2016. március 9., szerda

VÁLSÁGHELYZET VAN, SZÁMÍTSUNK A LEGROSSZABBRA!

24/7 ONLINE
Szerző: Jablonka Richárd
2016.03.09.


Az a gyanús, ami nem gyanús. Semmi sem történik véletlenül kishazánkban. Ha Pintér Sanyi bácsi migrációs válsághelyzetet hirdetett, akkor annak oka van. Képzeljük csak el, milyen visszhangja lenne a belügyminiszter bejelenésének, ha a rendkívüli állapot csak úgy lógna a levegőben, és ugyanúgy menne tovább minden. Valami készül, és a Fidesz már pontosan tudja, mi lesz az.
Kezdjük ott, hogy miért nem meglepő egy migrációs válsághelyzet Magyarországon! Ugyebár a menekültek a tavasz beköszöntével nagyobb hullámokban érkeznek Európába, ezt mindannyian tudjuk, hiszen ha eddig a veszélyzónában is, de nem halálra fagyva vészelték át a telet. Az időjárás már kedvezőbb, így számíthatunk arra, hogy több migráns hagyja el a hazáját egy jobb élet reményében. A mérleg tehát e tekintetben Pintér felé hajlik. Vannak azonban furcsaságok is ebben a bejelentésben.
Nem kell olyan messzire mennünk a múltban, hogy felidézzük a Keleti pályaudvar környékén történteket. Tisztán emlékszem, hogy amikor leszálltam a vonatról, és végighaladtam az aluljáróban, lépni nem lehetett a plédeken ülő családoktól. Akkor mindannyian azt gondoltuk: hát igaz. Itt vannak, sokan, ezren, tízezren, és Isten tudja, mit fogunk kezdeni ezzel a helyzettel. Később aztán üzentek Németországból és Ausztriából, hogy képesek befogadni menekülteket, ezért a vonatok elindulhattak, a nemzetközi jegypénztárakban hosszú sorok kígyóztak, hiszen szó sem volt arról, hogy a migránsoknak ne kelljen menetjegyet váltaniuk az utazáshoz.

ITT OLVASHATÓ

HÁZTARTÁSBELI VAGYOK ÉS JÓL ÉRZEM ÍGY MAGAM

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Zizik
2016.03.09.


Az előző héten kérdeztetek néhány dolgot, amire nem akartam csak pár szavas választ adni, így most kifejtem. Szóval jelenleg otthon vagyok htb-ként és ezen nem is akarok változtatni. Tényleg minden elismerésem azoknak, akik össze tudják egyeztetni a gyerekezést a munkával, nekem ez nem megy. Valószínűleg azért sem próbálom ezt meg, mert nem vagyok rászorulva. Öt éve vagyok otthon, és nekem, illetve a férjemnek is (meg persze a kislányomnak is) ez így jó. Nem tartom magam egy ezo-bio-öko anyunak, de odafigyelek arra, hogy mit eszünk, illetve próbálok a lehető legtudatosabban élni. Éppen ezért rengeteg időt töltök a konyhában, a legtöbb dolgot magam készítem el. Sajnos kertünk nincs, így a zöldség-gyümölcsöt a boltból veszem, ha akciós, akkor biót, ha nem, akkor a számomra legmegfelelőbb ár-érték arányút. Volt egy nagy konyhakertünk, ahol mindenfélét termeltünk, szigorúan tudományos alapon (apukám vegyész volt), így tudom, hogy melyik növénynek hogy kellene kinéznie, ha normális lenne. Épp ezek miatt a boltban is általában nem kevés időt töltök, míg mindent kiválasztok.
Takarítani utálok, de a koszt sem szeretem, így itt a saját magamra alakított FlyLady rendszert alkalmazom, vagyis alkalmaztam a terhességemig, most felborult minden, de majd visszaáll, ha normalizálódik a helyzet.

ITT OLVASHATÓ

A TAHÓSÁG SZUVERENITÁSA

JEHU BLOGJA
Szerző: Jehu
2016.03.09.


Önkényuralom soha, önkényurak csak nagyon ritkán rokonszenvesek: Magyarország mai urai ráadásul tahók is. Persze, ha lesz rá idejük, a második generáció már valamelyest kikupálódhat...Ha az EU 28 tagországának kormányából 27 mondaná a migránsoknak, hogy „ide nem teszi be a lábát egy se", csak – erejéhez mérten vagy kissé jobban is – Magyarország segítene a menekülteken, büszkék lehetnénk hazánkra. Ám a helyzet úgy áll, hogy valamilyen – erősen korlátozott – módon minden állam befogad majd „bevándorlókat", csak Magyarország és esetleg Kedves Vezetőnk új haverjának, a borzalmas Ficonak országa nem... A csehek már e tekintetben kihátráltak a V4 reakciós, embertelen „szent szövetségéből", s bizonnyal megteszik majd a lengyelek is.

Egyedül a magyarok arca éghet a szégyentől. Mert az országra telepedett önkény óvja a maga szuverenitását: senki se szabja meg, mit és hogyan tegyen! Még abba se nagyon szóljanak bele, hogy az EU-tól kapott milliárdokat hogyan használja föl – hát még a migráncsügybe meg a melegjogokba...

