2016. március 26., szombat

JOHAN CRUIJFF 12 TANULSÁGOS MONDATA! MINDENKINEK KÖTELEZŐ!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.03.26.

Sajnos a napokban elhunyt Johan Cruijff holland futball és edző legenda. Érdemes róla tudni, hogy a focihoz rendkívüli szeme volt. Ő tette le az alapjait a ma ismert Barcelona játékstílusának és az egységes rendszerének. Sok nagyon tanulságos meglátása volt, amik közül kiválogatott a Mirror 12-t. Élvezzétek és tanuljatok. Lehet, hogy a legtöbb focis idézet, de metaforikusan az életre is kivetíthető, értelmezhető:
1. „Futballozni nagyon egyszerű, de egyszerű futballt játszani a világ legnehezebb feladata.”
2. „Csak egy labda van a pályán, úgyhogy jobb, ha nálad van.”
3. „Élvezetesen futballozni céltalan, ha nem kíséri siker. Ha sikeres vagy, de nem élvezetes a játékod, az meg unalmas.”
4. „Ha azt szerettem volna, hogy megértse, amit mondok, jobban magyarázom el.”
5. „Miért ne lehetne legyőzni egy gazdagabb csapatot? Még sohasem láttam, hogy egy zsák pénz gólt lőtt volna.” 
6. „Azok az emberek, akik nem az én szintemen vannak, nincsenek hatással rám.”

BÚCSÚ POZSGAY IMRÉTŐL

HVG VÉLEMÉNY
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2016.03.26.

Szomorkás pályakép; szomorkás az egész história. De volt egy pillanat, amikor Pozsgay hitt a demokráciában, hitt ’56-ban, hitt az új kezdetben. Együtt az egész nemzettel. Hitvány hazugság lenne tagadni, hogy abban a percben – noha nem nagyon szerettük egymást – valamennyien osztoztunk ezekben a zavaros illúziókban.

Pozsgay Imre valaha pártfunkcionárius volt, azaz az államot vezető szuperállam tisztviselője, harminc hosszú esztendeig. Bármilyen rendszerben befuthatta volna ezt a pályát, úgy tetszik, hogy – mint sok hivatalnokot – őt se mozgatta más, mint konformizmus és karrierizmus. Nem volt jele nála a fanatikus sztálinista vakhitének vagy bármiféle mélyebb meggyőződésnek. Amikor élete vége felé azt nyilatkozta, hogy soha nem volt kommunista (ő, a központi bizottság és a politbüró tagja), kinevették. Pedig alighanem igazat mondott.
Elvtársaival is, még a volt igazhívőkkel is ilyesmi történhetett. Amint ma a vallás se hit, csupán hagyomány, az állampárt vezetői – az ismert frázisokon túl – nem  gondoltak egyebet, mint azt, hogy az állam gazdasági befolyása, a „jóléti állam” kelet-európai változata, tervezéssel, állami tulajdonnal és központi irányítással, arra jó, hogy a fogyasztás serkentésével féken tartsa a munkásosztályt, az állítólagos „munkásállam” legfőbb potenciális ellenségét és hébe-hóba haszonélvezőjét. Mindennek semmi köze a kommunista alapgondolathoz, az egypártrendszeren meg a cenzúrán kívül minden revizionista, elpolgárosult, jobboldali szociáldemokrata is aláírhatná. Szerette is a kádári államot Helmut Schmidt meg Mitterrand meg Kreisky. Elvégre mindannyian ellenforradalmárok voltak. Lakóteleppel, olcsó élelmiszerrel, nyaralással, kisautóval, fogamzásgátlással (amelyet „antibébi”-nek nevezett felejthetetlenül a reformszoc kedélyesség) kellett kijátszani az emancipációs törekvéseket, 1956-ot és 1968-at. Udo Jürgensszel és Harangozó Terivel, olasz fehér autós, fehér telefonos, csajozós filmekkel és Mikroszkóp Színpaddal.


ITT OLVASHATÓ

AZ ELLENZÉK DRÓNOKKAL KUTATNÁ ORBÁN VIKTOR TITKOLT VAGYONÁT

HUPPA.HU
Szerző: Konok Péter
2016.03.26.


Juhász Péter, illetve Szigetvári Viktor, a magyarországi Együtt nevű párt politikusai a magyar lakosság segítségét kérték, hogy minél hatékonyabban lehessen feltárni Orbán Viktor miniszterelnök vélhetően korrupción keresztül szerzett, de a nyilvánosságtól kínosan eltitkolt vagyonát. A tervek szerint, a lakosság szerzi be a bizonyítékot, az Együtt segít abban, hogy a média is bemutassa azt a tágabb közösségnek, Juhász Péter pedig jogi útra tereli az ügyet. Kanadai olvasóink közül néhányan talán nem tudják, hogy kiderült: Orbán Viktor nagy valószínűséggel egy eltitkolt hatvanpusztani kastélybirtokon él, nem pedig abban az aránylag szerény felcsúti házban, amiről eddig tudott a média.

Juhász Péter ezt egyre inkább firtatta és ennek eredménye az lett, hogy a fideszes oligarcha-körökhöz tartozó TV2 kiméletlenül, de egyben szánalmas módon firtatta az ellenzéki politikus vagyonát, illetve 130 négyzetméteres budapesti lakását. Juhász Péter felhívását, illetve Szigetvári Viktor ehhez kapcsolodó rövid írását olvashatják.
 
ITT OLVASHATÓ

KATOLIKUS HÚSVÉT ORTODOX ORSZÁGBAN

HELLO MAGYAROK!
Szerző: Laslavic Timea
2016.03.26.


Romániai, azon belül szórványban élő magyarként számomra szinte teljesen természetes jelenség, hogy ebben az országban kétszer van húsvét. Első hallásra ez talán nem tűnik valami különleges dolognak, hiszen végül is mindenki tudja, hogy máskor ünneplik a húsvétot a nyugati keresztények, mint a keleti egyházak tagjai - de mégis miként van az a gyakorlatban, amikor olyan országban találjuk magunkat, ahol a többség máskor ünnepel, mint mi?
Romániai magyar reformátusként jelentem: nincs gond ezzel. De van néhány érdekesség. 
Románia azon területein, ahol jelentős számban élnek más nemzetiségek - főleg magyarok, németek, de bolgárok és szlovákok is - megszokott dolog, hogy egyesek "hamarabb húsvétoznak". A többi országrészben (pl. Moldova, Olténia) erről nemigen tudnak, ott mindenki ortodox és nem érinti, illetve nem érdekli őket a dolog. De Erdélyben, a Partiumban és a Bánságban amint tavaszodni kezd, már szinte napi szinten előjön társaságokban a kérdés, hogy idén vajon mikorra esnek a húsvétok? A két dátumot itt román és magyar húsvétként emlegetik. Nos, a román húsvét idén május 1-re esik, míg a magyar húsvétot most, március 27-én ünnepeljük. Nevezzük a két húsvétot ezentúl a cikkben is így.
ITT OLVASHATÓ

A MÁSODIK KANYAR

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: hataratkelo
2016.03.26.


Miközben Magyarország még csak tanulja, mit is jelent a határátkelés, és milyen is az, amikor ismerősök, rokonok, barátok külföldre költöznek hosszabb-rövidebb időre, más országok már egy kanyarral túl is vannak ezen. Például a spanyolok, akik immár a második nagy elvándorlási hullámmal szembesülnek ezekben az években. Arra gondoltam, érdemes egy kicsit megnézni ezt a folyamatot, az okokat és a következtetéseket, melyeket levonnak belőle.
Ha már itt a húsvét, arra gondoltam, küldhetnétek képeket utcáról, dekorációról, a terített asztalról, ételekről, nyusziról és üzletfeleiről - szóval mindenről, ami az ünnephez kapcsolódik. Hátha összejön belőle egy érdekes poszt! :)
A jelenség már csak azért is érdekes, mert Spanyolország a hatvanas években egy komoly kivándorlási hullámmal volt kénytelen szembenézni. Pontos adatok nem nagyon vannak, de körülbelül kétmillió ember hagyta el akkor az országot, hogy megpróbáljon külföldön boldogulni.
Most 2 millió 300 ezernél tartanak.
Mindez egy olyan országban, ahová az ezredforduló után, egészen a gazdasági válságig inkább érkeztek a bevándorlók, mintsem elmentek volna. Ám 2009 óta drámaian megugrott a határátkelők száma, a mostani adat 56,6 százalékkal magasabb, mint a hét évvel ezelőtti, és sokan hagyták el az országot gazdasági kényszerből, munkát keresve.
ITT OLVASHATÓ

ÖNMAGAMAT 56 GYERMEKÉNEK TARTOM

TORGYÁN MEGMONDJA
Szerző: Dr. Torgyán József
2016.03.26.


