2016. március 20., vasárnap

TÍZEZER EMBER RÚGTAK KI A CSALÁDELLENES PARAZITAPÁRT MIATT - SEMJÉN ZSOLTI TAKARODJ A MAGÁNÉLETEMBŐL

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.03.20.Az álszent álkeresztények kamupártja lakatot tett a nagyáruházakra. Egy éves a boltbezárós elmebaj.
A Semjén-féle parazitapárt, amelynek egyetlen hobbija (mármint a lopáson és a madárgyilkoláson kívül) hogy belemásszon az emberek privát szférájába, átverte a parlamenten a boltbezárást. Persze ne legyünk naivak: az ötlet megrémálmodói lehettek bár a KDNP-sek, de „ez a műsor nem jöhetett volna létre”, ha nincs a Fidesz.
Az a Fidesz, amelyik nem ismer se Istent, se emberta KSH adatai szerint egy év alatt 10 ezer EMBERT rúgtak ki a kereskedelmi szférából, ennyien váltak fölöslegessé az eszelős törvény hatására.


ITT OLVASHATÓ

HOGY CSÖKKENTSD A BUKÁSTÓL VALÓ FÉLELMED, FOGALMAZD ÚJRA A FÉLELMET

NAPI REMÉNY BLOG
Szerző: Lilla
2016.03.20.


Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem öl meg.
Nagyon eltúlozzuk az elbukás hatásait. Túlságosan felfújjuk a kudarc lehetőségét. Elbukni nem a világ vége. Félni az elbukástól sokkal nagyobb kárt okoz, mint az ha nem sikerül valami.
A Példabeszédek 24:16-ban azt olvassuk: "Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (TEV fordítás) Még a jó emberek is megbotlanak, ők is hibáznak, ők is felfújják a dolgot.
Nem azok a sikeres emberek, akik sosem esnek el. Azok az emberek sikeresek, akik újra felkelnek és folytatják tovább. A sikeres emberek egyszerűen nem tudják hogyan kell feladni.
Hallottál már ezekről a híres kudarcokról?
  • Georges Washington a csatái kétharmadát elvesztette, a Függetlenségi Háborút viszont megnyerte és később ő lett az Egyesült Államok első elnöke.
  • Napóleon csak negyvenkettedikként végzett egy negyvenhárom fős osztályban. Utána ment és leigázta Európát!

TERRORISTA VAGY ÁLDOZAT? AZ ÉLETBÜNTETÉS MELLETT

MODOROS BLOG
Szerző: Modor Tibi
2016.03.20.


Nos hát, elkapták a Szörnyeteget, az Állatot, aki nem érdemel életet - és máris olvashatjuk az erkölcsileg felsőbbrendű honfitársainkból kibuggyanó gyilkolási vágy manifesztációját, mert a plebsz azóta se változott: lincselni akar, kínozni, kivégezni, szenzációt, kalodát és bűnbakot. És mindig előjön ugyanaz, sose tanulunk saját hibáinkból - pedig azt a bizonyos puskát sem Salem Abdeslam, hanem mi, mindannyian tartottuk.
Mert igen: neki is - mint mindannyiunknak és a serpáknak szintúgy - van neve. Mert ő nem az okozó, hanem a tünet. Tünete annak, amit mi: európai, fehér, keresztény emberek (ha te nem az vagy, akkor bocs - a szerk.) itt kizsákmányolással létrehoztunk és ápolgatunk, mindannyian. Főleg te és én: magyar, 20-as, 30-as fiatal.
És csak a gyilkost látjuk, és a látszólag értelmetlen pusztítást. Holott mindannyian gyilkosok vagyunk: tömeggyilkosok. Durván hangzik? Elsőre talán. Ám gondoljunk csak bele: használtál már valaha rovarirtót? Vannak otthon fából készült bútoraid? Hozattál akár csak egyszer bármit a tengerentúlról, utaztál-e repülővel, fogyasztasz pálmaolajat, tojást, húst, gabonát, tejterméket, zöldséget? Akkor bizony te is gyilkos vagy, csak behunyod a szemed - félrenézel. Félrenézel, és nem akarsz tudomást venni mindarról a pusztításról, ami azért van, hogy a tányérodig eljuthasson a gyöngyhagyma vagy a Globus-mustár - kezedbe az okostelefon, szekrényedbe a divatos ruhadarab, kádadba a forró víz.

ZAVAR TÁMADT AZ "ERŐBEN", ORBÁNÉK ÖSSZE-VISSZA BESZÉLNEK AZ EU-CSÚCS EREDMÉNYEIRŐL

HAZUGSÁGVADÁSZ BLOG
Szerző: Hazugságvadász
2016.03.20.Soha nem volt még ilyen időszerű a népszavazás a menekültek szétosztását szabályozó kvótáról, mint most, a pénteki EU-török csúcs után – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szombaton az MTI-nek.
Hogy miért? Hát Kovács ezt is megmagyarázza. „A megállapodás egyértelművé teszi, hogy az unió vezetői továbbra is a kötelező betelepítésben látják a válság megoldását” – mondja a kormányszóvivőnk szombaton, továbbra is az MTI-nek nyilatkozva.
Ezzel az érveléssel azonban van egy kis probléma: mégpedig az, hogy egy szó sem igaz belőle!
Nézzük, mit mond a pénteki EU-török csúcs után elfogadott brüsszeli egyezmény. (Az MTI által kiadott pénteki anyagból idézek – csak ha Kovács szeretné felfrissíteni tudását…) „A Törökországból való áttelepítéseknél az Európai Unió felhasznál 18 ezer szabad helyet, amelyek egy korábbi áttelepítési terv nyomán maradtak meg, shasonlóan önkéntes alapon számba vesz egy pótlólagos 54 ezer fős keretet migránsok szétosztására.”