ITT OLVASHATÓ

MINEK LESZ WELLNESSBUNKERE A MATOLCSY FÉLE ALAPÍTVÁNYNAK?

MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondo
2016.03.09.


Böngésszen MNB igazgatósági határozatokat, amíg még megteheti! (Átlátszó)
Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa (444)
Így költenek a legnagyobb közbeszerzők – interaktív térkép (K-Monitor)

Ha van 3 perced:
Böngésszen MNB igazgatósági határozatokat, amíg még megteheti!A Matolcsy-korszak első 13 hónapját összegző jegybanki iratlista került nyilvánosságra egy közérdekű adatigénylés és egy jogerős bírósági ítéletet követően. Így nyomon követhetővé vált a hírhedtté vált jegybanki alapítványok kistafírozása. Az MNB-törvénymódosítás megszavazásakor elhangzott érvelés is végleg összeomlani látszik. (Átlátszó)
Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványaA jegybankhoz tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) komfortossá tenné az Úri utca 72. alatti ingatlanhoz tartozó bunkerrendszert. Ennek költsége nem, csupán az ingatlan vételára ismert – 795 millió, közpénz jelleggel bíró forintot fizettek érte. A mostani átépítés költségeit az MNB-titoktörvény miatt valószínűleg nem fogjuk megtudni. (444)
Így költenek a legnagyobb közbeszerzők – interaktív térképHárom év 16 ezer közbeszerzési hirdetménye egyetlen adatbázisban. Több magyar civil szervezet fogott össze, hogy felderítsék a közbeszerzésekkel kapcsolatos korrupciós kockázatokat. Az eredmény lesújtó: az ajánlati felhívások 90 százaléka legalább három okból gyanús. Több milliárd forint vándorolhatott kétes hátterű nyertesekhez. (K-Monitor)
Hivatalos papír cáfolja Farkas Flórián állítását
Hosszú évek után végül egy közérdekű adatigénylés hatására lehetett megtudni, hol érettségizett az ismert roma politikus. Farkas maga árulta el, hogy esti tagozaton végzett a Budakalász Gimnáziumban, 2001-ben. Erről azonban nem sokkal később kiderült, hogy nem lehet igaz. (MNOIndex)
Máris 22 feljelentés a kopaszok álldogálása miatt
Elég változó annak a megítélése, hogy mi is történt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében, amikor a szocialisták nem tudták érkeztetni a népszavazási beadványukat. Az ügyben mindenesetre máris 22 feljelentés érkezett, és el is indult az eljárás választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. A kopaszok egyelőre ismeretlenek. (Átlátszó)

ITT OLVASHATÓ

A KIRÁLY BESZÉDE MÁRCIUS 15.-ÉN

MOST & ITT
Szerző: Föld S. Péter
2016.03.09.


A Most & Itt blog megszerezte Orbán Viktor március 15-i, Múzeum kertben elmondott beszédét. A beszéd annyira tartalmas, hogy helyszűke miatt csak a rövidített változatát tudjuk közölni. A miniszterelnök a teljes szöveget a március 15-i nemzeti ünnepen olvassa fel.

Tisztelt ünneplők, barátaim!


Engedjék meg, engedjétek meg, hogy mint a vőlegény a nászéjszakán, én is rögtön a lényegre térjek. Nem véletlen, hogy éppen ma ilyen szép napos idő van, (szakad az eső – a megfelelő aláhúzandó). Az időjárás is velünk van (ellenünk van – a megfelelő aláhúzandó.)

Bármilyen is ma az idő, ez sem tántoríthat el bennünket attól, hogy tovább menjünk a magunk által kijelölt úton. Bárhová is vezet ez az út, ez a mi utunk.

Ellenfeleink, akik számosan vannak, (fütty, bekiabálások: abcúg Brüsszel, dögöjjé’ meg Soros a bérenceiddel együtt), azt mondják, hogy maffiakormány vezeti ma Magyarországot. Hogy mi ellopjuk azt, ami a magyar embereké.

Nézzetek mélyen a szemembe és válaszoljatok: úgy nézek én ki, mint aki ellopja azt, ami a tiétek? Már mondom is a választ: igen, maffiakormánya van ma Magyarországnak! Igen, szétlopjuk az országot!


És most tegyétek a szívetekre a kezeteket: jobb lenne, ha nem mi, hanem mások lopnának el mindent? Inkább mi lopjuk el a ti pénzeteket, mintsem mások, idegenek tegyék azt. (Fütty, bekiabálások: vesszenek a migráncsok).


ITT OLVASHATÓ

MENEKÜLTÜGY: IDÉN IS MEGMENTI A KORMÁNY?

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON
Szerző: Tóth Csaba
2016.03.09.


Tavaly év elején a menekültellenes kampány húzta ki a gödörből a kormányt. Orbán most is bajban van, és újra a migránsokkal való riogatással próbál javítani. Menni fog neki?

