2016. szeptember 27., kedd

SÚLYOSBÍTOTTÁK AZ ELSŐFOKÚ BÍRÓSÁG ÍTÉLETÉT GERÉB ÁGNES PERÉBEN

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.09.27.


...A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett határozatában G. Ágnest bűnösnek mondta ki az ellene felhozott vádakban, de megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A kiszabott börtönbüntetés időtartamát egy év hat hónapra súlyosította, a három év próbaidőt helybenhagyta. A szülész-nőgyógyász foglalkozástól eltiltás időtartamát háromról öt évre súlyosította, és a vádlottat a szülésznői tevékenységtől is eltiltotta öt évre. A törvényszék az indokolásban hangsúlyozta, hogy az elsőfokú bíróság körültekintően folytatta le a bizonyítást. Az otthonszüléssel kapcsolatos szakmai álláspontot a cselekmények időpontjára vonatkoztatta, az intézményen kívüli szülés jelenlegi szabályait pontosan részletezte az ítélet indokolása, külön kiemelve a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium által kiadott állásfoglalást is – írták.

A bíróság kiemelte, hogy G. Ágnes a vádbeli tevékenységét a szülész-nőgyógyász szakorvosi foglalkozástól eltiltás hatálya alatt, úgy követte el, hogy szakorvosi tevékenységet végzett, amikor önállóan végzett terhesgondozást és vezetett le intézményen kívüli szülést. Az otthonszülés kockázatának felismerése, a szülés önálló levezetése nem szülésznői kompetencia, hanem szülész-nőgyógyász szakorvosi hatáskörbe tartozik, így a vádlott jogosulatlanul fejtett ki orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet – húzták alá.

A vádlott a közokirat-hamisítást felbujtóként követte el. G. Ágnes azt mondta a szülőknek, hogy a Napvilág Születésházban született gyermeket nem lehet a XII. kerületben anyakönyvezni. Emiatt a szülők valótlan tartalmú bejelentést tettek, amelynek alapján a gyermeket a szülők lakóhelye szerinti hivatalban anyakönyvezték. A vádlottnak nem volt lehetősége kiállítani a bejelentéshez szükséges igazolást, mert akkor fény derült volna az eltiltás ellenére folytatott tevékenységére. A másodfokú bíróság abban is osztotta az első fokú ítéletben foglaltakat, hogy a vádlott személyi és tárgyi feltételek hiányában vállalt el otthonszüléseket, és ezzel közvetlen veszélynek tette ki a szülő nő és a megszületendő gyermek testi épségét, életét, amivel megvalósította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségét. A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában utalt arra, hogy az elsőfokú büntetést és joghátrányt azért súlyosította, mert nagyobb nyomatékot tulajdonított annak, hogy a vádlott foglalkozástól eltiltás hatálya alatt állt, és ugyanilyen jellegű, de súlyosabb bűncselekmények miatt folyt már ellene büntetőeljárás.

ITT OLVASHATÓ

FEHÉR KALAP, KRUMPLIORR

PUPU BLOGJA
Szerző: Pupu
2016.09.27.


Éppen akkorát durrant a Teréz körúti robbantás, amekkorára ahhoz volt szükség, hogy a Fidesz tematizálni tudja a közbeszédet a népszavazás előtti napokban.
A rendőrök sebesülése valószínűleg a szándékon túli károkozás műfajába tartoznak, habár, ki tudja?
Lehet, ők voltak a műveleti hulladék.
Talán eredetileg hajléktalanra lett optimalizálva az ügy, de menet közben koncepciót kellett váltani.
Mindenesetre ebben a történetben több a kérdőjel, mint a betű, a hatóságok pedig meglehetősen csúfos szerepet töltenek be, - ők a csodálkozó majom figuráját hozzák.
A rendőrfőkapitány hajtóvadászatot emleget, ami meglehetősen nevetséges.
Olyan, mint amikor a szavannára kicsődülnek a hajtók, de senki sem tudja, hogy milyen állatra is vadásznak éppen, merthogy nem mindegy, hogy antilop vagy rinocérosz az a vad, amelyik szembefordulhat velük.
Még Semjénnek is is tudnia kell, hogy a reggeli ima után milyen puskát vigyen a hóna alatt, ha libára megy, és milyet, ha a kereszténység ellenségeire vadászik.

A Rendőrség, mint fegyveres szervezet ritkán válik célponttá, most mégis azt a helyzetet akarjuk modellezni, mikor a nyúl viszi a puskát.
Olyan eset előfordult már, hogy egy adott rendőrre megharagudott egy bűnöző és elhatározta, hogy bosszút áll, de a Rendőrségre ezidáig még nem haragudtak meg, mint ahogy az időjárásra sem lehet megharagudni, merthogy a léte adottság, mellyel számolni kell.
Állítólag a két sérült járőrszolgálatot látott el, nem konkrét helyszínre és nem konkrét parancsra mentek, de én azért meghallgatnám erről az őket szolgálatba indító és eligazító parancsnok verzióját is, merthogy ez a történet így nem túl életszerű.
Lehet, nem sétálok eleget az éjszakai fővárosban, de a klasszikus rendőrjárőr (két talpas sétál az utcán és jelenlétével elrettenti a bűnt...) előfordulása ritkább, mint a fehér holló, vagy a tisztességes politikus, és erre most kiderül, hogy mégis létezik ilyen.
Innen már csak egy kis lépés a posztos rendőr, aki az utcasarkon álldogál és az eső elől névadójába - a fakabátba - menekül.

Aztán itt van a merénylő is, aki fehér kalapban közlekedik az éjszakai utcán a kamerák erdejében, nehogy ne tudja a nagyközönség követni a mozgását, ha megjelenik majd a médiában.
Ennyi erővel vörös villogót is szerelhetett volna a gatyájára, kerékpárüzletekben olcsóér megkapja, és nem néz ki hülyén, mint aki a nagykörúti csatornában akar süllőre horgászni.
Aztán bebújik egy szomszédos kapualjba és megnyomja a távirányító gombját akkor, mikor látja, hogy áldozata rendőr.
Aztán eltűnik, mint a büdösség.
Rendőrt megmerényelni valamennyi álmoskönyv szerint rossz ómen, a testület tagjait roppant morcossá teszi és nem biztos, hogy az elfogásnál a tettes nem kezd el menekülni, miközben a kezében fegyvernek látszó tárgyat tart, melyről halála után kiderül, hogy a tízórais zacskója.
Szóval kockázatos...


ITT OLVASHATÓ

KŐSZEG FERENC: EGY ORBÁN A HÁZBÓL - HA FELCSÚT GÉNIUSZA MÉGIS ELBUKJA A NÉPSZAVAZÁST, AKKOR TESTRE SZABOTT HELY VÁRJA TÁRSASHÁZUNK SZÁMVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGÁBAN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KŐSZEG FERENC
2016.09.27.


Ó Csak egy fiú a házból, ki égett a láztól,
és örült, hogy velem lehet...
Egy fiú a házból, elmondta, de hányszor, hogy
 
engem, csak engem szeret...

(Az 1969-es Táncdalfesztivál győztes dala, előadta Késmárky Marika)

(Egy régi jelszó visszhangja) A történelemből tudjuk, hogy a diktatúrák nem élhetnek meg állandó kampányok nélkül. Különösen igaz ez a fiatal, még nem teljesen berendezkedett diktatúrákra, amelyeknek elvben szembe kell nézniük a választások kockázatával. A migránsok elleni gyűlöletkampány előtt a rezsicsökkentés volt az Orbán-rendszer legnagyobb kampánya. Akármit gondolok is a fő-fő rezsibiztos, Németh Szilárd stílusáról meg a mesterségesen kikényszerített rezsicsökkentés gazdasági kockázatáról, ha már van rezsicsökkentés, ennek a fogyasztás minden területén érvényesülnie kellene. Különösen azon a területen, amely a legnagyobb tétel egy átlagos háztartás rezsijében: a fűtés költségében. Csakhogy ez a saját kazánnal rendelkező társasházakra nem igaz.

A társasházban, amelyben lakom, a felhasznált hőmennyiség 2010 óta 20 százalékkal, a gázköltség 37 százalékkal, a fűtési díj ellenben csak 6 százalékkal csökkent. Ezt az magyarázza, hogy a gázköltség jelentős csökkenése közepette a járulékos költségek – a fűtő díjazása, a könyvelő díjazása, a fűtési költség megosztásának költsége, javítási díjak – 60 százalékkal nőttek. A fogyasztóvédelmi hatóság helyi rezsibiztosa, akit a panaszommal felkerestem, sajnálkozva tárta szét a karját. – A fűtés módját és díját – magyarázta készségesen – a tulajdonosi közösség határozza meg. A tulajdonosok demokratikus döntésébe az állam nem szólhat bele. Olyan ez, mint egy népszavazás. Döntsön a nép! – tette hozzá fanyar mosollyal...

ITT OLVASHATÓ

OLVASÓI LEVÉL: ODA VITTÉTEK EL A FÉLELMEKET, AHOL A HÉTKÖZNAPOK IS SZÖRNYEN IJESZTŐEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert és M.B.
2016.09.27.


Megerőszakoltátok a lelkemet.

Rosszabbat, durvábbat tettek a lelkemmel, és ahogy láttam, sok-sok-sok más ember lelkével, személyiségével is, mint amit akárhány muzulmán vallású ember tehetne valaha.

Félelmet, gyűlöletet ültettetek el az egyszerű emberek szívében, a nyomorba még több szörnyűséget pumpáltatok. Oda vittétek el a félelmeket, ahol a hétköznapok is szörnyen ijesztőek.

Oda, ahol a holnap a levegőben lebeg, oda még több kétséget, hiányt, bizonytalanságot vittetek. Arra esküdtetek fel, hogy segítetek, de csak még mélyebb gödröt ástatok nekik.

Megbocsáthatatlan, hogy kihasználjátok, hogy visszaéltek az emberi butasággal, azzal, hogy vannak egyszerű, tájékozatlan emberek.

Onnan fentről, onnan a magasból talán lehet tagadni a méltánytalan nyomornak még a létezését is. Innen, lentről, nem.

Minden nap csoda. Magyarországon minden ember hisz a csodában. Ha nem így lenne, már régen felfalt volna a saját nyomorunk.

Kiszámoltátok már, hogy valójában teljesen tényszerű képtelenség abból a pénzből megélni, amit minimálbérként adnak?

Hogy azért csoda minden nap, mert kétségbeesésünkben még nem raboltunk ki senkit?

Tudjátok, mint a viccben:

Mitől fél a gazdag? Hogy megint kirabolják.

Mitől fél a jómódú? Hogy egyszer kirabolják.

Mitől fél az egyszerű, dolgozó ember? Hogy egyszer kirabol valakit.

Ennyi az egész. Ennek az egyszerű, a csodavárásban és robotban végletekig megrogyott embernek ültettek még félelmet a szívébe. Csak gondolj bele egy pillanatra:

Minden nap eszetlenül küzdesz a túlélésért, egyre nagyobb kalandvágy kell az itthon maradáshoz, a fizetésed nem nő, de szerencsére egyre kevesebbet ér, minden összeomlani látszik, lábon kihordasz egy-egy mini infarktust számlafizetés közben, anyád fertőzésektől haldoklik a kórházban egy egyszerű vakbélműtét után, apád perelni akar, amiért nem tartod el, a gyerekeid új képet követelnek rólad, mert a legutóbbi már megfakult, és legalább a hullaházban szeretnének felismerni, amikor azonosítani mennek.

És ebbe a modern kori rabszolgaságba oltotok még több, még elemibb, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő félelmet.

Olvastam az anya levelét, akitől a gyermeke megkérdezte:

Anya, ha bejönnek a migránsok hordhatok magamnál bicskát, hogy megvédjem magam?

Az volt az első gondolatom, hogy micsoda égi szerencse és kegy, hogy nekem nincsen gyerekem. Hogyan magyarázhatnám el én ezt neki?

Hogy bármit is ordítanak a fülébe, ők, akiktől félnie kellene csak emberek. Olyanok, mint te, és én. Vannak köztük rosszak, és jók, szépek, csúnyák, okosak, és ostobák, és erősek, meg gyengék.

Minden hajóval érkezik patkány, de:

miért kellene több millió embernek bűnhődni egy elenyésző részük tettei miatt?

Hogyan mondjam el neki, hogy milyen egy menekülttábor pokla? Hogy egy sátor minden vagyonod? Hogy egész életedben békében, munkával építetted az életedet, de percről percre lett a mindenből semmi. Pedig ők is apák, és anyák, és lányok, unokák, és testvérek, akiknek van múltjuk, és van jelenük, és jövőt akarnak.

Szóval hogyan tudnám elmagyarázni neki, hogyan mondhatnám azt neki, hogy amitől fél egyáltalán nem reális félelem?

Hogy többek közt attól a fekete bácsitól is rettegnie kellene, aki a harmadikon lakik, és mindig széles hófehér mosollyal előre köszön nekünk, és sosem felejti el megkérdezni: „Hogy vagyunk?” És anyu nagynénjének a barátjától is rettegnie kellene, mert arab, és nem eszik disznóhúst, nem iszik alkoholt, a húgát és az apját megölték a saját hazájukban, ezért jött el, nem itt született, de már tökéletesen beszél magyarul.

Hogyan mondjam el neki, hogy nem kell félnie a kultúrájának az elvesztésétől, mert csak még különlegesebbnek, magasztosabbnak érzi majd a saját szokásait egy színesebb környezetben?

Te már vitted el külföldi barátodat locsolkodni, vagy augusztus 20.-án egy tűzijátékra?

Én nem a muzulmán vallású emberektől félek. Nem félek, hogy elvennék a munkámat, a kultúrámat, az életemet. Én ezektől a „keresztény” nagyuraktól félek, akik gyűlöletet ültetnek a nyomortól megcsömörlött lelkekbe.

Én attól félek, sőt rettegek, hogy később sem akarok majd gyermeket.

Mert nem akarom őt kitenni ennek a világnak, és a gyűlöletet képtelen vagyok megmagyarázni.

Nem akarom, hogy zombi legyen, aki ül a tévé előtt, és várja, hogy elteljen az élet.

Ha egyetlen dolgot megtehetnék a gyűlöletre kapható emberekkel, akkor az az lenne, amit az egyik tanárom tett velünk:

Fognék rengeteg apró darab krétát, és közelről dobálnám őket akár napokon keresztül is, és azt ordítanám a fülükbe, hogy gondolkodjatok, gondolkodjatok már végre!

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét.

M. B.


ITT OLVASHATÓ (AMIKOR OLVASHATÓ)

AMIT A NÉPSZAVAZÁSHOZ TUDNOD KELL

AMNESTY BLOG
Szerző: Amnesty International
2016.09.


Az október 2-i népszavazás előtt minden héten egy újabb témát járt körbe az Amnesty International blogja, hogy jobban megértsük kikről vagy miről is kéne a népszavazáson döntenünk:

Képzeld magad a helyükbe! 
LEGYEN AZ EMBER AZ ELSŐ!

1. rész: Miről szavazunk?

...miről fogunk népszavazni

2. rész: Tények és tévhitek

...a menekülőkkel kapcsolatos leggyakoribb 9 tévhit

3. rész: Alapfogalmak

...a leggyakrabban hallott fogalmakat

4. rész: Honnan jönnek a menekültek?

...melyik országokból érkezik a legtöbb menekült Magyarországra


+1 Mi vár a háború elől menekülő szír gyerekekre Európában?

Gauri van Gulik, az Amnesty International európai igazgatóhelyettesének kommentárja
2016/8/24

Hogy milyen borzalmas körülményeknek vannak kitéve a gyerekek Szíriában, azt semmi nem érzékeltethetné jobban, mint a múlt heti sajtót uraló fotó. A képen az öt éves Omran Daqneesh sokkos állapotban, vérző fejjel ül egy mentőautó hátuljában azután, hogy összeomlott otthona romjai alól kimentették. A képet nézve nem nehéz megérteni, miért vállalkoznak a szülők az Európába vezető gyötrelmes útra gyermekeikkel az oldalukon.

Ha valaki azt gondolná, hogy egy Omranhoz hasonló kisfiúnak az út túlélésével és Európa partjainak elérésével véget érnek a megpróbáltatásai, nagyot téved. A görög Leszbosz szigetén járva saját szememmel láttam, milyen küzdelmek várnak még rájuk...


+2 Senkinek sem kellenek - Menekültek a magyar-szerb határon

Alice Wyss és Gárdos Tódor, az Amnesty International európai kutatóinak véleménycikke
2016/8/11


"Nagyon nehéz volt az utazás, különösen a gyerekemnek” - meséli Noor, a 27 éves afgán nő. Miközben a könnyeit törölgetem naponta, látom rajta, hogy retteg.”....

+3 Kilátástalan helyzetben az Iszlám Állam elől menekülő szíriaiak

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala szerint az iraki humanitárius válság „az egyik legnagyobb, legbonyolultabb és leggyorsabban változó” a világon. És még ez a leírás sem adja vissza pontosan az otthonukat elhagyni kényszerülő civilek szenvedését.

Az elmúlt két hétben az Amnesty International kutatói Irakban több száz belső menekülttel (olyan ember, akinek el kellett hagyni az otthonát, de nem lépte át az ország határát) készítettek interjút. Mindannyian annak a 3,4 milliós csoportnak a tagjai, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat, és jelenleg befogadó közösségekben, illetve táborokban, iskolákban, mecsetekben és félkész épületekben laknak. Sokan közülük túlzsúfolt és és nyomorúságos körülmények között élnek, alig védve a naptól és a gyakran 50 fok felé kúszó hőmérséklettől. Sokan alig vagy egyáltalán nem férnek hozzá a legszükségesebb szolgáltatásokhoz sem

Néhányan azok közül, akikkel beszélgettünk a katonai műveletek elől menekültek, míg mások több mint két éve otthontalanok, azóta, hogy az Iszlám Állam nagy kiterjedésű területeket foglalt el Irakból 2014-ben. Sokan nem térhetnek haza, mert még folynak a harcok. Mások arra várnak, hogy felszámolják az utolsó aknamezőket is, és legalább néhány alapszolgáltatás helyreálljon. A Popular Mobilization Unit (egy elsősorban síita milíciákat tömörítő ernyőszervezet) és a pesmerga erők (Irak kurdisztáni régiójának fegyveresei) szintén akadályoznak embereket abban, hogy visszatérjenek az Iszlám államtól visszafoglalt vagy ellenőrzésük alatt soha nem tartott területekre...
 
+4 A félelem árnyalatai Törökországban
 
A félelem sokféleképpen jelentkezik. Egy hónapja, a véres puccskísérlet éjszakáján Törökországban több millió isztambuli és ankaraival együtt rettegtem a lakásomat megrázó robbanásoktól és az ablakom alatt felhangzó lövések hangjától. Az alattam lakó szomszéd a fürdőszobájában keresett menedéket, rettegett, hogy neki és a szeretteinek baja esik. Az után tankok gördültek, harci repülők és helikopterek köröztek, járókelőket lőttek le a puccsisták.

Miután kiderült, hogy a puccskísérlet nem sikerült, fellélegeztünk. Legalábbis kezdetben. De mint egy kesernyés szag, a félelem a levegőben maradt. Miközben hatalmas tömegek ünneplik a puccs leverését ünnepi hangulatban éjszakánként, az utcákon a feszültség még mindig tapintható. Összeszorított ajkakkal és összeráncolt homlokokkal állnak a máskor mosolygó boltosok az üzleteik előtt. Sokan otthon maradnak, idegesen várakoznak és figyelnek: nem tudják, mi jön. Lesz-e újabb puccskísérlet? Megpróbálja-e megint valaki erőszakkal megszerezni a hatalmat?

Törökországban ez a félelem a korábbi brutális puccsok emléke is: az 1980-as puccsot követő fogva tartásoké, kínzásoké és kivégzéseké. Akik éltek már akkor, még emlékeznek a horrorra, mások a szüleiktől hallották a rémtörténeteket. A mostani puccskísérlet leverését követően a kormány megtorlásokba kezdett, kihirdették a rendkívüli állapotot, a félelem pedig nem szűnt meg – csak átalakult. Egy hónap alatt több mint 23 000 ember került börtönbe és közel 82 000-et rúgtak ki vagy függesztettek fel az állásából. Bárki célpont lehet, akiről azt gyanítják, hogy valamilyen kapcsolatban áll az Egyesült Államokban élő, a puccs szervezésével vádolt Fethullah Gülennel. Katonák, rendőrök, bírók, ügyvédek, újságírók, tudósok, tanárok, doktorok és futballbírók. Látszólag senki sem menekülhet...

ITT OLVASHATÓ

ALIG ÉRDEKEL VALAKIT AZ ALAPSZÁMLA LEHETŐSÉGE - KÖRKÉP A HAZAI NYUGDÍJHELYZETRŐL

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.27.


A bankok az október 15-i határidőig felkészülnek az alapszámla bevezetésére. Többségük azonban egyelőre nem tapasztalt érdeklődést, mert tájékoztatásuk szerint kedvezőbb konstrukciók is elérhetők termékeik között – derült ki az MTI-nek nyilatkozó bankok válaszaiból.
 
A bankoknak október közepétől kell biztosítaniuk a kormány által most meghatározott feltételekkel az úgynevezett alapszámlát, amelynek célja, hogy olyanok is nyissanak bankszámlát, akik szerényebb anyagi lehetőségeik miatt nem tették meg ezt. Módosulnak a fizetési számla váltásának feltételei is. A rendeletben foglalt maximális díj havi összege - beleértve a bankkártya éves díjának egy hónapra eső díját is - nem haladhatja meg az esedékességét megelőző év utolsó napján érvényes legkisebb havi bruttó minimálbér 1,5 százalékát, ez jelenleg 1575 forint.
 
Még a nyáron írtunk a nyugdíjasokra vonatkozó törvénymódosításokról, amelyben például elfogadta a parlament a Polgári törvénykönyv szülőtartásról szóló módosítását. Az alaptörvényben eddig is létezett egy passzus, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni, de a legfőbb változás, hogy mostantól az intézmények is perelhetik a gyermeket, ha az nem fedezi az eltartás plusz költségeit.
 
A törvénymódosítás okai, hogy a társadalom öregszik, így az ország egyre nehezebben, egyre nagyobb anyagi ráfordítással lesz csak képes eltartani a nyugdíjaskorúakat. Ennek ellenére a szülő eltartása komoly aggályokat vethet fel. A társadalombiztosítás ugyanis úgy száz évvel ezelőtt pont azért jött létre, hogy ilyen helyzet ne fordulhasson elő. Így az aktívkorúak egyre inkább harapófogóba kerülnek, hiszen költségeik egyre nagyobbak, hiszen gondoskodniuk kell gyermekeik megfelelő iskoláztatásáról, miközben tartalékolniuk kell saját nyugdíjukra is. Mostantól pedig a jelenlegi nyugdíjak mellett még arra is költeniük kell, hogy idős szüleiknek a megszokott életszínvonalat biztosítsák. Közben az egyre égetőbb népességfogyási trendet a rendszerváltozás óta eddig egyetlen kormány sem tudta megfordítani...
 

GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.09.27.


...Az emberekhez annyit szeretnék szólni, hogy nem olyan ördöngösség az, amit csinálni kell, csak fel kellene ébredni. Pici dolgokat kell csinálni a sok kicsi sokra megy elv alapján. Még civil szervezetek sem kellenek. Rosa Parks 1955-ben egyszerűen nem állt fel egy fehér nőnek a buszon. Kellenek Jim White-ok, Ritók Nórák, akik a mindennapi életben a saját munkájukkal váltják meg a világot.
Lányom osztályfőnöke egy nagyon karakán, fiatal testnevelő tanár. Nagyon helyes módon rázza gatyába a gyerekeket, imádják őt a tanulói. Arra készülök, hogy megkérjem arra, egy külön szülői értekezleten fogjunk össze mi szülők és állítsunk fel ennek az osztálynak egy közös szabályrendszert az okostelefon használattal kapcsolatban (ennek előzménye van már, ezt szintén a hozzászólásokban folytatnám).

Nagyon fontos dolog, hogy a saját kis közösségünket mi építsük, és el tudjuk fogadni az elvet miszerint a környezetünket mi alakítjuk és nem a környezetünk alakít minket.

Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék a környezet védelemre. Döbbenettel látom, hogy mennyire nem becsülik a gyerekek a vizet. Szeptember elején, május végén, júniusban, amikor még vagy már nagyon meleg van az óra végén, amikor már szomjasak a gyerekek, várnék egy kicsit a csengetés után, és abban a szomjas öt percben elmagyaráznám milyen érzés, mikor gyerekek a világ más tájain ezt érzik egész nap.Érezzék, hogy mit veszítenek, ha nincs ivóvíz. Sajnos azt láttam az Egyesült Államokban is és itthon is, hogy a víznek nincs értéke.