ITT OLVASHATÓ

MINDEN POLITIKUS KORRUPT

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: Keszthelyi András
2016.03.20.


Kaptunk egy lehetséges választ arra, hogy miért őrzi még mindig stabilan Orbán Viktor és pártja a népszerűségét.

Nehéz lenne a dolgom, ha a múlt hét eseményeiről kellene hírösszefoglalót készítenem. A miniszterelnök ünnepi beszédében előbb virtigli parazitának minősítette a magyar baloldalt, majd beszéde második felében megkezdte híveinek felkészítését az Európai Unióval létesített kötelékek lazítására. Hogy az út végén a kilépés lesz-e, az ma még nehezen jósolható. Mindenesetre sokat elárul, hogy az uniós vezetőkről ugyanabban a regiszterben szónokolt, mint alig néhány perccel korábban a baloldalról. Aztán ugyanaznap délutánján megjelent az új ellenálló Pukli István személyében, amit ez alkalommal csak azért nem kommentálnék, mert nem szeretném a már a Hosszú Katinka anyagi vitájában is a politikai ellenállás újabb szikráját felfedező baloldali-liberális közönség idegeit tovább borzolni. Ott voltak továbbá a szokásos földmutyik és médiamanipulációk, a NER dolgos hétköznapjainak nélkülözhetetlen kellékei – bár amit a nemrégiben még szintén szabadságharcosnak láttatott Dirk Gerkens vezette Tv2 művelt Juhász Péterrel szemben, minden bizonnyal mérföldkőnek számít a kereskedelmi televíziózás történetében.

Ám arra, hogy miért lehetséges mindez, s hogy mindezek ellenére miért őrzi stabilan Orbán Viktor és pártja a politikai hegemóniáját, nem a fentebb említett fejlemények, hanem a Publicus kutatása világított rá, melyet a Semjén Zsolt jóvoltából immáron egy éve szombaton megjelenő Vasárnapi Hírek publikált.

A kutatás hajszálpontosan mutatja azt, amit az elemzők egy része sejt, házi kutatói jóvoltából a Fidesz nyilván tud, ám az ellenzék nem hajlandó tudomást venni róla. A Publicus mérése szerint ugyanis két következményt kell levonnia mindenkinek: egyrészt a korrupció nincs ma az öt legfontosabb probléma között Magyarországon, másrészt meg igaz az a hipotézis, hogy a politikai élet egészét látják korruptnak a magyar emberek...

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN, DE HOVA ÁLLJANAK A BELGÁK?

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.03.20.


Mi, derék pógári magyarok úgy téblábolunk kétségbeesve, bizonytalanul a hazai politikai palettán, mint a viccbeli Kohn bácsi a vallonok és a flamandok között. Mert a mi jó Viktor urunknak egyfelől van sok igazsága, másfelől viszont korrupt, kormányzóképtelen - és ha Karinthy szerint Babits szülei le tudtak költözni az alliteráció kedvéért Szekszárdra, akkor mi is újíthatunk e célból - keci.
 
Igen, Viktornak igaza van az embercsempész tömegáru retorikai kezelésében. A ballibek csak mostanában kezdték el kapisgálni, hogy ez az idegen tömeg veszélyt jelent az országra. Ha ballib barátaink törióráikon figyeltek volna, talán nem sikkad el náluk, hogy a rácok és az oláhok ugyanilyen menekültként kértek alázatos bebocsátást országunkba, aztán integrációs lehetőségeiket visszautasítva a meggyengült Magyar Királyságra rontottak. Köszönjük, másodszorra kihagynánk a nagyszerű lehetőséget. Ezt Viktor jól látja, a magyarok nagy része ezen történelmi tapasztalás okán támogatja őt. Persze Viktornál nem árt az óvatosság, mert nem azt kell figyelni amit mond, hanem amit tesz.
 
Ennek megfelelően a migránsok látványos elutasítása is árnyalható.  A magyar érdekek figyelembevételével nyugodtan befogadhattunk volna ötvenezer - hangsúlyozottan keresztény - szírt. Nem ártana az országnak, a befogadó kultúrájú magyarság egy színfolttal gazdagodna. Európa ünnepelne, megint mi lehetnénk a bezzeg ország, és némi előnyöket is kiudvarolhatnánk. Megtehettük volna, ha Magyarország olyan erős, mint azt Plakát Magyarország hirdeti. De Valóság Magyarországról megpucolt hatszázezer értékes, dolgos ember, mert már nem tudott Viktor Zombilandján élni. És sokan csomagolnak most is. Valóság Magyarország - és ez Viktor történelmi bűne - egy csődtömeg.  Az igazság tehát az, hogy Magyarország nem azért nem fogad be migránsokat, mert Viktor olyan bátran szembeszáll a hagymázos Merkellel, meg a túltenyésztett eurokratákkal, hanem azért, mert - kódis szegény országként - egyszerűen képtelen a befogadásra...
 

MEGBUKTATHATJÁK-E A TANÁROK AZ ORBÁN-KORMÁNYT?

ÖRÜLÜNK, VINCENT BLOG
Szerző: jotunder
2016.03.20.


Azt gondolom, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb kompromisszumkészségre és empátiára van szükség ahhoz, hogy az Orbán-kormány helyett valamilyen jobb és tisztességesebb (de közel sem biztos, hogy baloldali vagy liberális) kormányzata legyen az országnak. Ezeket a tömegmozgalmakat a kompromisszumkészség és az empátia gyakorlati terepeként képzelem el és akként tekintek rájuk.

Nem hiszem, hogy a tanárok, vagy bárki más a közeljövőben megbuktathatja az Orbán-kormányt. Azt gondolom, hogy Orbán és kiszolgálói aljas módon viselkednek, és nagyon helyes, ha a tudomásukra hozzuk, hogy mi ezt nem fogadjuk el, nem lesz könnyű dolguk, ha uralkodni próbálnak felettünk, és mindenkinek, aki törvénysértést követ el a kormány utasítására, számítania kell arra, hogy egy nap elszámoltatják. A hétköznapi kicsiny lázadások politikája, a konfrontáció vállalása, az, hogy leordítjuk a rezsimszolgák fejét, számomra bőven megfelel. Természetesen örülnék neki, ha megbukna ez a kormány, de nem várom el senkitől, hogy mindent erre tegyen fel. Tegyen fel annyit, amennyi belátható, arra, ami belátható.

ITT OLVASHATÓ

AZ ELNYOMOTTAK FESZTIVÁLJA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.03.20.


Tizenkilences hangokról delirál a diktátor, tizenkilences hangok kísértik, beszélnek hozzá ezek a hangok, retteg tőlük, és hát ha nekilódult diktátor lennék, én is rettegnék ezektől a hangoktól, mert csupa csörömpölés, némi fegyverropogás, ez még nem is olyan rossz, a diktátorok kedvelik többnyire, amíg ők állnak a fegyverek mögött, ők csörömpölnek, de volt benne jócskán más is, ijesztő dolgok, nyaraló proligyerekek zsivaja a Balatonon és a Margitszigeten, viták, viták végtelenül; viták arról, hogy legyen mindenkinek mit enni, legyen mindenkinek hol laknia, mindenki beleszólhasson a köz ügyeibe, meg hogy mi a szépség és a művészet, kell-e háború, és ha igen, hát miért nem, kell-e az évezredes szolgaság, iszik-e alkoholt az öntudatos proletár, és ha iszik, mi lesz a másnappal, a tegnappal és a mával – és ha nem iszik, mi lesz a másnappal, a tegnappal és a mával, megannyi égető kérdés, ezerféle válasz zsongott a tavaszi levegőben, és a diktátorok nem szeretik a kérdéseket, és csak egyféle válaszuk van, hiszen ezért töpörödtek azzá, amik – a diktátorok is helyes csecsemők voltak, körmöt és fogat növesztettek, mint mindenki más, de a bennük burjánzó rosszindulatú sejtek mennyisége valahol átcsapott minőségbe, egy olyan mindig lefelé (vagy mindig felfelé, nézőpont kérdése) hullámvasútra ültek, ahol nincs szünet, kiszállás meg beszállás, csak az eszeveszett robogás...

ITT OLVASHATÓ

AZ EMBEREK DÖNTÖTTEK: A FIDESZ A LEGKORRUPTABB MAGYAR PÁRT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerő: Trombitás Alfréd
2016.03.20.


Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss felmérés szerint beragadt az „elmúltnyolcévezés” csodafegyvere. Aggasztó viszont a magyarok kiábrándultsága, hiszen lényegében egyetlen párt sem képes elhitetni magáról, hogy hatalomra kerülése esetén a közpénzek a közös kasszában maradnának. 

korrupció egyre nyomasztóbb jelenség Magyarországon, ugyanakkor kezd megszokottá válni a polgárok körében. Ez a két legnyugtalanítóbb megállapítása a Publicus Intézet ezer főn végzett reprezentatív felmérésének. Ami még ennél a két riasztó tényen is túltesz, hogy a megkérdezettek szerint jelenleg a korrupció a hatodik legfontosabb probléma az országban. Ahhoz képest, hogy szinte naponta kapnak az arcukba korrupcióról szóló híradásokat a polgárok, öt ennél is fontosabb problémakört is meg tudtak nevezni. Elképzelhető azonban, hogy a korrupt politikusok annyira a hétköznapok részeivé lettek, hogy egyszerűen a szükséges rosszként könyvelik el őket a választópolgárok.

