2022. október 12., szerda

EGYRE TÖBB SNI-S GYEREK MARAD ELLÁTATLAN, TÖBB MEGYÉBEN IS CSAK 8-9 GYÓGYPEDAGÓGUS JUT SZÁZ ISKOLÁSRA

NÉPSZAVA
Szerző: GULYÁS ERIKA
2022.10.12.


A többéves gyakorlattal és speciális tudással rendelkező szakemberek egy ebben a körben átlagosnak tekinthető 312 ezer forintos bruttó fizetésért nem maradnak a pályán.


Legalább 14-15 ezer gyógypedagógusra lenne szükség az országban – állította lapunknak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, miután kiderült, jelenleg 9999 szakembert foglalkoztatnak ilyen beosztásban a hazai köznevelési és szakképző intézményekben.

Totyik Tamás ismeretei szerint például Hajdú-Biharban a megyei pedagógiai szakszolgálatnál az álláshelyek harmada betöltetlen. A gyógypedagógusokra, konduktorokra vonatkozó országos adatokat Ungár Péter, az LMP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője sokadszor kérte ki az oktatásért felelős tárcától, most épp a Belügyminisztériumtól (BM), de a válaszban most először adta ki a kormány, hogy milyen az ellátottság megyei bontásban. A lista alapján a száz sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekre jutó gyógypedagógusok száma Bácsban, Békésben és Heves megyében a legalacsonyabb. Ezekben a térségekben

csak 8-9 szakember jut száz iskolásra, míg Komárom-Esztergom megyében 14, Tolnában 13, a fővárosban pedig 20.

Ez utóbbi adat azonban nem jelenti azt, hogy Budapesten ennyien tudnak munkát végezni a gyerekek fejlesztésében, mert közülük nagyon sokan az iskolaérettség megállapításához szükséges szakértői vizsgálatokat végzik...


NEM LENNE JÓ, HA EGY TOTÁLIS ELMEBETEG SEGGFEJ ALAKÍTANÁ A VILÁGOT, MERT Ő A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.11.


Volt már ebben a világban sok elmebeteg császár, király, elnök, duce, vezér, első titkár, miniszterelnök, akiket sikerült valahogy túlélni iszonyatos áldozatok árán. A világ mindig megőrül, ha régen volt világháború és már nem emlékeznek rá, mi vezetett oda. Most megint ez van. Nem számít, hogy a világ megtalálta a demokrácia, a liberalizmus, az emberi jogok, a szabadság révén azt, hogyan lehetne normálisan élni a földön, mert az elmebeteg fasiszták újratermelődnek, mint a körömgomba, amibe belehal a beteg.


Az excentrikus Elon Musk egyre nagyobb szereptévesztésben van, ami még sok bajt okozhat a világnak, ha egy totális seggfej beleszólhat a világpolitikába, azon a címen, hogy ő a világ leggazdagabb embere. Attól még nem Isten, és a világ nem az övé, arra pedig a legteljesebb mértékben alkalmatlan, amilyen szerepbe helyezte magát. Már a Twitter megvásárlásának bohózatában is erősen megkérdőjelezhető motívumokat emlegetett, egyebek mellett a szólásszabadság helyreállításának nevezve Trump kitiltásának megszüntetését, aki egy puccskísérletre használta a Twittert.

Musk belebeszélt Kína és Tajvan ügyébe, egyértelműen támogatva a kínai kommunista diktatúra terveit, hogy felszámolja Tajvan önállóságát és függetlenségét. Musknak a világon semmiféle politikai legitimációja nincs, ennek ellenére egy “béketervet” javasolt, amely nem más, mint a kínai követelések teljesítése. Indoklása szerint ennek célja az, hogy megakadályozza a háborút és a vérontást, amivel a kínai diktatúra fenyegetőzik, ha Tajvan nem adja meg önként magát. Ez a háború is akár világháborúvá szélesedhet.

Hasonló logika mellett tárta a világ elé Musk az ukrajnai béketervét, amely nem más, mint Putyin követeléseinek szó szerinti leirata. Musk azt állítja, hogy személyesen is beszélt Putyinnal erről, aki elmondta a béketárgyalások feltételeit: a megszállt és elcsatolt Krím orosz kézen maradása, miután Ukrajna önként lemond róla, Ukrajna elfogad egy állandó semlegességet, ami azt jelenti, hogy az ukránok nem csatlakozhatnak sem az EU-hoz, sem a NATO-hoz, akkor sem, ha akarnak, és Ukrajna elismeri az erőszakkal és törvénytelenül elcsatolt megyék Oroszországhoz tartozását.

Musk szerint Putyin azt mondta, hogy ezeket a célokat bármi áron eléri, akár atomcsapás árán is, Musk pedig ezt akarja elkerülni, méghozzá úgy, hogy szó nélkül teljesíti a háborús bűnös, népirtó és tömeggyilkos terrorállam követelését. Ez egybevág azzal, ahogy a Kína-Tajvan ügyet “kezeli”, ahol a háború elkerülésének módja szintén egy sötét, népirtó diktatúra követeléseinek teljesítése. Ez a szemlélet nagymértékben csökkentené a szabad világ hadi kiadásait is, mert ezzel örökre lemondanának a szabadság és a függetlenség megvédéséről, ha egy mocsok elmebeteg diktatúra azt kéri.


Kíváncsiak lennénk, mit szólna Musk, ha ezek után Putyin azt követelné, hogy az Egyesült Államok fegyverezze le magát, számolja fel a liberális demokratikus Alkotmányát, és nevezzen ki orosz javaslatra egy elnököt, akit a Kreml irányít (annál is inkább, hogy Trump személyében egy ilyen elnöke már volt Amerikának), számolja fel a NATO-t, különben Putyin nukleáris háborút indít. A Musk által adandó válasz erre is az lenne, hogy a nukleáris háború elkerülésének egyetlen módja a követelések teljesítése? Miközben ha Putyin merészel ilyesmit, Amerika megsemmisíti Moszkvát.

Mintha nem lenne elég elmebeteg a világpolitikában nélküle is, Musk szaporítja az őrültek számát, aki feleslegesen bonyolítja és ködösíti a képet. Nincs olyan hazugság, amit el ne hinnének, nincs olyan kötözni való bolond, akinek ne lennének követői, ezért a világpolitikában való megjelenésével csak fokozza a zűrzavart. Még a végén megtetszik neki a politikacsinálás és a világuralom, és valamilyen formában megpróbálja formálisan is maga alá hajtani a bolygót. Erre minden esély megvan. Nem Bill Gates itt a veszély, hanem ez az idióta ökör.

Annál is inkább, hogy Starlink műholdjaival ott biztosítja az internetet, ahol akarja, s ezzel közvetve háborúkat dönthet el, nemzetek fölött szerezheti meg az uralmat. Különösen, ha az internet mellé megszerzi magántulajdonba a közösségi média fölötti ellenőrzést is. Ez már az Antikrisztust vetíti előre, méghozzá egy univerzális elmebeteg személyében. Musk elintézné a világ dolgait, megmondaná, hogy melyik diktátornak mit adjanak oda. Miközben őt soha senki semmire nem választotta meg, nem bízta meg, semmiféle legitimációval nem rendelkezik...

SZEGÉNYSÉG HÉTSZERES ÁRON

PARTIZÁN / TELEPJÁRÓ
Szerző: Partizán
2022.10.11.Hogyan reagál a lakosság az energia- és élelmiszerárak elszabadulására? Mennyire enyhítik a szegények gondjait a kormányzati intézkedések? Létezik-e szolidaritás és összefogás a túlélés érdekében? Kiderül a Telepjáró legújabb adásából.

DEÁK ANDRÁS: NEM VAGYOK BIZTOS ABBAN, HOGY PUTYIN UTÁN JOBB JÖN

24.HU / DELLA PODCAST
Szerző: BAKA F. ZOLTÁN
2022.10.12.


Nagyon sok érvet nem látni az orosz kapcsolat mellett, vékony pallón egyensúlyoz a kormány – mondja a Della podcast újabb adásában Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. A szakértő szerint az orosz társadalmat eddig nem zilálták szét az uniós szankciók, az alapvető termékeket továbbra is meg tudják vásárolni, viszont a katonai mozgósítás fordulatot hozhat, országszerte erősödhet az ellenállás, amely eddig inkább a nagyvárosokban volt érzékelhető. A jól képzett munkaerő egy része Nyugat felé veszi az irányt, amit meg fog érezni az orosz gazdaság. Moszkva elvágta a visszautat a nemzetközi együttműködési rendszerekbe, és félő, hogy Vlagyimir Putyin esetleges távozása után egy még rosszabb korszak köszönhet Oroszországra. Magyarország kitettségét az is bizonyítja, hogy a GDP 11,5 százalékával fizetünk többet energiaszámlára, mint 2019-ben, ami a szakértő szerint hatalmas strukturális problémát jelez...

A GYŰLÖLET ÉPÜL, A MÁSIK ALÁZÁSA, LETAPOSÁSA...

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2022.10.12.


Minden nap új erővel indulok neki a munkának. Minden nap azzal a hittel kelek fel, hogy ma sikerül valamit tenni, amitől este az az érzésem lesz, hogy legalább mérsékeltünk valamit az egyre nehezülő körülményekben felfejlődő problémákban…

Az este, készülve a holnapi tárlatvezetésre, Pilinszkyt olvastam… mondjuk az most csak annyiban használt a lelkemnek, hogy lássam: sosem volt egyszerű.

Nagyon nehéz látni az árakat, és nézni azokat a családokat, ahol a napi megélhetés egyre nehezebb… de mindig nehezebb látni azt, hogy mentálisan nem az a közeg épül körülöttünk, amiben megoldhatók lennének a problémák. A gyűlölet épül, a másik alázása, letaposása.

Most olvasom ezt a cikket Etyekről… és túl vagyunk már az elhíresült Érpataki „modellen”, azt hihettük, egyedi agyrém volt, de nem, már itt a másik településvezető.

Szóval, rémült vagyok.

Ehhez már csak egy kis személyes adalék, hogy itt, egy közös, városi értelmiségi ismerős a kolléganőmet kérdezte, segítene neki, hogy hogyan nevezze el az új kutyáját?… Mert az előző a kolléganőnk nevét viselte… és most felmerült benne a Nóra név is….
Itt tartunk. Azt hiszem, van mitől féljünk.

„IDEGESSÉG, REMÉNYTELENSÉG, REZIGNÁLTSÁG” – EZÉRT JUT MAJD HOZZÁ A MAGYAR KORMÁNY AZ UNIÓS FORRÁSOKHOZ

VÁLASZ ONLINE
Szerző: ABLONCZY BÁLINT
2022.10.12.


A magyar kormány újabb győzelmet arat egy olyan háborúban, amelyben az EU döntéshozatali sajátosságai miatt nem tud vereséget szenvedni – alighanem ez lesz a végkimenetele a felfüggesztett uniós források miatti csatának. Miközben szavakban talán soha nem volt ilyen erős a Brüsszel elleni szabadságharc, az Országgyűlés mindent megszavaz, amit az Európai Bizottság sugall, lényegében gyámság alá helyezve a hétéves uniós költségvetés forrásainak magyarországi elköltését. November 19-ig kell dönteniük a tagállami kormányoknak a nekünk járó EU-pénzekről, s háttérbeszélgetéseink alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy feltételekkel ugyan, de megnyílnak a pénzügyi zsilipek. Jelentés a kulisszák mögül...

A TANÁROK NEM MENTEK EL AZ ÜNNEPSÉGRE, A POLGÁRMESTER FERDE GONDOLKODÁSÚ MÉTELYEZŐKNEK NEVEZTE ŐKET

TELEX
Szerző: NAGY BÁLINT
2022.10.12.


„Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!”
– írta Facebook-oldalán Etyek fideszes polgármestere. Zólyomi Tamás posztja szerint bizonyos tanárok a településen ellene dolgoznak, ezért nem vettek részt iskolai csoportjukkal a település október 6-ai megemlékezésén.

Etyek polgármestere nyár végén azzal került be a hírekbe, hogy az iskolai szivárványfestést melegpropagandának minősítette, majd miután kiderült, hogy egy mandaláról van szó „csillamfaszlámázással” válaszolt. Ezután még azt is leszögezte, hogy véleménye szerint az etyekiek pontosan tudják, mi történne, ha „becstelen, lusta balfácánok” kerülnének hatalomra.

Múlt pénteki posztjában Zólyomi arról írt: fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtanulhassanak közönség előtt előadni a történelemhez kapcsolódó irodalmi és zenei műveket. Ezután viszont szóvá tette, hogy a helyi iskolában „működnek” olyan tanárok, akik nem hajlandók felkészíteni a diákokat, és a település rendezvényein sem akarnak részt venni. Állítása szerint ezek a pedagógusok „szövetkeztek” az igazgató ellen, és igyekeznek az ő munkáját ellehetetleníteni. Mindezt ráadásul – a polgármester szerint – politikai és ideológiai alapon teszik, ami „törvénytelen és szabályellenes.” Ebből pedig arra következtetésre jut, hogy

nemzeti hőseink példája alapján harcolni kell, a településvezetés pedig dolgozni fog azon, hogy „a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat” közösségük kivesse magából.

Azt, hogy Zólyomi pontosan mire utalt a „kivetéssel”, a posztból nem derül ki. Annyi biztos, hogy bizonyos pedagógusokat mételyezőnek, ármánykodóknak és ferde gondolkodásúaknak minősített.

A településvezető vádjaira és szokatlanul durva üzenetére egy helyi pedagógus is reagált, aki szerint több szempontból is tévesek Zólyomi kijelentései. A nyílt levelét a Facebookon megosztó Vidra Gabriella egész egyszerűen nem érti, mit szeretne elérni a polgármester az üzenettel.

Vidra megköszönte, hogy Zólyomi segített például az iskola épületének renoválásában, de arra kérte, hogy ne vigyen az intézménybe politikát. Leírta, hogy az iskola mindig részt vett a faluünnepeken – akkor is amikor már Zólyomi Tamás volt a polgármester. Itt kiemelte, hogy idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen. A pedagógus szerint nem politikai, hanem egészen más okok állnak a döntés mögött, de a polgármester valamiért erre nem volt kíváncsi.

A nyílt levélben azt is elutasította, hogy a tantestület politikai alapon akarná ellehetetleníteni az iskolavezető munkáját. A nevelőtestület eddig sem titkolta, hogy a vezetés szakmai munkájával nem elégedettek. Emiatt az iskola összes munkaközösség-vezetője lemondott, de a tanárok továbbra is elvégeznek minden feladatot az iskolában, ami a gyerekek szempontjából fontos – írta.

A levelet megfogalmazó Vidra Gabriella leírta, hogy szereti a munkáját és gyakorlatilag egész életében ezzel foglalkozott. Hozzátette, hogy korábban ő is pályázott intézményvezetőnek. Mivel 23 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, úgy gondolta, sokat tudna tenni az iskoláért. Pályázatát végül a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat megvétózta, újraindulni pedig ezek után már nem tervez. Most 35 év után azt gondolja, lehet, hogy leül a géphez és inkább elkezd másik állás után nézni, ami már nem tanári állás lesz.

Megkerestük a polgármesternek nyílt levelet író pedagógust, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a levelet a saját és nem az intézménye nevében tette közzé. Vidra Gabriella a Telexnek azt mondta: valójában nem is tudni, hogy kinek szólnak a polgármester által megfogalmazottak. Azonban a harmadik, a nevelőtestület elleni nyilvános megnyilvánulás után azt érezte, valakinek meg kell szólalni közülük. Azt nem érti, hogy Zólyomi miért nem megy el az iskolába, és kérdezi meg a tanárokat, illetve miért nem mondja el elképzeléseit az iskola fejlesztéséről...


ORBÁN, A BUDAPESTI POLITIKAI FILOZÓFUS, AKINEK EGY ROSSZ SZAVA SINCS PUTYINRÓL - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: KÁRPÁTI JÁNOS
2022.10.12.


Bárcsak Merkel lenne. Bárcsak Trump lenne: Orbán ilyenek hangoztat a nemzetközi nyilvánosság előtt, és a jelenlegi amerikai elnököt alkalmatlanozza. De ha Biden – miként azt Orbán állítja – túl messzire ment, amikor háborús bűnösnek nevezte Putyint, akkor mi lenne a mondandó magáról Putyinról? - kérdezi az osztrák konzervatív sajtó. Varga Mihály közeledne az euróhoz. Nemzetközi lapszemle.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint Angela Merkel képes lett volna megakadályozni az ukrajnai háborút, amelynek az elhúzódásáért szerinte a felelősséget Joe Biden amerikai elnök viseli. És ki tudna segíteni a helyzeten? Orbán tippje: Donald Trump, írja a Süddeutsche Zeitung

Orbán a Cicero magazin és a Berliner Zeitung keddi pódiumbeszélgetésén arról beszélt, hogy a tűzszünetnek nem Oroszország és Ukrajna, hanem Amerika és Oroszország között kell megszületnie. „Aki azt gondolja, hogy ezt a háborút orosz-ukrán tárgyalásokkal fogják lezárni, az egy másik világban él. Mások a hatalmi realitások” – idézi a német sajtó a miniszterelnököt, aki azzal támasztotta alá álláspontját, hogy Ukrajna csak az amerikai katonai támogatásnak köszönhetően képes harcolni az orosz behatolók ellen. Orbán szerint Joe Biden túl messzire ment, amikor gyilkos diktátornak nevezte Putyint, és ezért amerikai részről ő nem alkalmas a tárgyalások vezetésére.

„Brutálisan fog hangzani, amit mondok, de a béke reményét Donald Trumpnak hívják”, mondta Orbán.

Merkellel kapcsolatban Orbán Viktor arra hivatkozott, hogy a volt német kancellárnak 2014-ben, a Krím orosz annektálása idején is sikerült elkerülnie a háborút. A krími konfliktus „izolálása”, amit akkor Angela Merkel véghezvitt, Orbán szerint mestermű volt.

Ugyanerről a pódiumbeszélgetésről beszámolva, a svájci Neue Zürcher Zeitung azt emeli ki, hogy a miniszterelnök az azonnali tűzszünet követelése mellett bírálta az EU szankciós politikáját. A zürichi lap úgy rakja össze a németországi Orbán-látogatás egyes elemeit, hogy Olaf Scholz kancellárral a megbeszélés a magyar vezető szerint két órán át tartott, azután viszont nem rendeztek közös sajtóértekezletet.

A magyar kormányfő azon kijelentésére, hogy a béke reményét Trump jelenti, felfigyelt a Washington Post is, külön kiemelve, hogy Orbán szerint az Egyesült Államok az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokkal meghosszabbítja a háborút.

A bécsi Die Presse megállapította, hogy Orbán Viktor újfent világmagyarázóként és Putyin-megértőként nyilvánult meg, és nem viccelt, amikor a volt amerikai elnök lehetséges békeközvetítő szerepét említette. „Még szerencse, hogy tapasztalt külpolitikus ül a Fehér Házban” – jegyzi meg az osztrák lap. A cikk szerzője felteszi a kérdést: ha Biden – miként azt Orbán állítja – túl messzire ment, amikor háborús bűnösnek nevezte Putyint, akkor mi lenne a mondandó magáról Putyinról?

„A budapesti politikai filozófusnak egyetlen rossz szava sincs a Kreml főnöke által elkövetett véres agresszióról, üres propagandájáról, hatalmi politikájának gyilkos megvalósításáról, amely a polgári áldozatokat az elrettentés céljából tudatosan számításba veszi” – fogalmaz a Die Presse.

