2017. július 6., csütörtök

HÁNYINGEREM VAN. FÉLEK

24.HU - POSZT ITT BLOG
Szerző: Karafiáth Orsolya
2017.07.05.


Az úgynevezett népben, az állam polgáraiban alacsony tömeget látni – ez megy, pipa, kitűnő. Masszát kapni, ami kény és kedv szerint alakítható. És a tömeg lám, már meg is képezte a talpazatot, amire vezetőnk a saját szobrát biztosan rögzíthette. Mert ezt bizton tudja például a tömeg. Meg elhülyülni is tud. Aztán lincselni. Tömeghisztéria. Pánik. Fanatizmus. Ismerjük, nem mai találmány. És nem mai találmány erre emelni a tornyot. A következményeket is ismerjük jól. „Egyedül maradsz, és senki nem fog felemelni” – mondta nekem a Jóbarát, miután neki leszóltak, hogy ne pattogjon, ha eztán is a posztján akar maradni.

Ő azóta jó ember, hallgat, bólogat, még az állandóan használt Facebook-oldalán is óvatosan lájkolgat, inkább csak a vicceket és a nyaralós képeket, persze azok közül se mindet. Mert ki tudja, lám, az egyik a napbarnított egykori cimbi most ellenzéki dolgokat harsog, nem jó ebben részt venni. „Mi nagyon meggondoltuk, mit mondunk, kivel barátkozunk – mesélte pár éve a nagypapám arról, hogy először a hatvanas évek végén kapott a végzettségének megfelelő munkát az ötvenhatos szerepe miatt, akkor is nagyon nehezen – nem lehetett pattogni, így is állandóan ellenőrzés alatt voltunk. De nem is magam miatt volt ez elsősorban – fűzte hozzá – hanem a barátom miatt, aki kezességet vállalt értem. Nem tehettem meg vele, hogy ilyen helyzetbe hozom.”

Egy ideig azt hihettük, az ilyen mondatok maximum dokukban hangozhatnak el, történelmi regényekben.

De nem, itt és most, körülöttünk. Hányingerem van. Félek. És attól is, hogy még mindig nem vagyunk az alján. Fúrunk lejjebb, iszonyú bugyrokba, feltörik a gyűlölet.

Ma még csak felirat a plakáton, hogy ilyen olyan zsidó, ma még úgy vannak megnevezve, hogy „azok”, történnek egymás után a gyűlöletpillanatok, van helyük a fejekben, a szívekben, a hatalmas szobrok árnyékában, lesz belőlük gyűlölettörténet, massza, tömeg – megint. Talán ezek után nyilvánvaló, hogy ugyanúgy megvetem most már a hallgatókat, az „alámerülőket és kibekkelőket”, mint akik nyíltan egyetértenek és simulnak. Ők ugyanis ugyanúgy építik ezt a komplexumot, ugyanúgy téglái, részei az egésznek. (Közben pedig, megy a hipnózis minden egyéb fronton is, Balog például belemondja a kiégett agyakba, hogy okés az egészségügy, csak a ferdítő, valósághamisító balos szemetek mocskolódnak. Mindenhonnan ömlik a szemét, de a szimpla hazugságokkal még könnyű elbánni, azokon könnyű átlátni. De már nem csupán ezzel operálnak egy jó ideje, hanem a plebsz legbelül fortyogó indulataival. Avval, hogy kaparj kurta, védd a portát, más a hibás, persze azt senki nem veszi be, hogy ki korán kel és félreteszi a garast, annak meglesz a kétszázmilliárd – de a rettegés kikezdi a józan észt, a józan érzéseket, és a ködös agy nem gondolkodik, a ködös agy ellenséget gyárt, minket és őket, és pusztít.)...

NAPI EGYPERCES - A BŰNÜK ANNYI: SZEGÉNYNEK SZÜLETTEK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.06.


Szegény országban élünk. A Fidesz uralkodásának több mint hét éve alatt, óriási jövedelemkülönbségek jöttek létre. A patrónusuknak gazsuláló, a rendszert gondolkodás nélkül kiszolgáló oligarchák zsebébe ömlik a közpénz. Lepacsizott közbeszerzések, előre leosztott lapok biztosítják, hogy a húsosfazék közelébe a Fideszhez hűséges oligarchák kerüljenek. Aki a körön kívül van, az „haljon" meg.

Napjaink Magyarországán sok millióan örülnek annak, ha legalább egy szelet kenyeret tudnak – kevés zsírral – a törött lábú, kopott, terítő nélküli asztalukra tenni. Ha alkalomadtán parizerre is telik, az már felér egy ünneppel. Jártam olyan településen ahol a házak egy részének természetes szellőzése volt; a szél befútt az ablakon, a lyukas tetőn. Az utcán – ha esik – térdig ér a sár. Embert próbáló kijutni a köves útra is. Az ország egyes térségeiben elképzelhetetlen a nyomor. Lepusztult, embertelen körülmények között vegetálnak embertársaink.

A KSH „enyhén” kozmetikázott adatai alapján, 2017. áprilisában hazánkban a bruttó átlagkereset 303 ezer forint volt. Hihetetlen összeg, sokan vitatták is a valóságtartamát. A Pénzcentrum elemzése szerint a megjelent adat csalóka, megtévesztő, elfedi a tényleges helyzetet. Az átlagot a magas keresetűek jövedelme húzza fel. A nagy többség – tízből hét munkavállaló – keresete jóval elmarad ettől az összegtől. A kimutatásuk szerint a legszegényebb településeken élők gyakorlatilag vegetálnak, saját ellátásukról nagy megpróbáltatás, hogy gondoskodni tudjanak. Magas a munkanélküliség, nagy részüknek esélye sincs arra, hogy munkát találjon. A szociálisan hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezetek képviselői szerint, van, ahol a dögkutakból szerzik be az ennivalót...

EZÉRT KÁR VOLT MEGVÉNÜLNI ÉS ZSÍR GAZDAGON IS ELVTELEN, OPPORTUNISTA SZARRÁGÓNAK MARADNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.06. ...ezért kár volt megvénülni és zsírgazdagon is egy opportunista szarrágónak maradni. Ez így együtt viszont az erkölcsi zsinóromat kellőképpen megrángatta ahhoz, hogy kissé részletesebben kibontsam ezt a gondolatmenetet.

Ahhoz képest, hogy András bá’ nincs otthon a politikában, irigylésre méltó, rezsiszilárd meggyőződéssel és gátlástlansággal nyilatkoztat ki. Ha véletlenül Mari adta a szájába a szavakat és fejezte be helyette a mondatokat, akkor is leszarom, az alapvetésen nem változtat.

Rögtön az elején: nem vitatom (ergo elismerem), hogy Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztossága óta kétségtelenül fényes sikerek érték a magyar filmszakmát/művészetet, és ebben az önerőből dörzsölt üzletembernek és tehetséges strómannak meghatározó szerepe van. A rendszer átalakításának legalább annyi haszna van, hogy ha lopnak is, az asztalra is letesznek valamit. Hogy Vajna egyszemélyes zsenijén múlik mindez, vagy másoknak is van beleszólásuk, a finalitás szempontjából kvázi tökmindegy. Azt is elismerem – bár elég izzadságszagú magyarázkodásnak tűnik -, hogy Ámerikában az adócsalás-gyanú mellett igen szép kis egzisztenciát lapátolt össze. Csakhogy.

Ami nem mindegy viszont – Orbán Viktor ánuszának lefetyelésén innen és túl -, hogy senkit nem érdekel a múlt, mindenkit a jelen érdekel. Sem a 45, sem a 27 évvel ezelőtti sztorik nem érdekelnek senkit, András! Miután egy opportunista, minden rezsimhez dörgölőző szarházi vagy, aki úri kénye és kedve szerint fizet adót, miközben arra hivatkozik, hogy hatszáz éve nála több adót senki nem fizetett, tisztázzuk az államot szidó filmesek kioktatására irányuló, erkölcsi alapokra helyezett, lábszagú téveszméidet.