Az úgynevezett politikai elit megítélése épp azért olyan siralmas, mert lényegében nincs olyan tisztának tartott politikai erő ma Magyarországon, amely hitelesen képviselne egy „tiszta kezek” mozgalmat. A Fidesz úgy tűnik, hogy már beletörődött a legkorruptabb párt minősítésbe, és már csak azon ügyködik, hogy az ellenzéki erőkről is bebizonyítsa ugyanazt, amit a kormánypártról már rég tudunk: tudniillik a szépen felöltöztetett szavak alatt csak a pénzsóvárság szikár csontváza található.

"A Fidesz a legnagyobb vesztese ennek a választói fásultságnak, hiszen a felmérés adatai szerint minden harmadik válaszadó úgy gondolja, hogy 2010, a Fidesz kormányzása óta több a korrupció, és csupán fele annyian azt, hogy az előző, MSZP által kormányzott nyolc év alatt."

ITT OLVASHATÓ

CIVILEK, PÁRTOK, SZAKSZERVEZETEK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.20.


Civilnek lenni az aktuális magyar értelmezés következményeképpen igen jó dolog, merthogy rengeteg előnnyel jár.
Magyarországon ma mindenki lehet civil, és a civil az ab ovo jogosult világraszóló bölcsességek közzétételére, továbbá ítélni eleveneket és holtakat, méghozzá megfellebbezhetetlenül.
A civil mindenféle előzetes kontroll nélkül felmászhat egy pódiumra, és elmondhatja a magáét, aztán, ha menet közben kiderül, hogy hülyeségeket beszélt, vagy rossz a beszédkészsége, akkor egy elegáns mozdulattal leugrik a pódiumról.
Bánatosan bár, de eszméit fel nem adva beül barátaival egy romkocsmába, majd elmereng, de némi idő elteltével felszökken egy másik pódiumra, ahol előadhatja átdizájnolt elveit, hátha ebben az új formában már vevő rá a nagyérdemű.

Aztán, ha az ötödik pódium után sincs sikere, akkor megállapítja, hogy a társadalom nem érett még az ő gondolataira, mielőtt leugrik a pódiumról még barátságosan odaszól a tüntetőknek, hogy vége, elmehettek haza a 3.14csába, majd romkocsma, aztán eltűnik a balfenéken, mint szürke szamár a ködben.
A kutya se ugat utána, csak a barátai temetik sörbe a sikertelen majdani államférfi törekvéseinek (fontos: nem politikai törekvések!) enyhén büdösödő hulláját, legjobb barátja elmondja a zárszót: "Négy százados Emelje Hamletet, mint katonát, A ravatalra: mert belőle, ha Megéri, nagy király vált volna még. Útján kövesse harci tisztelet."
És utána sör, búbánat, nemzettemetés...

Civilnek lenni azért is jó, mert negatív programmal lehet beleindulni a politikai csatába, nevezetesen, elegendő, ha a civil nempolitikus mindent tagad, megtagad és letagad, a program lényege a nemzeti nem.

Ha firtatja valaki, hogy a nem után mi lesz az igen, akkor civilünk elmerengve festett egekbe néz, és olyan szép szóvirágokkal írja körül a semmit, hogy még maga Nagyurunk is nyelvét meglengetve, majd visszahúzva csettint egyet a meglepett elégedettségtől, hiszen lám, kiderült, ha ő véletlenül feldobná a papucsait, hát jönnek utána méltó utódok.

A civilség kritériumai között is előkelő helyen szerepel az összes szervezet lerombolására való törekvés, ez rokonszenves a néptömegeknek, és egybevág a hatalom érdekeivel, ezért aztán hatásos is.
A hatalom is szervezet ugyan, de azért pártnak mondani nem tehet némi ideológiai bátorság nélkül, persze a hiéna is emlős, ugye.

Mindenesetre a hatalomnak elég egyetlen szervezet, jelen esetben ez az államszervezet, melyet már jól belakott, ha jól még nem is lakott, így a többi összes szervezet mehet a levesbe, sőt, átlényegülésük salakanyaggá egyenesen kívánatos
A civilek elvégzik a piszkos munkát, a hatalom meg röhög a markába.

ITT OLVASHATÓ

NEPÁLI GYEREKSORSOK

VILÁG ISKOLÁI BLOG
Szerző: LIZA
2016.03.20.


 NEPÁL
Nepál a világ egyik legszegényebb országa, ahol kevés gyereknek jut az a szerencse, hogy iskolába járhat. 
Tavaly jártunk Nepálban, a cikkből megismerheted a nepáli gyerekek nehéz sorsát, ellátogatunk egy tibeti buddhista szerzetes iskolába és megtudhatjátok a legnagyobb csodát, ami a nepáli gyerekekkel kapcsolatban.
Tavaly áprilisban jártunk Nepálban, ahol egy hónapot töltöttünk el, megmásztuk a Himaláját és bejártuk a völgyeket és városokat. Persze korántsem annyit, amennyit szerettünk volna. Április végén értünk haza, Bangkokba, éppen a nepáli katasztrofális földrengés előtt három nappal.
A földrengést követően a nepáli gyerekek sorsa valószínűleg még nehezebb lett,mint bármikor korábban volt. Kinttartózkodásunk idején találkoztunk Tamással, aki egy buddhista árvaházban volt önkéntes, ellátogattunk az árvaházba, megnéztük, ahogyan a gyerekek táncórákat vesznek és végtelenül nagyokat nevetnek. 


ITT OLVASHATÓ

JUSZT LÁSZLÓ: KEDVES NAPLÓM!

24/7
Szerző: MAM
2016.03.20.


Vajon miért érzem, hogy egyre gyorsabban mennek a napok? A kor teszi, vagy valóban így van? És mi lesz holnap? Ez is egyre gyakrabban vetődik fel bennem. Sikerül-e megőrizni, esetleg tovább is adni a hatalmat a gyerekeknek? Nem érzem azt az igazi ambiciót bennük.
A pénz persze kell nekik, de a munka az nem annyira. Mondjuk Rachel, – ha bírná ésszel és furfanggal – benne megvan az az akarat és szívtelenség, ami nélkül nem lehet kézbentartani a dolgokat. De Gazsi nem igazán képes menedzselni az ügyeket. Ő még a cégeinket sem tudná eligazgatni, ha egyszer a Lőrincet ki kell tenni. Pedig most négy évre sikerült minden nagy épitőipari beruházást lenyúlni. Egyszerre 420 milliárd forint építőipari beruházást hirdettünk meg.

ITT OLVASHATÓHÉT HÍR A HÉTRŐL, AMIT EL SE TUDTUNK VOLNA KÉPZELNI, HOGY MEGTÖRTÉNIK

EGYENLÍTŐ BLOG 
Szerző: Egyenlítő Blog
2016.03.19. 


1. Hogy Orbán Viktor echte náci beszédet mond március 15-én.

Amiben parazitának nevezi az ellenzéket, annak pártjait és szavazót, akik a gazdatesten élősködnek. Emellett belengette, hogy ha kell, egyedül is szétveri az Európai Uniót, de ezt rejtélyes okból végül nem tette meg.
A beszéd azonban leginkább arról marad emlékezetes, hogy az egész retorikai vonulata olyan abszurd hülyeség volt, ami
még a legelvakultabb Fidesz-szavazónak is föl kellett, hogy tűnjön.

 2. Hogy a hideg eső ellenére többtízezer ember vonul fel tiltakozni a kormány ellen ugyanaznap.

Az oktatás ügye már rég túlnőtt magán az okaktáson. A kormány szívesen engedett volna a tanároknak már egy hónapja is - csak a vereség beismerése nélkül tehesse. Meg is ígért mindent, leváltották az oktatási államtitkárt, de ez mégsem volt elég.

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZ ÉPP MOST IPAROSÍTJA AZ UNIÓS KÖZPÉNZEK LOPÁSÁT

BERKECZ BALÁZS BLOGJA 
Szerző: Berkecz Balázs 
2016.03.19. Az Orbán-rezsim már legalább három olyan kormányrendeletet hozott össze, ami intézményesíti az uniós közpénzek ellopásának ipari megoldását. A megyei önkormányzati kádereknek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban rendszerszintű összeférhetetlenséget biztosító kormányrendelet mellett most két másik azonos típusú jogszabály révén vált világossá: nincs limit a Fidesz kreativitásában, ha arra kell találni megoldást, hogy miként lehet Orbán strómanjait közpénzhez juttatni. Most a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program gigantikus léptékű forrásainak megcsapolása van terítéken, ezért az Együtt újabb bejelentést tesz az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF).


A Nemzeti Fejlesztési Programiroda most 420 milliárd forintos értékben írt ki közbeszerzéseket olyan feltételekkel, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségein és néhány bejáratott cégen kívül sokan ne rúghassanak labdába a szennyvízelvezetési és -tisztítási, a hulladékgazdálkodási és az ivóvízminőség-javító beruházások megvalósításánál. Ahogyan a hvg.hu is megfogalmazta: "a kiírás alapján annyi biztos, hogy csak nagyobb cégek rúghatnak labdába, olyanok, amelyek az előző három évben összesen legalább 20 milliárd forgalmat könyveltek el, illetve a közbeszerzés tárgyából legalább 15 milliárd árbevételt értek el. Ennek alapján az állítólag preferált hazai kisvállalkozásoknak magas a léc, ők önállóan nem tudnak elindulni ezeken a pályázatokon. A nyertes csapatot viszont négy évre bebetonozzák, a keretmegállapodás ugyanis 48 hónapra szól, a még kiírandó konkrét beruházásokért már csak egymással kell versenyezniük. Ádáz vetélkedést kell elképzelni a közpénzes megrendelésekkel jól ellátott cégek, az amúgy gyakorta együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft., a Mészáros és Mészáros Kft. (amely Mészáros Lőrinc érdekeltsége) és a Békés Drén Kft. között

ITT OLVASHATÓ

CSILLAG ÁDÁM ELKÉPESZTŐ VIDEÓJA: ORBÁN ÜNNEPI SZEREPLÉSE A KULISSZÁK MÖGÜL

MAGYAR NARANCS 
Szerző: Magyar Narancs
2016.03.19. 


false Janisch Attila gondolatai a március 15-i Orbán-beszéden készült "titkos" felvételről.

Ez a felvétel megmutatja, mi az, ami nem látszott a kormányhű sajtóban és médiumokban a március 15-i hivatalos ünnepségről közölt totálképeken.

A regisztrált "ünneplők" két méternél is magasabb vaskordonnal körülkerítve. A kordonra több helyen is fekete vastag műanyag fólia húzva, hogy se bentről kifelé, se kintről befelé ne lehessen látni. Vagyis, aki bent van, ne láthassa a kinti valóságot (a kormány ellen demonstrálók nagylétszámú csoportját), a kintiek meg ne lássák ezt a szegényesre és szűkösre komponált benti "mulatságot".

Körülbelül nyolcszáz, alaposan megszűrt, nyilván minden szempontból pedigré-ellenőrzött, hivatásos csápolóhoz beszélt tehát Orbán Viktor március 15-én. Nekik mondta el Európát és az egész világot megváltani és megmenteni kész gondolatait, és előttük nevezte férgeknek az ellenzékét és ellenfeleit.

ITT OLVASHATÓ

ÉPÜL AZ ÚJ BIRODALMI FŐVÁROS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Bartus László
2016.03.19.Orbán március 15-én igazi fasiszta beszédet mondott, s ezt most már azok is elismerik, akik eddig “fasisztázásnak” nevezték, ha nevén neveztük Orbán rendszerét és őt magát. Orbán nem most lett fasiszta, 2010-ben is az volt, de már 2006-ban is az volt, amikor még az utcán próbálta megdönteni a demokratikus alkotmányos rendet. Súlyos ára van annak, hogy Magyarországon a mértékadó liberális értelmiség tízéves utógyújtással azonosít mindent, szalonképtelennek minősít időben elhangzó figyelmeztetéseket. Pedig Kálmán László még korábban figyelmeztetett erre.

Orbán nemcsak fasiszta államot épít, amelynek programját már a 2010-es választás éjszakáján meghirdette, csak nem akarta senki meghallani. Ma már nyíltan náci és antiszemita elméleteket ad elő, mert azt még csak ne is nevezzük kódolt antiszemitizmusnak, amikor azt mondja, hogy “a rejtőzködő és arctalan világerők”, amelyek a jakobinusoktól kezdve az 1919-es forradalmon át a kommunizmusig terjedően akarják elpusztítanai az édes keresztény magyarságot.
A tudjukkik.ITT OLVASHATÓ

ROSSZ HÍR A LEENDŐ GYALOGÁLDOZATOKNAK

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA 
Szerző: Ceglédi Zoltán 
2016.03.19.Két év, hat vagy tizenkettő? Nem érdemes megnyugodni, mert ha sokára is, de a gyalogokat végül le fogják venni a tábláról.
Drága végrehajtók, eltakarítók, eltérítők! Kedves kezek az iratmegsemmisítő fölött, rendőrcsizmák a bizonyítékként tárolt CD-t ropogtatva, remegő ujjak a Delete-gombon! Bizony mondom, irgalmatlanul kiszúrnak saját magukkal. 

Az Orbán-rendszer működtetésének elengedhetetlen feltétele, hogy mindig legyen elég politikai közkatona, alacsonyabb szintű, névtelen elvtárs, megvett szakember, aki adott pillanatban beavatkozik, és hivatása szabályait megszegve a Fidesz számára kedvező döntést hoz, vagy őket igazoló alternatív valóságot hazudik. Rogán Antal például már csak azért sem kerülhet bíróság elé, majd börtönbe a belvárosi ingatlanpanamák gyanúja kapcsán, mert egyelőre ismeretlen okból és módon a rendőrségen éppen az a CD sérült meg és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Ezek az ügyek, amelyeket Juhász Péter kezdett feltárni, és immár rétestésztaként nyúlik a nyomozásuk, amit a rendőrség többször meg is akart szüntetni. Most meg nyilván Kovács Tizenkettő leöntötte kávéval az egyik fő bizonyítékot, majd, gondolom, a mikróban akarta megszárítani, utána fejvesztve szaladt, kezében a lemezzel, de eltanyázva azt pont egy úthenger alá ejtette, a maradékot meg felették a galambok. Ugye.ITT OLVASHATÓ

OSZTÁLYOZÁS 2

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.19.


Az egyik magyar általános iskola erkölcstan órán a diákoknak egy dolgozatban azt kellett megfogalmazniuk, hogy mit jelent számukra a tavaszi nemzeti ünnep. - Egyest kapott erkölcstan órán egy kislány, aki azt írta dolgozatában: március 15-tel kapcsolatban, hogy „nekem ugyanolyan nap, mint a többi és nem nagyon érint meg”.

