2018. december 18., kedd

VADAI ÁGNES KÖNNYEI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2018.12.18.


Vége az MTVA visszafoglalásának. Az ellenzéki képviselők feladták. Kijöttek. Tárgyalni akarnak. Nem kellene, már régen nincs kivel. De történt valami tegnap, ami talán jó lesz arra, hogy az ellenzéki pártok megértsék végre, mi is a dolguk.

Néztem, ahogy Vadai Ágnes kiszáll egy mentőautóból és a kamerának hátat fordítva hosszasan zokog. Aztán néztem a dühös politikust a stúdióban, amikor arról beszélt, hogy erőszakoskodtak vele. Leverték a sapkáját, lökdösték, nem engedték be, nem engedték ki és hiába kért segítséget a rendőrségtől, nem kapott. Vadai nem érti, hogy egy országgyűlési képviselőt, egy magyar állampolgárt ebben az országban szabadon terrorizálhatja egy biztonsági őr és nincs, aki megvédje. Annál a mentőautónál nem a gyengeség könnyeit sírta el Vadai, hanem a tehetetlen düh könnyeit. Ideje volt. Ideje volt egy lépéssel közelebb kerülni a valósághoz.

Erős a gyanúm, hogy az MTVA székházba bejutás ötlete jó bulinak tűnt. Politikailag megtérülő, de lényegében kockázatmentes bulinak. Hiszen a képviselőket nem lehet kirúgni a munkahelyükről, ezt még Orbán sem teheti meg és egy képviselőnek számtalan előjoga van, ami egy átlagos polgárnak nincs. Látványos dolog bemenni a fideszes közpénztévé fészkébe és követelni a petíció beolvasását. Látványos és mindenképpen megtérülő dolog. Aztán haza lehet menni a jól fűtött otthonaikba és le lehet aratni a babérokat. De szembe jött a valóság.

Az a valóság, amit mi, egyszerű polgárok napról napra megélünk. Rólunk naponta ütik le a sapkát, naponta vágják ránk az ajtót, naponta röhögnek az arcunkba hatalmaskodó senkik. Minket nem véd a képviselői igazolvány, nincsenek előjogaink és már nincsenek jogaink sem. A mi karunkat bármikor hátracsavarhatják, kihajíthatnak az ajtón és lerúghatnak az ablakból. De tőlünk elvehetik azt a keveset is, ami a családunk megélhetését biztosítja. A munkahelyünket, a vállalkozásunkat, a gyerekeink nevelését, a gondolataink és a szavaink szabadságát.

A politikusok – az ellenzéki politikusok is – védett burokban élnek. Most talán megrepedt ez a burok. Talán megtapasztaltak egy morzsányit abból, hogy mi folyik ebben az országban. Talán kezdik megérteni, hogy mi a dolguk, mi a kötelességük, miért küldte oda őket az, aki rájuk szavazott. Nem a jó fizetésért, nem a biztonságért, nem a senkit nem érdeklő sajtótájékoztatókért, nem azért, hogy kollaboráns gyávasággal közreműködjenek egy diktatúra kiépítésében.

Vadai Ágnes könnyei akkor válnak értékessé, ha megérti és a többi ellenzéki politikus is megérti, hogy mit kell tenniük. Ha megértik, hogy miért fordultak el tőlük az emberek. És ha felfogják, hogy most mi történik. Elég volt megtenniük azt, amit eddig soha nem tettek meg. Elég volt összefogni és ezrek mentek az utcára egyetlen hívó szóra. Ezrek álltak a fagyban órákig, nyelték a könnygázt zokszó nélkül, ezrek üvöltötték tegnap az MTVA épületében maradtaknak, hogy itt vagyunk, veletek vagyunk! Elég volt ez a közös ellenzéki fellépés ahhoz, hogy reményt adjon azoknak, akik már nem bíztak semmiben.

Ha Vadai könnyei csak a mindent beborító iszapot hizlalják tovább, akkor kár volt mindenért. Kár volt a fagyban reménykedő emberek áldozatáért. Mert azok ott az utcán ezerszer többet kockáztatnak, mint az ellenzéki politikusok. Minden egyes ember, legyen az újságíró, művész, közszereplő, pedagógus, gyári munkás, ápolónő, tudós, bolti eladó, diák, szülő vagy bármi más, sokkal többet kockáztat, mint egy levert sapka, egy megzúzott borda, egy sérült önérzet...

NÉGY-ÖT EMBER MUNKÁJÁT VÉGZIK EGYSZERRE - NÉGYEZER ÁPOLÓT VESZÍTHETÜNK EL A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: KUN J.VIKTÓRIA
2018.12.18.


Miközben már most is több helyen aggasztó méretű, 30 százalékos is lehet az egészségügyi szakdolgozók hiánya, hamarosan ismét több mint négyezer dolgozó lép ki a rendszerből – derül ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara friss felméréséből. Ezzel szemben az egészségügyi szakképzést idén ennek a létszámnak csupán a töredéke kezdte meg. Még ha akadnak is olyanok, akik nem az iskolapadból lépnek közvetlenül az egészségügyi pályára, a szakadék ma már áthidalhatatlannak tűnik. Nem beszélve arról, hogy a rendszerben dolgozók egészsége is veszélyben van. Bár a szakdolgozói kamara régóta kongatja a vészharangot, mostanra már vészhelyzet alakult ki. Segítség híján kétségbe esve keresik legalább a házon belüli megoldásokat.