A kormányoldal szempontjából 2016 eleje kísértetiesen kezd emlékeztetni a tavalyi év első hónapjaihoz: csökkenő támogatottság, magára találó ellenzéki mozgalmak, korrupciós ügyek és kormányzati tehetetlenség nehezíti a Fidesz helyzetét. Egy évvel ezelőtt a kormányoldal a menekültválság tematizálásával oldotta meg belpotikai problémáit – és a jelek szerint most is erre készül. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy a menekültügy 2016-ban is olyan jolly joker lesz, mint volt tavaly...

ITT OLVASHATÓ

KUVASZOK, KOMONDOROK, VALAMINT A NEANDERISTA PANASZAI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.03.09.


Úgy fedezi fel a média orbánúr kuvaszát, mintha ő oly nagy vaszisztdasz volna, holott pedig. Ez a jótét lélek, akit állítólag évekkel ezelőtt agyba-főbe vertek, s emiatt elveszítette a fél szeme világát, ott lakik a világ közepén, és most fogózkodj meg nyájasom, nem is Felcsútnak híják a csodát. Pár grammnyira odébb azért és csupán.

Viszont sok házakban. Baj van a látáscsökkent kutyákkal minálunk, aki vak, az asszonyt ver, aki félig, ő pedig kastélyokra nyitja a látók szemét. Aztán, mintahogy az kitetszik, amikor az enimelszek világából a homo sapiens eresze alá ér a történet, azonmód, rendje-módja szerint el is hal, mert pincsi is szerepel a mesében, akit pedig poltnak hínak...

ITT OLVASHATÓ

RABOK LEGYÜNK VAGY BARBÁROK?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Bruck András
2016.03.09.


Még ez sem úgy van.

Mostanáig egész Magyarország úgy tudta, hogyha nincs Pesten, akkor szerénynek mondható felcsúti házában lakik. És bár a tipikusan méltatlan magyar sorsba belehalt Ferenczi Krisztina már megírta, csak most kapta fel a sajtó, hogy valójában pár kilométerre odébb, Hatvanpusztán van az igazi kecó, de az már csöppet sem szerény: a birtok 13 hektár, öt szépen felújított, kastélyszerű épülettel. Meg fényűző bejárat helyett megtévesztésül csak egy rozsdás kerítés. És még azt se lehet pontosan tudni, mindez kié, melyik családtag nevén van.

Apa, fia, lánya, neje, veje – végül is nem mindegy? Feltárult Magyarország kirablásának és becsapásának még egy újabb szelete.

Meglepő?

Tényleg meglep még valakit, hogy az életnek nincs egyetlen szeglete, ahol az ország lakossága az igazságot hallaná a magyar miniszterelnöktől? Vagy, ami azt illeti, a hatalom bármelyik emberétől. Mert hiszen kivétel nélkül mindegyik úgy hazudik mint a vízfolyás.

De csak magunkat okolhatjuk a sorsunkért, meg se próbáltuk kikényszeríteni a hatalmon lévőktől, hogy tisztességesen, erkölcsösen, a javunkra, a nemzet felemelkedéséért ténykedjenek.

Bambák voltunk és gyávák...

ITT OLVASHATÓ

BARLANGFÜRDŐ BUDÁN

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.03.09.


Kérem szépen, nem tetszettek még hallani? Mória Középföldéről a budai Várba költözik, törpök nem lesznek benne, csak balrog és szauna meg mindenféle wellness. (Ezért a mondatért valószínűleg kínhalálra ítélne Arany János, úgy hemzseg az idegen szavaktól, de nem tehetek róla: ezeket a fogalmakat képtelenség máshogyan körülírni.) Szóval, az a lényeg, hogy kifúrjuk a Várhegyet.

Kifúrjuk, mégpediglen felülről lefelé, építünk beléje mindenféle medencéket és szaunákat, aztán az egész a Nemzeti Bank tulajdonába kerül, és Matolcsy lesz a fürdőmester, kap majd egy sípot is, arra az esetre, ha valaki rendetlenkedne, ott fog majd fütyörészni a föld alatti medence partján. Mindeközben a vízben magvas geopolitikai tanulmányok születnek majd, lehetőleg fájdalommentesen, ugyanis az egész wellness-központ ezért épül.

Neme, kérem, nem ittam, és nem is szívtam semmit, ez maga a hír. Én magam tegnap este találkoztam vele a 444-en , ők sem akarták elhinni, de tisztességesen közzétették legalább. Hát lássuk, mit tudunk:

ITT OLVASHATÓ

ORSZÁGOS VÁLSÁGHELYZET

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.03.09.


Valaki megvádolhatta Magyarországot, mert egy reggel nyugtalan álmából arra ébredt, hogy ágyában óriási, csúf válsághelyzetté változott.

Egyébként minden olyan volt, mint máskor. Az emberek dolgoztak, és szidták a munkájukat, a gyerekek tanultak, és szidták az iskolát, a politikusok loptak, és szidták a tolvajokat. A vonatok késve közlekedtek. A vonatok mindig késve közlekedtek.
 

Ez így nem mehetett tovább.

A kormány válságstábot hívott össze. A válságstáb finom, régi konyak
okat és ledér táncosnőket fogyasztott, majd estefelé nagyobb adag pizzát rendelt, hozzá szódabikarbónát. Biztos, ami biztos...

ITT OLVASHATÓ

AZ OKTATÁSBAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN MIKOR RENDEL EL VÁLSÁGHELYZETET A KORMÁNY?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.09.


Amikor elolvastam a hírt, hogy a kormány az egész ország területére kihirdette a „migrációs válsághelyzetet”, éppen harangoztak, és elhúzott egy rendőrautó a ház előtt. Félelmetes volt, beleremegtem, mint Orbán Viktor vétójába.

A kormány az egész ország területére „migrációs válsághelyzet” jelentett be, mivel a lezárt balkáni útvonal országaiban – Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában – is maradtak menekültek, és a kormány szerint nem tudni, ők mit csinálnak majd. Mondjuk azt speciel tudjuk, hogy nem Nógrádon és Borsodon, meg Szabolcson keresztül törnek be Magyarországra nőket erőszakolni, így ha csak nincs a szlovák választások eredményével összefüggésben a mostani helyzet, vagy nem került elő hirtelen a 100 ezer ukrán és több ezer kopt keresztény, akit Orbán Viktor befogadott és azóta se találja őket senki, akkor az országos válsághelyzet kicsit értelmetlennek tűnik. Minek is ad jogot arra a kormány magának, hogy Nógrádban bevethető legyen például a katonaság, vagy korlátozható legyen a gyülekezési jog? Ennyire berágtak a salgótarjáni polgármesterválasztás után?

ITT OLVASHATÓ

TÖRVÉNYI FELTÉTELEK HELYETT SPEKULÁCIÓS ALAPON ELRENDELT VÁLSÁGHELYZET

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: majkahusty
2016.03.09.


A migrációs válsághelyzet a menedékjogi törvényben foglalt feltételek alapján a kormány ma kizárólag akkor hirdethetné ki, ha:
 • - A megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be (vagy a megelőző két hétben napi 750, vagy egy hétben napi 800 menedékkérelmet regisztráltak volna átlagosan), vagy
   
  - A tranzitzónákban a megelőző egy hónapban napi átlagban 1000 fő tartózkodott volna (vagy a megelőző két hétben napi 1500 vagy egy hétben napi 1600 fő tartózkodott volna átlagosan), vagy
   
  - Olyan migrációval összefüggő körülmény alakult ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha az adott település közelében befogadó állomás található és ott zavargásra vagy erőszakos cselekményekre kerül sor.
Ehhez képest:
 • Februárban összesen 2175 menedékkérelmet nyújtottak be (a válsághelyzet kihirdetéséhez nagyjából havi 15 000 kellene).
 • Az elmúlt hét napban a rendőrség hivatalos statisztikái szerint összesen 906 megfelelő papírokkal nem rendelkező migránst fogott el, és közülük is sokan nem kértek menedéket (a válsághelyzet kihirdetéséhez legalább heti 5 600 kérelem kellene).
 • A létező négy tranzitzóna összesített kapacitása nem haladja meg a néhány száz főt, ráadásul a négyből kettő az elmúlt hetekben folyamatosan üres volt. Így fizikai képtelenség, hogy a tranzitzónákban napi átlagban több mint 1000 fő tartózkodott volna az elmúlt hónapban.
 • Egyetlen hazai menekülteket befogadó állomáson vagy menekültügyi fogdán sem volt zavargás, nagyobb erőszakos cselekmény az elmúlt hetekben, semmilyen olyan körülmény nem ismert, ami a törvény által megkövetelt „közvetlen veszélynek” minősülhetne...
ITT OLVASHATÓ

A KORMÁNYZAT SZERINT A MIGRÁNSOK AZOK OLYANOK, HOGY LEZÁRT ÚTVONALON IS TUDNAK KÖZLEKEDNI

B1 - A BLOGOK ITT KEZDŐDNEK
Szerző: nickgrabowszki
2016.03.09.


Ennél nagyobb migránsügyi kamut még nem látott a héten.

Illetve de, egyet azért igen, amikor Kovács kormányszóvivő azt hazudta, Orbán miniszterelnök megvétózott valamit a hétfői EU-csúcson. Persze gyorsan kiderült, hogy szó sem volt vétóról, Merkelig bezárólag mindenki cáfolta, ezért előálltak gyomostantól lezértuk.rsan egy másik erős állítással. Személyesen Orbán szájából hangzott el az ET-ülés után, hogy a nyugat-balkáni útvonalat. Már a menekültútvonalat. Ez az, ami Magyarországon is keresztül vezet. Ugyanezt tartalmazza az ET statmentje is.

"A nyugat-balkáni útvonalon az irreguláris migránsok áramlása mostanra megszűnt".
Ez amúgy kétségtelenül igaz. Kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé menekültekkel.
Most ott tartunk tehát, hogy
 • Magyarország tavaly ősz óta nem része a nyugat-balkáni menekültútvonalnak (ezt maga Orbán miniszterelnök deklarálta még októberben)
 • a nyugat-balkáni útvonalat lezárták (ezt Orbán és az ET-statement is deklarálta)
 • az útvonal ténylegesen is lezárult.
ITT OLVASHATÓ

MAGYAR NEMZETI VÁLSÁGHELYZET

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.03.09.


