2015. november 27., péntek

TÍZMILLIÓBA KERÜL AZ ADÓFIZETŐKNEK A HÁZIORVOSOK VÉLEMÉNYE

LAPOM BLOG
Szerző: Danó Anna


Most már biztosan nem mondhatják a háziorvosok, hogy senki sem kérdezi őket, mennyire elégedettek a praxisuk finanszírozásával. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem tízmillió forintos megbízást adott a Kutatópont Kft.-nek, hogy mérje fel, mennyire elégedettek az érintettek a közfinanszírozással.
A hivatal erről körlevélben is értesítette a háziorvosokat, akik nemigen értették, miért van szükség minderre, hiszen meglehetősen közvetlen a kapcsolatuk a finanszírozóval, azaz bármilyen kérdésre – harmadik fél nélkül is – tudnak válaszolni. Az OEP sajtóosztálya azzal magyarázta a közvélemény-kutató cég megbízását, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett a háziorvosi szolgálatok díjazása. Sőt az új alapellátási törvény további forrásokhoz juttatja az érintetteket, s ezt a közpénzt minél célzottabban, hatékonyabban szeretnék felhasználni. Mint írták: „A döntéshozatali folyamatban, illetve a további rendszerfejlesztésben fontos, hogy megismerjük a háziorvosok és a betegek viszonyrendszerének főbb aspektusait, illetve az adminisztratív tevékenységeikkel kapcsolatban is képet alkothassunk."

A FIDESZ-KORMÁNY RAJZOLTA SOROS GYÖRGY-KÉPRŐL

FIGYELŐ JEHU
Szerző: jehu


A mai Magyar Idők mintaszerűen kapcsolta össze napjaink „szabadságharcos” fideszes propagandájának alapelemeit: Brüsszel bosszúból rátámadt Magyarországra, a hazánk elleni aknamunka mögött pedig Soros György áll.

Természetesen tudom, hogy Orbánia „kormánya” és a „kormánypárt” által nagyrészt közpénzből gründolt médiabirodalom nem azonosítható teljesen egymással: a rezsim szolgálatába szegődött sajtómunkások némelyike rögtönözni is képes – igaz, alapvetően a parancs szellemében. Talán vannak még olyan öregek, akiknek erről ugyanaz jut eszébe, mint nekem: Gaál István Magasiskola című filmje. Igaz, az másik rezsimről szólt…
A fentiek figyelembe vételével is kimondható: aligha tévedek, ha azt állítom, hogy az Echo Tv, a Magyar Hírlap, a Lánchíd Rádió, a 888.hu meg a Magyar Idők szellemisége, üzenetei összhangban vannak a „kormány” szándékaival.
Naiv vagy kifejezetten ostoba tehát – ha nem kollaboráns –, aki a mai hatalom természetét például az időnkénti magakellető zérótoleranciás hazudozásoknak hitelt adva ítéli meg, anélkül, hogy a szükséges fokig figyelembe venné azt a „kormány” vezérelte propagandát, amelyet a felügyelete alatt működő szennyes médiabirodalom (a „közmédia” is!) folytat.
A mai Magyar Időkben olvasható egyrészt Szijjártó Péter aktuális halandzsája Brüsszel bosszújáról, másrészt ugyanott „elemzik” Soros György tevékenységét:

NA VAJON MIRŐL SZÓLHAT M.I.A. BORDERS CÍMŰ DALA?

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG

Szerző: DANKÓGÁBOR

Igen, arról, amiről a klip. A menekültekről, a gyodáról, a lélekvesztő hajókról, minden ilyen aktuális dologról. A szociálisan rendkívül érzékeny tamil származású brit énekesnő új nagylemeze Matahdatah címmel jelenik meg majd valamikor, és tuti, hogy lesz mondanivalója.

ITT OLVASHATÓ ÉS A KLIP ITT NÉZHETŐ 

És ha már Lángoló Gitárok Blog,
akkor érdemes elolvasni és megnézni, meghallgatni ezeket is:

Rácz Mihály: Világzenei dömping 1.

