2016. február 8., hétfő

KÉTSÉGES EGYSÉG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.08.


Elindult az akció, nem lehet az ilyet túl korán kezdeni.
Ceglédi Zoltán kezdte a sort, majd Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja nyalintott oda egy kiadósat pártbéli főnökének, aki maga is elmondta a véleményét Gyurcsányról - na hol? Hát a Magyar Idők című demokrata lapnak.
Aztán odanyilatkozott egyet a PM-től Tordai Bence is, aki szintúgy megalapvetette, hogy más pártokkal nem foglalkoznak, merthogy őket az emberek érdeklik.
Tóbiás nem árulta el, hogy őket kik érdeklik - jelenleg még vitakérdés, hogy a közép-középosztály vagy a felső-középosztály pártja szeretnének lenni, Marx lehányná őket, ha élne.
De nem él, ezért aztán itt állunk ezzel a nagy kalap párttal, meg a valódi kisemberekkel, pártképviselet nélkül.
Végignézve a fenetudja kinek a politikusai során, elkeseredik az ember - hát tényleg nem maradt szellemi tőke a baloldalon?
Gyurcsány néha  még mond ezt-azt, de egyre kevesebb  a lendület,  a hit, a baloldaliság, igaz viszont, hogy soha nem is határozta meg pártját baloldali pártként.
Ő nem pávatáncot, hanem tojástáncot táncol - elnézegetném a két táncost párban, a pávatáncos és a tojástáncos padödöjét, tütüben...
Ott van még Bokros Lajos, aki szintúgy nem baloldali, de legalább tisztán gondolkodó és tisztességes ember - nem is tolong utána szinte senki...


ITT OLVASHATÓ

TALÁLÓS KÉRDÉS: KIRŐL LEHET SZÓ, HA ILLENEK RÁ A KÖVETKEZŐK: KREATÍV, KOOPERATÍV, KRITIKUS, KULTURÁLISAN BEFOGADÓ, KÍVÁNCSI?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.02.08.


Sajnos nem az átlagos magyar diákról! Pedig ezek a jellemzők lennének a kulcsai annak, hogy életképes, (pláne sikeres!) legyen utódaink generációja.

Nagyon zajlik az élet az oktatás környékén. Forronganak a pedagógusok, a diákok, a szülők és úgy tűnik, mintha most lenne némi esély is arra, hogy komolyan megfontolják az egyre hangosabb véleményeket, alulról jövő kezdeményezéseket.

Mindig rossz vége lesz, amikor a szakemberek megkérdezése, a tényadatok figyelembe vétele nélkül születnek meg a döntések, valamiféle felsőbbrendű hatalom mondja meg, mi a jó és merre kell haladni. Szomorú és szánalmas, amikor a rossz, elhamarkodott, elhibázott döntéseket próbálják menteni a végletekig és valamiféle ideológiai köntösbe öltöztetve ragaszkodnak hozzá ész nélkül. Persze ez is kicsit hitbeli kérdéssé vált, ahogy sok egyéb kérdés, de mégis úgy érzem, most már túl vagyunk azon a ponton, hogy el lehetne intézni egy kézlegyintéssel, vagy egy-két komolytalan látszatintézkedéssel a dolgot...

ITT OLVASHATÓ

MI A GOND A KÖZOKTATÁSSAL? - GYORSTALPALÓ A TANÁRI TILTAKOZÁSOKHOZ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.02.08.


Nagy a zavar a fejekben, ha az a kérdés, miért is tüntetnek a pedagógusok jelenleg, országszerte. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy a tanárok követeléseinek mi az oka, és hogy hol hibádzik a rendszer.