A környezetvédelemről még szeretnék beszélni a hozzászólásokban. Ki mit tesz azért, hogy megvédjük a bolygónkat? A környezet órákon sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a gyerekek megtanulják becsülni a környezetüket. Ők azok, akik a szüleiket is tudják okítani otthon.

Sajnos azt látom, hogy alapvető dolgokat kell elmagyarázni. Hogyan mossunk kezet, hogyan mossunk fogat, anélkül, hogy egy nagy csomó vizet elpazarolnánk.

A gyerekeknek közlekedési órát is tartanék, amiben elmagyaráznám, hogy a gyalogosnak is vannak kötelezettségei. Elképesztő, hogy a gyalogosok mennyire nem látják át a forgalmat sokszor, talán azért, mert nincs jogosítványuk és nem ismerik a KRESZ-t.

Le kell tisztázni, mi a feladata a rendőröknek és a Közterület-felügyelet által foglalkoztatottnak. Ugyanis hiába van meghozva a törvény, miszerint nem lehet buszmegállóban dohányozni, ha a dohányosok három méterrel arrébb dobálják el a csikkeket és senki az égvilágon nem bünteti meg őket.

A
középiskolákban kötelező olvasmánnyá tenném Andre Schwarz-Bart Igazak ivadéka c. könyvét, amiből kiderül, hogy az emberi mocsokság nem Hitlerrel kezdődött.
(Kötelezővé vagy legalábbis nagyon ajánlottá tenném a
Sex Ed c. film akár osztályban, akár otthon szülővel történő megnézését - a korhatárban megegyezünk együtt. Döbbenetes, hogy itthon is és az Egyesült Államokban is milyen hiányosságokat tapasztaltam szex terén, valóban kényes, de NAGYON FONTOS TÉMA.)

Tudom, hogy HA azt kérte ne legyen Orbánozás és Gyurcsányozás, de bármilyen ötletet leírhatunk most ide, ha ez a kormány marad, nagyon kicsi esély van arra például, hogy nem lesz hittan és erkölcstan az iskolákban… sorolhatnánk a többit.

A hozzászólásokban én szeretnék feltenni egy pár kérdést a politikával kapcsolatban. Sajnos ezt nem lehet kihagyni a pályázati anyagból.

Mostanában sokat hallani ezt az idézetet, amit Orbán Viktortól én is hallottam egy rádióbeszéde végén: „Gyáva népnek nincs hazája!”

Igaza van Miniszterelnök úr. Tényleg nincs.

Még egy idézet: „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

 

ITT MÁR CSAK SZENTSÉGELNI LEHET, ÖKÖLBE SZORULT KÉZZEL

ORDÍTOK BLOG
- TÚLÉLŐTÁBOR SZALONNÁSOKNAK
Szerző: Edgar
2016.09.26.


Nem először mondom ezt és nem is először érzem, hogy ilyen ország márpedig nincsen. Minden nap ad rá valami okot a kormány, hogy halkan, vagy hangosan átkozódni támadjon kedvem. A pofátlanság, a cinizmus, a pitiáner bosszúállás és a mohó zsákmányszerzési vágy olyan katyvasza vezeti ezt az országot, ami egészen egyszerűen nem kompatibilis a higgadt véleményalkotással.

Itt már csak szentségelni lehet, ökölbe szorult kézzel.

„Több mint ötmilliárd forintot fordít a kormány a Tanoda-program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán.” (2016. 09. 21.
kormany.hu)

Figyelem! A kormány megint adakozott, mert a kormány jó. A nagy büdös francot, azt! A mi pénzünkből mi, állampolgárok fordítottuk ezt az összeget valamire. De mire, te búvalb...? Mire fordítottuk?

...Czibere Károly azt elfelejtette ellelkendezni, hogy a legnevesebb, komoly eredményeket felmutató tanodák egy kurva fillért nem kapnak. Például az Igazgyöngy tanodája sem. Ezzel szemben sok olyan tanoda kap, amely újonnan alakult, nulla tapasztalattal, semmi eredménnyel. Vajon hány politikus rokon, ismerős, szerető fog felbukkanni ezeknek a bőkezűen dotált új tanodáknak a környékén? Sokszor eltöprengek rajta, hogy normális dolog-e azonnal korrupciót, szemétséget, aljas mocsokságot gyanítani, ha a kormány és a pénz egyazon mondatba kerül. Lehet, hogy én vagyok a hülye, lehet, hogy nem.

10 milliárd forintnál többe került a kormány népszavazási (egyben választási elő-)kampánya. Plusz 7 milliárd forintot kap a köztévé, mert képtelenek kijönni a közel 80 milliárd forintból évente. Nem is csoda, mert mindent kiszerveznek a pereputtynak. Matolcsy magánhadserege. Orbán Viktor villájának őrzése. A Várba költözés. A felcsúti kisvasút. Stadionok tucatjai. Olimpiai álmok. Száz és ezermilliárdok.

Mészáros Lőrincek, Sajátláb Ráhelek, Simicskák, Garancsik, Tiborczok...ki nem tudná folytatni a sort? Ezzel szemben van bőr a pofájukon a Kétfarkú plakátjain rugózni, amire önként adták össze a pénzt a civilek és van, édes jó istenem! van pofájuk ehhez is.

L. Ritók Nóra elárverezi a lovagkeresztjét, mert a Rióban tapsikoló Balog minisztériuma nem szán pénzt a tanodára. Miért is? Melyik rokonnak kellett a lóvé? Esetleg Farkas Flórián kap egy tanodát? Vagy csak bosszú? Mert L. Ritók ott volt a pedagógustüntetésen? Mert fel meri emelni a hangját? Mert visszaadta a lovagkeresztet? Az a rohadt kereszt méltatlan L. Ritók Nórához és nem megfordítva!

Meddig lehet ezt csinálni velünk? Mi fér még rá a pofájukra? Mit tehetnek még meg? L. Ritók Nórának külföldön kell kilincselnie, hogy életben tudja tartani a reményt a gyermekek számára. Mert megígérte nekik.

Balog Zoltán az olimpiáról álmodik. Orbán Viktor stadionokat építtet. Mészáros Lőrinc szigeteket vesz. Matolcsy közpénzből fizeti a szeretőjét, annak anyját és testvérét is. Egyedül Vajda Zita többet keresett a Nemzeti Bankban, mint amennyire L. Ritók Nóra tanodájának szüksége lenne a működéshez.

Hát micsoda ország ez? Miféle emberek ezek?

Jó, tudom. Az egyszerűagyú fideszhívő nem beszél milliárdul, ő csak Juhász Péter napszemüvegét érti. Meg a pólóját. És csak Sorost tudja gyűlölni, Gyurcsányt és a liberálisokat. Minden, amit a főnök művel, az jó és szükséges.

Szégyellem magam. Szégyellem, mert L. Ritók Nórának külföldön kell támogatásért kilincselnie, mert a Dóri Házban gyermekek haldokolnak, mert Iványi Gábort ezerszer megpróbálják megalázni, mert Juhász Pétert mocskolják, mert Sándor Máriát igyekeznek megtörni. Szégyellem magam, mert ilyen kormánya van annak az országnak, ahol élek és ami a hazám.

Szégyellem magam a kormány helyett és büszke vagyok a magam nevében. L. Ritók Nórára, Iványi Gáborra, Sándor Máriára és mindazokra, akik nem és nem adják fel. A szegénységi bizonyítványt kiállította magáról a jelenlegi magyar politika, de mi gazdagok vagyunk, mert ilyen emberek élnek közöttünk.


ITT OLVASHATÓ

GYEREKKEL VAGYOK

GYEREKKEL VAGYOK BLOG
Szerző: Gyerekkel Vagyok
2016.09.27.


Örülünk, hogy jöttél! Te is gyerekkel vagy?
Akkor a legjobb helyen jársz! 

Oldalunk mindenkinek szól, aki gyereket nevel, gyerekekkel foglalkozik, vagy "csak" érdeklődik a kicsik iránt. Leendő, vagy már gyakorló szülők, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, keresztszülők, pedagógusok, baby sitterek... - tehát mindenki talál magának olvasnivalót. 
 