A tudósítás után olvasható a szülők levele, azt is ideteszem:


ITT OLVASHATÓ

ANIKÓ ASSZONY ÉS A MEDVEHAGYMA

HUPPA
Szerző: Konok Péter
2016.03.20


Orbán “Magyarország Miniszterelnöke” Viktor ma rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Anikó Asszonynak még így március vége felé is sikerült eléggé szép medvehagymát vásárolnia a Fény utcai piacon.
A hagyma kissé már fonnyadt, és ki is virágzott, de egészen pazar, csomónkénti 375 ezer forintos áron kínálta a Markecolós Mari néni, akit a kerület népe csak Markecolós Marinak ismer, de mostanában kissé megöregedett, és átnyergelt a hóvirág-medvehagyma-gyilkos galóca bizniszre, mint nemzeti füvesasszony, amely koncessziót a Fidesz és a NER iránti, egészen az 1950-es évekig visszatekintő hűsége indokolta. Ebből a mélyen nyomott árból Anikó Asszony még alkudni is tudott, csomónként öt forintot, és a végösszeget az eladó lefelé kerekítette.

ITT OLVASHATÓ

A FORRADALOM EDZŐTÁBORA

TUAREG BLOGJA
Szerző: Tuareg
2016.03.20. 


Mától egészen hóvégéig a Kossuthon leszünk nonstop sátras tüntetéssel. Előző évi 9 hónaposunk idején időnként megkérdezték tőlünk: minek? Megválaszolom, és aztán irány a Nemzet Főtere.Azon kevesek közé tartozom, akik régóta nem hisznek abban, hogy Orbán választásokonmegbuktatható. Politikai elemzőként ugyanis nem tudok olyan esetről, mikor egy fasiszta diktatúrát, vagy akár bármilyen típusút le lehetett volna váltani voksolással. Minden eszköz a Rezsim kezébenvan, épp ez a teljhatalom lényege: ha akar, tart választást, ha meg nem akar, akkor talál hivatkozási alapot annak bármeddig tartó elhalasztására. Utóbbira máris teremtettek ürügyeket: a migrációs vészhelyzet bevezetése, a Terrortörvény belebegtetése ennek a szándéknak a nyilvánvaló bizonyítékai. Diktátorok csak akkor tartanak választást, ha biztosak abban, hogy annak eredménye Őket segíti. Jól jön Nekik egy kis hivatkozási alap: lám, a Nép mellettük áll. Ami persze nem igaz, de ha a szabályokat bármikor átírhatják, és mint tudjuk, bármikor meg is teszik, akkor azok épp olyanok lesznek, hogy megnyerjék a kamuvoksolást, és hirdethessék évekig: Ők a Nép.


PÖCEGÖDÖR SZINTJÉRE ZÜLLESZTETTE A TV2-T A VAJNA-SZALAI PÁROS - BOJKOTTOT HIRDETÜNK!

NYUGATI FÉNY 
Szerző: Első Kézből 
2016.03.19. 


A TV2 az új Echo TV. Zuhanórepülésbe kezdett a második számú kereskedelmi tévé, miután Andy Vajna kaparintotta meg.
A kanális hírigazgatója Szalai Vivien, a Story magazin főszerkesztője lett. Szalairól annyit kell tudni, hogy pár értéktelen ponyva mellett ő írta Zuschlag János hazugságaiból azt a propaganda-könyvet, amivel a Fidesz sározta az ellenzéket a 2014-es kampányban.
Vivien emellett haveri viszonyban van Rogán Tónival, Cecíliával, valamint Habony exfeleségével, Kaminski Fannyval is, aki Orbán egyik sajtósa. Igazi független, hiteles személy.
Bekerülése után Szalai gyorsan kimutatta a foga fehérjét. G. Fodor Gábor szennyblogjától, a 888-tól átigazolta az Orbán-imádó Kunfalvi Nórát, akivel nekiláttak bemocskolni a Fidesszel szemben álló tisztességes embereket.
Szalai első dobásaként meghívta a TV2-be a börtönviselt Zuschlag Jánost, hogy vele járassák le a tanártüntetések főalakját, Pukli Istvánt. Zuschlag feladata az volt, hogy a saját mocskával kenje be Puklit, azt állítva: ő is tudott a bűncselekményeiről.
Szalaiék minden médiaetikát szembeköpve kritika nélkül továbbították egy köztörvényes bűnöző és szélhámos szavait, csak azért, hogy üssenek egyet Puklin.

MÁRCIUS 15. A MÁSIK OLDALRÓL

SÁNDOR MÁRIA BLOGJA 
Szerző: Sándor Mária 
2016.03.19. 


És megint esik. Éjszakába nyúló egyeztetések, - szigorúan 5 perc szünet, 3 órás ülés után. - Nyújtsuk ki a lábunkat! - hangzik az utasítás még 7-én, 8-án, 9-én. És ott vagyunk, és egyre többen üljük körbe az asztalt...
15-e hajnal. Zuhog. Már megint állunk a vízben térdig - átfagyva, remegve... Társaimmal kora reggel már 100 db színes lufit fújtunk föl, egy másik néma rendezvényre, úgyhogy délutánra már a teljes kihűlés... telefonok folyamatosan. "Hol vagy? A sor elején várunk." A sor elején várunk. Én még a Társaimmal szinte a Hősök terén állok beszorulva a tömegbe, amikor eszembe jutott, hogy a beszédem a kocsiban maradt, a belvárosban.

