokat és tárca nélküli minisztereket kiszolgáló állományban. Azt, hogy pontosan milyen felszereltségűek és mennyibe kerülnek ezek a típusok, nem közölte a tárca.

A felső vezetőket kiszolgáló, több mint 200 kocsiból álló flottában megtalálható még - az Orbán Viktor kedvencének is számító - Volkswagen Multivan, amely bőrülés nélkül, alapáron „csak” 10,6 millió forint, de nyilván a legolcsóbban 9,2 millióért kapható Volkswagen Sharan is teljesen hétköznapi választás. S bár nem a tárca hatásköre, de azért a terrorelhárítás másként nem tudja védeni a hazát, csak Q7-es Audikkal, amelyek már 17 millióért is megvásárolhatóak.

Nyilván nem luxus az sem, hogy a gyermekéhezés ellen két Audi A6-ossal száll harcba Orbán Viktor főtanácsadója. "Hegedűs Zsuzsa nagyjából tízmillió forintnyi benzint autókázott el, áldásos tevékenysége közben. További kérdésünk: hány gyerek lakott jól ezalatt?" - közölte ugyanis az MSZP, miután Bangóné Borbély Ildikó egy másik írásbeli kérdésére kiderült: "Hegedűs Zsuzsa megbízása ideje alatt 272 104 kilométert utazott a részére biztosított gépjárművekkel".

Varga Mihály miniszter nevében Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár azt közölte: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által biztosított gépjármű 24 945 liter, míg a szervizcsere-gépjármű 5 968 liter üzemanyagot fogyasztott. Itt érdemes felidézni: a miniszterek, államtitkárok, helyettes-államtitkárok, miniszteri biztosok és tárca nélküli miniszterek 204 autójába több mint mint 95 millió forintért tankoltak csak az idén január elseje és június közepe között, szervizre pedig majd 60 millió ment el...

ITT OLVASHATÓ

TE LESZEL AZ ORBÁN-REZSIM KÖVETKEZŐ ELLENSÉGE

EGY BLOG ÉS KÉSZ
Szerző: Kész Zoltán
2017.07.28.


Újabb háborút hirdetett meg a miniszterelnök, most éppen az újságírók ellen küldte csatába a rezsiharcban megedződött Németh Szilárdot. A sajtó munkatársai nem az elsők és nem is az utolsók, akiket Orbán közellenségnek próbál beállítani, mert ennek a rezsimnek folyamatosan újabb és újabb démonokat kell kreálnia ahhoz, hogy fennmaradhasson.

Ma az újságírók, de holnap lehet, hogy Te leszel a következő.

Mindig is jeleskedett az ellenséggyártásban Orbán Viktor, így lettek gonosznak kikiáltva a civil szervezetek, a CEU, vagy korábban az egész Európai Unió is. A Soros György-plakátok végeláthatatlan tömege olyan abszurd, hogy nem is az 1984-et, hanem annak valami bizarr paródiáját juttatja eszünkbe. A sorban most az újságírók következnek, meg úgy általában a szabad sajtó, amelynek tönkretételén egyébként a miniszterelnök évek óta keményen dolgozik.

Talán csak sovány vigaszt nyújthat az a tény, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ha Orbán Viktor közellenségnek tekint Téged, akkor valamit biztosan nagyon jól csinálsz.

Ugyanis a kormány vélt és valós ellenségeinek többsége épp azért lett kipécézve, mert lelkiismeretesen tette a dolgát. Civil szervezetek, amelyek nem közpénzből, mégis lelkiismeretesebben látnak el állami feladatokat, mint maga az állam. A CEU, amely nemcsak Magyarország legmagasabb színvonalú egyeteme, de régiós szinten is meghatározó oktatási intézmény. Most pedig azok az újságírók, akik szinte heti rendszerességgel szállítják a híreket a fideszes politikusok korrupciós ügyeiről, a kormány átgondolatlan, hibás döntéseiről...

ORBÁN VOLT SOROS LEGJOBB TANÍTVÁNYA

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Lang Alex
2017.07.29.


Ez egy megdöbbentő interjúrészlet Soros Györggyel 1994-ből, ami előre vetíti a jelenlegi magyarországi helyzetet.

Nagyon régóta keresem azt az okot, ami miatt Orbán és a Fidesz sutba dobta a liberális értékeket 1993-94 környékén, és azt hiszem megtaláltam. Soros György 1994-ben arról beszél egy interjúban, hogy a felbomlott Szovjetunió utódállamaiban, bár megtörtént a zárttársadalomból való váltás a nyitott társadalom irányába, a társadalmi igény nincs meg egy nyitott társadalomra.

Éppen ezért olyan emberek, akik egy nyitott társadalomban sikertelenek lennének, arra törekednek, hogy a nyitott társadalmat újra zárttá tegyék, mert egy zárt társadalomban sikeres emberekké válhatnak ők is. 

Nagy valószínűséggel Orbánék, mint Soros ösztöndíjasok, megértve és elfogadva Soros György szavait, elfogadták, hogy a liberális és demokratikus elvekkel bukásra lennének ítélve, látható az SZDSZ példájából, követték azt az utat, amit Soros felvázolt az interjúban...

