2016. január 29., péntek

KÁROMKODÁS, MINT HATALMI ESZKÖZ

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.01.29.


Feltűnt már, hogy csak az erősebb fejezheti ki káromkodással a frusztrációját?

Ha valami fáj, nem sikerült, ha valaki bántott, csak az erősebb káromkodhat. Ha gyengébb teszi, azt kioktatjuk.

Hogy „nő szájából ilyet”… Meg hogy gyerek ne mondjon csúnyát. Meg ha ott van a felettesed, akkor monitorozd a szavaidat. De miért is?
Hát hogy addig se azzal törődj, hogy ez így nem igazságos.
  1. Hát mert csak ő lehet legitim módon frusztrált.
  2. Ha te frusztrált vagy, az nem olyan érvényes. Az senkit nem érdekel. Ne okozz neki kellemetlen pillanatokat azzal, hogy úgy teszel, mintha a te bibis ujjad ugyanolyan fontos lenne, mint az övé.
Mert neked ne legyen panaszod. Te csak béleld ki az életét mosolygással és elégedettséggel, hogy jobban érezze magát. Az a funkciód az ő életében, és te nem vagy te, csak egy funkció az ő életében.

Mert ha elégedett vagy, azt neki köszönheted, ergo kérhet valamit érte. Ha már olyan elégedett vagy, akkor ma menjen az az anál. Ha már olyan jó neked, készítsd még el azt az excelt, mielőtt hazamész. Ha már olyan jó neked, minek még az a Transformers?

ITT OLVASHATÓ

BALOG ZOLTÁN GYERMEKKORÁBAN IS A SZÜLŐK VITTÉK A WC-PAPÍRT AZ ISKOLÁBA

VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2016.01.29.


Vagyis most is ott tart a közoktatás, ahol a 60-as években, hurrá!
Nem elég a zseniális NAV-elnökünk, az emberminiszterünk is egy kiváló ember.
Megírtuk, amikor elvitt pár nehéz anyagi körülmények között élő kisgyereket a Hiltonba biodíszletnek.
Megírtuk, amikor szakadó esőben adtak elő neki műsort a putnoki gyerekek az uszoda alapkőletételénél, majd azt is, mikor ezt azzal magyarázta, hogy a gyerekek akarták.
Megírtuk, amikor a roma holokauszt emléknapján kijelentette, hogy Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el. Aztán azt is, amikor próbált ebből kimosakodni.
Balog tegnap közoktatási témában brillírozott a Mokkában.
A legerősebb mondatokat kiszedtük, de akinek van kedve, alul megnézheti a teljes videót is.

ITT OLVASHATÓ

KORRUPCIÓVAL ÉS ÁFACSALÁSSAL A MENNYORSZÁGBA

VARÁNUSZ
Szerző: Fabius
2016.01.29.Picsába az alakoskodással, korrumpálódjunk és lopjunk nyíltan.
Mintha ez lenne a vezérelv újabban a kormánypárti oldalon.
Heti korrupcióinfó - mert előreláthatólag lesz miről - 
túlárazott rendszerszintű közbeszerzés, erről hangfelvétel, és a szemük se rebben.
A helyihülye szerint természetesen gyurcsányahibás, a Főhülye Hivatalból meg aszongyák: miért nem tett feljelentést aki már két hónapja feljelentést tett, he? 
Lopunk, na és?
Aztán meg itt a másik okosság: a Földmutyi Minisztérium letiltatta az egyik háttérintézménye tanulmányát, mert az észrevette, hogy né'mán bazmeg, itt 650-1200 milliárd adót titkolhattak el az adóhivatal elől.
Viccországban a tanulmány jóval a kitiltási botrány előtt készült, vagyis tudott a dologról mindenki, akinek tudnia kellett. 

ITT OLVASHATÓ

INDIAI SAKKOZÓNŐ VÁGOTT VISSZA SHORTNAK, AKI SZERINT A NŐK BUTÁK A SAKKHOZ

SAKKOZZ MINDENNAP! BLOG
Szerző: General Ludd
2016.01.29.


Tegnap, a gibraltári Tradewise nyílt tornán Dronavalli Harika (2511 Élő), indiai sakkozónő a sakkot szeretők nagy meglepetésére legyőzte a nála 173 Élővel erősebb angol nagymestert, Nigel Shortot.


Short a tavalyi évben került címlapra azzal a kijelentésével, hogy "a nőknek nincs megfelelő agyuk a sakkhoz". Az angol nagymester elhíresült mondatáról természetesen blogunk is beszámolt: http://sakkozzmindennap.blog.hu/2015/04/24/nigel_short_nyilatkozata_a_nokrol

A polgárpukkasztó kijelentésért, úgy tűnik, a sors most alaposan megbüntette az egyébként kiváló férfi sakkozót a fiatal, csupán 25 éves Dronavalli Harika személyében. Az internet reakciója:

ITT OLVASHATÓ

Sötét (Harika) lép!

