2016. augusztus 8., hétfő

RÉTVÁRI IS PONTOSAN TUDJA, DE LESZARJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.08.


Rétvári Bence álkeresztény böfögéséről azért kell beszélni, mert amit művel az káros, pusztító, félrevezető és a terrorizmuson jóval túlmutató hatásai vannak. Normális országokban, főleg olyanokban, ahol – hála legyen – egyetlen atrocitás, terrortámadás sem történt, felelős politikusok nem szólalnak meg naponta kilencszer, hanem befogják a pofájukat és örülnek, hogy náluk béke van. Ráadásul – mivel ez a dolguk – a háttérben, csendben (nem a reflektorényben ugatva-hörögve!) dolgoznak azon, hogy polgáraik biztonságát növeljék. Nem a hergelés csúcsra járatásával vannak elfoglalva és löknek ki minden templom elé egyenruhásokat azért, mert Franciaországban a visszaszoruló, teret vesztő Iszlám Állam fanatikusai erőfitogtatás céljából meggyilkoltak egy papot. Nem a pánikkeltés a céljuk, hogy addig se arról szóljon a közbeszéd, hogy a csillagokat is lelopták az égről, amíg te rettegtél, paraszt. Hogy ne arra figyelj, hogy újabb és újabb nyomozati és tényfeltárt anyagok bizonyítják: hetedik éve teszik tönkre az országot bűnszervezetbe tömörülve, mert téged nem érdekelt, paraszt...
 
...Rétvári Bence pontosan tudja, hogy az egészségügyről, az oktatás állapotáról kellene beszélni, elszámolni a soha be nem váltott ígéretekkel, a korrupciós botrányok hosszú sorával és azzal, hogy az egyháznak semmi keresnivalója nem lenne a politikában, az egyháznak nem lehetne beleszólása az állam működésébe, és a vallást nem lehetne agymosásra használni. A szaros propagandába persze ezek a kérdések sehogyan sem illenek. A keresztényi értékekre hivatkozva megszegni a legelemibb vallási előírásokat és asszisztálni a lopáshoz, visszás és hiteltelen. Persze ez Rétvárit ugyanúgy nem érdekli, mint az összes többi, tömjénfüstbe burkolózott sem nem keresztény, sem nem demokrata politikust.
 
Ezért marad a pánikkeltés, riogatás, uszítás, muszlimozás, migránsozás. És marad a terrorizmus megmagyarázatlanul maradt valóságának mesterséges, torz lebegtetése, a valós, de főleg vélt veszélyek szétterítése. Amire hivatkozva naponta fosztják meg a magyar társadalmat természetesnek és elidegenítetlennek hitt szabadságától. Kétfilléres gazemberek...
 

VONA BÉG PARADOXONA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.08.


Interjút adott az Anadolu török hírügynökségnek.
Problémás lehet a Nyugat számára egy erős Törökország, melyet Recep Tayyip Erdogan vezet – jelentette ki Vona Gábor a török Anadolu hírügynökségnek, amit a Daily Sabah szemlézett. A Jobbik elnöke szerint Törökországnak stabil, erős kormánya van, Erdogan pedig szintén erős vezető, ami a Nyugatnak nem tetszik. Vona kifejtette azt is: a közép-európai országok megtapasztalták, hogyan használja ki a Nyugat más országok gyengeségét, hogy ezzel védje a saját érdekeit. A pártvezető egyben dicsérte a török népet a puccskísérlet leveréséért.”

Hát, ez eddig csak egy hűségnyilatkozat a padisah mellett, némi talpak nyalintásával: Erdogant erősnek nevezi, a Nyugatot nem nevezi semminek, de álnoknak tartja, szóval egy lépés előre, kettő hátra, ahogy Lenin elvtárs mondaná, visszatért a régi, törökbarát Vona bég.

Vona Gábor ráadásul azt is hozzátette a cikk szerint: figyelemmel fogja kísérni a „gülenista terrorszervezethez” kötődő intézmények bezáratását. A Jobbik vezetője közölte azt is: a Magyar-Török Baráti Tagozat vezetőjeként fogja a jövőben megtenni a szerinte szükséges lépéseket.”

Nocsak. Ez az érdekes a különben semmitmondó, kincstári szövegben, nem Erdogan dicsérete. Mert mit is mond a Jobbik elnöke? Nem mást, csak azt, hogy Magyarországon külföldi érdekek szolgálatában kíván intézményeket bezáratni. Nono. Ha másnak a száján szaladt volna ki ez a mondat, a Jobbik már sietne is hazaárulónak bélyegezni az illetőt. Mondjuk akár mint magánember, akár, mint politikus, figyelemmel kísérhet ő bármit – de mint magyar politikus, nem tehet semmiféle szükséges lépéseket. Mint a Magyar-Török Baráti Tagozat vezetője sem: egyáltalában, a tagozat is magyar politikusokból áll, de ők maximum egymás között vitathatják meg nézeteiket e kérdésben, bár az sem bölcs dolog. Ha már egyeztetésre is sor kerül, az már szervezkedés, török zsoldban.

Akkor hogyan is van ez? Erdogan azt állítja, összeesküdött ellene a gülenista ellenzék szerte a kerek világon. Vona meg erre fel siet összeesküdni Erdogan mellett Magyarországon?
 

CSERVJAKOV JENŐ

24.HU POSZT ITT BLOG
Szerző: Tompa Imre
2016.08.08.


Bár itt mindenki kíváncsi és művelt, azért elmondanám a kis csapatnak, hogy Cservjakov egy Csehov-novella főhőse, foglalkozására nézve a köztévé sportriportere dehogyisizé wazze kishivatalnok, aki egy színházi előadáson ráprüsszög az előtte ülő tábornok kopasz fejére, és annyira megrémül a saját tettétől, hogy a novella végére meghal. Cservjakoff beszélő név. a.m. féreg. Mármost azon ajvékol mindenki, hogy a jenő nem mondta be annak a migránsnak nevét, aki győzött az egyik pillangó-előfutamon, nagyon helyesen, az egy migráns, nem kellenek nekünk terrorista, miért nem a saját hazája színeiben versenyez?  nekem senki ne jöjjön azzal, hogy ha befogadtuk volna, nekünk nyerné az aranyat, nem kell, a menekült nem ember, tudja jól ezt minden jenő. Mármost a mi jenőnk igazi Cservjakov, nem tett semmi egyebet, elébe ment a dolgoknak, a jó kutya kitalálja a gazdi gondolatait, nehogy megharagudjon és lesújtson rá a legfőbb jenő, mert ha te azt hiszed, hogy jenő csak egy van, qrwa nagyot tévedsz, egyre több itt a jenő, nő a sok jenő, yeeeah, nő, van önkormányzati jenő, kormányzati jenő, banki jenő, kommunikációs jenő, agrárjenő, városligeti jenő, únióstámogatássyjenő, hüjenő, ők a rendszer támasza-talpköve, és hát van a legfőbb jenő, sőt, képzeld: a Jenő férfinév az egyik magyar honfoglaló törzs nevéből származik, török eredetű, a jelentése, tanácsadó, bizalmas, miniszter, sőt, a török nyelvekben a yeni szó általánosan „új”-at, átvitt értelemben „ifjút” jelent, illetve azt, hogy „győz”, így a mai magyar Győző, azaz Viktor keresztnévvel azonos, tehát Jenő az Viktor, ehhez mit szólsz, te kis migránssimogató libsi köcsög?

ITT OLVASHATÓ

10 DOLOG, AMIT VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDTÁL SVÉDORSZÁGRÓL

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Szabó Vivien
2016.08.07.


Neked mi jut eszedbe először Svédországgal kapcsolatban? Fenyvesekből előbukkanó bárgyú rénszarvasok? Volvo kombival közlekedő családok? Szőke szingli csajok, szakállas félistenek? Igen-igen, egészen jó helyen jársz! Mielőtt ide költöztem én is pont ilyen kategóriák mentén gondolkoztam és örömmel jelentem, hogy ezek bizony a valóságban is léteznek. No meg sok minden más is, amit akkor hallhatsz, ha dacolva a hideggel és a svéd nyárral, beteszed a lábad a vikingek földjére...

ITT OLVASHATÓ

MEGÉRKEZETT A DUNA-HOUSE INGATLANALAP! 5 KOCKÁZAT, AMIRE FIGYELNED KÉNE

IFL, ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.08.


A Duna House csoport tagjaként az Impact Alapkezelő Zrt. hamarosan megkezdi a Lakóingatlan Befektetési Alap jegyeinek értékesítését. Ez azt jelenti, hogy létrejött az első olyan magyarországi ingatlanalap, amelyik kizárólag a magyarországi piacra koncentrál. Sokak számára nagyon csábító lehet majd ez a lehetőség, hiszen a legnagyobb ingatlanközvetítő gondozásában levő alapról és megfelelő marketing kommunikációból ki gondolná, hogy ennek az alapnak is vannak buktatói? 
 
Nézzünk 5 kockázatot, amire jelenleg még nagyon kevesen gondolnak. Kifejezetten olyan tényezőket mutatok be, amikről tényleg SENKI nem beszélt eddig a magyar sajtóban. Az ilyenkor szokásos azért rossz, mert...
  • drága
  • új eszközalap
tucatelemzéstől megkíméllek. Itt elolvashatod az alap költségeit és leírását klikk vagy kérdezz meg engem: szarvas.norbert@iflgroup.hu (általam nem tudsz ebbe befektetni, de át tudjuk beszéni, hogy számodra ez opció vagy sem)...
 
 

HOSSZÚ KATINKA ARANYÉRME NEM CSUPÁN MAGYAR, HANEM AMERIKAI SIKER IS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Lázár György
2016.08.08.


2012-ben világcsúccsal nyerte meg a 200 méter mellúszás olimpiai döntőjét Gyurta Dániel. A versenyt követően 15 millió magyarnak mondott köszönetet olimpiai bajnoki címéért. A magyar nacionalizmus már az úszósportot is elérte? – morfondíroztam magamban.

Hosszú Katinka most 400 méter vegyesen fantasztikus világcsúccsal nyert és Budapesten kizárólag magyar sikerről írnak, az Iron Lady magyarságát hangsúlyozzák.

Szép dolog a nemzeti büszkeség, de azért illene azt is megemlíteni, hogy az USA is hozzájárult a sikerhez. Senki nem vitatja, hogy Katinka magyar állampolgár, magyar színekben indult Rio-ban, de amerikai úszósztár is, és az Egyesült Államok nagylelkűségének köszönheti a karrierjét.

A tizenéves Katinka többéves amerikai úszóösztöndíjat kapott itt nálunk Kaliforniában. Fordulópont volt ez számára. Évekig pszichológiát tanult az University of Southern California (USC) egyetemén, miközben abban a csodauszodában edzett amelyet az 1984-es Los Angeles-i olimpiára építettek. Itt találkozott az amerikai Shane Tusuppal, aki férje és edzője lett.

Katinka tagja volt egyetemi úszócsapatnak, a Trojans-nak. Ott látványosan javultak az eredményei, és többször elnyerte el a legjobb amerikai egyetemi sportolóknak kijáró All-American címet. (Összesen tizenháromszoros All-American!) Gyakran tartózkodik az USA-ban, ott edz, időt tölt férje családjával San Francisco környékén.

Mindössze három évvel ezelőtt csatlakozott a budapesti Vasas úszóklubhoz, és az olimpia után már nem kiván a klub színeiben versenyezni. Látványosan megszakította kapcsolatát a Magyar Úszószövetséggel is. Azt jelenleg még a maffia kapcsolatokban érintett Gyárfás Tamás vezeti, viszont jó hír, hogy a nemi erőszakért elítélt Kiss László edző eltűnt...


ITT OLVASHATÓ

NÉPSZAVAZÁS A DEMOKRÁCIA (CÉLJAI) ELLEN

MANDINER BLOG
Szerző: dobray
2016.08.08.


„A népszavazás elvben a demokrácia egyik legfontosabb eszköze. Fontos tudni azonban, hogy nem minden népszavazás szolgálja okvetlenül a demokrácia céljait” írja az Artemisszió Alapítvány blogja, és gyorsan ki is derül, mely népszavazások a saját magukkal ellentétes demokratikus aktusok példaképei: a Brexit és a Nagy Magyar Őszi Migrancsnépszavazás.

Azon túl, hogy továbbra is vannak nem megfelelő vélemények, a kérdés az, hogy ezek a népszavazások mitől nem szolgálják a demokrácia céljait? Azaz: mik egy demokrácia céljai, s egyáltalán, mi a demokrácia? Írtunk már erről korábban, de sebaj, ismételjük magunkat, még rövidebben. Ha a demokrácia népuralom, márpedig az, és célja a népet hatalomgyakoroltatni, akkor a népszavazás ünnepélyes népuralmi aktus, ami egy esetben lehet ellentétes a demokrácia céljával: ha a nép leszavazza a népuralmat.

Egyébiránt, a jó öreg Hayekot idézve: a demokrácia arról szól, miként hozzunk döntéseket (a nép döntsön), nem pedig arról, hogy milyen döntéseket hozzunk. Ha tehát Artemisszióék a demokratikus döntések mikéntjeire, azok céljaira céloznak a „demokrácia céljai” kifejezés alatt, akkor a helyzet az, hogy a demokráciának, mint népuralomnak, ilyen céljai – nincsenek. Pont. Nem cél a tolerancia, a felvilágosultság, az antirasszizmus, az EU, a multikulti, sem akármilyen vallás fenntartása, sem Orbán Viktor hatalombantartása vagy onnan való kipakolása. Nem cél a migráció megállítása vagy fokozása. A demokrácia pusztán a hatalomgyakorlás módszere. (Például a melegházasság akkor demokratikus, ha a démosz dönt a bevezetéséről, de ezzel nem mondtunk semmit erkölcsi vonatkozásáról. Ha a melegházasságot nem a démosz vezeti be, akkor nem demokratikus, akármennyire is jogkiterjesztő, toleráns, humanitárius, stb.)...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁNBULVÁR - JOBB HERE, BAL HERE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.08.


Miközben a naiv médiafogyasztó, a hírek szerelmese abban az álomban ringatózik, a bulvárt arra találták ki, hogy Berki Krisztián vasalt heréit, oder Aleska mittudoménmi vagináját szedje cafatokra, elébe kerül a kulcsmondat a Ripost nevű csoda kapcsán, amely a hírek szerint az ősztől nyomtatott formában is a választópolgár szellemi épülését segíteni siet, és az ez:

„Több hirdetőt is megkerestek, az állami szférában azzal kalkulálnak, hogy még az idén reklámfelületet kell vásárolniuk az újságban.”

Mindjárt látjuk, hol is élünk, és azt is, hogy – amint a közelmúltban történtek mutatják – kinek a drágalátos nemi életével foglalkozik majd a „mértékadó” lap, amelyről épp Volner János, Jobbik alelnök tudna bőségesen mesélni. Jelesül, hogy pisálni ment-e kedvese a susnyásba, avagy alelnök urat szopogatni. Ez a kérdés nagy viharokat generált, és nincsen meg rá a válasz.
Egyet tudunk, hogy a Ripost paparazzója kísérgette az ellenzéki embert, és ezzel a médiamocsok új szintjére lépett kies honunkban. Eleddig azzal egy orgánum sem foglalkozott, hogy melyik politikus kivel kefél félre, mostantól ez lesz.
 
Volner egyébként az eset után kifejtette, ő is tudja, melyik Fidesz-es mókusnak ki a macája, ámde ő úriember, és nem mondja be a terített betlit. Rosszul teszi, a trágyalében, amelyben ő is lubickol, nagyon könnyű elmerülni, ilyen fölfogással pedig óriási hendikeppel indul a csatába. Sőt, én, mint bulvárfogyasztó el is várom az egyetlen igazságot tőle: kire-mire gerjed Semjén Zsolt?
 

A FIDESZ NEM ENGED A KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓ MAGYAROK HÜLYÉNEK NÉZÉSÉBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.08.


Egy olyan országban, ahol egyik napról a másikra egyéni képviselői indítványok formájában titkosítják a közpénzt, ahol este kitalálják, reggel módosítják az Alaptörvényt, ahol társadalmi párbeszéd nélkül, a pillanatok töredéke alatt nyomják át a szavazógépezeten a korrupciót törvényesítő jogszabályok tömkelegét, ahol az egész törvényhozási folyamat jog- és alkotmányellenes, ott Kósa érveknek alig nevezhető sirámai szánalmasak és köpönyegforgatóak.

Az, hogy a Fidesz-féle szégyen választójogi törvény kiállta minden nemzetközi jogi szervezet – például az Emberi Jogok Európai Bíróságának és a Velencei Bizottságnak a – vizsgálatát, érthetetlen, de igaz. Csakhogy a kvótanépszavazás nem parlamenti választás, ahol egy határon túli magyar szavazata (aki csak az országos listára szavazhat) nem azonos súllyal bírt, mint mindenki másé. Jelen esetben a két szavazat súlya azonos, minden nem és minden igen konkrétan azonos mértékben befolyásolja a szavazás kimenetelét.

Nem tegnap óta igaz, de ismételjük át: a Fidesz, benne a félanalfabéta Kósa Lajossal minden pártok legnagyobb szégyene. Amely előre megfontoltan akadályozza külföldre elűzött polgárait alkotmányos jogaik gyakorlásában. Pontosan úgy, ahogyan a kopasz keretlegények gátoltak meg egy állampolgárt, hogy éljen népszavazási kezdeményezési jogával. Nem elég, hogy Mariana-árkot ásnak magyar és magyar közt, konkrétan megalázzák az ellenségesnek kikiáltott polgárokat. Csak szólok: ebbe már mások is belebuktak, akik a Fideszhez hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy külföldi állampolgáraik minél nehezebben tudjanak voksolni.

Addig is: hányinger vagy, Kósa. A főnököddel együtt.

ITT OLVASHATÓ

A VOLT KERTEM MELLŐL IS KISZORÍTJÁK A LIGETVÉDŐKET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.08.


Ma délelőtt újra kopaszok és rendőrök jelentek meg a Városligetnél és kezdték el felszámolni a Ligetvédők a volt Kertem mellett kialakított egyik táborát. Méghozzá azon a helyen, ahol bejelentett tüntetés van most folyamatban.

11 óra körül rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a Városligetben a volt Kertem épülete mellett, és felszólították az ott lévő aktivistákat, hagyják el az épület és a Nagyrét közötti területet, mivel azt építési területté nyilvánították, így balesetveszélyes. És a balesetveszélyesség miatt az aktivisták testi épségének megőrzése érdekében el kell hagyniuk a területet. Kordont húztak a tüntetők és eddigi táborhelyük közé. A Ligetvédők többszöri kérésére se mutattak semmilyen dokumentumot, amely az eljárás jogszerűségét igazolná, bár szóban azt állították, rendelkeznek ilyennel.

A helyzet azért érdekes, mert a területen bejelentett tüntetés van folyamatban, amelynek szervezőjét nem tájékoztatták arról, hogy építési terület lett a bejelentett és tudomásul vett tüntetés helyszíne. És kérdés az is, egy cég joga az építkezésre felülírhatja-e az Alaptörvényben alapjogként kezelt gyülekezés jogát...

ITT OLVASHATÓ

CSENDKÚRA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M.Révész Zsuzsa
2016.08.07.


Közhely, de igaz, hogy eltűnt a csend az életünkből. Ha valaki nem hiszi, akkor csak egyetlen percig maradjon csendben és figyeljen egy átlagos hétköznap délután egy átlagos méretű város zajaira, akár a lakásában, akár a munkahelyén. Elképesztő mennyiségű hang, zaj jut el hozzánk. Pedig a csend épp olyan nélkülözhetetlen, mint az alvás. Hiányában túlterhelődik, kimerül az idegrendszer.

A csend áldásos hatásait – a józan megfontoláson túl  - számos kutatási eredmény is alátámasztja:

Míg a hangos zene, de főként a zaj növeli a stresszhormon-kibocsátást és ezáltal a vérnyomást, a szívfrekvenciát és a légzésszámot, addig 1-2 perc csend elegendő ahhoz, hogy a stressz indukálta folyamatok iránya megforduljon, a vegetatív idegrendszer regeneráló működésmódba kapcsoljon át. A csend a relaxációs zenénél is hatásosabb, írja egy 2006-os tanulmány.

Ha csendben vagyunk, újratöltődhet kimerült mentális kapacitásunk (a figyelemkoncentrációt, döntéshozatalt, tervezést, kitartást igénylő feladatokban nélkülözhetetlen „energiaraktárunk”).

Egy 2013-ban publikált kutatás arról ír, hogy 2 teljes óra csend elég ahhoz, hogy az agy hippocampus nevű régiójában beinduljon a neurogenezis, azaz új idegsejtek fejlődjenek. Ez a terület kapcsolatban áll a tanulással, a memóriával és az érzelmekkel.

Egy csendes, magányos séta biztonságos természeti környezetben lehetővé teszi, hogy az idegrendszer elengedje a folyamatosan figyelő, készenléti állapotot, s ezáltal valódi megnyugváshoz jusson.  Agyunk „őrszeme” az amygdala is takarék-üzemmódra kapcsolhat, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a stresszállapotok okozta feszültség oldódjon.  Ha rendszeresen lehetőséget teremtünk magunknak a csendre – akár egy jó sétával, akár relaxációval vagy meditációval – az amygdala méretében is kimutatható a csökkenés, s ezzel együtt a szorongás és félelemérzés is mérséklődik.

A természetben töltött idő jótékony, mentálisan is energetizáló hatását számos kutatás igazolja...

ITT OLVASHATÓ

A KIEGYENLÍTŐ SIKEREK

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L.Ritók Nóra
2016.08.07.


