2015. december 6., vasárnap

SZEGÉNY EMBERT MÉG A KORMÁNY IS HÚZZA

MOST & ITT BLOG

Szerző: Föld S. Péter


Szórakozik a kormány a szegényekkel. Azt mondja nekik, hogy nincsenek annyian, ahányan vannak. Nem tetszett ugyanis a kormánynak, hogy a statisztikák szerint Magyarországon mintegy négymillió ember számít szegénynek, ezért lépett. (Kis lépés a szegényeknek, nagy lépés a statisztikának).
Kétmillió szegényt tüntet el a kormány. Nem toloncolja ki őket az országból, szegény honfitársaink továbbra is itt élnek majd közöttünk, de hivatalosan nem számítanak majd szegénynek.
Gazdagnak sem számítanak persze: akárcsak eddig, ezután sem számítanak semminek.
Mostantól a kormány dönti el, hogy ki a szegény. Az új statisztikai időszámítás szerint az számít majd szegénynek, aki éhezik. Idáig az is szegény volt, akinek nem volt annyi pénze, hogy emberhez méltó életet éljen: nem tudott fűteni, moziba járni, gyermekének rendes ruhát venni.
Mostantól ez is másként lesz, mert a kormány nem szereti, ha a szegény emberekkel Dunát lehet rekeszteni. Fáj neki a szegénység, mert szociálisan annyira érzékeny, hogy még a vasárnapi boltbezárást is elrendelte: nehogy még a mostaninál is rosszabb legyen azoknak, akik vasárnap (sem) tudnak vásárolni.
Ezzel megvalósult gyönyörű képességük a rend: vasárnap - vásárlás szempontjából legalábbis -, minden magyar egyenlő...

ITT OLVASHATÓ

A 7 LEGDURVÁBB KORRUPCIÓS PÁLYA A FIDESZTŐL

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD

Szerző: Mr. Flynn Rider


Saját lábára állt végre a család. Csak a mi lábunkról szállnának le.

Mégis, melyik a legpofátlanabb húzás a rendszerben? Milyen szempontok szerint súlyozzunk? Összeg? Ahogyan kezelték? A pofátlan magyarázkodás, vagy a visszatámadás? 

Az elmúlt évek legpofátlanabb korrupciós jelenségei néhány mondatban: 


1. Ellopot eu-s pénzek...
2. Pártfonanszírozás és képviselői ellenőrizhetőség...
3. A NAV-botrány...
4. Nyugdíjvagyon, földmutyi, trafikmutyi és ingatlanmutyi...
5. Stadionépítések, a foci és a TAO...
6. Az állami cégek... 
7. Paks 2 és az orosz hitel...

+1 A legdurvább:

Hogy Csehországban és Romániában is a korrupcióba bukott bele a kormány, nem is olyan régen. Jött a korrupcióellenes ügyészség, jöttek a tömegtüntetések, a kormány börtönben, bíróság előtt, vagy csak simán lemondott. Magyarországon viszont sokan inkább írnak alá a menekültek, mintsem tüntetnek a korrupció ellen. Miért? 

ITT OLVASHATÓ

SZÜLETÉSNAPODRA - VÁLOGATOTT NYAFKASÁGOK ÉS BÜSZKESÉGEK

APAPARA BLOG

Szerző: Apu


Már a bátyádnak írt születésnapi bejegyzéskor (igaz, neki a harmadikra írtam) tudtam, hogy majd, ha leszel, neked is fogok írni, de mivel még két évet nem bírok várni, ezért jöjjön hát már most a szóval az van, hogy:
Megterveztünk, megtudtuk, hogy lehet, hogy lány leszel, én felkiáltottam, hogy úristendejó, de akkor a nőgyógyász kedvesen elmondta, hogy azért nem biztos, de aztán biztos lett, megszülettél, szinte gyorsabban, minthogy az orvos beért volna, icipici voltál, pirosasbarna voltál, egészséges voltál, én, szokásomhoz híven sírtam, te meg édesen nyökögtél a bőrkontaktus percei, órái alatt. Aztán felgyorsultak az események. Pillanatok alatt eltelt az első életéved, de azért most megpróbálom kicsit lelassítva visszaadni.
 Épp egy éve és egy napja, korán reggel, csak néhány óra alvás után már vittem is be hozzád a bátyádat a kórházba, még csak pár órája születtél meg, szóval sokat nem fogtál fel a dologból, épp ezért most elmondom neked, hogy ő nagyokat röhögve rohant végig a folyosón, alig várta már, hogy találkozzon, láthasson, simogathasson. Arra már nem emlékszem, hogy puszit adhatott-e neked, de végül is mindegy is, mert azóta sem tud úgy megy elmenni itthonról reggelente, hogy ne adna neked egy búcsúpuszit.
De persze előtte még hazavittünk, mindenki ámult, hogy milyen kreol vagy, milyen barnahajú vagy, milyen picike vagy, merthogy még nagyon sokáig nagyon picike voltál, milyen cuki és édes és okos tekintetű vagy. Mi pedig vittünk mindenhova. Voltál Budapesten, Bélapátfalván, Bariban és Balatonendréden, no meg mindezek környékén, voltál csomó kiállításon és kiállításmegnyitón, könyvbemutatókon és koncerteken, baba-mama tornán a mamával, baba-mama ringatón velem és hát talán ami nekem a legfontosabb, hogy az utóbbi három hónapban én vagyok veled otthon. Én etetlek, teszlek le aludni és tisztába, amik közül a középsőt még szereted is. Én nyugtatlak meg, ha megsértődsz vagy beütöd magad, te pedig nyomokban sem tűröd, ha egy deciméternél jobban eltávolodunk egymástól, így aztán veled a karjaimban főzök, veszem fel a cipőm és a telefont, teszem be a mosást, rakok rendet és teregetek, veled a hasamon hallgatom az utca lelkes népének mondatait, veled táncolok itthon a Tom Waitsre és a Guns n' Roses-tól a Patience-re, de persze úgy táncolni, mint az Axl, nyilván nem tudok...
 

TIBORC PANASZA 2015

FALRAMENTAPARLAMENT BLOG

Szerző: vagogabor


Miközben a magyar fiatal felnőttek 37%-a a szüleinél lakik, addig a külön háztartás milliárdos közbeszerzéseket érhet. Ám a saját lábon állásnak is megvannak a nehézségei. Miként panaszkodhatna a miniszterelnök veje drámaian

Csorda számra tartom gyülevész
Strómanjaim! éppenséggel mintha minden
Közbeszerzés külön céget kívánna; sok
Felcsútit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán az Interpol visz el, úgy körül
Vagyok véve a léhűtőktől, s ők egy
Rossz bébicsőszt alig tudnak heten fogadni.
Én táncmulatságokat adok szüntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalmam, vagy
Keresztelőm volna: és nekik
Szívük dobog, ha egy kocsmáros az
Utcán elébük bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszükbe jut.
A jó felcsútiak legszebb autókon
Ficánkolódnak – tegnap egy Audi,
Ma Maserati, holnap egy Bently: – nékik
Feleség- és porontyaikat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kívánkoznak.


ITT OLVASHATÓ

TUDOD-E, HOGY A MEXIKÓIAK ELŐTT HONNAN ÉRKEZETT A LEGTÖBB BEVÁNDORLÓ AZ USA-BA?

ADATÚJSÁGÍRÁS / ÁTLÁTSZÓ BLOG

Szerző: katonafruzsina


Hiába osztoznak egy több, mint három ezer kilométer hosszú határszakaszon, nagyon sokáig nem a mexikói születésű bevándorlók voltak a legtöbben Amerikában. Egy térkép 1850-től meséli el, hogy mikor honnan jöttek a legtöbben egy amerikai államba.

A közel másfél évszázadot felölelő időszak alatt a Pew Research amerikai kutatóintézet számításai alapján, durván 91 millió ember telepedett le az USA területén. Az amerikai Népszámlálási Hivatal és a Statisztikai Hivatal adatainak felhasználásával készített animált térkép megmutatja, hogy a korábban hatalmas számban jelen levő német bevándorlók helyét hogyan vette át az évtizedek alatt a mexikói kisebbség.
A Pew Research három korszakra osztja az USA bevándorlásának történetét. Az első az úgynevezett észak-európai hullám 1840 és 1889 közt zajlott le. Ekkor több,mint 12 millió ember özönlött Európából, másfél millió pedig a világ más tájáról az USA területére. A bevándorlók 30 százaléka a mai Németország területéről érkezett...
1889-től 1919-ig zajlott a dél- és kelet-európai bevándorlási hullám. Ekkor a legtöbben Olaszországból érkeztek, de jelentős 3,7 milliós tömeg vándorolt ki az USA-ba az Osztrák-Magyar Monarchia területéről is. Továbbra is jöttek azonban németek, ebben az időszakban kb. 1 millió ember. Ennek ellenére 1910-ben mégis ők alkották a legnagyobb etnikai kisebbséget: 19 államban többen voltak, mint bármely más országból érkezők...
Egészen 1960-ig a németországi születésűek uralták az USA bevándorlási látképét. 1965-ben a Kongresszus visszavonta a nemzeti származáson alapuló kvótarendszert, ami alapjaiban változtatta meg a bevándorlást. Ezt a modern-kori hullámnak nevezzük, és napjainkban is tart. 1965-öt követően többségbe kerültek az Ázsia országaiból, valamint a Latin-Amerikából érkezők. Az 1970-es térképen máris több Mexikó felirat szerepel, mint korábban, mely aztán az évtizedek alatt szépen lilára színezi az USA térképét. Az egyetlen állam mely makacsul tartja magát Montana, itt 1920 óta a kanadai bevándorlók vannak többségben...

ITT OLVASHATÓ

QUEEN ÉS A BEATLES - KORSZAKHATÁRROCK ÉS KORSZAKOS HATÁSOK - AVAGY KI KIT SZERETT ÉS MENNYIRE?