NEMZETI TEHETSÉGEK

K. ÚR ÍR BLOG
Szerző: szeletommy
2016.01.29.

Szomorú történet zajlik a kormánysajtóban: az ellenzéki lapok is alulmúlják időnként magukat, de a kormánypárti orgánumok valóságos mélyfúrásba kezdtek, hogy olyan alacsonyra vigyék a színvonalat, amilyen mélyen az ötvenes évek óta nem volt, pedig az is világrekordnak számított, és valószínűleg az akkori Guiness Rekordok Könyve rögtön August Piccard professzor mélytengeri rekordja mellett jegyezte.
Nem egyszerűen egy botrányról, egy ügyről van szó – a sajtó már jó ideje „ügyekben” gondolkodik, mellesleg jól is teszi, hiszen bonyolult és hosszú folyamatokat nem lehet egy rövid írásban kielemezni, főleg addig nem, míg zajlanak, és nálunk nagyon lassan érnek véget a közfelháborító események, tehát egy ügyben törvényszerűen több írás születik ugyanabban az orgánumban. Inkább folyamat zajlik, az utóbbi hetek valósággal radikalizálták a kormányoldal sajtójának szerzőit és olvasóit is, most már bármit olvasnak, vagy az jut róla az eszükbe, hogy Orbán Viktor zseniális, vagy az, hogy az ellenzéknek vesznie kéne.
A harmadik lehetőség, ami az eddiginél is gyakrabban fordul elő, hogy zsidóznak.

ITT OLVASHATÓ 

MIKOR LESZ MEG AZ ALJA

ALAPBLOG
Szerző: CITADELLA
2016.01.29.


Az árupiacok esése mára történelmi mértéket ért el, az elmúlt 100 évben is igen ritkák voltak az ekkora összeomlások. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mikor lesz már itt az alja, és érdemes lehet-e keresgélni valami vételi lehetőséget?
Itt két dolgot érdemes mérlegelni. Az egyik, hogy az ilyen nagy összeomlásokban mindig kiöntik a fürdővízzel a gyereket, tehát a sok valóban roncs cég/ország/deviza között biztosan lesz olyan is, ami jól állja a sarat és érdemes megvenni, mert árfolyama akár többszörözhet. Viszont egyből adódik a második kérdés: Honnan? Mikor lesz meg az alja?
Természetesen ezt senki sem tudja, de érdemes végiggondolni, hogy mi történt, mi okozta a gigantikus lejtmenetet. A kínai kereslet összeomlása pont akkor kezdődött, amikor a korábban (2000-es évek közepétől egyre jobban) elindított kapacitásbővítések beértek, így egyszerre van keresletcsökkenés ÉS kínálatnövekedés, ezért tudott ilyen pusztító lenni ez a medvepiac a különböző nyersanyagokban.

ITT OLVASHATÓ

HAJLÉKTALANÜGYI FEJLEMÉNYEK ZUGLÓBAN

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: Udvarhelyi Tessza
2016.01.29.

Mivel 2015 novemberében Zuglóban több fejlemény is történt a hajléktalan-ellátás és a lakhatás területén, néhány héttel ezelőtt külön megbeszélést tartottunk Virág Tamással, aki a hajléktalanügyi változások egyik motorja, hogy jobban megértsük a kerületben zajló folyamatokat. A megbeszélésen részt vett A Város Mindenkié több érintett és szövetséges tagja, köztük Misetics Bálint is, aki szakértőként az egyik kidolgozója volt az önkormányzat lakhatási koncepciójának és a kerületi pénzbeli ellátások még tavasszal elindított új rendszerének. A beszélgetés elején Virág Tamás elmesélte, hogy 1990 telén kezdett el a hajléktalan emberek segítésével foglalkozni, majd egy ideig újságíróként dolgozott, de most újra évek óta a hajléktalan-ellátásban dolgozik.
A zuglói képviselő-testület november 26-i ülésen összesen három hajléktalanságot érintő javaslat volt az asztalon. Az egyik – a helyi Fidesz-frakció tollából – bővítette volna azokat a kerületi területeket, amelyeken büntethető az „életvitelszerű közterület-használat”, vagyis a közterületi hajléktalanság. (Az előterjesztés ellen a képviselő-testület tagjainak címzett nyílt levéllel tiltakoztunk.) Az MSZP előterjesztése a kerületi hajléktalan-ellátás hatékonyabbá tételét célozta, de munkacsoportok felállításán kívül kevés konkrétumot tartalmazott. A harmadik javaslatot Karácsony Gergely polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester (mindketten a PM politikusai) nyújtották be: az előterjesztés egy rövid hajléktalanügyi cselekvési terv volt, amelyet alapvetően Virág Tamás állított össze. A képviselő-testület végül ezt az előterjesztést szavazta meg.


ITT OLVASHATÓ

AKIK MÉG 2016-BAN IS AZT GONDOLJÁK, HOGY AZ "ORBÁN TAKARODJ" ELÉG, HOGY RÁJUK SZAVAZZUNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.01.29.


„Azt kell megértenie minden ellenzéki politikusnak, hogy részint a választóinkat egyáltalán nem érdekli, hogy milyen formában, kivel összefogva győzzük le Orbánt, csak tegyük végre” - mondja Vadai Ágnes a 168 Órában, és végre egyetérthetek a DK politikusával. Tényleg ezt gondolják a DK és a többi, a 2014-es kormányváltó összefogásban résztvevő párt szavazóinak az elsöprő többsége. Csakhogy van egy kis probléma. Az országnak nemhogy a fele, de még csak a negyede se gondolja így. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint ezek a pártokra nagyjából a szavazók 15 százaléka szavazna (míg a Fideszre 34, a Jobbikra 10-12, az LMP-re 4-5). Ez a 15 százalék nem kis szám egyébként, majd’ másfél millió ember, csak speciel kormányváltásra nem elég.