Írtam a múlt héten, milyen nehéz elviselnem egyrészt a kudarcokat, mikor nem tudok eleget tenni azért, hogy egy-egy élet más irányt vegyen, másrészt meg az örökös támadásokat azoktól, akik nem hajlandók megérteni, hogy a mélyszegénység nem intézhető el annyival, hogy miért nem takarít, vagy miért nem tanul az illető.
 
Nehéz sokszor, és azt írtam, ezért jó, hogy ennyi területen avatkozunk be, mert mindig van valamelyik részen pozitív elmozdulás, változás, ami erőt ad.
 
Most tudtam pl. még a múlt hétre elkészíteni az Igazgyöngy-ösztöndíj hírlevelét, a tanév végi eredmények tükrében. Az elmúlt tanévben 51 ösztöndíjasunk volt, 11 településen tudtunk támogatni olyan gyerekeket, akik jó képességűek, de a kockázata a visszaesésüknek, lemorzsolódásuknak magas, a szociális helyzetük, vagy a családi szocializáció, de többnyire mind a kettő miatt. Az ösztöndíjprogramot öt éve indítottuk, akkor még csak egy településen, sok konfliktussal, hiszen az „én is szegény vagyok” alapálláson nagyon nehéz volt átverni azt a sokszempontú szerződést, ami megelőzte az ösztöndíjhoz való hozzájutást.
 
Mert már az elején nagy volt az üzenete, hiszen a hónap utolsó hetében kapják, amikor már nagy a szükség, mindenhol. Aztán ott voltak a félévi cserék… .mikor egy-egy gyereket lehagyott egy másik, és a második félévben már ő kapta a havi tízezer forintot. Mekkora cirkuszok voltak, mikor egy gyereket azért zártunk ki, mert a szülők viszonyulása nem volt megfelelő, vagy a gyerekéhez, vagy a közösséghez!  Aztán lassan beemelődött minden, ma már nincs konfliktus, értik a szülők is a szabályokat, a komplex hatások rendszerét. Közben pedig folyamatosan nőtt a programot támogatók száma, akik mind civilek.
 
Eleinte még túl nagy volt a cserék száma. Kevesen voltak benne több tanéven át, sok volt a jelentős rontás, főleg ötödik osztályban. Először az általános iskolák pedagógusai sem értették, hogy ez az ő munkájukat is segíti, partneri, támogató viszonyt alakít ki a szülőkkel, és motiválja a gyereket is. Hogy nem az a jó, ha az ösztöndíjas gyereket a többi előtt ezzel regulázza: „Még hogy neked ösztöndíjat! Fölösleges pénzkidobás! Nem is értem ezeket az igazgyöngyösöket….”, hanem pozitívan kellene használnia,  hogy a gyerek rangként élje meg, és a többiek elé is célként tűzheti ki, folyamatos megerősítésként használva. Ma már ez is változott, van, hogy ők ajánlanak gyereket, és örülnek, hogy havonta konzultálunk velük a gyerekekről, családokról.
 
Most nagy öröm volt nekem, hogy a legtöbb gyerek javított, kevés volt a rontás, és az is zömében 1-2 tized, néhánynál volt csak több, maximum négy tized. Vannak már középiskolások is…. sőt a felsőoktatásban tanuló is.  Öröm az is, hogy ilyen sokan állnak mellénk ebben. Sőt, szeptembertől egy új ösztöndíj is indul majd, szintén civilekkel, akik hosszú távon, a tanulmányok befejeztéig maradnak majd a gyerekeink mellett, havi, nagyobb összeggel...

ITT OLVASHATÓ

DURVA TÁMADÁSOK KERESZTTÜZÉBEN A NEMZET SZÍNÉSZE

FAKTOR KULTÚRA
Szerző: Rpst
2016.08.07.


Az internet népe nem ismer sem Istent, sem embert, ha célpontra van szüksége ahhoz, hogy névtelenül "kiőrjöngje" magát. Csak alanyt kell találnia, és most sikerült a Voith Ági-Bodrogi Gyula házaspár személyében.
A Nemzet Színészének annyi a "bűne", hogy kiállt a nyilvánosság elé, és elmondta, ők is belesodródtak a hitelcsapdába, és hónapról-hónapra küzdenek a megemelkedett részletekkel.

Betelt a pohár! Én világéletemben minden számlámat időre befizettem. A kocsihitelt is úgy vettem fel, hogy amennyit megbeszéltünk havi törlesztésre – havi ötvenezer forint –, annyit tudtam vállalni. Már évek óta 65 ezret fizetek, erre bemegyek, hogy megkérdezzem, hogy ez mégis meddig tart még, és közlik velem: milliókkal emelkedett a tartozásom. Hát, hogy van ez? – kérdezte csalódottan Bodrogi korábban.
 
Sikerült is magára haragítani a kommentelőket...
 
 
"A Nemzet Színészének annyi a "bűne", hogy kiállt a nyilvánosság elé, és
elmondta, ők is belesodródtak a hitelcsapdába, és hónapról-hónapra
küzdenek a megemelkedett részletekkel."
Mióta közölte Orbánnal, hogy
"40 évet elloptak az életéből"-- a rendszerváltás előtt, számomra
hiteltelenné vált Bodrogi. A vízcsapból is Ő/Ők folytak, rengeteg
filmben játszott, és szinte minden nap színpadon állt! Nos-- akkor
ünnepelt színész volt! Akkor mit is loptak el az életéből 40 év alatt?! Sajnálom,
"szegényt", mint a Nemzet színésze havi fél milliót kap élete végéig.
Nyugdíj, Kossuth díj---naponta futó reklámok mind pénz, és nem is kevés!
Mit csináljanak azok, akik utcára kerültek, az adósságcsapda miatt?! :( Sajnálom, de óriásit csalódtam, és már minden pozitív élményemet vele kapcsolatban elsöpörte ez a gerinctelenség. Bár, 81 éves korára még jól hajlik,----- Orbán előtt. De ne is beszéljen másról, csak a varga gombákról..


ITT OLVASHATÓ

NEM HAGYJUK, HOGY ELLOPJÁTOK MÉG A LEVEGŐT IS!

ÚJ, BAL, ZÖLD BLOG
Szerző: Dr. Erőss Gábor
2016.08.08.


Először is: tisztelet a ligeti hősöknek, a ligetvédőknek. Köszönjük Nektek, minden városlakó nevében!
 
Jó itt veletek! Jó, hogy itt vagytok – s nem Ibizán buliztok Habonnyal, Londonban Lázárral vagy az Azori-szigeteken Mengyi Rolanddal, alias Voldemorttal.
 
Én mindenekelőtt 3 ember miatt vagyok itt.
 
A két kisfiam miatt – akiktől a Fideszes favágók el akarják venni az oxigént, a levegőt: a Városligetben, a Rómain, az Orczy-kertben, Kelenföldön vagy a Dagálynál – és persze a Várban, hogy helyet csináljanak Orbánnak…
 
 
Irtják a fákat az egész városban!
 
De ugye mi nem hagyjuk?!
 
És a harmadik, aki miatt itt vagyok, az Rozi néni. Rozi néni pincér volt, konyhás, majd takarító. A rossz tüdejével egy józsefvárosi, egészségre ártalmas, dohos, penészes önkormányzati bérlakásban éli végig, hogy a közeli Orczy-kertben is több mint 100 oxigént adó fát kivágnak Kocsis Máté és Orbán Viktor emberei.
 
És persze nem egy „Rozi néni” van, hanem sokezer!
 
A városban élő szegények és kiskeresetűek nem tudnak a svábhegyi villájukba visszahúzódni a hőhullámok elől – kellenek az árnyat adó fák! Nem tudnak Ibizára menni nyaralni, lélegezni – kellenek a közparkok!
 
Levegőt!
 

A MUSZLIM BEVÁNDORLÓ ESETE G.FODOR GÁBORRAL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.08.07.


Mint azt már többször leírtuk, a magát politikai gondolkodónak nevező G.Fodor Gábor azután nyergelt át a rasszista gyűlöletkeltés-business-re, hogy egyetlen releváns, mély, fontos sort nem írt le állítólagos tudományos munkássága idején.

Az egykori "tudós" ma migránsellenes uszításból él, az önök pénzéből kitartott bulvárfasiszta portál vezetőjeként. A napi penzuma nagyjából tíz-tizenöt migránsügyi hír, bármi, amivel utálatot lehet kelteni menekültek, muszlimok, vagy ahogy G.Fodor elvtársa Bayer Zsolt sokkal őszintébben leírta, a nem fehér fajhoz (sic) tartozókkal szemben.

Egy hír azonban, ki tudja miért, el kerülte G.Fodor Gábor doktor figyelmét. Egy iráni menekültről van szó, Sara Zahediről. Apját meggyilkolták, alig tíz éves volt amikor édesanyja Svédországba küldte. Úgy járt iskolába, hogy eleinte egyáltalán nem beszélte a svéd nyelvet, egyetlen nyelv maradt számára, amin kommunikálni tudott, a matematika nyelve.

Sara Zahedi lett idén a Európai Matematikai Díj  tíz kitüntetettjének egyike. 

Olyan parciális differenciálegyenletek numerikus megoldásaival foglalkozik, amelyek két, egymással összekeveredni nem tudó folyadék geometriáját folyamatosan változtató határának viselkedését írják le. Ezek releváns, mély és fontos dolgok. Nem számít, hogy hol született Zahedi, milyen vallásúak voltak a szülei, ez a két folyadékot nem érdekli, ők csak úgy vannak egymás mellett, és valakinek le kell írnia azt, hogy mégis hogyan. Nem lehet róluk halandzsázni, nógrádizni, géfodorkodni, mert nem Orbán Viktor határozta meg az együtt létezésüket, hanem személyesen a Jóisten. 

Sara Zahedi nem gondolkodó, csak egy svéd matematikus a KTH Royal Institute of Technology-ból, akinek  sem a Magyar Televízió olimpiai egyperces gyűlöletműsorába, sem a konzervatív ideológus közpénzből finanszírozott portáljának hírei közé nem sikerült bekerülnie. Az ilyen hiányosságok kiküszöbölésére tartjuk a Vincentet.

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN A NEMZET VOLDEMORTJÁBÓL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.08.07.
 
 
Kedves Viktor, öreg barátom, itt az ideje, hogy Mengyi sötét nagyúr esetében összeüljön egy kis időre az Országgyűlés, és egy szomorú hajnalon megjelenjenek a bilincses emberek ennek a sötét alaknak házánál. Nem hiszed? Pedig így van.
 
Nem, nem, persze, hogy nem a korrupció miatt, hát hogy is ne. Az Magyarországon nincs, mert Te, kedves Viktor élőszóban kijelentetted, hogy nem tűröd a korrupciót, az meg félelmében eliszkolt az első menekülthullámmal. Meg a Lánczi is megmondta, hogy amit az egyszerű népek korrupciónak gondolnak, az nem az, az maga a Rendszer. Az esetleges korrupció már akkor nagyot csökkent, amióta a Liberális Párt elnökének felesége milliárdos támogatásokat osztogathat kedve szerint a Kormány nevében. Osztán amikor a DK alelnökét - némi kuncsorgás után - a tisztakezű rendszer jelölte egy jó sok suskával járó nemzetközi uli-buli állásra, teljesen megszűnt. Hála Istennek! Tehát Mengyinek, a fejben sötétnek, nem korrupció miatt kell bűnhődnie. Súlyosabb az ő bűne, Viktor!
 
Ez a Mengyi azt állította magáról, hogy ő Voldemort a sötét nagyúr. Márpedig, Viktor, ha ő a nagyúr, akkor Te mi vagy? A vizesnyolcas? Látszólag elhessegetheted magadtól a problémát, Viktor, de ha most nem statuálsz - mert a statuálás a lényeg - gombamód fognak kinőni a Fidesz helyi érdekű Voldemortjai, Darth Vaderei, Palpatine-jai és egyéb Sith-nagyurai. Akik - mily fájdalom - nagy ívben le fognak szarni Téged, kedves Viktor, és saját zsebre fognak alkotmányos költségeket behajtani...
 

KÜLFÖLDI ÖNKÉNTESKEDÉS MÁS SZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: András
2016.08.08.


Ilyenkor nyáron elég sok diák vág neki a nagyvilágnak, hogy a számtalan lehetőség egyikét kihasználva külföldi tapasztalatot szerezzen. Nekik biztosan, de szerintem másoknak is tanulságos lesz András írása, melyben az egyik nagy önkéntes szervezetnél szerzett tapasztalatokat osztja meg.
 
„Kedvesem leánya – az AIESEC szervezésében – egy észak-olaszországi nagyvárosban végzett önkéntes szociális munkát másfél hónapon keresztül. A személyes (saját, a helyszínen szerzett) tapasztalataink – finoman szólva is – „vegyesek” voltak.
 
Ez a poszt azért született, hogy azok a fiatalok, akik az AIESEC szervezésében szeretnék kipróbálni a külföldi munkát előrelátóbban szervezhessék meg utazásukat, ne keserű szájízzel, vagy kellemetlen tapasztalatokkal térjenek haza az amúgy nagyszerű célokat zászlajára tűző (nemzetközi kapcsolatok építése, nyelvtanulás, személyiségfejlesztés stb.) szervezet nyári önkéntes programjáról.
 
Az írás természetesen szól azoknak a szülőknek is, akik nem kevés anyagi áldozatot hoznak, ezért – feltételezhetően – minimális elvárásuk, hogy gyermekük a program alatt jól érezze magát…"
 

KNÉZY JENŐ CSAK EGY A MILLIÓNYI ERKÖLCSI HULLÁBÓL

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.08.08.


Kurvára mindegy, mire gondoltatok, mikor nemet vagy igent mondotok október 2-án. A sorsotok rég eldőlt: Orbán lesz a király, ti az alattvalói.

Hátrább az agarakkal! Fogjuk már vissza magunkat! Nehogy már Knézy Jenő legyen a legszarabb magyar újságíró, amiért elnézett egy menekült úszót az olimpián, amikor a köztévé tele van nála sokkal ocsmányabb figurákkal. Olyanokkal, akik nap mint nap, óráról órára illegális bevándorlóznak, migránsoznak, határsértőknek titulálják a magyar végeken nyugat felé elsunnyogni próbáló háborús menekülteket, és mélységi határellenőrzésnek nevezik az európai történelem egyik legocsmányabb államának, az orbáni magyar diktatúrának a szívtelen, mocskos, minden emberi érzést és szolidaritást nélkülöző, a normális Európa által mélységesen megvetett magatartását, amit hónapok óta a segítségre szoruló százezrekkel szemben tanúsít. Azt, amikor egy uniós tagország vezetői szembeköpik az európai humanitárius-, a keresztény értékeket, leszarják a katolikus pápa által követelt szolidaritást a bajban lévő embertársainkkal.