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG

Szerző: Hercog Tamás


Minden különösebb apropó nélkül átfutjuk, hogy miképpen viszonyult a Queen a Beatles zenéjéhez, illetve az ex-beatle-k a Queenhez. (Nyitókép: McCartney és Mercury - meg Bono - az 1985-ös, Wembley stadionban megrendezett Live Aid koncert fináléjában. – King Mercury – vélekedett Freddie-ről McCartney.)

Brian May szerint Freddie Mercury számára zeneileg a Beatles jelentette a Bibliát. Létezik egy felvétel, ahol Mercury 1969-ben a Beatlesnek a három évvel korábban megjelent Rain című számát adja elő akkori zenekarával, az Ibex-szel. A dolog pikantériája, hogy a koncertre a Beatles tagok szülővárosában, Liverpoolban került sor és hogy ez alkalommal szerepelt először egy színpadon Mercury, May és a dobos Taylor – utóbbi kettő a Smile együttes tagjaként csatlakozott Mercuryhoz a koncert ráadásában. 15 évvel később, az éppen aktuális sztárok értékelésével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott Mercury egy interjúban, hogy a Beatlesnél senki sem nagyobb.
Beatlest – a Led Zeppelinnel, Hendrix-szel, a Shadows-zal és Cliff Richarddal egyetemben – May is imádta, később pedig, az ex-Beatles tagok közül Lennon muzsikája fogta meg leginkább. Elmondása szerint Lennonnak a Jealous Guy című szerzeménye az a dal, amilyent ő is szeretne írni. Tökéletes dal, teljességgel őszinte, kitárulkozó, meg tud ríkatni...

ITT OLVASHATÓ

LEHETETLEN A MÉRSÉKELT ISZLÁM? EGY MUSZLIM DOKTORNŐ VALLOMÁSA A HITÉRŐL

MANDINER BLOG

Szerző: Rajcsányi Gellért (ergé)


A doktornő szerint amíg az illető nem húzza meg a ravaszt, nincs különbség egy mérsékelt és egy dzsihadista között. A San Bernadino-lövöldözés női tettese ott élt a kaliforniaiak között, feltűnés nélkül, normálisan, épp csak megtapasztalva az anyaságot, biztonságos közösségben élve mégis radikalizálódott.
Rahman úgy látja, ez a probléma: sokan vannak ilyenek, akik ugyanilyen nézeteket osztanak, csak még nem tüzelte fel őket egy radikális vallási vezető de ha a lehetőség megvan rá, akkor követnék őt. „Olyanok, mint egy rúd dinamit, ami arra vár, hogy begyújtsák. A TNT már benne van.”
Hogy miből jön ez a gyúanyag? Rahman szerint nem az iszlám öt pilléréből, a hitből, a jótékonyságból, az imából, a böjtölésből és a zarándoklatból. És nem is a próféta jó és igaz életről szóló szavaiból. A doktornő úgy látja, az iszlám szigorú külsőségei és megkötései az igazi okok. „Ez jelen van minden cselekedetben, ami elválaszt minket a fősodortól. Jelen van a Mi és Ők felfogásában. Ami szerint az egyedüli lehetőség, hogy Mi maradhassunk, az az Ők elutasítása. Az egyetlen lehetőség, hogy mintaszerű Mi legyünk, a nyugatiság teljes körű elutasítását jelenti.”
Simi Rahman évekig járt amerikai muszlim közösségekbe, ahol hozzá hasonló jól képzett emberekkel is találkozott, akik ugyanezeket a kérdéseket tették fel maguknak. „A hitükhöz fordultak a válaszokért. És igen, voltak próbálkozások az iszlám modernizálására, de azok csak felületesek voltak. Nem tudtuk megcsinálni. Nem tudtuk, mert van egy logikai dilemma az iszlám legmélyén. Miszerint a Korán Isten végső szava, ami tökéletes és megváltoztathatatlan. És még ennek felvetése is istenkáromlást és hitehagyást jelent.”