Nemcsak németországi látogatása során említette egyébként Orbán Viktor a volt amerikai elnököt, hanem a Twitteren is, ahová a minap iratkozott fel. „Hol van az én jó barátom, Donald Trump?” – kérdezte bejegyzésében, holott, mint azt a Politico amerikai portál brüsszeli kiadása írja, Trumpot tavaly januárban kitiltották erről a felületről, mert az exelnök részéről fennállt az erőszak további szításának a kockázata, a Kapitólium ostromával kapcsolatban. A Politico szerint Orbánnak két nappal Twitter-fiókjának megnyitása után már 35 ezer követője volt.

Úgy mutatkozott be a közösségi oldalon, mint „szabadságharcos, férj, apa, nagyapa és Magyarország miniszterelnöke”. Orbán (stábja) 42 személyt kezdett követni a Twitteren – köztük vannak olyan jobboldali politikusok, mint Giorgia Meloni, Matteo Salvini, Recep Tayyip Erdoğan és Jair Bolsonaro, valamint olyan jobboldali kommentátorok, mint Tucker Carlson és Jordan Peterson. „Ja, és a pápa” – teszi hozzá a Politico, majd megemlíti, hogy David Pressman, az új budapesti amerikai nagykövet azt válaszolta Orbánnak: ha barátot keres a Twitteren, ott van talán az Egyesült Államok elnöke.

Bloomberg ismerteti – és a forintárfolyam zuhanásának tulajdonítja - Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentését, hogy fontolóra lehet venni az euróövezeti tagság előszobájának számító ERM-2 övezethez történő magyar csatlakozás gondolatát.

Szintén a Bloomberg szerint a kibertérben történt incidensek azt mutatják: Putyin most már nem csupán Ukrajnát, hanem a NATO-t támadja, csak éppen nem egyszerre az egész atlanti szövetséget. A krími híd elleni támadásra adott orosz válasz ugyanakkor azt mutatja, hogy az a csapás nagyon fájt az oroszoknak, mind szimbolikus, mind logisztikai értelemben.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

CSAK SEMMI CICÓ: AZ ÖSSZES UNIÓS PÉNZT EGY ÖSSZEGBEN ÉS RÖGTÖN KÉRI A FIDESZ DE AZONNAL – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.12.


A Fidesz-delegáció közleményt adott ki

“az orosz–ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt”.

Összevissza hazudott beszélt Orbán Berlinben
„Láttam, hogy elszállt. Nem mondta, hogy háború lesz, nem mondta, hogy támadni fog, de láttam, hogy baj van.”

Orbán elismerte, hogy Berlinben nem ért el semmit

De legalább Schäfer András focistával felkerült a fotója a közösségire – Merkellel nem nagyon van ilyen…

Már 373 milliárd forintot kifizetett a kormány a meg sem kapott uniós helyreállítási pénzekből

Az állami pályázati információs weboldal szerint több mint ötszázmilliárd forintnyi támogatást megítéltek, és ebből közel négyszázmilliárd forintnyi előleget ki is fizetett a kormány a nyertes pályázóknak. Érdemes átfutni a táblázatot, kik részesültek a pénzből.

Orbán Viktor szerint Donald Trump a béke reménye

“Joe Biden amerikai elnök túl messzire ment, amikor a többi között háborús bűnösnek vagy tömeggyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt.”

Finoman odaszúrt a Trumpot hiányoló Orbánnak a budapesti amerikai nagykövet

Emlékeztette az elefántot, hogy a porcelánboltban balettozik.

Magyarország rég látott ekkora inflációt, a gáz ára 121 százalékkal nőtt

Minden háztartásnak más és más az érzékelt és a valós inflációja, de az sejthető, hogy az energiaárak robbanása leginkább a nagycsaládosokat és a kisnyugdíjasokat hozza rendkívül nehéz helyzetbe.