Honlapcímünk ".net"-re végződik, ami angolul hálót, hálózatot jelent.
A tájékoztatás, tanácsadás és szórakoztatás mellett céljaink között szerepel a közösségteremtés is. Egy olyan "háló" szövése, ami össze-és megtartja az azonos élethelyzetben lévőket. Hiszen hasonló örömöket és gondokat élünk át, mikor gyerekkel vagyunk, ugye?

Tarts velünk! 
 
Ha van 5 szabad, "csak úgy" olvasgatós perced (micsoda mázli!), böngéssz a MINDENNAPOK rovat cikkei között! 
IDE kattints, ha babát tervezel, vagy éppen a babavárás csodáját éled át!

Ha már intézménybe jár a csemete, a 
BÖLCSI-OVI-SULI részben találsz érdekességeket. 
LELKI-ISMERETEK című rovatunkban pszichológiai témákról olvashatsz.

Folyamatosan bővülő szakértői csapatunk örömmel válaszol kérdéseidre is. Erről a lehetőségről
ITT találsz bővebb információt.
A TESZTEL AZ APRÓNÉP menüpontban gyerekek mondják el a véleményüket különböző termékekről. Tudjuk, hogy bátran bízhatunk az őszinteségükben... 
Ha szívesen főznél-sütnél kiskuktákkal, katt IDE a könnyen elkészíthető receptekért!

Gyerekbarát helyet keresel valamelyik magyar nagyvárosban? Szívesen olvasnál a gyerekkel való közlekedésről? 
ITT találod az erről szóló írásokat.

Kíváncsi vagy, hogy más országokban milyen gyereket nevelni? Erről szól a
GYEREKKEL A VILÁG KÖRÜL rovat.

Ha pedig vásárolni támad kedved,
EZEN a lapon kifejezetten gyerekeknek, illetve gyerekes családoknak való termékeket találsz. Mindegyik egyedileg, a Te megrendelésed alapján készül. 

Jó böngészést!  
 

ORBÁN VIKTOR SZÉGYELLI, HOGY A FIDESZ ELNÖKE, DE CSEPELEN A LEVELÉVEL HÁZALTATJA HELYI FULLARTÁRJAIT

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: vox
2016.09.27.


Tegnap ismét levelet kaptam. Most nem a posta, egy pártaktivista vagy egy önkormányzati köztisztviselő/közalkalmazott/ fullajtár hozta, jegyzékkel(!), tollal(!) a kezében. Azt hittem összeírásról értesítenek, de a szomszédot, aki szerint fideszes aktivista volt, megkérdezte, hogy elmegy-e, s mire fog szavazni. Majd a válasz után írt valamit a jegyzékre! Lehet, hogy mégis összeíró volt a „postás”?  

A boríték nélküli, kiváló minőségű papírra írt levélben egyébként országunk nagy levelezője, Orbán Viktor, a Kedves Vezető, a nagy bábjátékos kéri, népszavazzak. Valószínű azonban, hogy most már elfogyott a közel 10 milliárdos kampánypénze, mert levelét már nem ő „fizette”. A levél alján lévő apró betűk szerint a felelős kiadó, aki általában fizetni szokott, most a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Gondolom nekik is van pár milliárdjuk, amiből finanszírozni tudták Magyarország miniszterelnökének újabb levelét, bár lehet, hogy a túlárazott közbeszerzésekből nekik is juttatottakból oldották meg a feladatot. Akkor már csak egy kérdés maradt a formai problémák sorában megválaszolatlan: miért nem írta oda neve alá a miniszterelnök, hogy egyben a Fidesz elnöke is? Talán szégyelli?
...
ITT OLVASHATÓ

TUDTA? A FIDESZ PATKÁNYNAK TARTJA ÖNT

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.26.


...Bayer artikulálatlan hörgése alapvetően jó hír is lehetne, amennyiben úgy tűnik, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt megakadni látszik az állampárt torkán. Egy minden körülményét tekintve furcsa robbantás árnyékában, alig egy héttel a sorsdöntőnek kikiáltott, de semmit el nem döntő 10 milliárdos népszavazás előtt a kormány minden erejével beleállt a magyar viccpártba. Egészen groteszk fintora a sorsnak, de egyre inkább bizonyítást nyer: a jelenlegi hatalom számára nem a parlamenti kollaboráns ellenzék, hanem az úgynevezett pálya szélén, civilek támogatásából cselekvő kutyapárt jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Meggyőződésem, hogy Kovács Gergely pártelnök nem ökölbe szorult aggyal reagál majd – ha egyáltalán – erre a vitriolos üzenetre, de nyilván itt nem is az ő személye a lényeg. Bayer Fidesz-szócső, akárcsak ennek a plakátnak a kiötlője, megálmodója és kivitelezője gyakorlatilag mindazokat lepatkányozta egy mozdulattal, akik az MKKP sugallatára, vagy saját döntésük alapján érvénytelenül fognak szavazni október 2-án. Vagy otthon maradnak és egyáltalán nem asszisztálnak a hisztériához.

Azon túlmenően, hogy a magát még mindig kétharmadosnak képzelő hatalom egy viccpárttól fosik és ráállítja fizetett katonáit, és látva az elszabadult indulatokat, amellyel megvénült emberek vágnak gyomorszájon fiatal lányokat, akik nem abban hisznek, mint ők, szerintem mondjuk ki: az, hogy ide jutott ennek az országnak a közhangulata, hogy ilyen mederben folydogál az életünk, hogy ilyen nyomasztó egyáltalán levegőt is venni ezen a puskaporos hordón, abban elévülhetetlen érdemei ennek a gyűlöletből templomot építő fideszes kereszteslovagnak vannak. Aki végigkíséri a Fidesz hosszú hónapok óta tartó kampányát, és amerre jár, ökölbe szorult kezek, kidagadt erek várják. A legprimitívebb csürhe harsány üvöltése ez, amely csürhe a regnáló Bayer Zsoltok által generált gyűlölet birtokában mintegy predesztinálva érzi magát arra, hogy gyomorszájon vágjon és igazságot tegyen. A tevebaszó, hepatitiszes, analfabéta migráns és a nemzeti érzelmek által vezérelt szittya magyar között.

A dolog attól igazán gyomorforgató, hogy a fizetett pojáca nagyon pontosan tudja, hogy a népszavazás, a kényszerbetelepítés, illetve a fenti plakát tartalma között minimális összefüggés sincs. Bayer lovag pontosan tudja, hogy a kvóta nem szól semmiféle kényszerbetelepítésről (igen, a menekültkérelmek elbírálásáról szól kizárólag és továbbra is), azzal pedig főleg tisztában van, hogy a sikeres és eredményes népszavazás ugyanúgy semmilyen hatással nem lesz a menekültáradatra, mint a kvóta léte, vagy nem léte.

Ez a kiemelkedően gusztustalan üzenet pedig, amellyel Bayer (és ezáltal a Fidesz) örömmel azonosul, első ránézésre olyan, mintha a silány kormánypropaganda paródiája lenne, de nem: ez valójában maga a kormánypropaganda. Igen, egyértelműen ez a legdurvább: hogy ez már az a fázis, amikor eltűnt mindenfajta különbség a Fidesz legfőbb – korrupción túlmutató – politikája és annak paródiája között. Ne kerteljünk, ez az állampárt hivatalos véleménye mindazokról, akik nem értenek egyet velük: patkányok.

De hogy az egyébként minősíthetetlen, tárgyi tévedésekkel kikövezett tartalomról is ejtsek pár szót. Bayer! Azt vágod, hogy annak az esélye, hogy a gyerekedet családon belül erőszakolja meg valaki, nagyságrendekkel nagyobb, mint az, hogy egy (nem kényszerbetelepített, mert nincs kényszerbetelepítés) migráns? A hazafias nemzeti keresztény családokban megerőszakolt gyerekek sorsáért nem aggódsz, öcsém? A fogalmatlan, félanalfabéta, ivarérett magyar állampolgárok által megerőszakolt gyerekekért még egyszer nem hallottalak tiltakozni, Bayer. Hepatitiszes csak a tevebaszó migráns lehet? Más: ha érvényes és sikeres lesz a népszavazásotok, onnantól semmilyen uniós döntés nem lesz kötelező Magyarországra nézve?

Az van, hogy miközben az elvtársaid raklapszámra tüntetik el a közpénzt (Voldemortok, Rogánok, Mészárosok, és így tovább), te havi egymillióért lemész kutyába, téged tolnak maguk előtt és használnak paravánként, mert te bármire kapható vagy. Téged azért tartanak, hogy már megint ne arról beszéljünk, hogy sötét maffiózók ejtették foglyul az országot. Ebben a bűzös posványban Bayer Zsoltnak jelen állás szerint már csak arra futja, hogy a hatalmon lévők mérhetetlen gazemberségeit és ostobaságát kiröhögő, kifigurázó viccpártot savazza. Kínjában.

Remélem, hogy tényleg ennyire nagy szarban vagytok, Bayer, hogy már a magyarok egy részének nyílt patkányozása is belefér. Bár úgy teszel, mintha a Fidesz örökké hatalmon maradna, nyugodj meg, ez nem lesz mindig így. Készülj, mert a sok aljadékságot, amit műveltél, te sem fogod megúszni.


ITT OLVASHATÓ

KERESZTÉNY VOLNA AZ ORBÁNI BŰNSZERVEZET?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.09.26.


S a rezsim egésze, benne az ügyészség, a rendőrség is keresztény? Ezért nincsenek eljárások a hatalmasok ellen? Ez volna hát a kereszténység? Kéz kezet mos, pajtikáim? Oszt jó napot?

Azért kérdezem, mert meggyőződésem: Orbánnak a kereszténység csak arra és addig jó, amíg önkényuralmának „igazolására” használhatja. Ezért aztán  „kereszténységébe” simán belefér, hogy hatalmát az emberek hülyítésére és megvadítására alapozza, nagyjából 20 éve hisztériából hisztériába kergesse híveit és lehetőleg az egész országot; simán belefért és belefér az is, hogy a legalja rasszista orgánumokat nevezze kedvencének, illetve szervezetének támogatói kizárólag fasisztoid tartalmakat is közlő, amorális sajtómunkásokat foglalkoztató orgánumok legyenek.

Orbán eszköztárában a kereszténység eszméinek ugyanaz a szerepe, mint a mussolinis erő- és akaratkultusznak; a szervezetten, folyamatosan folytatott, nagyobb részben „külsősökkel” végeztetett rasszista (főleg antiszemita, illetve cigányellenes) és homofób propagandának. Utóbbiak minden további nélkül lehetnek eszközei a legaljasabb szándéknak is – de a kereszténység mégiscsak olyasmi, amiben humánum (is) van…
 
Ám Magyarországon a jézusi értelemben vett kereszténység hívei üldözöttek, legalábbis a hatalom által el nem ismertek… A többiek, az elismertek pedig – tisztelet a néhány magányos kivételnek! – adják magukat, akár a legalantasabb akaratnak is.
 
S ország-világ előtt tanúsíthatja Orbán és szervezete ezt a gyalázatos magatartást: ha időnként közlik, hogy márpedig az orbáni hatalom zérótoleráncs, még tapsot is kapnak, itthon és külföldön egyaránt…
 
Haza és hit – Európában manapság alighanem nálunk élnek vissza e két fogalommal a leggátlástalanabbul és a leghosszabb ideje, a legprofibb, legszervezettebb módon. Piros-fehér-zöldbe borították az országot: nemzeti színekből ordít az aljasság, miközben az aljasok szemüket forgatva ájtatoskodnak…
 
Számukra a kereszténység is csak arra való, hogy az embereket eltávolítsák egymástól. Megtagadják a diderot-i – a jézusihoz nagyon is közeli – emberséget, igazságot („minden erkölcsi rendszer és minden politikai hatalom, amely arra törekszik, hogy az embereket eltávolítsa egymástól, rossz”), ahogy megtagadják a felvilágosodást és általában mindazt, ami nem illeszthető hatalommaximalizálási szándékaik eszköztárába.
 
Lám, a kereszténység is csak arra szolgál, hogy a hatalom embertelenségét „igazolja” – undorító ájtatoskodás közepette...
 
 

MOHAMED CSEPELEN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.27.


Amint közeleg a „T” nap – mert mostanában ilyen fennkölten nevezik azt, ami vasárnap vár ránk, illetve rájuk -, egyre jobban megvadulnak a fiatalok. Még azok a snájdig, jó homorú és föss példányok is, mint Németh Szilárd, aki teljesen elmerült az ő görög-latin kultúrájában, ami van neki. Alig is látszik ki belőle.
 
Viszont nem kellene meggyalázni ilyen nevekkel 1944. június 6-át, a „D-Day”-t, amiről még Rommel tábornagy is azt mondta a segédtisztjének: „Higgye el, Lang, a partraszállás első huszonnégy órája döntő lesz. Németország sorsa akkor dől el, a szövetségeseknek is, a németeknek is az lesz a leghosszabb nap.”
 
Ilyen párhuzamokat alkotnak ezek a mi harcos fiataljaink a görög-latin kultúrájukkal és mélységes történelmi ismereteikkel, amely csupán Wittner Marika néniig nyúlik vissza, ha kommunistákról van szó, rajta kívül pedig a távolban még föl-földereng a fehér lovon poroszkáló ellentengernagy elmosódó sziluettje.
 
A napokban egymásra talált a szeretetben Németh Szilárd alelnök úr, rezsidémon, valamint birkózópápa, és a PestiSrácok.hu névre hallgató ministránsok gyülekezete – akik a gyűlöletkampányból tízmilliót szakítottak egyébként a közösből -, és hát persze, hogy együtt szolgálták az urat.
 
De még hogy! Kiadós interjú alkotódott a görög-latin pápával a szörnyű világról, ha nem lesz meg az a kibaszott népszavazás úgy, ahogyan azt OV álmai mutatják, és a magyar nép – a Soros vezérletével – cserben hagyja az ő megmentőjét és jótevőjét, kinek szíve érettünk dobog. Ennek szellemében deliráltak közös erővel.
 
Az alábbiakban szűk keresztmetszetét adjuk NSZ magvas gondolatainak, amelyeket élénk kérdezője segedelmével előállított. Indításként álljon itt nemzetünkért dobogó szívük közös gyökere, ím: „Vasárnap arról döntünk, hogy megmaradhatunk-e európainak, magyarnak, vagy felajánljuk mindenünket a beáramló tömegeknek”
...

NEM LESZEK ÖNGYILKOS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.09.27.


A Rezsim a rendőrrobbantással szintet ugrott. A Hatalom módszert váltott: immár a nyílt erőszaktól sem riad vissza.

Több mint fél éve írtam meg, hogy lesz
ÖNMERÉNYLET. Lett. Durvább, mint várható volt. Nem átlagpolgárokra támadtak, hanem rendőrökre, ráadásul köztük arra a szöszi lányra, aki a toborzóplakátjaikon szerepel. Pánik van a Rezsim legtetején: ha érvénytelen lesz a népszavazás, megrendül az Orbán legyőzhetetlenségébe vetett hit. Egy maffiában pedig, ahol mindenki tudja magáról, hogy bűnöző, a Keresztapa tévedhetetlenségébe vetett hit tartja féken az elszámoltatástól való rettegést. Magam tíz évig voltam a Nyolcker közrendvédelmének politikai főnöke, pontosan tudom, mi lehetséges és mi nem. És ma az országban mindenki, aki ilyen téren tudással, tapasztalattal rendelkezik tisztában van vele: politikai célú önmerénylet történt.

Szét fogom majd szálazni egy későbbi blogban ennek nyilvánvaló bizonyítékait, de most határidős dolgom van. Írtam nemrég, hogy október 3-tól 23-ig két általam szervezett tüntetés miatt a baracskai börtönben leszek
politikai fogoly. Minden pontján törvénytelen eljárás végeredménye ez, most nem fejtem ki újra, több mint 200 ezren olvasták a cikket, aki még nem, ITT elolvashatja. Elvem a rendőrrobbantásig az volt, hogy ennek a Hatalomnak semmit sem fizetek, büntetésként sem, inkább leülöm, ezzel is megmutatva a Rezsim diktatórikus voltát. Ám hülye sem vagyok. Az a Hatalom, amelyik saját rendőreit akarja szimpátiaszerzési célból megölni, bármire képes.