ITT OLVASHATÓ

AZ OKOS KISKECSKÉK SZÉTGYAKJÁK AZ MSZP-T - SEMMIT SEM TANULNAK, DE GYORSAN FELEJTENEK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2017.07.29.


Van annak azért egy bája, hogy miközben a zsarnokság üli torát és Mészáros Lőrinc tegnap is megvett két vármegyét, sokezer jobbágyot és pár rádiót-újságot, az emberek heteket-hónapokat várnak egy orvosi vizsgálatra, mert nincs elég műszer, de a kis vezér még kisebb vasútja milliárdokból hosszabbodik, az ellenzék maradék erői, kemény munkával szétgyakják maradék magukat.

Elkerülném azt a csapdát, hogy akkor Molnár Zsolt, Botka László, netán Gyurcsány Ferenc vagy Juhász Péter vagy a Vasorrú Bába – mert nyilván mindegyik kitűnő szereplője a honi politikai életnek. Okosak, megfontoltak, és érdekeltek az ellenzéki győzelemben. Na ja.

Azért csak egy mesét, és egy tanulságosnak ható történetet felidéznék a T. uraknak és hölgyeknek. Bizony, a megfontolás végett. Nem mintha bíznék benne, hogy akkor mostantól a fejükre csapnak és másként lesz. De legalább én szóltam.

A mese a két kiskecskéről szól, akik egymással szemben próbáltak átkelni egy sebes patak fölött egy keskeny pallón. Amikor középpen találkoztak mindkettőnek kitűnő érvei voltak arról, miért a másiknak kellene visszatolatnia. Mind a kettőjüknek igaza volt, vagy csak egyiküknek, esetleg egyiküknek sem? Ki tudja? A lényeg, hogy igazságukkal vagy anélkül végülis együtt estek bele a patakba. A kicsit lejjebb röhögő farkasnak pedig csak annyi maradt, hogy kifogja őket és nagyon finom pörköltet főzött mindkettőjükből. Porhanyós, friss, ízes a húsa annak is akinek igaza volt és annak is, akinek nem. Jólesik hozzá farkas komának egy pofa sör és egy kis hagymás paradicsomsaláta. Ennyit az igazságunk értelméről...

MINÉL TÖBBET LOPNAK A POLITIKUSAINK, ANNÁL GAZDAGABBNAK TŰNIK MAGYARORSZÁG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.29.


Egészen ügyes trükkel kelti azt a látszatot Magyarország kormánya, hogy szépen hasít a gazdaságunk. A megrázó kórházi élményeket, a vergődő oktatásügyet megszépítő sportesemények és pörköltfőző versenyek fényében komolyan kell vennünk azt a törvényszerűséget, hogy a korrupció egy bizonyos mérték fölött már szinte pozitív képet alakít ki a politikai elitről a lakosságban. Lázár János bizonyára erre gondolt néhány héttel ezelőtt, amikor azt mondta, hogy ha ellopnák a pénzt, akkor nem állna ilyen jól a költségvetés mérlege. Csak azt nem tette hozzá, hogy milyen jól állna az államháztartás, ha tényleg igaz lenne az az állítás, hogy a politikusok nem nyúlnak a közöshöz.

Egészen elképesztő bűvésztrükköket lehet tanulni az Orbán-kormánytól, és talán épp ezek a mutatványok tartják ámulatban még mindig azt a mintegy kétmillió magyart, akik támogatásukról biztosítják a Fideszt a közvélemény-kutatások alkalmával. Azt mondta például Selmeczi Gabriella a magánnyugdíj-pénztárak államosításakor, hogy megvédik a nyugdíjakat, holott a fenekére csaptak annak az irdatlan összegnek, amit akkor einstandolt akkoriban a kormány. Azt mondták, hogy megmentik a devizahiteleseket, holott csak a jómódúak jöttek ki jól a kormány bankok ellen vívott háborújából. A kiskorúak védelmére hivatkozva adták oda a trafikokat a családtagjaiknak, haverjaiknak, ám a fiatalok egészsége érdekelte legkevésbé ebben az üzletben a döntéshozókat.

A legzseniálisabb mutatvány azonban a szemünk előtt zajlik már 2010 óta. A hihetetlen mértékűre felturbózott korrupció ma már nemcsak az életünk természetes részévé vált, de azt a benyomás is kelti, olyan mennyiségű pénz van ebben az országban, hogy bármennyit el lehet lopni belőle annak veszélye nélkül, hogy összeomlana a gazdaságunk. A túlárazott beruházások, a hatékonyság legkisebb jelét nem mutató állami cégek, a sokmilliárdos kormányzati sikerpropaganda és gyűlöletkampány ellenére sem romlottak a gazdasági mutatók olyan mértékben, hogy látványos megszorító intézkedésekre lenne szükség. A kormány így azt a benyomást kelti, hogy fényes pályára állította a gazdaságot, és ezért nem is olyan nagy baj, ha csurran-cseppen a haszonból Andy Vajnának, Tiborcz Istvánnak vagy éppen Mészáros Lőrincnek...