2017. december 31., vasárnap

BÖDŐCS TIBOR MÁRIS ELŐADTA ÁDER JÁNOS ÚJÉVI BESZÉDÉT


444.HU
Szerző: akiraly
2017.12.31.Magyarország pillanatnyilag legviccesebb humoristája, Bödőcs Tibor december 31-én Áder János köztársasági elnök újévi üzenetével jelentkezett, és ha nem ismerném fel Áder Jánost vakon is, még el is hinném, hogy a beszéd valódi. Ennyiben nem vicces a dolog, ezt leszámítva viszont nagyon.

Bödőcs Ádere, mint az igazi is, magasról tesz az olyan, geológiai léptékkel mérve piszlicsáré problémákkal, mint egy magyarországi egyetem működésének ellehetetlenítése, vagy az ezermilliárdokban mérhető károkat okozó korrupció. Sokkal jobban érdekli a klímaváltozástól fenyegetett állatvilág:

"Többen kapacitáltak ebben az esztendőben, hogy szólaljak meg a CEU miatt. Miközben senkinek sem tűnt fel, hogy az apácahantmadárkák afrikai telelése riasztó mértékben elhúzódott" - mondja Bödőcs Ádere, és hát az igazi se érezte úgy, hogy tennie kéne bármit. De nem lőnék le minden poént, nézzék:...


ŐK VOLTAK A RÉGI TÉVÉS SZILVESZTEREK LEGNAGYOBB SZTÁRJAI

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2017.12.31.


A kereskedelmi tévék indulása előtt a szilveszteri kabaré és a Magyar Televízió az év utolsó napjára időzített műsorai eseményszámba mentek, és okkal vagy ok nélkül, de ma is rengetegen idézik fel a klasszikus szilveszteri műsorokat. Hofi, Gálvölgyi, Antal Imre, Markos-Nádas és a többiek a retro válogatásunkban:...

HIT, SZERETET, MEG HONVÉDELMI INTÉZKEDÉSI TERV

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.12.31.


Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Mi, akik itt élünk Himlőhelyen, immár saját bőrünkön érezzük a településünkre nehezedő, szinte elviselhetetlen migrációs nyomást, ezért tiszta szívből üdvözöljük az Önök által szigorúan megkövetelt Honvédelmi Intézkedési Terv kidolgozását. Talán még nem késő!

Reméljük, az esetlegesen bevezetendő különleges jogrend végre lehetőséget biztosít arra is, hogy végképp leszámoljunk az országunkban garázdálkodó sorosista-bandákkal. A választások után mindenképpen célszerűnek tartanánk ezt az „esetlegesen”-t jó alaposan konkretizálni.

Községünk az Önök áldásos uralma alatt dinamikusan gyarapodott, emiatt úgy érezzük, mi is kiemelt, potenciális célpontnak számítunk. Úgy 80-90 százalékra becsüljük egy terrorcselekmény bekövetkeztének lehetőségét itt, Himlőhelyen. Mivel településünket eddig még egyetlen külső támadás sem érte – a belsők pedig nem tartoznak másra, főleg ha nőket ér ilyesmi –, a 10-20 százalékos biztonságunkat már minden bizonnyal alaposan feléltük.

Az Önök által küldött kiváló Honvédelmi Intézkedési Terv-minta függőlegesen van írva. Ha lehetséges, mi maradnánk a vízszintes írásmódnál, bár ha ez biztonsági kockázatokat rejt magában, haladéktalanul áttérünk a vízszintes laptájolásra.

34 oldal megfelelőnek látszik, hiszen a Barbarossa hadművelet útmutatási része is csupán 10 számozott oldalból állt. A HIT-hadművelet a Szovjetunió lerohanásánál mindenesetre jóval komolyabb feladatnak tűnik.

A terv kidolgozásának haladéktalanul neki is láttunk, de mindenképpen szeretnénk Önöket tájékoztatni az eddig elért eredményeinkről, hátha ennek más településeken is hasznát vehetik. A feljelentéseket külön mellékletben csatoltuk a dokumentumunkhoz, kérjük ezek alapján tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket, meg amit csak jónak látnak.

Mivel nem tudhatjuk, hogy levelünk nem kerül-e ellenséges kézbe, a honvédelmi műveletekben részt vevő személyeket fedőnevükön szerepeltetjük.

Elsőként településünk iskoláját tettük migránsellenessé. Az épület stratégiailag fontos helyen, településünk főutcája mentén helyezkedik el, közvetlenül a 314. számú italbolt mellett. Ha az iskola elesik, a támadók könnyűszerrel hatalmukba keríthetik a himlőhelyi Hotel Flamingót, azaz a község színvonalas és erényes kocsmáját. A kereszténység és Európa fennmaradása ez esetben komoly veszélybe kerülhet, mivel az említett vendéglátóipari helyiség értékes és bőséges készletekkel rendelkezik.

Az iskola főút felé néző része könnyen védhető, mivel az első emeletről a környék hosszan belőhető. A lakosokat köteleztük a házuk előtt álló fák kivágására, mivel így az ellenség nem használhatja azokat fedezékül. A biztonság kedvéért egy-két gyalogsági aknát is leraktunk imitt-amott.

Az épület védelmét kellőképpen megerősítettük. Az udvar sarkaira gépuskafészkeket telepítettünk. Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a homokzsákokat a későbbiekben masszív, vasbeton objektumokra kívánjuk lecserélni és a bennük elhelyezett fegyverzetet is szeretnénk modernizálni.

Az iskola tetején kialakítottunk egy helikopter-leszállóhelyet, így a sebesültek gyors elszállítása nem okozhat problémát.

A hamarjában megerősített födém 3 méter vastag vasbeton szerkezetből áll, így könnyedén el tudtunk helyezni a tetején egy légvédelmi állást. A kezelőszemélyzetet az iskola takarítónőiből állítottuk össze. Célzónak „Ma Barker” nevű ügynökünket képeztük ki, aki kiváló jártassággal rendelkezik agyaggalamb-lövészetben, valamint macskák kövekkel való elűzésében.

A gyermekek megfelelő kiképzéséről egy tapasztalt, Csehszlovákiát megjárt, 68-as veterán gondoskodik. Fedőneve „Budweiser”, néha „Kozel”, illetve „Staropramen”. Hozzáértő irányításával a régi TSZ-iroda padlásán talált RPG-7-es kézi páncéltörő gránátvetőkkel a gyerekeknek sikerült pillanatok alatt lebontaniuk egy használaton kívül álló istállóépületet, valamint nyomtalanul eltüntetniük a polgármester úr Mitsubishi Pajeróját...

HA ÚGY ÉREZTE, HOGY IDÉN MILLIÁRDOK MENTEK EL A KORMÁNY USZÍTÓ, MENEKÜLTELLENES PROPAGANDÁJÁRA, NEM TÉVEDETT

MAGYAR NARANCS
- FEKETE LYUK BLOG
Szerző: narancs.hu
2017.12.31.


Ne aggódjon, jövőre még többet költünk erre.

Magyarország erősödve vághat neki az új évnek – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba hangsúlyozta, január 1-jén ezúttal is több változás lép életbe.

Ha véletlenül ön úgy érezte, hogy a kormány eszetlenül szór el milliárdokat indokolatlan, félig üresen álló stadionokra vagy felesleges milliárdok mentek el a menekültellenes plakátkampányra és nemzeti konzultációra, ne reménykedjen: az államtitkára szavaiból kiindulva van ott még, ahonnan ez a pénz jött, Dömötör Csaba szerint ugyanis jövőre még több forrás jut "az ország védelmére".

Dömötör Csaba kiemelte, Magyarország csak akkor mehet tovább a megkezdett úton, ha képes fenntartani és megerősíteni a biztonságát, amelyre az illegális bevándorlás jelenti a legnagyobb veszélyt. Ezért is fontos tény, hogy a 2018-as költségvetésben 50 milliárd forinttal áll majd több rendelkezésre az illegális bevándorlás elleni küzdelemre, emellett a rendvédelmi dolgozók 2016-2019 között átlagosan 50 százalékos béremelést kapnak.

Az államtitkár kiemelte: a kormány szándéka, hogy Magyarország a jövőben is olyan ország legyen, amelyre összességében mindenki büszke lehet, mivel képes magát megvédeni, támogatja a családokat és megbecsüli a munkát.

Szóval minden a legnagyobb rendben. Boldog új évet kívánunk!

BELERÚGNI AZOKBA, AKIK NEM HOGY VISSZAÜTNI KÉPTELENEK, DE A CSATTANÓ POFON ÚTJÁBÓL SEM TUDNAK ELHAJOLNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.12.31.


Azt nem tudom megállapítani, hogy a Kisvárdán, a Seszták nevű miniszter városában 2,2 milliárd közpénzt felemésztő termálvizes lówellnes központ mindenáron felhúzása pontosan hol helyezkedne el egy egészséges ország egészséges kormányának cselekvési listáján. Azt viszont egészen pontosan tudom, hogy mit lehet elmondani egy olyan kormányról, amelyik párhuzamosan a legnyomorultabbakat lopja meg afrikai banánköztársaságokat megszégyenítő módszerekkel. Amelyik nem mellesleg a keresztény karácsony leplét is arra használta, hogy nyélbe üsse rengeteg választási közpénz szétszórásának ördögi tervét.

Az LMP kormányzati korrupciós ügyekkel foglalkozó társelnöke, Hadházy Ákos által feltárt-felvázolt történet akkor is gyomorszájon rúgja az embert, ha egész évben minden egyes napon azzal volt kénytelen szembesülni, milyen kifinomult maffiamódszerekkel operál az ország vezetése, amikor a törvényesített korrupció útján egyenes vonalú egyenletes mozgással, rezzenéstelen pofával rabolja ki az államkasszát, módosítja a közpénz jellegét, és hisztérikusan toporzékol, amikor bárki ezt szóvá teszi.

Röviden: az éhező magyar állampolgárok megsegítésére szánt, 100 százalékban az Európai Unió pénzéből finanszírozott Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program első fázisát nem sikerült botránymentesen lebonyolítani. Júniusban úgy osztottak szét egymilliárd forintnyi, kartondobozokba csomagolt élelmiszert, hogy az adományokra ráíratták, ráhazudták:

Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el Önhöz és családjához.

