2022. június 28., kedd

A KORMÁNY VISSZAÁLLÍTJA A HATÁRŐRSÉGET – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA.HU
Szerző: HUPPA
2022.06.28.


Ruandázás, olimpia, fizu, kaszinók

Ki nyer ma? Az ellenzék kérdez, Orbán válaszol.

Az önkormányzatok helyzetét már aligha rontják tovább a főispánok és a vármegyék

Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke elmondta, hogy a megyei önkormányzatokat kiüresítették az elmúlt időszakban, és egyre több feladatot vett el az állam. Mint mondta, ha a kormányzat arra készül, hogy ezen megbízottak kezébe adja a megyék irányítását, akkor azt a főispáni átnevezés nélkül is meglépi majd.

Megnégyszerezik a cégek gázdíját

A hatósági energiaártól augusztust követően eleső önkormányzatoknak és vállalkozásoknak július 1-ig még jelentkezniük is kell az MVM-nél, hogy az év végéig, több mint négyszeres áron, egyáltalán kapjanak fűtőanyagot.

Több energiatakarékossági intézkedést is bevezet a főváros

Mindeközben akkor tűzijáték lesz augusztus 20-án, hogy még a Holdról is látszik majd.

Épül-szépül Németh Szilárd csepeli sportbirodalma

Csak épp Csepellel nem beszélte meg…

Schadl György jelenleg is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke

Csak felfüggesztették, ami az annak alapjául szolgáló büntetőeljárás jogerős befejezéséig tart.

Luxuslakások épültek a Jókai utcai ház leomlott tetőterében

Ha demagógok lennénk, azt írnánk, így fog egyszer a kormány luxusa is ránk omlani, de nem vagyunk azok. Gerincvelő-sérüléssel kellett megműteni az Operettszínház táncművészét, akire rászakadt a harmadik emelet. Mindkét lába lebénulhat. Egy hónapja ugyanennek a háznak, ugyanezen munkálatain keletkezett tűz, amely száz négyzetméteren pusztította el a tetőszerkezetet. A helyhatóságnak nincsenek jogkörei egy ilyen beruházás kapcsán, miután 2020-as törvénymódosítás alapján a jegyzők építésügyi hatásköre megszűnt, az átkerült a kormányhivatalokhoz.

A NER vinné az erdőket is

A már korábban beharangozott forgatókönyv alapján indulhat az évek óta húzódó „magánosítás”.

Térkövek vs. fák: hamarosan megsülünk a városokban

A fák akár 12 Celsius-fokkal is hűthetik a városok felszíni hőmérsékletét Közép-Európában – mutatott rá egy 293 európai város műholdadatait elemző kutatás, amely azt is bebizonyította, hogy amíg a fáknak jelentős hűtőhatásuk van, a többi zöldfelületnek nincs.

Feljelentette Perintfalvi Ritát a magyar katolikus püspöki kar

Két olyan Facebook-poszt miatt, amelyben erőteljesen kritizálta a magyar egyházak – köztük a katolikus egyház – „kollaboráns magatartását az áprilisi parlamenti választások kapcsán”.

Válaszolt a kormány az Európai Bizottságnak, készen állnak a megegyezésre

Agresszív kismalac elmegy az orvoshoz:

– Doki, mostanában gyorsan fölkapom a vizet!

– Miért?

– Sok a duma!!!

Összességében nem igazán alakulnak jól Orbán dolgai”

„Orbán Viktor mellékszereplővé vált a kétnapos uniós csúcsértekezleten, a többi között ez lehet az oka annak, hogy a találkozó óta nem beszélt róla” – mondta portálnak Szent-Iványi István külpolitikai szakértő.


RENDSZERHIBA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.28.


Németh Szilárd elmondta nekünk a rezsit. Megint, újra és minduntalan. Mindent, amit a szemináriumon belétöltöttek: megvédjük, magyar emberek, nem hagyjuk és ehhez hasonlók Brüsszellel, Sorossal valamint baloldallal nyakon öntve, mint nyári saláta dresszinggel, hozzá stílszerűbben a töltött káposzta tejföllel, illetve más ilyen nyalánkságok. Nem lepődtünk meg, és nem is vártunk mást, miért is vártunk volna. Németh Szilárd Orbánnak az a hű katonája, aki kételkedés és gondolkodás nélkül szolgálja őt. Nem egy ügyet, nem is egy eszményt, hanem a gazdát. Ez okozza aztán, hogy mindegy, milyen posztra kerül, az elszánás benne ugyanaz, a butaság pedig nyílegyenesen földbeállító. De ő csak ilyen.

Ám nem Németh Szilárdnak szobrot faragni vagyunk ma itt, hanem arra szeretnénk rávilágítani a magunk szűkös és egyszerű eszközeivel, hogyan jutottunk idáig. Miért tartunk újra ott, hogy ma ismét a rezsicsökkentést, illetve az arról való szónoklatokat kell elszenvednünk, pedig nem kellene ennek így lennie. A Fidesz azt a helyzetet használja ki, hogy aljas propagandát folytasson, amit ő maga, és nagy részben elődei alakítottak így. Mert, hogy ma a rezsi, illetve annak az ára egy egész ország központi problematikája bír lenni, annak a gyökerei Kádár apánkig nyúlnak vissza, ám mai formájában mégis akkor kezdődött el, amikor Lendvai Ildikó lassan mondta. Lassan, hogy a Fidesz is megértse.

„Nem lesz gázáremelés” – beszélte komótosan az érthetőség kedvéért Lendvai Ildikó az MSZP nevében, mert ő és pártja is választást óhajtott nyerni, amihöz ez a populista szólam látszott megfelelőnek. Nem is csalódtak, a Fidesz viszont jó diák módjára tanult, és a jelek szerint túlszárnyalta a tanárt azzal a teherrel, hogy míg az MSZP akkor kényszerpályán mozogott a megbukó szocializmus történelmi közelségével, az onnan örökölt gazdasági szerkezettel, az ebből fakadó bérekkel, a Fidesznek ilyen kényszerei már nem voltak. És hogy még mindig itt tart, az az ő elhibázott (nagyon elcseszett) politikájának következménye, hogy képtelen volt a piacgazdaság szabályai szerint működni, és még csak demokratikusnak sem nevezhető...