Ápoló, intenzívterápiás ápoló, pszichoterápiás szakápoló, műtőssegéd, műtéti asszisztens, segédápoló, betegmozgató – aktuális állásajánlatok egy átlagos egészségügyi intézmény kapuján. Szinte alig akad olyan kórház vagy rendelő, ahol a bejáratnál ne lenne olvasható felhívás arról, milyen szakdolgozókat vennének fel azonnali belépéssel. Ráadásul a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara friss felméréséből drámai kép rajzolódik a jövőről is. Előreláthatóan sokan választják majd, hogy negyvenéves munkaviszony után nyugdíjba vonulnak. Ez óriási veszteség lesz, mivel az 56–65 éves korcsoportba jelenleg 5163-an tartoznak, ezen belül az 56–60 éves korosztályba 3957-en, vagyis egy-két éven belül mintegy négyezerrel is csökkenhet a felnőttápolás területén dolgozók száma. A felmérés azt is kimutatta, hogy a frissen végzett szakemberek jórésze külföldre megy dolgozni, vagy azonnal elhagyja az egészségügyet. Az elmúlt nyolc év átlagát tekintve a végzős hallgatóknak csupán a 41 százaléka marad a pályán. Az utánpótlás tragikus helyzetén az sem változtat, hogy ma már a munkába állás kezdő életkora jelentősen kitolódott a felsőfokú szakképzés, illetve a főiskolai-egyetemi egészségügyi képzés miatt. A legnagyobb problémát a súlyos betegeket ellátó területen érzékelni...

A HATALOM AZ ERŐSZAKOS, NEM A TILTAKOZÓK

MÉRCE
Szerző: NAGY ZSÓFIA
2018.12.18.


„It has to get worse before it gets better”

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel elképesztő képsoroknak lehettek tanúi a magyar tiltakozási hullámot követők: magyar parlamenti képviselőket, akik képviselői jogosítványaikkal élve bementek a közmédia épületébe, az ott dolgozó biztonsági őrök fizikai erőszakot alkalmazva távolították el az épületből.

Mindez része annak a sorozatnak, ahol a hatalom egyre leplezetlenebb módon reagál a vele szemben álló politikusok, tüntetők, közemberek tiltakozására. Ahol az Országgyűlésben nyilvánvalóan szabálytalan módon lehet képviselők mikrofonjait elnémítani, a rabszolgatörvényről szóló szabálytalan szavazást levezényelni, ahol előállított tüntetők tűnnek el 30 órákra a fogdák útvesztőjében, ahol a rendőr erőszakkal fenyeget, majd a rendőrség tétlenségétől kísérve a választott képviselőket munkájuk végzésében nem csak akadályozzák, hanem erőszakkal lépnek fel velük szemben, ott megvalósul az, amit sokan tudtunk eddig is: a jogállam egyre szakadozó álarca mögött felépült, megvalósult Orbán rendszere, az önkény.

Nagy tudású, tisztességes és hazaszerető emberek mondják most egy hangon: ami történt, és történik, aggodalmat keltő, elkeserítő. Nem így látom. Ami történt, sok szempontból a lehető legjobb a megvalósulható forgatókönyvek közül...

ORBÁN KONTRA ORBÁN - BRÓDY KÖZZÉTETT EGY VIDEÓT

24.HU
Szerző: FARKAS GYÖRGY
2018.12.17.A legendás dalszerzőt meglephette a kordokumentum, mert azt „Nicsak, ki beszél!” megjegyzéssel osztotta meg.

Bródy János közösségi oldalán közzétett egy olyan videót, amelyen Orbán Viktor arról beszél, milyen felelősség terheli azt a politikai rendszert, amely nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni. 1988-at írtunk.

A kormányfő akkor, fiatalemberként úgy vélte, a hatalomé minden felelősség, ha elzárkózik a párbeszédtől.

"Hát elzárkóznak a párbeszéd elől. Lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebbe a társadalomba, normális, civil polgár módjára szerveződve levezessük."

A hatalom szerinte csak magának köszönheti, ha elkergetik, hiába mondja, hogy a kergetőké a felelősség.

"Egy nagy fenét. Őket terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket."


AZÉRT LEHET EZT MEGCSINÁLNI A MAGYAR DOLGOZÓVAL, MERT NEM SZERVEZI MEG MAGÁT - A SZAKSZERVEZETEK HELYZETE MAGYARORSZÁGON

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS - STUBNYA BENCE
2018.12.18.


- A munka törvénykönyvének módosítása, azaz az úgynevezett túlóratörvény miatt előtérbe kerültek a szakszervezetek mint olyan szereplők, akik leginkább felléphetnének a munkavállalók védelmében.

- Szerveztek tüntetést, és sztrájkról is beszélnek, de ez egyelőre kevésnek tűnik, hogy megakadályozzák a lehetséges 400 túlórát.
- A szakszervezeti vezetők szerint azért sem tudnak elég hatásosan fellépni, mert személyes és anyagi okok miatt képtelenek egyesíteni az erejüket.
- A legnagyobb probléma szerintük, hogy a 40 alatti generációk inkább elmennek a munkahelyükről, mint hogy közösen jobb körülményeket harcoljanak ki helyben.
- Magyarországon a feudális hagyományok miatt az emberek egyébként is inkább meghúzzák magukat, mint hogy kiálljanak az érdekeikért.
- Pedig a globális verseny és a munka világát érintő egyre több probléma miatt fokozottan szükségük lenne a dolgozóknak a szervezett érdekérvényesítésre.

"Az elmúlt két évtizedben elfelejtettek az emberek közösségben gondolkodni. Csak az egyén számít. Ha nekem bajom van, nem akarok szakszervezethez fordulni, elintézem magam: lepacsizom a főnökkel, megoldjuk okosba. Ebbe lehet, hogy beledöglik a mellettem lévő, de ez engem nem érdekel".

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke szerint jó példa a helyzetre, hogy 2009–2010 környékén, a válság éveiben két megoldás merült fel egy cégnél. Az egyik, hogy csökkentik a munkaidőt, és állásidőre küldik a dolgozókat, de nem bocsátanak el senkit. Ez bércsökkenést jelentett volna. Másik opcióként a létszámleépítés merült fel. A VDSZ megkérdezte a dolgozókat, melyik legyen. Simán nyert a második. „Nekem az akkor egy hatalmas pofon volt” – mondta...

MÉDIAFORRADALOM

FORGÓKÍNPAD
Szerző: SZELE TAMÁS
2018.12.18.


