2016. november 25., péntek

MERT A KICSI VIKTORT SZERETŐ SZÜLEI SEPRŰNYÉLLEL VERTÉK, HA NEM ARANYSZÁLAS SELYEMTAPÉTÁK KÖZÖTT MŰLATTA AZ IDŐT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.11.25.


Úgy látszik, ez az Orbán Viktor nevű ember napja. Nincs az országban olyan közpénzből független, kormánytól egyáltalán nem független információs szemétdomb, amelynek a csúcsára ki ne tűzték voltna az évszázad, az évezred egyszersmind az emberiség történetének legnagyobb hírét: Trump beszélt Orbánnal. Beszarok. Örömömben.

Mai hír az is, hogy az Orbán nevű nem ám meszelt falak közé költözik a Várba – ezen a ponton jön Lázár János és a híresen cinikus mosolyával kijelenti, hogy a félisten sehová sem költözik, mert a Cinege utcában igen jól érzi magát (szerencse, hogy azt is mi fizethetjük) -, hanem aranyszállal és selyemmel átszőtt tapéták közé. Állítólag 362 millió forintunkba fog kerülni az, hogy 3,3 millió magyar miniszterelnöke a kurvadrága selyemtapétával harmonizáló függönykompozíció (isten bizony így van a közbeszerzési tájékoztatóban), hokedli és lábtartó zsámoly, vagy mi a búbánatos franc közepén trónolva zabálja a marhapörköltet egy szál villával és kézben tartott uborkát harapjon hozzá hersegve.

Mert a kicsi Viktort szerető szülei seprűnyéllel verték, ha nem aranyszálas selyemtapéták között múlatta az időt. Az Orbán nevű ember valójában az angol anyakirálynő, csak még nem merték ezt nekünk elárulni. Amennyiben mégsem, fel nem foghatom, hogy fér rá a pofájára ez a végtelen rongyrázás egy döglődő országban. Azt főleg nem értem, hogy azok, akik rajonganak érte – nem, nem a politikusi teljesítményét tartják nagyra, nem az emberi nagyságát, a szellemi képességeit, a gondolkodásmódját tisztelik -, akik ájultan zuhannak a macskakőre, valahányszor a bálvány böfög egy öblöset, hogyan képesek egyszerre több, a végtelenben sem találkozó párhuzamos valóságot kezelni.

Hogy jön nekik össze az amerikai elnökkel csacsogó Orbán azzal az Orbánnal, aki nemrégiben még üvöltve követelte, hogy Amerika ne ugasson bele a szuverén magyar büszkeségbe? Elmúlt a büszkeség, vagy mi van? De nézzünk egy sokkal triviálisabb példát. Hogy passzol össze a hívek fejében a sokmilliárdos költségen luxusbudoárrá alakított miniszterelnöki sasfészek, a kurvadrága tapéta és ez...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN KOVBOJ MENNI AMERIKA

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.11.25.


Orbán és Trump bratyizik. Erdoğan fenyeget. A BKK hajóval pótolja a metrót. Másodfokon tárgyalják a lúgos támadás ügyét. Közkegyelmet kér a Jobbik Budaházynak és a „hazafiaknak”.
Fekete bárányok
Orbán Viktor beszélt Donald Trumppal telefonon, azt mondja, hogy az új amerikai elnök nagyra tartja Magyarországot, sőt a Világgazdaságnak adott interjújában arról beszélt, hogy ezzel „a mi pozíciónk sokat javult”.

„Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is” – mondta.

Erdoğan fenyegetése: Európára „ereszti” a menekülteket

Unortodox módon, pontosabban zsarolással akarja felvetetni Törökországot Erdoğan elnök az EU-ba. Pénteken ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ha az unió felfüggeszti a csatlakozási tárgyalásokat, akkor a törökök megnyitják a határokat az országban visszatartott 3,5 millió menekült előtt.  Az Európai Parlament  (EP) csütörtöki állásfoglalásában ugyanis 479 igen, 37 nem és 107 tartózkodás mellett megszavazta, hogy az Európai Bizottság (EB) felfüggessze Törökországgal a csatlakozási tárgyalásokat. Mivel a javaslat nem kötelező érvényű, mindez nem jelenti azt, hogy zátonyra futott az 1987 óta húzódó folyamat, bár úgy látszik, Erdoğan jobbnak látta befenyíteni az EU-t, mielőtt baj lesz. Mellesleg, ha az EB a maga részéről be is tartja a  megállapodást, Törökországnak még jócskán van mit teljesítenie a csatlakozáshoz – például a terrorizmus elleni törvény módosítása szükségszerű lenne...

ITT OLVASHATÓ

KEMÉNYLEGÉNY TOROCZKAI JÓL MEGADTA A BUZIKNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.25.


Ásotthalom jobbikos alelnök-polgármestere mert nagyot lépni, igazi, a közösségnek fontos, mélyenszántó dolgokat tenni, és betiltotta a buziskodást, meg a mecseteket a településen. Így jövőre elmarad a szokásos ásotthalmi Pride, meg nem épül meg a tervezett mecset sem a városban. Vagyis várjunk csak, hát szó se volt ilyenekről.

Értem én, hogy a Jobbik nagyot akar mondani, meg letolni magáról a Habony-média undorító Vona-buzizását, de azért ez mégiscsak nevetséges.

Elképzelem, ahogy az ásotthalmi kocsmában megnyugodnak a helyiek, minden megoldódott, mert be van tiltva a buziskodás. Kemény lépés, kemény időkben egy kemény embertől.

Valójában pont az ilyen politikusokra nincs semmi szükség. Mert ettől aztán senkinek sem lesz jobb. Toroczkai azzal érvel, hogy azért kell betiltatni a mecsetépitést, mert Szabadkán is épül mecset. Mondjuk ott azért épül, mert élnek muszlimok, például volt koszovói albánok, Ásotthalmon meg nem élnek.

Toroczkai mondása a nagyotmondó semmitmondás tipikus példája: betiltja a buziskodást, meg a nemlétező mecset építését. Csak hát ettől az égegyadta világon nem lesz  senkinek jobb. Nem lesz jobb Ásotthalmon élni, nem lesz több munkahely, nem lesz szebb a város, de nem lesz jobb Magyarországon se élni attól, hogy egy településen be van tiltva a homoszexualitás és a mecsetépítés.

Ez nem akadályozza meg a terrorizmust, nem védi a kereszténységet, nem történik semmi.
Vagyis mégis, embereknek rosszabb lesz az országban, mert megint azt érezhetik barátaink, szomszédaink, ismeretlen polgártársaink, hogy szarabb nekik itt élni, és attól, hogy valakiknek szarabb itt élni, nekünk nem lesz jobb. Ennyi történik: Toroczkai verheti a mellét, kap 15 perc hírnevet, pár Facebook lájkot, emberek tömegei pedig rosszul alszanak, mert megint azt mondták nekik, ők nem érdemlik meg ezt az országot, hiába születtek ide, élnek itt, adóznak itt, hiába teljes jogú polgártársaink...