Noha önmagamat '56 gyermekének tartom, és úgy gondolom, hogy a zsarnokság elleni és a szabadságunk kivívása érdekében folytatott harcunk a világszabadság legszebb, a földkerekség lakóinak örök példaképül szolgáló, össznépi részvételt kiváltó forradalma és szabadságharca volt, 1848. március 15-e is méltó párja annak.

Bár 1956. október 23-a felülmúlhatatlan, mert a magyar nép (szó szerint!) puszta kézzel rontott neki az akkori világ legnagyobb katonai hatalmának, a népeket leigázó Szovjetuniónak és magyarországi csatlósainak, 1848. március 15-nek is voltak-vannak felülmúlhatatlan csodái, valamint soha el nem feledhető tényei és tanulságai. 

Gondoljanak azoknak a géniuszoknak a sorára, akiket 1848. március idusa jóvoltából megismerhetett a világ. Vajon tudna-e bárki is e magyar fenoménokhoz hasonló nagy egyéniségeket a világon addig lezajlott bármely forradalom és szabadságharc résztvevőiből kiemelni. Miután '48 káprázata az emberi nagysággal megáldottak tekintélyes hadát mozgósította, túl nagy terjedelmet venne igénybe nevüket felsorolni. Közöttük rangsort felállítani egyébként sem kívánok. Három géniusz nevét és a világra gyakorolt hatását mégis ki kell emelnem, mint a felülmúlhatatlanokat is felülmúlókat. Széchényi Istvánra, Kossuth Lajosra és Petőfi Sándorra utalok


ITT OLVASHATÓ

HÚSVÉT

SÁNDOR MÁRIA BLOGJA
Szerző: Sándor Mária
2016.03.26.

Hajnalban keltem, hogy Nagymamámnak szedjek virágot.
A húgom és az unokanővéreim aludtak még. Szombat volt. Pihenőnap.

Hajnalban keltem, mert indultunk Nagy Bandó Andrásékhoz a szeretetadományért, amit Iványi Gáboréknak hoztunk el, hogy be tudjanak indítani egy kis óvodát Miskolcon. A rászorulóknak.
Bátyám is korán kelt, csendben készülődött, hogy a család föl ne ébredjen, mert szombat van - ilyenkor mindenkinek jár egy kis pihenés.
Arra gondoltam, biztos örül neki, annyit dolgozik a családra, mos-főz-takarít, hogy segíthessen a fiataloknak -szüleimnek - Nagymamám pont olyan volt mint ahogy József Attila írta: 

"...Csak ment és teregetett némánnem szidott, nem is nézett énráms a ruhák fényesen, suhogva,keringtek, szálltak a magosba..."

A haja hófehér volt, arca pirospozsgás, gyönyörű kék szeme volt és mindig szomorú. A világháború kitörölhetetlen maradt életében, egyedül a három pici gyerekkel, nem tudva, Nagypapám él-e még. Csendesen dolgozott minden nap az óriási családra. Gondoskodó szeretetet kaptak tőle a gyermekei.


AZ ELLENTMONDÁSOK EMBERE

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.03.26.


Életének 83. évében eltávozott a hazai politika utóbbi éveinek egyik meglehetősen ellentmondásos embere, Pozsgay Imre. Volt idő, amikor esélyes köztársasági elnökjelölt volt. S volt idő, amikor az állampárt kommunikációjában töltött be fontos szerepet. Politikus volt. Viszont ember is. Az utóbbi, az ember, nyugodjék békében.

Az előbbi, a politikus is nyugodhatna békében. De aligha van jelentős politikus, akinek a ténykedését nem elemzik, értékelik. Majd újraértékelik. Pozsgay Imre esetében márpedig bőven van mit újraértékelni is. Sajátos módon nem is csak azt, amit a rendszerváltásnak nevezett elitváltás előtt tett. Melyben elévülhetetlen szerepe volt. Ezt aligha lehet elvitatni tőle. Miközben az emlékekben leginkább azok a viták maradtak meg, amelyeket a munkahelyen folytattunk le a kávézások közepette. S amelynek leginkább az volt a mottója, hogy felesleges leváltani a kormányzatot. Mert az előző garnitúra már eleget lopott és kevésbé éhes. Alkalmasint nem okvetlenül Pozsgay tehet arról, hogy ezek a beszélgetések az utóbbi években egyre többször jutottak eszembe. Legfeljebb azért, hogy bevállalta: emblémaként rángathassa egy olyan párt, amely a rendszerváltás óta a pre-kádári rendszer visszarendezésének élharcosává vált.