...Ezek az emberek nem azért tüntettek, mert utálnák a sajtót, és meg akarnának szabadulni tőle.

Ezek az emberek azért tüntettek, mert szeretik a sajtót, viszont a valódi, független sajtót szeretik, nem azt a ciánnal kevert salétromsavas műtrágya-vegyüléket, amit a kormánymédia nap, mint nap a közönség nyakába zúdít.

Épp ezért felesleges minden hőbörgés, minden hazugság vagy összeesküvés-elmélet, amit, tudom jól, a nyaloncok ma is rájuk fognak kiáltani (főleg azért, hogy kormányhűségüket bizonyítsák).

Illetve: dehogy felesleges.

Muníció az a tüntetőknek.

Olaj a tűzre, úgyhogy zsebrákok, slapajok, rágalomra fel, ha azt akarjátok, hogy minél többen tiltakozzanak ellenetek és minél hosszabb ideig.

Ugyanis a demonstrációk, bármennyire is azt hazudjátok, nem a sajtó ellen zajlanak.
Ellenkezőleg.

A sajtóért.

A jó, olvasható, igaz és hiteles sajtóért.

Csak olyant ti még nem csináltatok soha.

Nem is lennétek rá képesek.

Nem az elveitek miatt vagytok ti idegesek, nincs tinéktek olyan.

Hanem a pénzetek miatt.

Mert becsületes, valódi sajtóban, piaci körülmények között éhen vesznétek, ti kis propagandisták.

Ez ugyanis egy szakma, még ha most nem is annak néz ki miattatok.

És szakma is lesz.

Értünk haragszanak tehát, nem ellenünk.

A HÍR-TV-TŐL A MEDIAWORKSIG BEJÁRTÁK A FIDESZ-MÉDIÁKAT A TÜNTETŐK

24.HU
Szerző: VASKOR MÁTÉ
2018.12.18.


Hétfőn este ismételten tüntettek a rabszolgatörvény ellen az MTVA-székház előtt. A tömeg a beszédek után a momentumosok vezetésével propagandaturnéra indult, és felkeresték a Fidesz-médiák székházait. A közmédia épületénél raklapokat gyújtogattak, de fizikai atrocitás nem történt.

Előzmények- Vasárnap este több ellenzéki képviselő is az MTVA székházában töltötte az éjszakát, ahol azt szerették volna elérni, hogy a közmédiában adják le a rabszolgatörvény elleni tüntetők követeléseit.

- Hétfőn reggel Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt is kidobták az állami tévé épületéből. 


- A nap folyamán több politikus ellen is fizikai erőszakot alkalmaztak a biztonsági emberek, Varju László DK-s politikust kórházba is kellett szállítani sérülései miatt.


- Az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért, a III. kerületi jegyző pedig eleget is tett ennek, így hétfő délután rendőrök szólították fel távozásra a képviselőket. Ennek hátteréről ide kattintva olvashat.

- És eljött az este, amikorra újabb tüntetést szervezett a teljes parlamenti ellenzék (a Mi Hazánk kivételével), valamint a Momentum Mozgalom az állami média Kunigunda utcai székháza elé.

„Szintet lépett az erőszak rendszere”

A demonstráció 18 órakor kezdődött a politikusok beszédeivel, de ekkor még csak szállingóztak a helyszínre az emberek.

Hadházy Ákos arról beszélt, a hatalom lelkébe tapostak, ami a hatalomnak nagyon fáj, és nagyon félnek. Szerinte lejárató gépezetet működtetnek, amely elhallgattatja és bünteti a rendszer kritikusait, amikor rágalmazzák őket az emberek előtt. Az MTVA-t a hatalom legfontosabb bástyájának nevezte...


ITT OLVASHATÓ

MÁR A LÁTSZATRA SEM ÜGYELNEK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: LAKNER ZOLTÁN
2018.12.18.


Képviselőket dobtak ki biztonsági őrök az állami televízió épületéből. Ismét szintet lépett az Orbán-rendszer, amely mindig éppen azt a jogot korlátozza, amellyel a polgárok élni próbálnak. A kiszervezett hatalmi erőszak alkalmazásában a látszatra sem ügyelnek többé.

A már egy hete tartó tüntetéssorozat közepette az ellenzéki közélet váratlan életjeleket produkál, a rezsim pedig napok óta gyalogol át még a saját törvényein is, legyen szó a parlamenti szavazások rendjéről, az országgyűlési képviselők jogairól, az állampolgárok rendőri igazoltatásának szabályairól, a tömegoszlatásra használt könnygáz figyelmeztetés nélküli bevetéséről.

A hatóságok az elnyomó rendszerek repertoárját használják, alkalmanként már teljesen nyíltan.

A fejlemények abból a szempontból különösen elgondolkodtatók, hogy az Orbán-rendszer 2018-ban ismét kicsikart egy kétharmados győzelmet, amitől tovább erősödött. Az ellenzék a korábbinál is inkább szétesőben van, belső konfliktusokkal terhelve, a választók közönyétől és elégedetlenségétől kísérve. Orbán ebben a helyzetben nekivágott a maradék kontroll, a civil szervezetek és a bíróságok korlátozásának, illetve elfoglalásának. Arra számíthatott, hogy a kiütött ellenfeleken átgyalogol, s végképp mindent maga alá gyűrhet. Kielégítheti az önkény iránti vágyát, egyúttal előre bebiztosíthatja magát egy olyan gazdasági vagy nemzetközi válság esetére, amelyek a tekintélyelvű rendszerek megingásához szoktak vezetni...

ORBÁN KIDOBATTA AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐKET A KÖZTÉVÉBŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.12.17.


Akinek az erőszak hiányzott ahhoz, hogy Orbán megszállását diktatúrának nevezze, akkor azt is megkapja. Amilyen mértékben elkezdenek élni a demokratikus jogaikkal az emberek, úgy kényszerül arra, hogy használja rendszere lényegét, az erőszakot.

Ahogy az ellenzéki képviselők elkezdik jogaikat gyakorolni, azonnal nyilvánvalóvá lesz a rendszer jellege. A NER megmutatja igazi arcát.

