2016. június 18., szombat

TÓNI BAJBAN VAN!

GÉBICS BLOGJA
Szerző: gébics
2016.06.18.


Miért van Tóni bajban? Nem azért, mint gondolnánk.
 
Bajban van Rogán Antal fideszes politikus, „a nép barátja”, aki oly harsányan hirdette korábban, hogy nem a törvényesség számít, hanem az igazság, amit a nép gondol, feltéve persze, ha a nép azt gondolja, amit ők is gondolnak. Nagy bajban van Rogán Antal, a mi Süvink (lásd Orwell Állatfarmját!), aki minden témában képes eljutni a Bukott Baloldalig és annak mesterkedéséig. Nagyon nagy bajban van, mert lehet, hogy mégis azoknak lesz igaza, akik bűnözőnek nevezik?
 
A bírósági tárgyaláson, amit mellesleg az ő feljelentése indított el (ilyen öngólt, higgyék el, a most zajló futball Európa-bajnokságon se fogunk látni!), a tanúnak beidézett Portik Tamás azt állította róla, hogy ő osztotta el a kedvezménnyel bérelhető vagy pofátlanul olcsón megvehető belvárosi ingatlanokat, vagyis előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból rosszul sáfárkodott a nép vagyonával. Egyszer például Portik – állítása szerint – 10 millió forintnak megfelelő mennyiségű eurót adott át neki egy kedvezményes bérleti jogért. Szóval, hajszálnyira vagyunk attól, hogy kiderüljön, az igazság süvöltő bajnoka bűnöző!
 

PORTIK 10 MILLIÓS ZACSKÓJA AZ ÚJ NOKIÁS DOBOZ

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.06.18.


Portik Tamás 10 millió forintnak megfelelő értékű eurót vitt - állítólag - Rogán Antalnak. Amiről - nyilván - semmilyen elismervényt nem kapott. A rogániroda bekészített - 3 perc alatt érkeztett meg kérdésre a válasz - közleménye szerint BulvárAntal soha, semmilyen körülmények között nem találkozott Portik tízmilliós zacskójával...

ITT OLVASHATÓ

ITT VAN HÚSZ KÓDNÉV, MELYEKET A FIDESZESEK EGYMÁS KÖZÖTT HASZNÁLNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.18.


Nem árt óvatosnak lenni manapság, hiszen lassan mindenkit lehallgathatnak. Civil, ellenzéki, jogvédő, pedagógus, sőt még kormánypárti képviselő is találhat poloskát a lakásában, vagy valaki felveheti a telefonbeszélgetéseit. Ezért nem csoda, hogy még a kormányhoz közel állói politikusok is csak kódneveken merik megjelölni befolyásos párttársaikat a magánbeszélgetéseiken. Lássunk erre most egy példát. Két fideszes polgármester telefonbeszélgetését igyekszünk rekonstruálni a következőkben. Ahogy a filmek elején jelezni szokták, a következő párbeszédet a valóság ihlette:

ITT OLVASHATÓ

A GONDOLKODÓ EMBER 8 PARANCSOLATA!

ÉRTÉKŐRZŐ BLOG
Szerző: Az értékőrző
2016.06.17.


"Az emberek kettő százaléka gondolkodik, három százaléka gondolja, hogy gondolkodik, és a 95 százaléka inkább meghalna, minthogy gondolkodjon."  George Bernard Shaw
 
Ismerős idézet?
 
Gondolom te is találkoztál már vele a különböző közösségi oldalakon.
 
Azt nem fogom megkérdezni, hogy melyik csoportba sorolod magad, mert már úgyis tudom a válaszod.
 
Természetesen te gondolkodó ember vagy, körülötted ugyan mindenki hülye és mindenki tévesen ítéli meg a világot, de a te elgondolásaid logikusak, ésszerűek, a döntéseid pedig megalapozottabbak és eredményesebbek, mint a környezetedé, igaz?
 
Az emberek köszönjék meg, hogy egy légtérben tartózkodhatnak veled, ugye?
 
Ezzel csak az a baj, hogy minden egyes ember így gondolkodik. Mindenki többre tartja magát a másiknál és erőteljesen túlértékeli magát.
 
De itt a lehetőség, hogy bebizonyítsd, hogy gondolkodó ember vagy!
 

NEM HITTÜK VOLNA 1989-BEN...

BŐSZ ANETT BLOGJA
Szerző: Bősz Anett
2016.06.18.


