2023. január 7., szombat

BUDIPAPÍR-LÁZADÁS

REZEDA
Szerző: Rezeda
2023.01.07.


Ha akkor nem halott volna róla, most megtudhatja, hogy a tavalyi kampányban az ellenzéki összefogásnak arra is volt gondja, hogy kormányellenes budipapírokat gyártasson.

Ezeken Orbán-idézetek voltak/vannak, s arra szolgáltak volna, hogy miközben törli vele a seggét a honpolgár, megerősödjön benne az ellenállói tudat, így a nagydolog után átszellemült arccal és megtisztult lélekkel induljon a Fidesz ellen szavazni. Mint látjuk mostani nyomorunkból, a terv nem sikerült. Ebből is kitetszik, hogy budipapírral nem lehet választást nyerni, főleg úgy, hogy annak idején el sem juttatták a forradalmi készségeket a megfelelő helyre, rengeteg porosodott belőle egy raktárban, akárha lélegeztetőgép volna.

Nem lehetett valami jó a marketing, hiszen annak idején a kitörölhedet.hu oldalon online lehetett – és ingyen – igényelni a cuccot, mégsem fogyott el.

Ebből is kitetszik, hogy a magyari embernek fontosabb a be-, mint a kivitel, a választási krumpli hatásosabb a seggtörlőnél. Nem vonnánk most le ebből a magyari néplélekre vonatkozó messzire mutató következtetéseket, de lehet, jobban járt volna a „dollárbaloldal”, ha kolbászra költi a vécépapírra szánt pénzeket, mert még az is valószínű, hogy a választópolgároknak nincs érzéke az efféle iróniához. Sőt, azt is gondolhatják, nem komilfó Orbán gondolataival segget törölni. Pedig de.

Mindegy most már, hogy igény nem volt az efféle készségre, vagy a marketing volt rossz, nem fogyott el. A választás elbukott olyan eredményt hozva az újabb kétharmados kormányzásban, hogy az iskolákban, kórházakban és más efféle állami intézményekben nem telik egészségügyi papírra, csurig a net panaszkodással, miszerint a betegeknek, kisdiákoknak kell ilyet vinniük az intézményekbe. Elemi igény volna tehát minden négyzetcentiméternyi papírra, és kaphatnának is, ha ebbe is bele nem szólna a politika és a nagybüdös (…) magyari lét. Pedig a Kétfarkúak – kérés után – segítettek szétosztani a cuccot, amiből több százezer tekercs maradt raktáron.

Mint a kutyások mesélik, óvodák, bölcsődék, tanodák, egyházak, iskolák, és titokban két rendőrőrs is kapott lázadó budipapírt, de a legtöbbjük annak tartalma – nem használat után, hanem előtt – miatt azt nem fogadhatta el. Fontosabb az eszme, mint a higiénia, bár büdös a seggünk, de a lelkünk nemes és keresztény, vagy valami hasonló filozófia jelenhet meg a visszautasításban. Erről információink nincsenek. Ezen kívül Budapesten és tizenhat más magyari városban osztották ingyen a cuccot, illetve hetvenhárom magánszemély igényelt online belőle, hogy teljes megelégedésre használja. Mint kitetszik, nem nagy dolog eljuttatni az emberekhez a bármilyen formájú eszmét, de az ellenzéknek tavasszal ez sem sikerült...