HÚSVÉTI NYUSZI IRTÁS ÚJ-ZÉLANDON

GLOBOPORT
Szerző: Pap Gergely
2016.03.26.


Közel tizezer nyulat lőttek ki a vadászok az eltelt huszonnégy órában.
A vadász versenyt egy helyi klub, az Alexandra Lions szervezte Central Otago körzetben, ahol egy 90 km-es területen kellett annyi nyuszit kilőniük a vadászoknak, ammennyit csak tudtak. A versenyen összesen 27 csapat vett részt, minden csapatban 12 vadász szerepelt. A győztes csapat pedig a Down South lett, miután 889 nyuszit sikerült kiölniük 24 óra leforgása alatt.
A szervezők, köztük a Alexandra Lions Club elnöke Eugene Ferreira elismerően nyilatkozott a versenyről. Szerinte remek munkát végeztek a vadászok, ezért minden elismerést megérdemelnek.

ITT OLVASHATÓ

HÁL' ISTEN, KÖZPÉNZZEL TÁMOGATJÁK LOVASI "RÁSZORULÓ" ANDRÁS KÜLFÖLDI UTAZÁSÁT

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.03.26


Meg a Tankcsapdáét. Megint odavándorol az államtól a pénz, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Lehet rossz véleménnyel lenni a magyar filmesekről, hogy miért állnak le bizniszelni Andy Vajnával, a kormány által kistafírozott, arcpirító adókedvezményekkel megkínált kaszinóbáróként feszítő kultúroligarchával, aki jelenleg már egy olyan kereskedelmi tévét is futtat, amelyiket joggal tarthatunk a Nemzeti Választási Irodánál megjelent kopasz verőemberek televíziós megfelelőjének. Lehet, sőt talán kell is, de ismerjük el, derék filmeseink legalább nagy tétre mennek: 3-4-500 milliótól egymilliárdig akaszthatnak le ugyanis az államról, márpedig döntő többségük normális piaci körülmények között sohasem kapna ennyit szánalmas, senkit sem érdeklő projektjeire, és ezzel nyilván pontosan tisztában is vannak. Erre mondja tehát röviden azt a magyar, hogy van az a pénz.
A magyar popzenész láthatóan még ennyit sem mondhat el a maga védelmében. Itt aztán tényleg lehajol a húszforintosért a földre még az is, aki egyébként semmilyen szempontból nem szorul rá az apróra.
A Cseh Tamás Programot nekik találta ki az állam.

ITT OLVASHATÓ

MEGNYITOTT A BEERMARKET - SÖRWEBÁRUHÁZ PROFIKTÓL (18+)

SÖRBÚVÁR BLOG
Szerző: pif
2016.03.26.


Tibold Ákos (Sörspecialista-Sörmanufaktúra) idén január 29-én betette a kaput a Ganz utcában, de egyáltalán nem szakadt el a söröktől. Két társával közösen a héten Beermarket.hu-néven megnyitottak egy sörös webáruházat, ahol a készletbe a Sörspecialistától megszokott remek német sörök mellett szerte a világból és kis hazánkból is folyamatosan érkeznek a jobbnál-jobb sörök.

Március idusán a Beermarket-es csapattal volt szerencsém bekóstolni - néhány Házi Sörfőző Versenyen is megfordult darab és egyéb otthoni főzetek mellett - a különleges példányokba, amelyek ott lesznek a virtuális polcokon és odakerülhetnek a sörbarátok pakkjába, ha jól választanak. A kóstolt sörök mindegyike remek volt, azért volt közte jó és még jobb és néhány titkos bombázó, de ez csupán az én szubjektív véleményem. Következzék hát a lényeg - a fényképeket Zilahy Sanyi (a CSIPA-sörök atyja) készítette, mert az ő oldalán sokkal jobbak voltak a fényviszonyok. Sorsor indul:

ITT OLVASHATÓ

BÁNTALMAZOTT FÉRFIAK

VALÓDI EGYENLŐSÉGET BLOG
Szerző: Toplak Zoli
2016.03.26.


Igen, férfiak is lehetnek áldozatok. Lelki terror, időnként pedig fizikai bántalmazás is kijut nekik. Viszont ki kell jelenteni, nem a gonosz nők áldozatai a szegény, ártatlan, angyallelkű férfiak. Legalábbis általában. Elhúzódó konfliktusok, megoldatlan negatív játszmák állnak a bántalmazások mögött, a kapcsolati erőszak gyakran kölcsönös. Most mégis az erősebb nemre koncentrálunk, alább az ő történeteik következnek.

Tamási Erzsébet “A családon belüli erőszak férfi szereplői” című PhD értekezésében így ír a párkapcsolati erőszakról: “Kockázati tényező az életkor /35-6o év közötti nők és férfiak az elkövetők és áldozatok/, a munkanélküliség, a rossz vagy romló egzisztenciális körülmények, a családi állapot /az élettársi kapcsolatban a gyilkosságok, a házastársiban a súlyos testi sértések a jellemzőek/ és legfőképp az alkoholfogyasztás. A párok közötti konfliktus nem a férfi felügyeletet gyakorló-kényszerítő, hatalomfenntartó erejének kifejeződése, és nem is az arra adott női erőszakválasz. Sokkal inkább a körülmények befolyásolta érzelmi eltávolodás, elmagányosodás és főként a tehetetlenség megnyilvánulása. Ezek a párok, nemükre való különbség nélkül nem ismernek erőszakmentes konfliktus megoldást.”

ITT OLVASHATÓ

A SZÜLŐ NŐK TOVÁBB ÉLNEK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző:  Göbölyös N. László
2016.03.26.


A szülés meghosszabbíthatja a nők életét – állapította meg egy kutatás, amelynek eredménye a BMC Medicine szakfolyóiratban jelent meg.

A szakemberek 1992 óta foglalkoznak 320 ezer európai nővel és eddig azt a tapasztalatot szűrték le, hogy legalább egy gyermek is pozitív hatással van az anya élettartamára.

„A reprodukció során jelentős fiziológiai változások következnek be az anyánál, de még keveset tudunk arról, hogy ezek hogyan befolyásolják hosszú távon a nők egészségét” – indokolták munkájukat...

ITT OLVASHATÓ

HÚSVÉT

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.03.26.


– Szia! – köszönt udvariasan Alice.
– Szervusz, kérlek! Nagyon sietek! Már így is késésben vagyok – hadarta idegesen a Fehér Nyúl, és ránézett az órájára. Arany Rolexe volt, de lehet, hogy csak aranyozott, gondolta Alice, és inkább nem kérdezte meg. – Persze, persze. Viszed a tojásokat.
– Miféle tojásokat? – hökkent meg a Fehér Nyúl, majd elvörösödött, és még idegesebb lett. – Ezek a mai fiatalok! Szégyelld magad!
Alice nem igazán értette, mi rosszat mondott. Rendes kislány volt, és ezt tudta is magáról. – Hát, úgy értem. húsvét, meg minden – magyarázta.

Húsvét?! – fisztulázott felháborodva a Fehér Nyúl. – Nincs időm semmiféle húsvétra, meg mindenre. Rengeteg dolgom van!
– Hová mész, te kis nyulacska? – kérdezte Alice, mert soha nem bírta kihagyni a magas labdákat.
– Répaföld-árverésre. Veszek pár száz hektár répaföldet
...

ITT OLVASHATÓ

IGAZOLJA-E BÁRMI A HATÁLYOS EGYHÁZTÖRVÉNYT? - 2. RÉSZ

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: hegyiszabolcs
2016.03.26. 


A Társaság a Szabadságjogokért kampányt indított annak érdekében, hogy a magyar egyházügyi szabályozást visszatérítse a jogegyenlőség irányába, ahonnan a 2012-es törvény letérítette. A kampány a Negyedik pont címen fut, mert nem akarunk kevesebbet, mint amit 1848-ben akartunk: „Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben”. Kétrészes blogunkban arra keressük a választ, hogy szükség volt-e egyáltalán új törvényre, és mi indokolhatta a visszalépést a jogegyenlőség rendszerváltáskor elért szintjéhez képest.