Szegény Knézy Jenő nem csinált mást, csak igyekezett megfelelni Mária (köz)munka alapú országa erkölcsi normáinak, – már csak azért is, nehogy ő is közmunkásként fejezze be a karrierjét – vagyis végezte a dolgát, amit a magát köztévének hazudó erkölcstelen propaganda nagyüzem elvár tőle, hírhamisító Papp Dánielek irányítása alatt. Szegény Knézy csak igazodni próbált megannyi gerinctelen és az újságíró névre méltatlan seggnyaló, karrierista, vagy csak egyszerűen balfasz kollégájához, akik az állami televízió immár megszámlálhatatlan csatornáin sokkal nagyobb pusztítást végeznek a magyar emberek erkölcsi érzékében, mint amennyire szegény, szerencsétlen Knézy Jenő valaha is képes lesz a soron következő összes olimpián együttvéve.
 
Ha egyszer a háborús menekült kifejezést Orbán Viktor és Habony Árpád betiltotta, ha egyszer az útszéli plakátok ezreiről, az állami televízióból és rádióból, a kormány által kitartott lakájmédiából folyik a szar, akkor ki az a barom, aki azt várja, hogy egy Knézy Jenő méretű szellemi óriás szájából ne ugyanaz folyjon? Hiszen ezt követelik meg tőle a főnökei, ezt követelik meg tőle a főnökei főnökei, Orbán Viktor és Habony Árpád. Ezt várják tőle a magyar emberek is, akik immár kaszát és kapát éleznek, és egymást legázolva sorjáznak, hogy ott lehessenek október 2-án a népszavazáson az urnáknál, és megvédhessék a keresztény Magyarországot, de mindenek előtt a feleségeik és lányaik erényét, a saját szarul fizetett munkahelyüket a kényszer betelepített muzulmánoktól...
 

KIK ÁLLNAK TRUMP MÖGÖTT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.07.


Mike Pence Trump alelnök-jelöltje, aki ezek lobbistája, aki harcot vív a melegjogok ellen, mintha az egyházaknak bármi közük lenne a kívüálló hitetlenek erkölcseihez. Cserébe a tévéevangélista sakálok a pszichopata Trump támogatói, és azt hazudják róla, hogy keresztény. Ennyi erővel az ördögöt is nevezhetnék kereszténynek.
 
Sokan nem értik, hogyan történhetett Amerikában, hogy rasszista pszichopata legyen az Egyesült Államok esélyes elnökjelöltje. Trump nem lesz elnök, de nem sok választja el tőle. Ez így is olyan jelenség, amelyre magyarázatot kell adni.
 
Trump támogatásának nem legfőbb oka az elégedetlenség. Ma sokkal drágább minden, mint tíz évvel ezelőtt, és nehezebb megélni, de az amerikaiak racionálisak: tudják, ezen egy demagóg szociopata nem segít, csak ront.
 
Hillary Clinton megtestesíti mindazt, amit az amerikaiak megutáltak, az establisment leosztott kártyáit, a politikai klánokat, akik uralják a pártokat. Clinton nem volt kimagasló külügyminiszter, köszönhető ez részben Obama passzív külpolitikájának is. Emellett volt számos bakija, amit ki is használnak az ellenfelei.
 
De a demokrata párt konvenciója megmutatta, hogy Amerikában nagyon erős a liberális demokrácia és a szabadság. Amerikában Trump megválasztása esetén sem képzelhető el, hogy megtörténjen, ami Orbán Magyarországán, mert az alkotmány megsértését nem fogják eltűrni.
 
Mi az oka mégis Trump támogatásának? A két legfőbb ok a Tea Party és az "evangéliumi keresztény" vezetők homofóbiája, az evangéliumi kereszténység súlyos bibliaellenes torzulása és uszítása. 
 
A Tea Party nélkül nincs Trump. Ez akkor is így van, ha nem Trump, hanem Ted Cruz volt a Tea Party jelöltje. A jelenség tanulságai túlmutatnak a konkrét eseten. A Tea Party felrúgta a liberális demokráciák konszenzusát, ledöntötte a politikai korrektség, valamint a populista demagógia és uszítás határait.
 
Ennek következménye a jelenség, amelyet Freud és Jung felismert: a lerombolt gátak felszabadítják az emberek tudatalatti gondolatait, a rasszista, gyűlölködő indulatokat, amelyeket minden ember a jólneveltsége és az önkontrollja révén elfojt. Mindenkinek van sérelme, amely a tudatalattijában egy-egy esetet az elkövetőre jellemző csoportnak tulajdonít. De a tudatával kontroll alatt tartja ezeket a hamis interpretációkat, mert tudja, hogy ezek hamisak...
 

EZEK MÉG EGYMÁS TEMETÉSÉN IS MIGRÁNSOZNÁNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.08.07.


Közleménygyártásban és mellébeszélésben mindenki másnál jobban teljesítő idióták! Mindent eljátszottatok, most meg a migránsok hátán lihegve próbáltok életben maradni. Úgy, hogy szerintem még egymás temetésén sem szégyellnétek egy öblöset migránsozni. Regisztrálni kellene pár dolgot, milliószor elmondtuk, de szívesen megismételjük. A közfoglalkoztatás nem munkahelyteremtés. Közmunkásbérből nem lehet megélni. Aki számonkéri, hogy az elmúlt években miért hagyta el több ember az országot, mint 1956-ban, az nem szükségszerűen nemzetellenes, baloldali, kommunista, hazaáruló. Akinek sűrű hányingere van ettől a penetráns migránsozástól, az pontosan tudja, hogy át akarjátok kúrni az agyát.

2011-ben nettó 60 ezer körül volt a minimálbér, most 73 ezer körül van, azaz évi alig 3000 forint béremelkedés mellett nőttek legalább 50%-al a fogyasztói árak. Az egykulcsos adó miatt keletkezett költségvetési hiányt a béreken spóroltátok meg. Míg az elmúlt nyolc év végén 265 forint volt egy euró, most 300 fölött van. Négy millió ember a szegénységi szakadék szélén egyensúlyozva próbál túlélni. Aki nem döglött még meg, annak újabb és újabb lökést adtok naponta. És miközben a vállalkozók és munkavállalók szimultán kizsákmányolását támogatásnak és tehercsökkentésnek nevezitek, benyögitek, hogy nincs lehetőség a minimálbér emelésére. Ezért aztán pillanatnyilag a GDP 10%-a az uniós forrásokból és külföldre száműzöttek által hazaküldött pénzből tevődik össze. Most is azokból a zöldmezős beruházásokból éltek, amiket az elmúlt hat év előtti elmúlt nyolc évben hoztak ide a patás ördögök. De ti megtérülő beruházások helyett stadionokba öltétek bele az uniós fejlesztési forrásokat, a bérszínvonalat és a termelékenység növelését magasról leszartátok. A társadalmi mobilitást beledöngöltétek a földbe, bérlakások helyett Makovecz-típusú istállókat építettetek. Ezért ma Magyarországot egyszerre sújtja a munkanélküliség és a munkaerőhiány. A Borsodban létminimum alatt tengődő szerencsétleneknek esélyük nem maradt visszakapaszkodni. Ahelyett, hogy átképeztétek volna a több diplomával utcát seprő értelmiségieket, rajtuk is rúgtatok egyet.

Mára a kör bezárult. Maradtak a migránsok. A félelemkeltés, Habony hagymázas uszító stratégiája és az iskolázatlan, tájékozatlan hívek fanatizálása. Olimpia idején, sátoros ünnepekkor, hétköznap és hétvégén, minden szinten, minden csatornán. Aki még nem őrült bele teljesen, annak marad a remény, hogy előbb-utóbb a szektások is ráébrednek: átverték őket. Mert arról, hogy nincs mit enni adni a gyerekének, hogy csak interneten tarthatja a kapcsolatot a kivándorolt családjával, hogy egyre nehezebben tudja kifizetni a számláit, hogy egyre keservesebben telik az idő egyik fizetéstől a másikig, nem a migránsok tehetnek. Hanem azok, akik mindent a gyűlölködésre és a migrációval való vészterhes uszításra tettek fel és közben ellopták a jövőjét. Igen, pontosan azok, akikben megbízott és akik retardált kreténnek nézték.

ITT OLVASHATÓ

GRATULÁLOK JUSZRA MARDININAK!

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.08.07.

 
Nem mondtam még (nem is fontos), lassan másfél évtizede igazságügyi szakértőként dolgozom, elsősorban bírósági "kirendelésre" (így írják, minket nem felkérnek, kirendelnek), de van rendőrségi és ügyészségi "kirendelés" is.
 
 
 
A riói olimpia úszó előfutamának ügyében nyilvánvalóan nem fognak kirendelni, ezért most ideírom a szakvéleményemet.
 
Úszott egy szíriai menekült lány, meg is nyerte a 100 pillangó előfutamát. Egy ifj. Knézy Jenő nevű közvetítő ember ennek a lánynak a nevét nem mondta ki. A kérdés az, miért nem. A közvetítő ember azt válaszolta, hogy nem volt ebben semmi szándékosság. (Az újságírói kérdést azért tették fel, mert alapos gyanú férhet a szándékossághoz - országunk miniszterelnöke mindent megtesz azért, hogy a menekültekről csak mint bűnözőkről essék szó, a közszereplők szervilizmusa meg úgyszólván határtalan, megfelelési kényszerük görcsös és feloldhatatlan.) Az ifj. Knézy nevű sokmindent mondott még, mi akadályozta abban, hogy a szír menekült lány nevét kimondja. Nem látott semmit a monitoron, szétesett a vonal, ilyesmik.
 
Az előfutam többi résztvevőjének kimondta a nevét. Ahol azok olvashatók voltak, ott látni lehetett Juszra Mardini nevét is. A lány megnyerte a futamot. A menekültstátusz és a futamgyőzelem együtt elsődleges, kiemelendő hír, minden tömegtájékoztató eszköz számára szakmailag kötelező, a bulvár ebből él, a politikai újságírás pedig példaértékűnek tartja, alig várnak egy efféle kettős szenzációt.
 
Bírósági kirendelés esetén az ember nem mond magánvéleményt valakinek a képességeiről, ezért én itt sem említem meg, miképpen súlyozom a szóban forgó beszélő ember affinitását a sportriporteri szakmához. Mindössze annyit jegyzek meg, hogy egy ilyen eseményt még egy nagyon tehetségtelen kommentátor sem hagy ki, aki látott már hírszobát, és írt kétsorost, az tudja, mi a teendő.
A beszélő ember természetesen hamisít és hazudik.
Juszra Mardini nevét nem említeni nem szakmai elégtelenség, hanem ennél sokkal rosszabb: emberi ócskalelkűség.
 
Összefoglalás.
A tanúsított viselkedés nyilvánvalóan szándékos volt, az illető alkalmatlan arra, hogy nyilvánosan bárhol megszólaljon.
 
 

"REMÉLEM, A CSALÁDOM LÁT ENGEM" - MENEKÜLTEK A RIÓI OLIMPIÁN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.07.


Ha volt péntek éjszaka, a hivatalos megnyitón az olimpiai eszménnyel tökéletes szinkronban álló pillanat, az egyértelműen az volt, amikor utolsó előttiként, az olimpiai zászló alatt tíz, különböző országokból érkezett sportoló vonult, egymás mellett, mosolyogva. A menekültek olimpiai küldöttsége.
 
Most először az olimpiák történetében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy reagálva a globális tragédiákra, és figyelembe véve, hogy hányan voltak kénytelenek (foglalkozásuktól, nemüktől, életkoruktól függetlenül) elhagyni otthonukat, hivatalosan is megalakította a menekült sportolók olimpiai csapatát.
 
Hihetetlenül fontos pillanata ez a sportéletnek, de egyben az emberségnek is: valójában ez az első olyan pillanat, amikor egy nemzetközi szervezet úgy hívja fel a figyelmet a menekültválságra, hogy nem potenciális ellenségként, vagy megmentendő áldozatokként, hanem egyszerű emberekként, illetve arra érdemes sportolókként (és így egyenrangú ellenfélként) jogot és lehetőséget adott ezeknek az embereknek arra, hogy részt vegyenek egy olyan játékon, amely épp a nemzetek közti versengésről, a küzdelem egy nemes formájáról szól.
 
A modern kori olimpiák több mint 100 éves története során eddig több mint 200 ország sportolói vettek részt a téli és a nyári játékokon. Csakhogy napjainkban, amikor immár a becslések szerint több mint 65 millió embernek kellett elhagynia szülőhazáját valamilyen háború, üldöztetés, katasztrófa miatt, és él menekültként a világban, értelemszerű (bár tragikus) a felvetés, hogy ezeknek az otthonukat, nemzetüket vesztett embereknek, akik egy közepes méretű ország lakosságát teszik immár ki az öt kontinensen, igenis joguk van ahhoz, hogy részt vegyenek egy olyan játékon, amely épp a kontinensek közti szolidaritásra hívja fel a figyelmet.

A NOB összesen 43 sportoló közül végül tíznek adott lehetőséget, hogy az olimpián részt vegyenek. Öt dél-szudáni, két-két szír és kongói, valamint egy etióp versenyző szerzett kvótát. Kik ők? Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) portrésorozatban mutatta be a csapat tagjait:

ITT OLVASHATÓ

 

ZSEBPÉNZ A ZSEBOROSZLÁN ORSZÁGÁBAN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.07.


"Átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak a magyar gyerekek, míg a németek ennek több mint kétszeresét, az angol gyerekek pedig háromszorosát is megkaphatják.

A K&H Bank közleményének adataiból, illetve a német Egmont Ehapa kiadóvállalat és az angol Halifax Bank felméréséből kiderül az is, hogy a magyar 8-14 éves korú gyerekek átlagosan havi 4 ezer forintos zsebpénzével szemben a német 6-13 évesek 27,65 euróval, körülbelül 8700 forinttal rendelkeznek, míg egy 8-15 éves angol gyerek hetente 6,35 fontból, körülbelül 2400 forintból gazdálkodhat. A Londonban élő gyerekek 2 fonttal több, mintegy 12 500 forintnak megfelelő havi zsebpénzhez jutnak.
A brit felmérés szerint a zsebpénz összege 2014-ig gyorsabb ütemben nőtt, mint a felnőttek fizetése.
A közlemény szerint a gyerekek az év közben összegyűjtött pénzükből leginkább a vakáció alatt próbálhatják ki a gazdálkodást, a nyári táborokban például a pénz beosztását, illetve a "pénzügyi döntések" következményeit. A K&H kiemelte, egy átlagjövedelmű családnak egy egyhetes, teljes ellátást nyújtó tábor esetében például 6 ezer forintot ajánl a
profitline.hu zsebpénz-kalkulátora, ha a plusz programokra szánt összeg nem haladja meg a 3 ezer forintot. A közlemény szerint a pénzügyi tudatosság erősödik a gyerekekben, ha tájékoztatják őket a napi keretösszegről, például az olyan költségelemekről, mint a fagyi vagy az üdítő ára."

