2016. november 17., csütörtök

MADONNA: IMA PÁRIZSÉRT - ELHANGZOTT 2015. NOVEMBER 14-ÉN

MADONNA HUNGARY BLOG
Szerző: harlow
2016.11.17.


Madonna magával ragadó beszéde a franciaországi terrortámadás után

Az egész show arról szól, hogy ünnepeljük az életet, kiálljunk a jogainkért és harcoljunk azért, amiben hiszünk. - Valójában ehhez nem is lesz szükségem a gitáromra. - Ez a pont különösen nehéz a tegnap este fényében. Emlékezzünk a tragédiára, a gyilkosságokra, a kivégzésekre, az értékes életek értelmetlen végére, a tegnap esti párizsi eseményekre.
 
Kettős érzéseim vannak. Ez nyugtalanított egész nap, így nagyon nehéz végigcsinálni a showt. Miért táncolok és érzem jól magam, mikor emberek sírnak az elvesztett szeretteik miatt? De éppen ez az, amit ezek az emberek akarnak. El akarnak hallgattatni minket. El akarnak némítani minket. Nem hagyjuk! Soha nem fogjuk hagyni nekik! Mert az egységben van erő és hiszem, hogy a káosz, fájdalom, értelmetlen erőszak és terrorizmus ellenére, mely nem csak Párizsban, az egész világon van, még van jóság ezen a Földön. Mi pedig azért vagyunk itt, hogy ezt bebizonyítsuk!

Le akartam mondani a ma esti fellépést. Aztán elgondolkodtam rajta: miért engedjek nekik? Miért hagynám, hogy megakadályozzanak engem, minket abban, hogy élvezzük a szabadságot? Mindegyik helyszínre, ahol öltek, az emberek azért mentek, hogy szórakozzanak, jól érezték magukat. Étteremben ettek, táncoltak, énekeltek, focimeccset néztek. Ezeket a dolgokat természetesnek vesszük, pedig nem kellene. De megérdemeljük, mert keményen dolgozunk érte, hogy szórakozhassunk. És nincs senki ezen a világon, akinek joga lenne elvenni tőlünk, hogy azt csináljuk, amit szeretünk. 

Egy másik fontos dolog, amit szeretnék mondani: igen, vannak emberek, akik nem tisztelik az emberi életet, és vannak emberek, akik megbocsáthatatlan dolgokat tesznek másokkal, de soha, soha, soha nem fogjuk tudni megváltoztatni ezt a világot, ha nem változtatjuk meg magunkat. Ha nem változtatunk azon, hogy mi hogyan bánunk egymással. Ahhoz, hogy megváltoztassuk a világot, nem egy másik elnököt kell választanunk, nem emberek százait kell megölnünk, hanem azon kell változtatni, ahogy egymással bánunk. A legapróbb dolgoktól kezdve.

El kell kezdenünk minden egyes embert méltósággal és tisztelettel kezelni. Csak ez tudja megváltoztatni a világot. Ez az egyetlen. Csak a szeretet tudja megváltoztatni a világot. Nagyon nehéz feltétel nélkül szeretni. Nagyon nehéz azt szeretni, amit nem értünk meg, ami más, mint mi. De muszáj! Vagy ez így fog tovább menni mindörökké.

 
Mielőtt folytatnánk, szeretnék egy perc néma csendet kérni. Hajtsunk fejet és mondjuk el imáinkat az áldozatokért és családjaikért! Kérlek titeket, egy percre csöndesüljünk el!
 
Köszönöm. 

Remélem csatlakoztok hozzám, és együtt elénekeljük ezt az imát.


ITT OLVASHATÓ

ELŐADÁSOK ÉS SZEKCIÓK A "DIGITÁLIS LÁBNYOMOK - DIGITÁLIS MÉRFÖLDKÖVEK" KONFERENCIÁN

OSZTÁLYFŐNÖKÖK ORSZÁGOS SZAKMAI EGYESÜLETÉNEK BLOGJA
Szerző: OFOE
2016.11.17.


Digitális pedagógus és nemzedék konferencia 2016
„Digitális lábnyomok
– Digitális mérföldkövek
 
2016. november 26. (szombat)
ELTE PPK, Kazinczy utcai épület
 
 
 
 


I/1. Digitális család, avagy hogyan éljünk együtt békében az okoseszközökkel?

II/1. Mobil eszközök alkalmazása az oktatásban

I/5. és II/4. Digitális Témahét – digitális projektpedagógia a gyakorlatban

II/5. A mai fiatalok és a film

II/2. Tehetséggondozás informatikával a XXI. sz. kihívásai közben

I/6.Programozás a közoktatásban

I/3. és II.3. IKT-eszközök kreatív használata – pedagógusok digitális módszertani ötletei

I/4. Digitális írástudás

I/2. Tudásmegosztás és kollaboratív tanulás online pedagógus közösségekben: az együttműködés motivációi és színterei

ITT OLVASHATÓ

ÚJ HELYEN ÉPÜL MEG A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM... ÉS A VÁRATLAN KÖRÜLMÉNYEK ÁRA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOGJA
Szerző: Garay Klára
2016.11.17.


A Városligetben zajló események Örkény tollára valók, a maguk minden szépségével, de Tamási Áron Ábele is leckéket vehetne rafinériából, a szabályok egyedi értelmezéséből. De bármely szekta is tananyagként használhatná azt a kifogástalan kommunikációs gépezetet, amellyel a teljes megadás, közöny, sőt, a környezet (ország) pusztítás iránti lelkesedést sikerült kiváltani a főváros (ország) lakosságából.

Folyik a madár-barát cukiság kampány, megjelentek a faátültető gépek, fát ültetnek azok, akiknek a lelkén szárad a főváros minden zöld területének tönkretétele.

A cukiságot, faültetést és átültetést minden létező fórumon olvashatod, láthatod. A mosolygós, öltönyös urak és kosztümben feszítő némberek spanyolfalul szolgálnak, nehogy eljusson hozzád a HÍR!

Mert mi a HÍR, amiről beszélni kellene?

Tudtad, hogy a Közlekedési Múzeum már nem a Városligetbe épül?! Nem a Városligeti körút 11. az építés helye, hanem a
Budapest XIV. kerület, 29732/1 hrsz-ú ingatlan (Kivett közpark).

Szerinted hány óriásplakát hirdetésen kellene ezt közhírré tenni, hogy a város lakossága felfogja végre: a Városliget már BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET!!!!! nem közpark!
Szerinted egy 15 milliós plakát-kampány el tudná ezt intézni? Szerinted megmenekülne akkor a Ligetvédők sokasága attól, hogy atyák imigyen világosítsák fel serdületlen gyereküket: ezek itt akadályozzák a fejlődést?! Na és jaj de jó, hogy végre felújítják a Városligetet?!

Szóval először a Közlekedési Múzeum építésével kapcsolatos határozatban jelent meg hivatalos iraton a “kivett közpark” kifejezés. Azt hiszed megjelent ez valahol a madárbarát cukiság mellett, legalább lábjegyzetként?

NEM! Jól emlékszel.

Vagy itt a másik, említésre sem méltó esemény:
Megnőtt a régi/új Közlekedési Múzeum területe… úgy 13 százalékkal.

Olvastad a hírt valahol? Vagy láttál / hallottál róla plakátot, TV- vagy rádióhírt? Na ugye, hogy nem.

Pedig nem annyira mindegy, hogy az előbb 32 ezer m2-ről 35 ezer négyzetméterre hízott bruttó terület 37 ezerre nő-e vagy sem.

Természetesen a megnőtt területhez megnőtt büdös büdzsé is jár. Immáron nem 549 millióért tervezgetnek, hanem 750 millió forintnál tartunk! …csak a tervezésre!

Vegyük szemügyre, hogy milyen nem várt események következtek be:


ITT OLVASHATÓ

A HALOTTAK TANÍTJÁK AZ ÉLŐKET

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.11.17.


Változhat a temetkezési törvény a jövőben – erről a KDNP frakcióvezetője beszélt november elején a parlamentben. Harrach Péter szerint ugyanis jelenleg a temetkezések körül olyan visszásságok vannak, amiket a parlamentnek rendeznie kell." (A KDNP oldaná meg a temetkezés visszásságait)

"Mortui vivos docent – A halottak tanítják az élőket"


Végre valami izgalmas elfoglaltságot találtak magunknak az ájtatos atyámfiai. Az embernek lassan már a haláltól is elmegy a kedve az idézett cikkben említett visszásságok miatt. A temetkezések körül nyugodtan tüsténkedhetnek a kereszténydemokraták, mivel abból sok baj nem lehet, hacsak nem állnak neki a halottak szelektív feltámasztásának.

Jól gondolja meg azonban magát az, aki mostanában halni készül, mivel nem olcsó mulatságról van szó. 

„Az urnás temetés, ha figyelembe vesszük a köztemetéseket, 120 ezertől 220-230 ezer forintig, a koporsós temetés az 200-tól 285 ezer, ez nagyjából az átlag. Természetesen Budapest és nagyvárosok tekintetében ez a szám lényegesen magasabb.” (Puskás Béla, az Országos Temetkezési és Ipartestület elnökségi tagja)

Célszerűbb tehát az ilyesmit vidéken elintézni, addig pedig valahogy türelemmel kell viselni, amit adott esetben a sors kimért a szenvedőre. A célszemélyt el kell juttatni egy temetkezésekre szakosodott kis faluba, ahol jóval kedvezőbb áron lehelheti ki a lelkét. Hatalmas településfejlesztési pénzek áramolhatnának ennek segítségével az elmaradott térségekbe.

„Olcsó, jutányos temetkezés az uniós támogatások felhasználásából épült bogácsi Királyok Völgyében. Ünnepi beszédet mond Tállai András született államtitkár. Szomorú, igazán megható énekekről a patinás, 40 éves Bogácsi Pávakör gondoskodik. Szertartás után, külön megrendelés estén, exkluzív disznótor a 40 éves Bogácsi Pávakör közreműködésével. Komoly érdeklődés esetén a Királyok Völgyének kulcsa Bogács Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában vehető át, természetesen ügyfélfogadási időben. Hétfő: 8:00-12:00, 12:30-16:00 | szerda: 8:00-12:00, 12:30-16:00 | péntek: 8:00-12:00."

Ha tényleg megvalósulna valahol valami ilyesmi, botorság lenne egy ilyen kedvező lehetőséget holmi patriotizmusból vagy büszkeségből kihagyni. Országhatáron belül az anyaföld, az mindenütt anyaföld. Minek helyben temetkezni, kényeskedni és emiatt szegény hátrahagyottakat idegesíteni?

A KDNP-nek, ha be szeretne beszállni a temetkezési bizniszbe, sajnos mindenképpen be kell vonnia az egyházakat is, ami rendkívül megdrágítja az elföldelést. Nekik ugyanis a végtiszteség megadása esetén igencsak vastagon fog a ceruzájuk. Nagyjából 25.000 forint üti a markukat egy rövidke, rutinos szertartás után. A helybeli „lágyszívű kántorért” ezen felül elkérnek még vagy 5.000 forintot. Ez sokkal több, mint amennyibe egy Rolling Stones koncertjegy kerül, álló helyre. Lelátó temetéseken nincs, így tehát kánytelen mindenki álldogálni. Rendes katolikus ember természetesen nem temetkezik rockkoncerten, de a kántorok nagy része sem Mick Jagger, csak akkor, ha nagyon részeg...

ITT OLVASHATÓ

SOROS GYÖRGY, A TÜNTETÉSEK ÉS A POLITIKAI BEFOLYÁS

MAGYAR NARANCS
- LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON
Szerző: Mikecz Dániel
2016.11.17.


A cél a hasonló kezdeményezések hiteltelenítése, jó szándékuk megkérdőjelezése.

Aki az M4-en követte vasárnap este a Magyarország–Andorra vb-selejtezőt, annak volt szerencséje újra megnéznie az Eb és az olimpia alatt megismert egyperces hírösszeállítást. A közszolgálati hírszerkesztők úgy kommentálták az amerikai elnökválasztás utáni tüntetéseket, hogy valójában Soros Györgyhöz köthető szervezetek és aktivistáik szervezik a Trump-ellenes megmozdulásokat. Más kormányközeli sajtóban is lehetett olvasni „Soros-katonákról”, és a Magyar Idők is írt arról, hogy a menekülteket segítő, nyitott határokat támogató No Borders szervezetet (amely valójában egy laza hálózat) Soros támogatja. Ez utóbbiról azt derítették ki a kormánypárti újságírók, hogy „az internetes oldalán kiemelt helyen reklámozta a Soros Györgyhöz köthető w2eu, azaz Welcome to Europe nevű szervezetet”. Arról már nem esett szó, hogy a w2eu konkrétan hogyan köthető Soros Györgyhöz. Nem tisztünk az újságírók helyett elvégezni a munkájukat, azaz a kapcsolatot igazolni vagy cáfolni, ennek a bejegyzésnek ugyanis nem Soros György tevékenysége a tárgya. A kérdés az, hogy milyen mértékben lehetséges a háttérből tüntetéseket szervezni, provokálni.

A társadalmi mozgalmak sohasem magukban léteznek, vannak ellenfeleik, szövetségeseik, és sokan semlegesen állnak a tüntetőkhöz. Természetes módon a leggyakrabban éppen azok a politikusok a mozgalom ellenfelei, akiket jobb belátásra, döntésük megváltoztatására kívánnak bírni, de akad példa arra is, hogy ellenmozgalmak lépjenek fel. Ugyanígy vannak szövetségeseik is a társadalmi mozgalmaknak. Ezek lehetnek politikai pártok, mint a zöld pártok az ökológiai mozgalmak esetében, vagy a konzervatív pártok az abortuszellenes mozgalmaknál. Egyes sajtótermékek is lehetnek szövetségesek, de egy mozgalom mellé állhatnak régebbi civil szervezetek is. A bőséges anyagi erőforrások révén könnyebb megszervezni tiltakozókampányokat, nyilvánosságot lehet teremteni az ügy számára. Egy-egy szervezet támogatásán keresztül a mozgalmi vezetők fizetést is kaphatnak, így több energiát szánhatnak a mozgalmi ügynek. Egy egész mozgalmat azonban nem lehet csupán pénzzel elindítani és életben tartani...
 

360 MILLIÓ FORINT MÁR ELMENT A 2024-ES OLIMPIAI PÁLYÁZAT NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.11.17.


61 millió forintért vásárolt televíziós spotokkal népszerűsíthette a nyári olimpiai játékok idején a Media Insight Médiaügynökség Kft. és a Humán Telex Reklám Tanácsadó Kft., hogy 2024-ben Budapest rendezze meg az eseményt – derült ki a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőből. A Humán Telex egyik tulajdonosa Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.
A tájékoztatóban részletezik, hogy eddig mi mindenre költhettek a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. tenderét közösen megnyert cégek: a Media Insight Médiaügynökség Kft. és a Humán Telex Reklám Tanácsadó Kft., amelyeken kívül más nem is tett ajánlatot.

Azt korábban megírta
az Átlátszó, hogy a „Társadalmi párbeszéd az olimpiáért 2016 kommunikációs kampány 2016. évi stratégiájának kialakítása, a benne foglalt rendezvények megvalósítása, média kommunikációs kampány megtervezése, lebonyolítása” elnevezésű tender keretében a két cég fél éven keresztül nettó 700 millió forintért népszerűsíti a budapesti olimpiát.

A megbízás 3 hónappal és nettó 200 millió forinttal meghosszabbítható, vagyis a reklámkampány teljes keretösszege 900 millió forint.