ITT OLVASHATÓ

MEGVALÓSULT AZ ORWELLI RÉMÁLOM: ORBÁN ARCMÁSA MOSOLYOG MINDENHONNAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.01.25.


Egy fickó nézi a Moszkva1-et, Brezsnyev elvtárs beszél. Átkapcsol a kettesre, ott is Brezsnyev elvtárs beszél. Tovább a hármasra, ott is Brezsnyev beszédet adnak. 

Megy a négyesre, ott áll egy rendőr, és lóbál egy gumibotot:


- Kapcsolgatunk elvtárs, kapcsolgatunk?

ITT OLVASHATÓ

SIRALMAS LÁTLELET A MAGYAROK EGÉSZSÉGÉRŐL - MOST MINDEN KIDERÜL

NAPI.HU
Szerző: Szepesi Anita
2016.11.25.


Egy átlagos uniós polgár születésekor 81 életévre számíthat, de ha Magyarországon él, csak 76-ra. Magyarok vezetik a korai halálozási, a vastagbél és a tüdőrák halálozási statisztikákat, összességében a rákhalálozási listát, pedig folyton orvoshoz járnak - derül ki többek között az Egészségügyi pillanatkép: Európa 2016 című OECD-jelentésből.

Az EU tagállamaiban a születéskor várható élettartam 1990 óta több mint 6 évvel, az akkori 74,2 évről 2014-re 80,9 évre emelkedett. Nyugat-Európában 8 évvel magasabb a várható élettartam, mint a legalacsonyabb számot produkáló közép- és kelet‑európai országokban. Nem csak a kontinens országai, de az egyes országokon belül is nagyok az egyenlőtlenségek a képzettebb, jobban kereső, valamint a hátrányosabb helyzetű lakosok között, főként azért, mert az egyes csoportok különböző mértékben vannak kitéve egészségügyi kockázatoknak, és nagyok az eltérések a jó minőségű ellátáshoz való hozzáférés terén is - írja az OECD szerdán kiadott jelentése.

Magyarországon az 1990-es nem egészen 70 évről 2014-re 76 évre növekedett a születéskor várható élettartam, amivel változatlanul az EU sereghajtói között állunk, Romániát, Litvániát, Bulgáriát és a legrosszabbul álló Lettországot másfél évvel megelőzve.

Íme egy nagyon szomorú első hely

Krónikus betegségek okozták 2013-ban 550 ezer 25-64 év közötti uniós polgár korai halálát, 3,4 millió aktív életév elvesztését okozva ezzel. A százezer lakosra jutó, nem fertőző betegségek miatt bekövetkező korai halálozás átlagos rátája az EU 28 országában 201 fő, a magyarországi adat ennek több mint a duplája, 411 fő, amivel vezetjük a listát. Magyarország után a sorban következik Bulgária 410 -es, Litvánia a harmadik 372-es rátával. A 411-es halálozási ráta összesen több mint 129 ezer, 100 ezer lakosra vetítve 2319 elvesztett életévet jelent.

EU-szerte a legtöbb korai halál 45-64 éves korban következik be, 2013-ban 508 ezer uniós polgár vesztette életét ebben az életkorban.

Iszunk, dohányzunk és túlsúlyosak vagyunk

Az dohányzás visszaszorítására tett erőfeszítések ellenére az EU országaiban élő öt
felnőttből egy napi rendszerességgel dohányzik, minden ötödik felnőtt legalább havonta egyszer túl sok alkoholt iszik, s minden hatodik túlsúlyos. A munkaerőpiac és az egészségi állapot szoros összefüggését mutatja, hogy az egy vagy két krónikus betegséggel élő 50-59 éves korosztályában a foglalkoztatási ráta alacsonyabb, mint a krónikus betegségektől menetes populációban. Ugyanez igaz a túlsúlyos, a dohányzó, és a nagyivó lakosságra is. A nagyivók munkaerő-piaci mutatói lényegesen rosszabbak a nem alkoholizálókénál.
Alkoholizálásban is sikerült egy kevésbé dicső élvonalbeli helyezésre szert tenni, a 15 év körüli magyar fiúkkal csak a litvánok képesek lépést tartani ivásban, az ugyanilyen korú lányokat pedig egyedül a dán lányok hagyják le az EU-28-as listán. Ehhez képest meglepő, hogy a szeszes italokat  mértéktelenül fogyasztó magyar felnőttek aránya még az uniós átlag felét sem éri el.

Dohányzásban mind a gyerekeknél, mind a felnőtteknél stabilan tartjuk pozícióinkat a legtöbbet dohányzó országok között.

A foglalkoztatottság egészségre gyakorolt hatása a mentális betegségek gyakoriságában is tetten érhető, az 50-59 év közötti súlyos depressziósok között kétszeres a munkaerőpiacról korán kiesők aránya...

ITT OLVASHATÓ

OLVASÓI LEVÉL: ORBÁN MAGYARORSZÁGA, AVAGY A FELFELÉ ÍVELŐ LEJTMENET MAGÁN STÁCIÓI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: H. A.
2016.11.25.


1. Fél évszázadnyi serénykedés, nagyon szolid, élhető, de nem jólétben.

2. Rövid idejű, száz százalékos rokkantság.

3. Még rövidebb idejű, hatvanhét százalékos rokkantság.4. Negyven százalékban megváltozott munkaképesség.

5. Komolyabb papírokkal támogatott, meddő álláskeresés, megalázó alamizsnával.

6. Kétségbeejtő és megalázó állásvadászat, alamizsna, jövedelem és juttatás nélkül.

7. Tartalékok majd a vésztartalékok kényszerű felélése. Fogyasztás minimalizálása.

8. Szabadulás a „ballasztoktól,” minden nem alapvető nélkülözhető kiárusítása.

9. Átmeneti kölcsön kényszerű felvétele. (Szigorúan nem banktól!)

10. A kritikus pénzhiány eladatja a Budapest közeli korszerű otthont, féláron.

11. Otthonkeresés, panziózással. (Albérlet fiataloknak, dolgozóknak, hosszútávra.)

12. A vezérmaffia egészségbiztosításnak nevezett tetemes sarcot vet ki, a nincstelenekre is.

13. A szociálisan érzéketlen segédmaffia, „van pénzük” indokkal, nem igazol rászorultságot.

14. Élet a sarc nemfizetés retorziója miatti örökös rettegésben, orvosi ellátás nélkül.

15. „Élelmiszerben” apró kavics, fogat tör. (A bennmaradó rész két év alatt kirothad.)

16. Élet egy beteg p…l. Néha maga a pokol, máskor kicsit könnyebb.

17. Élet egy beteg g…l, sorozatos g…i…g g…l, rettenetes kínokkal és b…l.

18. Élet a rendszeres a…g g…l, meg a többi fájdalmas egészségkorlátozó „aprósággal”.

19. A vészesen fogyó pénz, naponta csökkenti egy normális otthon megvételének esélyét.

20. Sajátkezű, pici ház építése, legolcsóbb anyagokból, az egyik legszegényebb megyében.

21. Az előre nehezen kalkulálható kiadások kimerítik a közeli nyugdíjig kitartani hivatott kasszát.

22. A fogyasztás és kiadás agyonminimalizálása, szinte minden holmi eladása.

23. Küzdelem a friss lakásban megjelenő penész és doh ellen. Alacsony hőmérsékleten. (A lakhő alja hat fok, a tizenkettő általános. A matrac a test alatt sem melegszik. Minden nedves, az ágynemű is.)

24. A pénztartalék kritikus szintje eladatja a befejezetlen, de lakható házat, anyagáron.

25. Lebegés a seolban. (Egy büdös panzióban fekvés kínok között, bénán, orvosi ellátás nélkül, két hónapon át.)

26. Két hónap egy drága, de annál szerényebb és lopós albérletben.

27. Menekülés egy újabb lepukkant panzióba. (Az ár itt sincs arányban az értékkel.)

28. Beérett a korábban elképzelhetetlen, a fertővé vált „haza” elhagyásának a gondolata.

29. Hatvankét évesen feltételes távozás a szétzüllesztett országból.

30. Idegenben szembesülés az abszolút hontalansággal. Megélni, nem adatik meg bárkinek egy oltalmazó haza.

31. Valamilyen megoldásban bízva, visszatérés a semmibe, marcangoló belső váddal és mérhetetlen szégyennel.

32. Az ordító szükség, a maradék fillérekből, a „földönfutók” földjén, zugot lel. Egy kissé roskatag, itt-ott beázó, szinte putrit. Még nem omlik. De ott a félsz, hogy ez sem marad!

33. Elérkezett a várva várt nyugdíj kora. De jött vele a maffia, szinte karácsonyra: A járadék negyede, adótartozás címén elvonva


ITT OLVASHATÓ

NE ADD A GYERMEKED! - TÁRSADALMI VITA A HATÉKONYABB GYERMEKVÉDELEMÉRT

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Veress Zsuzsanna
2016.11.25.


Az Országgyűlés több gyermekvédelmi és egészségügyi törvénymódosító javaslatot tárgyal társadalmi egyeztetés nélkül, a szülők háta mögött, amelyek sértik az Alaptörvény előírásait, alapvető jogainkat!
 
A szülő és gyermekellenes törvénytervezetek előírásai szerint ügyészségi jóváhagyás nélkül is lehetséges lehet a „munkavállaló szülő vagy gyermek elővezetése”, ha pl. nem működik együtt megfelelően a bölcsődével, óvodával, iskolával, nem megy el a szülői értekezletre, vagy nem viszi el gyermekét valamelyik szűrővizsgálatra, mert dolgozik, vagy más egyéb akadályoztatás lép fel!
 
A Szülői Jogi Fórum csoport képviselői részt vettek az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén 2016. november 16-n, a Képviselői irodaházban, ahol egyéni képviselői indítvány alapján az „egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról” szóló, T/12477. számú törvényjavaslat részletes vitája volt napirenden.
Egy olyan törvénymódosítási csomag van megszületőben, amit hiszünk, mindenki meg fog szenvedni kivétel nélkül, legyen jómódú, gondos szülő, vagy szegény nincstelen. Azért mentünk oda a Népjóléti Bizottsági ülésre, mert elhittük, hogy demokrácia van az országban és jogállamban élünk. Azt hittük van némi beleszólásunk a gyermekeink életébe. De nem kapunk szót!
 
Szülőként tiltakoztunk, aláírásgyűjtéssel és írásban elküldtük a sajtónak és az illetékeseknek, de nem történt semmi.
 
Magyarország gyermekbarát Kormánya nem kíváncsi a szülők véleményére, ezért NYÍLT LEVÉLBEN fordulunk a törvényhozók felé, hogy módosítsák elképzeléseket és a „drákói” szigor helyet valódi gyermekvédelmi intézkedéseket hozzanak. Az elmaradt egyeztetések miatt is nyílt vitára szólítjuk fel az illetékeseket, az Országgyűlés Népjóléti bizottság tagjait és az EMMI képviselőit:
 

5 DOLOG, AMIVEL SIMÁN ÁTVERHETIK MA AZ INTERNETEN - A BLACK FRIDAY NAGY TRÜKKJEI

HVG.HU - TECH
Szerző: hvg.hu
2016.11.25.


A nagy bevásárlási szezon idején sokkal átverhetőbbek vagyunk, mint máskor. Éppen ezért nem árt néhány dologra ügyelnünk, hogy a vásárlás végül ne szomorú arccal végződjön.

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé vált a Black Friday, azaz a fekete péntek, ami hagyományosan a hálaadást követő péntekre esik, és a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. Ilyenkor az üzletek mindig komoly akciót hirdetnek a termékekre, amivel természetesen már hetekkel előtte teleszórják a Facebookot és az internetet. Sajnos ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a figyelmetlenségre, és könnyen átverés áldozatai leszünk. A Thats nonsense ezért összeállított egy listát, hogy mi az, amire ilyenkor is feltétlenül figyelnünk kell:

ITT OLVASHATÓ

EGYMILLIÓ MAGYAR A PERIFÉRIÁN

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: Farkas Melinda
2016.11.25.


Főként a keleti és a déli határ mentén helyezkednek el Magyarország legfejletlenebb járásai, amelyekben közel egymillió ember él. Az átlagosnál sokkal kevesebb errefelé a foglalkoztatott, több a gyermekkorú és az eltartott, az országos átlagnál magasabb a születések száma, de jóval kedvezőtlenebb a halálozási arány is. Magas a munkanélküliség, alacsonyak a bérek és a nyugdíjak, rengeteg a rokkantnyugdíjas, a gyerekek közel fele pedig szegényes körülmények között él. A képzett munkaerő folyamatosan költözik el a fejletlen vidékekről, ami tovább súlyosbítja a járások kilátástalan helyzetét – többek között ezeket a megállapításokat tartalmazza a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) lapunk által megismert legfrissebb kiadványa, amely hazánk legelmaradottabb vidékeit vette górcső alá.

A járások területi fejlettség szerinti aktuális besorolását kormányrendelet rögzíti. Azok a járások minősülnek kedvezményezettnek, amelyeknek fejlettségi szintje nem éri el az átlagost. A fejlettségi rangsor legvégén szereplő, komplex programmal fejlesztendő 36 járás (összesen 197 járás van Magyarországon – a szerk.) adja az ország területének ötödét, és itt lakik a hazai népesség egytizede, mintegy 982 ezer ember.

A legfejletlenebb járásokban száz lakásra 243 lakos jut, hússzal több mint országosan. A laksűrűség elsősorban Borsod és Szabolcs érintett járásaiban magas, amiben szerepet játszik a jellemzően nagyobb háztartásokban élő cigány népesség felülreprezentáltsága. A 2011. évi népszámláláskor az érintett járások lakásainak 16 százaléka komfort nélküli, szükség- és egyéb lakás volt, ami az országos átlag két és félszerese. A 2015. eleji adatok alapján az érintett lakások 10 százalékában nincs vezetékes víz, ami az országos arány kétszerese, és az országos 77 százalékkal szemben mindössze a lakások 45 százalékát csatlakoztatták a közüzemi szennyvízgyűjtő hálózatra. A vizsgált települések 54 százalékában nincs helyben háziorvos (országosan 49 százalék ez az arány). Egy háziorvosra és házi gyermekorvosra 1693 lakos jut, 139-cel több, mint országosan...


ITT OLVASHATÓ

AZ ELEKTRONIKUS NAVIGÁCIÓ TÖRTÉNETE

LÁZÁRBIBI BLOGJA
Szerző: LÁZÁRBIBI
2016.11.23.


Nem mindig volt ilyen egyszerű meghatározni a pozíciónkat

A földrajzi helyzet pontos meghatározásának igénye egészen az ősidőkig nyúlik vissza. Mára már megszoktuk hogy a legkisebb okostelefonban is van GPS vevő, de rögös út vezetett idáig. Az iránytűk, a szextánsok, a kronométer és a világítótornyok után a legnagyobb felfedezést a rádiós iránymérés jelentette. Ezen navigációs technológia megjelenése volt az első nagy mérföldkő a XX. században, és innen számíthatjuk az elektronikus úton történő helyzetmeghatározás kezdetét.
 
Már 1888-ban rájöttek hogy egy egyszerű vezeték-hurok is irányérzékeny, a forrás felé fordítva maximális jelet ad, arra merőlegesen pedig szinte semmit. Később a hurok és dipól antennák megjelenése után a jelenség még jobban beigazolódott. A legkorábban használt hosszú és középhullámokon az adó felé fordított antennával volt legjobb a vétel, tehát ha két egymástól távol eső pontból meghatározzuk az adó irányát, és a térképen húzunk 1-1 vonalat, akkor a metszéspontban megkapjuk az adó koordinátáit.
 
Eleinte hatalmas forgatható hurokantennákkal próbálták a legerősebb jel irányát meghatározni, de 1905-ben a Marconi cég kifejlesztett egy praktikusabb megoldást. Ennek lényege hogy a szélrózsa minden irányába egy kör mentén hosszú és ferde antennákat helyezünk el, amelyek a kör középpontjában találkoznak, ahol egy forgó kapcsolóval lehet kiválasztani az éppen használatos párt. Ezután sorban megmérjük a vett jel erősségét. A maximum illetve minimum jelszintet vevő antenna meghatározza az adás irányát. Eleinte 16, később 45 antennapárt használtak. Több pontról végezve a mérést az irányok metszéspontja megadja az adó helyét. Lenti képen a TELEFUNKEN cég egyik vevője látható amivel a léghajók pozícióját határozták meg...
 

HÁTHA MÉGSEM BLÖFFÖL PUTYIN

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos lajos
2016.11.25.


Az Orosz Földrajzi Társaság november 24-ei díjkiosztó ünnepségén kérdezte meg Vlagyimir Putyin egy kisfiútól, hogy hol ér véget Oroszország határa. A gyerek példásan válaszolt: „A Bering-szoroson túl, az USA-nál”. Ám az elnök így korrigált: „Oroszország határai sehol nem érnek véget”. (A linkkel elérhető videón 05:40-nél)

Nem mintha számítana, de ami engem illet, nem ízlésem szerinti az ilyen hetvenkedés. Még akkor sem, ha az orosz állami televízió kiváló műsorvezetője, Vlagyimir Szolovjov az aznap éjszakai vitaműsor elején kifejezetten szellemesnek találta az államfő riposztját. Bár ő is hozzátette: „Ettől a mondattól biztosan sokan kaptak infarktust a világban”.

Kétségtelen, hogy a múlt héten, Németországban a leköszönő amerikai elnök, Barack Obama nevezte katonai szuperhatalomnak Oroszországot. De én akkor is azt írtam erről: „A hirtelen felértékelés egyik oka lehet, hogy a görög eposzok mintájára, immár erősnek és hatalmasnak akarja mutatni ellenfelét, mert így heroikusabbak láttathatja saját nyolc évének, meglehetősen eredménytelen külpolitikai erőfeszítéseit”.

Mostanság sokan misztifikálják az országot, amelynek lehetőségeiről eddig oly ajkbiggyesztve beszéltek, s a Kreml vezetőjét, amelynek eddigi teljesítményét annyira lekicsinyelték. Talán azért, hogy feledtessék azt a tehetetlenséget és tehetségtelenséget, amellyel a nyugati elit tagjai, elsősorban az USA kormányai és pénzügyi körei, kezelték a bolygónk ügyeit az elmúlt negyedszázadban. Putyin erre játszott rá a rögtönzött földrajz-vizsgáztatással.

Ő tudja, miért tette. Mi viszont azt tudjuk, hogy Oroszországnak vannak határai. Még inkább korlátai. Miközben az orosz katonai képességek már a nem szakértőt is elgondolkodtatják, az ország lakosságának száma, a gazdaság egészének teljesítménye elmarad attól, hogy a belátható jövőben szuperhatalomnak lehessen tekinteni az Oroszországi Föderációt. Ám mégis van itt egy bökkenő. Vajon hagyatkozhatunk-e a régi fogalmainkra, a régi beidegződéseinkre?

Ugyanis megtörténhet az, amit egyre többen mondogatnak manapság, hogy a szuperhatalmi gondolkodásnak leáldozott. A hidegháború időszakában az USA-t, illetve a vele szemben álló Szovjetuniót illette a jelző, aztán az utóbbi huszonöt évben csak az Amerikai Egyesült Államokat. Napjainkban azonban, amikor mintha többpólusúvá válna a világ, Oroszország ismét megkerülhetetlen tényezővé látszik előlépni. Főleg akkor gondolhatjuk ezt, ha a Kreml erősségei közé számítjuk a vezetők jó kapcsolatát az iszlám világgal...

ITT OLVASHATÓ

TV2 "TÉNYEK" - ÍGY VÁLT A CSATORNA POLITIKAI FEGYVERRÉ

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2016.11.25.


Míg korábban a TV2-t kereskedelmi médiumként aposztrofálhattuk, ma már inkább „a kormány szócsöve” kategóriába illik. A csatorna az akkori közúti balesetekről, gyilkosságokról és édes pandamacikról szóló riportok mellett, a korábbi tendenciához képest egyre nagyobb arányban tudósít politikai hírekről, sőt úgy tűnik áttért a karaktergyilkosságok és hírhamisítások dimenziójába.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő, állami hitelből vásárolt, egyre csak növekvő TV2-csoport lejárató-hitelrontó riportjaival inkább megszegi a médiaetika szabályait annak érdekében, hogy a kormány malmára hajtsa a vizet. Vona Gábor lejáratási kísérlete után többen is feljelentették a csatornát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Kegyvesztettből kereszttűzbe

Spéder Zoltán, a kormány által támogatott milliárdosból vált egy csapásra kegyvesztett célponttá. Spéder internetes hírportálja, az Index írt arról, hogy a sportsérülése után spirituális útra tért Orbán fiút a terrorelhárítás hozta haza Ugandából. Későbbi kommunikáció szerint ez meg sem történt, mivel a miniszterelnök családjában ez milyen példát mutatna, de ez a cikk pont elég volt arra, hogy összeboruljon az addig gondosan építgetett kártyavár. Bankja, az FHB folyamatosan pénzszűkében volt, korábban a kormány törvényt is írt kifejezetten azért, hogy neki kedvezzen, így a piaci torzítást kárként megélők is rendre ellene fordultak. Lázár János barátsága sem volt elég, hiszen össztűz alá vonta Spédert a habonyizált Lokál és a Vajna-féle TV2.

Nemcsak paparazzo-fotókkal és magánjellegű információkkal próbálták kellemetlen helyzetbe hozni, hanem szándékosan manipulált felvételeket közvetítettek. Így lett a kolléganőnek köszönésképpen adott pusziból csókjelenet, a 35 milliós luxusverda valójában 10 milliót ér, a sorscsapásként tálalt súlyos operáció egy sima vakbélműtét volt.  Ebben a riportban Spédert „félmillió ember megtakarítására” pályázó pénz- és hatalommániás embernek ábrázolták, családos kolléganőjét pedig a szeretőjének állították be. Spéder ezt nem is hagyta jogi lépések nélkül: összesen 5,7 millió forint sérelemdíjat ítélt meg neki a bíróság a Tények című műsor róla készített riportja miatt. 

A Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében ugyanis kimondta, hogy a műsorban valótlan állításokat híreszteltek az üzletemberről, és ezzel megsértették jó hírnevét, magánélethez és a magántitok védelméhez fűződő jogait. ..

ITT OLVASHATÓ

EGYMILLIÁRD FORINTOS TAXISZÁMLÁT HOZOTT ÖSSZE A KÖZMÉDIA - A MI PÉNZÜNKBŐL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.11.24.


Ezekről ne maradj le!

A Gazdasági Versenyhivatal felelős állampolgárokat keres a kartellezés elleni harchoz! (Átlátszó)Tarsoly szerint Orbán miatt dőlt be a Quaestor (Magyar Narancs/Index)Nyugat-balkáni járatok: formaság a pályáztatás ((MNO)


Ha van 3 perced:

A Gazdasági Versenyhivatal felelős állampolgárokat keres a kartellezés elleni harchoz!A Gazdasági Versenyhivatal a korrupcióellenes harcot 70 milliós plakátkampánnyal fokozta, a kartellezőkre kihegyezve. Eközben az elmúlt hat évben nem történt érdemi vizsgálat az olyan nagyobb cégeknél, mint mondjuk az Elios Zrt. vagy a Duna Aszfalt, pedig esetükben vannak gyanúra okot adó körülmények. A GVH elmondása szerint a kampányuk elsődleges célja az engedékenységi politika ismertségének növelése volt. (Átlátszó)

Tarsoly szerint Orbán miatt dőlt be a QuaestorTovábbra is tartja az az álláspontját Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa, hogy nem követett el bűncselekményt, és nem tudott arról, hogy mit művelnek a cégcsoport egyes dolgozói – mondta az üzletember a Magyar Narancsnak adott interjújában. Szerinte a vádirat nagy része koholmány és hazugság, és elkerülhető lett volna a bukta, és Orbán Viktor tehet arról, hogy a Quaestor ügyfelei megrohamozták az irodákat, ami végül bukáshoz vezetett. Tarsoly állítása szerint az MNB-től kapott ígéretet is, hogy megúszhatják, a bank tagad és feljelentést tett. (Magyar Narancs/Index, Index)

Nyugat-balkáni járatok: formaság a pályáztatásA Wizz Airre szabták azt a fél évvel ezelőtt megjelent pályázati kiírást, amely a Budapest és a nyugat-balkáni országok fővárosai közötti légi járatok koncessziójáról szól. Ennek megfelelően nem annyira meglepő, hogy Szijjártó Péter már lényegében bejelentette, hogy valóban a Wizz Air fogja szállítani az utasokat. A gond csak az, hogy hivatalosan még le sem zárult a tender. (MNO)

Ha van még két perced:

A rendőrség nyomozást indított annak a józsefvárosi közbeszerzésnek az ügyében, ahol egy uruguayi kórházra hivatkozott a vállalkozó referenciaként, de köze sem volt hozzá. (444)

Tarol az illegális gyógyszer-kereskedelem – szakértők szerint rendszeresen jut Skandináviába magyar illegálsi forrásokból származó szer. (MNO)

Brutálisan romlott Magyarország versenyképessége az utóbbi években – jelentette ki Lázár János egy kormányzati konferencián. (Portfolio)

Gyárfás Tamás tagadja, hogy bármi gond lenne a vizes VB-vel kapcsolatos szerződésekkel, azokra egyszerűen más szabályok vonatkoznak. (HVG)

300 millió forintért nyerte el a Zsanai Földgáztároló őrzését a Civil Kft, ami 6 évvel ezelőttig Pintér Sándor belügyminiszteré volt. (24.hu)

Kertész Balázs, a miskolci patikakirálynak is privatizált egy Fővám téri ingatlant, még 2007-ben, amikor a jogi bizottság elnöke volt. (Átlátszó)

7-8 milliárd forintot spórolt az állam a letelepedési kötvényekkel – védi a programot az NGM. Ez igaz, csak hogy utána több mint 8 milliárdot bukott rajta. (MNO)

Egymilliárd forintos taxiszámlát hozott össze a közmédia, közbeszerzések nélkül. Szerencsére, az évi 80 milliárdos költségvetésből futja erre. (Napi)

A havi átlagbérnél kevesebbet fizet Mészáros Lőrinc az embereinek, pedig a nemzet gázszerelőjének cégbirodalma egyre csak hízik. (Index)

ITT OLVASHATÓ

ORBÁNÉK AMERIKAI CSAPDÁBA SÉTÁLHATTAK BELE, AMIKOR BEENGEDTÉK PHARAONT MAGYARORSZÁGRA

444.HU
Szerző: Sarkadi Zsolt
2016.11.24.


...Orbán Viktor még októberben azt mondta a parlamentben, hogy Ghaith Pharaon szaúdi üzletember körül
amerikai titkosszolgálati játszma zajlik.
A miniszterelnök egy MSZP-s kérdésre válaszolt így, és a téma azért jött fel, mert az FBI és az Interpol által is körözött Pharaon villát vásárolt Orbán XII. kerületi házával szemközt. A pénzmosással, terrorizmus támogatásával, vesztegetéssel, illegális bevándorlás elősegítésével és nukleáris technológiával való visszaéléssel is vádolt szaúdi bankár korábban bőszen üzletelt Tiborcz Istvánhoz köthető cégekkel és a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal is.

Orbán és a kormány egy ideig ragaszkodott hozzá, hogy Pharaon nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarország számára, most viszont már úgy tűnik, mintha kihátráltak volna ebből, és csak annyit mondanak, hogy a bankár már nem tartózkodik Magyarországon.

De bármennyire is gyanús meg sötét figura is ez a Pharaon, és bármekkorát is hibáztak a magyar titkosszolgálatok, hogy a miniszterelnök és a családja közelébe engedték ezt az embert,
jó esély van arra is, hogy Orbán joggal emleget amerikai titkosszolgálati játszmát a háttérben...
ITT OLVASHATÓ

A KÜLFÖLDI BEILLESZKEDÉS LISTÁJA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Rita
2016.11.25.


Rita cukrászként dolgozik egy angliai szállodában, jelenleg a hetedik ott töltött hónapját tapossa, ennek minden szépségével és nehézségével együtt. A címben is említett listát elsősorban magának írta a beilleszkedést megkönnyítendő, de aztán kérésemre kicsit írt még hozzá magáról is. Engem speciel nagyon érdekelne, milyen is egy angliai hotelben cukrászként dolgozni, úgyhogy remélem, ez csak egy amolyan bemutatkozó poszt lesz. Következzen tehát Rita 10 (+1) pontja magának és immár nektek is.

„Huszonhét éves vagyok, három éve dolgozom cukrászként, ebből két évet egy ismert szállodaláncnál töltöttem Budapesten, igazi kiképzés volt. Komolyan, az itt megszerzett tapasztalatokat az élet szinte minden területén használni tudom, szerettem itt lenni.

Jó ideje tervezgettem már a külföldre költözést, főbb motivációim a „valami új”, kaland, angol és a pénz volt. Ugyan jó érzés volt a tudat, hogy nem kell menekülnöm itthonról, ha esetleg nem úgy jön ki a lépés, akkor van hova visszamenni. Szóval ugrottam, mégpedig Angliába (főleg a nyelv miatt).

Csak elkezdeni volt nehéz, utána felgyorsult az egész folyamat, az önéletrajzom elküldése után egy héttel már túl voltam Az Interjún és két hét múlva már azon kaptam magam, hogy megállapítom, nem kellett volna a télikabátot otthon hagyni. Mindez 2016 áprilisában történt.

A második dolog, amire rájöttem, hogy kicsit túlbecsültem az angolomat, a harmadik pedig, hogy van rémisztőbb annál, amikor nem érted meg az embereket, mégpedig az, amikor ők nem értik meg, amit te mondasz.

Tehát a második hétre már kezdtem nagyon furcsán érezni magam, ezért leültem tisztázni egy-két dolgot.

A masszív kétségbeesést megkönnyítendő, írtam egy listát (nevezhetjük szabályoknak is akár, de az annyira komoly), amiben összeszedem a legfontosabb gondolatokat, összegzéseket a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

(Az első két hetet a szálloda birtokán lévő meglehetősen rusztikus staffhouseban töltöttem, itt írtam ezt a listát is).

A szállodában cukrászként dolgozom, jelenleg visszafogottan lelkes vagyok, a beilleszkedés és a körülmények megszokása van folyamatban, tehát sziporkázó személyiségem még nem kimondottan kezdett el tombolni, részben az érdeklődés hiánya, részben a nyelvi korlátok miatt.

Ezek a dolgok egyébként nem keserítenek el, jelenleg ez így pont jó és derűs hangulatban telnek napjaim.

A kollégák kedvesek és segítőkészek beleértve a séfeket és a cukrászfőnökömet is, aki gyakran énekelget, illetve dúdolgat, valamint sűrűn motyog maga elé, de biztosít afelől, hogy minden okés, csak magához beszélt.

A helyi őrültek természetesen itt is megvannak, de legalább vidámság van a konyhán. Sok a spanyol, de van brazil, jamaicai, portugál, indiai és persze brit munkatárs is mindenféle beosztásban.

Rapszodikus kapcsolatom van egyelőre a helyi termékekkel, döbbenetes mennyire máshogy viselkedik, például a tejszín… Szinte külön posztot érdemelne.

Jöjjön hát a listám, előre szólok, hogy ezt elsősorban magamnak írtam (tehát a megszólítás is nekem szól) és elég szubjektív, de elképzelhető, hogy mást is érdekel, tehát ezért osztom meg.

Így kaptok egy merőkanállal a lelkivilágomból és remélem sikerül visszaadni a hozzáállásomat és a gondolkodásmódomat, anélkül, hogy okoskodásba fulladna a dolog...


ITT OLVASHATÓ

EMBEREK, ÚJRA VAN NÉPSZABADSÁG!

444.HU
Szerző: anarki
2016.11.24.


Nem az igazi, úgy hívják, hogy n0l.hu, és a Kétfarkú Kutya Párt áll a háttérben, ahogy az a nyitólapról azonnal gyanítható...

Néhány írás belőle:

Olimpia 2024 pályázat: Ha nem nyerjük meg, akkor is megrendezzük!


Vidékfejlesztés: Folytatódik Budapest lezárkóztatása a vidékhez

Rabok legyünk, ne Arabok!

Államosítanák Hosszú Katinkát

Lesifotósokat zaklat Vona Gábor

Új no-go zónákat adott át Szijjártó Péter Dániában

ITT OLVASHATÓ


VAJNÁNÉ, A FILOZOPTER, MEG ORBÁN MŰFEJE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.25.


Azon a napon, amikor Pityinger Lászlót fölmentette a tekintetes bíróság a hungarocell-orbán agyusztálása miatt, tehát tegnap, más, egyéb dolgok is jelezték földön és egen, milyen kies hely lett Magyarország röpke hat és fél év alatt, amióta forradalom történt a fülkékben, és ránk szakadt a mennybolt, meg az elviselhetetlen jólét.

Pityinger úr munkásságát nem ismerem különösképpen, sőt, mondhatjuk azt, hogy fingom sincs róla, egyetlen slágerét hallottam csupán, amelyben arról danászik, hogy „megyünk lopni”. Ezen kívül akkor került a látókörömbe, amikor műanyag Orbán-fejjel labdázott a téren, mert nem tetszett neki a forradalom kimenetele.

Az természetes, hogy garázdasággal vádolták meg, hiszen azok az aktivisták is ebbe a bűnbe estek, akik egy híd tetejét választották pihenőhelyül egyszer. Garázdának lenni nagyon könnyű minálunk, akad viszont egy ontológiai dilemma: Pityinger úr ügyében mennyiben befolyásolta a garázdaság tényállását, hogy az a műanyagdarab miniszterelnökünk ábrázatjára hajazott.

Ha csak ez volt a bűn, akkor a tekintetes bíróság a bálványimádás hibájába esett, mert nem tudható, a hungarocell-cafat mennyire önazonos magával az ábrázolttal. Illetve, az büntetendő-e, ha mondjuk, épp Gyurcsányt formázza az ideiglenes labda, akit viszont le is lehet köpni, mint azt Fábry úr celebrálta még nagyobb nyilvánosság előtt épp a televízióban, mindenfajta következmények nélkül.

Obersovszky elvtárs is akkor hengergőzött meg a szarban, amikor „álamelnök” urat noszogatta, hogy perel, ugye perel!? Mindez azért bukott föl a múlt mélységes kútjaiból bennem, mert a tekintetes bíróság is kollaboránssá vált, hiszen ő meg Orbántól érdeklődött, hogy miniszterelnök úr, perel, ugye perel!? Mert becsületsértést is a Pityinger nyakába akasztottak volna nagyon szívesen.

E célból átiratban keresték meg Orbánt, nem óhajt-e magánindítványt tenni. Nem óhajtott, szart válaszolni úgymond a bíróság levelére, mert tán föl sem bontotta. Mégis érdekes dolog ez az egész, ami nagyon messzire vezet. Örökös miniszterelnök urat Pityinger futballozása nem érdekli, kiesik széles, messzire tekintő látóköréből, Piytinger mehet tehát Isten hírével, amerre lát. Ellenben a média annál inkább izgatja Orbán istenkirályt, mint az kiderült az utóbbi hónapok felturbózott történéseiből.

Például máma abban a felemelő állapotban leledzünk, hogy országos lefedettségű rádió csak olyan van, amelyből kizárlag az egy igaz ige szólhat, mert az összes állami kézben nyugszik. És itt csúszik be a képbe a Class FM. Énnekem különösebben nem fáj a nem léte, csak állatorvosi lóként vizsgálgatom beszántásának históriáját...


ITT OLVASHATÓ

HALLÓ, TRAMPLI?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.11.25.


Halló! Te vagy az, Trampli?
Itt Viktor Orbán beszélek, Budapestről!
Hogy spelling?
Hát persze!
V, mint vagyon, I, mint Isten, K, mint király, T, mint Trumpli, O, mint Oroszország, R, mint Rex Ungarorum!
VIKTOR!
Nem érted vazze?
Hangosabban már nem tudom mondani!
Nem, NEM BUKAREST, HANEM BUDAPEST!
Igen, igen, Magyarországról!
Én vagyok Isten kegyelméből Magyarország miniszterelnöke, Horvátország és Dalmácia, valamint Ráma, Halics és Ladoméria ura, Jeruzsálem királya, Apulia és Capua fejedelme, etc. etc. - nem sorolnám...
Hogy lemaradtál egy világháborúról?
Nem, nem hinném, sajnos mi sem, most átmenetileg mások bitorolják a fent említett államok területét, de már folyamatba tettük az Európai Unió annektálását, így a probléma megoldódik hamarosan!
Már csak ezzel a Jeruzsálemmel van baj, ezek a tuggyukik állandóan akadékoskodnak!
Hogy miért hívtalak?
Hát azért, mert hallottam, hogy problémáid vannak otthon, és szeretnélek megmenteni!
Persze, ha valamihez, hát a megmentéshez nagyon értek!
Referencia?
Hát talán a magánnyugdíjpénztárakat ajánlanám figyelmedbe, de éppen ennyi erővel említhetném az egészségügyi kasszát, azt is megmentettem, meg némi földet, gyárakat, kastélyokat, ezt-azt...


ITT OLVASHATÓ

HATALMAS SIKER EZ A KORMÁNYNAK: DURVA ÁREMELÉSEK JÖNNEK - MÁR A CBA IS SZEMBEKERÜLT AZ ORBÁN-KORMÁNNYAL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.11.24.


Nagyot nem tévedtünk, amikor arról írtunk, hogy a magyar kisvállalkozások belerokkannak majd az Orbán-kormány béremelésébe, az infláció meglódul és elbocsátások várhatók.

Ugyanezeket
nyilatkozta a 24.hu-nak a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Neubauer Katalin:

Teljesen természetes, hogy a polgárok lelkesednek azért, hogy növekszik a bérük és végre nemcsak a bruttó, hanem a nettó bérük is. (...) Ellenben, ha ezt a vállalkozói oldalról nézzük, akkor ez kitermelhetetlen! (...) Mi is szeretnénk többet fizetni a dolgozóinknak, csak nincs rá fedezet. Minden évben újabb sarcokkal van terhelve a kereskedelem. Minden évben van valami extra, és most ez"...


ITT OLVASHATÓ

A ZSIDÓ FIZIKÁRÓL

HVG.HU
Szerző: Tóta W. Árpád
2016.11.24.


...Az ostoba nagyotmondás nem egyszerűen túl van az igazságon, hanem el akarja hallgattatni.

Különben belebotlana úton-útfélen. Ezért ellensége a szabad sajtó helyből, ki is osztotta őket Trump ugyanazzal a lendülettel, amivel lelőtte a műholdakat. Az egész média hazudik – ezt ordítja minden ilyen pszichopata, de igazából azt fájlalja, hogy nem hagyják őt zavartalanul hazudni.

Mindebben semmi újdonság nincsen. A kellően nagy hazugság módszerét legalább Hitler óta ismerjük, a nemkívánatos, sőt burzsoá áltudomány fogalmát pedig Sztálin és Zsdanov alkotta meg. Ők arra jutottak ideológiai alapon, hogy számítástechnika (ahogy ők hívták: kibernetika), valamint genetika nem létezhet. Ült ez a két nagytudású egy-egy vodka fölött, és megbeszélték. Koba, hallod, állítólag lesznek robotok. Te elhiszed ezt? És nem hitték el. A genetikával az volt a baj, hogy egy szerzetes fedezte fel, a számítástechnika meg valahogy ellentmondott a marxizmus-leninizmusnak, és akkor az volt a fontosabb. Ma már eléggé fakultatív tantárgy. Az informatika és a genetika létfontosságú technológiává vált már a huszadik században, a Szovjetunió pedig reménytelenül és tartósan lemaradt.

A nácik zsidó fizikának nevezték el a relativitáselméletet, és megalkották helyette az úgynevezett német fizikát. Az természetesen téves volt, de legalább hazafias. Mire észbe kaptak, addigra kiderült, hogy atombomba viszont nem lesz belőle. Már megint a zsidó fizikusok jártak jól.

Mi magyarok láttunk már ideológiailag helyes, politikailag eladható, ám sajnos az igazságon túlterjeszkedő szénbányászati programot is; ennyire régi nóta, amit Trump fúj. Igaz, a magyar Eocén-program azért bukott meg, mert nem volt gazdaságosan kitermelhető szén, de ott is előbb járt a száj, mint az ész. Már készen volt a pártvezetők szövege arról, hogy arccal a széntüzelés felé felvirágzik a szocializmus. Senkinek sem állt érdekében, hogy ebbe holmi tudósok belerondítsanak. Környezetvédők nemigen voltak még, és ha elkezdenek pattogni, nyilván megnézhetik magukat.