Bizserget a tavasz. Megnyílnak a laktanyák, a határra vezénylik a rendőröket és a katonákat. Egy percig sem vonom kétsége az intézkedés létjogosultságát, mindazonáltal a fegyveres testületek dörgő léptei jótékonyan nyomják el a Magyar Nemzeti Bank és az Országos Roma Önkormányzat körül dúló csatazajt. Is.

Huszadrangú kérdés, hogy az ORÖ-t régebben elnöklő Farkas Flóriánnak melyik asztalfiókban lapul az érettségi bizonyítványa. Sokkal inkább érdekes, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kénytelen visszakérni 1,6 milliárd forintot, amit éppen a cigányság felzárkóztatására kellett volna költeni. Tőlem Farkas kubikos is lehetne, ha azt látnám, hogy ez az összeg a romák ezreinek nyújtana támaszt és képezne hidat a munka világába. Szégyen, hogy ezekben az ügyekben a rendőrség és a NAV-vizsgálat is folyik, nem beszélve mindennek az erkölcsi súlyáról, ami egy olyan politikust terhel, aki amellett, hogy 14 éve országgyűlési képviselő, még miniszterelnöki biztos is. Olyan ember, akitől a romák tragikusnak is bőven nevezhető munkaerőpiaci pozíciójuk javítását várnák el. Ehelyett...

ITT OLVASHATÓ

BÚCSÚ A BEATLES "KARNAGYÁTÓL" - SIR GEORGE MARTIN EMLÉKÉRE

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.03.09.


1962-őt írunk. Egy tehetséges, négy tagú liverpooli banda éppen megéli első nagy kirúgását: a Decca lemezcég producerének nem elég jók, ráadásul vidékiek, inkább egy londoni csapattal szerződik. Menedzserük azonban nem nyugszik, beajánlja őket a konkurens EMI-nak, amely éppen akkor indít el egy könnyűzenei cimkét, a Parlophone-t. Ennek klasszikus zenei indíttatású igazgatója, aki korábban komolyzenei, valamint színházi- és rádiófelvételek lemezen való megörökítésével foglalkozott producerként, fantáziát látott a fiúkban. Nemcsak szerződtette őket, hanem közös karrierjük végéig, sőt, azon túl is rengeteget tett azért, hogy a bennük lévő romlatlan őstehetséget kiteljesítse.

Ez az úriember távozott most el: életének 91. évében meghalt Sir George Martin, a Beatles producere, hangszerelője, atyai jóbarátja.

Ha Brian Epsteinnek fáradhatatlan menedzserei munkájáért járt ki az „ötödik Beatle” kitüntető cím, akkor George Martin még inkább az volt, hiszen ő volt a felelős az együttes lemezeinek megszólalásáért. Mivel a Bogarak valamennyien ösztönös zenészek voltak, kottát sem tudtak olvasni, ugyanakkor egészen egyedi dallam- és ritmusvilág volt a fejükben, Martin keze alatt fokozatosan csiszolódtak, zenéjük egyre elmélyültebb lett. A Mester, aki a Beatles-szel való első szerződést egy demo-felvétel nyomán kötötte és ennek értelmében „minden eladott lemezért egy penny-t osztanak szét a tagok között”, nem csupán a hangszereléseket agyusztálta, hanem egy idő után gondoskodott a különleges hangszerekről: vagy ő szólaltatta meg őket, mint például a csembalót az In My Life-ban, vagy pedig rangos művészeket kért fel egy-egy szóló feljátszására (így kerül a híres kürtművész Alan Civil a For No One-ra), ha kellett vonósnégyest hozott (Eleanor Rigby) vagy nagyzenekart (A Day In The Life), de ő volt a felelős olyan modern kísérletekért is, mint a Strawberry Fields Forever zárótétele. Nélküle valószínűleg soha nem lett volna olyan tökéletes a Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band, amelyet 49 évvel megjelenése után még ma is minden idők egyik legjobb albumának tekintenek. (Amikor ezeket a sorokat írom, éppen ez a lemez szól mögöttem, hangjait olyan magáról értetődően nyelem el, ahogyan levegőt veszek…).

ITT OLVASHATÓ

A GROUPAMA ARÉNÁT MŰKÖDTETŐ FRANCIA CÉG VÁLLALTA MAGÁRA A KUKKOLÓS VIDEÓT

VASTAGBŐR BLOG
Szerző: 
2016.03.09.


Valakinek el kellett vinnie a balhét. A szerep a stadiont üzemeltető francia cégre jutott, aminek az a Vámos Zoltán az ügyvezetője, aki korábban az FTC Zrt. kommunikációs igazgatója volt.

Tegnap tettük ki azt a videót, ami a Groupama Aréna hivatalos Facebook-oldalán jelent meg nőnap előestéjén, és ami a hétvégi Fradi-Felcsút meccset reklámozza úgy, hogy egy férfi a kulcslyukon keresztól kukkolja az átöltöző bírónőt.
Nem sokkal később levelet kaptunk a Groupama Biztosítótól, miszerint
“A videó nem a Groupama Aréna, hanem a Ferencvárosi Torna Club alkotása volt (…) Az oldalon megjelent, hétvégi fordulót népszerűsítő videó tartalma a Groupama Biztosító cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen. Tartalmáról és nyilvánosságra hozataláról társaságunknak nem volt tudomása.”
ám nem sokkal később a Fradi is letagadta, hogy köze lenne a szexista reklámhoz:
“1. A videót NEM az FTC rendelte meg, a videó NEM az FTC műve.
2. A videó NEM tetszik nekünk.