A hatályos egyháztörvény eddig csak gondot okozott: megalázó ítéleteket, milliárdos kártérítési kötelezettséget, állandó célpontot a politikai kritika számára. Teljes joggal merül fel a kérdés az olvasóban: mi szükség volt minderre? Miért kellett a „fülkeforradalom és szabadságharc” során ezt a frontot is megnyitnia kormánynak, és az istennek se hátrálni egy tapodtat sem? Hivatalos és félhivatalos indoklásból van bőven: előző posztunkban foglalkoztunk az ún. „bizniszegyházak” visszaszorítására és az ún. „történelmi” egyházak megfelelő védelmére és a szekták, kisegyházak visszaszorítására vonatkozó indokokkal. Most azt vizsgáljuk meg, hogy az ún. világvallások reprezentatív egyházainak elismerése elegendő-e más egyházak elismerésének elutasítására, és feltesszük azt a kérdést, hogy a kormány által tervezett törvénymódosítással megelőzhetők-e a jövőbeli ítéletek...
 

TÁMADNAK A SZUPERBAKTÉRIUMOK - A MODERN ORVOSLÁS KÖVETKEZMÉNYEI

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: D.Kovács Ildikó
2018.03.26.


Ön is azok közé tartozik, akik már egy sima megfázás esetén is antibiotikumért kiáltanak? Helytelenül teszi, számos kutatás bizonyítja már, hogy az antibiotikumok nem megfelelő használata olyan szuperbaktériumok létrejöttét segíti elő, amelyek súlyos fertőzéseket és halált okoznak, mindezt kórházi körülmények között.
Cikksorozatot indítunk a kórházi fertőzésekről
nozokómiális fertőzések olyan fertőzések, amelyek az egészségügyi ellátás következtében, a kórházakban alakulnak ki. Ilyen fertőzések mindenhol a világon jelen vannak, minden egészségügyi rendszerben, de jelentős részüket nagyobb gondossággal és a higiénés rendszabályok betartásával meg lehetne előzni.

ITT OLVASHATÓ

ELTŰNT BIZONYÍTÉKOK, HIÁNYZÓ BŰNJELEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: PLT
2016.03.26.


Hogy, hogy nem: pont a belvárosi ingatlanügyek nyomozásának egyik bizonyítéka semmisült meg a rendőrségen. Most ne kezdjünk el rögvest teóriákat gyártani, hogy vajon miért is pont ez a dokumentum vált használhatatlanná. A dolog ugyanis mindenféle rosszhiszemű, idegenkezű beavatkozás hiányában is elég súlyos. Már önmagában az döbbenetes, hogy a bűnjelek őrzése és tárolása jelenleg is ilyen színvonalon van kivitelezve. E vonatkozásban a helyzet ugyanolyan gáz, mint a jelenlegi adminisztráció holdudvarában oly nagy lendülettel gyalázott elmúlt nyolc évben. De ki tudja, lehet hogy majd erre is hoznak egy törvényt: a bizonyíték abban az esetben, ha kormánypárti politikust kompromittál, elveszíti bizonyíték jellegét…
 “Pontosan nem ismert “technikai ok” miatt megsérült az a CD, amin a belvárosi ingatlanértékesítések miatt hűtlen kezelés gyanújával folyó nyomozás egyik bizonyítéka, a Rogán Antal polgármestersége idején eladott 800 ingatlan listája van. A bizonyíték megsemmisülése csak egy párhuzamosan folyó bírósági eljárás mellékszálaként, véletlenül derült ki.” – tudhattuk meg a fentebb linkelt hírből.

ITT OLVASHATÓ

VAKMAJOM

ALAPBLOG
Szerző: vakmajom
2016.03.26.


Piacok: Európában van egy kis elfáradás és momentumvesztés, de nem feltétlen a terrortámadás miatt, mert erős piacok ilyen vagy még rosszabb hírekre is száguldozni szoktak.
„Az új, 3,5 milliárd forintért telepített rendszer sem képes még arra, hogy oda adja ki az utasnak a jegyét, ahova kéri. Mint a cég (MÁV) szóvivője közölte, még a tapasztalatokat gyűjtik, és dolgoznak az ügyön.”
Érdekes módon a közlekedés olyan területein, ahol magánvállalatok tevékenykednek, semmi gondot nem okoz akár mobilról 5 perc alatt jegyet foglalni a Föld másik oldalára, mindenféle paramétert, beleértve az ülőhelyek elhelyezkedését is, személyre szabva.

ITT OLVASHATÓ

SZABAD A KÍNLÓDÓ EMBER ARCÁBA FOTÓZNI?

24.HU - POSZT ITTSzerző: Karafiáth Orsolya
2016.03.25.


Különös, hogy valaki rendőrt hívhat, ha az utcán lefotózzák, a terror vérző, szenvedő áldozatainak pedig simán az orra alá dugják a kamerát.
Nagyon különösnek tartom, hogy bár világszerte agyonszabályozzák, mit lehet fényképezni és mit nem, arra nem született még törvény, hogy miképp kell eljárni vészhelyzetek esetében. Azaz például természeti katasztrófák, terrortámadások idején hogyan lehet, hogyan kell fotózni és aztán mi módon lehetséges publikálni a képeket.
A sajtót bejárják a borzalmasabbnál borzalmasabb felvételek, rajtuk végtagjukat elvesztett, vérző, sokkos emberekkel, élőkkel és holtakkal egyaránt. A fejvesztett menekülés képei, a megdermedt áldozatok szuggesztív, szívszorító pillanatai. „Legmegrendítőbb képek a tragédiáról”, „Sokkoló felvételek, csak 18 éven felülieknek”.


ITT OLVASHATÓ

VENEZIA SANTA LUCIA - VELENCE VASÚTI KAPUJA

VONATTAL? TERMÉSZETESEN! BLOG
Szerző: BALOGH ZSOLT
2016.03.26.


Velence vasútállomása Venezia Santa Lucia, ahová Európa több országából is érkeznek a nemzetközi-, továbbá az olaszországi belföldi vonatok. Az állomáson színes kavalkád és járműparádé várja az erre fogékony utasokat.

A pályaudvaron megforduló rengetegféle motorvonatból és mozdonyról szeretnék egy rövid, színes összefoglalót átnyújtani a blog olvasóinak.

ITT OLVASHATÓ


GONDOLKODJ RENDSZERBEN, CSELEKEDJ HATÉKONYAN!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Úr Anita
2016.03.26.
 
 
Hogyan csinálj a káoszból rendet?
 
Egy hosszúhétvége különösen alkalmas arra, hogy igazán rendet tegyünk - leginkább fejben. Érdemes erre egy fél napot rászánnunk, ez utána hetekre-hónapokra megkönnyíti az életünket és érezhető gördülékenységet, hatékonyságot hoz a mindennapjainkba. Mostanában a GTD-módszert tanulmányoztam alaposabban, amely egy egyszerű, de rendszerként működő időmenedzsment technika. Ezúttal a GTD "nagy rendrakásra" vonatkozó tippjeit osztom meg Veletek!

Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen!  (Assisi Szent Ferenc)

ITT OLVASHATÓ

SAULKÉNT ÉLNI 7. - EGYSÉGESÍTÉS

TARSKI BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.03.26.


Hitler már a Mein Kampf-ban foglalkozott a pártok koalíciójának problémájával. Általában véve szerinte minden közös munkálkodásnál a célszerűséget kell alapul venni: „Munkaközösségek alapításával gyönge egyesületek nem lesznek erősekké, nemegyszer bekövetkezhetik az erősebb egyesület gyöngülése. Téves az a felfogás, hogy gyönge csoportok egyesítéséből erőtényező keletkezik. Mert a tapasztalat mutatja, hogy a többség minden alakja minden körülmények között a butaság és gyávaság melegágya lesz, és hogy az egyesületek sokaságát, mihelyt egynél több vezetőség irányítja azt, a gyávaságnak és gyöngeségnek szolgáltatják ki. Emellett ilyen szövetkezésnél az erők játékát lehetetlenné teszik, a legjobb kiválasztódást eredményező harcot megszüntetik, és ezzel megakadályozzák az egészségesebb erősebb végső győzelmét. Ilyen szövetkezések tehát a természetes fejlődés ellenségei. Többnyire akadályozzák, semmint előbbre viszik annak a kérdésnek a megoldását, amelyért harcolnak.” Tehát itt is a természetes kiválasztódás természeti törvényét tekinti irányadónak, ami megtiltja az erősebbnek a gyengébbel való szövetkezését is... 

ITT OLVASHATÓ

A MÚLT IDŐRŐL

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.25.


...egy ilyen tartalomszolgáltatónak valamelyik tartalmába néztem bele, vonult a hordóhasú futballista, és akkor azt mondtam a fiaim mamájának, hogy képzelje el ezt a vonulást mint múltidejű illusztrációt. Mutatni fogják mindenféle tartalomszolgáltató helyen ezt a borzalmas alakot, és mi nem fogjuk elhinni, hogy ez lehetséges volt. Hogy a magyar történelem relatíve legförtelmesebb korszakát egy ilyen torz, beteg ember idézte a fejünkre akkor, amikor minden lehetőségünk adva volt, ország és nép lehettünk volna, senki nem kényszerítette ránk ezt a hihetetlenül rosszízlésű, neveletlen és faragatlan frátert, ezt mi akartuk így. És amikor már mindenki látta, mi történik, mikor már Mari néninek is görcsbe rándult a gyomra, midőn meglátta például a debreceni elöljárót, pedig még meg sem szólalt, de már sütött belőle a butaság - akkor még mindig itt voltak.

Na szóval tessék megpróbálni így nézni. Mert természetesen lesz ilyen, történelmi időben szemlélve a dolgot hamarosan, és az egészben az lesz a legjobb, hogy majd megpróbálnak elszökni.
 
Megmondjam, hová? Á, nélkülem is tudják, hát persze, hogy a Szovjetunióba (mindegy, most hogy hívják, semmi más nem változott, csak a név), azért vannak velük olyan jóban, mert ott majd befogadnák őket...

A FORDULAT NAPJA

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.03.26.


Egyre többen értik meg, hogy a Tanárlázadás valójában mit jelent az Ország számára, messze túlmenően annak konkrét követelésein. És minél többen, annál gyorsabban megy a szemétbe az Orbán Rezsim. Ahová való.

Ami a Kossuth téri esernyős tüntetés, február 13. óta zajlik, az már most is része a történelemnek. Március 30-a pedig egyszer majd pirosbetűs ünnep lesz, erre mérget veszek. Persze kell majd ehhez az idő múlása, a legtöbben csak később ismerik föl, hogy valami, aminek a kifutása egy Diktatúra bukása lesz, az valójában mikor és mivel is kezdődött el. Ha a lényegét akarom megfogni, azt mondom: a március 30-i polgári engedetlenség MINŐSÉGI változás az ellenállásban. Voltunk páran eddig, Sándor Máriától Gulyás Mártonon, Büki Zolin át jómagamig, akik bevállaltuk a polgári engedetlenséget a Rezsim elleni tiltakozásként, de ez csak pártucatnyi embert jelentett a valóságban. Megkaptuk, megkapjuk érte a különböző szankciókat, ám a Diktátort ennyien megrengetni nem tudtuk, a Népet fölébreszteni szintén kevesen voltunk. De Pukliék polgári engedetlenségében sokezer ember vesz részt, annak tömegessége, és hatalmas sajtóvisszhangja pedig képes föloldani az emberek félelemérzetét. Sokezer embert ugyanis nem lehet sem lesittelni, sem kirúgni, a Rezsim gyengesége tehát mindenki számára nyilvánvalóvá válik...

ITT OLVASHATÓ

SZOCIÁLIS FARMOK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.26.


Ez az egyik legfrissebb ötlet a szegénység elleni küzdelemben, melyet szeretett Pártunk és Ármányunk kitalált.
Most, miután a "Hogyan főzzünk pörköltet a naposcsibéből" elnevezésű, felettébb életszagú program végetért, még mielőtt útjára indította volna a "Fejjük meg a gúnárt" elnevezésű népjóléti programját Hegedűs Zsuzsa légvárügyi kormánybiztos, teszünk még egy kísérletet a vidék nincstelenjeinek végleges sárbatiprására.
Hogy mégse kelljen kényszermunka-tábornak hívni, hát remek nevet is találtak hozzá - farm lesz ebből, nem kétséges.
Ezt talán még Habony barátnői is megértik, hiszen ők is szoktak járni szépség-farmokra ilyen-olyan eredménnyel.
Mindenesetre nekik több közük van a farm megnevezéshez, mint a szegényeknek, hiszen a farm tulajdonképpen egy nagy baromfiudvarnak is felfogható...

Az ötlet maga brilliáns, - első kanyarban kiosztom a földet a csókosoknak, a következő ütemben hozzárendelem a rabszolgákat, a harmadik ütemben meg mutyizunk az eredményen a puszihaverral...


ITT OLVASHATÓ