Azt elfelejtették feltüntetni a dobozokon, hogy a projektet 100%-ban a rothadó, megállításra szoruló Európai Unió finanszírozta. Aztán jött a program második fázisa, amellyel szintén nem hazudtolták meg magukat a mélykereszténység zászlóshajói. A nettó 13 milliárd forintos (=bruttó 17,4 milliárd) tenderen – melyen az dőlt el, hogy melyik cég szállíthatja a segélycsomagokat a keményen éhező magyaroknak az EU által finanszírozott program keretében – három céget azért zártak ki a versenyből, mert szerintük „aránytalanul alacsony áron” vállalták volna a kijelölt élelmiszerek beszerzését, dobozolását és kiszállítását. Így történt, hogy a legdrágább ajánlatot tevő cég maradt egyedül versenyben, és ennek köszönhetően meg is nyerte a közbeszerzést.

Itt tennem kell egy rövid kitérőt: amikor októberben Hadházy Ákos szóvá tette a parlamentben, hogy egy lélegeztetőgép-beszerzési ügyben szarháziék a fentihez hasonló okokból (a drágább ajánlat jobb, mint az olcsóbb) 800 millió forinttal károsítják meg az országot, az ország egyszemélyes vezetése tajtékozva vizsgálatot követelt a gennyes korrupcióra rámutató honatya ellen...

ORSÓS JÁNOS: MA MAGYARORSZÁGON NEM DIVAT SZOLIDÁRISNAK LENNI, SOKKAL INKÁBB DIVAT NÁCINAK LENNI

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN 
Szerző: bl
2017.12.31.


Orsós János roma jogvédővel, a sajókazai Ámbédkár gimnázium alapítójával a 168 óra ünnepi száma készített interjút. A beszélgetés minden sora vádirat a mai hatalom ellen, keserű látlelete annak, hogy látja, bélyegzi meg, a többségi társadalom a magyar romákat. 

Borsod a szakadékban

A térség rettentő gazdasági, társadalmi és demográfiai válságban van. Orsós szerint az emberek nem fogják föl, mit jelent az, hogy annyian költöznek el innen, mint amennyi Eger lélekszáma:

A rendszerváltás óta nem tettük fel a kérdést: kik hagyták el a térséget, és kik maradtak? Így csak azt látjuk, hogy errefelé gettózárványok jönnek létre. Vannak a térségben nagy cigányközösségek, amelyeket külön akar kezelni a nem cigány önkormányzat, amely egyre kisebb ugyan, de fehér. Borzalom belegondolni, miként élnek emberek egy-egy olyan településen ahol az önkormányzat összetétele csak fehér, a lakosság döntő többsége cigány. Ilyen kasztosodás már Indiában sincs.

A felzárkózásra az országba öntött uniós pénzek „elvesztek valahol” mint szürke szamár a ködben:

Sok helyen fejlesztették a közművet, de a roma telepnél megálltak. A csatornarendszer pontosan megmutatja, meddig tart a polgárság. Vagy azért állnak meg a telep szélénél, mert addig módosítgatják a településhatárt, hogy az már ne tartozzon a faluhoz, vagy azt mondják, minek a csatorna, ha nincs vezetékes víz. Mi folyna oda be? És ez teljesen logikus kérdés. Más kérdésekkel viszont nem gyötrik magukat. Például azzal, ha nekik joguk van vízhez jutni a fürdőszobájukban, akkor az öt sorral odébb lakóknak miért nem jár.”

A szakember súlyos hibának tartja, hogy az állam leválasztotta a „fehérek oktatását”. A pedagógusokat magára hagyta, és ezt még súlyosbítja a tankerületi rendszer:

Az elcigányosodott iskolákban nem tudnak kiteljesedni, nincsenek szakmai sikereik, és nincs elég társadalmi megbecsültségük. Az a pedagógus, aki cigány gyerekeket tanít, a többiek szemében maga is cigánnyá válik.”...

EURÓPAINAK MARADNI

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HORVÁTH GÁBOR
2017.12.30.


József Attila (és Thomas Mann) óta tudjuk, hogy nem mind európai, aki fehér. Ellenben lehet valaki úgy is "európai", hogy sötét a bőre, nem keresztény a vallása, sőt még életében nem tette be a lábát az öreg kontinensre. Az európaiság ebben az értelemben főként értékközösség, kulturáltság, kompromisszum- és együttműködési képesség. Ezek meg nem függenek attól, ki hol látta meg a napvilágot. Nem véletlen, hogy jobboldalt ma akad, aki előrelépés helyett ősbűnnek tartja a francia forradalmat: a szabadság, egyenlőség és testvériség nagy győzelmét ugyanis nem lehet visszacsinálni, a három dzsinn nem hajlandó visszabújni a palackba.

Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Ausztráliában is sok az "európai". A világon alighanem ők vannak elsöprő többségben. A rendes emberek, akik nem más rovására akarnak boldogulni, akiktől mindenki nyugodtan megtarthatja a saját nyelvét, kultúráját, szokásait. Sőt, nem is csak elviselik egymást, hanem hajlandóak legalább megpróbálni megérteni a másikat. Elfogadni a tényt, hogy sok tekintetben közös a sorsunk, mert semmilyen kerítés, fal vagy árok nem tud elválasztani minket egymástól. Van persze éppen elég félelem, kapzsiság és rivalizálás is. A világ eddig még sosem volt tökéletes, miért éppen most lenne az? Mindig voltak, akik nyers hatalomvágyuktól vezérelve az állati, zsigeri ösztönökre játszottak, miért pont most ne lennének? A történelem olyan, mint a Csillagok háborúja (vagy bármelyik népmese): a jó és a rossz örök küzdelme. Akkor érezzük magunkat jobban, akkor mosolyodunk el, amikor a jó végül fölülkerekedik. Hiába tudjuk, hogy jön majd a következő menet, mert hát az ember célja a küzdés maga.

Küzdésből van éppen elég, mindig vannak, akik gondoskodnak róla, hogy legyen. Hiába próbálja a kormány - Magyarországon, de persze nem csak itt - másra kenni a bajokat és kisajátítani a sikereket...

DRÁMAI KÜLÖNBSÉGEK, SZÉTSZAKADT A MAGYAR GAZDASÁG

SZTÁRKLIKK
Szerző: Sztárklikk
2017.12.31.


Tavaly 3,6 millió forintra nőtt az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az egy évvel korábbi 3,49-ről, ami 3,5%-os emelkedés. Az ország egyes területeit azonban eltérő mértékű növekedés jellemezte, és továbbra is óriási különbségeket láthatunk a megyék között.

A Portfolió elemzése szerint Budapest relatív előnye az ország egészéhez képest tavaly is tovább csökkent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az országot jellemző polarizáció sokkal kisebb lenne. A fejletlenebb megyékben ugyanis a növekedés nem élénkült annyira, hogy azok érdemben közelítsenek az országos átlaghoz.

A legmagasabb egy főre jutó GDP-t Budapesten állították elő, fejenként 7,3 millió forintot. Ez az országos átlag több mint duplája (202%) volt, így a főváros megőrizte vezető helyét - derült ki a KSH adataiból. Ugyanakkor Budapest egy főre jutó GDP-je 2016-ban mindössze 2,6%-kal nőtt, elmaradva a 3,5%-os országos átlagtól. A budapesti magas egy főre jutó GDP húzza fel az egész közép-magyarországi régió GDP-jét, a térségben 2,9 millió forintot mért a hivatal.

Budapest után a második legfejlettebb megye Győr-Moson-Sopron volt: ott 4,9 millió forintra nőtt az egy főre jutó GDP a megelőző évi 4,57 millióról. A megyében az utóbbi években jelentősen nőtt a GDP - részben a nagy autóipari beruházásokkal összefüggésben -, mostanra az országos átlag 135%-át teszi ki...

MAJD HA MÉSZÁROS IS AD AZ ORSZÁGNAK, MINT SOROS, AKKOR Ö IS MEG LESZ ALÁZVA!

CIVILHETES
Szerző: Andréka
2017.12.31.


Az világosan látszik, hogy Orbán Viktor a maga politikai szerencséjét megtalálta a szélsőjobb előretörésében. 

Azért választotta ezt a teret és utat a társadalom egyszerű és manipulálható tagjainak, mert így tudta a társadalom többségét ráállítani egy díszmagyarkodó, meg buta magyarkodó vágányra.

A mozdony a CÖF, amely butaságban, kicsinyességben párizsi etalonná vált, amelynek a rendezvényein résztvevők nyugodtan megkaphatták volna azt az oklevelet amiben az áll, hogy én is Finkelstein és Habony terméke vagyok, éltetem Orbán Viktort!


A CÖF-ös vonat viszi a magyarok egy nem jelentéktelen részét a 21. századi semmibe.

Évezredes hagyományunknak megfelelően, akár a családi asztalnál is szidjuk a nem létező ellenséget, félelmeket generálunk a családon belül, majd ezt kivetítjük a baráti körünkre is, és ezzel együtt le is szelektáljuk azt, aki nem hajlandó velünk fújni a balga történetünket abból ellenfelet, rossz esetben ellenséget kreálunk.

Az érveket Bayer Zsolt Schmitt Mária szállítja, gondolkodás nélkül, az első megteremti az antiszemita idegengyűlölő alaphangot, a másik, meg az áltudományosság felkent királynőjeként szállítja az adatokat.

Az ország vállalkozásra kényszerített, vagy vállalkozó része elment külföldre ezzel jelentősen csökkentette az értelmes emberek arányát az országban, így az állami alkalmazottak, az államtól függők széles tábora az egyre csökkenő ellenállás miatt, egyre primitívebbé és elviselhetetlenebbé teszik az országot...

AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁR AZ OVISOKAT ÉS AZ ISKOLÁSOKAT IS A KAMPÁNY RÉSZÉVÉ TETTE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.12.31.


Úgy tűnik, Orbán Viktornak semmi sem szent, hiszen a minap megjelent hír szerint terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Bár Magyarországon nincs terrorfenyegetettség, a kormány mégis úgy viselkedik, mintha háborút viselne valakikkel, akik valamikor, valahol csúnya dolgokat tehetnek. Az intézkedést nem értelmezhetjük másként, minthogy a kormány az óvodákat és az iskolákat is bevonta abban a hecckampányba, melynek célja, hogy mindenki fenyegetve érezze magát az országban. Ebben a riogatós légkörben aztán jól meg lehet majd ágyazni egy olyan kommunikációnak, mely Orbán Viktort és kormányát a kereszténység megmentőjeként tünteti fel.

A karácsonyi ünnepek környékén még arról szóltak a hírek, hogy a kormánypárti politikusok szinte megszállták az óvodákat, iskolákat, hiszen jótevő télapóként végighaknizták a saját választókörzetük oktatási intézményeit. Elképzelhető, hogy már akkor előkészítették a talajt egy-egy elejtett soroszással vagy migránsozással, de a kormány most már ténylegesen a frontvonalba emelte az ovisokat és az iskolásokat.

Fél évet kaptak ugyanis a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak. Erről december végén értesítette az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Nem mintha az eddigi terrortámadások a nagyvilágban elsősorban oktatási intézmények ellen irányultak volna (hacsak nem vesszük ide az amerikai iskolai lövöldözéseket), de szokás szerint nem a logika vezérelte a kormány intézkedéseit, hanem a vélt politikai haszon. A gyerekek fenyegetettségét hangsúlyozva ugyanis még inkább hergelni lehet a felnőtt lakosságot, ezzel is újabb szavazókat lehet szerezni a Fidesznek a tavaszi választásokig...

ÉS AKKOR AZ OLIMPIA ELÚSZOTT, DE KAPTUNK UGRÓTORNYOT, FAKOCKÁT ÉS SOROS-PLAKÁTOKAT

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.12.31.


Az olimpiai népszavazás elől megfutamodott a kormány, helyette a vizes vb-n láthattunk, milyen a hétről hétre dráguló sportesemény. Az élelmiszerháborúban nincs győztes, az óriásplakátos harcban annál inkább. Ez a hvg.hu éves gazdasági összefoglalója.

Január: Trump belelendül

Ami sokáig csak fura viccnek tűnt, valósággá vált: Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. Ahhoz addigra már hozzászokhattunk, hogy keleti parti idő szerint éjjel 2 és 3 között érdemes figyelni a Twittert, de a beiktatása után a világ legnagyobb hatalmú embere egészen szürreális üzemmódba kapcsolt. A mexikói határra tervezett falból persze nem lett semmi, de azt az egész világ megcsodálhatta, amint Trump nem tud mit kezdeni Angela Merkellel és a kézfogással, a Puerto Ricót letaroló hurrikán után arról beszélt, hogy nincs miért panaszkodni, mert a Katrina több embert ölt meg, dicsérte egy olyan ország gazdaságát, amely nem létezik, és persze megszületett az év egyik legcsodálatosabb szava, a covfefe.

Az viszont már egyáltalán nem vicces, hogy Trump kiléptette az USA-t a párizsi klímaegyezményből, majd az UNESCO-ból is. Szintén nagy vitát váltott ki, hogy kihátrált a csendes-óceániai szabadkereskedelmi megállapodásból, a karácsonyra átvert adóreformja pedig épp a leggazdagabbak terheit csökkentette. Észak-Koreának ugyan teljes megsemmisítést ígért, de inkább Oroszországra lesz érdemes figyelnie: már a közvetlen környezeténél jár a vizsgálat, amely azt tisztázná, mekkora az orosz befolyás a Fehér Házban...

SEMMIT NEM ÉRTENEK, SEMMIT NEM FELEJTENEK

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.12.31.


"Orbán Viktor rájött arra, hogy nemcsak nem elég erős a kádárizmus transzcendálásához, de érdemes ezt a tényt a maga javára fordítania, mivel – több alább érintendő okból is úgy tűnik – a kádárizmus bizonyos értelemben maga a jövőnk. Az Orbánt nagy rutinnal lepopulistázó pártadjunktusok ellenben mit sem értenek ebből, ők Európában élnek, egyszerűen nem képesek feldolgozni az ilyen mucsai fordulatokat. Kár. Így ugyanis a tévelygésük kezd éppenséggel holdbéli dimenziót ölteni."

Írtam ezt a szöveget a Magyar Nemzetbe 2005. április elsején (tehát tucat és háromnegyed éve) távolról sem áprilisi tréfaként. Az írás a továbbiakban azt boncolgatta, amit itt a blogon bővebb lére eresztve -- más egyéb mellett -- teszek, hogy ti. mennyire nem érti a baloldali értelmiség az országot és milyen sokba fog ez kerülni nekünk. Szeretném egyszersmind jelezni, hogy a "holdbéli dimenziót" a balos-progresszív nyilvánosság párt- és sajtómunkásai -- a kötelező kivételekkel -- azóta elérték, amire jó példa a sokak által körberajongott Tóta W. Árpád, aki a legutóbbi produktumában feltalálja -- hogy Ausztria nem Magyarország (habár az argumentuma maga nem ér egy petákot sem). "Magyarországra visszajönni: szar" -- írja a neves újságíró a hozzá méltó trágársággal nyíltszívűséggel, amelyből csak az derül ki, hogy még mindig nem érti Magyarországot, ahogy nem érti, hogy a nem értése hogyan járult hozzá ahhoz, hogy az országot olyannak találja három hónapnyi éducation sentimentale után, amilyennek. A föladata ugyanis számtalan éve már az ország megértése lett volna, hiszen a közéleti-politikai munkássága mégiscsak e körül forog. De TWÁ is csak egyike azoknak, akik megéltek idáig a bon mot-k és az igénytelenség kombinációjából -- ellenben azzal, hogy reprezentálja a magyar baloldali-progresszív köztudomást az országról, nagyon is jelképes a hasznavehetetlensége. (Lásd fent.)...

ÚJABB SZÁZMILLIÁRDOK A VŐGYEREK SISEREHADÁNAK

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: bl
2017.12.31.


A Fidesz kormány kisöpri a padlást, újabb forrásokat juttat a párthoz közelálló cégeknek is. Mi meg csak lesünk, mint Jani a moziban. 

Tiborcz a pénzcsapnál

A Magyar Nemzet írt arról, hogy 2,1 milliárdra emelték a Miniszterelnökségnek közbeszerzési tanácsokat adó Ész-Ker Kft. és SBGK Ügyvédi Iroda megbízási díját. A Tiborcz-féle – Orbán Viktor vejéhez köthető – üzleti körhöz tartozó tanácsadók 708 millió forinttal többet kapnak a februárban megszabott árhoz képest.

Az emelésről a Közbeszerzési Értesítő pénteki száma tudósított, igaz, a szerződésmódosítás még november 24-én történt. A változtatást azzal a – dokumentum szerint előre nem látható – körülménnyel indokolják, hogy a tanácsadóknak a vártnál jóval több feladatuk akadt a jogszabályi helyzet változásai miatt; ráadásul az e-közbeszerzés 2018-as bevezetésének híre szabályos rohamot idézett elő, az ajánlatkérők sokkal több eljárást indítottak az év utolsó négy hónapjában...

ÖSSZNEMZETI KUTYAPÓRÁZ

SZTÁRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2017.12.31.


Négy országot is tudok, ahol létezik "boldogságügyi miniszter". Igaz, egyik sem európai, ami ismét csak Orbán Viktor igazát bizonyítja: az Európai Unión kívül is van élet. Arra az esetre, ha esetleg nálunk is létrehoznának ilyen posztot, előre szólok: rám ne számítsanak! Nem vállalom.

A magyarokat szinte lehetetlen boldoggá tenni. Még azt is nehéz eltalálni, ki milyen ajándéknak örülne. Kósa Lajos 82 éves mamája valószínűleg egy szép sálat vagy egy jó könyvet szeretett volna karácsonyra, erre tessék, hát nem egy egész sertéshízlaldát kapott?! Még ki sem lehet cserélni.

Mészáros Lőrinc egyszer gyanútlanul megemlítette a barátjának, mennyire szeretett gyerekkorában kisvonattal játszani, és azóta folyton újabb meg újabb vasútfelújítási megbízásokat adnak neki, most karácsonykor egy négymilliárdost, pedig már semmi kedve hozzá...

AZ ÉV KÉPEI - ILYENNEK LÁTTÁK FOTÓSAINK 2017-.ET

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: MN
2017.12.31.


Válogatás a Magyar Nemzet fotóriportereinek óévi képeiből...

ITT NÉZHETŐ MEG, ITT OLVASHATÓ

KOVÁCS JÁNOS BESZÉDE

ÉLET ÉS IRODALOM / PRÓZA
Szerző: KISS OTTÓ
20017.12.20.

...ez a Kovács János egyszer elment a déli határszélre.

– Haha! – nevetett akkor egy nagyot. – Ti be vagytok kerítve! – kiabált át a másik országba, a drótkerítésen túlra, merthogy ott, a déli határszélen egy drótkerítést látott.

Elment aztán ez a Kovács János a keleti határszélre is.

– Haha! – nevetett megint. – Ti is be vagytok kerítve! – kiabálta át az ottani ország lakóinak a drótkerítésen túlra, mert a keleti határszélen is egy drótkerítést látott.

Aztán fogta magát ez a Kovács János, és elment az északi határszélre.

– Haha! – nevetett megint egy nagyot. – Én nem szeretnék így élni! – kiabálta át a drótkerítésen túlra, mert az északi határszélen is drótkerítést látott.

Aztán elment a nyugati határszélre.

Már éppen nevetni akart, és átkiabálni a másik országba, amikor a drótkerítésen túlról meghallott egy embert:

– Hát nem veszed észre, te Kovács János, hogy be vagy kerítve? A te országod körbe van véve drótkerítéssel!

Elgondolkodott ekkor Kovács János, aztán elment az ország közepére, ott felállt egy nagy színpadra, és beszélni kezdett a tömegnek:

– Most jól figyeljetek, Kovács Jánosok és Kovács Jánosnék! – kiáltotta. – Be vagyunk kerítve! Egy drótkerítés vesz minket körül! Nem vagyunk szabadok! – szónokolta.

– Haha! – nevetett a tömeg. – Nem hiszünk neked, Kovács János! Nem hiszünk neked, Kovács János! – skandálták egy emberként.