ITT OLVASHATÓ

TŰZSZÜNET: AZ USA ÚJRAINDÍTJA A SZÍRIAI TERRORSZERVEZETEK KIKÉPZÉSÉT

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Lowoa
2016.03.09.

Az Amerikai Egyesült Államok arra használja a Szíriában öt évi háború után elért fegyvernyugvást, hogy újra felépítsen egy mesterséges, külföldről vezérelt fegyveres ellenzéket.
Lloyd Austin tábornok, az amerikai hadsereg közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős parancsnokságának (Centcom) vezetője kedden nyilvánosanbejelentette, hogy újraindítják a szíriai “mérsékelt lázadók” kiképzését. A mintegy 500 millió dollár kezdeti forrásból működtetett program keretén belül kiképeznek és felfegyvereznek szíriai ellenzéki csoportokat, a hivatalos indoklás szerint annak érdekében, hogy azok harcoljanak a terroristák ellen. Austin szerint az új programban kevesebb embert toboroznak, de kiképzésük alaposabb lesz, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a “minőségre”.
Ahogy korábban az amerikai légierő bombázásaihoz, az Egyesült Államok a “terroristák ellen harcoló” “mérsékelt ellenzék” kiképzéséhez sem kapott engedélyt Szíria legitim kormányától. ITT OLVASHATÓ

A DOLLÁR ÉS A FDELTÖREKVŐK SZENVEDÉSE

ALAPBLOG
Szerző: SUSZTER
2016.03.09.


A feltörekvő piacok szenvedésének egyik legfontosabb okát két szóban össze lehet foglalni: amerikai dollár. A Fed pénznyomtatásának végével elindult a dollárbika, melyet a kamatemelési várakozások, illetve a reálgazdasági kereslet növekedése fűtött, és amely bő húsz százalékkal emelte a dollár világpiaci értékét a BIS széles devizakosarával szemben 2014 ősze és a mai nap között.
A reálgazdasági kereslet megnövekedésének okait kutatva két tényezőt találunk a háttérben. Az első a talpra álló amerikai gazdaság, míg a másik a feltörekvő piacokon bekövetkezett, úgynevezett short squeeze, azaz a shortosok kiszorítása. Előbbi alatt azt értem, hogy ha több áru kerül egy adott piacra (stagnáló árak mellett), úgy a tranzakciók összvolumene is megnövekszik, és ezen tranzakciókhoz több fizetőeszközre van szükség. Utóbbi, shortos tevékenységet nem úgy kell elképzelnünk, hogy a fejlődő világ egy az egyben otthon spekizett a fotelből a dollárral szemben. Itt az eredendő bűn kifejezés pénzpiaci jelentését érdemes figyelembe venni. A feltörekvő gazdaságok számára a saját devizájukban felvett hitelnél vonzóbbnak tűntek az alacsonyabb kamatszint miatt látszólagosan olcsóbb világpiaci devizák. Ami nálunk a svájci frank volt, az máshol a dollár. 

ITT OLVASHATÓ

AZ IMF KÉPVISELŐJÉT ÉS EGY AMERIKAI KATONATISZTET IS GYANÚSÍTOTTKÉNT HALLGATNÁK MEG A KÉMÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ.HU
Szerző: Csikász Brigitta
2016.03.09.


Szellemi közösségként, baráti társaságként emlegették a tanúk azt a Birodalom elnevezésű „szervezetet”, amelyhez a nyomozó hatóságok gyanúja szerint az USA-nak és az IMF-nek kémkedő Maxin Norbert és gyanúsított társa, B. Béla tartozott. Az Átlátszó birtokában lévő nyomozati anyagok alapján az ügyről ennél több nem is derül ki, az iratok nagy része más eljárásokhoz kapcsolódik, és a tanúként meghallgatottak sem tesznek említést a gyanúsítottaknak felrótt hírszerző tevékenységről. Ellenben beszéltek fideszes politikai körökkel való kapcsolatról, ismert üzletemberekkel folytatott tárgyalásokról, valamint Maxin Norbert értékes műgyűjteményéről, és annak eltüntetéséről.

Kísérletet tesz a rendőrség arra, hogy gyanúsítottként hallgassa ki a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) kémkedés miatt folyó büntetőeljárásban az IMF volt magyarországi képviselőjét, Irina Ivasenkót, és egy korábban az USA budapesti nagykövetségén állomásozó amerikai katonatisztet, akik egyébként diplomáciai mentességet élveznek – mondta az Átlátszónak Kertész Gusztáv, a legújabb kémkedési ügy főszereplője, Maxin Norbert védőügyvédje.
Megjegyezte, mivel ügyfele és társa a nyomozók szerint nekik adott át olyan dokumentumokat, amelyek az ország biztonságát és érdekeit veszélyeztetik, logikus, hogy ők is érintettek az ügyben, amelyben csak gyanúsítottként lehet őket kifaggatni. Ezt támasztja alá az NNI azon, az Átlátszó birtokában lévő jelentése, amelyben arról írtak több mint egy évvel ezelőtt, hogy a nagykövetségen állomásozó amerikai katonatiszt és Irina Ivasenko is „tényállásszerű cselekményt követtek el”,  szerepüket vizsgálni kell.


ITT OLVASHATÓ

TARLÓS NEM ÉRTI, HOGY ÉRTI

KÉNYSZERBAGOLY
Szerző: Kényszerbagoly
2016.03.09.


Tarlós nem egy Einstein. Szegénynek nem lehet könnyű észben tartani, hogy éppen melyik kormánytaggal vívja látszatcsatáit a főváros szabadságszerető lakosságának megvezetése érdekében. Feladatát eddig jól teljesítette, a sokpártot megjárt szőke herceg - némi Kávé inspirálta választási törvény buherálással - stabilan hozta ülepe alá a főpolgármesteri széket, melyért cserébe a sok-sok hercegi nem-nem Kávé füléig érve mindig igenné szelídül. Ha jól viselkedik, és feltartott ujjával helyesen méri be a szélirányt, akár az aktuális belső kör külső pereméig is felkűzdheti magát a "mondj egy ötletet, csinálok belőle törvényt" pozicióba.
"Aki felfelé nyal, az lefelé tapos", hirdeti a piréz közmondás, és ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Budapest első embere, hol dugódíjjal, hol biciklis KRESZ-vizsgával, hol a százfelől sanyargatott nyugdíjasok ingyenutazásának elvételével fenyeget.
A "vagyok olyan legény,mint te" legújabb szép példája az autósok megleckéztetésére kieszelt új fővárosi parkolási rendelet volt. Ez abból indult ki, hogy Rómeó találkozik Júliával (mindketten autóval szöknek el otthonról), de csak egy parkolójegyet vásárolnak, mondjuk a lány autójára. A szerelmi légyott után viszont Rómeó is bemutatja az inkriminált jegyet az önkormányzatnál, így semmis a piros csomagban rejlő büntetés.

ITT OLVASHATÓ

TÖRÖKUGRATÓ, AVAGY ENNYIKE

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.03.09.


A hírterjedés mechanizmusa tehát a következő:

1.    Kovács Zoltán világgá tweeteli a hamis információt.

2.    Havasi Bertalan tájékoztatja az MTI-t, és senki mást.

3.    Az MTI hírek sorozatát bocsátja ki az ügyben a fentemlített urakra hivatkozva.

4.    Televíziós műsorok indulnak, a képernyőn feltűnik Kovács Zoltán és magyaráz.

5.    Az ellenzék elhiszi a hírt, és támadja a lépést.

6.    Az ellenzék egyes tagjai rájönnek, hogy álhírrel van dolguk, velük az ellenzék más tagjai vesznek össze, akik mereven ragaszkodnak a pár perccel korábban kialakított, téves állásponthoz, mert az könnyebb, mint alkalmazkodni a változó helyzethez.

7.     Az ellenzék összevész saját magával és elvonul marakodni.

8.     Az átlagos tévénéző, rádióhallgató, sajtófogyasztó az egészből reggelre csak annyira fog emlékezni, hogy „Orbán megvétózta a törökök betelepítését”. Esetleg összekeveri az egészet a mohácsi vésszel is.

A hadjárat elérte célját, a tények már senkit sem érdekelnek, a köztudatban megjelent a kimondott vétó fogalma – akkor is, ha a kicsi kutya sem mondta ki, legfeljebb fenyegetőzés szintjén került szóba. A Fidesz megint (vissza)szerzett magának néhány szélsőjobboldali szimpatizánst, akik ugyan távolról sem értik, miről van szó, de ez távolról sem zavarja őket.

Hölgyeim és uraim, a hírmanipuláció magasiskoláját mutatta be önöknek a Kovács-Havasi-MTI-csapat, a jövőben így tessenek hitelt adni a korábban biztosnak tekintett hírforrásoknak. Ráadásul az benne a tragédia, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az MTI szándékosan hazudott… de hogy lehet szándék nélkül hazudni?

ITT OLVASHATÓ

MNB BOTRÁNY: 250 MILLIÁRD FORINT KÖZPÉNZ NYOMÁT TÜNTETNÉ EL FIDESZ?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.03.08.


Miután a bíróság úgy döntött, hogy az MNB-nek ki kell adnia az adatokat arról, hogy mire is költik alapítványaik a közpénzeket, a Fidesz nem habozott, hogy felülírja a bíróság döntését, újabb szöget ütve a magyar demokrácia koporsójába és az információszabadságba. 

Ahogyan már többször is megírtuk, a Magyar Nemzeti Bank átláthatatlanul és ellenőrzés nélkül tolt bele alapítványaiba több százmilliárd forintot, a közpénzekből pedig luxus ingatlanokat, műkincseket vásároltak, valamint a várnegyedben borbolt és étterem megnyitását is tervezik. 

A jegybank mindig is tagadta, hogy közpénzekről lenne szó, bár maga Matolcsy György is kijelentette korábban, hogy közpénzekből épül a közvagyon, majd végül a bírósági döntés is alaposan kitért rá, hogy miért is közpénz az a pénz, amelyet az MNB most már törvényi erővel átláthatatlanul készül elszórni...

ITT OLVASHATÓ

"A JÖVŐBEN CSAK CSETELVE BESZÉLGETÜNK" - MARK ZUCKERBERG ELŐREJELZÉSEI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.03.09.


„Azt szokták mondani, hogy könnyebb előre látni, hogy mi történik 10-20, mint 1-2 év múlva. De van azért néhány világos tendencia. Például tovább fejlődik a mesterséges intelligencia és több betegség lesz gyógyítható. De az igazi művészet látni, hogy minden hogyan következik be. Fogadjunk, hogy a virtuális valóság jelentős technológiává válik. Elég biztos vagyok abban, hogy ezt a fogadást megnyerem” – nyilatkozta a La Repubblicának Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

-Most jött el az ideje a befektetésnek. Most hoztuk nyilvánosságra, hogy a Gear VR elindítása óta egymillió órát nézték a 360 fokos videót. A Samsung most kezdte el a terjesztését. Minden nagyon biztató. Amit tulajdonképpen nem tudok, hogy mennyi időre van szükség, hogy megvalósuljon ez a rendszer. Lehet 5, 10, 20 év. Tíz évre volt szükség az okostelefon tömeges elterjedéséhez. A Blackberry-t 2003-ban vezették be és csak 2013-ban értük el vele az egymilliárdos pozitívumot – mondta a még mindig csak 31 éves amerikai üzletember...

ITT OLVASHATÓ

BEÉGTEK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.03.09.


Na, a TEK március 15-i Múzeumkörút lezárós lufiját közös erővel kipukkasztottuk. Már épp a neméranevemnél, meg az ottsevótunknál tartanak, nem győznek magyarázkodni, meg elhatárolódni saját maguktól.

Ritka az olyan alkalom, mikor egy blog képes napok alatt visszavonulásra kényszeríteni egy Önkényuralmi Terrorbandát. Pedig most épp ez történt. Mikor értesültem a TEK mindent lezárni akaró, motozó, átkutató, meg egyéb nyalánkságairól, viharban megírtam az erről szóló blogot. Mivel abban olyan jogi hivatkozás volt, ami mástól nem tudható, mert egy általam egy éve indított per eredményét tartalmazza, ezért aztán eljutott a net legtávolabbi csücskébe is. És persze átvette a fél magyar sajtó - napersze a nevem, meg egyáltalán a forrás megjelölése nélkül, de ezt is megszoktam. Mivel a TEK fenyegető közleményein onnantól mindenki csak mulatott, le is álltak még aznap, kis némaság után meg elkezdődött a lassú elhatárolódás saját maguktól. Hát persze, hogy nem jogosultak Ők semmire, csak épp titokban ott lesznek, nézegetnek, meg a normál rendőröket kérik meg, ha valami gáz van, mert persze Ők tüntetési területen nem intézkedhetnek, ésatöbbi. Naigen, ez valóban így van, a baj csak az, hogy ezt én írtam, Ők meg korábban épp az ellenkezőjét. Szóval hazudott a TEK-es Orbánverőlegény, akit Hajdúnak hívnak, és rajta lett kapva, szeva...

ITT OLVASHATÓ

KÖVESDI VERONIKA: A KORRUPCIÓ MÉG RENGETEG MUNKÁT AD NEKEM

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: Trombitás Frédi
2016.03.08.


Két hete még azt sem tudtuk, hogy létezik, ma pedig mindenki őt szeretné megismerni. Úgy lépett elő a nagy magyar reménytelenségből, mint annak idején Jeanne d’Arc a francia szürkeségből. A 24 éves egyetemista lány úgy beolvasott az Orbán-rendszernek, hogy Kósa Lajos és társai még most is alig jutnak levegőhöz a meglepetéstől, így leginkább az érdekli a közvéleményt, honnan van ilyen szónoki tehetsége, és ennyi bátorsága ennek a mosolygós, törékeny lánynak. A Szegedi Kattintósnak nyilatkozó Kövesdi Veronika örül a népszerűségnek, de nem bízza el magát.

Hihetetlen ütős beszédet mondott február 28-án, a pedagógusok demonstrációján, így mindenki azt feltételezi, hogy egy profi előadó lépett ki az ismeretlenség homályából.
 • Pedig soha nem mondtam előtte sehol beszédet, még az iskolai ünnepségeken. Egyetlen előzménye a mostani szereplésemnek, hogy versmondó versenyeken indultam, és ott szokhattam a közönséget.
 • Hogy viseli a hirtelen jött népszerűséget?
 • Nagyon örülök a népszerűségnek és a sok megkeresésnek, most jelent meg például egy írásom a Vasárnapi Hírekben. Igyekszem eleget tenni a felkéréseknek, de igazából nem számítottam rá, hogy ilyen hatása lesz a fellépésemnek.
 • Nagyon éles hangú beszédet mondott a Várkert Bazárnál, melyet kemény kiállású férfiaktól sem szoktunk meg. Egyedül írta a beszéd szövegét.
 • Természetesen, így tudtam hitelesen elmondani...

 • ITT OLVASHATÓ