2016. július 24., vasárnap

ÉS MÉG MINDIG VANNAK EMBEREK, AKIK MEGHATOTTSÁGTÓL HOMÁLYOS TEKINTETTEL ISSZÁK A SZAVAIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.07.24.
 
 

HÁRMAS MÉRCE: ORBÁN ÉS A KETTŐS MÉRCE BLOG

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.07.24.


Orbán természetesen lendületeseket lódított Tusványoson (a legszebb mégiscsak az volt, amikor szembeállította gyermekeink lehetőségeit a nyugati fiatalokéval, de úgy, hogy mind a tíz ujjunkat megnyalhatjuk utána, csoda, hogy nem nálunk perspektíválódik már minden holland és német gyerek), hanem akkor itt van diószeghihorváthnóra szerző a Kettős Mérce blogról, és tovább srófolja a hazudozást, olyan feszesre, hogy csak úgy kapkodjuk a fejünket. Szerző elegánsan "tényként kezelt téveszmének" nevezi a bevándorlás növekedése és a terrorizmus közötti összefüggést, amit szerinte "esetleg korrigálni lehetne, netán elmagyarázni, hogy mi ezzel szemben az igazság, hiszen nem érdeke a kormánynak, hogy felvilágosítsa polgárait arról, hogy ő maga is fals számokat, hamis tényeket sulykolva építi fel plakátkampányait."
 
Szerzőnek fáj a plakátkampány, amely fáj persze minden jóérzésű (de főleg -ízlésű) magyarnak. Fájdalmát egy ellenadattal kezelgeti, írván, hogy "az olyan, [a Századvégnél] egy-két fokkal nagyobb reputációval rendelkező szervezetek, mint mondjuk a páneurópai bűnüldözési hatóság, az Europol, [az előbbi összefüggésnek] épp az ellenkezőjét állapította meg", és ha az ember megnyitja a linket -- hát szembe is találkozik egy 2014-es (!) adattal, amely szerint Európa bevándorlási képe valóban (majdnem) olyan, mint a ma született bárány a frissen esett hóban. Csakhogy ez félrevezető, rosszabb, hazug demonstráció, nem méltó egy hazug kormányfővel szembeni érveléshez...
 

KATONÁNAK SOROZNÁK BE A KÖZMUNKÁSOKAT

PROPELLER BLOG
Szerző: PROPELLER
2016.07.24.


Legkevesebb hatvan napra kizárják az álláskeresők nyilvántartásából azokat a közmunkásokat, akik nem jelennek meg a katonai toborzón – írja a Kisalföld.hu.

A lapnak felháborodott közmunkások panaszolták el, hogy kötelező „behívót” kaptak katonatoborzásra. A levélben állásajánlatként tüntetik fel a "szerződéses katonai jogviszony-létesítési lehetőségét", sőt a toborzás napjára igazolást is adnak...

ITT OLVASHATÓ

NÉZZE MEG EZEKET A KÉPEKET, ÉS SOHA TÖBBÉ NEM VONJA KÉTSÉGBE, HOGY MEGÉRI ÁLLAMI MILLIÁRDOKAT KÖLTENI A FORMA-1-ES FUTAMRA!

444.HU
Szerző: Uj Péter
2016.07.24.


Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter (j) felesége, Rogán Cecília társaságában a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja elõtt a Hungaroringen 2016. július 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

ITT NÉZHETŐK MEG

A SUNYI HAZAÁRULÁS ZÁSZLAJÁT LENGETŐ ORBÁN-IDEOLÓGUS ÖNTUDATLANUL CSÁMPÁZIK A HARCMEZŐN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.07.24.
 
 
 

A BŰN

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Somfai Péter
2016.07.24.


Egy tíz éves szabolcsi kislány soha többet nem akar iskolába menni. Valamikor a tanév vége előtt olvastam a hírt: már két napja nem evett, amikor ellopta az egyik osztálytársa uzsonnáját.

A padja alatt talált morzsán „bukott le”. Szégyenpadba ültették, tolvajnak nevezték…

Döbbenet, hogy a 21. század második évtizedének közepén ebben az országban lehet olyan gyerek, aki uzsonnát kénytelen lopni, mert a hétvégén a családnak nem tellett ennivalóra.

Vérlázító, hogy az M1 reggeli műsorában Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára azt meri nyilatkozni: „több mint félmillió embernek sikerült a 2010-es kormányváltás óta kikerülnie a mélyszegénység köréből
."

A Központi Statisztikai Hivatal a számok mögé eldugva jelezte, hogy 2010-15 között nemhogy nem csökkent, de még nőtt is a relatív jövedelmi szegénységi ráta, a
férfiak körében 14,1 százalékról 14,9 százalékra, a nők körében 14,5 százalékról 15,6 százalékra. 2014-ben havi 67 ezer forintos egy főre jutó jövedelemnél húzta meg a szegénységi küszöböt, noha már akkor bevallották, hogy az ország lakóinak csaknem a fele ennél kevesebből tengeti az életét...

ITT OLVASHATÓ

DONALD, A TRUMP

MAGYAR NARANCS - POLOTICAL ANIMAL BLOG
Szerző: Keszthelyi András
2016.07.24.


Ha nyer, világháború lesz, amerikai államcsőd és gazdasági-politikai katasztrófa? A Trump-jelenségről hideg fejjel


B kategóriás tévéceleb. Intellektusa vékony és átlátszó, mint a köpet a palakövön. Műveltségét a bulvársajtóból meríti. Minimális külpolitikai jártasságánál már csak földrajzi ismeretei szegényesebbek. Gazdasági elképzelései simán elférnének egy gyufaskatulya hátlapján, de helytálló megállapításainak ennél kisebb felület is elegendő volna. Nagyjából így vélekedik róla a szeriőz média szerte Amerikában.


Egyik pártbéli riválisa szerint nem festi a haját – hiszen így született, festett hajjal. A párt elitje szerint címeres ökör. Ugyanezen elit hetente több alkalommal deklarálja, hogy soha nem fog mellé állni, inkább demokrata riválisát támogatja majd az elnökválasztáson. Az elnökjelölő konvención nagyobb lesz a botrány, ígérik, mint amit a hippik csaptak 1968-ban, amikor is egy disznót, Mr. Pigasust jelölték az Amerikai Egyesült Államok elnökjelöltjének.

Bizonyára sokak számára ismerős mondatok ezek a Republikánus Párt elnökjelöltjéről. Aprócska bökkenő, hogy ezek nem manapság, hanem bő három és fél évtizede hangzottak el, és nem Donald Trump, hanem Ronald Reagan jelöltsége kapcsán.

A Reagan-sztori végkifejletét ismerjük. A liberális véleményformálók által lesajnált, sőt kifejezetten hülyének minősített egykori B kategóriás színész, akivel eleinte saját pártjának elitje is vehemensen szembefordult, kiütéssel győzött Jimmy Carter elnökkel szemben, négy évvel később pedig minden idők ötödik legnagyobb különbségével védte meg elnöki címét (a 20. században csak Roosevelt, egy századdal korábban pedig Monroe és Washington két-két alkalommal ért el jobb eredményt, míg például Clinton és Obama a lista középmezőnyének vége felé kullog).

Reagan erőn alapuló külpolitikáját fantazmagóriának minősítették – aztán megnyerte a hidegháborút a globális baloldal felhördülését kiváltó fegyverkezési politikájának köszönhetően. Tegyük naggyá Amerikát, mondta, és valóban, a vietnami háború és az agresszív kommunista propagandától megroggyant amerikai öntudat helyreállt, az USA ismét elfoglalta és elfogadta hegemón világpolitikai szerepét. Ez Ronald Reagan, a második világháború utáni legnagyobb amerikai elnök öröksége. És ha ez az örökség nem porlad el apránként a két Bush és a két demokrata párti elnök idején, akkor ma nem Trump lenne az elnökválasztás esélyese...

ITT OLVASHATÓ

BRÜSSZEL IS HIBÁS, HOGY ORBÁN A NYAKUNKON

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2016.07.24.


Akik látják, hogy a rothadt alma elkezd más almákat is megrohasztani, és ezt hagyják, azok, bizony, felelősek. És ez akkor is igaz, ha az Európai Unió eszköztelennek mutatja magát a rohadt alma kosárból kivételéhez. Kidobhatná a magyar választópolgárok többsége is, ehhez azonban néhány feltétel valóban hiányzik. 

Ugye, mint tudjuk, olyan, hogy Brüsszel, nincs is. Brüsszel Belgium fővárosa, és nem az orbáni Magyarország ellensége. Az Európai Uniót tagállamok alkotják, a tagállamok közösen hoznak döntéseket. Momentán azok a főnökök, akik Orbánnal egy pártcsaládban ülnek, Juncker, Merkel, Tusk. A közös döntéseket pedig megszavazza a brüsszeli fideszes frakció. Még az Európai Bizottságban is fideszes ül, Navracsics. Tehát aki brüsszelezik, az vagy simán idióta, vagy hülyének nézi a választókat. A fideszes választó pedig el is hiszi, amit a rohadt alma mond neki.

Ha az Európai Unió nem dolgoz ki mechanizmusokat a belülről bomlasztók eltávolítására, akkor az Unió tényleg végletesen meggyengülhet, szét is eshet. Vagy csinálnak páran egy kisebbet, erősebbet, immunisabbat (franciák, németek, olaszok, spanyolok, beneluxék, osztrákok, skandinávok) a többi pedig megy amerre lát. Magyarország például az államcsődbe, és Hegyeshalomnál megint határzár lesz és kinyithatjuk a csomagtartót, van-e elvámolnivalónk...

ITT OLVASHATÓ

MITŐL KONZERVATÍV A NEMZETI?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ratesi
2016.07.24.


Ezen a linken Solymosi Frigyes akadémikusnak, a Nemzeti Kör tagjának a véleménye olvasható. Az akadémikus néhány éve megtisztelt azzal, hogy pár e-mail váltást megkockáztatott velem, az utolsó levelében azonban közölte: annyira baloldali vagyok, hogy velem minden polémia felesleges.

Professzor úr mára kizárólag a Népszabadság oldalain tárhatja elénk gondolatait. Nem örülök ennek, igazán ráférne a pitypangos lap olvasóira is némi kitekintés. A fizika, fiziko-kémia birodalmában jártas tudósról készséggel elhiszem, hogy jóindulattal ajánlja figyelmünkbe Varga Mihály – egyébként feltűnően csendes – fideszes politikust újabb kormányfő-jelöltnek. Nézete szerint a lenyúlásokban nyilvánosan eddig nem érintett közgazdász meg tudná teremteni azt a minimális konszenzust, ami a normális működéshez szükséges lenne. Eddig ezzel akár egyet is lehetne érteni, ha nem tenné hozzá, hogy „a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna.”

Két kérdésem lenne. Az első: ugyan miért? Tán arra használták kivételesnek mondott felhatalmazásukat, hogy az ország jövőjét egyengessék? Tán a felcsúti kisvasút végtelenbe történő meghosszabbítása indokolná e csoport további regnálását?

A második kérdés komolyabb. Tényleg úgy gondolja Solymosi professzor úr, – vagy bármely más tisztességes, konzervatív jobboldali, hogy a Fidesz egy párt? Hogy e „párton” belül – ahol mellesleg 28 éve nem akadt a pártelnökségért ringbe szálló ellenjelölt, az egy demokratikus formula? Ahol az örökös pártelnök a birtokán, személyesen választja ki a „párt” képviselő-jelöltjeit? (Miközben a média azon rugózik, hogy az azóta 9. elnökét váltó ellenzéki párt képtelen a megújulásra?)

Van egy rossz hírem, Professzor úr! Ahhoz, hogy Magyarország ismét demokratikus, többpártrendszerű köztársaság lehessen, elsőként a személyi kultuszra építő konglomerátumot – ami valami rejtélyes ok miatt még mindig Fiatal Demokraták Szövetségének nevezi magát – kell eltakarítani...

ITT OLVASHATÓ

ÜLJ LE SZÉPEN PETI, AZ ÖSSZEGRÜNDOLT VILLÁDBAN A MEDENCE PARTJÁRA ÉS GONDOLKODJ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.07.24.
 
 

ÜZENNÉK BRÜSSZELNEK

ÉLET ÉS IRODALOM ONLINE
Szerző: Szüdi János
2016.07.22....A vasfüggöny a fejekben van. Ezért kevesen értik, még kevesebben tudják: Magyarország nem a szuverenitását, a jövőjét veszítheti el, ha nem jön létre erős, gazdaságilag és politikailag is egységes Európa. Még rosszabb lesz a helyzetünk akkor, ha létrejön, de mi kimaradunk belőle. A magyar szuverenitás lényege a gyengülő forint, az ebből fakadó árfolyamnyereség szétosztása a Nemzeti Bank alapítványain keresztül. Az adójövedelmek átjátszása és ellenőrzés nélküli elköltése sport- és műemlékcélokra. Az állami beruházások kivétele a nyilvános közbeszerzési és engedélyezési eljárások alól. A nagybirtokok visszaállítása, a közmunkarendszer hozzárendelése. Gyanús eljárásokban, gyanús ügyekben hozott döntések sorozata. Gyanús körülmények között meggazdagodott politikusok. Sok-sok gyanús ügy, amelyek feltárására nincs remény. Nincs, mivel az vizsgál, aki dönt. Ez a „szuverenitás” nem az ország, hanem a hatalmon levők érdekeit szolgálja.
 
A vasfüggöny a fejekben van. Lebontása a sikeres Európai Unió legfontosabb és halaszthatatlan feladata. Ehhez két dologra lenne szükség: szabad oktatásra és szabad tájékoztatásra. A határok nélküli Európa először a gondolatokban valósuljon meg. Legyen minden európainak joga a tények szabad megismerése. Ehhez nincs szükség másra, mint objektív információk előállítására és hozzáférhetővé tételére. Az Európai Uniónak kell beférkőznie a hétköznapokba, az emberek tudatába. Ezt a munkát nem bízhatja senki másra, csak saját magára. Nem lehet tagállami ügy az Európai Unióról szóló objektív tájékoztatás nyújtása. Nem lehet tagállami ügy az Európai Unió tagjainak kölcsönös megismertetése egymással. Jó példa a szlovák, román, magyar közgondolkodás megmerevedése a trianoni határoknál. Úgy tűnik, a görcsöket csak külső segítséggel lehet oldani.
 
Létfontosságú, hogy az Európai Unió megteremtse azokat az uniós intézményeket, amelyekkel közvetlenül el tud jutni az érdeklődőkhöz. Akkor van erre reá­lis esély, ha az Európai Unió minden tagállamban megalapítja saját sajtóbirodalmát: televízió, rádió, napilap és magazin formájában. Ezeken keresztül a tagállamban élők közvetlen információkat szerezhetnek saját országuk helyzetéről az Európai Unión belül. Arról, milyen befizetéseket teljesít, s mit kap érte. Milyen döntések születtek. Azok meghozatalában az adott ország képviselői milyen szerepet játszottak. Nemcsak az adott tagállamra vonatkozóan szükséges megfelelő információkat adni, hanem az összes többi tagállamról is.
 
Az objektív információk megértéséhez olyan emberekre van szükség, akik rendelkeznek a szövegértés képességével. Ehhez olyan oktatási rendszerre van szükség, amelyik nem a kötelező tantervekre, a hozzájuk rendelt állami tankönyvekre, az óralátogatás módszereire támaszkodó állami tanfelügyeletre, hanem a pedagógus módszertani szabadságára, a szolgáltatásban érdekelt szülők ellenőrzési jogára épül. Olyan oktatási rendszerre, amelyben a cél a gyermek személyiségének lehető legteljesebb mértékű kibontakoztatása. Ezért az oktatás rendszerét meg kell védeni a hatalom túlkapásaitól! Az iskola, a pedagógus szakmai önállóságának védelmet kell kapnia a hatalommal szemben! Európai közös üggyé kell tenni a tanítás szabadságát és a tanuláshoz való szabad hozzáférés ügyét! Emellett az Európai Uniónak minden tagállam nyelvén hozzáférhetővé kell tennie az eszmék, nézetek, vallások, kultúrák, történelmi események ismeretanyagát. Az Európai Unió minden eszközzel támogassa a pedagógiai megújulást, a nyitott, befogadó, a mellérendeltségre épülő intézményrendszer létrehozását. Az Európai Uniónak saját intézményrendszert is létre kell hoznia
 
Üzennék Brüsszelnek. De Brüsszel messze van. Az átlagember számára láthatatlan és elérhetetlen. Most üzennek helyettem, helyettünk, ránk hivatkozva. 2016. október 2-án a kormány üzenetet kreál – az általa kiíratott népszavazás alapján – több mint négymilliárd forintért...

ITT OLVASHATJÁK (AZ ÉS ELŐFIZETŐI ÉS VÁSÁRLÓI)

TUSVÁNYOS HASZNOS A MAGYAROKNAK

PKP BLOG
Szerző: feher.b
2016.07.23.


Jelentős kelléke már évek óta a magyar közéletnek, hogy a Főméltóságú úr arra jár, és mond pár okosat. A Nyugatnak vége, Keleten van élet, éljen Trump és különben is, az illib-dem. az összes világok lehető legjobbika. Máris világossá teszi egy tudatos polgár számára, hová nem szabad szavazni, ha hisz még a hazája sikerében.

Ami biztos, nulladik lépésként érdemes tisztázni, hogy kivel nem lehetséges a jobboldali politika sikerre vitele: például Orbán Viktorral. A jobboldaliságnak elég sok köze van ugyanis a polgári felelősséghez, az egyéni látásmódhoz, alkotáshoz, tenni akaráshoz, ami nem csak magunkra és a családunkra, hanem a környezetünkre is kiterjed. Aki jobboldali, szeret és tud is értéket teremteni, küzdeni, dolgozni, előre jutni - mindezt pedig lehetőleg a saját erejéből. Ehhez persze olyan államra van szüksége, ami egyenlő feltételekkel állítja a startvonalhoz, de onnantól békén is hagyja. Így jutunk oda, hogy rábízza a hite gyakorlását, pénze elköltését, hálószobája berendezését, vagy éppen politikai meggyőződését. Amíg egy állam erre látványosan nem képes, sőt, minden erejével öli az egyéni kezdeményezésből, saját tehetségből, szorgalomból létrejövő (tehát tőle független) értékeket, addig kb. elmondható, hogy a szemétdombra való a politikájával együtt. És itt érkezünk el oda, hogy mi van, mi lehet helyette, ha ez már nincs...

ITT OLVASHATÓ

RICHARD NIXONTÓL ELLESETT TAKTIKÁVAL FUT NEKI AZ VÁLASZTÁSNAK DONALD TRUMP

444.HU
Szerző: akiraly
2016.07.23.


"Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy továbbra is ennyire politikailag korrektek maradjunk. Szóval ha az ipari kommunikációs trükköket, gondosan kidolgozott hazugságokat és sajtómítoszokat akarnak hallani, a demokraták a jövő héten tartják a jelölőgyűlésüket. De itt, a mi jelölőgyűlésünkön nem lesznek hazugságok. Mi megtiszteljük azzal az amerikai népet, hogy az igazat mondjuk, és semmi mást" - mondta 76 (!!!) perces beszédében a republikánus elnökjelölőgyűlés zárónapján Donald Trump.


Ez, még ha a politika nem is kifejezetten az igazmondásról szól, bátor kijelentés volt Trumptól, aki a beszédében
  • Hazudott az amerikai bűnügyi helyzetről, amiről azt sugallta, hogy romlik, bár a statisztikák szerint javul;
  • Hazudott arról, hogy egyre kevesebb amerikai dolgozik, miközben csaknem ötmillióval több, mint 2008-ban, George W. Bush elnökségének utolsó évében;
  • Hazudott a kereskedelmi egyensúlyról, úgy 120 milliárd dollárral túlbecsülve a deficitet;
  • Hazudott az iráni atomalkuról és az atomprogramról;
  • Hazudott Hillary Clinton email-botrányáról;
  • Hazudott az Amerikában menedéket kérők átvilágításáról;
  • Általában arról, hogy hogyan hat a bevándorlás az amerikaiak jövedelmére;
  • Az amerikaiak adóterheléséről - ami állításával szemben az egyik legalacsonyabb a világon, az adóbevételek mindössze a GDP 26 százalékát teszik ki, míg például Franciaországban 45, de még Nagy-Britanniában is a 33 százalékát;
hogy az igazság olyan kreatív értelmezéseiről ne is beszéljünk, hogy Líbia és Szíria Clinton külügyminisztersége előtt milyen remek kis országok voltak - és amelyek közül az USA amúgy is csak Líbiában, és ott is csak ódzkodva, európai szövetségesei unszolására avatkozott egyáltalán közbe. (Trump beszédének igazságtartalmát a Vox ellenőrizte.)

ITT OLVASHATÓ

EGY ÉV BÉCSBEN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.24.


Nemrég volt egy éve, hogy a Bécsből jelentjük blog elindult, ami egyben azt is jelenti, hogy szerzője is egy éve él az osztrák fővárosban. Ennek örömére készített is egy kis számvetést, lássuk a végeredményt, azaz, hogy megérte-e a költözés.
 
Szakmailag: V.-nek nagyon. Otthon talán soha nem tudott volna ilyen körülmények között és ilyen eszközökkel dolgozni, ahogy most.
 
Anyagilag: Igen. Mára pozitív az egyenleg, annak ellenére, hogy a kezdetekhez sok ezer eurót fektettünk be. (Költözés, kaució, provízió, néhány bútor, amit ide a lakásba vettünk, stb.)
 
Nyelv: Az tévhit, hogy a nyelv ragad az emberre és anyanyelvi szinten megtanul a nyelvi közegben egy év alatt, németet nem. Tenni kell érte és még akkor se lesz az ember anyanyelvi szinten, de halad. (...)
 
Gyerekek szempontjából: Nyitottak, érdeklődőek, a tudásszomjuk kielégítésére immáron három nyelv áll rendelkezésükre. Barátokat ugyan vesztettek, de hála a netnek, azért maradtak is, és tanév végére lettek bőven újak is..."

ITT OLVASHATÓ

PIÁL, DOHÁNYZIK ÉS LOP A TIZENHÁROM ÉVES LÁNY

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.07.23.


...Anyukát ez nem érdekli, diákcsíny. Igaz, hét éve nem láttam szülőin, na, de van ez így... (Előtte is tojt az egyszemre, egyedül járt már az óvodába is a kislány.)

No, sok beszélgetés után eljutottunk odáig, hogy vagy ő megy, vagy a lányom és a barátnője. Ekkor megígérte az osztályfőnök, hogy nevelési tanácsadóba küldi a gyermeket, és pszichológusra kötelezi. Asszony ezt is lepattintotta, mert az ő lánya nem bolond.
Lehet, de hogy két lány miatta jár haza nap mint nap sírva, az tény.
 

Sajnos csak nem változott semmi, én pedig nem akartam nézni, ahogy a lányom tönkrevágja magát idegileg és  a jegyei is konyulnak lefele. Leültünk, és megbeszéltük, hogy ha tervei vannak, ha jó jegyeket akar, ha jó suliba akar kerülni, akkor tanulni kell, nincs mese. És kőkemény fél év következett, különórák, késő estébe nyúló tanulások, nulladik órák ismétléssel, stb. És beszéd, sok-sok beszéd. Nem rózsaszín felhők, nem szivárványos mindennapok, hanem sok sírás és durca. De végül győzött a józan ész: nem figyelni a piszkálódó ostobára, lerázni magáról a bántást. Lehetetlen dolognak tűnik ezt egy kamasznak elmagyarázni, de bíztam a józan eszében.
 
És sikerült. A sok munkának meglett az eredménye, 4,8 lett az átlaga, csak a „számos” tárgyakból kapott 4-est. És tojik a károgóra.
 
A lánynak borzalmas lett a bizonyítványa. Az anyjával továbbra sem jutottunk közös nevezőre, de már nem is érdekel. Az én lányom már keresztülnéz rajta, az ő élete meg már nem érdekel.
 
Pedig tudom, hogy lop a boltból. Tudom, hogy dohányzik. Hogy vagdossa magát.
Legutóbb karöltve jöttünk haza  a lányommal és barátnőjével éjjel  11-kor. Láttuk a lányt két fiú társaságában. Alig állt a lábán, úgy támogatták a fiúk. Ez lett belőle 13 éves korára.
Ja, hogy mi mit kerestünk éjjel az utcán? A válasz egyszerű: a tanév utolsó napján azt kérte a lányom - jutalmul, hogy túlélte - , nézzük meg a színházi évad számára legkedvesebb előadását még egyszer. Ez ő, ezek ők a barátnőjével, és én végtelenül büszke vagyok rájuk.

ITT OLVASHATÓ

"KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET"

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M. Révész Zsuzsa pszichológus
2016.07.24.


Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire szükségünk van arra, hogy leeresszük a munkanapok során felgyülemlett feszültség gőzét. A mai írásomban néhány olyan lazító módszert, technikát szeretnék bemutatni, amit bárki meg tud tanulni és alkalmazni a hétköznapjaiban.

Csak 5 perc lazítás

Szó szerint lazításról beszélünk, mert ez a technika az izmok relaxációjára épül. Tulajdonképpen az Autogén Tréning módszerének bevezető mondataihoz hasonló szöveget használunk. Egy csendes, nyugodt helyen ülve (vagy fekve) ezt mondjuk magunkban:

„Megnyugszom, ellazulok. Eltávolodik tőlem minden külső zaj és belső gond. Átadom magam a nyugalomnak…Ellazul a vállam, a karom, a kezeim… Felenged a hátam, a csípőm, a lábaim…Ellazul a nyakam és a tarkóm, elsimul a homlokom és az arcom… Egész testem elengedetten pihen. ..Pár percig csak pihenek…”

S miután adtunk magunknak pár perc nyugalmat – lényeges, hogy NE AKARJUK, csak HAGYJUK ellazulni az izmainkat -, a következő szöveggel és mozdulatokkal térünk vissza a hétköznapi tevékenységek folytatásához:
 
Most pedig megmozgatom az ujjaimat, ökölbe szorítom a kezem, jólesőn nyújtózom és kinyitom a szemem. Éber vagyok, semmi fáradtság nem maradt bennem!”
 

ÉLETBEN HAGYJÁK?

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.07.24.


Aki ilyen pályázatot kiír(at), azt jelzi, hogy ami van, az neki nem tetszik, és a maga végtelenül demokratikus módján eltakarítja onnan.

Ötletpályázatot hirdetett a kormány a Gellérthegy megújítására. A 40 millió forintos tender célja

„olyan alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom (bármit jelentsen is ez) figyelembe vétele mellett.”

Bő két éve statáriálisan elkergették a Citadella árusait, vendéglátósait, elzárták az egész területet valami homályos, de fel azóta sem fedett szent célra hivatkozva. Akkor írtuk: nem világörökségi aggályok, üzleti viszályok vezethettek a lezáráshoz. Valószínűbb, hogy a kormány meg kívánja valósítani a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre terveit: Magyar Panteont kellene létesíteni a város szirtfokán, a körsétányon pedig Hungarikum utcát. Makovecz 2008-ban kifejtette: nagyon örülne, ha megjönne a politikusok esze, és lecserélnék a Gellért-hegy „ocsmányságait” valami méltóbb emlékműre, amit már meg is tervezett. Makovecz a panteon terveit nem felkérésre készítette, hanem - mint fogalmazott - "a Jóisten szórakoztatására". "A panteonban emléket állítanánk az összes fontos magyar személyiségnek Árpád királyunktól napjainkig. Gondoljunk csak bele, milyen lenne: halottak napján a fél ország összegyűlne ott" - nyilatkozta akkor. Makovecz 2011-ben így írt: "fontosnak tartom egy új, egységes magyarságtudatot és hagyományt megjelenítő építmény létrehozását."

ITT OLVASHATÓ

POKEMON GO VS. IGAZI ÉLET? A POKEMON GO SEGÍT A SZEXBEN?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.07.24.


A POKEMON Go játék sikerét előző cikkemben megvizsgáltam marketing szempontból (klikk). Már egy ideje nálunk is fut a játék, játszom én is, figyelem az embereket az utcán és rájöttem, hogy ez több, mint egy játék. A POKEMON GO több dolgot is visszahozott az életbe, több dolgot visszaad a világnak és több jótékony hatása is van az életünkre! Nézzük a legfontosabb pontokat:
 
1. Kivitte a fiatalokat az utcára
 
Nagyon keveset beszélnek erről a szakportálok, pedig talán a legfontosabb hozománya, hogy az elkockult világban, amikor egy átlagos tinédzsert nem vonz a grund, az 50 fokban való foci, képes kimozdítani a számítógép elől. Ennyi fiatalt évek óta nem láttam egyszerre az utcán, mint amennyivel mostanában találkozom napsütésben, viharban, parkban vagy utcán. Az történik ugyanis, hogy a játék motiválja a gyerekeket, hogy kimozduljanak otthonról és a szabadban töltsék el a szabadidejüket. Vége az otthoni kockulásnak?
 

HABONY ÉS ROGÁN NAGY BIZNISZE: E HÓNAPTÓL AUTOMATA ÁRUSÍTJA A MAGYAR LETELEPEDÉSI ENGEDÉLYT

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.07.23.
 
 
Bedobod a pénzt, s kapod a papírt.

„Már fél évet sem kell várnia annak a külföldinek, aki letelepedési államkötvényt vesz, mert júliustól automatikusan jár a letelepedési engedély. Az Orbán-kormány eközben közpénzmilliárdokkal támogatja az offshore cégeket” – tudatja olvasóival a Magyar Nemzet.

Ennyit akkor Európa védőbástyájáról: ha fizet, akárki jöhet.

Akinek meg nincs elég pénze, hogy korrumpálja a magyar államot, azzal lehet riogatni azokat, akiknek nincs… izé, elég energiájuk, hogy kicsit utánanézzenek annak, hogyan is mennek itt a dolgok.

ITT OLVASHATÓ

CSALÁSSAL SZEREZTE A DOKTORIJÁT A REKTOR?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.23.

 
Heti Top 5 – Átlátszó:
 
Bréking: leleplezték az Átlátszó újságíróját! (Átlátszó)
Polt Péter milliárdosok között pihenhet luxusnyaralójában
(Átlátszó)A Habony-faktor versus politikai árnyékemberek (Átlátszó)Újabb Fidesz-közeli személyek egy balatoni nyaralóban (Átlátszó)
Négy tűzszerzész életébe került a mutyi  (
Átlátszó)
 
 
Heti Top 5 – magyar sajtó:
 
Pontatlanok Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai (Direkt36)
Hotelt és luxuslakásokat épít a Budai Várban Matolcsy unokatestvérének érdekeltsége (
444)
Bárcsak neked lenne olyan nagybácsikád, mint a kis Matolcsynak! (
NOL)
Csalással szerezte doktoriját a rektor? (
Népszava)
Hazudik, vagy nem: lehet-e hinni a kormány új menekültplakátjainak? (
Index)
 
Legjobb rádiós anyagaink:
 
Itt az elfelejtett nemzetközi jelentés a magyar bírósági korrupciórólDurva trükkel jutott százmillókhoz a turkálós cégcsoport
Hogyan süllyedtek el milliók a tusványosi budiban?
Vetkőzni már nem kell annyit – így változtak a gólyatáborok

ITT OLVASHATÓ

A TANÚ - ÉLŐBEN

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.24.


A Tanút mindenki ismeri, igazi kultfilm, ezernyi cikknél, tanulmánynál tömörebben foglalja össze a Rákosi-rendszer lényegét. Jelentem, épp az Orbán Rezsim mélyhülyeségének ugyanilyen története zajlik, és igencsak szereplője vagyok.
 
Húsz év múlva lesznek, akik majd nem hiszik el, milyen abszurd rendszerben éltünk Orbán idején. Megírjuk, elmondjuk, dokumentáljuk, ez mind oké, de valami tömör sztori, ami egy az egyben mutatja meg: mi is ez az erkölcsi-szellemi pöcegödör, amiben épp vagyunk, na ilyenünk még nincs. Illetve hát egészen idáig nem volt. Mostantól van, olyan VALÓS, jelenleg zajló történetet mesélek, hogy Woody Allen megnyalná a szája szélét. Naszóval. Kábé egy évvel ezelőtt kezdődött a migráncsozás, és ennek a Fidesznyik élharcosa a Kocsis Máté nevű közismert Fideszficsúr volt. Teleírta a fészbukot a menekültek általa vélt rettenetes magatartásformáival, meg nyilatkozott is erről minden épp arra járó mikrofonállványnak. Persze gyorsan kiderült, hogy hazudik, semmi sem igaz az állításaiból, de ez nem újdonság, ebből még nem kerekedik ki jelenkorunk TANÚ-ja.
 
A sztori onnan indult, hogy meguntam a migráncsozást, aztán meglátogattuk 50 tökös magyar demokratával Kocsis augusztus 20-i nyolckeres önkormányzati rendezvényét. Gondoltuk: bemegyünk, meglátjuk mit mond, ha megint migráncsozni kezd, akkor hangot adunk véleményünknek. Csakhát nem mentünk be. Nem azért, mert nem akartunk, hanem azért, mert az azóta közismertté vált Kopaszmajmok egy húszfős brigádja, Kocsis embereinek vezénylete alatt elállta az utunkat. Ellenünk vetették be először a Kubatov-gárdát, azóta már megszokottá vált, nekünk akkor még az újdonság erejével hatott. Naszóval lényeg a lényeg. Az egyik Kocsis rendezvényét erőszakkal védő csóka lecsavart egy jókora pofont egy nyugdíjas, sokgyermekes tanárnőnek. A rendőrség elkezdett nyomozni pofonügyben, hogy mi tartott eddig, mikor nagyjából az egész magyar média élőben rögzítette az eseményeket, a pofont meg kiemelten, már ez is kérdés...
 
 

A POSVÁNY ÉS A FANTOMOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.07.23.


Európa válsága az, hogy az Orbánhoz hasonló hazudozó fasiszta gazembereket megtűri - ez a mostani tanulsága is a Tusványoson elmondott posványos beszédének. Európában az Orbán-féle szélsőjobb gerjeszti a válságot és a hisztériát, amelynek célja, hogy populista hazugságaival felszámolja a demokratikus jogállamokat.
 
Orbán egy fantomról beszél, amikor "Brüsszelt" emlegeti, mert külön ilyen entitás, hogy "Brüsszel", nem létezik. Brüsszel egy város, helyszíne azoknak a döntéseknek, amelyeket a tagországok, köztük a klerikálfasiszta Magyarország, megszavaznak. A brüsszeli bürokrácia nem hoz önálló döntéseket a tagországokkal szemben, és nem vesz el nemzeti jogokat. Mindenhez tagállami felhatalmazás kellett, még a végrehajtó apparátus döntéseihez is. De a magyarok annyira hülyék, hogy ezt sem tudják, és elhiszik. Azok a kötöttségek léteznek, amelyeket a csatlakozók elfogadtak, és a demokratikus, jogállami normákat rögzítik, de sajnálatos módon azokat sem tartatják be.
 
Orbán egy nemlétező fantom ellen harcol, és csak azért nem csapják kupán, mert senki nem veszi magára, amikor sunyi módon "Brüsszelről" beszél. "Brüsszel" ugyanis nincs, nem létezik, mint önálló hatalmi tényező, vagy ha igen, az a tagországok együttese, közte a magyar idiótával, és a közös döntésekkel, a közösen elfogadott értékekkel. Amikor Orbán azt mondja "Brüsszel", senki sem tud megsértődni, mert nem tudni, kiről beszél. 
 
Orbán úgy beszél Brüsszelről, mint az antiszemiták a zsidó világösszeesküvésről, amely éppen úgy nem létezik, mint ahogy "Brüsszel" sem létezik. Azt mondja a felcsúti futóbolond, hogy "az európai vezetők megbuktak", de olyan nincs, hogy "európai vezetők". A baj éppen az, hogy a közös Európának nincs valódi vezetése, hanem csak az egyes tagországoknak vannak vezetői, akik közösen elfogadott szabályok szerint közös döntéseket hoznak...
 

AZ ERDOGÁNI PÉLDA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.07.23.


Érdemes, kérem, néha hátralépni, és úgy megszemlélni a képet, áttekinteni az egészet, elmenni pár napra, kikapcsolódni, újságot is alig olvasni: aztán friss elmével újra megszemlélni a világot.
 
Világnézni.
 
Mit látunk tehát ebben a pillanatban?
 
Ebben a pillanatban azt látjuk, hogy mindenkinek elment a szépesze és lepkehálóval kergeti, Ankarától Londonig. A világ új fejlődési szakaszba lépett, melyet leginkább az irracionalitás jellemez, sok-sok elhamarkodott, érzelmi alapon hozott döntéssel, melyek egyelőre helyi, később általános válsághoz és természetesen pusztító háborúkhoz fognak vezetni a legváratlanabb helyeken. Hogy ez aztán végül senkinek sem lesz jó, az világos, de egyelőre senkit sem érdekel.
 
A planétát sújtó hosszanti frásztörés első jelei pont ma egy hónapja, június 23-án mutatkoztak meg, mikor is Nagy-Britannia népszavazás útján, tudtán kívül Angliává alakult, mivel lányos zavarában úgy döntött, kilép az Európai Unióból. Még szerencse, hogy Boris Johnsonnak és Nigel Farage-nak nem jutott eszébe felíratni a szavazóívre, hogy az Egyesült Királyság lekvárköszörülő részvénytársasággá alakul, mert azt is megszavazták volna: ahogy bármit. Ahogy korábban egy szintén brit állampolgárságú, rendezetlen személyazonosságú úriember, bizonyos Shakespeare írta:
 
„Ez mind a béke s nagy vagyon fekélye: Belül fakad fel, s nem látszik kivűl,
Mért hal az ember.”
 
A döntéssel tulajdonképpen csak mindenki járt rosszul, de nagyon – még a legfőbb támogatói is olyan pályaíveket írnak le, hogy nincs az a műrepülő a Farnborough-i légiparádén, aki követni tudná őket. Johnson például külügyminiszter lett, melynek következtében nyilvánvalóvá vált, hogy az angol humor nem ismer határokat. De nemsokára sajnos nem bohócokra lesz szükség, hanem államférfiakra – nos, ebben a szerepben sem Johnsont, sem Farage-ot nem láttuk még, azonban kétséges, hogy nagyot tudnának alakítani. A brit gazdaság most csikorog, később rogyadozni fog, még később, de még az idén le is fog állni, a vámunió hiányának köszönhetően. Érdekes lesz az autarkia egy olyan szigeten, ahol például alig terem gyümölcs.
 
Vagy gabona...
 

TRUMPVÁNYOS ÜZENETE: VILÁG DEMAGÓGJAI EGYESÜLJETEK!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.23.


A Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort hívták már Tusványosnak, Posványosnak, de most új elnevezést kell ízlelgetnünk. A Donald Trump amerikai elnökjelöltnek tett orbáni gesztus után méltán nevezhetjük a kis erdélyi fürdővárost egy darabig Trumpványosnak. A magyar miniszterelnök éves szokásos keménykedése ezúttal odáig ment, hogy maga is kissé megrémült mondandója következményeitől, ám a meghatározó európai vezetők már rég beárazták Orbán Viktor szélsőjobbos kirohanásait.

Régóta sejteni lehetett, hogy Donald Trump és Orbán Viktor előbb-utóbb egymásra fognak találni, hiszen a republikánus elnökjelölt retorikája olyannyira hasonlít a magyar miniszterelnökére, hogy felmerül a gyanú, talán ő is Arthur J. Finkelsteintől kapja a tanácsokat. Az amerikai kommunikációs guru amúgy is a republikánusok választási tanácsadója, és most, hogy Trump hivatalosan is a párt elnökjelöltjévé avanzsált, adódik a lehetőség, hogy Finkelsteinen keresztül szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat.

Talán egy hónapja is tréfadolognak vettük volna, ha a politikában járatlan, ugyanakkor a médiában legtöbbször bohócként viselkedő Trump felé nyújt baráti jobbot Orbán Viktor. Ő maga is előre jelezte beszédében, hogy nehéz döntés volt egy eddig a legtöbb meghatározó politikai szereplő által pojácának tartott elnökjelölt felé gesztust tennie. Miután azonban a republikánus konvenció nem gördített akadályt Trump jelöltsége elé, Orbán is komolyan vette a lehetőségét annak, hogy az ingatlanmágnás hozhat valamennyit neki a konyhára.

"Orbán azoknak az európai vezetőknek a székébe akar beülni, akik szeretnék megvédeni az egységet a közösségen belül, és akik komolyan veszik az emberi és demokratikus jogokat a kontinensen és azon kívül is"...

ITT OLVASHATÓ

KI VAN BENT ÉS KI VAN KINT? ÚJ EURÓPÁT VÍZIONÁLT ORBÁN TUSVÁNYOSON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.07.23.


Kicsit laposra sikeredett idén Orbán Viktor tusványosi fellépése – de hát mit csináljunk, ha olyan magasra rakta korábban a lécet? Igaz, maga a miniszterelnök is elismerte, hogy gondban volt, amikor azt kellett kitalálnia, miről szóljon a nagymonológ. Végül azért megtalálta az irányvonalat, nagy meglepetés pedig nem volt: Brüsszel, terrorizmus, migráció, brexit. Meg Trump. Donald Trump.

A hónap híre egyértelműen az lesz, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az első olyan országvezető, aki nyílt sisakkal állt be Donald Trump mögé az amerikai elnökválasztási kampányban a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (vagy röviden Tusványos) utolsó napján tartott beszédében. Miért is ne tette volna meg, hisz ha valakivel, akkor az amerikai határra kerítést vízionáló multicsilliárdossal igazán tud közösséget vállalni a magyar miniszterelnök. Abban például nagy volt az egyetértés, hogy az erdogan-i Törökországot a “stabilitás” érdekében támogatni kell, meg a megerősített titkosszolgálatokban is lát fantáziát Orbán, aki szerint Trump jót tenne Európának is...

ITT OLVASHATÓ