A régió több országában megfigyelhető a demokrácia sérülése, és az, hogy a korrupció átjárja az állam működését. Ugyanakkor az egyetlen országban sem fordul elő Magyarországon kívül, hogy az államot lényegében foglyul ejtette a korrupció, amely csapdából egyelőre nincs menekvés. Ennek mind a politikai, mind a társadalmi következményei drámaiak. Nem igaz tehát, hogy Orbán Viktor Európa egyik vezető politikusa volna. Az igaz, hogy felkerült a nemzetközi politikai térképre, de úgy, mint egy nagyon sötét figura, aki egyáltalán nem követendő, rossz példa. Az európai szélsőségesek ünnepelt sztárja. Ha ez a magyar siker, akkor megeszem a kalapom.

A minap Varsóban jártunk, az Európai Liberális Fórum és a lengyel Nowoczesna - a régió legsikeresebb liberális pártja - közös szervezésében zajló konferencián, melynek címe: „Alkotmányos küzdelem” volt. „Magyarországon nincs alkotmányos válság, mert nincs alkotmány” – ezzel a csattanós mondattal ismertette a helyzet súlyát Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakértője. Nemzetközi közegben mindig nagyon nehéz elmagyarázni, mi is történik itthon – szükség van az efféle szellemes megjegyzésekre, még ha utánuk fájdalmasan mosolygunk is egymásra. Szerintem 1989-ben mindenki szégyenteljesnek tartotta volna a jelenleg zajló folyamatokat, azon a Magyarországon, amely ennek a régiónak példát mutatott rendszerváltásból.
 
Hogy utána mi következett, és hogy mi vezetett odáig, hogy fel lehetett számolni a jogállamot ebben az országban, anélkül, hogy erre egy elhanyagolható kisebbségnél többen felkapnák a fejüket, arra ott lesz majd a történelemkönyv, aminek e fejezeteire egyáltalán nem leszünk büszkék. Persze, csak abban az esetben láthatjuk majd ennek objektív értékelését, ha belátható időn belül sikerül leváltani az Orbán-kormányt, és így lecserélődik a jelenlegi, átideologizált, történelemhamisítástól sem visszariadó tankönyv-„kultúra” is...
 

ESÉLYEGYENLŐSÉG? A MAGYAROK ÖTÖDE NEM JUT MEGFELELŐ ORVOSI ELLÁTÁSHOZ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.06.18.


Pár hónappal ezelőtt jelent meg Lantos Gabriella, egykori újságíró, ma magánkórház-igazgató cikke, ennek nyomán rendezett konferenciát pénteken a Friedrich Ebert Alapítvány és a Political Capital a magyar egészségügyről.
 
Világosan látszik, hogy milyen nagy bajban van, nemcsak az egészségügy, hanem az egészségpolitika is. A meghívotti kör ugyanis, a reflektálatlan hagyományoknak megfelelően főleg gyakorló kórházvezetőkből állt, abból a tévedésből kiindulva, hogy az orvos vagy a kórházigazgató átlátja az egész egészségügyet. A panelekben azonban nyilvánvalóvá vált: ők valóban nagyon jól látják saját szintjük helyzetét, ám az egészségügy egészének átlátására egészségpolitikus szakértőkre lenne szükség. Nem segített az sem, hogy a beszélgetéseket vezető Danó Anna, a Népszabadság szakújságírója sem a rendszerszerű megközelítés, hanem az anekdotikus példákkal való dobálózás felé terelte a vitát.
 
A közönség soraiban ültek egészségüggyel foglalkozó szakpolitikusok, akiknek a hozzászólásai sokkal jobbak voltak, mint a panelek tagjaié. Például felhívták a figyelmet arra, hogy nincsenek rendelkezésre álló kutatások arról, hogy a társadalomban jelenlévő óriási egyéb egyenlőtlenségek mennyiben határozzák meg az egészséggel kapcsolatos egyenlőtlenségeket. Ezt a szervező Political Capital képviselője, az ő vitaindító tanulmányukat készítő Juhász Attila is megerősítette. Adataik szerint a lakosság ötöde nem jut hozzá megfelelő orvosi ellátáshoz.
 
Kérdés, hogy létezik-e egészségpolitikai szakma Magyarországon? Ha igen, akkor szinte láthatatlan, a médiában, a közvitákban nem nagyon látszik. A nyugati országokhoz képest szinte csak nyomokban léteznek szakpolitikai szervezetek, intézmények. A sajtó pedig sokkal szívesebben foglalkozik botrányokkal, identitáspolitikával, korrupcióval, mint szakpolitikával...
 

PÜNKÖSDI KIRÁLYSÁG

ÉLET ÉS IRODALOM ONLINE
Szerző: Várhegyi Éva
2016.06.15.


...Kinek szól az üzenet?
 