Földalatti - rohanás. A földalattin nem kellett kapaszkodni, mert a tömeg egymást tartotta. Sok jó ember kis helyen is elfér. Hát ez így is volt... Hömpölyögnek az emberek a zuhogó esőben. Embertömegek, és sehol egy ingerült szó, egy türelmetlenség. Csendes tömeg! Hihetetlen... Mindenki tudja, miért jött, mit akar, és csak jönnek, jönnek minden irányból, a föld alól, és érkezik Veszprém, Miskolc, Szeged. Újra együtt!


ITT OLVASHATÓ

AZ EGYHÁZ ÉS ÉN

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.03.19.


A tüntetésen mondott beszéd után megerősítő levelek, üzenetek százait kaptam…. amit itt is köszönök. Ennyi még egyetlen megnyilatkozásom után sem volt, bár nem is beszéltem még ennyi ember előtt soha.

Jött persze pár negatív is, cigányozó is, de alig néhány… ami örvendetes volt a számomra. És volt még egy különös csoportja az üzeneteknek, ami az egyházzal kapcsolatos mondataimra reflektált. Nos, ez viszont elgondolkodtatott.

Először jött egy olyan üzenet, ami arról szólt, hogy sértő volt,  amit mondtam. Aki írta, ő egyébként azoknak az elenyésző számú egyházi iskoláknak az egyikében dolgozik, ahol az integrációt fontosnak tartják, és sokat dolgoznak a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekért (bár minta lennének a többinek!). Őt, persze jogosan, sértette az általánosításom. Tudtam, hogy így lesz, és akaratom kívül megbántom őket, de az arányuk olyan kicsi, hogy nem akartam a mondanivaló élét elvenni azzal, hogy kiemelem őket. Voltak már emlékezetes vitáim ugyanis, mikor egy térség egyetlen, integráltan oktató egyházi iskolája volt a pajzs, ami mentén visszaverték a sok száz gyerek kizárására irányuló kérdésemet. És itt nem volt idő, hogy ezt kifejtsem, pedig tudom, minden általánosítás mennyire fájó tud lenni.

Aztán, több olyan levél is jött, ami egy konkrét mondatomhoz kapcsolódott. Hogy én milyen bátor vagyok, mert ki mertem mondani: ateista vagyok. Más, hogy ő is az, és annyira büszke volt ezt hallva, mert eddig mindig másodrendű állampolgárnak érezte magát. Többen írták, hogy ezt azért nem semmi így felvállalni manapság. Nem mindenki merné. És, hogy nem félek-e…

Furcsát kanyarodott a világ…és mintha mindig visszatérne valahova. Én 1960-ban születtem, itt, ezen a tipikusan református vidéken, ahol akkor épp az volt a bátor, aki bement a templomba.  Szegény édesanyám titokban kereszteltetett meg. Anyai nagyanyám, ahol sok időt töltöttem, esténként imádkozott, el is tanultam tőle a miatyánkot, de nem voltunk templomba járók. És nem lettem az a rendszerváltás után sem. Az állami oktatást is akkor hagytam ott, mikor az egyház visszavette azt az iskolát, mert úgy éreztem, képmutatás lenne úgy csinálnom, mintha vallásos lennék, miközben nem ez határozza meg a mindennapjaimat.

És most itt vagyunk, hogy ma már az érezheti rosszul magát, aki nem vallásos? Ahhoz kell bátorság, hogy valaki nyíltan kimondja, ateista? Most az lett a sorból „kilógó?” A „trendtől” eltérő?

ITT OLVASHATÓ

AMIRE NEM VAGYOK EVŐ

CSÜTÖRTÖKÖN MONDOK
Szerző: Nagy Bandó András 
2016.03.19. 


Ha egyszer már ettél forrón tálalt birkapörköltet, és tisztában vagy avval, hogy csak így jó, így igazi, csak így, fújdogálással hűtve érdemes nekilátni, hogy az utolsó lecsontozható húsdarabig kitartson a szájszéleket sütögető melegsége, szóval, ha már tudod, hogy a bürge elhűlve szinte ehetetlenné válik a faggyúmaradék megdermedése után,

akkor érted meg, hogy múlt század hetvenes éveinek derekán miért is nyomtam a felszolgáló kezébe a hosszas várakozást követően jéghidegen elém tett bürgepörköltet, mondván, ballagjon vissza a konyhára, és parancsoljon rá a szakácsra, hogy melegítse föl, aztán hozza ki újra, sebesen lépdelve, hogy forrón tehesse elém. 

Mert hiába ugyanaz a neve az elhűlt birkapörköltnek, oda az élvezet, oda az íz és az illat, szóval maradjunk annyiban: nem ugyanaz, sőt teljesen más. Kocsonyát sem eszünk forrón, mondaná erre a böllérként és szakácsként is a legjobbak közt jegyzett nagybátyám, és magam is bólintanék erre a fölöttébb bölcs megjegyzésére. ITT OLVASHATÓ