Korábbi cikkeink
Legalább 700 millió forintba fog kerülni az olimpianépszerűsítő kormánykampány

A Fradi-vezér cége fogja reklámozni az olimpiát 900 millió forintért

A két társaság eddig mintegy 360 millió forintot költhetett el a következő feladatokra, hogy népszerűbbé tegye a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot és annak arculati elemeit:

ITT OLVASHATÓ

HÁROMPÁRTI ÁLOMPÁRTI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.11.17.


Mecsoda meglepetés, megszületett az alkotmánybírók pótlásáról szóló javaslat, méghozzá hárompárti megállapodással!
Nem hiába beszélünk új egységről - nincs kétség, megteremtette nekünk Nagy Vezérünk, kinek lépte alatt döng a Föld, kinek égre vetett pillantása nyomán sült libák potyognak a hárommillió egységesen ostoba tányérjára, kinek összevont tekintetete nyomán csipás kölyökmacskává változik Chuck Norris!
És hárompárti lett a javaslat, nem ám Fidesz-diktátum, hiszen jól tudjuk, hogy a Kereszténydemokraták önálló párt!
Ne tévesszen meg senkit, hogy Semjén időnként teljesen farkasflóriánosan néz Vezérére, ettől ők még másik párt, csak egy Istent imádnak.
konkrétan a pénzt.
És az LMP is önálló párt, és most, hogy kis kerülővel beledelegálták az új társelnököt - merthogy a régi társelnök elkopott a használatban - még önállóbb, hála Nagyurunk előrelátásának a liberális lemmingvonulás alkalmával!
Lehet Más a Politika, ez kétségtelen, csak a célja nem lehet más, mint a másik két pártnak, ez viszont alapvetés, mint ahogy
az indulójuk is egységes: aki nem lép egyszerre.

Nem kell ezen álmélkodni, ha az egy Isten lehet három személy, hát akkor miért ne lehetne három párt a Fidesz is, nincs ezen mit nézelődni, lehet továbbsétálni!
Aki azt gondolta, hogy majd Hadházy társelnök megváltoztatja a viszonyokat, az tévedett, mint ahogy az is téved, aki azt hiszi, hogy a társelnök hipp-hopp kinőtt a földből, mint a dudva.
Az ilyen fontos pozíciók betöltését gondos tervezésnek kell megelőzni, melynek során el kell álcázni a kilógó lólábat, még ha ez áldozatokkal is jár, és fel kell esetleg áldozni a cél érdekében valamelyik korrupt vazallust - van elég belőlük, fussa.
Így aztán a friss társelnökből a korrupció elleni harc sárkányölő lovagja lesz, mellékállásban meg legitimálja a maffiát.
Az sem utolsó szempont, hogy a mohó vazallus kinyiffantása nem ötletszerűen, hanem a Vezér tiszta szándéka szerint történik, így aztán Rogánról vagy a Vejkóról, neadjisten a Százlábú Gyémántról szó se eshet, mégis van min csámcsognia a nyájnak.
A Társelnök is jól járt, a tekintélyen se esett csorba, attól pedig egy percig sem tartok, hogy az Extárselnök, Schiffer munka - végképpennem jövedelem nélkül maradna...


ITT OLVASHATÓ

IDEJE, HOGY FELVÁLTSA A BÜNTETÉST A SZERETŐ ÚTMUTATÁS

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: SzabóElvira
2016.11.17.


Amikor gyerekekkel foglalkozunk – történjen ez szülőként, nevelőként vagy bármilyen más szerepben – az egyik legnagyobb kihívás az, hogy egyrészt legyünk „pajtások” – olyasvalaki, akivel a gyermek nemcsak játszhat, de akiben bízhat és bármi bajjal fordulhat hozzá –, másrészt tartsuk a kereteket. Néhány évtizeddel ezelőtt a keretek megtartásának, régies kifejezéssel élve a „jobb belátásra bírásnak” megvoltak az elfogadott eszközei: a pofon, a sarokba állítás és a megszégyenítés. Ám a nevelési tanácsadással foglalkozó szakemberek azóta sok-sok előadást, cikket és könyvfejezetet szenteltek annak, mennyire károsak a gyerekek személyiségfejlődésére ezek a régi módszerek.
 
Az elfenekeléstől nem fog „megjavulni” a gyerek
 
Laura Markham nevelési tanácsadással foglalkozó pszichológus Békés szülő, boldog gyermek című könyvében arra hívja fel a figyelmet, hogy a tudományos kutatások szerint a büntetés és fenyítés nem azt eredményezik, hogy a gyermek megjavul, és a jövőben kerülni fogja azt a viselkedést, amiért megbüntették, hanem ellenkezőleg: azt, hogy egyre többször vonja magára a felnőttek haragját.

TANULJA CSAK MEG MINDEN DIÁK, MILYEN A MAGYAR DEMOKRÁCIA: FOGJA BE A SZÁJÁT!

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.11.17.


Három intőt kaptam elsős általános iskolásként, hat évesen. Az elsőt azért, mert szaladgáltam a szünetben, a folyosón. (Mondja meg valaki egy hat éves gyereknek, hogy háromnegyed órát egy helyben kell ülnie, aztán a szünetben ne rohangászhat! Agyrém.)

A másik két intőt azért kaptam, mert megkérdeztem, hogy miért nem szabad rohangálni.

Vissza mertem kérdezni, szemtelen módon.

Mindig sokkal egyszerűbb büntetni, mint érvelni, párbeszédet folytatni. (Tekintsünk most el a „Miért?”-reklámban szereplő kisgyerekről, akinek az a dolga, hogy idegesítő legyen, ezzel hívva fel magára a figyelmet.)

A három intő óta eltelt kb. harminc év, és láss csodát, Magyarország ugyanoda jutott, mint ahol volt a rendszerváltás előtti időkben: egyszerűbb büntetni, belefojtani a szót bárkibe, mint párbeszédet folytatni.  

Bradánovics Bendegúzba belefojtották a szót a Diákparlament ülésén, bírálni merte a kormány oktatásban elkövetett ámokfutását. Az eset azért is kínos, mert a Diákparlament pont azért jött létre, hogy a diákok elmondhassák a véleményüket az őket térintő kérdésekről. Az ügyvezető elnök, ha ebből a szemszögből nézzük, élete legnagyobb baklövését követte el azzal, hogy „személyeskedésnek” vette a diák véleményét.
(Hogy a véleménye mennyire helytálló, a történet szempontjából mellékes egyébként.)

A másik oldalról nézve Rózsás Ildikó, az ügyvezető elnök csak azt tette, amit a korszellem diktált: egyrészt gerinctelen, talpnyaló módra védte azt a hamis képet, amit a Fidesz sugároz az emberek felé: hogy minden rendben van. (Pont, mint ahogy a család az alkoholista nagybácsit próbálja elviselni: kicsit berúg, kötekszik, néha megveri a feleségét, de alapvetően jó ember és inkább ne is beszéljünk róla. Legyen az a bűnbak, aki felhozza a témát a vasárnapi ebédlőasztalnál.)

Másrészt Rózsás Ildikó a kerettantervben foglaltaknak eleget téve, próbálta a diákot a felnőtt életre felkészíteni: hiszen mindannyian tudjuk, hogyan működik ez az ország. Ha kidugod a fejed a víz alól, azonnal visszanyomnak. Ellentmondasz a főnöködnek? Holnaptól kereshetsz másik állást. Elmondod a véleményedet nyilvánosan? Azonnal célkeresztbe kerülsz. Nem csak te, a családod is és a barátaid is.

Ott vannak a Ligetvédők, Pukli István, Juhász Péter, vagy bárki más, aki ki merte mondani a véleményét, ki mert állni az igazáért a Fidesz-kormány ellenében – azonnal rászálltak, mint a hiénák és megpróbálták széttépni. Hülyének, idiótának bélyegezték őket, kiderítették róluk, hogy ÁVÓ-s volt a nagyapjuk, vagy, hogy drogosok, korruptak, esetleg melegek.

Így működik "a magyar demokrácia."...

ITT OLVASHATÓ

TITOKZATOS SVÁJCI CÉGEKEN KERESZTÜL IS A ROGÁN-KERTÉSZ ÜZLETI KŐRHÖZ KÖTHETŐ FÜRSTNER JÓZSEF FOGORVOS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.11.17.


Fürstner József az Aulich utcai önkormányzati ingatlanbiznisz alapján baleknek vagy strómannak tűnik, pedig nem csak az általa megvásárolt, és Kertész Balázs cégébe apportált belvárosi lakás révén kapcsolódik Rogán Antal propagandaminiszter kávépartneréhez, hanem a tulajdonosaikat titkoló, svájci bejegyzésű cégeken keresztül is. A fogorvos felesége Balázsovits Edit színésznő, ő maga pedig tagja a mások mellett Schobert Norbert és Schmuck Andor nevével fémjelzett állovagrendnek és egy zártkörű vitorlásklubnak is.

Előzmények
Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja
Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze
Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?
Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia
Az Index a Rogán Antal árnyékemberének tartott Kertész Balázzsal foglalkozó részletes cikkében olvasható, hogy miként tett szert a Kertész tulajdonában lévő Monavis Consulting Kft. egy 245 m2-es, ötszobás ingatlanra, amely 2011-ig az V. kerületi önkormányzat tulajdonában volt.

A kerület sokáig “egyéb helyiség”-ként tartotta nyilván a 2008-ban 52 millió forint értékűre becsült ingatlant, majd 2010 októberében, egy hónappal a Monavis cégbejegyzése után átminősítették lakássá, és 2011 novemberében az önkormányzat 44 millió forintért adta el dr. Fürstner József fogorvosnak.
“Három hónappal később, 2012 februárjában a Monavis egyszer csak áttette székhelyét Fürstner újonnan szerzett lakásába. Eltelt két év, és a fogorvos úgy döntött, a 245 négyzetméteres ingatlant beapportálja a Monavisba. A cégbírósági adatok szerint 2014 februárjában Fürstner az apportot, vagyis a lakást 50 millió forintra értékelte, amivel az addig 500 ezer forintos jegyzett tőkéjű cég 50,5 milliós tőkéjű lett. És itt jön az újabb furcsaság: a fogorvos az apporttal mindössze 10%-os tulajdonrészt vásárolt a cégben. Ez azt jelenti, innentől a lakás a Monavisé, a cégnek viszont 90%-os tulajdonosa: Kertész Balázs.”írja az Index.
Az ingatlanbiznisz alapján Fürstner nagy baleknek tűnik, vagy strómannak, akinek az Aulich utcai ingatlan megszerzése volt a feladata, hogy a kerületi Vagyonkezelő vezetésében ülő Kertész Balázs neve ne kötődjön közvetlenül az ügylethez, amelynek során az V. kerületi önkormányzat 44 millióért adott el egy szakértők szerint az értékesítés idején 100 millió, ma már akár 145-170 millió forintot érő lakást...

ITT OLVASHATÓ

KILÁTÁSTALAN HELYZETBEN A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.11.17.


Az egészségügy az az ágazat, amely továbbra sem a kormány sikersztorija: az orvosok elvándorlásán valamelyest segíthet a béremelés, de a körülmények ettől még változatlanok maradnak. Továbbra is él a hálapénz intézménye, jellemző a túlterheltség, a munkakörülmények pedig siralmasak, és az infrastruktúra is hiányos.

Míg az orvoselvándorlás az elmúlt évekhez képest minimálisan csökkent, addig az egészségügyi szakdolgozók egyre többen mennek el. A Kopint-Tárki felmérése szerint az összes magyar orvos legalább 10-12 százaléka dolgozik külföldön, de az aktívan gyógyítók között az arány 20 százalék felett lehet, közülük a legtöbben aneszteziológusok, belgyógyászok, sebészek és gyermekorvosok. Az idősebbek inkább maradnak: a Magyarországon dolgozó orvosok fele elmúlt már 50 éves. Kérdés az, hogy mi lesz, ha ők is nyugdíjba vonulnak: hová lesznek az utánpótlást jelentő fiatal orvosok? Visszajönnek-e Magyarországra?

Elvándorlás - nem csak a pénz miatt

Szeptember elsejétől a szakorvosok bére bruttó 107 ezerrel, jövő novembertől újabb 100 ezerrel növekszik, a rezidensek alapbére jövő novemberben 50 ezerrel, a szakdolgozóké pedig idén átlagosan 26,5 százalékkal, jövő novemberben, 2018-ban és 2019-ben további 8-8 százalékkal emelkedik.

Úgy tűnik, a béremelés mégsem elég az elvándorlás teljes megfékezéséhez. Az orvosokat ugyanis nemcsak a rendezett fizetés motiválja a külföldi munkavállalás során, hanem az ott tapasztalt körülmények is. A legtöbben az itthoni munkakörülmények miatt is választják a külföldi munkavégzést. Ott ugyanis élhetőbb körülményeket, jobb felszereltséget, a rezidensek pedig magasabb szintű oktatói odafigyelést kapnak, sőt a rendszer a hálapénz intézménye nélkül működik, és maximális ellátást kap a beteg...

ITT OLVASHATÓ

INTERNETES GYERMEKVÉDELEM

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.11.16.


A sok napi politikai posványtiprás mellett a jelek szerint újra alakul egy média-vonulat, ami a gyermekek és a számítógépek, valamint általában a világ kapcsolatával foglalkozik. Ez akkor sem rossz, ha valószínűleg önáltatás lenne a teljes érdekmentességet, illetve a csemeték érdekeinek kizárólagos képviseletét feltételezni. Ahhoz nem elég üzletmentes a nagyvilág.

De az is lehet, hogy az emlékek hatnak csak abba az irányba, hogy akár komoly üzleti érdekeket gondol az ember gyereke a gyermekek iránti felhorgadt aggódás mögé is. Az emlékek még abba a korszakba repítenek vissza, amikor közel tizenöt éve, de inkább régebben, az első olyan hazai sajtótájékoztatókon vettem részt, amelyek a „parental control” fogalmát népszerűsítették. Aki arra tippel, hogy a rendezvények támogatói, vagy akár szervezői olyan cégek voltak, amelyek a különböző tűzfalak fejlesztésében is érdekeltek voltak, az nyert. Nem tudom mit, de valamit biztosan. Leginkább talán a biztonságérzet hamis illúzióját. Mert valójában akkor is igaz volt, hogy ezeket igen sokan tekintették egyfajta digitális bébicsősznek. A mögöttes motiváció pedig nem egy alkalommal pusztán az irigység, és még gyakrabban a hiúság, illetve nemtörődömség volt. Ez valószínűleg nem sokat változott. Annak alapján legalább is, amit a témában fel-fellángoló viták kapcsán olvasni, hallani.

Valahol a mélyben ott van az az attitűd, hogy a csemete hogyan is merészel valamihez jobban érteni, mint a szüleje? Meg nehogy már olyasmiket olvasson, olyan technikákat használjon, amihez a tanára hozzá se tud szagolni! Ilyenkor aztán előjönnek a digitális pótcselekvések apostolai, és már címként is felteszik a költőinek szánt kérdést: „
Ki védi meg a gyereket, ha se a tanár, se a szülő nincs fent a Facebookon?” S aztán jönnek az állítások és statisztikák az on-line zaklatásokról, tőrbe csalt gyermekekről, és hasonlókról. Amit HVG-n idézet, és a nem felejtő internetet névként viselő projekt szervezői is alátámasztani hivatottak. Mely állítások különben igazak annyiban, hogy igen: az interneten, a közösségi oldalakon nagy lehet a kitettség. Azoknak, akik nem tanulják meg okszerűen, és ha kell defenzíven használni. Ahogy valószínűleg rengeteg gyermek esne a közlekedés áldozatául is, ha nem tanítanánk meg ideje korán azokat a preventív lépéseket, amelyek megvédik a csemetéket a busz alá sétálástól. Függetlenül attól, hogy a gázolót utána elfogják vagy nem, illetve lecsukják vagy nem. Akit elütött, annak ettől aligha lesz jobb...
 

MAGÁNYOS PARTIZÁNOK VISZIK VÁSÁRRA BŐRÜKET, A DERÉKHAD BÉNA ÉS BÉNÍT

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Tamás Ervin
2016.11.17.
 
 
Úgy feledkezünk bele a legkülönbözőbb vitákba, mintha a kivégzőosztag előtt azt kifogásolnánk, hogy milyen slendriánul fityeg egyikük vállpántja. Figyelmesen hallgatom Molnár Zsoltot, aki, ugye, a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként bizonyára egyike a leginformáltabb szocialistáknak, ahogy hosszasan és fontoskodva beszél a semmiről, arról, hogy hány neve, születési helye és ideje van forgalomban a szaúdi Ghaith Pharaonnak, megértő, mint egy kórházlátogató – nem csoda, ha ennyi adatba beleszédül a nemzetbiztonsági szolgálat.

Megosztja velünk azt a kivételesen nem titkos adalékot, hogy néhány napja valószínűleg átírhatták a tulajdoni lapokat, Pharaon úr exkluzív ingatlanérdekeltségei egy rokon nevére kerültek. Nem teszi hozzá, hogy munkatársát azonmód a földhivatalhoz vezényelte, megtudni a nyilvántartásból, hogy mikor lépett életbe az adásvétel, egy másik meg majd az illetékhivatalnál érdeklődik. Molnár jól nevelt közléseinél több adalékkal szembesülhetünk a sajtóban hetek óta megjelenő cikkekből, amelyek számtalan kérdést adhattak volna a parlamenti bizottság vezetőjének, aki ezekkel aligha hozakodott elő, láthatóan maradt a zavaros mese forgatókönyvénél, azt lapozgatja bőszen és gyanakodva. Ez pedig előrevetíti, hogy mint annyi más esetben, soha nem fogjuk megtudni, mi, miért történt, de még azt sem, hogy a szerencsés véletlen számlájára lehet-e írni, hogy a szaúdi üzletember és Mészáros Lőrinc luxusjachtja egyazon időben horgonyzott a spliti kikötőben, ahol különben Pharaon úr nem szokott pihenni.

Magyarán az ügyek elkendőzése, egy másikkal való elfedése legtöbbször nem csak azért sikeres, mert a hatalom, akár a lénarancsot, facsarja ki a jogállami eszközöket, él leegyszerűsítő patentekkel és cinikus visszatámadásokkal, hanem, mert az ellenfél hol bátortalan, hol felkészületlen, mindenesetre nincs birtokában annak, hogy az állhatatosan és érthetően, valamennyi rendelkezésére álló kommunikációs eszközt kihasználva a lényegre tapintson. Némelyiküket mintha elkényelmesítené, hogy szűkös a médiatér, egyre szomorúbban lehet hivatkozni rá, állni széttárt karral a mikrofonerdő mögött, majd berohanni az Egyenes beszédbe. De hogy egy tájékoztató installálva legyen, kiemeljen, tömörré és közérthetővé tegye a kifogásokat, korábbi rendeleteket, nyilatkozatokat szembesítsen hatásosan maiakkal, ország-világ előtt bemutatva, hogy miért, kiknek az érdekében történik a rugalmas elszakadás, s ezt – akár anno a tájelőadásokat – országot járva mindenütt előadják, erre alig-alig van példa. Igaz, a produkció koncepciót, előkészületeket, szervezett csapatot igényel, amelyik a rutin futamnál többet akar. Az ellenzék két-három partizánja láthatóan magányosan rója a köröket, pendlizik a sajtótájékoztatók és a bíróságok között, eltemetik őket a sűrű egymásutánban felfedezett botrányok, kifullad a közönség is, hiszen nincs érdemi folytatás, csak egy újabb képtelen eset, amely ugyanúgy megbotránkoztat, mint az előző száz...
 
 
 

BAYER ÉS A BECSTELENSÉG

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektúra
2016.11.16.


Tényleg van annak valami diszkrét bája, amikor egy Bayer Zsolt nevű egyén értekezik az újságírás kapcsán becstelenségről, az a Bayer Zsolt, aki azzal büszkélkedhet, hogy nála penetránsabb, mocskosabb szájú, ordenáré, fajgyűlölő gondolatairól ismert publicistát nem sokat hordott még hátán a Föld.

Bizony, ennek nem mond ellent az sem, hogy ez az úr nem is oly rég kapott magas állami kitüntetést, korábban pedig elnyerte Nógrád Megye Madách Imre Díja titulusát is.

Most a Magyar Hírlap Álláspont rovatában Nem! címmel közreadott írásában sem tagadta meg önmagát.

Cikkének mindjárt az elején kijelentette, „Van, ami egyszerűen nem fér bele” és „Becstelenség lebuzizni valakit, és különösen az, ha az illető nem buzi.”

Szóval lebuzizni valakit, az Bayer Zsolt értékrendjébe nem fér bele.

De akkor hol húzódhat a tűrésküszöbe ennek a lovagkereszttel kitüntetett zsurnalisztának?

Mi az ami belefér? Mármint az értékrendjébe.

Szerintem Bayer Zsolt korábbi írásai bőven eligazítanak e dilemmánk megválaszolásában. Hosszasan lehetne sorolni a példákat az elmúlt évekből...
 

MERRŐL FÚJ AZ IDŐK SZAVA:

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.11.17.


A nyári időszámítás állandósítása látványos lépés lesz a szokott és rossz irányba. Az óra mutatóinkkal is jelezni kívánjuk, mi nem Európához tartozunk.

A szokványos akciófilmek visszatérő jelenete, amikor a jók vagy a rosszak, teljesen mindegy kik, valamilyen fontos és titkos akcióra készülvén, egyeztetik az óráikat, megnézik, hogy mindenkinél azonos időt mutat-e az időmérő szerkezet. Erre ma már egyáltalán nincs szükség, hiszen az okos telefonok és a digitális órák korában mindegyik időmérő másodpercre egy és ugyanazt az időt mutatja intelligensen, attól függően, hogy hol vásárolták, még arra is van érkezése, hogy a téli és a nyári időátállítást is hibátlanul és automatikusan elvégezze. Na ebből is ki fogunk szállni, mert mi nem akarunk együtt lépni a többiekkel, mi jobbak, okosabbak, szebbek és merészebbek vagyunk mindenkinél, és ezért joggal teszünk is mindenkire. Főleg a barátainkra, a legfontosabb gazdasági partnereinkre és katonai szövetségeseinkre, mégpedig nem csak óraállításban...

ITT OLVASHATÓ

KETTÉSZAKADVA:3.: IDŐSÁPOÉÓKÉNT ANGLIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Norbert
2016.11.17.


Befejező részéhez (ha úgy tetszik, harmadik felvonásához) ért Norbert története, amiből sok minden kiderül: például az, milyen idősápolóként dolgozni Angliában, milyen az angol egészségügy, és a több pénz, a jobb megélhetés ellenére miért vágyik (és költözik) jövőre haza. A történet első két részét itt és itt olvashatjátok, az utolsó felvonás pedig 2014 júliusában kezdődik és a mai napig tart.

„Akkori elhatározásom, miszerint idősgondozó leszek, nem hangzik túl jól, meg kicsit meredek is lehet ahhoz képest, hogy filmoperatőrként dolgoztam azelőtt, illetve filmkészítőként. Én ezt nem így gondoltam, illetve most se gondolom így.

Nagyon is reálisnak és logikusnak tűnt az elképzelés. Az idősekkel nagyon jól megértettem magam mindig is, az orvosi dolgok érdekelnek, illetve nem esik nehezemre pár – mások számára - „gusztustalan” dolgot megtenni, ami esetleg egy beteg embernek hatalmas segítség.

Még Magyarországon - miközben barátnőztem, fotózgattam, élveztem az otthoni életem - elmentem egy idősotthonba 6 hétre önkéntesnek. Ugyanis ez volt a feltétele annak, hogy a mostani angol cég, aminek dolgozom, felvegyen.

Az önkéntesség alatt kiderült, hogy nagyon jó érzékem van ehhez a munkához, minden jól ment. A cégnek visszaírtam egy levelet, hogy megvan a gyakorlatom, mehetek-e dolgozni?

Volt két telefonos interjú, egyenként majd egy óra hosszúak, és elhívtak egy tréninghétre. Ugye az angoloknál a tréning a minden (most már lassan otthon is). Azt hozzá teszem, hogy itt kint nem az a feladatköre egy gondozónak, mint otthon.

Mi itt csak gyógyszerezünk, tornáztatunk, tisztán tartunk, vezetjük a háztartást bentlakásos idősgondozóként. Semmi injekció, komolyabb ápolói tapasztalatot igénylő feladatunk nincsen. Mi segítünk egy teljes, normális életet élni ezeknek az embereknek az otthonukban.

Szóval a tréninghét megvolt, hazarepültem, és vártam a válaszra, hogy kellek-e a cégnek vagy sem. Kellettem. Felvettek, augusztus elején már meg is kaptam az első, 3 hetes „placement-et”!

A munkáim milyenségébe, részleteibe nem szeretnék bele menni, nem hiszem, hogy ez lenne a lényeg. Inkább a háttérben lévő dolgokról, benyomásokról szeretnék beszélni..."

ITT OLVASHATÓ

PHARAON TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYT IS KAPOTT, VÍZUMOT PEDIG A FIDESZ-KÖZELI JORDÁN KONZUL IGÉNYELT NEKI

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.11.16.


Gyárfás nem mond le. Dylan nem megy el. A felcsúti kisvasút nem épül tovább. Szerdai hírek.
 
A soha véget nem érő Pharaon-sztori
 
Mi lesz a Tiborczék és Pharaonék körül felhalmozódott kastélyokkal? Lapunk munkatársa kíváncsi volt, mi lehet ezekkel a nagy értékű ingatlanokkal, ezért ellátogatott Turára, és megnézte a Tiborcz Istvánhoz köthető kastély körüli állapotokat. A holnaptól az újságárusoknál kapható friss lapból az is kiderül, milyen különleges attrakciót tervez a rejtőzködő tulajdonos a kastélyba, bemutatjuk, miről árulkodik a felújítás ténye, és hogy miként kapcsolódik össze mindez a Pharaon-cégek kastélyaival. Utóbbiaknak még az irodájába is bekukkantottunk…
 
Ma az is kiderült, hogy a kormány korábban – ahogy mondani szokás – nem bontotta ki az igazság minden részletét, Ghaith Pharaon ugyanis nemcsak vízumot igényelt és kapott Magyarországtól, hanem tartózkodási engedélyt is, méghozzá 2014-től idén november 1-jéig. Ehhez elvileg kötelező (lett volna) az arcképmáskészítés és az ujjnyomatrögzítés, de Pharaonnak ezt is elengedték – írja a holnapi Heti Válasz ajánlója.
 
Szijjártó Pétertől – pontosabban a szocialista képviselőknek küldött írásbeli válaszából – pedig azt is megtudhattuk, hogy a vízumot Pharaonnak maga a fideszes vezetőkkel rendkívül jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja kérte „szóbeli jegyzékben”.
 
Gyárfás, ha kell, letérdel, de nem mond le...
 

ELHALLGATTATÁSSAL NEVELIK DEMOKRÁCIŰRA A DIÁKOT

INDEX.HU
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2016.11.17.


Különös események játszódtak le egy héttel ezelőtt Kaposváron: egy középiskolás diák el merte mondani a véleményét.

Mindezt ráadásul az Országos Diákparlamentnek nevezett fórum megyei tanácskozásán tette, tehát egy nevében demokratikus intézmény keretei között. Mint a
Sonline.hu alapján az Index is beszámolt róla, a negyedik gimis Bradánovics Bendegúz is felszólalt a kaposvári fórumon, ahol éles szavakkal kritizálta a kormány oktatáspolitikáját. Az ülés levezető elnöke, egy felnőtt, „személyeskedésre” hivatkozva félbeszakította, majd azt kérte, hogy felszólalása szövegéből vegye ki a személyeskedéseket. A diák ezt megtette, majd ezek nélkül később elmondhatta beszédét.

Zajlik a demokráciára nevelés


Mostanáig senki nem cáfolta, hogy így történtek a dolgok. Ha viszont így történtek, az igazi botrány: cenzúra és a szólásszabadság súlyos sérelme.

Megkerestük e-mailben a fórumot szervező Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központot. Egyebek mellett azt kértük tőlük, küldjék el az Országos Diákparlament alapszabályának azt a pontját, ami lehetővé teszik, hogy az ülést levezető elnök személyeskedésre hivatkozva átírassa valamelyik felszólalóval a beszédét. Nem kaptunk választ. Mint ahogy arra sem, hogy valóban úgy történtek-e a dolgok, ahogy a Sonline.hu megírta.

Megkerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát is. Az oktatási államtitkárságtól azt kérdeztük mennyire tekinthető így demokratikusnak a megyei diákparlamentek működése, és hogyan próbál fellépni a minisztérium a szólásszabadságot sértő inzultusok ellen.

A minisztériumtól erre egy igazán semmitmondó válasz érkezett, aminek már az első mondata nagyon beszédes a fentiek fényében:

A demokratikus alapértékeken nyugvó Alaptörvénnyel összhangban álló Nemzeti alaptanterv által megfogalmazott nevelési célok egyike az állampolgárságra és demokráciára nevelés...


ITT OLVASHATÓ

FRANCIA ELNÖKVÁLASZTÁS: VISSZA TUD TÉRNI SÁRKÖZY?

MANDINER BLOG
Vendégszerző: Magyar Ágnes Zsófia
2016.11.17.


Sorkatonaság, burkatörvény, a nép hangja: lesz-e módja Sarkozynek újradefiniálni a francia nemzeti identitást?
 
A migrációs válság kezelésére, a munkavállalói adóterhek csökkentésére, a fiatalok lakáshoz jutásának megkönnyítésére vonatkozó Sarkozy-féle retorika a hazai közélet történéseit követőknek ismerősen csenghet: a magyar kormányzat intézkedései szintén kiemelten célozzák a fenti területeket. Kérdés azonban, hogy a nyár vége óta beragadt, majd a második előválasztási vita óta ismét felfelé kúszó támogatottságú exelnöknek lesz-e módja valóban szavazásra bocsáttatni programját, vagy Párizs korábbi második embere, Bordeaux polgármesteri székében immár negyedik ciklusát töltő Alain Juppéra adhatja majd le voksát Franciaország jövő tavasszal. 
 
Az állami és az államfői elveszett tekintély újraépítését, az emberek véleményének meghallgatását, a megbéklyózottság felszámolását ígéri Nicolas Sarkozy, ha a francia nép ismét bizalmat szavaz neki öt év kihagyás után. Az egykori elnök – aki 2017-től a döntések és a tettek elnöke, a csendes többség szószólója kíván lenni – Francois Hollande ötéves periódusa után sokrétű kármentést, a francia identitás újradefiniálását tervezi, a fiatalokat, aktív korúakat és a nyugdíjasokat egyaránt megszólítva...
 

ÁRVERÉSEN ANNE FRANK KÉZÍRÁSA

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.11.17.


A Bubb Kuyper holland auckiós cég november végén Haarlemben árverésre viszi azt az emlékkönyvet, amelyben Anne Frank saját kezű írása olvasható.

Az emlékkönyv Christiane van Maarsen, Anne Frank legjobb barátnője, Jacqueline nővérének a tulajdona volt. Becsült értéke 30-50 ezer euró.

A beírás, egy rövid vers dátuma 1942. március 28. A holland lapok szerint ez a negyedik alkalom, hogy Anne Frank írásos hagyatékából valamit elárvereznek...


ITT OLVASHATÓ

BICIKLITÚRA A LIMESEN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.17.


Az nem tudható teljes bizonyossággal, hogy kormányzó elitünk tök hülye, esetleg szórakozik, a jobbágyokat kívánja jobb kedvre deríteni, vagy netán csak egy kis lovettát csorgat a saját bohócainak. Magam a kis magyar abszurd közepette erre az utóbbira tenném le semmit sem érő, nyamvadt voksomat.

A miniszteri biztosokról már annyit irkált a még lélegző, tiszteletlen média, hogy az ember azt hitte, újat mondani neki ebben a témában már nem lehet, így neked sem, nyájas olvasó. Tegnap kiderült, dehogynem. Ezúttal a következő feladattal bíztak meg egy professzort havi fél millióért, szó szerint mutatom.

„A dunai limes magyarországi szakasza elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világörökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos”. 

Ez egy nagyon emelkedett szöveg, olyannyira, hogyha a jobbágy mondjuk Marquezen nevelkedett – pedig ő tudott kavarni a mágikus realizmusával -, akkor sem, vagy éppen ezért, halovány fingja sincs, mit is akart mondani, aki mindezt papírra vetette. Valami olyasmit, hogy fogd a pénzt, és fuss.

Már hatvanöten vannak ilyen Woody Allenek minálunk, így magam nem foglalkoznék az összes ingyenélővel, csupán azokkal, akik kilafognak a sorból Istentől – és OV-tól – felkent és megáldott, különös feladataikkal. Él és virul bicikli-, és kutyaügyi miniszteri biztosunk is, de ha mélyebbre hatolunk a delíriumban, a móka és kacagás egészen új horizontjai nyílhatnak meg előttünk.

Van nekünk a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosunk, a Testnevelési Egyetem új kampuszáért felelős, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős (ez mi a szar), az Árpád-ház Program előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős, a frankofón ügyekért felelős, a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciójával és fejlesztésével összefüggő ügyekért felelős elvtársunk is...
 

ABSZOLÚT IRRELEVÁNS, HOGY SEBESTYÉN BALÁZS EGY NAGYKÉPŰ, ARROGÁNS POJÁCA, VAGY EGY KIFINOMULT KULTÚREMBER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.11.16.


Miután ma reggel szólalt meg utoljára a Class FM-en a Morning Show, a műsorvezető a 24.hu-nak azt nyilatkozta: nem tartja kizártnak, hogy az állampárt és külön Vajna András médiamogul és kaszinócsászár rádiójánál, azaz a Radió 1-nél folytassák a műsort.

Balázs szerint mivel „nincs más rádió” ez egy nagyon elgondolkodtató alternatíva, elkezdik a tárgyalásokat, és ha megtarthatják a szólásszabadságukat, akár meg is egyezhetnek. Történik mindez azt követően, hogy a rádió közleményt adott ki (amelyet időközben rejtélyes okoknál fogva el is tüntettek a csatorna közösségi oldaláról), ebben azt állt, hogy a keddi, azaz a tegnapi volt az utolsó Morning Show, amennyiben

„Sebestyén Balázs a televíziós munkáira kíván koncentrálni és mostantól minimalizálja a rádiós szereplését.”

Alighogy mindenki a szívéhez kapott, a műsorvezető egy Facebookra posztolt videóban hazugságnak nevezte a közleményben foglaltakat. Azt mondta, nem beszélt erről a rádió vezetésével, szó nincs arról, amit állítanak vele kapcsolatban, és őt csupán levélben tájékoztatták arról, hogy másnap (szerdán) nem kell bemennie dolgozni.

Mint nem sokkal később kiderült, a vezérigazgató felhívta és közölte vele, hogy mégis adásba kerülhetnek szerda reggel. Adásba is kerültek. Ez volt az utolsó Morning Show. Sebestyén Balázs azt mondta, nem voltak olyan állapotban, hogy még három napot elbohóckodjanak, inkább ma lezárták. Ugyanis, mint tudjuk, vagy nem tudjuk: a Class FM november 19-én befejezi analóg adását, mivel nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyüket. Ugyan a rádió fellebbezett a döntés ellen, az eljárás várhatóan januárban zárulhat le. Addig a Class FM analóg módon nem sugározhat.

Az nem volt kérdés már hónapokkal ezelőtt sem, hogy a Médiahatóság talál majd kifogást a Class eddigi működésében, és nem hosszabbítja meg a jogosultságokat, holott a rádió jelezte, hogy szeretné meghosszabbítani a frekvenciahasználati szerződését. Hogy ezt a kérést hatóságék lesöpörték, abban elsődleges szerepe – a Népszabadság bezúzása és az általában vett médiapiaci viszonyok tükrében és ismeretében kijelenthetjük – annak volt, hogy a rádió Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Az most majdnem mellékes, hogy időközben Simicska túladott a csatornán, és jelenleg az egy amerikai befektetőcsoport tulajdonában van...
 

BARTUS LÁSZLÓ: A TEOKRATIKUS VILÁGFASISZTÁK ÉS A TRUMP-IMÁDAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.11.16.


A karizmatikus szekták úgy örülnek Trump győzelmének, mintha már maga az Antikrisztus vonult volna be a Fehér Házba. Ugyanúgy ünneplik, ahogyan majd az Antikrisztust fogják, pedig arra még várniuk kell. Legyenek türelemmel, ha ilyen jól teszik a dolgukat, az is eljön hamar. Majd ünnepelhetik azt is, mint Isten győzelmét. A teokratikus világfasiszták Trump-imádata rávilágít arra, hogyan jutott ide a világ és hová halad.

Trumpot máris természetfölötti módon ünneplik, mint Isten küldöttét, a földre szállt angyalt. A Charisma Magazin
máris talált egy prófétát, akihez Isten szólt már 2011-ben, hogy Donald Trumpot választotta, hogy vezesse az Egyesült Államokat, és hozza el a "becsület, a tisztesség és a helyreállítás" korszakát, de a próféta öt évvel később tette csak közzé a próféciát, miután az bekövetkezett. Most újabb tuti próféciákat közöl. Mi tagadás, Trump a legjobb választás a tisztelet és a becsület helyreállítására.

Érdekesek a karizmatikus próféták, akik titokban tartják, hogy Isten szólt hozzájuk, és csak azután jelentik be, amikor megtörténik valami. Csak azt nem tudjuk, hogy Isten a becsület és a tisztesség helyreállítását miért nem kezdi mindjárt Trumpon, mert ennek a leghalványabb nyomát sem láthattuk rajta. Jól titkolta a krisztusi természetét és az isteni elhívást. Akit Isten elhív, általában megérinti, még Pál apostolnak is le kellett esni a lóról a damaszkuszi úton. Trump az a "küldött", akinek nincs erre szüksége.

A média szociológiai felmérések alapján próbálja megfejteni Trump győzelmének okát, és nem veszi figyelembe a melegházasságról és az abortuszról közölt hazugságokat, és az azok által mozgósított hívőket. Pedig Mike Pence személyében ott virít az alelnöki poszton a beépített emberük a Fehér Házban. Lebecsülik a szerepüket, pedig a kultúrharc tőlük jön.

Miközben a sajtó bagatellizálja a vallási fanatikusok szerepét, addig a fundamentalisták
eltúlozzák saját szerepüket és az "isteni beavatkozás" mértékét, amelynél még az FBI beavatkozása is nagyobb volt. Hacsak nem a Charisma Magazin félnótás prófétáinak eszével gondolkodunk, és az FBI is nem Isten parancsát hajtotta végre, amikor csalt. De mindenre elő tudnak kapni valamit. Jákób is csalt. Mintha ez általános követelmény lenne.

Az érdekesség az, hogy ezeknek a fundamentalistáknak a felfogásába minden belefér, ha az a prekoncepcióikat igazolja. Az erkölcsiséget például mindenkitől számonkérik, kivéve Trumpot, akit Isten küldött. Ami a krisztusi természetet illeti, az evangéliuminak nevezett karizmatikus mozgalom e téren sajátos elveket képvisel. Érdemes elolvasni, mit mond például Bill Johnson kaliforniai lelkész az irgalmasságról: "A Biblia szerint Isten adja a képességet a vagyonszerzésre. Ha munka nélkül is pénzt adunk az emberek kezébe, azzal olyan függőséget hozunk létre bennük, amely mind a számukra, mind a kormányunk számára veszélyes. A (liberális) jóléti rendszer az irgalmasság álarca mögé bújva valójában megfosztja az embereket a munkavégzésből eredő önértékeléstől."

Ez egy olyan keresztény irányzat, amely a rászorulót félti, hogy a munkavégzésből fakadó önértékelését elveszíti, ezért nem segít rajtuk. Feltételezi, hogy aki rászorul, az nem akar dolgozni. Munka nélkül senki ne jusson pénzhez, mondja a dúsgazdag kaliforniai lelkész, aki életében nem dolgozott, és a website-ján várja a megrendelőket, akik meghívják haknizni. Ha valaki nem tud dolgozni, úgy járt, dögöljön meg. Nyilván oka van, ő tehet róla, biztos bűnös. Született volna gazdag kaliforniai karizmatikus pásztornak. Bill Johnson nem is kertel, kimondja: "Az nem irgalmasság, ha elveszem a pénzed és odaadom annak, aki szükségben van. Csak a szabad akaratból való adás lehet irgalmasság." Semmi társadalmi szolidaritás. Ez az ő kereszténységük.

Ez a republikánus ideológia, a profitszerzést semmi ne korlátozza, adózni se nagyon kelljen a szegényebbek miatt, az állam ne osszon el semmit, ne korrigálja az anyagi különbségeket és a jövedelmi viszonyokat, hanem majd a nagyon gazdagoktól eljut a pénz a szegényekhez. Hát nem jut el. Ez a republikánus "szociális háló", ami nem működik. Erre szavaztak a média szerint a szegények. De éppen ez az, hogy nem erre szavaztak, hanem jövedelmi viszonyaiktól függetlenül az antiliberális kultúrharcra, a Bill Johnson-féle prédikátorok uszítására, mint ahogy azt látni fogjuk.

A szabad akaratból való adásra pedig várhatnak. Bill Johnson nem fogja lerombolni senki önértékelését azzal, hogy megsegíti. A bibliai szegény Lázár is ezért nem kapott semmit. De ezt már elfelejtették a milliomos prédikátorok. Ez a karizmatikus mozgalom lelkészeinek világképe, amelyet a republikánus párton keresztül akarnak érvényesíteni, amit a Biblia elferdítésével vezetnek le, de a lényeg az, hogy az ő pénzük megmarad. Szerintük ez Isten szíve. Ugyanígy lépnek át mindent, amit a Biblia mond, ha érdekeik úgy kívánják. Így jutottak el Trumpig, amikor is a világ legerkölcstelenebb emberével akarják megvédeni az erkölcsöt.

Mindezt azért mondtuk el, hogy érthető legyen, ami ezután következik. A szelektív bibliai világkép, amely tetszése szerint válogat és írja át az Isten törvényét, óriási pusztítást okoz. Ahhoz, hogy megértsük, miért szavaztak tízmilliók (karizmatikus evangéliumiak 81 százaléka) Trumpra, és ez milyen összefüggésben van az egyházak szerepével, ismerni kell a bibliai összefüggéseket, amelyek könnyen megérthetők, és helyükre teszik a csalókat. Íme:


ITT OLVASHATÓ

KEVÉS DOLOG ÍRJA LE JOBBAN, MI A BAJ MAGYARORSZÁGON, MINT A SZOLNOKI VÉN KURVÁZÓ POLGÁRMESTER TÖRTÉNETE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.16.


A szolnoki közgyűlésen még októberben tiltakoztak helyi anyukák és nagymamák az ellen, hogy egy játszóteret parkolóvá alakítsanak. A polgármesternek bekapcsolva maradt a mikrofonja, így hallani lehetett, hogy miután meghallgatta a tiltakozókat, levénkurvázza az időseket. Szalay Ferenc ezután természetesen bocsánatot kért, kétszer is. Először arra hivatkozott, hogy a róla szóló pletykák miatt volt ideges, majd másodszori bocsánatkérésében azt mondta, egy másik, magánjellegű ügyet érintett megjegyzése.

Az esetben mégsem az az érdekes, hogy egy pökhendi politikus lenézi a választókat, hogy a polgármester semmibe veszi, pusztán akadálynak tekinti a lakosokat. Magyarország az elmúlt évben a hűbérurak országa lett, ahol a politikusok bármit megtehetnek a választóikkal, sajnos ebben nincs meglepetés. De a történet több ponton megmutatja, ez hogyan alakulhatott így.

A Szolnok Tv-ből ugyanis utólag egyszerűen kivágták azt a részt, amelyben a kijelentést hallani lehet. A helyi MSZP csupán azért tudta nyilvánosságra hozni a felvételt, mert valaki az élő adást rögzítette. A három szolnoki sajtótermék közül sem számolt be egyik sem az ügyről. A helyi választók csak akkor értesülhettek róla, ha az országos médiát nézték vagy olvasták. Pedig annak a városi esetnek, ami az országos médiában címlapra kerül, a városi médiában is ott a helye.

A helyi sajtó cenzúrája, amit ebben az esetben látunk, csak még durvább lesz a következő időszakban. A Fidesz a Népszabadság tulajdonosa, a Mediaworks megvásárlásával 13 megyei lapra rakta rá a kezét. Bár eddig is rendelkezett a kormánypárt jó pár helyi lappal és médiával, a nagy országos kiadók által üzemeltetett lapok eddig a helyi médiaszabadságot jelentették. 12 megyét pedig már kikapcsolt ebből a Fidesz. A hírek szerint pedig rá akarja tenni a kormánypárt a kezét a Russmédiára, ami északkelet-magyarországi megyei napilapokat ad ki, és a Lapcom csoportra, aminek a Kisalföld, vagyis a legnagyobb példányszámú politikai napilap, és a Délmagyarország is a birtokában van.

Ezeknek a lapoknak, és a helyi sajtónak pedig saját közönsége van. Azok, akik ezeket a médiatermékeket olvassák, a legtöbbször nem olvasnak, néznek, hallgatnak országos médiákat, a kutatások szerint kisebbségük találkozik leginkább az m1, az RTL Klub, és a Kossuth rádió híreivel. Tehát ha a megyei lapok fideszesek lesznek, az általuk megszerzett információ majdnem teljes egészét a kormánypárt fogja kontrollálni. Ugye értjük, hogy ez miért óriási probléma?

Aki változást akar elérni Magyarországon, aki le akar számolni ezzel a feudális, pökhendi, a választókat semmibe vevő politikával, annak először itt kell változást elérnie. Mára a vidéki nagyvárosokban lényegében megszűntek  a helyi médiák, és lassan elsorvadnak a helyi közösségi terek és a helyi civil szerveződések. Ez a folyamat a helyi politika és nyilvánosság megszűnését jelenti. Pedig ez az, ami gátat tudna szabni a kiskirályok hatalmának.

Tehát ha valaki változást akar elérni, annak helyi lapokat kell alapítani, helyi közösségi tereket létrehozni, helyi politikával foglalkozó eseményeket szervezni, vagy ilyeneket támogatni. Ugyanis bár Budapestről úgy tűnhet, hogy a Facebook, meg az Index majd elviszi az embereknek a híreket, de a valóság az, hogy ez nem így történik...

ITT OLVASHATÓ