A banki versenytársak megkésett, most viszont egyszerre jelentkező reakciói és a rájuk kapott kormányzati válaszok arra utalnak, hogy valamilyen okból „megfagyott” a levegő Spéder körül. A politikai-hatalmi erőviszonyok átrendeződését jelzi a több oldalról indított, összehangolt támadássorozat: egyidejűleg mozgósították a kormányzati és jegybanki erőket (törvénymódosítás, NAV-vizsgálatok, MNB-bírság), a „civil” szférát (a Bankszövetség, illetve az OTSZ elnökeinek levelei), valamint a kormányközeli médiumokat (a Magyar Idők és a TV2 alpári lejárató kampánya).
 
Pedig alig fél éve még úgy látszott, készen áll a nagy mű. „A Takarékbank és 30 takarékszövetkezet 30,5 milliárd forintnyi befektetéssel száll be az FHB Jelzálogbankba. [...] Most zárul le az a folyamat, amelyet az FHB – nem kis támadási felületet hagyva – az elejétől kívülről motorizált” – írta bevallottan Spéder „tollával” múlt év végi cikkében a Portfólió. „Itt tartanak tehát jelen pillanatban, a struktúra összeállt. [...] Az alapok lerakása ellenére persze az egymással éles ellentétben álló globális, európai és magyar kihívások továbbra sem tesznek sétagaloppá semmilyen magyar banki operációt és stratégiát.” (Beszállnak a takarékok az FHB-ba, Portfólió, 2015. december 30.)
 
A „magyar kihívások” kitételen akkor még nyilván nem azt értette Spéder, amit időközben megtapasztalt. Akkor még feltehetően a hazai gazdasági helyzet alakulására, a bankpiaci erőviszonyok esetleges változásaira gondolhatott, és nem arra, hogy netán őt magát próbálják víz alá nyomni. Ma még persze nem lehet tudni, mennyire csorbul végül gazdasági befolyása és üzletei pozíciója, hogyan alakul a kormánytól és pártoktól független sajtóportfóliója.
 
De akárhogy is alakul a Spéder-érdekeltségek sorsa, a fölöttébb gusztustalan „leszámolásból” mindenesetre újfent kiderült, hogy az Orbán-rendszerben nincsenek bebetonozott pozíciók. Egyszer fönt, egyszer lent: senki sem érezheti bebiztosítva magát. Ezt persze már eddig is tudhattuk, nincs min meglepődnünk. Azt is egyértelműen jelzi a mostani ügy, hogy semmi sem számít, bármi hatalmi játékszerré válhat. Még a „vidék bankjának” tartott, eredendően a „kisemberek” tulajdonát képező takarékszövetkezeti szektor is. Aminek kapcsán pedig nem lehet „sorosozni”, „bankározni”, nyíltan vagy burkoltan zsidózni; vagyis az ügy aligha használható föl politikai szavazatszerzésre. Egyedül arra jó, hogy Orbán a saját táborán belül demonstrálhassa önnön mindenhatóságát. Azt, hogy hiába vagy a legjobb haver és a rendszer odaadó híve, akkor is csak pünkösdi királyságra számíthatsz. És amikor letaszítanak a trónról, azt a lehető legkönyörtelenebbül teszik.

Nem tudom, meddig lehet ezt művelni, de tartok tőle, hogy sokáig. Bár ha valami csoda folytán, például egy valódi Mindenható közbelépésével kiütnék is a nyeregből a mi kis „mindenhatónkat”, addigi uralmát már aligha lehetne pünkösdi királyságnak nevezni.

A TELJES CIKKET AZ ÉS VÁSÁRLÓI ÉS ELŐFIZETŐI ITT OLVASHATJÁK

EGY MINDENHONNAN LETILTOTT KOMMENT

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.06.18.
 
 


 


 

HAGEDŰS D . GÉZA: " NEM IGAZÁN HISZEK A KULTÚRA ÍRÁNYÍTHATÓSÁGÁBAN"

7ÓRA7 BLOG
Szerző: Levente
2016.06.18.

 
„Nem megmentőkre van szüksége a kultúrának - mert gyakran, nagy igyekezetükben éppen ők tapossák szét -, hanem segítőkre.”

Hegedűs D. Gézával beszélgettünk, aki a POSZT szakmaiságáért dolgozó tanácsadó testület elnöke, valamint a Vígszínház versenyprogramba bekerült Istenítélet című előadásának egyik drámai szerepét is alakítja. Megtudtuk tőle, hogyan lesz egy színműs felvételizőből színész, miben különbözik, amikor ifj. Vidnyánszky Attila, Marton László vagy éppen Mohácsi János rendezi, mit gondol a POSZT és mit a kultúra jövőjéről, és azt is, hogy a teljes erkölcsi pusztulás a színpadon hogyan adhat reményt a nézőtéren...
 
ITT OLVASHATÓ 

LIBERALIZMUS

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.06.18.