Amit pedig Vadai állít, az fordítva is igaz. Akik ma azt gondolják, mindegy milyen formában, csak le kell győzni Orbánt, azok nagyjából mind ezeknek a pártoknak a szavazói. A többiek máshogy gondolják. És bármennyire is szörnyű dolog, bizony nem azokkal lehet leváltani Orbánt, akiknek csak az számít, hogy le kell váltani Orbánt, hanem bizony azokkal, akiknek vannak más igényeik is. Például szeretnének végre egy jól működő országban élni, és olyanokra szeretnének szavazni, akikről el tudják hinni, hogy ezt képesek megteremteni. Csakhogy speciel akikről legkevésbé tudják elképzelni a Fidesz után, hogy ezt megtudják teremteni, azok pontosan azok, akik a Fidesz előtt kormányoztak - a DK és az MSZP vezetői...

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG NEM NORMÁLIS ORSZÁG

JÓ REGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.01.29.


„Magyarország nem normális ország” címmel olvasható interjú Nemes Jeles Lászlóval, a Saul Fia rendezőjével. „A zsidógyűlölet Magyarországon, ahogy korábban, most is nagyon széles körben elterjedt. Sokan legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, ha megtehetnék, inkább tegnap, mint ma. Régi hagyomány Magyarországon, hogy a tűzzel játszanak. Például, máig nem esik szó arról, hogyan kollaboráltak a németekkel a náci időkben, a politikusok pedig örömmel hevítik a létező antiszemitizmust. Másrészt az Orbán-kormány keményen kiáll az országban lévő zsidó közösségek mellett. És a széles körben tapasztalható antiszemita hangulat ellenére a Claims Conference nagyvonalú támogatása mellett kaptunk állami pénzeket Magyarországtól is. Tudnia kell: Magyarország nem normális ország, a politikusai és polgárai egészen biztosan nem...” A filmrendező felháborodott az interjú szövegén, közölte, hogy ő ilyeneket sosem mondott.
 

A TANÁROK HELYETT FEKETE GYÖRGGYEL ÉS SAJÁT CIVILJEIVEL EGYEZTETNE AZ OKTATÁSI REFORMOKRÓL BALOG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:JÁMBORANDRÁS
2016.01.29.


Szerdán Miskolcon a tiltakozó tanárok képviselőivel tárgyalt Balog Zoltán, ahol bejelentette: széleskörű egyeztetéseket kezd a kormány az oktatás reformjáról. Csütörtök este az Inforádió Arénájában pedig el is mondta az emberi erőforrások minisztere, kikkel is képzeli el ezt az egyeztetést. Ne röhögjön az olvasó, mert bár elsőre annak tűnik, ez nem vicces.

Tehát az oktatás jövőjéről a kormány egyeztetni kíván:
Szakmai szervezetként:
  • A kormány embereivel feltöltött Nemzeti Pedagógus Karral - mert a tanárok nem kerülhetőek meg;
  • A Magyar Tudományos Akadémiával - mert őket már máskor is sikeresen félemlítették meg;
  • Fekete Györggyel és a Magyar Művészeti Akadémiával - mert csak.
Érdekvédelmi szervezetként:
  • A szülői szervezetekkel - mert ebből is van fideszes;
  • A felsőoktatás képviselőivel - mert belőlük már csak fideszes marad a konzisztóriumok bevezetése után;
  • A kereskedelmi és iparkamarával - mert itt is a Fidesz emberei ülnek;
  • A pedagógus-szakszervezetekkel - hogy legyen valaki dísznek;
  • És a KLIK-kel - hiszen pont ellenük tiltakoznak a tanárok.
ITT OLVASHATÓ

2006 vs 2016

EMBERI TISZTESSÉG BLOG
Szerző: Emberi tisztesség
2016.01.29.
2016
vs


2006ITT OLVASHATÓAZ ISZLÁMRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Kertész Ákos
2016.01.28.


...Aki a kíméletlen versenyt abszolutizálja nem kisebb veszedelmet szabadít az emberiségre, mint az, aki a Koránt és a Koránból levezetett Iszlám jogrendet, a sáriát abszolutizálja.

A fékeveszett nyereségvágy morális szempontból is bűn, ezt nem csak a pápa látja így. A következmény: a tömeges elnyomorodás hajszolja bele a muzulmán térségekben a kilátástalan sorsú szegényeket az erőszakba és a terrorizmusba. Őket az „emberséghez méltó értelmüktől” hosszú évszázadok óta megfosztja már az EGYKÖNYVŰSÉG vallási fanatizmusa. Ahol a Korán minden emberi tudás, minden katartikus élmény, minden emberi érzelem: ragaszkodás, szeretet, szerelem egyedüli irányítója és kontrollja, ahol a Korán az embert megillető minden jog, a kutatás, az innováció, a korszerű technika egyetlen forrása, ott az értelmüktől és érzelmeiktől egyaránt megfosztott nyomorultakat minden abszurd emberellenes megmozdulásba bele lehet hajszolni. Ez táptalajt ad az ISIS szadista kegyetlenkedéseinek.