Ellenzéki képviselőknek joguk van ellenőrizni és beszámoltatni bármilyen közintézményt. A közintézmény vezetője köteles fogadni őket. A köztévé feladata a pártatlan, tárgyilagos és hiteles tájékoztatás. A köztévé feladata lett volna, hogy beszámoljon az ellenzék tüntetéséről, és megszólaltassa a tüntetés szervezőit, a tüntetésen résztvevő ellenzéki politikusokat.

Nemcsak ez nem történt meg, hanem amikor az ellenzéki képviselők maguk mentek el a köztévé székházához, akkor a kérésüket nem teljesítették, nem olvasták be, illetve nem mondhatták el, miért tüntetnek immár majdnem egy hete. Nem tájékoztathatták erről a magyar polgárokat. Sőt, reggelre biztonsági őrökkel kidobatták őket az épületből. A köztévé az adófizető polgárok százmilliárdjából működik, nevéből fakadóan a közszolgálat lenne, annak a két és felmillió választópolgárnak a szolgálata is, akik Orbán minden csalása és igyekezete ellenére az ellenzéki pártokra adták a szavazatukat. A köztévét azonban megszállta Orbán bűnszervezete, amelyet Fidesznek neveznek, és politikai tistzogatás után hírhamisító propagandistákat ültettek be.

A sajtószabadság vége, ha egy párt elfoglalja és kisajátítja a közmédiát. A közmédiának kutyakötelessége lett volna tájékoztatni az ellenzéki tüntetésről, és ismertetni a követeléseiket. Ezt azonban nem teszi meg, menetrendszerűen nem tesznek eleget a köztévé funkciójának, hanem pártpropagandaként működnek. Az viszont példátlan, hogy közérdekű információt közölni kívánó országgyűlési képviselőket kopasz biztonsági őrökkel dobatnak ki a köztévé székházából az Európai Unió egyik tagállamából. A németeknek, az Orbánnal a májusi EP választások miatt gyalázatos módon kiegyezett Néppártnak ehhez nincs szava.

Nem tegnap éjjel lett ilyen a NER, csak eddig mindenki szó nélkül tudomásul vette, hogy csendes fasiszta diktatúra működik az országban, ahol mindenkinek engedelmeskedni kell Orbánnak, ahol pofe be van, ahol Orbán azt tesz, amit akar. Csak akkor derül ki, ha valakik elkezdenek úgy élni és viselkedni, ahogy egy normális országban természetes lenne, hogy ez egy erőszakot alkalmazó fasiszta diktatúra...


VIKTOR! PUTYIN NEM BOLDOG

1000 A MI HAZÁNK 
Szerző: HaFr
2018.12.17.


A Fidesz-szóvivő jól mondja (ha nem is ezt mondja): Putyin nem örül majd, amiért a nem várt magyar események európai visszhangja visszahat majd a szélsőséges EU-ellenes pártok népszerűségére és ronthatja a tavaszi szereplésüket szerte a kontinensen. A magyar állampártnak nyilvánvaló prioritása ettől kezdve az események eszkalációjának és márciusi újraindulásának megakadályozása, és ehhez minden bizonnyal az ellenzéki pártok ma egyetértésnek látszó együttműködését akarja majd megbontani, miközben a nyilvánosságban törvénytelennek bélyegzi, Soroshoz köti és nevetségessé próbálja tenni a tüntetéseket. Ami Bayer Zsoltit és a nyilasokat illeti, hiába ajánlkoznak, nyílt utcai összecsapások a CÖF-Betyársereg és a tüntetők között, így a polgárháború árnyékának felfestése pont nem az, amire Orbánnak most szüksége van (gyorsan le is keverte Volnert a saját pártja); finomabb, részint már bevált eszközök kellenek ide: a színfalak mögötti konkoly, pénz és zsarolás...

A DEMONSTRÁLÓK RÁFORDULTAK A MÉDIAGÓLEM JOBB LÁBÁRA, A MEDIAWORKSRE

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2018.12.18.


Bár a tüntetők derékhada továbbra is a Kunigunda utcában az MTVA székháza előtt, egy több száz fős csoport előbb a Hír TV-nél tette tiszteletét, majd tovább ment, hogy bekopogjon Mészáros Lőrinc nem olyan rég elajándékozott médiacégébe.

A momentumosokban és a jobbikosokban pezsgő tettvágy a lábukban koncentrálódott, úgyhogy úgy döntöttek, a köztévén kívül más szimbolikus médiumok előtt is protestálnak. Az első állomás a Hír TV-volt, ahova még erős rendőri kíséret nélkül futottak be. Noha a csapat nem volt számos (mintegy ötszáz fő), sikerrel bénította meg az egyik legfontosabb budapesti utat, a Szentendreit.
A Hír TV-nél gyors demonstráció keretében ismertették azt az öt pontot, aminek a beolvasását a közmédia megtagadta. (Azt senki nem követelte, hogy az egykori Simicska-orgánum, amely most a kormányzati médiabirodalom meghatározó eleme.)

Miközben a Szentendrei úton meneteltek a demonstrálók, jelentős számú rendőr érte be őket, így kvázi körbezárva folytatták útjukat. Amely azonban nem vezetett egyenesen a Mediaworkshoz, egy vargabetűt megért, hogy a Ripost előtt skandálják, miszerint nekik szabad médiára van szükségük. És ez esetben a tiltakozás aktusa egy egész konkrét címlapnak is szólhatott. A Ripost volt ugyanis az, amelyik a legjobban alájátszott a kormány kommunikációnak, miszerint fékevesztett sorosisták törnek a magyar kereszténységre. Az előbbi mondat igazolásához szóra nincs is szükség, álljon itt a Ripost címlapja...

MÁRKI-ZAY PÉTER BESZÉDE AZ MTVA-SZÉKHÁZ ELŐTT TÜNTETŐKHÖZ


YOUTUBE
Szerző: MZP
2018.12.17.


Újra több ezren gyűltek össze tüntetni a gerinctelen, hír hamisító, propaganda gyár MTVA székháza előtt, ahol többek között Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere mondott beszédet.

AHHOZ KÉPEST EDDIG JÓ

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2018.12.17.


Van egy kérdésem. Mi történik, ha a csúti futballistának valaki azt tanácsolja, vonja vissza a "rabszolgatörvényt", mondja azt, hogy oppardon, hibáztak, nem gondolták át alaposan, minden marad a régiben? Jó, tudom, ez lehetetlen, nemcsak a futballista buta, mint a főd, a tanácsadói is, de játsszunk el a gondolattal. Mit tesz akkor az ellenzék és a tüntető tömeg? Ja jó, kössz, akkor hazamegyünk, minden oké?

Nem az a baj, hogy a törvényt senki nem érti, bízvást kiindulhatunk abból, hogy amit ez a tömeggyilkos banda akar, az jó nem lehet. Hanem hogy ez valami olyasmi, mintha valaki a földön fektemben éppen véresre rugdosna, és én törött bordákkal azt hörögném, piszkos a cipője orra, törölje meg.
Nem egyes törvényeket kell megszüntetni, nem "hibás" intézkedéseket kijavítani, a rendszert kell elsöpörni. A csúti gazemberét különösen és az 1990. óta fennálló gyalázatot általában. Azt a rendszert akarjuk felépíteni, amit Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke a pártjával és a jórészt ostoba ellenzékével együtt lehetetlenné tett...

KÉPVISELŐKET ÉRT ERŐSZAK A KÖZMÉDIÁBAN

INDEX
Szerző: IVÁN ANDRÁS
2018.12.18.


Ez történt hétfőn az MTVA-székháznál, és a tüntetésen

- A vasárnapi tüntetés után hétfőre virradóan 13 ellenzéki politikus a köztévé épületében éjszakázott, ahol azt akarták, hogy beolvashassák az ötpontos petíciójukat, amit nem sikerült elérniük.
- Hétfőn fizikai atrocitás is történt az őrök és az ellenzéki képviselők között. Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal dobták ki a közmédiából még délelőtt. Fizikai inzultus érte a DK-s Varju Lászlót, és Vadai Ágnest is, őket már délután, kora este inzultálták.
- A Facebook-élőket indító képviselők bent hiába kérték a rendőrség segítségét. Szél és Hadházy hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett, miközben az MTVA is feljelentést tett a képviselők ellen, akik szerintük akadályozták a közmédia működését.
- Papp Dániel, az MTVA vezetője birtokvédelmi eljárást kért Óbuda jegyzőjétől, aki kötelességből el is indította ezt. Papp személyesen egyébként nem állt szóba az épületben tartózkodó képviselőkkel.
- Több országgyűlési képviselő a kerítésen átmászva jutott be napközben az épületbe, a biztonságiak nem léptek semmit. Kora este egy ideig több képviselő a kerítés és az épület közötti részre szorult. A többiek bent maradtak az épületben, csak este, a tüntetés alatt jöttek ki.
- Az épületben földre került Varjút végül csak este tudta elvinni mentő, a DK szerint a kórházban zúzódásokat állapítottak meg nála.
- Este hattól újabb tüntetést hirdettek meg az MTVA-székházhoz, erre több ezer ember érkezett a napközben is ott maradók mellé.
- Szél és Fekete-Győr András Momentum-elnök felolvasta az öt pontot, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke pedig sztrájkra szólított fel, ha Áder János aláírja a túlóratörvényt.

- Hadházy azt mondta, minden vidéken dől el, péntekre ott is tüntetésekre hívták az embereket a helyi Fidesz-médiák elé.
- Beszédet mondott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is, aki szerint Budapesten már megbukott a hatalom, de az üzenetet vidékre is le kell vinni.
- A Momentum vezetésével közel ezer ember elindult, hogy körbejárjon propagandamédiákat. A Hír TV, a Ripost és a Mediaworks előtt is felolvasták az öt pontot. 
Közben a Kunigunda útjánál a Kutyapárt vetített a köztévé épületének falára.
- Éjfél előtt még néhány százan visszatértek a momentumos menettel az MTVA-hoz, ahol lökdösődés volt egy raklapokból rakott tűz miatt, amit többször is eloltottak a rendőrök...

AZ UTOLSÓ HETEK EZEK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.12.17.


Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Többet értek el mint az 5 pont beolvasása. A huzamosan bentrekedt kéviselők egyenes adásban közvetítették az eseményeket. Az őket ért atrocitásokat, Hadházy és Széll Bernadett képviselők kidobását. Egyenes adásban sajtótájékoztatást tartottak egymásnak és a biztonsági őröknek. Mindezt okos telefonnal, ami ugye barátságban van az internettel. Öngól ez az orbánista médiának. Az 5 pontot kevesen láthatták volna azt is megspékelve egy kis hazugsággal, így viszont ország világ láthatja hogy is működik a demokrácia hazánkban.(Marika)

Egy fontos dolgot kihagytak.
6.pont: Követeljük a kormány azonnali lemondását és új választást.
Mi dönthessünk arról, hogy ki vezesse ezt az országot
.(Csabáné)

Nagyon tisztelem azokat, akik sokadik napja kimennek, vállalva a könnygázt, a rendőri túlkapásokat, a hideget, az éjszakázást… Most, hosszú idő óta megint azt kezdem érezni, hogy van remény! (Andrea)