ITT OLVASHATÓ ÉS NÉZHETŐK MEG

HÁNGÉRJEN PSZICHO

MOST & ITT
Szerző: fsp

Helyszín: Itt. Idő: Most.
Élünk. Jól, rosszul, ahogyan tudunk. Eszünk, iszunk, gyűlölünk, szeretünk. Költözünk, maradunk, elvagyunk.
Így kezdődik a film, kicsit unalmasan, döcögősen.
Azután egyszer, ahogyan az a rendes rémfilmekben történni szokott, közénk keveredik egy furcsa szerzet. Még csak nem is erőszakkal töri ránk az ajtót – addig hízeleg és ígérget, míg be nem fogadjuk az otthonunkba.
Kezdetben nem érezzük, mekkora a baj. Történnek ugyan fura dolgok, de ezeket nem vesszük komolyan: ahol sok minden furcsa, ott már majdnem minden megszokott.


SZESZTILALOM

RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM BLOG

Szerző: J. Tom


"Miután egyre többen akarták (pl. Nemzeti Prohibiciós Párt), hogy egy alkoholmentes társadalom legyen az Amerikai Egyesült Államok, és 26 tagállamban (akkoriban 48 volt) már betiltották az alkohol forgalmazását, ezért 1920. január 16-án életbe lépett a 18. alkotmánymódosítás, amely az egész államszövetség területén megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát. Ennek voltak gazdasági okai is, ugyanis azok a munkások, akik szeszesitalokat fogyasztottak, kisebb mértékben voltak munkaképesek, és nem tudtak annyi hasznot termelni, mint azok, akik nem ittak.
Az alkoholfogyasztás azonban nem szűnt meg, sőt nem is csökkent nagyon, mert a feketekereskedelem gyorsan és hatékonyan kiépült, annak ellenére, hogy a rendőrség és az ügyészség igen komoly lépésekkel próbálta betartatni a törvényt...
 
 

FURCSA SVÉDSÉGEK

HELLÓ MAGYAROK BLOG

Szerző: Helló Magyarok!


Kevés olyan ember van a Földön, aki nálam elfogultabban szemlélné a svédeket. Valóban azt gondolom, hogy összességében jóindulatú és vicces népről beszélhetünk, de azért fel tudok sorolni pár olyan apróságot, amitől még az én liberális és elfogadó lelkem is összezavarodik. Jöjjenek hát először a gondolkozásbeli, majd a szemmel látható furcsaságok!


ITT OLVASHATÓ

AZ IGAZSÁG A TEK-AKCIÓKRÓL: TELJESEN LYUKRA FUTOTT A LIBERÁLIS MÉDIA

SPÍLER BLOG

Szerző: HanSoloo


Egy hete a TEK-es akciók körül forog a világ. Kedvenc libsi újságíróink megint hatalmas hibát vétettek, de mindez nem akadályoz meg minket abban, hogy elmagyarázzuk, miért is ez az újságírófajta a legkártékonyabb ezen a világon.

Először is tisztázzuk: az Index-444-HVG tengelynek sikerült két történetet teljesen összemosnia, majd hőbörögnie azon, hogy Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója milyen kommunikációs hibákat vétett...
 
 

MI A FENÉNEK AZ ALAPJÖVEDELEM?

BARABÁS RICHÁRD BLOGJA

Szerző: Dobrovits Orsolya


A Feltétel Nélküli Alapjövedelemről, vagy az Alapjövedelemről kevés szó esik a hazai“munkaalapú társadalomban”, annak ellenére, hogy a munkahelyek száma nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában folyamatosan csökken.  Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület szervezésében 2015. november 20-21-én, Budapesten a Classic Hotelben tartottak erről egy rangos nemzetközi konferenciát. A résztvevők Finnországtól Brazíliáig a világ számos pontjáról érkeztek, többségük olyan országból, ahol a lakosság gazdasági helyzete lényegesen jobb a hazainál, mégis fontosnak tartják a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését. Az előadásokat hallgatva némi remény ébredt bennem, hogy egyre többen vagyunk, akik megoldásokat keresünk arra, hogy emberhez méltó módon élhessünk. Akár a feltételhez kötött, akár a feltétel nélküli alapjövedelemről beszéltek az előadók – bár a konferencia szervezői mindenképp ez utóbbihoz ragaszkodnak – mindannyian egyetértettek abban, hogy nagy változás ellőtt áll az emberiség és első körben a változást nem a kormányoktól kell várni, hanem az embereket kell rávenni, hogy akarjanak változtatni... 
 
 

HOGYAN KEZDŐDÖTT?

BIRCAHANG BLOG

Szerző: bircaman


Szerencsénk az, hogy jelenleg Oroszország elsőszámú vezetője korunk minden szempontból legkiválóbb politikusa, a humanista, keresztény, demokrata, mérsékelt Vlagyimir Putyin. Ő az a tényező, mely képes deeszkalálni a helyzetet, s megelőzni – de legalábbis elhalasztani – a liberális nagyhatalmak által tervezett véres világháborút. Mind Ukrajna esetében, mind a mostani török  iszlamista provokáció esetében Oroszország hatalmas önmérsékletet gyakorolt, ami erősen csökkentette a háborús veszélyt.
A Nobel-háborúdíjas Obama és vérre szomjas köre szándékait illetően minden  világos: háborút kirobbantani Oroszország ellen, melybe aztán a NATO-alapszabály ürügyén bele lehene rángtani az egész kontinenst. A közelgő amerikai választásokon mindegy ki győz, a helyzet csak rosszabbodni fog. Az egyetlen esélyt Donald Trump elnökké választásá jelenthetné, ő az, aki a legkisebb mértékben érdekelt a háborús eszkalációban. Mi ebben a helyzetben a sajnálatos módon NATO-tag Magyarország feladata? A NATO-szerződás AZONNALI felmondása szükséges, ha megindul a háború, ugyanis Magyarországnak nem lehet érdeke a NATO mögött álló alantas erők céljainak védelme. Egy ballib kormányzat esetében ilyesmire nem számíthatunk, a magyar ballibek képtelenek ellentmondani a nyugatnak. Orbán esetében viszont erős a remény, hogy képes lesz a kellő pillanatban levezényelni a magyar kiugrást...


ITT OLVASHATÓ

POSZTTRAUMÁS NÖVEKEDÉS AZ ISZLÁM ÁLLAM ÁRNYÉKÁBAN

LELKIZÓNA BLOG

Szerző: Jantek Gyöngyvér


Kevés fájdalmasabb dolog van annál, mint amikor egy anya túléli a gyermekét. A halál oka sokféle lehet, de akár betegségről, akár balesetről vagy erőszakos halálról van szó, felborítja az élet természetes menetét. A veszteség persze fáj, de idővel talán tompulnak a rossz érzések, és megmaradnak a szép emlékek amiket ápolhatunk. De mi a helyzet olyankor, amikor már a halála előtt elveszíti egy anya a gyermekét? Amikor a fiú megtagad mindent, amit a szülei tanítottak neki, és hátat fordítva a családjának, mások meggyilkolása válik egyik legfontosabb életcéljává?


ITT OLVASHATÓ

BIRODALMI ALKÁVÉHÁZ

HUPPA BLOG

Szerző: Szele TamásBüszkén bámul a Waffen-SS katona a Festetics utcai plakáton a nyócker ködébe, fején acélsisak, tekintetében maga a Götterdämmerung, vagyis az Istenek Alkonya. Hogy miért pont a nyóckerben kell alkonya legyen az isteneknek, az jó kérdés: azért, mert itt forgatják a filmet. Itt azóta sem sokat változott az épített környezet, és gondosan ügyeltek arra, hogy elmaradjanak a felújítások. Prága van a Festetics utcában és 1942. Bármelyik pillanatban befordulhat a sarkon Heydrich BMW-je, hogy Gabcik és Kubris szitává lője – jó, tudom, az vidéken történt, Jungfern-Breschan mellett, de a hangulat megvan hozzá. Valódi prágai villamos-végállomás lett a sarki megállóból, igazi cseh irányítókabinnal, mellette autentikus újságosbódé, cseh és német nyelvű plakátok, birodalmi sasok, gót betűs kiáltványok, ahogy az már a Harmadik Birodalom Cseh Protektorátusában megszokott is volt. Esténként még a villamoskocsikat is lecserélik korabeliekre a forgatáshoz. Van egy hangulata a környéknek. Az emberek vérmérsékletük szerint viszonyulnak a dologhoz, néhányuknak tetszik, sokaknak nem, de mindenki tudomásul veszi: ez egy film, nem a valóság, nem kerültünk időhurokba. Csak itt ne hagyják a díszletet a nyakunkon, mint pár hete a Nyugatiban: akkor pár napig kint felejtették a német birodalmi lobogót, pont az érkezési oldal előtt – a Németországból jövő szerelvényeket hatalmas horogkereszt fogadta, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, még szerencse, hogy vonattal nem is olyan könnyű sarkon fordulni, maximum visszatolathattak volna Berlinbe, Münchenbe – de már akkor is a fél város azt kérdezte: „Mein Gott, már átvették a hatalmat?”


ITT OLVASHATÓ

NAGYON VESZÉLYES LENNE, HA A KORMÁNY KAMUTERRORISTÁKAT GYÁRTANA

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: JÁMBORANDRÁS


Pintér sajtótájékoztatóján (ahol egyébként olyan bombák szolgáltak hatáskeltő díszletként, amiknek semmi közük a mostani ügyhöz) egy Hadsereg nevű formációra hivatkozva igazolta a TEK pénteki, két szélsőségest elfogó akcióját, amelynek tagjai a feltételezés szerint egy kormányzati szereplő meggyilkolására készültek, hogy ezzel lemondassák a kormányt. Csakhogy amennyiben megalapozottak is a „Hadseregről” szóló feltételezések, az sem igazolja a TEK balfogását, hogy négy, eddigi információk és a bíróság véleménye szerint sem terrorista fiatalt akartak leültetni terrorizmus váddal. A Hadsereg fedőnevű szervezetről nem sok információt tudunk, de azt igen, nem most kerültek a hatóságok látókörébe a benne résztvevő emberek. Pintér szerint egyetlen egy lehallgatott telefonbeszélgetés az elfogás alapja:


ITT OLVASHATÓ

A MENEKÜLŐK KISÖPÖRVE, A VÁLSÁGHELYZET MÉGIS MARADT

HELSINKI FIGYELŐ BLOG

Szerző: presshelsinki


A horvát határ lezárása óta semelyik feltétele nincsen már meg „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetnek”, ám a válsághelyzetet máig nem oldotta fel a kormány. Ez legkevesebb mulasztásos törvénysértés. Szeptember 15-én a kormány rendeletben vezetett be (rendelt el vagy állapított meg?) a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.” A kacifántos és zavaros elnevezésnek is köszönhető, hogy ez a mondat minden igyekezetünk ellenére sem felel meg a logikai elvárásoknak. A lényeg, hogy kormányrendelet migrációs válsághelyzetet hirdetett Csongrád és Bács-Kiskun megyében szeptember idusán. Aztán három nap múlva Baranyában, Somogyban, Zalában és Vasban is...


ITT OLVASHATÓ

PETÍCIÓVAL A KALASNYIKOVOK ELLEN

GÖRÉNYLYUK - HA BÜDÖS, NE PANASZKODJ! BLOG

Szerző: Molnárgörény


Orbán már megint hülyének nézi a pógárokat. A szomorú csak az, hogy a számítása beválik! Emlékezzünk csak vissza. Amikor az arab hódítók már szépen, ezrével özönlöttek be az országba, a Jobbik és a még jobbosabb ásotthalmi polgármester, Toroczkai László ordítoztak, hogy ezt nem lehet megengedni. A Fidesz és a kormány meg rasszizmusról ugatott a figyelmeztetők felé, toleranciáról a muzulmán horda irányában. Mindez hónapokig, vagy egy évig is így ment. Aztán a Jobbik elkezdett választásokat nyerni, és a Fidesz rádöbbent, hogy a polkorrektség nem kifizetődő. Jött is a nagy fene felmérés - amúgy durván rávezető, sunyi kérdésekkel -, és persze hogy kijött a kívánt eredmény, elvégre ezt már a pótválasztási eredményekből lehetett tudni, az álfelmérés biztosra ment (egy valag pénzért, mint rendesen). Erre aztán a Fidesz átvágta a vitorlát, és elkezdett keményíteni. Látszatra, legalábbis, Mert ugye emlékszünk a röszkei háborúra, amikor is a diadalmasan legyőzött arabokat két napra rá szó (és regisztráció!) nélkül hordták át Beremendről Hegyeshalomra busszal...
 
 

A TEK LECSAPOTT A GRUNDRA

JOBBEGYENES BLOG

Szerző: B. A.


A tökös TEK-esek újabb merész akciója: sikerült felszámolniuk a Pál utcai fiúk néven elhíresült terrorszervezetet. A militáns alakulat józsefvárosi grundján lévő titkos bázisán történt rajtaütés során lefoglaltak több kilónyi homokbombát, valamint fából készült dárdákat, és sorozatvetésre alkalmas parittyákat is...


ITT OLVASHATÓ

NINCS TEK-ETÓRIA, TERRORVESZÉLY VAN, ÉS KÉSZ!

SZEGEDI KATTINTÓS

Szerző: Trombitás Alfréd


A Belügyminisztérium tesz még egy utolsó kísérletet arra, hogy kimentse Hajdú Jánost és csapatát a slamasztikából. Belügyminisztérium rendészeti államtitkára szerint ugyanis kormánytagot akart "kivégezni" a Terrorelhárítási Központ (TEK) által a múlt hétvégén elfogott két férfi. Tasnádi László próbálkozása azonban valószínűleg még ironikusabbá teszi a balfék akciót, ami már eddig is rengeteg kárt okozott a rendvédelmi csúcsszervnek. Nem akarunk olyan átlátszó közhellyel élni, hogy mi már hetekkel ezelőtt megírtuk (ezt meghagyjuk a miniszterelnöknek), de egy korábbi írásunkban egyértelművé tettük azt a sejtésünket, hogy a TEK addig fog terroristák után kutatni, amíg elő nem rángatnak néhány ideiglenesen hazánkban tartózkodó, gazdasági menekültnek álcázott muszlim terroristát. És láss csodát, Hajdú János és csapata addig járta a magyar vidéket, mire előkaptak néhány történelemmániás felvidéki srácot, akik a Veszprém környéki erdőben gyűjtöttek maguknak háborús relikviákat. A TEK két akciót is bejelentett, és az elsőben négy embert fogtak el. Róluk első körben úgy beszélt Hajdu János, a TEK vezetője, hogy  "szélsőséges nézeteket valló" figurákat fogtak el, akik fegyverrel és bombákkal rendelkeztek. A második akcióban pedig két férfira csaptak le, akiknél sorozatlövő fegyvert és egy házilag készített hangtompítót találtak, a két gyanúsítottat kedden a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Róluk nyilatkozta most azt a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, hogy kormánytagot akartak "kivégezni". A két ügyet úgy mosták össze, mintha bármi közük lett volna egymáshoz a letartóztatottaknak, ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszter a sajtón kérte számon, hogy miért keltették azt a benyomást, mely szerint a két ügy között lenne összefüggés...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR A MI JOSEF MENGELÉNK

GÉPNARANCS BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Zsebesi Zsolt


Németország Tornádó gépeket küld Szíria egére, támogatást nyújtva Franciaországnak, amely bosszúból a párizsi merényletekért bombázza az Iszlám államot. Ezzel újabb résztvevővel bővül az Iszlám Állam fölött éles bombákkal és igazi rakétákkal látványos légi parádét bemutató országok száma. Csütörtökön David Cameron érvelt a brit parlamentben, hogy a szigetország is felvonultathassa légi erejét és hadiflottáját a térségben, ha már mindenki ott van. A hónap elején, a párizsi merényletek előtt a brit alsóház erre még nemet mondott. Jelenleg repül, vagy már repült IS-célokat, a teljesség igénye nélkül: Oroszország, az USA, Franciaország, Törökország, Izrael, Jordánia, Ausztrália, Kanada, Irán (Irakban), Szíria (Irakban), mégpedig a végső győzelem legkisebb esélye nélkül.
Mindeközben: fogalmunk nincs, hogy mi a célja ennek a háborúnak. Mert a résztvevőknek az IS elleni fellépés mellett egymástól eltérő, saját céljaik (is) vannak. Két nagy tábort lehet azonosítani: az egyik Bassár el-Aszad jelenlegi elnök eltávolításáért is bombáz, segítve Aszad ellenzékét. Míg mások Bassár el-Aszad elnök ellenzékét ritkítják, Aszad érdekében is dobálva a bombákat az égből. A törökök – élve a lehetőséggel – az IS ellen harcoló kurdokat igyekeznek megtizedelni. 

A HARMADIK KULTÚRÁJÚ GYEREKEK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: határátkelő


Noha elsőre olyan, mintha valami nagyon durva horror főszereplői lennének, messze nem erről van szó a harmadik kultúrájú gyerekek esetében, hanem egy olyan jelenségről, mellyel nekünk, magyaroknak is érdemes gyorsan megbarátkozni: gyerekekről, akik életük és eszmélésük egy jelentős részét nem szüleik hazájának kultúrájában élik meg és át.
A nyitókérdés rögtön adja magát: hogyan is jön össze a három kultúra? Nos, vegyünk példaként egy Németországban élő magyar családot, akik kisgyerekkel költöztek el Magyarországról.
Ebben az esetben az egyik kultúra értelemszerűen a szülőké, azaz a magyar. A második kultúra azé az országé, ahol élnek, ahol a gyerek eszmél, ahol beilleszkedik és melynek kultúráját magába szívja, azaz a német. A harmadik kultúra pedig az, ami ennek a kettőnek az ötvöződése, azaz a gyerek sajátos, kevert identitása.
A jelenséget elsőként egy amerikai szociológus, Ruth Hill Useem írta le az 1950-es években, amikor egy évig Indiában tanulmányozta az ott élő expatok életét. Arra jött rá, hogy azok, akik a saját kultúrájukból érkezve illeszkedtek be a helyibe, tulajdonképpen egy olyan sajátos életstílust és kultúrát alakítottak ki, ami mindkettőtől különbözött, azaz gyakorlatilag egyénre szabott.
Ezt nevezte el harmadik kultúrának, az ebben felnövő gyerekeket pedig harmadik kultúrájú gyerekeknek. Utóbbiban saját tapasztalatot is szerzett, hiszen 1958-ban visszatértek Indiába, de immár saját fiaikkal. (Ruth Hill Useem végül összesen 76 országban tanulmányozta a jelenséget.)

ITT OLVASHATÓ

KISVASUTAT, SZÁZAT, EZERET

A NEONBAGOLY FÉSZKE BLOG
Szerző: neonbagi

Kicsinység kivártam az illő gyász miatt, már épp ölögen használták ki harsány bunkósággal pro és kontra.
Összegyűlt azóta egy pár billentyűzet után káltó történet, de amiről most írok, az a többinél valahogy jobban basz... izé, birizgálja a horgas csőrömet.
Mégha neonbú vanis.
Merhogy milyenazmá, hogy a magyar miniszterelnök amikor hazalátogat a falujá... akarom mondani a hűbérbirtokára, megünneplendő az óvoda hatvanadik szülinapját, az önfeledten ünneplő gyermekeknek és az ő szüleiknek, meg a dolgozóknak napi aktuálpolitikai beszédet tart.
Nem arról beszélt, hogy köszöni a fenntartóknak... vagyis erről beszélt, mer strómanLőrinc dícsérete nem maradhat el, nem arról beszélt, hogy köszöni a szülőknek a kitartást a nehéz életviszonyok közepette, meg arról sem beszélt, hogy a kiskrapekok viselkedjenek jól, minnél hamarabb kezdjenek el focizni és szépen egyék meg a kormány sótlan-ízetlen szar menzakajáját.
Neeeem... ilyenekről nem beszélt.

ITT OLVASHATÓ

FEKETE PÉNTEK ÉS A SPEKULÁNSOK

SPINDOC BLOG

Szerző: Spindoc


A kapitalizmus és a pénzkultúra diadalának napja van: a Black Friday gyakorlatilag amerikai nemzeti ünnep lett, legalábbis széles tömegek vesznek ki szabadságot erre a napra, hogy a 24 órán át tartó leértékeléseken megkössék életük bizniszét. Ez a nap nem szól semmi másról, mint a költésről, vásárlásról, beszerzésről. Érdekesség, hogy eredetileg egy óriási gazdasági botrány kötődik a névhez, méghozzá 1869-ből...


ITT OLVASHATÓ

A KOLDULÁSRÓL

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG

Szerző:


A Város Mindenkié egy közérdekű adatigénylés kapcsán szerzett tudomást arról, hogy Magyarországon évente több ezer ember eljárást indítanak koldulás miatt. Annak érdekében, hogy jobban megértsük a helyzetet, képzést szerveztünk, hogy megismerkedjünk a koldulás szabályozásának történetével és a jelenlegi jogszabályokkal. Ezen kívül megpróbáltuk meghatározni azokat a pontokat is, ahol a csoportunknak egyértelmű álláspontja van a koldulással kapcsolatban. A képzést Misetics Bálint és Udvarhelyi Tessza tartották.


ITT OLVASHATÓ

A VETÍTETT VALÓSÁGOK HARCA - AZ ISZLÁM ÁLLAM DISZKRÉT BÁJA

JOBBEGYENES BLOG

Szerző: T.T.


Szinte oda se figyelve hallgatom a rádiót, a Kossuth szól, magazinműsor. A téma itt is: ISIS. Már engedném el a fülem mellett, mert minden ezzel van tele, így lassan a hócipőm is. A rengeteg kérdőjel, a rengeteg életidegen értelmezés, abszurd módon tényekről folyó hitviták, amik megint az elméleti moralizálás tükörjegére akarják kényszeríteni a témát. Ahol általában elvész a lényeg, és bárkinek igaza lehet, ha elég érzelmi húrt penget egyszerre. Elég ebből. Aztán mégis felélénkül a figyelmem, a szerkesztő ugyanis azzal kecsegtet, hogy kiderül, miért áramolnak külföldről, sokszor épp a vén kontinensről különféle emberek a szervezetbe. Kíváncsi leszek, konkrétan mi is vesz rá Európában felnőtt, itt szocializálódott, nem is mindig a legrosszabb anyagi körülmények közül jövő muszlim, vagy nem muszlim férfiakat és nőket, hogy besoroljanak a fekete zászló alá...


ITT OLVASHATÓ

OROSZ-NATO KONFLIKTUS ALAKULHAT KI

BEKIÁLTÁS BLOG

Szerző: Kabai Domokos Lajos


Hollande misszióját eleve kudarcra ítélte, hogy november 24-én, Szíria fölött a török légierő egyik vadászgépe lelőtte az ott legálisan manőverező, de talán néhány másodpercre a török légtérbe is berepülő, orosz bombázót. Fogalmazhatunk úgy is: ha valakik meg akarták akadályozni, hogy valóra váljék a francia elnöknek az a reménye, hogy egy valódi orosz–amerikai összefogás kovásza legyen, akkor ennél jobbat nem lehetett volna kitervelni. Hollande ugyan prezentálhatja a franciáknak: ő igazán vért izzadott, de minden marad a régiben. A világ az USA kizárólagos birodalmi érdekeit szolgálva működik tovább. Mert csak az a lényeg, hogy az USA birodalmi központja képes-e ellenőrzése alatt tartani a Föld minden lényeges folyamatát. Ha igen, akkor a világ más részeiből változatlanul szivattyúzhatják az Amerikai Egyesült Államokba azokat a forrásokat, amelyekkel fenntartható a lakosság tényleges teljesítményén felüli életnívó. Ugyanúgy, amiként ez az ókori Rómában is történt, hogy megakadályozzák az ottani tömegek lázadását. Ám a birodalmak csak úgy tarthatják fenn a maguk birodalmi létét – manapság a mostani Róma által kialakított Pax Washingtont –, ha nem adják fel a világ egészére való befolyásuk megtartására, sőt megerősítésére irányuló szándékukat. Ennek alapja, hogy a más országokba történő politikai és gazdasági behatolást katonai erővel is támogatni kell...


ITT OLVASHATÓ

TERRORIZMUS MAGYARORSZÁGON

MHE BLOG

Szerző: MHE


Vagy mégsem. Az egész a TEK hétvégi akciójával indult, s mára eljutott oda, ahova szokott: a TEK megint bohócot csinált magából...Hajdu János sajtónyilatkozataiban minden volt: nemzetközi szál, szélsőséges nézetek, bombalaboratórium, sőt találtak egy érdekes indítószerkezetet is, ami akár egy bombamellény indítószerkezete is lehet. Szóval volt itt minden, de leginkább csak titkolózás és sejtetés, egyenes válasz egy sem. Nem mondta el, hogy tényleg iszlamisták-e, vagy hogy milyen származásúak a külföldiek. Az egész inkább hasonlított egy Szaniszló-féle konteós előadásra, ahol csak be kell mondani a kulcsszavakat, és a közönség már tudja is, hogy miről van szó...Ne legyünk naivak! Most tényleg azt hiszi valaki, hogy nem kapott a TEK iránymutatást, hogy hogyan kommunikálja az egészet. Most ezt kell nyomatni: migráns egyenlő terrorista, veszélyben vagyunk, meg kell védeni, stb. Bármit, legalább addig sem kell kormányozni, és az emberek nem foglalkoznak a kormány kétes ügyeivel, a Fidesz támogatottsága nem csökken, és a Jobbik ne erősödjön meg. Ezért kellett Hajdu Jánosnak fullba nyomnia a kretént...


ITT OLVASHATÓ

SZÖGESDRÓTOK KÖZÉ ZÁRVA

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu

Angela Merkel üzent.
Azt mondta a Bundestag alsóházában, hogy 
„a belső határőrizet nélküli schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló állandó mechanizmus.
Kiemelte, hogy szerinte a schengeni rendszert ugyanúgy tovább kell fejleszteni, mint a gazdasági és monetáris uniót, vagyis ki kell teljesíteni az integrációt.
Jean-Claude Juncker, az Európai Tanács elnöke arra figyelmeztetett, hogy ha a schengeni rendszer elvész, Európa elveszítheti a közös fizetőeszközt is.
Angela Merkel német kancellár a schengeni rendszerre hivatkozva érvel a kötelező 
kvótarendszer bevezetése mellett, míg a soros uniós elnökséget ellátó Luxemburg külügyminisztere, Jean Asselborn úgy fogalmazott: „Az Európai Unió gyorsan elvesztheti nemzetközi jelentőségét, ha az integráció és a szolidaritás helyett a bezárkózás válik szabállyá kifelé és befelé.”

Próbáljuk ezt lefordítani a hétköznapok nyelvére: szóval, vége itt a jó világnak, még turista-szinten is...