Ez az MTI híre, teljes terjedelmében azért idézem, hogy aki olvassa, megnyugodhasson, Magyarország a létező helyek legjobbika a világon, bokréta Isten kalapján, a tejjel-mézzel folyó Kánaán.
Bakker, itt minden gyereknek jut heti ezer batka zizire!
A család - három gyerek esetén - havi tizenkettőt is tud adni a csemetéknek, a negyvenezerből - jobb esetben...
Ha meg táborba megy, akkor hatezret ad minden gyerekének egy hétre!
Életszerű, nem igaz?

Az MTI hajdan a megbízhatóság szinonimája volt, baromságokkal ritkán szórakoztatta a nagyérdeműt, és azt tette, ami a dolga - tájékoztatott, a lehetőségekhez képest tárgyilagosan.
Mára ennek vége van, az MTI a tömegmanipuláció élharcosa, ennek szép példája ez a hírcsokor is, melyben a legjobban nekem az tetszett, hogy a magyar gyerekek átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak.
Namármost ez a szám azt sugallja a magyarnak, hogy minden magyar gyerek négyezer forintot költhet saját magára, ami ordas nagy hazugság, és elfedi, hogy a magyar gyerekek jelentős részének nem, hogy zsebpénz, de étel sem jut annyi, amennyire szüksége lenne egészséges fejlődéséhez...


ITT OLVASHATÓ

ELBÍR-E A MUGLI POLT PÉTER VOLDEMORT NAGYÚRRAL?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.07.


Ezekről ne maradj le!

A Voldemort-ügy szálai magasra érhetnek, de mit tesz az ügyészség? (168 óra, 24)
A polgármester is szerette volna, és lőn: kiemelt beruházás a budafoki jégcsarnok (Átlátszó)
Habonyt tanúként hallgathatják ki Portik perében (Népszava)
 
 
Ha van 3 perced:
A Voldemort-ügy szálai magasra érhetnek, de mit tesz az ügyészség?
Mengyi Roland fideszes képviselő, akit a nemrég nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvek alapján csak Voldemort Nagyúrnak szólítottak, tagadja, hogy kenőpénzt kért volna az uniós támogatást elnyerő szociális szövetkezetekből álló hálózattól. Az Együtt szerint vizsgálni kell Tállai András NAV-elnök és Csepreghy Nándor szerepét az ügyben. Az LMP kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg a hanganyagokat.
(168 óra, 24)
 
Eleve hibás, milliárdos rendszert építenek a roma tanulók követésére
A roma gyerekek iskolai diszkriminációját részben az teszi lehetővé, hogy gyanúsan sok gyermeket minősítenek fogyatékkal élőnek. Emiatt kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarország ellen. Mivel nincs hivatalos statisztika a tanulók etnikai hovatartozásáról az EMMI két éve elindította az Integrált Nyomkövető Rendszert. Csakhogy nem ellenőrizhető, hogy a bevitt adatok megfelelnek-e a valóságnak.
(Átlátszó Oktatás)
 
Habonyt tanúként hallgathatják ki Portik perében
Bár Rogán ellen nem indítanak eljárást Portik vallomása miatt, Habony Árpádot meghallgathatják tanúként, mert Portik szerint ő is érintett a kenőpénzes ügyben. Azt állítja, hogy a miniszterelnöki bizalmas felszólítására, hölgyismerőse, Pápa Marianne megbízására vitt a volt Energol-vezér 10 millió forintnyi kenőpénzt a Belvárost akkor vezető Rogán Antalnak. Mindenki tagad.
(Népszava)
 
A polgármester is szerette volna, és lőn: kiemelt beruházás a budafoki jégcsarnok
Két és fél éve egy sportklubtól indult az ötlet, most megépülhet a csavaros történetű jégcsarnok a XXII. kerületben. A célra először kinézett területre tervezett csarnok ötletével, a hiányosságok ellenére elnyerték a tao-támogatást. Közben az önkormányzat a református egyházközségnek adta el a telket gimnázium építésére, amit egyébként még nem fizettek ki. De mindez nem lehetett akadály a jégcsarnok kiemelt beruházássá nyilvánítása előtt, új helyszínen kezdik meg az építkezést.
(Átlátszó)
 
A háromszéki helyhatóságok honlapjain az alapvető információkért is meg kell küzdeni
Kovászna megye polgármesteri hivatalainak honlapjairól sokszor még azt is nehéz kideríteni, ki a polgármester, nemhogy megtalálni a képviselői vagyonnyilatkozatokat. Ha mégis megvannak a dokumentumok, akkor is teljesen változatos minőségben. A képviselők előszeretettel írják a tisztség rubrikához azt, hogy „nyugdíjas”, nevük néha több alakban szerepel. A másolatokat közzétevő Országos Feddhetetlenségi Ügynökség honlapján sem sokkal jobb a helyzet.
(Átlátszó Erdély)
 
Ha van még két perced:
Ötmilliárd forintért csináltatja meg a főváros a Margitsziget csatornázását a vizes vb miatt. Ajánlattételi felhívás nem jelent meg, amit a rendkívüli sürgősséggel indokolnak. (Átlátszó)
 
A Liget-projekt miatt elbontott Szabolcs Kórház törmélekeit hetek óta hordja egy cég a fóti nyugati iparterületre, aminek feltöltését az önkormányzat már másfél éve megtiltotta. (VS)
A riói olimpián először nyitott Magyar Házat az állam, de ez nem olcsó mulatság: 210 millió forintba került, és csak napi két órát lesz nyitva. (444)
 
Az Állami Számvevőszék módszertani útmutatót készít a nagyberuházások, különösen a 2024-es olimpiai pályázat korrupciós veszélyeinek jobb kiszűrésére. (Világgazdaság)
 
Európában a fehérorosz média számít a legkevésbé szabadnak. Az új technológiák segítik a hatalom ellenőrzését, de az újságírók zaklatása mindennapos. (Átlátszó Videó)
 
Joseph Stiglitz közgazdász részt vett egy bizottságban, amit a Panama-iratok kiszivárgása után a kormány állított fel az átláthatóság növelésére. De kiszállt, mert nem beszélhetett volna szabadon a vizsgálatok eredményeiről. (444)
 
A köztévén, ifjabb Knézy Jenő egyszerűen nem beszélt a szír menekült lányról, aki megnyerte előfutamát, pedig az összes többi versenyző nevét bemondta. Aztán technikai problémákkal takarózot. (24, 444)
 
Ősztől nyomtatott napilapként is megjelenhet a kormánybarát bulvárlap, a Ripost, amit a Blikk és a Bors vetélytársának szánják. Az állami szférában már számolnak azzal, hogy reklámfelületet kell majd venniük. (NOL)