Az egyik közösségi honlapon olvastam a következőket: „Hogy a világ globális (the globe is global, azaz a földgömb földgömb alakú, l. még Skakespeare-nél, a Globe Theatre címszónál), pár száz éve köztudott fizikai tény. Pár évtizede az is kiderült, hogy az internacionalista kommunizmus erről nem tud (a krími tatárok annál inkább), mert a létezett kommunizmus ugyanolyan etnicista volt, mint nemzetiszocialista ikre. Én a globalizáció és az individuális szabadság pártján állok.” Itt most számunkra csak az utolsó mondat a fontos, hiszen itt fogalmazódik meg tulajdonképpen a liberalizmus lényege. Maga a szerző is közismert liberális személyiség, így nyilvánvalóan ezt a politikai filozófiát preferálja. Nekem, mint szocdemnek azonban éppen e két problémával, nevezetesen az egyéni szabadságjogok mértéken felüli kihangsúlyozásával és az ebből következő kozmopolitizmussal van a gondom. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne tekinteném ezeket fontos problémáknak, csak éppen azzal van a bajom, hogy itt azért zárójelbe kerül sok egyéb tényező, mint például a nemzet, aminek függvénye lehet maga az egyéni szabadságjogok is...

ITT OLVASHATÓ

TOVÁBBRA IS TAGADJÁK, HOGY KEGYETLENKEDNEK A GYEREKEKKEL AZ ISKOLÁBAN

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.06.18.


Negyedikes osztálytársa fejét az asztalba verette a tanítónő címmel folytatásos levelezés tanúja lehetett a tisztelt olvasó az elmúlt hónapban.

Két éven át figyeltem és gyűjtöttem alsótagozatos, budapesti általános iskolás gyermekem és barátai iskolai büntetési eseteit, mikor aztán elegem lett és tollat ragadtam a „szoláriumoztatás” nevezetű... mi is? büntetési? nevelési? módszer hatására, és kérdéseket intéztem az illetékesekhez. Megkérdeztem, hogy ezek új nevelési módszerek, amiket eddig nem ismertem?

Nem könnyen, de eljutott a KLIK-hez. Megszületett kérdéseimre a válasz:

NEM LEHET GYERMEKEKET ILYEN MÓDON BÜNTETNI. DE MÉGIS LEHET!
Lássuk, mik voltak a kérdések:

1. lehet-e az udvaron „sétáltatni” gyerekeket fél órákon át büntetésből? Ebben az osztályban az 1. osztály óta ez a divat,

2. lehet-e (vissza)csúfoltatni az egész osztállyal egy gyereket,

3. lehet-e visszaadatni a tanítónőnek egy ütést a másik gyerekkel?

Az iskola igazgatóját megkérdezte a KLIK. Telefonon. Azt mondták, hogy ilyen esetek nincsenek. Oké, mondta erre a KLIK, akkor rendben van, az apuka tévedett, tisztázzuk vele a dolgokat, vizsgálat nem kell...

ITT OLVASHATÓ

7 TEVÉKENYSÉG, AMIVEL FEJLESZTHETED A KREATIVITÁSODAT

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2016.06.18.


Szeretnéd, ha több eredeti ötleted lenne, ha megtalálnád az igazán jó megoldást egy problémára, ha alkotókedved és -energiád növekedne? A jó hír, hogy a kreativitás növelhető és fejleszthető; a rossz hír, hogy nem azonnal. Érdemes mégis figyelmet fordítani a kreativitás tudatos fejlesztésére, mert hosszútávon nagyobb elégedettséggel, jobb életminőséggel jutalmaz meg a magasabb szintű kreativitás megélése. 7 kreativitást növelő gyakorlati tipp következik!
 
A kreativitás nem feltétlenül jelenti azt, hogy olyan merőben új dolgot találj fel, ami még soha nem volt, hogy rendkívüli, megismételhetetlen produktumot hozz létre, ami majd híressé tesz; hanem a mindennapokban sokszor egyszerűen abban nyilvánul meg, hogy képes vagy máshogy nézni a dolgokat, máshogy hozzáállni egy problémához és más (jobb, hatékonyabb, egyszerűbb) megoldást találni valamire, amire eddig még nem sikerült:
 

ELLENDRUKKERNEK LENNI

BIRCAHANG BLOG
Szerző: Birca Hang
2016.06.18.


Elmebetegség ez. Egy ország lakosa saját országa ellen drukkol sportban.
 
Nem arról van szó, hogy valaki nem drukkol – ez természetes, hiszen sokakat nem érdekel egy adott sport. Itt kifejezetten csak az ellendrukkerségről van szó, azaz az idegen ellenfélnek való drukkolásról.
 
Két esetben tapasztaltam ilyet eddig: a Szovjetúnióban és Izraelben. Szovjet észtek intenzíven drukkoltak a szovjet csapat mindenkori ellenfelének, bárki is legyen az. S a másik eset: az izraeli arabok ellendrukkersége.
 
Dehát mind a két eset érthető: az illetők ezzel is azt fejezték ki, nekik nem hazájuk az az ország, melynek állampolgárai, ők kényszerből részei ennek az országnak, de az országnak ők ellenségei, mert egy másik, saját országot szeretnének ennek az országnak a kárára.
 
De olyat, hogy valaki nem ellensége országának, s csakis azért ellendrukker, mert nem tetszik neki az éppen hatalmon lévő kormány – nos, ilyet csak Magyarországon tapasztaltam…
 

ÉVSZÁZADOK ÓTA UGYANAZ A NÉHÁNY DINASZTIA IRÁNYÍTJA EURÓPÁT

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Lowoa
2016.06.17.


Néhány gazdag család tulajdonában van az európai gyáripar nagy része, és ezeknek a családoknak a tagjai évszázadok óta nagy befolyással bírnak a társadalomban. A közhiedelemmel ellentétben ez a “folytonosság” nem főként a keleti társadalmak sajátossága: Európában máig dinasztiák irányítják a gazdaságot.

Michael Hartmann, a Darmstadt Egyetem professzorának elmondása szerint száz német nagyvállalatból negyvennyolc olyan tulajdonos kezében van, akinek az elődei szintén ugyanezt a családi vállalkozást tulajdonolták, vagy ugyanezen iparágban bírtak kiemelkedő piaci részesedéssel. A szakértő a Szputnyik hírügynökségnek adott interjú során kifejti, hogy Németországban ez egy általános jelenség: gazdag emberek kis csoportja továbbadja leszármazottainak a teljes családi vagyont, – egyes dinasztiák egészen a XVII. századig visszavezethetőek, és ahogy évszázadokkal ezelőtt, ma is kemény kézzel irányítják ugyanazt a vállalatbirodalmat.

A professzor elmondása szerint kiemelkedő példa erre a BMW és a VW vállalatok, melyek számos generációra visszamenően ugyanazon családok tulajdonában állnak. Ezek a gazdag családok évszázadokkal ezelőtt is magasan álltak a társadalmi ranglétrán, ahogyan ma is ők alkotják az ország gazdag kisebbségét, miközben az általuk uralt iparág terén egész Európában felvásárolják piaci vetélytársaikat...


ITT OLVASHATÓ

MAGYAR MENEKÜLT NEMZETI TIZENEGY

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.06.16.


Jövő hétfőn ünnepeljük a menekültek világnapját. 1951. június 20-án fogadták el a genfi menekültügyi egyezményt. Az ENSZ-tagállamok 2001-től, az aláírás 50. évfordulójától emlékeznek meg a menekültekről és a befogadókról. Az egyezmény első komoly próbája az 1956-os magyar forradalom eltiprása utáni tömeges menekülés idején volt. 
 
Összeállításunk híres menekült magyarokról szól. Többségükön még nem segíthetett a genfi egyezmény. Mert üldözöttek, nevezzük őket bujdosónak vagy menekültnek, mindig is voltak. Segíteni nekik mindig nemes dolog volt, 1951 óta már jogi kötelezettség is...
 

VERGŐDÉS KÖZBEN

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Gulyás Erika
2016.06.18.


Csapdába kergette magát az Orbán-kormány az egészségügyben. Hagyta, hogy a működésképtelenség határára sodródjon az ágazat, évekig tolta maga előtt a feszítő bajokat a nővérhiánytól a kórházi adósságok újratermeléséig, a kiürülő háziorvosi praxisoktól a kórházi fertőzésekig és most, hogy a farkára csapódott az egérfogó, ijedten próbál menekülni. A vergődés közben feltörő lázas hullámokban aztán kiérleletlen ötletek, átgondolatlan próbálkozások születnek, hol szakmai önérzetre, hol politikusok nyomására, hol pedig költségvetési megszorításokra hivatkozó álmagyarázatokkal, vagy még azzal sem szolgálva.

Nem tudni például, miért akarja sóval behinteni a kormány a János Kórház pavilonjainak helyét és a Péterfy utcai Kórházat, miért jó, ha újranyitják az ispotályt a Lipóton és ikerházként új kórházat építenek a Szent Imre mellé Budán. Mindegy is. Megígérték, hogy csinálnak valamit a fővárosban, ha már kiderült, hogy mindenhol mállik a vakolat, hát istenem: ennyire futotta. Csak valaki nyissa már ki ezt az egérfogót
!

ITT OLVASHATÓ

TÉNYLEG ANNYIVAL DRÁGÁBB ANGLIA?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.18.


Felirat hozzáadása
A határátkelés alaptételeinek egyike, hogy nem váltjuk át forintra a külföldön megkereshető összegeket, hiszen azokat ott is kell elkölteni. Ákos eddig két posztot írt ide angliai kiköltözéséről és az első időszakról, most jöjjön a harmadik felvonás, amiben azért az árakról is szó lesz – méghozzá egész érdekes eredménnyel.

„Mivel pozitívnak ítéltem meg a visszajelzéseket, ezért bővebb leírással jelentkezem a mostani alkalommal is.

Elkezdtem apránként összegyűjtögetni és helyükre illeszteni a puzzle darabokat, melynek egy fontos részét jelentette az (National Insurance) NI-szám megszerzése. Erről feltehetően ti már többet tudtok, mint én akkor, de azért röviden leírom a folyamatot magát...

ITT OLVASHATÓ

A SZURKOLÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.06.18.


A szurkoló nem szurkol.

A szurkoló életérez, vagy nem érez életet. Halált érez inkább, a nemzetét. A sírt, ahol elsüllyed az, vagy megszületik épp. A szurkoló nem néz meccset, hanem átéli, az üterén érzi, vagy belehal.

A szurkoló új faj a Brehmben, besorolása még nincsen meg egészen.

Jellemzői: nemzeti színei vannak, mez, gatya, sál, lobogó, haj és szempilla. Olykor alsógatya is, ezt gólok esetén láthatni a pályán szaladgálva. A szurkoló nem beszél, hanem ordít, miközben mutogat, gesztikulál, dobol, trombitál, fanfározik vagy vuvuzelézik. Kerepel.

Hordákban jár, kocsmákban, különös sátrakban gyűl össze, a szerencsésebbje stadionban. Ölelkezik vagy verekszik. A vesét rugodálja, pofán vág, olykor szurkál. Petárdát hajigál, füstbombát, csillagszórót. Nincsen magánál úgy általában, másállapotban leledzik, mert szereti a sört. Azt nagyon szereti, kisüstivel, unicummal keverve...
 

AZ ÚR VISSZAÍR

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: törökmonika
2016.06.16.


Kedves fiam, Németh Sándor!

Megkaptam leveled, amelyben arra kérsz, hogy minden erőmmel legyek a magyar válogatott mellett.
Én megteszem, ami tőlem telik.
Ugyanakkor tájékoztatlak, hogy naponta több százezer levelet kapok másoktól, más országokból is, így meg kell értsd, ha kívánságod nem azonnal teljesül, ha teljesül egyáltalán.
Tudod, édes fiam, nekem mindannyian ugyanolyan gyermekeim vagytok, csak hát van, aki jobban, van, aki rosszabbul sikerült. De kedvesek vagytok a szívemnek mind.
Igyekszem tapintatos lenni most veled.
Lehet, összekeversz a Mikulással, bár ő is csak röhögni szokott a sok pokémon-kívánságon...


ITT OLVASHATÓ

FORMAŐRZÉS EB IDEJÉN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.06.18.


Hogyan őrizzék meg fizikai formájukat, hogy konkrétabbak legyünk, karcsúságukat azok a futball-szerelmesek (többségükben férfiak), akiket több oldalról is fenyeget veszély az Európa-bajnokság idején. egyrészt az átlagosnál hosszabban ülnek a képernyő előtt (napi 2-3 meccs esetén, ha még az elemzéseket is hozzájuk vesszük ez akár 9 óra is lehet!), másrészt izgalmukat különböző nedükkel és rágnivalókkal csillapítják. És jól tudjuk, hogy a szüneteket kitöltő reklámok (néha szponzori minőségben) nem éppen az egészséges táplálkozást hirdetik.

Nyilván nincs ez másképpen az EB rendező országában sem, ha a Le Figaro hasznos tanácsokat ad azoknak a szurkolóknak, akik július 10-ig nem szeretnének vágósúlyba kerülni. Akciós chips, pizza és különböző felvágottak helyett okosabb dolog a zöldségek időben való beszerzése: a sárgarépát, a retket, uborkát, paradicsomot elég felszeletelni és nyersen fogyasztani, ha salátát készítünk belőle, majonéz helyett görög joghurttal, vagy túróval ízesítsük. Ilyenkor természetesen jöhet az olivaolaj, és nem árt az emésztést elősegítendő némi lenmaggal megszórni étkünket. De készíthetünk egy remek tzatzikit is...

ITT OLVASHATÓ

ROGÁN ANTAL POLITIKAILAG EGY HOLTTEST, EGY CSONTVÁZ, EGY HAZAJÁRÓ LÉLEK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Kerekes Sándor
2016.06.17.


