2015. október 23., péntek

ÉS AKKOR JÖN A MEGSEMMISÍTŐ BÉKEMENET

ORDÍTOK

A felszín alatt is van élet. Még...Edgar Swanbm.jpg"Csak azt szeretném elmesélni (nem tudom, miről jutott eszembe, de ha már, akkor elmondom), hogy van nekem egy idős, bőven kilencven év feletti férfi ismerősöm. Amikor ez az ismerősöm elkezdte a borítékokra (fiatalabbak kedvéért: a boríték általában postán jön, van benne egy papír és azon betűk) ráírni: FONTOS!, akkor a családja kezdett aggódni. Amikor már a reklámborítékokra is ráírta, háromszor aláhúzta és nyolc felkiáltójelet tett utána, akkor nagyon aggódtak. 

Aztán a bácsi elkezdett bejárkálni az önkormányzathoz, mindenféle fontos ügyben, mint például a szomszédból áthulló kettő darab dió, az este tíz óra után nyávogó macskák és hasonlóan sorsfordító kérdések elintézése tárgyában.
 .."

A teljes írás
itt olvasható!

TÁVOLBÓL ÍROK, KEDVESEIM

MOST & ITTFöld S. Péter írása
..."Valami tisztújítás miatt rángattak ide a brüsszeli bürokraták. Épp a mi ünnepünkre tették, de lesz ez még másképp is.
Nem gyávaságból hagytalak itt benneteket, mint azt sokan gondoljátok, nem azért, mintha nem mernék kiállni elétek és a szemetekbe nézni. Én bármikor a szemetekbe nézek, és bármikor felolvasok nektek a papíromról bármit.
Azt olvasom fel nektek, amit hallani akartok.
Nekem ez nem ügy, nem ma jöttem le a falvédőről, megettem már a kenyeretek javát.
Ismertek engem, tudjátok rólam, hogy ki vagyok. Ha kéritek, egyenként kergetem ki az összes migráncsot az országból."

AZ ÍRÁS TELJES TERJEDELMÉBEN
ITT OLVASHATÓ!

POLITIKAI PUZZLE — ÉS BENNE AZ ÉLETÜNK

      Gondolatok-ideák
"Mindenki ismeri az időt rabló, de szórakoztató puzzle játékot, ahol kis amorf darabokból kell összerakni egy szép képet, amelynek értelme van. Logikus gondolkodásra, a kapcsolódások felismerésére ösztönöz. Jó játék, és kísértetiesen hasonlít a valósághoz.
Az életünk is egyfajta ilyen összerakós játéknak fogható fel.

Greenbrain írásának  folytatása itt olvasható !

KANADAI MAGYAR HÍRLAP - NAGYAPÁM LEVELE KÁDÁR JÁNOSNAK

Nagyapám Vancouverben 1960 nyarán. Kanadai Magyar Hírlap

"Nagyapám 1957 januárjában hagyta el végleg Magyarországot, de családja az Óhazában maradt. 1954 és 1956 októbere között a csolnoki szénbányában raboskodott, miután államellenes szervezkedés miatt hat év börtönre ítélték. 1957-ben Kanadába menekült ahonnan hét éven keresztül levelezett a magyar hatóságokkal, hogy engedjék feleségét és két gyermekét is emigrálni. A magyar hatóságok a családegyesítéshez nem járultak hozzá egészen 1963 márciusáig, mivel szerintük egyedül a Magyar Népköztársaságban volt bízosítva a gyerekek jövője. Nagyapám Vancouverből küldte az alábbi levelet Kádár Jánosnak – valamint másolatban a kanadai és amerikai kormányokhoz – végső elkeseredésében."

Christopher Adam írása itt olvasható!

SZEDETT-VEDETT BLOG - CSAK EGY ÁLDOZAT

http://wallpaperswide.com/download/candle_light_2-wallpaper-1366x768.jpg... "Eddig a történet, ami  véletlenül került terítékre asztal körül ülő vidám család elé azon a régi összejövetelen.
Margit nénje arcára emlékszem, meg a zavart csendre. Míg élt, soha nem tudta visszatartani könnyeit, ha a három fiú csínytevései kerültek szóba. A két fiú ilyenkor átölelte, későn jött kicsi lánytestvérük meg utánozta a nagyokat.
Sanyi, a legkisebb, legvidámabb fiúcska 20 évesen halt meg véletlenül Budapesten, 1956 októberében.
Nem volt hős, nem harcolni indult. Csak egy áldozat volt."


Valika története itt olvasható.

SÁRBATIPORT FORRADALOM


Szánalmas forradalmaink egytől-egyig elbuktak, mégis azt mondom, hogy lehetett volna hasznuk.
A nemzeti összetartozás, a közös célok akár össze is kovácsolhatták volna a magyar népet, de nálunk ez valamiért soha nem sikerül.
1956 esetében a Horthy-restauráció szorította ki a demokratikus elképzeléseket, 56-ban a hazatérő nagybirtokosok, 1989 után pedig a nosztalgiázó dzsentrik és csemetéik tették lehetetlenné, hogy ez a nap a nemzet összetartozását és közös céljait szimbolizáló nap legyen.
A pontot az i-re a forradalom ötvenedik évfordulója tette fel, amikor a nemzet tiszteletére összegyűlt ötven állam és kormányfő jelenlétében puccskísérletre került sor, mely nem a hatalom határozottsága, hanem a tömegtámogatás hiánya ítélt halálra,
De arra jó volt, hogy 1956 eszméjét szarba tapossa az a beteg ember, aki szeretné bizonyítani, hogy a történelem vele kezdődött.


Ma már ott tartunk, hogy az ünnepen sem a kormányfő, sem az államelnök nincs jelen, ami tulajdonképpen derék dolog, hisz nincs annál szánalmasabb, mint amikor a maffia lengeti a szabadság zászlaját.

Itt állunk ma forradalom nélkül, a hajdani forradalmárok és ellenfeleik sírjai előtt, többségüket csak az különböztette meg egymástól, hogy az egyiken egyenruha volt, a másikon meg civil, de mindketten egy szebb, jobb, demokratikusabb, békés Magyarországot szerettek volna.
Ahogy elnézem, ez a vágy a fülkeforradalom után sem jött össze…
Ma, amikor Rákosi pocakos szelleme itt flangál közöttünk és Horthy hangján szól a néphez, el kellene gondolkodnunk azon, hogy nem lenne-e időszerű elkezdeni levonni forradalmaink tanulságait.

Még mielőtt már megint késő lenne…
Forrás: