2016. július 10., vasárnap

ÍME, A SZERZŐDÉSEK, AMELYEK MIATT BAJBA KERÜLHETNEK MATOLCSYÉK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.10.


Heti Top 5 – Átlátszó:

Montevideóban szállhat be egy milliárdos beruházásba a Fővárosi Csatornázási Művek
Eliszaposodott a szomszéd strand a fenyvesi kikötőnél
Íme, a szerződések, amelyek miatt bajba kerülhetnek Matolcsyék
Fidesz-báb lesz-e az MSZP új elnöke?
Az egyházi egyetemnek is átláthatónak kell lennie
 
Heti Top 5 – magyar sajtó:
 
Irgalmatlan méretű területen gazdálkodhatnak Mészárosék (MNO)
Zombitámadás a VII. kerületben: megint itt van Hunvald György (
444)
Még mindig nyomoznak a zöld mappás szivárogtató ellen (
NOL)
Eljárás indul Rogán ellen (
444, Népszabadság via 24)
Letiltotta Tarlós a Habony-közeli ügyvédeket (
Válasz)
 
Legjobb rádiós anyagaink:
 
 
 

MIT TAKARGAT, VAGY KIT VÉD A LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG?

CIVILHETES BLOG
Szerző: civilhetes
2016.07.10.


Az egyik országos sportági szövetség nemrég feljelentést tett Polt Péternél a Legfőbb Ügyészség ismeretlen ügyésze/ügyészei ellen, hivatali visszaéléssel folytatólagosan elkövetett bűnsegédlet miatt.
 
A Magyar Gyorsulási Szövetség (MGYSZ) a Legfőbb Ügyészség ügyészei ellen azért tett feljelentést, mert jogellenes cél elérése érdekében a hivatali kötelezettségét egyenes szándékkal megszegve, a hivatali helyzetét a beosztásukból eredő lehetőségeiket visszaélő módon kihasználva kívánják a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget jogtalan előnyhöz juttatni, az MGYSZ-nek pedig jogtalan hátrányt okozni...
 

HOGYAN SZOKTASD LE MAGAD A TANULT TEHETETLENSÉGRŐL?

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.07.10.


Ez hosszú lesz...

Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél
ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim.

Van megoldás, persze. De nem egy piros pirula vagy pénzt küldeni egy gurunak. Az sem elég, hogy elolvasod ezt a posztot és két egész napig esküdözöl, hogy kurvára megcsinálod.

Csak neked fontos, hogy ne legyél tehetetlen csicska, másnak nem érdeke.

Másnak nagyon is jó, hogy már el is felejtettél azon gondolkodni, merre mennél magadtól - mert addig is neki intézel dolgokat. Másnak nagyon is jó, hogy már nem is agyalsz azon, te milyen életet szeretnél, csak követed az előírást. Hogy már beletörődtél, hogy a legfontosabb döntéseidet nem te hozod meg - a következményeik viszont kitöltik az életedet. Hogy "nem is érdemes" azon agyalni, te mit várnál el egy korrekt partnetől/munkatárstól/embertől - mert megszoktad, hogy azt úgysem lehet megkapni. Csak megszoksz és teljesítesz, ha basztatnak. Nekik nagyon is jó, hogy te tehetetlenül sodródsz.

Az is csak neked számít, hogy depressziós vagy-e, miközben betöltöd a funkcióidat. Másoknak egyre megy. Sőt, nekik még jobbis, ha nem ugrálsz, csak húzod a beled és teljesítesz - aztán ott maradsz, ahová letesznek...

ITT OLVASHATÓ 

ÉRVÉNYTELEN SZAVAZAT AZ ÉRTELMETLEN NÉPSZAVAZÁSRA

ÁTLÁTSZÓ - FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.07.10.

 
Nagy a dilemma az ellenzéki szereplők között, hogy miként viszonyuljanak a kormány októberi népszavazásához a menekültkvótákról. Mivel a népszavazásnak semmilyen jogi ereje nincsen, csupán a kormány menekültellenes propaganda hadjáratát szolgálja, ezért az értelmetlen népszavazásra csak az érvénytelen szavazat lehet megoldás.
 
Amíg a nép félelemben él, addig sok mindent megtehet vele a kormánya. Jól tudják ezt a Fidesznél is, ezért próbálják folyamatosan magasan tartani a rettegési szintet. A rettegtetés tárgya tavaly óta a menekültek, és velük kapcsolatban az Európai Unió. Miközben akkora a munkaerőhiány a cégeknél, hogy a magyar gazdaságnak kétszázötvenezer vendégmunkásra van szüksége a növekedési ütem fenntartásához, aközben a kormány 1294 menekült befogadása ellen ágál, és 4,5 milliárdot költ el a népszavazási kampányra.
 
Az 1294 menekült miatt kiírt népszavazási kampány csak azt a célt szolgálja, hogy a kormány a politikai napirenden tudja tartani a menekültkérdést, ezzel kezében tartja a tematizációt. Addig sem arról beszélünk, hogy hány milliárdot loptak ki a zsebünkből a szemünk előtt, vagy hogy miként tiporják el a békés tüntetőket, és egrecíroztatják a rendőröket a verőemberek a Ligetnél. 2016 harmadik negyedévének ez lesz a fő politikai témája, ezért kulcsfontosságú, hogy a miként reagálnak az ellenzéki szereplők a kvóta-népszavazásra...
 

PLITVICEI-TAVAK: HORVÁTORSZÁG GYÖNGYSZEME

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Laslavic Tímea
2016.07.10.


Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy Horvátország talán legszebb helye Plitvice. Plitvicei-tavak (horvátul: Plitvička jezera) Európa egyik legszebb természeti látványossága. Nemzeti park és természetesen az UNESCO Világörökségének listáján is szerepel, hiszen nemcsak szép, de gazdag a növény- és állatvilága is és több védett fajnak ad otthont. A horvátok hét nemzeti parkja közül a legjelentősebb.

Igazából erről nem is tudom, mit lehetne írni azon kívül, hogy gyönyörű, szuper, lélegzetelállító, meseszép, fantasztikus, csodás, lenyűgöző... és így tovább. Valóban egy olyan hely, amit egyszerűen nem lehet kihagyni, ha Horvátországban jár az ember. Látni kell, és kész. Egy napot feltétlenül rá kell szánni a szabadságból. De nem úgy, ahogy mi tettük, hogy útban hazafelé álltunk meg, letérve az útról és akkor nem is mertük bejárni rendesen, mivel nem akartunk túl fáradtan folytatni a vezetést. Érdemes akár egy egész napot ott eltölteni, hogy nyugodtan tudjuk élvezni a természetnek ezen ajándékát. Kalap vagy fejkendő nélkül ne induljunk neki, ha nem lett volna, biztosan napszúrást kaptam volna. Víz is legyen nálunk! A mobilt kapcsoljuk ki és ha lehet, ne készítsünk túl sok fotót sem - inkább élvezzük a tündérkertszerű hangulatot. Maga a mennyország!

ITT OLVASHATÓ

KI LEHET AKI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.07.10.


Sziddhártha szomorú nagyon. A Buddha mélázik, mert ő a világ legjámborabb megváltója, aki nem is igazán. Közlekedési rendőr csupán a sajátos mosolyával.
 
Neki a nevéhöz és életéhöz nem tapad vér, gyilkosság, máglya, se semmi óvodai kellék. Úgymint kardok, fokosok, íjak, ágyúk, szarinok, lefejezések, hűsítő máglyák, de még egy szaros atombomba sem, sőt, egy valamire való ámokszaladós klasnyikov-parti sem, meg a tankok pláne. Egyszóval egy élhetetlen alak ez a rizszabáló, nem evilágra való szegény.
 
És még csak azt sem ígéri, hogy száz szüzek vagy terített asztal vár odaát, ergo nincsen benne iszlámi robbogatós véna, katolikus mézcsupor meg pláne nem. Csupán azzal bíztat, ha nagyon jó vagy, és megeszed az óvó néni örömére a sárgarépát, vagy nem tapodod el a toportyáncigányt, de még a gárdistát sem az út peremén, kegyet nyersz jutalmul.
 
Ez a díj pedig az, hogy nem kell itt lenned újra, hiába követeli akárki, legyen az akár maga Pintér Sándor a telójával, hogy üjjé ide, meg oda.
 
Mai szemünkkel átvizslatva ennek a komcsi ind’ hercegnek a teteleit, nem sok követni való akad benne, ezért alig is lófrálnak utána szerte Európában, és éppen emiatt tartunk ott, ahol. Ami folyományokat most nem részletezek itten:

ITT OLVASHATÓ

ÉS EZEKET A KÉRDÉSEKET FEL FOGJUK TENNI. HAMAROSAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerő: Swan Edgar
2016.07.10.
 
 


 
 

TROLL 007 JELENTKEZEM

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.10.


Vége van a NATO csúcsnak.
Varsóban, a nemzeti stadionban egyeztettek a NATO-tagállamok vezetői. A résztvevők arról állapodtak meg, hogy a transzatlanti szövetség katonai erőket telepít a balti országokba és Lengyelországba, emellett megerősíti a légi és tengeri jelenlétét is a térségben.
Természetesen mindezt a biztonságra törekvés jegyében, az oroszok ingerlése nélkül.
Az oroszok meg nyugdíjazták a Balti Flotta vezetését, elégtelen harckészültség okán.
De a NATO-csúcson megvitatták a kibertér problémáit is és megállapították, hogy rengeteg támadás éri a szövetséget és annak vezető erejét, a Nagy Egyesült Államokat, mindenféle Putyin által aktivizált trollok helytelenítik az amerikai külpolitikát, ami tűrhetetlen.
Ezzel többé-kevésbé egyidőben értesülhetett a világ arról, amit az elmebetegek kivételével már mindenki tudott, hogy az iraki háborút egy hazugság indokolta, nevezetesen, hogy Szaddam Husszein veszélyt jelent az emberiségre, többek között azért, mert tömegpusztító fegyvereket birtokol.
Ezért aztán sikerült lerohanni Irakot és Bush felakasztotta egy szuverén állam elnökét, merthogy a kötelet helyette egy iraki állampolgár csomózta az iraki elnök nyakára, az csak formai probléma...

Így aztán a NATO csúcs amerikai információkra alapozott döntései döntései kétségkívül messzemenőleg indolkolják a katonai jelenlét növelését, beleértve a hozzánk telepítendő katonai vezetési pont létesítését is, melynek egy kétségtelen eredménye azonnal mutatkozni fog: célponttá válunk az orosz rakéták számára.
Mit mondjak, a hír megnyugtató, még szerencse, hogy nem akarjuk magunk ellen hangolni az oroszokat, mi lenne, ha ez is a céljaink között lenne?
És hát a nemzetközi szerződéseket betartjuk, nem telepítünk állandó támaszpontokat az orosz határok mellé, csak ideiglenesen állomásoznak NATO csapatok Lengyelországban, a Balti államokban, hétfőn hollandok, kedden angolok, szerdán amerikaiak és így tovább, csak a technika meg a fegyverzet marad, mert mi nem szarunk a kútba, csak a kávájára
...

ITT OLVASHATÓ

PARKOLÁSI MIZÉRIA A DUNA-PARTON

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2016.07.10.

 
Az elmúlt hetek ismét a parkolásról szóltak a Duna-parton (na jó, az FCSM Zrt. rendszeres nyári fejreállásán, az RSD halpusztulásán és a szomszédos csepeli zajszennyezésen túl).
A körzet képviselőjeként három terület problémáira fókuszáltam és remélem sikerült hosszú távú megoldást találni rá:
  1. a Zodony utcai sportkomplexum és teniszcentrum parkolási gondjai
  2. a Duna-parton a Vizisport utcában a forgalmat zavaró parkolás,
  3. illetve a Zamárdi utca parkolási gondjainak ügyében...

PAKS II ZSÁKUTCA - A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY MIKOR FORDULUNK VISSZA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Perger András
2016.07.10.


Lázár János a legutóbbi Kormányinfón azt mondta, hogy lényegében lezárultak a paksi bővítéssel kapcsolatos egyeztetések Brüsszellel, a közbeszerzési eljárásokkal és a tiltott támogatásokkal kapcsolatban. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy nemrégiben feltűnt az ügyben Günther Oettinger korábbi energiaügyi biztos. Az a hír járja, hogy lobbizni kezdett annak érdekében, hogy Paks II-t átengedje az Európai Bizottság.

A titokzatos, Orbán Viktorral megejtett budapesti találkozó sztorijában szerepet kapott egy jó orosz kapcsolatokkal rendelkező német üzletember is, Klaus Mangold, aki amúgy tagja a Rothschild Bankház felügyelőbizottságának. Ez a cég készített tavaly ősszel a magyar kormány számára gazdasági elemzést Paks II-ről.

Mindenképp érdekes, hogy mi lehet a szerepe Oettingernek az ügyben, mivel már nem energiaügyekért, hanem a digitális ügyekért és a technológiai fejlesztésekért felelős. Ráadásul, ha igaz a hír, akkor az kiverheti a biztosítékot Brüsszelben, mivel a lobbizással túllépett a hatáskörén, és az ügyek intézésének ilyen módja amúgy sem szokás arrafelé. Konkrétumot még keveset lehet tudni, mindenesetre egy zöld párti képviselőnőnek a német parlamentben feltett kérdésére a német külügyminisztérium sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta az állításokat.

A lobbizásra márpedig szükség lehet  a Bizottságnál - Paks II ugyanis ja jelek szerint súlyosan gazdaságtalan lesz, és masszív állami támogatásokra fog szorulni. Nemrég mutatta be a Greenpeace azt a tanulmányt, amit a cseh Candole Partners - egy független, a régiós energetikai viszonyokat jól ismerő energetikai közgazdászok alkotta tanácsadó-elemzőcég - készített Paks II gazdaságosságáról, illetve várható piaci hatásairól.

A tanulmány világos következtetésekre jutott: Paks II nemhogy nem termel majd profitot, hanem folyamatosan állami támogatásra fog szorulni. Üzlet helyett tehát ráfizetés lesz belőle. A kérdés csak az, hogy mekkora. Ahhoz, hogy ezt megbecsülhessék, a tanulmány három forgatókönyvvel számolt: három előrejelzést készített a várható piaci villamosenergia-árakról (lásd az alábbi ábrán)...

ITT OLVASHATÓ

VÉGRE MEGÉRKEZETT SHAKIRA ÉS CARLOS VIVES KÖZÖS SZÁMÁNAK ÚJ VIDEÓKLIPJE

BARCARAZZA BLOG
Szerző: Barcarazza
2016.07.10.


Július8-án megjelent Shakira és Carlos Vives közös számának, La Bicicleta videoklipje. A kolumbiai énekesnő számait nem lehet nem szeretni, és ezt azt is bizonyítja,hogy 2 nap alatt 7 millió ember tekintete meg a videót. 

Ha te is kíváncsi vagy a camping biciklin száguldozó Shakirara, akkor itt az alkalom.

ITT OLVASHATÓ

ITT VALAMI BORZALMAS KÉSZÜL...

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Batka Zoltán
2016.07.10.


Bizonyos szempontból az emberi értelem úgy működik, mint a máj: ügyes rászoktatással ­meglepően sokáig képes elviselni még a nagy dózisban adagolt mérget is. Sokan így veszik be ma is azt a hazugságot, hogy országunkban rend és béke van. A hatóságok teszik a dolgukat, rendszerhibák vannak ugyan, de maga a rendszer, a demokrácia továbbra is ép és működik. Polt Péter fideszes képviselőjelöltből lett fideszes főügyész mindenkor rezzenéstelen tekintettel, szakszerűen számol be az ügyészség munkájáról, azt mindig ugyanígy el is fogadják, ahogy a rendőrség, a NAV vezetői is ezen a nyomvonalon közlekednek: tessék szépen megnézni, minden szabályszerűen iktatva, lefűzve, aláírva, ahogy azt kell. Na ugye.
 
Hogy hat év alatt egyetlen valamirevaló, kormánypárthoz köthető ügy sem jutott el vádemelésig? Még ha bíróság ítélet van is arról, hogy valakik tényleg egy kazal dollárt kértek egy amerikai cégtől, hogy

számára kedves adószabályok szülessenek? Hogy aztán az amerikaiak vélhetően nem csak úgy üttyre-füttyre tiltottak ki négy NAV-főhivatalnokot az USA területéről? Hangfelvétel van arról, ahogy ­fideszes polgármester trafikosztogatást szervez? Rogán Antalra vall az ország egyik legismertebb maffiózója? Polt és társai már annyi ilyen ügyet ráztak le magukról visszakérdezés nélkül, hogy ilyenkor elég lenne csak magnóról lejátszani a tételmondatot: a vizsgálat során beszerzett információk nem támasztották alá a gyanút. Már ha egyáltalán volt vizsgálat.
Ugyanakkor ha a hatalom ellenfeleiről van szó, hirtelen minden megváltozik. A NAV-os disznóságokról először kitálaló Horváth Andrást exadóellenőrt azóta is fáradhatatlanul vegzálják a hatóságok. Ugyanígy: a választási iroda előcsarnokát megszálló verőembereknek még egy kihallgatásra sem kellett bemenniük, míg az épület előtt egy falragasszal tüntető Gulyás Mártont pillanatok alatt bíróság elé állították. Hosszan lehet sorolni az eseteket, amelyek mind-mind azt sugallják, hogy a bűnüldöző szerveink teljesen nyíltan a Fidesz-elitet szolgálják, inasruhára cserélik mundérjukat...
 

A MEGFOJTOTT ORSZÁG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.10.


Reményeim szerint érdekes útra indulunk ma, jó messze Európától. Kiderül majd, miként fognak halálos ölelésbe egy egész országot a bandák, aztán egy frissen érkezett pár szemén keresztül vetünk egy pillantást Cincinattira, és a végére jut egy számvetés is Indonéziából. Jó utat!
 
Kezdjük utunkat El Salvadorban, ahol a Mirador blog szerzői szereztek újabb kalandos élményeket, méghozzá a helyi turizmus fellegvárának számító Suchitotóban.
 
„A Hostal Vista Lagóban kötünk ki, aminek teraszáról - hűen nevéhez - zseniális panoráma tárul a szemünk elé. Suchitoto alatt a Rio Lempát 1976-ban felduzzasztották, létrehozva ezzel El Salvador legnagyobb mesterséges tavát, a Cerrón Grandét.
 
Mivel sehol egy vendég, a legszebb szobájukat adják nekünk, bár az igazat megvallva, El Salvadoron kívül a szálló valószínűleg sehol nem kapna működési engedélyt. A tető lyukas, az ágy szakadt, a WC-kagylót pedig beépítették a zuhanytálcába. Igazából teljesen mindegy, a kilátás mindenért kárpótol.
 
Tíz éve, mikor itt jártam, egy ausztrál sráccal jártuk körbe a vidéket. Tisztán emlékszem, hogy egy vízesést kerestünk, de nem találtuk, most viszont a házninéni eligazít minket:
- A Los Tercios veszélyes környéken van, ráadásul nincs benne víz, mert már hetek óta nem esett. Ha mégis mennétek, menjetek el a rendőrségre, ők segítenek odajutni.
Így kötünk hát ki a suchitotói szerveknél, akik azonnal pattannak, és mellénk állítanak két fiatal rendőrt. De nem ám gyalogosan megyünk az alig három kilométerre álló vízeséshez, hanem kocsival.
 
A srácok az út alatt elmesélik, hogy El Salvadorban képtelenség felszámolni a bandákat, mert olyanok, mint a rák; amint felszámolsz egyet, azonnal lesz belőle kettő...
 

BECKHAMNÉ CSÖCSEI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.07.09.


Meglepő dolgokkal találkozhatik az ember, ha a hirado.hu portált tanulmányozza. Ez az oldal a Kunigunda utcában készül kalákában, ahol – mint az tudvalévő – azon tüsténkednek fáradságot nem ismerve, hogy nemzetünk apraját és nagyját hitelesen tájékoztassák kormányzó erőnk dicső tetteiről, valamint a rajtuk kívül álló világ gonoszságáról és elvetemültségéről.

Ily módon a hirado.hu nagynénikéje maga az emegy híradója, következésképp annak szellemisége mélyen áthatja az írott formátumot is. Azaz, oly hatással van az ember gyerekére, akárha egy slukkra szopott volna ki egy kétdekás vodka ízesítésű szeszesitalt, gyógyítandó az előző este homályba vesző tivornyáját, és ezért szükségszerű öklendezéssel örvendezteti meg őt nyughatatlan gyomra.

Most épp a nemzet hóbaglyának igazságait tárta a szemünk elé a boszorkánykonyha, aki ember olyannyira hiteles, hogy a nemzeti médiumon kívül senki emberfiát nem érdekel már, ugyanis végképp eljátszotta a jogait, akárha Vladimir és Estragon, ami miatt Godot az istennek sem érkezik a színre. Meg kellett szólítani hát őt népszavazás ügyben, szavaira akkora a szükség, mint a falatka madárláttára...

ITT OLVASHATÓ

BYE- BYE, ZÖLD ÁG, ZÖLD LEVELECSKE...

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.10.Ez már régen nem a fákról szól. Nem arról, hogy hány fát vágnak ki a Városligetben. Hogy letarolták a Kossuth teret, a József nádor teret, és hasonló csínyre készülnek a Római parton is. A fák is számítanak persze, mert egy nagyváros lakói nem élhetnek levegő nélkül, ám az emberek még náluk is fontosabbak. Az emberek most veszélyben vannak.
 
Nagytestű, kopasz izomemberek védik a rendet a Ligetben, és mindenhol máshol, ahol éppen jónak tartják. Az lett a törvény, amit ők annak tartanak, annak van igaza, aki nagyobbat üt.
 
A rendőrség csak amolyan kisegítő személyzet terveik végrehajtásához.
 
Már februárban is látszott, hogy a választási iroda munkatársai tehetetlenek a kopaszokkal szemben. Nem mintha ellenükre lett volna, hogy a szocialisták - vagy bárki más - ne tudják leadni a népszavazási kezdeményezésüket, de azt hitték, hogy majd a jogszabályok sajátos értelmezésével, fehérgalléros trükközésekkel, elejét veszik a népi kezdeményezéseknek.
 
Az, ami februárban történt, még a választási iroda embereit is meglepte. Ők akarták kijátszani a törvényt, de megelőzték őket.
 
Javítson ki, aki úgy emlékszik, hogy a kormány arra kapott felhatalmazást, hogy az emberek megkérdezése nélkül döntsön a Városliget átalakításáról. Vagy arról, hogy rendezzen-e Magyarország olimpiát. Hogy korábban soha nem látott méreteket öltsön korrupció. Hogy a közpénzek magánpénzzé lényegüljenek.
 
Hogy megmásítsák a múltat, elhazudják a jelent, ellopják a jövőt...
 

MONET VIRÁGOS KERTJE

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.07.10.Mint Claude Monet idejében, aki 1888-tól, 48 évvel később bekövetkezett haláláig élt és festett Giverny-ben, a 33 virágágyásra osztott kert mindegyike egy színt képvisel és áprilistól novemberig pompázik. Nyáron a központi sort sarkantyúvirágok borítják.
 
Ezt azt állandó virágzást az impresszionizmus atyja akarta. Elbűvölte az évszakok és a Nap járása szerint váltakozó fény a különböző színű virágokon.
 
„Vannak erősebb időszakok és átmeneti, csendesebb periódusok, mint a zenében” – mondja James Priest főkertész, aki 2011 óta uralkodik másik nyolc kertésszel egyetemben ezen a virágszimfónián.
 
Jelenleg a pipacsok uralják a terepet. Élénk piros színükkel sokszor megihlették Monet-t is. Nemsokára átadják a helyet a dáliáknak, a napraforgóknak…
 
„Amióta itt dolgozom, arra törekszem, hogy olyanná varázsoljam újra a kertet, mint Monet idejében volt. A képeire és fotókra alapozok, és arra, amit fia és életrajzírója, Gustave Geffroy írtak. Átrendezem a növényeket, és fokozatosan kiiktatom azokat, amelyek megtörik a harmóniát olyan színfoltokkal, amelyek nem illenek oda. Például egy sárga rózsát a piros virágok között” – magyarázza a főkertész a Le Figarónak. Priest megszűntette például az apró növényeket, amelyek alig látszottak.  „Nem lehetett őket látni, holott az impresszionizmust távolságból kell nézni, testes, egyszerű, nagy virágokra van szükség!”
 

NORMÁLIS TÁRSADALOM NEM RÖHOGNE AZON, HA SZEMMEL LÁTHATÓAN, NYÍLTAN, SZINTE BÜSZKÉN KÖP AZ ARCÁBA NÉHÁNY KIGYÚRT BAROM

KOLOZSVÁR SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.07.10.
 
 
 


MÉGHOGY NEM ORBÁN BIZNISZE A FOCI! AKKOR MIT KERES ITT A SZÁZADVÉG ALAPÍTVÁNY?

MAGYAR NARANCS - KISPÁLYA BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.09.


Csak azért jött, hogy bemondhassa: „a magyarok döntő többségét büszkeséggel töltik el a labdarúgó-válogatott sikerei”.
       
Tegnapi közleményében egyebek mellett így ír a Századvég Alapítvány: „A magyar csapat teljesítménye, a közös szurkolás lehetősége, az euforikus utcai ünneplések

olyan közösségi élményhez juttatták a magyar embereket,

amire már régóta nem volt példa”. Kiderül az is, hogy „a megkérdezettek 92 százaléka úgy látja, hogy büszke lehet az ország a magyar csapat Eb-szereplésére, de 91 százalék szerint már önmagában a kvalifikáció is szép teljesítmény”...

ITT OLVASHATÓ

AZ ORSZÁG, AHOL KOPASZNAK LENNI JÓ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.10.


Nem tudjuk pontosan, kik a megbízóik, milyen utasításokat követnek, hányadán állnak a karhatalommal, milyen jogosítványaik vannak. Ők azok a kopasz, kigyúrt fiatalemberek, akik most éppen a ligetvédőket tartják rettegésben, de korábban „bevetették őket” a 2006 őszi zavargások idején, a Fidesz székházához vezényelték őket, amikor aktivisták tiltakoztak a kormány politikája ellen, és védték Erdősinét, amikor kamunépszavazást kezdeményezett a szocialisták ellenében. Lassan az az érzésünk, hogy ahol megjelennek ezek a rémisztő figurák, ott a kormány valamit minden áron el akar érni.

Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a rendőrséget nyíltan soha nem vetheti be a magyar polgári lakosság ellen, mert azzal lerombolná azt a mítoszt, melyet a 2006-os zavargások idején alakított mi ki magáról. Akkor az öszödi beszédet követően a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tömegben feltűntek finoman szólva is érdekes alakok, akik nem maradtak meg a szavak szintjén, és tevőlegesen hozzájárultak ahhoz, hogy Budapest hetekig ostromlott város képét mutatta. Az MTV székházánál a kopaszok (más néven futballhuligánok) nekitámadtak annak a kis létszámú rendőri egységnek, mely az épület főbejáratát védte, és számos hivatásos végezte a kórházban az összecsapás után.

A "sajnálatos őszi események" után később mégis a rendőröket vonták felelősségre, a rendbontók közül pedig elvétve ítéltek el néhányat. Ez volt a kopaszok magyarországi tündöklésének kezdete, hiszen Orbán Viktor védtelen polgárokként állította be őket (és persze másokat is, akik nem borotválják a fejüket, és valóban érte őket atrocitás), a gyurcsányi rendőri erőszak pedig örökre ráégett a szocialista kormányokra. Ezért nem oszlatja fel rendőri erővel vagy akár a TEK-kesekkel azokat a tiltakozó akciókat, melyeket nem szívesen lát, de eltűr egy darabig a hatalom jelenlegi birtokosa...

ITT OLVASHATÓ

MSZP: MEGVAN A 2018-AS GYŐZELEM RECEPTJE!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: HaFr
2016.07.09.


Kedves Nép, Drága Választók, Imádott Tagságunk!

Mi, az MSZP örömmel és boldogsággal jelentjük, megvan a győzelmi recept 2018-ra! Míg látszólag a kirakatban tutyimutyiskodtunk, addig a szellemi elit a Háttér Boszorkánykonyhájában megalkotta a tutit. Bizton állíthatjuk, Orbán nem egyszerűen bukni fog, hanem térdelve, sírva, takonybubit fújva fogja felszedni a vasúti talpfákat a kisvasútja alól!

Hozzávalók és a győzelemleves elkészítésének menete:

ITT OLVASHATÓ

HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, VEDD EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KMH
2016.07.09.


A Fidesz 250 ezer Európai Unión kívüli vendégmunkást fog betelepíteni Magyarországra–ezt a kvótát jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki hozzátette, hogy igyekezni fogják “kulturálisan” beilleszteni az érkezőket, illetve a kormány támogatást fog nyújtani ahhoz is, hogy szálláshelyek épüljenek számukra. Miközben az átlag fideszes szavazó – az Orbán kormány propagandája által sikeresen feltüzelve – manapság a Sorosozással van el foglalva – nem ártana, ha emlékezne az alig égy évvel ezelőtti fideszes óriásplakátokra…és elsősorban arra, amely azzal riogatott, hogy jönnek az idegenek elveszik a magyarok munkáját.

Miközben még tavaly ekkor az Orbán kormány az elvándorlás mértékét próbálta bagatelizálni, aztán egy teljesen sikertelen kormányprogrammal igyekezte haza csábítani a magyar migránsokat, most már éppen negyedmillió Európai Unión kívüli vendégmunkást fog behozni az országba. Ez lenne a rövidtávú cél, a vendégmunkások már az elkövetkező hónapokban érkezhetnek. Varga Mihály lényegében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) javaslatát fogadta el e kérdésben...

ITT OLVASHATÓ

EZÉRT SAJNÁLOM KOCSIS MÁTÉT, ÉS MAGUNKAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.07.09.


Amióta Kocsis Máté másodfokon elvesztette a pert Ungár Klárával szemben, aki őt melegnek nevezte, Józsefváros polgármestere minden alkalmat megragad, hogy buzizzon. Tegnap Ungár Klára ügyvédjét buzizta le, aki emlékeztette, hogy a vesztes per után perköltséget kell fizetnie, és annak lejár a határideje.
 
Kocsis Máté posztjában nem csupán az az ijesztő, hogy a nyolcadik kerületi polgármester olyan buzizást tol, amilyet közhatalommal bíró ember soha még a rendszerváltás óta, hanem az, hogy egy politikus, méghozzá egy városrész vezetője direkt bántani akar másokat, méghozzá egy olyan témában, ami neki is fáj.
 
Kocsist ugyanis láthatólag zavarja, hogy őt lebuzizták, és nem elégszik meg azzal, hogy jogi eljárást indít, és ezzel véget ért a történet, hanem direkt és szánt szándékkal fájdalmat akar okozni másoknak, úgy, ahogy neki fájdalmat okoztak.
 
Szegény Kocsis Máté másik problémája viszont az, hogy egy értelmes embernek ez nem fáj. Mármint értelmes ember, ha lebuzizzák őt, akkor legyint egyet, édes istenem, te mennyire buta vagy, esetleg igen, ésakkormivan, és megy tovább. Nem kezd médiahadjáratba, nem tetszeleg a sértett pozíciójában.
 
A helyzet pedig még rosszabb Kocsis szempontjából, ugyanis anno Ungár kijelentése nem arról szólt, hogy Kocsis azért rossz ember, mert Ungár szerint meleg, hanem arról szólt, hogy azért rossz ember, mert Ungár szerint úgy tesz homofób kijelentéseket, illetve asszisztál ilyenekhez, hogy meleg.
 
Kocsis ezzel szemben bántani akar embereket azzal, hogy őket buzinak állítja be, mintha ez bűn lenne...
 

ROHADNAK A FÁK A SOK BETON MIATT? SEMMI GOND, KICSERÉLIK ŐKET

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2016.07.09.


Nemrégiben átadták végre a felújított Széll Kálmán teret, ám van egy kis gond: olyan jól sikerült a térkövezés, hogy a frissen ültetett fák máris elkezdtek rohadni.

Szerencsére a beruházásért felelős BKK megtalálta a megoldást:

KICSERÉLIK A FÁKAT.

Mert természetesen azok tehetnek arról, hogy nem bírják a körülményeket.

Ja, meg a sok víz a hibás.

“a fák elültetésekor a lehetőségekhez képest a legnagyobb méretű ültető gödröket alakította ki a kivitelező, amelyekbe a növényeknek megfelelő minőségű talajt dolgoztak be.

A tér adottságai közé tartozik azonban, hogy az eredeti talaj csak csekély mértékben vízáteresztő, így az ültetőgödrökön kívüli talaj nehezen engedi elszivárogni a csapadékot és a különböző rétegvizeket.

Emellett a téren a kivitelezés alatt is jelentkezett a talajban nagy mértékű keresztirányú vízmozgás, amely a talajvíz szintjének folyamatos utánpótlását biztosítja.

Az elmúlt hetek alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék is hozzájárult ahhoz, hogy néhány fa rossz állapotba került.

Ezeket a példányokat az őszi időszakban, amely alkalmas a faültetésre, olyan fajtákra cseréli majd a kivitelező költségmentesen, a térre vállalt garancia keretében, amelyek ellenállóbbak a helyi adottságoknak.”


ITT OLVASHATÓ

MUNKAERŐHIÁNY

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.07.09.


A kormányzati kommunikáció szerint azért van munkaerőhiány, mert a fejlődő gazdaság egyre többet igényel. Igaz, szakképzettekre lenne igény, de az nem nagyon van már. Vagyis van, de nem a magyar gazdaságban.

A szakképzetlenekre is szükség lenne persze, de azt hiszem, most már lassan mindenki látja, a közmunka ezt derékba töri. Az a munka ugyanis köszönő viszonyban sincs a legtöbb helyen a valós munkával, de kapnak érte bért, ami nem sok ugyan, de semmiképpen sem teszi vonzóvá a nyolc-tíz órás kemény fizikai munkát valahol távolabb, plusz harmincezerért… De még a duplájáért sem. Feljebb meg nem nagyon mehet egy nyolc osztályt, vagy annyit sem végzettnek a bére.  A bérajánlatok így is meghaladják pl. egy szakképzett nővérét. Vagy egy családgondozóét.

Meghaladják, de munkaerő akkor sincs. Nálunk is vannak már érdeklődők, hiszen tudják, akikkel dolgozunk, azok rászorulók. Nem tudunk valakit, aki állatokat gondozna egy tanyán? Vagy egy fejőt, tehenek mellé? Autóbontóba munkaerőt, aki szétcsavarozza a még használható alkatrészeket?

Eleinte nagyon feldobódtam, mikor jött egy-egy ilyen kérdés, sőt, még aggódtam is, hiszen ismerve a családok életét, azt gondoltam, mindenki akar majd menni és nem tudunk igazságosan dönteni, hogy ki kapja a lehetőséget. De nem így történt.
Korábban, a közmunka előtt, rendszeresen elmentek dolgozni a szegregált utcákból a férfiak. Mentek a munka után, leginkább a fővárosba, vagy a Dunántúlra. Mentek utat építeni, gázvezetékhez árkot ásni és nyaranta idénymunkára is, címerezni, paprikát szedni, stb.  Általában havonta jöttek haza, és ha a munka nem is tartott tovább két-három hónapnál, mindenképp segítette a családokat. A közmunka óta ez folyamatosan visszafejlődött.

A lehetőségek mérlegelése  egyszerű . Ha valaki elment és kapott mondjuk 120 ezer Ft nettót, abból ki kellett fizetnie a szállását és az étkezését, volt, ahol az utazási költséget is. Maradt mondjuk 60 ezer. És távol volt a családtól, ami azért minden családos embert próbára tesz. Ma sok helyen az utazásról a munkaadó gondoskodik.  Egyre több helyen szállást is ajánlanak. De az egy-két hónap távollét és a közmunka mindenki számára elérhető  52 ezre, no meg az, hogy ott keményen dolgozni kell, míg itthon csak mímelni a munkát, megvonta a mérleget: nem mennek sehova. Nem éri meg.

Így fejlesztette vissza az amúgy sem erős munkavállalói kompetenciákat, vele a mobilitás csíráit is a közmunka. Eleinte csak egy-két családnál, mostanra azonban tömegesen. Nincs már, aki elmenne dolgozni, ha a falujában ott a közmunka lehetősége.

A vállalkozások pedig munkaerő nélkül maradtak. Olyat sem találni, aki idénymunkára menne. Ha kérdezzük, rögtön jön a válasz: „én be vagyok hívva….közmunkán vagyok, én nem tudok sehova elmenni”...

ITT OLVASHATÓ

LUXUSKURVÁK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.10.

 
Valójában nem a szexipar élharcosairól fogok írni, de majd kiderül. A szó eredeti jelentése nagyjából az, amit a Fidesznyik Főarcok nőiről magunk is gondolunk: pénzért, hatalomért, társadalmi státuszért magukat eladók.
 
Különösebb gondom nincs ezzel egyébként, amire kereslet van, lesz hozzá kínálat is, a közgazdaságtan alaptörvénye, és mindenre igaz. Az is köztudott, hogy a legismertebb magyar Szépnők többsége Dubajozott eleget, a kifutókon, meg fotózással töredékét nem lehet keresni, mint mondjuk azzal, ha hozzámennek egy Andrew Vajnához. Na, akkor gondolom mindenki érti, mi a luxuskurva, mielőtt továbbmegyünk, azért mondok egy viccet bemelegítésként. Két anyuka beszélget a kávézóban külföldre szakadt leánykáik boldogulásáról. Az egyik épp részletezi: nagyon jól megy a Lyány sora, a legelőkelőbb körökbe bejáratos, van már lakása, menő kocsija, a legjobb boltokban ruházkodik, meghívják jachtokra is nyaralni, megatöbbi. Úgyhogy kérdezi is a másikat: a Te Kislányodnak hogy megy? Ja, Ő is luxuskurva. Na, valahogy így.
 
De mint mondtam, önmagában ezzel nincs bajom. Bajom azzal van, ha egy csúcsprosti erkölcstan órákat kezd adni, és tisztességes nőknek mesél az önmegtartóztatás, meg az érzelmi alapú kapcsolatok kulcsfontosságáról. Az meg már erősen gyomorforgató, ha egyenesen Terézanyát játszik, az önzetlenség, és mélyerkölcsiség bajnokaként tetszeleg. Na, és akkor most érünk el a lényeghez. Lesz ugyebár az Orbán által erőszakolt kvótaügyi népszavazás. Nem egy nagy durranás, értelmes ember, pláne ha VALÓBAN ellenzéki, magától is tudja, mit kell az ilyesmivel tennie: szarni rá. Pont ugyanúgy, mint a többi Diktátor-trükkre. Egy a sok közül, aki a Felcsúti Gazembert el akarja takarítani, az SEMMIBEN nem működik együtt Vele, meg a Bandájával, így aztán természetesen ebben sem. Nem fogadjuk el egy Fasiszta Rezsim törvényeit, módszereit, harcolunk ellene minden lehetséges módon és időben. Egyszerűbben: nem adjuk el Nekik magunkat SOHA...