Félmillió forintról 20 ezerre mérsékelte a választási bizottság Hoppál Péter pénzbüntetését

A csekély összegre pedig nem más tett április 3-án javaslatot, mint Sasvári Róbert NVB-tag, akit a mostani, új ciklusban is jelölt a testületbe az államfő, így a parlament meg is választotta, sőt, utóbb a tagok őt választotta az NVB elnökének.

A Kodolányi rektora belső vizsgálatot indít a kölcseys tanárokat kirúgó tankerületi vezető plágiumgyanús szakdolgozata miatt

Marosi Beatrix a közelmúltban arról híresült el, hogy ő volt az első tankerületi vezető, aki rendkívüli felmondással megszüntette öt pedagógus munkaviszonyát, amiért polgári engedetlenségben vettek részt. Diplomamunkájának címe:

A halálbüntetés. Jog és erkölcs

Bod Péter Ákost is ajánlja a Transparency az új korrupcióellenes hatóság létrehozásához

Ezzel együtt a TI Magyarország leszögezte: tisztában vannak azzal, hogy „álságos a kormány korrupcióval szembeni újsütetű elköteleződése”, és korábban maguk is kritikával illették a kabinetet, mert a mostani törvénycsomag az előrelépésekkel együtt is elégtelen a rendszerszintű korrupció megtörésére.

Jelentősen megdrágítja a kormány a közérdekű adatigénylést

Mindig meg fogják találni a “legális” módszereket, amelyekbe az EU nem lát/nem nyúlhat bele.

HADHÁZY TÁMAD

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.10.12.


Amiben élünk, az nem a Nirvána, hanem egy bohózat közepe. Ne nevezzük már tragikomédiának sem, mert itt a térdünket csapkodjuk röhögtünkben, hogy ilyen nincs. És mégis van. Az évi százharminc milliárd forintunkból kitartott közmédia, amely az emlékezetes ellenzéki képviselős támadás (attack) után, mikor is Varju képviselőt húzgálták a földön a biztonságiak a bokájánál fogva, s emiatt Varju képviselő felfüggesztettet kapott, a közmédia pedig bevehetetlen erőddé alakult. Golyóálló üvegek, beléptető zsilipek tették ostromállóvá az épületet, majdnem lőrések is vannak rajta. Mert a közmédia (így en bloc) beszart, mint a gazdája szokott függöny mögé bújva.

Ez tehát a háborús múlt és a készületek, mikor is ilyen állapotok közepette a közmédia szerint Hadházy megint fegyverkezik ellenük, be akar hatolni, vagy ki tudja, mire készül, mert bejelentette, hogy sátrat ver ott. Ez az oka a beszarásnak, ami egy közleményt eredményezett, és ezért mondjuk azt, hogy az életünk immár bohózat, vérbő komédia, úgyhogy tessenek velem vigyorogni, mert elviselni ezt másképpen nem lehet. Azt mondja a közmédia az ő közleményében, hogy Hadházy mind az összes tankjaival és repülőjével, netán tengeralattjáróival támadni készül. Ha majd megismerkedünk a szöveggel, meglátjuk, hogy nem egyéb ez, mint egy elnyújtott visítás. Íme:

„Még élénken él a magyar polgárok emlékezetében az a nyomásgyakorlás, amelyet baloldali képviselők kíséreltek meg 2018 decemberében, amikor minősíthetetlen hangnemben, a törvények előírásainak teljes figyelmen kívül hagyásával, a közmédia munkatársainak fenyegetésével, becsmérlésével próbáltak meg érvényt szerezni saját pártjaik elképzeléseinek. A közmédia akkor sikeresen védte meg a szerkesztői szabadságot, a sajtó függetlenségét.” – Nem tudom, mi él élénken az önök emlékezetében az ütközetről, de a jelek szerint mély nyomokat hagyott a közmédiában, hogy még mindig emlegeti, ha meglát egy ellenzéki képviselőt, vagy megérzi az arcszesze illatát, amilyet fideszes nem ken magára...

EXPORTÁLT ÖSSZEVISSZA BESZÉLÉS - A 444 REGGELI HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2022.10.12.


Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb cikkeivel. Szokás szerint négyet külön is kiemelünk: