2015. október 19., hétfő

SZERETI-E ISTEN A CIGÁNYT?


Sokszor úgy gondolom, hogy Isten a cigányt nem szereti, hiszen Magyarországon és sok más helyen kirekesztett, megvetett, dehumanizált lényként kezelt alanyként tudatosul. A magyarok istene Szűz Mária országában egyértelműen nem szereti a cigányt. Istent s hitet kreáltak maguknak, saját érdekük képére, amit „nemzetinek” neveznek. Eme nemzeti mélymagyar isten kirekeszt és elhatárolja magát más nemzetektől. Ellenséget gyárt, mert gyáva félelme önvédelmet kiált beteges vízióival szemben. Ebből következik az is, hogy ez az isten nem féltőn, óvón befogadó, szerető Isten, hanem lekicsinyített, kisajátított, partikuláris eszme. Egy olyan eszme,  elv amely keresztény köntösbe bugyolálva próbálja magát hihetővé és népszerűvé tenni. Elemei a népet elveszni látó, féltő trauma, s az annak eredményeként kialakuló – hamis nacionalizmuson alapuló – identitás, bűnbakkeresés…

Folytatás itt és most:
http://gepnarancs.hu/2015/10/szereti-e-isten-a-ciganyt/

NYELVTANULÁS ITT ÉS OTT


Érdekes volt kijönni német nyelvterületre egy szó tudása nélkül.
Ám, hamar rájöttünk, hogy az oktatás minősége teljesen más.
Csak úgy ragadt a német a kisebbre.
Így van ez más nyelvekkel is.
Más a tanárok hozzáállása, más a módszer, más a tapasztalat.
Ha valaki gimnáziumba akar menni, ahhoz már két idegennyelv ismerete szükséges A2 szinten. Ez a belépő. Innen haladnak tovább. Érettségizni két idegennyelvből kell és ez már használható nyelvtudást kell jelentsen. Nem makogást. Még nem találkoztam olyan svájcival, aki a saját nyelvén kívül, ne beszélt volna 1-2-3 másik nyelven folyékonyan. Ok, a hegyi paraszt nem, de nincs is érettségije.
Legnagyobb pofon akkor ért, amikor még magyar rendszámmal közlekedve megállított egy rendőr, és kapásból elsorolt négy nyelvet, amin tudunk értekezni.
Tanulságos volt…

ÉRTELEM VAGY ÉRZELEM?


Orbán sajnos zseniális tömeglélektanász: érzelmi alapú politikával egyszerűen legyőzhetetlen. És lehet birkázni a Népet - ami egy baromság, már ha demokraták csinálják -, de azt nem árt fejben tartani: a politika feladata a létező Nép boldogítása, nem pedig lecserélése. Szóval a Nép adott, és nem birka, a probléma lényege az, hogy súlyos érzelmi nyomás alatt tartják jóideje, amivel szemben nincs ellennyomaték. Érzelmi jellegű kontrázással is meg lehet persze próbálkozni, de nem lesz sikeres: ebben a műfajban Orbán kivételes tehetség, jobb ezt benyelni, mint újra meg újra megszívni, nemde. Úgyhogy marad az értelmi megközelítés. Tudom, sziszifuszi meló, épp azért, mert az emberek hajlamosak érzelegni egy jót, mert kevésbé fárasztó, mint végiggondolni néhány összefüggést, és aztán aszerint cselekedni. De egyszerűen nincs más út. Frodó is boldogabb lett volna, ha a Gyűrűt bedobhatja valamelyik útszéli kútba, és elmúlik Mordor hatalma, csakhát nem ez volt a törvényszerűség: azért bizony meg kellett küzdeni, rengeteg áldozatot hozva, bátran, kitartóan

LÁSD BUDAPESTET!
A Lásd Budapestet! azzal a céllal indították útnak, hogy felhívják a figyelmeteket a város szépségeire, érdekességeire egy-egy rövid levél formájában.  

A Lásd Budapestet! Blogot azért hozták létre, hogy az összes hírlevelet egy csokorba gyűjtve tudjatok böngészni, keresgélni köztük...


Itt:
http://lasdbudapestet.blogspot.hu/ 

VISSZAOLVASÁS - KRÉMER FERENC: A RENDŐRSÉG DEMOKRATIZÁLÁSA


a jelenlegi magyar rendőrség szaktudását, kompetenciáit, kultúráját, működésmódját és felépítését tekintve egyaránt alkalmatlan a demokráciában megkövetelt feladatoknak az ellátására, ezért minden egyes ízében meg kell változnia ahhoz, hogy hozzá tudjon járulni az élhető közösségek létrejöttéhez és fennmaradásához. A jelenlegi rendőrség nem alkalmas a helyi problémák megértésére, sem a társadalmi kooperációra, tevékenysége sok esetben nem csökkenti, hanem növeli a feszültségeket …Teljesen mindegy, hogy konzervatív vagy szociáldemokrata oldalról nézzük a rendőrséget: neki képesnek kell lennie arra, hogy elfogadja és a magáénak vallja a demokratikus értékeket, a társadalmi státustól és minden egyébtől független egyenlőséget és a szabadságra való azonos jogot. Ez többek között azt jelenti, hogy bár a mindenkori kormányzat irányítja a rendőrséget mint szervezetet, biztonságpolitikai célokat tűz elé, meghatározza a költségvetését stb., a rendőrség mégsem a kormányt szolgálja, hanem a demokráciát, közvetlenül pedig a demokrácia működését leíró jogot…
Folytatás itt:

1. rész: Csak a demokrácia!

2. rész:Előfeltételek – A hatalom identitása

3. rész: Előfeltételek: A rendőrség a politikai intézmények rendszerében

4. rész: Hatékonyság és társadalmi hatás

5. rész: A foglalkozási kultúra reformja

6/1. rész: A kultúra reprodukciója. Oktatási reform.
    Felsőoktatás. Mi legyen a célja?


6/2. rész: A kultúra reprodukciója. Oktatási reform.
    Kiből legyen rendőr?


6/3. rész: A kultúra reprodukciója. Oktatási reform.
    Mit és hogyan oktassunk?


7/1. rész: A kultúra reprodukciója. Szervezeti struktúra

7/2. rész: A kultúra reprodukciója. A parancsuralom vége

8. rész: Amit fel kell számolni és amit létre kell hozni

MERT A NŐK HÜLYÉK

fl.jpgORDÍTOK
A felszín alatt is van élet.
Még...

Edgar Swan

Most van az, amikor elég volt. Elég a gennyes önigazolásból, a sunyi uszításból, a másokat eltaposni akaró melldöngetésből! A mostanság újra előbukkant és úton-útfélen nyilatkozó egykori titkosszolgálati okostojás Földi László menjen a bús picsába! Most! Lehetőleg a kormánnyal és annak szent tehenével, Orbán Viktorral együtt. 


Már nem csak az Unió, nem csak a nyugat, az USA, az IMF, a szocialisták, a liberálisok, zsidók, cigányok, hajléktalanok, betegek ellenségei az országnak, hanem a nők is. Azt mondta Földi László - és ezt le is hozta a közpénzből eltartott kormánymédia - hogy egy NŐ nem alkalmas politikai vezetőnek, nem képes nehéz időkben egy országot vezetni. Angela Merkel mondjon le, mert:
"Mikor nyert meg háborút egy nő?"

ITT:  http://orditok.blog.hu/2015/10/18/mert_a_nok_hulyek

A NYOMOR SZÉLE: EGY ELŐADÁS

20151017_184815"Kimentem egy olyan faluba, amire még a környékbeli cigányok is elismerően csettintettek: az „kemény” hely. Mert tényleg az volt. Zsákfalu, hiányos szolgáltatások, a kriminalizáció magas szintje, agresszió, tanulatlan, szakképzetlen felnőttek, mélyszegénység, komfort nélküli házak, és sok-sok gyerek. Olyan erővel vágott arcon az érzés, hogy mit akarunk mi az iskolában ezektől a gyerekektől, hogy azt nem tudom elmondani. Mit akarunk mi a feketeszén-termeléssel, vagy a Pitagorasz tétellel itt? Az elvárások és a közeg, amiben élnek, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
... Egy évbe telt, mire meg tudtam értetni velük, nem hatóság vagyok, aki büntetni akar. Csak érteni szeretném őket. Mert nem bíztak egymásban sem, nemhogy abban, aki a „másik világból” jött. Emlékszem, egyszer kimentem egy asszonyhoz. Ahogy meglátott, elém sietett: mi a baj a gyerekkel? –kérdezte. Semmi. – válaszoltam. Akkor meg minek jött?- kérdezte értetlenül. Mert nem volt ahhoz hozzászokva, hogy egy ember csak úgy, odamegy. És nem akar semmit, csak beszélgetni. Esetleg segíteni."
Szerző: L. Ritók Nóra
Itthttp://nyomorszeleblog.hvg.hu/2015/10/18/494-egy-eloadas/

HUPPA.HU: CSERPES TAMÁS: AZ ÉDEN BIRTOKOSAI

édesn.svejk"- Az én véleményem szerint – mondja Švejk -, mindent tárgyilagosabb szempontból kell nézni. Minden ember tévedhet, és muszáj is, hogy tévedjen, minél tovább töri a fejét valamin. A törvényszéki orvosok is emberek, és minden embernek megvannak a maga hibái. Egyszer például Nusléban, éppen a Botič-híd mellett, ahogy a Banzet-vendéglőből megyek hazafelé éjszaka, odajön hozzám egy úr, a fejemre húz egy bikacsökkel, és amikor már a földön feküdtem, alaposabban szemügyre vesz engem, és azt mondja: „Ejnye, tévedtem, ez nem az.” És úgy felmérgesedett a tévedése miatt, hogy még egyet rásózott a hátamra. Hiába, ilyen az emberi természet: mindig csak téved, amíg meg nem hal.” (Jaroslav Hašek –Švejk, egy derék katona kalandjai a világháborúban)
A miniszterelnök úr is tévedhet és ezt senki sem róhatja fel neki a hibájául. Egy kormányfőnek rengeteg komoly gondja akadhat a mindennapi munkavégzése közben, főleg, ha ennyire imád másokkal hadakozni. Ha jobban megnézzük, hogy micsoda furcsa szerzetekkel vette körül magát mostanában, akkor el kell ismerni azt, hogy ehhez képest egészen kiváló egészségnek örvend.

Itt: http://huppa.hu/cserpes-tamas-az-eden-birtokosai/

VAKMAJOM


budi


...Egyre világosabban látszik, hogy igen komoly bérinflációs nyomás van és lesz a magyar gazdaságban, több területen már most 10%+ béremelések voltak, és mivel az elöregedés+népességfogyás együttese miatt is folyamatosan növekvő hiány van munkaerőből és egyúttal tart az elvándorlás is, a kettős nyomás alatt ez folytatódni fog, könnyen lehet 2016-ban akár 3-5% infláció is, hiszen a nagyobb vásárlóerő valamennyire át fog gyűrűzni az árakba és a cégek is megpróbálnak majd árat emelni, hogy kigazdálkodják valahogy a magasabb béreket. Elém ugrott egy ausztriai hirdetés, szobalány-állás 1400 nettóért, tekitve hogy itthon ilyen állásban aligha lehet többet kapni 3-400 eurónál, az osztrák/európai munkaerőpiac további elszívóhatást fog generálni.

Forrás: http://alapblog.hu/vakmajom-336/