Aztán amikor befejezték a skandálást, szépen hazamentek ezek a Kovács Jánosok és Kovács Jánosnék, és még ma is élnek Európa közepén, a bekerített országban, ha meg nem haltak. 

RÉTVÁRI BENCE SZERINT A KORMÁNY MEGTEREMTETTE A NYUGDÍJASOK LÉTBIZTONSÁGÁT

MÉRCE
Szerző: PÓSFAI ORSI
2017.12.31.


Rétvári Bence szombat reggel sajtótájékoztatót tartott Budapesten a nyugdíjasokat érintő juttatásokról. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit, és a nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak majd rájuk.

Hogy mivel érte el ezeket az idilli körülményeket a kormány? Rétvári szerint a nyugdíjemeléssel, ami jövőre további 3 százalékkal növekszik, a nyugdíjprémiummal, amire a 2018-as költségvetésből is félre terveznek rakni 32 milliárd forintot (amennyiben a gazdaság továbbra is bővül), és a karácsonyi 10 ezer forintos ajándék Erzsébet-utalványokkal.

Rétvári sokat emlegette a 2010 előtti időket is: kiemelte, hogy a mostani nyugdíjemelési rendszert úgy hozták létre, hogy abból a nyugdíjasok csak hasznot tudnak húzni, ellentétben a 2010 előttivel, amikor sok idős embert sodort bizonytalanságba a 13. havi nyugdíj megvonása. Ráadásul azóta összesen 28,5 százalékkal növekedett a nyugdíj összege.

De nézzük a konkrétumokat. Ha összeadjuk, 121 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva az idei év végén a különböző juttatások plusz 32 ezer forintotjelenthetnek egy nyugdíjas számára. Azonban ennek az összegnek a nagy részét csupán egyszeri alkalommal kapja majd kézhez. 

Miből adódik össze?
...

BUÉK 2018

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.12.31.


Mielőtt mindenféle jót kívánnék az új évre minden kedves olvasómnak, tájékoztatlak benneteket. hogy ez a blog fennállása - 2009 október 19. - óta a kétezerötszázadik bejegyzésem.
Lehet ez az az eset, mikor a tehetségtelenség szorgalommal párosul?
Magam még csak értem, hiszen grafomán vagyok, de a kedves olvasót...
Az ellenzék vezetőinek ajánlanám figyelmébe a történetemet - eleinte, ha volt tíz olvasóm, akkor úsztam a boldogságban, ma pedig visszaolvasom, amit írtam, hátha elrontottam valamit - szóval a kitartó munka eredményt hoz...
Köszönöm, hogy van türelmetek továbbgondolni a gondolataimat, tulajdonképpen ezzel el is értem kitűzött célomat, hiszen ha együtt spekulálunk a közéleten, akkor lehet, egyszer, ha majd a távoli jövőben valamelyik párt tudatmódosult állapotban megkérdezi a véleményünket, akkor nem kell improvizálnunk, kiérlelt gondolatokkal tudjuk megajándékozni.
2017 borzalmas év volt társadalmilag, de hát nincs az a gödör, melynek ne lenne feneke.
Bízzunk benne, hogy innen már csak felfelé vezet az út, melynek végén ott vár mindenkit a maga sült libája, éppencsak ki kell majd tátani a szánkat, de azért arra vigyázzunk, hogy mielőtt kitátjuk, győződjünk meg arról, hogy a liba nem illúzió...

Kívánok mindenkinek boldog, sikeres szép új évet!

:O)))

2009: http://www.pupublogja.hu/2009/12/szilveszter.html
2010: http://www.pupublogja.hu/2010/12/buek.html
2011: http://www.pupublogja.hu/2011/12/buek-2012.html
2012: http://www.pupublogja.hu/2012/12/buek-2013.html
2013: http://www.pupublogja.hu/2013/12/evbucsuztato.html
2014: http://www.pupublogja.hu/2014/12/buek-2015.html
2015: http://www.pupublogja.hu/2015/12/bolondnak-van-szerencseje.html
2016: http://www.pupublogja.hu/2016/12/buek-2017.html
2017: http://www.pupublogja.hu/2016/12/buek-2018.html


ITT OLVASHATÓ

444.HU: BEST OF 2017

444.HU
Szerző: 444.hu
2017.12.31.


A 444 újságírónak kedvenc cikkei. Mármint azok közül, amiket ők maguk írtak.ALBERT ÁKOS

Nem ismerik el, hanem megmagyarázzák a szart - Ez azért, mert szeretem, ha egy történeten keresztül be lehet mutatni egy fontos jelenséget.

Csalódott Magyarországban, elment harcolni Donyeckbe a magyar rendőr - Ez pedig azért, mert szeretem a jó történeteket.

ÁCS DÁNIEL


Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit. Nem csak az etikátlan esetek feltárása jelentett kihívást, hanem az is, hogy hogyan lehet ismeretlen figurákról, ismeretlen ügyekről közérthetően beszélni. És hogy lehet-e Magyarországon olyan kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak látható következményei is legyenek. A cikk- és videósorozatból két anyagot emelnék ki:

Önkormányzati lakásokkal seftelnek, miközben 1500 család vár segítségre -Rudits Tibor, a kerületi kéményes és körének története, akik szinte behálózzák az egész kerületet, és szisztematikusan leszívják forrásait.

Benne van a kéményes, a kincstárnok, a főépítész, a közteresek, és a piramis csúcsán egy ismeretlen parlamenti képviselő áll - Egy összefoglaló videó, ami a zűrös ügyek mögötti hálót vázolja fel.

BEDE MÁRTON

Spicy Fish - Egy jó kínai étterem Budapesten - Amikor megírtam ezt a cikket, ide még nem nagyon jártak magyarok, csak kínaiak. Amikor legutóbb voltam, már tele volt magukat jól érző, hatalmasat zabáló magyarokkal. Jó érzés a társadalmi változás motorjának lenni.

Lassan elhalkul a zene - Még mindig nem vagyok biztos abban, hogy ez az én öregedésemről szól vagy a popzenéjéről, de ebben a cikkben több olyan gondolat van, amit eskü nem mástól loptam.

Pisi az 56-osok terén - Mások által viccesnek mondott cikk, ami szerintem tökéletesen mutatja meg, hogy mennyi a tartalom Magyarország nagy szája mögött.

BOROS JULI

Ők azt gondolják, 1 migránsból lesz 6 migráns, 6-ból meg 12, és a végén elfoglalják egész Őcsényt, egész Magyarországot - Halász Julival dolgozni szuper, Fenyvesi Zoltán meg ideális interjúalany volt. Nagyon jó volt, hogy épp az érintett mondta el indulatmentesen, empatikusan, hogy mi volt az igazán lehangoló és tanulságos ebben az egész sztoriban.

Ha csak húsz ember okul abból, ami velünk történt, már akkor is tettünk valamit ezért az egészért - Hába volt kicsit nyálas, ha tényleg csak húsz ember jött rá, hogy a világ nem olyan debil, mint amilyennek Facebookon látszik, akkor már tényleg megérte.

BOTOS TAMÁS


Pintér Attilával meccset nézni Felcsúton - Haszán Zoltánnal Felcsútra mentünk, hogy végignézzük, hogy küzd a miniszterelnök úr csapata a fejlesztési miniszter úr csapata ellen.

CZINKÓCZI SÁNDOR

Vállalkozz itthon, jól megszívat az állam - Behúztak egy csomó fiatalt egy állami mentorprogramba, de nemhogy kifizették volna nekik a támogatást, még veszteséget is okoztak nekik. Az illetékesen nem foglalkoztak a panaszaikkal sem, de miután megjelent a cikk, kivizsgálták, miért nem kapják meg a beígért pénzt.

Újra a Parlamentben: maxriszpekt és érettségi öltöny - Mivel Kövér László tömegesen tiltja ki az újságírókat a Parlamentből, Halász Julival megmutattuk, milyen lenne, ha tényleg a házelnök elvárásai szerint készülnének a riportok.

ERDÉLYI PÉTER

„Gondolom, ha megöl és elás, az azt jelentené, hogy még jobban szeret” - A volt barátnőjének megcsonkítása miatt már kétszer elítélt kórházigazgató ügye 2013 óta húzódik. Minden tárgyaláson ott voltunk, sokat forgattunk az áldozattal. Erika történetet fontos dolgokat mond a magyar igazságszolgáltatásról, arról, hogy bánnak az erőszak áldozatává váló nőkkel, és mit jelent, ha a gyanúsított, egy magas státuszú, befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező férfi.

Símaszkban verték össze a közmunkásokat, rendőr adott tippeket hozzá -Három támadás történetén keresztül mutattuk be, hogyan kezelik a gyűlölet-bűncselekményeket Magyarországon. Hogy mennyivel elnézőbb a rendszer, ha a romák az áldozatok, és menyivel szigorúbb, ha ők az elkövetők. Egy rendőrtiszt mindenféle felelősségre vonás nélkül megúszhatja, ha egy cigányok elleni támadás kivitelezéséhez az tippeket.

Személyes adatokat is továbbít orosz szerverekre a magyar kormányzati konzultációs oldal - Miután megírtuk, hogy egy orosz program fut a nemzeti konzultáció hivatalos oldalán, a propagandaminisztérium azonnal leszedte a kódot, így nem kerültek a magyar állampolgárok tízezreinek személyes adatai az orosz titkosszolgálattal együttműködő orosz cég szervereire. Sajnos ritkán fordul elő, hogy egy cikkünknek egyértelmű hatása van, de a Yandex-sztori szerencsére máshogy alakult.

HALÁSZ JÚLIA

Mért kell ennek a retkes egyetemnek itt lenni? - Az év tüntetése a ceu elleni törvény ellen tüntetők elleni tüntetés volt. 50 szélsőjobbos ádáz küzdelme az esővel és a belenyugvással.

Elsírtam magam, és azt mondtam, nőként szeretnék fölkelni - Blanka 36 évesen váltott nemet. Elkísértem Kisorosziba, mikor először tért vissza új külsőben gyerekkora legfontosabb helyszínére.

HASZÁN ZOLTÁN

Egyetlen épülettel sem készült el a tanuszodák építésének bajnoka -Magyarország nemcsak stadionépítésben, hanem tanuszodaépítésben is nagyhatalom. De valahogy a gyerekeknek szánt uszodák nem akarnak elkészülni, a csókos cég egyetlen épületet sem adott át határidőre, viszont minden késés után még több pénzt kapott.

A szervezők már azt állítják, hogy nincs is szükség a vizes vébére 1,2 milliárdért felújított épületre - A vizes vébé sok pénzégető bravúrja között volt az egyik legnagyobb, hogy felújítottak egy épületet a Margitszigeten több mint egymilliárdért a szervezőknek, ami nem készült el időben, de ezt letagadták, majd közölték, hogy egyébként nincs is rá szükség.

HERCZEG MÁRK

Megnéztem mind az 1001 filmet, amit látnom kellett, mielőtt meghalok - Ezt magamnak írtam meg.

Orbán Viktor 100 hazugsága - Ezt az utókornak.

Egy lány az első randin elment vécére, de nem tudta lehúzni a szart, így kidobta az ablakon, de az beesett a két üveg közé, erre utánamászott, és beszorult -
Ezt pedig a világmindenségnek.

HORVÁTH BENCE

Államosítsuk a Facebookot és a Google-t! - A következő évtized egyik legnagyobb sztorija/kihívása lesz majd, ahogy az életünk egyre több területét szervezzük majd gigantikus techmonopóliumok irányítása alá. Egyelőre főleg csak kérdések vannak, ezt a cikket is azért szerettem, mert rengeteg ilyen témafelvetés jött miatta szembe, amire most még keveset gondolunk, de hamarosan minden ezek körül foroghat majd.

„Nem kérünk segítséget, mert addig nincs bajom, amíg nem kértem segítséget”- Ez a kérdés is régóta foglalkoztat: hogy van az, hogy miközben lehet tudni, hogy rengeteg ember küzd az országban különféle mentális betegségekkel, még mindig sokan furán tekintenek arra, aki segítséghez fordul. Másrészt pedig annak se feltétlen könnyebb, aki már eldöntötte, hogy szeretne szakemberhez fordulni: az állam alig-alig támogatja az OEP-finanszírozta pszichoterápiát.

Orbán Viktorral való barátságát is próbára teheti Mészáros Lőrinc elképesztő gazdagodása - Orbán és Mészáros kapcsolatáról általában csak gazdasági-politikai szempontból szoktak cikkek születni, pedig van egy fontos baráti szál is a háttérben. Ez a cikk az emberibb, személyesebb vonalra ment rá, és arra a kérdésre kereste a választ, hogy elronthat-e egy régi barátságot, ha hirtelen az egyik fél sokkal gazdagabbá válik a másiknál.

KIRÁLY ANDRÁS


„Azt szeretném, ha a csapataim ugyanolyan gyorsan jutnának át Európán, mint egy migráns” - Bár voltak pillanatok, amikor konkrétan a falon száradó festéket néztük a falon, összességében elég szórakoztató dolog egy hadgyakorlat, pláne aranyszínű gatyában, pláne, ha a végén még egy körülmetélési buliban köt ki az ember.

Tankönyvbe illik, amit a Trump-vizsgálat ügyésze a koronatanúkkal művel - A 2016-os amerikai elnökválasztás körüli orosz kavarás az évtized sztorija, de még ezen belül is külön lebilincselő Robert Mueller személye. A minden hájjal megkent ügyész szakmája minden trükkjét beveti. Bírósági drámák rajongóinak kötelező.

KULCSÁR REBEKA


Vajon lehetséges ennél értelmetlenebb sorozatot írni a mai tizenévesekről? - Az év legértékelhetetlenebb, komolynak szánt alkotása a köztévé új tinisorozata volt.

Váratlan fordulat: nem csak szopatni tud, érzelmei és gondolatai is vannak Pumped Gabónak - Az év legjobb trash műsora pedig a Pumpedék.

Heti Híradó - A legbüszkébb pedig erre vagyok, de ez nem egyéni eredmény, a siker fontos része a csapatmunka.

MAGYARI PÉTER


Könnyű eltenni a pénzből, mert ott van az asztalon - Hogyan látja az állami korrupciót az, aki belülről ismeri a politikát? Erre az interjúra hónapokig készültünk Szilárddal, aki szerint az járja a nehezebb utat, aki nem lop.

Legyőzheti-e Orbán Viktor magát Orbán Viktort? - Egészen komoly emberek figyelmeztettek, hogy talán elnéztem a cikk elején az összeget. Pedig vicc az egész.

PLANKÓ GERGŐ

A nemzeti díszletépítés rendszerei 1. rész, 2. rész - Idén az érdekelt igazán, honnan ered az a sötét és nyomasztó helyzet, ami körbevesz minket. Ezzel foglalkozott az első helyszínkereséstől az utolsó glitch-kockáig, az archív betétektől a zeneválasztásig szívvel-lélekkel, csapatmunkában készített kétrészes videóesszé-dokumentum-sci-fi.

Egy magyar adófizető megírta a NAV-nak: visszakéri a pénzét az államtól, mert nem arra fordítják, amire kellene - Az évet jól összefoglalja, hogy januárban még interjút készítettünk az emberrel, aki úgy szállt szembe a magyar állammal, ahogy még senki más...

Így lehet belőled egyik napról a másikra ellenség Magyarországon -….decemberben pedig már a magyar állam szállt szembe olyanokkal is, akikkel korábban soha.

RÉNYI PÁL DÁNIEL

Orbán és Schmidt Mária benyelte volna az Indexet, Simicskának lépnie kellett
-Szerettem az Index tulajdonosváltásának körülményeit és előzményeit bemutató írást. Lehetőséget adott bemutatni, milyen motivációk vezérlik a kormányzati szereplőket és az őket körülvevő üzleti világ figuráit. Az aktualitás miatt ráadásul gyorsan kellett dolgozni, így is sikerült összerakni a bonyolultnak látszó képet.

Ez nem újságírás, ez politikai nehézfegyverzet - Igazi 444-es csapatmunka volt cikkünk a kormány egyik legfontosabb aktuális törekvéséről, az új médiabirodalom felépítéséről. A propagandagépezet részben a kritikus sajtó provokációjára épül, az erről szóló elemzésünk mégis távolságtartó tudott maradni, és sok olyan exkluzív információt összeszedtünk hozzá, ami máshol nem jelent meg.

Ötvenszer halálosabb mint a heroin, tízezrével irtja az amerikaiakat, és megérkezett Európába is
- Élveztem az itthon kevéssé ismert, globálisan viszont iszonyatos pusztítást végző fentanil karrierjéről szóló cikkem írását is, bemutathattam a keménydrogok piacának működését is világszerte.

SARKADI ZSOLT

Orbán kincstárnokának cége 300 milliót keresett az ellopott magánnyugdíjvagyonon - Szivek Norbert tökéletes háttérember, annak ellenére, hogy ő felel az állami vagyon kezeléséért, a nevét is alig ismerik Magyarországon. Ebben a cikkben az egyik sötét üzletéről írtunk, bemutattuk, hogy szállt meg egy tántorgó energetikai céget, és hogyan akarhatott értékes erőműveket kikaparni belőle. Végül 300 milliót keresett az egészen, de duzzogva szállt ki, mert milliárdokat akart.

Ghaith Pharaonnak évtizedekig az volt a munkája, hogy politikai vezetők bizalmába férkőzzön - A Pharaon-botrány a Fidesz-kormányzás egyik legfurcsább ügye, a mai napig nem tudjuk, ki is volt ez az ember, hogy miért érkezett Magyarországra, miért engedtük be, és hogy pontosan mit is csinált nálunk. A szaúdi svindler múltját bemutató cikkeinkkel ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Izsák fideszes polgármestere épített egy vadászpanziót EU-támogatásból, aztán beköltözött - Lopott, lebuktattuk

SZILY LÁSZLÓ


Szép, mint a halott néni a kozmetikusnál - Az ember újságíróként kevés megrázó dologgal találkozik, mert ha hagyná magát megrázni, nem tudna újságot írni. De néha szerencsére nekünk is leesik az állunk. Mindenkinek jót tenne, ha sokkal több időt töltene halottak társaságában, és ettől hátha megjön az olvasók kedve.

A kisvárdai arénában 18-nál elbaszták a számozást - Az újságírás mellett MTK-ultra is vagyok. Ez az útiriport kicsit elhúzza a kék-fehér függönyt, hogy megleshesd ennek a vicces kis szubkultúrának az életét, ami akkor is szórakoztató kukkolás lehet, ha maga a foci egyáltalán nem érdekel.

Két magyar művész egy kocsmában mutatta be találmányát, a randiművészetet, vagy date artot, aminek szex is lehet a vége - A hírek fontos dolgok, az élet nem kevésbé, de a művészettel azért egyik sincs egy ligában. Ezt a kiállításmegnyitó szöveget a Libella kocsmában olvastam fel, hogy utána minden hallgató jól berúgjon. Ezt kívánom most is!

TAMÁS BENCE GÁSPÁR

A nemzeti díszletépítés rendszerei 1. rész, 2. rész - Mindig is akartam valami rajzfilmszerűséget csinálni, ez most Plankó Gergőnek hála sikerült is egy rövid magyar disztópiasorozat keretében.

A felújításnak becézett nagytakarítás - Amikor kicsi voltam, akkor fejezték be a 3-as metró meghosszabbítását Újpestig. Azt viszont a fene se gondolta volna, hogy harminc évvel később még ugyanott fog tartani Budapest.

URFI PÉTER

„Végig fognom kellett a nemi szervét, amíg a rendezését nézte” - Ezt nehéz volt irni, de megérte

A színház győzött - Ezt viszont nagyon jó

ÉHSÉG - AMI NÖVEKSZIK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: SZENTGYÖRGYI ZSUZSA
2017.12.30. 

...Mindent összevéve, várható, hogy a következő évtizedekben a villamosenergia-igény nemhogy csökkenni, ellenkezőleg, jelentősen növekedni fog. Ezt a megújulókból származó szolgáltatás messzemenően nem tudja fedezni hazánkban. Mi a megoldás? Szén, olaj, atom? Mi a környezetvédők reális - hangsúlyozva: „reális” - válasza? Véleményük és tevékenységük igen fontos, mert e téren is, akárcsak a politikában, életbevágó szükség van ellensúlyokra. Okos, higgadt kérdésekre és szakszerű válaszokra. Mindezt elsősorban a környezetet védőktől várhatjuk. Ha az ellenzők körében sokan egyoldalú döntéssel vádolják a politikai vezetést az atomenergetika kapcsán (és joggal), akkor azt is be kell látnunk, hogy sajnos legalább ennyire egyoldalú, érzelmi közelítésű és nem szakmai megalapozottságú a hazai környezetvédők jelentős részének, főleg a politikusoknak és a sajtó egyes munkatársainak a megközelítése is. Márpedig érzelmekkel nem lehet műszaki és gazdasági problémákat sem felvetni, sem megoldásukra ajánlásokat kidolgozni.

És valóban! Ha megújuló erőforrásokkal akarjuk hosszú távon teljesen kiváltani az atomenergiát, akkor tessék határozottan kimondani, hová telepítjük a hozzájuk szükséges energia-tározó létesítményt? Hol az a hely, magaslat, ahol nem nő valami ritka kökörcsin és az érzékeny lelket sem bántja a tájba épített műszaki létesítmény? Mert erre eddig egyetlen zöld aktivista sem tért ki. Márpedig a tárolás életszükséglet lesz egy teljesen megújulókra támaszkodó villamosenergia-rendszerben. És ne feledjük, a fogyasztási igények, az energia-éhség csak nőni fog.

AZ ÚJÉVI FOGADALOM REJTELMEI

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MÁTYÁS GYŐZŐ
2017.12.31.


Szinte megbűvölten figyelte, ahogy a gyertyák hunyorgó fénye a mahagóni faberakásra vetítette az asztal körül ülők sziluettjét. Mint valami óriás kardiogram árnyjátéka. Vagy hazugságvizsgálóé? De hát mindegy is, Zabráki Dénest gyönyörködtette a falon vibráló formák változása. Kedvelte ezt a meghitt különtermet, és főként azt kedvelte, hogy ő, Zabráki Dénes is majdnem állandó vendég lehet itt. Tavalyelőtt nem hívták, akkor bizony úrrá is lett rajta a kétségbeesés, hogy talán megrendült a pozíciója, kiesett a leghatalmasabb kegyekből, de aztán tavaly érkezett az olyannyira vágyott meghívó, idén meg egyenesen futárpostával jött, úgyhogy számára ismét kerek volt a világ.

Ez volt az év legfontosabb eseménye, szilveszter előtti napon ebbe a szuper elegáns klubba gyűlt össze az új uralkodó osztály legbelsőbb körének VIP-nél is VIP-bb magja. Politikai bábosok, a gazdaság matadorai, olyasfélék, akik „rajta tartják a kezüket a társdalom vérkeringésének ütőerén”, ahogy ezt egyikük szokta mondani az ilyenkor elmaradhatatlan tószt alkalmával. Az tarthatta magát igazán fontos embernek, valakinek, aki tényleg „számít”, akit ide meghívtak. Mert ebben a hitbizományként kezelt országban ők mondták meg, hogy merre csörög a dió, meg a közbeszerzési zsozsó, meg azt is, hogy kinek lesz itt tejjel mézzel folyó uniós támogatás, kinek meg hamuban sült nyomor...

VLAGYIMIR PUTYIN VÉGRE ŐSZINTE VOLT, LEGALÁBBIS ANNAK AKART TŰNNI

ZOOM.HU
Szerző: MUCHICHKA LÁSZLÓ
2017.12.30.


Oliver Stone rendező két éven át rögzített beszélgetéseket az orosz elnökkel, amely most Putyin-interjúk címmel írásban is megjelent. Összeszedtünk minden napra egy regényt, amit érdemes elolvasni az ünnepek alatt. Ha úgy tetszik: könyvek bejgli mellé. Nyolcadik rész.

Oliver Stone: Putyin-interjúk

Első mondat: „Azokra a nyugati emberekre gondolok, akik nem sokat tudnak önről, kivéve persze azt, amit a hírekben hallanak.”

Miről szól:
Ez a könyv annak az interjúsorozatnak a lejegyzetelt változata, amelyet Oliver Stone készített Vlagyimir Putyinnal 2015. június 2. és 2017. február 10. között. A rendező négy ízben járt az orosz elnöknél, összesen 9 napot töltve vele. Stone az amerikai Showtime tévécsatorna számára készített négyrészes dokumentumfilmet az orosz elnökről, The Putin Interviews (A Putyin-interjúk) címmel. Ez a kötet a beszélgetések teljes szövegét tartalmazza, a dokumentumfilmből kimaradt részekkel együtt.

Ki írta: A 71 éves amerikai forgatókönyvíró, filmrendező, (Snowden, Tőzsdecápák, Született július 4-én, Született gyilkosok) Oliver Stone.

Miért olvassam el: A beszélgetés végigmegy Putyin gyermekkorán, egészen odáig, hogy miként lett Oroszország leghatalmasabb embere. Az elnök beszél a Szovjetunió összeomlásáról és az azt követő zűrzavaros időszakról, ahol kötelességének érezte, hogy rendet tegyen a káoszban. Szót ejt röviden a korábbi szovjet és orosz vezetőkről, az amerikaiakról, családjáról, de a kelet-ukrajnai harcokba és az amerikai választásokat is befolyásoló orosz hekkertámadásokba is belemegy
...

ITT OLVASHATÓ

NYOMTASS TE IS! - NYOMTASSUK EGYÜTT! CSATLAKOZZ!

NYOMTASS TE IS!
Szerző: Nyomtass Te Is
2017.12.


A Nyomtassteis karácsonyi különszáma. Benne: Erdős Virág, Kéri László, L. Ritók Nóra, Ágoston Eszter, Szunyogh Szabolcs és Závada Pál írásaival…


1. évfolyam, 20. szám – 2017. december 5.

Az ország negyedét fenyegeti a szegénység
http://168ora.hu/itthon/mar-a-statisztikai-hivatal-sem-tudja-eltussolni-hogy-romlik-a-nyugdijasok-helyzete-13416
http://hvg.hu/gazdasag/20171201_A_sikerpropaganda_helyett_itt_vannak_a_hivatalos_szamok_a_valosagrol
http://www.atv.hu/belfold/20171123-nyugdijak-egyre-nagyobb-felhaborodas-johet


Orbán: Másodlagos, hogy megtérül-e
http://hvg.hu/gazdasag/20170518_budapest_belgrad_vasutvonal_750_milliard

Majd megveszik nekem az oroszok…
https://444.hu/2017/12/01/amikor-kijott-a-szajan-hogy-roszatom-akkor-rajott-hogy-hibazott-hogy-ezt-a-mondatot-nekem-nem-mondhatta-volna

Megint 51 milliárdot költ a kormány a „migránsokra”
https://mno.hu/belfold/akkora-a-kormany-szerint-migracios-nyomas-hogy-meg-51-milliardot-koltenek-ra-2430759

Sztrájkot hirdetnek az önkormányzati dolgozók
https://merce.hu/2017/11/29/januartol-sztrajkokat-hirdetnek-a-kozszfera-dolgozoi/

Felismerések és javaslatok a közjóról
http://www.mkksz.org.hu/images/kepek/2017/mkksz_fuzet_20171005_.pdf

1. évfolyam, 19. szám – 2017. november 28.


Alföldi Róbert: Felfoghatatlan, hogy egy olyan országban, ahol nincs háború, emberek éhezzenek
http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2017-11-22/alfoldi-robert-interju-festeszet-szinhaz-szinesz-rendezo-heti-betevo/

Megadóztatják az ételosztást Debrecenben
http://nyugatifeny.hu/2017/11/23/ez-mar-a-legalja-debrecenben-megadoztatjak-az-etelosztast

Egyre rosszabban teljesítenek a magyar diákok
http://24.hu/belfold/2017/11/21/problemamegoldasban-is-a-leggyengebbek-kozott-a-magyar-diakok/

Ferenc pápa: „Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet”
http://magyarnarancs.hu/kulpol/orban-viktor-most-fog-kiszaladni-a-vilagbol-ferenc-papa-a-migransoknak-szenteli-a-beke-vilagnapjat-107846

1. évfolyam, 18. szám – 2017. november 21.


Tömegesen juthatnak koldusbotra a vidéki nyugdíjasok
http://m.hvg.hu/gazdasag/20171113_foglalkoztatas_minimalber_nyugdij_ostermelok_termelok_munkaerohiany_nyugdijas

Öt évvel kevesebbet élünk az európai átlagnál
https://www.penzcentrum.hu/biztositas/sulyos-veszelyre-figyelmeztet-zacher-gabor-rengeteg-magyarterint.1061259.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Felülírhatják a választók a pártok terveit 2018-ban
www.viszlatkerharmad.hu

Ülősztrájk egy éteremben a közvagyonért
http://hvg.hu/ingatlan/20171119_Flambirozott_tuntetes_Gulyas_Marton_a_Ronokokat_olvassa_fel_Zsidai_Royeknal

Mese a szegényeknek benzinárat csökkentő András bátyóról
http://bozotharc.blog.hu/2017/11/14/egyszer_volt_hol_nem_volt_mese_a_szegenyeknek_benzinarat_csokkento_andras_batyorol

Soros György: a nemzeti konzultáció összes állítása hazugság
https://444.hu/2017/01/14/orban-a-soros-alapitvany-osztondijasa-vagyok
http://hvg.hu/itthon/20171120_Soros_A_hatalom_hazugsagokat_terjeszt

1. évfolyam, 17. szám – 2017. november 14.

Egymillió forint fölött egy-egy szék ára
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/11/10/nincs_tanulsag/
http://hvg.hu/itthon/20171110_urban_florian_orban_viktor_futball

Rendőrt hívtak, mert migránsoknak nézték az önkéntesként dolgozó külföldi egyetemistákat
http://24.hu/belfold/2017/11/11/migranspanik-tort-ki-a-sri-lanka-i-onkentesek-erkezese-utan/

Nem zárhatják ki a közmunkából, akinek rendetlen az udvara
http://hvg.hu/itthon/20171109_Nem_zarhatjak_ki_a_kozmunkabol_akinek_rendetlen_az_udvara

Amerikában is látják, hogy mit tett a Fidesz a vidéki sajtóval
https://444.hu/2017/11/09/200-millio-forintot-koltene-fuggetlen-helyi-sajtora-az-amerikai-kulugyminiszterium-magyarorszagonhttps://444.hu/2017/10/17/amerikai-ugyvivo-a-kormany-szovetsegesei-fokozatosan-atvettek-az-ellenorzest-es-a-befolyast-a-mediapiac-felett

Máris dől a pénz a paksi atomerőmű bővítésére
http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/paks-2-fontos-bejelentes-erkezett-indulnak-a-kifizetesek.267197.html
http://24.hu/belfold/2017/11/10/magyarorszagon-is-megjelent-a-radioaktiv-felho/

1. évfolyam, 16. szám – 2017. november 7.

Óránként 8 millió forintot keresett tavaly Orbán Viktor barátja
https://444.hu/2017/10/31/forbes-meszaros-lorinc-vagyona-105-milliard-forint?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=forbes-meszaros-lorinc-vagyona-105-milliard-forint

Csak az erőből értenek! – Megmenekül a halálos betegek gondozóháza
http://hvg.hu/itthon/20171104_Balogek_nem_adnak_penzt_az_emberek_mentik_a_hospice_hazat

Az M1 tévének 18-szor kell beolvasnia, hogy hazudtak egy ellenzéki politikusról
https://merce.hu/2017/11/01/18-szor-kell-beolvasnia-a-koztevenek-hogy-hazudtak-az-ellenzeki-politikusrol/

Nem lesz kilakoltatás – legalábbis a választásokig
https://merce.hu/2017/11/04/meghosszabbitott-cinizmus-kilakoltatasi-moratorium-a-valasztasokig/

1. évfolyam, 15. szám – 2017. október 31.


Náray Tamás: Azt hittem, túloznak az egészségügy állapotáról
http://ellenszel.hu/2017/10/21/naray-tamas-nem-tur-tovabb-az-egesz-kezd-auschwitzra-emlekeztetni/

A rákbetegeken akar spórolni a kormány
http://www.veszpremkukac.hu/rakgyogyszer-mennyit-er-az-eletunk/

Soros György a Soros-kampányról
http://www.es.hu/cikk/2017-10-27/soros-gyorgy/gondolatok-vasarhelyi-miklosrol.html

Feldmár András az ellenállás fontosságáról
http://www.feldmarintezet.hu

Értünk is tüntettek a kéményseprők
http://hvg.hu/ingatlan/20171029_A_munkajukert_es_az_emberek_biztonsagaert_tuntetnek_a_kemyenyseprok_video
https://merce.hu/2017/10/27/egyedul-maradtunk-a-pillanatnyi-bulvarral-levegotlenitett-politika-vakumaban/

Több pénz jutott idén „kormányzati kommunikációra”, mint egészségügyi fejlesztésekre
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tobb-penz-jutott-iden-kormanyzati-kommunikaciora-mint-az-egeszsegugyi-fejlesztesekre-2424015

1. évfolyam, 14. szám – 2017. október 24.


Máról holnapra él az ország kétharmada – A többségnek egy havi tartaléka sincs
http://nepszava.hu/cikk/1143688-lesujto-jelentes—marol-holnapra-el-a-ketharmad

Jeszenszky Géza: Biztos, hogy nincs Soros-terv
https://mno.hu/belfold/jeszenszky-geza-biztos-hogy-nincs-soros-terv-2422750

Óvodákat és iskolát ígért Erdélyben Balog Zoltán miniszter, ha a Fideszre szavaznak
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ovodakat-es-iskolat-igert-erdelyben-balog-ha-a-fideszre-szavaznak-1405430

Rekordszámú rászoruló a szociális várólistán
https://mno.hu/belfold/rekordszamu-raszorulo-a-szocialis-varolistan-2421670?utm_source=feed

A rákbetegeken akar spórolni a kormány
http://www.veszpremkukac.hu/rakgyogyszer-mennyit-er-az-eletunk/

Harc az igazságtalan választási törvény ellen
https://444.hu/2017/10/16/itt-a-torvenyjavaslat-a-valasztasi-rendszerrol-senkinek-nem-jarna-tobb-hely-mint-amilyen-eredmenyt-elert
http://kettosmerce.blog.hu/2017/09/30/minden_amit_tudni_szeretne_a_valasztasi_rendszer_igazsagtalansagarol

1. évfolyam, 13. szám – 2017. október 17.


Vujity Tvrtko: „Ne építsenek több luxusstadiont olyanok kedvéért, akik andorrai pékektől is kikapnak”
http://m.hvg.hu/elet/20171013_Vujity_Tvrtko_Ne_epitsenek_tobb_luxusstadiont_olyanok_kedveert_akik_andorrai_pekektol_is_kikapnak

Csak itthon tudják megtéveszteni az embereket a Soros kampánnyal
http://hvg.hu/itthon/20171013_Navracsics_elismerte_vitaja_van_a_Fidesszel_Soros_miatt

Technikailag is komolytalan a nemzeti konzultáció – álneveken akárhányszor kitölthető az internetes kérdőív
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-celpont-tesztelt-konnyen-kijatszhato-a-nemzeti-konzultacio-1404959
https://444.hu/2017/10/07/tobbszor-is-kitoltheto-a-nemzeti-konzultacio-az-interneten

Kétezren tüntettek a lakhatási lehetőségek javításáért
http://avarosmindenkie.blog.hu/2017/10/15/ketezren_tuntettek_a_lakhatasert_budapesten

Még mindig egy évet kell várni bizonyos műtétekre
https://mno.hu/belfold/meg-mindig-egy-evet-kell-varni-mutetekre-2421519

1. évfolyam, 12. szám – 2017. október 10.

Tényleg senkit nem zavar, hogy 900 000 honfitársunk áll a csőd, a kilakoltatás szélén?
http://kettosmerce.blog.hu/2017/10/01/tenyleg_senkit_se_erdekel_hogy_900_ezer_honfitarsunk_all_a_csod_a_kilakoltatas_szelen

Kétmilliónál is többen élnek egészségtelen lakásokban
http://nepszava.hu/cikk/1142160-peneszes-es-zsufolt-a-magyar-lakas

A választók többsége leváltaná a Fideszt
http://www.publicus.hu/blog/az_ellenzek_helyzeterol_es_a_partok_tamogatottsagarol/

Harmadával lehetne olcsóbb, mégsem csökkenti a gáz árát a kormány
http://nepszava.hu/cikk/1140497-harmadaval-csokkenhetne-a-gazar
http://nepszava.hu/cikk/1141994-tovabbra-se-csokkenti-a-rezsit-a-fidesz/

Nem mindenkinek jut télen tűzifa
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211124

Nemzeti konzultáció – Még a kérdések sem igazak
http://index.hu/belfold/2017/09/08/soros_terv_migracio_fidesz_kvotaper/
http://www.atv.hu/belfold/20161004-tusk-orban-igennel-szavazott-a-kvotakra
1. évfolyam, 11. szám – 2017. október 3.

Nem létezik Soros-terv – csak két újságcikk van
http://hvg.hu/itthon/20170914_TGM_az_elmebaj_modszertana

Orbán Viktor így beszél az iszlámról és az arabokról, amikor nem a híveihez szól
http://ellenszel.hu/2017/09/27/orbanrolvideo/
https://www.youtube.com/watch?v=1Z-kvyFDvpE
https://www.youtube.com/watch?v=jL4GAskHi28

Vietnamnak épít a magyar állam 500 ágyas onkológiai kórházat
http://index.hu/kulfold/2017/09/25/orban_viktor_vietnam_lesz_a_vilag_egyik_leggyorsabban_fejlodo_orszaga/

1. évfolyam, 10. szám – 2017. szeptember 26.

Tanárok tiltakoznak az iskolai lőterek miatt
https://mno.hu/belfold/ne-lojetek-tanarok-szazai-tiltakoznak-az-iskolai-loterek-miatt-2417927
http://hivatlanul.com/ne-lojetek/

Műfüves focipálya 33 millióért a hátrányos helyzetű falunak, amelynek nincs is futball csapata
https://444.hu/2017/09/22/lazar-janos-mufuves-focipalyat-avatott-a-hatranyos-helyzetu-faluban

Új választójogi törvényt akar az ellenzék
http://mandiner.hu/cikk/20170923_kesz_az_ellenzeki_partok_alternativ_valasztojogi_torvenye
https://kozosorszagmozgalom.hu/a-valasztasi-rendszerrol/

1. évfolyam, 9. szám – 2017. szeptember 19.

Ki is védte meg Európát?
https://444.hu/2017/09/13/meg-senki-sem-vedte-meg-europat-ugy-a-tomeges-bevandorlastol-mint-orban-viktor

Népszavazási aláírásgyűjtő verseny az ellenzéki pártok között
https://444.hu/2017/09/17/korrupcioellenes-nepszavazasi-kampany-indul-az-ellenzek-nagy-resze-beleall

Kik Kelet-Európa éllovasai?
http://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/12/a-magyar-gazdasagi-modell-nem-sikeres-hanem-a-leggyengebbek-egyike/

Havonta ezer magyar jelzáloghiteles család veszíti el a lakását
http://24.hu/fn/penzugy/2017/09/01/havonta-ezer-jelzaloghiteles-csalad-vesziti-el-a-lakasat/

Titkolják a kórházi fertőzésben elhunytak számát
www.tasz.hu, www.klubradio.hu, www.hvg.hu, atv.hu

1. évfolyam, 8. szám – 2017. szeptember 12.

Egyik ellenzéki párt sem akarja lebontani a kerítést
https://444.hu/2017/06/16/barki-nyer-2018-ban-szinte-biztos-hogy-marad-a-kerites
https://444.hu/2017/09/04/meg-csak-szeptemberben-van-de-a-fidesz-mar-kijelolte-a-valasztasi-kampany-szellemi-szinvonalat

Szabad karácsonyért népszavazhatunk
http://www.szakszervezet.net/hu/rolunk/szervezetek/tagszervezetek
http://dolgozoklapja.hu/kiadvany/MASZSZ-Szeptember-2017/

Szinte csak európai uniós pénzből fejlődünk
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_sulyos_figyelmeztest_kapott_orban.647045.html
http://index.hu/gazdasag/2017/09/08/orban_unios_penz_gdp-novekedes/

Csalásra gyanakszik az Unió, ezért megvizsgálják a felcsúti kisvasút-beruházást
http://helyivalasz.hu/orszagos-hirek/a-kormany-nagyon-nem-akarja-hogy-egy-eu-s-bizottsag-megnezze-a-felcsuti-kisvasutat
https://blog.atlatszo.hu/2017/07/atlagosan-napi-113-jegyet-adtak-el-a-felcsuti-kisvasutra-het-napon-utasok-nelkul-kozlekedtek-a-vonatok/
http://index.hu/gazdasag/2016/05/18/felcsut_kisvasut_kemence_utasforgalom_alcsut_orban_meszaros_gyermekvasut/

Lőtérfejlesztés 18 milliárdért
https://kolozsvaros.com/2017/09/06/nem-kellett-olimpia-akkor-nesze-loter/

Számolatlanul dől a pénz a sportba
http://mfor.hu/cikkek/makro/On_mire_koltene_77_milliardot__Orbanek_sportra.html?utm_source=hirstart.hu&utm_medium=referral

1. évfolyam, 7. szám – 2017. szeptember 5.

Harmincmilliós helikoptert vett Orbán Viktor családjának egyik cége
https://mno.hu/gazdasag/harmincmillioert-vehetett-minihelikoptert-az-orban-csalad-cege-2414736

Hatvan millió menekülttel riogat Orbán Viktor
https://444.hu/2017/08/30/a-kormany-2018-marciusaig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet-magyarorszagon
http://m.hvg.hu/itthon/20170903_Orban_egy_13_eves_becslessel_riogatott_Kotcsen
http://hvg.hu/itthon/20151211_Menekult_nincs_valsaghelyzet_van

Melyik párt mit ígér a nyugdíjasoknak?
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/partelnokok-beszeltek-a-nyugdijakrol-a-fidesz-tavol-maradt-1402556

Akkora a tanárhiány, hogy hirdetési újságokban keresik az oktatókat
http://eduline.hu/kozoktatas/2017/9/2/tanarhiany_mar_aprohirdetesi_oldalakon_is_k_ZOUUAL

Egy tanulmány elkészítésére adunk 17 milliárd forint kölcsönt Nigériának
http://index.hu/belfold/2017/08/23/kiakadtak_a_nigeriaiak_hogy_a_magyar_kormany_54_millio_euros_kolcsont_ad_egy_tanulmanyra/

1. évfolyam, 6. szám – 2017. augusztus 29.

Tudta, hogy Ön is rengeteget adózik?
http://parameter.sk/mint-akarom-s-mint-barom

Néhány tízezer forintot kapnak csak, akik sérült családtagjaikat gondozzák
https://mno.hu/belfold/nehany-tizezer-forintot-kapnak-csak-akik-serult-csaladtagjaikat-gondozzak-2413199

A létminimumot sem éri el a szociális ellátásban dolgozók fizetése
http://hvg.hu/gazdasag/20170824_A_letminimumot_sem_eri_el_a_szocialis_ellatasban_dolgozok_fizetese

Mivel bántotta meg a politikusainkat a holland nagykövet?
http://168ora.hu/im-kiskunsag-guy-nem-tarthatunk-eletben-egy-korrupt-rendszert-mondja-tavozo-holland-nagykovet/

Egy tanulmány elkészítésére adunk 17 milliárd forint kölcsönt Nigériának
http://index.hu/belfold/2017/08/23/kiakadtak_a_nigeriaiak_hogy_a_magyar_kormany_54_millio_euros_kolcsont_ad_egy_tanulmanyra/

1. évfolyam, 5. szám – 2017. augusztus 23.

Betegellátás Magyarországon: jogos az aggodalom
http://m.hvg.hu/itthon/20170817_bezaras_fenyegeti_az_esztergomi_szuleszetet_olyan_keves_az_orvos
https://444.hu/2017/08/16/terkepen-a-tartosan-betoltetlen-haziorvosi-praxisok
http://m.hvg.hu/itthon/20170814_magyar_orvosi_kamara_halapenz_onkologus_nogyogyasz_etikai_itelet
http://napicsart.blog.hu/tags/eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgy/page/3

A váci megyéspüspök a menekültekről
http://www.magyarkurir.hu/hirek/beer-miklos-kezdemenyezese-menekultek-megsegitesere

A magyarok harmada él a létminimum alatt
http://hvg.hu/gazdasag/20170515_A_magyarok_harmada_el_a_letminimum_alatt

Tizedére csökkent a regisztrált menedékkérők száma Magyarországon
https://mno.hu/belfold/egyre-kevesebb-menekultet-fogadunk-be-2413083

Dőlnek a milliárdok a határon túli stadionok építésére
http://www.atv.hu/belfold/20170818-1-8-milliard-forintos-magyar-allami-tamogatas-szlovak-focicsapatoknak
http://nepszava.hu/cikk/1138285-kell-a-politikai-hatszel-a-focinak

1. évfolyam, 4. szám – 2017. augusztus 13.


A nyugdíjasok egyharmada a létminimum alatt él!
http://hvg.hu/gazdasag/20170515_A_magyarok_harmada_el_a_letminimum_alatt
http://24.hu/fn/penzugy/2016/04/04/a-leggazdagabb-magyar-nyugdijasok-itt-elnek/
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/orsz/nyugdij/nyugdij16.pdf

Hullik a pénzeső az állami cégvezetőkre
http://hvg.hu/itthon/20170811_allami_vezetok_jutalmak
https://mno.hu/belfold/megint-elokerultek-a-millios-premiumok-2412027

Szimpla a dupla családi pótlék
http://hvg.hu/itthon/20170803_retvari_balavany_csaladi_potlek

Sok-e egy balatoni nyaralásért napi 90 ezer forint?
https://444.hu/2017/08/11/havi-185-milliot-visz-haza-a-hatranyos-helyzetu-gyerekeket-udulteto-tabor-vezetoje
http://magyaridok.hu/velemeny/ujabb-mubotranyreceptek-2063782/

Mitől félnek az emberek a világban?
https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/photos/a.524823634288406.1073741831.447410712029699/1208931675877595/?type=3&theater

1. évfolyam, 3. szám – 2017. augusztus 4.

A világ legdrágább úszó VB-je
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/25_milliardba_kerul_orban_legujabb_alma.594852.html

Ugrótorony – Kazanyban nyolcadannyiba került
https://mno.hu/belfold/vizes-vb-ketmilliard-marad-a-dunaban-2406867

Olcsóbb a hét napos Sziget Fesztivál, mint a VB két órás megnyitója
http://hvg.hu/itthon/20170706_Az_uszo_vb_megnyitoja_tobbe_kerul_mint_a_Sziget_nagyszinpada_az_osszes_fellepovel

Foci őrület vagy 40 ezer családi ház?
http://sztarklikk.hu/keri_laszlo_blogja/andorra-es-brusszel/325170
http://24.hu/sport/foci/2017/06/12/vilagszinvonalu-magyar-focirol-beszelt-orban-viktor-az-andorra-elleni-meccs-elott/
http://hvg.hu/sport/20170610_hont_na_ugye_foci_dzsudzsak_gazdasag
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Brutalis_fizeteseket_kapnak_a_magyar_focistak___itt_a_toplista.html#
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/25_milliardba_kerul_orban_legujabb_alma.594852.html
https://mno.hu/belfold/vizes-vb-ketmilliard-marad-a-dunaban-2406867

1. évfolyam, 2. szám – 2017. július 28.


Hová tűnnek az Erzsébet utalványok hasznának milliárdjai?
https://mno.hu/belfold/rejtely-hova-folytak-el-az-erzsebet-milliardok-2409952

A kormánynak nem tartja luxusnak a 10 milliós autókat
http://nepszava.hu/cikk/1136100-fektelen-urizalas-a-fidesznel/?utm_content=bufferbd89e&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

A gazdag Magyarország a határokon túl is támogatja a focit
http://hvg.hu/gazdasag/20170725_tamogatasok_kormany

Meghosszabbítják a felcsúti szellemvasutat
http://nyugatifeny.hu/2017/07/26/folytatodik-az-orulet-meghosszabbitjak-a-felcsuti-szellemvasutat

Ki a legnagyobb magyar?
http://index.hu/belfold/2017/07/19/kikutattak_hogy_orban_megelozi_kossuthot_es_szechenyit/

Libanoni templomokat újít fel Magyarország!
https://444.hu/2017/07/20/463-millioert-ujit-fel-libanoni-templomokat-a-magyar-kormany

1. évfolyam, 1. szám – 2017. július 21.

Kicsoda Soros György?
https://www.opensocietyfoundations.org/explainers/open-society-foundations-and-george-soros/hu
http://pestibulvar.hu/2017/04/14/ettol-a-listatol-meg-a-legelvakultabb-fideszes-is-kiter-a-hitebol/

Orbán Viktor, a Soros ösztöndíjas
https://mno.hu/belfold/rengeteg-penzt-kapott-sorostol-a-fidesz-es-szemelyesen-orban-2394655

A Fidesz legismertebb vezetői közül kik is kaptak pénzt a gonosz Soros Györgytől a rendszerváltás hajnalán.
http://magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546

Népszavazás – Maximálnák az állami vállalatok vezetőinek fizetését
http://hvg.hu/itthon/20170731_Ot_part_beallt_Vago_Gabor_nepszavazasa_moge
http://propeller.hu/itthon/3294156-elindulhat-alairasgyujtes-szenteste-munkaszuneti-nappa-valasarol

A magyarok fele nem tud egy hetet sem nyaralni
http://index.hu/chart/2017/07/31/a_magyarok_felenek_nincs_eleg_penze_egy_egyhetes_nyaralasra/#

Hatvanmilliárd forintot ad Magyarország egy szlovéniai kikötő bővítéséhez.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szloven_kikoto_bovitesere_ad_penzt_a_magyar_kormany.633389.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Több száz háziorvos hiányzik
http://hvg.hu/itthon/20170529_Kiderult_hany_haziorvos_hianyzik_az_orszagbol