Mostantól minden olyan ellenzéki terepharcosnak, akinek tevékenysége veszélyt jelent a Rezsimre - akár most, akár hosszabb távon - fel kell készülnie, hogy baleset fogja érni. Nyílt politikai gyilkosság - mesterlövészpuskával bumm a fejbe például - továbbra sem valószínű, mert az népszerűtlen dolog, de köztörvényes bűncselekménynek, balesetnek álcázott típusú annál inkább. A rendőrrobbantás után biztos vagyok benne: ha én most bemegyek Baracskára, onnan épen nem jövök ki. Óvtak ettől rengetegen eleve, és én mondtam Nekik: nyugi ott még nem tartanak, hogy kinyírjanak. Tévedtem. Ott tartanak. Cellatársaim valszeg odaszervezett különböző ügynökök lennének, és csak annyi lenne a kérdés: egy lépcsőn esem le, vagy verekedésbe keveredek, ahol belém áll pár fémtárgy...


Börtönbüntetésem szabálysértésekből adódik, így az pénzzel megváltható. 20 nap megváltási összege 100 ezer forint. Most pedig Hozzád fordulok, Kedves Olvasóm. Mind saját, mind közeli barátaim, Harcostársaim anyagi lehetőségeit Korrupcióirtó Népszavazásunk országos aláírásgyűjtése lemerítve tartja: benzin, szállás, infrastruktúra pénzbe kerül, nem is kevésbe, és azt saját zsebből álljuk. Börtönbüntetésemet akkor tudom megváltani, ha összegyűlik annak megkezdéséig 100 ezer forint. Simán lelövetem magam egy forradalmi helyzetben, ha azzal a Nép győzelméhez hozzájárulok, de a baracskai 20 nap kockázata maximálisra ugrott közben, és fölöslegesen nem nyíratom ki magam. Ha teheted, segíts szabadlábon maradni, képen fölteszem azt a bankszámlát, amiről be tudom fizetni a 100 ezer forintos büntetést.

Mert nem leszek öngyilkos.


ITT OLVASHATÓ

KOCSMAI BUNKÓ A PORCELÁNBOLTBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.26.


Donald Trump még nem is adta teljesen önmagát az amerikai elnökjelöltek első vitáján, de így is lelepleződött. Trump igyekezett moderálni magát, de így is úgy viselkedett, mintha kocsmában lenne. Clinton az adóügyeivel sarokba szorította, nem tudott mit mondani arra, hogy nem fizeti ki az alkalmazottait és a vállalkozóit, hazugságon kapták, s amit a világ helyzetéről mondott, az ijesztő.

Trump képtelen volt türtőztetni magát, közbeszólt, belebeszélt Clinton szövegébe, a végén a vitavezető sem tudta kontrollálni. Ez a stílus elfogadhatatlan, és mindent elmondott ennek az embernek a színvonaláról és a totális alkalmatlanságáról. Amikor Clinton megfogta, hogy 0 dollárral járult hozzá az ország dolgaihoz, mert nem fizetett adót, Trump vesztes pozícióba került, és ott is maradt, a levegő után kapkodott.

A vita során kiderült, Trump rasszista, adókerülő, az iraki háború és Obama születési okmányaival kapcsolatban letagadta az igazságot, vagyis hazudozó is. Amit előadott, közhelyek, populista hazugságok voltak. A kibertámadásokkal kapcsolatban elkövette azt a hibát, hogy a nyilvánvaló tények ellenére az oroszokat védte. Clinton a fejére olvasta, hogy felszólította Putyint, intézzen támadást Amerika és amerikai érdekek ellen.

Trumpnak fogalma sincs a NATO-ról, Amerika szerepéről a világban, a nukleáris egyensúly mibenlétéről, s életveszélyes lenne rábízni az amerikai nukleáris arzenált. Clinton ügyesen levezette, hogy ez az ember világégést idézne elő. Trump nemcsak a stílusában idézte a kocsmák légkörét, hanem a felkészültsége és a tájékozottsága is kocsmai színvonalú.

Trump Irán ügyében az izraeli és az amerikai evangéliumi keresztény szélsőjobboldal álláspontját képviseli, de képtelen volt elmagyarázni, miért lenne jobb Iránnal háborúzni ahelyett, hogy kontrollálják az atomprogramját, és megakadályozzák, hogy Irán átadja az atomkészletének egy részét az izraelellenes és amerikaellenes terroristáknak. Trumpnak fogalma nincs az összefüggésekről.

Clinton nagyobb győzelmet is arathatott volna, de nem engedte, hogy Trump lehúzza a maga szintjére, és nem döngölte Trumpot a betonba. Elegánsabb viselkedése azonban mellé állította a közvéleményt. Az biztos, hogy Trump a vitán még inkább elveszítette a feketék és a spanyolajkúak, valamint a nők szimpátiáját. A vita után republikánusok sem tudtak róla jót mondani, csupán azt ismételgették, hogy ők a konzervatív pártra szavaznak.

Csakhogy Trump megválasztása esetén nem a republikánusok győznek, és nem a konzervatív értékek költöznek a Fehér Házba, hanem egy totálisan alkalmatlan, közveszélyes populista, felkészületlen, rasszista, hazudozó, immorális szörnyeteg. A republikánusokat támogató amerikai keresztények álláspontját jól tükrözi az, miszerint leszavaznak Trumpra, és "vesznek egy forró zuhanyt", hogy ezt lemossák magukról.

Csakhogy a zuhany nem segít, és ha beszavaznák ezt a pszichopatát a Fehér Házba, akkor az elszabadult hajóágyúként döntené romba Amerikát és a világot is. A zuhany ezt nem akadályozza meg. Ezt kellene a józan republikánusoknak és demokratáknak is megértetni a szavazókkal. Clinton nem a legjobb ellenjelölt, több szempontból sem az, de legalább biztonságot és a világ stabilitását garantálja...


ITT OLVASHATÓ

HA 50 MÉTERREL ARRÉBB ROBBAN, MOST SOK EMBERT SIRATNÁNK - INTERJÚ KLEB ATTILÁVAL, A TERÉZ KÖRÚTI ROBBANTÁS SZEMTANÚJÁVAL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.09.26.


Kleb Attila szabadúszó fotós, aki korábban több újságnak is dolgozott. Amellett a ház mellett lakik a Teréz körúton, ahol szombaton a robbantás történt. Aznap este a barátnőjével egy koncertre igyekezett, egy rendőrjárőr pár után sétáltak a körúton. Miután lefordultak a Dohnányi Ernő utcába, meghallották a robbanást. Attilával a Népszabadság készített korábban interjút, amely után helyreigazítást kellett kiadni, mivel több sajtótermék rosszul idézte mondatait arról, mikor kérdezték tőle kihallgatása során a rendőrök, hogy hallott-e Allah Akbar mondatot a robbantás helyszínén.
 
Kettős Mérce: Amikor meghallottad a robbantást, és amikor megláttad a sérülteket, mi jutott először az eszedbe?
 
Kleb Attila: Ahogy befordultunk a Dohnányi Ernő utcába, pár fiatal jött velünk szembe, akik pedig épp a robbanás irányába mentek a körútra. Rögtön a detonáció után rohantak visszafelé, amire az első gondolatom az volt, hogy petárdát dobtak ki a járdára, majd ahogy jött, el is szállt ez a gondolat, hiszen a robaj sokkal nagyobb volt annál, mint amit egy petárda tud okozni. Gázrobbanásra gyanakodtam, ezért is vártunk még néhány másodpercet, hogy követi-e másik. Mivel nem követte, így előléptünk az épület takarásából, és megláttam a hatalmas porfelhőt és a járdán fekvő testet, aki(k) körül már 2-3 ember volt, és hívtam a 112-t, akik nem is akartak hinni nekem egy darabig.
 
KM: A Népszabadságnak adott nyilatkozatodat átvette az egész magyar sajtó, majd ezután egy közleményt adtál ki, hogy helyreigazítsd az átvett cikkeket. Miért érezted fontosnak ebben kijavítani azt, hogy utolsónak tették fel neked a rendőrök az Allah akbaros kérdést, nem elsőnek, ahogy a médiában legtöbben a Népszabadság hírét átvették?
 
KA: Több sajtóorgánum olyan címmel közölte újra a cikket, amiben azt hangsúlyozták, hogy az volt a nyomozók első és legfontosabb kérdése. Ebben az amúgy is kissé túlfűtött, csaknem hisztérikus időszakban, ahol a migránsellenes és a humánus oldal egymásnak feszül, nagyon károsnak és veszélyesnek tartom, hogy ezzel hergelik az egyik oldalt, miközben a másikat pedig mindenféle óriásplakátokkal és eltúlzott, felturbózott hírekkel. Megbékélésre lenne szükség, és nem az amúgy is meglévő és mély árok továbbmélyítésére...
 

MÉG 7 MILLIÁRDOT DOBNAK AZ MTVA FENEKETLEN KÚTJÁBA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondo
2016.09.27.


Ezekről ne maradj le!
Garancsi-közeli ingatlanfejlesztés Budakeszin (
Átlátszó)

Letöltendő börtönbüntetések első fokon az Eclipse-ügyben (
444)
 
Még 7 milliárdot dobnak az MTVA feneketlen kútjába (NOL)
 
Ha van 3 perced:

Garancsi-közeli ingatlanfejlesztés Budakeszin
Lakásépítő céget alapított az Orbán-közeli építési vállalkozó Garancsi István nővére veszprémberes kollégáival. Az új kft-nek úgy fest, lesz némi köze egy nagy értékű budakeszi ingatlan-beruházáshoz, amit most egy ex-Buda Cash-es főnök futtat. Az Etheles Parkra keresztelt projekt keretében lakóparkot terveznek felhúzni, az idősebb Garancsi pedig pont a napokban lett egy frissen létrehozott, hasonló nevű kft egyik tulajdonosa. (
Átlátszó)
 
Letöltendő börtönbüntetések első fokon az Eclipse-ügyben
2013-ban, titkos tárgyalások után felmentették a vádlottakat, akik egy használhatatlan autó-eredetiségvizsgáló szoftverrel majdnem 20 milliárd közpénzt raktak zsebre. A Kúria azonban visszaküldte az ügyet elsőfokra, ennek a tárgyalássorozatnak a végére érve, a 12 gyanúsítottból 8 kapott letöltendő, de még nem jogerős börtönbüntetést. A cégben projektvezető volt a mostani belügyminiszter, Pintér Sándor lánya, őt ki sem hallgatták. (
444)
 
Tovább húzódik a metrópótló-tenderSeszták Miklós, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter megtámadta az M3-as metrópótlóbuszra kiírt tendert. A miniszter által támogatott Volánbusz ugyanis, a határidős feltételek miatt, nem sok eséllyel haladt a győzelem felé. Eredetileg a BKK vett volna a pótlásra 150 buszt saját zsebből, már a szerződés is megvolt, de a kormány nyomására kiszervezték a buszbeszerzést, így tízmilliárdokkal megdrágítva a közbeszerzést. (Index)
 
Még 7 milliárdot dobnak az MTVA feneketlen kútjába
Szakember már alig van, de bedobnak még hétmilliárdot az MTVA büdzséjébe. Az állami média eredetileg idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodott volna, ezt növelték 84,7 milliárdra. Az MTVA vezetése a napokban 145 fős csoportos létszámleépítést rendelt el, de ezzel is csak néhány százmillió forintot tud fogni a béreken, miközben már alig van szakember, aki műsorokat készít. De nem is kellenek, mert az MTVA egyre több műsort rendel külső gyártó cégektől.
 
Ha van még két perced:
 
Hatvanban a városi és a kormánybeli Fidesz vívja belső háborúját. Az EU-s pénzek megyei szinten megakadnak, de a polgármester szerint iparűzési adóból és tao-pénzekből megoldják. (Index)
 
Kivételes, gyorsított eljárásban tárgyalja a Parlament azt a törvénymódosítást, ami az NGM szerint gazdaságfehérítés miatt jött létre, de így is Andy Vajna és egy másik üzletember malmára hajtja a pénzt.(444)
 
Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke szerint „cinkelt kártyákkal, fekete pénzekkel” vesznek részt a Sorossal együttműködő szervezetek a politikában, ezért átvilágíttatná őket. (444)
 
Bundagyanú. A horvát parlamenti választásokon felmerült, hogy a Fidesz összejátszik, az EP-ben vele egy pártban lévő HDZ-vel, mert egy év alatt, 852-vel nőtt a kisebbségi magyarok száma. (Global Voices)
 

AKTUÁLIRODALOM, VAGY BÁRMI MÁS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Vak Ond
2016.09.26.


Jelentkezem a nyomravezetői jutalékért!
Titkosszolgálati eszközökkel jutottam az alábbi infókhoz tegnap a 6-os villamoson fülelve.

1. info:
A fidesz vezérkar időzavarba került, főleg a nyilatkozó Simicskó került a “Tanú” filmbeli helyzetbe, amikor az “esemény” előtt nyilatkoztak a jövőbeli robbantásukról.
2. infó:
Két elkövető jelent meg este 11 körül a körúti üres irodaépület előtt.
Ijedtükben félrecsúszott fejükön a javszerarafatos kockás kendő.

Megelőztek Janikám! – Ja! Bocs! Juszuf testvérem.

- A francokat Viktorom! Pardon! Uszama testvérem. (Mivel Viktor névnek nem találták arab megfelelőjét, legalább a név tekintélye volt közel megfelelő, bár, ingadoztak a Muhammad alternatíva irányába is). Hátrahőkölve vették észre, hogy a lecsúszott egzisztenciájú Sanyibá fordult egyet a kapualj lépcsőjén, miközben egy féligrágott csirkeszárnyért kapott álmában, aminek a sűrű olajos illatát is érezni vélte, pedig csak a sarki giroszos álomba bukdácsoló fejjel odaégetett nyársán tekergő húsfüzér csonkját kapta meg a láng.
Uszama ó-ba hajló jobblábával erőteljesen belenoszogatott kétszer Sanyibá bordái közé belső csüddel -mert úgy hatékonyabb- majd ráförmedt hogy húzzon el a komcsikhoz a hajéktalanszállóra, és egy álláhákbárd-dal nyomatékosította, betáplálta a pavlovi reflexet.
Miután a megtört emberszellem odébblibbent, sántikálva húzva elszíneződött mezittelen lábát, a két tilosban járó a tettek mezejére lépett.

- Kapd elő azt a szerkentyűt Juszufkám, hogy Allah a kegyelmes rúgna már seggbe, mert ha sokat tökölünk ránkvirrad!

A folyamatot felgyorsítva Juszuf előhorgászott egy csinos kis szerkentyűt a bivalybőr aktatáskából, amit V. Misitől kapott kölcsön az esti egyeztetés végeztével, ami úgyis ott porosodott használatlanul a könyvespolcon a Lenin- és Putyin-összes kitámasztójaként.

Egy kicsit meg is rázogatta automatikusan, hogy megnyugodjon -ez az igazi, nem a próbadoboz, amivel a Parlamentben gyakorlatoztak.

- Igen! Kajánul elmosolyodott, mert a szögekkel zsúfolt zörgés-csörgés kéjes érzéssel zsibongatta meg a fülcimpájától tarkóján keresztül a lábujjáig. Majd egy pillanat múlva erős gyomorgörcs rándította össze, mert felvillant, hogy akár repeszhatású tűzijáték is lehetett volna ebből, de most megúszta. Pardon! Megúszták.

Így a ketyerét óvatosan a lépcsőre helyezte a Koránból kitépett első lapra téve. (Igaz, hogy korábban nem vették figyelembe, hogy az utolsó oldalként üzemelő lapon csak a köszönetnyilvánítások voltak, és hogy az Iszlámabadi tankönyvkiadó 141. utánnyomása volt 1.000.000 példányban. De jelentősége úgy sem volt, hiszen amire nem számítottak, hamuvá égett, és elterelő információ hordozó szerepe a későbbiekben meg is szűnt.)

Az ismeretlen tárgy tehát sorsára lett hagyva, miközben a két konspiratőr sietve tovalibegett fekete-fehér kockás fejkendőjében az éppen begördülő golyóálló fekete luxusfurgon kinyíló ajtaja felé, majd egy gázfröccs nyomán a nagy füstfelhőből kirobbanó autó egy nagyot fékezett, mert ugyanolyan nagy lendülettel visszaugorva Juszuf egy farrúgás gyorsítása mellett kipenderült a lépcsőn felejtett bivalybőr táskáért, és mintha rugó rántotta volna vissza, a következő pillanatban már megint a bombabiztos járgány védelmében tudhatta magát...

ITT OLVASHATÓ