Ahol a Korán szúrái jelentik a tudományt és a technikai haladást, ott az egykori gyarmatosítás hatása fölszámolhatatlan, ott a lemaradás az euró-amerikai civilizáció életminőségétől évszázados és gyakorlatilag behozhatatlan, ott a szegénység kilátástalan és reménytelen, ott mi sem egyszerűbb, mint Európa és Amerika gazdagságával szemben fanatikus és gyilkos irigységet ébreszteni.

Ennek ellenére látnivaló, hogy bár a szélsőséges Iszlám terrorista merényletei elvileg Európát és az Újvilágot fenyegetik, a gyakorlatban a muzulmán országokban pusztulnak tömegével a szunnita, a siíta, a vahabita – és csak maguk az Iszlám hittudósok tudnák megmondani hányféle –, irányzat fanatikusai által legyilkolt ártatlanok. 2014-ben 32.650 ember halt meg terrorcselekményekben, közölte a londoni székhelyű Institute for Peace and Economics kutatóintézet. Ezek feléért az ISIS és a nigériai Boko Haram a felelős. A terrorizmusnak leginkább kitett államok Afganisztán, Irak, Nigéria, Pakisztán és Szíria. Sőt, elég egy rosszul szervezett mekkai zarándoklat, hogy ezerkétszáz holttest borítsa el a megszentelt szaudi földet; a technikai tudás híján rosszul összeszerelt toronydaru összeomlásával okozott száznál több halálesetről nem is szólva…

ITT OLVASHATÓ

MINDEN AZ ENYÉM, MÁRMINT ORBÁN VIKTORÉ - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ - TÉNYEK, VÉLEMÉNYEK
Szerző: Szelestey Lajos
2016.01.29.


Die Presse  Az újság úgy látja, hogy Orbán Viktor testcselet mutat be, amikor a terrorveszélyre hivatkozva akar különleges jogkörhöz jutni. Sőt, az Országgyűlés hamarosan meg is adja neki a teljhatalmat. A kormány javaslata a derült égből villámcsapásként érkezett, jóllehet az alaptörvényben szereplő rendkívüli állapot több rendkívüli intézkedésre ad lehetőséget, mint a terror esetén kihirdetendő szükséghelyzet. A készülő alkotmánymódosítás azonban azért fontos, mert nem szabja meg pontosan, hogy mikor áll be a terrorveszély. Netán már annak számít, ha pl. tüntetők tojással dobálják meg a Parlamentet? Egyszóval széles körű az értelmezés lehetősége. Elvileg a végrehajtó hatalmat ellenőrizhetné a törvényhozás és a köztársasági elnök, ám mindkettő évek óta úgy jár el, ahogyan a kormányfői hivatal füttyent. Épp ezért az felügyeletet az EU-nak, az Európa Tanácsnak és a Nato-nak kellene átvennie.

A küszöbön álló változás főleg akkor nyugtalanító, ha figyelembe vesszük, hogy a kormány hónapok óta menekült-ellenes kampányt folytat. Orbán hamar arra a meggyőződésre jutott, hogy a terroristákról gyakorlatilag mind migránsok. Tény az, hogy a kabinet belpolitikai célokra aknázza ki a válságot. Félő, hogy a Jobbik támogatásával meglesz a kétharmad. Így csak remélni lehet, hogy Budapesten tekintetbe veszik amit Camus mondott egykor, hogy ti. egyetlen ember sem olyan szilárd, hogy rá lehetne bízni az abszolút hatalmat...

ITT OLVASHATÓ

"A KLIKK NEM VÁLTOTTA BE A REMÉNYEKET" - A NEMZETI PEDAGÓGUS KAR ELNÖKE A MANDINERNEK

MANDINER BLOG
Szerző:Pintér Bence
2016.01.29.


Túl nagy, ellenben alulfinanszírozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint. Horváth Péter karelnök és iskolaigazgató a Mandinernek arról beszél: a KLIK rendszere abszurd helyzeteket eredményez az iskolákban, miközben a helyi sajátosságokat nem veszi figyelembe. Horváth úgy látja: manapság jóval több órát kell tanítani rosszabb körülmények között, nincsenek meg a mindennapos testnevelés feltételei, az oktatásirányításnak pedig több hangsúlyt kellene fektetnie a pedagógusok megnyerésére. Hozzáteszi: „Lehet, hogy túl nagy illúziókat kergetek”. Interjúnk:

ITT OLVASHATÓ

SÁRGA KONTRA UBERES TAXIK

A SZAVAZATOK EREJÉVEL... BLOG
Szerző: Dr. Tóth Zoltán
2016.01.29.


A Fidesz kidolgozta a kormányzása alatt a közpénzek magánzsebbe kormányzásának az átfogó módszerét:
- önérdekű parlamenti jogalkotás a saját klientúra számára;
- hatalmas média propaganda a közérdek felmutatására, amely kizárólag a magánérdeket szolgálja;
- helyi politikusok rácsatlakoznak a központi kezdeményezésre, és lelkesítik a haszonesőket;
- a klientúra lelkesedik a kormány által kijelölt közérdekért, amely a saját zsebüket tölti fel.
Az állami monopólium kialakítása hatósági előírásokon (sárga fólia, gépkocsi típus meghatározás, üzemeltetési előíráson) alapul, melyre az előzetesen kiválasztotti kör (klientúra) hajthatott rá.
Az állami monopólium gazdasági eszköze a Fidesznek az a kormányzati tudása, hogy a benzin árak csökkenni fognak (l: rezsicsökkentés), amely egy magasan megállapított hatósági ár esetén extraprofitot eredményez a sárga taxisoknak és az őket támogató kormányzati politikusoknak.
Csalatkoztak a Fidesznek az állami monopóliumot alapító politikusai, és azok a kisbefektetők is, akik befektettek a sárga taxiba! A sárga taxisok örömtáncot lejtettek a benzin árak csökkenésének (a fix hatósági ár miatt), de a forgalomcsökkenés (a megrendelések csökkenése) miatt megharagudtak az uberesekre és a kormányra!

ITT OLVASHATÓ

PEST MEGYE: VÁLÁS ÁGYTÓL, ASZTALTÓL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.29.


Pest megye ma elválik Budapesttől.
Kár.
Van a mondás, mely szerint összenő, ami összetartozik, és ez a közigazgatási egyégekre is igaz, erre talán a legszebb példák egyike Budapest és agglomerációja.
A fővárost körülölelő településgyürű ezer szállal kötődik a fővároshoz, emberek százezrei dolgoznak Budapesten, járnak be naponta a a MÁV és a HÉV-ek szerelvényein, a buszokon, vagy a rettenetesen zsúfolt, gyakran rossz minőségű utakon utakon saját autóikkal.
A települések gyakorlatilag összenőttek Budapesttel - sőt, egymással is, csak a helyiek tudják sok esetben, hogy melyik településen is autóznak éppen...
Az emberek utaznak, mert a nagyváros ad nap közben munkát, délután-este szórakozási, művelődési lehetőséget, és utaznak az egészségügyi és szociális intézményekbe, melyek ellátják a megye lakosságának jelentős részét is.

Most olyan a helyzet, mint a sziámi ikrek szétoperálásánál - idő kell, míg kiderül, hogy mindketten életképesek maradnak-e, vagy az egyik életképtelennek bizonyul.

A válás indoka nem a megromlott kapcsolat, nem is hatalmi harc, hanem a pénz.
A megyék szerepe az önkormányzatiság meggyilkolása után már úgysem jelentős, a Fővárost a Suttyó politikailag úgyis el akarja jelentékteleníteni, a régiók pedig csak azért léteznek még, mert az Európai Unió erre ad támogatásokat, méghozzá a fejlettség függvényében.

Mint a szülő, aki mindig a nehezebb helyzetben levő gyerekét segíti, itt sem a pénzek fehasználásának hatékonysága, hanem az aktuális anyagi helyzet dönt, a lemaradókat fel kellene zárkóztatni.
A gazdasszony, ha a libái közül valamelyik lemarad a fejlődésben, általában levágja, az Unió viszont addig tömi, míg valamicske meg nem látszik rajta.

Hát most Pest megye lesz hízlalva, de nem vagyok biztos benne, hogy meg fog látszani rajta a buzgalom.
Ha ezt a szétválást követi az intézmények, közművek, közlekedés szétválasztása is, akkor a megye a gatyáját költheti rá az átalakítás költségeire - viszont abból is le lehet szedni a harácsot meg a sápot az arra hívatottaknak.

Különösen izgalmas, hogy az emelt támogatás csak 2021-től lesz realitás míg a szétválás előkészítése már tegnap elkezdődött a fővárosi és az agglonerációs közlekedés szétválasztásával.
Erre való hivatkozással a Főváros egy sor, ma általa ellátott feladatot úgy fog lerázni magáról, mint Bodri a vizet, éveken keresztül egyre nehezebbé téve az agglomerációból bejárók életét.


ITT OLVASHATÓ

A SZENVEDÉLYES HOBBID BOLDOGABBÁ TEHET

FULLBEAUTY BLOG
Szerző: fullbeauty
2016.01.28.


A boldogságszakértők azt mondják, bármi is legyen a hobbid, ha időt szánsz rá és fontosnak tartod, nem pedig ráadásnak tekinted, amivel elütöd a szabad perceidet, az hatalmasat lendít a boldogságodon.” – írja Gretchen Rubin Boldogságterv című könyvében.

Az persze külön bónusz, hogy a boldogságkutatók is erre jutottak, de mégis, miért csinálnánk egy hobbit, ha nem azért, hogy örömöt okozzon, és közben jól érezzük magunkat?

Sokan nem szeretik, ha megkérdezem, hogy ” Mi a hobbid? ” Azt tapasztaltam, hogy azért, mert egész egyszerűen nincs és sosem volt hobbijuk. Elmondásuk szerint azért nem, „mert munka után örülök, ha időben haza érek, és időre kész leszek a házi munkával és éjfél előtt beeshetek az ágyba.”
Mielőtt nagyon belemerülnénk a kérdésbe tisztázzuk, mit is jelent az, hogy hobbi?
Valami, amire nem sajnáljuk az időnket, pénzünket, türelmünket. Valami, amiről szeretettel és szenvedéllyel mesélünk… Élvezzük csinálni, és teljesen át tudjuk magunkat adni neki.

Ez azért van, hogy amikor egy „dolgot” teljes átszellemüléssel végzünk, abba teljesen bele tudjuk élni magunkat, és magas szintű örömöt, boldogságot és elégedettséget képes adni számunkra...

ITT OLVASHATÓ

FORRÓ PÁL: GONDOLATOK A FÉNYKÉPEZÉSRŐL (1934)

MAI MANÓ HÁZ
Szerző: Mai Manó Ház
2016.01.29


Egyetlen élőlénytől sem félnek jobban az emberek, mint a fényképésztől. Napokig készülődnek, amíg elhatározzák, hogy felmennek a műterembe és órákig tanulmányozzák a tükör előtt, hogy milyen arccal, mosollyal, melyik ruhával álljanak a felvevőgép lencséje elé. Nincs az az edzett szívű katona vagy kacér asszony, kinek ne dobbanna meg a szíve, mikor azt mondják:..most tessék vigyázni!

...A felvevőgép az emberiség lelkiismeretét szimbolizálja. Mindenki fél tőle egy kicsit. Rémes arra gondolni, hogy olyan valamivel állunk szemben, ami leleplezi az igazságot. Az emberek nem akarják, hogy az igazi lényüket örökítsék meg. Hazugságok mögé akarnak menekülni a felvétel pillanataiban. Szebbek, jobbak, bájosabbak, elegánsabbak, zseniálisabbak akarnak lenni... Az volt a nagy lélekbúvár, aki az igazság gépe mellé oda állította a hazugság készülékeit, a retusáló táblákat és rudakat. Ezek nélkül a legtöbb ember számára elviselhetetlen lenne a fénykép. Nem Freud az igazi lélekanalitikus, nem ő ismerteti meg önmagával az emberiséget, hanem a fotóriporter, aki titokban csap le áldozatára és örökíti meg legárulóbb mozdulatait és arcjátékát...

ITT OLVASHATÓ

PÁLCIKAEMBERKÉK

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.01.28.


Láttam, hogy sokan feltették a különféle magyar (ál)hír oldalak egyik kis színesét, miszerint “Fekete öves karatemestert lányt próbált a bevándorló zaklatni” (betűhív idézet).
Remek kis hír, a 16 éves lányt három arabul beszélő fiatal támadta meg Dániában egy erdőben, de ő jól ellátta a bajukat.

Jól is esik egy kupica az ilyen remek történetekre!
Még izgi kép is van hozzá, az egyik csúnyán összevert migráns gazemberről, és a csinos 16 éves lányról, aki a feketeöves karatemester. Na, nyomjunk még egy kupicát, egészségünkre!
Aztán nyomjunk a Google képkeresőjére, ajánlom mindenkinek a figyelmébe amúgy.
Három másodperc alatt kiderül, hogy a 16 éves dán karatemester lányt Ida Drougge-nak hívják, 26 éves, és képviselő a svéd parlamentben. Arról nincs információ, hogy karatézik-e, de támogatja a melegházasságot, harcol a vadászat betiltásáért, a fájlcserélés legalizálásáért, ilyen liberális izékért. Basszus, erre muszáj még egyet inni, hogy egy magyar férfi ilyesmit elviseljen!
Újabb három másodperc, és kiderül a pórul járt migráns támadó kiléte is: ő a 21 éves Anan Dzsavad Jagmur, akit 2010-ben Jeruzsálemben egy szóváltást követően alaposan elvert néhány zsidó fiatal, és képe ennek köszönhetően került akkor a lapokba...


ITT OLVASHATÓ

AHOL SEMMIT NEM ÉR TÍZ EMBER HALÁLA

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.01.28.


Tavaly novemberben 17 embert rabosítottak Siófokon egy Facebook-bejegyzés miatt. Rá két hónapra futni hagyták Biszku Bélát, aki ma is ellenforradalomnak véli 1956-ot, sőt vezető kommunista politikusként szigorúbb ítéleteket követelt. A kolontári vörösiszap-katasztrófa perében ma az is kiderült, hogy tíz halott semmilyen büntetést nem érdemel. Magyarországon ezt nevezik igazságszolgáltatásnak...

Magyarországon miért kap nagyobb büntetést az, aki egy baromságot kommentel, mint az, aki miatt meghal 10 ember, vagy éppen golyót kap 46 az igazság helyett a salgótarjáni főtéren. Miért van az, hogy a rendszerváltás után 26 esztendővel SENKI SEM FELELŐS tíz, lúgos és maró folyadékba fulladt állampolgárért?

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!” – ezt Virág elvtárs mondta.

Ma az ellenkezője igaz. Itt mindenki ártatlan. Nyilván csak az a tíz ember volt rossz helyen.

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN A BÜROKRÁCIACSOKKENTÉSBŐL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.01.28.


A Miniszterelnökségen Lázár Brutus Brutusaként fungáló Csepreghy Nándor bejelentette, hogy a közszférából a következő pár évben 150-200 ezer embert fognak kirúgni. A kis Náci magyarbálinti mélységbe süllyedve - aki a pedagógusokból csinált volna biztosítási ügynököket - közölte, hogy a versenyszféra tárt karokkal várja az orcájukon landolókat. Biztosan így van, hiszen azért tántorgott ki a nagyvilágba hatszázezer emberünk, mert a versenyszféra fel tudta őket szívni. Ja, hogy az a német meg angol versenyszféra? Nem kell a szavakon lovagolni. Nándika nyers őszinteségétől alsó- és felső ibizzay Habony Árpád de genere Koko valóságos belső titkos tanácsos és barátja, a rángó fejjel, gülü szemmel, kappanhangon való hazudozás feketeöves világbajnoka, Tóni pasa erősen ijedezett, ezért elnevezték a műsort bürokráciacsökkentésnek. Természetesen hazudnak rendületlenül.
 
A közszférát érintő kormányzati elképzelések döbbenetes erővel mutatnak rá Plakát Magyarország és Valóság Magyarország közötti különbségre. Plakát Magyarországon minden rendben, a gazdaság bővül, az emberek boldogok, a nők alig várják, hogy Kövér urat ágyukba fogadva megszülhessék harmadik gyermeküket. Plakát Magyarországot csodálják, és irigylik Európa és a nagyvilág népei, valamint a Galaktika azon élőlényei, akiket a földi emberek még nem fedeztek ugyan fel, de akikkel belső titkos tanácsos úr repülései során alkalmanként találkozik. Valóság Magyarország viszont olyan gyenge, hogy egyszerűen nem tudja eltartani állami alkalmazottait. Ma még eldöcög a szekér az EU-s pénzekből valahogy, de azok nélkül Valóság Magyarország nem tudja fizetni a köz érdekében dolgozókat. Mert gazdasága gyenge. Mini Brutus által megadott leépítési terminus nagyjából az EU-s pénzek elfogyásának idejét jelenti, osztán nincs tovább, roló lehúz, mert Valóság Magyarország költségvetéséből nem telik ennyi pedagógus, orvos, ápoló, hivatalnok stb. alkalmazására. Plakát Magyarországnak meg sem kottyanna, hiszen erős gazdaságával röhögve fizethetné dolgozóit, legalább emelkedne a közszolgáltatások színvonala, nőne a fogyasztás. Valóság Magyarország azonban nem engedheti meg magának ezt a fényűzést, inkább bürokráciacsökkentésre hivatkozva rontja polgárainak életminőségét...
 

MEGLEPŐ FORDULAT: ITT A "NORMÁLBARBIE"!

ÖKOANYU BLOG
Szerző: Ökoanyu
2016.01.28.


Úgy fest, leáldozott a klasszik „barbitest” csillaga,  megjelentek a legújabb, már-már hús vér nőkre emlékeztetők játék babák!

A Barbie babák valóságtól elrugaszkodott testarányai évekig okoztak frusztrációt. Most végre a babák gyártója alapvető változtatása szánta el magát. Három új babát mutattak be - az első kissé teltebb idomú, a második alacsony, a harmadik kimondottan magas. Emellett a babák bőrszíne is változatosabb lett.

A babák ú kollekciójában - melynek neve "2016 Barbie Fashionistas" - megtalálható az eredeti baba is, de hét különböző bőrszín, 22 különböző szemszín és 24 egyedi frizura is gazdagítja a választékot. – Őrület!, Csak nem sokfélék vagyunk?

ITT OLVASHATÓ

G. FODOR GÁBOR TÜNDÖKLÉSE ÉS...

ÖRÜLÜLK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.01.28.


G.Fodor Gábor története egészen az utolsó pillanatokig egy jellegzetes Orbán-korabeli sikertörténet. A szikszói fiatalember, vélhetően nem csúcsértelmiségi családból, elindul és következetes munkával lenyomja a sokadik generációs értelmiségieket. Ha valami imponál a korszak névadójának, akkor ez az. És esetleg ez a munka is. A magyar jobboldali elit kétségbeesetten kereste a tehetségeket a soraiban, és nem nagyon talált (na ebben nem különbözött lényegesen a baloldali és a liberális elittől), és akkor ott van valaki, aki nyilvánvalóan kiemelkedik a környezetéből, aki olvasott, aki művelt, aki ugyanúgy idézi Bourdieu-t, mint a Dessewffy Tibi. Nem, nem gúnyolódom, ez az ember nem kókler, általában felismerem a kóklert, G.Fodor nem az. És most visszautalok a poszt elejére, ebben a posztban nem foglalkozom morális kérdésekkel, pláne nem a jelenlegi morális pánikkal, engem sokkal jobban érdekel az, hogy mi került ezen a fotelon hétezerkétszáz forintba.  Miért plankolták az égbe G.Fodort, mi az égbe plankolás mechanizmusa.
       
Ez az ország az égbe plankolásról szól. Itt nem lehet valaki egyszerűen csak nagyon jó, ha itt valaki kiragyog a karból, mint Molnár Ferenc Ibolyája, és ráadásul elég ügyesen ragyog ki a karból, akkor rögtön legkimagaslóbbat alkotó lesz, és korszakos tehetség. Ehhez természetesen nagyon sok borzalmasan tehetségtelen emberre van szükség, ehhez igazán szagos mocsári háttér kell, és kell a politikai és értelmiségi elitek mániákus önigazolási kényszere is.
      
A magyar politikatudomány nagyjából nem is létezett 1989 előtt, Schlett István "a Nagy Öreg" korábban tudszoc tanár volt, és még 1988-ban is egészen tűrhető átéléssel tudott Vlagyimir Iljics Lenin Mi a teendő című munkájáról értekezni. Iskolák, mesterek nélkül nem könnyű, és nagyon vigyáztak arra, nehogy a Stanfordról, a Harvardról vagy az LSE-ről jöjjenek vissza magyar fiatalok, mert akkor bizonyos karrierek el sem indulhattak volna. Ennél csúnyább történetek is vannak más területen, mely területeken gyakorlatilag mindenki kókler. Nem tudom, hogy G.Fodor Gáborban lett volna elég kakaó ahhoz, hogy egy normális közegben karriert csináljon, bocsánatot kérek az Olvasótól, de csak azért mert utálom GFG-t, nem fogom azt mondani, hogy ez lehetetlen, mert nem vagyok benne teljesen bizonyos. Az biztos, hogy nemzetközi beágyazottsága zérus, és ezzel sincs egyedül a közegében.  Az ő története erről a közegről is szól, arról a szomorú kudarcról, ami az elmúlt huszonöt évet jellemzi, amiről nem tudom, hogy mennyire volt belekódolva a rendszerbe. A kontraszelekciós mechanizmusok érintetlenek, a középszerűség reprodukciójának semmiféle akadálya, a politikai rendszerünknek pedig a G.Fodorénál sokkal rémisztőbb karrierek is tökéletesen megfelelnek. Mint azt már korábban kifejtettem: nincs remény

ITT OLVASHATÓ

AZ ANYA VÉGIG IVOTT A TERHESSÉGE ALATT, MOST 43 ÉVESEN ILYEN A LÁNYA

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.01.27.


Karli ma 43 éves. Bár a kora alapján középkorúnak számít, egy elsőosztályos gyerek értelmi szintjén áll. Az anyukájával és a mostohaapjával él, imád csinosan öltözködni, de rendszeresen elfelejt fogat mosni. Babákat és táskákat gyűjt, és mindennél jobban imádja a Hello Kitty-s színezőket és a matricás albumokat. Egyszerre csak egy szabályt tud követni, nem képes felismerni a társadalmi mintákat, és nem látja előre a veszélyeket. Karli sorsa már az anyaméhben eldőlt: magzati alkohol szindrómában szenved. 

Szívszorító történetet mutatott be a Washington Post. Egy 61 éves édesanya vallott arról, hogy miért lett beteg a lánya. Kathy Mitchell sok alkoholt ivott a terhessége alatt és ez örökre meghatározta mind a baba, mind az ő életét.
 
Magzati alkohol szindróma A magzati alkohol szindróma azért alakul ki, mert a placentán keresztül a magzat szervezetébe kerül az alkohol, jelentősen befolyásolva a méhen belüli fejlődését. Az alkohol agykárosodást okoz és hátrálhatja a magzat növekedését. A hatására sérülhetnek a baba értelmi képességei, később érzelmi és viselkedési problémák jelentkezhetnek nála. 
 
A megszülető gyerek életét látásproblémák, beszéd- és nyelvi nehézségek is nehezíthetik. A szindróma külső jegyekben is megnyilvánul: kis szemek, vékony felső ajkak és a philtrum (a száj közepét az orr tövével összekötő árokszerű mélyedés) szinte teljes eltűnése jellemzi a betegeket. A fogyatékosság egy életre szól. 
 
A betegség lehet súlyos, mint Karli esetében, de egészen enyhe is. Nem létezik rá gyógymód, bár ha korán felismerik, és elkezdik kezelni, kis mértékben tudják segíteni a gyerekek fejlődését...
 
 

A GAZEMBEREK BOLTJA

HARTLAND BLOG
Szerző: Holger Hartland
2016.01.28.


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy bolt. Úgy hívták: A Gazemberek Boltja. Kapni lehetett ott mindent, ami a világon kapható volt, és nem is akárhogyan, hanem a szokásos ára hatodáért. Lett is volna tülekedés - de nem hiába hívták a boltot A Gazemberek Boltjának: csak azok vásárolhattak ott, akik igazolvánnyal tudták tanúsítani, hogy gazemberek. Nem csoda hát, hogy az emberek nagy része minden gazemberségre hajlandó volt, hogy gazember-igazolványt szerezzen. Igen ám, de az igény sok volt, az igazolvány kevés. A hiába gazemberkedők sokasága egyre nagyobb morgolódással viselte, hogy kimarad a jóból.

Egy napon aztán a népnek elege lett ebből, elkergette az igazolványos gazembereket, és új vezéreket választott. Azok rögvest leverették A Gazemberek Boltjáról a cégtáblát, s onnantól új felirat hirdette, hogy mostantól más világ lesz, mert ez immár A Rendes Emberek Boltja.

A Rendes Emberek Boltjában kapni lehetett mindent, ami a világon kapható volt, és nem is akárhogyan, hanem a szokásos ára hatodáért. Lett is volna tülekedés - de nem hiába hívták a boltot A Rendes Emberek Boltjának: csak azok vásárolhattak ott, akik igazolvánnyal tudták tanúsítani, hogy rendes emberek. Nem csoda hát, hogy az emberek nagy része minden gazemberségre hajlandó volt, hogy rendesember-igazolványt szerezzen. Igen ám, de az igény sok volt, az igazolvány kevés. A hiába gazemberkedők sokasága egyre nagyobb morgolódással viselte, hogy kimarad a jóból...


ITT OLVASHATÓ