A probléma összetett. Egyrészt sokan nem értik, hogy miért tüntetnek a pedagógusok, általánossá kezd válni az a nézet, hogy „csak” több pénzt szeretnének, meg az ellen tiltakoznak, hogy sok órájuk van. Gyorsan tegyük hozzá: a pedagógusok valóban keveset keresnek, és valóban sok órájuk van, úgyhogy mindkét követelés jogos. Csakhogy a kormányzati kommunikáció azon van, hogy hiteltelenítse a követeléseket, azon az áron is hogy támadja a szakma presztízsét, ami eddig sem volt túl magas. Ezzel párhuzamosan a tárca azt állítja, kész az érdemi egyeztetésre, ami szintén álságos retorikai bravúr. Ezzel szemben viszont az is tény, hogy a civil- és szakszervezetek, miután megfogalmazták követeléseiket, nem fordítottak elég időt arra, hogy széles körben elmagyarázzák, min miért szükséges azonnal változtatni, és miért van jelenleg óriási bajban az oktatási rendszer egésze...

ITT OLVASHATÓ

A DIKTATÚRÁRÓL

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.02.08.


Rájöttem valamire. Betelefonáltam a bankba, kérdeztem volna valamit, de előbb ők kérdeztek. Keresnem kellett valamilyen számot, türelmetlen lettem, csapkodtam, ide-oda dobáltam a papírokat – mikor letettem a telefont, rájöttem, miért. A hatósággal beszéltem. Mi itt folyamatosan, évtizedek óta a hatósággal beszélünk a postán, a bankban, a közértben, a piacon, minden olyan helyen, ahol intéznünk kell valamit, feladást, befizetést, ötért túrót, mindegy, odaát a hatóság embere áll vagy ül velünk szemben. Hivatalos személy. Postás vagy zöldséges kofa, erőt kell vennünk magunkon, hogy természetesen tudjunk viselkedni, nehogy észrevegye, félünk tőle. Így van ez persze akkor is, amikor a postás megy a zöldséges kofához, meg akkor is, amikor a zöldséges kofa járul a Postán a pult mögött ülő színe elé. Körbe vagyunk félemlítve.

Ennek a falusi futballistának ezt sikerült teljesen visszahoznia, a még el sem múlt rettegést és gyűlöletet...

ITT OLVASHATÓ

A KÖNNYŰ ÉLET TITKA: ELVÁLT ANYUKÁNAK LENNI

TÖRÖK MÓNIKA BLOGJA
Szerző: törökmonika
2016.02.07.


Te hogyan csinálnád jól?

Már ha elég jó arc vagy.

Mondjuk, van nullánál több gyereked (különben necces anyukának hívni).

Mondjuk, túléled az első két-három évet, ami nagyon kemény, ott szokott bukni a dolog, de nem az igazi utcai harcosoknál.

Mondjuk, utána már majdnem rendeződne minden, beállnak a rutinok, észrevetted, hogy egyszemélyben vagy anyja is, apja is az összes gyereknek.

Tudod, hogy te kezdtél menstruálni az összes lányoddal, neked volt hajnali magömlésed a fiaddal.

Te mentél velük az első randira, a többiről most ne is beszéljünk.

Te tartottad a fejüket, amikor az első berúgás után valahogy megtalálták a lakcímkártyájukat, kihámoztad őket a kabátjukból, kifűzted a bakancsukat, és nagyokat röhögve te raktad ágyba őket - hogy aztán másnap persze irgalmatlanul leoltsd őket, mint a villanyt...

ITT OLVASHATÓ

BOMBASIKER

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.02.08.


Tisztelt hölgyem!
 
Örömmel értesültünk arról, hogy szeretné az üzleti életben is kamatoztatni az állami szolgálatban megszerzett tudását és tapasztalatait.  Megkeresésével Ön megtisztelte a cégünket. Önéletrajzából kiderült, hogy több mint harminc évet dolgozott az állami szférában, ahol legfőképpen a társadalombiztosítás során szerzett tapasztalatokat és értékes gyakorlatot. Kár lenne ezeket a készségeit veszni hagyni. Cégünk mindenben az Ön segítségére lesz, hogy eredményesen és jövedelmezően kamatoztathassa az eddig megszerzett ismereteit. Szükségünk is van Önre és igényes munkavégzésére. Megígérhetjük, hogy kiváló, és nemzetközileg is elismert referenciákkal rendelkező cégünknél Ön is megtalálja a számításait. Amit mi kínálunk Önnek: változatos, izgalmas munkák, sikerélmény, teljesítményorientált, kiemelt díjazás, utazás a világ egzotikus tájaira, idegen kultúrák megismerése, csapatmunka, vidámság.
 
Amit Öntől elvárunk: jó problémamegoldó képesség, hidegvér, rugalmas gondolkodás, jó kommunikációs készség, türelmes, aprólékos, kitartó munkavégzés. Önéletrajzából egyértelműen kiderült, hogy mindezen készségeknek Ön tökéletesen a birtokában van. Semmi akadályát nem látjuk tehát annak, hogy egy rövid, mindössze fél éves szakmai átképzés során a csapatunk teljes értékű tagjaként üdvözöljük Önt.

A tanfolyam költségeit teljes mértékben a cégünk vállalja. Átképzése során Ön megismerkedhet a különböző robbanószerek tulajdonságaival, a tűzszerészeti átvizsgálással, tűzszerészeti mentesítéssel. Elsajátíthatja a kezelésre veszélyes robbanószerkezetek és pirotechnikai anyagok megsemmisítését. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után - természetesen, ha életben marad, vagy nem sérül meg végzetesen - Ön képes lesz az improvizált robbanószerkezetek biztonságos felderítésére, hatástalanítására és megsemmisítésére...

ITT OLVASHATÓ

A KEREKASZTALNÁL

MAGYAR NARANCS - ELSŐ VÁLTOZAT
Szerző: Kálmán C. György
2016.02.08.


Sok résztvevője lesz a pedagógusokkal folytatandó tárgyalások „Közoktatási Kerekasztalának” – furcsa, érdekes és gyanús szervezetek is. És hogy kerül ide az Akadémia?

Amikor ezt írom, még nem ült össze a „Köznevelési Kerekasztal” (csitt, kedves olvasó, nem kell káromkodni), az a grémium, amely az elégedetlenkedő tanárok problémáit és követeléseit van hivatva megtárgyalni.

Még azt sem tudjuk pontosan, kik fognak ott ülni. Egy forrás szerint „a tanácskozásra meghívást kap a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete”. (Viselkedj, kedves olvasó, ne morogj, szedd össze magad.) Ott lesznek a pedagógusok képviseletében a PSZ és a PDSZ küldöttei. Úgy fest, kimaradt a Magyar Művészeti Akadémia, holott régebben erről is szó volt. Ne kommentáljuk, hogy miért került volna az asztal mellé, és ne találgassuk, miért nem lesz ott mégsem.

Ez nagyon békés, konciliáns, visszafogott poszt lesz, te is, kedves olvasó, vedd be szépen a nyugtatót, ne is fészkelődj...

ITT OLVASHATÓ

PROSTITUÁLTAS KAMUFOTÓVAL ÜTÖTTIK KI AZ MSZP ÉS DK JELÖLTJÉT 2014-BEN MISKOLCON?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.08.


Előkerült egy fotó az Északhírnökben, amely bizonyítja, hogy a 2014-es választásokon az MSZP-DK jelöltjét, Pásztor Albertet egy hamisított fotóval próbálták úgy beállítani, mint aki prostituáltak szolgáltatásait veszi igénybe. Az ügy azért érdekes, mert a Jobbik két hete jelentette be, bizonyítékaik vannak arra, hogy Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármestere választási csalást követett el a 2014-es választáson. A két hír együtt már elég sok vaj egy polgármester fején.

2014 október elsején robbant a bomba, előkerült egy megvágott hangfelvétel, amelyen Miskolc volt rendőrkapitánya, az MSZP és a DK akkori polgármester-jelöltje beismeri, hogy prostituáltakkal szórakozott együtt. A hangfelvételen Pásztor tagadni próbálta, hogy a kép, amelyen ő látszik, azt ábrázolná, hogy prostituáltakkal van együtt. Pásztor azt mondja a megvágott felvételen:

„Igen, nagy valószínűséggel kurvák. Sosem tagadtam. Az egész város tudja, hogy…”

De a mondat nem fejeződik be a felvételen, mert a másik fél közbevág, és elmondja nála is van az egyik kép, amelyen Pásztor látható.

A felvétel és a kép egyszerre jutott el a szerkesztőségekbe...

ITT OLVASHATÓ

UNIÓS PÉNZEKBŐL ÉPÍT KÁRTYAVÁRAT A KORMÁNY

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.02.08.


A magyar kormány még 2015 őszén jelentett be egy nyolc pontból álló akciócsomagot annak érdekében, hogy 2016-ban is fenn tudják tartani a gazdasági növekedés dinamikáját. A csomag lényegében arról szól, hogy 2016-ban az uniós kifizetéseknek meg kell közelíteniük a 2000 milliárd forintot, amire azért lenne szükség, mert 2015-ben rekordnagyságú összeget sikerült felhasználni, megközelítőleg 2500 milliárd forintot. 

Mivel még Lázár János sem tartotta reálisnak, hogy sikerül elérni ez az összeget, ezért 2016 januárjában újabb bejelentést tett arról, hogy a kormány további intézkedéseket fogad el annak érdekében, hogy a 2000 milliárdos célkitűzés teljesülni tudjon. A miniszter ezzel azt is elismerte, hogy feszített tempóban akarják felhasználni az uniós forrásokat, amelynek végeredménye lehet, hogy 2019 elejére sikerül minden pénzt felhasználni

A sietségnek az az oka, hogy 2015-ben már megmutatkoztak a magyar gazdaság gyengeségei, és a látványos 2014-es növekedési ütem vesztett a dinamikájából. Ráadásul az előrejelzések egyöntetűen azt mutatták, hogy a növekedési ütem lassulása 2016-ban is folytatódni fog.

ITT OLVASHATÓ

EBBEN A 10 BRIT VÁROSBAN A LEGJOBB DOLGOZNI - LONDON LEMARADT A LISTÁRÓL

THE MOST WANTED BLOG
Szerző: nagymenő
2016.02.08.


Pszichológusok vizsgálták, melyik az a 10 város Nagy Britanniában, ahol a legjobb dolgozni. A munkavállalókat a munka-magánélet egyensúlyról és a karrier lehetőségekről kérdezték. Íme, a toplista, egy kis munkavállalói indoklással...

ITT OLVASHATÓ

AZ MTVA SZERINT NÁLUK NINCS TILTÓLISTA

COMMENT:COM
Szerző: Györgyi
2016.02.08.

Kulka Jánossal indította websorozata második évadát D. Tóth Kriszta, egykori tévés. Kulka az elfogadásról, kétségekről és kihívásokról beszélt, és arról, mi késztette arra, hogy közszereplőként is a nyilvánosság elé lépjen. Illetve mondott egyéb érdekességeket is,m például, hogy: csodálatos látni, hogy a Magyar Televízió, most MTVA egyáltalán nem változik. Ugyanaz a csökött, kommunista, szívtelen, ostoba, a lojalitást minden módon felülíró, nem nyitott, nem ambiciózus. Borzasztó – mondta el a színész. A Bors tudósítása szerint kiderült az is, hogy Kulka a közmédiánál tiltólistán van, ezért nem mehet be műsorokba szerepelni.

ITT OLVASHATÓ

ÉRY BLÁZS

RÁDIÓ BÉZS
Szerző és előadó: Éry Balázs
2016.02.08. 

Éry Balázs
Zenész.
Zeneszerzőként, producerként az elmúlt húsz esztendőben száznál több hanglemez elkészítésében vett részt.
A zongoraművész tehetségét és szakmai rátermettségét számos kiadvány és produkció igazolja.
Néhány név, akikkel együtt dolgozott: Auth Csilla, Dolly Roll, Bródy János, Caramel, Gerendás Péter, Komár László, Neoton, Korál, Pierrot. Komponált filmzenét (Ceasefire, Burundis, Dog’s Life), és jó néhány reklámfilmet (Rama, Diego, Signal).
Ő mondja: „ A zene az empátia művészete".