Mondtam én, hogy ezek hegesztőpisztollyal szőrtelenítik azt a baba kis pofikájukat, mert a kazánlemezt sajnos nem viszi a beretva. Most is, és minden más ellenzéki megmozdulás alkalmával olyan elképesztő hazugságokkal kommentálják az eseményeket, hogy az ember kezében önálló életre kél a hólapát. Persze érthető. Minden lehetséges eszközzel (mondom; minden lehetséges eszközzel) meg fogják védeni a hatalmukat, mert pontosan tudják, hogy amit műveltek/művelnek, azért egy jogállamban 100++ év sitt lenne a jutalmuk. Kis túlzással az életükért futnak. Az összelopott javaikért, az einstandolt iparágakért (dohánybiznisz), az anyagi-egziszenciális biztonságukért, amit önerőből, saját tehetségükkel a büdös életben nem tudtak volna megteremteni. Ezeket megvédeni semmi sem drága nekik. Lesznek még csúnyább események is, ha nem fullad ki a tiltakozáshullám. De miért is fulladna ki? Magunkért, a gyerekeinkért tesszük, hogy itthon is lehessen mosogatni annyiért mint Londonban, vagy IT-s szakembernek lenni svéd fizetésért. Ameddig ezek a senkiháziak a nyakunkon ülnek, addig el sem kezdődik egy normális világ irányába mutató folyamat, marad a fenenagy nagymogyoró büszkeség, meg a lyukas cipőbe dugott kamatláb…(Aegean)...

HOBO: "LEHET, HOGY HOLNAP ÉN LESZEK A SOROS. ÉS AKKOR MI VAN?"

HVG ONLINE / KULT
Szerző: BALLA ISTVÁN
2018.12.18.


Dalszövegeit koldusok éppúgy idézik, mint Orbán Viktor. Sehova nem tartozik, ezért mindkét oldal számára gyanús, de ezzel nem foglalkozik. Hé, Magyar Joe! címmel új darabbal és az ahhoz kapcsolódó új albummal jelentkezett, jövő márciusban életműkoncertet ad az Arénában. Földes Lászlóval, azaz Hobóval beszélgettünk a köztünk élő angyalokról, a kultúrharcról és arról, miért nem érzi magáénak Magyarországot és miért imádja mégis a hazáját.

hvg.hu: Évekkel ezelőtt azt írta önről Sebők János, hogy több dalt írt Magyarországról, mint az egész szakma összesen. Új albuma, a Hé, Magyar Joe! szintén ezt a hagyományt követi. Hogy lett a Hey, Joe hőséből Magyar József?

Hobo: Nincs igaza, ez az anyag a bűnről, a lelkiismeret-furdalásról, Isten kereséséről, a magányról, a szégyenről és a reményről szól. Az pedig, hogy mindez a mai Magyarországgal összefügg, természetes. Az összes szereplő, a szerzők és a közönség is ide tartozik. A Hey, Joe című számot egy fehér country-énekes, Billy Roberts írta 1962-ben, de Jimi Hendrix tette világhírűvé az 1966 végén kijött zseniális feldolgozásával. Itthon Radics Bélától hallottam először, nagyon hitelesen játszotta, de alig lehetett érteni a szövegét, és amúgy sem tudott senki akkoriban angolul. Lefordítottam és elkezdtem nyomni a HBB-vel, majd amikor Deák Bill Gyulát bevettük, írtam belőle egy kétszereplős minidarabot. Ez a zenekar egyik legnagyobb sikere lett, én is nagyon szeretem, és azóta is játszom folyamatosan. Idén, év elején valahogy beugrott, hogy ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor a Joe is lehet magyar. És megírtam Magyar József történetét, amiben szó van a családjáról, ifjúkoráról, hogy elvette az első nőt, aki lefeküdt vele, aki aztán megcsalta és porig alázta, ő pedig az apja vadászpuskájával megölte, majd feladta magát, börtönbe került, leülte a büntetését, és kikerült erre az új Magyarországra. A kulcsdal Az angyalok is itt járnak körülöttünk. Benne van, hogy mi leginkább csak az ördögöt vesszük észre, pedig itt van a jó is...

A KÖZTÉVÉ BIZTONSÁGI ŐREI ÖSSZEHOZTÁK AZ ELLENZÉKI NAGYKOALÍCIÓT

444
Szerző: haszanz
2018.12.18.


Miközben az elmúlt napok legbékésebb utcai tüntetései zajlottak hétfőn az utcákon a kormány ellen, valódi háború zajlott ellenzéki országgyűlési képviselők és az MTVA biztonsági őrei között a köztévé székházában.

A tévészékház területe mintha külön törvény alatt állna, ahol nem a rendőrök, hanem a biztonsági őrök tartanak kizárólag rendet. Ide a sajtószabadságot követelő tüntetők eleve nem mehettek be, csak a vasárnapi menettel érkező ellenzéki képviselők léphettek be az MTVA központjába, mivel nekik szabad bejárásuk van a közintézményekbe, hogy ellenőrizhessék azok működését. Ezt a szabad bejárást a köztévé úgy értelmezi, hogy a kapun be lehet jönni, mást viszont nem lehet tenni. Az ellenzéki képviselők előbb megpróbáltak egyeztetni egy illetékessel arról, hogy olvassák be a vasárnapi közös tüntetésen megfogalmazott ötpontos követelésüket, mivel mégicsak a társadalom jelentős részét képviselik a parlamentben, mégha erről a köztévé szerkesztői nem is vesznek tudomást. Leszámítva egy köztévés vágót, nem volt senki, aki eléjük állt volna. A biztonsági őrökön kívül...

"LESZ ELSZÁMOLTATÁS, MEG BÖRTÖN" - TÖBB EZREN TÜNTETTEK AZ MTVA SZÉKHÁZÁNÁL, A BENT LEVŐ ELLENZÉKIEK EÉHAGYTÁK AZ ÉPÜLETET

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2018.12.17.


Varju Lászlót mentő vitte el, Vadai Ágnes zokogott mellette. Az országgyűlési képviselők fél kilenc előtt kijöttek az MTVA székházából.

Este hatkor az MTVA Kunigunda úti székházánál megkezdődött az a tüntetés, amelyet az épületben kitört botrány nyomán hirdettek meg. Több ellenzéki párt is tüntet, a Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! Facebook-eseményén 17 óráig több mint 3,3 ezren jelezték, hogy ott lesznek, 12 ezren pedig, hogy érdekli őket az esemény, 16 ezer embert hívtak meg rá. Céljuk, hogy az M1 élő adásában felolvassák azt az öt pontból álló petíciót amely 

- a túlóratörvény azonnali visszavonását,
- kevesebb rendőri túlórát,
- független bíróságokat,
- az Európai Ügyészséghez való csatlakozást,
- és független közmédiát

követel. Ezt a tüntetőknek nem sikerült elérnie, a vasárnap óta az MTVA székházában tartózkodó ellenzéki parlamenti képviselők rendőri intézkedéstől félve elhagyták az épületet...


TORDAI BENCE ÉLŐ A PARLAMENTBŐL - A RABSZOLGATÖRVÉNY SZAVAZÁSÁN


YOUTUBE
Szerző: TORDAI BENCE 
2018.12.12.


Videó Tordai Bence Facebook oldaláról, ahol rendszeresen oszt meg fontosabb élő videókat, esetenként híreket, stb.

ANYÁK, APÁK, JÉZUSOK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2018.12.18.


Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, aki azzal nyerte el magas hivatalát, hogy híreket hamisított, ezzel mutatva, mennyire hasznos fogaskereke a rendszernek, úgy próbálta az érző szívű népeket a maga oldalára állítani, hogy azt visongta, az épületben, ahol a képviselők olvasni szerettek volna csupán, s ezért a folyosón heverésztek, édesanyák és édesapák dolgoznak. Ezek mennek, meg a kisjézus, valamint a szánkók.

Papp Dániel lehet, hogy a hírek fidesztestre-szabásához ért, mégis csak ostoba organizmus, mert az nem jut eszébe, hogy a képviselők, akiket aztán az utcára hajítottak, szintén édesapák és édesanyák, azok pedig pár milliónyian, akikért mindezt ezek a képviselők teszik, szintén. Csurig van az ország édesapákkal és édesanyákkal, még Soros is az, Gyurcsány meg pláne. Ezzel csak azt mutatom, milyen hamisan aljas a bagázs, amikor ilyen kártyákkal operál.

A birodalom peremvidékén sem sokkal tehetségesebbek a gauleiterek. Szombathelyen például ma este lesz háborgás, a Fidesz helyi tehetségei pedig a keresztényi vonalat vették föl. Vagy ez volt a napiparancs, vagy ennyire telik, a végeredményt tekintve tök mindegy, mert, amit összedeliráltak, azt érdemes szó szerint idézni, hogy megmaradjon az utókornak, és azért is, hogy az egész világ láthassa, a mi hülyéink sem maradnak el a ti barmaitoktól...

MAGYARORSZÁG LASSAN RÁÉBRED, HOGY A POPULIZMUS MINIMUM ZSÁKUTCA - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: SZELESTEY
2018.12.18.- Orbán törheti a fejét, miként mászik ki a saját maga által előidézett slamasztikából, de lehet, hogy úgy tesz, mint egykor II. Jóska, szóval, egy tollvonással, legalábbis a rabszolga törvényt

- Egyelőre nem látszik, hogy meg lehetne buktatni a Viktátort, de nem kizárt, hogy a magyarok rájöttek, milyen érzés is lehet megszabadulni a miniszterelnöktől

- A jobboldali sajtó központi vezérlése olyan, hogy arra még Kádár János is csettintene!

Wall Street Journal

Magyarország demokráciaellenes irányba tart, amióta csak Orbán Viktor visszatért a hatalomba, de a mostani lázongás arra utal, hogy programja nem tudta magával ragadni az összes magyart – hangsúlyozza a konzervatív újság vezércikke. A közvetlen kiváltó ok a rabszolga törvény. Az ország nem látja szívesen a bevándorlókat, sok képzett polgára viszont kivándorol Nyugatra, miközben az egy nőre jutó születések arányszámánál nemigen van alacsonyabb a világon. Emiatt súlyos munkaerőhiány lépett fel, de a megoldásul kitalált drasztikus túlóranövelést még a Fidesz-szavazók majdnem kétharmada is elutasítja.

A fagyos idő sem riasztotta el a tüntetőket. Úgy látják, hogy veszély fenyegeti a demokráciát, főként mivel Orbánnak nem túl jó a mérlege a sajtószabadságot és a jogállamot tekintve. Gyakorlatilag száműzte a CEU-t, és a Fidesz cudarul bánik a sajtóbírálatokkal, miközben levezényelt több szabad, de nem tisztességes választást. A megmozdulások szélesebb körű tiltakozásba mentek át Orbán erőskezű politikájával szemben. A miniszterelnök nem változtat irányvonalán, valószínűleg arra számít, hogy ugyanúgy ki tudja bekkelni a demonstrációkat, mint ahogy azt az EU bírálatával is tette a média függetlensége kapcsán. Ám a tiltakozások azt jelzik: a magyarok nem szeretnék, ha országuk Putyin tekintélyelvű útját követné.

The Times

A szerkesztőség állásfoglalás szerint Magyarország kezd rájönni, hová vezet a miniszterelnök nacionalizmusa. Orbán Viktor úgy állítja be, hogy ő a keresztény Európa fő védelmezője, egyben a magyar nacionalizmus élharcosa. Kerítést épített a határon, a választási kampányt pedig a Soros elleni támadássorozattal csinálta végig. A sors iróniája, hogy most részben azért kerül szorult helyzetbe, mert intézkedései nyomán nem jönnek a migránsok. Budapesten öt napja nagy felvonulások vannak a rabszolga törvény ellen.

A jogszabályt éppen a kemény munkaerőhiány miatt vezetik be. A multik azzal fenyegetőznek, hogy visszafogják a beruházásokat, hacsak a hatalom nem ad biztosítékokat, hogy nem lesz gond a munkaerő utánpótlás körül. Ám a bajok javarészt negatív tényezőkből következnek. Egyrészt abból, hogy öregszik a lakosság, demográfiai nyomás lép fel. Mélyek a szerkezeti gondok, túl nagy a közszféra, és sokan vándorolnak ki. A másik oldalon viszont nem jön be képzett munkáskéz. Orbán válasza minderre az, hogy tessék keményebben dolgozni.

A kockázat az, hogy a tiltakozásokból szélesebb körű megmozdulás nő ki az egész rendszerrel szemben, beleértve, hogy a politikus mind inkább elcsúszik a tekintélyelvűség felé. Ezt támasztja alá, hogy létrehozzák a kormány felügyelete alatt működő közigazgatási bíróságokat. Továbbá, hogy a miniszterelnök egy kézbe adta a sajtó jórészét. A CEU ugyanakkor távozni kénytelen. Természetesen Orbán nincs közvetlen veszélyben. Ám a demonstrációk arra emlékeztetnek, hogy egyszerű nacionalista jelszavakkal nem lehet kemény választásokat álcázni. A bevándorlók ócsárlása és a független intézmények aláásása csupán rövidtávú nyereséget hozott a Fidesznek. De a magyarok már láthatják, mibe torkollik a populizmus...


"NEMET MONDUNK A NÉPHÜLYÍTÉSRE" - TÜNTETÉS AZ MTVA-SZÉKHÁZNÁL

YOUTUBE
Szerző: ATVZrt
2018.12.10.


Az ATV Start vendége Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

ITT NÉZHETŐ MEG

SZÉL BERNADETT A "RABSZOLGATÖRVÉNY"-SZAVAZÁSÁRÓL


MTVA
Szerző: ATVZrt
2018.12.13.


Rónai Egon kérdezőtársai Benyó Rita riporter, ATV és Wirth Zoltán főszerkesztő, Hírklikk.hu.

HADHÁZY ÁKOS, SZÉL BERNADETT, FEKETE-GYŐR ANDRÁS AZ MTVA ELŐTT


YOUTUBE
Szerző: CSILLAG ÁDÁM
2018.12.17.Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Fekete-Győr András az MTVA előtt

ITT NÉZHETŐ MEG

SZÉL BERNADETT KÖZVETÍTÉSE A KUNIGUNDA UTCÁBÓL - 2018.12.17.

YOUTUBE
Szerző: SZÉL BERNADETT
2018.12.17.


Szél Bernadett közvetítése a Kunigunda utcából - 2018.12.17.

A hozzászólások egy része jól mutatja, hogy a fidesz milliárdokat költ bérkommentelőkre, és persze akadnak megszállottak is, akik ingyen csinálják. Tőlük a lényegről egy szót sem láthat senki, csak az előre egyeztetett mintamondatokat a libsikről, meg szélsőbalról, meg Sorosról, meg migránsról. Nincs egyetlen érvük sem a konkrét témával kapcsolatban, írásaik kimerülnek a személyeskedésben és mellébeszélésben. Az egyik legszomorúbb a dologban, hogy nagy részük nem haszonélvezője a rendszernek, hanem épp hogy csórósága miatt kényszerül erre a "nemes" munkára. És nem csoda az, ha a zsebpénzért ölebbé vált ember, már személyes sértésként él meg bármiféle, gazdáját ért kritikát. És valljuk be, kritizálni való még soha sem volt annyi, mint most. Folyik is a zsebpénz sok ezer felé az adónkból.

ITT NÉZHETŐ MEG

SZÉL BERNADETT: ÍGY DOBTÁK KI HADHÁZY ÉS SZÉL BERNADETTET AZ MTVA ÉPÜLETÉBŐL


YOUTUBE
Szerző: SZÉL BERNADETT / FACEBOOK
2018.12.17.Szél Bernadett: Így dobták ki Hadházy-t és Szél B-et az MTVA épületéből...

FELISMERI VALAKI A KÖZREMŰKÖDŐKET?

ITT OLVASHATÓ

HADHÁZY ÁKOST MEGTÁMADJÁK ÉS KIRÁNGATJÁK AZ MTVA GORILLÁI (SZÉL BERNADETT KÖZVETÍTÉSÉBEN)

YOUTUBE
Szerző: SZÉL BERNADETT /  FACEBOOK
2018.12.18.


Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselőket erőszakkal megtámadják és kirángatják az MTVA épületéből. Magyarországon az országgyűlési képviselőknek törvényben foglalt joguk bármilyen középületbe belépni és abban szabadon mozogni. Ezzel a jogával élve próbált Hadházy Ákos felmenni az emeletre, de fegyveres biztonsági őrök megtámadják és kirángatják az épületből. A biztonsági őröket nem érdekelte, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követnek el, és még rendőr sem nyúlhatna országgyűlési képviselőhöz, nemhogy biztonsági őrök. Jól tudják, hogy semmilyen következménye nem lesz ennek Orbán Viktor Magyarországán. A rendőröket az eset előtt másfél órával folyamatosan próbálták kihívni, de még utána egy órával sem mertek bejönni a köztévé épületébe.KIDOBTÁK A KÉPVISELŐKET AZ MTVA SZÉKHÁZÁBÓL


YOUTUBE
Szerző: SZÉL BERNADETT FACEBOOK
2018.


Olvassa el a kommenteket is, hogy tudja mire ébredt Magyarországon...

A hozzászólások egy része jól mutatja, hogy a fidesz milliárdokat költ bérkommentelőkre, és persze akadnak megszállottak is, akik ingyen csinálják. Tőlük a lényegről egy szót sem láthat senki, csak az előre egyeztetett mintamondatokat a libsikről, meg szélsőbalról, meg Sorosról, meg migránsról. Nincs egyetlen érvük sem a konkrét témával kapcsolatban, írásaik kimerülnek a személyeskedésben és mellébeszélésben. Az egyik legszomorúbb a dologban, hogy nagy részük nem haszonélvezője a rendszernek, hanem épp hogy csórósága miatt kényszerül erre a "nemes" munkára. És nem csoda az, ha a zsebpénzért ölebbé vált ember, már személyes sértésként él meg bármiféle, gazdáját ért kritikát. És valljuk be, kritizálni való még soha sem volt annyi, mint most. Folyik is a zsebpénz sok ezer felé az adónkból.