Ma a fél napomat a Rogán Antal kontra Juhász Péter per tárgyalásán töltöttem. A félelmetes Portik Tamás, többek halálának állítólagos okozója, egy vacak kis nyikhaj pasas, akiért ennek ellenére döglöttek a nők.

A vallomásában nemcsak igazolta, hogy tízmillió forint értékű eurót adott át Rogánnak, zacskóban, a Aulich utcai Fidesz irodában, de az is kiderült, hogy a szokásos nevek, Habony, Csipak, Kaminszky Fanni, Andy Vajna és még még sokan mások élőslödtek a belvárosi ingatlan panama emlőin.

Mint azt Juhász Péter kimutatta, a portik által felsorolt körön belül Vajna kivételével mindenki hozzájutott valami ingatlanhoz, mélyen leszorított árakon. Egyben az is kiderült, hogy ez a baráti kör mint jólszervezett maffia működik együtt, valamint, hogy Habony van a közepén és mint kerítő, irányítja a személyek és a pénz útját...

ITT OLVASHATÓ

HA KÓSA LAJOS AZ EGYETLEN, AKI FOGLALKOZIK A TANÁRTÜNTETÉSEKKEL, AKKOR NAGYON NAGY A BAJ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.06.17.


Jó, tudom én, hogy EB van, meg fociláz, és hogy ennek a kormánynak bizonyos tagjai csapot-papot hátrahagyva igyekeztek Franciaországba, hogy mulassanak. Orbán Viktort jelenleg Semjén Zsolt helyettesíti (ami már önmagában elég ijesztő gondolat), Balog Zoltán a lelátón feszeng, amikor Csányi Sándor nem akar vele kezet fogni (ez legalább kicsit vicces), és még Lázár János is csak azért nem odakint nézi a meccseket, mert bevallása szerint jobban szereti, ha a gyerekei kommentálják azokat.
 
Na de mégis: mi folyik itt?
 
Kevesebb mint egy hete, múlt szombaton országszerte több helyen, de legláthatóbban a fővárosban utcára vonultak az emberek, esőben áztak rommá, hogy elégedetlenségüknek újfent, sokadszorra is hangot adjanak. A budapesti tüntetésen megszólíttattak ám a kormány tagjai, azok is, akik most odakint, Franciaországban szórakoznak. Egyest kaptak, megbuktak, mert olyan rossz oktatáspolitikát erőszakoltak rá a társadalomra, amely ellen már csak ilyen módszerekkel lehet fellépni.
 
És ami a legszebb az egészben: abban az időben, amikor a tüntetéseket tartották, Albánia csapott össze Svájccal. Komolyan, nem volt a kormányban senki, aki eme történelmi meccs közben észrevette volna, hogy itt valami történik?
 
Ja, de. Kósa Lajos. Hurrá.
 
A Fidesz frakcióvezetője volt az egyetlen, aki egyáltalán szóra méltatta a tüntetéseket. Nyilván nincs ebben sem köszönet, de már önmagában az a gőg, az az arcpirító pökhendiség, amellyel minden más, választott vezetője az országnak semmibe veszi a tanárokat, elegendő ok lenne a további tiltakozásra. Szerencsére a már jól megszokott módon Kósa még egy kicsit rontott a helyzeten...
 

A HIÁNYZÓ HANG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bruck András
2016.06.18.


Nem akartam már erről írni – az ellenállás hiányáról. Mert kilátástalan, de most elém került Kertész Imrének ez a mondata: „Csak az tart ki, akiben elegendő gyűlölet és megvetés ég...”

Egy radikális élet radikális útmutatása.

De hiába is ajánlja a mifelénk egyetlen célravezető receptet, ezen a tájon mindig csak a gonosz radikális. És akár a száguldó vonat előtt sorban zöldre váltó szemafor, a mai hatalom is szabadjelzést kap mindenhol.

Ezekben a hetekben történetesen a szemétszállítást, a kéményseprést és a városnézőbusz-bizniszt államosítják, elvéve ezrek megélhetését, megkezdték a Zsolnay-gyár elrablását, és beolvasztják, azaz megsemmisítik a legjelentősebb hazai informatikai fejlesztő intézetet.

Mindent lezúznak, hazavisznek, szétosztanak egymást közt. Amire szemet vetnek, megszerzik, mindegy, hogy az egy gyár, vagy csak egy eszpresszó, terasz, romos kastély – minden kell nekik, majd a pénzünkön felújítják, és Ráhel meg István nevére íratják.

Nincs ebben semmiféle ideológia és vízió, csak nyers rablás és agresszió – erről kéne valamennyi elérhető fórumon beszélni. Csakhogy továbbra sem ez az uralkodó értelmiségi hang...