KAPCSOLATÉPÍTÉS FELSŐFOKON, AVAGY HOGYAN SZÓLALJUNK MEG EGY NETWORKING ESEMÉNYEN

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: business and cafe
2016.02.08.


Hazánkban is egyre több lehetőség van szakmai fórumokon, konferenciákon és partnertalálkozókon új kapcsolatokat kiépíteni, melyek később igen hasznosak lehetnek karrierünk szempontjából. Íme néhány trükk, hogy legyőzzük az eleinte felmerülő zavarunkat és merjünk ismerkedni, kapcsolatot építeni.


ITT OLVASHATÓ

ELÉG A NETEN A CÍMEKET ELOLVASNI

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK - KISBÍRÓ 
Szerző: ivako
2016.02.08.


Cikkek címei a webről, amik hűen tükrözik a kormány kapkodását illetve a tömeg-manipulációs útmutatóban foglaltak betartását:
  • Nem mondott igazat a KLIK: szóltak nekik, hogy a gyöngyöstarjáni iskolában ki fogják kapcsolni a fűtést.
  • Év meglepetése: a Klik nem mond igazat - tényleg?
Műsorvezetés a Kossuthon: 100% agymosás – XXI. század és rádióhullámokon keresztül is működik.
A Fidesz szerint baloldali pártok szervezik a pedagógus tüntetéseket - hát persze!
Vekerdy Tamás szerint rákosista oktatáspolitika van ma Magyarországon - mondja ő. még valaki?

PORNÓ A VIRTUÁLIS VALÓSÁGBAN? NÉZZE MEG, HOGY REAGÁLNAK RÁ AZ EMBEREK!

TREND BLOG
Szerző: vr
2016.02.08.

Sokan a virtuális valóság évének kiáltották ki az idei esztendőt, nem csoda hát, hogy a videojátékok mellett a pornóipar is le akar csapni a VR élményre. Most pár gyanútlan vállalkozó próbálhatta ki, milyen pornót nézni VR-szemüvegen keresztül.A pornó olyannyira a mindennapok része, hogy már külön egyetemi kurzus is foglalkozik a témával, ráadásul a VR-forradalomnak köszönhetően egy konkrétvirtuális valósághoz tervezett szexgépet is beszerezhetnek azok, akik ilyen elképesztő berendezésre vágynak. A szexrobot nélkül is teljesen új élményt nyújthat a VR pornó, a nézi soha sem kerülhetett ennyire testközelbe a felnőtt filmbeli eseményekhez

ITT OLVASHATÓ

AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS

BIRCAHANG BLOG
Szerző: BircaHang
2016.02.08.


Most, hogy immár kiderült ki az esélyes a 2016-os amerikai elnökválasztás megnyerésére, érdemes nagyon röviden átnézni az 5 darab esélyest.
A demokrata oldalon a két esélyes Bernie Sanders és Hillary Clinton.
Itt nyilvánvalóan Hillary Clinton, a volt amerikai elnök felesége az amerikai elit embere. Ultraliberális belpolitika, a nagytőke érdekeinek védelme, mindez kombinálva agresszív külpolitikával. Tipikus liberális jobboldali. Ha magyar lenne, ballibnek lehetne őt nevezni.
Az ellenfele Bernie Sanders, zsidó származású. Hagyományosan liberális a belpolitikai kérdésekben, viszont nagytőkellenes. A külpolitikában pedig ellenzi a jelenlegi statusquót, nem támogatja Amerika aktív részvételét a nemzetközi ügyekben, kifejezetten háborúellenes. Tipikus liberális baloldali. Ha magyar lenne, LMP-slenne nagyjából.
ITT OLVASHATÓ

MENZA: NYERS CÉKLÁT ÉS MÁJFASÍRTOT NYOMNAK LE A GYEREKEK TORKÁN

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Vakmacska
2016.02.08.


„Májfasírt. Amikor sokadjára mondta a lányom, hogy megint ez volt ebédre, akkor gondolkodtam el, hogy mivel felsős, nemcsak a napközit mondjuk le, de az ebédet is. Ugyanis a csaj előadta részletesen milyen is a májfasírt. A végére nekem is hányingerem lett” – mesélte Krisztina a hétvégén. Krisztina évek óta hasnyálmirigy-problémákkal küzd, ő és lánya is enyhén túlsúlyosak, tehát az étkezési reform „célcsoportjának” számítanának, de a cél messzebb, mint valaha. Fruzsina ugyanis nem eszi a májfasírtot, a Facebookon „felismerhetetlen katyvasznak” titulált halételt és az összes többit, csomagol inkább magának reggel még egy szendvicset, aminél talán még az is egészségesebb volt, amikor a menzán ette a „hagyományos” spagettit vagy oldalast. Krisztina, aki nem főzött hétköznaponta esténként, most komolyan fontolgatja, visszatérnek a meleg vacsorához, mert Fruzsina ugyan nem éhezik, de a mostani étkezési rendje finoman szólva sem egészséges.

ITT OLVASHATÓ

HÉTKÖZNAPI ETIKETT: TI TUDJÁTOK, HÁNY ÓRÁIG ILLIK KALAPOT VISELNI?

VOUS - PONT TI
Szerző: Harnisch Kitti
2016.02.08.


Mint azt már bizonyára tudjátok, minden a részletekben rejlik. Nem is gondolnánk, hogy a táskánk vagy éppen a pénztárcánk színe mennyit elárul rólunk.
Ti szoktatok azon gondolkozni, hogy vajon hogyan látnak titeket mások kívülről? Sokszor külsőre nem olyannak gondolnánk az embereket, mint amilyenek valójában. Vannak viszont olyan dolgok, amik mindennél többet elárulnak rólunk. A brit William Hanson a Daily Mailen most megosztott néhány apró etikettszabályt, amire érdemes figyelni. Lássuk!


ITT OLVASHATÓ

KÖVÉR ÁKOS DE LA MANCHA

BENDERIK ELMÉLKEDIK
Szerző: Benderik
2016.02.07.

Gyermekeim óvodáskorában volt szerencsém meghallgatni az oviban ingyen osztogatott Palánta CD-k egyikét Vörös Valérról, a rókáról, meg az oktondi tyúk vagy kacsa (?) asszonyságról, aki hitt a róka nyájas szavának, így békétlenkedés lett a baromfiudvarban, amire az oktondi asszonyság kis híján ráfázott, ám a bölcsen mértékadó keresztény gondolkodású Burkus kutya megmentette a nyájasszájú ravaszditól. 

A tanulság csak úgy sütött (inkább kimondva mint kimondatlanul), hogy csak az oktondi asszony szédíthető meg a bülbülszavú liberális dumával az önmegvalósításról, minek fertelmétől csak a Hit ereje s az őt képviselő józanul hidegszavú férfiember védhet meg bennünket. 

Nem is a szájbarágás volt a baja, mert gyerrnekeknek szólt. Hanem hogy színvonalában rádöbbentő-túlságosan emlékeztetett a mértékadó honi keresztény-konzervatív pártok elvileg felnőttekből álló megnyilvánulásaira. 


ITT OLVASHATÓ

VADÁSZAT - FORTÉLYOS ÉLELEM IGAZGAT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.02.08.


L. Krisztián, huszonhat éves nyírmadai lakos szombaton délelőtt élelemért indult, csak egyetlen apró hibát vétett, rossz istenhez imádkozott ébredése után. Valami szakrális útvesztő következtében fohászai nem a megfeszítetthez, hanem egy ablakkal odébb szálltak, Artemiszt találták meg, aki közkeletűen a vadászat istennője, az állatok, a vadon és a fiatal lányok patrónusa.

Ő pedig így szólt: adjuk meg ennek a férfinak, amit kér. Pedig L. István csak azt szerette volna, hogy a vegyesboltban a Rózsika néni nyújtson még neki egy kis hitelt, amíg a negyvennyolcezer megérkezik, amely összegből – mint az tudvalévő – ebben az országban fenségesen meg lehet élni.

Artemisz azonban dolgozott, és egy őzet vezényelt a falu határába, sőt, olyannyira jót akart legfrissebb patronáltjának, hogy elkerített játszótérre irányította a jószágot, tudván azt, hogy hajtókra és más, nemes vadászati kellékekre nem telik ennek a férfiúnak. Ezért tálcán kínálta mintegy az eleségnek valót hősünk számára...

ITT OLVASHATÓ

NŐK AZ ELLENÁLLÁSBAN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.02.07.


„Az önfeláldozást illetően a nők bátorsága felülmúlja a férfiakét” – állította Máhátmá Gandhi. Az amerikai Kristin Hannah Csalogány című könyve ezt a véleményt erősíti.

Az egyik történet 1940-ben kezdődik, amikor Hitler csapatai megszállják Franciaországot. A 19 éves Isabelle-t fegyelmezetlenség miatt kizárják egy apácák által fenntartott iskolából. Az apa lányát ezek után elküldi az idősebbik lányához vidékre. A Párizstól Carriveau-ig tartó hosszú utazás alatt a lány elborzadva és felháborodva látja, hogy bánnak a megszállók az emberekkel. Isabelle a vonaton találkozik Gaétan-nal, aki az ellenállás egyik vezetője, így kerül ő is kapcsolatba Charles De Gaulle „Szabad Franciaország” mozgalmával. Apjának és nővérének azonban fogalma sincs arról, hogy milyen veszélyekkel néz szembe a „fegyelmezetlen lány”, akiből a körülmények és Gaétan hatása felszínre hozta az eddig rejtett tulajdonságokat: a fizikai fáradtság tűrését, az önfeláldozást, a bátorságot, a fegyelmet...

ITT OLVASHATÓ

KLEBELSBERG ÉS A CZUNYINÉK

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.02.07.


"Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a kormányzó, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter megértő támogatásának köszönhetjük. De a felülről jövő támogatás nem elégséges, – szükség van a magyar nemzet nagy tömegeiből és főleg az intelligenciából alulról feltörő lelkesedés lendítő erejére. Ezért használok fel minden alkalmat, azért járom az országot az osztrák határtól a román határig, a cseh határtól a szerb határig, hirdetve a városok intelligenciájának és a tanyák népének a nagy közművelődési célkitűzések sorsdöntő fontosságát. Azzal végzem, amivel kezdettem: új nagy célkitűzések előtt állunk és e célok között talán a legfontosabb, hogy a magyar műveltség toronymagasan emelkedjék Kelet-Európa népei fölé."
(Klebelsberg Kunó)

...A czunyinék egyetlen feladata az volt, van és lesz, hogy minél kevesebből kihozzák az oktatási rendszert. Orbán beárazta már magának az ő félázsiai népét, van egy elképzelése arról, hogyan kell kezelnie és mit várhat tőle. Kádár János is sokkal többet gondolt erről az országról, mint Orbán, nemhogy Horthy vagy Klebelsberg. Most kell neki egy új czunyiné, aki odacsap, aki rendet csinál, és meg is fogja kapni az új czunyinéját. Klebelsberget egy percig nem tűrné meg.

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN A BECSÜLETNAPI CÉCÓBÓL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.02.07.


Ez évben is közeleg február 11., amely egyes széljobb és náci körökben különös ünnepségre ad alkalmat. Én már azt sem értem, mit ünnepelnek ezek a kedves emberek azon, hogy a ruszkik egy borzalmas éjszakán és az azt követő napokban lemészároltak kb. 25 ezer embert. Valami történelmibb sikert kellene ünnepelniük a náciknak, mondjuk, hogy bedobták Weisz bácsi boltjának kirakatát egy féltéglával. Az igen! Az dicső tett! De egy kétségbeesett kitörésben résztvevők lemészárlása? Mi ebben az ünnepi alkalom?
 
Ráadásul mi köze ennek a becsülethez? Nekem inkább az ostobaság, az árulás, a közös tragédia és az egyéni hősiesség jut eszembe a kitörésről. Kezdjük az ostobasággal. Szűklátókörrel megáldott ballib történészeink az egész háborúba való belépést ostobaságnak tartják, de azt hiszem, nincs igazuk. A múlt század harmincas éveinek végére Magyarország - történelmében nem szokatlan módon - két pogány közé került azzal kihívással megfejelve, hogy védhető történelmi határait is elveszítette. A háborúból sajnos nem maradhattunk ki, noha az értelmesebbje akkor is azt kívánta, hogy egye meg a rosseb a nácikat is meg a komcsikat is. Közép-Európára rossz idők jártak, a nálunk sokkal jobb nyugati kapcsolatokkal rendelkező csehek és lengyelek sem tudták megúszni először a német, aztán az orosz érdekszférába kerülést. Nem a háborúba való belépés volt az ostobaság, hanem az onnan időben való nem kilépés...
 

ÍME, ILYEN EGY IGAZI KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG!

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.02.07.


Egyre elképesztőbb példáit látjuk Magyarországon annak, hogy miként lép át a felelős kormány a saját maga által alkotott és felügyelt törvényi kereteken. Mintha a kormány képviselői nem tudnának mit kezdeni olyan bírósági ítéletekkel, melyek rávilágítanak arra, hogy bizonyos kötelezettségeknek nekik is eleget kell tenniük, és olykor el kell számolniuk a választóiknak azzal, amit tesznek.

Magyarországon nem pusztán kormányválság, hanem belpolitikai válság van, olyan, amilyenre nem volt példa 1990, azaz a rendszerváltozás kezdete óta. A válság kezelésére, megoldására egyetlen igazán demokratikus megoldás kínálkozik, mégpedig az előre hozott választások megtartása.” Ez a gondolatmenet 2004-ben jelent meg az akkor ellenzéki Magyar Nemzetben az Orbán Viktor közvetlen környezetéhez tartozó Fricz Tamás tollából. Az Egy következmények nélküli ország című írás apropója az volt, hogy lemondott Medgyessy Péter miniszterelnök, és párttársa, Gyurcsány Ferenc lett az utódja. Fricz akkor antidemokratikusnak tartotta a szocialista-szabaddemokrata parlamenti többség döntését, mely szerint a rosszul kormányzó Medgyessynek távoznia kell, és helyette egy olyan politikusra bízza a kormányátalakítást, aki nem volt miniszterelnök-jelölt a 2002-es választásokon...

ITT OLVASHATÓ

20 MILLIÁRDBA KERÜLT ORBÁN VÁRBA KÖLTÖZÉSE

SZABOSZABOLCS BLOG
Szerző: Szabó Szabolcs
2016.02.07.


Múlt hét pénteken mutatta be L. Simon László a Huszmann Terv részleteit, bár maga a bemutató elég egyoldalú volt, mert az egész mozgatórugóját jelentős kormányzati negyed építési projektelemekről nem nagyon óhajtott beszélni. A legdurvább azonban az volt, amikor a beruházás költségiről azt mondta, hogy még csak 12,5 milliárd forint elköltéséről van tudomása, és az Orbán Viktor hivatalát befogadó Karmelita kolostorra is csak 5 milliárd forintot fognak költeni. L. Simon arcátlanul hazudott. A valóságban azonban csak a Karmelita kolostorral kapcsolatban eddig mintegy 20 milliárd forintról van döntés. Íme a részletek:

ITT OLVASHATÓ