A fenti példákban a történelem, úgy is mint az élet tanítómestere, azt mutatja, hogy az igazságtól elrugaszkodott politika mozgástere jóval kisebb, mint amilyennek látszik. Egyrészt kénytelen aktívan elnyomni az ellenérveket, mert különben tarthatatlanná válik a pozíciója. Másrészt meg le lehet az igazságot taposni, és kalandozni odaát, de az igazságon túl ott vár apukája, a valóság.


És olyan pofont kever le, hogy évtizedekig cseng a füled utána.

A megvezetett, alvajáró országok előbb-utóbb koppannak. Aztán lehet újragondolni a romok között. Mélyen igazságtalan, sőt igazságon túli, hogy sorsuk általában nem azonos azokéval, akik megetették velük a burzsoá áltudományt, a zsidó fizikát, az aranytojást tojó szénvagyont meg a klímatagadást. Ők ágyban, párnák közt, érdemeik elismerése mellett mondják tollba életrajzukat. Van idejük felélni egy ország vagy egy bolygó tartalékait, és előre röhöghetnek, hogy amikor eljön a következmények négy génmódosított, kibernetikus lovasa, akkor rájuk nosztalgiával fognak emlékezni, aranykorként.

Utánuk a vízözön. Így végzed hát te is.


ITT OLVASHATÓ

NYOMJAD MATOLCSY, TE SE TUDTAD SOHA, MIKOR KÉNE BEFOGNI A POFÁDAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.11.24.


...Mennyire kell nagyarcú, hazug görénynek lenni, hogy valaki azt feltételezze mind az átvert, mind az aggyal rendelkező pórnépről, hogy nem jött rá magától: azok, akiknek nem tűnik fel 200 milliárd eltűnése – ahogy Matolcsynak nem tűnt fel -, az ugyanúgy egy közönséges gazember, mint mindenki más, aki hosszú évekig tátott szájjal asszisztált ehhez a hihetetlen piramisjátékhoz? Ha Matolcsy nem ez a nagyarcú, érzékeny lelkű, hazug görény lenne, akkor most nem kellene perrel fenyegetőznie, tovább vakítania a parasztot és táncolnia az idegein. Egészen hátborzongató, hogy egy ilyen nyilvánvaló történet után ezek még mindig a helyükön ülnek. És nem mellesleg például Pharaon-félékkel üzletelnek.

Nem azért, mintha nem lenne mindegy Tarsolynak, vagy nem szarnám le, hogy még ki jelenti fel egészen pontosan miért, de pont Matolcsy? Azt a Matolcsyt, akinek a felügyelete alatt (gondolom ezért volt életbevágó az MNB-hez csapni a PSZÁF-ot) el lehetett piramisjátékozni százmilliárdokat, azt rágalmazni nem lehet, mert rögtön megsértődik. Matolcsyt már megint a saját régen eltapsolt becsülete érdekli, az egy percig nem érdekelte, hogy az átvert emberek ezreinek mi van a becsületével és lelkivilágával. Átvert, kifosztott emberek nyomorúságán keresztül gyalogolva a becsületét ért sértés miatt ajvékol ez a szarházi, ahelyett, hogy – ha valóban lenne neki becsülete – már legalább tízszer lemondott volna az egymásra halmozott botrányos ügyei után.

Szóval most az van, hogy Tarsolyt beáldozzák. Egy bűnöző szavára nem adnak. Ismerős, nem? Tarsolyka megszívta, mert azt hitte, hogy ha évekig érinthetetlen volt, majd most is alányúlnak fentről. Tévednie kellett. Az átvert emberek előbb-utóbb beletörődnek abba, hogy így jártak, Matolcsy meg a köz pénzén rikácsolhat tovább és élheti a szerelmi életét. Szintén a közösből. Én meg csak azt remélem, hogy ezek az alvilági erkölcsökkel felvértezett népnyúzók valóban egymás torkának ugranak, és Tarsoly még mesél. Még mielőtt egy rendőrautó hátsó ülésén véletlenül beledől a fanyelű konyhakésébe. Az irány annyiban jó, hogy minél több disznóság kerül felszínre, annál többet hibáznak, annál idegesebbek lesznek, és előbb-utóbb egymást nyírják ki. Nyomjad, Matolcsy, te se tudtad soha, mikor kéne befogni a pofádat!

ITT OLVASHATÓ

MAKE HUNGARY GREAT AGAIN (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.11.24.


...Megprobalok igen kulturaltan, de megis erhetoen fogalmazni.

Magyarorszagot bizonyara sok mindennel lehet "ujra naggya tenni". Egy dologgal azonban biztosan nem. Tudnillik azzal, hogy mindenfele tehetsegtelen senkihazinak alapitanak allami propagandaintezeteket, tudomanyos muhelynek alcazott veroember-kepzoket, hogy az orszag legaljat hozzak helyzetbe, hogy lojalis idiotakba toljak bele a penzt ahelyett, hogy a magyar tehetseg viragzasat segitenek.

Orban Viktor nem fogja naggya tenni Magyarorszagot. Olyanna fogja tenni Magyarorszagot, mint o maga. O pedig a legnagyobb joindulattal sem nevezheto "nagynak".

ITT OLVASHATÓ

10 JEL, AMI SEGÍT AZONOSÍTANI A DIKTÁTOROKAT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.11.24.


A lista azoknak az országoknak készült, amelyek a parlamentáris demokrácia felől éppen az autokrácia felé tartanak. 

Különös tekintettel a Donald Trumpot elnökké választó Egyesült Államokra, de más országok polgárainak is hasznos lehet.

A listát a Harvard Egyetem tanára, Stephen M. Walt állította össze és Foreign Policy közölte. A tekintélyes lapban megjelent hasonlóan tekintélyes szerző
cikke szerint a diktatúra felé tartó országok, illetve hatalomgyakorlás jellemzői:
  1. Szisztematikus kísérletek a média megfélemlítésére.
  2. Saját propagandamédia fölállítása.
  3. A közigazgatás, az erőszakszervezetek és egyéb hatóságok átpolitizálása.
  4. A politikai ellenfelek kormányzati megfigyelése.
  5. A hatalom támogatóinak jutalmazása, az ellenfelek büntetése.
  6. A legfelső bírói fórum elfoglalása.
  7. A törvények pártatlanságának felszámolása.
  8. A választási rendszer átalakítása.
  9. Félelem- és pánikkeltés.
  10. Az ellenfél démonizálása.
Ezek a diktatúra felé tartó kormányzatok jellemzői a szaktekintély szerint. Vajon miért olyan ismerős ez Magyarországon?
 
Walt amúgy az amerikaiak számára figyelmeztetésként Putyin Orosz- és Erdogan Törökországa mellett (illetve inkább után) Magyar- és Lengyelországot is megemlíti, ahol  
"hasonló mintákat látunk működni, habár kisebb mértékben".