ITT OLVASHATÓ

FOCI ÉS ORBÁN FÓBIA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.17.


Nagy érdeklődéssel olvasom az egyre tüzesebb publicistákat, akiket magával ragad a házmesterek lelkesedése, mivel indokolják, hogy a diktatúra jelképének számító futballért és az Orbán-rendszert igazoló futballeredményekért szurkoljunk.

A magam részéről óvtam a demokratikus ellenzéket, hogy besétáljon az Orbán által állított futballnacionalizmus csapdájába. Azt állítottam, hogy Orbán a maga oldalára állítja az egész országot. A futballba ölt pénznek ez volt a célja. Tudta, ha egyszer lesz egy győzelem (és nem lehet mindig csak veszíteni), a magyarok mindent odadobnak a futballal megszerezhető nemzeti büszkeségért. Először frusztrálja őket, majd egy hamis pótlékot.

Orbán rendszerében a futball olyan, mint a jó és a gonosz tudásának fája volt az Éden kertjében. Ott a kísértő, hogy vegyél róla. Egyed, édes, ízes, végre örülj valaminek, ne félj, ettől nem lesz semmi bajod. Akik agitálnak, hogy ez nem Orbán csapata, ez nem változtatja meg a viszonyt Orbán-rendszeréhez, olyanok, mint Éva, aki levette, harapott belőle, és adott Ádámnak is. A következmény ismert, függetlenül attól, mit mond róla Éva. Akik leszakítják Orbán fájáról ezt a gyümölcsöt, úgy járnak, mint Ádám és Éva. Eladják magukat a gonosznak, és többé nem szabadok. Rabszolgasorsba süllyednek.

Azt is állítottam, hogy aki ebbe a csapdába besétál, többé nem lesz ugyanaz, aki volt. Nem lesz az Orbán-rendszer elutasítója. Befészkeli magát a megalkuvás a szívébe. Esküdöztek sokan, hogy attól ők még az Orbán-rendszer ádáz ellenfelei maradnak. Egy ilyen fogadkozónak azt mondtam, hogy mielőtt a kakas szól, háromszor fogja megtagadni az elvszerű, megalkuvás nélküli ellenállást...

ITT OLVASHATÓ

8 ÉRV A POLITIKUSOK ELMEORVOSI VIZSGÁLATA MELLETT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.18.


1. A Magyar Nemzeti Bank negváltoztatta a címét, ezzel együtt természetesen a kapuja felett elhelyezett házszám-táblát, a bélyegzőket a levélpapírokat, gondolom a különféle hatósági nyilvántartásokon is átvezették a változást - ezentúl a Nemzeti Bank címe 1054. Budapest, Szabadság tér 9.
Az épület ugyanaz, a funkció ugyanaz, mindössze a bank elnökének beteges irtózása a nyolcas számtól volt az, mely a változtatást indokolta.
Nem szívesen írok le ilyet, de ilyen egy normális országban nem történhetne meg.
Azt gondolhatja az átlag választópolgár, hogy neki aztán mindegy, mint a tarlónak, hogy melyik liba pottyant rá, de ez azért nem így van, hiszen ez az ember az ország pénzének kezelője, rengeteg dolog múlik rajta, mely közvetlen hatással lehet bármelyikünkre, hogy csak a legkézenfekvőbb példát említsem, itt van mindjárt az infláció, mely ugyan a kormány szerint nincs, viszont a piacra járó háziasszonyok szerint mégiscsak van.

2. Az normális dolog, hogy a politikus lop, mint a szarka, de az azért mégiscsak bomlott elmére vall, hogy úgy tünteti el a Nemzeti Bank éremgyüjteményének egy részét, mint Rodolfó tette ezt a kiválasztott áldozat pénztárcájával, és még a média érdeklődésére sem ad valamiféle választ, például, hogy hazavittem! Közöd?
Azt azért mégiscsak sejtheti, hogy bármikor is kerül kormányra az ellenzék, akkor felelnie kell, és nem csak erre az egy kérdésre.

3. Az is normális dolog, hogy a közpénzt megpróbálta átkonvertálni magánvagyonná úgy, hogy az általa irányított jegybank alapítványokat tett, az alapítványok vagyonából pedig ingatlanokat vásárolt.
Azt gondolhatja a választópolgár, hogy neki ez mindegy, hiszen a pénz megvan, az ingatlanokat pedig nem lehet kitolni az országból.
Nem is lehet, de például eladni, vagy kilencvenkilenc évre béreadni nagyon is lehet, méghozzá olyan áron, melyet az eladó és a vevő kialkudnak egymás között, és tovább senkinek semmi köze az ügylethez, minden szabályos és jogszerű.
Szerintük
...

ITT OLVASHATÓ