Mindenkinek joga van politikai véleményt megfogalmazni és ettől a véleményétől függetlenül bármilyen támogatást igénybe venni. Ez a támogatás ugyanis jobb helyeken szakmai megbízást (megelőlegezett bizalmat) jelent, nem pedig a lojalitás kilóra megvásárlását. Ez a támogatás – amellett, hogy a tehetségnek, a szakmaiságnak, a hozzáértésnek szól, nem a parttalan seggnyalásnak – nem a te, vagy az Orbán Viktor konyhapénze, nem is Vajna Tímea egy havi amerikai zsebpénze, hanem adófizetői pénz. Csak a szerepzavaros, elvetemült, hatalommániás gyökerek szerint kell hálásnak lenni minden levegővételért, ami az állam kegyéből történik.

Van annak némi korántsem diszkrét, de legalább hányásszagú bája, amikor az adót nem úri kedvük függvényében fizetők által összekínlódott pénzből zsírosodó, azt az országból offshore számlákra kitalicskázó kormánymegbízott arról tart előadást, hogy kinek van joga igénybe venni közpénzt és azért mit van joga pofázni, és mit nincs. Ja, és ez az ember akar visszaadni valamit Magyarországnak. Ez a velejéig korrupt médiamágnás, minden idők legmocskosabb propaganda-televíziójának üzemeltetője, aki jogtalan, erkölcstelen előnyöket élvezve konvertálta a köz pénzét magánvagyonná, ez moralizál és ez emleget víziókat.

De ami a legocsmányabb az én értékrendem szerint, az egyértelműen az interjú vége, amelyben a vállalkozó kedvű feleségről és az évtizedeken át megalapozott életformáról büfög a szivarpápa. Aki nem azért dolgozik, mert rá van szorulva, hanem mert élvezi. Érted, hülyemagyar? A te keservesen összekínlódott pénzedből megy a gusztustalan habzsidőzsi a világ válogatott pontjain, tolják bele magukat a pofádba, rázzák a rongyot és közben irigynek neveznek téged, aki annyira balfasz vagy, hogy te meg leginkább nem kedvtelésből dolgozol, hanem mert élni kell, mert enni kell, mert cipőre kell, mert a csekkeket nem lehet a végtelenségig gyűjtögetni a hűtő tetején.

Az elvtelen adóelkerülő morális alapon nyújt életvezetési tanácsokat. Lehet cseszegetni Timikét, de hol nem szarjuk le? Nekünk bejött az élet, Orbán faszán tolja a vízióit, visszacsorgatom neki, amennyit kell, dől a zseton, benneteket meg simán kiröhöglek, miközben könnybe lábadt szemmel mondom, hogy szeretnék valamit visszaadni az országnak. Nem, nem igaz, hogy elhánytam magam, de a gyomrom legalább felfordult. Ilyen egy normák és megkérdőjelezhetetlen erkölcsi alapvetések nélküli ocsmány rendszer, ahol a pénzért megvett lojális gecik osztják az észt a kirabolt pórnépnek, hogy miként kellene boldognak lenni.


EZ EGY NAGYON ELKÚRT VIZES VÉBÉ

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Konczik Márton
2017.07.06.


Demcsák Zsuzsáról sok dolog elmondható, de az nem, hogy idegen tőle a tévézés. Csinos is, kérdezni is tud, legendásak a politikusi kapcsolatai. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy nem tudunk erről biztosat, de legendák vannak bőven, például a Lázár Jánoshoz fűződő viszonyáról...

Szóval Zsuzsa ott van a szeren, mégis akkorát égett, mint ide Balmazújváros. A szomorú poén az, hogy nem ő tehet róla. Ő csak azt válaszolta egy kérdésre, amit normális ésszel válaszolni lehetett. Fogalma nem volt arról, hogy az MTVA illetékesei már régen nem normális ésszel gondolkodnak.

Történt, hogy a vizes VB kapcsán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen az újságírók kérdéseire az esemény háziasszonya, Demcsák Zsuzsa is válaszolt. Megkérdezték tőle azt is, hogy a VB-n forgathatnak-e a tévék. Mármint a valós tévék, nem a közpénzből (évi 80 milliárd) fenntartott kormányszócső, vagyis az MTVA. Zsuzsa meg válaszolt rendesen: ez annyira fontos esemény, hogy természetesen mindenki forgathat, hiszen közös cél, hogy az információk minél több emberhez eljussanak. Szegény nem sejtette, hogy a közpénzből finanszírozott MTVA urai magasról szarnak erre...

RÓMA, TELJES KONCERTFELVÉTEL!


DEPECHE MODE ÖSSZES BLOG
Szerző: Szigi
2017.07.06.


DEPECHE MODE - Queen Elizabeth Olympic Park. June 3rd 2017. Full Concert.


A SZÉGYENLETESEN ALACSONY ÁPOLÁSI DÍJBÓL CSAK NYOMOROGNI LEHET A CSALÁDBARÁT-GYEREKBARÁT" NER-BEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2017.07.06.


...Családbarát? Gyerekbarát? Tények - ÉSZ érvek

NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG DÖNTÉSHOZÓINAK


Tisztelt Képviselő Asszony / Képviselő Úr!

Mi, tartós beteg és fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szülők szavazatunkkal megadtuk Önöknek azt a privilégiumot és megtiszteltetést, hogy képviselhetik érdekeinket a Tisztelt Házban. Mi, magyar állampolgárok és így az Önök megbízói és munkaadói az alábbi érdekünk képviseletével bízzuk meg Önöket:

AZ ÁPOLÁSI DÍJAT, A TARTÓSAN GONDOZÁSRA SZORULÓ SZEMÉLY OTTHONI ÁPOLÁSÁT ELLÁTÓ NAGYKORÚ HOZZÁTARTOZÓ RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTT ANYAGI HOZZÁJÁRULÁST MINŐSÍTSÉK ÁT MINIMÁLBÉRES MUNKAVISZONNYÁ VAGY MINIMÁLBÉRES FOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONNYÁ.

A jelenlegi ápolási díj összege a napi 24 órát igénybe vevő gondozó részére: nettó 27.900 forint.

Nem, nem írtuk el: 27.900 forint.

Nem, tisztelt Képviselő Asszony, tisztelt Képviselő Úr, nem olvasta félre: huszonhétezer- kilencszáz forint.

Hogy kézzel fogható legyen, mutatjuk, mire elég 27.900 forint ápolási díj egy hónapra, azaz 30 napra:

- 1 kg kenyér 179 forint, 30 napra 5.370 forint

- 1 kg hagyma: 159 forint

- fél liter tej naponta 4.335 forint

- 10 darab tojás: 350 forint

- 5 kg krumpli: 1.000 forint

- másfél kg zsír 689 forint

- víz-, gáz-, villanyszámla (nyáron, és természetesen, ha nincs légkondicionáló, medence, szauna stb…) kb. 15.000 forint.

Összesen: 26.903 forint.

Szabadon felhasználható összeg: 997 forint. Lehet belőle luxus vajat venni, esetleg luxus sót. Vagy cukrot. Luxust. Gyógyszert már nem.

Olyan luxuscikkekre, mint fogkefe, fogkrém, WC-papír és bármiféle tisztálkodásra alkalmas szer, sajnos már nem jutott pénz.

Persze ne dramatizáljuk túl a dolgot, hiszen vannak, akik már 50.220 (!) forintot is kaphatnak havonta! Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy halmozottan fogyatékos embert a nap 24 órájában fokozottan kell ápolni éjjel-nappal (vagyis emelgetni, mosdatni, öltöztetni, etetni, éjjel forgatni). Nekik ebből a kiemelten magas összegből már az olyan úri huncutság, mint akciós gyümölcs is megengedhető. Ha már a hús nem.

Azon aprócska tényt, hogy ezeknek az embereknek a fokozott fizikai és lelki igénybevétel miatt milyen plusz egészségügyi és pszichés terhekkel kell megküzdeniük, s erre mennyi pénzt kellene költeniük, hagyjuk most figyelmen kívül...

Jelenleg, azaz 2017. május 15-én több mint 50.000 embert aláznak meg ezekkel az összegekkel.

S hogy a környező országok hogyan teljesítenek? Jobban.

Románia: 85 ezer forint,

Szlovákia: 134 ezer forint,

Csehország: 180 ezer forint,

Horvátország: 137 ezer forint,

Lengyelország: 105 ezer forint...


ITT OLVASHATÓ

HEISLER ANDRÁS MÉG MINDIG GYÁVÁN BESZÉL A SOROS ELLENI PLAKÁTKAMPÁNYRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.07.06.


Két napja Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség (Mazsihisz) elnöke úgy látta, hogy bár a Soros György fényképével indult plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében, ez független a kampány megalkotóinak szándékától. Azt mondta, a helyzet alkalmas arra, hogy bármelyik oldal elővehesse az ún. “zsidókártyát”, s ez nem jó, nem helyes út.

Ma viszont már azt nyilatkozta a Népszavának: beigazolódtak legrosszabb félelmeink. Nem tudjuk, mi játszódott le Heisler Andrásban az elmúlt pár napban, azonban a Mazsihisz arra kéri Orbán Viktort, hogy állítsa le a Soros György elleni plakátkampányt, mivel “veszélyes folyamat indult el, ami az egész ország számára rendkívül káros”.

Heisler András még mindig úgy gondolja, hinnie kell abban, hogy a kormányt nem antiszemita szándékok vezérlik.

Akkor viszont azt kell feltételeznie, hogy a kormányban nagyon buta, történelmet nem ismerő emberek ülnek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy a múltban a zsidók, zsidó származású emberek plakátokon, újságokban, falragaszokon való megjelenítése hogyan hatott egy társadalom pszichéjére és indulataira.

Mi ezt nem hisszük. A Mazsihisz elnökét joggal rémiszti meg, hogy miután Budapestet és Magyarországot ellepték a „sorosozós” kormányplakátok, a plakátokon megjelentek az antiszemita feliratok, Székesfehérváron vörös festékkel öntötték le, és Zalaegerszegen is megbecstelenítették a holokauszt áldozatainak emlékművét...

NEM A RENDŐRSÉG HATÁSKÖRE VIZSGÁLNI, HOGY KI ÉS MILYEN CÉLBÓL VIDEÓZIK KÖZTERÜLETEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.07.06.


Nem kell a rendőrségnek azzal foglalkoznia, hogy ki és milyen célból készíthet közterületen videofelvételeket, ám a Hír Tv stábját mégis emiatt igazoltatták néhány napja. Az Országos Rendőr-főkapitányság az Átlátszó megkeresésére úgy reagált, hogy ez nem tartozik a hatáskörükbe. Hogy akkor mégis miért kellett intézkedni a tévésekkel szemben, egyelőre nem válaszolták meg.

Tájékoztatjuk, hogy a kérdés megválaszolása nem a rendőrség hatáskörébe tartozik.” Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata az Átlátszó azon kérdéseire közölte, amelyek a közterületen történő videofelvétel szabályaival voltak kapcsolatosak. Az érdekelte szerkesztőségünket, hogy közterületen ki és milyen célból készíthet videót épületekről, valamint, hogy ha vannak erre vonatkozó jogszabályok, akkor azok betartatására mit tesz a rendőrség.

Minderre azért volt kíváncsi az Átlátszó, mert a hétvégén a rendőrök igazoltatták a budai Várban a karmelita kolostorról felvételeket készítő Hír TV stábjának tagjait. A televízió honlapján megtalálható beszámoló szerint az egyenruhások a „vegzálást” azzal magyarázhatták, hogy az hogy az egész országban igazoltathatnak. Az intézkedést egyébként a Készenléti Rendőrség emberei is kamerával rögzítették.

A Hír Tv felvételén az látható, hogy miután a stáb tagjai készségesen elmondják, hogy vágóképeket készítenek, elkérik tőlük a személyi és a sajtóigazolványokat.

Ezt a rendőri fellépést felháborítónak tartja egy volt parancsok, aki a történteket úgy kommentálta, hogy nem érti, miért volt szükség arra, hogy az egyenruhások közterületen kamerával felvételeket készítő embereket „vegzáljanak”. „Miért kell konkrét ok a videózáshoz, és miért kell sajtóigazolvány? Én nem készíthetek felvételt a saját örömömre civilként?”

Az egykori rendőri vezető azt hangsúlyozta, hogy igazoltatni csak célirányosan lehet, ok nélkül nem, az okok viszont sokfélék lehetnek. „Ha gyanús valaki vagy valami, így például éjjel cipelnek többen egy nagy dobozt, esetleg egy csöves új mountain kerékpárt tol, vagy egy alak hullarészegen, véres orral fekszik a földön. Tehát minden olyan dolognál vagy helyzetnél jogos lehet a járőrök érdeklődése, ami nem szokványos.”...

HONVÉDELMI REFORM: ÚJABB LUFI?

ÁTLÁTSZÓ - PC BLOG
Szerző: Szicherle Patrik
2017.07.06.


Donald Trump az amerikai elnökválasztási kampány kezdete óta követeli, hogy minden NATO-tagállam tartsa be a szövetség GDP-arányos védelmi költségekre vonatkozó kétszázalékos szabályát. A szövetség 5. cikkelyét a nemzetbiztonság „sarokkövének” tekintő magyar kormány így nem meglepő módon éppen a NATO-csúcstalálkozóval egy időben jelentette be, hogy 2024-re a GDP két százalékára emeli a hazai védelmi költségvetést. A Fidesz-kormánynak azonban elődeihez hasonlóan nincsen bátorsága a húsbavágó szerkezeti átalakítások véghezvitelére a honvédelem terén.

Magyarország sokadszor kezd haderőfejlesztésbe


A védelmi költségvetés ígért emelésével párhuzamosan, és többnyire az extra forrásokból finanszírozva elindul a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program, amelynek keretében az eddig ismert – egyébként meglehetősen kevés – információ alapján jut majd forrás a honvédség és a tartalékos állomány létszámának emelésére és a magyar hadsereg felszerelésének fejlesztésére is. Simicskó István honvédelmi miniszter szerint ezzel „2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé” válik majd a honvédség. Nem ez lenne ugyanakkor az első magyar haderőreform-kísérlet, amely a hangzatos politikai jelszavak ellenére, a stratégiai jövőkép vagy éppen a források hiánya miatt bukik el. Az új reformelképzelés homályban tartása miatt ráadásul arra sem láthatjuk a garanciát, hogy a kormány képes volna megtalálni a megfelelő eszközöket a korábbi hibák kijavításához.

A honvédség a rendszerváltás óta az egyik legelhanyagoltabb területnek számít, az ország NATO-csatlakozása után pedig a politikai elit azért is gondolta, hogy a magyar védelmi költségvetésen spórolhat, mert az ország védelmét majd nyugati szövetségeseink megoldják. Kovács Gyula, a pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettese azonban már négy éve arra figyelmeztetett, hogy önmagában a NATO-ra támaszkodni nem elég, hiszen a katonai szövetségnek is van reakcióideje egy támadás esetén, „tehát valamilyen bevethető haderővel” Magyarországnak is rendelkeznie kell. Kálmán Károly, a Honvédség Különleges Műveleti Zászlóaljának volt századosa pedig 2011-ben úgy fogalmazott, hogy a magyar haderő „még papíron is minimális, a valóságban pedig elkeserítően gyenge”.

Elavult felszerelés, idejétmúlt gondolkodásmód, vaskos adminisztráció...

HIHETETLENÜL ELEMÉBEN VAN A BIRKAFESZTIVÁLOZÓ EMBERMINISZTER

SZTÁRKLIKK
Szerző: Szabó Tímea
2017.07.06.


Ismét csak gratulálok Balog Zoltánnak! Hihetetlenül elemében van nyáron a birkafesztiválozó emberminiszterünk!

Minek is annak az 50 ezer rendszeresen éhező gyereknek kicsivel több támogatás, vagy éppen a bölcsődei- vagy idősek otthonában 80 ezer forintot kereső dolgozóknak picit magasabb bér, amikor oda lehet azt adni sportra is!

Gyomorforgató, ráadásul az EMMI rögtön kiadott magyarázkodása, hogy az nem így, meg nem úgy van. De sajnos úgy van, és a Magyar Közlöny sem hazudik nyilván. Azonnal kérdést nyújtottam be Balognak: adjon számot, hogy hogyan történhetett egy ilyen átcsoportosítás!

Ráadásul az is kiderült, hogy ki a felelős az egészségügyi rémisztő állapotáért! Hát a sajtó és én!...

BOKROS LAJOS: ORDÍTANI KELL URAM, ORDÍTANI, MINÉL HANGOSABBAN!

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1blog
2017.07.06.Közönséges fasisztának nevezte Orbán Viktort az országot elárasztó Soros-plakátok miatt Bokros Lajos. A Modern Magyarország elnöke antiszemita gyűlöletkeltéssel vádolja a kormányt, s nevetségesnek tartja azt a kormányzati reagálást, mely szerint ő Soros pénzéből élne, s ebből a pozícióból rágalmazná az ország miniszterelnökét.

Bokros szerint az ország lakói felháborodottan és egyelőre dermedten nézik, ahogy a Fidesz arcátlanul maga alá gyűri és lerabolja az országot. De úgy látja: a megfélemlítés ellenére a nép megbuktatja majd a kormányt, amely lassan egy évtizede képtelen javítani az ország teljesítményén.

Miért gondolta, hogy jó ötlet volt fasisztának nevezni Orbán Viktort, aki egy ilyen kritikából akár még növelheti is a népszerűségét, ezért építi erre pártja Soros kampányát. Nem érzi, hogy tévedett?

Ha valakinek a nevét nyilvánvaló hazugságkampánnyal, az illető zsidó mivoltát kiemelve, gyűlöletkeltés szándékával besározzák, legyen az Soros György, vagy bárki más, akkor az maga a fasizmus. Ennek kimondása pedig elemi szükség és kötelesség.

Még egy jóakarója, Tamás Gáspár Miklós is azt üzente, hogy „menj nyaralni, Lajos”, mert a fasiszta minősítéssel a kormánytábor egysége erősödik. Elindult már a tengerpart felé?

Most, amikor már nem a kertek alatt ólálkodik, hanem a pofánkba vicsorog a fasizmus, akkor ordítani kell. Nem lehet finomkodni. Ki kell mondani, hogy állj, ne tovább! A kormány önző szándékkal könnyen polgárháborúba sodorhatja Magyarországot, mert a hatalom pillanatnyi érdekeinek megfelelően játszadozik az ország jövőjével. Ez rendkívül veszélyes és ezt mindenképpen elutasítom.

De a történészek is elemezgették a helyzetet, s kétségtelenül találtak fasiszta vonásokat az Orbán rendszerén, de a klasszikus definíció szerint a rendszer egészére még nem mernék rányomni a jelzőt. Ez sem érdekli?

Azt írtam, hogy Orbán Viktor fasiszta. A miniszterelnök személyéről beszéltem, nem pedig a rendszerről. Ez óriási különbség. Állításomat fenntartom. A sopánkodó történészeknek pedig azt javaslom, hogy most, amikor ideológiai és kulturális élet-halál harc folyik az országban, amikor eljött az ideje a nemzet becsülete és az emberi méltóság megmentésének, akkor ne szemantikai problémákkal foglalkozzanak, hanem ők is ordítsanak!...


MI A KÜLÖNBSÉG A RED BULL AIR RACE ÉS AZ AURÓRA KÖZÖTT?

REFLEKTOR BLOG
Szerző: Tálos Lőrinc
2017.07.06.


A Red Bull Air Race-et engedélyezni sem lenne szabad, mégis állami támogatás kap, az Auróra bezáratását pedig egy olyan törvény alapján rendelték el, amely alapján bármely budapesti szórakozóhelyet be lehetne záratni.

„A józsefvárosi jegyző a szervezett bűnözés elleni fellépésről szóló törvény alapján rendelte el az Auróra bezáratását. A döntés törvényellenes. A június 10-én nagy erőkkel kivonuló rendőrség semmi bizonyítékot nem talált szervezett bűnözésre, például kábítószer-kereskedelemre, mindössze egy maroknyi fiatalt csekély mennyiségű fűvel. Ahogyan ez bármilyen tetszőleges helyen történt volna” – írja a TASZ blogja.

Az LMP fővárosi képviselője, Csárdi Antal közleménye pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy „A 3/2013. (III. 8.) Fővárosi Közgyűlési rendelet a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról 6. paragrafusa kimondja, hogy nem adható közterület-használati hozzájárulás „olyan tevékenység gyakorlásához, amely a környezetre káros hatással lenne, a közbiztonságot vagy az egészséget veszélyeztetné”.”

Adott tehát két szabály, az egyiket figyelmen kívül hagyják, a másikat meg khm. „kreatívan értelmezik”, de annyira, hogy az alapján bármely tetszőleges budapesti szórakozóhelyet be lehetne záratni. Józan ésszel belátható, hogy ahová bulizni járnak, ott előfordulhat csekély mennyiségű fű a vendégeknél és minél többen járnak oda, annál valószínűbb, hogy elő is fordul. Ahogy az is elég egyértelmű, hogy minden helyen lehet verekedés és minél többet isznak a vendégek – és ugye olyan helyekről beszélünk, amelyek az ivásról szólnak, alkohol felszolgálásából élnek, erre lettek kitalálva – annál inkább. Ha bármely, egy szórakozóhelyen történt bűncselekményért magát a helyet a lehet bezáratni, akkor egy jó politikai és/vagy rendőrségi kapcsolatokkal bíró vendéglátóipari maffia tulajdonképpen kicsinálhatja az összes versenytársát. Az 1999. évi LXXV. törvény V. paragrafusa 1. bekezdésének ilyen tág értelemben történő használata alapjaiban veszélyezteti a jogbiztonságot...

ÁLLATVÉDŐ VADÁLLATOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.06.


...Azt gondolom – gondoltam és szeretném majd ismét ezt gondolni – hogy ha van valami, ahol nincsen helye az antiszemitizmusnak, a politikai nézeteknek, az egészen biztosan az állatvédelem. Változatlanul úgy gondolom, hogy az állatvédő szervezeteknek összefogva, egymást segítve kellene működniük, de időnként olyan vérre menő harcot látok közöttük, ami teljesen elfogadhatatlan. Ezen jó lenne változtatni, mert ez a történet a kiszolgáltatott, sérült, megmentésre váró állatokról szól, nem a másik szervezet, ember sárba tiprásáról.

Itt valami nagyon nem stimmel. És én érteni szeretném ennek az okát, úgyhogy nem zárom le, csak abbahagyom most ezt a cikket. Aztán folytatom, mert fontosnak érzem.


ÉLŐBEN NÉZHETJÜK A TERMÉSZET CSODÁIT A GOOGLE TÉRKÉPÉN

INDEX
Szerző: LICA
2017.07. 


A Google Maps látványos átalakuláson ment át év elején, 3D térképeket adtak hozzá, informatív kártyák jelennek meg a látnivalók mellett. Most élő videóval bővült a lista.

A Voyager nevű funkcióval interaktív túrákat tehetünk érdekes helyeket. Eddig képeket, videókat nézhettünk itt, most élő képet is szolgáltat a Google Maps.

Az első hely, ahol kipróbálhatjuk ezt az alaszkai Katmai Nemzeti Park, ahol a barna medvék fél éves alvás után térnek éppen magukhoz, hogy elkapják a Brooks folyón felfelé úszó lazacokat.

A csapat öt kamerát állított fel a nemzeti park területén, ezek közül az egyik víz alatti. Ezen a linket tudja megnézni a medvéket, ha szerencsés, lát is egyet vadászat közben.

ITT OLVASHATÓ

"A SZÁMÍTÓGÉPEK A DARWINI ELMÉLET SZERINT FEJLŐDHETNEK"

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.07.06.A strasbourgi egyetemen a komplex szisztémák digitális tanszéke a mesterséges intelligenciák kutatásának jeles francia központja. Vezetője Pierre Collet, aki a Nouvel Observateur újságírójával folytatott beszélgetés során igazi szenvedélyes kutatónak mutatkozott.


- Ön a mesterséges intelligenciákat oktatja.

- Különböző formájú mesterséges intelligenciák léteznek. Ezeket általában a Turing-teszttel határozzák meg: amikor egy ember beszélget egy számítógéppel és nem tudja biztosan megmondani, hogy emberrel vagy géppel beszél, a program intelligensnek nevezhető.

Ez a „chatbotok”, a párbeszédek alkalmazásának elve. De lehet olyan AI-t is alkotni, amely nem emberi. Ezt csináljuk Strasbourgban, egyfajta mesterséges evolúciót. Azt a mechanizmust, amellyel a természet megtalálja a környezetéhez való alkalmazkodás és a túlélés megoldásait, transzponáljuk a számitógépekbe, amitől kreatívak lesznek.

- A darwini fejlődés elmélet módján?

- Pontosan. Adunk a gépnek egy megoldandó feladatot, amely talál rá megoldásokat, elveti a kevésbé jókat és kiválasztja a legjobbakat. Látványos eredményekkel. 2006-ban a NASA kifejlesztett egy kosárlabda-nagyságú mikro-műholdat, kellett hozzá egy kevés energiát fogyasztó adó, amely egy rádióteleszkóp felé irányult. Nem találtak rá megoldást. A mérnökök által tervezett antennák tíz méter hosszúak voltak. A NASA ekkor a feladatot informatikusokra bízta, akik egy olyan miniantennát javasoltak, amelyről nem lehetett elképzelni, hogy meg lehet csinálni. A paramétereket bettáplálták a gépbe és sikerült, nem tudni, hogyan.

- A számítógépnek tehát alkotó intelligenciája van?

- Az emberek évtizedekig azt gondolták, hogy a számítógépek azt csinálják, amit az emberek kérnek tőlük, gyorsabban oldanak meg egyenleteket. Ennyi. Ám 2000 óta a számítógépek kreatívvá válták. Olyan dolgokat javasolnak, amelyeket az emberek nem is kértek tőlük. Ezek időnként teljesen új megoldások, amelyeket nem értünk. Egy hasonló probléma megoldásához, amelynek mások a paraméterei, kénytelenek vagyunk újra megkérdezni őket. A számítógépek most már képesek maguktól elképzelni dolgokat. De ezek a számítógépek nem felelnek meg a Turing-tesztnek, mert gondolkodásuk nem emberi...

AZ INTERNET NEM FELEJT: ANIKÓ ASSZONY A FÉRJE ÁLTAL GYŰLÖLT MENEKÜLTEKET SEGÍTI

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.07.06.


Két évvel ezelőtt, 2015. július első napjaiban Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége a nagyfai menekülttáborban fáradt, kimerült embereken próbált segíteni. Megszánta őket, amiért el kellett hagyniuk az otthonukat, ételt, takarót vitt nekik.

Nem a sajátjából adta, mások által összegyűjtött holmikat osztott szét közöttük, de a gesztus így is tiszteletre méltó. Mindeközben a férje, a miniszterelnök, a menekültek ellen uszított.

Ezt írtam akkor erről:

SUNNYOGNAK, TAGADNAK, DE A KORMÁNY TÉNYLEG A GIMNÁZIUMOK KINYÍRÁSÁRA KÉSZÜL

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: gm
2017.07.05.A gyerekek jövőjét veszik el, és közben még hülyének is néznek mindenkit.

Aki a NER-ben élt az elmúlt években, azt nem igazán lephette meg a Magyar Nemzet által a hétvégén bemutatott, tavaly decemberben készült kormányzati háttéranyag, amely arról szól, hogyan is lehetne csökkenteni a fránya gimnazisták számát, akik még mindig nem akarnak szakiskolába menni, pedig az iparkamara elnöke is nagyon mérges már.

Palkovics László tegnap a témával kapcsolatban azt mondta az atv.hu-nak, hogy nem akarják csökkenteni a gimnazisták számát. Mielőtt azonban örömtáncot kezdenénk járni, hogy a kormány mégsem akar szembemenni a 21. századdal, mégsem akarja a lehető legtöbb gyereket szakiskolába gyömöszölni, olvassuk el gyorsan az oktatásért felelős államtitkár következő megszólalását is.

Palkovics tudniillik azt mondja a portálnak, gimnáziumi keretszámok ugyan nem lesznek, de a felvételit kötelezővé tennék 2019-től. Majd rögtön hozzáteszi: erre nem azért van szükség, hogy csökkentsék a gimnazisták számát.

Hát akkor mégis a mi fenéért?

Mi a francért beszél megint olyanokról Parragh László, hogy igenis csökkenteni kell a gimnáziumi férőhelyek számát?

Tényleg arról van szó, hogy Palkovics hülyének néz mindenkit, és azt próbálja beadni, hogy ha jön a felvételi, akkor majd ugyanennyien fognak bekerülni a gimnáziumokba. Arról az írásbeli felvételiről van szó egyébként, amelynek létjogosultságát már eddig is milliószor megkérdőjelezték, és amelyről talán a kitalálói sem tudnák megmondani, mit is mér igazából. De eddig legalább nem volt kötelező, mondhatta azt egy iskola, hogy köszi, engem nem az érdekel, hogyan teljesít a diák kétszer negyvenöt percben, vizsgahelyzetben, hanem arra vagyok kíváncsi, mit gondol a világról, ki is ő tulajdonképpen, és ezért személyesen szeretnék vele beszélgetni. Most majd ez sem lesz, meghatározzák a központból „eldönti a felvételi”, hogy ki mehet gimnáziumba, és mindeközben még a képünkbe vágják: ez is a diákok érdekében van. Palkovics pedig azt is hozzáteszi: azt szeretnék, hogy „a középiskolai felvételiken sztenderdek legyenek a követelmények”. A Klik Klebelsberg Központ meg az egyentankönyvek korában persze tudjuk, mit is jelent ez...


ÉLETVESZÉLYES AZ M7-ES AUTÓPÁLYA (TAPASZTALAT)


IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.05.Nagyon szeretném, ha ez mindenkihez eljutna!

Drága autós kollegák!

Pár órával ezelőtt a M7-es autópályán jöttünk haza Balatonról Budapestre, két napja a távot fordítva tettünk meg. Most olvasom, hogy ahol eljöttünk, ott most 5-ös karambol miatt helyszínelés folyik személyi sérüléssel...

NEM csodálom! Vagyis inkább azt csodálom, hogy nem percenként történik egy koccanás az autópályán. Mintha a római birodalom gladiátor vermébe csöppennénk, ahol a farokméregetőtől kezdve, a gladiátoron keresztül a szende szüz kislányig mindenki képviselteti magát...

Elmesélem miket tapasztalatam (és ezeket nem egyszer, hanem végig a több száz kilométeren keresztül...)

1. Letolnak a pályáról


És komolyan mondom! Az esetek 90%-ában konkrétan BMW-s autó érkezett belső sávban a seggembe "kiló 60-nál" (mármint én "kiló60") és rezzenéstelen arccal konkrétan fél méterre tolta a kocsim hátulját, hogy húzzak le a külsőbe! Ezt akkor is megtették, amikor a külső sávban kialakult egy hosszabb szakaszon a folyamatos és rendkívül szoros autósor, tehát esélyem nem volt elmenekülni...

Már amiatt kifejezetten bizsereg ilyenkor az öklöm, hogy egy kiló30-as táblánál "kiló60-al" közlekedve hogy van bárkinek pofája letolni a másikat?

Másrészt miért gondolja a retardált gyökér, hogy egy tankban ül, aminek nem lehet baja? Az ilyen gyökér nem hallott még a féktávolságról? Hova a búbánatos szempillába fékezne, ha mondjuk nekem be kell lassítanom az előttem közlekedő miatt? Ez konkrétan életveszélyes.

2. Féktávolság és nem udvariasság

Kezdem azt hinni, hogy az emberek nem igazán hallottak a féktávolságról. Én mindig ügyelek erre, hogy legyen "hely" az elöttem levő és köztem. Na nem azért, hogy a parasztja a másik sávból "éppenhogy" beférjen, hanem azért, hogy bármilyen hirtelen sztori esetén legyen hangyaf@sznyi esélyem a balesetmentes kikerülő manőverre...

3. Akkor is megpróbálnak letolni, amikor dugó van

Kicsit rugózva az első ponton, a parasztja nem csak akkor akar letolni mindenkit, amikor folyamatos közlekedés gyanúja áll fenn. Jön kiló80 felett, már 500 méterre látja, hogy valamiért lelassult a sor, villognak a fékjelzők, de ő nyugodtan nyomja a gázt, majd megsértődve nyom egy satuféket, amikor beérkezik a sor végére és durcásan a másik seggébe áll, hogy húzzon le a p@csába onnan, mert megjött Mózes és nyílik a tenger.

Az ilyen elgondolkozik azon, hogy oka van annak, ha kialakul egy dugó az autópályán és onnan akkor sincsen hova menekülni, ha megérkezett a falu bikája, akinek halaszthatatlan dolga van?

4. Index nem alapfelszereltség


Nem bírom megérteni, hogyan nincsen félelemérzete az embereknek, amikor index nélkül változtatnak hirtelen felindulásból sávot a sztrádán... K@rvára balesetveszélyes, amikor te érkezel a saját sebességeddel és a másik sávból (általában) alacsonyabb sebesség mellett hirtelen eléd kerülnek.

5.A szüttyögők

Azt hiszed, hogy csak a gyorsan hajtva okozhatsz balesetet? Akárhogyan próbálják bizonygatni, sosem a kiló60-al közlekedőkkel van baj, ha azok odafigyelve, kultúráltan, követési távolságot betartva közlekednek...

Ha semmi nem indokolja, akkor kutya kötelességed 130-as táblánál 120-130-al közlekedni, ugyanis a másik elvtárs jogosan számít tőled erre. Ehhez képest megérkeznek a hétvégi autósok, vagy (jellemzően) azok a nők, akik félnek 100 felett menni.

Ha picit belegondolunk, akkor egyrészt a külső sávban szüttyögő 100-as miatt a belső sáv indokolatlanul bedugul, hiszen minden normálisan közlekedő autós rákényszerül a belső sávos kitérő manőverre!

Ennek kevésbé szofisztikáltabb esete, amikor a szüttyögő belekezd egy másik szüttyögőt megelőzni a belsőből. Egyik megy 100-al, a másik 110-el, mindezt a 130-as táblánál... Ezt megcsinálja Székesfehérvárnál, amit még Budapesten is érezni fognak, hiszen mindenki másnak be kell lassítania emiatt és egy halmazati belassulás veszi kezdetét.

6. Szüttyögő, aki előz és nem nézi a visszapillantót


Hihetetlen, hogy vannak, akik képtelenek felmérni a másik sávban érkezőnek a sebességét. Van az az élethelyzet, amikor egyszerűen képtelen úgy besorolni a belsőbe a másik autó, hogy az egyből felvegye a ritmust (sebesség vagy távolság miatt). Ilyenkor ne kezdjél bele baszki a besorolásba, mert az érkezőt erőteljes fékezésre kényszeríted és nem tudhatod, hogy az érkezőnek a seggébe van e éppen egy másik ügyeletes díszfasz, aki mindent elkövet, hogy koccanjanak...

Ha ebből a videóból sem érted meg, akkor add vissza a jogosítványodat!...


MAGYARORSZÁG EGY CSEMPEKERESKEDŐT INDÍT ELON MUSK ELLEN

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.07.06.Elkezdődött a Tesla 3 sorozatgyártása, amit -- itt hely hiányában nem részletezendő okokból -- az utóbbi száz év legnagyobb autóipari fejleményének tart a szakma. Ezzel egy időben Magyarországon egy bukott szaniterkereskedő a gimnáziumok bezárását helyezte a magyar iparfejlesztés stratégiai középpontjába. Ennél is rosszabb, hogy a ma kormányzati környezetben simán megteheti ezt. Nem lóg ki se le-, de felfelé a sorból. Ami pedig felfoghatatlanul rossz: hogy ez a mainstream "nemzeti" gondolat szerint így jó, mert "mi másként vagyunk sikeresek"..

Ezzel be is lehetne fejezni ezt az írást, mert magáért beszél -- kivéve persze Magyarországon. Itt teljesen rendjén van, hogy a versenyképesség szellemi alapjait figyelmen kívül hagyjuk (ahová a gimnáziumokon, és nem a kétkezi szakmákon keresztül vezet az út). A szaniterkereskedő szerint mindenki úgy csinálja, ahogy ő javasolja. Mondja ezt Ganz, Asbóth, Csonka, Bláthy országában, akik -- a magyar ipar legfényesebb korszakának képviselői és nem mellesleg az (első) autóipari forradalom közvetlen résztvevői -- mégiscsak mérnökök, adott esetben a Tudományos Akadémia tagjai voltak maguk is. A csempésromantika szerint a kétkezi értékteremtéshez kétkezi emberek kellenek, akiknek az agya lehetőleg még korlátosabb, mint a csempésé...


ÚJABB LÉPÉS AZ OROSZ FÜGGÉS FELÉ: SZÍJJÁRTÓ SZERINT "BIZTONSÁGI OKOK" INDOKOLJÁK A GAZPROM-SZERZŐDÉST - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey/Mr Flynn Rider
2017.07.06.


- Magyarország földgázügyben is egy fenékkel akar megülni két lovat;

- A lengyelek és a magyarok többsége nem bízik az amerikai elnökben, viszont beveszi a menekültellenes kormánypropagandát;

- "Találjatok egy országot, ahol szívesen fogadnak!" -adta ki az utasítás útimarsalljainak a Fehér Ház fura ura.
Reuters

Magyarország megállapodott Oroszországgal, hogy 2019 végéig csatlakozik a Török Áramlat-gázvezetékhez, mégpedig egy nappal azelőtt, hogy az amerikai elnök Varsóban várhatóan bejelenti, hogy országa növeli a Közép- és Kelet-Európának szánt cseppfolyósított földgáz mennyiségét. Szíjjártó Péter arra hivatkozott, hogy biztonsági okok indokolják a Gazprommal kötött szerződést, mivel az ország ily módon évi 8 milliárd köbméter energiahordozóhoz juthat, ugyanakkor a külügyi szóvivő nem tudott válaszolni arra, hogy miként lehet összeegyeztetni a magyar energiatervekben az orosz és az amerikai törekvéseket. A Török Áramlaton keresztül ugyanis annyi gáz jöhet, amennyi megfelel a csaknem teljes évi fogyasztásnak, a washingtoni magyar nagykövet ugyanakkor a minap arról beszélt, hogy szívesen vennénk amerikai földgázt is. Az unió ugyan ellenzi, hogy az új vezeték esetében ugyanaz legyen a tulajdonos, mint aki beletölti a gáz, ám Szíjjártó szerint ez csak kommunikációs hisztéria, és Európának exponenciálisan növekvő mértékben kell az orosz energiahordozó.

Independent/Politico

Egy korábbi uniós vezető attól tart, hogy Trump mostani európai útja lendületet adhat az olyan szélsőjobbos vezetőknek Európában, mint Orbán Viktor vagy Kaczynski. Mint mondta, félő, hogy megismétlődik az, amit korábban, az akkori amerikai védelmi miniszter, Rumsfeld művelt, aki az iraki háború kapcsán régi és új Európára osztotta a földrészt. Csak éppen most az az ok, hogy Varsó és Budapest hasonlóképpen euroszkeptikus, mint az USA, és ők is a hazai lakosság elsőbbségét hirdetik. Ráadásul, a washingtoni Külügyminisztérium egyik munkatársa szerint előző európai, illetve közel-keleti útja során Trump úgy viselkedett, mint aki be van rúgva. Nagyhangú és faragatlan volt, lökdösődött a táncparketten. Anélkül lépett mások lábára, hogy egyáltalán érzékelte volna. Ám az ilyesmi teljesen hatástalan a cél szempontjából...

OKTATÓANYAG RENDŐR EGYENRUHÁSOKNAK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Garay Klára
2017.07.06.


A Városliget, mint a világ első tervezett közparkja, a Világörökség védőzónája, a nemzet öröksége! Az állam és mindenki köteles megőrizni, így Önök is!

A Ligetvédők békés tiltakozó akcióin rendszeresen felbukkan egy ifjú hölgy – egyenruhában – és harsány hangon sorolja a szájába rágott mondatokat a gyülekezési törvényről…

Rettentő magabiztosan teszi mindezt, és igaza biztos tudatában.

Ma, kora reggeli ébresztőként felvilágosított állampolgári jogtalanságomról egy nagy darab, idősebb férfi egyenruhás is.

Valami kimaradhatott a rendőrök kiképzéséből, ezért segítek most egy kicsit.

Legyenek erősek a tüntető-verő, őket felszólító, eljárás alá vonó, a hatalmat (és a fegyvert) a saját oldalukon tudó szájhősök: NINCS IGAZUK!

A Ligetvédők járnak el helyesen, az alaptörvény szellemében!

A természeti erőforrások,különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény-, és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

A Városliget, mint a világ első tervezett közparkja, a Világörökség védőzónája, a nemzet öröksége! Az állam és mindenki köteles megőrizni, így Önök is!

Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Amikor tehát önök a Ligetvédőket püfölik, elhurcolják, akadályozzák a szabad véleménynyilvánítást!

Amikor a Ligetvédők „akadályozzák a munkát”, meg „másokat jogaik gyakorlásában”, akkor ők az államot igyekszenek megakadályozni abban, hogy a város, az ország egy kiemelt jelentőségű védendő területén pusztítsák az ott élő növényeket, sőt az egész parkot!!

A Ligetvédők csak kényszeríteni akarják az államot, hogy betartsa az önmaga által alkotott „alaptörvényt”.

Védik a hazájukat! Ellenük fellépni törvénytelen! Ha parancsra, akkor is!

Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez

A Ligetvédők tehát egy maroknyian, védelmezik a főváros csaknem 2 millió lakosának egészséges környezethez való jogát!

A rendőrség, nem állhat az útjukban… egy gazdasági társaság érdekeinek szolgálatában!

Kérjük hát Önöket, hogy a jogállamot védelmezzék, ne a törvénytelenül eljárókat, a környezetpusztítókat, a haszonlesőket!...

ITT OLVASHATÓ

POLGÁRHÁBORÚ, PSZICHÓZIS, A PORTÁSNAK ELMENTEK OTTHONRÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.06. 


Békesség, szeretet, jó reggelt! Az imént olvastam, hogy csalódást okoztunk, és többet nézett ki belőlünk az olvasó, mert mivelhogy nem elemeztük ki töviről-hegyire, széltében és hosszában az esti posztban foglalt hírt a nyugdíjasokról és az ő nyugdíjaikról. Miután egész nap mást se csinálunk, a jó éjt írás nem feltétlenül a mélyreható elemzések tárgyát szokta képezni. Ez így van több mint másfél éve. Sőt: ameddig ezt a műfajt kultiváljuk, így is marad. Bocs. Ennélfogva érdemes a helyükön kezelni a dolgokat még mielőtt. A rémhíreket nem mi terjesztettük, bár azt belátjuk, hogy csalódni sok mindennél egyszerűbb, ráadásul ingyen is van. Majdnem olyan kézenfekvő, mint mások helyett megsértődni. Zárójel bezárva, lépjünk is tovább.

A fényes elméjű, széles látókörű nemzet portása, rögtön miután szaúd-arábiai kollégájának ánuszrózsája körül elvégezte a munkát, elment észt osztani a Martosi Szabadegyetemre, annak is a fővédnöki fórumára, bármit is jelentsen ez. Rogán nem olyan régi gennyes összeesküvés-elméletének szálait tovább szövögetve állapította meg, hogy ősszel „forró időkre” kell készülni a magyarországi ellenzék és a Soros-féle civil szervezetek összefogása miatt. A büdöstalpú és hónaljú, fapados hangulatkeltés szerint

megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis

– jósolta házmester, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el. Az, tényleg. A mindenre alkalmatlan ellenzék arra majd nem lesz alkalmatlan, hogy elterelje a figyelmet saját alkalmatlanságáról. Nem a csilliárdos lopásokról tereli a figyelmet a kormány a propagandájával, hanem az ellenzék bujtogatja a civileket. Édesjóistenem… remélem, az összes többi mellett, Kövérlászló is a Sorosba fog belegárgyulni...

TŰZ A MAGYAR AURÓRÁRA

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú / N. Kósa Judit
2017.07.06.


...Amikor 2010-ben visszakerültek a hatalomba, már ennek a tapasztalatnak a birtokában fogtak bele az ország meghódításába. Ismerték a társadalom védtelenségét, kétségük sem volt, hogy semmiféle következménye nem lesz a magánnyugdíjpénztárak kifosztásának vagy a "nemzeti burzsoázia", magyarán a közpénzen hizlalt, nekik lekötelezett klienshad helyzetbe hozásának. S mivel az első nekifutás idején a szoft Horthy-kultusz is bejött, kis zsidózással, romázással, kétségük sem lehetett afelől: a liberálisként megbélyegezhető értelmiségi kemény magot leszámítva nem sokakat fog zavarni, ha ezt a vonalat tovább viszik.

A szemünk előtt csinálták, röpke hét év alatt. És most egy olyan országban élünk, amelynek vezető politikai ereje reggeltől estig kirekesztő szövegeket fröcsög, képzelt ellenségeit üldözi, a pellengérre állítottakat fizikailag is igyekszik megsemmisíteni. Az illiberális állam meghirdetése után senkit sem lephetett meg a hajléktalanok elleni hadjárat, a civilek törvényi ellehetetlenítése és a sorosozás. Ahogy az is tudható: előbb-utóbb minden ellenfél sorra kerül.

Most a józsefvárosi Auróra klub volt soron. A zsidó kulturális egyesület által üzemeltetett klub civil szervezeteknek is otthont adott, megérett hát a klasszikus leszámolásra: rágalmak, kábítószer-razzia, hivatali vegzálás. Üzenet a többieknek, ne is reméljék, hogy valaha vége lesz.

A Fidesz-KDNP ma is az ország legnépszerűbb ereje, mögötte áll a legszilárdabb szavazótábor. Húsz év tapasztalata bizonyítja számukra, hogy jó úton haladnak. Itt mindent lehet.

EGY FÓRUMON MEGKÉRDEZTÉK: MIT SZERETNE HALLANI AZ ÁLLAMPOLGÁR AZ ELLENZÉKI PÁRTOK VEZETŐITŐL?

CIVILHETES BLOG
Szerző: civilhetes.net / Prof. Dr. Lakatos Gyula
2017.07.06.


Segítségképpen: az alábbi, néhány fontos kérdésre választ, a propaganda, mellébeszélés helyett!

 • Mi legyen az álláspont, valamennyi gazdasági, termelő-szolgáltató tulajdonformában, a tulajdonosi funkciók társadalmi (és állami) ellenőrzéséről. Nem a társadalom van a gazdaságért, hanem fordítva. Ez alapozza meg a politika "primátusát", a közösségre "veszélyes" gazdasági érdekekkel szemben”.
 • A társadalmat lehet, de nem szabad a gazdaság veszteséges üzletágának tekinteni a kormány gazdaságpolitikájában és társadalompolitikájában. A társadalom, a természeti adottságokkal együtt valamennyi gazdagság forrása.
 • A politikai irányítás szempontjából fontos, de nem elsődleges, hogy az állam pénzügyi rendszerét milyen elmélet alapján alakítsa. Ennél fontosabb, hogy milyen törvényekkel és egyéb eszközökkel, valamit hogyan akarja az állami szolgáltatások finanszírozását megoldani
 • Az újglobalizáció mai formája a nemzetek jólétének érdekeit hangsúlyozza, aminek feltétele a globális gazdasági növekedés irracionalitásba nyúló forszírozása, a természeti környezettel, az emberi tőkével történő mértéktelen pazarlás és szellemi, kulturális destrukcióval.
 • A Munka Törvénykönyvének az emancipáció és társadalmi igazságosság figyelembe vételével történő, munkavállaló centrikus átalakítása, Részvételi Törvény előkészítése és bevezetése, a preventív munkaadói-munkavállalói érdekvédelem feltételeinek államilag támogatott javítása. (Itt a nemzetközi tapasztalatok és gyakorlat fontos, de kritikai értékelését is el kell végezni! A munkavállalók esélyegyenlőségének erősítése a munkaszerződések megkötésében. (A szerződéskötés állampolgári, jogállami szabadsága (liberalizmusa) nem vezethet az egyik vagy másik szerződő diszkriminációjához, mint a mai gyakorlatban.
 • A participáció (gazdasági demokratizmus) állami törvényi és szakszervezeti intézményeinek koncepciója.  Magyarországon gyakorlatilag nem létezik a participáció intézménye, csupán elemeiben, ami értelmetlen, látszatjogokat biztosít vállalati és üzemi szinten. A felsőszintű érdekegyeztetés (Érdekegyeztető Tanácsnak nevezett intézmény, ami az érintettek kirekesztésének eszköze az érdekegyezkedésből. A rendszerváltozást követő években a gazdasági rendszer, a tulajdonviszonyok átalakításának adekvát, de csak taktikai eszköze volt, ma már, legalábbis ebben a formában, nincs társadalompolitikai értéke, a munkavállalói jogok semmibe vételének intézményes színtere.
 • Éppen ilyen ok és más meggondolások miatt, Németországban az un. „koncertált akciókat”, ami a magyarországi ÉT-nek megfelelő intézmény, nem működtetik, illetve csak kivételes válságok idején, ideiglenesen hívják életre.
 • Az EU a világ legnagyobb „belső piaca”. Az európai gazdaságban kötelezően rendezni kell a munkavállalói jogok helyzetét, a kiszolgáltatottság megszüntetését, a munkavállalói részvételi jogok intézményeinek létrehozását az EU szintjén is.
 • Azért, hogy a legalacsonyabb vállalati költségekért folyó „háború” ne tudja a nemzetállamokat romba dönteni, szükséges az Európai Unióban a minimálbérek egységes megállapítása, ami egyszersmind támogatja a munkaerő ésszerűbb munkapiaci allokációját a humánus, honi létfeltételek biztosítását.
 • A gazdasági növekedés „ésszerű” határainak betartása, ami összefügg az ökológiai egyensúly, a környezetvédelem globális problémáival.
 • A nemzetközi kapcsolatokban, a politika, a demokratizmus prioritása a gazdasági érdekekkel, monopóliumokkal szemben, ami az EU országival közös erőfeszítéseket igényel. A gazdasági globalizációt lépésről-lépésre egyeztetett nemzetközi politikai ellenőrzés alá kell vonni, a demokratizmus és igazságosság morális és törvényesített követelményei alapján. A globális gazdaság számára közömbösek tevékenységének helyi társadalmi következményei. Nem látszik visszafelé vezető út a 19. századi nemzetállamok keretei közé, nem is tűnik ésszerűnek. 
 • A mai jogrendszer (ha egyáltalán rendszer), konzerválja, gerjeszti a válságot előidéző gazdasági és politikai viszonyokat. Ezért felül kell vizsgálni, a párt értékei és céljai alapján át kell alakítani. Ez érinti az alkotmányozás kérdését is, mivel pillanatnyilag Magyarországon „rendkívüli állapot” van, az állam 20 éve tartó cselekvésének hiányoznak népszavazás útján elfogadott és előkészített alkotmányos alapjai.
 • A mai jog a „természetes személyek” és főleg a „jogi személyek gazdasági, politikai devianciája iránt tanúsít türelmet, az állami, politikai intézmények pedig gyakran szolidaritást. Ugyanezt a toleranciát nem lehet elvárni a társadalom többségétől, akik egzisztenciálisan fokozódó problémákkal néznek szembe.
 • A fenntarthatóság, a globalizálódás és az ökológiai válság hatásainak 21. századi követelménye, aminek meg kell jelennie mind a gazdasági, mind pedig a politikai tevékenységben, programokban. A rövidtávú, a természeti környezetet romboló haszonelvűség ellentmond a hosszú távú globális nemzetgazdasági, vállalati logikának is...

HÚSZ ÉVE LEGYESKEDIK A FIDESZ KÖRÜL, MOSTANRA ÁLLAMI MILLIÁRDOK URA LETT

444.HU
Szerző: Direkt 36
2017.07.06.


A Direkt36 újabb részleteket tárt fel a szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Gubicza Ágoston állami üzleteiről. A Forbes magazinban megjelenő cikkből kiderül, hogy Gubicza ellentmondásos módon osztott szét forrásokat a Jeremie néven ismert uniós kockázati tőke programban, az állami Eximbank 16 milliárdos befektetési pályázatát pedig úgy nyerte el a cége, hogy már a pályázat kiírása előtt többször tárgyalt a bankban a pénzintézet vezetőivel. 

Gubicza már fiatalon megtalálta az utat az első Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig, amikor szabad bejárása volt az akkoriban Nógrádi László által vezetett közlekedési minisztériumhoz, és a miniszter egyik lányával később üzletelni is kezdett. Később is voltak állami kötődésű üzletei, és közben magánéleti szálon is közvetlen kapcsolatba került Orbán Viktor egyik legbizalmibb emberével, Rogán Antallal, miután összeházasodott Rogán előző feleségével, és így ő neveli a politikus első gyerekét. Gubicza több egykori üzlettársa azt állította a Direkt36-nak, hogy a vállalkozó rendszeresen utalni szokott a politikushoz fűződő kapcsolatára. Például tett olyan megjegyzéseket, hogy „a hétvégén megyünk át Rogánékhoz, és megbeszélem vele” vagy „a hétvégén bort iszogattunk Rogánéknál”.

Az ismerői által arrogáns, kapcsolataival kérkedő üzletemberként jellemzett Gubicza számára az áttörést az a Jeremie-programként ismert uniós támogatási rendszer hozta meg, amelybe 2014-ben szállt be. Ennek a programnak a célja, hogy innovatív induló vállalkozásoknak nyújtson befektetést, a Direkt36 azonban a Forbes magazin által megszerzett belső iratok segítségével feltárta a rendszer több visszásságát is. A Gubicza által kezelt Jeremie-alapoknak is voltak ellentmondásos befektetései, például többször is hozzájuk kötődő emberek érdekeltségeit juttatták forrásokhoz.

Gubiczáék alapkezelője, a GB & Partners 750 millió forinttal támogatta Gubicza ügyvédjének biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cégét, a Sectum Security Zrt-t. A Sectum már az alapítástól kezdve azt is tervezte, hogy innovatívnak nem igazán nevezhető, például takarítási, ingatlankezelési feladatokról szóló állami megrendelésekhez jut majd. Később sikeresen is indultak a Magyar Államkincstár és a fővárosi kormányhivatal közbeszerzésein, valamint bedolgoztak a Honvédelmi Minisztérium ingatlanokat üzemeltető cégének is...

TRUMP LENGYELORSZÁGBA ÉRKEZETT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Kárpáti János
2017.07.06.


Ma elsősorban az amerikai elnök európai útjától hangos a világsajtó. Donald Trump először Varsóban találkozik tucatnyi közép-, illetve kelet-európai ország vezetőjével, majd Hamburgban részt vesz a világ húsz vezető nemzetgazdaságának csúcstalálkozóján. Most kerülhet sor Trump hivatali idejének első amerikai-orosz elnöki találkozójára is... 

A Politico című amerikai hírportál európai kiadása Thomas Wrightnak, a Brookings Intézet vezető kutatójának az írását közli, amely szerint a Fehér Ház lakója, akinek számos kérdésben meggyűlt a baja hazai ellenfeleivel, majd májusban katasztrofálisra sikeredett látogatást tett Brüsszelben, most új esélyt akar teremteni magának Európában, ám az út nem kevés lehetőséget nyújt arra is, hogy Trump friss konfliktusokat gyűjtsön be. A Politico szerzője szerint az elnök, miután Brüsszelben elmulasztotta annak egyértelmű kimondását, hogy az Egyesült Államok továbbra is vallja a NATO kölcsönös védelméről szóló alaptételt, most demonstrálni kívánja, hogy elkötelezett Kelet-Európa biztonságának megőrzése mellett. Azért választotta erre a célra Varsót, mert ideológiailag közel érzi magát az ultrakonzervatív lengyel kormányzathoz.
A lengyelek úgy vélik, a Trump-vizit mintegy ösztönzést adhat az úgynevezett Három Tenger Kezdeményezéshez, amely Varsó elgondolása szerint a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger térségében található tizenkét ország együttműködésére irányul.
Lengyel remények szerint a varsói találkozón szó lesz az amerikai cseppfolyósított földgáz szállításáról, ami az Európát erősen megosztó, Északi Áramlat 2 elnevezésű német-orosz energetikai csővezeték alternatíváját jelentheti. Thomas Wright ugyanakkor idéz olyan vélekedéseket is, miszerint Trump varsói látogatása bátorítást adhat a mostani
lengyel, valamint a cikkben szélsőjobboldalinak minősített magyar kormányfőnek, mégpedig azon az alapon, hogy ők mindketten tőrőlmetszett euroszkeptikusok. A Három Tenger Kezdeményezésbe bevont egy tucat ország némelyike ugyanakkor szilárdan Angela Merkel pártján áll, nyitott a menekültek befogadására, és nem kíván beszállni Trump küzdelmeibe. A Politico vendégcikkírója olyan lengyel politikakutatói véleményt is idéz, miszerint fennáll a veszélye annak: a lengyel vezetés nem akarja ugyan megosztani Európát, de a Trump-kormányzatban egyesek erre irányuló lehetőséget láthatnak a mostani varsói elnöki utazásban...