ITT OLVASHATÓ

(DEZ)INFORMÁLÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE

Szerző: Markó Beáta


Allah akbar! – hív a müezin jajveszékelő kiáltása a péntek reggeli imára Rijadban, Tuniszban, Bagdadban és Marseille-ben. Ugyanebben a pillanatban iparkodik a magyar nemzetvezető – szívében keresztényi irgalommal, ezt ő maga mondta – saját tulajdonú országos rádiójába a péntek reggeli prédikációja megtartására. Szorosan a nyomában állandó kísérője, ápo… fegyverhordozója, aki nélkül soha egy lépést sem tesz. A stúdióban a hangtechnikus már beállított mindent, az összes gomb, potméter a helyén, hogy az egyébként fülsértő fejhangon beszélő egyes számú politikus a rádióból, kellemes, férfiasan mély, búgó hangon szóljon az ő szeretett népéhez.
A mikrofonállvány is elhelyezkedett, a nemzetvezető kockás ingében – ezzel is jelezve, hogy ő egy közülünk – leül vele szemben, s kezdődhet a pénteki igehirdetés. Indul a bölcselkedésnek álcázott gyűlöletkeltés, uszítás, hergelés, az aktuális ellenség kijelölése, röpködnek a militáns szófordulatok, a vidéki budi szintű viccek, a rosszul használt közmondások, a zavaros és értelmetlen metaforák. A mikrofonállvány egyetértően bólogat – bár ezt a rádión keresztül nem látjuk, csak sejtjük – olykor megbicsakló hangon feltesz egy előre jóváhagyott kérdést. A haza bölcse és főfilozófusa nem szentel egyetlen gondolatot sem a 4 millió szegénynek, a több százezer éhező gyereknek, a tudatosan szétrohasztott és mára összeomlott egészségügynek, a halálozási számok emelkedésének, a kivándorolt honfitársak százezreinek, az oktatás ledózerolásának, ahol hónapok óta fizetést sem kapnak a pedagógusok. Nem, ilyesmikről nincs szó. Folyik az uszítás, a hergelés, az aktuális ellenség kijelölése, hamis adatok sulykolása, statisztikák kozmetikázása, esetleg egy csontként odavetett, a távoli jövőbe helyezett – és soha meg nem valósuló – ígéret valamire, bármire, oly mindegy.
Ez a péntek reggeli rítus Budapesten, miközben Rijadban, Tuniszban, Bagdadban és Marseille-ben a helyi imám uszításának végighallgatása után az imaszőnyegeikre borulnak az iszlámhívők. Magyarországon a politológusok, elemzők, egyéb értelmiségiek a magyar nemzetvezető péntek reggeli szent beszédét fogják napokon át csócsálni, értelmezni, magyarázni és értelmet keresni ott, ahol nincs. És nincs gyerek, aki elkiáltaná magát: A király meztelen! 

ITT OLVASHATÓ

MEGHEKKELTÉK HÓMAN BÁLINT TATAI EMLÉKTÁBLÁJÁT

VILLÁMNARANCS

Szerző: narancs


Gyakorlatilag új emléktáblát avattak Tatán a nemrég állított helyén, s erre az újra egészen mást írtak föl Hóman Bálintról. Azt, amit az eredeti emlékezők nem mertek.
A héten arról számoltunk be, hogy az Eleven Emlékmű csoport figyelemfelhívó akciója során felállította Székesfehérváron a saját Hóman-szobrát – megelőzve ezzel a helyi erőket. És lám, Tatán is meghekkelték a Hóman-emléktáblát.
Fiatalok odamentek, és ráragasztottak az emléktáblára egy másikat: a díszes fólián az általuk relevánsnak tartott információk szerepelnek Hómanról:

Érmedet kérem – Az érmeden vérem
Dr. Hóman-Stróman Bálint
1885–1951
A magyar antiszemitizmus apostola
Nyilas parlamenti képviselő
emlékére
Az általa és tettestársai által halálba küldött magyar zsidóság érmeinek kiváló gyűjtője
 
 

ABORTUSZELLENES TERRORIZMUS

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: Langowski Judit


November 27-én Colorado Springsben, a Sziklás-hegység csúcsai alatt, Robert L. Dear, egy 59 éves amerikai fehér keresztény férfi megtámadott egy családalapítási és nőgyógyászati klinikát, mely a nemzetközi Planned Parenthood (PP) hálózathoz tartozik. Több órán át próbálták a rendőrök megállítani a lövöldöző támadót, végül a merénylet három ember halálát követelte, és kilencen megsérültek. A támadó a merénylet utáni interjúban azt mondta, hogy “elég volt a baba testrészekből” (no more baby parts)
Ez a mondat arra az abortuszellenes retorikára utal, amelyet már a hetvenes évek óta használ az amerikai republikánus és fundamentalista keresztény “pro-life” mozgalom. Az “életvédő” mozgalom bezáratná az összes Planned Parenthood klinikát, mely az USA-ban a nők reprodukciós jogait és a tervezhető családalapítást biztosítja. Az “életvédők” a legmanipulatívabb módszerektől sem riadnak vissza: pl. megtévesztő videókat produkálnak, és azzal vádolják a PP-t, hogy magzati szövettel - vagyis egyesek szerint “baba testrészekkel” - kereskedik. (Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy milyen társadalmi következményei vannak ennek a manipulációnak, itt és itt.) Ez a fajta retorika több erőszakos esethez is vezetett, sok PP-klinika volt kitéve fenyegetésnek és merényleteknek. Összesen 11 ember, köztük több orvos halt meg abortuszklinikák elleni merényletekben 1993 óta...

ITT OLVASHATÓ

7 OK, AMI MIATT SOHA NE UTAZZ FAPADOSSAL!

VILÁGEVŐ BLOG

Szerző: világevő


A fapadosok rengeteg kellemetlen meglepetést tartogatnak, és sok a csapda, amibe könnyű beleesni:
- a jegy megvásárlásán kívül még egy halom extra költség adódik: már a vásárláskor rátevődnek még például olyan tételek, mint a kártyahasználati díj és egyebek, de ezen túl is, ha poggyászt is akarsz vinni, ülőhelyet szeretnél választani, stb. Tehát a nagyon olcsó jegy valójában csalóka, és csak egészen limitált szolgáltatásokat tartalmaz!
- a repülőtéren jön a többi meglepetés: kényelmes váróterem helyett kiterelnek a hidegbe, esőbe, hogy újra sorbanállhass egy bádogkarámban, ahol ellenőrzik a kézipoggyászodat, és ha csak egy milliméterrel is nagyobb, kőkeményen megbüntetnek! Ugyanígy büntetés jár legtöbbüknél azért is, ha nem csekkoltál be előre, nem nyomtattad ki a beszálló kártyád!
- mivel nagyon élére van állítva a gépek kihasználtsága, simán előfordulhat, hogy késnek! És ilyenkor sem tartják fontosnak, hogy téged kárpótoljanak, vagy kényelmes körülmények között várakoztassanak!
- a repülőn csak folytatódnak a megpróbáltatások: általában nagyon szűk a hely, a támla szinte soha nem dönthető, sőt, sokszor még tároló zseb sincs rajta, nem is lehet válogatni, még akkor sem, ha a prémium ülések szabadok! És ha megéhezel vagy megszomjazol? Fizess!
- nem elég, hogy minden extra szolgáltatás fizetős, de sokszor még spammelnek is a repülőn, például sorsjegyeket, parfümöket akarnak rádsózni!
- a leszálláskor döbbensz csak rá, hogy sok városnál kifejezetten távoli reptérre érkeztél, azaz rengeteg idő és pénz, amíg bejutsz tényleg a városba!
- és az ügyfélszolgálatot szinte lehetetlen elérni, ha baj van, rengeteg időd és energiád, akár pénzed is rámegy a reklamációra, és a kárpótlás behajtására!

ITT OLVASHATÓ

A POFÁTLANSÁG HATÁRTALAN, A FIDESZ MÉGIS VERHETETLEN

MENTÁLIS DEFICIT

Szerző: Hakapeszi Miki


Hetek óta igazából egyetlen fontos kérdés várt megválaszolásra a magyar politikában: újabb mutyikhoz, gátlástalanságokhoz vezet-e az, hogy a Fidesz népszerűsége nő, hogy egyre biztosabban legalább hat évre tervezhetnek. Azt tippeltük, hogy igen, de meglepően sokáig csak kispályáztak a szinte megszokott nyúlásokkal, elégnek érezték a földlopást. A héten aztán kitették végre a faszukat az asztalra, így aztán könnyű a következtetés: ezek bármire képesek.
Amikor az egyik legalacsonyabb ész/pozi mutatóval bíró magyar politikus, Kósa Lajos megteheti, hogy saját infantilis magyarázataival védi a védhetetlent, az mindenre magyarázatot ad. Szijjártó pajtás másodvonalbeli teremfocimeccsét közvetíti a köztévé? Nem baj, hogy maga az MTVA kínosan magyarázkodik, küzd, hogy megfeleljen a felső akaratnak, félbites Lajos arról sztendápol, hogy híres emberek tetteire van nézői igény, ha a szoci díszfaszok curlingmeccset játszanának, azt is közvetíteni kéne, ő is megnézné. Míg az MTVA bizonygatja, hogy nem Szijjártó miatt adják a meccset, Kósa beleszarik a lavórba, mondván, ha nem játszik a miniszter, akkor nem is kéne adni a derbit...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR - EURÓPA LEGFONTOSABB EMBERE?

LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON

Szerző: Tóth Csaba


Orbán ma már nemcsak a magyar, hanem az európai politikát is alakítja. Orbán megmozgatja az európai állóvizet, és az európai elittel szembeni, „unortodox” megoldásokat az európai közbeszéd részévé teszi – nagyjából így hangzik az indoklás, hogy Orbán miért lett Európa legmeghatározóbb politikusa. Ha félre is tesszük az ilyen listák módszertani problémáit, akkor is világos: a magyar kormányfőt politikai sikerei egyre népszerűbbé teszik az európai jobboldalon. Más kérdés, hogy e népszerűség elsősorban a jobbszélen jelenik meg, s hogy nem megoldásainak tartalmi erényei, hanem a populista kommunikáció hozta politikai sikerek válnak irigység tárgyává.
Az európai közbeszéd alakulása azonban nem jelenti azt, hogy a magyar miniszterelnök további politikai sikerekre tudja váltani fellépését. Sőt: paradox módon éppen az általa javasolt megoldások jelenthetnek problémákat számára. Az Európai Unió előtt jelenleg három fejlődési irány áll – mindhárom sajátos veszélyekkel a magyar miniszterelnökre nézve...

ITT OLVASHATÓ

10 HÍRES KÉPPÁR A DIVATFÉNYKÉPEZÉS VILÁGÁBÓL (II. RÉSZ.)

MAI MANÓ HÁZ
Szerző: Mai Manó Ház (forrás: partnouveau.com)


fashion002.jpgKép-párok rovatunkban - a világhírű divat-képpárokat bemutató bejegyzésünk második részében - ismét olyan divatfotókat mutatunk, melyeken napjaink híres fotósai tisztelegnek az egyetemes fotótörténet ikonikus divatképei előtt. A képpárokra kattintva újabb fotókat találtok.
Helmut Newton német fotográfus jellegzetes lesifotós stílusával termékeny fotográfiai életművet teremtett, amellyel megváltoztatta a 20. századi divatfotózást. Newton bizalmas barátját, Elsa Peretti manökent és ékszertervezőt gyakran meztelenül fotózta. Azonban Newton egyetlen egyet sem publikált ezekből az aktfotókból Peretti kérésére, aki ragaszkodott hozzá, hogy a közzététellel várjon apja haláláig. Newton 1975-ben olyan képet publikált Perettiről, amelyen a manöken Halston által tervezett playboy nyuszi ruhában a csillogó New York-i várossziluettel a háttérben látható. Newton felvételétMario Testino fotográfus a Vogue 2010. márciusi száma számára Elsa Peretti szerepében Tina Fey-jel és a nyuszifülek helyett Miki egér fülekkel alkotta újra.
A képre kattintva Helmut Newton egyik híres aktfotójának történetét ismerheted meg.

JELENTHETŐ LESZ AZ ONLINE CENZÚRA

VÍRUSIRTÓ BLOG

Szerző: G DataBár megosztott bejegyzéseink és képeink alkotják a Facebook tartalmát, ezek nem feltétlenül maradnak privát tartalmak. Úgyhogy a Facebook ugyanolyan könnyedén blokkolhatja vagy cenzúrázhatja megosztásainkat, amilyen könnyedén mi közzétesszük őket.
 
Amikor egy ilyen gigacég így bánik el az egyéni felhasználókkal, általában nincs kihez fordulni panasszal. Ez most lehet, hogy megváltozik az új weboldal, az OnlineCensorship.org létrejöttével.

Az oldal megszületése az Electronic Frontier Foundation (EFF) és a Visualizing Impact nevű cég partneri együttműködésének köszönhető. A célja, hogy nyomon kövesse és elemezze a letiltott tartalmakat, és hogy világos instrukciókkal lássa el a felhasználókat, hogyan nyerhetnek jogorvoslatot a cenzúra ellen.
 
A Facebook gyakran azután szedi le a tartalmakat, hogy bizonyos felhasználók sértő típusúnak jelölik meg őket, holott ez nem mindig fedi a valóságot. Ez a hamis bejelentés a legfőbb módja, hogy cenzúrázzunk olyan gondolatokat vagy személyeket, amelyek nekünk esetleg nem tetszenek...

ITT OLVASHATÓ

7 TIPP, HOGYAN LÉPJÜNK ELŐBBRE AZ ÉLETBEN

BUSINESS & CAFÉ BLOG

Szerző: Business and Café


Vajon hogyan képes az egyik ember gyors és látványos karriert elérni, miközben a másik, aki hasonló háttérrel és képességekkel rendelkezik, reménytelenül megreked a középszerűségben? Jöjjön a megoldóalgoritmus!

ITT OLVASHATÓ


ALVÁS, ÁLMOK, RÉMÁLMOK - HOGYAN FEJTSÜNK ÁLMOT 2.

LELKIZÓNA
Szerző: M. RÉVÉSZ ZSUZSA


apocalypse-483425_1280.jpg
Hon
nan erednek a rémálmok?A rémálmok során olyan intenzív érzelmek és indulatok kerülnek felszínre, amelyeket jelenleg vagy a múltban nem tudtunk kezelni. A rémképek megszakítják az alvás folyamatát, zaklatottan riadunk fel belőlük, azzal nyugtatva magunkat, hogy „ez csak álom volt”. Napközben is rossz hangulat, nyomottság, szorongás maradhat utánuk.

Túlterhelt, stresszel teli életszakaszokban, betegségek, veszteségek esetén gyakrabban fordulnak elő, szervezet segélykiáltásának tekinthetők. Mindenképpen érdemes foglalkozni velük és átgondolni, hogyan tudnánk tehermentesíteni magunkat.A rémálmok lehetnek egy trauma, súlyosan megterhelő élmény emlékének töredékei is. Azt mutatják - különösen akkor, ha visszatérően jelentkeznek -, hogy az eseményt még nem sikerült teljes mértékben integrálnunk a tudatos működésbe. A felidézéssel járó fájdalmas, rémisztő érzelmek és testérzetek veszélyeztetik a személyiség egészséges működését, ezért a tudat „távoltartással” védekezik ellenük. Alvás közben, a tudati kontroll csökkenésével ezek az emlékek rémálmok formájában áttörhetik a védőfalat.

FOGADJUNK, HOGY ENNÉL CUKIBB MIKULÁSOS KÉPET MA NEN LÁTSZ

A NŐK PASISZEMMEL BLOG

Szerző: Adam G. Steve


Most találkozott volna életében először a Mikulással, de elaludt. A Télapónak azonban volt jobb ötlete.

A fél éves kisfiú most láthatta volna először a Mikulást, de bealudt, amíg a szülei sorban álltak. Később sem ébresztették föl. Támadt egy jobb ötletük...

ITT OLVASHATÓ 

AZ ATEISTA GYEREKEK ÖNZETLENEBBEK?

SZÍNEK ÉS FOLTOK
írta: Göbölyös N. László

A nagylelkűség és az önzetlenség nem a hitnek és a vallásnak köszönhetően alakul ki a gyerekekben. Ezt állítja a Current Biology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány, amely hat ország (Kanada, Kína, Jordánia, Egyesült Államok, Törökország és Dél-Afrika) 1170, öt és 12 éves gyerek körében folytatott kísérletről számol be. A kutatás célja Jean Decety, a chicagói egyetem pszichológia professzora szerint annak a felmérése, vajon a vallás alakítja-e ki az úgy nevezett pro szociális magatartást, azaz az ellentételezés nélküli jó cselekvést.
A vallásos meggyőződésű amerikai John Templeton alapítványa, amely finanszírozta a kutatást, valószínűleg nem ezt az eredményt várta, amely megkérdőjelezi a valláson alapuló erkölcsiség koncepcióját. „Az adatok vitatják azt a tényt, hogy a vallás életbevágó az erkölcs fejlődése szempontjából” - állítják a kutatók - és egyetértenek azzal a gondolattal, hogy az erkölcsi vonatkozásban bekövetkezett szekularizáció nem csökkenti az emberi jóság színvonalát, sőt emeli azt”.

KOLDUSTÁRSADALOM-SZINDRÓMA

HUPPA BLOG

Szerző: Hazai András


Koldusok, hajléktalanok, semmirekellők mit keresnek itt, megérdemlik a sorsukat, én megdolgoztam a javaimért, ők miért nem gondolatok kavarognak a fejünkben.
Nem vesszük észre, hogy közben mindannyian koldusok vagyunk, csak mindenki különböző szinten.
A földön fetrengőket, a társadalmon kívülieket már rég halálra ítéltük. MINDANNYIAN. Hiába mondunk mást, nyilatkozunk itt-ott sajtóban, tv-ben, interneten. Ne ámítsuk magunkat! Amikor róluk nyilatkozunk, a legtöbbször magunkról beszélünk.
Kolduslelkületű társadalom vagyunk.
Hiába adatott meg az önálló gondolkodás és a cselekvés lehetősége, mi mindig valaki akaratának kívánunk megfelelni, hátha akkor több apró esik le a perselyünkbe. Retteg az alkalmazott, nehogy rosszat írjon a Facebookon, vagy észrevegyék egy tüntetésen, pl. ellenzéki-baráti társaságban, mert jó esetben felajánlják neki, hogy válasszon időpontot a felmondásra, vagy szüntesse meg minden eddigi baráti kapcsolatát gyanús alakokkal, még akkor is, ha ezek gyermekkori barátságok, mert rossz fényt vet a cégre és a jövőben nem kap állami megrendelést. Mindenki minden szinten behódol, mert az apró pénz is jobb, mint a semmi. Szervilizmus minden szinten. Stróman cégeken keresztül dolgozik az ellenzék, mert hát, a forradalmat valamiből etetni kell. Pragmatizmus. Lemerülünk, hogy egyszer fel tudjunk jönni a felszínre...

ITT OLVASHATÓ

MI A TERVE ORBÁN VIKTORNAK 5 MILLIÓ GÖRÖG MENEKÜLTTEL?!

PIROSLAP BLOG

Szerző: Brendel MátyásMint tudjuk, Orbán Viktor

1) A kvóták ellen van.

2) Szereti a kerítést.
3) Le akarja zárni a görög-török határt.
4) Beszélt néha arról is, hogy a menekültkérdés megoldása Törökország, illetve Szíria.

Igen ám, de ahogy arról már írtam, 3 hülyeség, mert a Görög-török határ nagy része tenger. A szárazföldön már van kerítés. A tengert nem lehet lezárni. És hiába küldenek oda haditengerészetet, azok akár még el is süllyeszthetik a gumicsónakokat, de utána ha nem akarják az embereket is a tengerbe lőni, akkor fel kell őket venniük. És ha kihúzták őket a vízből, akkor nem lehet Törökországba visszavinni őket, hanem Görögországba kell vinni őket. Itt pedig menekültstátuszért folyamodhatnak, és máris a problémánál vagyunk.
Jó lenne Szíriában megoldást találni, de az a baj, hogy Szíriában két erő van: az ISIS és Aszad. És mindkettő elől menekülnek menekültek. Van olyan menekült, aki tényleg egyszerre mindkettő elől. A nem dzsihadista ellenzéki erők gyengék, és nem biztos, hogy tudnának kormányozni. Ha még kézben is tudnák tartani a helyzetet, akkor is igaz, hogy előlük is volnának, akik menekülnek. Menekültek tehát úgy tűnik, mindenképpen lesznek még évekig, és nem garantálható, nem is várható annyira megoldás...

ITT OLVASHATÓ

NEMZETI KOTON

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezedaszáz év vagányMiközben minálunk babakocsiba tett koporsóval riogatnak és nevelnek papjaink, ilyen installációval próbálva meggyőzni a magyart, hogy még csak véletlenül se védekezzen a nyomorba döntő számolatlan gyermekáldás ellen, elámulva látjuk, s halljuk, hogy a hülyeség úgy tűnik, az illiberalizáció rendszer-specifikuma.
Ferenc pápa ugyanis szőrszálhasogatónak nevezte azt a vitát, hogy szabad-e a keresztényeknek óvszert használniuk. A Szentatya szerint a kérdést csak a vaskalapos keresztény fundamentalisták tartják napirenden, így mintha nagyítón át nézné kietlen országunkat, ahol, ha tehetnék, a hit egyes felkentjei visszahoznák a máglyahalált is, hogy boldogok legyünk.
Amilyen örömmel látjuk, hogy a Vatikánba Ferenccel beköszöntött a frühling, legalább annyira elborzadva tapasztalja meg az ember, mi történik a jobb sorsra érdemes hittel itt minálunk, ahol a politikával karöltve a naiv rajongók agyának átmosása zajlik, visszatérve a középkorba.
Dohos, avas szaga van ennek az egésznek, s ha a Szentatya kijelentését van még erőnk komolyan venni, akkor arra a megállapításra kell jutnunk, hovatovább semmiben sem különbözik a magyar katolikus kar az IÁ-tól. Annyiban csupán, hogy nem kalasnyikovval és macsetével terjeszti az általa egyedül üdvözítőnek vélteket.

NEM ANNYIT ÉRSZ, AMENNYI MUNKÁT VÉGZEL!

NAPI REMÉNY BLOG

Szerző: sema22


Sokféle kifogást találhatunk, hogy miért hajszoljuk agyon magunkat. Ráfoghatjuk arra, hogy gondoskodnunk kell  a családunkról, vagy esetleg mondhatjuk azt, hogy annyira fontos a munkánk, hogy nem lehet nyugodtabb tempóban végezni.
De a legtöbb esetben a saját értékrendünkkel van a probléma. Rossz dolgoknak tulajdonítunk nagy értéket. Még pontosabban fogalmazva, a dolgok megszerzése a legnagyobb érték számunkra. 
A Biblia ezt mondja: "Megértettem, hogy az emberek miért dolgoznak olyan keményen a sikerért: mert irigyek arra, ami a szomszédjuknak van" (Prédikátor könyve, 4:4 GNT ford.)
Isten szerint két lehetőségünk van: vagy minden időnket arra fordítjuk, hogy lépést tartunk más emberekkel, vagy nem foglalkozunk ezzel, és így csökkentjük a stresszt az életünkben. De mindkettőt egyszerre nem lehet.
Így válik ez értékrendi kérdéssé. Több dolgot szeretnél, vagy kevesebb stresszt és több időt a családdal? A választás a tiéd. Mikor elég az elég? Megnyerheted a mókuskerékharcot, de attól még mókus maradsz...

ITT OLVASHATÓ

NEM DOLGOZNAK, DE MÉGIS GAZDAGOK

CSEPELIEK BLOGJA

Szerző: Csu


A vagyonnyilatkozatok Magyarországon inkább hasonlítanak afféle bűvészmutatványhoz, mintsem komoly elszámoltatáshoz. A legtöbb érintett hetekig-hónapokig készül egy-egy trükkre: Rogán Antal például úgy gondolta, nyulat minden amatőr elő tud húzni a kalapból. Állítólag három hétig bújta a szakkönyveket, hogy egy év alatt pár négyzetméterrel megnövessze lakását. A performansz remekül sikerült, hetekig mindenki erről beszélt.
Legutóbb Giró-Szász András dobott egy nagyot, de a cinkelt technikájára hamar fény derült. Orbán főtanácsadója azt akarta elhitetni, hogy neki egyetlen cége sincs: lemondásakor beadott vagyonnyilatkozata az aznapi állapotokat tükrözte; október 22-én pedig valóban egyetlen vállalat sem volt a nevén. A trükk lényege a következő: a V. kerületi ingatlanügyben felmerült szállodacégét már korábban eladta. Ha egyszer úgy tartja kedve, majd visszavásárolja, ahogyan tette most az elemzőcégével, ami szintén nem volt a nevén még 22-ikén...

ITT OLVASHATÓ

DOLGOZNAK, DE MÉGIS SZEGÉNYEK

CSEPELIEK BLOGJA

Szerző: csú


Egy év alatt a másfélszeresére, 373 ezerre nőtt a dolgozói szegénységben élők száma a KSH szerint. Ők dolgoznak ugyan, de a havi fizetésük a nettó 70 ezer forintot sem éri el - a statisztikai hivatal friss jelentése alapján a közmunkások rekord száma miatt ekkora a változás. Összességében a KSH viszont úgy számol, hogy az egy évvel ezelőttihez képest 3,6 százalékkal kevesebb, 2 millió 738 ezer magyar számít szegénynek az európai uniós mérési szabályok alapján.

ITT OLVASHATÓ